Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

26 komentářů

thomasero1
Na podzim to budou tri roky co sedlam Avensise. Zatim spokojenost. Predbezne uz vybiram nastupce. "Idealni model" by byl Lexus/ Toyota, kombi, 4x4 a tady je kamen urazu.

1) Lexus IS

uz jsem se kratce projel v benzinu, laska na prvni pohled, vse super az na prostor. Pro jedince fantasticka hracka. Pro ctyrclennou rodinu s aktivnim zivotnim stylem naprosto nedostacujici. Jo kdyby byl sportcross , tak to bych nevahal a obetoval i 4x4. Zatim jsem ale to teto verzi krome retuse na motorline.cc nic neslysel 😢

2) Avensis

I kdyz bude facelift, nechci zrovna dvakrat vkrocit do stejne reky. Snad jen v pripade "nabusene" verze podobne Mazde 6 MPS, ale kombi je podminka. Osobne neverim, ze se necoho takoveho letos nebo i napresrok dockam

Avensis Verso nam zrusili a o novem zatim nic nevim

3) Jiny Japonec

po letosni zime zacinam take uvazovat o Subaru Legacy Outback 3,0 AT. S xenony bych se jen tezko loucil, ale budiz. Co mne vsak spolehlive odrazuje jsou zkusenosti lidi v mem okoli s prazskym servisem Subaru. A naopak z mych zkusenosti musim rict, ze servis a celkova poprodejni pece u Duby je skvela.

Mam dojem, ze Toyota a hlavne Lexus ma bohuzel jistou mezeru na trhu zejmena v porovnani s nemeckou trojkou.

Co vy na to?
petrumr
A co CAMRY?
thomasero1
Dík za podněty. Camry ani náhodou. Pohodlné velké auto, ale fádní a sedan, taková japonská Volha 😉 Možná v důchodovém věku... Navíc nová generace Camry do Evropy snad ani nepůjde.

Kandidáti

1. Lexus IS kombi (Sportcross) / GS kombi - zatím nejsou 😢

2. Tenhle Avensis - bohužel je to jen koncept

[odkaz]

3. Subaru Legacy Outback 3.0 - dopručuji mrknout na diskusi o Subaru, mooooc pěkné zaběry Subaru v akci na sjezdovkách v Beskydech

Každopádně další auto bude na 99% japonec a na 100%kombík.
matuS
ja by som siel do suba s upravou LPG.

more vykonu, 4x4, ticho, a spotreba ako dizlak
Thomasero: k servisuSubaru doporucuju zkusit se podivat k LL Carpenter. Na Freye zapomenout. Na nej jsem slysel jen same nadavky
A není škoda tak brzo měnit čerstvě zajeté neopotřebované auto 😉
Audi Allroad?
Volil by som Fiat Cromu,v nafte.Najlepšie 2,4 20v Multijet (200hp)

Alebo Alfu Romeo 159 crosswagon alebo ako sa to volá.Proste 159 combi.
Tož to tu trochu rozproudíme.

Po tom, co jezdil Avensisem? A evidentně nepůjde s penězi dolů? A chce velký auto? Zajímavý názor. Fórum o Alfách tady znám, nic jiného než stesky na kvalitu a zastoupení tam nejsou. Alfy jsou krásná auta, ale někdo to navrhnout mně, napíšu mu, že spad z višně.
Kdepak ten půjde do Japonce... 😁
Lenže 159 bude úplne inde ako 156.
Lubos.1
Lenže 159 bude úplne inde ako 156.

bude, mozno ... 😊
S velkou pravdepodobnostou.
Uvidíme, Kalbfella vyhodili dost rychle a on právě na kvalitu díky své historii u BMW tlačil. 159 má šanci, ale je to dost risk. A jak tu už někdo uváděl, kdo přešel k Japoncům, málokdy odchází. Tak bych Alfu opustil, doporučení tu zaznělo a vraťme se k tématu thomasera - co mu poradit po Avensisu, velkého, 4x4?
RX400h

...fakt ma nic ine nenapada... toyota je toyota. a lexus je luxusna toyota... teda lexus bude asi nejlepsi "uprade" avensisu....
vcera jsem jel s Foresterem, 2,5 turbo, nadhera, supr jizda a zvuk motoru,ale ta spotreba ta spotreba >😒]
Forester je vnutri velky jak Fabia - to je nula bodov...

Ked 4x4, tak mozno nova Honda Legend, to bude vyborne zvezenie. Ked nie 4x4, tak Lexus GS.
Lubos.1
thomasero chcel kombi a s tym u Lexusu nepochodi 😊
No ja mam fabii a mas pravdu v tom,ze mista tam je fakt stejne! slo mi o ten motor - proste to jelo krasne,ale zere to, neuzivil bych to, drahe vsechno.
Jo, miesto vo Foresteri bol pre mna dost velky sok... takisto ale Legacy ma sklamalo miestom vo vnutri. Hoci v 3.0 spec. B to musi byt famozne zvezenie (jazdil som len s 2.5 v automate a tam to ten automat hodne pokazil...)
a co Mazda 6 3.0 V6? není to sice 4x4...

a když 4x4 tak Mazda CX-7 -novinka a moc pěkná a za slušnou cenu.
Vyckal bych.Urcite Lexus vyleze i s kombi vrade is.To bude boma ale.
Lubos.1
Bol som si teraz Lexus IS 220d vyskusat. Mal som na hodinu bez toho, aby siel niekto so mnou. Moje dojmy su vysoko pozitivne. Vo vnutri asi rovnako 'malo' miesta ako v Honde Accord, ale myslim, ze je sirsi, alebo su aspon dvere lepsie tvarovane. Auto je vyborne odhlucnene, od podvozku absolutne ziadne razy, motor pocut iba ked sa vytoci. Zadny nahon bol citit, stab. system sa dost v tomto pocasi narobil. Vyborny audio system - standartne 13 reproduktorov.

Jedine, co ma zarazilo, ze bolo citit motor na riadiacej pake, na volnobehu sa dost triasla. Na Avensise s rovnakym motorom a mozno aj rovnakou prevodovkou som take nic nepozoroval. To by sa u vozu s takouto cenou stavat nemalo.
matuS
Lubo, kde si si ho pozical? Idem hned aj ja.

Ta radiaca paka sa klepala iba na volnobehu, alebo aj pocas jazdy ked ju drzis v ruke?
Lubos.1
Lubo, kde si si ho pozical? Idem hned aj ja.

Ta radiaca paka sa klepala iba na volnobehu, alebo aj pocas jazdy ked ju drzis v ruke?

Lexusy predava iba PPC na Einsteinovej, takze iba tam. Spytali sa mi, ci maju absolvovat skusobnu jazdu so mnou 😄 Dal som im najavo, ze to nepokladam za potrebne, tak som mal hodinu IS 220d k dispozicii.

Verziu, ktoru tam maju, stoji 1 450 000 Sk, skor ma zaujimal zaklad, nikde som nevidel, ako vyzera IS bez koze 😒 O tyzden - dva ho tam budu mat vystavene, interier sedy velur. Interier sa da ale objednat v troch farebnych odtienoch, takze napr. svetly by nemusel vyzerat zle. Akurat by tam chybali tie xenony.

Paka sa chvela hlavne na volnobehu, inak nie, aspon som to nevnimal.

V kazdom pripade v lepsie ohlucnenom aute som nesedel. Myslim, ze bude na tom lepsie ako C5.
matuS
no jak bude sucho, tak tam nabehnem