Ahoj.... zajímalo by mě jestli má někdo zkušenosti s touhle kárkou. Hlavně mě zajímají V6 motory a to i S4 2.7bi-turbo...je tedy řeč o 1. generaci A4.ětšinu ěcí sem si už zjišťoval ale o reálný spotřebě a poruchovosti je to všechno ňáký utajený nebo tak prosim o radu.Dík
0
S realnou spotrebou je to trochu slozitejsi protoze silny auta si kupujou i ruzny nudni prachaci kteri ten vykon nikdy nevyuzijou a pak sou tu lidi ktery s tim jezdi jak hovada vyrobce bohuzel vetsinou udava tu pro prachace a kdyz jedes sportovneji tak si minimalne litr na sto pripocti a s poruchovosti to neni o nic lehci. Nevim kolik cechu tuhle motorizaci v A4 mel👋maji a pak kolik z nich prispiva na cafe.auto.cz ale rekl bych ze ne tolik aby si z toho udelal objektivni vyhodnoceni takze doporucuju se podivat do statistik TÜV ty to berou z poctu radove pocitanyho ve stovkach az tisicovkach.
0
Testoval jsem S4 v roce 2000. V případě zájmu mohu poskytnout video i fotky. Je to moc příjemný auto, prostorný jako normální čtyřka, sedadla ale super Recaro v kůži, slušná výbava, solidní řízení (mohlo být ostřejší), trochu měkčí kastle, výborná převodovka, odpružení jako velmi dobrej kompromis mezi sportem a rodinou. Jediný auto v životě, kterýmu jsem dal 5 hvězd (nejvyšší hodnocení). Ovšem se spotřebou tě nepotěším a cenou ND už vůbec ne. Upozorňuju, že jsem s tím autem jezdil tak, že jsem jej nechal zahřát, potom piánko jízda do úplnýho prohřátí a teprve potom nářez, co z toho šlo vymáčknout (a že toho nebylo málo); před dojezdem zae pianko a po zastavení doběh. Při té klidné jízdě se nebylo možný dostat pod 13 l, při ostrý bylo rozmezí spotřeby 18-26 l/100 km, samozřejmě benzinu RON 98. Průměr jsem měl kolem 22 l. V servisu berou 1117 Kč/hod a každá maličkost je na hodně dlouho, protože motorový prostor je přeplněný hadicema, hadičkama a spoustou dílů, jejichž sundání trvá několik hodin. Jen výměna oleje v motoru přijde na 7.000 Kč. Brzdy dost dobrý, ale velmi drahý (na vyžádání můžu předložit konkrétní čísla), jen výměna destiček je nejmíň 2x delší než u plovoucích jednopístků a stojí dvojnásobek. Zato ale brzděj. Během doby, kdy jsem auto měl k testu (úplně nové), vykazovalo při ostřejší jízdě drobné zmatky v elektronice (neustálé nesmyslné blikání kontrolek). Z Jarova ale vím, že je tam hlavně problém s mazáním těch turbodmychadel a ty se nedožívají právě nejdelšího věku (ta předchozí S4 je měla v háji už na 13.000 km, ale novináři jsou strašný prasata, takže to nic nemusí znamenat). Navíc Audi je jako značka spolehlivostí rozhodně neoplývá.
Jinak v porovnání s konkurencí je to hodně nedotáčivý (což dělá ten těžkej předek a motor na dýl + špérování). Na fleku se to akceleračním smykem dokola neotočí, jde to spíš rovně ven ze zatáčky (při decelaci se ale dá stočit dovnitř, takže když se v nájezdu trochu rozhoupe, je nečekaně rychlá). Gumy jsou tak jedny na sezonu, když se tomu dává pařba (ale to u mýho třeba taky) a rozhodně neporočuju na nich šetřit. Dost to vymetá díry, takže jiný než ZR to zlikviduje. Je to hodně těžký auto, ale na druhý straně v tom vidím dobrej kompromis mezi sportovním a rodinným autem. Nejvíc mě na tom štvaly ty modrý budíky, protože mě z nich v noci pálily oči.
0
Jedna se o uplne jiny vuz, nicmene stejny motor. Krome toho ze odesla ve 110000km 1 lambda a museli se menit vsechny 4ks - vyndani motoru, cena opravy cca. 40000,- Kc, zadny problem.
Jinak v porovnání s konkurencí je to hodně nedotáčivý (což dělá ten těžkej předek a motor na dýl + špérování). Na fleku se to akceleračním smykem dokola neotočí, jde to spíš rovně ven ze zatáčky (při decelaci se ale dá stočit dovnitř, takže když se v nájezdu trochu rozhoupe, je nečekaně rychlá). Gumy jsou tak jedny na sezonu, když se tomu dává pařba (ale to u mýho třeba taky) a rozhodně neporočuju na nich šetřit. Dost to vymetá díry, takže jiný než ZR to zlikviduje. Je to hodně těžký auto, ale na druhý straně v tom vidím dobrej kompromis mezi sportovním a rodinným autem. Nejvíc mě na tom štvaly ty modrý budíky, protože mě z nich v noci pálily oči.