874 komentářů
0
Vítám všechny příznivce US trucků, krásných križníků dálnic z vašich oblíbených filmů! Že o nich chcete vědět něco více, chcete znát výrobce, postavení na trhu, modely atd??? Pak jste tu správně!!! Ptejte, případně piště všechny zajímavosti co o nich víte!!!! Zatim bye-bye!
Zde je členění výrobců a značek amerických trucků v pořadí podle prodejů, udáje v závorkách značí vlastníka!
1) Freightliner (Daimler Chrysler AG)
2) Kenworth (Paccar)
3)Peterbilt (Paccar)
4)International-Navistar
5)Sterling (Daimler Chrysler Ag)
6) Mack (R.V.I.-Renault)
7)Ohskosh(Ohskosh Truck)
😄Western star (Canada)
9)Marmon (Marmon Trucks)
Zaniklé značky😒br />
GMC Trucks
Ford trucks
White
Pacific
FVD
Diamond-Red
Dodge
1) Freightliner (Daimler Chrysler AG)
2) Kenworth (Paccar)
3)Peterbilt (Paccar)
4)International-Navistar
5)Sterling (Daimler Chrysler Ag)
6) Mack (R.V.I.-Renault)
7)Ohskosh(Ohskosh Truck)
😄Western star (Canada)
9)Marmon (Marmon Trucks)
Zaniklé značky😒br />
GMC Trucks
Ford trucks
White
Pacific
FVD
Diamond-Red
Dodge
TAk se opět setkáváme, no já taky miluju US trucky, ale hlavně a samozřejmě od Chrysleru a to Freightliner a Sterling a taky Setra.
Zatím se měj a čau
Zatím se měj a čau
Trochu jemi líto Macku, kdysi byl největší a teď postupně upadá a víte, že se Marmon jako jediná značka montuje ručně a na zakázaku??? Taky jich děljaj 90-130 ročně!
Zajimave tema, ale trucky nejsou jen ty velke obludy znacek Peterbilt, Kenworth atd ale i to cemu se u nas rika pick-up, ovsem v americkem provedeni. Co byste rekli napr. Dodge Ram s desetivalcovym osmilitrem z Vipera?
Já vím, že amíci označují ty svoje pikapy jako"trucky", ale to žádný trucky nejsou, to jsou pikapy!!!! Já tady měl na mysli právě ty"obludy" od Paccaru, ale i od jiných!!! Takže sorry, jinak Dogde Ram se mi vůbec nelíbí, jenom Dakota!!!
Nebyl z vás někdo na Autotechu?? prej tam měli bejt nějaký americký tahače, rád bych o tom věděl něco bližšého, takže jestli můžete, napište mi o tom něco!!!! Díky
.... jak to tak vypadá, protože se nikdo na moji prosbu neozval, no kdyby přece jenom někdo, tak předem díky!!!
Helle, už jsem zpět a vidím, že se nic neděje, na Autotecu asi opravdu nikdo nebyl, nebyl tedy někdo alespoň na tom rodeu??? prej tam měly bejt čopry a tak nějaký americký trucky, jestli tam někdo byl a ví o tom něco bližšího, tak napiště prosím!!! díky moc.
To je příšerný, tady všichni asi seděj u netu, protože nikdo nikde nebyl, Autotec, Rodeo!! Hrůza!!!!!
na strankach vo cadilakach je strasne chyb v odkazech na obrazky. (soubor nemuze mit mezeru ve svym jmene, protoze to prohlizec neukaze spravne - budto tam dej 1969_cadilac_deville.jpg nebo 1969%20cadilac%20deville.jpg)
Díky za radu, přišel jsem na to taky, ono to není ani tak prohlížečem, spíše tím, že jsem tam dělal ještě nějaký úpravy no a ono se to rozhodilo, spíše mě trápí problém s nefunkčními odkazy, jak jsi se dostal do Foto galerie??? Já se tam nedostanu!! Jinak je ale ta druhá verze lepší nežli ta první, dělám to poprvé a tak se učím. Doufám, že mi napíšeš další mé chyby přípaně co by tam ještě mělo být!!!
Italská automobilka Iveco má prý zájem koupit amerického výrobce trucků fa Navistar. Dalším zájemcem je prý i švédské Volvo a tak budeme zřejmě svědky převzetí dalšího amerického výrobce náklaďáku evropskou automobilkou! Škoda!!!
Jestli má někdo zájem o šetřiče s americkými auty a nejenom s nimi, můžu vám je poslat mailem! více informací v tématu US CARS and Trucks.
Heelo, mám super obrázky trucků Peterbilt, International, Freghtliner a Mack a šetřič s náklaďáky Sterlig. Takže kdybyste měli zájem ozvěte se. Jinak obrázky budou na stránkách US Motor Show.
To je hrozný, to v celém motorcafé není jediný příznivec amerických trucků nebo nějaký trucker????
Co říkáš na truck od VW připravovaný pro americký trh (ten s 10-válcovým TDI motorem)?
super film nádherný trucky, zvláště ten bílej Mack, šlo to v neděli na primě
velmi, velmi obsáhlý test Cadillacu Seville, hlavně po technické stránce!!!!
Z pohledu aut dobrej film, suprovej byl ten Petrbilt, ale byl tam taky Pontiac Firebird a jiné bomby....
..taky na velké pikapy, které se v USA označují jako Trucks. Včera jsem zrovna 2 viděl : Cehvy Silverado a Ford F150 r.v 97
V pátek jsem viděl Freightliner s holandskou SPZ v Praze 10. A pak že u nás nejezdí! Bílej, supr.
Koukněte na stránky www.usmotors.cz, nebo na www.autocar.cz. Možná že budete překvapený, co je v Čechách amerik, i tahačů.
Na US Motors je něco o tahčích????? Odkdy??? To musí bejt nějaká novinka, protože minulej měsíc tam bylo tak akorát velký pr. Jediný kdo má obrázky tahačů jsem já, doma na papíře. A pak výrobci na svých stránkách.
Máš pravdu, o tahačích zrovna ne, nicméně pokud bys měl zájem přispět fundovaně k této problematice, myslím, že i zde by se pro trucky místo našlo. Je zde i kontakt na klub, v němž je i Petr malý, majitel dvou Feightlinerů, takže nepřímo se to této problematiky také týká.
Jo to by šlo, ale já Freightlinery zas tak moc nežeru..... mám radši Peterbilt, Kenworth, International, Marmon a Western Star. Nelíbí se vůbec Mack (kromě typu CH) a Sterling.
Které značky se líbí tobě?
Tudle jsem viděl taky Freightliner, ale s českým číslem. bílá barva, návěs nějakej kontejner. Ale ten tahač vypadal dobře, vzpomínám, že jsem jednou viděl v bazíku nějakej Peterbilt. Takže u nás asi taky pár americkej tahačů jezdí!
Do jedný fabriky tady jezděj dva trambusový Freightlinery a tahají cisterny. Někdy se to povede a vypadá to tu jak u nějaký US-factory. Na parkovišti Caprice, kolem profrčí Chevy G30 Ambulance z nemocnice a Jenda na Harleyi a iluze je dokonalá.
Jo tak to musí bejt super plac, Caprice jsem viděl tuhle, v sobotu Cadillac De Ville Coupe tak r.v. 84, a tudle suprovou Corvettu. Takže něco vidět je. P.S.: jednou jsem viděl sanitku Ford Econoline tak 87, stát před jednou poliklinikou v Praze 1.
Nazdar lotusi, úplně jsem tě zapomněl přivítat mezi námi. Tak sorry. Ty taky fandíš americkej tahačům??? Já myslel jen že britskejm spor´tákům. No já jsem viděl taky jeden Freghtliner s českou SPZ a otec jednoho Kenwortha! Ale jinak jsou to spíše trucky z ciziny!
je asi nejvíc, co jsem kdy viděl najednou. Ale pravda je, že všechny se vešly na plochu ca 4x2m..
Jinými slovy když už nemohu mít US Truck v originálu, tak jsem si jej pořídil alespoň 14x zmenšený... A s tím také souvisí můj dotaz: odkazy na stránky? Mám totiž model, který se jmenuje KING HAULER - naprosto klasický třínápravový s protaženou kapotou,ale už se mi nepodařilo zjistit, kdo jej vyrábí v reálu - Kenworth, Peter atd? Nemáte někdo přehled? Jestli z vás náhodou někdo modelaří a má RC revue 3/00, tak tam je fotografie mého Kinga v článku o Model Hobby výstavě... Díky.
Jinými slovy když už nemohu mít US Truck v originálu, tak jsem si jej pořídil alespoň 14x zmenšený... A s tím také souvisí můj dotaz: odkazy na stránky? Mám totiž model, který se jmenuje KING HAULER - naprosto klasický třínápravový s protaženou kapotou,ale už se mi nepodařilo zjistit, kdo jej vyrábí v reálu - Kenworth, Peter atd? Nemáte někdo přehled? Jestli z vás náhodou někdo modelaří a má RC revue 3/00, tak tam je fotografie mého Kinga v článku o Model Hobby výstavě... Díky.
To se máš, mám doma taky pár modelů, ale jsou to jen maličké konvoje od Matchboxu, vesměs Macky a Peterbilty. O modelářství se až tak úplně nezajímám. Ale tady máš odkazy na výrobce: Peterbilt, Kenworth: www.paccar.com, Mack: www.macktrucks.com, International: www.navistar.com, Freightliner: www.freightliner.com, Sterling: www.sterling.com, Marmon: www.marmontrucks.com To jsou ty nejzmáější, pa už je jen Western Star a ostatní už neznám.
Americký tahač Kenworth teď můžete vidět jako Eurotel Go truck. Má stát u Obecního domu, takže zájemci se mohou přijít juknout, jak vypadá skutečný americký truck!
cau bari, tak jsem zaskocila na kus reci, ty trucky zase vali,zasli mi zase neco a mej se,cau - vsak ty vis, kdo
No, to je tedy potěšující setkání! no hodně se to tu změnilo od té doby, co jsi tu byla naposled. Trochu jsem to tady rozjel. Propašoval jsem téma i do Top 20 - to už je úspěch. Hned ti jdu něco poslat (nějaký suprový káry). Měj se fajn a zas se ozvi.
Čučel jsem na telku a dávaly tam obrázky z UISA - sněhové vánice a jeden Peterbilt se tam prodíral s ohomnou vervou přes navátý sníh. A projel.
Tuhle jsem viděl tahač Ford s belgickým číslem. Vypadal docela zajímavě. Jinak mám docela zajímavý článek o firmě OSHKOSH.
o OSHKOSH mám taky článek, jo jeden Ford jsem taky někde viděl, taky z ciziny. Ale mám zprávy, že prej jezdej v amrice s trucky i 70 letí dědové, třeba s manželkama, maj v kamionu všechno vybavení,a jejich děti taky křižují státy, občas se někde potkají, fakt super život.
mrtvo. Hrůza!
a o cem bys chtel porad kecat? tak nahod nejaky tema, nebudu sem kazdej den psat v jake americe sem jel nebo co sem ten den potkal ne? vzdyt je to o nicem.
To můžeš kecat o tom co jsi viděl, zdá se mi, že amerik u nás přibývá! Tak včera jsem viděl fungl nový fialový Camaro a Dodge Dakotu. Hned bych je bral. Jinak co nahodit téma o prvním použití 4x4 v uSA??? Mám o tom docela zajímavý zprávy.
Já bych to, Bariku, neviděl s tím přibýváním tak růžově. Zkus si dotáhnout ameriku přímo ze států a zkus si ji dát na čísla. Nebo víš co, nechám ti za cenu přepravy z USA Forda F150 pickup, se kterým to můžeš zkusit! Papíry od STK, kde nenašli žádnou závadu, ti k tomu dám jenom jako pozornost.
ja tu f150 vezmu pokud to neni petrolejka. jak je stara? stk je uplne v pohode.
je u nas nejaky camaro ss396 kolem roku 69? za kolik by se dalo dovezt v aspon trochu pojizdnym stavu?
to Spina: F 150 pickup XLT(centrál, tempomat, el. okna, látkový sedadlo a koberec), 8"box - 2,4 m délka valníku, je to ten nejdelší, r.v.1989, mot. R6V, 4,9 l, automat, plast. vložka valníku, plastová korba valníku s oknama. Je to takový ošumtělý, ale není to žádná troska. Chce to vidět. Bude potřeba se mrknout na brzdy a spravit jednu zadní "kejvačku" listovýho pera. Když jsem s tim jel, tak jsem z toho byl celej vedle. Prostě si sedíš na gauči a v televizi dávaj pohled z auta jedoucího po silnici. Za 55t. je to tvoje včetně americkejch čísel, techničáku a složky dalších dokladů(STK a pod.) tel: 0603510691O Camaru nevim, zkusim zjistit na co by to tak mohlo přijít.
No, tohle byly nový vozy, alespoň relativně(max. 5 let starý), takže s těmi problém nebyl. Horší je to se staršími, úředníci jsou blbý a nechtěj tomu dát čísla. O tom vím!
není tak velký problém, u nás stál 20 starej Mercedes, v hrozném stavu bez STk asi půl roku a pak jednoho krásného dne přifrčel ve stejném stavu i s STK. Chce to ale známí!
Jak se to dela, aby vam schvalili auto s americkejma svetlama (vepredu pozicni oranzovy, vzadu blinkry cerveny)?
shanim motorek na sterace na caprice nebo jinej GM, nevis o nejakym nebo nemas nejaky nahr. dily? nefungujou me odstrikovace.
Spina> Tak stěrače jsem měl zrovna teď rozdělaný. Ráno mi je to nevypínalo, zastavuje se to při cyklovači v blbým místě a taky se tomu nechtělo moc ostřikovat. Proti tomu motorku a celýmu systému je Temelínská elektrárna primitivní školní model. Neměl jsem na to moc času, takže jsem stihl akorát vyčistit ten doběhovej kontakt a pumpičku. Myslím, že Rákosník rozebírá svýho Caprice kombi na díly, takže by ses u něj možná obešel. Znáš ho? Jinak kluci v Čelákovicích by tam určitě něco měli z Firebirdů a Camar. Ale válí se kupa vraků, teď si jen vzpomenout kde.
ja sem zatim s amerikou nikdy na stk nebyl, ale v cervnu se tam chystam a bez znamyho bych asi s tema svetlama a bez mlhovek neprosel.
rakosnika neznam, odkud je? mailem sem se domlouval na motorku z jakysim borcem co prodava dily z caprice (mozna malibu uz nevim), ale bydli uplne u prahy a to je celkem dost daleko. nevic nevim jestli to je motorkem nebo tlacitkem, protoze to nekdy funguje i kdyz zmatene.
rakosnika neznam, odkud je? mailem sem se domlouval na motorku z jakysim borcem co prodava dily z caprice (mozna malibu uz nevim), ale bydli uplne u prahy a to je celkem dost daleko. nevic nevim jestli to je motorkem nebo tlacitkem, protoze to nekdy funguje i kdyz zmatene.
janicek ma taky na spalkach stejnyho polorozpadlyho caprice, ale nechce z toho pustit ani ramecek na svetla.
Rákosník je taky z Prahy, tak to nic. Co Slavík, nebo někdo z těch moravskejch konců? Ale z kterýkoliv Ameriky GM se alespoň něco hodí (Camaro, Firebird). Nejdřív si to ale omrkni. Měl jsem Chevy Vana, u kterýho byl normální motorek s pumpičkou na ostřikovač a naprosto normální motorek stěrače. Zkus projet annonci, tam je taky kupa různejch vraků. Zkoušel jsi se na to podívat? Co to dělá? Pokud si to dělá pokaždý něco jinýho, bude příčina pravděpodobně odstranitelná.
Znamy na STK? Hmm, takze vlastne podvod.Ja jsem si to myslel.
Az uvidim neco takovyho na silnici, zapisu si SPZ a zkusim se v tom trochu postourat, jen tak ze zajmu. Inspekce ministerstva vnitra a ministerstvo dopravy. Muze to bejt i docela dobrej podnet pro Svaz dovozcu. Individualne dovazeny auta muzou mit vyjimku na svetla a jiny ne....to je bude zajimat...
Az uvidim neco takovyho na silnici, zapisu si SPZ a zkusim se v tom trochu postourat, jen tak ze zajmu. Inspekce ministerstva vnitra a ministerstvo dopravy. Muze to bejt i docela dobrej podnet pro Svaz dovozcu. Individualne dovazeny auta muzou mit vyjimku na svetla a jiny ne....to je bude zajimat...
Jo, proč by ne, ameriky jsou vždy něčím vyjímečný! Třeba červený blinkry vzadu. Super. A kdo si dal do couvaček oražový žárovky, tak je blbej. To už není ono. NA inspekci si klidně stěžuj. Myslím, že se ti na to vyprdnou.
V pondělí jsem se dozvěděl, že kanadský výrobce trucků fa Western Star patří do koncernu DaimlerChrysler AG, spolu s americkými značkami Freightliner a Sterling.
Jedná se o tom s Renaultem V.I., Volvo USA by získalo 100% akcií Macku a Renault V.I. 20% akcí Volva. Takže další mocná aliance po PACCARu a DaimlerChrysleru.
Naprostej souhlas. Jezdi tady spousta srotu. Nicmene to nemeni nic na tom, ze nektery ameriky se dostaly podvodem pres STK se svetlama, ktery nevyhovujou predpisum. Ty se treba venuj tomu srotu, ja se mrknu na ty ameriky. Mam to trochu v popisu prace. Pokud jsi ten pripad, dej mi vedet SPZ svyho vozu a uvidime, jestli se, cituji, "na to vyprdnou".Prepinam.
To se mi snad jen zdá. On to myslí vážně?to Spina: Já jsem teda na STK nikdy známýho neměl a asi proto jsem s amerikou nikdy na STK nebyl. Auto jsem koupil tak jak je, při prodeji z ambasády bylo schválený a dostalo český SPZ tak, jak je, takže s ním jezdím tak, jak je. Jenom mi nejde do hlavy, proč by tu mělo někomu vadit, jakou barvu mají zadní blinkry, boční a přední obrysovky? Já osobně bych byl pro, aby pokud se někomu nelíběj barvy mejch světel, aby vzal kladivo a rovnou mi je vymlátil. Alespoň budu vědět, kdo je vygumovaný pako! Kdežto anonymní fízl se ti bude klidně dál šklebit. Celej svaz dovozců není stejně nic jinýho, než zkorumpovaná rudá parta soudruhů. Ještě mi nikdo nevysvětlil, jakej je rozdíl mezi pětiletou ojetinou dotaženou z venku a prodanou jedním z těch parazitů. Žádný vysvětlení ani od těch parchantů nečekám, jelikož to vím. Ta ojetina z venku je daleko v lepším stavu, než ojetina servisovaná tuzemskými machry po vyučení a po nezbytném firemním školení, který z učení vědí maximálně kde je rezervní kolo. A amerika? Ta snad nikoho nemusí trápit. Její majitel beztak zaplatí nejen plný clo a všechny nesmyslný státní úkony, ale platí i zásadně vždy tu nejvyšší sazbu povinného ručení a taky zaplatí nejvíc na spotřební dani z velkýho množství benzínu. Tyhle všechny prachy se pak oklikou dostávají formou různých výhod těm trapičům evropských hraček, kterejm bych doporučoval, aby si laskavě hráli na svým písečku a nechali ameriky na pokoji. Tolik jich tady zase není, aby někoho musely trápit. Pro ty nejzabedněnější bych chtěl jenom uvést, že ty barvy světel mají logiku a svůj význam, a v konečným efektu se ukazuje, že se jedná o podstatně bezpečnější kombinaci, než kterou je ta evropská.
Jehehe, inspekce Ministerstva vnitra čte články v Motor Café! To je teda síla, člověk už nebude moct nikde nic napsat. Naštěstí auto s originál světly nemám.
Neda mi to, abych nezareagoval na "profa".
Velka cast toho, cos napsal, nepotrebuje komentar (vymlatit, pako, fizl, ruda parta, paraziti, parchanti, trapici, nejzabednenejsi...). S tim ti zadny Motor Cafe nepomuze, to si musis vyresit se svym psychiatrem.
Ted k tem svetlum, protoze o ameriky tady vlastne zas tak nejde. Problem je v tom, ze Evropa ma zkratka jiny normy. Cervena je tady prirazena koncovkam a brzdovym svetlum (prip. zadni mlhovce). Oranzova znamena zmenu smeru (blinkry)nebo vystrahu (vsechny 4 blinkry najednou). Nebezpeci je v tom, ze kdyz se tady objevi auto s jinym usporadanim svetel, tak uz tohle je celkem vazny potencialni nebezpeci, neco proti vseobecny norme a zvyklostem. Uprimne receno, kdyz jedes za nejakou amerikou, vesmes prastary Voyagery, a on zacne brzdit a odbocovat a da tam do ty rudy zare jeste CERVENEJ blinkr, tak to velice snadno prehlidnes uz proto, ze to proste necekas. A na bouranici je zadelano...
Pro nekoho jsou tyhle svetla mozna zpusob jak se odlisit. No a nekdo jinej by zas treba moh jezdit vlevo (jako v GB) a nekdo zase uplne bez svetel jako v Indii a tak budeme vsichni odliseny a postupne se pozabijime...
Uz chapes profe, ze zakladni normy proste musi existovat? A mezi ne patri i svetla. Cau.
Velka cast toho, cos napsal, nepotrebuje komentar (vymlatit, pako, fizl, ruda parta, paraziti, parchanti, trapici, nejzabednenejsi...). S tim ti zadny Motor Cafe nepomuze, to si musis vyresit se svym psychiatrem.
Ted k tem svetlum, protoze o ameriky tady vlastne zas tak nejde. Problem je v tom, ze Evropa ma zkratka jiny normy. Cervena je tady prirazena koncovkam a brzdovym svetlum (prip. zadni mlhovce). Oranzova znamena zmenu smeru (blinkry)nebo vystrahu (vsechny 4 blinkry najednou). Nebezpeci je v tom, ze kdyz se tady objevi auto s jinym usporadanim svetel, tak uz tohle je celkem vazny potencialni nebezpeci, neco proti vseobecny norme a zvyklostem. Uprimne receno, kdyz jedes za nejakou amerikou, vesmes prastary Voyagery, a on zacne brzdit a odbocovat a da tam do ty rudy zare jeste CERVENEJ blinkr, tak to velice snadno prehlidnes uz proto, ze to proste necekas. A na bouranici je zadelano...
Pro nekoho jsou tyhle svetla mozna zpusob jak se odlisit. No a nekdo jinej by zas treba moh jezdit vlevo (jako v GB) a nekdo zase uplne bez svetel jako v Indii a tak budeme vsichni odliseny a postupne se pozabijime...
Uz chapes profe, ze zakladni normy proste musi existovat? A mezi ne patri i svetla. Cau.
Myslím, že kdo si dává pozor a ví něco o amerikách, tak do vozu s červenými blinkry nenabourá. Můj názor.
adresa22> Jo, OK, to beru. Někde jseš ale trochu nepřesnej. Základní normy musí existovat a existují. Nemohu však souhlasit s argumentem typu: " zapisu si SPZ a zkusim se v tom trochu postourat". Jestli to máš v popisu práce, tak tě lituju, a budeš u mě vždycky jenom ten parazit, parchant a fízl. Podle nejenom mýho názoru je totiž úplně jedno, jakou barvu blinkrů má moje auto, ale naopak vůbec není jedno, jestli si do něj nesedám ožralej a zfetovanej, jestli nejsem za volantem agresívní a neohleduplnej, jestli mi to auto brzdí a zatáčí jak má, jestli je šetrné vůči životnímu prostředí, jestli dodržuji rychlostní limity, nejezdím přes plnou čáru, neparkuju tam, kde nemám, jestli mi na tom autě vůbec něco svítí atd. Nezlob se na mě, ale kontrolovat barvu blinkrů nemusí nikdo, kdo něco umí a je schopen toho využít k potírání těch nešvarů, které popisuju já. Pokud to však i přesto dělá a výše uvedené věci přehlíží, potom je jeho schopností opravdu škoda pro práci, kterou zvládne i cvičená opice. Je to však mnohem jednodušší a pohodlnější sedět v teplíčku svýho auta s foťákem a vyfotografovat jednoho vysoce společensky nebezpečného červeného blikače, než si dát tu práci se sledováním všech ostatních, podle tebe asi o mnoho méně nebezpečných a tedy zanedbatelných jevů a brát za to stejný prachy. Bohužel žádná norma nestanoví žebříček důležitosti, i když na protokolu každého STK se uvádí závady lehké, střední a těžké. Naši zákonodárci stanovili rozdílnou barvu blinkrů za závadu těžkou, budiž jim to připsáno ke cti a zásluhám o blaho národa.A ještě k těm blinkrům: Je vidět, že jsi se nenamáhal vůbec zjistit, jak to s tím blikáním při brždění vůbec je. Situace, kterou jsi popsal - brzdící vůz se zapnutým směrovým světlem - odpovídá evropskému vozu, který, jak správně popisuješ "do ty rudy zare " zapne směrovku, jejíž světlo i přes odlišnou barvu téměř splyne, nebo úplně zanikne, zvláště v případě nižší intenzity směrovky z důvodu instalace žárovky s nesprávnou hodnotou výkonu, nebo kvůli špatně ukostřené svítilně. Američané toto velmi dobře vědí, proto je jejich princip svícení odlišný a především bezpečnější. Jejich auta totiž nemají v zadu směrová světla vůbec a k signalizaci změně směru jízdy používají světla brzdová, která jsou často i zdvojená. Má to svojí logiku a méně zde prakticky znamená více (rozuměj bezpečnosti a rizika omylu) Pakliže vůz brzdí, je intenzita jeho brzdových světel na obvyklé výši, nebo i vyšší, zvláště svítí li 2+2 žárovky. Přitom však tolik neunavuje oči za ním jedoucích řidičů, jelikož červené zabarvení svítilen je mnohem intenzívnější, než je zvykem u evropských vozů. Pakli-že amerika bliká, bliká vlastně brzdovým světlem, navíc jak jsem již uvedl, často zdvojeným. To pro případ, kdyby došlo k závadě žárovky, aby i přesto byla funkce signálu o odbočení zachována. Z výše uvedeného tedy vyplývá, že nemůže dojít k nebezpečné situaci, kterou jsi popsal a která je typická výhradně pro evropské vozy. Zapne -li "američan" směrovku při brždění, začne mu totiž jedno z brzdových světel svítit přerušovaně (žádné další se mu již nerozsvěcuje!), takže se nemůže stát, aby směrovka s brzdovým světlem splynula a řidič jedoucí za ním ji nedokázal včas rozlišit. Přerušované světlo, je takovým rozdílem intenzity svícení natolik nápadné, že nemůže nikdy splynout s decentně svítícími koncovými světly, jenž jsou svojí intenzitou opět mnohem přijatelnější, než koncová světla evropských vozů. Tohoto detailu, že amerikám vlastně chybí směrovky, si podle mého názoru nevšimli ani tvůrci zákonů, pro které je mnohem pohodlnější zabývat se od stolu barvičkami než pátrat po důvodech, které nejmasovější výrobce automobilů na světě, kteří mají s intenzívním automobilovým provozem ty největšíší zkušenosti, k tomuto principu svícení vedly. Podobně je to i s umísťováním semaforů. V Evropě jsou vždy před křižovatkou, namísto mnohem logičtějšího umístění až za křižovatku, kdy řidič nejen naprosto přesně ví, ke které komunikaci který semafor patří, ale navíc jej může i pohodlně a bezpečně sledovat bez toho, aby různě kroutil trupem a vyvracel hlavu při hledání "svého" semaforu, umístěného kdesi nad ním. O "hluchém" místě před křižovatkou ani nemluvě. V Evropě je ho přeci dost, ne? 😄 Třetí brzdové světlo, v Americe běžné již od počátku osmdesátých let, bylo akceptováno Evropou o více než dest let později, dokud pomazané hlavy neusoudily, že "na tom asi něco přeci jen bude". Do té doby to byl jen slušný zdroj příjmů státní pokladny z pokut vybraných od pružněji a pokrokověji smýšlejících občanů. Bohužel princip svícení "amerických" zadních světel je na pochopení poněkud složitější a tudíž patrně nebude mít šanci se ujmout, byť jeho vyšší míra bezpečnosti je nesporná. Nejsem žádným zfanatizovaným příznivcem Amíků, nicméně přikláním se k tomu, abychom, pokud tak činíme, napodobovali vždy ty lepší nápady. Odsuzovat odlišná řešení bez jejich důkladného prostudování je tragicky krátkozraké a hloupé.Na závěr perlička: ČR je jedinou zemí na této planetě, kde musí být každý, do provozu schválený Hummer, vybaven předním nárazníkem!!!
Ale prd vzdal, jen jsem tu chvili nebyl.
Parazity, parchanty, fizly jako tradicne pomijim, jiste uznas ze to o autech moc neni. Ozraly a zfetovany na silnici nepatrej, stejne tak jako auta s neschvalenymi svetly. Velmi podrobne rozebiras "americky" zpusob sviceni a blikani. Jses evidentne jeho priznivcem. Nebudu ti to rozmlouvat. Podstatny je, ze evropsky system je proste jiny. A auta jezdici v Evrope by mela odpovidat evropskym normam. (pikantni je, ze ve Statech najdes auta jak s "americkejma" blinkrama, tak s evropskejma oranzovejma). Semafory neresim, o tech tu nepadlo ani slovo. Treti brzdovy svetlo: tak tady s tebou naprosto souhlasim. Tady Amerika Evropu predbehla. Hummera a jeho narazniky neresim, ten me nezajima. Na zaver, nemam nic proti amerikam, projel jsem v Suburbanu Texas a byl to prima zazitek, neco jinyho nez popojizdeni s evropskejma pidiautickama v zacpach...
Parazity, parchanty, fizly jako tradicne pomijim, jiste uznas ze to o autech moc neni. Ozraly a zfetovany na silnici nepatrej, stejne tak jako auta s neschvalenymi svetly. Velmi podrobne rozebiras "americky" zpusob sviceni a blikani. Jses evidentne jeho priznivcem. Nebudu ti to rozmlouvat. Podstatny je, ze evropsky system je proste jiny. A auta jezdici v Evrope by mela odpovidat evropskym normam. (pikantni je, ze ve Statech najdes auta jak s "americkejma" blinkrama, tak s evropskejma oranzovejma). Semafory neresim, o tech tu nepadlo ani slovo. Treti brzdovy svetlo: tak tady s tebou naprosto souhlasim. Tady Amerika Evropu predbehla. Hummera a jeho narazniky neresim, ten me nezajima. Na zaver, nemam nic proti amerikam, projel jsem v Suburbanu Texas a byl to prima zazitek, neco jinyho nez popojizdeni s evropskejma pidiautickama v zacpach...
pohoda: A co mě ještě řekneš k tomu tvýmu "zapisu si SPZ a zkusim se v tom trochu postourat"? Všechno ostatní mi je zcela volný, ale tohle jediný mě nasralo.
No, to už je lepší řeč, když se ti jelo v Suburbanu hezky a třetí brzdový světlo je fajn, Hummera tak řešit nebudeme, mohli bysme uznat, že červený blinkr není tak tak špatnej, sice exotickej, ale pokud nemáš alergii na červenou, do vozu s červeným blinkrem nenabouráš! Fajn, vyřešeno a můžeš nám vyprávět něco o tom, jaké to bylo v Texasu!
Adresa nám o Texasu asi nic nřekn, tak musíme nahodit téma. Co kdybychom se vrátli k názvu a popkecali o tahačích a pikapech??
Bylo to celkem zajímavý. Vzal jsem to z Houstonu postupně na všechny strany – Dallas, k moři do Corpus Christi, do Luisianny (Baton Rouge a New Orleans) a pak dolu do Mexika (Monterrey).
Suburban je kapitola sama pro sebe, člověk má pocit že řídí autobus. Amíci měli vždycky slabost pro velký auta. Nejdřív to byly velký sedany, pak přišli do mody MPVéčka a dneska jsou to velký terénáky. Pick-upy jsou živočišnej druh sám o sobě. Sranda je, že kohokoli jsem se zeptal, jestli na tom někdy něco vez, nikdo si nikdy nevzpomněl že ano. Prostě si za sebou vozej tu velkou prázdnou korbu a maj radost z velkýho auta. Dálnice nic moc. Maj užší jízdní pruhy než v Evropě, odpojovací a připojovací pruhy jsou i zleva a na venkově maj i často úrovnový křížení. Takže nějaká vysoká rychlost jako v Evropě je tam už z tohodle pohledu vyloučená. Limit nikdo nedodržuje, všichni jedou tak o 10 mil nad. Ale ne víc. Kromě truckerů, ty jedou o 20 mil nad. A varujou se vysílačkama před radarama. Přesně jak to známe z filmů. Jsou to totálně bezohledný piráti. Policajti, no to je na knížku. Nejhorší jsou takový ty místní vesnický. Schovaj se někde za pumpu a čekaj až pojede přespolní a lověj. Rychlost měří pohledem a žijou z toho co vyberou. Mají absolutní moc. Když řeknou, že tvoje bílý auto je modrý a jels 100 majlí za hodinu, je to tak a ne jinak. Jezdí tam všechno možný, chudý černošský děti maj korejský auta, ostatní jezděj v americký klasice a v japoncích a kdo má evropana (Merc, BMW, Audi, Jag, Volvo) tak je bůh a musí bejt na tom dobře. Americký auta uvnitř vesměs nabízej obrovský spousty místa. Sex v takovým autě musí skutečně být radost, tam se da dělat snad i grupáč. Jinak je ovšem všude obrovská spousta špatnýho plastu v různejch nevkusnejch kombinacích, spíš taková navoněná bída. Nějaký pažouty, fiaty, rendly nebo oply tam samozřejmě nikdo nezná, myslej si, že je to něco, co se maže na chleba. Už jsem toho napsal dost. Je pátek jdu do báru. Nashle příště…
Suburban je kapitola sama pro sebe, člověk má pocit že řídí autobus. Amíci měli vždycky slabost pro velký auta. Nejdřív to byly velký sedany, pak přišli do mody MPVéčka a dneska jsou to velký terénáky. Pick-upy jsou živočišnej druh sám o sobě. Sranda je, že kohokoli jsem se zeptal, jestli na tom někdy něco vez, nikdo si nikdy nevzpomněl že ano. Prostě si za sebou vozej tu velkou prázdnou korbu a maj radost z velkýho auta. Dálnice nic moc. Maj užší jízdní pruhy než v Evropě, odpojovací a připojovací pruhy jsou i zleva a na venkově maj i často úrovnový křížení. Takže nějaká vysoká rychlost jako v Evropě je tam už z tohodle pohledu vyloučená. Limit nikdo nedodržuje, všichni jedou tak o 10 mil nad. Ale ne víc. Kromě truckerů, ty jedou o 20 mil nad. A varujou se vysílačkama před radarama. Přesně jak to známe z filmů. Jsou to totálně bezohledný piráti. Policajti, no to je na knížku. Nejhorší jsou takový ty místní vesnický. Schovaj se někde za pumpu a čekaj až pojede přespolní a lověj. Rychlost měří pohledem a žijou z toho co vyberou. Mají absolutní moc. Když řeknou, že tvoje bílý auto je modrý a jels 100 majlí za hodinu, je to tak a ne jinak. Jezdí tam všechno možný, chudý černošský děti maj korejský auta, ostatní jezděj v americký klasice a v japoncích a kdo má evropana (Merc, BMW, Audi, Jag, Volvo) tak je bůh a musí bejt na tom dobře. Americký auta uvnitř vesměs nabízej obrovský spousty místa. Sex v takovým autě musí skutečně být radost, tam se da dělat snad i grupáč. Jinak je ovšem všude obrovská spousta špatnýho plastu v různejch nevkusnejch kombinacích, spíš taková navoněná bída. Nějaký pažouty, fiaty, rendly nebo oply tam samozřejmě nikdo nezná, myslej si, že je to něco, co se maže na chleba. Už jsem toho napsal dost. Je pátek jdu do báru. Nashle příště…
Díky za vylíčení, něco podobného už jsem taky slyšel. V Batonrouge je prý pěkně. No, v Americe opravdu jezdí všechno možný od stařičkejch vehiklů po nejnovější modely. Evropský auta tam maj hlavně boháči, myslí si, že jsou nejlepší ze všecho. Černoši, lidé od 50 dolů a mladí kluci co nemaj prachy jezdí v amerikách. Tatíci s rodinami pak ve velkých off roadech, farmáři v pikapech. Někdy bych se tam chtěl kouknout. P.S.: truckeři jsou borci, kalí to přes celé spojené státy a radary a vysílačky skutečně používají, viděl jsem o tom reportáž.
Nikdo nikde, adresa ani nikdo jinej, dívali jste se v Pondělí na ČT1??? Byl tam dokument o středozápadu USA, a bylo tam taky vrakovišt aut. Tam bysme si ještě něco vybrali, některé kusy vypadaly fakt dobře, jiné už byly skoro veteráni.
Hmm, docela mě to zklamalo, čekal jsem alespoň půlhodinovou exkurzi po hřbitovech aut kdesi v poušti a pak z toho zbylo jen pár záběrů na shořelý Camaro a Fordy pickupy ze 40. let. 😃) Jinak pěkný.
mám doma fotku a na ní je americkej Truck - Peterbilt a táhne na návěsu českou trmavaj. Konečně česko amreické spojení.(alespoň jako náklad, jsem zvědavej, jak si amíci budou ty naše tramvaje pochvalovat...)
Nejako som sa dostal k tomuto autu a asi mi aj ostane, co na to auto hovorite, ma niekto nejake skusenosti s tymto modelom, je to: base, regular cab, 2WD, 4.3V6, r.v. 1999. Ako to jazdi? Mam to predat v US alebo to mam dotiahnut na slovensko? Problem, je v tom ze auto je v US a ja tu 😄 a moznosti su dve: doniest sem alebo tam predat.
Jo Silverado je dobrej pickup, bejt tebou tak si ho nechám, ovšem dovoz atd. bude asi něco stát. 1999 - to by měl být starý model(maska jako u Tahoe). Vůz by měl být kvalitní, alespoň dle refencí co jsem četl, ale osobní zkušenosti s tím nemám.... Hodně štěstí, ale rozhodnutí je na tobě...
4,3 V6 by měl být v pohodě, tyhle motory hodně vydrží, podvozek by měl být taky OK, škoda že to není 4x4....
Dovoz ma nejak netrapi z LA do Roterdamu USD1300, clo nebudem platit, skor ma trapi ci sa da palubny prestavit na km a litre, radio ide von, to je jasne. Ale vsetko sa uz zistuje, v Opeli ma maju hrozne radi, mozno dodnes 😄 Este musim pozret spotrebu 😄 Ale na vozenie po meste a vozenie psa staci. Inak dal som si inzerat lebo podla edmunds.com sa to da predat za USD14,500 (nove to stalo 19,000) co by mi skor vyhovovalo a potom kupit nejaku "ojetinu" 4WD.
Jo, přestavět na km to určitě jde, Silverada se prodávaly a prodávají v Evropě, takže by to neměl být problém, co se týče prodeje - ta cena je slušná, no pokud by si kápl na šikovnou ojetinu 4x4 tak by to nemuselo být špatné, chce se poohlédnout po bazarech atd.. A spotřeba : myslím že je to něco okolo 10-14 litrů (víceméně odhad), na přesné údaje se juknu...
spotreba mesto 16 mpg a mimo mesto 20 mpg 😄 To sa celkom da, ak sa to nepreda tak to ide sem 😊) Ak sa preda tak neviem co budem hladat, omrkaval som nieco ako Tahoe alebo Yukon 😊
Jo Tahoe a Yukon jsou solidní vozy, vřele doporučuji...Kamarád má Tahoe a je s ním spokojen....
Tak jak jsi se rozhodl???????
Na 95% ostava ho predavam, mam uz nejake ohlasy 😄 Uvidime, do konca juna daleko.
Pokud ti mohu radit, prodej ho tam i pod cenu, jelokož tady bys projel mnohem víc. Hovořím teď o Čechách, ale nepředpokládám, že by to na Slovensku bylo odlišný. Jestli dobře počítám, tak by měl tady stát nějakých 550 tis Kč a to by v tom nebyla přeprava. S tou by ses vyhoupl pres 600, no a to je na šestiválec s regular cab kapánek hodně, a to ještě není na číslech. Největší problém vidím v pohonu 2WD. Je to můj názor, ale přesně takovýhle auto patří mezi ty, který bych sem v žádným případě neriskoval přivézt, pokud bych si ho nehodlal sám pro sebe nechat. Mám li se vyjádřit k tomu, za kolik si myslím, že by to bylo tady prodejné, tak za předpokladu, že bude na číslech, tak aby to šlo rychle, tak do 300 tis (cca 8000 US$) a nemyslím si, že by se o to lidi zrovna prali.
Z 99 za 300 tisic????? Sežen tady nějakej pikap 2 roky starej s pohonem 2 Wd za 300......Ta cena je mnohem vyšší, horší je to ovšem s těmi papíry......A dovoz taky něco stojí.....Pokud nemáš známý, tak je asi výhodnější ho nechat v USA, pokud tedy nejsem na uto nějak citově vázán, že...
Hele, Baryku, když máš dojem, že je to takovej byznys, tak bys měl někdy prubnout podle tvejch představ nějakou káru koupit a pak zase střelit. Můžu tě upozornit, že sehnat takovou káru za 3 kila je snazší, než potom sehnat frajera, kterej ji na dřevo zaplatí. Každej má akorát plno keců, neví, co by na tom autě už našel za chybu a pak z něj vyleze, že dá dohromady s bídou kilo. Bud´ si jistej, že vím o čem mluvím.
tak, tak, tak 😄 to poznam 😄 Inak je tu vobec niekomu jasne, preco GM nema v CR/SR nejake zastupenie?
GM tady přece zastoupení má. Prece OPEL! Akorát že tam se nikdo s nikým nebaví. Začal to po revoluci komouš Barčák a tak to podle toho taky vypadá. Vono začít tak rychle jezdit s amerikou namísto oblíbený Volhy, to by asi bylo pro jeho přesvědčený soudruhy kamarády už moc silný kafe. Však některý jsou na důležitejch postech dodnes a dovolujou si čím dál tím víc. Dnes jsem zaslechl, že jeden z poslanců zase žvanil něco o dani z luxusu. Víte jakej objem motoru považuje takovej dement za luxusní? Již nad 2.0 litry = 121 Cui !!! Asi si neuvědomil, že takovýhle objemy mají v některejch zemích dětský hračky a motocykly. Ale teď k věci. Znám několik lidí, kteří by o zastoupení stáli, ale GM má tak tvrdé podmínky, že to tady zatím nikdo není schopen utáhnout. Jde to do milionů dolarů. Paradoxem je tak trochu, že se na Slovensko a tedy i do Čech dostalo zastoupení HUMMER. Ale tam prý hrály roli příbuzenské vztahy.
S tym hummerom mam dobre info okolo 😄 a co sa tyka GM a Opel, povedal by som, ze v Opeli mam nadstandartne vztahy ale diely na GM su naozaj problem. 😄 zatial tak, ked pridem z posilky napisem viacej (mozno pridem az vecer 😊
Opel, to je prdlajs zastoupení GM, to je lepší nějakej neoficiální dovozce, tam ti seženou díly možná rychleji, než u "slavného" Opela. A těch nezávislých je tu kupa......P.S.: to prof: to musíš umět taky prodávat a komu prodávat, nebudu prodávat ameriku někomu, kdo o tom ví houby a bude se mě ptát jetli to žere 35 litrů! Prodám to někomu solidnímu kdo o tom má trochu páru. Prosím tě - 2 roky starou auto za 100 - dej to do bazaru a jestli tam bude 2 hodiny tak je to moc!
Tak mě potom, Bariku musíš vysvětlit, proč to vždycky trvá tak dlouho, než se takový nějaký auto prodá i když je třeba i o 200 tis. evidentně pod nákupní tabulkovou cenu KBB (www.kbb.com), dokonce Trade-in value, takže těžko může jeho cena obsahovat dopravu, clo a ostatní blbosti kolem přihlašování. Za kolik ho v tý Americe teda mohl koupit? Že by mu ho tam někdo ze soucitu daroval tak hluboce pod cenu, o tom teda pochybuju, a skdd by tady o tom mohl asi hodně vyprávět.
Nejde o to, za kolik to koupil v USA - za 100 tisic určitě těžko, to by mu to musela prodat nějaká babička co neví, kde je motora a kde valník,hjihi, jde o to za kolik to prodáš tady a trofnu si říct, že 2 roky starej piakap zfleku prodáš aspoň za 350 možná 450 podle toho na koho kápneš. Kdyby si narazil na někoho "hodně" blbýho tak i za 500 táců.....
Za 100 bych to koupil snad i já..........
Za 100 bych to koupil snad i já..........
Jen aby ti někdo takový auto za kilo opravdu nenabídl. Potom bych chtěl vidět, jak by ses smekal. Jednou ke mně přišli dva floutci, že prej chtěj koupit Firebirda. Prodával jsem ho asi za 65 tis. Chvíli okukovali a pak že chtěj slevu. Já se jcih zeptal kolik? Oni, že prej 20 tis = 1/3 ceny. Tak jsem se zeptal proč. Oni že prej se to tak pohybuje. Tak jsem jim řekl, že teda jo a že když se to teda tak pohybuje, tak abych si nepřipadal jak zloděj, tak že jim slevím ne 20, ale 40. Jestli chtěj, tak ať tady položej prachy a že můžou jet. Tak oni že si jedou domů pro peníze. Logicky já na to, že sory, ale cena teď a tady je 25 a platí zhruba ještě pět minut, než vyštrachají peněženku, jinak, že můžou jít do háje a příště, když půjdou něco kupovat s tím, že chtějí slevu, tak musej mít prachy s sebou. Druhej den to auto odfrčelo za 60 a byl klid. Víš, ono se to pěkně mluví, ale když má člověk šáhnout pro půl melounu do kapsy, tak jde všechna sranda stranou. Jo, mimochodem, čím jezdíš?
Prof ma celkovo pravdu aj ked tie ceny mi nejak nejdu do hlavy ale to s tou predajnostou je pravda. vsetko co ma trosku vacsi motor sa tazko predava. Nebola by parada, keby sa take silverada alebo tahoe alebo yukon dalo kupit aj u nas?
Ale jo u nás jdou koupit taky, jenže se jedná o neoficální dovoz(nové) a starý jsou taky k vidění, i když ne tolik. P.S: u nás jde sehnat i Lambo, či Lotus, jenom se o tom tolik nemluví...
Za 60 Firebirdi skutečně jsou tak 85-92, ostatní jsou dražší. Camaro se taky pohybují mezí 45 - 85 tak 84-88 rok výroby. Ale 2 roky starý auto za 100 000,- Kč jsem nikde, zdůrazňuji nikde neviděl a to dokonce ani nabořené!
Za 60 Firebirdi skutečně jsou tak 85-92, ostatní jsou dražší. Camaro se taky pohybují mezí 45 - 85 tak 84-88 rok výroby. Ale 2 roky starý auto za 100 000,- Kč jsem nikde, zdůrazňuji nikde neviděl a to dokonce ani nabořené!
Pocuvaj prof, tak na leto by si mi co odporucil, take nejake velke auto do cukrarne a naspat, nejaku stylovu ameriku, cabrio, radsej stare ako nove (tym mam na mysli '70 az '80) jednoducho nejaku peknu krawicku na vozenie po meste...
skd😜 Kde bys chtěl auto kupovat (v USA, nebo v ČR) a kde bys s ním chtěl jezdit (v USA, nebo v ČR)? To jsou základní informace, který potřebuju vědět, abych ti mohl dát odpověď, která má hlavu i patu.
Je mi jedno kde auto kupim ale radsej tu (CR/SR) a budem s nim jazdit tu (SR). Nejake udaje ako spotreba ma moc netrapia...
Este par veci, mal som MB 114 coupe s 280 a AT (4kvalt) ale je znicena, takze teraz by som radsej cabrio (aj ked coupe nie je od veci). Rad si necham poradit... Ozaj, keby to bolo na ceskych SPZ co by si mi radil? Nechat do na ceskych a napisat na niekoho alebo???
Na českých normálních(ne historických) SPZ teda moc kabrioletů nebude, pár předraženejch Cadillaců z 60. a 70. let (viděl jsem jednou kabrio cadillac za 450 tisíc Kč z 69) nějakej Chevrolet a pak už jen takový ty nový jako Stratus Cabrio, Camaro Cabrio, nějaká ta Corvetta za 500 tisíc a výše apod.
Osobně jsem teda pořádný a levný kabrio - narozdíl od sedanů a kupé neviděl, ale třeba ti Prof poradí, on je v tom více znalý....
Osobně jsem teda pořádný a levný kabrio - narozdíl od sedanů a kupé neviděl, ale třeba ti Prof poradí, on je v tom více znalý....
skd😜 Ono je otázka, kolik do toho chceš investovat. V ČR/SR není, na rozdíl od Států, MB nic mimořádnýho, má to kde kdo a ty vozy patří spíš do průměrný šedi silnic. Jezdit s tím v neděli do cukrárny není zrovna to pravý, blejskneš se stím pouze před těma, který na to nemaj prachy a doposud v nich přetrvává názor, že MB je něco mimořádnýho.Ty pak nenapadne nic lepčího, než že ti ukroutěj hvězdu z chladiče a obejdou ti to s klíčema. Prostě typicky česky ti to budou závidět. Mimochodem, MB je taky auto, který se dost často ztratí a téměř ve 100% se už nikdy nenajde. Pokud bys chtěl opravdu mimořádnej kousek od týhle firmy, musel bys mít něco buďto staršího data, nebo naopak poslední model, obojí samozřejmě s hadrem místo střechy. K němu bys však potřeboval ještě bezpečnostní agenturu, disponující zatraceně ostrejma chlápkama, jinak by sis toho auta dlouho neužíval. Rusko je bezedná studně na takovýhle auta.Amerika je v Čechách pro tento účel lepší, jednak pro svoji exotičnost a jednak pro svojí podstatně nižší pořizovací cenu. Já, bejt tebou, koupím ve Státech nějaký opravdu pěkný Eldorado ročníku tak 75 - 82 v kabrioletu, nechám ho na US značkách na tvý jméno s čerstvou pojistkou. Potom bych si tu pojistku pouze na dálku obnovoval, což by neměl být problém, pokud si s tím autem budeš jezdit sám a nejseš splašenej 20 letej floutek. Cena tohoto auta je v porovnání s jinejma směšně nízká, takže přijde i s cestou na téměř pár babek, přitom když to tady jede po silnici, neznám nikoho, kdo by se nezastavil a nekroutil hlavou, jak můžou bejt Amíci tak zvrácený a dělat tak obrovský auta jen dvoudveřový a navíc v kabrioletu. Není to sice můj oblíbenej kus, protože má přední pohon, nicméně agregát 8,2 tuhle slabinu v plný míře smazává. V Čechách jich moc nebude, já vím o dvou, možná třech ve stavu před repasí, na Slovensku nevím. Jestli jsem dobře pochopil, na co to auto chceš, tak tohle vidím jako jednu z možností. Kupovat něco takovýho tady opravdu nemá smysl, jelikož jednak majitel většinou neví, co za to chtít, a auta bývají v žalostným stavu. Po tom, co se v nich šťoural kdekdo, co sotva ví, na co je šroubovák, není ani divu. Docela zajímavý je občas si vyjet opravdu v recesním stavu auten, jakým je Dodge Charger, Plymouth Roadruner, Chevy Camaro, Pont. Firebird, Ford Mustang a pod. Jenomže auta v takovým stavu už nejsou za pár babek a větší haló je beztak obrovskej křižník bez střechy. Do tý cukrárny, nebo občas na lehkou projížďku, se to však hodí dobře.
Takže prof ti potvrdil to co jsem říkal - tady pořádnej kabriolet, opravdu ze zlatejch časů za solidní peníze neseženš. Ta laternativa ze států bude asi jedniý řešení v téhle situaci. Bohužel z německa už nic dovézt nelze kvůli tomu blbému zákonu - tam jou ceny docela dobrý 150 000 kč za Cadillac De Viullec kabrio z 72 - je víc než slušný a Muatang za 120 či 100 z 68 taky jde.....jenže u nás to nejde....
Tak dobré pořízení...
Tak dobré pořízení...
Len tak narychlo 😄 Aky zakon o dovoze? A druha vec, neboj v tej 114 bol AMG 2.8 😄 takze trosku bola vynimocna. Porozmyslam, nieco vymyslim a ozvem sa...
No pokud vím a pamět mě nešálí - nelze dovážet z ciziny vozy starší 5 let, takže si mužeš dovézt něco tak z 95. Jedině že by sis to nechal na německejch číslech a jezdil tu s tím. Jenže to už si to můžeš dovézt rovnou z USA....
skd😜 O tom, co tady blábolí Barryk, nic nevím. Zatím si sem můžeš dotáhnout co chceš. Horší to bude od, tuším, července, kdy má vstoupit v platnost něco jinýho, kde už to bude prý mnohem složitější. Tebe se však nic z toho nemusí týkat, pokud to auto necháš na US číslech a jednoduše s ním přicestuješ, jako každej jinej turista.
Ten zákon už platí asi rok, vozidla musí splňovat emise - dotáhni sem Mustanga z 68 a přihlaš ho na naše čísla a jseš národní hrdina. Nevím, jestli to lze dovézt a dát na veteránská čísla - na to odborník nejsem, ale veteránská čísla jsou na prd!
Nikdo tady žádnýho Mustanga taky přihlašovat nechce a ani tady netvrdí, že to jde. O veteránských číslech záměrně nemluvím, jelikož to nejsou čísla určená pro běžné používání.
No právě, takže když neleze dovézt Mustang z 68, logicky nelze dovéz z němec ani De ville kabrio či něco podobného třeba z 79.......Takže buˇto, co jsi navrhoval ty - tedy dovézt z USA a nechat to tu na US číslech, nebo koupit tady - jenže tady jsou vysok ceny atd. o tom už jsme diskutovali....
presne o to mi ide, ze tu ho tazko predat. Chcel som si ho nechat ale preslo ma to, zatial mam do 12000USD ponuky, mozno pride nieco okolo 13000 😄 Cisla nie su problem 😄 ale to vyuzitie by bolo akurat pre psa, takze ho predam (dufam, ze dobre 😄
V Brně začal jezdit funglovka Dodge RAM 5.9l TD Cummins 4x4 - fakt mazel. Prý vyšel se vším fšudy- plná vábava, žluté značky, na 1,6mio. je na to ale potřeba řidičák C, neboť celková hmotnost je 4,5 tuny. Bržděný vlek údajně (neověřeno) na 5 tun. PTD
Měl bys o něj zájem?
Dodge sa oficialne nepredava v Europe? Alebo som to nejak nenasiel na webe? 😊
Jo, Dodge se oficálně prodává v Řecku a ve Skandinávii, možná i někde jinde, ale tom nemám informace...
Ano, ale o funglovku. A na zakázkovou výbavu a barvu. Podle Webu Dodge a kolonky "nakonfiguruj si sám" vychází na 44.000USD bez DPH a dopravy z fabriky. K tomu 12% clo, 22% DPH,1400USD doprava z ameriky, 30.000,- Kč Homologace a cca 3000,- Kč přihlášení je nějakejch 2,5 mio, což je daný mizerným kursem USD/Kč. Za dob největší slávy koruny před třemi lety kdy stál dolar 26,6 Kč by to vyšlo na nějakejch 1,7 mio.
No tak to jó, to co jsem viděl já funglovka nebyla, bylo to asi 3 roky starý..... a něco tomělo taky odjeto...
Pokud to bylo nový, tak ta cena souhlasí...
Pokud to bylo nový, tak ta cena souhlasí...
PT😱 Tak jsem asi malinko mimo, ale od kdy je clo na krámy ze států 12%? Jinak V Impextě v Ostravě maj věčně nějaký RAMy na prodej. Na jejich stránkách máš i ceny nových na značkách.
Clo je 12% pus minus co já vím furt. Je to přesně nějakých 12,6% dle celního sazebníku. PTD
Něco podobného jsem viděl na libeňáku, akorát že to nebylo tak drahý a mělo to menší motor - ale musel na to být taky řidičák na náklaďák...
četl jsem zajímavej článek o sterlingu, jak tam šéfíci skrblí....a taky něco o historii Oshkosh.....
Prej je tento víkend nějaká akce na letišti v Hradci Králové. Ferarri, motorky, 100 amerik. Nikdo nic neví.
To teda taky nevím, 100 amerik??? A Ferrari k tomu???? To mi nějak nesedí, divná kombinace...
Tuning day??? ten je zrušenej
Něco se dít bude, ale co to je, to netuším. Na střeše obchoďáku Carefouru Futurum v Hradci Králové byla dnes ve 14 hod. jakási příprava, to samé pak v centru u Tesca. Asi 20 maníků na Harycích a Cady 1958, taky nějaký auta z rádia, bohužel jsem ani nezaznamenal, jakýho a chlápek s kamerou. Jestli byl šot alespoň v regionálních zprávách, to oprabvdu nevím.
Rado: Tuning day? Tak to by byl guláš, jakej si nedovedu představit. Potetovaný motorkáři na Harykách, "tuneři" s obráceně nasazenýma basebalovýma čepicema v jedenáctistovkových Golfech se svítivě oranžovejma stěračema a gigantickejma spojlerama, do toho nějakej ten snob s Ferarri a vedle ploutvák s konce 50. let Made in USA. No to by byla dobrá společnost a divil bych se, kdyby se to nakonec nepopralo😃
No asi jo, ti típci s Volkswageny vypadají přesně tvého popisu, hraje jim tam techno víc než jim jedou ty jejich plechovky......A k tomu Ferrari a ameriky....tak tam bych asi nevlezl....
1) DaimlerChrysler AG(Freightliner, Sterling, Western Star), 2)Volvo Trucks (Volvo, Mack), 3)PACCAR (Peterbilt, Kenworth), 4) International (Navistar), 5) OSHKOSH, 6) Marmon
Podle informací Automobil Revue se výroba tahačí neustále snižuje a továrny jedou zhruba na 50%, v bazarech apod, čeká na své majitele zhruba 80 000,- ks náklaďáků, což je způsobeno hlavně vysokou životností současných vozů. Holt kšefty moc nejdou.....
Podle informací Automobil Revue se výroba tahačí neustále snižuje a továrny jedou zhruba na 50%, v bazarech apod, čeká na své majitele zhruba 80 000,- ks náklaďáků, což je způsobeno hlavně vysokou životností současných vozů. Holt kšefty moc nejdou.....
Místo konání je patkoviště před nákupním centrem Tesco. Podruhé proběhne setkání majitelů US vozů v Brně, plné zajímavého programu, který není vidět při každém srazu.
Začátek akce v pátek 22.6. v 18:00 a v sobotu v 9:00. Uvidíte auta v akci, předvádějící svou krásu a sílu, poslechnete si country, bigbít i popík. Svou účast přislíbily i vozy ze zahraničí.
pořádá: Pavel Čáslava
Začátek akce v pátek 22.6. v 18:00 a v sobotu v 9:00. Uvidíte auta v akci, předvádějící svou krásu a sílu, poslechnete si country, bigbít i popík. Svou účast přislíbily i vozy ze zahraničí.
pořádá: Pavel Čáslava
musím se pochlubit, že jsemse svezl s tímhlem autíčkem, jo vyplatí se mít známý.....jako je např. Ing. Branko Remek, že.....
Jestli se nemýlím, tak je to náklaďák, ne? A co to dělá v týhle rubrice?
Naprosto přesně, je to náklaďák, jestli umím trochu anglicky, tak název tématu je o Amerických náklďácích, o čem se tu snažím asi od začátku diskutovat????
no nevim, ja myslel ze truck je treba takovej dodge ram, ford F, nebo chevy C/K, ale mozna je to jinak. 😄
Baryku, a MB Atego se dělá v USA?
Ne, v německu, pokud je mi známo, ovšem je to taky náklaďák, akorát že německý...jinak jsem jel ještě v Pragovce V3S a v Liazu...
A já ještě taky v Ávii 😄
No vidíš, v tý jsem jel taky, na tu jsem zapoměl....ale to jsem byl ještě mladší....je to tak 5 let...ovšem Avie není pravej náklaďák, až teprve ta nová AD
když už jsme u tý Pragy, tak praga představila minulej tejden novej náklaďák....Prej jich chce letos 10 prodat a celkem asi 100 vozidel všech 3 typů.
V3S už nikdy nemůže překonat.
To ne, to byl zázračnej stroj, mám doma dobový prospekt....tohle vozidlo projelo všude, ka m se na ní hrabe Tatra (i když nic proti Tatře). Ale typ UV80 není špatnej, viděl jsem ho několikrát zblízka, jenže má jen 2 nápravy.
Včera jsem viděl ten druhej typ(ne UV 80) jako hasičksý speciál....přecji jen, občas je Pragovka vidět... Jinak jsem si tudle počet o tom, jaké poklady jezdí v Iránu a v Iráku(staré MB, Many, internationaly)..to samé v Sírii apod.
zas nám ty naše témátka o "amerikách" nějak nejdeou, a to už tu ze zoufalství diskutuju ovšm možnym, asi budu muset přídat ještě traktory, kolik kde vyrostlo huzb a kdo nasbíral kolik borůvek....hihi, béé😞((((((((
Vid subject, 12/98, model year 99, 60tkm (ano km), na znackach, 900t SKK (pre CZK pozrite kurz). Zobrat? Nezobrat?
Jestli máš prachy a je to v dobrým stavu, tak bych to brtal....98, to není tak starý, akorát zaběhnutý....a Yukon je spolhlivej, mohl by bjet kapku levnější, ale ta cena není špatná...
podla kbb je ta cena dobra, tradein je USD 25,000, takze pri kurze SKK/USD je to dobra cena. Idem akurat pozriet stav. Jedine co ma "desi" je 12 mpg v meste 😊
No, ta spotřeba je kapku větší, to víš má to velkej motor a vůbec je to velký auto, navíc off road...
Yukon, Suburban vsechno je to stejny auto a kdo chce mit MOC problemu at si ho koupi!!!!
Á, odpůrce přišel, no znám chlápak co měl Lnadruiser 87, a dalšího co Isuzu Trooper, oba byli tak nadšeni, že to prodali za půl resp. za 1 rok.
Suburban je velmi prodávaným vozem, jestli sis nevšiml, v USa s ním jezdí např. vláda, FBI, policie atd. A plně, dodávám naprosto plně konkureje ostatních produktům jiných značek. Spotřeba je sice poněkud vyšší, ale vzhledem k objemu a faktu, že se jedná o velký off road s tím nic nenaděláš.
Suburban je velmi prodávaným vozem, jestli sis nevšiml, v USa s ním jezdí např. vláda, FBI, policie atd. A plně, dodávám naprosto plně konkureje ostatních produktům jiných značek. Spotřeba je sice poněkud vyšší, ale vzhledem k objemu a faktu, že se jedná o velký off road s tím nic nenaděláš.
Ja tady ziju skoro 14 let a Suburban ma muj boss, jeho syn, nasi znami, nas soused...Po 30.000 tisicich miles zacne mit tohle auto problemy.A to ze s tim jezdi FBI, vlada atd. me nemusis rikat....S cim by podle Tebe meli jezdit, s Japonskejma nebo Nemeckejma autama, to uz by bylo myslim trochu silny kafe, ne...???
S německejma, to byl vtip ne???? Hahahaha, dlouho jsem se tak nezasmál, prosím tě ty znáš nějakej německej off road??? MB M - no, ta platová nádhera by se po dvou honičkách rozpadla, MB G - s tím by mohli honit tak Maluchu, jenže ty v USA jak na potvoru nejedzdí, checht.... A dlaší opel Frontera radši zmiňovat, nebudu, to vlastně není ani pořádnej off road..... Takže němce bych vynechal a japonce amíci namjí moc v lásce, takže zbývají domácí značky....a asi někdo z GM taky zaloboval....to jsem neměl na mysli, myslel jsem - mohli by jezdit třeba v jeepech, Dodge či Foredech - proč zrovna Suburban??? Asi prto, že se do něho vejde plno lidí a že když s tím někam drcneš, tak se tomu hned tak nic nestane...
Baryku, takhle se vyjadřovat o MB Géčku-honit Malucha??? To snad ani ne, tak to auto neznáš, když to vypustíš ze sebe. Malinko hnije, ale je to pracant k pohledání. Co třeba takové G 500????
Nic proti MB G, mám doma o něj i jeho dvojčeti Steyr puch G prospekty, ale pokud je mi známo, žádný rychlík to - alespoň v základních verzích není - rozhodně nemá proti takovému Fordu Taurusu či Camaru šanci....narozdíl od Tahoe či Suburbanu, které je přeci jen o chlup rychlejší.... Jinak je to legenda(G), stejně jako třeba Defender...
V čem ty problémy spočívají? 30 ti mil se mi zdá trochu málo...
On je paradox, že na vůz je záruka 35 tis mil, takže vozy by se rozbíjely už v záruce....Taky by mě ty problémy zajímaly, podle posledních zpráv, je Suburban poslední generace velmi kvalitní a z bezpečnostních hledisek daleko lepší než předchozí modely....
...a jinak v nicem nedam na USA dopustit, ale nezlob se, auta delaji Americani ehm., ne moc kvalitni....
sakra, musím si to po sobě líp přečíst, dělám moc chyb....u toho MB M mělo být plastovej, ne platovej....
A co BMW X5, nebo Mercedes M320???
o modelu M už jsem se zmiňoval, verze 320 je lepší, ale ona řada M je vlastně taky trochu americká....a BMW X5 je solidní ovšem taky tak rochu americké, dlěá se totiž v USA.....tuším dokonce výhradně v USA...
došly argumenty, ohledně Suburbanu, že???
Došly, jak vidím, jinak viděl jsempěknej Ford F-350, tak rok 85, červená barva, měl nástabu(nějakou mrazící skřín)....
Abyses v tom roku, Baryku, nemejlil.
Možný, možná kapánek mlaší, fakt to púřesně neodhadnu, pikapy nejsou úplně moje hobby....ty ho taky znáš????ten červenej????
Jestli je to on, tak kdysi vozil nějaký letecký součástky do Letňan, potom se dostal k jednomu soukromníkovi a teď nevím, jestli on, nebo další majitel, jezdí s nápisama nějakýho pivovaru. V tom autě je plyn a je to ročník 85. Pokud je to opravdu mrazák, tak je to F 350 7,3TD, měla by to bejt krátká 4 kolka XL v manuálu a byla kdysi naprodej v AAA. jedná se o jedno z asi 20 dovezenejch podvozků, na který se měly dělat nástavby v Čechách, ale pak to usnulo. A nebo je to něco úplně jinýho, mě neznámýho. To víš, nikdo není dokonalej😄
Vážení všichni😒br />
Rádi bychom uspořádali setkání U.S. vozů a to 22.9.01 v Pitkovicích u Prahy (cca 3km od M Háje) Sraz bude uspořádán v místě restaurace kde je mimo jiné výběr z 200 jídel 😊
Nejedná se o nic profesionálního spíše 100% amatérského 😄 cílem je navázat kontakt s lidma kteří mají co poradit a samozřejmě podívat se popřípadě po domluvě s majitele svézt se v různých vozech Americké produkce. Žádám všechny co budou mít čas a chuť aby se zůčasnili. info na můj mail ace@senior.cz nebo 0603/853 840. (Neoficiální působiště klubu na www.pruvodce.cz klub AUTO)
Díky za pozornost 😄
Rádi bychom uspořádali setkání U.S. vozů a to 22.9.01 v Pitkovicích u Prahy (cca 3km od M Háje) Sraz bude uspořádán v místě restaurace kde je mimo jiné výběr z 200 jídel 😊
Nejedná se o nic profesionálního spíše 100% amatérského 😄 cílem je navázat kontakt s lidma kteří mají co poradit a samozřejmě podívat se popřípadě po domluvě s majitele svézt se v různých vozech Americké produkce. Žádám všechny co budou mít čas a chuť aby se zůčasnili. info na můj mail ace@senior.cz nebo 0603/853 840. (Neoficiální působiště klubu na www.pruvodce.cz klub AUTO)
Díky za pozornost 😄
mrazák to teda nebude, ale vypadalo to podobně, je to teda ten první...matně si vzpomínám, že to snad nějakej nápis pivovaru mělo, takže ten rok by teda souhlasil....vidíš, mám docela dobrej odhad...., ten druhej to není, pak znám ještě jeden Ford, zelenej,valník, bez zadního víka u ložné plochy, ale nevím jestli je to F 250 nebo 350, viděl jsem ho asi 2x z autobusu.....
víte, že Raba dodává nápravy pro Marmon??? A motory pro další výrobce amerických tahačů...Američané si jejich výrobky prý dost cení, dokonce dodávají nápravy i pro naše trolejbusy, které se montují v USA...
tady uvadlo, nákla%díky jsou asi každýmu fuk, přitom to jsou zajímavý stroje...a hlavně ty americký...
Baryku, mně nejsou fuk, ale raději v nich jezdím, než o nich vedu planý diskuze 😃.
No, to je sice hezký, ale každej tu možnost nemá, že... navíc v takovým Kenworthu se tu asi hned tak nesvezeš...
jsem potěšen, že tam kromě country trucku, což je White/GMC s moterm DD(DetroitDiesel) byl i jeden sólo Kenworth, tak s DD...až na to že byl špinavej jak nevím co to byl pěknej bezkapotovej tahač...
Tak, v nejbližší době by miměly přijít materiály o řadě amerických tahačů, kdo má zájem, tak mu pak můžu o nich něco napsat...
Historie pikapů Chevrolet, víte kde.... doporučuji, super, čtení...
souhlas, je to fakt pekny, ale kdyby tam byly i obrazky, tak by to bylo jeste lepsi
Vnasnažíme se, ovšem sehnat obrázky historickej amerik je docela namáhavé - z materálů, odkud čerpáme je v tomto případě obrázků málo . ještě k tomu velkist 10x6, to nemá cenu tam dávat, a dát pod článek o historii Chevy Silverado 01 mi připadá divné...budu se snažít to vylepšit, postupem času...
matuS
tu sa kecia aj o kamionoch? lebo tu v australii maju tahace na 90% uplne vylestene,je tam plno chromu, a to su kenworthy a ine tie americke, s nosmi, no krasa...aj navesy su casto celkom vylestene... neviem kto im to lesti, ale mozno sa pojdem popytat a zoberiem to ako brigadu 😊
Přesně tak, kamiony patří taky mezi auta a ty americké mají zvláštní kouzlo, prostě mají oproti evropským svou duši. Vím, že v Austrálii jezdí řada amerických trucků, viděl jsem jednou na satelitu o tom pořad, nějkej řidič tam jezdil u BP s americkým tahačem a měl za sebou takový dlouhý vláček několika návěsů, bylo to velmi zajímavé....
ano, to je australska specialita, ze ma naves a este aj dalsi prives, na tie dlhe cesty to takto obcas zoberu.
velmi sa mi este paci, ze maju vyfuky dohora, to tu ale maju vsetky nakladne auta, takze ked vedla stoji kabriolet, tak ma pohodu, nie ako doma ze zastavi vedla teba avia, a mozes si to ist rovno hodit...
velmi sa mi este paci, ze maju vyfuky dohora, to tu ale maju vsetky nakladne auta, takze ked vedla stoji kabriolet, tak ma pohodu, nie ako doma ze zastavi vedla teba avia, a mozes si to ist rovno hodit...
Ona většina amerických tahačů, ale nejenom tahačů, většina náklďáků má výfuky vyústěné nahrou nad kabinu...je to praktické...u nás to má Tatra, a viděl jsem dokonce i jednu Avii, ale to byla nějaká předělávka...
Baryk: Ten dokument byl dobrej. Byl to Kenworth s návěsem a dvěma přívěsama. Nejlepší bylo, když hadrou vyleštil dekl od nějakýho kastlíku a začal se u něj holit 😃 Nechápu, proč již dávno neplatí povinnost pro všechna auta nad 3,5 t vyústit výfuk nahoru. Je to přece tak logický. Taková studená Avie nebo podtočená Karosa, to je panečku vzdoušek!
Ty si ten dokument viděl taky??? Byl to Kenworth, máš pravdu, pak dávali ještě jeden dokument, z USA, nějakj chlápek, co jezdil s Whitem a bylo to tuším až do Aljašky, nebo Kanady????
až se vrátíš z austrále, nezapomeň nám napasat, coz tam viděl za americký tahače...
barichello, ja ich tu vidim kopec, co mam viacej napisat? fotak nemam 😒
Jaký jsou barevný kerace, jestli tam jezdí ještě nějaký jiný značky kromě americkejch, jaký jsou jejich řidiči(jestli nejsou jako něktří naši a evropští tak trochu "prasata") atd. Byl bych ti moc vděčný, informace o tom se moc špatně sháněj...
barichello> ono je to tak, ze ja som tu nuteny jazdit MHD, cize o tom ako sa spravaju ti vodici, neviem nic. ale jedneho som raz pozoroval z autobusu, a bol to pravy cavo 😊) pretoze mal stary tahac s nosom, spinavy, vodic ocumoval zenske v autobuse (bola tam jedna jebacka) telefonoval a nieco zul, bol v tielku, mozno mal aj papuce, to som nevidel 😄 ale pripadalo mi to strasne smiesne ako posobil 😊
Tak vidíš, exoti jsou všude, nejenom u nás, i v Austrálii - no je škoda, že jezdíš jen MHD, zase na druhou stranu to má i svoje výhody, pokud člověk nemá na Town Cara....Jednou jsem viděl takovýho chlápka, jak popisujše ve wartburgu, jenže ten měl ještě slamák, opradu nějaký dřeváky a vypadal spíš jako strýček Tom než jako motorista, hihi
hmm, chcem si kupit motorku, pretoze na auto je tu strasne velka zakonna poistka, a strasne drahe parkovanie. motorka moze parkovat zvacsa zdarma.
No, to je dobrý, motorka není špatná, našetři na Harleye a můžeš vyrazit on the road....
😊 po harleji netuzim. ja viem, je to velmi imdzova motorka, ale inac je nepouzitelna. ten ich motor je tazky, nevykonny a strasne vibruje, ma vysoku spotrebu. jednoducho je to prezitok, je to len pre image, a navyse je to strasne drahe.
teraz je vyrobeny novy harley, ma novy motor, sama chvala, akurat ze je to akesi spojenie stareho harleja a nejakeho futuristickeho...bohuzial sa mi to vobec nepaci.
mne sa najviac pacia nahace (naked)...taka nejaka cierna polokapotovana motorka o objemu 1000ccm 😄 to je krasny sen. ja ked budem nieco kupovat, tak to bude japonec, a pravdepodobne krossa, lebo to su najlacnejsie motorky, su lahke, maju kratky rozvor, cize najlepsie sa na tom jazdi zaciatocnikom (nemam vela skusenosti na motorke), navyse vdaka kratkemu rozvoru sa s tym dobre manevruje v meste. dalej tym ze je to krossa to nema vysokoobratkovy motor, tahaju dobre odspodu, cize majitel to nemusel moc vytacat, objem si predstavujem okolo 600ccm, dvojtakt jednoznacne nechcem 😊
teraz je vyrobeny novy harley, ma novy motor, sama chvala, akurat ze je to akesi spojenie stareho harleja a nejakeho futuristickeho...bohuzial sa mi to vobec nepaci.
mne sa najviac pacia nahace (naked)...taka nejaka cierna polokapotovana motorka o objemu 1000ccm 😄 to je krasny sen. ja ked budem nieco kupovat, tak to bude japonec, a pravdepodobne krossa, lebo to su najlacnejsie motorky, su lahke, maju kratky rozvor, cize najlepsie sa na tom jazdi zaciatocnikom (nemam vela skusenosti na motorke), navyse vdaka kratkemu rozvoru sa s tym dobre manevruje v meste. dalej tym ze je to krossa to nema vysokoobratkovy motor, tahaju dobre odspodu, cize majitel to nemusel moc vytacat, objem si predstavujem okolo 600ccm, dvojtakt jednoznacne nechcem 😊
matuS: Pokud nemáš moc zkušenosti s ježděním na motorce, je docela na pováženou hnedka z kraje uvažovat o objemu okolo 600 ccm. Ono je hezký si říct, že když to zkrotím, tak si něco dokážu, ale trvá to o hodně dýl, než kdybys začal nějakou lehoučkou a přitom mrštnou 125 kou. Vždycky, když chodím někde kolem takový hračky, ze který ta radost vyzařuje, tak mám sto chutí na ní skočit a jet. Kdežto když chodíš kolem přádnýho tlouštíka, nebo nabroušenýho projektilu, tak už musíš začít přemejšlet, čím by tě asi tak mohli překvapit. Tlouštík stačí, když ti omylem upadne a u silničáku stačí neomalený zacházení s plynovou rukojetí, nebo naopak s některou z brzd. Pak už to není moc o radosti...
prof> viem o com hovorim, pretoze prave so 600vkou enduro som jazdil, takze viem o co ide. ono je troska rozdiel v cestnej 600vke, alebo v nahacovi 600vke, ktory ma okolo (alebo vyse) 100koni...pri 12000ot
preto pozeram po endure, pretoze tieto maju vykon okolo 80koni, tocak je polozeny nizko, max rpm su cca 8000 a tie motorky su lahke...
inac si samozrejme uvedomujem, ze jazdenie na motorke je nebezpecne a je to velmi ine ako jazdenie na aute.
preto pozeram po endure, pretoze tieto maju vykon okolo 80koni, tocak je polozeny nizko, max rpm su cca 8000 a tie motorky su lahke...
inac si samozrejme uvedomujem, ze jazdenie na motorke je nebezpecne a je to velmi ine ako jazdenie na aute.
matuS: Já jsem se jenom maličko projel nedávno na Husqarně 400 a zatím by mi to dlouho úplně stačilo, než bych mohl říct, že jsem tu motorku zvládl, pokud bych do takovýho stádia vůbec došel 😄
Pokud máš s ježdením na těchto strojích skušenosti, neměl by to být žádný problém....je to jen o častém ježdění...tím se vybrousí styl....
takze situacia sa troska meni, lebo som si nasiel job ako delivery pizza hut driver na motorke 😄 motorka je 125ccm skuter, s automatickou prevodovkou...takze drzte mi palce, nech ma nieco nesejme 😊
že bych si objenal pizzu, když jsem nemocnej 😄 Je to Praha ? Dej sem cislo, prosím 😊
cislo este presne neviem 😄 ale je to tusim +61 2 9861 1111. pozajtra napisem presne 😊
Hm zajímavej džob, ovšem ted v zimě asi trochu promrzneš....
tu prave zacina leto, takze snad nie. len premoknem, casto tu prsi...
Aha, ty jsi v Australii ?! Tak to si pizzu neobjednam 😄 jaká je Koala ? Takovej pěknej medvídek 😄
Sakra, moje skleróza, zapoměl jsem, že jsi u protinožců....No jo, tam zima není. to máš v poho....To : ace - si vobědnej pizzu letecky, hihi, checht, haha....
matuS: prej se v Austrálii nesměj vlastnit pistole bez zvláštního povolení, protože jdou nosit skrytě. Brokovku ale prej může mít každej i snad bez jakýhokoliv povolení. Je to pravda?
Pokud by to bylo pravda, tak bych si na Hummera pořídil takove to kulometné hnízdo 😊
Tak to by ti nedovolili ani v Austrálii.....
hmm škoda 😒 Hnedle bych mel volnou magistralu cestou do prace 😊
na to nepotřebuješ kulometný hnízdo, na to ti stačí ten hummer, s pořádným ochranným rámem vpředu....
R.Barrichello: No, ale bylo by to docela dobry mit fake hnízdo na autě. Na srazy jak delany. Takhle jet po dalnici a na korbe skrcenej vojak za kulometem, ktery by jasne daval najevo, že tady se prostě předjíždět nebude... Pro větší teatrálnost pár slepích nabojů....
HM, že ty si sledoval poslední dobou nějak moc válečnejch filmů....jukni se na kačera Donalda a ono tě to přejde.....hihi
Vláda schválila prodej státního 91,6procentního balíku akcií automobilky Tatra americké společnosti SDC International.
Na doporučení poradenské společnosti Odien a v souvislosti s rozhodnutím České konsolidační agentury (ČKA) byl schválen prodej Tatry investiční společnosti SDC International. Ta by chtěla do české automobilky přivést takové kapacity, jako například Hanka Kiefera, bývalého generálního ředitele společnosti Kenworth/Peterbilt trucks, Dicka Donnellyho, bývalého prezidenta General Motors Europe, Dennise Pawleyho, bývalého výkonného vice-prezidenta DaimlerChrysler a Alexandra Haiga Jr., bývalého ministra zahraničí Spojených států a vrchního velitele ozbrojených sil NATO.
SDC je sice pouze investiční společností, jejím strategickým akcionářem je však firma Terex, výrobce terénních nákladních vozů, nakladačů, jeřábů a další stavební a zvedací techniky. Tatra tak bude moci využít k prodeji svých vozidel více než tisíc dealerů Terexu v 60 zemích světa, americký výrobce pak pronikne díky síti Tatry zejména na ruský, a řadu dalších asijských trhů.
------No to jsem zvědavý co se bude po prodeji dít
Na doporučení poradenské společnosti Odien a v souvislosti s rozhodnutím České konsolidační agentury (ČKA) byl schválen prodej Tatry investiční společnosti SDC International. Ta by chtěla do české automobilky přivést takové kapacity, jako například Hanka Kiefera, bývalého generálního ředitele společnosti Kenworth/Peterbilt trucks, Dicka Donnellyho, bývalého prezidenta General Motors Europe, Dennise Pawleyho, bývalého výkonného vice-prezidenta DaimlerChrysler a Alexandra Haiga Jr., bývalého ministra zahraničí Spojených států a vrchního velitele ozbrojených sil NATO.
SDC je sice pouze investiční společností, jejím strategickým akcionářem je však firma Terex, výrobce terénních nákladních vozů, nakladačů, jeřábů a další stavební a zvedací techniky. Tatra tak bude moci využít k prodeji svých vozidel více než tisíc dealerů Terexu v 60 zemích světa, americký výrobce pak pronikne díky síti Tatry zejména na ruský, a řadu dalších asijských trhů.
------No to jsem zvědavý co se bude po prodeji dít
Slyšel jsem četl jsem, zajímavé. Ovšem někde jsem kdysi četl, že SDC chce vyvážet asi 30% produkce Tatry do USA.....hezké plány, ale obávám se, že nevyjdou, Tatra je pro amíky moc malá, jedině ještě tak ten tahač tanků, co se dodával do Saudské Arábie či hasičský speciál 8x8...... Uvidíme jak to dopadne, amíci už jednou v Tatře byli a dopadlo to nevesele... Snad to ted bude lepší...
Hele já jsem videl Tatru pro Amíky. Klasickej 4 napravovej nakladak s automatem 😄 Tolik programu na automatu jsem jeste nevidel 😊
Tak to sem neviděl, jenom jsem četl, že by amíci měli zájem o ten hasičskej speciál 8x8. A ten tahač pro arabáky měl taky automat, tuším Allison....
To už netuším. Viděl jsem na kabelu asi Specrum nejaky porad o autech a kazdy dil se venovali jine automobilce tak tam byl i necekane dil o Tatře a pravě se tam projíždel ten redaktor na terenim polygonu s Tatrou a rikal ze se prave projizdi s nakladni Tatrou urcenou pro US army a prave tam ukazoval jak je mirne zmaten z tech programu na tom automatu 😊
Hm, tak o tom nevím zase nic já, tady vidíš, jak je dobrý takový Motor Café, každý ví něco a od druhého se dozvíš to co nevíš .....
už dorazily, sice to trvalo, ale mám všechno i s obrázky, od Autocaru po Western Star, akorát nějak zabudli na OSHKOSH, ten tam bohužel není....
Térénní motorky jsou dobré, taková Kawaskki, Husquarna atd. nejsou špatné, zase takový Harley-Davidson Fat boy(tlouštík) má taky své kouzlo, nebo Electra Glide....měl jsem kámoše harlejáře, takže o tom trochu vím...Japonci dělaj skvělý motrky, všechna čest, třeba Yamaha Virago, Honda (nevím přesně název taková ta velká, říká se jí král silnic, atd.), ovšem na co bych nikdy nesed, jsou kapotované cirkulárky, jak tomu říkám kde než ujedeš 500m, 6x řadíš a má to šíleně příšernej zvuk, fuj...akorát vyhnaný do otáček....
Honda Golden Wing - tempomat, Cd přehrávač, zpátečka, vyhřívaný řídítka, atd 😄 Cena tuším kolem 900 tis Kč 😊
Tak dneska ráno jsem jel jako každoenně do práce busem, ovšem to byla jízda. Ten řidič byl fakt šílene, cpal se do děr mězi auta, z každý strany tak mezera na 2 prsty, každou chvíli jsem čekal, že se s někým sčuchnem, to byl fakt zážitek...
no co tvoje to neni. A on si da kazdej velky pozor aby dal prednost autubusu
ovšem taky by se mohl najít někdo, kdo ne.....navíc on se cpal i mezi náklaďáky....
Prostě MHD 😄 to je ještě v pohodě, horší je když jezdí v zime na gumach bez vzorku 😊
no, to jsem jednou zažil, borec brzdil v zastáve, která byla z kopečka a když přijel na ten vydlaždicovanej flek, kde bylo trochun ledu, prostě to neubrzdil. Ovšem sranda byla, že před náma stál taky autobus a tak to napařil do něj - ono to nebylo tak horzný, nejel tak rychle a trochu ještě ubrzdil, byl to náraz tak z 15 km/h, možná 10...
Aha, tak kolega me podobnou story. Tam ovsem najel brzdici bus za na zastavku 😄 Sic relativne pomalu a jen decentne, tak ani lidi na zastavce to neohrozilo 😄 ale stejne.
Baryk: No tos měl štěstí, že ses mezi těma busama zrovna nemotal. Technickej stav i zacházení s automusama by se zlepšilo, kdyby jejich šoféři byli zároveň jejich vlastníky. I když, jakej pán, takovej krám. Alespoň bys věděl hned, co tě cestou čeká 😄
No, já jsem seděl naštěstí vevniř.......No u někoho by možná nepomohlo ani to, kdyby to osobně vlastnil.
matuS
prof> pistol moze mat len policajt, zamestnanec sukr.bezp.sluzby, alebo clen klubu zameraneho na sportovu strelbu. inak sa mala zbran ziskat neda.
mimo mesta je povolena brokovnica a puska do raze 22, povinnost je ohlasit to miestnej policajnej stanici, kde preveria register trestov. ak je OK, zbrane mozes mat. je zvykom mat brokovnicu s urezanou hlavnou. 😄 ak zijes v meste, je velmi nizka pravdepodobnost, ze ti policia povoli mat brokovnicu alebo pusku, lebo na to nemas dovod.
da sa povedat, ze zalezi len na rozhodnuti policie
mimo mesta je povolena brokovnica a puska do raze 22, povinnost je ohlasit to miestnej policajnej stanici, kde preveria register trestov. ak je OK, zbrane mozes mat. je zvykom mat brokovnicu s urezanou hlavnou. 😄 ak zijes v meste, je velmi nizka pravdepodobnost, ze ti policia povoli mat brokovnicu alebo pusku, lebo na to nemas dovod.
da sa povedat, ze zalezi len na rozhodnuti policie
matus: Díky, zajímavý prostředí, ta Austrálie, co říkáte ? Aplikovat přístup k vlastnictví zbraně u nás, tak ve městě bych si teda ten důvod na držení zbraně jistě brzy našel 😄
Já mám opakovací brokovnici (pumpu Browning BSP HP) a nevozím ji v autě jen proto, že mám strach, aby mi ji někdo neukradl, to by byl docela průšvih... Jinak o zbraních toho vím docela dost a pro případné zájemce poskytnu rady, ale jen seriozně ;o)))
DP: Koně, pumpovačku, zálibu v pickupech, ty vypadáš na sympatickýho chlapíka, ovšem dokud se ošklivě nepodíváš! 😃
Jenom ta "Amerika" mu jeste chybí... Černý Suburban s černýma oknama... 😄 a jeden by se ho i bál 😄
profe kone mame se zenou dva 😄 zbrane prodavam 😉 a na pickupa nejsou love ale Fko od forda je proste "must have" 😄 jsem v pohode ? 😊
Keyser: Dík, aspoň vím, kam zajít pro něco, však víš, aby se to dobře drželo, aby to nepřekáželo, aby to fungovalo atd.....
neni problem, dostanes prima ceny 😊
Ještě jednou dík! Nabídku rád přijímám. Myslel jsem spíš na to, že když kupuju něco, čemu zas až tak moc nerozumím, potom než dobrý ceny uvítám především dobrý rady. Ty jsou totiž k nezaplacení 😉.
fajn, obrat se kdykoliv,
i kdyz pro tebe dle vztahu k autum je volba jasna 😊) Colt 1911 a Winchester Defender, nic jineho mit nemuzes a znacne doporucuji 😉
Keyser: Vezmeš mi protiúčtem ČZ 75 semikompakt, kterej vystřílel cca 100 nábojů, tedy v dokonalém stavu, nepoškozený, neodřený, v originál kufříčku?
hm to by bylo za strasne za malo 😞(, skus si na to dat inzerat a nekoho lapit, tehle pistoli jsou kvanta. jakou ma barvu ?
Keyser: naprostej standart, černá. Je nějakej odkaz na to jak vypadá ten kolt?
V Praze (u BVS) ji mají asi za čtrnáct tisíc, mnohem lepší je ale Ithaca, případně Remington 870... Já mám Browning BSP a je to špička, vyhazuje spodním okem (stejně jako Ithaca), takže se nemůže zaseknout!
BTW Colt 1911? Proč? Je to jenom SA, původně s jednořadým zásobníkem v ráži 45ACP (7 nábojů). Když už tenhle systém, tak Para-Ordnance 16-40 (16 nábojů v ráži 40 SW)
PF 2002
BTW Colt 1911? Proč? Je to jenom SA, původně s jednořadým zásobníkem v ráži 45ACP (7 nábojů). Když už tenhle systém, tak Para-Ordnance 16-40 (16 nábojů v ráži 40 SW)
PF 2002
prof>ad ta CZta, ja bych ti rad vyhovel, ale proste nemam nikoho komu bych to dal pustil, takze by to slo stejne do nakyho bazaru pac mne je nanic aby mi v tom lezely prachy.
ad colt, koukni se na [odkaz] kde najdes vzhled a info o 1911 a klonech.
ad dotaz na proc Colt 1911, ja netvrdim zrovna colt 1911 ale nejakej klidne klon, dle penez, treba Para-O ktery mam za hezky ceny nebo springfieldy atd, SA system nevadi a neni na skodu, a razi .40SW rozhodne ne, uz treba jen z ekonomickych duvodu. ad pumpa, jiste jsou lepsi pumpy nez Defender (ja osobne sem vysazenej na mossbergy) ale co se tyce spolehlivosti tam neni co resit a Defender je takova klasika 😊
ad colt, koukni se na [odkaz] kde najdes vzhled a info o 1911 a klonech.
ad dotaz na proc Colt 1911, ja netvrdim zrovna colt 1911 ale nejakej klidne klon, dle penez, treba Para-O ktery mam za hezky ceny nebo springfieldy atd, SA system nevadi a neni na skodu, a razi .40SW rozhodne ne, uz treba jen z ekonomickych duvodu. ad pumpa, jiste jsou lepsi pumpy nez Defender (ja osobne sem vysazenej na mossbergy) ale co se tyce spolehlivosti tam neni co resit a Defender je takova klasika 😊
Nevím, co je na 40SW špatného. 45ACP má jedinou objektivní výhodu, a to že poměrně pomalá, ale těžká střela má velkou schopnost předat energii, naproti tomu super-výkonný 9mm Luger od SB Vlašim má díky lehké střele vysokou rychlost i úsťovou energii, ovšem schopnost předat tuto energii je oproti 45ACP poměrně malá a tak místo zastavení útočníka šokovou vlnou (jako v případě 45ACP) se dostavuje hladký průstřel. Přijde mi, že jako ideální se jeví kompromis v podobě 40SW. Vím, že skutečně kvalitní náboje v téhle ráži vyrábí jenom Winchester, ale na běžné terčové střílení bohatě stačí střelivo z SB Vlašim a na obranu si můžeš klidně koupit jednu krabičku Winchesterů. Navíc 40SW má kromě ideální ráže pro IPSC střelbu ještě jednu výhodu. Dno nábojnice je stejné jako u 357SIG, takže třeba u ČZ 75 stačí pouze nechat z polotovaru vyrobit hlaveň v ráži 357SIG a hned máš novou, velmi přesnou zbraň pro terčové střílení, ale i pro obranu, neboť s šesti palcovou hlavní (která z „čízý“ nepatrně vykukuje a celá zbraň vypadá vážně dost dobře) má tenhle náboj energii blížící se 357MAG. Ale přiznejme si, kolik toho vlastně kdo nastřílíme? Já krátkou zbraň zatím stále nemám, na opravdové střelnici jsem byl od zkoušek na zbrojní průkaz jenom jednou a to ještě jen na „oslavě“. Taky jsem ještě nenašel tu pravou zbraň, která by mi vyhovovala a tak mám ve skříni Browning BPS HP.
Z Winchesteru jsem nikdy nestřílel a Mossberg mne zatím nijak neupoutal (ikdyž teď snad dělají hlavně s integrovaným portem, nevíš co je na tom pravdy?). Hodně lidí vynáší do oblak Remington 870, ale podle mne je příliš drahá. Jednou jsem viděl dokumentární film o výcviku agentů FBI. Bylo tam i jak se učí střílet z opakovací brokovnice. Nevím, co to měli za značku, ale všem se tam stalo, že se jim vzpříčila prázdná nábojnice ve výhozovém okénku (navíc když se nějaká nábojnice roztrhne, je jasné, že se nemůže přes výhozové okénko dostat ven). Tohle se u Browningu ani Ithaky nemůže stát, protože obě se nabíjejí a zároveň prázdné nábojnice vyhazují jedním, spodním okem. Mám z Browningu vystříleno přes 600 ran, většinou SB 12/76 Magnum (53g) a pár Special slugů a nikdy se ani jednou nezasekla. Přesto, věřím, že Winchester je zárukou kvality (zvlášť, když je to s Browningem jedna firma ;o)))
Z Winchesteru jsem nikdy nestřílel a Mossberg mne zatím nijak neupoutal (ikdyž teď snad dělají hlavně s integrovaným portem, nevíš co je na tom pravdy?). Hodně lidí vynáší do oblak Remington 870, ale podle mne je příliš drahá. Jednou jsem viděl dokumentární film o výcviku agentů FBI. Bylo tam i jak se učí střílet z opakovací brokovnice. Nevím, co to měli za značku, ale všem se tam stalo, že se jim vzpříčila prázdná nábojnice ve výhozovém okénku (navíc když se nějaká nábojnice roztrhne, je jasné, že se nemůže přes výhozové okénko dostat ven). Tohle se u Browningu ani Ithaky nemůže stát, protože obě se nabíjejí a zároveň prázdné nábojnice vyhazují jedním, spodním okem. Mám z Browningu vystříleno přes 600 ran, většinou SB 12/76 Magnum (53g) a pár Special slugů a nikdy se ani jednou nezasekla. Přesto, věřím, že Winchester je zárukou kvality (zvlášť, když je to s Browningem jedna firma ;o)))
ja si klidne priznam kolik nastrilim, zbrojak mam od dob kdy to byla jeste parkrat prelozenej kus ctvrtky a zkousky se nedelaly a na kazdej nakup se musela stat fronta na policii na nakupni povoleni 😊
co je spatnyho na .40SW je prave to co pises, je to takovej kockopes mezi 9L a .45ACP, pistolovy strelivo je pomaly na to aby zpusobovalo hydrostatickej sok, takze vyhoda v 9L oproti .45 je pouze financni a to ze naboj stoji polovinu a vetsi kapacita zasobniku (hm a maj ty dva-tri naboje navic nejakej valnej vyznam ?) a u kompaktnich pistoli mensi vaha. Bezne tercove strileni s .40SW se ti prodrazi vic nez s .45ACP, nenech se zmast ale S&B .40SW munici nevyrabi, pouze ji kompletuje z dovazenych komponentu, proto je drazsi nez .45ACP.
Co se tyce remingtona 870, cena mi prijde celkem normalni, lehce pod sedumnact tisic, coz je takovej sice vyssi ale porad jeste prumer co se pump tyce
co je spatnyho na .40SW je prave to co pises, je to takovej kockopes mezi 9L a .45ACP, pistolovy strelivo je pomaly na to aby zpusobovalo hydrostatickej sok, takze vyhoda v 9L oproti .45 je pouze financni a to ze naboj stoji polovinu a vetsi kapacita zasobniku (hm a maj ty dva-tri naboje navic nejakej valnej vyznam ?) a u kompaktnich pistoli mensi vaha. Bezne tercove strileni s .40SW se ti prodrazi vic nez s .45ACP, nenech se zmast ale S&B .40SW munici nevyrabi, pouze ji kompletuje z dovazenych komponentu, proto je drazsi nez .45ACP.
Co se tyce remingtona 870, cena mi prijde celkem normalni, lehce pod sedumnact tisic, coz je takovej sice vyssi ale porad jeste prumer co se pump tyce
KS: Díky za vysvětlení, já jsem spíš na dlouhé než na krátké, takže se v tom až zase tak moc nevyznám, pravda je ale ta, že v počtu nábojů to určitě není a ve váze už vůbec ne.
Abych se přiznal, z dlouhých mám nejraději 3OOWinMag a náboje se mi nejvíce osvědčili německé GECO. Zkoušel jsem třeba i náboje z S&B, teda, vystřelil jsem jenom dva a nebylo to ono, mám doma ještě 18 HPBT 300WinMag a nevím, co s nima;o( Naproti tomu, SPCE 7x64 od S&B jsou naprosto O.K., zvlášť cenově oproti 300WinMag;o)))
Jinak, když jsem se koukal na 870ku, chtěli po mně za ni 26tisíc (byla ve dřevě) a to se mi zdálo trošku hodně. Italskou pumpu bych si asi nekoupil, jsou sice v módě, ale nejsem moc zaměřenej na módní věci;o)
BTW: Protože jsi profík, můžu mít pár otázek?
1) Co si myslíš o Browning Hi-Power?
2) Co si myslíš o 44Mag?
3) Doporuč mi prosím nějaké hodně výkonné malorážkové náboje (do ZKM 456). Většina mích vlastních laborací skončila "neslavně", buď se roztrhlo dno nábojnice, nebo byla střela příliš lehká a nemělo to žádný efekt.
Dík!
Abych se přiznal, z dlouhých mám nejraději 3OOWinMag a náboje se mi nejvíce osvědčili německé GECO. Zkoušel jsem třeba i náboje z S&B, teda, vystřelil jsem jenom dva a nebylo to ono, mám doma ještě 18 HPBT 300WinMag a nevím, co s nima;o( Naproti tomu, SPCE 7x64 od S&B jsou naprosto O.K., zvlášť cenově oproti 300WinMag;o)))
Jinak, když jsem se koukal na 870ku, chtěli po mně za ni 26tisíc (byla ve dřevě) a to se mi zdálo trošku hodně. Italskou pumpu bych si asi nekoupil, jsou sice v módě, ale nejsem moc zaměřenej na módní věci;o)
BTW: Protože jsi profík, můžu mít pár otázek?
1) Co si myslíš o Browning Hi-Power?
2) Co si myslíš o 44Mag?
3) Doporuč mi prosím nějaké hodně výkonné malorážkové náboje (do ZKM 456). Většina mích vlastních laborací skončila "neslavně", buď se roztrhlo dno nábojnice, nebo byla střela příliš lehká a nemělo to žádný efekt.
Dík!
no problemo, jeste mi tam nejak uteklo nebo jsem nebyl schopen pochopit to co si tam rikal s tim ze 40SW ma stejny dno jako 357SIG, ano to ma, 357sig je .40sw zahrdlena na 9l, takze teoreticky lze z pistole .40SW vystrelit 357SIG naboj, ale moc to nedoporucuju pac ta hlaven se brzo pujde mrknout kamsi
co se tyce .300WinMagnum, docela pekna raze, ja zustavam ale u sve oblibene .308
ad remington 870, za takovou cenu moh bejt bud ten pack 870E😜res s dvema hlavnema (51,71) nebo ta kratka Police verze s 46cm hlavni a parkerizovanym povrchem (kterou je mozno videt v kazdym US filmu v policejnim aute 😄 , ten pack s dvouma hlavnema ma za 22tisic a naky drobny , tu police za necelejch 25
Italskou brokovnici bych si koupil ani ne tak kvuli mode ale protoze italove vzdycky delali nejlepsi brokovnice na svete, ale kasicka mi Benelli zatim nedovoli 😊)
k tvejm dotazum
1.), browning HP, hm nic co by mne nejak oslovilo, takze ti nic poradnyho nereknu, ovsem mam kamarada kterej ma komplet sbirku pistoli FN takze se ho muzu zeptat na neco konkretniho. K tomu reknu ze to je klasicka ukazka browningovo uzamykani hlavne a vzor pro mnoho pistoli. (vcetne CZ)
44Magnum muzu jedine doporucit, kdybych touzil po nakym bubnu tak jedine v 44Magnum (asi bych bral sedmiranyho titanovyho tauruse s 4" hlavni)
westernovejm strelcum pro usporu doporucim ale 45LC at si uzijou pak i s nejakou leveraction puskou za stejny prachy 😊
co se tyce malorazky, tady taky nejsem kovanej krom CZ511ky kterou jsem nejakou dobu mel, v tomhle bych si hral se samotnou kulkou pouze, v nabidkach je plno zajimavejch veci treba winchester ma hezkou radu hollow pointu, co si tak matne vzpominam nakladatestvi Kuchynkova (jsou i nekde na Webu) prodava knizku o upravach 22LR munice a dost kvalitni, ja ji tak pred rokem a pul jen prolistoval (malorazku jsem prodal v 98roce a nehodlam se k tyhle razi vracet) ale zdala se mi dost dobra. takze ti doporucim si to sehnat.
co se tyce .300WinMagnum, docela pekna raze, ja zustavam ale u sve oblibene .308
ad remington 870, za takovou cenu moh bejt bud ten pack 870E😜res s dvema hlavnema (51,71) nebo ta kratka Police verze s 46cm hlavni a parkerizovanym povrchem (kterou je mozno videt v kazdym US filmu v policejnim aute 😄 , ten pack s dvouma hlavnema ma za 22tisic a naky drobny , tu police za necelejch 25
Italskou brokovnici bych si koupil ani ne tak kvuli mode ale protoze italove vzdycky delali nejlepsi brokovnice na svete, ale kasicka mi Benelli zatim nedovoli 😊)
k tvejm dotazum
1.), browning HP, hm nic co by mne nejak oslovilo, takze ti nic poradnyho nereknu, ovsem mam kamarada kterej ma komplet sbirku pistoli FN takze se ho muzu zeptat na neco konkretniho. K tomu reknu ze to je klasicka ukazka browningovo uzamykani hlavne a vzor pro mnoho pistoli. (vcetne CZ)
44Magnum muzu jedine doporucit, kdybych touzil po nakym bubnu tak jedine v 44Magnum (asi bych bral sedmiranyho titanovyho tauruse s 4" hlavni)
westernovejm strelcum pro usporu doporucim ale 45LC at si uzijou pak i s nejakou leveraction puskou za stejny prachy 😊
co se tyce malorazky, tady taky nejsem kovanej krom CZ511ky kterou jsem nejakou dobu mel, v tomhle bych si hral se samotnou kulkou pouze, v nabidkach je plno zajimavejch veci treba winchester ma hezkou radu hollow pointu, co si tak matne vzpominam nakladatestvi Kuchynkova (jsou i nekde na Webu) prodava knizku o upravach 22LR munice a dost kvalitni, ja ji tak pred rokem a pul jen prolistoval (malorazku jsem prodal v 98roce a nehodlam se k tyhle razi vracet) ale zdala se mi dost dobra. takze ti doporucim si to sehnat.
To Prof + Ace2: Promiňte, na tohle téma jsem úplně zapomněl ;o) Možná, že raději než Suburbana bych vlastnil černý Excursion ;o))) Ale dejte mi dva-tři roky čas a pak vás doufám příjemně překvapím, he he ;o)))
Otec má dva kámoše - jeden je historckej šermíř, a má doma i malé dělo a spustu zhistrockcýh zbraní, včetně několika revolverů a různých mušket a bůhvíčeho a druhý je sportovní střelec a má Colt a ještě nějakou další pistoli.....takže občas máme taky o zbrních slušné info...
film sice stál za prd, naví už ho jednou dávaly, ale ten černje Peterbilt Conventional nebyl špatnej a viděli jste v sobotu fil Bourák na Primě??? Bylo to z 77 a byly tam super americký káry, včetně trucků...
On byl byl dobry na srazy. Dame ti modry majaček at muzes chranit kolonu aut až se budeme přemistovat. Ty a par dalsich lidi se oblíknete do černých obleků a máme na srazu FBI 😊))
To ace2: ...už začínám šetřit ;o)))
jo je přístup ! Prý L-200 😄 pchá
Hele, to byl jenom takovej nápad (ikdyž blbej 😄 Co je ale ten tvůj budoucí Civic? ;o)))
No dobře, nebudeme si nic navzájem vyčítat 😄 Každý z nás má své temné stránky. (třeba vlasnictví rejže, to mě budou na srazech pomlouvat...😊)
Co jsem četl tak na srazu US cars v Madarsku byla nejaka Toyota rozmlacena 😄 (dovezl se najaky vrak za par slupek) A ted si vem ze bych tam prijel se jen tak podivat Hondou 😄 by bylo spleteno s jinym autem a az bych mel Hummera na sve strese 😊)))))
To se dělá tak, že žaponskou mrdku zaparkuješ 500m od místa konání a všem říkáš, že jsi přijel vlakem. Potom tě všichni politujou a nikdo nezbije.
Myslíš, že Francouzi to mají u příznivců Amerik lepší? Já myslím, že ne ;o( fňuk
DP: Francouzi maj v historii jeden světlej moment, kdy dělali 180ku ve spolupráci s Chryslerem. Dosud ty auta dokonce jezdí na srazy, ale amerika to prostě není a nikdy nebude. Jinak na srazech se mele o kde čem a nakonec vyleze z každýho druhýho, že na ježdění má japonce, neb amerika by ho sežrala. Jsou jenom výjimky, mezi který se řadí lenin, Milan Libiš, Vašek Semenec, Slavík, prostě ty skalní, který jednoduše nic jinýho nemají a mít už nebudou. je to dost těžko vléčitelný, ba připomíná to spíš vrozenou vadu.
No jo profe, ale pak není na srazech co rozbíjet a končí to jako v.r. 1995 na Brněnské přehradě.
Co bylo ? Pochlubte se ?
Průjezd Oldsdieselmobile středně vzrostlým lesem.
chudák Olds.....
Tys tam byl taky ? No já mněl tehdy z ostudy kabát. Od těch časů Don't drink and drive.
Ne e, ja byl jestě malé pívo bez auta 😄 Takže jsem tam nebyl. Nicméně není srazu bez průseru 😄 Této tradice se drželi i mé Pitkovice, kde se "povedlo" rozvrakovat Fabii 😊
No ono se Oldovi ani až tak moc nestalo. Oprava u Dr. Vyzibly stála 5kKč. Šlo o tu ostudu a moji chlapeckou nerozvážnost.
A ta oprava to bylo rozleštění chromu na nárazníku ? A vyndaní jehličí z chladiče ? 😊
lenin: No, ze zjištných důvodů by mě taky zajímalo, co s tím autem vlastně bylo. Vím jen, že mělo prázdnou gumu.
Jo to je dobrá výmluva 😄 Nicméně doufám, že budu na srazy jezdit normálním autěm. Nicméně do Madarska asi těžko, to je tak trochu daleko. Ale do tý Vídně bych jel.
DP: Jo Francouz, je lepší. Neb Japonský to byl, který měl na svědomí ztrátu motorů a designů amerických aut... tak proto taková nevraživost proti Japoncům. BTW si pamatuju jak delnici stavkovali s mavali s trasparentama že si američaní mají kupovat americká vozidla a podporovat americký lid a pod.
že vám přerušuji diskuzi o zbraních, ale rád bych pár slov k původnímu tématu. Nechápu, jak mohou silničári brečet, že mají 20-50 let starou techniku, jako frézy, sypače a traktory, když si za nové vozy kupují Mercedesy - Za cenu jednoho MB Unimog jsou 2 Pragy UV 80.....Za cenu jednohu Actrossu jsou 2 Tatry či 2 Liazy.....Nechápu stížnosti....Zase někdo někomu nahoře strčil do kapsy balík bankovek a bylo to.....
dneska ráno to hlásili v rádiu, jsem zvědav, jestli nakonec amíci nějak tatře pomůžou....
Hm... je to fakt, že pokud člověk potká nějaký ten sypač, je to často právě UNIMOG. Navíc si nejsem jist, zda-li těch pár TATER 815 co občas na dálnici potkám jsou všechny vyrobeny kolem roku 1970! Ale to je jedno, silničáři svalují vinu na řidiče, že nemají zimní pneumatiky, ale jak ti pomůžou zimní pneumatiky, když je někde třicet čísel čerstvého sněhu a nikdo s tím nic neudělá, resp. když všechny dálnice kolem Prahy jsou pěkně zaváté? Kam se vlastně poděly ty sněhové zábrany, co bývaly na krajích polí u silnic? Moná už nesjou potřeba, když se teď používají UNIMOGy, he he;o)))
BTW Jestli vláda někomu prodala Tatru, tak to Tatře pomůže leda tak do hrobu!
BTW Jestli vláda někomu prodala Tatru, tak to Tatře pomůže leda tak do hrobu!
to nevím, vím že tam ty zátarasy bývaly, asi je někdo ukrad, nebo se to někomu nelíbilo....Unimog jim v tom moc nepomůže, zvláště když maj někde 2 a k tomu 8 starejch Tater 148, z nichž je 5 mimo provoz...
zatarasy si sebrali soukromnici co zprivatizovali pole a doma je pekne spalili v krbu 😊
Doufám, že letos Tatry zase vyhrajou, buď tomeček, nebo Loprais. Ideální by bylo umístění 1,2, na třetím místě bych pak rád viděl nizozemce Jana De Rooye s Dafem, je to velký sympaťák, jezdil už v rocesnad od 86 nebo 85, rovněž s Dafem s tovární podporou, ale po havárii doprovodného vozu v jednom ročníku DAF tovární podporu zrušil a tak se DE Rooy na několik let vytratil, ale je opět zpátky. Jsem zvědav, jak dopadnou Kamazy...
Já teda De Rooye nemiluju. Je to pjěkný podvodník. On si totiž vyrobil speciál se dvěma motory a dvěma kabinami(takový předozad) a aby splnil podmínky seriovosti, tak udělal ještě jeden a ten dal nějakým hasičům ve Španělsku nebo v Itálii.
Ten dvoukabinovej speciál mají hasiči ve Švýcarsku a pokud vím, tak ho postavil místní importér Scanie... BTW Umí ale jet jenom 40km/h!
Otázka: prosím tě, co by dělal se dvěma kabinama??? Dva motory to mělo, proto se to taky jmenovalo DAF 95 Turbotwin..... Co se týče té sériovosti - dyť to mohl udělat kdekdo jiný, De Rooye si sám ty vozy staví, za to mu patří obdiv, i když to byl tovární tým Dafu, tak si je sám stavěl.....
Rubňo, zapátrej trochu v historii. Ono to mělo opravdu dvě kabiny a když chtěl někam couvat tak prostě přesedl do druhé kabiny a jel zase dopředu ha ???
Hm a kde byl motor - pokud vím uprostřed, resp motory, a kde byly náhradní kola atd.???? Konkretizuj - který to byl ročník - mám doma 86-89 a tam jsem nic takového neviděl, tam měl vzadu místo tuším na 4 nebo 6 náhradních kol....podobně jako vozy Perlini....
To bylo dříve, než byly povoleny speciály, on vzal dva předky z každýho auta a spojil je dohromady.
Jo a ještě něco. Tatra spešl taky lítala po asvaltu 200. Jo a ještě něco , myslíš si, že Loprais leží doma na gauči, popíjí slivovici a čeká až mu automobilka doveze auto pod okna ?
To zrovna ne....ale za totáče to byly vlastně jen upravené sériové vozy....zatímco De Rooy už měl speciál tenkrát...Jinak, De Rooy už vypadl, takže můžeš slavit...bohužel Tomeček taky...Asi začnu fandit Kamazům....škoda že nejezdí Kraz.
Pořád mi to nic neříká, potřebal bych znát ten ročník...
Ten rok si nevzpomenu, ta dvouhlavá obluda jela jen jednou, tuším, že se ostatní týmy postaraly o to aby to nebylo považovaný za seriovku. A slavit nebudu, takovej nejsu, obdiv a sláva patří všem kdo se tam vůbec vypraví a u De Rooye možná dvakrát, že se po tolika létech a v jeho letech na to peklo dokázal vrátit. Slavit budu jen v případě, že MR.Dakar vyhraje nebo alespoň stáhne na minimum náskok Čaguina, pokud mu ten Kamaz vydrží. Kdyby Tatra měla takový doprovod, jako má on tak už byly Tatry daleko v předu a Tomeček by nemusel odstoupit. Co néní letos může bejt příští rok, co víš co amerikáni udělají pro podporu svých výrobků(tedy našich Tater) ?
a ještě malá zajímavost - četl jsem, že De Rooy jednou omylem zařadil na každou nápravu jinou rychlost - na přední dopředu a na zadní dozadu - a a kamion se mu div neroztrhnul - takže Turbotwin měl 2 motory - jeden poháněl přední nápravu a jeden druhou a tento velmi zajímavý kamion dokázal uhánět po asfaltkách přes 200 Km/h. Doma mám přesný technický popis, rád ho přinesu.
Nebo že by vypravili jako speciál vozdilo co jezdí v lomech a vozí šutr, hihi Ne vážně, myslím si že na to můžeme předem zapomenout, amíci se moc do soutěží a zvláště do evropských nehrnou - např F1 je jen ford(Jaguar), GM se nijak moc nesnažila se tam nikdy dostat, v rallye taky žádný americký vůz nejezdí, a v Dakaru vyjma několika startů vozů Jeep CJ x a Ford Ranger či Chevrolet ProTruck(Silverado) nikdy nic jiného taky nestartovalo a to ještě ty vozy řídily většinou evropané...
No třeba by mohli v tom osmdesátitunovým Terexu vézt tlumiče a poloosy pro Tatry a ještě bandu mechaniků, jako má Čaguin.
Jó, to by mohli.....
To sou mi teda informace, čučím jak blázen na výlsedkovou listinu a kamionů - a co nevidím - Tomeček je na desátým místě, DE Rooy dokonce na šestém. A to podle zaručených informací idnes už měli oba odstoupit. Tomu říkám matení lidí...
Nakonec první tedy Čagin. Loprais se musel spokojit se stříbrem. Uvidíme, jak se mu povede napřsrok.
Nakonec první tedy Čagin. Loprais se musel spokojit se stříbrem. Uvidíme, jak se mu povede napřsrok.
Tomečka nejprve diskvalifikovali za přijetí cizí pomoci(vrtulník) a pak se rozhodli pro 16ti hodinovou penalizaci za pozdní příjezd. U De Rooye nevím, co byl za problém. Loprais chytnul poslední dva dny defekt kola a tak se odstup od Čagina zvětšil až na 4 hod.
Jo, Karel měl smůlu, no stejně by první nebyl...s tím Tomečkem to bylo celý nějaký divný....Jak to bylo s De rooyem by mělo bejt na jeho stránkách.
Čau, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
to R.Barichello: Docela jsi mě rozesmál s tím, jak se amíci nehrnou do Rally a Formule jedna 😄
Jaktože hernajz se Evropani nehrnou do C.A.R.T. , Enge se netlačí do série NASCAR a Burns nejezdí Pro-Mod-Dragstery?
Je to fajn dilema, oni jsou přece zvyklí na něco jiného a my taky, čímž samozřejmě jedno ani druhé neodsuzuju a např. WRC skutečně stavím na absolutní vrchol umění ovládat automobil.
Jinak jsem tu nový a trošku jsem Vám vlezl do pokoje. Takže se představím. Jsem z Českých Budějovic, je mi 23 a nejraději ze všeho mám ameriky V8, ale neodsuzuju žádné auto, co má duši. Na internetu se asi nejvíc vyskytuju na fórech na ispeed.cz, kde máme jaksi už zavedenou komunitu.
_RB_
Jaktože hernajz se Evropani nehrnou do C.A.R.T. , Enge se netlačí do série NASCAR a Burns nejezdí Pro-Mod-Dragstery?
Je to fajn dilema, oni jsou přece zvyklí na něco jiného a my taky, čímž samozřejmě jedno ani druhé neodsuzuju a např. WRC skutečně stavím na absolutní vrchol umění ovládat automobil.
Jinak jsem tu nový a trošku jsem Vám vlezl do pokoje. Takže se představím. Jsem z Českých Budějovic, je mi 23 a nejraději ze všeho mám ameriky V8, ale neodsuzuju žádné auto, co má duši. Na internetu se asi nejvíc vyskytuju na fórech na ispeed.cz, kde máme jaksi už zavedenou komunitu.
_RB_
RB: Pověz nám něco o životě lidí na jihu Čech, kteří se hlásí ke kultu V8. Vím, že tam ty lidi jsou, ale nikdy jsem je neviděl. Jaký tam jezdí auta? Odkud pocházejí a tak. Není tam náhodou taky nějakej klub? Jinak k tomu Speedu, myslíš, že tento časopis a ostatní tam jsmenovaný, si zaslouží, aby se na jejich fóru seriózně diskutovalo o autech s opravdovým srdcem?
Jo, to si sakra myslím. Je to téměř jediný časopis, který právě o autech píše trochu srdcem. Já jsem měl dost časopisů, které již podeváté tento rok testují Vectru šestnáctku a počtvrté představují Gumárne Púchov, a proto jsem taky začal kupovat SPEED. Další můj pravidelný tisk je německý "Chrom und Flammen" výhradně o Amerikách. Teď kupuju ještě Autorating, ale články tam nemají takový šmrnc.
V8 a Jižní Čechy? Bída bídoucí. Je tady jedna firma, jmenuje se LEVEL a Amerikám prokazuje jenom jednu službu, a to tu, že jim kazí pověst. Otcův Dodge Caravan 3.3 V6 "spravovali" asi šestatřicetkrát a autu je nutno přiznat všechnu čest. Má najeto 330 tis. km a i když pánové zprznili, co mohli a nechali v převodovce jen tři litry oleje místo osmi, auto zařadilo náhradní režim (na dvojku tak 115 km/h) a dojelo bez větších problémů z Chorvatska domů.
Mě čeká koupě Ameriky tenhle rok v květnu, takže potom možná budu rozdávat nějaké rozumy, teď na to rozhodně nemám. Jinak jsem do toho fakt blázen a ve filmu nebo na fotce poznám jakoukoli značku, typ nebo ročník amerického auta.
V8 a Jižní Čechy? Bída bídoucí. Je tady jedna firma, jmenuje se LEVEL a Amerikám prokazuje jenom jednu službu, a to tu, že jim kazí pověst. Otcův Dodge Caravan 3.3 V6 "spravovali" asi šestatřicetkrát a autu je nutno přiznat všechnu čest. Má najeto 330 tis. km a i když pánové zprznili, co mohli a nechali v převodovce jen tři litry oleje místo osmi, auto zařadilo náhradní režim (na dvojku tak 115 km/h) a dojelo bez větších problémů z Chorvatska domů.
Mě čeká koupě Ameriky tenhle rok v květnu, takže potom možná budu rozdávat nějaké rozumy, teď na to rozhodně nemám. Jinak jsem do toho fakt blázen a ve filmu nebo na fotce poznám jakoukoli značku, typ nebo ročník amerického auta.
No tak to bylo docela štěstí. Tu převodovku znám hodně dobře. Elekronický 4rych. automat. Znám znám.... Ani jsem netušil, že umi náhradní režim. Jednou mi tam chybělo 0.5 Litru a modlil jsem aby to dojelo do servisu. V servisu prý pul litru pohoda 😊)) Hmm tak to jede ještě na menší dávku oleje 😊)) Konstrukční vada této převedovky je snad špatný konektor na kabel rychlosti do přístrojovky. Takže v létě občas spadla ručička a nehejbala se 😄 Jenom v létě při vysoké teplotě. Jinak pohoda.
Aby tě trochu přešel smích, GM zvažoval vstup do F1, v C.A.R.T.u evropani a nejen oni (např. japonci) jezdí.....to, že amerčiani nejezdí v evropě je už věc druhá....Ono jde opravdu o to, že v USA frčí trochu jiné druhy motoristickéh sportu, trochu o tom vím, pár závodů CART a NASCAR jsem viděl....včetně třeba Monster Trucks a závodů dragsterů
Hlavně v Americe je tolik různých druhů automobilového sportu, že jim asi připadá dění za oceánem nezáživné. Navíc veškeré závody jsou postaveny na reklamě, takže nevím proč by tu jezdily US teamy. Spíš se postuně dostávají americké sporty do Evropy - dragstery, car-crash, rychlostní závody hodrotů, závody traktorů atd. Zásadní rozdíl mezi Evropským a US pojetím je jasný - V Evropě je dominantní technika jízdy na víceméně stejných vozech, v US jde především o to, postavit co nejbrutálnější monstrum. Já se prostě raději podívám na Stock-cars, které jedou po nakloněném oválu ryclostí cca 160 mph a při tom se vytlačují. Ostatně Stock-cars jsou závoda s nejvyšší průměrnou rychlostí a zároveň jedny z nejbezpečnějších.
Souhlas, když někdo problije o NASCARu, že je to jenom nudný ježdění do kolečka, zaplácal bych mu uši do hlavy. Narozdíl od všech ostatních sportů je tu jenom trubkovej rám, slupička navrch a klasickej osmiválec s pohonem zadku, k tomu archaický čtyřkvalt - ale řekněme si, co motor s krouťákem potřebuje víc 😄 Je s tím opravdu umění jezdit, pošodáš plyn maličko víc, točíš se v hodinách a s tebou celej peloton. Navíc se v NASCARu od padesátých let zabili jenom tři lidé, jsou to prostě Ameriky 😄
skvělý časpis, taky jím občas listuji v TESCU, škoda že neumím německy, člověk by si docela početl, takhle si jen prohlížím obrázky...
v sobotu jsem viděl u Globusu pikap Ford F 350, červenej, s dobuble kabinou, SPZ: AU:xx-xx, vypadal pěkně....už dlouho jsem F350 neviděl...
Ford 350 na Průmyslové v Praze. Barva bílá, napisy Us Cars odkazující se na nějakou www stranku. Jinak videt 350 v realu je fakt zažitek. Už vím proč se jim říká Heavy Duty 😄 Je to prostě regulerní nákladák jen s designem pick-upa ....
To mě teda rozčilujete, protože nevím, o jaký auta se jedná. Červenýho crewcab má mít Mládek. Jaký to byly roky? Mladší, než 93? To bych se opravdu divil. Těch tady noc není.
No ten co jsem videl já, byl až nechutně novej...
Ten co jsem viděl já byl určitě tak mezi 85-90, víc ne....měl ještě hodně chromu a byl hranatej a měl takový ty normální světla, co se tou dobou dávaly, nad 90 to rozhodně nebylo.
No mě připadalo, že ta F350 co jsem viděl byla ještě větší. To auto bylo opravdu ohromně veliký (a to já má tuto hranici posunutou) V zádu měl dvojitý pneu. A zcela určitě to byl novej model. Typ kabiny nevim, neb se v tech oznacenich nevyznam. Pripadalo mi to jako 2+2nouzovky. Ale jak jse už psal. Byl to normální regulerní nákladak jenom měl podobu pick-upa... 😄 Jsem sice věděl, že F350 je větší, ale že je zase až tak velký 😄 No a na stejný pumpě jsem stál já s Caddym.. člověk si hned připadá já ve státech 😊
No, to máš pravdu, jako ve státech, ovšem když přijede vedle škůdka 120, tak je hned po iluzi, hihihi.....
ace: moc ti nevěřím, že to byl novej model, ale jestli ano, tak jsou v ČR už 2, pokud teda nebyl na cizáckejch značkách.
Mě se ještě víc líbí Excursion. Takovej víc než Suburban a skoro Hummer. Se 7.3 TDI má krouťák přes 1000 Nm!!! 😄
rb: Jo, ale v tuningu, kdy má zároveň i max. výkon a otáčky. Jinak dneska proběhla ve zprávách jedna nenápadná informace o obrovským podvodu na Slovensku, kde zase dvě velechytrý a velešikovný firmy vykouřili z lidí přes 3 miliardy SK. A jednou z nich byla firma Horizont. Proč to sem píšu? Je to totiž maminka zastoupení Hummer pro ČR a SR. A já pořád, kde vzali těch 50 mil USD na to, aby dostali ofic zastoupení (alespoň u GM to tolik stojí a proto jich je v Čechách tolik)
prof: Jak je to s těma zdvihátkama výfukovejch ventilů? Kolik by to stálo vyměnit? Myslím, že zdravej motor 5.0 by mi do kontejnéru k autu na loď z USA přihodili i výtečníci tady v Budějcích a dostal bych ho celej tak za 5tKč.
Víš, co bych chtěl sehnat? Policajtskou verzi Caprice, nápravy Heavy Duty, převodovka TH700 na tahání přívěsů, 5.7 H/O standard a nebývají tak drahý.
Jenže tady budou největším problémem ty papíry. Taky jsem přemejšlel, že bych koupil to vínový Malibu kupátko 5.7 s díly Edelbrock, karby Holley atd. cca 300 HP, ale má to ten Marcel ze Slovenska a problém s papírama je zase na světě. A chce za to Malibu 150 tis. , což je na mý poměry sice dost, ale při tom, co do toho vrazil, to je směšná částka. Víš, který Malibu myslím? Je v inzerátech na autocar.cz asi šest položek pod Tvým zlatým Kaprem 😄
Víš, co bych chtěl sehnat? Policajtskou verzi Caprice, nápravy Heavy Duty, převodovka TH700 na tahání přívěsů, 5.7 H/O standard a nebývají tak drahý.
Jenže tady budou největším problémem ty papíry. Taky jsem přemejšlel, že bych koupil to vínový Malibu kupátko 5.7 s díly Edelbrock, karby Holley atd. cca 300 HP, ale má to ten Marcel ze Slovenska a problém s papírama je zase na světě. A chce za to Malibu 150 tis. , což je na mý poměry sice dost, ale při tom, co do toho vrazil, to je směšná částka. Víš, který Malibu myslím? Je v inzerátech na autocar.cz asi šest položek pod Tvým zlatým Kaprem 😄
rbaron: Prof má policejní Caprice... Se ho zeptej jestli by jí nepustil.
Jen ať se RB koukne, co stojí policejní auta: [odkaz] Taky jsem po něm šel, ale nakonec mě to nějak pustilo. Jsou to většinou dojetý mrchy s 5l motorama, který jsou zhruba o 20PS silnější, tedy stejný, jako v Camarech, nebo Firebirdech. Těch Interceptors a HD verzí je jen hodně málo. Vevnitř koženkový sedáky a koberce, okna na kliku, když máš štěstí, rádio má kazeťák. Jo, kdybys měl za bůro ten dobrej a kompletní 5litr, tak bych si jich od tebe po 6 tis. tak deset vzal 😃) Můj policejní je k mání za 150 a ta cena je pevná, pokud ty peníze nebudeš mít v kapse s sebou. Pokud jo, tak jseš vážnej zájemce, kterej ví, co chce, a dohoda je možná. Ovšem se sedmdesáti tisícema nemá cenu ani telefonovat.
No, asi jsem u Tebe vzbudil dojem, že chci Tvoje auta zkoupit za půlku peněz, který za ně chceš. Ale to jsem vážně nechtěl 😄
Jde o to, že když mě něco pořádně chytne, můžu se i zadlužit, nežrat a tři roky splácet svoje snový auto. Jenom bych nerad koupil něco, pod čím bych pořád ležel.
Máš o tom policejním Kapru nějaký detaily?
Co říkáš na to Malibu?
Jde o to, že když mě něco pořádně chytne, můžu se i zadlužit, nežrat a tři roky splácet svoje snový auto. Jenom bych nerad koupil něco, pod čím bych pořád ležel.
Máš o tom policejním Kapru nějaký detaily?
Co říkáš na to Malibu?
rbaron: Myslím, že toho máme docela hodně společného 😄 Taky už půl roku nežeru.... a splacím 😄 Nutno říci že ještě dvě poslední splátky a je to doma 😄 Ještě jsem v životě nenašetřil tak rychle sto tisíc... PS: ozvání na oběd neodmítám...
rb: Ne, ne, to se pleteš. Trochu tě už znám a nerad bych proto, abys to takhle chápal. Jak už jsem psal, šel jsem taky dost intenzívně po policejní verzi, protože se mi zdály ty auta hrozně levný. Jenomže policejní auto je něco jako koupit dojetýho taxíka. Tím je řečený vše a kdo ví, o co jde, mi dá za pravdu. Neříkám, že moje auta jsou bez vady, ale vím, co jim je a co budou potřebovat. To každýmu řeknu s naprostým klidem, ovšem nemůže po mně chtít slevu 20 tis, když je potřeba jenom odmontovat vodní pumpu, vyrobit 3 papírový těsnění a zas ji tam namontovat zpátky. Vím, že bych to mohl udělat taky jednoduše sám, ale potom bude podezřelý, že nemám důvod ke slevě. Osobně, když kupuju auto, tak i když vím, že bude jezdit tak, jak je, preventivně stejně vlezu do určitejch věcí, a podle toho, co tam najdu, vím hned docela dost přesně, co mě asi tak může dál čekat. Ale je dobře, že se před koupí dobře rozmejšlíš, protože pokud člověk spěchá, koupí často většinou totální vraždu, kterou vlastně vůbec nechtěl (vlastní zkušenost). Když člověk nespěchá, nakonec má vždycky možnost si vybrat z několika kousků, který si prohlédl, projel a v klidu a pohodě si svojí konečnou volbu rozmyslel.
RB: Jo, detaily, vidíš. Pošlu ti něco i s fotkama špinavýho auta. A Malibu se mi nikdy jako auto moc nelíbilo, protože není full-size, tisíckrát hezčí je Olds. Cutlass kupé. Z Malibu je mi sympatickej jenom jeho motor R6 4,3l, kterej se do něj kdysi dával. To je taky kus klasiky.
to Prof: Tak to jsi mě posmutnil, mě se jako kupátko tahle verze s dvojicema světel nad sebou úžasně líbí, je prostě neodolatelná, zvlášť v týhle barvě a 300HP taky není k zahození.
To bych taky mohl říct, že Caprice je jenom střední třída a na Lincolny je to malý 😄 Já jsem prostě zatíženej na dvoudvířka, ale Caprice je hezčí 4D, to je prostě klasikovatá klasika.
Víte, že Caprice je ženské jméno? Slovy klasika: "Co to znamená?". "Nevím, jsem Američan, naše jména * znamenaj.". Ale na rámu to Malibu asi nestojí, co?
Jinak pro všechny: To Malibu je k vidění na týhle adrese (hlavně si tam nenechte vpustit mezeru nebo %20 do odkazu, pak to nebude fungovat - neházím hrách na zeď? 😄.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Líbí se Vám to auto nebo ne? Mě moc.
To bych taky mohl říct, že Caprice je jenom střední třída a na Lincolny je to malý 😄 Já jsem prostě zatíženej na dvoudvířka, ale Caprice je hezčí 4D, to je prostě klasikovatá klasika.
Víte, že Caprice je ženské jméno? Slovy klasika: "Co to znamená?". "Nevím, jsem Američan, naše jména * znamenaj.". Ale na rámu to Malibu asi nestojí, co?
Jinak pro všechny: To Malibu je k vidění na týhle adrese (hlavně si tam nenechte vpustit mezeru nebo %20 do odkazu, pak to nebude fungovat - neházím hrách na zeď? 😄.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Líbí se Vám to auto nebo ne? Mě moc.
Tak sorry za ten odkaz. To vínový Malibu s bílou střechou je 4. 5. a 6. obrázek (bráno zleva doprava po řádcích) na
brno2001.d2.cz/strana16.php
Už blbnu, tak dobrou noc.
brno2001.d2.cz/strana16.php
Už blbnu, tak dobrou noc.
Mně se taky líbí Excursion, jenom bych rád upřesnil, že ten 7.3 Navistar má něco mezi 720 a 750Nm (nikoliv 1000, jak tady někdo uváděl), podle aplikace a převodovky.
Já ale čekám na nový Suburban, model 2003, kde by se měl objevit Duramax, bohužel, bude mít snížený výkon jenom na 250koní, protože se jim tam nevejde pětistupňový automat Allison a dají tam místo něj klasický čtyřstupňový GM, který neumí pracovat s větším momentem, něž 500lb/ft ;o( fňuk
Já ale čekám na nový Suburban, model 2003, kde by se měl objevit Duramax, bohužel, bude mít snížený výkon jenom na 250koní, protože se jim tam nevejde pětistupňový automat Allison a dají tam místo něj klasický čtyřstupňový GM, který neumí pracovat s větším momentem, něž 500lb/ft ;o( fňuk
No to je škoda, neb se budeš citít tak trochu podřadně ne ? 😊))))) BTW nedává se Allison více méně jen do nákládáků.............. Já že jsem ho asi viděl v Kopřivnické Tatře byl to nějaký vojenský 8 kol. pro US Army.
Allison se dává všude možně, do nákladáků taky, ale i do pikapů apod. Do Tatry se dával, většinou do těch e😜ortních do Arábie, dává se i do US trucks, společně s převodovkami Fuller, Eaton apod..... Ovšem nejlepší je Mack, ten si dělá motory sám a dřívě dělal i převodvky(jak je to teď nevím)....
BTW a víte ža automobilka MACK patří koncernu RENAULT?
Víme, už někdy od 92 nebo nějak tak......dyť se taky motory MACK dávaly do Renaultů ....do toho s tou zvlášní kabinou...kurňa, ted si nemůžu ani za nic vzpomenout, jak se jmenuje...
Jinak, ten Renault se jmenoval Magnum, už jsem si vzpomněl, do toho se dávaly motory Mack.
Tahače Renault řady Magnum jsou typicky francouzsky ujetý. Jeho čelní plocha sestává ze 3/4 okna a 1/4 masky a nárazníku. U americkejch trambusovejch tahačů je tomu přesně naopak a nad šíleně nízkým, půleným a rovným čelním oknem je navíc půlmetrovej kšilt. Někdo holt přemejšlí víc, někdo míň. Stačí jeden šutr a u Magnumu je vymalováno, u amíka to šofér vymáčkne podrážkama zevnitř a u prvního sklenáře si nechá vyříznout rovnej lepeňák. Kamarád se mi chlubil, jak mu ty roletky u Renaultu jezděj na elektriku nahoru a dolů. Když jsem se ho ptal, jak často s nima jezdí, tak prohlásil že nikdy, že je má stejně trvale stažený, jinak se v tom prej nedá vydržet. Tak takhle to asi vypadá, když Frantíci vymyslej tahač...
Já osobně RENAULTům věřím a nestydím se za to... podle mě je Magnum jediný pořádný Evrposký truck, navíc ten po faceliftu, co má ty kulatý světla, ten je prostě super (opravdu se mi líbí)!!!
magnum vubec neni zlej tahac, sice ma designerske perly ala to okno popisovane profem + po francouzsku pojatou nesmyslnou vybavu ale co se tyce jizdnich stranek tezka pohoda.
Kdybych ale mel kupovat evropskej tahac tak kdyz by byly prachy tak Scanii kdyz ne tak Volvo.
po cechach ted zacla jezdit Volvo NH12 (cumakova verze, v krasny cerveny barve) a je to parada.
Kdybych ale mel kupovat evropskej tahac tak kdyz by byly prachy tak Scanii kdyz ne tak Volvo.
po cechach ted zacla jezdit Volvo NH12 (cumakova verze, v krasny cerveny barve) a je to parada.
Já jsem netvrdil, že ten tahač je špatnej, ale v řešení některejch věcí v konstrukci aut Frantíkama se opravdu nějakej důvod, smysl nebo logika hledat nedá 😃
Osobně se mi taky Magnum nelíbí. Připomněl jsem ho jen proto, že se do něj dávaly ty motory. Osobně bych volil tahač o firmy DAF, designově nejhezčí tahače posledních 15 let.....Jeden čas byly taky dobrý MANy....
hm DAF mi ted stoji pred barakem 😄 ale stara plecka to je. No furt lepsi nez liazka 😊
Man tam bude do dvou mesicu, max dva roky starej tak pak dam vedet jaky to je.
Man tam bude do dvou mesicu, max dva roky starej tak pak dam vedet jaky to je.
Ten by měl bejt v poho, ta generace před 2 lety vypadla velmi slušně...a má už řadu vymožeností.....co je to za ten DAF??? 95, 85???A z kolikátýho - nemá ještě ty kulatý světla??? Asi ne, co, ty už se dělaly hodně dávno...
R.Barrichelo>ten daf je jedna z prvnich 95tek. MAN uz je u firmy kde stara cas odcasu jezdi, je rok a pul starej asi (ma najeto nak 430) a je cernej, to je vsechno co vim, a to sem ho uz videl akorat sem si neuvedomoval ze to je on, i kdyz na mne blikal. 😊)
PROF>ja ty auta nekupuju, (Zatim, i kdyz premejslim udelat nakej Tunel 😄 a sehnat pro slecny Keyserovou neco vlastniho 😄 ona by ameriku brala vsema deseti.
PROF>ja ty auta nekupuju, (Zatim, i kdyz premejslim udelat nakej Tunel 😄 a sehnat pro slecny Keyserovou neco vlastniho 😄 ona by ameriku brala vsema deseti.
No, tak to už bude nějakej ten pátek starej, ale 95 byly a jsou dost dobrý.....ovšem záleží samo na tom, kdo s tím jezdil a kolik to má najeto.....
prevazne s tim jezdil jeden "brigadnik" kterej to nikterak moc neresil
Tak to je blbý, jak se o to auto nikdo nestará, tak to za moc nestojí...
Jenže když se o něj staráš zase až moc, tak začně být rozmazlený. Já bych ti mohl povídat.... žere jenom V-Power, jen ty nejluxusnější autobalzamy a šampony, a zasadně chce jezdit jen po rovných silnicích... Je to život, ale nedá se bez nich žít 😄
Ahoj!
Chtěl bych se zeptat, jakou má asi životnost průměrnej US Truck (Class 😄? (Řádovevě v tisících mil)
Jaká je rozumná cena za dobrý truck, s Caterpillarem Signature, najeto okolo 500tisíc mil? (Je možný najít i verzi s automatickou převodvkou?)
Díky!
Chtěl bych se zeptat, jakou má asi životnost průměrnej US Truck (Class 😄? (Řádovevě v tisících mil)
Jaká je rozumná cena za dobrý truck, s Caterpillarem Signature, najeto okolo 500tisíc mil? (Je možný najít i verzi s automatickou převodvkou?)
Díky!
tak 2-3 miliony km.....dle toho co jsem četl..., cenu ti nepovím, ale tu zjistíž, když se podíváš na kterýhokoliv prodejce ojetejch trucků v USA(stačí si zadat do google vyhledávače název nějakého trucku - třeba Kenworth W900 a oni ty vylezou nějaké odkazy) a vozy s automotickou převodvkou, nebo poloautomatickou se skutečně dělaj....
Keyser: Nechceš si to ještě rozmyslet? Hele: [odkaz] Jinak kdyby to bylo zas příliš dlouhé slovo, tak www.precis.cz, kde v "nabídka" klikni na INTERNATIONAL. Můj kamarád, kterej to tam spoluvlastní dlouhý léta jezdil, takže ví o čem mluví. Když mi popisoval, co to auto všechno umí, tak mi z toho stydla hlava.
To mě zajímá. Co všechno to umí ? At se priucím.
ace: Já na náklaďáky moc nejsem a tak jsem ho poslouchal tak jedním uchem, ale mluvil i o jakýmsi vyhodnocování váhy návěsu ve spojitosti s jeho bržděním a takový fígle, jaký to mělo, mě až překvapily. Fakt si z toho moc nepamatuju, ale vím jistě, že to mile rád bude vykládat komukoliv znovu. Ty bys tam měl zajet povinně. Má to červený De Ville 1959 😄
1959 znám důvěrně. Překvapila mě u něho maximální kultivovanost chodu a tichost. A samozřejmě naprosto dokonala automatická převodovka. Bylo to příjemné svezení...
nic proti profe, ale do tohohle bych osobně nešel. To auto dle foto nevypadá moc dobře, design se taky zrovna dvakrát nevyvedl, je to taková kombinace mezi evropským a US tahačem....nic moc, znám lepší bezkapotové tahače, takový Freightliner nebo Kenworth..... samozřejmě lepší by byl kapotový ovšem, do evropy se moc nehodí, to je fakt....
Jak se Vám líbí ten TONKA koncept z poslední výstavy? Podle mě je hodně našláplej. Když si na www.supercars.net necháte rovnou v úvodní straně vyhledat "tonka", tak Vám to vyplivne popis a fotky. Tak co na něj říkáte?
prof: To mi připomíná jeden příběh. Stojím takhle na křižovatce u výpadovky z Č.Budějovic a mířím si to do města. Najednou přede mnou... NE! Viper! Blinkr vlevo jsem přehodil na vpravo a jal se ho sledovat. Jel jsem 140 lesem, hnal starou Dočku, co to šlo a nakonec jsem ho po pěti kilometrech dojel. Stáhnul jsem si všechna okna a jel těsně za ním. Vyhodil blinkr, abych ho předjel, zpomalil na 30 kmh, ale já jsem stále jel za ním jako opařený. Najednou tam chlapík cvaknul dvojku, ohulil to a s kouřem od gum byl kilometr ode mě. Wow! Ten zvuk! Nádhernej zážitek!
Za tejden na to jsem se bavil se svým známým a říkal jsem mu tohle. On mi řekl, co je to za člověka. Dělal Čechům v Americe supervisora, takovým těm, co tam jdou dělat za 1200 USD do kina, porozhlídnout se, přivézt domu nějaký drobný... No, vybral od stovek lidí zálohy a pak jim s tím fouknul. A já jsem poprvý v životě musel přemejšlet, že v tak nádherným autě sedí takovej sviňák. Bylo mi z toho tak divně u žaludku... Asi jsem mladej a blbej nebo co :👋
Za tejden na to jsem se bavil se svým známým a říkal jsem mu tohle. On mi řekl, co je to za člověka. Dělal Čechům v Americe supervisora, takovým těm, co tam jdou dělat za 1200 USD do kina, porozhlídnout se, přivézt domu nějaký drobný... No, vybral od stovek lidí zálohy a pak jim s tím fouknul. A já jsem poprvý v životě musel přemejšlet, že v tak nádherným autě sedí takovej sviňák. Bylo mi z toho tak divně u žaludku... Asi jsem mladej a blbej nebo co :👋
Prof: Bílá F350 na českých značkách s napisy na nejake www stranky ohledne americkych aut. Nekecám 😄
tyhle ty "vymoženosti" umí i další tahače, navíc ten auták je už 9 let starej, tak to asi nebude zas tak horký, denska už jsou modernější věci... Jestli chcete vydět vymoženosti tak se juknětě na Mack Ch 603 Millenium nebo ten kulatej Freghtliner
Baryk: Jo, všechno pěkný, bereš to ale trochu moc teoreticky. Je jasný, že nový káry jsou nový káry, ovšem nejdřív je musí někdo zaplatit. V tom je celej ten fór, že mnohdy i starý káry umí to, co nový, ovšem za úplně jiný prachy. Kdybych všechno kupoval jen podle toho, jak se mi to zdá ¨na fotce, tak bych byl v už dávno obrovnanej bezcenejma šrotama.
No, ono když něco vypadá blbě už na fotce, tak to asi nebude ve skutečnosti o moc lepší....většinou to totiž na fotce vypadá dobře a ve skutečnosti je to šrot....Vím že to beru teoreticky, nejel jsem s tím, neviděl to, neznám to, možná, že je to dobrý pracant a spolehlivé auto, to je docela možný, ale vzhled rozhodně nebude to hlavbí, kvůli čemu to potencionální zájemce koupí, to mi věř....
Ještě k těm novinkám - je jasný, že tenhle International nemůžeš sovnávat třeba s Freightlinerem Argosy, to je jasný, ale ony i vozy z té doby měly určitě to vybavení. Zejtra vám ukážu tahač, kterj vypadá naprosot super a je tuším z 95 nebo 92, přesně nevím, je to Kenworth.
Cau kluci,dneska jsem narazil na vas rozhovor o nakladnich autech v USA.Vcelku mate pravdu,co se tyka Argosy,nebo Freighliner Century...ale musim podotknout,ze jsem vyzkousel vsechny znacky ktere jezdi v USA,ale nakonec jsem zustal u Volva VNL 610...opravdu neni nad evropske auto.Co se tyka pohodli,komfortu,usporadani interieru je Volvo opravdu na spicce...Pravidlem ale je ze americky ridic ma v oblibe us trucky,a zase znam spoustu kluku z evropy,kteri nedaji na Volvo,pripadne Scanii dopustit...
green: Mmě by zajímalo, jak je to s trvanlivostí, pokud porovnáš americký klasiky s evropskejma klasikama. O pohodlí a palubku tady nejde, to může být i vedlejší, pokud má to auto výrazně lepší vlastnosti, který jsou podstatný. Zajímalo by mě to. Kdesi jsem četl, že v nějakým závodě tahačů napříč Austrálií vynikl ve spolehlivosti a bezporuchovosti Kenworth.
pokud je mi známo v USA nejezdí....protože milý koncern DaimlerChryslerAG vlastní tamní výrobce: Freightliner, Sterling a kandadksý Western star. Takže se tam MB nedovážejí. V evropě je to jiné Actros patří uřčitě ke špičce, ale obvám se, že tomu bude odpovídat i cena....
A Marmonem si asi nejel co??? Ne nadarmo se mu říká "cadillac" mezi trucky.....ruční výroba je ruční výroba.....A jel si MACKem řady CH??? Výprávěj nám něco, prosím.....
Sliby se mají držet a tak je tu ten slibvanej Kenworth - jedná se o ty K100, je z roku 1994 a musíte uznat, že vypadá dobře..... jukněte se na tenhle odkaz: [odkaz]
...tezko rici,co se tyka kvality motoru,nebo samotnych trucku,spis si myslim,ze zalezi spise na tom,jak a hlavne kdo se o truck stara.Z vlastnich zkusenosti vim,ze firemni ridic nema absolutne zadny vztah k autu,podle toho to taky tak vypada.On proste jezdi...nic jineho ho nezajima.Ale naprosto odlisnou kapitolou jsou ti,kteri jsou jsou majitele a zaroven ridici(muj pripad 😄 ).V naproste vetsine se majitele o sve auta staraji rekl bych az s prehnanou peci.Co se tyka pneu,vymeny oleju,atd... Tezko potom porovnavat,ktere auto je lepsi.Zpravidla ale kazdy zastava nazor,ze asi nejlepsi motor je Caterpillar 600 hps,Taky Cummins N14 plus je velmi uznavan,ovsem temer kazdy ridic nadava na Detroit Diesel 60...Co se tyka Kenworthu,tak to je opravdu kapitola sama o sobe...Pokud mas na mysli model 900,tak mezi klasickymi trucky je opravdu the best.Ovsem model 600 uz neni tak dobry,Ale i novy T-2000 ma svoje mouchy.Opravdu tezko porovnavat.Spis kazdy si zvoli znacku jaka mu vyhovuje.
...jo co se tyka trvanlivosti,myslis tim zejmena motor?Jestli ano,tak zase,zalezi na ...Pro prikla😜muj kamarad uz najezdil na Volve s motorem Cummins N14+ pres 800 000 mil,bez poruchy.Ja mel smulu,minuly tyden jsem musel do servisu na vymenu tesneni pod hlavou...(391 000mil)...!@#$%^& !!
green: Motor, ano to by měla být bezproblémová součást, dál potom podvozky, převody, řízení a pod. Bývá problém s tím, že se postupem času vyskytují problémy s únikem oleje, brzdami i třeba pak drobnými hovadinami, které pak šoférovi ztěžují život, takže nedělá nic jinýho, než že běhá stále kolem auta, aby ho udržel provozuschopné.
prof:..naprosto souhlasim,vzdyt to zazivam dnes a denne 😒Mam sice 3 roky stare auto,ale snazim se tomu dat vse co je treba.///Pomerne chytry,lec velmi mazany system maji vetsi firmy,ktere maji auta na leasing.Po uplynuti 2-3 let auto jednoduse vrati zpet dealerovi,a vezmou si opet nove.Tohle je uz urcite vyssi hra do ktere ja zrejme nikdy neuvidim,kdovi jakou maji dealer a dopravce smlouvu mezi sebou... 😒
green: jak jsem pochopil, tak jsi asi ten opravdovej Truck-driver tam za mořem ?
A ten co obědvá v motorestech kde jsou vyhrazený místa "Truckers Only" ?
BTW na kterých trasách jezdíš ?
BTW na kterých trasách jezdíš ?
A jak tam funguje známá "Truckers aid"??? Viděl jsem tohle logo už na pár tahačích.....Taky by mě zajímalo, jaký trasy jezdíš, co radary, prej se řidiči informují pomocí vysílaček, kde jsou poldové a radary.... Jinak ohledně těch motorů - máš naprosotu pravdu, nejvíce si řidiči chváli motory Caterpillar, Cummins je taky dost ceněnej. Jakou máš převodovku - vím, že nejvíce se vyskytují Spicer a Fuller....ale jsou i další....
kde sou poldove a radary se po vysilackach dozvis po celym svete, to neni zadna US specialita.
...asi ano,ani si to nejak nepripoustim,proste delam to co me bavi.Ale jste par mesicu a na podzim se vracim do rodne vlasti...///Vetsinou jezdim na trase New Jersey-California,(cca:2900mil jedna cesta).Asi mi to bude dost chybet,ale prece je to takovy cikansky zivot...ale ma to neco do sebe,kdyz tak jedu treba pres Nove Mexico,nebo Arizonu,je to opravdu nadhera..jenom poust,skaly...to se musi zazit...je to fantasticka atmosfera.///Disel power:rad bych ti(a nejenom tobe)doporucil asi nejlepsi stranku,kterou jsem kdy nasel😒a href="//www.truckpaper.com" title="//www.truckpaper.com" rel="nofollow" target="_blank">www.truckpaper.com potom si klikni na heavy duty/w sliper a potom si uz jenom vybiras model a typ...vrele doporucuji,nadherne fotografie,udaje,tam urcite ziskas vsechny informace ktere hledas...podle meho nazoru se tahle stranka opravdu podarila...jednim slovem nadhera...
..no po pravde receno jsem o truckers aid neslysel,nevim...///V mem aute mam motor Cummins N14 500 a prevodovku Eaton-Fuller 12*,Co se tyka vysilacek CB,je to dobra vec,ale zpravidla ji mam vypnutou,nebo uz se mi nekolikrat stalo ze se mi nikdo za cely den neozval,a pak treba uprostred noci ti do toho nekdo zarve,kdy to nejmin cekas...no to je opravdu na infarkt,brrr...Ale i kolikrat mi CB pomohlo,kdyz jsem potreboval poradit cestu,nebo kdyz jsem mel prasklou pneu vzadu na navesu... 😒 Co se tyka policie,hmm...co dodat,sam asi vis jak to je...temer vsude je rychlost70-75 mil,a myslim si ze policie tak toleruje o 5 mil vice,spise je treba davat pozor ve meste,nabo tam kde je oznacena prace na silnici,tam jsou postihy dvakrat vetsi...ale kdyz jedes s opravdu s rozumem,kontak s policii je nulovy...zdravim
Díky za odpověd a jdu se juknout na tu stránku.
Ta stránka je fakt super, mám dojem, že už jsem tam jednou byl, ale nevím přesně. V USA je dobrý, že tam jdou sehnat i starý kousky, on takovej tahač ze 78....a některý vypadaly ještě velmi dobře...
Jo jo moc pekny a je docela zajimave ze existuje i tuning interieru. Řekl bych že toto byla asi velmi specialni zakázka.
[odkaz] /forsale/detail.asp?guid=ozahhd6e&pcid=2… 1&OHID=192450&nh=0
Mezery smazte
[odkaz] /forsale/detail.asp?guid=ozahhd6e&pcid=2… 1&OHID=192450&nh=0
Mezery smazte
heh,spis si nekdo udelal srandu...😄
Nic kluci,mejte se tady fajn,za chvili vyjizdim do Los Angeles...tak za tyden se ozvu...zdravim z NYC.
Nic kluci,mejte se tady fajn,za chvili vyjizdim do Los Angeles...tak za tyden se ozvu...zdravim z NYC.
Tak štastnou cestu do LA a pohodovou jízdu.
Dnes ráno když jsem jel do továrny předjížděl jsem červený Freightliner s nápisy American truck service Plzeň. Sice troch iopelichaný, ale hezký.
No tak vidíš, co je vidět po vlastech českých, já zatím viděl samé Kenworthy a jeden Ford, Freightliner jsem viděl jen ten na srazu....a zpomněl bych na ten White....
Sice mírně off-topic, nicméně je vám známo, že Avia používá motory Cummins ISBe? Docela zajímavé že ? To by jeden neřekl. Jinak samozřejmě se jedná jen o ted o ty nové Avie co jsou od Daewoo...
Víme už dávno, jenže to jsou ty Cumminsy, co se dělaj v pobočce firmy v anglii....takže nejsou "made in usa"....a navíc jsou to jen čtyrválce....
Jo aha 😄 díky za info.
Není zač, strýc u fa Daewoo Avia dělal až do loňska, pak ho ovšem spolu s dalšími xx lidmi vyhodili v rámci snížení nákladů, ted dělá u jedný firmy co dělá věci do letadel. Takže o Avii mám solidní znalosti...
No, tak to je blbý, v takovýhle počasí to pro trucky moc není....celkem si nic nepropásl...a novýho toho taky moc není...
...cauky kluci,tak jsem zpet...cesta byla vice nez hrozna,snih,snih,led...hruza..v Nebrasce jsem stal kvuli kalamite cely den 😒 //Tak co je noveho?Propasl jsem neco?
ve čtvtek jsem viděl Dodge Ram pickup, stříbrná barva, SPZ nevím, viděl jsem to asi tak na 6 vteřin....takže si ani nejsem jist jestli to byla 1500 nebo 2500, ale řekl bych že 1500. Jo a byla to ta poslední generace...
článek o Peterbiltu 351, címž jsme uzavřel články o peterbiltech, příště se můžete těšit na Freightlinery....a ace2 už ví, kde to nalezne, že......
woow...nemam slov 😄Nadhera,je tady hodne informaci,ktere jsem i ja nevedel😄,odkud ziskavas material?Vidim ze mas pro vec opravdove zapaleni,byl jsi nekdy v usa?Mel jsi moznost projet se v trucku? Moc se mi libi tve stranky,zaradil jsem je mezi sve oblibene 😄
Jenom me zarazi,ze se nezminujes o motoru I-6 4.2,ktery se montoval do vozu Ford E-150 do roku 1996.Ne, v zadnem pripade nechci kritizovat,nebo tak nejak,jenom me to nejak padlo do oka,najezdil jsem totiz s tim motorem pres 500 000 km,bez jakekoliv poruchy,a rad na nej vzpominam,tot vse...
Jenom me zarazi,ze se nezminujes o motoru I-6 4.2,ktery se montoval do vozu Ford E-150 do roku 1996.Ne, v zadnem pripade nechci kritizovat,nebo tak nejak,jenom me to nejak padlo do oka,najezdil jsem totiz s tim motorem pres 500 000 km,bez jakekoliv poruchy,a rad na nej vzpominam,tot vse...
green: Nebyl to 4,9? nemáš nějaký informace o V10 Triton? Jak je hodnocenej? Zaráží mě, že V10 má objem 6,8 a V8 je 7,5 litr ?!?.
Díky za pochvalu, materiály se sehnat dají, když si dá člověk trochu práci....jde to...v USA jsem bohužel nikdy nebyl....i když můj děda tam má známý(v Kalifornnii), ale rozjhodně bych se tam rád podíval, protože kromě US aut a trucků a vůbec všeho toho mám rád i moderní americkou country, takže bych se rád juknul třeba i do "Music City" - Nashvillu...tím pádem sem taky v US trucku neseděl, u nás jich sice pár je...ale nemám to štěstí znát majitele.. Co se týče toho motoru ve Fordu F 150 - asi jsem(nevím proč) na materiály o nem nenarazil, pokud máš něco bližšího, byl bych rád, kdybys mi to poslal mailem, třeba na USCARS@seznam.cz. Měj se fajn.
urcite to byl 4.2,vzdyt jsem snim jezdil pres 3 roky😄 Co se tyce motoru V-10 triton...krome nadherneho zvuku o nem nic nevim 😄 ,sorry...ale taky me to zajima,jestli na neco narazim,urcite ti dam vedet...///je skoda ze jsi tady nebyl,jestli ale planujes cestu...rad uvitam zavoznika na par dni.. 😄
...ale ještě přesně nevím kdy, jestli někdy ted, nebo až za dýl.....fakt nevím....
Jo tak to já se do Statů chystám už dva roky... 😒 Když už jsem měl ušetřené peníze, tak jsem si koupil Cadillaca 😊)) No ale ted vážně budu šetřit, jen na cestu po Státech
jsem viděl ve středu, černej, ještě předchozí generace....SPZ tuším AHJ...., ale nějak jsem to už pozapomněl, jsem hlava děravá...vypadal fakt pěkně...
Jeden Suburban parkuje na Kačerově. U jedné vily co je v tom kopci ze zádu na "M" Kačerov. Barva vínová. Už dostal letáček za vokno, že bude sraz. Neb to je nějaká duše naše. Má totiž ještě PT.
Ty mas letacky? A nechces je nekam dat na stahnuti a vytisknuti, aby se informacni vlna sirila rychleji 😊
no mám no, tak já ho dám dnes večer na, web budou na www.usmotors.cz v sekci "akce a veletrhy" Je jen velmi jednoduchý letáček z Wordu....
nějak začínám koktat...hihi
Baryk: Vyštrachej něco někde o těch referencích na ten 6,8l V10Triton od Forda. Není to dokonce OHC?
Prof> The 6.8 liter single overhead cam Triton V-10 gasoline engine is the largest engine in Ford's modular engine line up.
The V-10 develops 265 horsepower at 4250 rpm and 410 foot-pounds of torque at 2750 rpm. The V-10 is controlled and monitored by Ford's new generation electronic engine control module, EEC-V.
Like the modular V-8 engines, the V-10 is equipped with distributor-less ignition and platinum-tipped spark plugs, which can perform at 160,000 km tune up intervals with routine filter and fluid changes under normal driving conditions.
(www.bonforums.com/…s/pictorial_v10e… />
The V-10 develops 265 horsepower at 4250 rpm and 410 foot-pounds of torque at 2750 rpm. The V-10 is controlled and monitored by Ford's new generation electronic engine control module, EEC-V.
Like the modular V-8 engines, the V-10 is equipped with distributor-less ignition and platinum-tipped spark plugs, which can perform at 160,000 km tune up intervals with routine filter and fluid changes under normal driving conditions.
(www.bonforums.com/…s/pictorial_v10e… />
KON: díky, dobrej odkaz. Dá se tam leccos dozvědět. Jen ta angličtina mě jde opravdu ztuha 😒
Ford F-rada, Chevy Silverado a Dodge Ram.
Fordu se prodava nejvice, Chevy ma nejsilnejsi motory a Dodge je nejnovejsi, prisel uplne novy pro 2002. A to jeste se novy Ram predstavi v provedeni dualley. Triton se na Vortec nechyta. Chevroletuv 8,1litr V8 dava 340koni a odfoukne Forduv V10 bez vetsich problemu. A Dodge jeste nepredstavil svoji silnejsi V8 plus V10 pro ten Ram.
Taky jsou hodne popularni Diesely, treba Forduv PowerStroke V8. Za cca 300 dolacu se da koupit chip a hned tam je extra 130koniku...
No ja bych si asi koupil Chevy Z-71. To je uplna bomba. Nebo mozna F-250 s V10 a sestistupnovkou😄 Ale nemam potrebnych cca $30,000...😲(
Fordu se prodava nejvice, Chevy ma nejsilnejsi motory a Dodge je nejnovejsi, prisel uplne novy pro 2002. A to jeste se novy Ram predstavi v provedeni dualley. Triton se na Vortec nechyta. Chevroletuv 8,1litr V8 dava 340koni a odfoukne Forduv V10 bez vetsich problemu. A Dodge jeste nepredstavil svoji silnejsi V8 plus V10 pro ten Ram.
Taky jsou hodne popularni Diesely, treba Forduv PowerStroke V8. Za cca 300 dolacu se da koupit chip a hned tam je extra 130koniku...
No ja bych si asi koupil Chevy Z-71. To je uplna bomba. Nebo mozna F-250 s V10 a sestistupnovkou😄 Ale nemam potrebnych cca $30,000...😲(
jezdi po cechach nejaka echt amerika s cumakem ? predpokladam ze jestli bude jezdit tak za sebou potahne cisternu a bude mit mrnavou kabinu, ale aspon neco 😊
No oni snad u nás ani jezdit nesmí, neb jsou moc dlouhý... 😊
Ale tohle nevypada marne ne ? [odkaz]
Ale tohle nevypada marne ne ? [odkaz]
dyt proto rikam ze pripadnej americkej cumak bude mit za sebou cisternu nebo sklapecku ktery sou kratsi a proto by se s kratkym sleeperem do EU norem vesel.
No kdyz sem kupoval auto, tak sem ho chodil ozivovat do arealu TECHO, kde sem hodil rec s manikama, ktery tam svarovali nadrz plnou nafty. A protoze se nedarilo to zavarit, nadrz se musela precerpat do sudu (zbejvalo v ni asi 400l), vymontovat a zavarit venku z auta. Ten jeden clovek mel jet nekam neco nakladat a evidentne nestihal. Nabid sem mu, ze ho hodim k jeho kare, zvlast po tom, co rek, ze je to Freightliner. No co vam budu povidat, cervenej krasavec s mrazicim navesem! Byla sice uz tma, ale prolez sem to jak se dalo. Ale prej ho majitel chce prodat, to by byla skoda...
Dlouhý......nejde o to jak je dlouhý tahač....de o to, že dle evropských předpisů musí tahač spolu s návěsem splňovat určitou normu, což samozřejmě nesplňuje, tedy s normálním návěsem....návěs by musel bejt kratší, což je nevýhodné pro dopravce, nebo´t se jim tam vejde méně nákladu. V USA je norma pouze na délku návěsu, ne na délku tahače....Co se týče US trucks u nás - jezdí tady tak, sám sem viděl pár Freightlinerů, jeden peterbilt a dva Kenworthy.....a možná tu bude i něco dalšího...ten z obrázku je ten "Country truck" ze srazu....je to GMC/White/Volvo, taková kombinace všeho dohromady....trochu Volvo, trochu White....ono totiž Volvo koupilo v USA závody GMC/white....je to složitý - zprvu to byl jen White, později whitea koupilo GMC, takže jse to jemnovalo GMC/White a nakonec to všechno koupilo volvo, chvíli se jmenovalo GMC/white/volvo a nakonec je z toho Volvo USA, kde vyrábí kapotované tahače pro severní ameriku.....tolik stručná historie....doufám, že se v tom vyznáte...
Hmmm aha 😄 takže ten county truck má oficiální jméno Volvo ? nebo White ?
dyt říkám že White/Volvo, takže obě.....byl totiž vyroben ještě když se ten podnik jmenoval takhle....ten truck je odhadem budď z počátku 90 let(tak do 92) nebo koncem 80. let....přesně ti toneřeknu, až takhle se v tom nevyznám...
Jezdím teď téměř každý týden trasu HK Šumperk. Pravidelně zde potkávám dva bílé Freightlinery s jakousi cisternou.
Tak vidíš, že nekecím, trucky tady jsou - P.S. - není jeden kapotovanej a jeden s trambusovou budkou?????
Ne, oba stejný bez čumáku, starý, hranatý typy. Ten návěs vypadá jako na omítku, či nějakou sykpou směs. A vždycky jedou za sebou.
hm ja casto potkavam bilej a bledemodrej F. (trambus pochopitelne) na trase pha - louny ale ma za sebou soupacku, s cisternou jsem je jeste nevidel.
lenin: Ty dva bílý vozí křemičitej bordel do fabriky na sklo. Jsou mi velmi dobře známí. Vašek Semenec měl takových v Týništi v bazaru asi 5 naprodej, ale ty měly takovou kávovou barvu. Jednoho prej od něj bude brát Petr Malý ze Sezemic. Nejedná se o starý typy, jenom tak vypadají. Jinak nejkrásnějšího kapotovanýho Kenwortha tady najímá Paegas od jakýhosi frajera, kterej se spíš než ježděním, zabejvá leštěním toho trucku. Kapotovanej Freightliner stál taky svýho času na Argentinský, měl i originál americkou cisternu, což není zcela běžný. Vím, že musel vozit jenom naftu, protože na benzín by ta bandaska vůbec nevyhověla zdejším předpisům. Občas taky potkávám bílýho trambusovýho MACKa, kterej toho má opravdu dost za sebou, ale zato je náramnej.
jo. toho na argentinský jsem viděl, měl jen krátkou kabinu, pokud si vzpomínám.....to:green - to víš, všechno se dá zjistit...hihi...díky za ten tip na Volvo, určitě se juknu...
Cauky,opet mas pravdu,kde na ty informace chodis?😄Co se tyka GM/White...souhlasim,ale i tady uz jdou videt na cestach velmi poskromnu.
..jeste jsem chtel dodat,ze se cim dal vetsi oblibe tesi Volva s tou novou kabinou,urcene predevsim pro local,garbage..atd..mam to tady kousek k memu dealerovi,tak jsem si to auto prolezl...nadhera,ale interier je uplne ten samy jako u me VN 610...ale je o poznani kabina trosku delsi,takze ridic uz snad tolik nebude trpet 😄.///Jinak koukam,ze tady neni nic noveho...jenom ja jsem mel zase smulu,vratil jsem se z Nebrasky,a koukam...firma nam zhorela,cely sklad,pres 30 navesu je totalne zniceno...nejmin 10 tahacu...no hruza,nastesti me osobni auto zustalo jako zazrakem v poradku...jo,koukni se na :www.buyvolvogmc.net/ preji prijemny vikend...
Cauky,ted nevim jestli mas na mysli heavy duty,nebo medium duty...prece Mack stale vyrabi cabover....koukni se na😒br />
[odkaz]
[odkaz]
No, tak na tenhle Cabover jsem si v tu chvíli ani nevzdechl, zrovna dneska jsem ho viděl(tedy ne Mack, ale Renault(Middlum nebo jak se to jmenuje), on to totiž je vlastně Renault s logem macku)....ale já měl na mysli tahače cabover, tohle není tahač, za tím by toho moc neutáhli, hihihi...a heavy duty Cabover a ještě k tomu tahač žádný nedělaj....
aha..😄 asi byla rec o heavy....no nic,prece se tak koukni...😄
jojo,naprosto souhlasim,ale stejne si trochu rypnu😄 Cabover tahace Mack skutecne vyrabel,sam jsem ho dneska videl,tak jsem si vzpomenul na tebe😄 ...zrejme se prilis oblibe netesil,ale musim dodat ze na svuj vek ma tohle auto respekt..ohromna kabina,jde s toho strach 😄koukni se ma truckpaper>cabover w sleeper,>Mack>,tusim ze jsou to dva posledni inzeraty...//jo dneska zacina na Manhattanu vystava aut,uz se nemuzu dockat...mej se,preji prijemny vikend..
Jo, díky, ty taky, u nás jsou zrovna velikonoce, takže volno je ještě v pondělí....na truckpaper se juknu, díky. Vím, že Mack kdysi Cabovery dělal, ale už to bude nějakej ten pátek....
..tak jake byly velikonoce?..pristi uz budu slavit v CZ..😄
Na vystave jsem stravil cely den,jeste ted me boli nohy.Pripada mi,ze byla mnohem zdarilejsi nez minuly rok.Nejvetsi pozornosti se tesily auta zn.:VW,Audi,BMW,Mercedes...musim podotknout ze opravdu ty auta byly v takovem oblezeni ze dostat se dovnitr trvalo nejmin 15 min...😒 Nejvetsi bombou asi bezesporu byl novy Infinity G35,a novy Lincoln Navigator pro rok 2003.Ale taky jsem si vsiml, ze znacky jako:Ford,Dayewoo,Hundai,Dodge Durango zely absolutni prazdnotou-bez zajmu..😄
Ale zato muj favorit Jeep mel asi nejkrasnejsi ale i nejvetsi e😜o vubec...Byl tam predstaven novy Compas,Liberty Sport,ale i novy Overland s nastavitelnymi pedaly,novymi budiky(podobne jako na 300M)a vetsim vyberem interieru,(kuze,latka,plasty)...Taky na nedostatek pozornosti si nemohly stezovat Volvo a Saab..Hlavne u CrossCountry v Ocean Limited edition ,ta barva,ta barva...😄...jejda,musim koncit,zatim...cauky...
Na vystave jsem stravil cely den,jeste ted me boli nohy.Pripada mi,ze byla mnohem zdarilejsi nez minuly rok.Nejvetsi pozornosti se tesily auta zn.:VW,Audi,BMW,Mercedes...musim podotknout ze opravdu ty auta byly v takovem oblezeni ze dostat se dovnitr trvalo nejmin 15 min...😒 Nejvetsi bombou asi bezesporu byl novy Infinity G35,a novy Lincoln Navigator pro rok 2003.Ale taky jsem si vsiml, ze znacky jako:Ford,Dayewoo,Hundai,Dodge Durango zely absolutni prazdnotou-bez zajmu..😄
Ale zato muj favorit Jeep mel asi nejkrasnejsi ale i nejvetsi e😜o vubec...Byl tam predstaven novy Compas,Liberty Sport,ale i novy Overland s nastavitelnymi pedaly,novymi budiky(podobne jako na 300M)a vetsim vyberem interieru,(kuze,latka,plasty)...Taky na nedostatek pozornosti si nemohly stezovat Volvo a Saab..Hlavne u CrossCountry v Ocean Limited edition ,ta barva,ta barva...😄...jejda,musim koncit,zatim...cauky...
Se nediv, v USA letí evropský vozy....no a Daewoo, Hyundai apod. to je jasný, tak pro mexičany a Ford trpí špatnou kvalitou a zkaženou pověstí(díky e😜loreru apod.)
Jo mě se docela pačí Saturn ION serie a jeho quad door coupe ten vypadá docela poživatelně a předpokládam, že bude za dobrou cenu. Jinak samozřejmě Cadillac Escalade EXT. U Evropanu nuda, co na nich vidi... i kdyz uznavam ze nove SeLe od Mercedesa ma svoje charisma. Na druhou stranu Cadillac a jeho XLR je myslím naprosto nepopsatelně dokonalé... Ten zadek je prostě hodný k publikovaní na prostřední straně Playboye. Jenom se rozmýšlím, jestli si ho mám koupit v stříbrné, nebo černé... 😊)
No a na ježdění po městě neznám nic lepšího než Ford 350-Tonka.
No a co se týče Korejců, už jsem tady popisoval humornou historku jak jsem si spletl jednoho korejce s Continentalem od Lincolna.... 😄 Tím chci říci, že i spotřební materiál může mít svůj konkurence schopný design.
No a na ježdění po městě neznám nic lepšího než Ford 350-Tonka.
No a co se týče Korejců, už jsem tady popisoval humornou historku jak jsem si spletl jednoho korejce s Continentalem od Lincolna.... 😄 Tím chci říci, že i spotřební materiál může mít svůj konkurence schopný design.
Fuj, Saturn, dyt to má podvozek z Vectry....si kup Cadillac Catera.....a sele od MB bych za příklad evropského umění nedával, to raději Volvo, ten novej kombík vypadá móóc dobře......nebo Rover, taky dobrý....
Náhodou ION Coupe vypadá fakt dost dobře. A vzhledem k tomu, že to bude asi levné auto, tak bych se mu moc nebránil. Tedy za předpokladu, že bych chtěl normální ekonomické auto. Jinak se musím znova opakovat Cadillac Escalade EXT v černé barvě... Můj favorit. To auto je přímo božsky dokonalé. No a pro radost bych bral XLR, které bude příští rok (takže asi tento na podzim). Jinak se mi stále pačí ted doprodavané Eldorado (final edition)Asi bych ho bral v Alpine White, neb Aztec Red což je druhá barva se mi zase až tak napáčí. Nejraději samozřejmě v černé, ale to se nedělá 😞
byly dobrý nadláb jsem se beránkem a mzancem...hihi....jinak u mě je ted k většině článů o Americkej trucks taky foto, ne úplně ke všem(asi kromě 4)....tak se můžete kochat....
jojo,mas opet pravdu,co se tyka E😜loreru...Mel jsem moznost si ho vyzkouset,co ti budu povidat...plasty vubec nelicovaly k sobe,primo desne dilenske zpracovani...atd...hruza,a to je nejprodavanejsim SUV v USA 😄 ..holt kdo je blby...😄 ///Taky nove Mini uz je v prodeji,takze lidi blbnou...// Dneska jsem uspesne udelal technickou na trucku,vsechno bylo OK,jenom jsem mel praskle posledni koleno na vyfukovem potrubi hned za kabinou(55 USD)..takze zitra muzu opet na cestu...zatim..
Lenin u na srazu poznamenal. U Fordu se na centimetry nikdy nehrálo.... Takže jestli zrovna nějaký plast trochu nelícoval, tak bych to bral s rezervou. Pokud chcete kvalitního E😜lorera, tak si kupce Lincolna Aviatora, coř je de facto to samé. Něco jako E😜edition a Navigator...
Aviator??? was i das??? ja neznaju.... znám jen Mercury Mountaineer, to má být dvojník e😜loreru!!! U toho E😜loreru myslím odradily lidi jiný věci než plasty - ony ty fotky z havárií, co byly v novinách vypadaly fakt dobře, rozhodně přilákaly mnoho nových kupců....a kvalitní pneu o fy Bridgestone, které ty problémy údajně způsobilo jistě taky.....
Jenze jestli se nepletu, tak to nakonec tema pneumatikama nebylo. Nekde sem to cet.
Hele, baryku, ty jsi byl na srazu???
R.Barrichello: Kdybys četl na usmotors.cz sekci "ve zkratce" tak bys věděl co, že je Aviator zač. Já se s tím po nocích píšu .... 😊
Ne pneumatikama to nakonec nebylo. Nakonec se zjistilo, že za to můžou majitelé. Je to prostě vysoký SUV na tlustých kolech a na suché silnici to převrátit není vůbec žádný problém. Viz třeba nový Cherokee (ne grand, ten s tema kulatyma svetlama) Taky byl při slalomu převrácen. Prostě to není osobák.
Takže by se dalo říci, že čím lepší pneu tím větší šance, že dostanete auto na budku. Prostě guma bude držet a nebude ve smyku tak prokluzovat a auto se prostě překulí. Taky Ford už skončil s výměnou pneu.
Ne pneumatikama to nakonec nebylo. Nakonec se zjistilo, že za to můžou majitelé. Je to prostě vysoký SUV na tlustých kolech a na suché silnici to převrátit není vůbec žádný problém. Viz třeba nový Cherokee (ne grand, ten s tema kulatyma svetlama) Taky byl při slalomu převrácen. Prostě to není osobák.
Takže by se dalo říci, že čím lepší pneu tím větší šance, že dostanete auto na budku. Prostě guma bude držet a nebude ve smyku tak prokluzovat a auto se prostě překulí. Taky Ford už skončil s výměnou pneu.
Kdych měl číst každej den všechno, co je kde na webu, tak už bych vůbec nic nedělal a byl bych tady drahej zadarmo....ne že bych ve zratkce nečetl, ale tak 2x do tejdne......
však jsem psal taky údajně, já netvrdím na 100%, že to těmi pneu bylo, ono mezi námi, bůhví, jak to bylo, mě taky připadá, že to bylo něčím jiným, ale ford to hlavně musel svést na někoho jiného...
Mini vyzerá good, jinak hodně štěstí na cestách, a gratulace, že ti dopadla dobře technická....jinak tudle jsem se díval na model Western staru , konkrétně 4964 a začíná se mi velmi líbit....
Zdravím, mám malej dotaz. Firma ve které pracuji hodlá koupit starší třínápravový tahač. Na českém trhu není nabídka zrovna velká, jedná se víceméně o Volvo F12, případně o nějaký US truck (nabízí se zn. International, Freightliner). Zajímalo by mně, jak je to v ČR se servisem US trucků, případně s dostupností náhradních dílů na tyto tahače.....
Doporučuji osobně - pokud evropský truck, tak Volvo, DAF nebo MAN, pokud US truck - ne International....má to několik důvodů....bud Freightliner, nebo Kenworth či Peterbilt. International(Navistar) je nezávislá firma, tudíž nemá návaznost na nějaký evropský koncern, zatímco Freightliner(vlastní ho DaimlerChryslerAG) a Kenworth s Peterbiltem(PACCAR - ten vlastní v Evropě Foden a DAF) ano. A com vím 100%, Kenworth má v evropě několik zastoupení - ve franici, Holandsku atd. Díly by měly jít sehnat přes nezávislé dovozce, možná i přes ty oficiální(MB,DAf by něco šlo sehnat, nevím...)servis bude horší, bude to chtít šikovného mechanika nebo servis, se značkovým nepočítej a pochybuji, že by třeba Mercedes spravoval Freightliner.....
zkus se juknout na www.americantrucksnl.com - jsou to halnďani, co dováží do evropy US tahače.... a pokud za tím chcete vozit skřínovej návěs, doporučoval bych něco bezkapotového, tzv. Cabover
zkus se juknout na www.americantrucksnl.com - jsou to halnďani, co dováží do evropy US tahače.... a pokud za tím chcete vozit skřínovej návěs, doporučoval bych něco bezkapotového, tzv. Cabover
souhlasim s Vami,co se tyka afery okolo Fordu a jeho pneumatik...uz to tady tusim bylo mockrat receno proc a jak atd...pral bych vam kluci videt na vlastni oci, jak se jezdi tady ve statech...ani nevite jak uz se tesim domu...kolikrat uz jsem tak otraveny z cesty,no hruza..at uz je to nejaky blbec ze super "tuningem" na blbem Civicu,nebo zase nejaka krava v lodickach ridici Navigator,nebo nudici se magor,ktery zkousi jak dobre brzdi truck, ktery se * na dalnici rychlosti 130km/h s 25 tunama...jo holt chyba byla v lidech...,to same co se tykalo Cherokeeho,nejaky splaseny novinar ktery beztak nikdy SUV neridil,usedl za volat,a ejhle,zase mame o cem diskutovat...///jo Barri,od pondelka zacinam pracovat v nove firme,koukni se na www.kepharttrucking.com cago
Jo ty fotky s cherokee jsem viděl, nicméně nový Cherokee semi stejně nelíbí(starej byl designově lepší)....a souhlasím, že některý lid s tím jezděj jak blázni.....to green: hned se du juknout, kde budeš pracovat.....
no budu jezdit ze svojim,jak jinak..jejich firma ma pres 700(!) navesu,a maji predevsim Freightlinery-daycab,sem tam nejaky Internacional😄,spise cheap..nic moc,tebe urcite bude zajimat jak to funguje:klikni si na www.kepharttrucking.com,potom vlevo nahore klikni na SERVICES,pak na WASTE...takle vypada takova ta masina,ktera to sklapi...je to zajimave..//
Pro Ace:teda nevim jestli jsi chtel fotku meho trucku,😄 ale klidne se koukni na😒a href="//www.arrowtruck.com,potom" title="//www.arrowtruck.com,potom" rel="nofollow" target="_blank">www.arrowtruck.com,potom dole klikni na:inventory search,potom na quick search,a do toho okynka napis cislo 81844 a klikni....no,mel by se ti ukazat muj krasavec😄tusim ze kliknuti na foto se zvetsi...dejmi vedet jestli jste se tam dostali..zatim..
Pro Ace:teda nevim jestli jsi chtel fotku meho trucku,😄 ale klidne se koukni na😒a href="//www.arrowtruck.com,potom" title="//www.arrowtruck.com,potom" rel="nofollow" target="_blank">www.arrowtruck.com,potom dole klikni na:inventory search,potom na quick search,a do toho okynka napis cislo 81844 a klikni....no,mel by se ti ukazat muj krasavec😄tusim ze kliknuti na foto se zvetsi...dejmi vedet jestli jste se tam dostali..zatim..
už jse jdu jukat.....
Green: Hmm, moc dobré, moc pěkné... To nevypadá vůbec špatně. Mimochodem jak je to s mileage ? Když to přeba srovnám autem, který má najeto 150 tis mil, kolik je to adekvátní u trucku ? A jaká je řekněme rozumná životnost trucku ? Tedy doba po který se dává pryč a kupuje se novej ? U auta je to nějakých 4-5 let.
Hm, to je fakt zajímavý, to jsem ještě neviděl, abych přiznal pravdu....Tak na foto tvého vozu jsem se nedostal, dostanu se až k quick search a když zadám číslo, objeví se error.....
aneb 32 let starý Cabover od Freightlineru - co už tenkrát uměli, přečtěte si....
diky 😄,ptas se: prumerna zivotnost?..tezko rici..vetsi company maji auta na lease,a po 3 letech je automaticky meni za nove..(300-450 000mil+-).V mem pripade,hmm😄 mam pres 400,a jede jako novy😄,kamarad ma stejne auto,ovsem uz ma 850 000 mil,a predstav si,vse puvodni,nic nemenil...Na ceste potkas 10-15 let stare auta,ktere maji skoro kolem milionu, jezdi jako by se nechumelilo,ale historie takoveho vozu se neda odhadnout...a potom,novy motor stoji okolo 5 000 USD,+-,prevodovka okolo 2000,zalezi jaka...,takze jestli majitel pri nejhorsim udela celkovou GO,a trada opet na cestu...😄
..taky jsem se chtel zeptat:kdy bude a svete dubnove vydani us motors?...jsem cely netrpelivy... 😄
Dubnové vydání??? Já bych řekl v květnu, hihihihi....sorry, je fakt, že se to poslední dobou zlepšilo, hlavně díky ace2...
Tady jsou ještě naějaký odkzay na trotion a Fordy - [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Dík Baryk, k týhle větě není co dodat (jedná se Power stroke 7,3 TD): "This 235-horse, turbocharged, intercooled V8 is a torque monster." 😃) To se musí zažít, aby člověk věděl, o čem je řeč.
jo já jsem četl o 24V motoru od CATu 😄 3400 koní, 16400 Nm, 117 000ccm3 krásný výkon. Jezdí s ní CAT 797. Jo s tím by se jezdilo ...
Já jo, bylo to docela pěkný, byl tam ty cadillacy v tom poli.....ace určitě břečel, jestli to viděl, jak na ně čáraj....škoda, že je ten pořad tak krátekj, byly tam vidět i auta, zahlédl jsem Firebird, F150, E😜lorer, Taurus atd.
Já brečím i když vidím stát Cadillaca v dešti... 😊. Což mi připomíná, že by se mohla vyrábět pláštěnka i na auto 😄
No nicméně po Amíky je to asi to samé, když vidíte u lesa, nebo na zahradě obrůstat Škodnou, nebo Traboše... Eventuálně Avii. Prostě si říkáte, dobře jim tak. 😄 Nicméně pro Amíky mám pocit staří auto nehraje roli, neb všechny (vetšina) aut byla spolehlivá, pohodlná, tak proč je měnit. Takže není problém vidět na silnicích auta z různých let. Ne jako v Evropě, kdy to byl šrot, šrot, šrot a na konci 80. let konečně nějaký normální auto...
No nicméně po Amíky je to asi to samé, když vidíte u lesa, nebo na zahradě obrůstat Škodnou, nebo Traboše... Eventuálně Avii. Prostě si říkáte, dobře jim tak. 😄 Nicméně pro Amíky mám pocit staří auto nehraje roli, neb všechny (vetšina) aut byla spolehlivá, pohodlná, tak proč je měnit. Takže není problém vidět na silnicích auta z různých let. Ne jako v Evropě, kdy to byl šrot, šrot, šrot a na konci 80. let konečně nějaký normální auto...
No hlavně na venkově jsou v USA vidět hotové poklady - i auta ze 40 a 50. let....nebo třeba v Mexiku...
No jo jednou se musím do Statů podívat. Když to vyjde tak za rok... money, money, money must be funny in the richman's world...
..tak co,dostal jsi se tam?
.cestuje se dobre,dnes em byl za volantem 19 hodin..da se to zvladnout..dneska jsem se ale nahanel na highway s kamosem,co ma Kenwort 900-2001,Cat600,18* trans,..no drzel jsem se😄 ale panove ten zvuk,ten zvuk...to bych vam pral slyset.......zatim
No jo, máme smůlu , zvuk můžem slyšet tak maximálně v TV, když je v nějakém americkém filmu čiseriálu občas nějaký ten truck....19 hodin, to je síla...
Green: Hele a to se může ? V Evropě jsou myslím, velmi přísná omezení kolik hodin v kuse může řidič řídit. Za 19 hod by tě v EU dali hned do vězení 😄 nebo takovu pokutu, že bys radši prodal truck 😊))
Jak dlouho budeš ještě v USA ? Asi za rok tam pojedu na dovolenou 😊)))
Jak dlouho budeš ještě v USA ? Asi za rok tam pojedu na dovolenou 😊)))
nene,zadny doping...ale mel by jsi videt ty paymenty,ktere musim platit...asi by ti zabylo zle z tech castek.Proto se musim jo * ohanet
😒 No a ace,s tema hodinama:heh,tady zatim tachografy nejsou,pouziva se zde takova knizka,ktera jde koupit na kazde gas station..Do knizky pouze pises kdy jsi vyjel,z kama..atd..V praxi to funguje asi takhle:10 hodin jizdy,8 hodin spanku,10 hod.....10-8-10-8,...1 knizku musis mit na cely mesic..ja pouzivam 3...chvili mi to trvalo,nez jsem se s nima naucil delat,ale vyplati se to...konec koncu dela to temer kazdy ,teda polak,rus...😄 Jinak,ver nebo ne,ale z Californie do New Jersey,tedy pres cele staty po ceste I-40, mi to trvalo 64 hodin...posledni kousek, z Tennessie od Missisippi jsem jel nonstop 40 hodin,muj rekord,zastavil jsem pouze na naftu...sice potom jsem jsem spal 3 dny,ale vis jak,clovek se musi ohanet 😒
😒 No a ace,s tema hodinama:heh,tady zatim tachografy nejsou,pouziva se zde takova knizka,ktera jde koupit na kazde gas station..Do knizky pouze pises kdy jsi vyjel,z kama..atd..V praxi to funguje asi takhle:10 hodin jizdy,8 hodin spanku,10 hod.....10-8-10-8,...1 knizku musis mit na cely mesic..ja pouzivam 3...chvili mi to trvalo,nez jsem se s nima naucil delat,ale vyplati se to...konec koncu dela to temer kazdy ,teda polak,rus...😄 Jinak,ver nebo ne,ale z Californie do New Jersey,tedy pres cele staty po ceste I-40, mi to trvalo 64 hodin...posledni kousek, z Tennessie od Missisippi jsem jel nonstop 40 hodin,muj rekord,zastavil jsem pouze na naftu...sice potom jsem jsem spal 3 dny,ale vis jak,clovek se musi ohanet 😒
Tak to jsi dost dobrej střelec 😄 Tak z východu na západ to jde udělat za 64 hodin ? Tak to jsem si myslel, že bude podstatněji více. No dobrá rada.