0
Automobilová revoluce už jen proto, že bude prvním sériově vyráběným vozem z hliníku. Po designové stránce je to revoluce také. U Audi se dali na cestu designu pro 3. tisíciletí. Začalo to zavedením sériové výroby Audi TT, které se oproti studii TT liší minimálně ( čelní maska, boční okénko ). Teď bude zavedena sériová výroba Audi A2 vycházející z konceptu AL2.
0
To je ale škaredý auto - A2, fuj. Audi TT se mi docela líbí, ale A2, no to je otřes. Teď mě tu neukamenujte, protože tohle je můj názor.
0
A2 ukazuje dvě tváře Audi: První je maximální snaha o inovativní hi-tech, charakterizovaná použitím lehkého hliníku a druhá snaha o sjednocení designu Audi, započatého zvolna modelem A8, zvýrazněného A6kou a pokračující modelem TT. Podobný kulatobaculatý design čeká podle dostupných spy-foto i model A4. To, co se s úspěchem praktikuje u klasických modelů, nemusí být zákonitě to pravé u vozu takovéhoto ražení. A2 rozhodně není hezké auto, ale je pravděpodobné, že přiláká zákazníky právě svou nechci říci ošklivostí, ale spíš nekonformitou. Značka Audi se prodává sama, záleží jen na zákazníkovi, zda si zvolí krásně ošklivé (jééé, tenhle termín jsem použil, i když se tu debatilo o TT, než se mi začalo líbit úplně) A2, nebo elegantní MB A-class. Nevím, do jaké míry se bude lišit interiér A2 od studie Al2, ale ve studii byl více než chladný a odtažitý svou snahou o dokonalé futuristické ztvárnění a prezentaci supermoderní technologie. Nikoli "Náskok díky technice", ale téměř "Technika na úkor člověka" (v kontrastu s kréhem třeba Hondy - "First man, then machine"). Víc budeme vědět, až nakoukneme dovnitř. Mám prostě v případě A2 pocit, že se jedná o vůz s příliš přetechnizovaným Lookem, kde je estetika až na posledním místě a figuruje snaha odlišit se za každou cenu. Na druhou stranu bude A2 dopřávat svým pasažérům radost z čerstvého povětří i pocit, že patří do přírody kolem sebe a to díky posuvné skleněné střeše "open air" a´la Porsche Carrera. Ostrým protikladem pokrokové technilogie jsou použité motory. 1,5 TDI/55 (měl se dávat podle jistých informací i do naší fabie, ale zatím asi nebude) a 1,4/55 jsou motory na konkurenta MB-A dost chabé. Jen se podívejte na paletu motorů Áčka. A to chtějí ještě přidat "třílitrový TDI"? Čekal bych spíš rozšíření směrem nahoru. Jak už jsem řekl, ještě jsem ho neviděl naživo, ale zatím v mých preferencích jasně vede Mercedes.
Saab
0
Pokud je mi známo, tak prvními sériově vyráběnými vozi z hliníku byli LandRovery, které se začali vyrábět po 2. světové. Pokud jsou moje informace mylné, tak se omlouvám.
0
Design je sice velmi revolucni, coz ovsem neznamena, ze je taky libivy.Mam jen pocit, ze si dozadu budou muset sedat mensi lidi.Ma to tak skosenou *, ze se tam cloveku nemuze vejit hlava.
0
Nemyslím ,že by v A2 bylo málo místa v zadu. K malooběmovým motorům lze říci toto: Vzásadě v německu platí za pojištění taktéž z objemu, takže proč větší motory? Tento celohliníkový vůz pofrčí dle mého názoru s 55Kw motorem stejně dobře, ba možná i lépe než ostatní s TDI 66kw nebo ne? Není snaha konstruktérů A2 ztlačit provozní nálkady na minimum? Je to v celku zajímavě řešený městský a periferní automobil avšak pro nás bude protipólem jeho cena....jak již je u Audi zvykem.
Vľdyt to bude zase na podvozku nějakech ostatních aut VW Group. Souhlasit (je to novinka!!)s vámi budu jen v otázce designu. Jinak nic moc novýho. Rád bych se jeětě zmínil o nástupci A4, ale to aľ někdy jindy. Měj te se fajn...!
Pokud je to celé z hliníku, NEBUDE to postaveno na koncepci Audi/VW/Skoda/Seat, ledaze by to vychazelo z 5-ti metrove Audi A8 s ASF... Docela se na to auto tesim, bude to asi skvele auto na parkovani v Praze, dost bezpecne (dokonce i hlavove airbagy pro tohoto prcka!), pravdepodobne lepsi jizdni vlastnosti nez MB A-class. Uz aby se to prodavalo!!