Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

34 komentářů

martin.vienna
Zdar!

Zuzil jsem vyber aut, mezi kteryma se rozhoduju. Poradi nekdo, ktery z nich si vybrat a proc? Je mi jedno, zda to bude combi nebo limusina.

Muze nekdo dopsat prumerne spotreby u D4D v Toyote (81 kW) a MZD v Mazde (89 kW) + treba i kroutici momenty a celkove ktery motor je asi lepsi?

Diky moc!
Jestli mohu, napiš SZ na "Brázdič" -píše u Avensise nebo "Lubos1"-u Mazdy6. Kluci jsou seriozní,nejsou zaslepení majitelé svých aut a mají přehled+zkušebnosti s těmio motory a auty.

Avenis je tišší.Spolehlivost nastejno,Mazda bude asi levnější.

Zkus projít tyhle stránky, ale chce to trpělivost, na 😒br />
[odkaz]
martin.vienna
No rozhodovani mezi tim novejsim Avensisem a Mazdou 6 by pro me bylo jednoduchy a dopadlo by pro Toyotu. Jenze ja umyslne napsal do nadpisu, ze se mi jedna o Avensise z roku 2002-2003 jeste s tim starsim motorem....

Jenze mezitim jsem se mohl svezt obema vozy. Toyota (jeste jednou zduraznuji, ze ten starsi Avensis) me hodne zklamala. Interier prisernej, zastaralej (otazka vkusu) a motor slabej, bez silnejsi akcelerace, takovej prumer v tehle tride.

Takze ted nastava nove rozhodovani- jestli Mazdu 6 nebo usetrit penize a koupit toho novejsiho Avensise, kteryho bych strasne chtel - jenze auto potrebuju ted, pouzivam ho v praci a nemuzu cekat, az na nej nasetrim 😒
Lubos.1
Mazda 89 kW je dobra volba, hlavne ak sa povodny majitel o diesel staral (pravidelny servis, nevytacal za studena, chladil turbo atd.). Auto je spolahlive, s motorom ziadne problemy az na jeden - vymena SCV ventilu od Denso. Je to bezna zavada u dieslov pred F/L a prejavi sa vacsinou v zaruke do 100 000 km. Podvozok nadpriemerny aj na tuto dobu, vnutorny priestor na pomerne kratky razvor vyborny, kufor pri liftbacku cca 500 l. Spotreba - ja jazdim svizne a priblizne za papierovych 6,5 l. Da sa aj pod 6, ale je potrebne sa miernit 😉 Spotreba oleja - cca 1/2 l za 20 000 km. Rozvody sa menia po 120 000 km.

100 kW diesel motory od Mazdy maju podla casopisu Auto Diesel z vyroby vyssi vykon ako udavany, u slabsieho motora predpokladam to iste. Medzi 89 kW a 100 kW motorom sa vykonnostny rozdiel prejavi iba pri rychlosiach nad 140-150 km/h.

Sedacky - az na kratky sedak a operadlo bez vyhrad.

5 stupnova prevodovka - dostacujuca, vyborne odstupnovana, presna, kratke drahy.

Ako uz spominal IT, pri vsetkych karosarskych variantach u M6 je nad 120-130 km/h pomerne silny aerodynamicky hluk. Osobne to uz nevmimam, ale prvy mesiac mi to vadilo.

S Toyotou skusenosti nemam, ale volba to bude takisto dobra.

V cene u Avensisu (novy model) a Mazdy 6 z rovnakeho roku vyroby podla mna velky rozdiel nebude.
Zdar,

nedavno jsem zkousel obe auta nova provedeni kombi. Moje postrehy😒br />
Mazda: lepsi podvozek, jistejsi na silnici, lepsi sedadla, lepsi a prsnejsi razeni, avsak vyrazny aerodynamicky hluk od zadnich dveri nebo kol.

Avensis: Takhle si predstavuju auto pro tatky nad 50let (sorry tatkove) , pohodlne, absolutne tiche!!, jen mne nevyhovujici podvozek-moc mekky, celkove na mne pusobi solidnejsim dojmem, treba pri zavirani dveri nerezonujou plechy jako u M6.
martin.vienna
Ohledne toho, jestli benzin nebo nafta mam jasno - urcite nafta. Libi se mi ta akcelerace spojena s krouticim momentem a hlavne spotreba. Auto budu pouzivat ve firme a tam mam prisouzeno jen 2 Kc/km + denni pausal na opotrebeni, gumy, atd.

Kolega z prace kupoval Mazdu 6 uplne novou pred mesicem, diesel, neco pres 100 kW motor a zatim je moc spokojeny, jenze nejezdi moc delsi trasy a taky do ni moc neslape.

Dalsi vec, ktera je pro me dost dulezita je interier. Je to zalezitost vkusu, ale jakmile jsem presedl z Mazdy do Toyoty, okamzite se mi rozzarily oci. Jakmile ten vnitrek videl otec (mimochodem tvrdy zastance koncernovych aut), tak musel uznat, ze to je fakt nadhera.

Jeste k tem koncernovym autum - byl jsem se o vikendu svezt i Audi A4 combi 96 kW, 6-ti kvalt a musim rict - naprosta parada. Krasnej, kvalitni interier, zivej a sviznej motor (prehaneho hluku jsem si nejak nevsiml) a prijemna spotreba. Stal se z ni razem jeden z kandidatu na titul "moje nove auto".

Takze aktualne hltam vsechny mozne inzertni servery, bazary, atd. a shanim bud Toyotu Avensis od roku 2003 (novejsi model) nebo Audi A4 96 kW TDI, 6-ti kvalt. Jsem zvedavej, u ceho nakonec skoncim. Ta Audi se da ale sehnat levneji, coz me zarazi. Vzdycky tomu bylo opacne, Toyota ze stejneho roku byla vzdy levnejsi nez Audi... To je asi jen proto, ze jsi ji chci koupit ja 😄
Mno, hezky se vyvijis. >😁

jen si dovolim upozornit ze A4 je o nejakou tu pulkategorii niz nez M6 nebo Avensis, hlavne na zadnich sedadlech a v kufru to je skromnejsi....
matuS
Audi A4 combi 96 kW, 6-ti kvalt a musim rict - naprosta parada. Krasnej, kvalitni interier, zivej a sviznej motor (prehaneho hluku jsem si nejak nevsiml)

najvyssi cas ist k usnemu!

Takze aktualne hltam vsechny mozne inzertni servery, bazary, atd. a shanim bud Toyotu Avensis od roku 2003 (novejsi model) nebo Audi A4 96 kW TDI, 6-ti kvalt. Jsem zvedavej, u ceho nakonec skoncim.Ta Audi se da ale sehnat levneji, coz me zarazi.

tiez som minule cumel, ze vw passat od 2003 vyssie v dizli su cca o 30% lacnejsie ako toyoty. Asi na tej kvalite vw nieco bude.

mna prekvapuje ze chces audi, ked mas tak maly rozpocet na prevadzku a podla vlastnych slov najazdis vela km. To auto ta v servise zozerie.
sickboy😒br />
... jen Tě trochu opravím, nový Avensis má teď motory 3😒br />
1AD-FTV 93kW s ox. katalyzátorem

1AD-FHV 93kW s DPF

2AD-FTV 110kW s DPF

2AD-FHV 130kW s DNPR

Starý 1CD se vyráběl ve dvou verzích myslím...
2 sickboy: Vidíš,Lubos1 ti to hned napsal,jak se věci mají,dokonce je už "zlanařen" i Auto Dieselem(to je hodně dobré čtení o nafťácích,hlavně dost pravdivé). Nicméně já nepsal,že M6 je hlučná,já psal,že Avensis je tišší,ale to jen tak,jako vtípek teď dodávám...Ovšem kolem těch dálničních 130 km/h, benzín nebo nafta,to jim u Mazdy trochu uletělo. Se stane,ne?

Na PetraT jsem naprosto zapomněl,nikdo ti víc a lépe neporadí,ohledně nafty.

Možná,ale to je jen odhad,majitel Avensise jezdil víc na poklidnou jízdu než majitel Mazdy. To co ti připomíná Lubos1 - studené starty,chlazení turba,oleje,to je otázka, jak kdo dělal...tu jdeš do neznáma,vždy.....jedině koupit auto s jasnou historií,abys věděl servisní intervaly. Obě jsou dobrá volba.

Co Accord? Byl by asi mimo fin. možnosti(?), to je špičkový motor !!

Do nějakého moc nadupaného od Toyoty bych se nepouštěl, nějakých 125 k bohatě stačí...ale stačí i méně. Za Brázdičem, ten má info !
martin.vienna
Chlapi diky moc za veskere informace.

Uprimne receno - ten aerodynamicky hluk u Mazdy by mi asi dost vadil. Najezdim 50-60 000 km rocne a vetsinu ve vyssich rychlostech. Tezko rict, zda bych si na to zvykl.

Nejhrosi je, ze kdyz clovek zacne s predstavou, ze da za auto tak 250-300 000 Kc, tak zjisti, ze to sice vypada jako hodne penez, ale na takove auto, ktere by chtel, to proste nestaci. Uz se zacinam smirovat s predstavou, ze bych dal 350 000 Kc, ale vic opravdu ne.

Samozrejme me napadl i Accord, ktery ma skutecne asi nejlepsi motor v teto kategorii.. Najezdil jsem s nim par desitek km a primo me nadchl. Jenze ten zacina jety na 400 000 Kc a to proste nemam.

Kazdopadne uvitam dalsi komentare. Diky!
Jdeš na to logicky,hlavně s cenou. Honda je drahá. Aktuální Avensis též.

Nezbývá než Mazda6, není to drama, trochu,no... asi je to otázka zvyku,jak píše Lubos1 a do 120 se to dalo,blbá byla naše aktuální 130...

Nezbývá než Avensis.

Nebo kup nového Ceeda,ale to bys polemizoval jinde,to jen šťouchám. 😉

Avensis a je to vyřešeno.Pokud bys vzal benzín 1,8 , je tam naprosté ticho a spotřeba není zase takové drama,k tomu ceny a výkvy PHM, možná bych zvážil i tohle.Bude levnější,no tak trochu projedeš navíc,stejně to nebudeš mít déle jak 2 roky,nebo jo? :shock: To sotva...nemá to turbo a máš o jeden příp.problém míň.
Když byla Mazda 6 novinka, tak tady na fóru někdo (já mám pocit, že to byl Mitsi) psal, že pokud kupovat Mazdu 6, tak jedině s ESP. Podvozek ve výbavě bez ESP prý vykazoval jistou záludnout, kterou ESP umělo zamaskovat.

Avensis 1.8 benzín: Při jízdě s lehkou nohou (okresky 80 až 100, dálnice 120 až 130) se s tím dá bez problémů jezdit za 6,5 až 6,8 l/100 km. Pokud tomu člověk šlape trochu víc na krk (dálnice 140 až 160) tak spotřeba bývá 7.8 až 8.0 l/100 km). Dost záleží na kvalitě benzínu, s dobrým benzínem je spotřeba až o 0,4 litrů/100 km nižší (jednou jsem jel i za 5,6 l/100 km trasu Chomutov- Praha a nijak jsem se neloudal, ale co to bylo za zazracny benzín opravdu netusím).

Rychlost uvádím dle tachometru, spotřebu dle palubního počítače.
Lubos.1
Co sa tyka jazdnych vlastnosti u Mazdy 6, tie su stale vysoko nadpriemerne. Zaludnost, ktoru spominal Mitsi, vyvolal pri extremnej jazde jemu vlastnej 😉

Ja som sa o to tiez snazil, vypol som stabilizaciu, ale nedokazal som ju na suchej ceste utrhnut, resp. mi to uz nedovolil pud sebazachovy 😊

Ak mam zapnute DSC, blika len pri rozjazde (ASR), v zakrute iba ak sa pozabudnem na mokrej vozovke.

Aby sme si rozumeli, nechcem chvalit Mazdu 6 preto, ze ju mam, ide skor o to, ze moj "extrem" a Mitsiho "extrem" bude niekde inde. A predpokladam, ze "extrem" 99% vodicov sa bude podobny tomu mojmu 😉

V porovnani napr. s Avensisom 130 kW, tam mi pri extremnejsej jazde blikalo VSC omnoho castejsie (nemyslim samozrejme pri rozjazde).

Problem u Mazdy 6 s tymto motorom vidim skor vo vybave. V CR/SR sa predavala len soc-verzia. Obsahuje toho dost, ale predsa ...

Ja som auto kupoval nove v Rakusku (normalne v predajni Mazda - cakal som 3-4 mesiace), s motorom 89kW, ale v plnej vybave okrem koze a navi.
No, řek bych, že ho dřív sežere Japonec. Určitě jsou na Japonská auta dražší díly, než na Německá.

Nesmí samozřejmě servisovat auto v autorizovaném servise VW.

A4 je dobrá volba.
matuS
urcite niesu drahsie ako na A4, ktora je navyse povestna tym, ze sa sype, na rozdiel od japoncov.
martin.vienna
Mate opravdu nekdo zkusenosti, ze by se A4 (od roku 2002-2003) v TDI nejak sypala? Je pravda, ze prostoru je min, ale ten ja zase tolik nepotrebuju, jde mi spis o to, abych nebyl s autem porad v servisu....

Uz zacinam byt fakt zoufaly, dokonce jsem dneska koukal na Corollu D4D rok 2003, ze taky celkem ujde, ale bojim se, ze ten motor bude slabota (kdyz mi prisel slabej 81 kW Avensis a tohle ma jen 66 kw). Ma nekdo s tim zkusenosti?
Saab
sickboy😒br />
Mate opravdu nekdo zkusenosti, ze by se A4 (od roku 2002-2003) v TDI nejak sypala?

Nevím jestli se to týká i tohoto motoru, ale motory TDI koncernu VW jsou "vyhlášené" tím, že tam dost často odchází váha vzduchu.
martin.vienna
Abych to uvedl na pravou miru - nechci odbihat od Japoncu k Audi. Jen si proste chci koupit pekne a spolehlive auto s rozumnym vykonem.

Cenove je to tak, ze Mazda6 i A4 combi se daji sehnat kolem 300 tis., Toyota Avensis do 350 tis. sehnat nelze.

Co se tyka servisu, tak tam to mam vyreseny. Veskery servis mi dela otec s kolegou, navic maji nahradni dily za nakupni ceny, takze drahy servis Audi nebo levnejsi Toyota ci Mazda pro me ted neni rozhodujici.

Navic, jak uz tady je zmineno - na TDI auta se da u nas sehnat vse a dost otcovych kolegu se na ne specializuje (kdyby neco).

Kazdopadne se asi rozhodnu mezi temito vozy a rozhodne asi stav konkretniho auta. Jinak jsou si dost podobne.
Lubos.1
No, řek bych, že ho dřív sežere Japonec. Určitě jsou na Japonská auta dražší díly, než na Německá.

Nesmí samozřejmě servisovat auto v autorizovaném servise VW.

A4 je dobrá volba.

Staci porovnanie - vymena rozvodov u dieslovej Mazdy 6 - cca 20 000 Sk, u A4 2.5 diesel viac ako 60 000 Sk (praca v Audi servise je samozrejme drahsia). Ako vidno, je samozrejme pravda, ze su diely na japonske vozy drahsie 😊
To se neda moc srovnavat, protoze na rozvody u 2.5TDi jsou jine normohodiny nez na 1.9TDI, kterou ty zminujes. Nicmene servis na Audi bude urcite drazsi. A jezdit s ojetym autem do autorizovanyho servisu neni nic jinyho nez hazet penize oknem.

Na druhou stranu si dovolim tvrdit, ze je tu urcite vic sikovnych servisaku co umi dobre delat koncernovy auta nez tech co dela japonce.

Na Sharana 1.9TDI mne to stalo vcetne kladek a remenu cca 12tisKc
To Lubos1😒br />
Ta vaše slovenská koruna už je oproti české tak v pr...? Mně stáli komplet rozvody na 1,9TDi 5,5tis Kč se zárukou 2roky. A to je konstručně identický motor jako v A4 96kW, tudíš ho rozvody budou stát asi tolik, pokud si to nenechá dělat v autorizovaném servisu....
matuS
kurzy sa praveze konecne troska zlepsili 😄 ale co sa tyka identickosti motorov, niesom si isty, ci v audi nieje namontovany pozdlzne, takze je s tym viacej roboty.
Saab
xmondeo😒br />
Určitě jsou na Japonská auta dražší díly, než na Německá.

Audi A4 1.9TDI 96kW

Mazda 6 2.0MZD 89kW

Toyota Avensis 2.0 D4-D 81kW

Tady je pár dílů z druhovýroby, ceny dle Auto Kelly (www.autokelly.cz)😒br />
kapota😒br />
Audi - 6.292,- Kč

Mazda - ???

Toyota - 5.189,- Kč

čelní sklo😒br />
Audi - 7.002,- Kč

Mazda - 6.275,- Kč

Toyota - 4.110,- Kč

přední světlomet😒br />
Audi - 3.887,- Kč (DEPO)

Mazda - 3.919,- Kč (DEPO)

Toyota - 1.964,- Kč (DEPO)

rozvodová sada😒br />
Audi - 3.262,- Kč (TIMKEN) až 8.146,- Kč (GATES)

Mazda - 3.653,- (řemen) + 2.119,- Kč (napínací kladka 1ks)

Toyota - 7.743,- Kč (Nipparts)

spojková sada😒br />
Audi - 10.505,- Kč (LUK)

Mazda - 14.028,- Kč (Nipparts)

Toyota - 9.694,- Kč (Nipparts)
Mno,auto s kruhy v logu a 2,5 TDI,já nevím, buď chceš auto, nebo tuhle zrůdnost. To snad ne :shock: Proč ne Mondeo s TDCI, ale ne z počátku výroby? Audi...my ti tu radíme a ty řekneš"Audi"...to je jak ve Vesničko má středisková... jedou a on řekne "Beroun"...

OK, chceš naftu.

Lubos1 má pravdu, M6 má výborné jazdné vlastnosti(teď jsem jak s. Husák, také mluvil česko-slovensky,někdy) 😢 ...takže M6 sedí a sedí.

ESP(holt budu používat zkratky od Bosche) se běžně nepotřebuje. Drží to jak ďas!

Avensis má trošku tendenci se dřív nechat rozhodit,ale zase si přiznejme,že i u něj, když se to řádně opálí. Má drobet jinou char.podvozku,ale tvrdit,že bez ESP bude mít Avensis špatné jízdní vlastnosti,to ne!

Soukromě se mi zdají lepší sedadla v Avensisu,u M6 se někde v oblasti "lopatek" trochu víc opěradlo lomí dozadu,ale kdo o tom neví... 😉

Interiéry jsou naprosto odlišné, každý z nich je dobrý.

Kup M6, stejně nic nevymyslíš,nebo myslíš že jo? :shock: :shock:
Čidlo hmotnosti nasávaného vzduchu-ale to je i pro případ, že by bylo na 150% jisté, že bude špatné, je dnes tak levná záležitost, že nemá cenu to vůbec řešit jako problém. Doby, kdy bylo v řádu 10 tis Kč jsou dávná historie,dnes pakatel,když se náhodou podaří...

Mno,ale jak postupně dávkuješ info,pak ani nevím,jestli by nebylo lepší se radit s otcem a ne zde,není to invektiva.

Pokud máš možnost levně díly,není co řešit,přece!

Osobně bych Audi nekoupil,kdyby bylo sebelepší. Přece:kdo má Audi,tak jej trochu honí,nebo se mýlím?Mnohem více než bude v průměru honěná M6 a citelně víc, než Avensis.

Ty si nedáš pokoj a chceš o auto přijít,nebo tam budeš rvát Sherlocka atd..???Není lepší si připlatit za Avensise a být relat. v klidu?

Ale dá se sehnat Avensis, proč by nedal, jen se snaž! I tatíci prodávají... 😉

Hledej,kdo hledá,najde 😉 😉
martin.vienna
IT😒br />
otec sice dela auta, ale radit se s nima o jejich koupi nema smysl. On by v zivote za ojete auto vice nez 150 000 Kc nedal a je nestastnej, ze ja jo.

Dodnes jezdi ve starym Citroenu ZX TD a je spokojenej, ze mu to nikdy nikdo neukradne, ma nizkou spotrebu, atd...

Jestli mi das tip na Avensise D4D od roku 2003 (novej model) do 350 000 Kc, tak ti budu libat ruce 😄 nebo ti zaplatim panaka.... nebo flasku 😄
Saab
to sickboy: tady by jeden za 349.000,- Kč byl😒br />
[odkaz]
martin.vienna
jojo, na tu jsem se uz byl v Usti nad Labem podivat.

jenze je z jedny strany hodne odrena - predni i zadni blatnik - tzn. oprava za nejakych cca. 10 000 Kc. To by tolik nevadilo, ale motor je celej takove rezavej, vcetne zoxidovanych sroubku - jako by to auto bylo nekde vytopeny nebo co. Kazdopadne slevit uz nechteli nic a kdyz uz dat takovy penize za auto, tak at trosku vypada...
Vím, že šikovný Avensis je problém. Ne že bych nechtěl toho panáka,to ne,o flašce nemluvě, ale tohle není a nebude masovka,to je spíš otázka velkého štěstí(Avensis).Vím o jednom,ale ještě se nebude prodávat,asi za rok,nebo ta k nějak...Jako vtípek přihodím P607 s HDI, má to vše, na co si vzpomeneš, asi za 330 tis.,ale má natočeno 220 tis a nějaké drobné.Vzorná údržba....opravdu....poruchy nula. 😉

Mazda má blízko s Mondeu,ale tam je odborník č.1 PetrT,my tu můžeme jen malé :!: na auta z roku 2002, od poloviny 03 určitě skvělé a neměl by být problém(nafta).Mondeo je solidní auto.

Jsou k mání, nebo zkus na www.automodul.com

Něco je k mání, nebo šikovný dovoz rozumně ťuklého...

Loni bylo Mondeo Ghia, nafta, asi 0,5 roku staré, najeto 20 tis,koupilo ránu a bylo za 250 tis. +oprava kolem 70 tis.., okamžitě pryč,majitel spěchal, nové asi za 900 tis...jenže to není denně(měněny dveře,nosné díly OK....náhodička).

Mazda nebo Mondeo,tam najdeš,určitě!
martin.vienna
No jo, jenze mne se Mondeo nelibi. Jinak jsou jich plny inzeraty - da se sehnat rok 2004 s tou novejsi palubkou, 96 kw motor, 6-ti kvalt, atd. do 300 000 Kc.

Ale ma ho polovina mych kolegu a abych se priznal, tak me Ford nikdy moc neucaroval. Ackoli tohle Mondeo se jim pomerne povedlo, to je pravda.

Kdyby bylo nejaky super pekny do 250 000, tak bych o nem premyslel. Ale jinak dal budu hledat Avensise, Mazdu nebo A4 😄
Saab
sickboy😒br />
jenze je z jedny strany hodne odrena - predni i zadni blatnik - tzn. oprava za nejakych cca. 10 000 Kc. To by tolik nevadilo, ale motor je celej takove rezavej, vcetne zoxidovanych sroubku - jako by to auto bylo nekde vytopeny nebo co.

Hlavně, že ti šmejdi do inzerátu píšou, že je nebouraný. Už jen z tohoto důvodu bych okamžitě odešel :x
martin.vienna
Jojo, nebourany pisou vsude. Clovek se zepta do telefonu a potvrdej mu to, pak tam prijedes a jsi nasranej.

Dneska jsem byl pro zmenu zkusit Mazdu3, v Auto Palace na Sporilove meli jednu za 319000.. Vybava super, rok 2005, ale neni to ono. V nizkych otackach a v nizsich rychlostech to jede, ale na dalnici, kdyz chce clovek zrychlit ze 140 na vic, tak to proste nejede... 😒
No jo, jenže Mondeo je celkově podařené auto, majitelé M6 se jistě neurazí, ale zase o tolik hezčí M6 není...

Mondeo se dá koupit docela levně,myslím končící generace,to nám zase neval šrouby do hlavy, že nedá. Dá! Avensis je trochu problém,ale Mondeo není. 😉

Tak si ku Octávku s TDi-PD a máš české "audi", nebo českým "audi" bude spíš bráška od ceda, tj. Hyundai i30 >😁