Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4 komentáře

Mám namontovaný systém sekvenčního vstřikování plynu u Octavie 1.6 i (74kw) a velmi jej doporučuji. Viděl jsem i prasklé sací potrubí u levnější montáže a u sekvenčního rozdělování plynu do jednotlivých válců toto nehrozí. Navíc je zde zřetelný zátah na plyn od spodu, oproti benzínu a celkový pocit výkonu motoru s porovnáním pohonu na plyn je neznatelný.

Musíš ovšem počítat, že náklady na pořízení tohoto druhu pohonu se vrátí až po ujetí zhruba 40 tisíc km.
Rozhodně je lepší to sekvenční vstřikování.A to z toho důvodu,že yyyyoctavia má plastové sání,které by mohlo prasknout při zpětném šlehu plynu.To se stává u levných podtlakových systémů.Takže jestli mohu radit tak dej tem sekvenční vstřik.Je sice dražší,ale u tohoto systémů je menší pokles výkonu motoru a spotřeba lpg ti vzroster asi tak o pouhých 10% kdežto u podtlaku ti vyskočí o 20-30%.J.
zkus se podívat třeba na www.lpg.cz najdeš tam dost informací
Zdravím,

potřeboval bych poradit. Máte někdo zkušenosti s Octávií přestavěnou na plyn? Koupil jsem si ojetou Octávku s motorem 1,6 55kw a uvažuji o přestavbě na LPG.

Máte s tím někdo nějaké dobré či špatné zkušenosti???

Je vhodný levnější systém BRC nebo sekvenční vstřikování?

Díky za odpověď.