Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Tak F126 jsem měl několik, byla to prostě úchylka 😄Od roků výroby 77 - 600 až po skoro poslední plasťák 89 - 650E. Samozřejmě jsem byl mladý a tak mi nějaký kostitřas , hluk a nepohodlí tolik nevadily. Benzín byl tehdy za hubičku, spotřeba 5 litrů a tak jsem s ním za rok najel skoro 50 tis.km. Mezitím jsem měl F127 /jak výše psáno, nosník zadní nápravy jsem ztratil taky/, Zastavu (ač 4 roky stará, nosník zadní nápravy byl utržený od kastle taky), kompletně jsem zrenovoval F500. A opět jsem se vrátil k maluchům ...

F126 měl pouze jednou nechal ve štychu, když se vyrvala guma z unašeče zadní poloosy. Jinak jsem si nemohl stěžovat, projezdil jsem s nimi celou tehdejší východní Evropu (kam taky jinak), s převodovkami nebo čímkoli jiným jsem neměl problém. Tahal jsem za chudáky i káru, a tak když jsme přijeli do kempu ve F126 3 dospělí, 3 děti a pes a za tím nabalenou káru proviantu, celý kemp byl na nohou 😄 Když je dnes potkám na silnici, tek se spíš už jen směji a nostalgicky zamáčknu slzu v oku 😒
Jééé 127 903ccm, r.v.1977 to byla kárka, dědictví po dědovi, který do něj narval xy tisíc Kčs coby technický antitalent a snad proto do dnes to auto jezdí, i když už není v rodině.

V 98 jsem s 127 byl ještě v Chorvatsku, kde jezdí idnes početná cháska jeho bratří.

Samo, že nás i zlobilo(zapalování často ostatní míň), ale ta TROJKA(jako kvalt), to pak bylo jak s motorvou pilou v lese. No vlastňe to řazení, převodovka navržená u Porsche, teda jestli se tak musí kvedlat i u poršáků,tak je lituju, ale to bylo jen kulisou, jinak spřevodování bylo excelentní a ve své době bylo tohle auto slušnou štičkou provozu, pamatuju ldyž jsme vezli půlku prasete v kufru na něm ležel brácha a 5 lidí v kabině a stejně jsme si to práskali 140 no a v praze před Letenským tunelem na mostě ná prasklo listové pero, teda utrhl se ten nosník péra, tak s čumákem ve vzduchu jak amerika a pískajícími pneu zajeli do tunelu a nad ním přeložili prase, osoby a zbytek do schade.

No další roky jsme se k našemu veteránkovi začali chovat slušně.

Kdybi se ty autíčka ještě vyráběli, tak si ho koupím.

No a v garáži čeká na renovaci předchůdce 126 fiat 500, tak tam se prase asi nevejde, max já a pes..
Před třema rokama jsem ho prodal. Měl jsem ho skoro 4 roky a já jsem s ním najezdil 110 000 km, když jsem ho koupil tak jsem ho celého zgenerálkoval, měl najeto přes 300 000km, předělal jsem ho na plyn-jezdil za 6 l plynu, náhradní díly skoro zadarmo, bylo to perfektní přibližovadlo se kterym jsem jezdil každý den do práce - 100km.
mezek
A co takhle 128 Sport Coupe...???

A jedna fotka dalšího nádherného kousku😒br />
[odkaz]
No os 127 nemam skusenosti..ale 126 mam doma....

Mam rv 1986..ma nabehane 90 tkm..ale jazdi jak cert,sice jak 110 km/h som z toho nedostall.Problemy tohoto auta:koorzia,caste problemy s prevodovkou(casto odchadza 1),napravy.odporucam tak raz za rok premazat......Ale v celku velmi dobre auto na svoju dobu...do mesta akurat..len zvuk 2 valca vo vysokych otackachh,tak pri 90 to znie pomaly ako lietadlo....
Určitě 127! Nejlepší (podle mých měřítek) byl model Sport - z něj mám alespoň volant 😄
wolff
126 ne, ale 127 MK II, jo to je mazel... 😁
A co říkáte na tyhle auta??? jak vám připadají?? 😜