pro obchoďáka? Roční nájezd 30-35.000 km, většinou sám bez větší zátěže pro provoz v Praze a čechách? Předem díky za radu a zkušenosti. (1,2 HTP to určitě nebude).
Tommy100
0
Nejlepší je motor 1.4TDI/59kw...ale ten je dost drahý, takže bych volil 1.4 16V/63kw. 1.6 není o moc silnější, ale má větší spotřebu :-!
0
No při nájezdu 30-35 tis km bych s klidným srdcem za ten motor 1,4 TDi/59kW připlatil. Já sám o něm sním do kombíka, ale finanční situace a nájezd 15 tis km možná časem víc a převážná jízda po městě mne asi donutí zůstat u HTP. A navíc se opět nákup odsouvá na neurčito. Rodinná rada rozhodla že letos pojedem poprvé na lepší dovolenou tak penízky co měly být na nové autí zčásti padnou na tu dovču.
Tommy100
0
tak co se dá dělat...kam jedete?? 😄
0
Asi pro většinu nic moc - pouze Chorvatsko ale zato 15 dnů, takže počítám s výdaji kolem 40-50ti tisíc za celou čtyřčlennou rodinu. A pro nás je to svátek. Stávající auto snad ne za moc velkých investic ještě vydrží a my do ciziny jedem na dovču spolu poprvé. Manželka i já už jsme několikrát v cizině na dovolené byli, ale to jsme nebyli ještě spolu. A splácení úvěru na byt, mateřská moc zahraničním dovoleným dosud nepřály. No a těch 40-50 tis znova našetříme cca tak za 3/4 roku. A brát si o to větší úvěr nehodlám. Už tak, až to auto přijde na řadu na úvěru nebo leasingu přeplatím dost.
Tommy100
0
Panejo, 15dnů??To se máte, my nejedeme nikam, v květnu jsem kupoval auto a v práci mě potřebují i příští dva týdny, co bude celozávodní dovolená 8-s (musí tam být někdo z vedení...) :no:
PS: taky bych nebral úvěr, vážně tě na tom jenom ojebou. Já mám na barák hypotéku 😄
0
No úvěr brát budu protože abych to zaplatil v hotovosti tak musím min. 4 roky šetřit ale budu se snažit aby ten úvěr byl co nejmenší. Potomci mají 15(z manželčina 1. manželství) a 3,5 roku.
PS: taky bych nebral úvěr, vážně tě na tom jenom ojebou. Já mám na barák hypotéku 😄