Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

Zdravím,

naskytla se mi možnost koupit fiat punto - zatím to viděl pouze známý a během týdne se na to zajdu podívat osobně😒br />
co se týká stavu: bez koroze, vypadá nestříkaný, airbag nepoužitý, motor čistý.

je z roku 1998, najeto 140000 Km, motor 1,2 16V - 65kw, klimatizace, airbag, posilovač, el okna. cena 75000,- dovoz itálie.

co říkáte na tuto možnost koupě (samozřejmě def. závěr jedině po vyzkoušení)
U Punt se říká, že když porazí hranici 100000 km, tak začínají závady. Nevím, moje Punto má stále ještě pod stovku. ale jinak ten stav co tady píšeš vypadá dobře, ale je pravda, že nejde soudit auto, když si ho ani neviděl. Zároveň by mě mátl ten dovoz z Itálie. Na to pozor, auto může být kradené. Jinak Ti Punto můžu vřele doporučit a přeju hodně naježděných kilometrů bez nehod. 😊
Díky za odpovědi - uvidím jak to bude vypadat na místě. Nevím jestli je těch 140000km na motor 1,2 moc nebo ne.

S tím kradené/nekradené - tady to asi neprověřím.
Osobně naopak preferuju jen a výhradně auta z Itálie nebo Švýcarska, protože auto z Německa nebo vrchu Rakouska znamená nákup obrovské spousty problémů. V Itálii je ale podstatně levněji než v Ch a navíc je členem EU, takže je dovoz jednodušší. Ojeté auto původem z ČR bych doporučil snad jedině nepříteli, tady jsou 5 let stará auta zralá tak akorát na vrakoviště...
Já vím, že u nás ojeté auta nejsou vesměs v dobrém stavu, ale zase, když si člověk koupí auto z ČR, tak má menší šanci, že je kradené, než ze zahraničí. Kdyby sis to Punto kupoval v Itálii, tak by asi bylo bez problémů, ale u nás se to musí rozhodně nějak ověřit. Tj vzít sebou mechanika, zkontrolovat servisní knížku, techničák, vin čísla a všechno co se dá.
Neříkáme nic, protože jsme to auto neviděli. jediný problém, který jsem kdy u Punta zažil byl prasklý střed sahary, který je plastový a když se ta sahara rychle roztočila, tak se momentem setrvačnosti urval. divný je, že jednomu člověku se to stalo na 2 Puntech celkem 3x a nikomu jinýmu ne...
To je asi nejvážnější argument lidí, co kupují ojetiny v ČR. Upřímně si myslím, že i to je přesně opačně - zatímco v Itálii mě neděsí nechat na pláži digitální foťák, peníze nebo cokoliv jiného, v Česku by mě to nenapadlo ani omylem. Za 3 roky jsem tam zažil jednu krádež - z doslechu. Auto jsem tam nechal omylem minulý týden odemčené 3 noci, byly v něm věci včetně dětské sedačky, oblečení a nikdo do toho nevlezl.

Za stejný 3 roky mi tu ukradli dvě auta (celkem 4 krádeže), dětskou sedačku máme asi osmou, vykradli tchýni 2x chatu, ukradli mý ženě peněženku i s dokladama, dneska vykradli známýmu auto, kámošovi vykradli auto naposledy minulý týden...

Možná to nic neznamená, ale já prostě Italovi věřím 1.000.000x víc než Čechovi. Klidně přes eBay pošlu špageťákovi peníze a věřím, že mi pošle zboží, protože to tak zatím vždycky bylo. Čechovi nebo Němci bych neposlal ani ofrankovanou obálku.

nějak si prostě eumím představit, že tam někdo krade auto za 2.000 Euro a vydá srovnatelnou částku za to, aby jej dostal v pohodě do ČR. To vyjde přeci nastejno, jako to auto koupit...
jj, s tou plazi a fotakama v italii muzu potvrdit .... vsude litali italsti pubosi, i dospeli, frmol na plazi a ja tam omylem na rucniku nechal telefon a kamarad fotak ... no a kdyz jsme po hodine vylezli z more .... co myslite, mel ho tam 😄
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Dobře, přesvědčili jste mě, ale stejně. Punto může být poskládané z kradených dílů všude po světě, a mít zfalšované doklady, kde je napsané, že je z Itálie. Jinak věřím, že koupě italského auta, které bylo koupené v Itálii, může být dobrá. :roll:
Před 2 měsíci jsem koupil Pandu 1,2 něco mezi Dynamic a Emotion dovoz z I. po prvním majiteli. Auto mělo najeto 15.000 v super stavu nebourané, neškrábnuté, všude čisto. Nákup aut z I mohu doporučit, dobře zachovalá a za dobré ceny.

BTW: z D bych si nekoupil ani ojetou koloběžku 😁
Tak to vas asi vsechny zklamu. Nechci vyvracet vase nazory, ale v utery jsem privezl z nemecka punto 1,1i 99rv. Po prvnim majiteli strasi pan. Auto ma 124tkm najeto. Kdybych chtel tak stocim tacho na 25tkm a nikdo to nepozna. Fakt supr stav.

To co tady pisete je castecne pravda. Kdyz koupite v nemecku auto z privatu tak to bejva na 99% v poho. Kdyz se ovsem vydate po bazarech ktery z 99% vlastni lide z blizkeho vychodu, tak se pak nesmite divit ze auto stoji na prd.

To je ten rozdil. Tito lide hojne se vyskytujici v D a A se v I tolik nevyskytuji. V tom ja osobne vidim ten problem.
wolff
No tak si to vlastně potvrdil. V Itálii verbež je jistě taky (Albánci a spol),ale hold to mají lépe zmáklé. Tady je fakt, že se krade, non plus ultras... 😁