Sím Tě neblbni s EGR. Proč to chceš šidit? Dej tomu autu co potřebuje, stejně to neoblbneš, vše je provázáno s ŘJ.
To co popisuješ je na 99% regulace lopatek turba v závislosti na otáčkách motoru.EGR ventil bude na sání a bude k němu asi kovová trubka.Výfukové plyny mají na hadičku dost velkou teplotu. Jinak není to moc objektivní ale můj mechanik říká že u diesela nemá smysl toto odpojovat.
mates2: U mne se zavada projevovala zhasinanim studeneho motoru a naslednymi potizemi pri startovani. Vymena byla provedena az na poctvrte, kdyz se to nepodarilo vymenou software. Cekal jsem na dodavku kupodivu taky asi 14 dni. Od te doby nemam problemy a mozna to zlepsi muj kriticky postoj k dieselum.
Diky za tip. Mam 2.0 TDCi a vypada to, ze mam obdobny problem. Obcas pri nastartovani se motor chova divne-jako by jel na min valcu (divny zvuk) a nereaguje plynovy pedal. Kdyz pridam plyn tak motor shasne nebo se sam zadusi.Kdyz to necham jen na volnobeh tak se za nejakou dobu - par minut - motor uvede do normalu. Reklamoval jsem to a rekli mi, ze nic nenasli. Je to mozne poznat na diagnostice? Pokud to bude delat zase tak jim to zavezu a reknu at se mrknou na ten ventil. Auto je jeste porad v zaruce a jak vidim tak to neni ojedinely problem. Nevite kolik ten ventil prijde kdyby bylo auto mimo zaruku? Diky.
P.S. uvital bych nejake foto, resp. odkaz...na tdci jsem nikde nic nenasel