Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

Jaké máte zkušenosti s těmito auty,rok 98? Zajímá mě spotřeba,spolehlivost,dostupnost poruchovost a cena náhr.dílů.Děkuji za odpovědi 😊
Accenta rv.98 ne. Je oproti Lantře bez výbavy. Jinak si najdi můj příspěvek na jiném vláknu kde Ti už psal jak jsem byl spokojený a byl tam i odkaz na recenze.
Je to trochu off topic, ale máme v rodině Elantru 1,6l r.v. 2003 a zatím maximální spokojenost. Komfortní a solidně držící podvozek, kastle bez koroze, motor čtyřventil 1,6l 106 HP, pružnej, bez velkých nároků na spotřebu, dost místa vepředu i vzadu, solidní výbava v základu. Pořizovací cena po 4 letech a 40t. km 170.000,- , barva tmavězelená metla (originál parrot blue, něco mezi modrou a zelenou). Jak jsem byl ke Korejcům skeptický, doporučuji ke koupi, opravdu už vyspělý auto. Honza. 😜
Jak je to s pozinkem?
Nevím, jak u starších verzí, ale naše má pozink oboustranně, pokud vím 😁
Nevím, jak u starších verzí, ale naše má pozink oboustranně, pokud vím >😁 Jen pro doplnění: na tu naši Elantru je záruka 8 let na kastli, u posledního modelu už 12 let. To už o něčem svědčí... 😁
Pokud jde o korozi tak více rezne Accent (hlavn? zadní lemy a spodní ramena), ale Lantra taky není bez chybi?ky (reznou zadní lemy) .Spolehlivost obou voz? je celkem dobrá. V roce 1998 se za?ala d?lat již faceliftovaná Lantra (nové sv?tla,nárazníky) a tu už m?žu doporu?it. Má již lepší ?azení a celkov? je lépe zpracovaná. Accent má hodn? nep?esné ?azení a motor je celkem hlu?ný. Rozhodn? bych bral rad?ji Lantru. Co se tý?e motor? tak bych preferoval 2,0 l. Jede super a spot?eba oproti 1,6l je tém?? stejná (v?tší tak o 0,5l/100km).
A co si myslite o

HYUNDAI Elantra 2.0 CRDi Comfort Plus, r.v. 2002, najazdenych 105t km.

Maju koreicania dobre dieslove motory?

dik.
Tak motory CRDi pro Hyundaie dělaj američani, fa.DETROIT DIESEL. Jinak motor 2,0 CRDi je vcelku povedenej akorát spotřebu u něj nečekej jak u TDíčka. V praxi se pohybuje tak kolem 6,5l/100km. Kupodivu tam ani tolik neodcházej váhy vzduchu (oproti VW koncernovýmu motoru TDI) a ani se vstřikovačema není takovej problém.
A co sa tyka celeho auta HYUNDAI Elantra r.v. 2002, ako su na tom s ostatnymi vecami, ako je interiet, elektronika, popripade korozia....

Oplati sa investovat do starsiej Elantry?
Celkově je Elantra docela dobře udělaný auto. Je spolehlivý (protože je jednoduchý-žádná zbytečná elektronika navíc), a prostorný. Jako konkurent Oktávky ji převálcuje v prostornosti, výbavě a ceně. Elantra má pouze průměrný jízdní vlastnosti. Interiér je takovej dost fádní (hlavně přístrojovka) ale kvalitně zpracovanej. Dost mi vadí 2 druhy podsvícení palubovky (tachometr a otáčkoměr je podsvícen modře ale ovládání klimatizace či topení a zbytek přístrojovky je podsvícen zeleně) Výbava bejvá velmi bohatá (většinou 4xAirbagy,klima,abs,elektrika...)S korozí zatím problémy nejsou. Velká výhoda Elantry je v tom, že Vám ji nikdo neukradne.
A v porovnani s takou Opel Vectra?

Ktore je lepsi vyber? Co sa tyka celkovej pohody jazdy, motoru, beznych nakladov, popripade ceny za nahradne diely, servisu, .....

Opel cca r.v. 2001, Elantra 2002.
Cauky – do nedavna jsem mel Lantru 1,6GLS, r.v. 12-1996, 115 koni: slusna vybava (el. okna / zrcatka, klima, central, abs, 2 airbag, ...... a vse funkcni), bezproblemovy provoz (celkem 130tkm, puvodni vyfuk i br. kotouce; vymena: baterka, br. desticky, svicky, rozvodove remeny, pneu, olej, filtry, jednou kably svicek), spotreba okolo 9 l / 100km, slusna akcelerace, maximalka okolo 195 km/h, pohodove se na dalnici dalo stabilne jet okolo 170 km/h, zadna rez – opravdu nikde !!! – coz me fakt prekvapilo, nepresne razeni, na vlhku maji kola 175/65/R14 problemy s trakci, couvani je vylet do neznama, se zapnutou klimou vyrazny ubytek vykonu, pr. reflektory sviti katastrovalne – celkove vzato na to auto rad vzpominam, nikdy nas nenechalo ve stychu, myslim ze za ceny za ktere se prodavaji to je dobry kup.