Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

9 komentářů

Zdravim. Chtel bych poradit. Jake auto byste mi doporucili do 250t. Podminkou je ze to bude kombi a rok vyroby kolem 2001 a vyse. Starsi auto radeji ne😊 Diky moc
záleží hodně na tvých preferencích, u takto "starého" auta bude více záležet na předchozím majiteli resp. počtu najetých km

Myslím, že neuděláš chybu s Mondeem, Avensisem, M6 nebo i tím Passatem. Minimálně u Mondea bych se vyhnul dieselu, zkus se mrknout do fóra Ford Mondeo 2.2 , kde se podělaný diesely od Forda řeší pořád.

Možná jsem zaujatej, ale vyhnul bych se Korejcům, dělají pokroky, ale před 5 lety to byly podprůměrný plechovky.

Pokud bys chtěl 4kolku, doporučuji SUbaru Legacy, sice si vezme malinko véc benzínu, ale ten požitek, ten je k nezaplacení >😁
Výber je veľký v niž. str. triede napr. : Focus, Astra, Megane, Stilo, Cordoba, Golf, Octavia , veľa bude záležať od každého jednotlivého kusu v akom bude stave /čím novší a menej km tým lepšie to je jasné/. Takže moja rada by bola obisť bazáre vybrať si pár svojich favoritov a potom prelúskať fóra ohľadom vhodnosti motora , spoľahlivosti a pod.
Já přesně tohle řešil před rokem,nejdřív jsem půl roku koukal po focusech a oktávkách, pak jsem za skoro stejný peníze vzal kombíka mondeo a jsem rád - v benzínu s tím absolutně nejsou problémy (na všech diskuzích se řeší problémy TDCI dieselů) a za 250 000,- se sehnat dají v pohodě...
Ja koukal po kombi mondeu ale odrazuje me dost prectenych clanku a nazoru ohledne motoru. Hlavne naftaku. Chci to na dlouhe cesty tak by nizsi spotreba nebyla na zavadu.
hm, nevím co myslíš těmi dělšími cestami,ale

1) benzín a nafta je plus minus stejně drahá

2) reálnou spotřebu naftovýho mondea bych tipnul v kombinaci 7-7,5l nafty, u benzínu 2.0 bych řekl tak 8,5 = 45-30Kč rozdílu na 100km

tj. 45-30.000Kč na 100.000km - neuvažuji cenu servisu, a hlavně případný průser u nafťáku

Nevím na jak dlouho to auto plánuješ, ale myslím, že uvedený rozdíl můžeš na počátku ušetřit (benzíňák bude levnější než populární nafta) alespoň v pořizovacích nákladech.

Nebudeš chrochtat, smrdět, čoudit..........běž do benzínu, a máš klid

😁
standa1
Já koukal po octávkách, řešil zda benzin, nebo ropu a nakonec je to focus combi 1,6 r.v. 01, dovoz, lehce bouraný a koupil jsem ho tady: www.ford-focus.cz/ . Mondeo má tchán ale pro mě je to, pocitově, strašný koráb a nějak mě neoslovilo.
Svagor tiez kupil Mondeo Combi 2.0 diesel 2002 - dovoz narazeny predny naraznik - a podla mna je to celkom super auto za tie prachy 😄 ma v tom bledu kozu a vyzera to super ... najazdenych tam ma nieco okolo 75.000 km a zatial ziadne problemy 😉
A co takhle passat B6? Když se koukneš na inzerci, tak většina inzerátů kolem 240 000kč jsou dovoz německo. takže dotyčný natom určitě něco má😄 pokud si najedeš na německé stránky, tak zjistíš že jsou dané vozy aleko levnější. Je pravda že spousta těch vozů je hned pryč. Můj názor je , že ¨by to stálo zato! vzhledem ktomu že jediné co je potřeba je technická cca 5 000kč, a pak jen přihlásit >😁 [odkaz]