0
muj tip zni O2 - motor + praticnost
Přejít do diskuze
No a ta záruka není taky k zahození.
Ohledně tý Navigace . Bežela tady o ní diskuze, ale nějak to nemůžu najít. Zkus pohledat.
už jsem to našel tak se mrkni , třeba tam něco najdeš
[odkaz]
Ohledně tý Navigace . Bežela tady o ní diskuze, ale nějak to nemůžu najít. Zkus pohledat.
už jsem to našel tak se mrkni , třeba tam něco najdeš
[odkaz]
Děkuji všem za rady , nakonec jsem koupil uplně něco jiného .
Dnes jsem přivezl FORD MONDEO 1,8 16V GHIA ,2006, 27.000KM , 5 DV.
Super výbava s navigací , krásné auto .
Doufám že jsem neudělal špatně .
Dnes jsem přivezl FORD MONDEO 1,8 16V GHIA ,2006, 27.000KM , 5 DV.
Super výbava s navigací , krásné auto .
Doufám že jsem neudělal špatně .
Určitě bych vzal Octavii. Mám ji s 2.0 FSI a je to supr motor. Spotřeba při normální jízdě tak 7,2 (a to mám najeto 3000km),ve městě tak 9,5 a mimo třeba kolem 6ti. Táhne už od 1500ot/min a je paráda s ní předjíždět. V 1.9 jsem nejel ale ve srovnání s benzínem 1,6/75kW to je úplně o něčem jiným.
tak asi by som dal prednost tej octavii...ked uz nieje full vybava nech je aspon poriadny motor...pokial by ale do tej jetty pribudla napr. climatronic (na svk je v zaklade iba ta poloautomaticka) tak by sa asi moj nazor otocil...
Já bych taky radši ten benzín. Nejel jsem s tím, ale podle referencí je to skv?lý motor. Jen škoda , že žere 98.
Jinak co si pamatuju tak nejnižší výbava u Jetty je trochu lepší než Amiente u Octavie.
Jinak co si pamatuju tak nejnižší výbava u Jetty je trochu lepší než Amiente u Octavie.
OCTAVIA - 4/2006 , 25.000 KM , AMBIENTE , 480.000,- K?
JETTA - 9/2005 , 14.000 KM , NEJNIŽŠÍ VÝBAVA , 499.000,- K?
Najedu ro?n? cca 18-20 tis , m?l jsem zatím vždy benzin ( nyní PICASSO 1,6 ).
Ten sedan mne trochu odrazuje ohledn? p?evozu v?tších v?cí v kufru .
JETTA - 9/2005 , 14.000 KM , NEJNIŽŠÍ VÝBAVA , 499.000,- K?
Najedu ro?n? cca 18-20 tis , m?l jsem zatím vždy benzin ( nyní PICASSO 1,6 ).
Ten sedan mne trochu odrazuje ohledn? p?evozu v?tších v?cí v kufru .
P?esn? jak ?íkáš............ Já jsem o papírových hodnotách v?bec nemluvil (pro PitBulla). M? hlavn? zajímá jak to jede. A 2.0 jede daleko líp než 1.9, a taky má krom? výkonu v?tší krou?ák a 6st. p?evodovku a p?i tom je reálná spot?eba stejná. Pro Oktávku nejlepší neftová volba (te? vynechejme RS). 😉
Musim oponovat co sa tyka porovnania 1.9 TDI a 2.0 TDI, rozdiel v kw mozno nie je velky ale priame porovnanie tych dvoch motorov bol paradny rozdiel (a to u mna rozhodlo)... predsa len je 2.0 aj generacne mladsie...
Zkus ješt? napsat😒br />
1) Konkrétní datum uvedení do provozu (jestli to není 12/2005 a 01/2006)
2) Další výbavu - je srovnatelná nebo se výrazn? liší? Aby Octavia nebyla Ambienta a Jetta Sportline nebo Comfortline
3) Jde Ti o spot?ebu?
Pokud by byla výbava srovnatelná, rozdíl v datech uvedení do provozu by nebyl víc než 4 - 5 m?síc? a nehoníš se za kW, ale díváš se na spot?ebu, tak jednozna?n? Jettu.
Ve všech ostatních p?ípadech Octavii.
2SpeedyRam😒br />
Rozdíl v reálném výkonu VW motor? 1.9TDI a 2.0TDI je minimální (reáln? cca 15 - 20 kW), ur?it? ne tabulkových 26 kW. 2.0 TDI se liší hlavn? vyvážením, kultivovaností a tedy nižší hlu?ností. Zkoušel jsem 1.9TDI a výkon mi nechyb?l. 2.0TDI jsem do Jetty nakonec vzal práv? jen kv?li té hlu?nosti.
1) Konkrétní datum uvedení do provozu (jestli to není 12/2005 a 01/2006)
2) Další výbavu - je srovnatelná nebo se výrazn? liší? Aby Octavia nebyla Ambienta a Jetta Sportline nebo Comfortline
3) Jde Ti o spot?ebu?
Pokud by byla výbava srovnatelná, rozdíl v datech uvedení do provozu by nebyl víc než 4 - 5 m?síc? a nehoníš se za kW, ale díváš se na spot?ebu, tak jednozna?n? Jettu.
Ve všech ostatních p?ípadech Octavii.
2SpeedyRam😒br />
Rozdíl v reálném výkonu VW motor? 1.9TDI a 2.0TDI je minimální (reáln? cca 15 - 20 kW), ur?it? ne tabulkových 26 kW. 2.0 TDI se liší hlavn? vyvážením, kultivovaností a tedy nižší hlu?ností. Zkoušel jsem 1.9TDI a výkon mi nechyb?l. 2.0TDI jsem do Jetty nakonec vzal práv? jen kv?li té hlu?nosti.
Jednozna?n? Oktávku: Je o rok mladší, má daleko v?tší kufr, vypadá dosp?leji, podle m? bude mít stejnou nebo lepší výbavu než Jetta a hlavn? daleko lépe pojede. 150 koní je už slušné stádo a spot?ebu má p?i normální jízd? dobrou (vím to od majitele tohoto auta). 1.9 TDI je na takové auto slabé, zkus se s ní zvézt a uvidíš že by to cht?lo siln?jší motor. Škoda že to není 2.0 TDI za stejnou cenu... 😉
ak ti nevadi vyssia spotreba a mas rad sviznu jazdu, tak jednoznacne octavia. ak je pre teba dolezitejsia nizsia spotreba, tak jetta. vw si bude lepsie drzat cenu pri dalsom predaji.
taky si myslím že by ses m?l rozmyslel co ti více sedí jestli nafta nebo benzín. taky ur?it? záleží na výbav?. pokud má ta oktávka lepší výbavu tak bych šel rad?ji do ni kv?li motoru. ale jde o to co preferuješ ty. zda výbavu, nebo motor. myslím že ten benzín nebude žrát o moc více než ta nafta a do aut pat?í benzín 😊
Rozhodni se podle toho,co využiješ lépe,zda najezdíš více než 20000km ro?n? aby se ti vyplatila nafta 8-s
U jetty jsou také vyšší ceny za servis a díly, bude ale komfortn?jší :roll:
U jetty jsou také vyšší ceny za servis a díly, bude ale komfortn?jší :roll:
Já bych bral octávku a ani bych nijak dlouho nep?emýšlel 😉 Ale záleží, jestli je výbava stejná (aby t?eba OII nebyla "oholená" oproti té Jette). A ty by si se m?l rozhodnout co je ti bližší a co je pro tebe výhodn?jší 😉
Tak tady asi hlavn? záleží co ti je bližší, zda benzín nebo nafta. Ur?it? to FSI pojede líp (110kw vs. 77kw). Já bych bral Oktávku, kv?li motoru a roku výroby.