0
Mám Golf III 1.8GTi - 115kW. Co prdi, chtěli byste si to rozdat. Co asi máte za prdítka? Ozvěte se.
Ty vole to má u nás každá trubka. Mám Opel Vectra 2.5 V6. Takže si to můžeme rozdat, řekni kdy, kde.
No to by mohlo bejt zajímavý. Už jsem to jednou zkoušel proti Omeze a bylo to těsný. Záleží na to , co máš za úpravy. Já mám snížený podvozek, mám na tom 205/40 R15, novej vejfuk Walker. Spojlery a tak. Tak nevím.
Radši se přidej. Slyšel jsem, že tady platíš za velký zvíře přes rychlost. Já to tady moc neznám, takže nevím, jestli ti v garáži nespí třeba Testarossa.
Radimbo co máš za aut👋moto? Jenom tak ze zvědavosti. Nemusíš odpovídat, jenom mě to zajímá.
Jó, spí tam Fiat "Testarossa" Punto, ale pořád se mi nedaří probudit těch 300 koníků !!! Zatím se jich probudilo jenom 90 a to stačí tak na Filcky apod. 😒
Jinak Yamaha 1100 FZR lítá docela dobře !!!
Jinak Yamaha 1100 FZR lítá docela dobře !!!
No třeba by stálo za pokus trochu hlasitějc budit, možná na to jdeš špatně. Ta mašina vypadá fakt dobře. Na kolik takový dělo přijde. Přibližně. Jinak bratranec vozí Fiaty na tahači, a prej takový Punto Sporting celkem jezdí. Nevim. Co ty na to?
Nejezdí špatně, skoro 200 taky dá a netrvá to vůbec dlouho !!! Ale já si to vůbec neužiju, protože jezdím hlavně po městě a když jedu dál, tak mě to moje drahá polovička neschvaluje. Takže to osolím jenom občas, když jedu sám !!!
Co to je za motor? Bráchanec říkal, že asi takhle nějak jezdí už 1.2l Sporting, což je podle mě dost obdivuhodný. Když si to jenom představíš, jak musí chudák motor makat. Hele tu svojí polovičku musíš uspat nebo tak něco (znáš to - kyj, basebalka)
Maxima US 3.0 V6 / 195kW .. Golfy při předjíždění ani nepočítám, takže jestli mi chceš dát svůj skalp ...
OK uznávám, ale na druhou stranu si nějakou tu Maximu taky rád vychutnám. Sice ne asi 195kW, ale slabší určitě.
Hele určitě by to stálo za pokus. Já si o svý Vectře myslím celkem dost, sice taková Maxima je trošku někde jinde, ale nevím jak bysme dopadli, kdyby přijel známej z Francie a přivezl si sebou Chrysler/Dodge Viper RT10. Jednou jsem v tom seděl a je to požitek. Potvrdí mi to někdo?
Ve Viperu je docela dobrý svezení, ale né na našich cestách necestách. Tahalo mě to do každý díry nebo nerovnosti ...........
To je fakt. Ale známej říkal, že kupodivu ani ve Francii to není žádnej med. Má doma ještě Chrysler Vision (on je přes tu Ameriku no), takže s Viperem jenom na dálnici, jinak radši pohodlně do Visiona. Hele co říkáte na New Beetle. To je celkem šupa, teda až na tu cenu.
Jo tak s Golfem si to rozdám vždy rád 😊) Máš na vybranou: buď s Civikem 1,6 tuning, 700 kg, vstřikování rajským plynem, cca. 140 kW, nebo s Jaguarem Sovereign 4,0 170 kW
Už jsem to tu párkrát někde v tématech říkal ...je to americká verze Nissana Maximy, v papírech je Infinity, obsah 3.0 V6, v Germánsku dělaný tunning na 195kw ...co více?
Jasně to jo, ale já myslel ten typ, kterej by mohl jet s tím mím Golfem ten typ co jsi psal. U toho jsem myslel ty parametry. Jinak uznej, že nemůžu vědět, co jsi psal jinde, ale předpokládám, že jsi na ní tak pyšnej, že to napíšeš klidně ještě 100x.
Teď jsem někde četl o tom novým Brouku, nějaký perličky jakože udělali nějakou sportovní verzi, ale nevím nic bližšího, jenom to, že to má vytažený blatníky a jakejsi šílenej motor, neví o tom někdo? Jinak by mě zajímalo, kolik tě stálo to Punto a kolik asi tak papá, Radimbo???
Ještě. aby se holkám nelíbil. Ta moje například pokaždý, když ho vidí, tak je úplně hotová. Mě osobně teda taky připadá strašně roztomilej a myslím, že i svezení musí bejt pohoda. Nejel v něm někdo? Celkem by mě zajímal jeho názor. Ten upravenej musí bejt dělo. Slyšel jsem o tom a když vezmete, jak je to lehký, tak určitě musí patřit k nám do klubu, co?
Já jsem si ho nechal dovézt z Německa a vyšlo to docela perfektně!!! Je to 12/97 ve výborné výbavě (2x airbag, v el.,sportovní pružiny,apod.), najeto 30 000km a vyšlo to na necelých 170 000,-.
Spotřeba je docela ucházející, o víkendu jsem jel z Prahy do Havířova v průměru za 5,6 l/100 při průměrné rychlosti okolo 120km/h !!! Jinak po městě to bere do 7,5l !!!
Spotřeba je docela ucházející, o víkendu jsem jel z Prahy do Havířova v průměru za 5,6 l/100 při průměrné rychlosti okolo 120km/h !!! Jinak po městě to bere do 7,5l !!!
To mi ani neříkej. To si musíš gratulovat, takovejhle kup, to je celkem sen, viď. Já jsem toho Golfa kupoval bez motoru za 130.000.-. K tomu jsem dokupoval ten motor za 50.000.-, měl najeto asi 20000, ale to nezjistíš. Každopádně ten motor jsem vezl s kamarádem z Teplic do Litvínova (35km) v kufru 105ky!!! Umíte si to představit. Akorát jsme se celou cestu smáli, jaktože to nejede, když to má dva motory. Ale jinak ti gratuluju ke skvělýmu kaufu. Jak ho asi máš dlouho???
Taky máme do Sierrky 2.3 D motor z Teplic. Není od jednoho maníka, co to tahá z Německa. Ten náą byl po generálce a chtěl za něj 18.000,- Kč. No a brácha ho vezl skoro oddělaným motorem z Teplic aľ do Č.K. Dojel, ale zlikvidoval cestou pár litrů oleje. Teď je tam tenhle a ąlape jak víno.
Ten fiátek je fakt bomba. Na kolik tě přišla ta Yamaha? Taky na ní vozíš ženu? Ta musí bejt na větvi a mašina musí pěkně nadávat, jestli jí musíš nějak dusit, co?
Mám ho asi 6 týdnů !!! Kdybyste chtěli něco podobného nebo jiného dovézt, tak by to neměl být žádný problém.....
Jinak ta motorka už je moje jenom na chvíli, když přijedu na víkend domů. Musel jsem jí prodat kámošovi, protože jí nemám kde v Praze parkovat 😒 . Ale za necelý měsíc jedem na dovču do Itálie, já Puntem a on na Yamaze, takže si jí ještě dost užiju ........
Jinak s mojí holkou můžu jet na mašině maximálně osmdesátkou , jinak mě mlátí do zad ať zpomalím 😄
Jinak ta motorka už je moje jenom na chvíli, když přijedu na víkend domů. Musel jsem jí prodat kámošovi, protože jí nemám kde v Praze parkovat 😒 . Ale za necelý měsíc jedem na dovču do Itálie, já Puntem a on na Yamaze, takže si jí ještě dost užiju ........
Jinak s mojí holkou můžu jet na mašině maximálně osmdesátkou , jinak mě mlátí do zad ať zpomalím 😄
Tak to je asi na prd. To je asi jako když jí tlačíš ne? No přeju ti, abys se z tebe na tý dovolený nestal "dárce orgánů". Jednou mě na dálnici v Německu ve 200km/h!!! předjížděli nějaký kluci na mašinách a o 10 km dál tam byla jenom hlava jednoho z nich, spousta krve a plechů. Nic moc pohled.
Odkud to vozej? Já si vždycky myslel, že to musí bejt velká klika, narazit na takový auto. Alespoň s tím Golfem to tak bylo. Asi bych ho takhle jinde nesehnal, nevim. Vždycky mi nabízeli auta spíš 1995 a dolů. 1997 za 170tis, to je celkem sen.
Teď si našli nějaký dobrý místo v Alpách !!! Je tam spousta pomačkaných aut po lavinách. Napiš jestli máš zájem o nějaký typ a já se ti pokusím sehnat přibližnou cenu !!!
Hele já nevím, já jsem zatím spokojenej, ale kámoš by možná potřeboval. Pořád klábosil něco o Astře, nějaký lepší, tj. asi tak 1.6 16V. Takže jestli se ti do toho chce, tak mi napiš přibližně co za ní, a já se zeptám, OK?
Ty budou asi pěkně zmuchlaný! Ale to nevadí, slyšel jsem, že v Teplicích jsou na plechy machři. Víš o tom něco, Executor?
270!!! To snad ne. To jseš dobrej. Ale věřím ti to. Akorát si to neumím představit. Kde jsi to udělal, u nás na těch tankodromech asi ne, co?
Kolik taková mašina jezdí. Přibližně. Slyšel jsem, že klidně přes 250. To se hodí k nám do klubu. Akorát by mě zajímalo, jak takovou rychlost vnímá ten jezdec. Já jel zatím s Vectrou 225, tzn. asi 210, a to je auto. Na motorce nevím, to bych asi neriskoval.
No na plechy jsou fakt kádři. Viděl jsem dost dobře zmuchlanýho medvěda a když potom vyjel po 3 tejdnech z garáže tak mi málem vypadli oči. Bomba, fakt.
Ale stejně bych byl celej nesvůj. Ty vole nikdy nevíš co se může stát. V tý rychlosti to může bejt cokoliv a jsi mrtvej. To tě obdivuju, a ještě dvojnásobně za to, že jsi to jel u nás.
Adrenalin je dobrá věc, ale trošku zavádějící. Když si vezmeš nakolik procent ovlivňuje sebevědomí a jaká je skutečná odhadovací schopnost vlastího organismu, tak je to dost o držku.
To všechno hoší vím, ale přece jenom ti to nedá!!!
Ale není to zas tak hrozné jak si myslíte. Ono na takové kvalitní mašině ti to přijde asi tak , jak když jedeš na horáku 60 z kopce !!!
Ale není to zas tak hrozné jak si myslíte. Ono na takové kvalitní mašině ti to přijde asi tak , jak když jedeš na horáku 60 z kopce !!!
No to je mi taky jasný. Na kole jsem se něco najezdil např. v Alpách z kopce, kterej se jmenuje Obertauern (8km klesání 16😖 jsem jel na silničce 110km/h, takže vím o čem mluvím s tím adrenalinem. A na druhou stranu chápu i tebe.
A pak ses probudil a mamka rikala, vstavej, jdes do skoly, vid?110 Km/h na kole, no to urcite!KDyz se jelo ted Giro, tak tam jeli z nejakyho takovyho kopce, jak ty rikas, 90 km/h a to sou nejaky borci, takze se prestan vytahovat, kecale!
No jasně, ale to jsi koukal na Giro dětí do 11 let. Ty vole v životě jsi na kole nejel a tady děláš machry. Beranku, Beranku, ty jsi takovej vůůůl.
Ta rejpava otazka smerovala na to, ze computer na kolo umi max 99km/h-dal jsi musel odhadovat.Ale to nic.Nechci tu na auto strankach propagovat cyklistiku, ale fakt je ze pri tech cca 80km/h a vic uz clovek nestaci koukat ani na ten computer-je to fakt zazitek-zvlaste na nasich silnicich.Nekdy si clovek pripada jak uprchlik pred zakonem pravdepodobnosti.
No povidej
Hele zatím je to dobrý, ale radši budem mailovat. Adresu máš??? Lenka jí zná, tak se jí zeptej.
Kde jsi to jel v tech Alpách? Já jel nejvíc na bikeu v Provence - krásnej asfaltek, nevim jaký to bylo klesání - ale computer mi ukázal maximalku 86,7 km/h. Na čem jsi to sjizdel (silnice - nebo bike?). Dej vědět kde víą o nějakejch pěknejch sjezdech.... Dík p.
Jel jsem to v Alpách - kopec Obertauern, jel jsem to na silničním kole (rám Columbus Max, Shimano Dura-Ace) byl to silniční závod Samson Rad Marathon a bylo to měřeno firmou Tag-Heuer. Jestli této firmě a technice někdo nevěří tak to je jeho věc. Jinak pěkné sjezdy jsou v Krušných Horách - Klíny, Nakléřov.
Souhlas-110km/h se da na kole udelat.Delal jsem cyklistiku zavodne a muzu rict, ze v HORACH z kopcu ma co delat motorka natoz auto aby v ZATACKACH drzela krok s cyklisty-potvrzeno na vlastni kuzi.
Jsem rád, že je tu někdo normální. Závodní cyklistika je přece o něčem trochu jiném. A že by při Giru nebo TdF jezdili 90, tak ten byl dobrej. Vždyť jenom ve spurtu do cíle jezdej 75km/hod!!!
Takze to ve stodesitce pokladas na bok jako motorka, jo?Ty ses ale frajer!Pani!Nebo treba v sedesatce? 😃)) Fantasto!
Takže motorka jezdí v zatáčce 60??? To máš asi nějakou mašinu model roku 2050, ne? Já se tady směju až brečim, to snad není pravda, ty tvoje argumenty.
Co to meles, Executore, ja sem o tom, ze na motorce jedes 60 v zatacce ani necek, tak si to poradne precti a neblabol!A ze budes v 180 stupnovy zatacce na rovince rychlejsi nez ja?Nenech se vysmat!Jak rychle tu zatacku asi projedes?
A jenom tak mimochodem se tady bavíme o jízdě z kopce a ne o závodním okruhu, vole. Garantuju ti, že v zatáčce 180 stupňů budu na kole rychlejší než ty na čemkoliv.
Beranku co jsi mel z fyziky?Zakopany pes je preci v hmotnosti kola.Ta je mensi nez u motorky nebo auta.Znovu zduraznuju ze to o cem tady mluvime mam vyzkouseny.Jeste zduraznuju ze tady neporovnavam babu jedouci ze samoobsluhy s nakupem.
Hele to asi nemá cenu. Jak tak kouká, Beránek je asi v nějaké skupině 5ti letých hochů, kde je udivuje svými bohatými zkušenostmi v oblasti automobilismu a motorismu. Teď jim určitě sděluje že se svojí Škodou 1000MB jel onehdá 240km/h. Ach jo.
No vidim, ze si se k tomu nevyjadril(asi by si musel uznat, ze kecas), inu co bych mohl od takovyho hnupa cekat, ze jo?
Hele kolik máš dioptrií? 10? 15?
Hmm, to bylo opravdu k veci, jeste nejaky takovy vecny argument na sklade?
OK tak pro tebe ještě jednou. Můžeš mi, prosím, vysvětlit slovní spojení : "...ve 180 stupnové zatáčce na rovince..."??? Děkuji.
Poprve si to pouzil ty, tak jestli nerozumis vlastnim slovum, no nevim, cemu se divis, precti si svuj prispevek z 12:06:49.Fakt netusim, proc se ptas ME na smysl TVYCH slov!
To nemá cenu, jenom mi řekni proč za moje spojení 180 stupnová zatáčka dodáváš ..." na rovince". Já to prostě nechápu. Tak buď se bavíme o zatáčce 180 stupňů nebo o tvojí rovince.
A jakou mas na mysli jinou zatacku o 180 stupnu, nez na rovince?To jako z kopce?Nebo do kopce?Uz si takovou videl?
Ale abychom se vratili k meritu veci.Rikal jsi, ze v zatacce 180 stupnu budes na kole rychlejsi, nez ja v cemkoli.Mohl bys mi rict, jak si teda predstavujes zatacku o 180 stupnu(jak dlouha, jak ostra) a jakou rychlosti ji teda projedes?
Nevím jak myslíš ostrou. Budeme vycházet z nějakýho pojmu - "hodně ostrá", jako poloměr nevim. Myslím to tak, že když pojedeš třeba v autě a budeme brát třeba 20m příjezd - brzdy - projetí zatáčky - a rozjezd = asi budu rychlejší. Potom mě samozřejmě předjedeš.
Samozrejme zalezi na tom, v jakym aute budu sedet.Kdyz budu sedet v nejaky stary chrchle, tak to treba projedes rychleji(me zajima kolik?jak rychle?), ale kdyz budu mit trochu lepsi auto s tvrdsim podvozkem a riznu to v osumdesatce smykem, tak te predjedu.Rekni, jak rychle ji projedes?
OK přesně to ale nevím, ale počítám, že to může bejt asi tak o 1/4 rychleji než motorka. Neber žádný závodní speciály. Přesnou rychlost ale fakt nevim. Když s náma jeli rozhodčí na Hondách tak jsme jim ale ujížděli. Proti nějakýmu fakt upravenýmu autu to asi nemá cenu se bavit.
No a jakym zpusobem tu zatacku projedes?To to kolo polozis?
Položíš, skoro stejně jako motorku, teda né že bys dřel kolenem o asfalt, ale položíš.
TO NAVRH: Neboj stejně jsme si to asi vysvětlili.
TO NAVRH: Neboj stejně jsme si to asi vysvětlili.
Nejprve si sedni na kolo {ne na skladacku} a zkus to z kopce rozdupat za nejakym autem.Tim kopcem rozumnej treba z Jestedu nebo Hornich Misecek nebo jakykoliv jiny poradny kopec s mnozstvim serpentyn.Pak polemizuj.P.S. to nemluvim o silnicich v Alpach.
Dobre, rekneme, ze to kilo z toho vytahnes a ty nadopovany cyklisty i o dvacet vic, ale ty plaste jsou dost uzky, ne?To trochu polozis a uz brousis rafkem po zemi, ne?
Sice uzky, ale poměrně vysoký, a vem si, že ty závodní se pumpujou na 10kilo!!! To nepromáčkneš a na tom ráfku to drží jako přibitý.
Jak sem koukal na Giro, tak tam se nejakej manik vymlel asi v 90ti kilometrovy rychlosti.No, nevypadalo to hezky.To musi bejt dost neprijemny.
Si představ, že v devadesátce třeba vypadneš z auta. Stejně by mě zajímalo, jaký musí mít pocity člověk, kterej se vymlátí na motorce třeba ve 180 nebo 200. Jestli teda stihne si něco myslet. Co myslíte?
Konecne mam cas.Nejakej rok zpet jsem se dival na TdF.Vydel jsem pad Casateliho z Motoroly.Parily to z kopce dolu a v zatacce mu to ujelo dostrany a trefil hlavou patnik.Nevim, ale myslim ze nemel helmu.Nebo dobre z kopce jezdi Pantani.Lehne si tak ze zadkem brousi galusku a briho ma na sedle.Zkousel jsem to, ale bal jsem se - je to silenec.
No jo, Casartelli to asi už nerozchodí, já to viděl taky, a ještě k tomu LIVE. Hrůza, když si představíš, že bys tam jel sám. S tím Pantanim je to jasný, to je to samý jako na lyžích. Když se svezeš na bobek tak jedeš jako blesk.
By me zajimalo, jestli jsou vsichni nadopovany a jen nekoho vyhmatnou?
Já nevím. Teď už možná ne, ale dřív, když to tak nebrali, tak myslím, že možná jo. Ale ruku do ohně za to nedám. Je možný, že jsou tak namakaný.
No, Pantani to muze kazdopadne zabalit.
To máš pravdu. Nevíš jak dopadlo to třetí kolo testů. Nějak jsem zachytil jenom ty první dvě, který to potvrdily. Ale dál nevím.
To je asi fakt. Jedinej komu bych věřil, že nedopoval a byl dobrej tak je Miguel Indurain. Četl jsem, že jeho klidový tep byl 39/min. To je skoro mrtvej.
Vcera jsem cetl ze odjel do nemocnice myslim ve Spa a tam to mel v poradku-jak jinak.
Já nevím. Myslíte, že třeba závodníci, jako Schumi nebo Mika berou nějaký prášky nebo tak něco? Nebo se to dá vydržet ty dvě hodiny v takový zátěži.
Ja si myslim ze nejaky multivitaminy, iontaky ti nic neudelaj.Ale kdyz cloveku vymeni komplet krev za okyslicenou a s potrebnou davkou vsech tech cizich slov to je svinstv😲 tom uz ten sport at jde o jakykoliv neni.
To je jasný. Jde o to, jestli neberou nějaké prášky třeba na udržení koncentrace, teda jestli něco takovýho je. Ale i to je podle mě sviňárna. Buďto zvládnu ten sport svejma silama nebo tam nelezu.
K zavodnikum F1 - shodou okolnosti vysel dneska na www.formula1.com rozhovor s fyzioterapeutem od Prost/Peugeot (dlouholety Profesoruv fyzioterapeut) a ten tvrdil, ze pokusy o nejaky "doping" v F1 byly, ale neni to moc efektivni. Urcite nikdo nebere steroidy nebo treba EPO, protoze svaly jsou hmotnost navic, ale ani nic na hlavu, protoze ma vsechno nejake vedlejsi ucinky. Mozna ze by ale Piracetam nebo DMAE helfly.
JV
JV
Rekl bych ze aby clovek vyhraval musi bejt dobrej a navic nadopovanej zvlast v cyklistice.Cetl jsem nedavno clanek v Pelotonu{cyklo casopis} o doping. skandalu na TdF minuly rok.Bylo tam neco ze zakulisi je to hruza.Jsem docela zvedav jak ty lidi na tom budou za takovych 30let, dlouhodoby ucinky na organizmus nejsou zjisteny.
110km/h na kole????????
Já teda nevím, silniční speciál nemám, mám MTB PRO-FLEX Attack Le, (jedno z posledních kol od Boba Girvina před přechodem pod K2, Alu rám, STX RC, zadní odpružení elastomerem, přední vidlice RockShox /řadu nevím/a hodil jsem na to slickery Mitsuboshi, protože cross nejezdím, mám to výhradně na silnici), ale o rychlostech nad 80km/h se mi může jen zdát. To bych se jednak ušlapal a taky už se skoro bojím. Těch 110 se mi moc nezdá, ale budiž.
Tak co, uz sis vyzkousel, jak funguje HTML?Spokojen doufam, ale uz to nedelej.Na vyradeni tady mame specialni temata na tohle.May Adun be with ya!
To jsem nebyl já, ale někdo jinej.
En Taro Adun. Me, Dark Executor, look for my friends. But remember warriors - the only allies are enemies!!! But let's talk about our Club GTi = where 250 is no speed.
Uz jsem udelal i predstih, takze to lita pekne, koupil jsem plasty na kapotu a stribrnej sprej, takze to vypada trochu jinak.
Uz abychom tu meli to ISDN, ten modem je pekna lemra. Do you know about Czech RC5 Team.
To by chtělo. No znám to, co je s tím. Už jste to rozkódovali??? A co MUSka???
Jeste ne, ale uz jsem na 170 miste v republice. Stale jdu nahoru.
a kde se to pozná, kolikátej jsem? Napiš adresu. Kdy jedeš na ten pohovor?
Jestli te zajima to poradi RC5, tak je to TADY
A ten pohovor myslis kam? Jedinej domluvenej jsem mel v MWZ nebo tak nejak a tam mi nemuzou dat nastupku vyssi jak 10. Z MUSky ani na CRC se mi jeste neozvali. Tobe jo?
A ten pohovor myslis kam? Jedinej domluvenej jsem mel v MWZ nebo tak nejak a tam mi nemuzou dat nastupku vyssi jak 10. Z MUSky ani na CRC se mi jeste neozvali. Tobe jo?
Mě taky ne, ale ty jsi mi psal, že máš jít nebo měl jsi jít na nějakej pohovor. Jak já můžu vědět kam? Já vím, že jsi se hlásil jenom na tu MUSku. Dík za adresu.
Uz jsi se zaradil do RC5? Jo a ten pohovor, bylo to na programovani v Delphi pod Unixem, jasne ze by me chteli ale nemaj fufniky pro me.
A pod jakym jmenem tam ses, jsi v Czech RC5 Team? Kolik bloku delas denne?
Hmm, tak až budeš mít na úřadě nástupní plat 12000 čistýho tak zavolej. Zase neblbni "možná" hrubýho, ale i o tom pochybuj. To zase tajemníkovi ani Zdeňkovi tak nevěř. Vím, jak je na tom Maříková z penězma!!!
Nejsem v RC5 Teamu!
Nejsem v RC5 Teamu!
já tě nechci strašit, ale : 12000 hrubého je přibližně 9700 čistého. No ale to je jedno. Já jsem na 150842. místě, ale nejsem v Czech RC5 Teamu!!!
A jak se to udělá? Už mě posílá nějaký heslo. Podruhý trubka.