Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5 komentářů

been

můžu se zeptat, odkud kam si to najezdil? 480000 km, jestli ses neuklepl o nulu, mi přijde úplně šílený číslo :shock:
RRAAFF1
No,co se týká Vectry,tak bych možná vzal rok 2000.

Motory 1,8 ve Vectře měli v roce 99 kódové označení X18XE1(od 2000(Z18XE) nebo před 99(X18XE) byly velmi spolehlivé.Ale typ X18XE1 byl mezytip,který prý po nějakém čase mohl trpět chybama v řídící jednotce.Kámoš ho ale má a po 120tkm pohoda,ty problémy se na opleclubu projevili na Zafiře po 210tkm.Ovšem toto není pravidlo.

Vectra je designově hezčí,Mondeo bude uvnitř větší.Co se týká korozivzdornosti budou na tom stejně.Mondea jsem viděl dost rezaté po celé šíři(tak 5 cm pod prahama dvěří,jak by se měl chytat zvedák),Vectra je už plnej pozink,ale občas se na ní něco objeví-hlavně podběhy,ovšem mnohem lépe než předchůdci před 1999).

Vectra má komplikovanější zadní nápravu,je sice stabilnější(Vectra má víceprvky),ale na našich kráterech v cestách odchází silenbloky,je jich tam 8-jeden origo(jiný nemá smysl stojí asi 800Kč)co je dražší je práce(časová náročnost),jinak snad nic.
Porovnáním bohužel neposloužím, já zase měl tu Vectru a také bych se jí nebál. Pohodlné, prostorné, spolehlivé, radost s tím jezdit.
..mondeo bolo vtedy urcite priestrannejsie ako vectra a myslim ze aj technicky ovela dokonalejsie, najazdil som na nom 480000 km bez problemov...
Chtěl bych poradit. Rozhoduji se mezi Fordem Mondeo 1.8 z roku 99 a Opelem Vectra z téhož roku a stejným obsahem. Oboje ve výbavě se 4 airbagy, klimatizací, el okny atd. Najeto mají cca. okolo 130 tis. km. Který z těchto vozů byste mi doporučili?