0
Zdravím všechny. Před měsícem a půl jsem prodal cca 4 roky staré auto. Bylo v dobrém stavu, nic jsem kupujícímu nezamlčel, auto bylo na zvedáku. Po měsíci a půl mi pošle nový majitel fakturu na bezmála 30.000,- za opravu skrytých vad. Je to normální?
je pokial ma na to narok. Pravne to tak je. To je najvacsie riziko predaja sukromnej osobe. Nic vsak neplat ak si si isty. On musi preukazat umysel. Bude to vsak musiet urobit podanim na sud. Porozpravaj sa s nim, zisti o co ide a napis o aku zavadu ide. Za skrytu vadu nemozno povazovat opotrebenie umerne veku a poctu km. Skryta vada moze byt napr prasknuty blok motora ktory pri predaji vidiet nebol a ani nebolo v kupno predajnej zmluve uvedene ze ma takto vadu. Potom musi dotycny dokazat ze sa to tak uz kupil (musi si zaplatit sudneho znalca, ktory to posudi). Ak by spor vyhral dostane od teba okrem tych 30 tis aj sudne trovy a dalsie naklady ako napr ten sudny znalec. (dost malo pravdepodobne ze vobec pojde na sud pokial to nie je evidentna skryta vada)
Dík za odpověď. Ale nebylo jeho povinností reklamovat tu závadu u mě? To bych mu vrátl peníze a bylo by. Já to beru tak, že si prostě nechal spravit auto.
Co je to za člověka? Primitiv co Granta v hospodě poradil jak vytřískat prachy a druhej mu napsal fakturu nebo je to nějakej vychcánek? Zajdi si do toho servisu a ormkni to! Třeba dělej že to auto bylo tvoje a že si třeba ztratil fakruru a že bys potřeboval kopii třeba quli pojišťovně!