Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

Mate nekdo odpojeny tento ventil na Tdci?? Kde se na motoru vubec nachazi?? Muj favorit je-kdyz otevru kapotu- tak ten kulatej ventil, co je pripevnenej k turbu a vede od nej kamsi dolu gumova hadicka..ale je to jen muj odhad...Ruzne jsem slysel, ze to ma vliv pri mensich otackach motoru na snizovani emisi, ale taky to vice zanasi sani a pokud spatne funguje, tak to hure jede. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti a postrehy s pripadnym problemem-jak se projevuje zavada toho ventilu???

P.S. uvital bych nejake foto, resp. odkaz...na tdci jsem nikde nic nenasel
Sím Tě neblbni s EGR. Proč to chceš šidit? Dej tomu autu co potřebuje, stejně to neoblbneš, vše je provázáno s ŘJ.
JOB
To co popisuješ je na 99% regulace lopatek turba v závislosti na otáčkách motoru.EGR ventil bude na sání a bude k němu asi kovová trubka.Výfukové plyny mají na hadičku dost velkou teplotu. Jinak není to moc objektivní ale můj mechanik říká že u diesela nemá smysl toto odpojovat.
mates2
hel když tu píšete o tom ventilu ... mě focus blbě chytal a našli mě tenhle ventil jako příčinu. ted to mám údajně zaslepený a jezdim, protože to budou měnit v pátek, dneska jim snad přišel. je to možný nebo mě houpou ????????????
Tailor
mates2: U mne se zavada projevovala zhasinanim studeneho motoru a naslednymi potizemi pri startovani. Vymena byla provedena az na poctvrte, kdyz se to nepodarilo vymenou software. Cekal jsem na dodavku kupodivu taky asi 14 dni. Od te doby nemam problemy a mozna to zlepsi muj kriticky postoj k dieselum.
Diky za tip. Mam 2.0 TDCi a vypada to, ze mam obdobny problem. Obcas pri nastartovani se motor chova divne-jako by jel na min valcu (divny zvuk) a nereaguje plynovy pedal. Kdyz pridam plyn tak motor shasne nebo se sam zadusi.Kdyz to necham jen na volnobeh tak se za nejakou dobu - par minut - motor uvede do normalu. Reklamoval jsem to a rekli mi, ze nic nenasli. Je to mozne poznat na diagnostice? Pokud to bude delat zase tak jim to zavezu a reknu at se mrknou na ten ventil. Auto je jeste porad v zaruce a jak vidim tak to neni ojedinely problem. Nevite kolik ten ventil prijde kdyby bylo auto mimo zaruku? Diky.