Novinky
0
mna tiez novy Super nicim nepresvcil stale ma viacej laka Passat
Přejít do diskuze
jozef0351 mas pravdu aj ked som provnaval Jettu s Octaviou tak mi vyslo ze Octavia je v te istej vybave drahsia
podla mna je to posun do predu nemam velmi rad auta znacky Skoda design je trochu divny taka kacica ale su sami sebou
No, on to asi tak apoliticky jako ty nebere (BMW nemecke, Superb nemecky) podle toho co pises. Scout a Tiguan jsou trochu jine tridy (resp. segmenty), mit jako jediny parametr u Skody to, ze musi byt levnejsi bez ohledu na vsechno ostatni mi prijde trochu nedostatecne, spis zalezi co od auta potrebujes - jezdit casteji v terenu? Jezdis casto po dalnici? Vozis hodne bagaze? Kazdopadne good luck s Tiguanem, zajimave vozitko.
ten pohlad treba otocit, velakrat je cenova vyhoda aut ako skodovky relativna, kurz eura, akciove ponuky, niekedy aj kvalita... Urcite si dederon nesadol do dvoch porovnavanych aut, jedno za 30.000 eur a potom do 50.000 eur a rozhodol sa pre to drahsie, lebo sa mu viac pacilo. pri autach X3, Superb a pod. stale pozeras do penazenky, takze zato by som dederonov neodsudzoval. superb aj X3 su nemecke auta, takže politicky je taka diskusia o ničom. Prikla😜 Kup si Octaviu Scout alebo VW Tiguan, cenovo to mas na stejno, mesiac dozadu sme to riesili a tiezu som si myslel, ze skodovka bude lacnejsia. nakoniec sme zobrali Tiguana, bez predsudkov a diskriminacie. Za stejne prachy. pre mna zaujimava skusenost.
Ten tlak z Koreje tady je a v globále určitě "nutí" ostatní vyrobce se trochu pohnout. Trochu jsem tě na začátku nepochopil 😉
Cerpam z clanku v nemeckem tisku, kde jim to davali celkem sezrat. Fakt nemam osobni duvod nejak zatracovat MB, ale ze maji/meli problem s kvalitou sami priznali.
ak čerpáš svoje skúsenosti z nejakých pochybných štatistík tak nemá význam baviť sa o spoľahlivosti mercedesu..ale uznávam že s kvalitou už na tom nie sú tak dobre ako kedysi..
nie, myslím to vo význame: "hele stando, korejci mají tu sedmiletku, nedáme taky neco extra?"
alebo si vieš lepšie vysvetliť fenomén "narýchlo" dorábania záruk..nielen u škodovky
alebo si vieš lepšie vysvetliť fenomén "narýchlo" dorábania záruk..nielen u škodovky
No ver tomu, že v tomto prípade by nebol problém kúpiť aj Bentley. Len by bol potom problém na obch. stretnutí, keď by si partner mohol povedať - "neplatíme mu trochu veľa peňazí za služby keď sa vozí v takom aute? " a to by bol PROBLÉM!!!! Kapišto??? 😉
Mě právě nepříde to prodloužení na 4 roky jako nějakej extra krok proti "bombě" v podobě 7 let od Kii. A že by to Škoda udělala jen pro to, aby se Supem nevypadali jako blbci proti Ceedu..... Nechceš doufám naznačit uvažování zákazníků v tom smyslu: Hele mámo Superb má teď tu novou 4 letou záruku tak jdem do něj místo Ceedu o kterym sme uvažovali, ale když je teď ta delší záruka...
no veľkosť kufra je nepodstatná. Na sťahovanie si objedná firmu a notebook položí aj na zadnú sedačku. A na dovolenku chodí letecky. >😁 Miesto na zadných sedačkách je tiež dosť nepodstatné, pretože 90% času strávi v aute sám a ak aj náhodou, tak jeho 2-ročný syn sa zmestí aj do kupéčka. 😉 Doteraz mal VW passat(2002) Audi A6 (2004) a VW Touareg(2006). Je jasné, že by si mohol kúpiť aj Bentley, ale ako som napísal skôr - nechce pútať pozornosť.
Asi vedeli ze s dvouletou zarukou by se jim na Kiu vsichni vykaslali, takze jim nic jineho nezbylo.
O Mercedesu jako o prikladu spolehlivosti bys mel pomlcet kdybys o tom neco vedel, jen se podivej na poruchovost v poslednich letech, specialne E, horko tezko se ted snazi dostat zpatky na jakous takous uroven spolehlivosti.
O Mercedesu jako o prikladu spolehlivosti bys mel pomlcet kdybys o tom neco vedel, jen se podivej na poruchovost v poslednich letech, specialne E, horko tezko se ted snazi dostat zpatky na jakous takous uroven spolehlivosti.
Jeste jsi zapomnel dodat ze se opici po ostatnich autech i tim ze ma jen 4 kola a 1 volant a bude to komplet...
>😁 >😁 >😁
táta má služebního Superba 1, ale když mu pošlu tvůj příspěvěk, na 97.3% ho přesvědčím, že potřebuje minimálně 1.00 nového Superba aby mohl o 75.5% zvýšit svůj pracovní výkon a zároveň každý den díky novému Superbu ušetřit 4.35 minuty kterou může obratem investovat do zkvalitnění svého soukromého života minimálně o 9.56%
>😁
táta má služebního Superba 1, ale když mu pošlu tvůj příspěvěk, na 97.3% ho přesvědčím, že potřebuje minimálně 1.00 nového Superba aby mohl o 75.5% zvýšit svůj pracovní výkon a zároveň každý den díky novému Superbu ušetřit 4.35 minuty kterou může obratem investovat do zkvalitnění svého soukromého života minimálně o 9.56%
>😁
:yes: :yes: :yes😒br />
hmm, zaujímavé. Tak z tejto skupiny sa mi tiež najviac pozdáva Honda, bohužial tá absencia poriadneho diesla je v konzervatívnej Európe velký handicap.
Predpokladám, že si šéf aj všetkých kandidátov odskúšal. Aké sú teda preferencie manažéra vyberajúce v tejto kategórii? Niektorí nám tu totiž tvrdia, že je to hlavne velkosť kufra a miesto na zadných sedačkách. Je to pravda?
A ešte jedna otázka (potom už dám pokoj, slubujem 😄 ) - na čom jazdil šéf doteraz?
Dík
Predpokladám, že si šéf aj všetkých kandidátov odskúšal. Aké sú teda preferencie manažéra vyberajúce v tejto kategórii? Niektorí nám tu totiž tvrdia, že je to hlavne velkosť kufra a miesto na zadných sedačkách. Je to pravda?
A ešte jedna otázka (potom už dám pokoj, slubujem 😄 ) - na čom jazdil šéf doteraz?
Dík
o tom, môj milý že nebyť sedem ročnej záruky ktorú dáva KIA tak ostatní výrobcovia ani len nepomyslia na predĺženie záruky...okrem mercedesu, ten si to môže dovoliť
...ja pridavam - vsetky privesky zo Shell-ky a aj anglicaky po synovi a este mu vybavim aj nejake plagaty z WRC 😉
konecne mi to objasnili v sprave 😉
Takze ty si fungoval pod nickmi Daniel, seki a pod. Tie nicky sa stali vlastne nadavkami. Takze mi nadavas, to nie je od teba pekne. Ale nechajme tvoju paranoju a napis mi radsej - co je trapne na mojom prispevku, ked ti doporucujem si toho tvojho vysnivaneho Superba kupit a uzivat si ho ??
Takze ty si fungoval pod nickmi Daniel, seki a pod. Tie nicky sa stali vlastne nadavkami. Takze mi nadavas, to nie je od teba pekne. Ale nechajme tvoju paranoju a napis mi radsej - co je trapne na mojom prispevku, ked ti doporucujem si toho tvojho vysnivaneho Superba kupit a uzivat si ho ??
Povoľuje sa jediná výnimka, ak je výsledok deliteľný štyrmi. Ale keď máš tých štvoriek na vysvečku nepárny počet, tak to asi nevyjde >😒]
Ako si na tom s vysvečkom? 😉
Jasne, kamarát každoročne prenajme runway, pripraví dráhu a zábava môže začať. Auto buď vlastné, nejaké vybavené (bývajú Audi, BMW) alebo origo pretekárske, poplatok neveľký, ak si pamätám, minulý rok to boli 2tis. a auto k tomu 😉
Ucho za volant ani na dráhu nepustím, ale keby tu 2 mesiace nepáchol, tak by som mu to všetko vybavil grátis :-!
Jasne, kamarát každoročne prenajme runway, pripraví dráhu a zábava môže začať. Auto buď vlastné, nejaké vybavené (bývajú Audi, BMW) alebo origo pretekárske, poplatok neveľký, ak si pamätám, minulý rok to boli 2tis. a auto k tomu 😉
Ucho za volant ani na dráhu nepustím, ale keby tu 2 mesiace nepáchol, tak by som mu to všetko vybavil grátis :-!
Ucho, mám pre Teba ponuku. O mesiac mi prinesieš ukázať vysvečko a ak nebudeš mať ani jednu štvorku, odveziem Ťa buď ja na mojom aute, alebo Ti vybavím odvezenie s autom triedy N-2000. Podmienky okrem spomenutého vysvečka sú ešte dve - nebudeš v aute onanovať a celé prázdniny nepáchneš na www.auto.cz. Súhlasíš?
Tak na Slovensku od ešte trápnejších 789 900 Sk, úplný "wolkswagen" >😁 >😁 >😁 Ale , nehľadiac na tie trápne reklamné keci, je to celkom pekné auto.
Podla mňa sa nám Daniel postupne snaží nahovoriť, že Passat je luxusná trieda, pretože ponúka veci, ktoré v A6 nemáš - parkpilot, ventilované a masážne sedačky...
Superb je obyčajné auto strednej triedy s niekoľkými koncernovými novinkami. Podobne ako Passat (s ktorým zdieľa platformu), v každej konfigurácii ide proti Mondeu, C5 a spol. Ako si sám minule napísal "Za trapných šesťsto tisíc mám auto...". Nuž práve preto, Daniel. Vel Satis, C6 alebo 607 si za také peniaze nekúpiš. Iná liga.
Ty kokso, zabudol si pripomenúť o 5% viac chrómu voči Superbu I a o 1/3 viac modelov so 16" diskami.
Superb II má najkvalitnejšie vonkajšie kľučky dverí v triede a väčší popolník ako hociktoré auto luxusnej triedy.
Čalúnenie sedadiel z PUR peny novej generácie je o 15% vzdušnejšie, o 10% ľahšie a vstrebá o 50% menej prachu ako sedadlá v Superbe I alebo Octavii.
Na frajerinu ako je dvojitá anténa na streche nemá absolútne nikto. Štartovací kľúč je z oveľa kvalitnejšej ocele ako doteraz, má o 70% väčšiu pevnosť v krute a o 30% väčšiu voči oderu.
Batéria v kľúči má o polovicu väčšiu životnosť.
Koberce v kabíne sú zo špeciálnej gumy, ktorá smrdí podstatne menej ako tá doteraz používaná a dokonca mäkčené plasty na palubke sú ešte mäkšie.
Motorčeky spúšťania okien vo dverách sú o štvrtinu ľahšie a majú o 2W menší príkon. Na impulz reagujú o 0,05 s rýchlejšie a okno spustia do spodnej polohy o pol sekundy rýchlejšie.
Čítacie svetlá v kabíne majú o tretinu väčšiu svietivosť, o štvrtinu menšiu spotrebu a o 20% dlhšiu životnosť. Ich svetlo je o 30% belšie ako v predchádzajúcom modeli.
Klimatizácia novej generácie zvyšuje pri plnom výkone spotrebu o 0,1 litra menej ako doteraz a interiér vychladí z 30 na 18 °C o pol minúty prv ako najlepší konkurent.
Dotykový display má najvyššie rozlíšenie a najkvalinejšie farby v triede, na jeho špeciálnompovrchu nezostávajú odtlačky prstov.
7-stupňový DSG je o 3% ľahší a o 5% rýchlejší ako porovnateľná prevodovka od Mercedesu a znesie o 20 Nm väčší krútiaci moment.
Nové metalické laky špeciálneho zloženia sú o 20% odolnejšie voči poškrabaniu kefami v umývačke ako u bežných lakov.
Parkovací asistent upozorní na prekážku prenikavejším pípaním ako konkurencia a v automatickom dokáže zaparkovať auto tak dobre, že ho manuálne z toho fleku ani nedostanete.
Superb II je najkrajšie auto v triede. Už si ho objednal arabský šejk Alí, v plnej výbave, s druhým najlepším motorom na svete a ako 137. auto vo svojom vozidlovom parku aj Bill Gates. Šejk Muhamed si objednal celú flotilu týchto nezabudnuteľných áut pre svojich 67 súčasných a do zásoby pre ďalších 50 budúcich žien.
A ja *** som si ho ešte neobjednal... 😢
Superb II má najkvalitnejšie vonkajšie kľučky dverí v triede a väčší popolník ako hociktoré auto luxusnej triedy.
Čalúnenie sedadiel z PUR peny novej generácie je o 15% vzdušnejšie, o 10% ľahšie a vstrebá o 50% menej prachu ako sedadlá v Superbe I alebo Octavii.
Na frajerinu ako je dvojitá anténa na streche nemá absolútne nikto. Štartovací kľúč je z oveľa kvalitnejšej ocele ako doteraz, má o 70% väčšiu pevnosť v krute a o 30% väčšiu voči oderu.
Batéria v kľúči má o polovicu väčšiu životnosť.
Koberce v kabíne sú zo špeciálnej gumy, ktorá smrdí podstatne menej ako tá doteraz používaná a dokonca mäkčené plasty na palubke sú ešte mäkšie.
Motorčeky spúšťania okien vo dverách sú o štvrtinu ľahšie a majú o 2W menší príkon. Na impulz reagujú o 0,05 s rýchlejšie a okno spustia do spodnej polohy o pol sekundy rýchlejšie.
Čítacie svetlá v kabíne majú o tretinu väčšiu svietivosť, o štvrtinu menšiu spotrebu a o 20% dlhšiu životnosť. Ich svetlo je o 30% belšie ako v predchádzajúcom modeli.
Klimatizácia novej generácie zvyšuje pri plnom výkone spotrebu o 0,1 litra menej ako doteraz a interiér vychladí z 30 na 18 °C o pol minúty prv ako najlepší konkurent.
Dotykový display má najvyššie rozlíšenie a najkvalinejšie farby v triede, na jeho špeciálnompovrchu nezostávajú odtlačky prstov.
7-stupňový DSG je o 3% ľahší a o 5% rýchlejší ako porovnateľná prevodovka od Mercedesu a znesie o 20 Nm väčší krútiaci moment.
Nové metalické laky špeciálneho zloženia sú o 20% odolnejšie voči poškrabaniu kefami v umývačke ako u bežných lakov.
Parkovací asistent upozorní na prekážku prenikavejším pípaním ako konkurencia a v automatickom dokáže zaparkovať auto tak dobre, že ho manuálne z toho fleku ani nedostanete.
Superb II je najkrajšie auto v triede. Už si ho objednal arabský šejk Alí, v plnej výbave, s druhým najlepším motorom na svete a ako 137. auto vo svojom vozidlovom parku aj Bill Gates. Šejk Muhamed si objednal celú flotilu týchto nezabudnuteľných áut pre svojich 67 súčasných a do zásoby pre ďalších 50 budúcich žien.
A ja *** som si ho ešte neobjednal... 😢
To určite nie je poriadne auto. Nemá značku Škoda ani Volkswagen. Na Daniela nemôžeš ísť s takými lacnými argumentami... >😁
Nepáči sa mu, nevyhovuje mu. To stačí, nie? Prečo áno a prečo nie, to môže mať aj subjektívnu príčinu.
Tak neviem, keby som bol psychológom, nebodaj psychiatrom, asi by som asi na Tvojich príspevkoch aj doktorát urobil, lebo už fakt nechápem, o čo Ti vlastne ide. Predaj škodoviek aj tak nezvýšiš, naše názory tu poväčšine nezmeníš, iba ak seba strápňuješ, a ani Slovákom tu zrovna svojimi invektívami reklamu nerobíš, tak " vo co jde", ako hovorí klasik, či príslovie?
Hele ty jasnačko, bacha na ty slovní obraty "luxusní křižník" a Mercedes v kontextu se Škodovkou! To mě běhá mráz po zádech, ale ne vzrušením! >😁
Téédy srovnávat nové od modelářské hlíny stále vonící Superb s deset let starými francouzy. >😁
OK.
507, mozes aj 507krat napisat aky je Superb vyborny, ale😒br /> 1) Skus si na youtube vyhladat zopar reklam na skodovku. Vacsina z nich sa hra s temou "Skoda ma najlepsiu hodnotu". To neznamena, ze sama seba poziciuje ako najlepsie auto, ale ako auto, ktore ma spomedzi porovnatelnych aut ma najlepsiu cenu. Teda toto plati na zapad od Ciech a Slovenska.
2) Test VW Golf s "druhym najlepsim motorom na svete" a sedemstupnovu DSG prevodovkou som cital este v marci. Hodnotenie bolo vcelku pozitivne ale naozaj neviem ci je nutne jasat nad rovnakou kombinaciou v aute o triedu vacsom a cca. o 5 rokov novsom.
3) Tu v Belgicku som (stary) Superb videl z 90 percent ako taxik a jeho image je asi take: dobre pre taxikara.
Napriek tomu je vsak Superb jednym za aut, ktorych kupu zvazujem. Mozem ta ale ubezpecit, ze je to len kvoli tomu, ze je tu lacnejsi ako podobne auta a nie preto, ze moze obsahovat vybavu, za ktoru nechcem vydat peniaze alebo preto ze by som jej tazkopadny design povazoval za atraktivny.
507, mozes aj 507krat napisat aky je Superb vyborny, ale😒br /> 1) Skus si na youtube vyhladat zopar reklam na skodovku. Vacsina z nich sa hra s temou "Skoda ma najlepsiu hodnotu". To neznamena, ze sama seba poziciuje ako najlepsie auto, ale ako auto, ktore ma spomedzi porovnatelnych aut ma najlepsiu cenu. Teda toto plati na zapad od Ciech a Slovenska.
2) Test VW Golf s "druhym najlepsim motorom na svete" a sedemstupnovu DSG prevodovkou som cital este v marci. Hodnotenie bolo vcelku pozitivne ale naozaj neviem ci je nutne jasat nad rovnakou kombinaciou v aute o triedu vacsom a cca. o 5 rokov novsom.
3) Tu v Belgicku som (stary) Superb videl z 90 percent ako taxik a jeho image je asi take: dobre pre taxikara.
Napriek tomu je vsak Superb jednym za aut, ktorych kupu zvazujem. Mozem ta ale ubezpecit, ze je to len kvoli tomu, ze je tu lacnejsi ako podobne auta a nie preto, ze moze obsahovat vybavu, za ktoru nechcem vydat peniaze alebo preto ze by som jej tazkopadny design povazoval za atraktivny.
Daniel, mozes aj 507krat napisat aky je Superb vyborny, ale😒br />
1) Skus si na youtube vyhladat zopar reklam na skodovku. Vacsina z nich sa hra s temou "Skoda ma najlepsiu hodnotu". To neznamena, ze sama seba poziciuje ako najlepsie auto, ale ako auto, ktore ma spomedzi porovnatelnych aut ma najlepsiu cenu. Teda toto plati na zapad od Ciech a Slovenska.
Aké argumenty? Konštatovanie reality. Skús po sebe čítať, a ak sa nečervenáš, mal by si sa. A poriadne.
Jdi do prkénky.Každej si koupí na co má. Nejspíš na Superba nemáš jezdíš nějakým žigulem a stěžuješ si.Já mám jak BMW 5 a Superba je to podobný,pohodlný a stejně máš omezovač na 250km/h a to zvládnou oba.
Comu preboha nerozumies? To na akom poste si, ked Ti treba vysvetlovat, ze je rozdiel medzi autom, ktore dostanes ako sluzobne (tiez na jednom jazdim) a take, ktore si kupis za vlastne (tiez na takom jazdim) ;-\
Jé klucí proč jste tak nerozumní stejně každej si koupí co chce.Mám BMW 5 a Superba.Superb má ve vnitř víc místa.BMW protože je to M5 zase výkonější motor.Jinak se mi stejně blejskaj před garáží venku.Jde vám o tohle ne.
>😁
>😁
Na té písni se mi líbí jak ji všichni "objevili" až po roce. Když byla ve filmu Kráska v nesnázích, tak po ní ani kritik neštěkl 😄
auto sa nekupuje podľa toho koľko nových p.i.č.o.v.í.n. v sebe má narvaných ale ako sa v ňom cítim a či sa mi páči a či mi vyhovuje jeho cenová ponuka, tak už skľudni hormón, tie tvoje blafy sa nedajú čítať...jedine čo kazíš superbu meno
Ja mám jak BMW 5 tak i Superba jsem spokojenej.Je to dvojice která se mi leskne před domem je to srovnatelný. 😉
Myslíš plný zuby? Člověk se někdy diví, co se těm lidem honí v makovicích! Taková unylá písnička, nebo co to je... Jinak Ruda je super, takovej klasickej chachar z Ostravy! >😁
pre vyšší manažment jednoznačne súčasné éčko, s dieselom 320 cdi je to ideálna voľba..passat CC je tak trochu..no, pre fakera čo nemá na audi >😒]
keď nedokážeš pochopiť o čom sa tu bavíme, zostaň prosím mimo konverzácie a svoje patetické drísty si nechaj pre seba, ok? 😉
Add Tatra: Pierrovi to vyridim. A proc si vlastne za svoje kupovat Passata kdyz za podobne penize muzu mit treba 9-3, 195, S40 nebo Accorda 😉
Add Decko: Nepsal jsem ze bezny jen ze uz se v te tride objevil. A ohledne automatu - viditelne jsi C-klasse videl jen na plakatu- To Vis ze jo chlapecku Nejlepsi auta na svete jsou Passat, passat CC a SuperBII- tem se nevyrovna ani RollsRoyce, Maserati. Vsechny technologie vynalez VW a ostatni mu je jen zlovolne kradou :-!
Add Decko: Nepsal jsem ze bezny jen ze uz se v te tride objevil. A ohledne automatu - viditelne jsi C-klasse videl jen na plakatu- To Vis ze jo chlapecku Nejlepsi auta na svete jsou Passat, passat CC a SuperBII- tem se nevyrovna ani RollsRoyce, Maserati. Vsechny technologie vynalez VW a ostatni mu je jen zlovolne kradou :-!
Keď som si nedávno kupoval nový voz, tak Škoda Octavia II s porovnateľnou výbavou bola o 200 tisíc drahšia, ako moje auto. Presnejšie povedané 719000 versus 517000. Po dlhšom vyjednávaní s obchodníkom sa cena Octávky zastavila na 680 tisíc. Tak by som nerozprával o neschopnosti si pozrieť ceny.
S Pierrem a ostatnimi se bavim rad nebot mne vzajemna diskuse s nimi nejen pobavi ale i obohati- coz se o diskusi s tebou rict neda.Takze dekuji ti ze jsi mne k nim priradil. Odpoved na tvou otazku Passat, Prius.
Ale zmenil jsem stanovisko
SuperB II je podle mne naprosto prumerne auto sve tridy- kdyz pominu vzhled na ktery je nazor vzdy subjektivni tak zas nic extra krome excentrickeho Twindooru nenabizi. Zdejsim deckem vychvalovana 7-DSG - kazda automobilka ma ve sve nabidce relativne schopny automat - a pokud nekdo vychvaluje DSG at se prosim zkusi projet v novem C-Klasse s automatem. Parkovaci asistent uz take na trhu je. A vychvalovany motor 1,4 je podle mne pro auto teto velikosti nedustojny- za zaklad z meho pohledu beru 1,8TSI. A diskuse ohledne uspechu Superba I na Zapade- jo obcas je videt- vetsinou ho ridi nejaky duchodce nebo obcas taxikar. Kazde auto te tridy ma neco co nema vetsina konkurence. Cena SuperBII mi prijde jeste relativne OK ( rozumej nijak mne neurazila ani nenadchla- podle mne ma pomer cena/ vykon podobny+/- jako vetsina sve konkurence) ale nezastiram ze tam jsou priplatkove polozky nad kterymi kroutim hlavou. Zaverem kdybych si mel koupit ted auto tehle tridy v sedanu domu tak bych si SupII velmi pravdepodobne nevybral, jako sluzebni bych nad nim uvazoval
SuperB II je podle mne naprosto prumerne auto sve tridy- kdyz pominu vzhled na ktery je nazor vzdy subjektivni tak zas nic extra krome excentrickeho Twindooru nenabizi. Zdejsim deckem vychvalovana 7-DSG - kazda automobilka ma ve sve nabidce relativne schopny automat - a pokud nekdo vychvaluje DSG at se prosim zkusi projet v novem C-Klasse s automatem. Parkovaci asistent uz take na trhu je. A vychvalovany motor 1,4 je podle mne pro auto teto velikosti nedustojny- za zaklad z meho pohledu beru 1,8TSI. A diskuse ohledne uspechu Superba I na Zapade- jo obcas je videt- vetsinou ho ridi nejaky duchodce nebo obcas taxikar. Kazde auto te tridy ma neco co nema vetsina konkurence. Cena SuperBII mi prijde jeste relativne OK ( rozumej nijak mne neurazila ani nenadchla- podle mne ma pomer cena/ vykon podobny+/- jako vetsina sve konkurence) ale nezastiram ze tam jsou priplatkove polozky nad kterymi kroutim hlavou. Zaverem kdybych si mel koupit ted auto tehle tridy v sedanu domu tak bych si SupII velmi pravdepodobne nevybral, jako sluzebni bych nad nim uvazoval
To jsem neřekl. Řekl jsem, že normální řidič předjíždí buď na rovině, nebo z kopce. Předjíždět do kopce je náročnější a tím i nebezpečnější pro jakýkoli motor a jakéhokoli řidiče. Proto předjíždím do kopce minimálně, už jen proto, že nemám šestiválec 😄
Jinak máš pravdu, šestiválec do evropské prémie opravdu patří. Kdoví, proč ho Honda nedělá. V Americe jich prodávají beztak dost, takže by stačila trocha adaptace, že ...
Jinak máš pravdu, šestiválec do evropské prémie opravdu patří. Kdoví, proč ho Honda nedělá. V Americe jich prodávají beztak dost, takže by stačila trocha adaptace, že ...
Kdybych ty peníze měl, bohůžel nemám, šel bych do Mazdy 6.
Již jsem seděl v mazdě, superbu, mondeu a laguně a prostě mi interiér, ergonomie a venkovní linky sedí nejvíc.
A o tom to asi je. Nevím co řešíte - fráze typu "no tak teď vám řeknu pro koho superb je" to je fakt úsměvný.
Vždyť je to přece každýho věc lidi, co blázníte.
Již jsem seděl v mazdě, superbu, mondeu a laguně a prostě mi interiér, ergonomie a venkovní linky sedí nejvíc.
A o tom to asi je. Nevím co řešíte - fráze typu "no tak teď vám řeknu pro koho superb je" to je fakt úsměvný.
Vždyť je to přece každýho věc lidi, co blázníte.
1.Písal som o cene, nie o počte vyrobených kusov.
2.Čo sa týka výroby, o tomto pláne spievajú v Ingolstadte už dobrých 10 rokov. No BMW stále rastie rýchlejšie.
2.Čo sa týka výroby, o tomto pláne spievajú v Ingolstadte už dobrých 10 rokov. No BMW stále rastie rýchlejšie.
Ja neviem, ja som to auto ešte nevidel na živo, pochybujem, že ho vôbec niekto tu z diskutujúcich videl, tobôž v ňom sedel a jazdil. Ale už sa tu vedú diskusie, či je lepší ako Mondeo a pod. Počkajme si na praktické skúsenosti. To, že má spomínané vymoženosti, mu ešte nezaručuje, že bude pred konkurenciou. Čo sa týka produkcie Škody, môžem s kľudným svedomím prehlásiť, že na to, čo ponúka, sú to drahé autá. Škoda na Slovensku a aj v Čechách žije z obrovskej zotrvačnosti v hlavách tunajších ľudí.
seki je nadavka?
Co je trapne na mojom prispevku? Vsak ak sa ti Superb paci, kup si ho a uzivaj. To je trapne? Alebo ti ide len o to, aby si sa na diskusiach hadal a presviedcal ostatnych o "najlepsich" autach znacky SKODA? Haaa?
Co je trapne na mojom prispevku? Vsak ak sa ti Superb paci, kup si ho a uzivaj. To je trapne? Alebo ti ide len o to, aby si sa na diskusiach hadal a presviedcal ostatnych o "najlepsich" autach znacky SKODA? Haaa?
Nie je to len Phaeton. Ešte lepší príklad je vidieť priamo priamo v prémii: Audi má aj vďaka spoločnému koncernovému vývoju už x rokov viac technických vychytávok, než jeho nemeckí konkurenti, no stále je to iba "ten tretí" a na väčšine trhov je ešte stále o niečo lacnejšie.
ano, kazdy si kupuje auo podla svojej chuti, len ty si nekupujes nic! Ty len ku kazdemu modelu napises stovky prispevkov (ci uz pozitivne alebo negativne) a to je tak vsetko.
Prosim ta, ak mas tak neskutocnu chut, zaujem a peniaze na ten tvoj "majestatny, spickovy, hviezny SUPERB" tak si ho kup a bez sa na nom vozit. Jazdi po dialniciach, meste, dedinach - tam aj zbalis do neho nejake holky a mas o radost postarane. Naco ho tu obhajujes? Aj tak druhym nevnutis svoj nazor. Su ludia, ktori zo Superba chytaju orgazmus (ty a GTI), dalej ludia, ktorym sa paci, no to je tak vsetko a tretia skupina su ti, ktorym sa nepaci alebo neznasaju SKODU.
Kup si ho, natankuj plnu a uzivaj si zivota. Zbal holky, prevez sa s nimi na hory, uzivaj si welnesu a horskych hotelov a cestou domov si vychutnaj jazdu Superbom. Nic viac, nic menej.
Prosim ta, ak mas tak neskutocnu chut, zaujem a peniaze na ten tvoj "majestatny, spickovy, hviezny SUPERB" tak si ho kup a bez sa na nom vozit. Jazdi po dialniciach, meste, dedinach - tam aj zbalis do neho nejake holky a mas o radost postarane. Naco ho tu obhajujes? Aj tak druhym nevnutis svoj nazor. Su ludia, ktori zo Superba chytaju orgazmus (ty a GTI), dalej ludia, ktorym sa paci, no to je tak vsetko a tretia skupina su ti, ktorym sa nepaci alebo neznasaju SKODU.
Kup si ho, natankuj plnu a uzivaj si zivota. Zbal holky, prevez sa s nimi na hory, uzivaj si welnesu a horskych hotelov a cestou domov si vychutnaj jazdu Superbom. Nic viac, nic menej.
Tak o tom by sme zase dlho polemizovali, ja si nemyslím, že je pred konkurenciou, možno ju dobieha, ale práve preto, že je to Škoda, tak by som v tejto kategórii dal prednosť konkurencii. Darmo, rozhoduje niekedy aj image značky, a to ešte Škoda v tejto kategórii nemá. To je niečo podobné, prečo VW Phaeton sa nechytá na Audi, BMW, Mercedes, hoci je určite dobré auto. Takže preto.
Daniel, nebuď labilný, svojim strapňovaním sa ani tak nič nezmeníš. Významnejšie nárasty predaja nebudú a my za to nemôžeme. Bude to bežné auto strednej triedy s niekoľkými koncernovými novinkami aj keď sem 507krát prepíšeš jeho katalóg.
Ale, ale, neviem odkiaľ si zobral, že podľa mňa je Škoda a osobitne Superb podpriemer. Ja si o Škode nič zlé nemyslím, len som tu povedal, že sú aj lepšie autá ako Superb,že stratil cenovú výhodu a že Škoda nerobí dobrú cenovú politiku. A kĺudne by som si ho aj kúpil, keby bol cenovo výhodnejší od konkurencie, ale nie je a to je jeho chyba.Napokon som spokojný s tým, čo mám a po žiadnej limuzíne vôbec netúžim. To už skôr pripravované kombi by ma mohlo chytiť za srdce.
Základná cena naozaj nie je moc výhodná. C5 1,8 benzín sa dá v rámci akcie kúpiť značne pod 800 tis. Sk, Mondeo 2,0 benzín za 799 tis. Sk + metalíza. Ale na rozdiel od Škody má v základe tempomat, vyhrievané sedadlá, startovacie tlačítko, dvojzónovú klímu, kožený volant, adaptívne svetlomety, autorádio... Tempomat, vyhrievané sedadlá a autorádio je pre mňa povinná výbava. Takže naoko lákavá cena Superb pekne vylezie. Ale je to Škoda 😄
Starých Superb sa predalo 20 tis. ks ročne a Škoda tvrdila že to je konkurencia A6, BMW5 atď. Nových plánuje Škoda vyrobiť 40 tis. ročne a priznáva že to je stredná trieda. VW predá ročne 400 tis. Passatov. Takže mi to pripadá, že fakt sa zameriava iba na východné trhy a hlavne Československo. Pre mňa je jediné pozitúvum toho auta motor 1,8 TSI a krajší aj keď stiesnenejší interiér oproti Mondeu. Na C5 sa nechytá ani interiérom.
Starých Superb sa predalo 20 tis. ks ročne a Škoda tvrdila že to je konkurencia A6, BMW5 atď. Nových plánuje Škoda vyrobiť 40 tis. ročne a priznáva že to je stredná trieda. VW predá ročne 400 tis. Passatov. Takže mi to pripadá, že fakt sa zameriava iba na východné trhy a hlavne Československo. Pre mňa je jediné pozitúvum toho auta motor 1,8 TSI a krajší aj keď stiesnenejší interiér oproti Mondeu. Na C5 sa nechytá ani interiérom.
Fakt uz nemam casu,ale zdvihne svoje pozadie,vycestuj a vsimaj si co jazdi po Europe!Podstatny cas travim vo Viedni a okoli a ver,ze tych Superbov tu nevidis a to iste bude aj s novym modelom,to nie je auto,ktore si kupi niekto kto ma prachy,tenide do passata,a4,.....,ale nie do skody.
nie to sú bonbóniky na dobrú chuť vs. večera zamestnancov po záverečnej keď už všetci odišli na Passate.
Kazde auto ma nieco co ine auto nema a vacsina aut su priemerne,lebo aj ludia co ich pouzivaju su priemerni vodici.Tak to je a to nezmenis,kazda automobilka ponuka spickovy model nadupany vselijakymi techn,vymozenostami,ale najviac sa preda tych priemernych,lacnejsich (ak neratame super kary ako Bentley,Rolls,...).Tie spickove modely len dokazuju schopnost vyrobcu urobit take auto a ani sam vyrobca neocakava,ze tieto modely budu tahunom predajov.A Skoda je zaradena koncernom ako vyrobca malych,lacnejsich modelov,maximum je Superb,dalej ju uz nepustia a Superb je urceny pre vychodne trhy,u nas moze byt autom pre riaditela malej firmicky,ale na zapad od Ciech je odsudeny ako lacnejsia nahrada Passatu.No koncim,lebo vonku pristavil kamos Muranko,tak si to idem vyskusat,3,5l 6-valec s cvt to bude paradicka!
5 ich nie je, maj na pamäti, že motor storočia a samoparkovanie už nejký ten piatok ponúka aj Passat. Ale aj keby ich bolo 5, predajom by to primárne nepomohlo. Veď videl si už niekedy človeka, ktorý si kúpil Mondeo kvôli IPS, C5 kvôli AFIL-u, či LS pre jeho 8-stupňovú prevodovku?
GTI tady trochu pozor. Ódy na Superb jsou sice hezké a možná i na místě, ale v otázce prestiže, image a rodokmenu je třeba zrovna ten Accordu možná výše než ten Superb. Superb má vybudovanou pověst minulou generací a to jako levná mutace Passatu nabízející za velmi rozumnou cenu obrovský prostor, solidní zpracování, průměrnou až podprůměrnou techniku a průměrné motory. Nový Sup už je jiná liga, ale musí o tom přesvědčit zákazníky a tohle už má Acco za sebou. S motory souhlas, už by se ta Honda mohla probrat, ale spíš mě udivuje vyklizení vybojovaných "sportovních" pozic. Přeci jen i v evropě jsou jména Integra, Prelude, NSX a i S2000 velmi dobře známá a hlavně díky těmto vozům je Honda vnímána jako sportovně zaměřená značka, ale bohužel při pohledu do nabídky a porovnání s konkurencí zapadá a zapadá mezi ostatní meinstreamové okolí (jestli už vlastně nezapadla)
Skoda nemoze byt nikdy prva,to VW nikdy nedovoli.Ohladne image,cakam kym tu bude debata o Lexuse,kde budes Ty a GTi medzi prvymi pisat o chybajucom image,takze si nes..er na to co si tu pred niekolkymi dnami pisal,alebo uz si nepamätas?Chlapce ked budes mat odjazdene tolko aut a kilometrov ako ja,tak potom pochopis o com su auta,teraz to este nechapes,ale to je logicke,to nie je citanie internetu,takze neznalek si zatial len Ty!Tak isto aj mlade ucho,nebyt toho,ze sme na diskusii,tak by si mi vykal,tak ako vykas ucitelom v skole.
Ty mi asi stále nerozumieš. Ja osobne si myslím, že Superb je velmi dobré auto. Dokonca som prekvapený, kolko súdruhovia z Reichu do neho dovolili nasadiť technických vychytáviek (v tom kontexte potom trochu prekvapí chýbajúci TDI-CR).
Takisto si myslím, že aj Mondeo je výborné auto.
A Laguna tiež.
V súčasnosti sú už všetky modely (a nielen v strednej triede) velmi vyrovnané. Konkurencie je velká, o zákazníka musia tvrdo bojovať.
80% populácie (do ktorej sa zaraďujem aj ja), by len ťažko určilo, ktoré z nich má lepší podvozok, kvalitnejší motor, lepšiu automatickú prevodovku a pod.
Pre nás je proste určujúce či sa nám auto páči, či sa v ňom cítim príjemne, čí je v ňom dostatok miesta a pod. Je to o pocitoch (a peňaženke >😁 )
Takže ani Superb, ani Mondeo pre mňa bohovia nie sú.
Najbližšie k božskému stavu má duo SAAB/Volvo, ale aj to sa zakladá len na pocitovej báze, nie na racionálnych argumentoch.
Všetky tie veci čo si popísal sú samozrejme výhodou. Ak to marketingovo využijú, budú sa vedieť odlíšiť a vyzdvihnúť niečo zaujímavé, určite to zaujme.
Ale takisto konkurencie vie ponúknúť zase niečo iné a tak to bude vždy.
Ok, na dnes končím. Idem zobrať psa na cvičisko.
Takisto si myslím, že aj Mondeo je výborné auto.
A Laguna tiež.
V súčasnosti sú už všetky modely (a nielen v strednej triede) velmi vyrovnané. Konkurencie je velká, o zákazníka musia tvrdo bojovať.
80% populácie (do ktorej sa zaraďujem aj ja), by len ťažko určilo, ktoré z nich má lepší podvozok, kvalitnejší motor, lepšiu automatickú prevodovku a pod.
Pre nás je proste určujúce či sa nám auto páči, či sa v ňom cítim príjemne, čí je v ňom dostatok miesta a pod. Je to o pocitoch (a peňaženke >😁 )
Takže ani Superb, ani Mondeo pre mňa bohovia nie sú.
Najbližšie k božskému stavu má duo SAAB/Volvo, ale aj to sa zakladá len na pocitovej báze, nie na racionálnych argumentoch.
Všetky tie veci čo si popísal sú samozrejme výhodou. Ak to marketingovo využijú, budú sa vedieť odlíšiť a vyzdvihnúť niečo zaujímavé, určite to zaujme.
Ale takisto konkurencie vie ponúknúť zase niečo iné a tak to bude vždy.
Ok, na dnes končím. Idem zobrať psa na cvičisko.
15 už dávno nemám, ale rád by som mal. Rozhodne by som ten vek využil na iné veci než vypisovanie na diskusných forach o automobiloch.
Daniel, odpoveďou budú predajné čísla. Zrejme podobné tým súčasným. Aspoň sa budeš môcť ďalej udivovať.
Na tie tvoje stupidity sa neda odpovedat,si ako male decko,ktore za kazdym povie preco,ale u maleho decka sa to da tolerovat u Teba nie.
Daniel, keď sa delila republika a ja som mal zhruba spomínaných 15, slovo tupec som už nepoužíval a rozhodne som sa ani neudivoval tak často ako ty. Daniel, dookola nám tu vypisuješ výčet koncernových prvkov. Ak si raz pôjdeš kúpiť auto, povedzme Superba s motorom roku, kúpiš si ho z toho dôvodu, že sa v ňom budeš cítiť dobre a nie preto, že si ho zopár ľudí kúpi so sedemstupňovým automatom. To isté platí aj pre C5, či mondeo.
Preco by som to mal ocenovat!?Uvedom si,ze ked to bude v zaklade,tak to budem ocenovat,ale nie ked to cenu superba vyzenie na viac ako 1,5mil korun,to je uz uchylka,ktory taxikar to zaplati,alebo ktory podomovy predajca to dostane od firmy?A to uz nehovorim o tom,ze by si to mal niekto kupit ua vlastne prachy!Takze daj si studenu sprchu,riadne sa vydri frote uterakom a uz prstan otravovat,uz ma tie tvoje detske nareky prestavaju bavit.
no niečo napísať môžem. Najviac sa mu páči MB CLS. Ale toho sa bojí, pretože by moc kričal. A potom, nechce mať lepšie auto, ako tí, čo nám platia za služby... 😉 V prvom momente výberu, figurovali v zozname autá ako Mondeo, Superb(veeeľmi krátko), Passat CC, MB E, Honda Legend, BMW 5. S Audi má už svoje "skúsenosti", takže sa do zoznamu ani nedostalo. Zatiaľ má najväčšie šance Passat CC a BMW 5. Prvé sa páči šéfovi(podoba s CLS) a druhé jeho žene. Ja sa ho zatiaľ snažím ukecať na Legend. Ten sa páči aj jemu, len sa mu nepáči absencia dieslu. Nejde ani tak o tú spotrebu, ale o ten pocit, že jazdím úsporne. >😁 . To si uznajme, s Legendom nepovie nikto(cca 20l/100km). Ten Legend má ale zas iné výhody. Nebude vzbudzovať závysť, keď na golfe alebo tenise poviem, že prišiel na Honde, ale ocenia ju znalci. Takže asi toľko...
Keď nemáš argumenty, tak potom musíš používať nadávky, ale takto si len koleduješ o blokáciu. Radšej hamovať, ako banovať, hovorí Ti to niečo?
Po prve tupec si Ty,lebo Ti dochadzaju argumenty,stale sa krutis a opakujes dookola,na normalne argumenty uz nedokazes reagovat.Ale konecne som pochopil Tvoj nick,totiz ku kazdej zmienke o koncerne musis napisat 507 stupidnych prispevkov.
Boze Ty si ale saso,ved Ty nic nechapes,stale melies dookola tie iste sprostosti.Uvedom si,ze ked uz raz nejaka technika niekde bola pouzita tak to uz nie je novinka!Superb ma svet.novinku zadne dvere nic viac,a je jedno ci Ty tu places alebo nie,raz to tak je a nic s tym neurobis!
Adolescent Daniel, každý vie, čo je Superb, je to auto strednej triedy. To ty tu robíš kovbojku z inplantovaných doplnkov koncernu. Už do predchádzajúceho Superbu si si mohol
objednať kvalitný motor 1.8T (pre ktorý sa nakoniec nerozhodlo ani 5% zákazníkov) alebo veci, ktoré konkurencia neponúkala, napr. tv-tuner. V krajinách na západ od nás mu to ale moc nepomohlo. Typický pohľad na starý Superb:
[odkaz]%20Superb
Snáď každý model strednej triedy má nejaké tie "featurety", C5 má afil, masážne sedadlá, hydroactive, Mondeo odsávané sedadlá, podvozok s nastaviteľnou charakteristikou tlmičov, alebo adaptívny tempomat. P 407 nemá nič z toho, je totiž starší, ale absolútnej väčšine jeho majiteľov je to jedno, pretože dané prvky výbavy by si ani tak neobjednali. Druhý najlepší motor je druhým najlepším možno v kompaktoch, v aute veľkosti superbu má však od ideálnej motorizácie ďaleko. O necelý rok príde na trh kópia A4 s logom Seatu. Myslíš si, že "náskok vďaka technike" pod kapotou tomu autu v súboji s Lagunou, C5, mondeom a spol. pomôže?
objednať kvalitný motor 1.8T (pre ktorý sa nakoniec nerozhodlo ani 5% zákazníkov) alebo veci, ktoré konkurencia neponúkala, napr. tv-tuner. V krajinách na západ od nás mu to ale moc nepomohlo. Typický pohľad na starý Superb:
[odkaz]%20Superb
Snáď každý model strednej triedy má nejaké tie "featurety", C5 má afil, masážne sedadlá, hydroactive, Mondeo odsávané sedadlá, podvozok s nastaviteľnou charakteristikou tlmičov, alebo adaptívny tempomat. P 407 nemá nič z toho, je totiž starší, ale absolútnej väčšine jeho majiteľov je to jedno, pretože dané prvky výbavy by si ani tak neobjednali. Druhý najlepší motor je druhým najlepším možno v kompaktoch, v aute veľkosti superbu má však od ideálnej motorizácie ďaleko. O necelý rok príde na trh kópia A4 s logom Seatu. Myslíš si, že "náskok vďaka technike" pod kapotou tomu autu v súboji s Lagunou, C5, mondeom a spol. pomôže?
507 kľud, však ja ti ten Superb neberiem, ani ho velmi nekritizujem. Len hovorím že s DSG neprišiel Superb ako prvý, a to je fakt.
A s Mondeom na mňa nechoď, ten ma zaujíma ešte menej ako Superb. V kombiku v pohode, hatchback je divný. Mne sa lúbi Laguna, ale s tým vás tu nebudem obťažovať >😁
A s Mondeom na mňa nechoď, ten ma zaujíma ešte menej ako Superb. V kombiku v pohode, hatchback je divný. Mne sa lúbi Laguna, ale s tým vás tu nebudem obťažovať >😁
Tu je jedno ci ide o premiu alebo nie,ide o to kto s tym prisiel prvy!A to Skodovka urcite nebola,takze klud aby sa Ti nevyhodili vyrazky,to by sa Ti dievcata v triede smiali.Automat ci to je DSG albo CVT,ide o to,ze su aj lepsie prevodovky ako DSG,proste koncern ma dsg tak ho ma aj superb(inac v passate ma to dsg nejak neoslovilo zakazdym som vedel a hlavne citil ked radil!).Prius je pod Superbom Ty naivko,takze asi tak.Najlepsi motor roku je aj v Toyote Aygo a nik z toho histeriu nerobi a ten je v triede najlepsi,nie az druhy!Dotykovy displej je v tejto triede bezna vec(aspon v triede do ktorej sa chce superb votriet).A co mas este za problem?Jaj,tak bud kupim sedan,alebo kombik,nepotrebujem mat twindoor,ale niekto to mozno vyuzije,uvidime co to spravi po troch rokoch.A co si sudruhovia vo Wolfsburgu myslia mi je tak na haku,stari skorumpovani paprdovia ma nezaujimaju.No a dost uz lebo pride tato a zdere Ta,ze nemas porobene domace ulohy!
Na tu * si neviem ani ja zvyknut,asi uz nemali velacasu tak to nejak divne posplacali,ale nazivo to moze byt dobre,len ako vravim v Blave ich zatial nemaju.
V tejto triede nik s nicim prevratnym nepride (ak nepocitame Lagunu GT,ale aj to tu uz raz bolo),porpve je obmedzeny vyrobnymi nykladmi a po druhe nebude riskovat neuspech,lebo v konzervativnej Europe s prevratnymi novinkami vela vody nenamutis.Koncern VW je toho vynikajucim prikladom,cakal s Touregom,s Tiguanom,Sharanom,Touranom,kym ine automobilky nezariskovali a pustili svoje modely na trh a az ked bolo jasne,ze ludia to chcu tak dorazilo VW.
V tejto triede nik s nicim prevratnym nepride (ak nepocitame Lagunu GT,ale aj to tu uz raz bolo),porpve je obmedzeny vyrobnymi nykladmi a po druhe nebude riskovat neuspech,lebo v konzervativnej Europe s prevratnymi novinkami vela vody nenamutis.Koncern VW je toho vynikajucim prikladom,cakal s Touregom,s Tiguanom,Sharanom,Touranom,kym ine automobilky nezariskovali a pustili svoje modely na trh a az ked bolo jasne,ze ludia to chcu tak dorazilo VW.
asi tak, mne osobne sa nový Superb nepáči zozadu, inak celkom ujde. Ale tiež by som z neho nerobil boha. Twindoor je celkom zaujímavá vychytávka, DSG a tie natáčacie svetlomety prevzal z koncernu takže to nie je celkom jeho originalita.
Na druhú stranu kto v poslednej dobe prišiel s nejakým skutočne revolučným nápadom? Skor každý model prinesie nejakú drobnú vychytávku.
Na druhú stranu kto v poslednej dobe prišiel s nejakým skutočne revolučným nápadom? Skor každý model prinesie nejakú drobnú vychytávku.
Lexus vedel zaparkovat pred tromi rokmi a uz vtedy disponoval technologiami, ktore VW objavuje len v sucasnej dobe. Je spusta aut, ktore su technicky vyspelejsie, spolahlivejsie, designovo uhladenejsie a niekedy aj cenovo pristupnejsie ako je SKODA !!!
Len ty si hlupacik, ktory nevie o svete aut dokopy nic (okrem kecov,, ktore odkukas od GTI-ho) a vozis sa vo Fabii >😁
Len ty si hlupacik, ktory nevie o svete aut dokopy nic (okrem kecov,, ktore odkukas od GTI-ho) a vozis sa vo Fabii >😁
zdar "jazva"
GTI-ho ber s rezervou, áno každý manažér túži po Apoštolovi, terazky po novom Superbe >😁
skor by si sa ale mohol rozpísať o tej svojej súčasnej činnosti - výbere auta pre svojho šéfa. Ak to teda nie je tajné, ako to asi prebieha. Aké značky sú vo výbere, ako velmi do toho šéf zasahuje, čo preferuje, na aké kritériá sa kladie doraz (značka, cena, servis...) a pod. Myslím, že by to mohlo byť celkom zaujímavé. Dík.
GTI-ho ber s rezervou, áno každý manažér túži po Apoštolovi, terazky po novom Superbe >😁
skor by si sa ale mohol rozpísať o tej svojej súčasnej činnosti - výbere auta pre svojho šéfa. Ak to teda nie je tajné, ako to asi prebieha. Aké značky sú vo výbere, ako velmi do toho šéf zasahuje, čo preferuje, na aké kritériá sa kladie doraz (značka, cena, servis...) a pod. Myslím, že by to mohlo byť celkom zaujímavé. Dík.
Lexus ma osemstupnovu prevodovku a nik sa tym tu nechvali.Jedine inovativne su zadne dvere a aj to povazujem za riadnu chobotinu,uvidime kolko vydrzia v ponuke.Toyota Prius vedela zaparkovat sama asi rok pred superbom,takze neplacaj hovadiny.Este raz Superb je dobre auto,to mu nik upriet nemoze,obchodni cestujuci co ho vyfasuju budu spokojni,ale takisto ako za Passatom ani za Superbom sa nik nebude otacat.Uspokoji ale nenadchne,proste spotrbny tovar.
Druhy nejlepsi motor ceho? Tridy? Twindoor je zajimavy, ale ten kdo potrebuje variabilitu poridi kombi...DSG k PD? Ale no taaak 😉 . Vetsina uzivatelu by se spokojila s beznym automatem v kombinaci s CR motory. Co je zvlastniho na AFS, nebo tak prevratneho? Kde je system udrzujici vuz v pruhu? Aktivni tempomat? Nikdo ze Superbu nedela podprumerne auto, je to vuz plnici standarty novinek ve stredni tride. Soucasne na me prestan utocit...teoretiku! 😉
Mne vedomosti nechybaju,ale Tebe chlapce!Neviem,ktory pako Ti prelepil ocicka VW paskou,ked si taky neobjektivny a vypisujes tu ody na bezne auta,ktore ne su nicim inym iba spotrebnym tovarom,ktory vydrzi tak max.12 rokov.Emocie su niekde inde nie pri passate,superbe,mondeu a spol.
Som a preto mam zdravy sedliacky rozum,ktory sa nenecha tak lahko zmanipulovat VW-goebelovskou-propagandou.Ked budes starsi mozno aj Ty nadobudnes urcity rozhlad a nezozeres im vserky tie zvasty z "odbornych" casopisov dotovanych koncernom.
7 airbagů má i 500. Motor T-Jet + Multijed (na třetím místě). Bezpečnost? Ano 500 s 5-ti hvězdami, tohle si ty čtyři, možná pět taky odveze..
Ted jsi me dokonale zmatl, ja si prolezl vsechny mailove adresy, nez me doslo, ze slo o odkaz >😁 . JJ, prave proto to kafe, dmaske prevleky apod. >😒]
Prehod vyhybku prosim...krome 7-mi bagu (a to je take standart) nema nic v zakladu, vetsinu a leckdy i vice prvku nabizi konkurence.
to už tak v životě je, že když se setkáš se svým idolem, tak se buď zklameš nebo se zblázníš ještě víc. Podle toho jaké máš v sobě očekávání
Ako firemne auto pre stredny management moze byt,za vlastne peniaze nikdy,obycajna sed nasich ciest,nie zla,ale predsa len sed.
Presvedci Te dobrym pomerem cena, vykon, prostor, zustatkova hodnota...opakuji dobrym 😉 Neni to leader segmentu, spise auto, ktere vyhovi sirsi skupine zakazniku... Nicmene 1,9TDI je preslap 😉
No ale zrejme by ani tebe neškodilo si to dať v hlave do poriadku. Superb nikdy nebude vyslovene manažérsky voz. A už vôbec nie reprezentačný... (na to sú tu iné autá) Ja to vidím maximálne ako vozidlo pre nižší, maximálne stredný manažment. A tý do Paríža na rokovania nechodia. To mi ver. A keď aj náhodou pôjdu, tak určite nie autom. Mám teraz možnosť veľmi presne spoznávať chute manažérov, čo sa týka áut. Vyberám totiž pre svojho šéfa auto. A poviem ti, že Superb bol v zozname len pár sekúnd. Ak chce manažér auto v ktorom by moc nekričal na golfe alebo tenise, tak si kúpi niečo iné. Určite nie Superb. Ten dostane taký, ktorý si auto nemože vybrať, pretože mu bude pridelené.
Píš radšej o tom, aké prednosti má to auto v základe. Aj na čelný náraz sa berú základné modely. Tie bonbóniky stoja pekný peniaz a tým pádom ich rozhodne nebude mať v aute každý. Čím ma presvedčí v základe s jednaštvorkou?
Mne Passat berie dych. nechápem ako si takú obludu za tie prachy môže niekto kúpiť. A že to vôbec pustia na cesty... >😁 >😁 >😁
No minule ked som bol na zarucnej serv.prehliadke som sa vybral ku Skodovke pozriet sa na novy Superb,ale svine este ho nemali,takze zatial iba podla fotiek,ale co ma vzalo vedla u Jaguara mali nove XF a to je teda delo!Uz by som do MB,BMW a Audi nesiel,este aj nad Lexom a Infiniti by som tazko premyslal.
Bezpochyby dechberoucí bouráky jsou Vel Satis,Thesis,C6(pokud bych zalovil ve vyšší střední),jinak ze střední spíše C5,Mondeo a celkem i Laguna GT...
Jinak Superb mě při pohledu na živo celkem příjemně překvapil.Na fotkách vypadá jak nějaká vadná housenka,ale v reálu to zas tak zlý není.
Jinak Superb mě při pohledu na živo celkem příjemně překvapil.Na fotkách vypadá jak nějaká vadná housenka,ale v reálu to zas tak zlý není.
Zkusils nekdy zakryt pri bocnim pohledu predni naraznik a kousek blatniku, tak, aby nebyla videt svetla?
To auto vypada vazne Superb. Ale jakmile ten predek zase odkryjes, zjistis, ze si ve Skodovce vybrali slabou chvilku. Ten predek proste patri na jine auto a proto kazi vysledny dojem. V te barve z fotogalerie to neni tolik videt, ale treba v cerne... No je to vazne skoda. A prave proto mi dech brat nemuze.
Jo, jasne C5ka vizualne neurazi/nenadchne.
To auto vypada vazne Superb. Ale jakmile ten predek zase odkryjes, zjistis, ze si ve Skodovce vybrali slabou chvilku. Ten predek proste patri na jine auto a proto kazi vysledny dojem. V te barve z fotogalerie to neni tolik videt, ale treba v cerne... No je to vazne skoda. A prave proto mi dech brat nemuze.
Jo, jasne C5ka vizualne neurazi/nenadchne.
cháá tak o tobě se mi Mates zmiňoval, a tvou činnost zde jsem dávněji zaznamenal >😒]
máš SZ 😉
máš SZ 😉
tak už si ho sakra kup,ať se neudusíš,kdo by sem pak psal takové přínosné texty z ekonomie,psychologie,průmyslového designu a v neposlední řadě i gemologie >😁
Nahlížej na ten dech - v kontextu své třídy. Ano a v tomto úhlu pohledu nic jiného (vyjma Passata CC) ten dech nebere. Nebo snad omdléváš nad cépětkou?
Je krasne jak se tu opevuje technika na papire, ale uz se tu mene opevuje ta prumerna spolehlivost. Zkusenost v rodine se 3 golfy a jednim kusem Fobie, hovori za vse. Nikdy vice podobna lidova vozidla at se tvari jak chtej.
PS: je normalni, ze u golfa(4lety) za 600klacku odejde po 100tis spojka a odchazi el.instalace, dalsi drobnosti radsi vynecham??? nejsem na to u Hondy zvykli >😁
PS: je normalni, ze u golfa(4lety) za 600klacku odejde po 100tis spojka a odchazi el.instalace, dalsi drobnosti radsi vynecham??? nejsem na to u Hondy zvykli >😁
Reknu ti k tomu jenom to, kolega si v nemecku kupoval nove auto a protoze je z byvaleho NDR a cely zivot snil o Skode tak si chtel koupit bud Superba nebo Octavii v RS verzi. Nakonec si koupil BMW X3 se slovy: Ze on uspesny zivnostnik prece nemuze jezdit v jakekoliv Skode! Bohuzel je to tak Skoda je znacka jenom pro nas ve vychodni evrope, v zapadni evrope to tak proste neni a bohuzel dlouho nebude. 😢
...poněvadž ze Slepičí Lhoty na Charles de Gaulle není přímá linka.Musíš přestoupit v Dolní Polomi. 😉
Mas pravdu,preco sa pripavit o neskutocny pozitok a radost zo super(b)mainstremu!?Ved to je sen kazdeho clovweka-10 hodin v dokonalosti,stat sa jej celkom,zzit sa s umeleckym dielom..........
Cena nie je nijako zaujímavá v porovnaní s konkurenciou ale, aspoň to už nie je predražené ako predchádzajúca verzia a Octavia. Ak sa niekomu páči dizajnovo tak to nemusí byť zlá voľba. Možno si treba na ten dizajn iba zvyknúť. Pre mňa by to auto bolo zaujímavé len kvôli TSI motoru. Divné mi je prečo Škoda plánuje vyrobiť ročne iba 40 tis. kusov keď konkurencia vyrába až 10 X viac. Myslím si, že keď teraz aj tí najpribrzdenejší škodovkári pochopili, že Octavia je stredná trieda iba cenou, Superb bude jasná voľba. Prečo aj nie.
Snimky jsou opravdu dokonale. Pred fotografem klobouk dolu.
Kdybys napsal, GTI, ze tim dechberoucim, je Superb, navrhl bych navstevu na plicnim oddeleni.
Superb bude beze sporu nabizet slusnou kvalitu a more prostoru za rozumnou cenu, ale vic bych u nej nehledal.
Privlastky jako dechberouci si proste zaslouzi jine kary.
Kdybys napsal, GTI, ze tim dechberoucim, je Superb, navrhl bych navstevu na plicnim oddeleni.
Superb bude beze sporu nabizet slusnou kvalitu a more prostoru za rozumnou cenu, ale vic bych u nej nehledal.
Privlastky jako dechberouci si proste zaslouzi jine kary.
ano, ma, 2.7 V6 a je skvely. 153kW/208 koni, 440 Nm pri 1900 otackach, perfektne a tiche auto.
Zlati kovwbojovia z Ciech jazdi Superbom alebo Passatom zasadne v TDi PD!!!!Lietadlo je pre socky!
Ale to co si napisal presne pasuje na Superb,ziaden image,ziadna prestiz,technicky dobry,designovo v strednej triede jedno z najnevyvazenejsich aut,predok ala BMW,zadok ala stary Safrane,nie skarede,ale ani pekne,znacka o ktorej sa 40 rokov nevedelo,teda ziadna historia,pretrhnuty rodokmen.....,teda podtrhnute,scitane absolutne nevidim dovod na kupu tohto auta,absolutne posledne za Accordom,M6,C5,Lagunou,Mondeom.....
U nas teda nie!Tupohlavci a komousi z vlady to vsetko obiehaju v odstavnych pruhoch alebo robia z dvojprudoviek trojprudovkyak akurat nejde oproti 30-tonovy kamion!
obávám se, že onen dotyčný vedle těch dvou trpí méněcenností a proto se je snaží zesměšnit. Přece jen ho si ještě nikdo nezapamatoval 😄
I tri hodiny ve trech-ctyrech lidech v Cessne nad Evropou jsou leckdy tristni...je pravda, ze si alespon nemusis (nemuzes) dlouho povidat 😄
Já myslím, že sex po netu je méně škodlivej, než názory jdoucí až na samotnou hranici únosnosti zdejších rádoby znalců.
A proto to tady vypadá tak jak je.
Takže klasická virtualita po Švejkovsku.
A proto to tady vypadá tak jak je.
Takže klasická virtualita po Švejkovsku.
Co je sukrome, na ktore si si sam zarobil??? Jezdim sluzebnimi vozy uz vice nez 8 let a beru je jako soucast platu, dosazeneho postu, motivacni slozku. Nerozumim podobnym otazkam.
Pokud byl original minen obecne, pak je lepsi ho tak pojmout i ve smyslu pouziti jednotlivych fiktivnich znacek...vypada to prinejmensim xenofobne 😉 . Jinak pravda, T613 to nahore vystihl naprosto presne.
Pokud bych bral v potaz jen nazev aut, tak Laguna (ovsem coupe) ma mit taky jak benzinovy tak naftovy V6. Normalni laguna ale V6 nenanizi.
To je fakt, sex po netu je asi neškodnej, ale zaráží mě, když si dá někdo do nicku "Fiat", na moje.auto.cz oslavuje svoje Úno po praďedovi a pak přesně ví, co má kdo udělat se svym "melounem", když si jde kupovat káru.
Jasně, samý ty zbytečny SUV, odpočet DPH, takže "za půlku", mříže vzadu, vepředu, ze strany, zespoda... Přesně tak! >😁
Aha, takze vsetko omrezovane kary a po skonceni lizingu sa ich zbavujes. Asi nic osobne v tom teda nebude 😉 PS: nechel som ta nachytat, len ma to tak zaujimalo.
já myslím že jako kandidát zlatého ventilku je ta věta velmi hodnotná.... A mimochodem, na předjíždění z kopce bych byl vážně opatrný, on jaksi i ten pomalý náklaďák z kopce začne zrychlovat a následný nechtěný adrenalin bych opravdu nikomu nepřál.... 8-s
No praveze som to pisal po tom, ako som si to precital a NIČ! Ani ťuk kamo ... ani ťuk. 😉
.
Mozem otazocku? Na com jazdis Ty? Aaale nie firemneee! Pekne sukromne, na ktore si si sam zarobil. 😉 Vopred dik za odpoved.
.
Mozem otazocku? Na com jazdis Ty? Aaale nie firemneee! Pekne sukromne, na ktore si si sam zarobil. 😉 Vopred dik za odpoved.
:yes: :yes: jak se to tady píše? Trefa na komoru. Já Škodovku moc nemusím viz FabieII a SuperbII,ale firma šlape a jsem rád už jen třeba kvůli našim lidem,které živí.
Navíc jsi vystihl další čecháčkovskou vlastnost,kdy mám zahraniční auto a najednou je to většinové okolí ve Škodovkách jen zmanipulované stádo. Já tyhle "silné" řeči zdejších různorodých filů moc nemusím... řekněme,že uznávám svobodu vyznání 😉
Navíc jsi vystihl další čecháčkovskou vlastnost,kdy mám zahraniční auto a najednou je to většinové okolí ve Škodovkách jen zmanipulované stádo. Já tyhle "silné" řeči zdejších různorodých filů moc nemusím... řekněme,že uznávám svobodu vyznání 😉
Co to je za otrokářskou firmu, která tě nechá jezdit autem ve 4 sjednávat do Paříže obchod? To je nějaká nová teambuildingová procedura. Nebo se ředitel bojí lítat a tak to máte všichni zakázané? 😉
A ty o com tocis? Kde si zobral to, ze pred 7 rokmi som pisal nieco o superbe? Ci len tak vycuc z prstu aby sa Ti to hodilo do prispevku? Hm! Nechapem tiez, preco tu vytahujes narodnostnu otazku a podla jedneho prispevku generalizujes? Podla Tvojej logiky si najdem aspon jeden negativny prispevok od tvojho krajana (a je ich tu podstatne viac ako jeden) a napisem: "njn vy cesi, co nie je vase, nie je dobre!" a to by docela aj sedelo ... ale skoda reci! ;-\
Přečti si to klidně dvakrát, nebo raděj třikrát a pokud ses v příspěvku našel, tak to je ta správná vypovídací hodnota.
:yes:
Ten klinak bych mel na vic jsem zatim nenasetril, jen je hrozne vytahanej, ale zkus ho vyprat na 95C, treba se srazi. Jo a co se tyka ceny, vymenim ho za nejaky ojety kolo, autobus k UP je ted hrozne drahej. Jo a ten Superb, to je hroznej pekac, proste skodovku si muze koupit jen ten nejvetsi zoufalec, nema zadnou image, rozumis, za to bych se tak strasne stydel, kdyby mi to nekdo dal, ze bych jezdil radsi dal jen na tom kole 😄
Ten klinak bych mel na vic jsem zatim nenasetril, jen je hrozne vytahanej, ale zkus ho vyprat na 95C, treba se srazi. Jo a co se tyka ceny, vymenim ho za nejaky ojety kolo, autobus k UP je ted hrozne drahej. Jo a ten Superb, to je hroznej pekac, proste skodovku si muze koupit jen ten nejvetsi zoufalec, nema zadnou image, rozumis, za to bych se tak strasne stydel, kdyby mi to nekdo dal, ze bych jezdil radsi dal jen na tom kole 😄
Nechci rýpat,ale do Paříže se nejezdí autem,ale lítá (low cost)letadlem.Na letišti jsou takový jako že stánky,europcar,budget nebo avis a tam i méně zkušeným řidičům auto za peníze půjčí.A za obchodem se lítá buď v bussines class nebo privat,popř aerotaxi. 😄
Ikdybys ten mega měl,vohoz od Armaniho klenotil tvé tělo a byl atomobilový Albert věz, že tento svět je natolik virtuální, že už jen málokdo rozezná skutečnost od pseuda. A tak to chodí i ve světě malých či velkých peněz. Nic ve zlém, nic osobního. Jen drobná úvaha nad tím, jakým směrem se bere komunikace. 😄
No, celkom nerozumiem co si nam tu chcel vsetkym povedat. Alebo chces vo svojej naivite a kratkozrakosti naznacit, ze k skodovke za milion (uz toto je chore!) sa mozu vyjadrovat len ludia, co maju v sufliku melon a k napr. clankom o ferrari zase len ti, co tych melonov maju doma este viac? To si snad delas jenom pr*el, neeee?
.
A aby som sa este vratil k Tvojmu prispevku. Po jeho precitani by sa dalo dost silne polemizovat, kto mrha cas, kedze jeho vypovedacia hodnota, co sa tyka noveho superbu je u teba da sa povedat nulova. Hlavne, ze si nas tu prekadroval. 😉
.
A aby som sa este vratil k Tvojmu prispevku. Po jeho precitani by sa dalo dost silne polemizovat, kto mrha cas, kedze jeho vypovedacia hodnota, co sa tyka noveho superbu je u teba da sa povedat nulova. Hlavne, ze si nas tu prekadroval. 😉
Achjo!!!!!!ty si fakt alibista jak svin......před 7 rokama si řikal to samý vo superbu I...že se ti nelíbí a jak mohli vyrobit druhýho passata.......njn vy slováci......co neni vaše to neni dobrý......
Hale ty mainstreamová extratřído, čekám pár vět, krom tajení dechu o vizualizaci, o koncernové dokonalosti, třeba jak je nový Superb prostorný, ergonomicky dotažený a pár dalších mega super(b)lativ. Pořádně se rozparáď, nic kloudnýho z tebe GTI zatím neleze. A než začneš oduševnělý vodopád ódových krasoslov na Superb II,tak mi ještě předem
odpověz na dotaz o přímé konkurenci, tebou aniž by vyjela z pásů předem odsouzené Laguny coupé. No a netahej sem trik s BMW. Jednak to není srovnatelná třída a za další ten tvůj nejhezčí BMW coupé je zklamání. ( po dnešní zkušebce).Tak čekám na smršť inteligentních argumentů bez urážek. Prostě s grácií tobě vlastní milý GTI. :yes:
odpověz na dotaz o přímé konkurenci, tebou aniž by vyjela z pásů předem odsouzené Laguny coupé. No a netahej sem trik s BMW. Jednak to není srovnatelná třída a za další ten tvůj nejhezčí BMW coupé je zklamání. ( po dnešní zkušebce).Tak čekám na smršť inteligentních argumentů bez urážek. Prostě s grácií tobě vlastní milý GTI. :yes:
V každym případě je dobrý jíst, kupovat a jezdit na dovolenou, na kterou máš a ne si oblíkat "milionářský" kabáty na diskuzi a mrmlat o tom, jak to je a co bude a hanit to, když to nevíš. (nemyslim osobně)
Ano s tím plně souhlasím. Ale přesto mi vadí posměšky lidí, kteří neznají historii. Většinou to jsou lidé, kteří mají komplex nebo nízkou inteligenci. A to u mě platí u všech značek obecně.
Ne to v zadnem pripade, jen nechvalit vse co je ceske, protoze je to ceske (pardon nemecke), that's it 😉
Tak nejak nevim proc a kam miris? Je snad stylar a znalec jen ten, kdo koupi Skodu a looser majitel japonskeho, italskeho, francouzskeho plepsu? Abych byl cool, musim snidat tmavy, ci svetly chleb? Mam jist hovezi steak nebo rizoto? Na dovolene se nejlepe pobavim v Chorvatsku, nebo na Hawaii? 😉
pokud sis mě zapamatoval, víš že F2 a Roomster nejsou vůbec mí oblíbenci. Ale prostě Škodu respektuji. Superb pomáhá tvořit image Škody jako rovnocenné značky, a na rozdíl od jiných imagemakerů je i zisková. Tak proč ji hanět? Protože je to Škoda??
Dobrou.Já musím zítra zase pracovat a ne sedět u compu-teda u compu jo, ale ne psát celý den jakési pikačoviny o autech. :-!
Jak to tady čtu, tak je dobrý vědět, jak se všichni maj dobře, že se tady opět háže "autorohlíkama" za melounama jen tak, že je to pro všechny jednoduše běžná věc.
Jeden s umaštěnejma rukama, co po pátý vypral na valše vzduchovej filtr od svý polomrtvý CRX, ten má jasno, že Honda (né ta sekačka, nebo motorka), zamete se Superbem a zrovna ráno si jí jde koupit.
Druhej s prvnim modelem Mazdy na planetě má jasno, že je něco víc, protože má tu zahraniční káru a to se na návsi u hasičský nádrže dává k lepšímu.
Třetí..to je další fanoušek legendy od Milána, co má jejich logo namalovaný na čele, ale projistotu ještě fandí Ferrari, aby to nevypadalo tak blbě.
Nakonec z toho vypadne, že melouna má každej doma v šuplíku a ta Nokia na "lízink" je jenom recese, že co je německý/český je předražená, sterilní, no prostě nudná kára bez nápadu a vkusu a jen on má jasno v kterym showroomu padnou na zadek z jeho vietnamskýho oblečku! Cokoliv, hlavně si nekupovat to, co pojídají masy, protože je to "jen" reklama a navoněná bída.
PS: nemáte někdo náhodou na prodej klíňák na Uno?
Jeden s umaštěnejma rukama, co po pátý vypral na valše vzduchovej filtr od svý polomrtvý CRX, ten má jasno, že Honda (né ta sekačka, nebo motorka), zamete se Superbem a zrovna ráno si jí jde koupit.
Druhej s prvnim modelem Mazdy na planetě má jasno, že je něco víc, protože má tu zahraniční káru a to se na návsi u hasičský nádrže dává k lepšímu.
Třetí..to je další fanoušek legendy od Milána, co má jejich logo namalovaný na čele, ale projistotu ještě fandí Ferrari, aby to nevypadalo tak blbě.
Nakonec z toho vypadne, že melouna má každej doma v šuplíku a ta Nokia na "lízink" je jenom recese, že co je německý/český je předražená, sterilní, no prostě nudná kára bez nápadu a vkusu a jen on má jasno v kterym showroomu padnou na zadek z jeho vietnamskýho oblečku! Cokoliv, hlavně si nekupovat to, co pojídají masy, protože je to "jen" reklama a navoněná bída.
PS: nemáte někdo náhodou na prodej klíňák na Uno?
To ale urcite neni duvod k nekritickym oslavam, zrovna tohoto kontroverzniho medlu. Uspech Skody se odehrava v jinych tridach, Superb je takovym skodovackym Phaetonem, se vsim co k tomu patri, snad jen, ze par penez vydelava. Je Skoda, ze boleslavsti neudrzeli styl nastaveny OII.
politiku neriešim, či škodovka vyrábala ľudové autá preto že jej to nariadil dedo mráz alebo komunisti mi je šuma-fuk, proste ich vyrábali a povesť "výrobcu dostupných áut" im viac-menej zostala..
chce to nebrať sa tak vážne teraz na večer tatra, ja škodovke prajem
chce to nebrať sa tak vážne teraz na večer tatra, ja škodovke prajem
dovoz nového auta zo zahraničia tu ani nespomínaj, miestni štamgasti a majstri VWolantu ťa ubijú do zeme ;-\
nic ve zlém, ale bylo zde RVHP, respektive komunismus. Škodovka si nevybrala co bude dělat dostala to nařízeno. Chce to umět si poskládat historii bez překroucení. Ať se vám to líbí nebo ne Škoda jde vzhůru, a na nějaké posměváčky se ohlížet nebude. Většinou se smějí druhým jen ti co v životě nic nedokázali a mají jen vlhké sny.
nie, samozrejme normálny vodič čo jazdí 180 do zákruty a potom ďakuje pánubohu za ESP logicky predbieha zásadne do kopca a úplne ideálne tesne pred horizontom....inžo
Bohuzel mas pravdu, po tvarove ciste Octavii je to dosti studena sprcha. Je stesti, ze prijde kombi verze, ktera dosti odpuzujici profil strechy, delajici vuz opticky o 2tuny tezsi srovna. Jeste pred dvema lety bych nerekl, ze tvarove nejkvalitnejsimi vozy budou OII v lehce predduchodovem veku a Roomster, ktery je ve finale vyvazenejsi, nez Fabia II.
mám dojem že to nemyslel zle..je to predsa len divné že tradičný výrobca ľudových vozítiek sa pchá do vyššej strednej-to bez urážky, škodovka proste 60 rokov robila malé autá
do paríža, autom v 4roch (to si myslel akože 4 + vodič alebo 4, z toho jeden vodič?) 😄 ale no, zase trošku menej masochizmu.
A trčať s 5kou? To snáď nemyslíš vážne.
A trčať s 5kou? To snáď nemyslíš vážne.
s tým rozdielom že mercedes vie čo robí, škodováci sa len snažia nevyzerať ako blbci pred kórejcami
Teda kolego ctenari, myslel jsem, ze mas oko, vytribeny vkus, smysl pro detail i celek a ted tu ctu, ze Te laka nesourodost, rozharanost predni a zadni casti a tvar strechy, ktery jakoby z oka Zvonikovi od Matky bozi vypadl 😄 . Ty jsi ale zerter! 😉
Nezačínaj zase s tým "prečo", toho sme si už užili od Teba v nedávnej minulosti dosýta. Lebo medveď....
Svoje dojmy zo Superba "Live" (na miestnom autosalone) by som zhodnotil😒br />
1. ked som ho zbadal - wow, aky je maly, zdal sa mi na fotkach vacsi...sak to je ako oktavka, len dlhsi!
2.ked som sa posadil za volant - heh, aky maly volant, a ako to ze je tu tak malo miesta? Hlavne v oblasti laktov a noh? Sak sa tu ledva zmestim (189cm/100kg) a o koleno ma zase tlaci nejaky roh palubky, klasika Skoda....
3. ked som sa posadil vzadu za seba - fasa, zmestim sa v pohode, a este jeden clovek, traja uz tazko, uzke na sirku, lakte...
4. kufor - v pohode, stare Toledo to nie je, ale na to sa nechyta asi nic.
5. a najdolezitejsi bod, presadnutie do novej Hondy Accord sedan hned vedla: WOW, tak toto je ina trieda, iny pocit. Toto je auto!!! *, sak to je len Accord! Heh, sak stoji ovela menej ako Skoda!!! Jakto ze ma lepsie vybavu a motor?! Schvalne sa posadim za seba...no Superbto nie je, ale zmestim sa pohodlne. Kuknem kufor...no jasne ze mensi, to hej. A skoda ze tu nie je Legend... Asi tak.
2.ked som sa posadil za volant - heh, aky maly volant, a ako to ze je tu tak malo miesta? Hlavne v oblasti laktov a noh? Sak sa tu ledva zmestim (189cm/100kg) a o koleno ma zase tlaci nejaky roh palubky, klasika Skoda....
3. ked som sa posadil vzadu za seba - fasa, zmestim sa v pohode, a este jeden clovek, traja uz tazko, uzke na sirku, lakte...
4. kufor - v pohode, stare Toledo to nie je, ale na to sa nechyta asi nic.
5. a najdolezitejsi bod, presadnutie do novej Hondy Accord sedan hned vedla: WOW, tak toto je ina trieda, iny pocit. Toto je auto!!! *, sak to je len Accord! Heh, sak stoji ovela menej ako Skoda!!! Jakto ze ma lepsie vybavu a motor?! Schvalne sa posadim za seba...no Superbto nie je, ale zmestim sa pohodlne. Kuknem kufor...no jasne ze mensi, to hej. A skoda ze tu nie je Legend... Asi tak.
Hele,ex-báško(díky Bohu),kecy o vzdělání si nechej pro sobě rovné.Satira a recese,učili vás to ve škole?Pokud jo,pak zopakovat. :-!
Superb patři jednoznačně k vizualně nejhoršim neli nejhoršim autem středni třidy.Co taky chtit od ww že.
Hochu,to patří i tomu pod tebou, tuším "507-čce", moc to tu prožíváte.Nesmíte celý den sedět u compu a psát své názory.Já to tu teď otevřel a docela jsem se pobavil.Pak nemáte ani nadhled.Čím a kam pojedu, mylý GTI,nechej na mně.Pokud něčím pojedu,pak to určitě nebude laguna, máš v tom GTY už zmatek.Lagunu jsem dal dceři,tvrdí,že jí to na ježdění jako single stačí.To víš,chudobná téměř ex-studentka... >😁
Tak velmi by som chcel aby sa mi novy superb pacil, ale na toto čudo si asi fakt nikdy nezvyknem! ;-\ Predosla generacia superbu vypada podla mna ovela lepsie, mozno by jej maximalne pomohol maly faceliftik ale tento novy, ten naozaj NIE!
Udělej si pořádek v hlavě, pokud se domníváš, že auto za milión si kupují nenároční zákazníci. Samozřejmě, že to není auto pro kluka, kterej zná zpaměti komplet bazarovou nabídku v okrese. Tohle auto je stavěné především pro vyzrálého člověka, často jako manažerský vůz, reprezentační auto do podniku, případně pro toho, kdo nechce trčet s BMW5 až příliš nad horizontem. Až pojedeš jako jeden ze čtyř pasažérů autem do Paříže sjednávat obchod, pak mi vyprávěj, jak sis vzadu celou cestu pohověl v laguně...
Dosť podobné, presne tak. Ak prídu Kórejci (a to prídu) s podobným autom o 50-70 tisíc lacnejším a lepšie vybaveným, Superb si môže ísť pískať, ak sa cenovo neprispôsobí.
Mondeo 2.0/107 kW od 799.000,-
Superb 1.4TSI/92 kW od 790.000,- a
Superb 1.8TSI/118 kW od 830.000,- Sk. Tomu vravíš, že je Mondeo drahšie? Zopakuj si počty...
Mimochodom, Mazda má na sebavedomie dosť dôvodov v podobe úspečných predchodcov šestky. Čím to má v tomto prípade podložené Škoda? Štyridsiatimi rokmi socialistickej výroby? Prvou lastovičkou v tejto triede Superb I? Alebo predraženou technikou od VW?
Superb 1.4TSI/92 kW od 790.000,- a
Superb 1.8TSI/118 kW od 830.000,- Sk. Tomu vravíš, že je Mondeo drahšie? Zopakuj si počty...
Mimochodom, Mazda má na sebavedomie dosť dôvodov v podobe úspečných predchodcov šestky. Čím to má v tomto prípade podložené Škoda? Štyridsiatimi rokmi socialistickej výroby? Prvou lastovičkou v tejto triede Superb I? Alebo predraženou technikou od VW?
exkluzivny - ano, zatial je ho ako safranu
luxusny - superb ma do luxusneho auta daleko, nema na to podvozok, renome, rozmery ani "flair"
vizualita - are you kidding me?
tiahle kopce (a kopce vobec) - staci mu kazdy, kto ma porovnatelny motor, v zatackach aj auta s mensim...
konkurencia - pri takych cenach a urovni vybavy sa inde ako ku konkurencii (Mazda6, Mondeo, Avensis, Accord) neoplati pozerat. Keby bola cena zakladneho modelu nizsie o 100 tisic, zodpovedala by urovni auta, takto je vysoko nadhodnotene
luxusny - superb ma do luxusneho auta daleko, nema na to podvozok, renome, rozmery ani "flair"
vizualita - are you kidding me?
tiahle kopce (a kopce vobec) - staci mu kazdy, kto ma porovnatelny motor, v zatackach aj auta s mensim...
konkurencia - pri takych cenach a urovni vybavy sa inde ako ku konkurencii (Mazda6, Mondeo, Avensis, Accord) neoplati pozerat. Keby bola cena zakladneho modelu nizsie o 100 tisic, zodpovedala by urovni auta, takto je vysoko nadhodnotene
Když to tak shrnu:v podstatě se nejedná o nic jiného,než o levný, cenově dostupný a snad i rodinný vůz,určený pro nenáročného zákazníka,nic víc.Je otázka,kolik rodin na Slovensku si koupí zrovna tohle a nekoupí třeba Ceeda SW(ti bohatší),nebo ojetinu (ti ještě více bohatí)???Takže se řeší virtuální problém.Je snad jedno,jaké auto koupí firma a za kolik,ne?Nebo je to jinak?Pokud jo,vidím to na šikovné auto pro např.učitelské rodinky.Když budou ty prázdniny. Na prázdniny k babičce novou Škodou!Dobrý!Je tam taky moře placu na ty jejich přípravy, či jak se tomu říká,co se bude učit >😁 :yes:
Leraku... věta že normální řidič předjíždí z kopce... to nemůžeš myslet vážně.
Absence šestiválce je tíživá nikoliv jen pro výkon, ale pro fantastický samet běhu... a ke kvalitnímu autu, co se tváří jako subprémie tohle prostě patří.
Souhlas, těžiště prodejů Superbu bude v dvoulitrové naftě.
Absence šestiválce je tíživá nikoliv jen pro výkon, ale pro fantastický samet běhu... a ke kvalitnímu autu, co se tváří jako subprémie tohle prostě patří.
Souhlas, těžiště prodejů Superbu bude v dvoulitrové naftě.
Nemusíš mě masírovat. Vím přesně, co bych si nyní ve středním mainstreamu koupil. Accord je tak daleko, že než bych ojezdil ty ostatní, byl bych v důchodu. Accord není pro mne žádné téma. Téma bez obsahu. To auto takřka vůbec nevnímám. Ničím mne nezajímá, ničím mne nepřitahuje, k ničemu mě neinspiruje. Technicky dobrý vůz, vizualita, rodokmen, image, prestiž... toho všeho se mu ovšem znatelně nedostává.
Vaši rozpravu jsem moc nepochopil, ale jedno vím jistě: dnes a denně a stále častěji jezdím objížďkami,mezi mraky kamionů aj. aut, vesnice za vesnicí,nehody, kolaps... už mám rekord 1,5 hod na 38 km, pak popojíždění v ucpaném okr. městě a zase zpět,takže mám pocit,spíš jistotu,že je absolutně jedno,čím se jede,stačí jednoválec,v nadsázce.Jestli to má ten či onen motor je fuk.A jedeme hezky pomalu všichni vč. SUVéček, A8 atd...teda, spíš se suneme.Takže nějaký Superb,motor, rozměry,ale i jiné auto - nic víc než pseudoproblém.Se mějte...
Jo, Superbé není špatnej a zvlášť ten šestiválec je přímo skvělej. Šestiválců ale bude jistě jen mizivé procento - nejčastěji beztak uvidíme diesely. Musím pochválit interiér, je opravdu povedený. Trochu mi nesedí proporce - auto je dlouhé, ale poměrně úzké. Ale jinak tleskám.
Myslím, že Accordu absence šestiválce nijak zvlášť nevadí. Motor 2,4 jistě jede suprově, i když je to jen čtyřválec. Známý má dvoulitra předchozí generace a říká, že s dodržováním rychlosti má pořádné problémy 😄 Myslím, že na české, potažmo evropské silnice stejně nic moc většího nepotřebuješ, pakliže dodržuješ dané rychlostní limity. Na tu záplavu Fabií v HTP a Octavií v tédeíčku ti stačí i benzínový dvoulitr.
A pokud jde o předjíždění do táhlých kopců, tak je to jistě fajn věc na namasírování vlastního ega, pakliže na to máš ten šestiválec, ale normální řidiči předjíždějí buď na rovině, nebo z kopce, protože je to stojí méně paliva i nervů a navíc je to na přeplněných silnicích i bezpečnější. Ale každému co jeho jest.
Myslím, že Accordu absence šestiválce nijak zvlášť nevadí. Motor 2,4 jistě jede suprově, i když je to jen čtyřválec. Známý má dvoulitra předchozí generace a říká, že s dodržováním rychlosti má pořádné problémy 😄 Myslím, že na české, potažmo evropské silnice stejně nic moc většího nepotřebuješ, pakliže dodržuješ dané rychlostní limity. Na tu záplavu Fabií v HTP a Octavií v tédeíčku ti stačí i benzínový dvoulitr.
A pokud jde o předjíždění do táhlých kopců, tak je to jistě fajn věc na namasírování vlastního ega, pakliže na to máš ten šestiválec, ale normální řidiči předjíždějí buď na rovině, nebo z kopce, protože je to stojí méně paliva i nervů a navíc je to na přeplněných silnicích i bezpečnější. Ale každému co jeho jest.
Škoda měla před válkou vozy nejvyšší třídy. Než se někomu začneš vysmívat je třeba znát trochu historii, abys pak nebyl pro svůj dětinský humor k smíchu ty :-!
je exkluzivni,luxusni,ma vybornou vizualitu,malokdo na nej staci v tahlych kopcich .... ? ptam se ma smysl vubec chodit ke konkurenci?
Nechcem ti kazit radost, ale dvojlitrovy common-rail v ponuke este nie je, a ktovie kedy bude. Tipujem najskor tak o rok, mozno este neskor. A toto povazujem za najvacsiu (vlastne jedinu) chybu Superb-u: Typicke reprezentativne auto, ktore sa isto chce uchytit aj ako fleet-car (hoci Passat urcite neohrozi), dialnicny hltac kilometrov, a motory TDI-PD??? Sefstvo vo Wolfsburgu teda mohlo Skodovke dovolit davat tam TDI-CR, a to hned! Tusim su tam zo Superbu trosku vystraseni, obavali sa ze by az prilis konkuroval Passatu...
Len by som sa chcel spýtať. Superb je malé auto. Ferrari je teda usudzujem veľké. V ktorom konkrétnom rozmere je Ferrari väčšie?
reknu ti to asi takhle a vic se tu o tom nebudu bavit,kdo chce ´´ normalni auto´´kterymu lidi veri a dela jim VW relklamu tak si koupi superba,ale kdo autum aspon trochu rozumi tak se nebude ani chvili rozmyslet jestli Hondu nebo Skodu,tot je cela tvoje chytristika :no:
no kde si rozsiris obzor je micelkem jedno,ale ty by sis mel nejspis rozsirit zornice hlupacku ocasní >😁
Myslím, že ak s ním chcú urobiť dobré predajné výsledky, tak takých 50-100 tisíc pod cenu konkurencie by mu v predaji určite veľmi pomohlo. Veď ak si mám vybrať za tú istú cenu Mondeo, Passat, C5, Lagunu, tak Superb, pri všetkej úcte k tomuto autu, bude až na poslednom mieste.
kdyz muze byt luxusni Folksvágn, tak proc ne luxusni Skoda >😁 jako nekdy jsou ty nazvy vtipny😃)
dosť záleží aj od trhu. Napr. v UK nestojí octavia combi ani o libru viac, než megane combi. Bežný východoeurópsky kovwboj by si pripadal ako v raji...
tie ceny sú pri rovnakej výbave dosť podobné😒br />
Superb 2.0 TDI 125kW 6-st. manual elegance + sound system, koža, multif. volant, alarm, xenóny, metalíza 1158700 SK
C5 2.2HDI 125kW 5-st. manuál exclusive + metalíza 1168800
Mondeo 2.2 TDCi DPF 129kW 6-st manuál Ghia + sada GhiaX (elektr. nastavované vyhrievané sedadlá, koža), park. senzor, alarm, xenóny, metalíza 1195100
a porovnanie s prémiou - keď už máme to lacné euro 😄
bmw 320d 130kW + balík advantage plus, koža Dakota, drevo, športové sedadlá, hifi, metalíza 39405 EUR - pri aktuálnom kurze Tatrabanky EUR/SK 31.51 je to 1241651 SK
C5 2.2HDI 125kW 5-st. manuál exclusive + metalíza 1168800
Mondeo 2.2 TDCi DPF 129kW 6-st manuál Ghia + sada GhiaX (elektr. nastavované vyhrievané sedadlá, koža), park. senzor, alarm, xenóny, metalíza 1195100
a porovnanie s prémiou - keď už máme to lacné euro 😄
bmw 320d 130kW + balík advantage plus, koža Dakota, drevo, športové sedadlá, hifi, metalíza 39405 EUR - pri aktuálnom kurze Tatrabanky EUR/SK 31.51 je to 1241651 SK
No vidis,pomaly sa aj dacomu priucis,len menej vypisuj,citaj a ako vravel sudruh Lenin - ucit sa,ucit sa,ucit sa.
No nevím, když i škoda uznává menší spolehlivost nového superbu tím, že si dává na vychytání much jednotlivých kusů čtyři roky místo obvyklých dvou... 😉
To je sice jedna z teoretických možností, ovšem v případě Škody je to spíše o tom, že se Superbem míří do hvězdného nebe. Ostatně obdobně to tu zavedl Mercedes.
To uz si sa stihol vratit z Wolfsburgu?Dnes tam musela byt velka slavnost,presne sedemdesiat rokov od polozenia zakladneho kamena fabriky VW samotnym Adolfom Hitlerom.
pokud chci mit exkluzivitu,luxus a vysokou vizualitu tak prece nepujdu do Skody.Vzdyt uz ten blbej nazev SKODA!To je pro smich , skoda se vubec o te skode bavit :no:
Súhlas, a to ešte sa neboja do takého vcelku vydareného auta montovať traktorovitý 1,9 TDI a za nehoráznych 829 tis.SK. To potom 2,0 TDI bude po vzoru Octavie stáť 929 tis.Sk a 2,0 TDI CR 125 kW určite milión. Tak neviem, ale Mondeo, C5, či Laguna budú veľkým súperom, lebo Superb stráca niekdajšiu cenovú výhodu.Ale GTI a 507 tak, či tak sú už možno v zapísaní v poradovníku.
Tak to nebrat.Když si dovolili zvýšit záruku,rozhodně ne.Ještě si mohli troufnout na 7let a to už by byl průser. >😁
ceny noveho superb v SR nie su nic moc aj napriek tej predlzenej zaruky. Po tom ako som pozeral ceny roznych aut (fabia, focus, mondeo, passat a aj stary superb), tak najlepsie je si chvilu pockat, az novy model auta dorazi na nemecky trh a tam je tak siroky vyber, ze vo vacsine pripadou tam kupite lepsie vybavene auta za znacne nizsiu sumu. Usetrit sa da od 1.000 az do 10.000 Eur, trochu roboty s dovozom a papierovackami ale za tych usetrenich cca. 3.000 Eur sa to oplati, ak to kupujete ako sukromna osoba.
... jsou produkty, jimž nevěří asi ani vlastní výrobci... nedovedu si jinak vysvětlit to prodlužování záruky. Tak holt než by o sobě četli kritické články v tisku, opravují pět let na své náklady... 😉 😉 😉
tak chlapce nepoznam rekni ktery mas na mysli??A jestli je to ten co myslim tak ten zatim v nabidce neni podrztasko...a inteligente >😒]
súhlasím ,superb nemá výraznejšiu slabinu či nevýhodu oproti konkurencii a to je jeho najvačší tromf.Jedno je však iste v strednej triede sa najde auto pre každého.
Nový accord bez šestiválce... co na to říct. Snad jen decentně mlčet. Totiž problém je v tom, co vlastně ta Honda je. Jestliže si kupuji Porsche, každý očekává, že jsem ostrej jezdec, a pod kapotou že mi to bude vřít. A jestliže si koupím Passata, asi ode mne nikdo nečeká na silnici drifty. Ale když už tedy kupím daleký východ, ausgerechnet od Hondy, pak tak nějak snad i počítám s tím, že budu mít sportovní sedan. No a ke sportovnímu sedanu, tedy k velkému, poměrně těžkému autu nemít šestiválec... to je snad i zakázané, ne? 😄
Ten Superb na nejsilnějším benzínu tu bude dokonale v dlouhém táhlém všechny ty accordisty a mazdašestky, laguníky, a cépětkaře s přehledem drtit. Kdo jsme tohle čekali... Superb jako jedno z nejlepších aut střední třídy. No jen pohleďme na horní snímky...
Ten Superb na nejsilnějším benzínu tu bude dokonale v dlouhém táhlém všechny ty accordisty a mazdašestky, laguníky, a cépětkaře s přehledem drtit. Kdo jsme tohle čekali... Superb jako jedno z nejlepších aut střední třídy. No jen pohleďme na horní snímky...
jo at ty ho mas? ma ho moje holka ve fabii a garantuju ti ze bych radsi jezdil v 1,2htp ...jede to asi tak stejne jen je uspornejsi a mnohem (mnooohem!!!) zivejsi.
No nic proti Superbu, určitě dobrá kára.Osobně bych ale šel raději do nového Accordu.Jen škoda, že nemaj nějakej více hrnek. 😉
1.4 16 V je hroznej motor to mi nikdo nevymluvi.uz si s tim nekdy jezdil? na papire nezni spatne ale v realu je to bida, netahne a zere jak tank.. jinak na techle fotkach v tehle barve a s kolama... nevypada zas tak zle jak jsem cekal, skoro bych rekl ze se mi z nekterych uhlu libi..
Ty snímky berou dokonale dech. Superb v této barvě... to je vizuální mainstreamová extraliga Evropy. Člověk se postupně dostává do toho designu a už dnes je jasné, že Škoda nepodlehla inspiračnímu vábení okolí a dokázala Evropě, že umí udělat opravdu originální, životný, prestižní vůz, vůz který budou kopírovat jiní.
I na Slovensku bude Superb nepochybně prestižním vozem. Vymanil se v nové generaci ze škatulky "větší Octavia, či "skoroapoštol" a vytváří spolu s Passatem CC novou evropskou třídu aut - supermainstream. Ano, Passat CC a Superb je supermainstreamová extraliga. Superb navíc těží z nízké ceny. Na tom autě není nic, co by mohlo člověku vadit - Dvoulitrová CR nafta, benzínové nebe, dvojspojka, čtyřkolka, v očekávání kombi... velký vnitřní prostor, lift/sedan... luxus kam pohlédneš. Jo tohle je reprekára.
No... upřímně, kupovat nyní střední mainstream... asi nemáš jinou volbu než Superb. Poklud tedy chceš mít exkluzivitu, luxus a vysokou vizualitu za cenu, kterou nebudeš věřit ani sám sobě...
BRAVO ŠKODA :yes:
I na Slovensku bude Superb nepochybně prestižním vozem. Vymanil se v nové generaci ze škatulky "větší Octavia, či "skoroapoštol" a vytváří spolu s Passatem CC novou evropskou třídu aut - supermainstream. Ano, Passat CC a Superb je supermainstreamová extraliga. Superb navíc těží z nízké ceny. Na tom autě není nic, co by mohlo člověku vadit - Dvoulitrová CR nafta, benzínové nebe, dvojspojka, čtyřkolka, v očekávání kombi... velký vnitřní prostor, lift/sedan... luxus kam pohlédneš. Jo tohle je reprekára.
No... upřímně, kupovat nyní střední mainstream... asi nemáš jinou volbu než Superb. Poklud tedy chceš mít exkluzivitu, luxus a vysokou vizualitu za cenu, kterou nebudeš věřit ani sám sobě...
BRAVO ŠKODA :yes:
Škoda často doplácí na křápy od VW.Třeba v dnešním čísle Světa motorů-Roomster jakožto povedené auto doplatilo na "traktorovité" 1,4 TDI... :no:
Jediný motor,který je ještě schopný,tak je 1,4 16V a "ef-es-íčko"...
Jediný motor,který je ještě schopný,tak je 1,4 16V a "ef-es-íčko"...
Mno na člověka co chodí v prestyžkách do práce i do hospody, tady dost často machruješ. >😁
Superb se mi na fotkách ani trochu nelíbil,potom sem ho viděl v reálu a nakonec to není tak zlý...sice to mohlo být lepší,je tam celkem silná disproporce,ale už jsem viděl horší auta.
Celkem se ale těším na kombík,tomu to bude slušet :yes:
Celkem se ale těším na kombík,tomu to bude slušet :yes:
Tak nepovedal by som, že ceny sú extra priťahujúce...
Prvá cena C5 1.8(92 kW) je cca 795.000,-Sk, Mondeo 2.0(107 kW) príde na 799.000,-, Vectre 1.8/103 kW na 793.000,-
Mazda6 je od 790 tisíc, Passat (1.4TSI) od 723 tisíc. neviem neviem, či zákazníkov presvedčí silnejší motor Škody alebo záruka...Tie ceny sú dosť sebavedomé, bez ohľadu na to, že je to kus auta.
Prvá cena C5 1.8(92 kW) je cca 795.000,-Sk, Mondeo 2.0(107 kW) príde na 799.000,-, Vectre 1.8/103 kW na 793.000,-
Mazda6 je od 790 tisíc, Passat (1.4TSI) od 723 tisíc. neviem neviem, či zákazníkov presvedčí silnejší motor Škody alebo záruka...Tie ceny sú dosť sebavedomé, bez ohľadu na to, že je to kus auta.
Myslím, že Superb se bude prodávat víc než slušně - Škoda už má s touto třídou zkušenost a ví co může očekávat a až na lehce kontroverzní design je Superb štikou segmentu. Navíc Škodě dodává důležité body co se týče prestiže. Navíc jestli přijde kombík, bude to vážně masakr!
Dobrej posun.Je vidět že konkurence funguje.Služebák to najede asi dříve, ale pro vnímaní škodovky jako celku je to jen dobře.Podívejte jak si pomohl ceed.Sice to nejde zas tak moc srovnávat, ale něco na tom bude.Otázkou je, jestli si KIA v budoucnu díky těm pseudo 7 letům neudělá hodně velký zle.No uvidíme.