0
jó, to bych bral
Přejít do diskuze
spravne, je zima a nevlidno.... i kdyz na nenasolenych silnicich se ve snehu jezdi krasne, se zadohrabem obzvlast.
No anedovolim si trochu inzerce... prodam karu - info o ni na www.tuning.cz/rs
No anedovolim si trochu inzerce... prodam karu - info o ni na www.tuning.cz/rs
Tak som tu zase medzi vami. Mam karbec, ktory ma vylagrovanu skrtiacu klapku az tak, ze sa moze otacat takmer akokolvek. Neviem vam to opisat, lebo som to nevidel, ale tvrdili to servisaci, ze preto sa neda motor nastavit. Vysledkom je, ze auto ma spotrebu asi 15l (povodne max. 😄. Da sa karbec nejako repasovat, opravit alebo nieco podobne? Zohnat diely na toto auto na vrakacoch je dost problem (Renault 21 1.7 karburatorovy benzin, vacsina ma uz vstrekovanie).
luf: nejsem oddie, ale IMHO není se třeba obávat nějakého velkého broušení, protože je málo pravděpodobné, že by rýhy byly příčně (jako pilník) a podélné se během několika set km vzájemně sesadí. Taky jsem nechal přebrousit bubny a při vcelku brzké kontrole už byly obroušené od paken (s těmi ale nastal problém viz níže).
Luf: nijak výrazně to obložení nežralo. Po cca 40tis km je obložení na půlce tloušťky, a rýhy na bubnu se vyhladily. Jinak brzdilo mi to taky normálně, odchylka byla poznat jen na válcích (na STK).
oddie - mas priblizne prehlad, ako velmi to zerie oblozenie, ked to je ryhovane? Oficialne mam dalsiu kontrolu brzd az po 60tis km. Mam to checknut skorej a kedy? BTW brzdi to uplne normalne.
luf: při stružení pozor na dvě věci: 1) usazení bubnu kvůli házivosti (brzdy pak "škubou") a přestružení na nějaký výrazně větší průměr, kdy už není zajištěn kontakt obložení pakny s bubnem na celé ploše a dochází k obrušování od prostředku (malá účinnost) a když už to brzdí po celé ploše, tak je prostředek na plechu.
Starý buben je třeba přebrousit (či přestružit), jen pokud má vyryté drážky od toho vadného obložení, nebo pokud je šišatý. Ale já to tehdy neudělal, při stejné závadě (odpadlé obložení), a taky se nic nestalo. Podrápaný byl tehdy pěkně, a zadní brzdy se tak tak vešly do toho povoleného rozdílu 30%. Ale časem si to sedlo... Pokud bych ale bubny měnil, nebo nechával srovnat, tak jen oba zároveň.
Vratili mi vsetko, valceky ako som predpokladal boli iba trochu spinave, takze mam teraz doma rezervne. Horsie vsak je, ze moje Clio ma bubny ine ako zvysok Clii a tak bubon, ktory mi predali akoze zarucene dobry bol maly. Nastastie mi ho vzali spat a ja teraz zhanam novy zadny bubon. Pripadne vymyslam, ze by som ten stary dal vybrusit - da sa to, co na to treba?
Luf: IMHO Ti je klidně vrátí, ale v žádném případě to nebudou ty Tvoje. Ty už budou sloužit na nějaké fušce. Někdo to přeci zaplatit musí 😒((. Mně se stalo něco podobného, když mi vrátili díl (vodní pumpu), který prý MUSELI vyměnit a já zjistit, že je z jiného typu motoru. A běž zkusit reklamovat toto. Grrr.
Ja som dal auto na servisnu prehliadku a ubezpecili ma, ze je to iba oblozenie. Na druhy den vcecer volali, ze je v haji aj bubon a ten nemaju na sklade a ze ho treba objednat za 10tis SKK. Zlozit to tak, aby som presiel ku kamosovi to vraj neslo... Na druhy den som ho zohnal sam za 2tis, doviezol vecer do servisu a dnes to snad aj namontuju. BTW valceky sa predavaju original iba v sete 2 valceky a cele oblozenie za cca 5tis, ale jeden valcek stoji 1500 od inych vyrobcov a oblozenie cca. 1000, takze tam to neni az tak predrazene. Najhorsie je, ze je to robota na 3 hodiny a kamos by urcite nemenil valceky, ktorym IMHO urcite nic nebolo. No nic, na vlastnych chybach sa clovek uci... BTW som zvedavy, co mi povedia, ked si vypytam vratit povodne valceky, oblozenia a bubon.
Jo, to se mi na jednom autě stalo taky, odpadla vrstva z pakny, a při couvání se to kousalo. Při jízdě dopředu to problémy nedělalo, a dokonce to i brzdilo... Co na tom opravujou 4 dny? A proč při tom vyměňují válečky? A válečky se prodávaj jen v páru, no to snad ne?! No, přesně mě to utvrzuje v mém názoru na autorizované servisy. Já to měl opravené za odpoledne, a to včetně cesty ke Štanglovi pro nové pakny, protože co je v háji jsem samozřejmě zjistil, až když jsem to rozebral...
Já jsem ti radil, ať si to necháš udělat někde jinde, s tím, že si seženeš díly sám. Ty díly nešly opravdu sehnat samostatně ? Jenom originál set ?
Zadne brzdy su v * uplne - odtrhol sa jeden segment z celuste a robil v bubne chaos asi 1000km 😒 Vysledok - vymena oblozenia, valcekov (predava sa iba par) a bubna, v podstate banalita za nehorazne prachy (znackovy servis uz nikdy viacej). Trva im to uz 4 dni a ceny dielov su nechutne vysoke.
Pozeram, ze Dzon presunul diskusiu na host.sk/chat. A mam smolu... Tie su na "ciernom zozname" serveru mojho zamestnavatela. Takze namiesto diskusie sa kocham default strankou s napisom "Tieto stranky nesuvisia s vasou pracovnou cinnostou...". 😲( Dufam, ze to tam dal Dzon len docasne. Dufam, ze tam prave nebezi diskusia "RS snadno a rychle" - asi by ma porazilo... 😄
Pokud se ta závada neobjevila, tak to bylo tím sajrajtem v bubnech. Pakny-čelisti jsou u bubnových brzd osobních aut plovoucí, takže se tím zaschlým nánosem mohla jedna pakna pohnout při couvání a zablokovat kolo. Při jízdě dopředu ji ten sajrajt vrátil do původní polohy, tak se kolo odblokovalo a po vyčištění toko nánosu v bubnu je to všechno OK. Pokud to brzdí normálně i na ručku tak by mělo být vše OK. Pokud by se to někdy opakovalo, tak to nechej prohlídnout nějakýmu mechanikovi. Tu prohlídku a jednoduchou opravu zvládne každý i ten co dělá jenom škodovky a pokud by tam byla nějaká větší závada tak to nechej opravit kdekoliv, s tím, že už budeš vědět co je tam za závadu a nemohli by tě ve značkovým servisu o***. PS drobné náhradní díly by se měly dát koupit normálně na objednávku i ve značkové prodejně.
Odvtedy sa zavada uz neobjavila. Znamena to, ze sa na to mozem vykaslat, ze to bolo iba docasne tym mokrom? Verim, ze v servise by nasli pokazene nieco, co je najdrahsie z celych brzd, pripadne ze sa neda objednat nejaka strunka samostatne, iba ako komplet oba nove bubny 😄
Takže ta závada v blokování kola nezmizela, ale opakuje se ? hlavně při couvání. Potom jedině mohlo dojít k nějaké závadě na systému samostavů ruční brzdy popřípadě mohla i praknout některá pružina čelistí. Nevím jak mám přesně Clio udělané zadní brzdy, ale soudím podle zkušeností se škodovkama a tam podobnou závadu dělala prasklá pružina čelistí. Raději bych s tím zajel někam do opravny aby se to nekouslo natvrdo někde za jízdy. Sichr je sichr a brzdy jsou brzdy "A co neubrzdíš, to neukecáš"
Vypozorovane chovanie z cesty domov - pokial auto ide vpred, je vsetko OK. Ale ked sa zacne pohybovat vzad, zadna brzda sa zase kusne, uvolni sa ale asi po 2m jazde vpred. Je to sice fajn efekt pre rozjazdy do kopca, ale ja musim do garaze cuvat a nie je to bohvieco, ked cuvnem 3m - pohnem sa vpred 2m a znova. Takze uvitam kazdu dalsiu radu (diky dakos). BTW co si myslite, mam to dat do znackoveho servisu alebo radsej kamosovi, co robi Skody a Zigule uz 20 rokov (ale dokial sa k nemu dostanem, urobim dalsich minimalne 1000km -> vydrzi to, nestane sa nic?)?
To luf: Tohle mi dělalo přirezlé lanko ruční brzdy, buď ho vyměň za nové, nebo jednoduše vyndej a řádně promaž. Výsledkem bude lehký krok ruční brzdy a klidná jízda, zlom vaz.
Bol to zadny bubon, po asi 5km jazdy som skusal, ktore koleso sa zohrieva a bolo to lave zadne. Taktiez pri cuvani sa zvihol najskorej cely zadok, kym sa auto pohlo. BTW mam 2 roky stare Clio.
to : luf No v podstatě by se do bubnových brzd nemělo dostat nic kromě vody a možná jemného bláta a rozdrceného listí, celé listí určitě ne. Pokud se voda a to blátíčko dostalo ostřikem za jízdy na buben a krycí štít, tak potom mohlo v garáži skapat do bubnu a tam do rána ztvrdnout a způsobit to dření v bubnu. To by potom nebyla žádná závada ale jedna z nectností bubnových brzd a to, že mají špatný samočistící efekt hlavně od vody na rozdíl od kotoučových. Předpokládám, že nemáš tak staré auto aby byla v krycím štítu bubnu díra od "hrdze" aby se tam ten sajrajt dostal tudy. Ale bylo to opravdu v bubnu, nebylo to v některém kotouči ? U Favo-Felda se toto stává právě u předních kotoučů. Tam lehce zapadne i malý kamínek mezi krycí plech a kotouč a ten pak dře.
Caf ladao. Si na bubnove brdy tu asi najvacsi odbornik, tak sa ta pytam priamo u teba doma 😄 Vcera vecer som trosku pojazdil po krutom lejaku, vsade bolo napadaneho kopu listia atd. Vsetko bolo v pohode, ale dnes rano, ked som sa v garazi chcel pohnut, auto stale brzdilo. Nastastie nie nafest, takze som sa pohol a so skripanim presiel asi 15km, potom to povolilo. Jeden zadny bubon dovtedy stale brzdil. Rucku v garazi zatiahnutu nenechavam. Mohol sa do bubna dostat nejaky sajrajt alebo voda a nieco stihlo za noc zahrdzaviet? Co s tym ak sa to stane nabuduce? Co povedat v servise, aby skontrolovali? atd.
Diky
Diky
A jaký podložky+kola.jde mě o to,že chci dát lami.blatníky(rally) a nechci aby byly kola zapadlý dovnitř.To znamená:
1)M nápravy(moc se mně do toho nechce)
2)podložky,ale jak tlustý?
3)Prolisy,ale o kolik?
Chci se zeptat,co udělají prolisy,nebo podložky s gemetrií přední nápravy? při běžném ježdění?.Budou se víc sjíždět gumy?nebude auto v zatáčkách poskakovat?
Jinak Dík za odpověď,Džon měl pravdu-"když něco nevíš,zeptej se Láďi"😄😄Taxe ptám😄😄
1)M nápravy(moc se mně do toho nechce)
2)podložky,ale jak tlustý?
3)Prolisy,ale o kolik?
Chci se zeptat,co udělají prolisy,nebo podložky s gemetrií přední nápravy? při běžném ježdění?.Budou se víc sjíždět gumy?nebude auto v zatáčkách poskakovat?
Jinak Dík za odpověď,Džon měl pravdu-"když něco nevíš,zeptej se Láďi"😄😄Taxe ptám😄😄
Rozchod byl stejný jako u 110R, všechno se řešilo podložkama a jinýma kolama. Přední náprava byla naprosto totožná z eRkem včetně maticovýho řízení, zadní byla jiná, vlečená. Podle řádů na úpravy aut, se nesměl měnit základní rozchod u toho upraveného auta.
Kolik má š130RS(rally) rozchod náprav?Hledám všude možně,ale tuhle info nemůžu nikde najít.O kolik si můžu nechat prolisovat disky,aby to bylo bezpečný?Díky
Až zítra, dnes už končím, nebo se kus podívat na www.tuning.cz/s110r/ tam to někde najdeš v sekci motory-informace.
Spolehlivě se to dá poznat jedině podle čísla motoru-respektive lomítkem za číslem motoru. Např. 110 R-LS má lomítko 4 tedy to číslo vypadá asi takhle xxxxxx/4. Každý typ motoru Škoda 1000 až 136 má své lomítko
Lidi, nevíte, jak by se dal zvnějšku rozeznat motor (respektive jeho původ) jestli pochází ze 100ky nebo ze 120ky? Někdo mi říkal, že bych snad musel lízt až do válců a poměřovat průměry. Jinej boriš zas prý že se to rozezná podle toho, jakej je filtr , jestli je to průtokáč nebo ne (což ale asi nebude pravda, protože starý 120ky ho jeŠtě všechny nemĚly)... nevim. Nedávno jsem jeden koupil po GOčku a i po 5000km se mi zdá nějakej zdechlej. A doufám, že ze 105ky není.
Hundrte nezlob se na me ale je uplne jedno jesli mas ero (uz to mam taky na spadnuti 😄 nebo jestli mas 120. Ja mam treba Gardofku (120 kupatko viz [odkaz] )a mam svoje auto taky rad. A rozhodne nejezdim s cepici dozadu a na mym aute neni pultuna plastovejch spojleru a jinech bradavic. To ze tedka kupuju erko je uz jenom zivotni nutnbost, protoze je to proste bozi kara. Ale na gardofku taky nedam dopustit.
klasicky plechovy bnraznik (normalni chromak s urezanejma usima aby se vesel pres RS blatniky) a neurval ho borec rukama, ale autem a to jestli mel nebo nemel deset piv netusim...(no nejspis strizlivej moc nebyl)
A to byl ten nárazník funkční ? nebo jenom plechový nárazník "atrapa" 😊)) ? nějak si nedoveu představit, jak mi někdo rukama urve po deseti pívech normálně přidělaný chromovaný nárazník.
nepreskoci, my se preece nedame... 😃) mimochodem v noci ze soboty na nedeli mi nejaky ozraly cune urvalo zadni naraznik z myho stroje, jeste ze jsem nedal na reci kamaradu a dal ho tam. Kdyby tam byval nebyl, tak jsem mel z auta akorat hromadku nastipanych laminatu...... uz je to nastesti spraveny, ale i tak to docela nasere.... DONT DRINK AND DRIVE
Ještě stále motor není. V pátek přišla SMS, že do konce měsíce by měl být, ale do kterýho měsíce tam napsaný nebylo 😄))
Tak za chvilku nás přeskočí s počtem příspěvků favoriťáci, mno, asi jich je kapánek víc, ne? Dakos
Tradidadidadidaaaaa. A to je vse, pratele...
Ale vazne, mate niekto nieco nove? Ja si stale laminujem a laminujem (to je novinka, co - to by ste nacakali). Na dzonovych strankach som sa uz pochvalil tak to urobim aj tu: k sedackam sparco pribudli aj cierne 3" stvorbodaky sparco (vlastne sabelt, ale predava sa to uz vsetko pod sparcom). Tiez som zohnal carbonovu tkaninu (cenu radsej nechcite vediet) takze nejake to kridelko bude "real carbon look". A co ty Lado, ako pokracuje motor z fabie? Uz ho tam mas. Ja by som stale rad tu T613, ale tu na slovensku nemozem najst ziadneho "dobrovolnika", co by si trufol dat mi to tam...
Ale vazne, mate niekto nieco nove? Ja si stale laminujem a laminujem (to je novinka, co - to by ste nacakali). Na dzonovych strankach som sa uz pochvalil tak to urobim aj tu: k sedackam sparco pribudli aj cierne 3" stvorbodaky sparco (vlastne sabelt, ale predava sa to uz vsetko pod sparcom). Tiez som zohnal carbonovu tkaninu (cenu radsej nechcite vediet) takze nejake to kridelko bude "real carbon look". A co ty Lado, ako pokracuje motor z fabie? Uz ho tam mas. Ja by som stale rad tu T613, ale tu na slovensku nemozem najst ziadneho "dobrovolnika", co by si trufol dat mi to tam...
Dikec..je to docela dobře rozeznatelny.Ja prave získal přední bl+zadní haubnu a přemejšlím co s tím zadkem😄Kouknu na stranky MK a uvidím
Kde a za kolko ich zozenies, to ti skor poradia chalani od vas z ciech. Ja som ich kupoval v cechach od MK-Kosa.
Predne su iba jedny.
Zadne su 2 druhy: rally a okruhove. Okruhove su od rally sirsie cca o 3-4cm. Rally su napr. [odkaz]
Okruhovky su [odkaz]
Vsimni si tvar tej casti dole pred zadnym kolesom pri pohlade od zadku auta. Tu cast, kde sa vodorovna cast "prahu" meni na zvislu. Na rally je to "hranate", na okruhovke je to dost velky radius. Snad to z tych fotiek bude vidiet. Ak nie, daj maila. Kdesi doma mam odfotene rally a okruhy pekne vedla seba a tam je tie rozdiely dobre vidiet. (Mam doma obidvoje - kupil som rally a ani som ich nestihol nahodit a kupil som okruhy.)
Na niektorych okruhovkach byva aj vstup vzduchu pre brzdy, ale teraz to uz zalezi iba na vyrobcovi blatniku.
Predne su iba jedny.
Zadne su 2 druhy: rally a okruhove. Okruhove su od rally sirsie cca o 3-4cm. Rally su napr. [odkaz]
Okruhovky su [odkaz]
Vsimni si tvar tej casti dole pred zadnym kolesom pri pohlade od zadku auta. Tu cast, kde sa vodorovna cast "prahu" meni na zvislu. Na rally je to "hranate", na okruhovke je to dost velky radius. Snad to z tych fotiek bude vidiet. Ak nie, daj maila. Kdesi doma mam odfotene rally a okruhy pekne vedla seba a tam je tie rozdiely dobre vidiet. (Mam doma obidvoje - kupil som rally a ani som ich nestihol nahodit a kupil som okruhy.)
Na niektorych okruhovkach byva aj vstup vzduchu pre brzdy, ale teraz to uz zalezi iba na vyrobcovi blatniku.
to mitom a ti druzí😄:Kde se dají sehnat RS zadní blatníky?Jsou všechny stejný,nebo se lišej(zadní haubnu mám,tak aby to šlo dohromady😃Příp. ZA KOLIK?dík,Pajk
Přiznám se, že se svým "pekáčem" jezdím rychle, ale ne razantně a "zběsile". A proč? Protože mám rád (relativně v pekáči) rychlou jízdu a hlavně sám sebe. Pokud chci dělat blbosti, tak někde na parkovišti, nebo na rallyeshow. Ale jen tak mimo diskuzi, myslím si, že není dobré sypat do jednoho pytle 1000-110 a 120-136, protože my máme své auta opravdu rádi, jestli víš o čem mluvím. Jo, ptal jsem se na sportovní sedačky a ne na to, že tě nějakej debílek s kšiltíkem dozadu ojel. Šťastnou cestu přeje Dakos
Proč všichni majitelé vytuněnejch pekáčů Š110/120, resp. 130 jezdí jak utržený ze řetězu? Oni pro to mají nějaký důvod? a nebo se jedná spíše o pudovou záležitost?
No, ja mozem teraz vyhravat akurat tak doma v garazi. Jedine, ze by na nejakom zraze bola disciplina "najodlahcenejsie auto". To by som teraz nabeton vyhral - eRko mam bez karoserie. Ale uz to pomaly dostava nove "sexy" tvary. Takze mozno uz na buduci rok...
Milane ty jeden... 😄) Já myslel podle titulku, že jsi zase vyhrál pohár za 1 místo na nějakým sraze a ty s z nás dělá *. No počkej 😉
To LADAO Prosím tě, pokud máš ten prospekt s ARC kolečkama naskenovaný, pošli mi ho také, na jaja110@email.cz , děkuji mnohokráté.
Pokud vím, tak se ty středy ARC dělaly jenom jedny. Ptal jsem ho i na možnost větších límců na MTX a on mi povídal, že MTX teda bývalý Metalex dělal dříve i kola 15" ale to mělo nějaký středy z německa, udajně to prý byly BBS jako jsou na Ferratu. Je to ten chlap co dělá pro MTX odlitky středů na ty kola, ale už z hliníku. Já mám ještě originál MTX z elektronu, porovnával jsem ty hliníkový středy a ty jsou tak 2x těžší.
Diky za mail, uz som ti nan aj odpovedal, ale az teraz som sa pozrel sem. To je zaujimava finta s tym 13", 14" a 15" s rovnakym stredom. Nazivo som to ale este nevidel... Musim pohladat na webe... Ozaj, tie ARC stredy sa vyrabali len v tom jednom designe (vela tenkych lucov), alebo aj nejake ine? Napr. 8 lucov a tak...
Milane středy ARC jsou větší než MTX a tedy límce 13" na ARC jsou rovné a 14 a 15" jsou prolisované podobně jako u MTX. To různé " et " dostaneš vzájemnou kombinací různých šířek límců. Já ti ten prospekt zkusím oscanovat a poslat, ale je pomačkaný, tak nevím jestli se to povede. Když to bude nečitelné tak mi napíšeš poštovní adresu, já to okopíruju a pošlu ti to.
Jo, tak kola, to je kapitola sama o sebe. Su totiz dve extremne moznosti a kopa moznosti medzi tym. 1.extrem je naprava, motor a prevodovka z T613. Este stale som tento sialeny napad nerozchodil (az sa dozviem cenu, tak ma to snad prejde). Pri tejto verzii by stacili "decentne" disky tak okolo 205-225 s "beznym" ET (mam na mysli zadok, vpredu sa to da vzdy nejako vymysliet). 2.extrem je erkova/emkova naprava a kola tak 11x15" s ET okolo -40(!), aby to vyplnilo tie okruhove blatniky (ja by som tam tad este take lemy ako na 2000MI...). Obidva extremy su dost o peniazoch, ktore nemam, lebo som sa vyhadzal na sedackach (vyse 32000), idem kupovat 4-bodaky a mam objednanych 5m carbonu na zadne kridlo. Na kola teda asi tak skoro nenasetrim. Kazdopadne, ten kontakt nemaz/nezahadzuj - raz sa moze fakt hodit. Tie limce dokaze zohnat akekolvek sirky? Ono to brutalne ET by sa dalo spravit na sposob prevarenych diskov, teda vsetko smerom von a dat tam gumy, ktore nestoja 35000/kus... A tie stredr ARC sa robili aj 15"? Ja som si myslel, ze iba 13".
o ctyrkvaltu jenom v dobrem, mam podobny problem na svem stroji s gumama 175/65R13.. na trojku jezdim jen ve meste nebo v prudsich zatackach, jinakmam z auta automat. Delsi ctyrka leccos napravila co se tyka rozumne cestovni rychlosti (ui tak je dalnice utrpeni)... DOufam jen ze chystana zmena staleho prevodu na 3,9 zafunguje jak ocekavam....
Milane už jsi sehnal nějaký kola ? Pokud ne měl bych jednu inspiraci. Stačilo by sehnat středy na kola ARC a já mám ze srazu v Táboře kontakt na chlapa co je schopen sehnat nový límce 13" 14" i 15" 14 se dělají do celkové šíře 9" a 15 do 11"
velur nevim co je, ale na temer vsech sedackach se pouziva prave mikroplys, maji ho na sedackach drazsi verse Favoritu, Felicii a vsechny Octavky, takze se muzes podivat, zda je to fakt ono.
Diky, mozem zacat zhanat. U nas to tiez tipovali na mikroplys alebo velur. Zatial je to mikroplys:velur 2:1, takze zhanam mikroplys 😄
Nie, to nie su slicky, ale klasicke s dezenom. Su to tie, co su na fotkach mojho auta na Dzonovych strankach. Mimochodom, su na predaj aj s loukotami (gumy alebo gumy+loukote (samotne loukote nie)), ale tebe to moze byt jedno, lebo to mas ku mne "trochu" daleko. Ale viem si zivo predstavit, ako "drsnacky" by to vyzeralo na tych tvojich diskoch... Inak, myslim, ze gumy s takymto rozmerom by neskrtali o lemy, lebo maju dost nizky profil. Tam ide skor o to, ake to ma vedlajsie efekty (maximalka, tacho,...)
Milane, po našem se tomu materiálu říká "mikroplyš" Dofám, že je to ten samý materiál jako na tvých sedačkách.
Milane nevím, jestli by mi ty tvoje 205 vlezly do blatníků, mám sice zadní disky 7,5" ale už by mi asi drhnuly při malém propérování o lemy a tak bych musel dát místo pružin dubové dřevo a kdo by v tom pak jezdil?????? Takhle už na 185/60 mi guma najíždí na lemy, když jdou kola na dorazy. To máš originál RS slicky ? Kolik by stály ?
Tak som konecne nasetril nejake bubaky a kupil som si anatomicke sedacky (konkretne cervene SPARCO EVO 2). Chcel by som tam ale porobit nejake zmeny na caluneni, takze mam otazku. Neviete niekto, ako sa vola ten material, s ktorym su tie sedacky calunene? Trochu sa to podoba na plys, ale ten to urcite nieje. Najviac na na to podoba cesany silon, ale ten sa uz asi nevyraba.
Vyzera to perfektne (balon je to teda riadny, hlavne ked to postavis vedla seriovej 165...). Ale tieto gumy maju zalis v mieste rafika, takze su prave na disky, na ktore inak idu 195. Ja ich mam na "loukotach" a sadli tam presne. Tych 45% na 195 by uz bolo asi fakt malo. To by bolo uz asi dost male kolo. Ty mas 5-kvalt, tak by to mozno nevadilo, ale na mojom 4-kvalte su uz tie 205/50 moc male (maximalka klesla na 140, tacho ukazuje blbosti a jazdenie je stylom 1-2-3-4-4-4-4-4-4-4... mesto, nemesto vsetko na 4, ako s automatikou (brrr)).
Lado, tebe by sa hodili tie Dunlopy 205/50R13, co sa mi doma povaluju. To by bola paradicka, ako by to sedelo... P.S. Nad tymi HPckami zacinam vazne uvazovt aj ja...
Gabina tam ma prolisy a v zadu jeste 3,5cm podlozky. Nicmene 165/70R13 nenjsou mic moc...
Budou tam 5,5x14 al. kola a 185/55 gumy - jete, zusim ze Yokohamy. Ale Favo na 195/45R15 a HPckach je nekde jinde........ ted jeste chystam ramena z Feldy, upravene v Motor-Excelu....
Budou tam 5,5x14 al. kola a 185/55 gumy - jete, zusim ze Yokohamy. Ale Favo na 195/45R15 a HPckach je nekde jinde........ ted jeste chystam ramena z Feldy, upravene v Motor-Excelu....
Jo jsou fakt dobrý. Taky jsem na ně čekal 4 měsíce, tak ti nevím jestli to néní tím 😄)))) ale vážně, já mám navíc zvětšený rozchod (kromě Mkových náprav ) koly MTX ve předu o dalších +3 na každou stranu a v zádu zhruba +6 na kole a auto je jak přibité. Ještě by to chtělo lepší gumy Bravury nejsou přece jen to pravé ořechové a tak bych do příštího jara načetři alespoň na Bridgestony RE 720 jsou za poměrně dobrou cenu.
Ladao: taky nam konecne prily 130kove HPcka a musim s Tebou souhlasit. Funguje to velice pekne a prijemne, presne jak pises. Sice s podvozkem meho Fava se to rovnat neda (HP Special) ale to uz je extrem. HP proste umi a nezbyva nez doporucit...........
Monroe byly o kapánek lepší než ATESO co se běžně prodávají, i když se mi zdálo, že právě ty zadní jsou možná malinko měkčí a proto se mi auto po okreskách tak divně houpalo a kroutilo i na rovině a přitom ten předek byl tvrdý. Ty HPéčka jsou určitě dlouhodobě vykoumaný a vyzkoušený různýma zkušenostma za 30 let co škodovky jezdí všelijaký závody.
takze jsi spokojenej teda spokojenej, puvodne jsem si myslel ze rozdil mezi monroe a HP bude mensi
Tak popíšu první dojmy s HPéčkama. Když jsem je montoval tak jsem měl obavy. Přední jsou na roztažení měkčí než seriový Monroe a zadní zase tvrdší, na stlačení se mi zdají podobný. Je fakt, že předek se mi zdál před tím u těch Monroe dost tvrdej, ale to jsem spíše připisoval gumám 185/60 a zadek zase poskakoval jako koza a na rovině i v zatáčkách se auto kolíbalo ze strany na stranu jako na moři. Po montáži HPčék je auto jako vyměněný. Nejsou takový rany do řízení, auto se nekolíbe ani podélně ani příčně. Je takový vyvážený, do zatáček pjěkně drží stopu a dá se s ním projíždět rychleji.
ja jsem mel prave s120, a kdyz jsem s ni obcas v jel do lesa tak jsem musel jet krokem protoze na kazde mensi vlne se to rozhoupalo , ze ramena sedly az na gumove dorazy, jednou se mi stalo ze me to vyhodilo predek do vzduchu ze jsem mel mozna aj predni kola v lufte a jak to dopadlo tak na zem tak to tak propruzilo ze napravnica polibila maticku Zemi
Jo ještě k těm tlumičům, auto jako by stvrdne. Po přejetí nějakého hrbolu ti nevyskočí nahoru, nehoupe se hlavně příčně, v zatáčkách se nakloní a nevrací se sem a tam, takže ji projedeš klidněji a tedy rychleji.
Jo má seriové pružiny + HPéčka na 120, ale vzhledem k tomu, že mám na eRku Mkové nápravy, tak mám pružiny ze 120 cítky, ty jsou už tvrdší než eRkové a sháněl jsem ty nejtvrdší co se dělají(ony se dělají ve 3 tvrdostech). Podle vyjádření klůků co jezdí se škodovkama 110 R-130 L závody historiků, tak jim to stačí - tedy seriový péra a HPéčka.
to ladao: to mas nejspise HP na Š120 že, pruziny mas seriove nebo jak? jeste bych rad vedel jakym zpusobem a jak moc ovlivni sportovni tlumice chovani auta
Včéra mi 4 měsících od objednání přišly konečně HP sporting, v pátek je nahodím a po neděli poreferuji. Před tím jsem měl půjčeně starší ale "OK" Sachsy sport, ty byly dobrý, ale musel jsem je vrátit. A tak jsem teď půl roku jezdil na seriových, auto bylo jako loď a kolíbalo se jako kočár. Tak už se těším na ty HPéčka.
vzhledem k tomu, ze bych dnes mel mit auto zase celocervene, uvsazuji o vyletu na sraz u Machova jezera tento vikend. Jedete nekdo?
No, ja chodim pravidelne aj sem, aj na Dzonove stranky.
A fakt je, ze sme asi vsetci zalezeni v garazach. Teda ja urcite. Uz radsej ani nebudem spominat, ze stale laminujem, brusim a tmelim (a popri tom chodim do prace a ucim sa do skoly)... Ale mam novinky! Kupil som si vicko na nadrz Mattig (taketo: www.tuning.cz/…/TUNING02-1/skod… a objednal som si sedacky SPARCO EVO2 - cervene (taketo: [odkaz]
A fakt je, ze sme asi vsetci zalezeni v garazach. Teda ja urcite. Uz radsej ani nebudem spominat, ze stale laminujem, brusim a tmelim (a popri tom chodim do prace a ucim sa do skoly)... Ale mam novinky! Kupil som si vicko na nadrz Mattig (taketo: www.tuning.cz/…/TUNING02-1/skod… a objednal som si sedacky SPARCO EVO2 - cervene (taketo: [odkaz]
hmm jak myslite, nebylo to tady spatny misto.... ja jedu na yahoogroups v konfere skoda120, neni to tak spatny misto a je to trochu pohodlnejsi nez www, takze co takhle zalozit mailovou konferenci treba prave na yahoo?
No, to je asi nejlepší řešení, ale je to škoda, já, když už se dostanu na net, tak projedu snad lautr všechno, co se hundrt a éra týče. Tak jen na home stránkách ááááhoj. Dakos
Jo,jsem pro,nestíhám se koukat na dva erkařský chaty,co je novýho😄....takže všichni na džonovy stránky??Jdete taky?..sem bychom mohli jen jednou za čas napsat odkaz pro nově příchozí😄
A navíc je to na našem webu bezpečnější, klidnější a hlavně věcné. Tady by mohl otravovat kdejakej Jaryn, Kamil* a jim podobní. Tak nevím, nezabalíme to tady ?
asi tak, mam pocit ze se tady bavime uz jen my dva a to muzeme i osobne ve firme a ne tady.... to jste vsichni zalezli v garazich nebo nekde spite?
znami bohuzel totalne zklamali, takze nakonec jsem koupil trochu nestandartnim zpusobem chladic novej za dealerskou cenu bez DPH... ted uz je v aute a chladi to dobre i jede to dobre... jediny co chybi je lak na prednim cele z vnejsi strany.... chtelo by to nejakyho sikovnyho a hlavne rychlyho lakyru, abych to mel do patku v laku a moh jsem jet do Tyniste....
Radime nemáš nějaký známý ve značkový opravně, možná se tam najde chladič z 1,6 po havárce na pojišťovnu bez mechanické vady. Já jsem ho takto získal a poškození bylo - pomačkané lamely o ploše cca dlaně za půlčáka Ferneta a 25 chlebíčků. Dvě hodinky práce s nožem a chladič byl jako novej.
to "prilis dlouhe slovo" je😒br />
[odkaz] fotka.phtml?i9= 8131a 6b731befbda 2515da5dfb 8f5cee&ft=120967
len z neho treba vyhadzat tie medzery
[odkaz] fotka.phtml?i9= 8131a 6b731befbda 2515da5dfb 8f5cee&ft=120967
len z neho treba vyhadzat tie medzery
Neviete niekdo, kde by som nasiel nejake obrazky tohoto "eRka"? [odkaz] alebo jemu podobnych? Ak sa nemylim, tak s tymto jazdil Dickinson britsku seriu tzv. Super saloon cars a malo to podvozok z formule 3000 a 3.5 litrovy motor. Nieco o jemu podobnom je na skoda-techwebe, ale viac som nenasiel nic. Zaujimaju ma HLAVNE FOTKY! Diky.
ne nei to laminat, je to plechovy vylisek z cerneho oceloveho plechu. Neni ani nalakovany, je pouze napatlany nejakou mastnou sra.. kvuli ochrane. Neni ani pozinkovany takze se na nej dobre chyta formex (zakl barva...) a da se na nem dobre svaret Ja uz bych tam laminatovy celo nedostal, mam totiz laminatovy blatniky a uz by to bylo ve zlabku kapoty moc vysoky....prilis mnoho laminatu skodi.. 😃)
PS: Zoufale shanim chladic Felicia 1,6i - URGENT - nevite nekdo o necem? Vrakoviste nemaji a novej je trosku drahej... stacil by i druhak za cenu do 2000 Kc
PS: Zoufale shanim chladic Felicia 1,6i - URGENT - nevite nekdo o necem? Vrakoviste nemaji a novej je trosku drahej... stacil by i druhak za cenu do 2000 Kc
"...docela presne udelane..." To je laminatove? Tiez si sa vrhol na "nekorodovatelne" diely? Ja som teraz cez vikend "skrotil" (napasoval) predne laminatove celo (vlastnej vyroby 😄. Sedi celkom dobre, akurat laminat je hrubsi ako plech a predne blatniky mi hore na podbehoch v miestach kre konci celo odstavaju od sleletu o hrubku toho laminatu. No, silikonovy tmel to isti...
predni celojsem nakonec koupil v Benesove u Sokolovny. Sice stalo necelych 1100 (5% sleva), ale zase jsem nemusel cekat nekolik tydnu az se najde dobrodinec co mi usetri 200 Kc.... doporucuju, je docela presne udelany, prevrtaval jsem jenom diry ve zlabku kapoty....
v nedelijsem dokoncil zastavbu noveho motoru s kodovym oznacenim T3. Uz jsem ujel prvnich 40 km a me nadseni nezna mezi....
PS: shanim dvouoke celo, nejlepe nove nebo ve vynikajicim stavu. Klidne prenecham svoje ctyrocko i se svetlama...
PS: shanim dvouoke celo, nejlepe nove nebo ve vynikajicim stavu. Klidne prenecham svoje ctyrocko i se svetlama...
No, ja som raz kupil tento casak hned 2 kusy. A to iba kvoli jednej 2-stranke s eRkom. Mojim eRkom... 😄)
Inak na tom www.tuning.cz/s110r je to eRko nabeton, lebo som tam pisal prispevok zo zrazu Brno2002.2 a mal som tam jeho fotky.
Inak na tom www.tuning.cz/s110r je to eRko nabeton, lebo som tam pisal prispevok zo zrazu Brno2002.2 a mal som tam jeho fotky.
Diky, ja som ten casak nekupil, lebo v tej chvili som nemal dost hotovosti vo vacku a potom ma to preslo, kupovat cely cassak koli jednemu autu 😄. Na pande som ale toto auto tusim nevidel, mrknem sa tam znovu. To eRko sa mi fakt moc pacilo...
Luf> To eRko som samozrejme videl - ten casopis pravidelne kupujem. To eRko ma SPZ UH*--, takze ho vsetci poznaju, lebo je ceske (aj ked je v sekcii domaca scena). Linky ma z hlavy nenapadaju, ale obrazky su snad na vsetkych weboch (www.tuning.cz/s110r,skoda.panda.cz/,...). Dost s tym chodi na zrazy, takze fotky su pri clankoch o zrazoch...
Videl si uz nove cislo slovenskeho Autotuningu? Na obalke je velmi pekne zelene Erko. Ak vies, kde je o nom nieco viacej (nejaky web), skus sem dat linku, mozno by to zaujimalo aj nasich zapadnych susedov 😄
tuhle kombinace (fel+origo chladic) ma Marek v Rapidu a potvrzuje moje slova o zhorsenem chlazeni ve vybranych rezimech (stani v kolone a trvala jizda ve vysokych otackach). Nevim, o vikendu jsem vybouchal zadni chladic ven z auta vcetne prepazky a uvidime co to bude delat....
Co řešíš??? 110 a 120 mají stejný vrtání 72 mm. akorát je potřeba dát bacha jaký tam jsou polostíráky (2 nebo 2.5 mm) 2mm jsou atypy nesehnatelný.
dekuju Vam za rady, ale stranky tuning.cz/s110r znam stejne jako Dzona a ten mi radi leda chladic vykuchat, stejne jako to udelal on. A co se tyka toho clanku na TW, tak kdyz se podivate poradne na fotky tak ten clovicek v sedivy bunde s kladivem v ruce, cigarem v hube a brejlema na nose jsem ja. Ten Rapid je markuv a motor jsem tam s nim daval ja osobne....Jenze ja nemam rapida, ale erko a prekazi mi chladic. Rad bych chladic zachoval, preci jen to neni tak pekny jako kdyz ho vyhodim, ale zase je to overena vec a vyvoji chlazeni jsem venoval skoro dva roky. Nechci zacinat znova a taky uz jsem nechtel vymyslet uz nekde jednou vymyslene. Na fotkach ze srazu se najde leccos, ale potreboval bych se domluvit s nekym, kdo to delal...To tady opravdu neni nikdo, kdo ma motor za z Favorita spolus chladicem vzadu v erku?
Plechovou vanu měli:Š 100,110(obyčejná),105.Všechno ostatní mělo vanu hliníkovou.P.S Ta 105 není na 100%.
Haló?Jste tu někdo?
A nevíte někdo,jak se poznám motor š120 od 110R?Já vím,jiná vačka,klika atd,..ale na pohled.Volal jsem do autodílů,chtěl jsem kroužky na 110 motor,chvilku jsme se dohadovali a oni mě zdělili,že mám asi stodvácu.Podle čísla je to erko(ovšem papíry od motoru jsou bůh ví kde).karbec stodvácovej,žebrovaná vana.Ale písty mají tři kroužky.Dva stírací+jeden těsnící s pružinkou.A takhle to prý měla jen stodváca.Tak jak to je?
2)Ložiska kliky a šály jsou na všech škodulích (100,110,105,120) stejný?
A nevíte někdo,jak se poznám motor š120 od 110R?Já vím,jiná vačka,klika atd,..ale na pohled.Volal jsem do autodílů,chtěl jsem kroužky na 110 motor,chvilku jsme se dohadovali a oni mě zdělili,že mám asi stodvácu.Podle čísla je to erko(ovšem papíry od motoru jsou bůh ví kde).karbec stodvácovej,žebrovaná vana.Ale písty mají tři kroužky.Dva stírací+jeden těsnící s pružinkou.A takhle to prý měla jen stodváca.Tak jak to je?
2)Ložiska kliky a šály jsou na všech škodulích (100,110,105,120) stejný?
Mě tam zase překáží chladič výfukovému potrubí, uvažuji o montáži cladiče z vozu jiné značky a hlavně jiného tvaru, na srazu v Táboře jsem tam viděl chladič z emka, na stojáka, no ještě uvidím. Dakos
No nevím Radime, jestli ti tady někdo poradí. Zkus to napsat do www.tuning.cz/s110r/ do pokecu nebo rubriky "úpravy"-zátavba motoru z Favorita
mam jenom provrtanej plech pod nadrzi (4 otvory 8mm proklepnuty dulcikem - umisteny jsou pod temi ovalnymi otvory). Celej plech je caknutej BODY910kou a nikde to nerezne. Je to nejjednodusi a bohate to staci.
V sobotu jsem nasadil novy motor (blok Fa, hlava Fab atd..) do svyho vozidla. Pasnul bez vetsich potizi, ale je tu jeden zasadni problem: pri pouziti original saciho potrubi (742.136) pro SEDR mi lehce koliduje karburator se zadnim chladicem. Nerad bych se zadniho chladice zbavoval. Takze se ptam, je tu nekdo komuse podarilo skloubit facko s erkem aniz by musel vykuchat zadni chladic? Co je potreba doladit a jak? (napadlo mne chladic posunout o 20mm nahoru a 8 mm vlevo + ohnout vstupni natrubek chladice o 25o nahoru - jenze i tak tam zbyva malo mista...)
U té stovky měl vyřezanou zéměř celou vaničku a odstranil tu část podlahy kufru nad ní- ten plech s oválnými otvory. U té vaničky ponechal jen ty části co drží plech pod nádrží a tyto řádně vystužil aby mu neupadla nádrž a nekroutil to stabilizátor.
Srandoval som o chladici z LIAZky a nie o nadrzi. Aj ked v kombinacii s tym motorom 613 by to bolo dokonale... 😄
Ale vazne😒br />
Tricha vecsia nadrz by fakt neuskodila. Takych 48L by bodlo... Nie?
Ten znamy zo 100vkou tam mal vyrezany obdlznik, alebo odrezany cely predok? Inak, priznam sa ze pod 120kou som nelezal, takze neviem, ako je to tam - ale viem si to predstavit.
Ale vazne😒br />
Tricha vecsia nadrz by fakt neuskodila. Takych 48L by bodlo... Nie?
Ten znamy zo 100vkou tam mal vyrezany obdlznik, alebo odrezany cely predok? Inak, priznam sa ze pod 120kou som nelezal, takze neviem, ako je to tam - ale viem si to predstavit.
Mám ten chladič zn 1,6 a ten tam vleze bez jakýchkoliv úprav, jelikož je stejně vysoký jako u 1,3 jenom je delší, takže tam tu vaničku mám. Pokud tu díru tam vyřežeš nemělo by se nic stát. Jeden známý měl na stovce takhle udělaný odvod vzduchu od chladiče-tedy podobně jako 120cítka a chladilo mu to taky a nevím o tom, že by to mělo nějaký vliv na tuhost. Pro jistotu si můžeš dát vzpěru mezi tlumiče, podobnou jako tř. Felda. A tu nádrž z Liazky dáš pohodlně místo zadních sedaček, beztak tam budou na nic a na ni můžeš přidělat reprobedny aby jsi tu nádrž choval a můžeš vykládat, že tam máš ten motor z Tatry. Ten motor 1,6 jěště není hotový měl by být během 14 dní a pak se uvidí. CMT má teď problémy s časem, nastoupil do práce a dělá u týmu, který připravuje Ford WRC
Diky Lado. Tak nejako to aj mam zatial vymyslene. Ta priecka bude ala RS, akurat hore trocha viac vytvarovana kvoli "exotickemu" tvaru vydychov na kapote a cela bude z laminatu (samozrejme). Nevies, co by sa stalo (ohladne tuhosti), keby som tam dole vyrobil obrovsku obdlznikovu dieru (tak 10cm x sirka kufru)? Ze by som to vybral a bolo by vlastne vidiet skrz kapotu na cestu. (To by tam potom vosiel aj chladic z LIAZu 😄 A mozno by sa to dalo sikovne skombinovat s vymenou nadrze za vacsiu (tych 32 litrov je pri mojom style jazdenia dost otrava 😄. Inak chladic zatial vyhrava octavia, na druhom mieste je tesne za nou felda 1.6.
A ako to mas teraz pri tom nadupanom fabiovom motore vyriesene ty? Mas tam chladic z feldy 1.6, ak sa nemylim. Takze ta "vanicka" zarovno masky isla asi dole, nie?
Jo, a ako ten motor slape? Musi to byt parada...
A ako to mas teraz pri tom nadupanom fabiovom motore vyriesene ty? Mas tam chladic z feldy 1.6, ak sa nemylim. Takze ta "vanicka" zarovno masky isla asi dole, nie?
Jo, a ako ten motor slape? Musi to byt parada...
zdar všem.Chlapi,vím že se ptám jako blbec ale nevíte kde bych sehnal hlavici na ručku.Nejlíp někde severní Morava(Ostrava).Jo a samozřejmě za rozumnou cenu.Dík.
Milane budeš mít za chladičem přepážku ala 130 RS ? Potom je nejlepší navrtat pár dír do podlahy kufru a vaničky, pokud ji tam ponecháš vzhledem k tomu, že tam chceš dávat ten vysoký chladič z Fabie. Ty to díry bych potom doporučil proklepat důlčíkem nebo průbojníkem a tím se vytvoří takový kužel-trychtýř, který lépe odvádí vodu a ta díra tak nekoroduje. A celý ten spodek doporučuji pořádně natřít a vystříkat protikorozivním prostředkem.
Ako mate vsetci vyrieseny odvod dazdovej vody a vody pri umyvani z priestoru naporaku? Zatial sa mi ako najsikovnejsie zda dole to brutalne navrtat... Len mam obavy, aby tam nejaka voda nezostavala a nezacalo to tam korodovat.
Tak jsem tady kdysi s kýmsi hovořil o MBXku, který leželo na jedný zahradě u Chrudimi. Asi před 14 dny jsem to speciálně vzal tamtudy a musím s politováním sdělit, že už tam není.
Asi tak, kazdou volnou chvilku travim v dilne nebo pod autem. Motorove velikonoce se vydarily, mam konecne hotovej novej motor, ted uz ho jenom implementovat do vozu.... Rad bych touto cestou podekoval vsem, kdo se podileli na stavbe meho motoru at uz to bylo primou dodavkou dilu nebo jen radou ci konzultaci....
PS: Uz aby motor vrcel v aute....
PS: Uz aby motor vrcel v aute....
No, asi vsetci usilovne tunia... Teda ja rozhodne. Tie 4 dni volna som bol zavrety v garazi a brusil a laminoval. Zajtra idem pre hlavicu na radiacu paku (SPARCO). Uz sa tesim...
jasne ze makam jako sroub, ceka mne prijemny vikend, lezi mi v komore sest velkych prepravek naplnenych vice jak 300 kousky motoru a musim to poskladat dohromady.....vcera jsem privez posledni chybejici dily. Budou to letos zajimave velikonoce.
Pascalplast si mohl to kopyto opravit, kdyz uz to vyrabi ve vic jak 10 sadach za rok... je tojen o jejich neschopnosti a lenosti....
Tak je to jasne. Uz som rozhodnuty. Plan B. Rezat a dolaminovat vlastne. V tomto ale bude asi PascalPlast nevinne. To bude asi problem predlohy, podla ktorej robili formu. Rovnako zdeformovanu ma zadnu kapotu napr. aj Skoda 2000MI. Tie rozmery si doma pozriem, merat ma to nenapadlo.
Hele, ta vana s košem je ještě na autě, tak bude, až jí sundám, to bude přibližně čtvrtek, nebo pátek tento týden, včas se ozvu. Dakos
v pohode nic senedeje.... zatim jsem stale ve fazi pripravy skladani motoru. Takze cistim, lestim, meju a nakupuju co chybi....
kdyby jenom zvlena, nesedela tvarem k ramu zadniho okna (malo prohnuta - dolaminoval jsem zespodu plechove zebro ktere ji drzi ve sptravnem tvaru), je uzka, jedne strane je kratsi nez na druhe, vpravoje nizsi nez vlevo.... proste je sice nejlevnejsi, ale taky je nejhorsi z tech co jsemkdy videl. Jelikoz jsem vzdycky chtel tenhle dil z laminatu a ne z laminatovyho a tmelovyho pancire tak jsem ji doladil jsen jemne s tim, ze casem bude vymenena za uplne jinou... Mimochodem Prasek ma podobny ceny jako Pascalplast a kvalita je o neco lepsi...
Áhoj, hele nezlob se, ale nějak nestíhám, ty domluvené věcičky mám pořád doma, ale teďka jdu na odpolední, tak to snad už dovezu. Doufám, že to pořád platí.
Z PascalPlastu mi prisli 2 zadne kapoty. Jednu chcem nechat origo RS a druhu trocha "dotvorit". Bral som ich tam, lebo su absolutne najlacnejsi (1600/kus (MK Kosa cez SpeedyCars 5700/kus)). Su OK, ale pri pohlade zboku mi v okoli toho vetracieho otvoru pripadaju akesi zvlnene. Mal si tiez ten problem? Co si s tym robil? Plan A: necham to tak; Plan B: vyrezem cely stred kapoty a dorobim si vlastny rovny. Do planu B sa mi ale moc nechce. Pocitam, ze po nalakovani je to zvlnenie vidiet este viec, nie?
V stredu som videl zaujimave eRko - z dialky som si najskor myslel, ze je to okruhove RS (podla sirky). Mal tam 6-lucove okruhove elektrony (asi aj eMkove napravy) a seriove blatniky vytiahnute do sirky ako RS (predne aj zadne). Ako som to tak ocumoval, prisiel majitel, ale strasne sa ponahlal, tak sme prehodili iba par slov. Vraj to robil tak, ze blatniky nastrihal smerom od kolesa, vyhol a do medzier navaril plechy. Ta nasavacia mriezka na zadnom blatniku bola pri pohlade spredu skoro pod 45-stupnovym uhlom a blatniky naberali na sirke hned od dveri. Vyzeralo to fakt zaujimavo, ale RS je RS...
ta fotky ze stodoly jsou uz dooost stary... dneska uz auto vypada trosku jinak 😄 hlavne na vetsine tech fotek jsou pouze prepravni kola
laminaty jsou v rally verzi a vyrobcem je pascalplast o tom jak pasovaly bych se nerad zminoval, protoze se zde nesmeji vyskytovat sprosta slova.
kola bez podlozek vpredu standartni vzadu prolisovana 4,5J13. V planu jsou hlinikace...ale az po motoru
napravy eMkove vpredu se snekovym rizenim vzadu kyvadlova
laminaty jsou v rally verzi a vyrobcem je pascalplast o tom jak pasovaly bych se nerad zminoval, protoze se zde nesmeji vyskytovat sprosta slova.
kola bez podlozek vpredu standartni vzadu prolisovana 4,5J13. V planu jsou hlinikace...ale az po motoru
napravy eMkove vpredu se snekovym rizenim vzadu kyvadlova
Te motor z Fabie, je skoro stejný jako 105-130+Fav👋Felda. Akorát se nusí dodělat pravý držák motoru, protože Fabia má úplně jinak přidělaný alternátor.To všechno mi udělá CMT. Ten chladič jsem tam dával loni v květnu(máji).Předtím jsem tam měl ze 120cítky. Chladiče z Fabie jsou vysoké a do předního čela by ti nevešly. 1,4 má uzký-vysoký, TDI a 2,0 + možná 1,04/74 mají chladič stejně vysoký, ale širší.
Ty si tusim vyhral v sazke/sportke. Dost radikalnych a hlavne nakladnych zmien naraz... To uz tam mas naporak z Fel.1600? Ked sme sa pred nieco vyse rokom bavili o naporakoch Fav/Fel/Oct, tak si tam mal tusim nieco mensie. Ozaj, nevies aky naporak ma fabia (v porovnani s ostatnymi (rozmery))? Ozaj, a co ten motor. Ako je na tom s rozmermi? Sadne tam rovnako lahko ako fav/fel, alebo tam bude viacej rezania a zvarania? Clovece, uz sa tesim, az to budes mat. To musim vidiet...
Ten náporák je z Feldy 1,6 Poloosy mi bude dělat kámoš, který je dělá pro autocros, má na to speciální materiál, který dovolí velký prokrut a budou i sinější. Tu převodovku si budu objednávat u www.mari-design.cz
Ty mas tusim naporak z fava. Ten budes musiet menit tiez,nie? Tych 60000 je dost, ale co clovek neurobi pre svoje eRko... Ta prevodovka a poloosi su moc zaujimave. Mas to uz vymyslene z coho to bude?
Celý motor vyjde tak na 60 000 Kč úpravce a CMT ho dodá komplet včetně pořízení staršího motoru pro úpravu.Převodovky by to měla udržet přesto budu dávat jinou s jiným osdtupňováním převodů a pokud se zadaří a bude již k dispozici 6 stupňová. A musím dát jiné polosy- tedy jenom hřídele, protože tam současně budu dávat vlečenou nápravu.
Je to prijemny pocit vediet, ze nie som sam, kto ma "uletene" napady s motormi. Tu tatru613 asi budem musiet zavrhnut, lebo nemozem najst nikoho, kto by si na to trufol urobit to (a ja sam nemam moznosti to doma realizovat). Ta fabia je zaujimava myslienka. A preco nie octavia? Tu uz do eRka ktosi daval. Na kolko asi tak vyjde motor do fabie (seriovy/vytuneny)? Budes menit aj prevodovku a poloosi? ERkove moc velky "kroutak" nezvladnu... Inak, drzim palce a moc moc tomuto napadu fandim...
Milane no přece tam nebudu dávat motor z feldy/favo převrtaný na 1490 když můžu mít motor 1,6 z Fabie.Taky bude točit jenom 7 000 jako ten 1 100 ale ten výkon bude o něčem jiném.
Zatím tam mám původní motor, jen z toho původního zůstal blok a klika. 75% jsem si dělal sám jenom hlavu mi dělal známej kterej se tím žíví (větší ventily, tvrdý sedla, zvětšený a leštěný kanály)Ten motor v pohodě točí 7 000 ale kompres není tak veliká aby lehl po těch 6 000 Km Sání ? Mám tam box čističe z Feldy 1,3-1,6 s filtrem K+N na levé straně a čistý studený vzduch mi nasává z okna levého blatníku. Ten další motor bude 1,6 převrtaný a řádně upravený z Fabie. Ten mi dělá CMT Covanec.
Laďo,zajímalo by mě jestli máš ve svým erku původní motor obsahu 1107 s litinovou hlavou nebo už máš nějakej překopanej osmikanál z favorita ?Kam máš vyvedený to sání ?
U zahřátýho motoru mi ukazuje max. 1 kp/cm2, při volnoběhu 0.. Kontrolka nesvítí /ale funguje/, oleje je dost. Mám s tím něco dělat??? Čím začít? Pan Baťa píše na str. 414 že to nemá být menší než 2 kp, ale nic víc jsem se nedočetl.. Díky za jakoukoli radu.
Čauky, chtěl bych tě poprosit o radu.Koukal jsem na tvoji stránku na fotky RSa a chtěl bych se tě zeptat na par věcí.
a) Na těch fotkách s tý kůlny, nebo co to je bych potřeboval vědět co máš na zadku za nápravu, jestli tam jsou podložky, nebo prolisy.
b) Od koho máš lamináty a jak moc špatně (dobře) se ti na auto pasovali.
c) Co to je za verzi, soutěžák, nebo okruháč.
Předem ti díky a odpověď mi prosím nech tady.
Díky Petr.
a) Na těch fotkách s tý kůlny, nebo co to je bych potřeboval vědět co máš na zadku za nápravu, jestli tam jsou podložky, nebo prolisy.
b) Od koho máš lamináty a jak moc špatně (dobře) se ti na auto pasovali.
c) Co to je za verzi, soutěžák, nebo okruháč.
Předem ti díky a odpověď mi prosím nech tady.
Díky Petr.
Mimochdem, Leon se mi libi od doby co prisel na trh, bral bych nekterou Cupra verzi, asi s 1,8T, haldexem a hlave to ma sestikvalt😄) no jo no..pekny sen😲(( Mimochodem sedel jsem v Leonovi, kousek se svezl, a pripadalo mi ze interier je mi delany na miru-super😄) (mam 195cm..)
HPcka hlavne na 1,6ku, s upravenym motorem a pokud s ni trosku ostreji jezdis jsou podle me zivotni nezbytnost. Myslim HP special - sada tlumicu s perama. Cena neni zas tak vysoka a dostanes za ty penize opravdu hodne muziky. Je treba koupit presne sadu na 1,6. Koukni na www.hpsporting.cz a kdyztak se domluv primo s nema jak to pripadne koupit, at te zbytecne nenatahne nejaky prodejce ktery si na tom prirazi min 2000...
Na tom něco je,ale do tlumičů HP Sporting asi půjdu,protože mně hrozně nervuje to houpání a naklánění.Mně to v zimě fuguje normálně a navíc úprava odstranila problém se studenýma startama (klasika u 1.6)
Já mít zbytečný prachy tak to bude Seat Leon 1.8T.
Ale...
Já mít zbytečný prachy tak to bude Seat Leon 1.8T.
Ale...
podle toho bych tipl ze mu nekdo znice tak 2 RSa rocne...... i takovi lide jsou....................................…
RV - vis ze i myslim... nejak nemam nervy na upravene auto... treba v zime s vetsi vackou to karbecove auto musis chvili zahrivat nez se mu vubec chce jet atd... ty Tvoje Felda je proti memu Facku skoro seriova (na pocit-chovani motoru atd) i kdyz jede skoro stejne dobre, takze takove starosti asi nemas.... Mit nejake zbytecne penize tak koupim 1,6 nebo 1,9D Feldu a uz nikdy z toho nebudu delat neco co se blizi treningaci nebo Nku, protoze na denni normalni jezdeni to neni to prave orechove, cloveka aj mistama sere je to hlucne, tvrde atd....
kdyz jsem s Kosoumluvil pred skoro dvema lety ( v dobe kdyjsem shanel blatniky) tak mi tvrdil, ze dostavel 130RS (jakou verzi nevim) a hned co ji vyvez ven na prvni jizdu tak mu nekdo nedal prednost a auto bylo na odpi¨s... tak si vyber.... ja osobne si myslim svoje....
No tak to je špatný. Kdyby se tohle stalo mě, tak si koupím starou 120cítku a budu se v ní jenom vozit a na nějaký tuning se vykašlu.
Pan Kosa, majitel tuningovej firmy MK-Kosa si doma skladal 2 eReSa. Jedno okruhove a jedno rally. Mal ich vraj v takej drevennej stodole. Uz skoro hotove. V tej stodole sa hrali nejake deti a zapalili ju. Deti sa zachranit podarilo, auta ale nie. Prosim, uctime si tieto 2 eReSa 2 minutami ticha...
(P.S. Neviem, kedy sa to stalo, ja som sa to dozvedel vcera.)
(P.S. Neviem, kedy sa to stalo, ja som sa to dozvedel vcera.)
Vcera mi prisli okruhove RSove blatniky od MK-Kosa. Vecer mi volali chalani, co mi ich doviezli, ze su uz preclene, takze dnes idem pre ne. Jabadabaduuu!!!
Financie su asi problem nas vsetkych. Inak by sme sa asi stretali v rubrike "911 - nemecka legenda" alebo "V12 - stars". Ale faktom je, ze na eRko nedam dopustit a aj keby som sa topil v peniazoch, eRko by som urcite mal. Akurat by pribudli aj dalsie znacky. Problemy s priestormi mam aj ja. Mam malu plechovu garaz bez montaznej jamy. Jedine co mam je dielnicka 2x3 metre a zahradku (travnik) za domom, na ktorom vsetko robim (a v zime v pivnici (ve sklepe)). A na rozdiel od vas ostatnych mam este jeden velky problem. ERko je moje JEDINE auto. Takze musim tolerovat zadne sedacky, snazit sa udrzat ho na znackach,... Ved to poznate. Keby to bola iba "hracka", uz davno by vyzeralo uplne inak. A nad motorom 613 by som vobec nevahal... 😄 Nastastie toho doma moc nenajazdim (1000-2000km rocne) viacmenej iba tuning-zrazy takze s policajtmi sa moc nestretavam. Akurat STKcky su problem...
Vykaslal bych se nejradsi na cele Facko 1490ccm, stacila by pekna Felda 1,9D , na OZkach a HPckach. Poradny podvozek je pul zdravi.... ale jinak by to uz byla cista seriovka
mitom: ten "virus" - "zdomacneni" jsem uz asi chytil, castecne z duvodu popsanych v nazvu viru, castecne z toho ze se mi nejak nedari financne utahnout dve upravene auta a jednu seriovku a taky proto ze uz me tezce prestalo bavit placat se po cestach v CR, je to o rypak..😲((
Jeden malý sen jsem si splnil a ten větší už nechám spát. Dneska sice v pohodě seženeš trubky, laminát, plasty, CO a vlastně co chceš. Jenže mi schází prostory a kompletně vybavená dílna a na tu mi schází peníze. A vůbec některé sny se mají jen snít....
A co tak zrealizovat ten sen teraz? Ja viem, rodina, zena, deti, vela uctov a malo penazi... Ale mas krasne urobene eRko, takze v podstate aj tak prezivas svoj sen. Ja mam vyhodu(?) v tom, ze som zatial slobodny, takze kludne mozem 80% prijmov nalievat do auta a davat do eRka veci, ktore si nekupia ludia ani do bavorakov. Teraz premyslam nad sedackami sparco evo 2, ktore by som dal na ten renaultacky sklapaci mechanizmus, ako to mas ty. Ale az "zdomacniem"... Potom asi aj mna zacne viacej zaujimat, ci ma auto airbag aj pre spolujazdca a ci sa vyraba aj vo verzii kombi a mejej sa budem pytat, aka je maximalka a za kolko dosiahne 100km/h. Brrr. Desiva myslienka...
Milane, ono to nemá nic společného se Š 110 R a tak by nebylo to vhodný cpát na naše stránky. No a v té době, co jsem to plánoval to opravdu nebylo lehký. Např taková svářečka CO na rám z chrommolybdenových trubek byl jenom sen, který měl pár lidí v republice. A pak mi navíc chyběly ty prostory, ale sen jsem měl. Pak jsem si koupil eRko a udělal, jsem si ho podle sebe.
Ozaj, a preco tie svoje studie nehodis na web? Ja som teraz na Dzonovych strankach pridaval ku svojmu eRku nejake EVO studie, Radek tam ma tiaz clanocek o Roadsteri z eRka...
Tak auto vlastnej konstrukcie, to je aj moj sen. Presnejsie replika 130RS. Trubkovy ram, silny motor, lahka laminatova karoseria, vpredu 245R15, vzadu 345R15,... Ono to zase nie je az taky problem. Su firmy, ktore ti vyrobia cokolvek - u vas je to metalex (doma v garazi sa to az tak moc neda). Ale toto vsetko je trochu ina cenova skupina a nehram sa na to, na co nemam. Ale zastavba 613 do "seriovej" skodovky realna je (myslim aj financne). Nie doma, to uz som spominal, ale myslim, ze keby som sa pre to ozaj rozhodol, tak by som niekoho s potrebnym vybavenim nasiel. A ci mi zoberu papiere na motor z fava, alebo tatry... Aj tak to u mna vsetko speje k tomu, ze kupim este jedno (ojazdene) auto na normalne vozenie a druhe na "vyblaznenie". Ved aj ta laminatova karoseria bude asi paradne drazdit policajtov az ju nahodim... Obzvlast ten obrovsky zapusteny vydych od chladica v prednej kapote.
Žádný srandičky. Když mi bylo tolik let jako tobě, tak jsem si chtěl postavit auto své konstrukce s podvozkem z T 613. Ještě mám doma nějaké skicy karoserie. Nikdy se mi to nepodařilo, ono to nebylo tak jednoduchý a tak to přeju alespoň tobě. Jo a to auto bez výfuku jenom z trubkou napříč pod nárazníkem jsem zkoušel už na naší 1000 MB v roce 1969. Takže ten zvuk a reakce sousedů znám velmi dobře. A nejen domluvy sousedů, ale i napomínání od policajtů a otce.
Aaaaa! Zase. Srandicky, srandicky... Ze ale do mna vrtas prave ty, Lado. Na tvojom eRku su seriove tiez len SPZ-ky. 😄 A aj tie by si dal do farby vozu, keby sa to smelo... A co sa tyka vyfukov, poriadny sportak musi vydavat aj poriadny zvuk. Tym nemam na mysli tu trubku co som mal na zraze namiesto tlmica. To bol len ulet. Ked mne sa tie zlate pohare tak moc pacili a jeden som tak moc chcel... Mimochodom, zhod si doma tlmic a vytoc to na takych 6-7000. To je melodia... (No, susedia to v sobotu rano o 6:00 asi videli trochu inac, ale oni sa v tom nevyznaju...). Do tej 613 by samozrejme tlmice isli. Asi nejake vhodne naohybane remusy alebo im podobne. Aj ked... Ako si sam spominal, nenechal by som si utiect prilezitost, predviest na zraze, co dokaze V8...
Milane vydrž ještě chvilku a přečti si tohle. Vem jenom motor, převodovku a nápravy "výfuky" tam nechej o😊))))))
Uz som ten blaznivy napad s krizenim tatrovky a skodovky skoro rozchodil. Ale od soboty v tom lietam zase. V telke na nemeckej stanici Kabel1 (v relacii abenteuer auto) ukazovali BMW X5 LeMans. Ten terennacik znizili o 30mm a narvali do neho 12valec pouzivany v "plackach" na LeMans. Tych 700 koni davalo maximalku 309km/h. A ten zvuk... (mal som to pustene cez bedne a dost nahlas, tak som to mal skoro ako "live"). To snad ani nemalo tlmice vyfukov. Cista brutalita. Nadhera... A teraz ma ospravedlnte, idem zhanat sikovne naburanu 613ku... 😄
Já tedy nevím, ale tomu motoru asi bude jedno kudy půjde vzduch. On má takový veliký ventilátor, že néní problém aby si ho nasál odkudkoliv. Jestli oni při tom sprintu nesundávali klínový řemen pohonu toho ventilátoru, aby získali nějaké koně navíc. Ale i tak na 400 metrech by se motor neměl tak přehřát a vzduchem chlazenému motoru to vadí ještě míň. Tam je rozhodující teplota oleje.
Tusim sa tu rozpravam sam so sebou... No, nevadi. Aspon mi nikto neodporuje...
Napadlo ma, preco by mohli byt problemy s chladenim motoru 613. Aj na pocitacoch sa obcas stava, ze ked sa odkrytuje, tak sa niektore diely hreju viac. Jednoducho ten vzduch neprudi tade, kade ma, ale inou cestou. Mozno je toto problem aj tej skodovky bez okien a kapoty. Vzduch ide "skratkou" a nie okolo motora.
Napadlo ma, preco by mohli byt problemy s chladenim motoru 613. Aj na pocitacoch sa obcas stava, ze ked sa odkrytuje, tak sa niektore diely hreju viac. Jednoducho ten vzduch neprudi tade, kade ma, ale inou cestou. Mozno je toto problem aj tej skodovky bez okien a kapoty. Vzduch ide "skratkou" a nie okolo motora.
Tatra je myslim chladena len vzduchom. Keby sa to okopirovalo priamo z tatry (myslim tym vedenie vzduhu a tak)... Ved tam je to tiez vzadu a zakryte karoseriou. Tak ked sa to uchladi tam, tak preco by sa to v skodovke nemalo? Ale zatial som sa este pre takuto prestavbu definitivne nerozhodol. Zatial to beriem len ako "ulet". (No, aj ta karoseria z laminatu bola zo zaciatku "len taky uleteny napad" a uz na tom rok makam...)
Já to myslel vážně. Přece by sis nenechal ujít tu příležitost předvést ten zvuk tříapůllitrového osmiválce bez tlumiče výfuku. A s tím srazem to myslím taky vážně. Až to budeš mít hotový tak tam jedu.
zkouselo se dat do S1000MB motor z T603 a i kdyz to jezdilo bez skel, bez haubny a bez zadniho cela, tak byly obrovske problemy s chlazenim. stejne tak jako nechapu, jako to ma s chlazenim ten maník, co narval T603 s napravou a prevodovkou do stary Octavky....
Milane a ještě si zapomněl napísať "že to bude bez tlmiča výfuka, iba zvody s takovou rurou na konci" a bude další pohár, tentokrát za 1 místo. Tak až to bude tak napiš a já na ten sraz taky přijedu.
... no a mne sa prehana hlavou myslienka, narvat to do erESA, trocha ten motor este vytunit (zortvacnik, webery, ..., 100-litrova nadrz). Potom uz len dost siroke kola, aby to nehrabalo aj na stvorke...
he? to jako hodlate nafotit T613 a skudku, nebo narvat motor z T do S, nebo jenom karbec, nebo wo co tu vlastne GO?
Budu se snažit jak jen to bude možné, ale pořád nemůžu zastihnout toho chobota doma, to víte, soukromej zemědělec. Dakos
Uz sa moc moc tesim... Dufam len, ze tento blaznivy napad rozchodim, lebo inak ma cakaju moooc moooc velke problemy s policajtmi a STK.
Milan (mitom) tu je, len si ma zase predbehol. Pravda je, ze sa neni cim chvalit. Stale a stale laminujem tu blbu karoseriu, takze nie su ziadne novinky. Teraz robim obrovsky vydych na prednej kapote. Je to stale to iste dokola. Nieco vyrezem a zlaminujem, potom 24 hodin cakam...
To tu není ani mitom s těma svejma udržovacíma hláškama?😄To budu asi za chvilku trpět samomluvou(teda samopsaním)
dlabu na to, pokracuju ve stavbe, prece to neprodam za tretinu nakladu... takze rusim poptavku po vetraku topeni a poptavam nasledujici😒br />
Motor Fav/Fel
Vyfukove potrubi 742.136
Saci potrubi Fav(MM)
Saci potrubi S120
hnanou hridel prevodovky a kolo difer. prevod 3,9
Ano chapete spravne hodlam zastavet facko do svyho draka.....zadnej prodej nebude....
Motor Fav/Fel
Vyfukove potrubi 742.136
Saci potrubi Fav(MM)
Saci potrubi S120
hnanou hridel prevodovky a kolo difer. prevod 3,9
Ano chapete spravne hodlam zastavet facko do svyho draka.....zadnej prodej nebude....
Kedze neviem, dokedy kto robite, tak vam vsetkym chcem radsej trosku v predstihu zazelat stastne a vesele vianoce, bohateho jeziska pre vas aj vase eRko a v novom roku vela zdravia a stastia, malo policajtov na cestach a milych a usmievavych pracovnikov STK a nech su v buducom roku vase eRka aste krajsie a rychlejsie ako v tomto. Tiez dopredu dakujem za vase pozdravy a maily.
Toto mi pripomina zazitok z colnice. Colnik sa postavil za zadok auta a ziadal ma, aby som otvoril kufor. Ked som mu "decentne" oznamil, ze stoji pri motore a ze kufor to ma vpredu, tak zostal taky zahanbeny, ze sa potom do neho ani poriadne nepozrel...
Hmmmm, zajímavé. A ještě více by bylo zajímavé, co by nafotili pod přední kapotou našich miláčků. Tak akorát rezervu, hever a u někoho i posilovač brzd. Brrrrr to by byla kapota.
Viem, ze sa to netyka priamo eRka, ale toto vam musim povedat. V nedelu na DSF ukazovali zaujimavu technologiu auibrushu. S digitalnym fotakom nafotili prednu kapotu BMW (samozrejme mozu aj cokolvek ine). Potom odfotili motor. Obidvoje presne zhora. Na pocitaci to prekryli, aby to licovalo. Prednu kapotu odmontovali a postavili kolmo pred plotter, ktory mal namiesto cartridge tie male pistolky. A zbytok prebiehal pobobne ako na papier. Vysledkom bolo, ze ten bavorak mal na prednej kapote obrazok svojho vlastneho motora. Cele to trvalo asi 2 hodinky (to striekanie, nie ten program), bolo to lacnejsie ako klasicky airbrush a stacili na to 4 farby (CMYK) - takze ziadne pracne miesanie farieb a roztrasene ruky, ci sa to podari. Potom ukazovali aj cele Smarty takto oairbrushovane. Bolo to celkom zlate... Ale na nase financne pomery je to aj tak nedostupne...
Nazdárek, já v září dal Stkmenovi 500kč do kapsy za svoje éro, ne proto že by tuning, ale protože jsem ho zrovna koupil a bylo (zatím ještě je) ve zbědovaném stavu. Teď se chystám s hundrtkou, to teprva bude zajímavé. Byl bych rád, kdyby to dopadlo jako posledně, když jsem se tam objevil mezi vratama, tak se všici seběhli a čuměli jak je to "pěkný kilo", ale že to má vůle na předku a občas to nebrzdí jak má, to nikoho nezajímalo.
Taky jsem prošel v létě STKáčkem tak jak ho mám. 2/ Jo mám na mysli ty Džonovy-naše stránky. Tady by to mohli zase napadat Jaryn,UBL a jim podobní.
To si cez STK presiel aj s tym obrovzskym kridlom zadu a podobnymi vecami 😄 ? Tak to ti gratulujem! Zase o jedno pekne auticko na nasich cestach viacej.
YABBA-DABBA-DOO!!! Prave som sa vratil z STKcky. Urobil som. Zase na 2 roky pokoj. Trocha sa mu nepozdavali preverene disky a folie na prednych bocnych, ale ukecal som to. A na pristrojovku zavolal aj kolegov, nech sa idu pozriet... Prima, nie?
Travexi,jeden mám doma,taxe můžem domluvit,ale nevím kolikarychlostní(nebyly oba stejný,jen jeden měl vestavěnej odpor?).A ty už to svoje R neprodáváš?
Milan (mitom) bol od stredy na sluzobke, preto neudrzujem. Lado, ktore su "vase stranky". Myslis Dzonove?
chces udrzovat, toz udrzujme 😃)
> k tomu dotazu jak kdo splnil plany, ja jsem letos svuj plan splnil na 95%, auto jsem dostavel, jediny co mu schazi jsou koberce za sedackama a v vycalounit kufr + mi tak terosku schazi ventilator topeni. Logicky se nabizi otazka, nemate nekdo navic jeden ventilator topeni? (staci jednorychlostni)
> k tomu dotazu jak kdo splnil plany, ja jsem letos svuj plan splnil na 95%, auto jsem dostavel, jediny co mu schazi jsou koberce za sedackama a v vycalounit kufr + mi tak terosku schazi ventilator topeni. Logicky se nabizi otazka, nemate nekdo navic jeden ventilator topeni? (staci jednorychlostni)
Já mám tu svojí plečku přes měsíc. Teď jsem dal papíry do depozitu. Začal jsem shánět všechny věci co budou potřeba na to, aby to odpovídalo mé představě. Tak polovinu už toho mám, ale rád bych do toho rám, nemám vůbec představu jak na to. Buď bych právě nejraději koupil hotový. Materiál není problém, pak udělat snad taky ne, ale jaký tvar, to je otázka. Vím přesně jak vypadá z RS a ten se mi moc nelíbí, raději bych něco trochu méně nápadného. Máte někdo něco? Dík Dakos
Né,vzhledem k tomu,že ho mám chvíli a nemám garáž😒.Ale plánů je hodně.Zatím se hrabu v motoru.Už doma šílej,mám ho rozebranej v komoře v činžáku.Ale byla fuška ho tam dostat,😃
Je to tu nejake mrtve. Takze mam otazku na ozivenie. Stihli ste niekto urobit na eRku vsetko, co ste si na zaciatku roku naplanovali? Alebo aspon polovicu? A co to bolo?
Ja teda nie, dokonca ani tu polovicu.
Ja teda nie, dokonca ani tu polovicu.
Já chodím na tři směny a Travexr jen na ráno a navíc každý pracuje na jiném pracovišti, to co si potřebujeme říct, tak to si řeknem. Je to firma vyrábějící elekroniku pro všechny velké automobilky, která sídlí v Benešově. Dakos
Jestli pracujete jak se tady domlouváte, tak potěš pánbůh. A kde že to spolu pracujete ? je to tajný ?
Ta tisicovka by nevadila. Je to sice predrazene (doslova okradanie), ale nejako by som to vydrzal. Pri tych prachoch, co do eRka vrazam by sa to stratilo. Dufal som, ze to bude niekto predavat v Brne, ale... No, aspon som tam kupil pekne 3. brzdove, co sa da zabudovat do spoileru.
Já vůbec nemám páru o tom "žigulu".Je to jmenovec.Tuhle přezdívku jsem převzal po závodním speciálu.Jinak mi většinou říkají "Handrťák",ale to mi přijde spíš jako jízlivá poznámka než přezdívka.Jinak jak se bavíte o těch sklíčkách jiných barev na blinkr,tak když jsem byl v roce 99 na srazu v Mělníce,tak tam je normálně někdo prodával na haubně nové a byly docela drahé,chtěl za obě necelej litr.Občas se na ně objevil i inzerát v Annonci,ale je to už dlouho.Pokusím se na ně někoho optat.Jinak teď jsem se odmlčel,protože jsem trávil poslední týden v nemocnici.Jo a s Travexem makám v jednom podniku.Je to kolík a dost hodně toho zná.Tak čau DAKOS
byla to dvouslozjkova cira pryskyrice, co to presne bylo nevim, protoze to dotahnul jeden typek z fabriky nality v lahvich od destilky.... ale bylo to neco jako Dentakryl (smrdelo to podobne i na zpracovani to bylo hodne podobny)
jasne proc bych neprodaval.... proste jsem se rozhodl to zkusit, cena je jaka je a pokud se za ni neproda tak si ho necham 😄
To, že je v síti 18 V jednoznačně způsobuje dobíjení, ale co ho kazí je věc jiná. Asi ti odchází regulace (nevím jakej altík tam máš) A k tomu zapalování- jakou indukční(zapalovací ) cívku máš u toho rozdělovače z Fava ? původní nebo z Fava ?
Zdar chlapy, potrebuji poradit. Praskaji mi predni zarovky. Při mereni to vsude ukazuje 12, ale jakmile to nastartuji, merakem jsem zjistil hodnoty az 18. Vymenil jsem alternator, relatko, chvili to fungovalo( asi tyden) ale ted je to zase stejny. Uz fakt nevim, cim to muze byt. Při jizde musim zapinat chladice( mam je dva) radio, zesilovac – proste zvysuji odber, to pomaha, ale je to blby. Co to muze zpusobovat? Myslel jsem si, ze je to alternatorem, potom relatkem, ale jak to tak vypada není to ani jednim z nich. Jsem z toho uz v mensi depresi. Premyslel jsem, ze by to mohlo byt elektrickym zapalovanim, protože tam klasicky eRkovy, ale zapalovani myslim z Favorita. Poradite mi někdo? Do servisu se mi to nechce davat, protože nejsem nejak moc při penezich. Na zadny logicky vysvetleni jsem ještě neprisel. Zarovky, které prasknou, jsou uplne uskvarene, ale to se ani nedivim – pretezuji je skoro o 150 %. Během mesice uz jsem jich koupil asi 4. Zda se mi, ze je uz zase praskla dioda v novem alternatoru. Opravdu nevim. Strkam do toho peníze a pritom to muze byt upln a prkotina.
Bile kryty se dodavaly standartne na vybrane e😜ortni trhy a najdes je v kata,logu dilu na erko zcela bezne. Problem, je ze nejsou. Zkousel jsem to vyresit beztlakym odlevanim do dvoudilne formy, ale vysledek nebyl uspokojivy (spatny material). sehnat se prakticky nedaji, sice je na aute mam, ale shanel jsem je nekolik let....
Omyl. Narazniky to nebude mat vobec. Smerovky pojdu priamo do predneho cela. A origo eRkove sa tam hodia najviac. Rozmyslal som aj nad vw-golfovymi, ale tie su aj s obryskami a nebolo by to ono. Ty mas asi na mysli moju sucasnu cerveno-bielu verziu, preto mi radis ten cerveny spray. Lenze ja to idem prestavovat na RS a na nej bude predna cast biela metaliza. (Aka bude zadna, to neprezradim, ale bude to moooc pekne.) No a kvoli tej bielej farbe vymyslam s tymi bielymi smerovkami. Alternativne este tak tie cierne, ale ina farba sa tam moc nehodi. Inak, rozmysal som aj na tym nechat tam oranzove, lebo vzadu budu oranzove (s tym nic nenarobim - zohnat zadne svetla na opel ascona '75 s bielymi smerovkami by bol hodne prehnany optimizmus).
Mam 120(136) M-type a presne zazltli,zmatneli tak ze som ich po dvoch rokoch vyhodil a dal orange. Vyrobca bol myslim z Madarska.
Inac ved naraznik robis sam, mozes na nom nechat rovnu plosku na smerovku, resp najst auto kt. ma podobne zaoblenie, alebo R-ko farebne zladit tak aby tam pasoval oranz, resp. myslim ze su aj cervene spraye na svetla.
Inac ved naraznik robis sam, mozes na nom nechat rovnu plosku na smerovku, resp najst auto kt. ma podobne zaoblenie, alebo R-ko farebne zladit tak aby tam pasoval oranz, resp. myslim ze su aj cervene spraye na svetla.
Nestihol. Naposledy som bol na tuningklube.sk v stredu pred 15:00. Potom som isiel na sluzobku a vratil lom sa az v piatok vecer. Potom bol vikend a dnes som tam nasiel oznam, ze forum docasne vypadlo.
Vyrobit ich z inych ma tiez napadlo, ale su moc zaoblene a cuvacky byvaju vecsinou rovne. Uz som rozmyslal aj nad tym dat tam nejake z ineho typu auta, ale prave tie eRkove sa mi moc pacia.
Alebo sa nastvem a namiesto bielych dam cierne. Spray sa da zohnat. Ale biele sa mi viac pacia. Navyse neznasam ludi, ktori zastriekaju svetla tak, ze to svetlo nie je poriadne vidiet ani v noci (silnejsie ziarovky zase topia plexi na svetlach). Tak by som sa nerad stal jednym z nich.
Co si myslel s tymi tvojimi skusenostami s bielymi smerovkami a tym UV? Zazlkli, zmatneli alebo tak nieco? Mas/mal si eRko s bielymi?
Vyrobit ich z inych ma tiez napadlo, ale su moc zaoblene a cuvacky byvaju vecsinou rovne. Uz som rozmyslal aj nad tym dat tam nejake z ineho typu auta, ale prave tie eRkove sa mi moc pacia.
Alebo sa nastvem a namiesto bielych dam cierne. Spray sa da zohnat. Ale biele sa mi viac pacia. Navyse neznasam ludi, ktori zastriekaju svetla tak, ze to svetlo nie je poriadne vidiet ani v noci (silnejsie ziarovky zase topia plexi na svetlach). Tak by som sa nerad stal jednym z nich.
Co si myslel s tymi tvojimi skusenostami s bielymi smerovkami a tym UV? Zazlkli, zmatneli alebo tak nieco? Mas/mal si eRko s bielymi?
Nazdar, neviem ci si si stihol precitat na tuningklube.sk moje skusenosti s bielymi smerovkami (moje neboli stabilizovane voci UV), skus si ich vyrobit zlepenim spodok original oranz a predok z nejakeho ineho auta, resp. z cuvacky.
Mňo,zima už je slušná.Proto taky sháním nějakou garáž,kde by bylo alespoń trošku teplo-nevíte někdo o nějaký?Přeci nebudu celou zimu tvrdnout doma vymýšlet co by se dalo,kdyby bylo teplo.
Na makanie na eRkach je uz trocha zima. Teda aspon pre mna, garaz mam plechovu a bez kurenia, takze tam nieco robit by bola samovrazda. Tak som radsej doma v teple, skladam puzzle (3000) a mam kopu casu na vymyslanie blbosti...
Dentakryl byl čirý jako plexi, bylo to něco jako epoxyd, taky dvousložkový, ale tekutý, takže se dal nalít do formy.
A ten dentakryl je normálne číry (ako sklo alebo plexi), alebo má nejaký farebný nádych? Viem, že je to "ujeté", ale na laminovanie je už zima, tak vymýšľam takéto blbosti.
Kdysi ,se u nás vyráběl Dentakryl(nevím jestli se to ještě dělá ?), je to dvousložkový tekutý materiál a dalo se z toho odlívat cokoliv do formy a podle potřeby i probarvit.
Tabor mam trocha z ruky. 😄
Uz som rozmyslal kupit jednu oranzovu, Odtlacit ju do formy a z plexiskla vylisovat alebo odliat biele (modre, zelene, dymove,...). Ked som si trufol na laminovanie celej karoserie, dve smerovky ma nezastavia. Len vymysliet, ako roztopit plexi, aby bolo tekute a neboli v nom bublinky. Alebo pouzit nejaky alternativny (najlepsie dvojzlozkovy) material, ktory je po vytvrdnuti ako plexi (ze by vodne sklo?).
Uz som rozmyslal kupit jednu oranzovu, Odtlacit ju do formy a z plexiskla vylisovat alebo odliat biele (modre, zelene, dymove,...). Ked som si trufol na laminovanie celej karoserie, dve smerovky ma nezastavia. Len vymysliet, ako roztopit plexi, aby bolo tekute a neboli v nom bublinky. Alebo pouzit nejaky alternativny (najlepsie dvojzlozkovy) material, ktory je po vytvrdnuti ako plexi (ze by vodne sklo?).
byl jsem se podivat na jednech amaterskych zavodech do vrchu, a yl tam borec se 110r upravenou jako rs a kdyz to turoval pred startem tak ten klasicky erkovy otackomer se odrazil od konce takze odhaduju nejakych 9000 az 9500 ot/min
Kde sa daju zohnat predne biele smerovky na eRko? Stacia krytky. Na eMkove skodovky su toho plne obchody, ale na eRko nic. Vraj sa toho vyrobila iba limitovana seria priamo v Boleslavi. Je to pravda? A eMkove sa vraj vozia z madarska.
😄))))))) zas tak hrozne to neni. Moc jsem s tim ted nejezdil, vyuzival jsem Felcku 1,9D a firemni naftu😄))
Ty seš dobrej, už teď nestíháš a to tam ještě chceš větší karbec 😲ooooo))))))))) Asi řeknu Zdenovi by ti to uškrtil, nebo je potřeba vyměnit řidiče.
Za ten karbec dik, aktualni je to porad. Ale jo docela to jede slusne, az k tomu nekdy nestiha ridic😄)))
No jsem a nejsem, už to nikdy nebude jako předtím. Na ten karbec jsem se ptal a on mi povídal, že nemá(spíše má ale nechce ho asi pustit), ale že se zeptá po svejch známejch. Pak ti dám vědět, jestli je to leště aktuální. BTW jak to jede po zajetí ?
Hele odkud jsi? tady u nas jezdi naky upraveny modry zigulik s napisem Dakos Tuning.. ze by jmenovec?😄))
Nevím,jak vy já jsem dělal amatérský lak jednou.Stříkal jsem dvanáctstettrojku syntetikou.nebylo to zas tak strašný,povedlo se to.S akrylátem je to prej lehčí,nedělá takový kapky jako syntetika.Uvidíme,v daleké budoucnosti budu dělat na erku nový kabátek😄(akrylatovej).Ta práce je na ho...,hlavně vybrušování kitu,kitování a zase vybrušování.Docela opruz,ale výsledek dobrej.Je to nekonečná a nezáživná práce.Myslím,že by to zvládnul při moc a moc trpělivosti každej.
Suhlasim. Lak musi robit profik. Najaky ten spoiler sa da sice nastriekat aj doma, ale robit cele auto... A pri metalize uz domorobo nehrozi vobec.
V jednom bazare som v lete videl zelene erko za 25000. Videl som ho cez plot a bol som rozhodnuty ho kupit. Ked som sa ale dostal k nemu blizsie (mali obednu pauzu, tak som tam cakal pred branou), uz som ho nechcel. Lak tam bol vyslovene naplacany. Vyseralo to ako mozek. Brrr. Tak som ho tam nechal.
V jednom bazare som v lete videl zelene erko za 25000. Videl som ho cez plot a bol som rozhodnuty ho kupit. Ked som sa ale dostal k nemu blizsie (mali obednu pauzu, tak som tam cakal pred branou), uz som ho nechcel. Lak tam bol vyslovene naplacany. Vyseralo to ako mozek. Brrr. Tak som ho tam nechal.
K tomu ti řeknu jen jedno. Lak jsem si nechal udělat v lakovně. Můžeš se snažit, tunit auto jak chceš a poud je lak na*** je i celé auto. A naopak, můžeš mít obyčejný auto a perfektní lak a auto hned vypadá jinak.
Zdravim vás všechny pánové. Což takhle rozputat diskuzi na tema lakování auta, fígle, postupy, práce lakoven apod.
Prave o iny prevodovy pomer mi ide. Chcel by som si ich zamontovat do mojej 120. Len neviem, ci to bez uprav pojde.
Mám pocit, že mají i jiný "převodový poměr". A to bude asi nedůležitější. pro závodní účely možná ještě excenticky uložené. Případně úchyty excentrickými šrouby.
Zdravim, mam problem s rozlisenim obycajnych 120-tkovych vent. vahadiel a R-kovych (C). Okrem predliateho pism. C na vahadlach - ako sa daju poznat? Standardne 120-cinove mozu mat vytlak oleja bud hore na vahadle, alebo sikmo dole, maju 4 hlavne nosne kozliky a 2 krajne. Zaujima ma komplet vahadiel aj s capom. Ma R-kovy cap ine uchytenie?
Sraz teďka pořádá Džon,někde v hospodě na Praze 4.Nějaký info. je na jeho stránkách.Ještě ani nevíme kdy,ale už se těšíme😄.Stavíš se?😄
Klika je v pohodě,žádný rejhy,ale jedno ložisko je má(téměř neznatelný na omak,takže ho tam nechám)Motor je erkovej,jeden z pozdějších(vana,karbec z s120)Vačka jak nová(alspoń z toho co jsem viděl
Klika je v pohodě,žádný rejhy,ale jedno ložisko je má(téměř neznatelný na omak,takže ho tam nechám)Motor je erkovej,jeden z pozdějších(vana,karbec z s120)Vačka jak nová(alspoń z toho co jsem viděl
Kroužky by se měly ještě dát sehnat v nějaké prodejně autodílů , která vede Škoda nebo přímo ve značkové prodejně. Musíš ale vědět jaký motor( 110 R,105,120 ??), rok výr. a nejlépe je vzít sebou na porovnání. Jo a ještě - ložiska na klice nesmí být poškrábaný( pokud ano, ale klika je lesklá bez odřenin je dobrá - tak vyměnit ložiska kliky, pokud je podřená klika tak nechat udělat výbrus a dát nový ložiska. Džon ti trochu poradí on to už dělal. Jo a jaký sraz bude, že tam nebudu ??
Ladao:Jo,zeptám-dneska si k Džonovi pro ten setrvák jedu,tak se hned opítám😄Dají se ještě ty kroužky na erko snadno sehnat?Jinak dík😄Hm-Vysočina,to je dálka-to se asi na srazu neukážeš,nebo jo?😄
Tak nějak jak to napsal Dakos: očíslovaný jsou nejen hlavní ložiska kliky ale i ojnice, takže bys to přehodit neměl a pokud by se ti to tedy podařilo, tak je s motorem ámen. Jestli je vyběhanej motor se pozná podle toho jestli je na válci hrana , tam kde končí ta vyleštěná dráha pístních kroužků-zkouší se to nehtem, prostě po té hraně přejedeš a pokud je dost znatelná tak na výbrus( u těchto motorů většinou do 100KKm jsou válce dobré-hrana tam není, ale kroužky jsou fuč) a jestli jsou jen vyběhané kroužky se pozná tak, že se kroužek sundá z pístu- zasune do válce a pokud je ta mezera v kroužku velká tak jsou v * kroužky, někdy stačí vyměnit jenom ty kroužky alespoň stírací aby motor nebral olej. Kde ti odlehčí a vyváží setrvák i kliku v Praze se zeptej Džona s naších stránek s110r, on je přažák a už si to někde nechal dělat. Možná to i najdeš ve článku na přestavbu motoru z Feldy do eRka. Já jsem kapku dál od Prahy , já jsem z Vysočiny.
Pokud nejde sundat,tak klepni do šroubů, popoleze.Setrvák musíš sundat.Že je motor dobrý poznáš, když je na šálách bez vůle.Ale takhle na koleně to pozná jen ten,kdo už v tom má nějakou tu praxi. Momentový klíč je potřeba na víka ložisek.Ložiska nesmíš přeházet a navíc, snad jsou očíslovaný.Dakos
Ladao:Tak třeba(otázky začátečníka,nesmějte se prosím😄😃.Kde mně v Praze odlehčej setrvák?Sundavám kliku a na jedný šále mám sundaný obě matky,ale nejde dolů ta volná půlka-co s tím?Jak se sundavá klika u setrvačníku(musím ho demontovat,nebo to sundám celý) a u rozvodů.(musím povolit a sundat řemenici s takovou tou třicítkou matkou,že jo?)Jak poznám že motor je dobrej?(vnitřek válců je hladkej,na pístech je karbon).A až tam budu tu kliku vracet-je nutnej momentovej klíč?Co by se stalo kdybych náhodou vyndaný ložiska zpřeházel?Dík
Chlapi, toto musite vidiet (ak ste to este nevideli)!!!
[odkaz]
Parada, nie? Akurat je sranda, ze ako prve som na tej stranke hladal tlacitko "english version". A to som mal rustinu na zakladnej aj strednej. 😒
[odkaz]
Parada, nie? Akurat je sranda, ze ako prve som na tej stranke hladal tlacitko "english version". A to som mal rustinu na zakladnej aj strednej. 😒
Aj ja sem chodim kazdy pracovny den (aj 2-3 krat), len nemam ziadne novinky. Stale len laminujem a potom brusim, tmelim, brusim, tmelim,... Pri tom sa nic moc zaujimaveho nedeje. Je to len obycajne vyuzitie "hrubej sily". Sice pri tom mam cas byt myslienkami uplne inde, lenze tie napady, co ma pri tom napadaju mi davaju sucet okolo 300000 korun, tak sa na to snazim zase zabudnut. (Ale nedari sa mi to...)
Co sa tyka STK, samozrejme pouzivam plan "U" spojeny s planom "Z" (znamy). Teda radsej "ZZ", keby jeden znamy nestacil. Ale aj tak je to otrava, cela ta STK. Malo by to byt ako v amerike. Jazdi to, brzdi to, ma to svetla a klakson, tak je to OK. Chcel by som vidiet, na com vsetkom by sa tu potom jazdilo...
Co sa tyka STK, samozrejme pouzivam plan "U" spojeny s planom "Z" (znamy). Teda radsej "ZZ", keby jeden znamy nestacil. Ale aj tak je to otrava, cela ta STK. Malo by to byt ako v amerike. Jazdi to, brzdi to, ma to svetla a klakson, tak je to OK. Chcel by som vidiet, na com vsetkom by sa tu potom jazdilo...
Já většinou mám plán O,jako obálka nebo U,jako úpl....😄.Nahlížím sem každej den(kromě víkendu) a otázek bych měl taky dost,ale to bych sem psal jenom já😄 teda😒
Nepredbiehaj sa! Halo, kde ste vsetci sem pisavam ja! Ale fakt je tu uz dobreho stvrt roka dost mrtvo. Po akych eRkovych strankach vsetci surfujete? To nemate nikto nic nove? Ja mam. Na buduci mesiac mi konci STKcka, tak uz vymyslam "plan B".
Ahoj Milane,jsem rád,že aspoň někdo se ozval.Hele a viděl jsi Sprint.Ta zelená 120-cítka,jak měla motor z fanouše a dva karbeci.To byl kotel viď? Dakos
Ahoj Tome,jsem rád,že aspoň někdo se ozval.Hele a viděl jsi Sprint.Ta zelená 120-cítka,jak měla motor z fanouše a dva karbeci.To byl kotel viď? Dakos
Nazdárek,tak se přiznejte,kdo z vás byl v Brně?Já jsem tam byl a mohu tuto akci hodnotit jako velmi vydařenou.Nestyďte se a napište co vás zaujalo. Dakos
Vítej mezi námi Dakosi.Pokud by jsi chtěl i informace jiného druhu, podívej se na www.tuning.cz/s110r/ Laďa
Nazdárek,kdo máte rádi 110R,s radostí vám oznamuji,že se již mohu počítat do vašich řad,
před měsícem jsem si koupil erko,je to super stroj a činí mi potěšení si ne něm udělat něco sám.Mám nad sebou odborný dohled ve formě mého dobrého kamaráda Jarouše,kerý je starší než já a má s erkem dlouholeté zkušenosti.Pokud budete chtít něco poradit taky,nestyďte se a napište,rád vám poradí.Čest vaší práci.
Dakos
před měsícem jsem si koupil erko,je to super stroj a činí mi potěšení si ne něm udělat něco sám.Mám nad sebou odborný dohled ve formě mého dobrého kamaráda Jarouše,kerý je starší než já a má s erkem dlouholeté zkušenosti.Pokud budete chtít něco poradit taky,nestyďte se a napište,rád vám poradí.Čest vaší práci.
Dakos
LadaO> To je velka skoda. Ty s tvojim eRkom patris medzi tych niekolko eRkofilov, na ktorych som sa moc tesil. Zelam ti skore uzdravenie.
Ostatni> A co vy ostatni, pojdete?
Ostatni> A co vy ostatni, pojdete?
Pojdete niekto 27.10. na zraz do Brna? Moje eRko tam urcite bude. A aj ja. A bude to nasa Brnenska premiera, este sme na zraze v Brne neboli. Uz sa tesim ako maly chalan pod vianocnym stromcekom.
Tak jsem se včera dozvěděl,že je možné vyměnit stírací kroužky bez demontáže motoru.Je to pravda?Teoreticky by to asi šlo,ale v praxi?A vůbec-kolik asi řádově stojej kroužky na stovku(jestli se dají sehnat)
Ono je to asi od kazdyho trosku.Blbe tesni vana a taky asi gufero u spojky.Ale to je vzdycky jen malinka louzicka.
Taxem zjistil,ze mi erko pekne zere olej.Klasika modrej dým a spousta smradu ve velkejch otackach.A obvzlaste kdyz je motor studenej.Prej to skodovky delaj,ale 3l/500 km?A to udajne byl ten motor po generalce.Vite nekdo neco lepsiho,nez sehnat novej motor,nebo tenhle zgeneralkovat?Jinak jede fakt super,tahne jak tank.Jak tezky je udelat generalku motoru na koleni,jestli to vubec jde?Nebo alespon treba vymenit stiraci krouzky a podobne.Nemohl by jste nekdo zverejnit,co to vsechno obnasi,na kolik to prijde apod.Pomuzou takovy ty "sragory",co se lejou do voleje a ono to ma ten motor utesnit?Lubrifilm,nebo jak se to jmenuje.Moc k nim duveru nemam a aby mne to neznicilo celej motor(treba je jen prasklej krouzek,co ja vim)Dik
Pajku, ako ti uz Lada a Oddie odpovedali, staci dat dole mikrospinac s rozpinacim kontaktom. Ja tam mam sice kontakty z rele, ono je to tam uz skoro 20 rokov, vtedy este mikrospinace neboli tak rozsirene, ale keby som to robil teraz, tak by som tam dal samozrejme mikrospinac. Otvaranie 2. komory absolutne nezalezi od otacok. Skor by sa dalo povedat, ze od zoslapnutia plynoveho pedala. Je to cele samozrejme o tom podtlaku. Zaujimave bolo sledovat tuto kontrolku s kombinaciou sportovy filter a vyfuk s tlmicom-netlmicom (ako nazval Lada moj Detonator). To ta kontrolka svietila skoro stale... Teraz, ked som zase nahodil "pricnak", tak uz zase svieti iba obcas - pri vyraznejsej akceleracii. Inac, ta kontrolka je fajn vec, pokial potrebujes ist na spotrebu (raz sa mi aj to stalo 😄).
To se musím přiznat,že tohle neplánuju.Asi bych na to neměl peníze,nervy ani zkušenosti.Já z toho maximálně všechno sundám,známej vyvaří,udělám motor atd.A novej lak a takový ty serepetičky(jiný topení,možná chladič apod.).Ale jak říkám,zatím jsou to jen plány,dokud není pořádně kde.
pajku: postavil jsem ho na kozy, uřezal(za pomocí zkušenýho karosáře) předek u předního skla a zadek u zadního skla a tak z původního auta zbyla jen část skeletu se střechou, zadní kapota a levé dveře, jinak je všechno nový. Převodovka po GO a z motoru zůstal jenom blok.Takže v podstatě skoro nový auto.
Už jsem z5.Tak jsem si ho v rychlosti okouknul a vypadá super.Gratuluju😄.Ale to jsi se nepochlubil,že jsi první majitel😄 a ještě k tomu s cenou😄.Na takouvou metu nemůžu zatím ani pomyslet.Koupil jsem ho za pár tisícovek a teď si máknu o to víc😒.Ale to vůbec neva😄
ladao😡nad jo.A dělal jsi komplet renovaci,jako odstrojit všechny agregáty,komplet vyvařít apod?Já bych to chtěl taky tak udělat,ale nevím kde.A nedělám si iluze,že bych tu dílnu sehnal "za hubičku".Tak dělám,co můžu.Teď většinou venku(resp ve stodole na venkově),do pár týdnů snad bude alespoň ta garáž(doufejme a modleme se😃.PEPIN mi něco říká,jestli je někde na některejch stránkách,tak se na něj juknu,můžeš mi ho trošku přiblížit?
pajku: taky to budeš mít jenou hezký. Já ho měl před renovací taky v hrozným stavu. Naštěstí jsem získal přístup k veliký dílně a tak jsem se mohl vyřádit a vznikl z toho PEPIN ve třetí úpravě, jestli ti to něco říká.
oddie😁ík,Tohle je totiž pro mě neprobádaná oblast.U některejch aut(žigul a pod)je ta druhá komora slyšet,když se otvírá,ale u škůdky nic.
Ladao😁ík za doporučení barvy a stránek,ale ty už mám prolezlý skrz na skrz.Člověka docela slušně motivujou k práci,když vidí ty upravičky typu pětikvalt a motor z fakana😄.Kdyby jste viděli tu mojí káru,tak se vám asi vlasy zježej hrůzou.Ale bude líp😄Ještě tak mít garáž,kde by na tom člověk mohl dělat furt.😒
Indikaci otevření druhé komory uděláš pomocí mikrospínače s rozpínacím kontaktem - umístíš jej pod táhlo ovládání komory.
pajku: ta druhá komora otevírá v závislosti na podtlaku v karburátoru, takže to nejde jednoduše říci při kolika otáčkách to je. Na spodek ti mohu doporučit něco od BODY nebo MOTIP, jsou to dobré a dostupné prostředky. Pokud jsi nový majitel a sháníš informace tak zkus www.tuning.cz/s110r/ Laďa
Trošku odbočím-Jak jsi udělal tu indikaci odevřené druhé komory karburátoru?Nebo alespoň na jakým principu to funguje.Chtěl bych si tam něco takovýho udělat,jen tak pro informaci.A nevíte náhodou někdo při kolika ot. se druhá komora asi otvírá?Mimochodem-splnil se mi sen-mám ERKO!!!!😄sice v dost děsným stavu😒,ale už se na něm pracuje😄
Čím mám ošetřit spodek kastle.Něco slušnýho,aby to drželo,nehnilo to pod tím dál(je už to trošku chycený) a bylo to ve slušný cenový relaci.Dík
VICI> Nemam ziadny nahradny motor. Viem, ze je to odvaha takto vytacat seriovy motor (ked neratam ten vyfuk a vzduchovy filter kingdragon, ale blok motora je v serii). Vychadzal som z toho, ze ked je motor zohriaty, tak tu sekundu-dve to tych 8500 vydrzi. Vydrzal. A ten zvuk bol absolutne bozsky. Normalne sa cloveku rozbucha srdce, ked to pocuje... Sice mi motor zacal trocha blbnut, ale to uz cestou tam. Pod 3000ot. auto skace ako studene a na volnobeh zhasina. A akosi skor mi spina 2. komora (mam v interieri indikaciu). Budem sa na to musiet pozriet, co tomu je.
VSETCI> Ozaj, ake sviecky mate vsetci v eRku? Tam tusim idu oproti 100vkam tie dlhsie. Mam na mysli tu cast kde skace iskra. Mate tam niekto tie brisk? Ako to s nimi slape? A aky je ich presny nazov?
LADAO> Predo mnou bola aj ta 130RS-okruhova (tiez s netlmicom), ale ten bol mimo sutaz, lebo to bol zavodny special a nie tuningove auto. Na prvom mieste bol akysi favorit, s naznakom tlmica. Ale nechapem ako ma mohol trhnut. Vysvetlujem si to tak, ze som to drzal v otackach kratsie ako on. Ono tie digitalne meraky (s akym to merali) su dost pomale a asi sa za tu sekundu-dve nestihol ustalit na maxime. Alebo ten Fackovy vyfuk mieril viac na mikrofon. Neviem. Tomu facku namerali vyse 127dB. A predsa, facko je 1300 a objem je tam dost dolezity. No a cestou som neohluchol. Motor som nepocul - mal som pusteny prehravac. 😄) Prave je obdobie dazdov, takze moznost montovat to az tam som zavrhol - valat sa po zemi a chytat rozpaleny "pricnak" ma nejako moc nelakalo... Ale stalo to za to. Ten pohar je prekrasny. 😄))
VSETCI> Ozaj, ake sviecky mate vsetci v eRku? Tam tusim idu oproti 100vkam tie dlhsie. Mam na mysli tu cast kde skace iskra. Mate tam niekto tie brisk? Ako to s nimi slape? A aky je ich presny nazov?
LADAO> Predo mnou bola aj ta 130RS-okruhova (tiez s netlmicom), ale ten bol mimo sutaz, lebo to bol zavodny special a nie tuningove auto. Na prvom mieste bol akysi favorit, s naznakom tlmica. Ale nechapem ako ma mohol trhnut. Vysvetlujem si to tak, ze som to drzal v otackach kratsie ako on. Ono tie digitalne meraky (s akym to merali) su dost pomale a asi sa za tu sekundu-dve nestihol ustalit na maxime. Alebo ten Fackovy vyfuk mieril viac na mikrofon. Neviem. Tomu facku namerali vyse 127dB. A predsa, facko je 1300 a objem je tam dost dolezity. No a cestou som neohluchol. Motor som nepocul - mal som pusteny prehravac. 😄) Prave je obdobie dazdov, takze moznost montovat to az tam som zavrhol - valat sa po zemi a chytat rozpaleny "pricnak" ma nejako moc nelakalo... Ale stalo to za to. Ten pohar je prekrasny. 😄))
Milane, ty jsi byl s tím tlumičem - netlumičem jenom třetí ? Tak to mi řekni, kdo byl před tebou? To musel být nějaký 8válec a 12válec. A po cestě jsi neohluchnul nebo jsi ho tam dal až na srazu ?
Na tom zraze bol chlapik so S130RS. Okruhova, vraj original (nie stavana cez svazarm). Kopu dielov mal z hlinika, ostatne laminat, motor s 2 webermi, proste parada. Hovoril, ze prave dokoncil jej renovaciu. Vyzerala ako nova. Bola tam aj jedna S120 (S100 c 1200ccm - predchodca 130RS), ale bola uz "scivilizovana".
Musim si kupit digitalny fotak, toto mohli byt prekrasne obrazky...
Musim si kupit digitalny fotak, toto mohli byt prekrasne obrazky...
Tak som bol v tej Dunajskej Strede na tuning-zraze. S tym vyfukom som skoncil treti. Namerali mi 124dB pri 8500ot. Je to sranda, ze som dostal pohar za to, za co by mi policajti na fleku zobrali technicak... (P.S. Ten technicak som radsej nechal doma, ale nastastie ma nezastavili ani raz).
Tak som sa bol vcera trochu povozit s tym "Detonatorom 2", takze uz mam "live" zazitky. Motor je s tym tlmicom (=bez tlmica) akysi pruznejsi, rychlejsie reaguje, lahsie sa vytaca do otacok. (Ciastocne je to aj zasluha filtra KingDragon - bol v poslednom cisle casaku AS&T vlavo dole.) Ale ten rachot pri akceleracii... Najviac sa to podoba na "muscle cars" a "hot rod" z americkych filmov. A nad 5000ot/min je ten zvuk uplne bozsky. Inak, pri ustalenej jazde to ma zvuk skoro ako s tlmicom. Akurat pri tej akceleracii to "trosku" viac reve. Som zvedavy, ako s tym prejdem 8.9. na Tuning zraz do Dunajskej Stredy. Pre istotu radsej necham technicak doma... 😄
Na temu zrcatka je rozbehnuta debata na www.tuning.cz/s110r. Nechce sa mi pisat vsetko odznova, tak mrknite tam.
zustalo mi púar nahradnich dilu na eRka, mam i ty kapky (nebo jeste nedavno sem mel , mohu se podivat) jinak mely je i v Prerove u Knoblocha je to kdyz jedete od OLa na krizovatce na Ostravu se date rovne tak je to asi 300 m od ni po leve strane. mnoho levnych nahradnich dilu
Mohl bych se zkusit poptat u kámoše ,prej je někde kolem Přerova viděl prodávat nový ale nevim za kolik takže se zkusím zeptat a dal bych vědět.
ty spravny prameny uz vyschly, takze se pripojuji k dotazu a chci hned alespon sest kusu. Jinak mam pocit, ze dost lidi je nakupuje na mym aute - za posledni dva a pul roku trinact kusu ukradeno 😒
Vsetky. Staci Majzel, kladivo a autogen 😄 Ako ja hovorim: do eRka pasuje vsetko. Staci prisposobit uchytenie...
S tou trubkou samozrejme nebudem bezne jazdit. To by som asi ohluchol. Navyse slovenske papierne by museli pozastavit vyrobu vsetkeho ostatneho a museli by sa sustredit na vyrobu pokutovych blockov. Mal som to natocene v garazi asi 3 minuty (zhruba v 5-6000ot., kratkodobo 8000-omylom, lebo som pridaval plyn v motore a nie pedalmi, tak som nevidel otackomer, len otec spredu dobehol, ci som sa zblaznil so studenym motorom...), dalsie 3 minuty som skoro nic nepocul a dalsiu pol hodinu mi pistalo v usiach. A s otcom sme sa pri tom skoro vobec nepoculi aj ked sme stali vedla seba a kricali na seba. A v interieri mam vyhadzane vsetky calunenia a tlmiace vaty, takze je to tam tiez dost vyrazne pocut.
Tento "detonator2" (strasne sa mi ten nazov paci 😄, pouzijem len na par tuning-zrazov, na uputanie (este vacsej) pozornosti. Tento rok idem aj na jesenne Brno, zoberiem ho tam, ale nahodim ho az pred Brnom, cez hranice by ma asi s nim nepustili ani ked im ukazem platny TP. Dufam, ze ma vobec pustia...
Tento "detonator2" (strasne sa mi ten nazov paci 😄, pouzijem len na par tuning-zrazov, na uputanie (este vacsej) pozornosti. Tento rok idem aj na jesenne Brno, zoberiem ho tam, ale nahodim ho az pred Brnom, cez hranice by ma asi s nim nepustili ani ked im ukazem platny TP. Dufam, ze ma vobec pustia...
Ahoj,
chtel bych koupit Rko a mam uz jedno vyhlidnuty ale vepredu u praveho stabilizatoru ma prorezli takovy ten plech. Zajimalo by me jestli je to jenom plech kryci a tudis jde vymontovat a vymenit nebo jestli je to zavaznejsi zavada. Take by mne zajimalo Ktere vsechny motorky od steracu jdou namontovat do Rka. Diky
chtel bych koupit Rko a mam uz jedno vyhlidnuty ale vepredu u praveho stabilizatoru ma prorezli takovy ten plech. Zajimalo by me jestli je to jenom plech kryci a tudis jde vymontovat a vymenit nebo jestli je to zavaznejsi zavada. Take by mne zajimalo Ktere vsechny motorky od steracu jdou namontovat do Rka. Diky
to nemyslis vazne jezdit jenom s trubkou... u nas v Praze bych s tim nejezdil dele nez dva tydny... pak by mi sebrali i ockovaci prukaz...
ja ma sice RSo, ale na plechacich (vzadu prelisy), Sirka kolje stejna jako u rally-verze, tudiz kola mirne zapadla a taky mi auto nelezi brichem na silnici (svetla vyska cca 18 cm). Preci jen to je staveny dle soutezaku a ne dle okruhaku. Napravy mam zatim obe z eMka (nejjednodussi cesta jak zabranit rezani dost zdravyho skeletu (dozadu casem nacpu origo RSo vlecku (zadnej Rapid) - ale je trochu problem s tim tu napravu sehnat. P. Prasek z Ledce sice slibu¨je vylisky ramen, ale zatim jsou v nedohlednu. MTX v Plzni ti sice je ochotnej udelat kola, ale co jsem ja s nimi jednal, tak limce jsou v pohode...ale ty stredy, cekaj az se jim toho sejde vic aby udelali odlitky na stredy 130mm roztec. Casem na ty MTXy taky prejdu, ale zadna brutalita. Ocekavam obuti v max. sirce 195. Ted 175/65 - a je to vic nez dostatecny.....
Tak mam za sebou plodny vikend. Dorobil som "najokruhovejsi" tlmic vyfuku. (Pracovny nazov je Detonator2.) Je to asi 20cm dlha trubka, ktora nahradza "pricnak" a montuje sa priamo na zvody. Ten zvuk pri 8000ot/min sa nada popisat, to treba zazit (skodovku by podla toho zvuku nikto netipoval). Som zvedavy, kolko krat mi cestou na tuning-zraz zoberu papiere 😄
Mne dosť záleži na tom, aby boli 15". Viac sa mi to páči a dajú sa na to dať nízkoprofily. Teraz mám klasické škodovácke 8-lúčové elektróny a nízkoprofily 205/50R13. Vyzerá to síce cool, ale obvod kola je malý, tachomener ukazuje blbosti a maximálka mi klesla zo 165 na nejakých 140-145. A na akcelerácii to moc nepridalo. Preto 15-palce, nech je obvod kola rovnaký (alebo máličko väčší). A na metalexoch mi moc nesedia tie malé stredy (ako sa límec do vnútra zbieha). Nie je vidieť na brzdové kotúče. Páčia sa mi disky na rapide čo chodí na zraz do Brna (lakovaný na bielo-modro ako okruhová RS v Boleslavi v múzeu, prerobený predok). Ale ten má asi iba 14".
Ozaj, máš kontakt do toho metalexu (najlepšie mail, ale môže byť aj poštová adresa / telefón)? Napíš mi ho. Díky.
Ozaj, máš kontakt do toho metalexu (najlepšie mail, ale môže byť aj poštová adresa / telefón)? Napíš mi ho. Díky.
Milane, když dáš do zadu taky Mkovou nápravu a 10" třídílné disky od MTX tak ti taky vylezou gumy ven i z eRSových laminátů. p. Novotný z MTX Plzeň mi dokonce říkal, že by udělali i 12" Mám informace, že MTX dělal i 15" límce a dokonce mi je jeden známej ukazoval-úplně nové, jenže mi nechce povědět, kde je sehnal. Ale údajně už na ně není forma. Co na to travexr ? Jaká máš informace ty ?
Ozaj, vy čo už máte erESÁ (Travex,...) alebo brutálne eRká (Láďa,...), ako ste riešili nápravy? Mám zohnanú prednú eMkovú vo veľmi dobrom stave, tú tam dám, ale neviem čo zo zadkom. Ja by som chcel, aby kolesá trocha trčali von aj z erESOvých blatníkov. Preto tiež vymýšľam tie drsňácke 15" disky. Ale chcel by som to všetko urobiť (=dať si urobiť, lebo na podvozok a motor si moc netrúfam) tak, aby som sa v tom nemusel báť jazdiť.
Už ste niekdo rozmýšľal, kde a ako zohnať (a čo najlacnejšie) 3-dielne 15" hliníkáče na eRko (brouka) (alebo aj s inou roztečou + kvalitné AL podložky na zmenu rozteče - to by bolo možno ešte lepšie - keby som ich chcel niekedy predávať, navyše podložkovať budem tak či tak)? Rozmer pneu na ne si predstavujem okolo 225/255 (pred/zad) alebo 225 všetky 4. Ísť pre to do nemecka nie je to pravé (lebo clo a tak). Som ochotný ísť asi do 10000SK/kus (bez pneu). Staviam erESO a chcem ho postaviť na nelaké dosť brutálne kolá so širokým ráfikom (preto 3-dielne, aby som ich mohol ešte vzadu eventuálne otočiť).
Asi jediný způsob je přidělat matkama na náboje železné mezikusy, ve kterých jsou závity na kola z roztečí tř.4x100. Ty mezikusy musí být, ale široké 3 cm. Je to nejjednodušší, ale poněkud nevhodný způsob, a hliníkové mezikusy s ocelovými vložkami na závity nebo originál z kovaného hliníku asi jen tak jednoduše neseženeš. Zkus se mrknout na www.tuning.cz/s110r/ někde v rubrice úpravy-kola nebo tam někde.
Má někdo zkušenosti s předěláním náprav, tak aby bylo možno namontovat moderní litý disky? Předem děkuji
Diky, za nazory. 155R14 se tam vesly dobre, ale 165R13 ne. Nakonec jsem vzal nuzkovej hever, par prkynek a bylo to. Vim, je to brutalni, ale hlavne, ze to pomohlo. Ted mam pri 165R13 misto asi 7-10mm k lemu. Musi se ale VELMI opatrne, protoze se blatnik mirne prohnul v jednom miste. Lehce se to ale doladi. Vytahl se o 4 cm, ale pak se samozrejme asi o 3 cm vratil zpet. Jinak Renocar jsem oslovil uz drive (po vasi prvni rade) a jako velmi solidni firma se vubec neobtezovali odpovedet.
na starym erku jsem mel emkovou napravu a gumy 185/60R14 (je s podivem, ze se vesly na disky) a bylo to potreba vytahnout asi o 1 cm - bohate stacilo vzit to v ruce pres hadr - tahali jsme to ve dvou lidech jako repu (tu pohadku znate urcite) a stacilo to, jinak RENOCAR je spravnej tip, jeste bych pridal jednu firmu v Praze Krci (Pro-Bull) ale to mas dost z ruky.....
Hele Marku, už to píšeš podruhé, mrkni na příspěvek 771 a nebo ještě rychleji, klikni si v pravo na hoře na RENOCAR a tam máš to vytahování blatníků.
Ajaj, adresa se nevesla cela, takze snad takhle
[odkaz]
id=25&idr=9&offset=120&kde=fotografie/
tabor2001_1/tb011127.jpg.jpg
[odkaz]
id=25&idr=9&offset=120&kde=fotografie/
tabor2001_1/tb011127.jpg.jpg
Po nasazeni eMkovych naprav na eRo jsem s hruzou zjistil, ze dozadu se sice natesno vejdou puvodni 155R14, ale nedostanu tam 165R13 (myslim, ze nizkoprofilky by moc nepomohly). Hledam proto nekoho, kdo dokaze vytahnout zadni blatniky. Nejlepe Brno a okoli. Predstavuju si to nejak tak jako to ma vozidlo STINGRAY I., ke shlednuti zde: [odkaz]
Nechci jit do kastle s flexkou a prevarovat lemy, protoze karoserie je pozinkovana. Diky za pomoc.
Nechci jit do kastle s flexkou a prevarovat lemy, protoze karoserie je pozinkovana. Diky za pomoc.
no nafoceny uz by bylo, jinak je umistenej u Schavela na www.unicos.cz/skoda... sice jsou tam zatim spis fotky ze stavby, ale jak to vypada je z toho docela dobre patrny.....
nejak to tu vymira, ze by doba dovolenych??? Mimochodem uz zase jezdim, prestavba dokoncena. Chtel bych podekovat vsem co mi byli napomocni.
vici- na 99,9% to vypadá že asi ne. Mám nějakej problém u rodičů a budu tam muset asi zajet na celej víkend. Takže se to posune o týden. Dnes večer se to rozhodne a pak budu volat Zdenovi.
prenecham originalni opletene hadice k chladici - nove nejete (rok mi lezej ve skrini) za nejaqkou naprosto smesnou castku + odvoz. vice na travex@mujmail.cz, volnej chladic bohuzel nemam.
Měl bych ho někde mít,kdysi jsem koupil novej a nebyl jeste namontovanej.Je ale bez hadic a šroubů,ty už jsem nesehnal,tak ¨nedostal možnost chladit.A hlavně ho musím někde vyštrachat,nemusíš ho mít zítra,viď?Napiš na alexandrn@seznam.cz a domluvíme se.
Nema nekdo zbytecny funkcni olejovy chladic z Rka nebo LSa i s hadicema? Docela nutne ho potrebuju a neni boha ho sehnat. vici@centrum.cz
Jo ještě jsem zapoměl stav. Okouk jsem to jen tak ze zajímavosti. K šrotu to mělo daleko, koroze žádná rozsáhlejší, ale lak asi originál nebyl. na kilometry jsem nekoukal. Těžko říci, normální člověk by to za ty peníze nekoupil, fanda možná jo.
V Praze 7 v Argentinský (bazar jinak žádná sláva)hned na rohu Argentinská-Plynární. Barva erka je červená, cena byla 39.000,- Kč s poznámkou, že je to veterán.
Teď jsem viděl v Praze v jednom bazaru Erko r.v. 1970, který jsem doposud viděl jenom na fotkách
v prospektech škodovky z té doby. Masku bylo pouze dvouoká uprostřed z lištou a nápisem uprostřed, víčko k nádrži nebylo pod dvířky, ale pod chromovým znakem škoda stejně jako u prvních Š100, navíc mělo ještě malé blinkry na bocích blatníků. Chyběla mřížka odvětrávání na třetím sloupku, na zadním čele byla mřížka pod světly jako u prvních Š100, nemělo ještě opěrky sedadel a palubku kolem budíků nemělo černou, ale hnědou jakoby z koženky, chromové ráměčky budíků atd. Docela jsem čubrněl. Tohle bylo asi jedno z prvních Erek.
v prospektech škodovky z té doby. Masku bylo pouze dvouoká uprostřed z lištou a nápisem uprostřed, víčko k nádrži nebylo pod dvířky, ale pod chromovým znakem škoda stejně jako u prvních Š100, navíc mělo ještě malé blinkry na bocích blatníků. Chyběla mřížka odvětrávání na třetím sloupku, na zadním čele byla mřížka pod světly jako u prvních Š100, nemělo ještě opěrky sedadel a palubku kolem budíků nemělo černou, ale hnědou jakoby z koženky, chromové ráměčky budíků atd. Docela jsem čubrněl. Tohle bylo asi jedno z prvních Erek.
Nazdar všichni érofilové, potřeboval bych pomoct s jedním problemem. chtěl bych na svim éru vlečnou nápravu, tak schánim nějaký informace.
no ty Webery koupila moje draha polovicka od jednoho byvaleho zavodnika a chtela je dat do sve Skodovky. Nakecal ji ze pokud tomu nebude slapat tak to bude zrat min nez se seriovym karbecem, v dusledku ze to bude tak ze Favoritacky motor s udelanou hlavou a nakou starou vackou 280 a webrama bude mit 90k v pohode a bude zrat min nez seriova 120ka. *. Nastesti to koupila za jakztakz cenu. Postavime ji 1450ku s nakou rozumnou vackou a pojede to na normalni jezdeni daleko lip a nebude to zrat 15 v pohode a 30 naplno😄)) Chvili jsem uvazoval ze se ty Webery necham do sve kary jen tak nekdy na blbnuti,ale nak na to nemam penize, nebot jsem si poridil new motor.....
novyho webera bezne sezenes (schvalne rikam sezenes), ale je o neco vyhodnejsi (financne asi -30😖 koupit karburator DelRoto coz je velmi zdarila kopie (myslim, ze dokonce licencni). Cena je nekde kolem 16 kKc ++ za DR a kolem 21 kKc ++ za Weber cena samozrejme za jeden kousek. Narazil jsem na to nahodou pri shaneni dilu k soupatkovemu jednostupnovemu karburatoru SUC o nemz se zminuji v predchozim prispevku. Ten staci pouzit jen jeden a cena vychazi celkem priznice - cca 24 kKc. Pokud jsou ty webery v dobrym stavu (nepotrebuji repasi) tak je cena 12 kKc vice nez prizniva.
ten karburator cos mi prodal je celkem doost dobrej, akorat potrebuje drobnou repasi (cena kitu asi 170 USD - celej novej stoji mraky dolaru😃), ale jezdi. Zkousel jsem ho na S110LS (stejny motor jako R) a jelo to bajecne az na spotrebu nekde kolem 16 - 30 litru na 100 km... Hodlam ho pouzivat jen na vybrane akce, kdyz budu mit chut. Na normalni jezdeni to neni. ALe jak rikam - nejdrive repase.
jo z Benesova nejsem, jsem z Prahy, ale v Bene pracuju.
jo z Benesova nejsem, jsem z Prahy, ale v Bene pracuju.
no nove nevim. cena by byla 12000 KC, dohoda mozna. Mimochodem ja jsem ze Sev. Moravy a na Slovensko to mam pres Bilou nakych 15km😄
Keďže som zo Slovenska, tak to pre mňa nie je moc aktuálna ponuka, ale aj tak by ma zaujímalo, koľko také skvosty stoja. Ozaj, vyrába to ešte stále niekto (dajú sa zohnať úplne nové?)???
Mitom>Hele, moc se nevytahuj, já mám z defektoskopie zkoušku - (takže jsem nejchytřejší) 😃). Ale vážně, hlavně jsem chtěl Viciho varovat před "načerno" odlévanými disky. On to totiž byl dost rozšířený kšeft v době, kdy se tady nedaly elektrony sehnat. Když už jsme se o tom tak rozkecali, tak podle mě není největší problém v bublinách (mechanicky špatný odlitek) nebo trhlinách (namáhání v provozu) ale v materiálu který si ti "domácí majstri" míchali sami stylem : deset kilo hliníku, trošku hořčíku aby to mělo chuť, drobet mědi aby to mělo barvu atd. Co se týče trhlin, ty se kontrolovaly (a kontrolují i nadále) ultrazvukem. Na rentgenu nejsou vždy vidět.
Vici>ta rentgenová značka je každá jiná - výrobce si kontrolu dělal sám a tu značku si tam vyrážel taky sám. Co já jsem viděl, tak bylo kolečko s číslem, písmenem R a nějakým obrázkem. Nebo taky ovál s tímtéž.
Vici>ta rentgenová značka je každá jiná - výrobce si kontrolu dělal sám a tu značku si tam vyrážel taky sám. Co já jsem viděl, tak bylo kolečko s číslem, písmenem R a nějakým obrázkem. Nebo taky ovál s tímtéž.
Nejde iba o bubliny. Take kola sa do predaja ani nemali dostat - to sa malo znova roztavit a odliat nove. Malo... Ide o to ze "loukote" nie su "hlinikove smejdy", ale prave elektrony t.j. hlinik s primesou horcika. A ten horcik je ten problem. Tie kola su krehke a pri silnych narazoch mozu vznikat (a aj vznikaju) vonkajsie aj vnutorne trhliny. A prave pre tieto trhliny sa rentgenovali po skoro kazdych zavodoch (nie kvoli bublinam, tie su stale na tom istom mieste). Pre moznost tych trhlin im aj preto uz davno skoncila homologacia. Mozu sa ti totiz za jazdy rosypat. Aby to cele nevyzeralo ako odhovaranie od tychto najkrajsich skodovackych diskov - aj ja ich mam na svojom eRku.
OK, presne tohle jsem predpokladal. Jak takova znacka vypada? Ja mam na kare OZka a u tech takovej problem nehrozi takze jsem se o to nikdy nezajimal😄 Tyhle kola jsou pro pritelkyni na skodovku😄 A nerad bych aby si na nich natloukla. Uz jen proto jakej bude mit v te 120 motor... na nakych 90k musi byt poradna kola a gumy
Vici>protože ji (rentgenovou značku) musí mít. Kola která si někdo odlije "doma do písku" mohou (a asi budou) mít nedolitá místa - dutiny - zvlášť v úzkých místech a v přechodech (z paprsku na ráfek apod.). Když to je na povrchu, je to vidět ale uvnitř to je vidět jenom rentgenem. A proto se všechna litá kola musí rentgenovat (nebo alespoň dřív se musela a policajti to kontrolovali i na silnici). To moje varování vychází z toho, že speciálně tyhle litá kola (ať se jim říká jak chce) se odlívali před cca 15 lety načerno leckde a lecjak.
Mělo by to jít "zakytovat" hliníkovou pastou - lepí se s ní díry v hliníkových blocích motoru, opravují se s ní poškozené závity atd. To všechno za předpokladu, že ty kola nejsou ruplý a že je to jenom estetická úprava. Jestli to jsou ty klasický loukotě (říká se jim tuším kopretiny), co se montovaly na soutěžní eresa, tak se dobře podívej po rentgenový značce. Když jsem chodil na strojárnu, dole v dílnách se tyhle kola odlejvaly jak na běžícím pásu.
Potrebuju radu. Sehnal jsem na skodovku takove ty osmipaprskace, nevim jak se jim odborne rika😄 Jsou ale v dost KO stavu, 1000 vrstev barvy a dost vyzrany povrch pod tim. Necham je otocit na vyvazovacce at vim jestli vubec ma cenu s nema neco delat. Pak je necham opiskovat. Nicmeme me zajima jak a jestli vubec lze opravit ten vyzrany hlinikovy povrch tak aby po nakomaxitovani ty kola byly aspon trochu k svetu.. dik
Je to asi pul roku (mozna rok 😄 ), prodal jsem ti karburator na Rko. Pouzil jsi jej?
A jeste neco. Jsi z Benesova?
A jeste neco. Jsi z Benesova?
Jel jsem tam, abych videl "poradne" eRko v original stavu. Bohuzel tam bylo jedine a jeste prijelo z D(zlute). Byl jsem tam v sobotu a parkoval v lese v "sekci MBX".
Nevíte jak to bude se Štílcem???
Nevíte jak to bude se Štílcem???
....uz jsem zase tady, po kratke nezamestnanosti, kterou jsem stravil pod autem, srazu v Tabore a dovolene se opet vrham sem....... konecne jsem dodelal ty trubky k chladici o kterejch se tu debatovalo celkem dost - takze vysledek je tvrda medena trubka s letovanymi tvarovkami prumer 28*1, vapada to rozumne. Tenhle svatko-vikend probehjne tlakova a funkcni zkouska chlazeni a pokud vse dopadne dobre tak budu konecne POJIZDNEJ....chci podekovat vsem co se nejak podileli na prestavbe meho vozu (at uz radou, protinazorem nebo treba dodavkou dilu).... A protoze je auto od toho aby jezdilo tak bude k videnni na silnici denne na trase PHA-BNE
Alo jo 1600 bude,ale casem. ted totiz resim problem zvany STK. Mam totiz uz dost vylitanou 1450ku (koupil jsme ji starsi) a potrebuje zrepasovat a jeste k tomu ma blok jine cislo nez mam v technicaku. Reseni problemu melo byt takove ze se vymeni krouzky, daji nove vlozky a loziska a slozi se to do meho original bloku. Nakonec budou jine pisty (vrtani 7😄 + vlozky + prevrtany blok (obsak 1490) jina vacka a hlava..... takze v dusledku novy motor a proto bude 1600 az tenhle doslouzi.. spis ted uvazuju o 6tikvaltu ale nejsou penize....
Rado, není umění tam nacpat takový motor, ale je větší umění udělat motor se znakem ŠKODA, který je podobný tomu původnímu, ale s dvounásobným výkonem a proto do toho jdu. Mohl jsem tam mít Forda 2,0 se stejným výkonem, jako bude v tom motoru 1,6 za stejný peníz.
Vici, ty nebudeš dávat tu 1,6 ?? pokud mě neklame paměť, tak si jí taky chtěl. K CMT pojedu asi 28.7 a povezu mu některé díly na motor. Zatím nemá písty a tak se to protáhne asi do září. Dám ti potom vědět a mohli bychom se tam sejít, ty to k němu máš kousek, já to mám kapku dál. A do 22.7 jsem na dovolené.
Bude to upravený motor z Favorita nebo nejspíše Fabie a trochu našlapaný. Výkon bude větší než u Octavie 2,0 tak uvidíme, přece je rozdíl ve váze měho éRa a Octavie. Laďa
Ozaj, co za motor to je tych 1600ccm. Upraveny favorit/felicia alebo nejaka uplne ina znacka (to asi nie, ked uz by si mal prist o papiere, tak aspon s objemom 2000).
Mechanizmy zo sedaciek z renaulta 19 som odmontoval, valaju sa mi v garazi (a sedacky na povali). Co sa tyka anatomov, v uzsom vybere su 3 druhy: SPARCO EVO 2 (absolutna spicka, navyse rozmer L (vazim cca 100kg ako ty, takze vsetko potrebujem XXL), nevyhodou je cena cca.18000Sk/kus); SPARCO SPRINT - zdaleka nie tak exkluzivne ako EVO2, ale za skoro polovicnu cenu - su skoro v kazdom tuningovom aute, ktore ma anatomy. Tretim kandidatom su OMP, ktore sa vraj daju doviezt z madarska za cca 4000Sk, vyzeraju ako SPRINT. Zatial to vyhravaju EVO2, takze setrim. Ale asi tak skoro nenasetrim, lebo vyroba foriem na laminatovu karoseriu mi celkom slusne odcerpava financie. Navyse na zraze v Ziline som rozbehol dalsi celkom zaujimavy kseftik. Ak vsetko dobre dopadne, budem stastnym majitelom HLINIKOVYCH dveri na RS. Original aj s plexisklovymi oknami s tym malym roztomilym zasuvacim okienkom (to vsetko po tom, ked som prave dorobil elektricke okna za cca 6000Sk 😒 , ale taketo dvere si nenecham ujst). Teraz sa hram s vyfukom, robim okruhovy (iba trubka). Ale to len z recesie na tuning zrazy. Par km pred zrazom zhodim priecny tlmic, nahodim trubku (pardon, okruhovy tlmic) a bude sranda. Navyse chcem do neho nejako vymysliet prisavanie vzduchu, aby sa nespaleny benzin este stihol zapalit a aby z vyfuku slahali pekne plamienky. 😄 Som zvedavy, ci mi to bude fungovat. Tiez chcem kupit 4ks svetiel HELLA 2000 alebo 3000 a to bude tiez pekna palka. Takze teraz laminujem, brusim, zvaram a setrim, aby som mohol blbnut dalej.
Tu som , tu som, netreba ma hladať. Ahoj Milane. To víš, jsme po tom sraze v Táboře nějaký zaražení : - o ))))), prohlížíme fotky a video a čumíme, kdo zase udělal nový éRo. Já byl zase jenom druhý, ale stejně musím zaplatit sud. Povídali mi, že příští rok prý budu zase jen druhý a tak už nic nového nedělám.Teď už budu jen jezdit a na podzim dám motor 1600 ccm od CMT. A co ty, už tam máš ty nové sedačky ? Ahoj Laďa
Blatniky som kupil aj ja (pascalplast). Lenze ja robim laminatovy aj zbytok karoserie (predne a zadne celo, predna a zadna kapota). Plechova bude iba strecha a dvere - original fabricke RS ich mali hlinikove, ale to nezozeniem a davat to vyrabat... Navyse ja nestaviam cistokrvne RS. Zadne blatniky nejdu rovno a neprechadzaju do zadnej kapoty, ale kresaju smerom dole ako na serii - chcem pouzit zadnu kapotu s kridlom ala porsche, co mam teraz, akurat to este opticky vylepsim (mrkni na www.tuning.cz/s110r na Milanovo eRo (aby si vedel o com hovorim) = moja kara). Preto tolko laminovania. Prakticky vsetky diely budu odlisne od serie aj od RS - aj predna kapota (obrovske vydychy od chladica a prakticky ziadny kufor 😒 ). Az to niekedy dorobim, doveziem to do Brna, ale tak skoro to asi nebude. Zatial budem jazdit na mojej "seriovke".
Vyplati se ti to laminovat??? Videl jsem na prodej celou 130RS sadu za cca 14T a dokonce nekdo si to nechal pritahnout ze Slovenska, že je to tam ještě levnější(Travex???).
Neviem ako ostatni, ale ja kazde poobedie laminujem az do vecera a to je robota pri ktorej sa moc prevratnych noviniek nevyskytuje, tak nie je moc o com pisat. Pravdu povediac, este nemam dorobene ani formy a uz ma to vobec nebavi. Jedine, co ma drzi pri zivote je zvedavost, ake to bude jazdit s lahuckou laminatovou karoseriou (vsetky 4 RS-blatniky vazia spolu 19,5kg) a pocit, ze budem mat pokoj s hrdzou (teda aspon na tej kasni). Ozaj, pojde niekdo od vas z Ciech a Moravy na zraz do Ziliny (23-24.6., letisko Hricov)?
Ak ich mas v lepsej kvalite, tak mi ich prosim posli na mitom@pobox.sk, alebo daj vediet na ktorej stranke si ich vzal. Zbieram fotky zaujimavych eRiek a chcem co najkvalitnejsie obrazky. Dik.
Tak uz nic nemusim posielat, su to tie iste fotky, co su na www.autotuning.sk, len ich mam v trosku vacsom rozliseni.
Na www.autotuning.sk pribudol s sekcii Od citatelov prispevok 110R z madarska. Dost extremny tuning (dvere sa otvaraju dohora) a na moj vkus je to trocha preplacane (hlavne interier), ale niektore casti su fakt zaujimave - hlavne predok.
Mrknite na to.
Mrknite na to.
Skvele - posli mi to na s110r@volny.cz - jsem pres modem tak celkove posilej max 3-MB. Jestli to jsou materialy co by sly zverejnit, tak to ukazem - adresa stranek je www.tuning.cz/s110r. Kazdopadne se ozvi. Dzon
Lado - pis mi radsi na emajl - tady jsem jen sporadicky - kontakt a vsechno je na www.benet-tuning.cz Dobirka - to nevim.
Dzon
Dzon
Dostali sa mi do ruk fotky super tuningu 110R, ak niekto prevadzkujete stranky o 110R alebo ak mate o ne zaujem, napiste mail, poslem vam ich.
ten vyfuk vyrabi jk design stoji asi 4600 kc a podle nich prida asi 7 koni na vykonu a ma fajn zvuk kamos si ho koupil no nevipada to spatne asi bych do neho sel ale mam tam motor z facka a ten ma jinak udelane sani atd.
K ty zadni naprave - udelej nasledujici - vraz na auto ty kola co tam budou, a potom si zmer kolik mas mista k blatnikum (zmer radsi oba) - no a naprava ta to rozsiri na kazdou stranu tusim o 2,5 cm - pocitej radsi 3-3,5 - pokud tam tuhle vuli mit nebudes, budes muset vytahovat.... Dzon
Zajimavou cenu vyfuku nabizi firma Benet-Tuning v Mlade Boleslavi - je to podelny vyfuk - obycejny plechovy, bez koncovky, ale sportovni - chteji za nej asi 1250,- asi do toho pujdu. Dzon
V sobotu som nahodou pozeral akusi rally na nemeckej Sat-TV stanici DSF. Do toho programu vsunuli taky medailonik o 100 rokoch skodovky a jej uspechoch v automobilovom sporte. Taky prierez jej sportovou historiou. Davali tam aj 130RS. Hovorili tam o tom, co vsetko toto auto povyhravalo a ako dokazalo pobyt aj vykonovo silnejsie bavoraky. Velmi dobre sa to pozeralo a pocuvalo...
Davam na eRo eMkovy napravy. Podle 90% lidi se musi rozsirit (vytahnout) zadni blatniky, podle zbytku ne, jak to teda je? Jiste mate zkusenosti. Pokud tam dam elektrony (otviraky) tak se bez vytazeni asi neobejdu. Protoze mam pozinkovany blatniky nechci do nich lezt svareckou a delat kulaty lemy. Pokud jde o to vytazeni, nevite nekdo kdo to dela (okoli Brna) a za kolik? Diky za kazdou odpoved.
Tie zvody musia byt zatrutene z jedineho dovodu: Vsetky 4 musia mat rovnaku dlzku a prierez a aby sa mohli dole spojit do jednoho bodu, musia byt takto zmuchlane. Krasne je to vidiet na 8-valcoch. Tam je to hotovy labyrint.
for mitom: To ja vim, ale prodavali tam kompletni vejfuk i se svodama na S120. Ty svody byly takovy trochu zakrouceny, ale asi to funguje, kdyz to vyrabej.
Náhodou, neválí se vám 1x Al 5,5-13" 8mi paprskové loukoťáky(tzv. kopretiny?) Koupím!
1000mbx@centrum.cz
1000mbx@centrum.cz
Znova opakujem: Som IBA ZVEDAVY, aky to ma zvuk. Nic viac. Ma tam original MTX pre sk. A a som s nim spokojny a aj tam zostane.
K tym vyfukom na skodovku: Neviem aky vyfuk mas na mysli (jrl), ale nejaky univerzalny "tlmic" ladeny hlavne na zvuk to nevyriesi. Velmi dolezite su zvody a pokial maju byt dobre urobene, klasicky "tlmic" sa tam uz nevlezie - musi byt priecny a tych zase az taky vyber nieje.
K tym vyfukom na skodovku: Neviem aky vyfuk mas na mysli (jrl), ale nejaky univerzalny "tlmic" ladeny hlavne na zvuk to nevyriesi. Velmi dolezite su zvody a pokial maju byt dobre urobene, klasicky "tlmic" sa tam uz nevlezie - musi byt priecny a tych zase az taky vyber nieje.
Teda nechci vam kecat do vasich napadu s vejfukama, ale myslim, ze jako nejlepsi reseni je koupit ladenej vejfuk primo na Skodovku (videl jsem ho prodavat na Tuning 2001 v Brne, ale zapomnel jsem si vzit kontakt na vyrobce) a stoji to asi 3500,- Kc
u okruhovejch aut 100db limit nebyl, ten je byl predepsan pouze pro zavodni automobily s SPZ (tzn soutezni vozy) - podivej se do prilohy J technickych predpisu FIA. No ono ani origo LR nemusi byt to prave orechove, protoze kazdy motor je jiny a tohle bylo puvodne pocitany pro motor LR, ja jsem zkousel prepocitat RS vyfuk na svuj motor a lisi se to poctem otvoru v trubce v tlumici a umistenim prepazek, je ale otazka nakolik je mozne to presne spocitat, moje zkusennost je takova, ze vyroba vyfuku je dost alchymie a pokud ma byt vyfuk k necemu dobry je dobre ho spolu s motorem odbrzdit metodou temer pokus-omyl. Proste postavit vyfuk odbrzdit to a hned je videt, jestli je to ono nebo ne..... ja uz mam tuhle proceduru domluvenou a cena za pricny vyfuk pasovany na konkretni motor se pohybuje okolo osmi tisic korun +- tisic
Priecny vyfuk tam mam a som s nim moc spokojny. Je to dokonca original MTX - kupil som to z jednej zavodnej 130ky (nie RS, ale LR). A aj ho tam necham. Ten napad z vyfukom z nejakej nadupanej motorky bol len taky ulet - som zvedavy aky to ma zvuk na eRku, ked na motorkach je to velmi pekne. Nic viac. Co sa tyka vykonu a tak, tak zvody by boli original 130, t.j. presne zratane (prudenie plynov). A tlmic, pokial je priechodzi to uz moc neovplyvni (pokial nie je ucpany) a motorky maju myslim priechodzie absorbcne tlmice. Ked sa to tak zoberie, tlmic tam ani nemusi byt. Okruhove RS mali namiesto tlmica len zahnutu ruru. Jedna taka RS je v muzeu v M. Boleslavi (ale pochybujem ze sa zmesti do 100dB).
neni lepsi se alepson trochu drzet puvodnich reseni? pricak mi prijde lepsi nez nejakej bastl, ono neni sranda udelat vyfuk a kvuli zvuku se to malokdy dela (efekt by mel byt jinde nez jen ve zvuku, to muzes jenom vybourat prepazky ze standartniho tlumice a kraval to bude delat taky)
Včera som išiel po meste a preleteli okolo mňa dve motorky (500ccm alebo viac). Motorky ma síce nechávajú chladným, ale ten zvuk... Tak ma napadlo, aký by malo asi eRko zvuk, keby sa tam dal tlmič z nejakej motorky s objemom 1000ccm, alebo dva tlmiče z 5stoviek (2 trubky výfukového potrubia dole nespojiť do jednej, ale na každú zavesiť jeden tlmič). Viem, že je to extrém, ale ten zvuk by mohol byť geniálny. Nemáte niekdo eRko s priečnym (2-dielnym) výfukom a ochotného suseda s "lepšou" motorkou? Možno by to stálo za vyskúšanie. A možno by to aj cenovo sadlo niekde medzi remusy a Sebringy.
To Ladao, diky, mam zahranicni ale pokudim se to vystopovat, snad ho nodpalim. Nic na nem bohuzel napsano neni..
jo delali mi to v autoskle na Kacerove v Praze a okno tesni a drzi, problemy s tim nemam a guma+zaskleni staly asi 600 Kc
Kadle, máš na mysli elektrický tlakoměr ? Pokud ano tak, ho zapoj obdobně jako teploměr (princip budíků je stejný)- tedy pokud tedy máš český výrobek. Pokud tam jsou tam značky + a - tak je to víceméně jasné. Od čidla je to na nějaký - . Jestli máš něco zahraničního, bez značek tak ti asi neporadím.
Nevite nekdo, kdyz mam tlakomer oleje na s cidlem v motoru,jak to mam zapojit.. Ma 3 vyvody a neni na nich nic npsano...
Sorry, nějak jsem to hned nepochopil-co vlastně už máš ??. Po ránu a navíc po neděli mám nějak zalepený oči a zatuhlej mozek..
Kovboji tak ho předveď na Džonových www.stránkách nebo už tam je ? A toho Rapida sháníš na co ? jen na podvozek nebo celý auto ?
Uz po nem netouzim, uz ho mam. Paradniho jasne zlutyho! Starym kupatkum od Skody ZDAR ZDAR ZDAR!
>Kovboji.Ty zrádče ty už nemáš eRko ? A toužíš po tom škaredým Rapidovi :ó))
>Kovboji.Ty zrádče ty už nemáš eRko ? A toužíš po tom škaredým Rapidovi :ó))
To ti dělal někdo co se motá kolem skel ??Jde přesně o to aby to sedělo kašlu na to aby to bylo jak z fabriky to je to poslední co mne zajímá sám asi máš zkušenosti když to netěsní co to dělá budu asi stavět další hundrtku tak scháním drobnosti aby to nevázlo .Dave
jde tam dat guma bez klinku z (a tady jenom myslim )favorita nebo 120ky, alespon tak to vyresili na mym stroji, jinak mam i original gumu, ale je sice nepouzita, ale lety je ztuhla jde spatne natahnout na okno, chces li-ji klidne ti ji prodam za co jsem ji loni koupil tedy 450Kc bez klinku.
proti plastu nic, proti plastu v aute uz bych neco nasel..... proc cpat do auta neco, co teplem stejne mekne (ne ze by to nevydrzelo teplotu i tennicotny tlak) ale hjak to proboha vypada? Kdyz je to schovany pod omitkou v baraku tak je mi sumak, ale v aute? vzdyt je to cunarna (ono ani ta med co mam vymyslenou neni optimalni) Proste to nechapu, vzdyt abys udrzel nejakej rozumnej prurez tak musis mit trubku v prumeru skoro dvakrat takovou, jak na to chces chytat hadice? kdyz budes mit vnejsi prumer 28-30 (abys na to narval hadici tak vnitrni bude tak 20-21 mm, u medi je to trubka 28x1 a neni co resit.......
To Mark L, ta zrcatka se daji koupit v ulici Jeremekova, cislo bohuzel nevim ,ale kdyz pojedes od reki nahoru tak je ten kram po prave strane, hned za vetsi budovou Huowit Packard , nebo jak se to menuje. To najdes te kram je velkej a za vylohou maji same sportovni veci na auta. CUS
Co máš proti plastu? Na Budějárně tam kterýsi umělec udělal horkovodní přípojku z HOSTALENu a světe div se, tohle potrubí vydrželo bez problémů teplotu 130st a tlak 1,6 MPa.
Jestli jsou ty zrcatka novy, tak bych urcite mel zajem. Ozvi se prosim na marek.lengal@seznam.cz . Diky!
Vim ze tohle je rubrika pro Erka (koneckoncu jsem ji sam zakladal 😉, ale snad to tady nebude az zas tak moc od veci. Nevite nahodou o nejakem dobrem Rapidu na prodej? Nechci nic extra vyslechteneho na rychlost, spis mi jde o vzhled a hlavne o technicky stav. Uz jsem mel jeden vyhlidnuty v bazaru, ale nekdo mi ho vyfoukl doslova pred nosem 😒 Jesli tedy o necem vite (a pokud mozno z vychodnich cech) tak prosim piste na kovboj@rodeo.cz nebo info@perpetum.cz. Moc diky!
Těch plastovej trubek bych se nebál. Jedinou nevýhodu mají, že nejsou samonosný. Pokud se ale jde vnitřkem tak je to OK a pak mají jenom samé výhody oproti jiným materiálům. Když mi to nevyjde s tím ALPEXEM, tak jdu do plastu.
Dvě taková úplně nová zrcátka mám ve stodole na chalupě. Tam se dostanu tak za 14 dní, tak je přivezu a když se ozveš, tak ti je věnuju.
A co mame hovorit my na Slovensku? Vytunene erka sa daju spocitat na jednej ruke. Nahradne diely sa nastastie zohnat daju (seriove), ale akekolvek tuningove diely si musim robit doma sam, alebo ich prerabat z inych aut (= zase len vyrobit sam doma).
Já jsem taky jižní morava a neříkám nic moc. A když jsem začínal, tak jsem byl severní. Tak něco dělejte aby to nic moc zmizlo. A taky by jste mohli představit svý káry na Džonových stránkách.
A zase ta Praha, lidi, vy jste tam tezce v pohode, tam se na ero da sehnat snad vse. Vcelku vam zavidim tu prazskou, propletenou, erkarskou mafii. Tady na severu Moravy je erkarsky mrtvo. Vraky, vraky a nic nez vraky.
Ja jsem si to vyresil naprosto jednoduze kdyz jsem si delal teplomer oleje. Pouzil jsem normalni klasicky cidlo na vodu a to jsem zasrouboval do predem vysoustruzeneho vypousteciho sroubu na olej. Dal jsem tam tesneni a zadnej olej mi nepronikl ven . Ted uz bohuzel trochu kape. Ale opravdu jen malo.
To NOVOTA, hele ty zrcatka z toho Mari-Deisgnu si nekupuj, tady v Praze se daji koupi podobna nova za 260 jedno. Ted presne nevim adresu ale pokud chses sezenu Ti ji..
Prej se "urazila" ale já to viděl jinak, myslím si, že to pokaždý urazil řidič. Jednou u služební 130 L jen tak lehce - to se dalo zavařit. Podruhé u taky služební 105 SP navíc i s nádrží a to se dalo jen oboje vyhodit, protože ten řidič jel dál, dokud mu nedošel benzín. A pak zjistil , že se mu i kouří z převodovky ?? Když jsem tu almaru jen tak pro srandu rozdělal, tak vnitřek vypadal, jako kdyby místo na olej jezdila na modrý inkoust. Kdyby jel ještě chvíli dál, tak by se mu stejně kousla. Muselo to "pjěkně kňůčet" :ó))) ale ten řidič povídal, že nic neslyšel "že měl puštěné rádio". Vzhledem k tomu, že mu bylo asi 63 let, tak bych usoudil, že metál na plný koule určitě neposlouchal aby to přeřvalo tu kňučící převodovku. HOWG Laďa
ja vim, že to nejni nic krásnýho, ale funkční to bude - co použít plastový trubky na vodu? dá se to krásně spojovat, nádherně se s tim pracuje a vůbec, ale do svyho auta bych si to asi nedal, přece jenom plastový trubky v autě...
Znáte někdo systém ALPE😁UO? Je to vícevrstvá trubka ve složení hliník-plast pro teploty do 95 st. Dá se v průměru 26mm a 32mm ohýbat v rádiusu x 3,6 nebo nastavovat fitinkama v libovolném provedení. Trubky se dají kupovat buď ve svitkách 50 bm, nebo v tyčích 5 bm. Jedinou nevýhodou je nutnost speciálních lisovacích kleští a řezacího nože, který se dá ale u topenářských firem zapůjčit. Potrubí by podle mě mělo mít co nejméně spojů a 90 st. ohybů což u Cu nejde dost dobře provést.
ten chladic na fotceje z Octavie 1,6/55kw a je iv 1,4ce. je o neco uzsi. A k tem trubkam, ty neznas MIRELON? Kdyz se s nim ty trubky oblozi tak tam zadny vedro mit nebudu (stejne to v zime nic-moc topi) a nikdo se nepopali - kazdopadne interierem vede jedina cesta (jeste chci skrz interier natahnout trubicky k zadnim brzdam, spojce) jedinou benzinovou trubku necham dole pod autem (podminka ohnivzdorne prepazky dle predpisu /FIA J/). Vzhledem k tomu jak to auto pouzivam, potrebuju vsechno zranitelne premistit jinam nebo zakrytovat (lyze pod motor a prevodovku, kryt predni napravy mne taky neminou)....
PS: uz jste nekdy nekdo urazil vypustni sroub prevodovky i s kusem skrine???
PS: uz jste nekdy nekdo urazil vypustni sroub prevodovky i s kusem skrine???
Pozeral som na ten techweb. V tej 1000MB ho musel nejako skratit alebo co. Ja som v obchode meral rozmery octavioveho chladica a je to cca 75x45x5cm. A do predku by mal vojst. V najhorsom pripade sa da dole pod nim vyrezat otvor a cast z neho by bola za spoilerom. Aj tak treba dole nejake otvory na vytekanie vody (dazdovej a po umyvani). Ale zda sa mi, ze som to kedysi meral a vojde tam. Na tesno, ale vojde. K tym trubkam: to chces tahat tunelom alebo skutocne interierom ako u RS (okolo sedaciek?)? Budes mat vnutri pekne teplucko, zatial co vonkajskom by sa voda chladila aj na trubkach. A nikto sa na nich za jazdy nepopali.
disky ARC se jiz nevyrabeji x let, jedine co se stale vyrabi jsou disky MTX (trojdilne s malymi stredy stredy).
no trubky ze 120ky tam dat jdou, ale musis je narvat pod auto. Ja je chci tahnout stejne jako u 130rs (protoze ji stavim) vnitrkem vozu a tam se sice narvat daj, ale musis je rezat a znovu spojovat coz je celkem slozity pokud to nebudes spojovat pomoci hadic. Na druhou stranu med je vecna a je jednoducha na zpracovani. naporak z octavie se mi za predni celo nevesel na vysku, ale sel by narvat dozadu na misto puvodniho chladice, staci upravit podbeh a vykoumat tepelne odstineni kolem trubek vyfuku (kdyz mrknes na techweb do myho clanku o elektrickym vetraku chladice pro erko tak tam mam fotku, na ktery je octavianskej chladic vzadu naprosto fantasticky napasovanej do S1000MB s favorit motorem)
pocitam asi 10 metru (nebo 8 kdyz to vzadu dotahnes hadici) tj 2,5 trubky + 4 x 45 tvarovka + 8 x 90 tvarovka..... budu to pocitat presne, ale musim mit po ruce auto, kde je to mozny omerit, ono na 50 km vzdalenost se to meri blbe (nemam auto u baraku)
Tiez budem robit naporak. Chcem tam dat chladic z Octavie (novej). Moja otazka je: Preco tam nedate originalne trubky zo 105-130? Pripada mi jednoduchsie dorobit iba konce ako robit cele potrubia.
Nazdar sklerózo. V sobotu ti to ukážu na svým a vysvětlím ti jak to udělat na tvým, tam bude trochu problém. Protože to čidlo není kam dát ( pokud máš zapojený chladič ) a asi budeš muset udělat mezikus na hadici k chladiči, kam to čidlo dáš. Čidlo a budík se dá samozřejmě použít z vody.
Nemate niekto blizsie informacie o diskoch ARC. Zaujima ma hlavne vyrobca (www, adresa, telefon,...)- pokial sa este vobec vyrabaju, eventualne kde sa daju zohnat nove a ake typy (a za aku cenu). Neviete niekto, ci sa vyrabaju aj 15" a 16" verzie. Potreboval by som zlozit nieco okolo 9x15" a 11x15" (tie druhe-zadne s hodne zapornym ET). Uvitam akekolvek info. Diky...
No hned jak jsem se odpojil, tak jsem na to samozrejme kapnul... chci se zeptat, jestli jste nekdo neresil budik na teplotu oleje... jestli je mozne pouzit stejny system i soucastky ze systemu na mereni teploty vody, a hlavne kde je tak nejvhodnejsi misto pro teplotni cidlo.
pocitej tak kolem 160 - 180 za metr, je to trubka tvrda 28x1. Nejde tedy ohybat v ruce a musis ji letovat do tvarovek. Problem to neni a jdu do toho, mekka med ma nizsi teplotni odolnost ale hlavne se nevyrabi v prumerech nad 22 mm. Jinak prodavaj se po kusech delky 4 metry, pri vetsim nakupu je sleva. Takze te do party klidne vezmu....
Ted jsem se chtel na neco urcite dulezityho zeptat a nez jsem se pripojil, tak jsem zapomnel na co 😃 No tak jindy... Dzon
No Lado, tak mi asi nezbyde nez prekopat budik z Lady... tam je standardne, ne ? Jenom nevim jestli ma i stejnej rozmer... Dzon
Hele, tyhle Beskydsporty inzerujou v MARI-DESIGNU, coz je firmicka na upravu skodovek, ale jejich ceny, opravdu pohledat. Zajimalo by me, jak u nich pochodis. I tak obecne, mate s nima nekdo nejake zkusenosti? Maj stranky a tam je i cenik: www.mari-design.cz, nebo tak nejak, najdes je i vyhledavacem.
Džone. Právě jsem se vrátil z prodejny. Žádnej batest 12 V se nevyrábí a ten 24 V nemá odpor. Nezbývá než domorobo a nebo těch 24 V 😊)) Laďa
No Džone...ty lenochu :ó))) když se ti tedy nechce předělávat elektrika na 24 V, tak se ti dnes mrknu do prodejny dílů na náklaďáky, jestli nevedou voltmetr na 12 V a v sobotu ti to povím, případně předám.Tedy ten budík, batest či jak se tomu voltmetru říká.
vici. Tahle rubrika bude asi v pohodě tím, že sem většinou přispívají fandové a majitelé těchto aut. A když jsi fanda nějakýho auta, tak mu s klidem a nadhledem sobě vlastním odpustíš tu nějakou nedokonalost a s pomocí známých i neznámých se snažíš pomalu je odstraňovat a svýho miláčka pořád vylepšovat. Všem eRkám a jejich majitelům a příznivcům domorobo zdar.
No Lado... 24 V zni dost podivne.... a kvuli budiku prekopavat celou elektiku urcite nechci 😄 No ale na ten predradnej odpor zkusim mrknout, jestli ten budik nekde sezenu - jenom nevim kde.... Dzon
ladao:dik za radu. ten chladic oleje planuju😄 takze pak budu resit i tlakomer. Je zajimave ze treba tahle vase rubrika je uplne v pohode😄 koukni treba do temat o feliciich... tolik blbcu kolik je tam, jsem na jednu stranku jeste psat nevidel😲((
Shanim kapkovita zpetna zrcatka (typicky eRkovy zrcatka) "Beskyd Sport". Uz se nevyrabi, nevite prosim kde by se jeste daly sehnat? Diky za kazdou informaci.
vici😜okud nemáš chladič oleje, tak do olejové zátky na prsou nebo bloku vyvrtat díru a vyřezat závit.Pokud máš chladič a šrouby s mezikusem pro vývod na hadici ( tak jak to má eRko ), tak díru do tohoto šroubu. Pokud máš vývod-tedy závit na hadici přímo na zátce olejového kanálu tak jedině do té menší zátky kanálu. NO a pokud počkáš na tu 1,6 tak ti to udělá cmt, stejně tam budeš muset mít chladič oleje.
Nazdar Džone. Zkus se podívat jestli nemá přímo na přívodech proudu přidělaný předřadný odpor. Potom by stačilo ho jen odletovat a přepsat stupnici.Protože ostatní budíky (jako tlakoměr, palivoměr apod. ) v té karose mají budíky na 12 V a na kontaktech mají přidělaný předřadný odpor a je na nich nálepka 24 V.Takto to měly udělané i Liazky, Tatry a ostatní na 24 V. I když u toho voltmetru to asi nebude, ale co kdyby. Nebo zkus jestli je neměly tř. Avie. A ještě jeden chytrej nápad.Dej si tam altík 24 V ( má stejný uchycení ) a dvě baterie 12 V a vyměnit žárovky je už potom sranda, před zapalování a rádio přidáš předřadný odpor a startér ti bude točit jak urvanej a nebudeš mít problémy se zimníma startama..
a co k tomu karosovymu pridat nejakou redukci, (zmensit odpor ...)nebo tak neco a predelat stupnici?
Nevite nekdo z ceho by sel udelat budik na test baterie ? Chtel bych aby byl stejnej, kulatej rucickovej... idealni jsem videl v Karose, ale ten mel rozsah asi tak kolem 24 V... coz uznate, ze je na eRko trosku moc 😄
Dzon
Dzon
No ja bych ty trubky chtel taky na plnohodnotnej naporak (bez chlazeni vzadu) a 22 mm je maximum co jsem zatim videl prodavat v metrazi. Kolik jsi TRAVEXi rikal ze by vysly ty trubky, co potrebujes jet s nekym napul ? A kolik toho je ?
Dzon
Dzon
ne ne, tim, jak je presny jsem myslel, jak daleko ma jednotlive hodnoty daleko od sebe, u eRka je to cca po jedne Atm.
Velikost a rozsah je stejný jako u eRka, přesnost je stejná u Avie i u eRka ( nebo si myslíš , že Avie nepotřebuje přesný tlakoměr ? nebo mechanický je přesnější) a cena , u budíku si nevzpomínám, ale čidlo bylo dražší a stálo kolem 380,-
Poradím ti něco jiného.V prodejně dílů na Avii si kup elektrický tlakoměr a čidlo. K tomu natáhneš pouze jeden drát místo trubky.
jakou trubickou je vedeno potrubi k tlakomeru oleje? chci ho dat na S120 a nevim, jestli se da pouzit brzdova trubicka, nebo jakym zpusobem to tahnout od motoru k palubce. dik
Jak nemam rad skodovky, tak R Coupe je svetla vyjimka. I po tolika letech je to krasne auto. Fandim vsem tem, kdo je renovuji a upravuji!
no Schavel ma 22mm trubky na aute a zda se ze to staci, ja po dlouhem vahani mezi 22kou a necim inym budu volit 28ku - i kdyz budu mit naporak jako pridavnej chladic, casem bych rad presel pouze na naporak a pak se silnejsi trubky budou hodit.....
pokud mas original erko lze demontovat chladic oleje skrz mrizku v levem blatniku, neni to sice az tak pohodlne jako po vyjmuti chladice vody, ale zase nemusis vodni chladic vyndavat z auta. Chce to zkusit.
mam na mysli pumpu ze 105/120 ze 130ky je jeste trochu jinaci a tu uz bys nedostal do bloku motoru
Originalni umisteni chladice oleje je pred chladicem vody na prave strane. Tedy lze se k nemu dostat pouze po demontazi chladice vody a vedou k nemu "dost" dlouhe hadice.
Dzon
Dzon
Jenom bych si jeste rad upresnil pojem "velka pumpa" Ja mel na mysli "sirsi" lopatkove kolo ze 120ky oproti uzsimu co bylo v eRku. Je jeste vykonejsi pumpa ve 130ce ? Dzon
15"ky na erku ti asi neprojdou, leda ze se ti je podari nechat zapsat do TP, coz chce znameho nebo schvaleni fabriky, ktery nedostanes....
olejovej chladic je pred chladicem vody vpravo (v tom tunelu mezi mrizkama) originalne, jde na nej vzduch co prochazi chladicem. Umisteni je to celkem dobre, hlavne je chladic malo zranitelny. Regulaci teploty (termostat) nema. V zasade je olejovy chladic skoro knicemu, driv byl nutny kvuli kvalitam oleju, ktere se prehrivaly a nemazaly, Dneska je vsechno jinak, takze kvuli oleji tam byt nemusi, ale treba moje auto bez olejoveho chladice nejde uchladit (olejove chlazeni je ucinejsi nez chlazeni vodou a navic olej steka po cinnych plochach motoru, ketere se zahrivaji nejvice). Takze ho tam muzes, lae nemusis....
bendix je znacka elektrickych pump, pokud bys el. pumpu chtel doporucuju ji instalovat dvojmo (zvlast tu 1203kovou pro pripad selhani). Prakticky vyznam to nema, lehce se snizi hlucnost. Pouziti ma vyznam jenom tam, kde pouzity karburator vyzaduje vice paliva nez da original pumpa. Nove skodovky se vstrikovanim maji ele pumpu, lae nejde do 110R pouzit, pouziva se system recirkulace paliva a vetsinou jsou v nadrzi (alespon myslim)
olejovej chladic je pred chladicem vody vpravo (v tom tunelu mezi mrizkama) originalne, jde na nej vzduch co prochazi chladicem. Umisteni je to celkem dobre, hlavne je chladic malo zranitelny. Regulaci teploty (termostat) nema. V zasade je olejovy chladic skoro knicemu, driv byl nutny kvuli kvalitam oleju, ktere se prehrivaly a nemazaly, Dneska je vsechno jinak, takze kvuli oleji tam byt nemusi, ale treba moje auto bez olejoveho chladice nejde uchladit (olejove chlazeni je ucinejsi nez chlazeni vodou a navic olej steka po cinnych plochach motoru, ketere se zahrivaji nejvice). Takze ho tam muzes, lae nemusis....
bendix je znacka elektrickych pump, pokud bys el. pumpu chtel doporucuju ji instalovat dvojmo (zvlast tu 1203kovou pro pripad selhani). Prakticky vyznam to nema, lehce se snizi hlucnost. Pouziti ma vyznam jenom tam, kde pouzity karburator vyzaduje vice paliva nez da original pumpa. Nove skodovky se vstrikovanim maji ele pumpu, lae nejde do 110R pouzit, pouziva se system recirkulace paliva a vetsinou jsou v nadrzi (alespon myslim)
Chtěl bych jít z důvodů co nejlepšího vedení na co největší disky a nejnižší pneu. Z důvodů policajtů je ale tedy mezní stav 14" disky, nebo myslíš, že by mě prošli i 15" ? Pokud to na nich nebude napsané, tak asi ano, protože nepředpokládám, že by policajti uměli převést palce na cm. Hele ten BENDIX to je výrobce benzínových pump? Jak je to s novějšíma škodovkama, ty mají taky mechanickou pumpu? Ještě dumám o tom chladiči oleje, když trochu upravím motor, jestli to má cenu ho tam nechávat. Nevím, kde má být správně umístěný, já ho mám strčený v zadním tunelu, který spojuje oba vstupy z blatníků a tam není asi moc platný. Také tam není žádná regulace teploty oleje na určitou hodnotu a tak o tom mám smíšené pocity.
Jo, tvoje auto znám a fakt to vypadá dobře. Jenom bych se bál asi těch elektronů, já půjdu určitě na hliníkáče.
Koukal jsem na tvé stránky a super. Potvrdil jsi mě některé věci o kterých jsem se jenom domníval, např. teď už vím, že až vymontuji motor, tak ho dám k CMT. Až se dám do přestavby, tak to hodím taky na stránky, je to dost dobrý, hlavně co se týká poučení ostatních. Nevím, jestli mezi 175 a 185 může být znatelný rozdíl ? Měl jsi stejný vzorek a značku gum ?
P.S. Co ten Clostermann ? Velký cirkus je moje kultovní knížka, mám ji od roku 1968 a spolu s Bufkovým bombardérem to byly jediné knihy ze západní fronty, které byly za totáče vydané. Dnes jich mám kolem stovky, ale Velký cirkus je jenom jeden. Překvapuje mě, že ještě dneska někdo něco ví o západních pilotech.
P.S. Co ten Clostermann ? Velký cirkus je moje kultovní knížka, mám ji od roku 1968 a spolu s Bufkovým bombardérem to byly jediné knihy ze západní fronty, které byly za totáče vydané. Dnes jich mám kolem stovky, ale Velký cirkus je jenom jeden. Překvapuje mě, že ještě dneska někdo něco ví o západních pilotech.
Tie 14" disky s pneu 185/60 budu vyzerat OK. Rozhodne sa nemusis bat, ze by vyzerali male. Ja mam 205/50R13 - podla tychto udajov by to mohlo vyzerat, ze budu naozaj mini, ale vyzera to moc dobre (na elektronoch). Aby si mal predstavu, ako to vyzera, mrkni na www.autotuning.sk rubrika od citatelov/3.prispevok alebo www.tuning.cz/s110r rubrika kary/Milanovo eRo (tam mam aj verziu s prevarenymi plechacmi a 165/80R13).
cau,sice ero nemam,mam facko a ted i rapida,ale zjistil jsem ze se 185/60R14 je to o poznani horsi nez se 175/60R14. Ty 175 maji uz docela nizky profil a vetsi plochu styku s vozovkou, 185 uz je moc velky "balon". Rozdil je opravdu znatelny a vypada to s nizsima gumama i opticky lepe,ale to jen na okraj. www.vici.wz.cz/favo.html 😄))
meljsem 14" ky se 185/60R14 na predchozim erku, vypadalo to vselijak (disk je trochu uzky, takze se guma zavira k disku, sedelo to dobre a byl jsem spokojen. Nevim proc tam chces cpat 14" kvuli policajtum, vzdyt jsou pro erko alternativne povoleny 165R13ky, staci si to nechat za 10 Kc zapsat do TP....Je to povoleny stejne jako zmena rozchodu pomoci Mkovych naprav, ty byly alternativne povoleny take kvuli spatne dostupnosti ND v druhe polovine 80tych let. policajt na silnici ti nemuze na 13ky nic rict, protoze v OTP to neni
filtr s vlozkou - poloprutokac, AC pumpa klasicka mechnicka. Cinil jsem pokus s elektrickou pumpou z 1203ky ale nebylo to ono (zivotnost a spolehlivost pumpy) zlata mechanicka a na BENDIXe se muzu vzhledem k cene vykaslat.
Znovu otevírám téma motor. Zajímalo by mě, jaký kdo používáte olejový filtr a taky benzínové čerpadlo ?
To je i můj názor, chtěl bych namontovat 14" disky a na to pneu 185/60. Nevím ale, jestli kola nebudou mít malý průměr a nebude to vypadat blbě. Ty 14" chci kvůli policajtům, tu šíři kol vždycky uhádám, ale velikost disku asi těžko.
na 185kach to sedi take o mnoho lepe nez na 165kach, ale 205 se mi zda uz trochu dost, prece jen prinos mezi 185 a 205 uz nepovazuji za tak velky s ohledem na vetsi namahani naprav, prevodovky a oo neco vetsi spotrebu. 205ky bych tam cpal az s poradnym motorem a prevodovkou.
chladic oleje pouzivam, a s velkou pumpou nejde pouzivat lihovy termostat, musis tam mit voskovy. Jinak dokud to skrti termostat je to v pohode, ale v lete pri rychlejsi jizde je termostat prakticky stale otevreny (alespon umeho auta ano). Podle mne nad tim nema cenu prilis teoretizovat, praxe vzdy ukaze. Ja jdu do velky pumpy, vzhledem k montazi naporaku.
Našel jsem na netu v bazaru erko v dobrém stavu za asi 90 tis. Kč. Myslíte si, že je to odpovídající hodnota ?
Jo asi máš pravdu, rozdíl mezi gumama 155 a 245 je 8 cm na kolo, to asi v poměru k poloměrům zatáček nebude tak moc vadit, akorát že sjedeš rychleji gumy a spálíš trochu víc paliva. Já ale půjdu tak na 185 bez podložek.
Já si myslím, že v ton moc velký rozdíl nebude, protože pokud je regulace průtoku škrcením termostatem, tak rozdíl průtoků bude dost malý. Co se týká odebíraného množství tepla z motoru tak to je cca stejné, naopak bych řekl, že menší teplotní rozdíl s větším průtokem vody je pro motor lepší. Zapoměli jste se zmínit, jestli používáte chladič oleje, což by na výsledek chlazení mělo mít také vliv. Někde jsem také slyšel, že se změnou pumpy se musel změnit i typ termostatu, že ten původní nedokázal proti té nové pumpě zavřít ?
K tym polomerom otacania prednych kolies: Tych "vyosenych" kolies (podlozky, prevarenie,...) by som sa az tak nebal. Do pravouhlych zataciek (s malym polomerom)urcite nechodis az tak moc rychlo, takze na kola neposobia tak velke sily, ako pri vysokych rychlostiach a teda to, ze to horsie sedi na ceste nie je az tak vyrazne (nebezpecne). Naopak vysokymi rychlostami prechadzas zatacky s tak velkym polomerom, ze rozdiel polomerov vonkajsieho a vnutorneho kolesa je minimalny (vychylka kolies od pozdlznej osi auta je mala) a to "vyosenie" kolies je zanedbatelne. Moja osobna skusenost je taka, ze na sirokych kolach (205/50R13) a s podlozkami (30mm vpredu a 50mm vzadu) to sedi lepsie ako pri seriovych kolesach bez podloziek. Navyse pri pomalej jazde a hlavne pri stati sa s "vyosenymi" kolami zataca omnoho lahsie.
"velka" pumpa me vetsi obezne kolo, z cehoz vyplyva, ze pri stejnych otackach dava vic vody nez pumpa mala, pokud je osazea na erku se zadnim chladicem (coz je standard - ten chladic) tak tiprutok vody skrti jenom termostat, a voda ti tece skrz motor i chladic prilis rychle (po zahrati a otevreni termostatu) v chladici se pak nestiha dostatecne ochladit. Sice to funguje, ale neni to uplne ono. Doporucuju original malou pumpu. Zamysli se nad tim, mas chladic, hadici, pumpu, motor, hadici, chladic a ted si predtav jak to tam fungujem (jak tece voda a co se s ni deje) a predstav si to pri prutoku vody rekneme minimalne o tretinu vyssim.....
Nekde hodne dole jsi psal, ze velka vodni pumpa je pro zadni chlazeni "moc rychla" Dokazes popsat jaky to ma negativa ? Ja mam danej 120kovej motor na puvodni chlazeni a mam ho tam i s velkou pumpou a chvili jsem tam mel i malou remenici - ale kdyz to zjevne NEUNESLO topeni, tak jsem dal velkou. Teplota se mi drzi kolem 90° a kdyz to zenu tak leze i na 95 (ale nevim jestli muzu verit teplomeru) - proto jsem nechal velkou pumpu.
Dzon
Dzon
Ja ac jsem v letech 80. eRkem jeste nejezdil (jeste tak na trikolce 😃 ), tak tento zvyk dodrzuju, kdyz to jde. Protijedouci eRka sice vetsonou nestiham, ale ty co predjedu, zdravim blinkry a vetsinou se mi dostane odpovedi dalkovejma 😄 Je to opravdu dobrej pocit. Dzon
Dávám ti za pravdu, při zatočení se vnitřní kolo musí otočit o větší úhel než vnější a to zajišťuje právě záklon a příklon rejdového čepu. Pokud tam dáš širší gumy tak aby jsi dodržel vertikální osu původní gumy ( jak říkáš na 1 cm ven musí 1 cm dovnitř ) tak se nic neděje, ale pokad to vytáhneš všechno ven tak nutně dostaneš jiné rozdíly úhlů mezi natočením vnějšího a vnitřního kola a to nejsi schopen zajistit. No člověče to by mě asi samotného nenapadlo, že pokaď hodím dopředu podložky, tak jsem na tom v zatáčce určitě hůř než bez nich.
No s tou pumpou myslím že bude jasno až jeden nebo druhý vyndá tu původní. Chtěl bych se zeptat ještě na olejový filtr, necháváš tam ten původní (plecháč) nebo montujete novější ?
jedna se o zvyseni polomeru otaceni kolem svisleho cepu (vic vysazeny kolo - vetsi polomer). Prohlidni si predni napravu a pochopis. Zaklon cepu (svislej cep je zaklonenej asi o 7 stupnu - nevim to vsak presne - vzad) definuje "pokladani kola a eliminuje ruzne drahy kola vnejsiho a vnitrniho pri zataceni (obe se mirne pokladaji dovnitr zatacky). Tezko se to popisuje slovy, ale prohlidni si to a uvidis to naprosto dokonale. Celej vtip je v tom, ze pro vetsi polomer otaceni kolem svisleho cepu potrebujes jeho vetsi zaklon aby jsi dodrzel rozdilne drahy kol (obvody kruznic, ktere kolo opisuje pri zataceni). Geometrie predni napravy bohuzel neni jenom o sbihavosti a odklonu kola..... Jenomze zaklon cepu nejde zmenit (je dan vykovkem unasece cepu). Proto neni geometrie pri zvetseni rozchodu pomoci kol ci podlozek idealni a trochu hur to sedi (sice to zase eliminujes vetsim rozchodem) a vic se sjizdej gumy (vnitrni kolo hrnes castecne napric a ne po idealni stope....... proste to skoukni a bude
120kamela velky cerpadlo, protoze to puvodni nizky ze 100/110 (opravdu ma vysku kola 9mm) neutahne vodu skrz trubky dopredu. VIm to ze svy byvaly 120ky (rv79, motor se starym filtrem oleje),kde jsem pumpu kdysi menil a byla tam uz ta vysoka. Jinak v roce 1987 doslo ke zmene tvaru lopatkoveho kola (rozmery zustaly stejne)...Hodlam tedy do erkovyho motoru nacpat pumpu ze 120ky novou, az to tam narvu budu vedet jak tobylo, prece jenom radeji vychazim z praxe. Co vim od kamose tak ji tam dostal a nic upravovat nemuselo. Uvidime. Kazdopadne dam vedet jak to dopadlo.
Hele Travexi, z toho co píšeš o té přední nápravě nejsem moc moudrej. Nemohl bys to nějak upřesnit ?
Už si to moc nepamatuji, ale určitě jsem tam dával 2 nebo 3 těsnění a mám takový dojem, že jsem ubrušoval šířku lopatek. Jinak jsem si dal práci a z pramenů M.R.CEDRYCH Š 105, 120, 130 str.133 cituji😒br />
... do konce července 1984 montoval výrobce do všech modifikací vozů čerpadlo chl. kapaliny č.d. 441.0.7070-195.6. Od srpna 1984 mění AZNP čerpadlo na č.d. 441.0.7070-197.6. Změna spočívá jen v úpravě lopatkového kolečka, jehož původní lopatky měly výšku 9 mm, u nového provedení je jejich výška 18 mm. Protože však se zvýšené lopatky nevejdou do dutiny původních bloků motorů, musel být současně se změnou čerpadla změněn i odlitek motoru. Čerpadla chladící kapaliny jsou tudíž jako komplet nezáměnná.
Takže jestli je to pravda, tak to nové čerpadlo do starého bloku nedostanu. Pak bude zbývat jedině změnit otáčky čerpadla úpravou řemenice.
... do konce července 1984 montoval výrobce do všech modifikací vozů čerpadlo chl. kapaliny č.d. 441.0.7070-195.6. Od srpna 1984 mění AZNP čerpadlo na č.d. 441.0.7070-197.6. Změna spočívá jen v úpravě lopatkového kolečka, jehož původní lopatky měly výšku 9 mm, u nového provedení je jejich výška 18 mm. Protože však se zvýšené lopatky nevejdou do dutiny původních bloků motorů, musel být současně se změnou čerpadla změněn i odlitek motoru. Čerpadla chladící kapaliny jsou tudíž jako komplet nezáměnná.
Takže jestli je to pravda, tak to nové čerpadlo do starého bloku nedostanu. Pak bude zbývat jedině změnit otáčky čerpadla úpravou řemenice.
nevim cojsi brousil, ale pasuje to, jinak 105ka a 120ka majipumpu naprosto stejnou, od roku 1984 se pouziva jina ucpavka a od 1987 jine obezne kolo (vrtule), vsechna provedeni jsou volne zamenna a bez problemu pasuji i do S100/110 kde byla pumpa prakticky stejna, vrtule ma stejny prumer, ale je vyssi, do bloku vsak pasuje. Tlaky a prutoky ti bohuzel nereknu. Pokud je treba vyssi prutok vody, pouziva se mensi remenice (s100 misto s120) ktera zvysi otacky vodni pumpy.
jeste k tem kolum, abys zatezoval lozisko stejne jako u standartniho disku musis pri rozsireni zachovat prisnou osu plaste (kola) zachovat tam kde byla, co pri montazivalscu ci prevarenych kol a elektronu znamena - chci centimetr ven - musim i centimetr dovnitr, to je cele. Pro konsrukci prevarenych kol doporucuju pouzivat sirsi limce nez 4,5" v puvodnim provedeni. U elektronu to tak ostatne je (kopretiny). Vepredu je to dost dulezite, protoze bys menil polomer rejdoveho cepu a musel bys zvetsit jeho "zaklon" coz nelze, pak mas jinou geometrii a stav to rozhodne neni idelani. Vzadu zvlast u kyvadlove nparavy je to s ohledem na geometrii naprosto jedno, protoze tahle naprava neni nijak idealni uz v originale a nemuzes ji ublizit jinak nez vetsim namahanim lozisek a poloos (rady se lamou).
k tomu zdraveni, nevim jakna Slovensku, ale u nas tenhle zvyk jeste trva
k tomu zdraveni, nevim jakna Slovensku, ale u nas tenhle zvyk jeste trva
Ozaj, mrkol som do diskusie "Zpusoby dorozumivani na silnici" a nieco ma napadlo. V rokoch 80-tych, ked este moje eRko prehanal po cestach moj otec, bol krasny zvyk, ze eRka sa zdravili bliknutim. Nezalezalo na tom, ci sa poznali alebo nie, jednoducho na seba blikli. Bolo to moc mile. Preco tento pekny zvyk vyhynul? Ved eRiek je este stale dost a teraz by to bolo este viac cool...
Ono je to zatial aj tak cele skor teoreticke - nie som tak "v baliku", aby som si mohol kupit motor z octavie. (Ozaj, bavoraky maju pohon zadnych a motor vpredu; keby sa dal motor namiesto zadnych sedaniek, prevodovka(sekvencna) a zadna naprava tiez z bavoraka; co by bolo treba, to by sa skratilo,... 2000mi by v Brne videla iba moje zadne svetla - 2x za okruh 😄 No, zase som sa zasnival... Lenze nekradnem, tak naspet do reality.)
Kazdopadne, keby som tam nechal sucasny motor 😒 tak poloosi neskrutim. Akurat klesne maximalka a bude to horsie akcelerovat a lepsie brzdit. Eventualne by som mohol odtrhnut kolo, keby som jeho krajom nabehol na hrb alebo obrubnik. Ale to iste hrozi aj pri "prevarenych" alebo silne "vypodlozkovanych" diskoch (obe varianty teraz striedavo pouzivam) - aj tam je posunuta os kola (spomienka na hodiny fyziky: paka). Pri tych "valcoch" by sa vlastne iba vysunul vonkajsi okraj kola, vnutorny by zostal na svojom mieste, kdezto pri prevarani a podlozkovani sa vysuvaju obidva okraje. Tie "valce" mi teda pripadaju bezpecnejsie ako prevaranie a podlozky.
Kazdopadne, keby som tam nechal sucasny motor 😒 tak poloosi neskrutim. Akurat klesne maximalka a bude to horsie akcelerovat a lepsie brzdit. Eventualne by som mohol odtrhnut kolo, keby som jeho krajom nabehol na hrb alebo obrubnik. Ale to iste hrozi aj pri "prevarenych" alebo silne "vypodlozkovanych" diskoch (obe varianty teraz striedavo pouzivam) - aj tam je posunuta os kola (spomienka na hodiny fyziky: paka). Pri tych "valcoch" by sa vlastne iba vysunul vonkajsi okraj kola, vnutorny by zostal na svojom mieste, kdezto pri prevarani a podlozkovani sa vysuvaju obidva okraje. Tie "valce" mi teda pripadaju bezpecnejsie ako prevaranie a podlozky.
Travex má pravdu, pokud se chceš svézt, tak tam nemá cenu dávat širší gumy jak 185, je to akorát vyhazování peněz. Zrovna tak šíře náprav má určitý meze ( tipoval bych to tak na M + 10 cm při použití jiných pružin ), přes který nemá podle mě cenu chodit. Na tomhle autě je nejhezčí požitek z jízdy a všechny úpravy by měly směřovat k tomu, aby sis ho zvětšil a ne aby jsi z toho udělal obludárium, ve kterým se nebudeš moct pořádně svézt. Ty blatníky co máš bych pro tohle auto viděl jako naprostý ideál.
Takže pumpu používáte ze 120 ? Pokud si ale dobře vzpomínám, tak jsem jednou vlastnil 105 kde se mi vysypala pumpa, tak jsem tam dával novější typ a musel jsem u ní ubrousit lopatky oběžného kola abych to tam dostal. Nevíš náhodou jaké paramatry má taková pumpa ( průtok a tlak ) ?
velka pumpa je ze 120ky (ma vetsi vrtuli aby protlacila vodu trubkama az dopredu). Ja jsem zminil vyraz "rychla pumpa" cimz jsem myslel pouziti prave 120kovy pumpy v kratkem okruhu (originalnim) - rychlost prutoku vody by byla moc vysoka a nestacil bys vodu v chladici uchladit.
nevim co tam ma za motor ale vypada to jako 1,8T. Jeste si rozmysli prevodovku a zadni napravu, s tou sirkou gum se stanes aspirantem na ukrouceni poloos. Seriova prevodovka (a je jedno jaka jestli 4 nebo 5ti kvalt) snese dost malej kroutak, hlavne u diferaku (stalej prevod) je to problem, maximum bych sacoval nekde na 120nM. Vic bych to netrapil. Nevim jak se ti zdaj ty blatniky z Pascalplastu uzky, lae pocitej, ze s eMkovou napravou a standartnima plechacema ti pri gumach 185/70 bude chybet tak 6cm na sirku napravy..... to jeste jde dotahnout, vetsi sirka nez 195 nema naprosto vzhledem k podvozku vyznam, zvlast pokud jezdis kyvadlovou napravu.....
Motor? Asi felda 1.9 alebo octavka. Felda je realnejsia. Alebo hodne moc upraveny favorit. Ono su to zatial aj tak vsetko iba uvahy - este som na sportke/sazke nevyhral a prescasy v praci nepomahaju. 😄 Budem rad, ked tento rok stihnem celu karoseriu z laminatu. Inak, ono by to odlepil z cesty aj ten co tam mam, iba maximalka by dost klesla (trenie,...)
S tymto suvisi jedna otazka z mojho prveho prispevku (634). ERko spz. HKM-43-43, zlta s napisom carbon line (je na unicos.cz). Co za motor to tam ma on? Vyzera to ako octavia turbo (20V Ti). Nevie o tom niekdo nieco?
S tymto suvisi jedna otazka z mojho prveho prispevku (634). ERko spz. HKM-43-43, zlta s napisom carbon line (je na unicos.cz). Co za motor to tam ma on? Vyzera to ako octavia turbo (20V Ti). Nevie o tom niekdo nieco?
Travexre, pravdu povediac, moc si ma nepotesil. Tak nejak som v duchu dufal, ze to budu tie sirsie. Co sa tyka Pascalplastu, volal som tam, hovoril som im, ze som ich u nich kupil, a... a tvrdili mi, ze su to tie sirsie. Ale moc presvedcivi neboli, preto to stale zistujem. Ono to zase nieje ziadna katastrofa, aj tak tam chcem davat este lemy (limce,... /neviem ako sa tomu u vas hovori) - nieco ako skoda2000mi, a tie okruhove by uz potom asi fakt moc trcali. S kolesami si problemy nerobim, je to len otazka penazi (ktore samozrejme nemam 😁 ). V Metalexe su vraj schopni vyrobit cokolvek. Odkedy som v Autosport&Tuning videl tu zltu Mantu na 15" kolach tak sa moje predstavy pohybuju okolo rozmerov 245 vpredu a 280-345 vzadu (Teraz mam iba 205R13). Vyrobit to nie je problem - staci dat vnutorny diel aj zvonku a "valec" je na svete. Na cenu gum zatial radsej nemyslim... Este k tym blatnikom: Co presne tam nesedelo? Zadne boli OK? Ozaj, aj tak ma stale zaujima, aky je v nich rozdiel, kde a kolko. To len tak zo zvedavosti...
bude to v zapojeni termostat-predni chladic-zadni chladic-pumpa, je to vyzkouseny na stroji jinyho borce a funguje to k naproste spokojenosti. Ja budu casem stejne zadni chladic vybouravat, ale to ma jeste cas - proto uz chci taky tahat plnohodnotny trubky. Jak rikam je to vyzkouseny. Ta moznost prepnuti chladicu pocitala s premostenim predniho chladice za pomoci dvou trojcestnych a jednoho redukcniho ventilu, regulujiciho prutok protoze velka vodni pumpa je pro zadni chladic moc "rychla".
a jeste jedna vec, bud rad, ze mas tu uzsi verzi, protoze do ty okruhovy bys mel problem sehnat kola.
nazdarek, te vitam. Ja mam blatniky z PascalPlastu taky, byly levny, ale byly problemy s napasovanim prednich blatniku. Jinak pokud vim, tak pascalplast dela jenom rally blatniky, tedy ty uzsi - tu verzi co mas ty minabizeli taky. Jinak predni blatniky jsou v obou verzich stejne lisi se jen zadni. Predni spoiler ti ochotne doda pan Prasek z Ledce nad Sazavou za cenu kolem 1000-1200 Kc. Napis mina travex@mujmail.cz a poslu ti blizsi info.
Mitom vítej na MotorCafe. Koukal jsem na tvoje auto a docela dobrý. Moje auto je na techwebu v sekci erka to žlutý na konci. Chci ho ale letos trochu upravit, spíš po stránce technické než vzhledové, protože ho míním používat pro normální provoz a nechci pořád uplácet mlíkaře ohledně nárazníků, disků, spojlerů atd. Líbí se mi jak travex napasoval na ty široké blatníky klasické nárazníky. S těma blatníkama ti neporadím, ale podle mě v tom moc velký rozdíl nebude a vzhledem k tomu, že rozchod a šířku pneu je nutno udržet v rozumné toleranci, tak to je podle mě fuk, jestli máš blatníky široké "X" nebo "X+10cm".
Jestli jsem to dobře pochopil, tak to nejdříve proženeš zadním a pak buď do předního anebo zkratem zpátky. Dej pozor, protože v tomhle případě se ti budou tlakové ztráty načítat a jestli to čerpadlo nebude mít dostatečnou rezervu, tak se ti stane, že ti rapidně klesne množství oběhové vody v čase a moc velký efekt ti to nepřinese. Taky problematický bude asi ten zkrat, jestli ho nebudeš v případě cirkulace do předního chladiče uzavírat, tak se té vodě dopředu nebude moc chtít. Já bych chtěl dát dva menší chladiče dopředu s větrákama a seperé topení bez zkratu. Ten zkrat bych udělal na chladícím okruhu pomocí trojcestného ventilu řízeného přímo čidlem teploty výstupu z motoru. Tím bych měl odstranit velké průtokové rozdíly při zavření a otevření termostatu motorem. Pokud vím, tak všechny soutěžáky dříve něměly termostaty, ale čistě průtok a teplotu regulovaly clonou na chladiči.
Nazdar vsetci! Konecne som docital vsetkych 633 prispevkov a rozhodol som sa, ze aj ja sa zapojim do diskusie. Aj ja mam eRko. K videniu je na www.autotuning.sk rubrika "od citatelov" 3. prispevok alebo s110r/host/sk rubrika "kary"/"Milanovo eRo" (P.S. Nazdar LadaO a Dzon 😄 Uz sa trocha pozname cez maily).
Rozhodol som sa, ze toto leto zacnem prestavbu na RS (nie presnu kopiu, ale tak ako sa mi to bude pacit). Blatniky som zohnal uz minule leto (Pascalplast - verzia porsche (v zadu nejdu vodorovne, ale klesaju k zadnemu celu), aby som mohol nechat to kridlo, co mam).
V casopise Autosport&Tuning sa casto opakuje "blatniky RS - najsirsia okruhova verzia". Odkedy som to prvy raz cital, tak naspavam. Ako zistim, ktore mam ja (okruhove/rally-sirsie/uzsie)? Da sa to niekde nejako zmerat? Napr. vodorovna cast prahu dole pred zadnym kolesom alebo "vyska" blatniku, ked ho polozim na lezato na zem (o kolko su vydute).
Neviete niekdo o niekom na Slovensku alebo juznej Morave, kto ma na predaj predny spoiler na 130RS-okruhovu verziu? Pokial mozno novy.
Na unicos.cz som videl 110R (HKM-43-43 "Carbon line"). Z coho je ten motor? Z Octavie? Neviete niekdo nieco o tom? Aj ja ho chceeem...
Ozaj, LadoO. Octavia ma rozmery chladica cca 75x42cm (vyvody neratam). Tebe tam nevojde, ale asi tam dam ten, nech to nemusim casom vymienat. A celo urobim 2oke z laminatu.
Milan.
Rozhodol som sa, ze toto leto zacnem prestavbu na RS (nie presnu kopiu, ale tak ako sa mi to bude pacit). Blatniky som zohnal uz minule leto (Pascalplast - verzia porsche (v zadu nejdu vodorovne, ale klesaju k zadnemu celu), aby som mohol nechat to kridlo, co mam).
V casopise Autosport&Tuning sa casto opakuje "blatniky RS - najsirsia okruhova verzia". Odkedy som to prvy raz cital, tak naspavam. Ako zistim, ktore mam ja (okruhove/rally-sirsie/uzsie)? Da sa to niekde nejako zmerat? Napr. vodorovna cast prahu dole pred zadnym kolesom alebo "vyska" blatniku, ked ho polozim na lezato na zem (o kolko su vydute).
Neviete niekdo o niekom na Slovensku alebo juznej Morave, kto ma na predaj predny spoiler na 130RS-okruhovu verziu? Pokial mozno novy.
Na unicos.cz som videl 110R (HKM-43-43 "Carbon line"). Z coho je ten motor? Z Octavie? Neviete niekdo nieco o tom? Aj ja ho chceeem...
Ozaj, LadoO. Octavia ma rozmery chladica cca 75x42cm (vyvody neratam). Tebe tam nevojde, ale asi tam dam ten, nech to nemusim casom vymienat. A celo urobim 2oke z laminatu.
Milan.
topeni zustane pod sedackou, ma novy vymenik, a je zaslepena dira pro hadici vedouci vzduch k zadnimu oknu. Chladice budou zapojeny seriove s moznosti prepnuti zadni/oba. Predimenzovane to neni, zadni je sam o sobe malo a predni bohuzel take. Navic s tim vzadu jsem nikdy nemel problemy v kolonach apod, ten predni mam vykoumanej jen jako pridavnej bez vetraku pro pouziti v rychlostech nad 60 km/h (resp 90 km/h) kde drivy byval problem s podtlakem v kapse pred zadnim chladicem. Mozna casem prejdu ciste na chladic vpredu....... ale to hudba budoucnbosti....
Travexi díky za odpověď, mám to na tu přestavbu už docela pohromadě ( kromě počasí ), ještě mám ale jedno dilema a to topení. Buď úplně dopředu ( kufr je montáží chladiče stejně odepsán ) anebo dozadu místo chladiče. Snažil jsem se najít nějakou inspiraci u porsche, studoval jsem průřez toho posledního modelu, ale akorát jsem zjistil, že to má vepředu tři chladiče, ale kde to má topení nebo klimatizaci to nevím. Jak jsem koukal na tvé auto, ty zůstaneš asi u topení pod sedačkou ? Ještě by mě zajímalo, jak zapojíš ty dva chladiče, sériově nebo paralerně ? Jestli vzadu necháš ten původní chladič, to se mi zdá zbytečně předimenzované.
2Banshee: mail je travex@mummail.cz tam em schrastis bez problemu.....
2Hombre: Autopotreby na Pankraci (Dekanska Vinice) a v Jeremenkovy ulici oboje v Praze. Tam se da koupit temer vse.
2Jhferrari: muzu ti poslouzit starsima (2 kusy) ty se daj skloubit ze zamkama z Favorita. (tedy myslis-li zamkovou vlozku + klice)
2Hombre: Autopotreby na Pankraci (Dekanska Vinice) a v Jeremenkovy ulici oboje v Praze. Tam se da koupit temer vse.
2Jhferrari: muzu ti poslouzit starsima (2 kusy) ty se daj skloubit ze zamkama z Favorita. (tedy myslis-li zamkovou vlozku + klice)
ZAjímalo by mě, jak je to s ND ze Š 120, jestli se dají ještě sehnat někde nové. Chtěl bych použít některé podvozkové prvky do svého erka.
Jinak včera jsem dal nabít u svého erka baterii, dnes jsem ji dal do auta ( naposledy v provozu 10/2000 ), napumpoval jsem benzin, napoprvé to chytlo a vyjel jsem. Je to k neuvěření, ale tuhle proceduru dělám už asi 5 let a pořád stejně úspěšně. Za tu dobu jsem ještě neměl venku svíčky, víčko od rozdělovače, zkrátka vůbec nic. Znám jenom jedno auto, které po půl roce napoprvé zabere a to je PRAGA S5T. Měl jsem ji cca 10 let a naposledy jsem ji takhle natočil po 2 letech stání, když jsem ji vezl do šrotu. Dodnes z toho nemám dobrej pocit, jediný co mi po ní zbylo je značka kterou mám pověšenou na stěně. Ale tohle může pochopit jenom ten, kdo se se svým autem zžije a tím pádem si vytvoří k němu pouto. A o tom to všechno je, a ne o tom v čem jezdím a co je in a co shift.
Jinak včera jsem dal nabít u svého erka baterii, dnes jsem ji dal do auta ( naposledy v provozu 10/2000 ), napumpoval jsem benzin, napoprvé to chytlo a vyjel jsem. Je to k neuvěření, ale tuhle proceduru dělám už asi 5 let a pořád stejně úspěšně. Za tu dobu jsem ještě neměl venku svíčky, víčko od rozdělovače, zkrátka vůbec nic. Znám jenom jedno auto, které po půl roce napoprvé zabere a to je PRAGA S5T. Měl jsem ji cca 10 let a naposledy jsem ji takhle natočil po 2 letech stání, když jsem ji vezl do šrotu. Dodnes z toho nemám dobrej pocit, jediný co mi po ní zbylo je značka kterou mám pověšenou na stěně. Ale tohle může pochopit jenom ten, kdo se se svým autem zžije a tím pádem si vytvoří k němu pouto. A o tom to všechno je, a ne o tom v čem jezdím a co je in a co shift.
Nevite kde sehnat zámky do dveří pro Škodu 110R. Jestli víte napiště mi na jfd@atlas.cz , nebo odpovězte tady. Předem děkuji.
Sorry za offtopic, ale neviem kde chytit travexra. Radime, aky mas novy mail? Nejak ta v poslednej dobe nemozem kontaktovat......
jsem rad, ze se ti auto libi, apropo spoiler uz mam pripravenej v komore doma. Ty narazniky jsou bohuzel nutnost zvlaste kvuli cajtum, ale taky ridicum co neumej parkovat - kazdou chvili jsem mel rozmlaceny mlhovky jak lidi couvaj na doraz. Proto jsem jednak volil narazniky a jednak ctyroky celo, je v nem problem rozbit svetla (narozdil od rampy kde se daj nejen rozbit ale i snadno ukrast coz vidim jako velky problem - v Praze se krade jako o zivot za dva roky celkem 14 kusu zrcatek 3 kusy mlhovek a jedna sada list). Tu diru v cele jsem vykrajel nadoraz co to slo (alespon co do sirky, vysku jsem co nejvetsi abych zajistil dostatecny prisun vzduchu na chladic. Bohuzel se mi to taky az tak moc nezamlouva, ale funkcnost je funkcnost bohuzel. Ja mam ty diry strihany nuzkama (stejnejma jakejma se striha dira na stresni okno) lak nemas sanci poskodit, ale protoze maj ty moje prurazy pulcentimetrovej pertl, kterej je normalne vyklepanej tak sel lak do haje. Problem byl, ze bez pertlu se plech kapoty kroutil a vypadalo to hodne divne.
Protože mám v plánu ty díry udělat dost atypického tvaru, mám představu, že bych to udělal nějakou strunou ( ala Kájínek ) nebo nějakou coby lupenkovou pilkou na kov. S tím asi nikdo zkušenosti nemáte ? Mimochodem travexi koukal jsem se na to tvoje auto, líbí se mi jak jsi to vymyslel s těma nárazníkama, jednak to vypadá dobře ( myslím, že tomuhle autu vymyslet spojler aby to ladilo dá práci ) a jednak budeš mít pokoj od hluchavek. Co se mi moc nelíbí ( je to jen můj subjektivní názor ), tak to je ta díra v předním čele. Promiň mi to, ale připadá mi to jako brácha té nové 1203. Podle mého díra na chladič musí být spíš užší a delší aby předek opticky snížila a ladila s tvarem karoserie.
original mrizka v kapote se da udelat z mrizky na prednim cele z Karosy, bohuzel to nejde bez svareni. Pokud budes jenom strihat coby mrizku pouzijes tahokov, doporucuju ti zaklepat lem (tak 2-3mm pertl). Tim ale laku taky ublizis....muzes to zkusit zaklepavat pres gumovej spalek a plech nahrat tak na 70-80 stupnu, lak zmekne a plech se da ohnout. No uvidis sam
Poradí někdo jak nejlépe udělat průřezy do přední kapoty a čela tak, abych co nejméně poškodil dost kvalitní původní lak ? Předem díky.
tak to sedi, sehnal jsem par detailu co jsem shanel a pokecalo se az hanba... 😄 Jo a na ten strudl jsem zvedavej, jen aby jste vy mlady nejeli moc rychle, abych vam stacil 😃)
co takhle kotoucovy brzdy na zadni napravu???
to si myslim je dooost dobra lahudla, BTW mrkni na [odkaz] tam mas navody na el. stahovani oken, vyhrejvany sedacky a zpetny zrcatka, favo motor do rapida atd. atd.
to si myslim je dooost dobra lahudla, BTW mrkni na [odkaz] tam mas navody na el. stahovani oken, vyhrejvany sedacky a zpetny zrcatka, favo motor do rapida atd. atd.
Jasne... ja ani nepocital ze tam nekdo prijede karou... ale myslim, ze se takhle obcas slezt, a pokecat je dobry.... my neznali aspon neco pochytime, vy znali neco vysmelite a sezenete, a do Melnika nas potom treba pojede poradnej strudl 😄. Dzon
Musim Vám říct, že ERKO si mi vždycky líbilo,je to taková česká Alpinka. Upozorňuji, že v posledním Autotuningu je poměrně vychytaná verze,která stojí za vidění.Jinak já mám Rapida 89,protože nejsem až tak dobrej mechanik , abych si ERKO upravil k obrazu svému a nechat si to udělat tak se nedoplatim.Ale i u něj se chystám na trochu úprav. Kdybyste věděli o nějaké lahůdce,která se dá na Rapidu spáchat,klidně si nechám poradit
favo? nevim, u 120ky hlinikac poznas pouhym pohledem. spodem tim plechem pred nadrzi to asi dolu nedostanes (i kdxyz pokud chladic usadis hodne dolu a pouzijes nejakej nizsi nez je ve 120ce (napr dva vymeniky z topeni Karosa) a budes to mit jako pridavnej chladic pak jo....
No ja prave nechci moc delat diru do kapoty... chtel bych odvod vzduchu nejak vyresit spodem. Premejslim jestli by to slo odvest tim plechem do je pred nadrzi... no a prave na to by musel bejt chladic napasovanej co nejvic vepredu. A i kdyby to spodem neslo, tak nechci delat klasickou chladicovou stenu... ale nejakej mene mista zabirajici odvod vzduchu. Jo a jak poznam chladic hlinikovej od normalniho ? Favo ma vetsi nez 120ka ? Dik Dzon
rozhodujici neni umisteni chladice ale umisteni chladicovy steny, musi bejt o neco vice vzadu a usazena tak aby proud vzduchu smeroval nahoru a sedelo to s dirou v kapote a tu nemuzes udelat moc blizko predni hrany (kapota je sklonena dolu a sel by ti tam vzduch naporem vrchem)..... nejdriv si prostrihni kapotu a usad pricku pak badej nad chladicem (alespon ja to delal zrovna tak (vystrihl jsem si stenu, volne vlozil do prostoru, prostrihl kapotu a pak usazoval chladic, tak aby byl pred otvorem v kapote.......no uvidis sam)
5 cm za plechem se mi zda moc... ja bych to chtel napasovat uplne tesne... max 1 cm za ten plech. hlavne prave kvuli uspore mista. Dzon
mezi svetlama asi 5 cm za plechem, a vyslo to tak akorat, pred chladicem bude laminatovy osazeni (momentalne je vymysleny a chystam se vyrobit kopyto abych ho vyrobil) za chladicem bude hlinikova stena (nebo laminatova polostena (hlinikovou uz mam sice skoro hotovou ale zacina se mi libit laminat (dobre se s tim dela a daj se delat tvary ktery bys z plechu musel lisovat), navic mi prijde skoda mit stenu pres celej kufr, zbytecne to zabira misto po stranach
me tam vysel bez potizi 120kovej, doporucuju hlinikac...... jinak zatim zachovam i ten zadni a pak se uvidi, vpredu to mam napasovany bez vrtule, takze jsem docela usetril na miste v kufru....zatim
Když jsme u těch chladičů nemáte někdo přehled o tom jakej chladič (z jakýho auta) by se dobře vešel mezi 4očko a zároveň dobře chladil ? Džon
Rado - dikec zitra to obvolam, nebo obmejluju - to si pres noc rozmyslim..... hele uz mam schematicky nacmarany kudy trubky a mam uz fotky (bohuzel se povedla jenom fotka z kufru, kde je videt ustaveni chladice a otvor pro protazeni trubek do kabiny)
Travexi, ty jsi z Prahy, skus EKOTEZ, ti prodávají pro chlaďaře, jejich adresa je WWW.EKOTEZ.CZ, měli by ti prodat i menší množství než celé balení. Ale problém bude s většími průměry než 22, ty budou asi jen na objednávku. Další možností by bylo Pragopolair - WWW.PRAGOPOLAIR.CZ,nebo SCHIESSL WEB.TELECOM.CZ/SCHIESSL. Toto jsou všechno prodejní organizace které jsou prodejci pro chladící techniku a v sortimentu by trubky měli mít. Je jim jedno komu je prodají. Když nebudou mít aspoň poradí. Pokud ne, najdem někoho jiného. rade
diky zy vycerpavajici informace, ale stale je zde maly problem, a to je baleni. Ja sice nasel jeste jine prodejce nize zmineneho materialu, ale nikdo neni ochoten prodan neco jineho nez cele baleni a to nejmensi cini 25 metru. nechcete nekdo taky trubky, ze bychom do toho sli napul? Pocitam ze cca 10 metru na auto staci dejte vedet na travex@mujmail.cz
K měděným trubkám - Ferona má v nabídce trubky SUPERSAN - což jsou topenářské bez izolace, FRIGOTEC - chlaďařské, jsou o něco dražší, EUROSAN - s plastovou izolací kolem - velmi drahé, MEDGAS - pro medicínu - speciálně čištěné. EUROSAN, FRIGOTEC a MEDGAS se prodávají v provedeních tvrdých a měkkých. Tvrdé jsou v 5 m kusech a nedají se ohýbat, nebo jen obtížně, pro spojení a ohyby je třeba použít tvarovek. Měkké se prodává ve stočených svazcích po 50 a 25 m.Tyto se dají velice snadno tvarovat a je možno z nich vytvarovat vedení doopravdy všude. Rozměry těchto trubek jsou od 6 mm vnější po 108 mm vnější.( pro informaci jak je řada, jen vnější rozměry od 22 mm - 28, 35, 42, 54, 64, 76.1, 88.9, 108.) Potrubí je tedy možno z těchto trubek udělat. Pokud jde o dodavatele, kromě již zmíněné Ferony s tímto artiklem obchoduje a je asi největším dovozcem firma K.T.O Internacional ( nejsou to Kamarádi Táborových Ohňů, neplést si to) Třebechovice pod Orebem. Jejich adresa je WWW.KTO.CZ
Tam snad najdete více. rade
Tam snad najdete více. rade
čemu říkáš mírná cena? řekl bych, že se domluvíme, prosím napiš mi na tvoves@seznam.cz
jinak jména kol můžete vidět na [odkaz]
jinak jména kol můžete vidět na [odkaz]
Aha. No na těchhle jsem už žádné označení nenašel, kromě RTG v trojúhelníčku. Při jedné STK technik vytáhl nějaké měřidlo a strašil, že ty disky nejsou 5Jx13, ale 5,5 a že to tedy ne. Nakonec to ale nechal být. Ale ty dva roky životnosti mně docela děsí, já už na nich jezdím sedm let a kdoví, jak byly staré předtím, auto jsem s nimi už koupil. Nemluvě už o problémech se sháněním a kvalitou delších šroubů. Poslední, co mne zrazuje od výměny je fakt, že na plecháče se zase nedají dát gumy 185/70 a zrovna se mi nechce kupovat taky všechny gumy včetně rezervy. A s plecháčema z VW brouka (rozteč 130, 5Jx13") by mne u STK vyhodili nabeton a pochybuju, že by se daly sehnat levněji než originál škodovácké elektrony.
Btw kdyby ty elektrony někdo za mírnou cenu chtěl, tak se jich budu letos zbavovat (5ks disky 5Jx13", 4 gumy 185/70 (Barum Brillant OR57) a jedna 165/70 OR37 - rezerva. Z těch gum 185/70 jsou dvě skoro nové, dvě méně nové. Plus šrouby, tedy aspoň ty, které se podaří bez poškození vymontovat.
Btw kdyby ty elektrony někdo za mírnou cenu chtěl, tak se jich budu letos zbavovat (5ks disky 5Jx13", 4 gumy 185/70 (Barum Brillant OR57) a jedna 165/70 OR37 - rezerva. Z těch gum 185/70 jsou dvě skoro nové, dvě méně nové. Plus šrouby, tedy aspoň ty, které se podaří bez poškození vymontovat.
rekl bych ze mas na mysli stejny kola. Pro jistotu oznaceni kola AT1308 pro 13" provedeni. Lze je obcas videt i v provedeni 14" jako AT1410 ale je to spise vyjimka (jen na okraj existuje clovek co je umi vyrobit nove - 14" - cena pak cini kolem 3500/kus). Kazdopadne chapu, ze s tim jsou na STK problemy, netusite jak se tvarej na siroky blatniky z RSky....... kola jsou proti tomu slabej odvar - muzete je snadno nahradit plechovymi....
Rado, s tím Rapidem ti nepomůžu. To nevím, ale nepředpokládám, že by to šlo. Myslím si osobně, že sloupek okna je jinde než u eRka i u MBX. Chce to na to hodit oko a proměřit.
Prosímtě jak vypadají ty elektrony "kopretiny"? Nejsou to takové ty s osmi paprsky, které z vnější strany vypadají, jako by měly zhruba elipsový průřez (ale nemají, zezadu jsou duté)?
I ten elektron by odpovídal, koroduje to jinak než hliník a je to evidentně o dost tvrdší (ale nechce se mi zase věřit, že by to byl čistý hořčík). Ze tří STK jim to jednou nevadilo, jednou měli malé řeči a jednou velké, ale pustili (první dva případy Roudnice - letiště, třetí někde v Praze)
I ten elektron by odpovídal, koroduje to jinak než hliník a je to evidentně o dost tvrdší (ale nechce se mi zase věřit, že by to byl čistý hořčík). Ze tří STK jim to jednou nevadilo, jednou měli malé řeči a jednou velké, ale pustili (první dva případy Roudnice - letiště, třetí někde v Praze)
14" tam bejtnemusej muzes mit i 13" plechace, ale musis si je nechat zapsat do TP. Jediny schvaleny elektron je "otvirak" n ten je mozne pouzit je na Skoda 105-130 a Rapid/Garde. Vsechny ostatni lity kola nejsou homologovany a tak mas smulu. Zvlast alergicky jsou nekdy na tzv "kopretiny" - ty byly dokonce pouze pro soutezni pouziti a predepsana zivotnost je dva roky (horcikovy disk). Takze na STK byli naprosto v pravu, kdyz te vyhodili. Na silnici ti policajti muzou sebrat OTP, ale zalezi na ciste na nich takze to chce nenarazit na *. Tohle se tyka i nekterych dalsich uprav.
Panove normalne me vyhodily z technicke ze jsem mel na eRku elektrony...prej tam musi byt plechace 14tky..jak je to v technicaku!Tak by me zajimalo jak to delaji o¨statni???😞
Ladao: Nevíš jestli by šly použít třeba z Garde??? Potřebuju tam hliník. lišty a aby to bylo v kuse. Mam to na MBX
to nezni spatne, tu co znam ja ohnes taky, ale nijak do ostra max polomer tak 15 cm vic ani skrt ale jde to v ruce.....posli vzorek
Já jsem viděl jiné-sice asi půl coulové obalené 2-3 mm silným plastovým potahem, které se dají ohnout i do kruhu kolem ruky bez použití ohýbačky, akorát nevím jestli to dělají ve vetších průměrech-musím tam zajít na radu.Dík
Poradím ti jiné sametky.Kup si je z Favorita, odstřihni část vnitřního plastu a nalep je jako komplet na dveře( bez použití originál hliníkových lišt).Jediná nevýhoda je , že je budeš muset udělat ze dvou kusů a spojit-nejlépe u sloupku. Pokud stavíš originál veterána tak ti asi nepomohu.