customerservice MEYER
Příspěvek podléhá schvalování.
Přejít do diskuze
Tak jsem si to asi půl hodiny pročítal a chce se mi zvracet...
Doufám, že nikoho ze zdejších pánů silnic někde nepotkám, nebo že už se někde rozflákali, snad to neodnesl nikdo neviný..
Nejhorší je, že na tyhle lidi je v naší zkorumpované zemi jakýkoliv bodový, či jiný systém krátký..
Doufám, že nikoho ze zdejších pánů silnic někde nepotkám, nebo že už se někde rozflákali, snad to neodnesl nikdo neviný..
Nejhorší je, že na tyhle lidi je v naší zkorumpované zemi jakýkoliv bodový, či jiný systém krátký..
carmagedon už se asi zabil co??? Že tu byl naposledy v roce 2000, kdo bude další z vás dementů... >😒]
ste banda ***ů... až se v tom autě zabijete tak to bude váš problém.. jen doufam, že nezraníte někoho dalšího.... 200 v obci?? to by ste měli chodit k psychiatrovi... :!:
No jóó, ale pokud se Ti mezitím nevymstí Tvůj postoj k zimním gumám. Taky by sem mohli přispívat už jiní. Samozřejmně Ti to nepřeju. 😃
Zdravim nejsou nahodou radary bel 9...tak trochu nic moc?!ja bych rekl ze jo,vetsinou tato znacka nic moc ,zvlast v dobe laserove pistole....
Názorný příkla😜 "originál" alternátor na Nissana Primeru 2.0 (Made in UK) stojí něco kolem 20 tis. Kč, "neoriginál" od Bosche cca 11 tis. Kč (a oprava "teplem odpájeného" drátku uvnitř původního stála u autoelektrikáře 900 Kč). Ten originál a neoriginál se liší pouze obalem: u Nissana je v krabici Nissan, u Bosche v krabici Robert Bosch. A oba jsou to "*" vyrobený kdoví kde. Zato originál, např. na Maximu vyrobenou v Japonsku, je o něčem úplně jiném (samozřejmě, že je to Denso, nikoli vlastní výroběk Nissanu). A takových příkladů bych mohl uvést více!
A je to tady. Konecne dorazila dalsi zasilka antiradaru BEL 940 (960). A to za velmi zajimave ceny. Mate-li zajem, ozvete se hwsystems@seznam.cz
Renocar a dobrý ceny ?To snad ne.Tam jsou ceny jako kdyby vejfuky byly ze zlata a posázený diamantama.Když nasadí dvojnásobnou cenu,to se pak dávají 50% slevy.
No vidis to a ja si sehnal v Renocaru Remus-Duplex za polovicni cenu, dohodl termin montaze a vsechno klaplo na minutu. 😊
rejpu: není jízdní styl "jako hovado" antonymem k "bezpečně"? Můžu jezdit ostře, rychle a bezpečně, ale ne jako hovado a bezpečně 😄
Jezdit jak hovado, ale bezpečně to je potřeba, pořádně zagumovat, projet zatáčku s nadšením a radostí a vychutnat si ju v maximální možné rychlosti. Dávejte tomu pořádně za ušiska
Mají docela dobré ceny - pokud náhodou nechceš celý kit na F360 😄) - ty jsou kolem 45tis. Pro běžné auto (např. na Corollu) stojí cca 4000 oba.
REnocar.cz ..... hmmmmmm .... objednal jsem si výfuk Remus za cca 16 tis. slozil jsem zalohu 18.4.2001 .. vcera tj. 25.5.2001 jsem si ji vzal zpět .... celou dobu mi nikdo nezavolal ani neodpověděl na E-mail /děkuji pane Lacino !!!/ a včera mi řekl/pan Král v OV/, že výfuk se teprve vyrobí v druhé půlce června !!! to to nevěděli 18.4. ??? ZVLAŠTNÍ PŘÍSTUP ..... a proto si ověřte dodací lhůty - mě říkali 2-3 týdny 😄))
kdyz uz se tu resili pred casem ty brzdove kotouce, tak na jakou znacku se mrknout (a jake se vyhnout)? at to tu neusne...
Já bych doporučil tlumiče BILSTEIN + pružiny H&R, ale dávej bacha, aby se to auto moc nesnížilo, oktávky maj takovej divnej spodek ve předu a i při poměrně malém snížení to pak na hupech dře. Zkus se poradit v GX TUNINGU v Praze. Jsou dobrý.
Octavia L&K, 1,8 T s paketem pro spatne cesty zahrnujicim zvysenou svetlou vysku (proto taky chci zmenu), ktery jsem si za priplatek nevybral, nicmene shodou okolnosti se s nim Octavky v zemi, kde jsem ji koupil, maji seriove.
Vazeni pratele, mate nejake zkusenosti s modifikovanym podvozkem u sveho vozu - s jinymi pruzinami, tlumici, stabilizatory naklonu? Uvazuji, ze bych sel do Eibach Pro-Kit, Anti-Roll-Kit a Pro-Damper (nabizi to na www.renocar.cz) a chtel bych slyset zkusenosti nekoho, kdo to ma. Nebo nekoho, kdo ma neco dle jeho nazoru lepsiho. Protoze silny motor bez kvalitniho podvozku neni podle mne to prave orechove.
Kamarád měl Feldu v originál servisu po bouračce a měnili mu přední poloosu - vyúčtovali mu originál Škoda, a když s tim byl na technické prohlídce, tak mu tam ti chlapi řekli, že je pěknej blbec, že si tam dal jednu neoriginální poloosu, protože mu nejde nastavit geometrie... Koukal na ně jak puk, a když jim řek, že mu to udělali v originál Škoda servisu, tak na něj jak puci koukali zase ti mechanici.
BTW: Například u japonských značek je ale originál a neoriginál hodně znát (Japonci totiž většinou používají jiné zpracování materiálu, než Evropani a pak to pořádně nefunguje). Už jsem se na to dvakrát nachytal: poprvé výfuk na Toyotu Corollu - originál vydržel 170tis. km, skvělý neoriginální výfuk Bosal 40 tis. A podruhé spojka: ve 205tis. si řekla o výměnu, ujel jsem 10tis. s novou super spojkou Sachs a už se odebrala do věčných lovišť!!
BTW: Například u japonských značek je ale originál a neoriginál hodně znát (Japonci totiž většinou používají jiné zpracování materiálu, než Evropani a pak to pořádně nefunguje). Už jsem se na to dvakrát nachytal: poprvé výfuk na Toyotu Corollu - originál vydržel 170tis. km, skvělý neoriginální výfuk Bosal 40 tis. A podruhé spojka: ve 205tis. si řekla o výměnu, ujel jsem 10tis. s novou super spojkou Sachs a už se odebrala do věčných lovišť!!
A ty se naivně domníváš, že Mazda si vyrábí svoje vlastní filtry?
Koukám, že se v tom spousta lidí asi moc nevyzná, ale třeba když si jdeš koupit spojkovou sadu LUK, mrkni se schválně na značky na jednotlivých komponentech, uvidíš, že je to sice LUK, ale přítlačák má značku VALEO a ložisko je SKF.
Na celém světě existují pokaždé tak 3-4 konkurenti, kteří vyrábějí úplně ty samé díly a automobilky si vybírají jen nejvýhodnější nabídky. Paradoxně tak dochází k tomu, že originál díl s přelepkou od Mazdy může být horší kvality, než stejný díl od jiného, renomovaného výrobce, který se soustředí na aftermarket.
Koukám, že se v tom spousta lidí asi moc nevyzná, ale třeba když si jdeš koupit spojkovou sadu LUK, mrkni se schválně na značky na jednotlivých komponentech, uvidíš, že je to sice LUK, ale přítlačák má značku VALEO a ložisko je SKF.
Na celém světě existují pokaždé tak 3-4 konkurenti, kteří vyrábějí úplně ty samé díly a automobilky si vybírají jen nejvýhodnější nabídky. Paradoxně tak dochází k tomu, že originál díl s přelepkou od Mazdy může být horší kvality, než stejný díl od jiného, renomovaného výrobce, který se soustředí na aftermarket.
ja som videl z Mazdy Autopalace manika nakupovat filtre u ELITu. ELIT predava talianske a ine nahrady, niesu zle, ja ich pouzivam, ale nech mi nikto potom nehovori, ze to ma stat 10x tolko a je to origos mazda.
Urcite je to mozne. Nasi "autorizovani servismani" si dovolia hocico. Najma pokial ide o spotrebak. Mam podobnu skusenost, ked som kupoval lozisko na Renaulta - v servise sa pozreli do mudrej knihy a podla cisla motoru zistili rozmer loziska a zapytali zan 4000. V predajni lozisk som si ho kupil za 1600 a pritom tvrdili, ze do velkoskladu chodia kupovat aj Renaultaci. A ked som sa na to opytal v servise, povedali, ze origos loziska su tie iste, ale balene vo velkych mnozstvach, tak sa im to neoplati 😐
Nieco podobne som pocul aj na slovensku..
Jedna firma co dodava na slovensko najlacnejsie autodiely ma medzi svojimi zakaznikmi aj Porsche inter auto (VW znackovy servis), samozrejme ze u nich je to o dost drahsie..
Jedna firma co dodava na slovensko najlacnejsie autodiely ma medzi svojimi zakaznikmi aj Porsche inter auto (VW znackovy servis), samozrejme ze u nich je to o dost drahsie..
Já mám tu zkušenost, že tam prodávají neznačkové věci za ceny značkových. Byl jsem jednou v servisu a nabízeli mi kotouče za cca 10 000,- Kč. Odmítl jsem s tím, že v ... ( nechci dělat reklamu) je mají za 2 200,- Kč. Pracovníky v servisu chytil záchvat padoucnice. Váleli se po zemi, trhali si vlasy a vykřikovali cosi o ohrožení mého života, o sebevraždě, vraždě mých dětí apod. Mám rád tyhle komedianty, a tak jsem jel rovnou do firmy ... kotouče koupit. Co čert nechtěl u vedlejšího stolku nakupoval pracovník značkového servisu, pracovník co si před 15 minutami rval vlasy, 5 páru brzdových kotoučů. Když si mně všimnul,tak z něho byla hezká pralinka. Proč by se ale člověk pro 7 800,- Kč na jednom páru nezačervenal, že?
1. Sundej kolo a na kotouči je to vyraženo.
2. APE jak kdy, jednou OK, podruhe KO. Jo brzdy, to je jedna velká loterie. To stejné destičky, stejná značka a jednou tak a potom onak.
3. Autorizovaný servis? Pod svícnem je největší tma, autorizovaný servis si dovolí nejvíc a ještě to zabalí do slupky odborné profesionality. Co jsi ty jeden sám proti mašinérii s velkou budovou a spoustou, odpovědnost přehazující, družinou zaměstnanců?
2. APE jak kdy, jednou OK, podruhe KO. Jo brzdy, to je jedna velká loterie. To stejné destičky, stejná značka a jednou tak a potom onak.
3. Autorizovaný servis? Pod svícnem je největší tma, autorizovaný servis si dovolí nejvíc a ještě to zabalí do slupky odborné profesionality. Co jsi ty jeden sám proti mašinérii s velkou budovou a spoustou, odpovědnost přehazující, družinou zaměstnanců?
Včera jsem jel... no docela dost..., pak mi tam vjel Aviatik, no, kotoče jsou od tý doby zaběhnutý a moje důvěra v ně obnovena.
To AUTOKOMPLEX: Nevím, jak zjistit, jestli to je APE. Může je značkovej servis vydávat za origoše?
Je APE nějaké ***?
To AUTOKOMPLEX: Nevím, jak zjistit, jestli to je APE. Může je značkovej servis vydávat za origoše?
Je APE nějaké ***?
! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !
nový web-design, testy - 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
nový web-design, testy - 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
AUTOKOMPLEX> Tak ti děkuju. Málem se mi to teď stalo, když jsem mazal přední nápravu u jednoho auta. Jednalo se o spodní kulák. Vazelína pod prachovkou ne a ne se pořád objevit. Nechal jsem toho a než jsem uklidil maznici a nářadí, všiml jsem si, že se od spodního okraje kotouče táhne vazelína k zemi. Když jsem si to pak prohlédl důkladně, tak jsem zjistil, že sice již vytékala, ale přímo nad vnitřní stranu vyústění dutin v kotouči, kde jsem jí nemohl vidět. Odtud pak pěkne protekla skrz ony dutiny ven. Takže jsem pak musel provést takový menší průplach těchhle dutin. Bylo by docela zajímavý, kdybych si toho nevšiml a pokoušel se pak brzdit. Zato mi teď ten kotouč ve čtyřech chladicích dírách nebude rezavět😄.
Kotouče se zajíždějí maximálně 500-1000km, kdy by měly vykazovat nejlepší hodnoty. Průběh je takový, že do 200km se vlastnosti velmi rychle zlepšují a potom už pozvolna. Vím, jak to myslíš s tím rezivěním. Zkus zjistit, od jaké firmy jsou ty kotouče.
taK UŽ JSEM PRAVÝM ČLENEM PŘES 200 KM/H Myslím že auto moje nové už na to má !!!!! PASSAT TDI 81kw !! Ale zatím jsem nejel víc jak 110 !!!! a ani dlouho nepojedu vážím si ho !! Ale
Před záběhem a nabarvením doporučuju u kotoučů s vnitřním chlazením nechat v odborným servisu udělat ještě nástřik dutin. Nejlepší bude asi Resistin ML. Vydrží dýl, než vyjetej olej 😄
pri pretreni barvou se tato vzdalenost prodluzuje umerne k nanesene vrstve. pri pouziti barvy s primesi kovu asi o 25% pro 0,5 mm barvy nanasene stetcem rovnomernymi tahy od stredu ke kraji.
to AUTOKOMPLEXCZ: Nevim, jestli to je APE nebo ne. Jak dlouho se takový kotouče zajížděj?
to Griff: Měl jsem na mysli ty plochy, co se s nima brzdí.
to Griff: Měl jsem na mysli ty plochy, co se s nima brzdí.
jo, znamemu to vevnitr tak zkorodovalo, ze kdyz je poradne zahral a pak na to fest dupnul, tak se to prolomilo a priplaclo k sobe a hned z toho mel neventilovany kotouc 😊
spise slo o korozi mimo plochu, kam doseda brzdove oblozeni, ne? Ja mam treba narezle okraje a vnitrek (ventilovane kotouce), nastesti to neni zvenku moc videt, jelikoz je to kousek od vnitrni strany disku 😊
počkej až se zajedou a potom uvidíš. NEjsou to náhodou APE? Nicméně, ta dietní vrstva koroze položí život při prvním lehkém zabrždění.
to griff: Pozdě!!!! Už jsem tam dal tu zrzavou a je to super. Jenom se nesmí moc brzdit, aby se to nepoškrábalo....
to all: Není nad to nechat si dobře poradit, díky😄)))))
to all: Není nad to nechat si dobře poradit, díky😄)))))
Klidně si ze mě dělejte *, když vás to těší... Asi před čtrnácti dny mi měnili kotouče a od tý doby je to rezatý skoro pořád. Před tím (cca půl roku) jsem si toho nikdy nevšim, tak mi přišlo, jestli mi tam nedali nějakej *. To je všechno.
Teď už končim, jdu pro tu barvu - to to bude aspoň rezatý pořád....
Teď už končim, jdu pro tu barvu - to to bude aspoň rezatý pořád....
Buď se s tím smíříš, nebo bys' musel pořídit komplet uhlíkové. Zkus' se poptat na někde v depu na F1, třeba by tam něco našli.
Náhodou byste se divily, ale jeden starší pán v důchodu si koupil nové auto a moc s ním nejezdil. Asi za tři měsíce se ukázal v servisu a požadoval v rámci záruky výměnu kotoučů z důvodu jejich koroze. A teď jsem si vzpomněl, že toto požadoval po výměně kotouču majitel (nemohu jmenovat) (cca 40 roků), že údajně ty nové kotouče korodují rychleji než ty původní.
Postup od stredu ku kraju je dobry na dosiahnutie ABS efektu, na niektorych miestach to bude brzdit viacej, inde menej. Malovanie do kruznice je na zvysenie brzdneho ucinku. Ale pozor! Nie podla hodinovych ruciciek, ale proti smeru tocenia kolesa.
Červená je v pohodě, ale proti tomu směru bych měl jisté výhrady. Nejlepší je postupovat krátkými rychlými tahy od středu k okraji, zvýší se tím brzdný účinek.
ta klasická červená a jedině stětcem a teď pozor, pouze proti směru hodinových ručiček. Tuto proceduru nutno opakovat každý den večer mezi 19 a 20-tou hodinou.
Od tý doby, co mám 17" kola, přes který jsou hodně vidět kotouče, sleduju, že když je vlhko a auto stojí dva dny, kotouče jsou úplně rezavý. Je to normální? Co vy na to?
Ja mam teda jine zkusenosti. Jezdim do nemecka pomerne casto, 2-4x mesicne a minimalne 3x uz jsem jasne registroval, ze me vyfotili, napr. 140km/h s vlekem - predem diky za kritiku, jak je to nebezpecne. No a jeste nikdy se nikdo ani nepokusil naznacit, ze mam nekde nejaky prestupek a cas od casu si me na hranicich Nemci lustruji velmi dukladne. Neco jineho je, kdyz Vas sejmou primo ve vnitrozemi, uz jsem taky kvuli jedne gume sjete na hranici na dvounapravovem vleku - obcas to clovek nechyti vcas - stravil hodinu na policejni stanici, protoze o tom museli napsat dvoustrankovy protokol, to ma pak clovek pocit, ze je v kocourkove a ne ve vyspele zemi.
Loni jsem předjel jednu starou němku v golfu, která se ukrutně ***la 40-50 na široký rovný silnici.Bohužel to bylo přes plnou čáru a nakonci rovinky stáli německý policajti, kteří mě zastavili. Bába také zastavila a splnila občanskou povinnost a všechno ještě policajtům dosvědčila. Do 10 dnů mi domů přišël účet na 109DM včetně jejich poplatků (na jejich poměry slušná cena). Když jsem to ale platil přes naší banku oškubali mě o další tisícovku. Takže mi to vyšlo cca na 3 tisíce. Jinak si o tom skopčáci vedou záznami, který na člověka vybalí při odjezdu na hranicích i s prodlevou půl roku (zkušenost známeho). Za fotku za rychlost v obci si řekli 200DM nebo nikam nepojedeš.
Takže po těchto zkušenost si v cizině dávám majzla. Možná že ta výměna SPZ pomůže, ale moc bych na to nespoléhal
Takže po těchto zkušenost si v cizině dávám majzla. Možná že ta výměna SPZ pomůže, ale moc bych na to nespoléhal
To víš, 0-100 se v Impreze Turbo měří blbě, když jedeš sám 😄... nestačíš řadit, řídit a mačkat stopky.
Jel jsem dneska po tak prázdný dálnici, že jsem chvíli pochyboval, jestli jsem nepřehlídl Zákaz vjezdu. Tak jsem vytáhl stopky a na zimních gumách a se čtvrtkou benálu v nádrži naměřil toto: 180-200 na IV. 4,7s; na V. 5,0s; 200-220 na V. 6,7s; 0-200 za 18,8s. Teplota byla +12°C. Tlak a rosný bod jsem bohužel zapoměl 😃)
Cus mam dotazek, sice nepatri primo sem, ale predpokladam, ze s tim zde budete mit zkusenosti.
Jezdim po nemecku a uz 2 x (naposledy tuto sobotu) me na dalnici vyfotili kdyz jsem prekrocil omezenou rychlost. Vzhledem k tomu, ze jsem to pokazde prekrocil o cca.30km a vzhledem k vysi nemeckych pokut mam docela fest strach, aby po me nekdy nechteli tyto fotecky proplatit...
Mate s tim nekdo zkusenost ??? Prvni fotecku mi udelali asi pred pul rokem, ale od te doby jsem prejizdel hranice asi 30x ale nikdy na to neprisli....Policiste me od te doby nekontrolovali.
Dikes za info.
Jezdim po nemecku a uz 2 x (naposledy tuto sobotu) me na dalnici vyfotili kdyz jsem prekrocil omezenou rychlost. Vzhledem k tomu, ze jsem to pokazde prekrocil o cca.30km a vzhledem k vysi nemeckych pokut mam docela fest strach, aby po me nekdy nechteli tyto fotecky proplatit...
Mate s tim nekdo zkusenost ??? Prvni fotecku mi udelali asi pred pul rokem, ale od te doby jsem prejizdel hranice asi 30x ale nikdy na to neprisli....Policiste me od te doby nekontrolovali.
Dikes za info.
Pánové,myslíte si zřejmě že Vám patří silnice.Mýlíte se.Kromě Vás je na silnicích spousty zkušených řidičů kteří dodržují pravidla a chtějí dojet v pořádku.Pokud ovšem nenarazí na vás.
Kamarát mi hovoril ako zdrhal policajtom.Postupne za ním išlo 6 policajných aut s húkačkami.Hovoril,že nikdy tak neskúsil auto.Je rozdiel íst v klude rýchlo ked na vás nikto netlačí alebo ked ide o krk.To človek inak berie.Nakoniec ho zavreli v jednej uličke.Dostal od nich ceez hubu pol dna sedel na fízlici dali mu pokutu odobratý vodičák predlžili na dalšieho pol roka a inak inač.To bolo prvýkrát a naposledy čo ho chytili inak im unikol.
V USA sa zdrhá úplne inak.Na Prime o tom dávajú dokumen vždy vo štvrtok.Pačila sa mi scéna ako stíhal velký US truck s nosom.Nemali ho ako zastavit tak mu robili len doprovod.Museli kvoli nemu vypratat stanica na výber mýtneho.preletel tadial 150 a to už bolo niečo.Nakoniec nevybral zatáčku a skončil v nejakom rybníku.
Sú tam scény ako postrelený chlapík drogový díler zdrhá po dialnici 150.Na koniec sa prevráti a skonči v kotrmelcoch.Sú tam super zábery.Odporúčam pozerat.
V USA sa zdrhá úplne inak.Na Prime o tom dávajú dokumen vždy vo štvrtok.Pačila sa mi scéna ako stíhal velký US truck s nosom.Nemali ho ako zastavit tak mu robili len doprovod.Museli kvoli nemu vypratat stanica na výber mýtneho.preletel tadial 150 a to už bolo niečo.Nakoniec nevybral zatáčku a skončil v nejakom rybníku.
Sú tam scény ako postrelený chlapík drogový díler zdrhá po dialnici 150.Na koniec sa prevráti a skonči v kotrmelcoch.Sú tam super zábery.Odporúčam pozerat.
Ked si chce niekto zajazdi tak nech ide zajtra na Auto Tuning do Brna Na masarykov okruh.Bude tam vstup na okruh,takže sa dá super zajazdit.
Ne, nebyl to srab, ale slusne vychovanej clovek. Lhat umi kazdej, cestne priznat chybu je obtiznejsi. Policajti to taky uznali a aspon ho nehlasili. Nelibi se mi, ze lez je obdivovanejsi vlastnost, nez cest.
I když budu předjíždět POLICII ve 150 na okrsce kde je 90 tak pokud nemají radar a zastaví mě a řeknou že jeli 100 km/h jak je možné že jsem je předjel a to rychle tak řeknu že jsme jel 95 km/h jsem vo toleranci 10 procent z 90 km/h a Pokud mi to neprokáží fotkou mohou si jen bafat !!!!!! A TO JE REALITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JE TO SAMÉ JAK VE MĚSTĚ POLICIE JEDE 50 KM/H A JÁ JE PŘEDJÍŽDÍM NIC VÍC TO BYL ASI SRAB KDYŽ JIM PLATIL
Harous> To nasere...
Jinak nevím, jak Vás, ale mně to už nebaví mačkat z auta Vmax a pak se tím chlubit v hospodě. Zkusit to (když jedu přes Alemagne), to jo. Jinak mě spíš baví dynamický styl jízdy, při kterém se vlezu do zákonem stanovené tolerance (v obci o 30, mimo o 50km/h). Ale dřív, to byly jiné akce. Až mi přebíhá mráz po zádech.
Jinak nevím, jak Vás, ale mně to už nebaví mačkat z auta Vmax a pak se tím chlubit v hospodě. Zkusit to (když jedu přes Alemagne), to jo. Jinak mě spíš baví dynamický styl jízdy, při kterém se vlezu do zákonem stanovené tolerance (v obci o 30, mimo o 50km/h). Ale dřív, to byly jiné akce. Až mi přebíhá mráz po zádech.
Tak to mohlo bejt drsny 😉) Mozna nemaj moc radi, kdyz na ne ve meste nekdo troubi v rychlosti 130 km/h 😃))
V Koline mam kamose u poldu, sice ne u dopravky, ale je tam. Tuhle sem jel od modryho bodu na Prahu natankovat k OMV a koukam - policejni Felda...a ridi kamos... tak sem je na ty dvouproudovce vopral (asi tak 130-140 😄, zatroubil na nej, zamaval.......a on to byl nekdo jinej...to bylo u benzinky kecu...😃)
Jo, pri predjizdeni policie se vyplaci zpomalit 😉) Kamarad jednou v noci (ve meste,Kolin-novy most) uvidel za sebou autak, kterej ho dohanel. Rozhodl se zavodit a vytahnul to az na 110, pak projel krizovatku na oranzovou. Jakmile zastavil u svyho domu, dojelo ho to auto a vylezli tri policajti. Naznacili mu, ze kdyz oni jeli 90, tak on jim ujizdel a jak ze je to prej mozny 😃 Nakonec ukecal aspon 1000. Puvodne chteli 2000 a hlaseni na urad, nebo kam.
Priznam se bez muceni - 190km/h v obci...😃) respektive u cedule obce, pak hned silne na brzdy. Bylo to do Uhlirskejch Janovic smerem od Kacova.....uz nikdy vic. (mlada rvala jako dymovnice...😃) Jinak ve svym mam TOP 200km/h a cestu Korenov (par kilaku od Harachova) - Plzen (230km) za necely dve hodky. Ale na Plzensky sem sel pod 180 jenom pri predjizdeni Policie...😃)
Tech 298 je ale top speed, tomu lze uverit, pokud mel super autak. V realu to bylo stejne 260, protoze kazdej tachak trochu promeruje. Ja jel podle tachometru v Oktavii 1.8T 240 (rucicka oprena o zarazku na konci ciferniku), ale neverim, ze 240 byla skutecna rychlost.
no psali to samozrejme v MFDnes, psali o 20 minutach a prumeru pod 260 km/h ..... tak nevim, sam hokejista tam citovan neni. Jinak pry vytvarnik Theodor Pistek jel nejvice po silnici 298 km/h a od pokuty jej pry zachranil, ze vedle nej sedel jeden z nejvyssich dustojniku prazske dopravni policie.
je to asi 80 km, myslim, ze to nebylo z centra do centra a jel to myslim Mitsubishi 3000 (ten sportak)....
A jak je to vubec daleko z Prahy do Plzne? A merili to jen na dalnic? Nebo musel jet z Vaclavaku do centra Plzne??
Myslim, ze slo o pul hodiny, ne o 20 minut. Stihl to taktak, ale i to znamena prumer kolem 200 km/h ...
a co rikate na hokejistu P. SYkoru. Ten se vsadil, ze dojede z Prahy do Plzne za 20 minut. Vyhral. Prumer skoro 260 km/h
automobil> Dobrý rozbor a souhlasím, že pod hodinu je to velmi nepravděpodobné. Já sám jsem s Octavíí 20Vturbo v sobotu ve 3 ráno (= nulový provoz) jel Praha - Zlín za 1:55 včetně tankování na měříně (cca 4min), takže na Praha - Brno připadá tak hodinka. A to byl fakt úprk. Dnes (po roce a půl) už bych tak nejel. Je to o hubu.
Praha - Brno pod 45 min. je nerealne. I kdyby byla dalnice prazdna, tak je (bohuzel) konstruovana tak, ze nektere zatacky nelze projet vyssi rychlosti nez 200 km/h. Techto zatacek je na dalnici priblizne 30. Pokud bych zanedbal cas nutny na zpomaleni a zrychleni a vysel z prumerne delky zatacky 200m (to je odhad). Tak by to znamenalo, ze na trasu 6km dalnice potrebuji 1m48s a zbytek (184km) musim ujet za 43m12s, coz znamena prumernou rychlost: 255,56km/h. A to je rychlost, kterou bezne auta nedosahuji; a rovnez je malo ridicu, kteri to vydrzi. Navic dalnice D1 je temer permanentne zaplnena anebo v oprave, a tak pokud bych musel na pouhy 1km zpomalit na 100km/h (napr. v miste, kde se opravuje, a kde bohuzel dojedu vlecouci se kamion, a to neni nenormalni situace) pak by prumerna rychlost na zbytku (tj. 183km) musela byt jiz 257,75km/h, atd. Vsichni vime jak dalnice vypada, podle mne realny nejrychlejsi cas za provozu s dobrym autem je tak 52 az 55 minut - to odpovida prum. rychlosti 219 - 207 km/h. Osobne jsem tento usek jel nejrychleji za 57m40s (Honda Accord Type-R), tedy nad tento rozsah.
Ahoj,
čtu si tady vase prispěvky a docela vám závidím. Já bych si takhle rychle jet netroufnul. Moje přítelkyně má Mercedes E 270 (ten nejnovější), a když s nim jede přes 200 tak na ní řvu ať zpomalí. A její fotr mě vez bavorákem 250 a já si šel vyměnit pampers. Jo a prej zná osobně týpka, co jel praha brno pod 45 min = cca. = > 250. To je síla co?
čtu si tady vase prispěvky a docela vám závidím. Já bych si takhle rychle jet netroufnul. Moje přítelkyně má Mercedes E 270 (ten nejnovější), a když s nim jede přes 200 tak na ní řvu ať zpomalí. A její fotr mě vez bavorákem 250 a já si šel vyměnit pampers. Jo a prej zná osobně týpka, co jel praha brno pod 45 min = cca. = > 250. To je síla co?
So zimnymi som maximalku neskusal. Jednak sa mi to zda byt z principu blbost. A co je vaznejsi problem, neriskoval by som jazdit rychlejsie nez je rychlostny index pneumatiky.
kamikaze> Presne ten problem s maximalkou mam tiez. Papierovo 238, ale s letnymi gumami na tachometri 230.
prof> Jak jsi na to prosim Tě přišel? Nízkoprofil bude mít při jednotné udávané šířce (např 205) vždy vyšší valivý odpor, protože je vždy širší, než balón.
Jo, dalo.Nicmene, policie musi vysetrovat vsechny trestne ciny, o kterych se dozvi, takze by to mohla vysetrovat i bez podaneho trestniho oznameni.Ale muzes se upokojit.Takovyho policistu, ktery by zacal vysetrovat majetkovou trestnou cinnost bez zainteresovani poskozeneho, neznam.Policie nesetri ani veci, ktery urgujes a kolem kterych pises jednu stiznost statnimu zastupci za druhou.Jsou desne liny.
Octavie, ty ses nejakej pravnik nebo co?Prosim te, pis o tom, cemu rozumis a ne o tvym laickym nazoru na pravni upravu.Majitel auta nemuze dostat pokutu za dopravni prestupek nikdy, protoze tam u neho jaksi chybi zavineni, chapes?Odpovednost ma ridic.Jedinou vyjimkou je odtazeni auta.A ta je fakt jedina.Firma nemuze nikdy platit pokutu, protoze firma je obchodni jmeno(nazev) pod kterym je podnikatel zapsan do obchodniho rejstriku a jmeno nema zadnou pravni subjektivitu ani odpovednost, vis?Jestli si mel na mysli pojmem firma obchodni spolecnost, tak obchodni spolecnost je pravnickou osobou a ty uz si videl nejakou pravnickou osobu jezdit autem?No ja nevim, myslim, ze ne, pravnicka osoba je totiz fikce.Takze odpovednost za dopravni prestupky ma jen fyzicka osoba a za trestny ciny jakbysmet.Jo a pouc nas, co je to "odvolani na neznameho pachatele"!To neznam, to je nejaka novinka, ne?Asi jsi mel na mysli trestni oznameni na neznameho pachatele, ne?Bud tak laskav a nemontuj se do veci, kterym nerozumis.Leda ze bys me chtel jeste pobavit.
No jasne ze ma sirka a prumer pneumatiky vliv na dynamicke vlastnosti. Nejvic se to pozna pri maximalce, ja mam cca. 160 kW a na zimnich 205/55 15" sem dosahl v pohode pres 250 km/h, (na tachu) a ted s 215/40 17" na predni a 235/40 17" na zadni naprave ztezka 240 km/h....
Rozdiel obvodu je asi taky, ze letna je o 1,5% vacsia, co by nemalo mat az taky vyrazny efkt. Konkretne zimne su 195/65 R15, letne 235/45 R17
Pokud zachováš obvod u širší gumy tím, že bude mít nižší profil, měl by být její valivý odpor ještě nižší, než u té užší původní.
Pokial mám porovnat 195 oproti 185 tak žiadny rozdiel nepoznám.U takeho velkeho rozdielu šírky ako je 195 a 235 sa valivý odpor určite zmený.Ako je to poznat na dynamike zaleží aj dost od motoru.
Sakra, to je dost silný motor. Čekal jsem 1.8čku. No, faktem je, ten valivý odpor vzroste. Určitě ale ne o tolik, aby jsi poznal markantní změnu. Spíš mi napiš přesný rozměr zimních a letních pneu. Mám dojem, že jsi nezachoval stejný obvod, což se samozdřejmě na dynamice projeví.
Co si myslite, aky vplyv ma sirka pneumatiky (= valivy odpor) na dynamicke vlastnosti? Po tom ako som dnes vymenil zimne (195) za letne (235) som zistil, ze asi nie zanedbatelny. A uplne mi to skazilo radost. Nepomohlo ani to, ze som ich dal nafukat dusikom 😄 Moznoze prave to bola chyba 😄
člověče, nebylo by možné, že bys byl tak laskav a poslal mi kopii mailem? Tedy pokud je to možné - docela by se to šiklo...
oktavie - nezda sa mi to, pretoze auto dostat pokutu nemoze. pokutu moze dostat iba sofer, a ten je neznamy.
No podle právního hlediska je to to nejjednoduąí !! pokuta jde na úkor majitele auta! Pokud je to firma pak to zapltí pokutu firma . A pokud jde o to komu se přičte do karty přestupek tak pokud to nikdo neřekne ze zaměstnanců tak to bude muset zase vzít majitel firmy a ten dostane přestupek pokud ovąem nepodá odvolání na neznámého pachatele ..atd
este ma nieco napadlo aj ked mate firemne auto. dajme tomu, ze teda dojdu policajti vysetrovat, ze kto mal vtedy a vtedy sluzobne auto. zodpovedny pracovnik firmy prehlasi, ze auto podla knihy jazd malo byt zaparkovane v garazi. Lenze policajti napriklad disponuju fotografiou, ze auto jazdilo.
Co teraz? Zodpovedny pracovnik firmy moze povedat, ze auto teda mohlo byt pouzite bez suhlasu firmy, ale nevie kym, pretoze kluciky su volne pristupne vsetkym zamestnancom firmy. A kedze mu nevznikla ziadna skoda, nemieni davat trestne oznamenie na neznameho pachatela za neopravnene pouzitie cudzej veci.
co myslite, da sa s nimi takto *? nemate niekto pravnika, ktory by sa na to pozrel?
Co teraz? Zodpovedny pracovnik firmy moze povedat, ze auto teda mohlo byt pouzite bez suhlasu firmy, ale nevie kym, pretoze kluciky su volne pristupne vsetkym zamestnancom firmy. A kedze mu nevznikla ziadna skoda, nemieni davat trestne oznamenie na neznameho pachatela za neopravnene pouzitie cudzej veci.
co myslite, da sa s nimi takto *? nemate niekto pravnika, ktory by sa na to pozrel?
robco> to je jedno, kolko mas uctov z pumpy. proste zrataj litre a dopis to ako jedno tankovanie. v podobnom pripade nabuduce si od pumpara vypytaj cely blok, maju ich tam tony od vodicov, ktori blocek nechcu.
kniha jaz😜 nemam ziaden soft, pisem rucne...nieje toho az tak vela, 25.000km, takze pomalicky to robim, asi za mesiac to stihnem.
kniha jaz😜 nemam ziaden soft, pisem rucne...nieje toho az tak vela, 25.000km, takze pomalicky to robim, asi za mesiac to stihnem.
Praha-Brno-Olomouc to mě dneska čeká. Budu malej a pomalej a doufám, že tam dojedu. Nejste na silnici sami.
Mam tu knihu jizd pod Unix, co psal jeden muj znamy. Staci napsat nejdulezitejsi cesty potom metriku kam se jezdi nejcasteji a zbytek vygeneruje skriptik..😃)
no ten soft si viem zohnat, takze to neni problem. k danovakom sa mi vobec nehcce hlasit 😒.. a vysvetlovat ze pumpar mal na*** kasu.. hm to nezozeru..
Dneska jsem se snažil jet na dálici podle předpisů - to znamená ne víc, než tachometrovejch 140. Docela dloho jsem se držel, ale když mě začly houfně předjíždět Felicie s laminátovejma nástavbama, o jinejch vehiklech ani nemluvě, fakt to nešlo😒((
Osobni zkusenost:Mel jsem kontrolu z F.U. a nechteli mi verit, ze ujedu 700km za den, ze mi to zere cca 11.5l/100km.Ptali se jakej mam pry objem motoru?No, 2.0l, tak to i kdyby to zralo 10 tak nemuzu projet 85l, ale za 10 se da jet tak 80kmh a to bych musel v aute i chrapat a pochopte, ze Impreza GT s Reccaro sedackama nema luzkovou upravu 😄....Ale spat se vni da.....Na 230ps jezdim celkem usporne?!...
to robco: mozno by si mohol skusit danovakom tvrdit, ze pumpar mal pokazenu pokladnu a ta ti to takto debilne vytlacila, myslim,ze by ti to mohli spapkat,lebo podla knihy jazd (dalsich zaznamov) je jasne, ze si naozaj natankoval za tu sumu (resp. presiel adekvatny pocet km), takze fingovane tankovanie nepripada do uvahy.
sorry,ze sa pletiem do debaty. Asi pred dvoma rokmi sme pouzivali jednoduchy a lacny soft (volalo sa to tusim "kniha jazd v 2.0"), ktory sa ale musel nejak prihlasit u danovakov a oni potom brali tie vystupy z pocitaca ako oficialnu knihu jazd. Bolo to uplne fasa, zadal si kedy a kolko si tankoval, ktore dni su pracovne, zadal si xy najcastejsich ciest (najlepsie klienti a spat), stav na tachom. a pocitac sam vygeneroval kompletnu knihu jazd. Cely ten soft stal asi 2000,-Sk, ale hovorim, bolo to cca 2 roky dozadu, dokonca nam to priniesli na dvoch disketach (bol to naozaj banalny programik),dodnes ma mrzi,ze som si vtedy neurobil kopiu (tiez sa s tym teraz seriem rucne).
😃))) To je dobree. Musis to tam dat ako to mas a potom danovakom vysvetlovat ze si musel medzi tym tankovanim chodit na WC, tak preto tych 7 tankovani 😃)
Heh.. mam podobny problem stou po...banou knhou jazd.. mas nejaky normalny soft ? rucne sa mi to vobec nechce vyrabat..
A este jeden detail. raz na pumpe som kupoval plnu nadrz a netlacila im pokladna tak ten tezko mi poskladal z blokov co mal naboku tu sumu co som platil.. vysledok mam 7 blockov cca po 200sk a tankovane po 5 minutach.. ako to mam dat do knizky ?
A este jeden detail. raz na pumpe som kupoval plnu nadrz a netlacila im pokladna tak ten tezko mi poskladal z blokov co mal naboku tu sumu co som platil.. vysledok mam 7 blockov cca po 200sk a tankovane po 5 minutach.. ako to mam dat do knizky ?
to MatuS: Máš pravdu - nějak blbě jsem to přečet...
Ještě k tématu: mám kamaráda, toho po dlouhé honičce po Praze dohonili a kupodivu ho to ani moc nestálo - prej měli radost z toho, jak si pěkně zazávodili...
Ještě k tématu: mám kamaráda, toho po dlouhé honičce po Praze dohonili a kupodivu ho to ani moc nestálo - prej měli radost z toho, jak si pěkně zazávodili...
tomcat> naschval som pisal ze _sukromne_ auto, lebo mas pravdu, na sluzobnom musis mat knihu jazd (ja ju prave robim, to je peklo!)
niekto spominal alibi - nemusis mat alibi, nemusis dokazovat, ze si niekde nebol, oni ti musia dokazat, ze si tam bol, a riadil si.
niekto spominal alibi - nemusis mat alibi, nemusis dokazovat, ze si niekde nebol, oni ti musia dokazat, ze si tam bol, a riadil si.
neutekal som im umyselne, ja som nevidel ani radar,ani policajtov (boli niekde zasiti), no a ked potom isli za mnou, tak som ja * netusil, ze sa snazia zastavit ma.Myslel som,ze sa ponahlaju...lebo sa ponahlaju. Tiez sa potom hrozne "bavili", ked som ich touto historkou ukecaval.
sakra chlapi, ved sme v kaviarni, tak pohoda. Netusil som, ze to vezmete az tak seriozne vazne. Myslel som, ze viete odhadnut, ci je to realita, alebo humor. Ak to niekto povazuje za znevazenie tejto debaty, sorry, o.k.?
Zajimalo by mne, jestli se nekdo pokusil timhle ridit v praxi. Mam pocit, ze kdyz zjistej policajti, ze firma nevi, kdo ji kdy jezdi s autem, daj to bernaku a ten je sestreli za to, ze nema v poradku evidenci....
Presne tak, priestupok urobil vodic a nie auto, tak ked chcu dat niekomu po prstoch tak ho musia chytit.
ak mas sukromne auto, tak nemusis vypovedat, ze kto ho mal v dany datum a cas (nemusis vypovedat, ak by si poskodil sebe alebo svojej rodine), a tym padom to musia zalozit, lebo ak nemaju fotku tvare, tak maju smolu...
to byl Button, ne Schumi. Teda jestli se silene nepletu, protoze Button jezdil vloni za Williams, ne ? A to BMW 330dx bylo sponbzorske, bo BMW dava Williamsu motory - a Berger to prece komentoval tim "nejrychlejsim dieselem" ....
velmi by ma zaujimalo, ako ho ti policajti chytili?mna nahanali asi 15min. a chytili ma iba preto, ze koncila dialnica, hahaha.A to som isiel "iba" na Volve.
podobnu rychlost namerali schumacherovi mladsiemu, ked siel na dizlovom BMW a vtedy povedali, ze to bolo narychlejsi dizel na svete 😄
Nedávno jsem zaslechl v rádiu, že někde, tušim ve Francii, chytli policajti borce s Porsche a naměřili 240 na dálnici, kde je limit 130. Napadlo mě, jaký máte kdo oficiálně změřený rekord....
Ty Citroeny jsou nějaký hořlavý. Já jsem viděl sčudnout BXko od rozpálenýho katu (nepálili mu dva válce)
otcovi zhorelo na dialnici XMko. ale trvalo dlhsie, kym dosli hasici, takze to cele zhorelo...len zvlnene plechy ostali...v nadrzi boli asi 60l benzinu, ale nee😜lodovala...
Před chvilkou jsem
se vrátil z hospody, kde jsem uklidňoval kamaráda,
kterému právě SHOŘELA Felicie!!! (naštěstí služební).
Auto bylo před necelým rokem předěláno
autorizovaným servisem na LPG.
Bylo to asi tak, že sedíme v hospodě a najednou příjde
kamarád s "vtípkem" hoří ti auto. Chvíli jsme se smáli
a pak uvěřili. Z motoru Felicie se snažily prošlehávat
plameny. Zavolali jsme hasiče, kteří naštěstí dorazili
běhěm pár (i když nám se zdály nekonečné) minut.
Hasič vzal sekyru, prorazil světlomet, strčit tam hadici
s pěnou a pak už to bylo dobrý. My jsme se zatím krčili
uvnitř hospody a čekali, kdy právě naplněná LPG
bomba exloduje. Naštěstí se tak nestalo a Felicie je od
"B" slouplku dozadu celkem O.K. Pak už jsme jen pili
na žal 😄
se vrátil z hospody, kde jsem uklidňoval kamaráda,
kterému právě SHOŘELA Felicie!!! (naštěstí služební).
Auto bylo před necelým rokem předěláno
autorizovaným servisem na LPG.
Bylo to asi tak, že sedíme v hospodě a najednou příjde
kamarád s "vtípkem" hoří ti auto. Chvíli jsme se smáli
a pak uvěřili. Z motoru Felicie se snažily prošlehávat
plameny. Zavolali jsme hasiče, kteří naštěstí dorazili
běhěm pár (i když nám se zdály nekonečné) minut.
Hasič vzal sekyru, prorazil světlomet, strčit tam hadici
s pěnou a pak už to bylo dobrý. My jsme se zatím krčili
uvnitř hospody a čekali, kdy právě naplněná LPG
bomba exloduje. Naštěstí se tak nestalo a Felicie je od
"B" slouplku dozadu celkem O.K. Pak už jsme jen pili
na žal 😄
Jezdim pořád s autem do kartáčů a zdá se mi, že to má jenom jeden efekt - když jedu dovnitř, je to špinavý, když jedu vem, krásně se to leskne. Nezdá se mi, že by to nějak dramaticky ničilo lak - i když je fakt, že to mikroskopem nezkoumám - to bych si to totiž ze všech těch drobných škrábanců od kamínků, od *, co neuměj parkovat a tak musel stejně hodit - kartáče, nekartáče...
otec na tom umyval alfu od nova, a nic zle na nej nebolo vidno...a to mal tmavy lak, takze tam je vidno kazdu chybicku.
To je fakt. Interiér o majiteli hodně vypovídá. Ochytaný prach, okna ze vnitř špinavější než z venku.... Když mi posvítí slunce přes přední sklo, tak tam nesmí být ani šmouha. To Vás pak auta v noci oslňují ani nemusí mít puštěné dálkové.
BTW, to tlakové mytí nijak auto nešetří. Účinná látka je o tolik agresivnější, že je to možná horší, než kartáče. Já jezdím na Aral na ruční samoobslužné mytí. Šampón, voda i vosk a nový smeták k tomu. Doma to pak utřu do sucha a je to.
BTW, to tlakové mytí nijak auto nešetří. Účinná látka je o tolik agresivnější, že je to možná horší, než kartáče. Já jezdím na Aral na ruční samoobslužné mytí. Šampón, voda i vosk a nový smeták k tomu. Doma to pak utřu do sucha a je to.
ja chodim na tlakove umyvanie, je pravda, ze moc dobre to neumyje, ale cez vikendy tam brigaduje taky chalan, a ten to este obide spongiou a je to celkom slusne. btw 129sk
wawrik, poriadny bajk musi byt vzdy nalesteny 😄 mimochodom ma aj mensi odpor vzduchu 😄
ale co sa tyka cistoty auta - to suhlasim, ja jazdim stale v meste, a to je furt to auto zasrate, zaprasene...skor cistota interieru co-to povie o soferovi...
ale co sa tyka cistoty auta - to suhlasim, ja jazdim stale v meste, a to je furt to auto zasrate, zaprasene...skor cistota interieru co-to povie o soferovi...
Když člověk jenom trochu jezdí, tak by taky moh pořád jenom mejt. To jestli to má někdo momentálně zacákaný o ničem moc nesvědčí. Co ale odlišuje čuňata od normálních lidí je vnitřek. Některý borci tam maj takovej humus, že to ani nejde popsat bez určitýho typu výrazů.
Za cenu plně vybaveného Subaru asi adekvátní Audi/BMW/MB nekoupíte. Tito 3 jsou lepší, ale o hodně dražší. Subaru je závodnička bez image ale s perfektníma parametrama. Každý volí, co mu sedí.
A to mytí je asi případ od případu. Kdo má drahé auto, ma taky většinou moc práce a tak staví čistý zevnějšek na nižší příčky ve svém žebři hodnot. Němci si na tom určitě zakládají víc a taky tam mají asi víc ručních myček, které i při nedostatku času auto pěkně a šetrně umyjí. Já jedu na kartáče jen úplně výjmečně, když je pod nulou.
A to mytí je asi případ od případu. Kdo má drahé auto, ma taky většinou moc práce a tak staví čistý zevnějšek na nižší příčky ve svém žebři hodnot. Němci si na tom určitě zakládají víc a taky tam mají asi víc ručních myček, které i při nedostatku času auto pěkně a šetrně umyjí. Já jedu na kartáče jen úplně výjmečně, když je pod nulou.
No neviem preco by ta spina a cena mala byt ina na Slovensku a ina v Cechach, a to ze vo Frankfurte behaju prevazne auta ciste bude asi zavisiet aj od klimatickych podmienok. Neviem ktory nemec by strkal svojho medaka, alebo bavoraka pod kefy kazdy den ked je vonku maras. To si mieril trochu vedla a zjavne si skor pisal ako uvazoval. BTW porovnaval si aj kolko zaplati nemec za umyvarku voci priemernemu zarobku a kolko cech ? (Slovaka neber do uvahy, lebo tu spina a cena spolu nesuvisia 😃 )
Samozřejmě, že souvisí cena auta s jeho čistotu. Blackmail měl asi na mysli to, že lidé, kteří si kupují Subaru mají dost peněz, ale nechtějí si kupovat BMW nebo Audi, jsou to tedy lidé, kteří autům rozumí a dokažou se o něho postarat. Možná ta souvislost mezi cenou a čistotou neplatí u Vás na Slovensku. Měl jsem tu možnost pobývat několik měsíců v Německu, ve Frankfurtu, jezdilo tam plno tmavých Medourů, BMW nebo Audin, ale v drtivé většině byla ta auta pěkně čistá a nablýskaná. to blackmail: moje Subaru je umyté.
Spinave auto nema nic spolocne s tym, kto a za kolko na tom aute jazdi. Spinave auto jazdi presne tak isto, ako ciste (tyka sa aj bicyklov a vsetkych priblizovadiel). Samozrejme relevantne casti (podbehy, podvozok, okna, svetla) ciste byt musia, ale preco by mala cistota karoserie nejako suvisiet s cenou auta mi nie je jasne...
Ten řidič jel prý asi 130. Se svým zeleným Subaru Legacy Outback zabil dva lidi a další dva zranil. Nevím jestli v Subaru jezdí většinou slušní lidi, ale podle mýho pozorování hodně aut značky Subaru jezdí špinavá. Je to zvláštní, když člověk vezme v úvahu fakt, že nové Subaru stojí spoustu peněz a mohou si ho dovolit jen ti zámožnější lidé.
Je to fakt děsivé, jak nízké sociální cítění maji někteří lidé. Do smrti bych mu ty papíry nevrátil.
Zajímalo by mně, co to bylo za člověka. Ať ho to do smrti trápí!
Zajímalo by mně, co to bylo za člověka. Ať ho to do smrti trápí!
ale fuj, třeba byl "jinej" a líbilo by se mu to. Spíš bych mu to dal project ještě jednou, ale místo těch lidí bych tam postavil Tatru s pískem a napříč.
😒
Buď bez obav. A navíc bych v životě nepil před jízdou.
Tomu imbecilovi bych dal 10 let natvrdo a 2x deně sex do konečníku.
Buď bez obav. A navíc bych v životě nepil před jízdou.
Tomu imbecilovi bych dal 10 let natvrdo a 2x deně sex do konečníku.
Nevím, zda tento příspěvek patří přímo pod toto téma, ale mám dojem, že by měl být všude. Dnes v MF Dnes jsem si přečetl příšernou zprávu o tom, jak opilý řidič zabil dva lidi v Plzni stojící na zastávce MHD a pak ujel. Nějak mi chybí slova. Jen tak slabě doufám, že si své vozy zkoušíte alepoň mimo obce a města. Taky jezdím rád rychle, ale toto je příliš horké kafe. O to ví mě mrzí, že "řidič" jel v Subaru. To samozřejmě na výsledku nic, ale bohužel vůbec nic nemění. Přeci však jsem si alespoň v koutku duše myslel, že Subaru si kupují inteligentnější lidi. Bohužel spadli jsme do průměru. Sám jezdím taky v Subaru. A těch dvou lidí je mi fakt líto.
Jezdím sice s autem každý den, ale na panýlku od přehrávače, co mi leží na skříni, mám už pěknou vrstvu prachu 😄
Uznavam, ze rychlosti, zrychleni, plnici tlatky, kroutici momenty a nevim co jeste o mnohem vypovidaji. Jedna vec je ale pro radost ze zivota taky dulezita - jakej to ma zvuk. Tuhle jsem jel na hory, plny auto lidi, kazdej neco povidal a tak jsem zcela vyjimecne vypnul stereo. Debata mne nebavila, tak jsem poslouchal motor - a byla to taky krasna muzika.... tem, kdo nedaj bez muziky ani ranu, vrele doporucuju nekdy zkusit...
ja kluk z vesnice jsem byl motorkama odkojen 😃) Ale uz mam svy roky a tak nepohrdnu svezenim, ale uz motorku sam nevlastnim. Nejak se mi zmenily preference, uz chci sucho a teplo a rad tomu obetuju nejakou tu vterinu nebo i deset ve zrychleni, a usetrim ve spotrebe 😃)) S autem mam nizsi spotrebu nez motorka 😉))))
Já jsem zase nikdy v životě neseděl na jedoucí motorce. A i když mě strašně fascinují, asi to ani nikdy neudělám. Holt máme každý nějaké meze a logika v tom často není vůbec žádná.
no ta Octavia nebyla nejrychlejsi auto, ktery jsem ridil - zatim nejrychlejsi byl korab Omega MV6 - lehce pres 200k, ale nebyl to takovy pocit 😃) Prece jen je to korab. No a jak se mam ozvat, kdyz neni kontakt ? Posli mi kdyz tak nejaky na fijafija@email.cz 😃) Na sever Cech zabloudim vyjimecne (vloni jsem tam byl asi 2x), tak to stejne asi neklapne, ale clovek nikdy nevi 😃) nejlepsi pocit ze zrychleni mam ale na motorce, to nemuze zadne auto prekonat 😃) Zatim nejrychlejsi byla ZX-6, Bandit 1200 je pomalejsi, ale na motorce je to dano i proudicim vzduchem, v kabriu by taky byl intenzivnejsi zazitek nez v uzavrenem aute 😃) Ale ja pres 200 nejezdim, tak nevim, jestli sem mam vubec co psat 😃))))
to fija) Každý auto se kterým najedeš pár tisíc kiláků je šnek. Moje taky. Kdyby jsi byl někdy u nás na severu Čech, tak se klidně ozvi. Aleš
toz Alesu, estli nekdy budes v Brne, tak to bych se rad kousek nechal svezt a doprat si zivotni zazitek 😃) Zatim nejdynamicteji na mne pusobila 1.8Tcko Octavia, ale to je proti tvemu Subaru asi snek, co ? 😃)
to hufnágl) měřil jsem to třikrát a pokaždý to začínalo čtyřkou! Na mokrém asfaltu pak mezi 5,3 - 5,5. Na letních pneumatikách by to mohlo být lepší, jenže až je tam dám, tak venku asi nebudou -3°C 😄
to tomcat) ten odkaz byl samozřejmně vtip. Taky jsem si při pohledu na ta mnou napsaná čísla vzpomněl na Posla z Liptákova (???). Jde o to, že zanícený popis si přečteš spíše od profesionálních spisovatelů třeba ve Speedu než ode mne 😄 Ale přece: Pokud v tom někoho kousek svezu, tak většinou nesouvisle vypráví o životním zážitku. Když spolu pojedeme třeba do Tater a zpátky, řekne, že je to docela normální auto, jenom ty ostatní jsou trošku pomalý. Prostě relativita😄 Na silnici je potřeba se malinko krotit a využívat spíše to zrychlení než rychlost.
to Cokes) Četl jsem, že letos už Hořovice nebudou a na Bervida se nedostanu, protože kamarád slaví třicetiny. Nevíš něco bližšího o podzimním vytrvalostním závodu v Brně?
Aleš
to tomcat) ten odkaz byl samozřejmně vtip. Taky jsem si při pohledu na ta mnou napsaná čísla vzpomněl na Posla z Liptákova (???). Jde o to, že zanícený popis si přečteš spíše od profesionálních spisovatelů třeba ve Speedu než ode mne 😄 Ale přece: Pokud v tom někoho kousek svezu, tak většinou nesouvisle vypráví o životním zážitku. Když spolu pojedeme třeba do Tater a zpátky, řekne, že je to docela normální auto, jenom ty ostatní jsou trošku pomalý. Prostě relativita😄 Na silnici je potřeba se malinko krotit a využívat spíše to zrychlení než rychlost.
to Cokes) Četl jsem, že letos už Hořovice nebudou a na Bervida se nedostanu, protože kamarád slaví třicetiny. Nevíš něco bližšího o podzimním vytrvalostním závodu v Brně?
Aleš
tomcat> Ta čísla se zážitky za volantem docela určitě souvisí. Je to jako graf a vzorec. Dvě možnosti vyjádření té samé funkce. V našem případě bych tu funkci označil "mírné a pozvolné zrychlení" 😄
Na ten odkaz, co jsi mi poslal jsem se dival - dost se podoba tomu, co pises....
Ja jsem mel jenom na mysli, ze je dulezitejsi napsat, co s tim kdo dokaze, nez vysypat hejno nejruznejsich parametru.
Ale nic ve zlym, at ti Impreza pusobi jenom radost...je to tvoje vec, jestli jezdenim, nebo cislama.
Ja jsem mel jenom na mysli, ze je dulezitejsi napsat, co s tim kdo dokaze, nez vysypat hejno nejruznejsich parametru.
Ale nic ve zlym, at ti Impreza pusobi jenom radost...je to tvoje vec, jestli jezdenim, nebo cislama.
Subjektivní nesubjektivní, ven s tím. Rozjezd na mezi adheze s lehkým prokluzem a řazení těsně před omezovačem. Co je na tom?
ad Hufnágl) 0-100 jsem měřil taky, ale považuji to za příliš subjektivní, než abych to zveřejňoval, protože musíš vědět v jakých otáčkách se rozjet a kdy přeřadit. 0-200 vyzkouším, tam na nějaké desetince sekundy nesejde.
ad tomcat) [odkaz]
ad tomcat) [odkaz]
No, nevim. Vzdycky, kdyz nekdo takhle vysype hejno cisel, pripada mi to jako hlaseni v radiu typu "vyska, tlak, teplota, rosny bod...". Nebo jeste spis jako kdyz si blazni povidaj cisla vtipu a pak se tomu chechtaj....
Tak mám konečně upravený plnící tlak dle mých představ. Okolo 3000rpm vyskočí na 1,25 bar a pomalu klesá až do 6000 na úroveň 1,2. Při 6500 pak tlačí 1,1 a v 7000, chvilku před zásahem omezovače, padá těsně pod 1,0 bar.
Dále jsem zjišťoval zrychlení. Všechna měření jsem prováděl 6x (3x v každém směru) a výsledkem je aritmetický průměr. Měřil jsem pomocí stopek a tachometru, zimní 205/50/16, teplota -3°C, plná nádrž a 90 kg nákladu (já 😃.
80-120 na III. 2,8 IV. 3,8 V. 6,9
60-120 na III. 4,1 IV. 6,6
Dále jsem zjišťoval zrychlení. Všechna měření jsem prováděl 6x (3x v každém směru) a výsledkem je aritmetický průměr. Měřil jsem pomocí stopek a tachometru, zimní 205/50/16, teplota -3°C, plná nádrž a 90 kg nákladu (já 😃.
80-120 na III. 2,8 IV. 3,8 V. 6,9
60-120 na III. 4,1 IV. 6,6
Když už je řeč o těch truckerech, mám takovej pocit, že se jejich IQ začíná v celkovým průměru snižovat. Znám pár kluků, kteří jezdí celej život. Kroutěj hlavou a říkaj, že se začínaj stydět za to, že jezděj s tahačem. To, co se dneska dostává za volant, začíná bejt katastrofa.
Presne toto ja nechapem: ako moze vodic kamionu, ktory najazdil nejakych 500tkm ist na horsky prechod bez retazi s plnym autom? Ti ludia si myslia, ze su supermani alebo sa spoliehaju na stastie? Alebo na dialnici si to typek hasi na felde (nic proti felde) na letnych gumach ked snezi a je -3 a potom sa cuduje co robi vo zvodidlach. No a najradsej ma geniov co ked vidia buracku v protismere tak musia zabrzdit najlepsie zastat a najlepsie tak aby to do nich niekto zozadu napaskoval, najlepsie napaskovat tak aby sa to nedalo nijak obist a uplne spica to je ked sa to stane na moste v BA v piatok o 16.30 😊
Jel jsem včera 180km/h na D1, pouze tak 30km (před Brnem), ale šlo to! (E430 4matic, Dunlop WinterSport M3😊 * s kamióny, * co vylízaj z auta a pak než se rozjedou tak dělaj fronty, * na sjetých letňácích a pár dalších ovšem způsobili, že jsem jel celkem 3hodiny...* drát!
Včera to šlo líp, než kdy jindy. Když je sníh, je menší tření a může se svištět rychlejc...no, popravdě řečeno, byl jsem rád, že jsem tam ještě nechal ty zimní kola😃)))...i když mi občas byly na h...., protože borci, co jeli na slickách, to stejně občas zatarasili a kazili mi radost z krásně bílý silnice😒
Na zcela volné dálnici po předjetí 4-řech radlic, tudíž na neupraveném podkladu (myslím tak do 10 cm sněhu) to šlo 140 km/hod zcela bez problémů a na rovném úseku. Pak tam toho bylo míň. A 165 km/hod. Dál jsem se už bál.
Tak jsem si po jedné ostřejší jízdě všiml, že mi sfialověly přední kotouče. Jel jsem fakt ostře a na brzdném účinku to nešlo skoro poznat. Doufám, že jsem jim zas až tak neuškodil. Teď už jsou zase normální.
jo, originál, jinak 175/70-13... já jen že když jsem jel Suprou s těma pneumatikama do, pro běžné auto, poměrně ostré zatáčky 150, tak jsem si připadal, že tam vjíždím padesátkou v Corolle, jak se to auto ani nehlo. Tak jsem taky v tu chvíli začal uvažovat o tom, že by to chtělo i na Corollu širší gumy, ale pak ta idea nějak padla - nevím, jak by se tam ty sedmnáctipalcový 255tky vešly 😄. Navíc ten pěkný průjezd zatáčkou bohužel nebyl jen pneumatikama...
Jen tak pro zajimavost, v sobotu poradam tuningovej sraz. Mel by to byt takovy mensi prolog k Brnu, kde bude velkej sraz v Breznu. Blizsi info najdete na [odkaz] Nebude to nic velkyho, je to spis pro lidi, kteri to maj do Cech na ruzny srazy daleko. Pokecat, zajezdit si, zajit do hospy...
Na podzim jsem měl ideu. Koupím jenom 15" a obuju na to užší zimní pneu, aby lépe frézovaly břečku a sněhovou pokrývku. Teď, když jsem se až na pár dní sněhu ani břečky nedočkal, vím, že příště menší pneu kupovat nebudu. Nechám tam tentýž rozměr, jako na letní. Tzn. 205/45R16 nebo 195/50R16. Když totiž teď jedu po nějaké okrsce a popustím otěže, tak se to pořád nějak tak žuje a nedrži to jak bych chtěl. Podotýkám, že pneu jsou to dobré, ale 185/60R15 zimní není na ostrou jízdu ideální volba. Věřím, že spousta z Vás to cítíte podobně.
Vidím to taky tak nějak podobně. Na podzim mi připadalo, že když zimní gumy směj jenom do 210, tak že to je až na půdu, a dneska....
Hm, kdybych je teď přezuj, tak do týdne nasněží. Fakt je, že jezdím i v noci a to bývá pod nulou, takže to ještě do konce března nějak přetrpím.
Leze na mně jaro a začínám nějak moc řádit. Jen dnes jsem atakoval omezovač asi 10x. 1x jsem překročil 200. 150 jsem tam měl asi tak 10x a to na uzkých okrskách (je do poměrně dost). Kotouče byly fialové a smrděly (mimochodem při tom vůbec nevadly). Já byl spokojen ale je mi líto těch zimáků. Asi už to přezuju.
Proč to ale píšu. Sere mě to. Neměl bych tak jezdit. Není to bezpečné. Co kdyby mi tam vlítla zvěř. Asi to prodám a koupím Smarta. Ten mi ty roupy už vytluče z hlavy.
Proč to ale píšu. Sere mě to. Neměl bych tak jezdit. Není to bezpečné. Co kdyby mi tam vlítla zvěř. Asi to prodám a koupím Smarta. Ten mi ty roupy už vytluče z hlavy.
no neni zadny problem pri ODEMYKANI odemknout nejen zamek, ale i zapadku. Pri zavirani zase zaskoci, samozrejme. A kufr neni problem odemknou zevnitr tak, jak to ma felicie, tj. na tahlo, a pri zavirani se zase zavre .. ten na central byt vubec nemusi ...
Musíš mít trochu lepší alarm, kterej má 2-3 kanály. Jeden na zamykání, další na ovládání řidičovo kliky (zevitř servomotor) a případně třetí na ovládání obou když jedou dva aby jsi nemusel otvírat pravé dveře zevnitř. Jsou taky alarmy s 30 kanály - můžeš dálkově startovat, spínat klimu, topení, při poklesu napětí baterky se auto samo nastaruje apod. To jsou věci co?
Koukl jsi se na ten web?Mně je jasný,že to auto má zámky,že jsou pouze zveňku zavařený.Ale na těch dveřích není nic,žádná klika(nějaký madlo,chytadlo,hmatadlo nebo co já vim) za co by se to dalo otevřít,kapiš?Jde mi o to.Vylezeš z auta,zavřené okna,zabouchneš dveře (dosednuté,zacvaknutý zámek).Na DO zmáčken uzavžení,zámky se zamčou.Pak přijdeš k autu,zmačkneš DO,zámky se odemčou,ale jak otevřeš ty dveře,když nemáš za co????Přece auto,když je odemčený-neznamená to,že se ti dveře samy otvírají??Ne?Nebo snad u tebe to funguje tak,že si při jízdě zamykáš dveře,aby se ti neotevřely?
kdyz je kufr zavareny, tak ho neotevres. Ovsem to je nesmysl, kliky najsou zamceny, pouze nejsou vlazky zamku zvenku (aby se nedaly vytrhnout) ...
No to mi je jesný.DO odemčeš auto.Ale jak otevřeš ty dveře,když tam nemáš kliky?Nebo to funguje jak u Vipera RT/10,že dveře otvíráš zevnitř?Tam to chápu,je to kabriolet,ale jak u auta,který má pevnou střechu a zavřený okna?Jak to chápu já je,že pomocí DO si otevřeš okna(viz.třeba jako u oktávky,součást bezpečnostního paketu)no a pak tam strčíš dovnitř ruku a otevřeš si.Hm.Teda???Dost debilní,nemyslíte?Ale asi to dobře funguje na nenechavce...
Tak jo no,odhalili jste mě.Ale docela jsem se bavil...😄))Měl bych na vás dotaz.Teď už ale skutečný.Na jakém principu nebo jakým způsobem se otvírají dveře na autě,které má na všech dveřích zavařené zámky i kliky!!!(včetně víka kufru).To si jako věčně nechává odevřené okýnka,aby se dostal dovnitř????viz.www.autotuning.cz - ČESKÉ KÁRY - Robert Žák, VW GOLF III 2.0GTi???
Lidi, vsechny kontakty mi piste prosim sem nebo na 0607852165. Budu vam moc vdecny a pred Bohem slibuji, ze jestli se vsechno da do poradku, tak na pristi zimu koupim zimni pneu 😉. Jo ted jezdim vsude s firemni felicii 1.3, takze o zadne rychle jizde ted zrovna nemuzu mluvit.
auto bych jeste neoplakaval (i kdyz je to opel 😊. ja kdyz jsem zajel s autem do jednoho takoveho "znackoveho" servisu, tak to vypadalo na vadne vstrikovani a uz nevim co vsechno jeste a nakonec to bylo jen jedno teplotni cidlo, ktere rozhodilo ridici jednotku. Jeste dnes jsme rad ze jsem to tem hrobnikum tenkrat nenechal. Meli tam jeste jedno auto se stejnymi problemy, uz u neho byla z motoroveho prostoru polovina veci venku a furt na nic nemohli dojit. jinak, ridici jednotka se z druhe ruky da koupit za par korun. jeste jsem si vzpomnel na bratranka, ktery mel problemy s ridici jednotkou v opelu (kupodivu opet kadett 😄 a pomohl mu nejaky chlapek kousek od prahy, ktery je ma prej dobre zmaknute. kdyz budes chtit, tak ti na nej sezenu kontakt.
jakak> Servis Ti to musí uvést do původního stavu. Seřvi je a trvej na svém. Pohroz, křič a liskej, jinak se svého nedomůžeš.
Do pr...se vsema. Vsichni, kdo se vytahuji se svym autem, nakonec skonci tak, ze jim ho nekdo ukradne nebo se jim totalne zesere. Napriklad mne dnes v servisu, kam jsem daval auto na opravu, ze blbe startuje, opravili tak, ze uz vubec nejede a svedli to na spatnou ridici jednotku (nova stoji 33000). KEZ BY TO BYL JENOM SEN , JAKO V PRIPADE SEBASTIANA!!!
Teda Sebastiáne, mě je tě tak líto! Koukám, že už se tady krade i ve spaní! No ještě že ti neukradli nic ve skutečnosti. To nic, necháš si zase zdát o něčem ještě lepším a pak jim všem ukážeš, co to dokáže, ne?
Byl to '88 2.0ex, 12V. A to by me zajimalo jestli nekdo vi vice o motoru. Nekdo rika, ze to byl 2xkarbec ale dle me je to pravstrikovani 2-bod.
Dalku jsem jezdil za 8 l.
Dalku jsem jezdil za 8 l.
To radex: Ten Prelud, aky to bol rocnik? Ja som sa na Accorde 2.0 '94 nikdy nedostal cez 10L. Predpokladam, ze u rovnakych rocnikov bol v Accorde taky isty motor ako v Prelude.
to hufnagl: Kawasaki ZXR 750 ....😃))
Tahle rubtika neni preci jen o autech, ne?
Mel jsem predtim Preluda 2.0 ale nebyl jsem s nim motorove spokojen. Svizna jizda = 10-13l/100km .Jinak to bylo uzasny auticko. A co se tyka Sebastiana: At k tomu faru rekne nejaky udaje. Urcite bude v databazi odcizenych vozidel..😃))
Tahle rubtika neni preci jen o autech, ne?
Mel jsem predtim Preluda 2.0 ale nebyl jsem s nim motorove spokojen. Svizna jizda = 10-13l/100km .Jinak to bylo uzasny auticko. A co se tyka Sebastiana: At k tomu faru rekne nejaky udaje. Urcite bude v databazi odcizenych vozidel..😃))
hele Sebatienovi se zdal dalsi divokej sen 😃) Nebezi ted vecernicek "divoke sny Maxipsa Fika" ? 😃))
Tahle republika je naprosto neskutečná.Dneska tu nepíšu,že už jsem z5 z prázdnin a že teda kdyby někdo chtěl,tak ho svezu a popř.nechám projet...ale,ze mi nejakej zas....parchant ukradl moje "krasňoulinkatý" autičko.Zažili jste už někdy ten pocit,když misto reakce na DO blik houk blik na vás kouká prázný místo na parkovišti???!!!!Ti parchanti (bože jak to vůbec dokázali??????).Já tam měl medvěda+alarm(pohybovy a otřesový čidla)a sakra nic???Nechce te mi to někdo vysvětlit,jak je tohle možný?
to victor: Tak to jsou solidni hodnoty. Myslis, ze k tomu muzes pridat spotrebu? Kamos ji ma take a myslim, ze co se tyce spotreby me dera diru do hlavy. 613 maji u nas pohrebaci a hrozne s tim litaj. Jen cekam az jim nekdo v zatacce vypadne..😃
Neda mi abych sem nenapsal taky parametry: 1/80,2/110,3/140,4/170,5/240 (cca), spotreba okolo 6 litru na 100km.
Neda mi abych sem nenapsal taky parametry: 1/80,2/110,3/140,4/170,5/240 (cca), spotreba okolo 6 litru na 100km.
moje 613 ma na ctverku pri 60 asi 1000 ot./min. a a pri stovce kolem 2000 ...da se rychle zapomenout ze jedes v tom meste 70 a ne 55 😃
( ale tocit taky umi ..do 5,7 ..to ma asi na 1-60 2-110 3-150 4/? ..nejsem amagor je to auto ya 7 000 😄 )
( ale tocit taky umi ..do 5,7 ..to ma asi na 1-60 2-110 3-150 4/? ..nejsem amagor je to auto ya 7 000 😄 )
Jasne. A je to docela zabava - kdyz se prihasi nejakej zavodnik, treba s octavii, zpomali, vidi siroky gumy a dva vejfuky a nelajsne si predjizdet, i kdyz je siroko daleko volno....
BIGEST> Nevím, jestli myslíš moje tři, ale byl jsem ve Zlíně na koncertu Dreamů a hodně to srali. O půl roku později, přesněji 16.12.2000 byl ve zlíně Stratovarius a k tomu můžu říct jen to že jsem ještě lepší koncert neviděl. S těch chlapů sálalo že te to těší.
No, pro moji audinu je 200 uz skoro hranice maximalky, ale tezko se uhlidavam. Ve meste mam skoro porad 60, protoze to akorat tak buble ctverka, mimo mesto se stezi drzim pod 120.
Ty tři jsou super. ještě bych přidal: Dream Theather. čau
PS: nevíte kde a jak zapojit el. sedadla v Calibře
PS: nevíte kde a jak zapojit el. sedadla v Calibře
Myslím, že největší frajeřina se strojem ať autem nebo motorkou, ktera/ý je schopen jet více než 200 Km/h, je jezdit v rámci zákona.
Dokážete to?
Dokážete to?
No to já zas můžu Iron Maiden, případně Bruce Dickinsona, nevadí mi Off spring, ale pokud hrajou fajn v rádiu, dám mu většinou přednost. Oni ti " Ajroni" taky dost svádí k svižnějšímu svezení 😊
a jeste jeden postreh, kdyz jedu sam tak musim mit muziku zasadne pustenou, ale jakmile nekoho vezu, tak sound off, jinak jsem nejak nervozni
einsturzende neubauten a nebo treba tom waits, ten abych nejezdil jak prase. dnes mi nekdo dal do radia kazetu pearl jam a nejak jsem malem nezvladal rizeni 😊
Samozrejme nejlepsi long mixy na CD (z MP3) - Paul van Dyk, Paul Oakenfald ,obcas soundtrack z Matrixe, Pulp Fiction. Posledni dobou nemuzu naladit radio,ktere by mi vyhovovalo.
Tak mě napadlo, když někam jedete jen tak nebo si jízdu vychutnáváte (nemusí být >200), co při tom posloucháte za hudbu?
Vidim 2 moznosti:
1) Jeho tatko si cita motorcafe
2) Uz si to s niekym rozdaval a teraz lezi v nemocnici prip. v marnici
1) Jeho tatko si cita motorcafe
2) Uz si to s niekym rozdaval a teraz lezi v nemocnici prip. v marnici
Cokes: jak se "ryskuje", to je přece jasný: uděláš si rysku na tachometru na 200 km/h a pod ní nejdeš.
Cokesi, jestli si dobre vzpominam, tak ty uz jsi svy BMW ukazal, ne ? 😃)) hod sem znova link, at se ostatni muzou kouknout 😃))
Sebastian> Tak jak se dohodnem? Né že bych plánoval na 5 let dopředu, ale ať vím jak si mám naplánovat čas.
Sebastiane, mam pro tebe prima napad. Zajdi si na www.volny.cz/lhracing . Je to stranka myho kamose, kterej je pro kazdou spatnost 😊))). Muzete se treba vsadit, ze kdyz ti to natre, bude ho tvuj jiste bohaty tatinek sponzorovat 😊)))))). Nebo ti jeste muzu doporucit www.fejfar.cz, jenze Vasek uz je starsi pan, kterej je nad veci, takze nevim, jestli by to melo uspech.
Ja ale nevim, jestli by to melo cenu...... vis, narazil by jsi na lidi, kteri od svych 16 let operuji s 200 konma 😊)
Sebastian> To je supr že jsi z Brna! já tam 7.února budu, tak mě múžeš provézt jako předkrm a půjčit na smyky jako hlavní chod. Já nevím, ale potřebuju se malinko ujistit, jestli je to BMW fakt tak supr jak si myslím, abych nevyhodil so much money jen za image.
Papirove 6,6. Pred upravickama ....Pokud ses z Brna tak napis kam se mam stavit...Nebo Ty?
Nebo chces pockat na jaro? 😄
Nebo chces pockat na jaro? 😄
Chlapi, tak kdyz jste takovi frajeri za volantem, tak doufam ze se sejdem na dalsi amatersky rally.
Cekam se svym unem Turbo+trosku upravy. Tak se predvedte.
Cekam se svym unem Turbo+trosku upravy. Tak se predvedte.
A kolik má tvá Impreza maximálku?Já mám 100 za 6.2s. (o sněhu raději mlčím,4x4 je přece o něčem jiném 😄))
Mám dotaz,co uděláte v situaci,když vám ve 200km/h rychlosti vlítne bezjakéhokoliv upozornění (blinkr,světa a co já vim) avie do vašeho pruhu na dálnici...?
Koukám, že můj příspěvek vyvolal rozporuplné reakce.Nejdříve bych chtěl reagovat na slova davidaz a prof(esora?).Vím, že ŘP mám teprve necelý rok,ale rozhodně nejsem jeden z těch,kteří ryskují,přejíždí chodce,dávají za vznik nebezpečným situacím,atd.Musím říct,že DP jsem nezaplatil ani halíř.A navíc,přál bych Vám vidět,co u nás v Brně předvádějí někteří naši spoluobčané z venkova,je to k zbl....a uvědomte si,že někteří vlastní ŘP i víc než 20 let!!!Proto posuzování,jak kdo řídí podle věku, bych si troufal říct je poněkud neopodstatněné...Jediné místo,kde jezím rychle je dálnice (pozn.aut.-nepředjíždím z leva 😄)i když v jistých momentech...
Mě by určitě předjel. Já to přiznávám a strašně se stydím 😄. Ale když uvážím, na co mě ta moje popelnice přišla, tak v poměru cena/výkony, by na mě asi neměl. I když von to auto dostal... tak to jsem v háji.
Tak co Ty babovko s Bramborackou, mas jeste chut zavodit?Moje mala Impreza te prekosne na dva male Smarty, jo a muzes prijet kdykoliv,i kdyz bude snih, me to moc nejezdi 0-100 tak za 10 sec....Samozrejme na 5 cm snehu....A mam jenom 1994 ccm.....a takovej malej plechovej fen tam je. No uvidis sam....Zn. Brno
Já bych nominoval Octaviana. Koupíme mu vodík do pneu a do nádrže, tekutý dusík pod * a máme to v suchu😊))
Pochybuju, že by k někomu z vás vůbec dorazil. To by zas ten den bylo ve zprávách pořádný maso... Už slyším ty nářky všech, jak ty autoškoly špatně připravují řidiče a že je třeba s tím něco udělat.
A jestli nelže, tak nás Pánbůh chraň. * s mokrým řidičákem a aspoň 150HP pod pedálem je už tak dost.
Třeba je to šlapací model (bez restriktoru). Jestli ano, tak nás všechny trumfne ve spotřebě. Jede totiž na chlupatý benzín.
ty upravy asi budou vzhledem k veku omezeny vykon na 50 koni a restriktor rychlosti na cca 100 km/h ....
Sebastian> AlesK ,ačkoliv to ode mně musí znít divně, Ti to určitě natře. Pokud ovšem nekecáš. Mimochodem, mám zálusk na M3, tak mě přijeď svézt. Vím, že to není srovnatelné, ale potřebuju natrénovat nějaké přetáčivé machrovinky. Od dob mého posledního zadního náhonu už uplynulo mnoho vody.
K Vánocům jsem od svého otce obdržel darem BMW 328Ci (rok výroby 1999).Zatím, ať hledám jak hledám, se mi nepodařilo najít konkurenci.A proto podávám dotaz, kdo by si z Vás chtěl se mnou změřit své síly. Ze čtení vašich příspěvků to vypadá tak, že každý vlastníte raketu a žádná rychlost pro vás není nemožná. Přijedu kamkoliv v ČR. Čekám na odpovědi. PS: Doufám, že můj věk 18 let pro vás žabaři nebude překážkou 😄))) a nebudete příliš dotčeni porážkou 😲DDDD
1. Jel jsem s CARINOU 2.0 16V a mohu prohlásit, ža toto auto jede po rovině 200 km/h (tachometrových). Možná, že by to jelo malinko víc, ale skutečné jen malinko anebo z kopce a jakýkoliv nárust rychlosti by trval nepředstavitelnou dobu.
2. Myslím si, že CARINA má nižší odpor vzduchu než COROLLA.
3. Z těchto všech důvodů nevěřím, že tvá stará a slabá COROLLA jede tak jak píšeš.
2. Myslím si, že CARINA má nižší odpor vzduchu než COROLLA.
3. Z těchto všech důvodů nevěřím, že tvá stará a slabá COROLLA jede tak jak píšeš.
našrot> Corola mi to ještě nikdy "nedandala" a s těma převodovkama si protiřečíš. Buď Vmax nebo akcelerace. O to v převodovce běží. Samozdřejmně že i správné odstupňování v obou případech je důležité, aby ale Corola měla na tak malý objem dobrý sprint i maximálku, to přece nejde.
Další věc. Známý má Yarise už asi rok a nikdy mu to víc než 170 nejelo. I to je dost na takovou nestabilní mrchu.
Já to vidím spíše než na dobré převodovky na špatné rychloměry.
Když jsem dřív měl Octavii 1.8T, což je srovnatelně živé auto s mým nynějším Meganem, tak se na dálnici třeba taková Carina 2.0i zdaleka nechytala (chudinka).
Pokud kašleš na papírové hodnoty, tak musíš ty nepapírové obstarat dle určitých postupů a ne jen tak pustit auto z kopce a pak to vytrubovat jako maximálku nebo 0-100.
Nakonec poznámka: Obutí 155/80R13 patří na Š105S, ne? Není to hazard jezdit na takových pneu >110km/h?
Další věc. Známý má Yarise už asi rok a nikdy mu to víc než 170 nejelo. I to je dost na takovou nestabilní mrchu.
Já to vidím spíše než na dobré převodovky na špatné rychloměry.
Když jsem dřív měl Octavii 1.8T, což je srovnatelně živé auto s mým nynějším Meganem, tak se na dálnici třeba taková Carina 2.0i zdaleka nechytala (chudinka).
Pokud kašleš na papírové hodnoty, tak musíš ty nepapírové obstarat dle určitých postupů a ne jen tak pustit auto z kopce a pak to vytrubovat jako maximálku nebo 0-100.
Nakonec poznámka: Obutí 155/80R13 patří na Š105S, ne? Není to hazard jezdit na takových pneu >110km/h?
Jenže to jsou papírové údaje, které u japonců většinou není problém v běžném provozu vylepšit (např. papírová maximálka Yarisu 1.0 je sice cca 156 km/h, ale dá se s ním jet max. 196 - to sice z mírného kopce -, s Corollou 1,4 taky není 200 problém). Ono totiž nezáleží jen na výkonu, ale hlavně na převodovce (a o té se z marketingových materiálů moc nedozvíš) a ty mají japonci nejlepší (tedy i z reltivně slabého auta lze převodovkou udělat auto podstatně "silnější"). Chce to prostě si ty auta vyzkoušet na vlastní kůži, aby ses pak nedivil, že ti to nějaká obyčejná Corolla "nandá"...
Nová Impreza WRX (jinou jsem neřídil) mne strašně zklamala. Cílová skupina šílenců jako jsem já je asi dost malá nebo co, a tak se rozhodli z toho udělat rychlejší rodinnej sedan s nevýrazným designem. Z motoru zmizel ten překrásnej turboefekt a auto přibralo 90kg. Kvůli boční airbagům tam místo sportovních sedaček dali něco takovýho strašně měkkýho. Jo má to hezčí interiér. Jsem zvědavej na Sti.
Musím si teď o to víc hýčkat to co mám, protože nevíc co si jinak koupit. Zbývá snad už jenom asi EVO VII, jestli do tý doby Mitsubishi nezkrachuje. Ale uvidím, třeba si zvyknu a Sti mě mile překvapí.
Musím si teď o to víc hýčkat to co mám, protože nevíc co si jinak koupit. Zbývá snad už jenom asi EVO VII, jestli do tý doby Mitsubishi nezkrachuje. Ale uvidím, třeba si zvyknu a Sti mě mile překvapí.
našrot> Nová corola má Vmax 195 a 0-100 za 9.8s. 110PS a 150NM. Nic moc. Takové auta proháním po dálnicích i okrskách levou zadní. Jediné plus je ten 6ti kvalt. Origoš obutí na 14" je taky out.
AlesK> Jak hodnotíš novou Imprezu (Colrolu)? Není to líto, že nenavázali na design P1?
AlesK> Jak hodnotíš novou Imprezu (Colrolu)? Není to líto, že nenavázali na design P1?
Vono taky (snad mimo Škodovky) není moc aut, který by jsi po třech letech a 100kkm prodal za víc než polovinu ceny. Zajímavé je pouze, že když projdeš nějaké inzertní noviny, tak konkrétně na GT najdeš víc poptávek než nabídek. Jak to ale pak funguje ve skutečnosti to nevím.
našrot> Přestaň blábolit nesmysly. 148NM a 115PS je slabota a maximálka 215km/h je úplná blbost. Toto není rubrika sci-fi.
Maximálka Corolly bude (bez omezovače na 180 - je to americká verze a tam si na rychlosti moc nepotrpěj, verze do roku cca 87 měly omezovač na 75 mph - cca 145 km/h) počítám někde kolem 215 km/h (samozřejmě všechny hodnoty beru dle tachometru), protože s Carinou 1,6, co má o 10hp a 5 Nm slabší motor (a jinou převodovku) jsem jel max. 219, kde se chytil omezovač otáček (na pětku posunutý o 1000 ot., tedy na 6250 ot./min.). Jinak vyzkoušet bychom to asi nemohli, protože jsme každý z jiného konce (já z Prahy). A hlavně jsem taky psal, že na takovéhle zrychlení je s ní třeba jet aspoň 50 - 70 km dost fest, aby se změnil poměr nasávaného paliva a vzduchu.
Loni v únoru jsem ho kupoval jako funglovku. Od té doby vymýšlím různé úpravy. Něco jsem dal dohromady s Michalem z Autokomplexu a něco se Subaristou. 2-3 roky staré GT se pohybuje myslím okolo 400-500tis., víc by ti poradil Subarista. Těchto aut v Čechách moc není a tak se většinou neprodávají přes bazary, ale přímo kontrétnímu zájemci. Většinou je o každém konkrétním autě k dipozici dost informací.
Jak jsem tak jel do Zlína, tak mi to nedalo a orientačně jsem to změřil. S mým Meganem 2.0IDE to mám za cca 15s. Neměl jsem sice k dispozici přesné stopky, odchylka bude maximálně + - 0,5s. Tento čas se mi zdá vzhledem k našláplému GTčku (270 x 140HP)adekvátní. Zůstává mi však záhadou, jak mi to může o hodně slabší Corola 1,6 nandat o 4s, i když při tom atakuje svou maximálku.
Něco tady nehraje.
Data: plná nádrž, 2 osoby, +3, zimní pneu.
Něco tady nehraje.
Data: plná nádrž, 2 osoby, +3, zimní pneu.
Já jsem ze Zlína a tudíž mě to neláká.
Jinak, to GT máš fungláč nebo jeté? Je-li jeté, jak se pohybujou ceny 2-3let starých aut?
Jinak, to GT máš fungláč nebo jeté? Je-li jeté, jak se pohybujou ceny 2-3let starých aut?
No, domluv se s Corolou a můžeme se sejít a vyzkoušet to. Já jsem ze severu Čech. Jinak předpokládám, že těch 180 bude v Corole bez pár kiláků maximálka a tam už rychlost moc rychle nepřibývá. Ale třeba tam má namontovanej kompresor a vytře nám zrak...
Nevim, jak jsi dospel k hodnotam u "klasiky t613"
T613 ma ji dva ruzne stale prevody v dif. 3,15 etsinou se daval do kratsich verzi a 3,90 do longu s specialu ( je silny ma tah) zrychleni je kolem 12 vterin u obou a T613 s 3,15 neni 220 problem u 3,90 190-200, to uz je clovek kolem 5500 👋min.
T613 ma ji dva ruzne stale prevody v dif. 3,15 etsinou se daval do kratsich verzi a 3,90 do longu s specialu ( je silny ma tah) zrychleni je kolem 12 vterin u obou a T613 s 3,15 neni 220 problem u 3,90 190-200, to uz je clovek kolem 5500 👋min.
to ci je tatra zhnita alebo nie zalezi aj od toho, ako sa kto o nu staral. kazdopadne ta otcova zhnita nieje.
btw otec by strasne chcel T700, neviete o nejakej na predaj? ak ano, poslite plz odpoved na matus@remy.sk
btw otec by strasne chcel T700, neviete o nejakej na predaj? ak ano, poslite plz odpoved na matus@remy.sk
johu> obsah presne ani neviem, tusim 3.5l, vykon je dostatocny, a vyborny je krutiaci moment 😉
Tak jsem konečně našel čas a šel to vyzkoušet. Podmínky stejné jako u "2476" s těmito výjimkami: teplota +3°C, 2/3 benzínu v nádrži a tentokrát bez rakve na lyže na střeše. Měřil jsem osmkrát, čtyřikrát v každém směru. Výsledek je 8.2 sekundy. Jestli se někdo dostane k podobnému výsledku, tak se můžeme sejít a zkusit to naživo.
Ano, v T613 se vzadu sedí SUPER!!! Ale to je tak asi všechno! Když jsem v ní poprvé jel (198😄 byl jsem unešen. Dnes po ní neštěkne ani pes a je to spíše vetrán a vzpomínka. Jízdní vlastnosti na rok 2001 nula. Těžká, nevýkoná, žravá a schnilá. Je to taková velká Š120. Jinak oficiální verze se vstřikováním má 148kW(200PS) a 0-100 10sec, max. 230km/h. Klasika, v dobré kondici, má oněch 170PS, 0-100 17sec a max 160km/h. Každopádně v tom roce 79 nebo 78 to byla 1.
Ludi sa obzeraju za kazdym autom, co robi hluk aspon trochu iny ako bezne auta. Lebo sa boja, co zac to ide a ci im to nahodou neublizi. Ale Tatra ma skvely zvuk a je to super auto. Kamarat teraz jednu dostal do daru, tak sa tesim na jar, ked to pojdeme otestovat 😄
No přece... Baby se ohlížejí za každým velikým autem (kromě Avie a spol). No a za tatrovkou se ohlížejí taky papaláši v důchodu a vzpomínají na staré zlaté časy, kdy se v ní vozili...
petak> No to v mém Kupču se mohou akorát tak třít sardinky. 😄
Na takovéto "věci" byl nejlepší OPEL Senator.
Na takovéto "věci" byl nejlepší OPEL Senator.
s tim brzdenim mas pravdu, je to dano lehkym predkem, ale musim se priznat najezdil jsem s Tatramy pres 80 000km a nikkdy me v kriticke situaci brzdy nezklamaly pzn. bufiky ma dva a "kuri opravdu dobre"
No... ja som ten pocit už zažil, keď idem na svojom BMW 730i, neviem čím to je, ale za mnou sa obzerajú iba samé baby..... 😊)
Aký obsah a výkon ma ta Tatra?
Aký obsah a výkon ma ta Tatra?
3500 cm, 123 KW karburator, kolem 170 KW injektion
ale na zakazku i verze 220 KW, - ty ma URNA, to bych take mohl, zajimalo by me, zdali je v BMW taky tolik mista vzadu jako v Tatre - (tam se daj delat veci - to t si kazdy domysli sam(popijeni z baru ten tem je taky jsem nemyslel) 😄
ale na zakazku i verze 220 KW, - ty ma URNA, to bych take mohl, zajimalo by me, zdali je v BMW taky tolik mista vzadu jako v Tatre - (tam se daj delat veci - to t si kazdy domysli sam(popijeni z baru ten tem je taky jsem nemyslel) 😄
petak> mam najazdenych par sto km so 613, tusim s radou III, a je to ozaj super auto (pre neznalych - v zime to super kuri, ma to totiz bufik) ale s tymi jazdnymi vlastnostami...no, je to krasny korab, ale mne sa zdalo, ze to slabo brzdi. velmi rychlo zacinaju gumovat predne kolesa...mozno to je chyba len toho kusu, s ktorym som siel - nemas aj ty ten pocit?
btw pasivnou bezpecnostou je na tom 613tka velmi dobre, najme kvoli velkej hmotnosti a velmi velkorysym deformacnym zonam.
to all: by som vam zelal zazit pocit, ked idete po sidlisku, na dvojke, tisic otacok, a je pocut krasny bublavy zvuk 8valca, obzeraju sa mlade baby a aj stary dedkovia 😄
btw pasivnou bezpecnostou je na tom 613tka velmi dobre, najme kvoli velkej hmotnosti a velmi velkorysym deformacnym zonam.
to all: by som vam zelal zazit pocit, ked idete po sidlisku, na dvojke, tisic otacok, a je pocut krasny bublavy zvuk 8valca, obzeraju sa mlade baby a aj stary dedkovia 😄
Osobně co jsem jel nejrychlejším autem byla Toyota Supra 3,0 Turbo (333 hp, toč. m. nevím přesně, ale je to neco přes 450 Nm) - ta měla 0-180 za 12 s (0-100 5s, protože to byl automat). Těch 9 u Corolly vám opravím tak na 11, ale pomaleji už by to asi nešlo 😄
To jakak: tvýmu kadettovi s prstem v nose 😄)
To jakak: tvýmu kadettovi s prstem v nose 😄)
Huf.> Jedině snad s Volhou, která by mohla být jeho menší ještě více technicky zaostalý bratříček. Chevrolet má necelých 6m. Jezdí s ním policajti a taxikáři v každým filmu. Pozná se podle toho, že má obrovský zadní lampy. Od kraje k číslu a od čísla do kraje.trochu povídání zde😒odkaz]Obrázek zde😒odkaz]a taky zde😒odkaz]akorát ten můj je bílej...Ještě upozorňuju, že tohle auto se dá v Čechách sehnat v cenový relaci 100-150 tis.Kč aby bylo opravdu pěkný. Ale to spíš patří do tématu Ojetina do 150 tis.
prof> Bývalá trojka E36 byla v bezpečnosti hodně špatná. jak jsi se vlastně sám přesvědčil. Nová 3 E46 by dopadla hodně jinak.
Jak dlouhé je ale to Tvé Chevy? Do jaké evropské kategorie by spadalo? Tak mě napadlo, s čím by to mělo být srovnatelné.
Jak dlouhé je ale to Tvé Chevy? Do jaké evropské kategorie by spadalo? Tak mě napadlo, s čím by to mělo být srovnatelné.
i za cenu toho , ze bych jezdil v klobouku a pletenych rukavicich 😄 , i kdyz to zrovna neni muj pripad (topeni pokud je dobre serizene topi docela dobre) vim, ze pokud do me nekdo vlitne v
60 ti neskoncim na voziku. Tatra ma urcite mnoho chyb, ale ze sve zkusenosti mohu rict, par aut jinych znacek jsem take ridil Volva, Nissany, Skodovky atd. a mohu konstatovat, jizdni vlastnosti, vyjma zimy(8V vzadu je docela tezky),
nemaji chybu. Jińak "fandim" tem ridicum - kolegum, kteri sem prispivaji, pro ktere je zivotnim mottem heslo "dveste v meste trista z mista", takze jen "smrti zdar"
60 ti neskoncim na voziku. Tatra ma urcite mnoho chyb, ale ze sve zkusenosti mohu rict, par aut jinych znacek jsem take ridil Volva, Nissany, Skodovky atd. a mohu konstatovat, jizdni vlastnosti, vyjma zimy(8V vzadu je docela tezky),
nemaji chybu. Jińak "fandim" tem ridicum - kolegum, kteri sem prispivaji, pro ktere je zivotnim mottem heslo "dveste v meste trista z mista", takze jen "smrti zdar"
no nezapomen, ze mas cesky auto s motorem vzadu.. nevim, nevim, jak to mas s tou bezpecnosti zrovna ty. mimochodem, jak ti to ted topi v zime, jestli ti to vubec topi? nebo jezdis v klobouku, aby ti nebyla zima na hlavu?
to petak: To je taky jedna z věcí, kvůli kterým člověk raděj kormidluje americkej koráb. A že ho takový evropský, nebo asijský vozítko nijak neohrožuje, pokud mu z mostu nespadne rovnou na střechu, jsem již měl tu čest si vyzkoušet. Na trojkový BMW - je fakt, že staršího data výroby - který jaksi nedobrzdilo, není taky nic moc pohled, to mi, prosím, věřte. (U Chevyho to znamenalo jen pár minut s filcákem ve vrtačce, abych sleštil zbytek zlatý metalízy z chromu zadního nárazníku) Ten den jsem taky dost věcí pochopil a přehodnotil...
kdyz, tak ctu prispevky majitelu 205 tek, Kadettu a jinych podobnych vozitek, jsem rad, ze vlastnim Tatru 613, ktera sice nejede na dvojku 180 , negumuje 200 metru na jednicku, jako tyto, ale pred temito "strelci", i kdyz to asi neni spravny termin( CRX ko v 90 km/h o beton. sokl to neni pekny pohled), ale pred nimi se opravdu citim v pohode. Tohle neni lecba komplexu, ze vlastnim Tatru, ale prispevky nekterych mi pripadaji, jako by vcera dostali ridicak.
PS 1800 Kg,5000 MM
PS 1800 Kg,5000 MM
Mozne to urcite je, ale ne s autama co jsou popsane v tomhle auditu. Napr. Porsche 911 Turbo (993) s 300 kW/540 Nm potrebuje ze 110 na 180 km/h 8s. Tak to asi tezko pujde s Oktavkou ktera ma 270 koni 😄 Na tyto spekulace existuje perfektni DOS programek, CarTest, ktery vypocitava prave takove blbosti....
Jel jsem s upravenou Octavii 1.8T, 270 HP ( na brzde, zadne strileni od oka), sestistupnova prevodovka. Neni problem............. 😊
Chlapi! Má tu někdo auto, které udělá ze 110 na 180 pod 9 sekund? BIGEST s tou Calibrou by možná ... možná mohl, ale nejsem si jist. Nebo AlesK s tou Imprezou snad. Jak to vy 2 vidíte? Je to možné?
našrot> 0-80 - 7,3...to beru, ale 0-100 9 ... ne! A 110 až 180 za 9s to je šílenost. Vem si sebou kamaráda, on Ti to změří.
Dodatečné údaje ke Corolle (asi jste s tím nikdo nikdy nejel, 100kg na hmotnosti dělá opravdu hodně...): hmotnost 1000 kg, 1,6l, 115 hp, 148Nm toč. m., při měření zrychlení obsazeno pouze řidičem, najeto při měření cca 200tis., r.v. 1992, pneu byly Pirelli P1000 155/80-13, na suchu, cca 30°C. Jinak k tomu zrychlení ve vyšších rychlostech - je to po změně poměru nasávaného benzínu a vzduchu (která proběhne automaticky po delší "ostré" jízdě). Jinak ještě zrychlení z 0-80 je cca 7,3 s, z toho (i papírově) 0-50 3,4 s.
kamikadze -> s těma 170 koňma to nemusí být až tak žhavé, protože v období cca 91 - 94 se do Coroll v Japonsku a Austrálii dávala 1,6tka "supercharged" (spíš po evropské terminologii kompresor), 160 hp, 208 Nm toč. m. a dělala stovku papírově za 6,4 a maximum 245 km/h.
kamikadze -> s těma 170 koňma to nemusí být až tak žhavé, protože v období cca 91 - 94 se do Coroll v Japonsku a Austrálii dávala 1,6tka "supercharged" (spíš po evropské terminologii kompresor), 160 hp, 208 Nm toč. m. a dělala stovku papírově za 6,4 a maximum 245 km/h.
Byl jsem na předváděčce v Brně a tam teda všechny ty pseudomachry v kvádrech, který přijeli v pětkách a sedmičkách naprosto šokovala nová sériová trojka v naftě. Byl to opravdu nevšední zážitek. Škoda, všechno nevšední dokáže časem znudit.
Nezapomeň, že BMW M51T/D25 (M51S/D25) motor, ačkoliv má nepřímý vstřik, má kompletně elektronicky řízené vstřikovací čerpadlo (a podle generace i wastegate turbodmychadla), proto je na něj možno aplikovat chiptuning.
A musím poopravit hodnoty zrychlení, jelikož ty původní byly z léta, kdy jsem ještě neměl K&N a turbo bylo na max 0,65 bar. Teď jsem jel z večeře a schválně jsem si dal práci a provedl pár (cca 8 od každého) měření (pouze pružné zrychlení na jeden kvalt - neměl jsem spolujezdce)😒br />
III. rychlost 60 - 120 km/h - 8,5 s (to už se točilo skoro na 5000)
IV. rychlost 80 - 120 km/h - 6,5 s (to je myslím dobré na ropáka, ne?)
A musím poopravit hodnoty zrychlení, jelikož ty původní byly z léta, kdy jsem ještě neměl K&N a turbo bylo na max 0,65 bar. Teď jsem jel z večeře a schválně jsem si dal práci a provedl pár (cca 8 od každého) měření (pouze pružné zrychlení na jeden kvalt - neměl jsem spolujezdce)😒br />
III. rychlost 60 - 120 km/h - 8,5 s (to už se točilo skoro na 5000)
IV. rychlost 80 - 120 km/h - 6,5 s (to je myslím dobré na ropáka, ne?)
Subaru Impreza, 5ti kvalt, 1255kg, přibližně 260HP/5900 a 350Nm/3500. Zrychlení 80-120, s plnou nádrží a řidičem, na zimních Pirelli 205/50/16, venkovní teplota -5°C. Na III. 2,8sec; IV. 3,7; V.
6,8.
6,8.
Cokes> Celkem mně překvapuje, že se chiptuningem změnila hodnota omezovače. Ten je jak známo u Díeselú (alespoň těch neCommonRailových) tvořen odstředivým regulátorem. Nebo se mýlím?
Ještě podotýkám, jak už jsem řekl, chtěl bych ho prodat a koupit TDS (TDS má kromě mezichladiče trošku jiné turbo - alespoň novější verze a ještě lepší motormanagement), normálně se čipuje na 127 kW/310 Nm. Počítám, že kdyby se tam dal fakt velkej IC (viděl jsem ten z Vita, vypadá docela dobře), turbo zvedlo na max. 1,2 (maximální hodnota, doporučovaná Kerscherem) na výstupu z IC (normální TDS i s čiptuningem jde na 0,85) a udělal se program na zakázku, myslím, že by se 135 kW-140 kW (bez výrazné kouřivosti) docílit dalo. Nevím, hlavní slovo má Autokomplex.
Já neříkám, že předtím to nejezdilo rychleji, než se oficiálně uvádí...(BTW 105 kW TDS má maximálku 214 km/h - oficiálně). Jinak je fakt, že za rohem ručička na rychloměru znamená cca 5200 ot/min. 😃) Jo a zapomněl jsem, čiptuningem se posunul omezovač, se starým programem to vypínalo právě na 5200. Žere to jak kdy, dokázel jsem plně naloženej (čtyři lidi a full kufr) jet do Chorvatska (na 225tkách gumách) za 6,8, ale to jsme to já i kámoš, který mě střídal, jen tak lechtali, protože s námi jela fullloaded Audi 100 2.0 TD... už s čiptuningem. Jinak teď v mrazech po městě jezdím za 8,5 (rallye starty ze světel nevynechávám).
Průměrná spotřeba klesla o cca 0,5 litru proti nečipované verzi (mám ale dojem, že větší podíl na tom má ten plnící tlak). Jinak je fakt, že při normální ustálené jízdě kolem kila, kdy mám na otáčkoměru 2100, mám okamžitou spotřebu něco lehce pod 4 litry (plyn fakt jenom lechtám), což jsem předtím neměl (4,5-5).
Průměrná spotřeba klesla o cca 0,5 litru proti nečipované verzi (mám ale dojem, že větší podíl na tom má ten plnící tlak). Jinak je fakt, že při normální ustálené jízdě kolem kila, kdy mám na otáčkoměru 2100, mám okamžitou spotřebu něco lehce pod 4 litry (plyn fakt jenom lechtám), což jsem předtím neměl (4,5-5).
trubka: No tohle bylo pri 180tis. repasovany, ale znam stejny model ktery ma najeto pres 250 tis. km s puvodnim turbem. A dokonze vim o jednom ktery ma najeto s prvnim motorem 450 tis. km jen s jednou vymenou turbiny.
Hufnagl: Jasne, ale taky to muze byt tim ze pri mereni nikdy nedosahnes takovych udaju jaky uvadeji vyrobci, prece jenom meri trochu jinak, se stopkama v ruce tam budes mit porad minimalne 0,5s odchylku....
Proste tohle je realita, a kdo tvrdi ze jeho auto ktery nema minimalne 170 PS ma stovku pod 8s, nevi o cem mluvi....
Hufnagl: Jasne, ale taky to muze byt tim ze pri mereni nikdy nedosahnes takovych udaju jaky uvadeji vyrobci, prece jenom meri trochu jinak, se stopkama v ruce tam budes mit porad minimalne 0,5s odchylku....
Proste tohle je realita, a kdo tvrdi ze jeho auto ktery nema minimalne 170 PS ma stovku pod 8s, nevi o cem mluvi....
Mistr kamikadze potvrzuje mou teorii, že starší vozy (M3 i Audi 2.2 turbo - všechna čest) nemají ten výkon jako za mlada, Vmax je pak dána kladnou tolerancí rychloměru. Jen jakak má svůj 11let starý Kadett jednoznačně rychlejší a živější, než byl nový.
Cokes> Jak Ti mohla tak moc stoupnout ta maximálka? Copak měl ten 5tý kvalt takovou rezervu? Jinak dobré. kolik to žere?
trubka> Podvozek je dost tvrdý a tudíž dobrý. Na letních pneu je hranice smyku dost daleko. Auto je hodně dost neutrální. Když jedeš zatáčku na limitu pod plynem a ubereč, tak ti lehce uhne zadek ale tak nějak příjemně akčně a né nebezpečně.
Když jsem ho objednával, měl jsem v úmyslu to ještě přitvrdit, ale není třeba.
Jinak 2.0IDE má hodně tužší podvozek a větší brzdy oproti Coupe 1.4 16V a 1,6 16V, takže se mi tam málem nevlezly zimní 15".
Když jsem ho objednával, měl jsem v úmyslu to ještě přitvrdit, ale není třeba.
Jinak 2.0IDE má hodně tužší podvozek a větší brzdy oproti Coupe 1.4 16V a 1,6 16V, takže se mi tam málem nevlezly zimní 15".
He, sakra, u mně to bude složité😒br />
Originál údaje: BMW 325 td (bez intercooleru, max. plnící tlak 0,65 bar),'92,199000,6-ti válec 2498 ccm,85 kW/4800 ot/min,222 Nm/1900 ot/min, pohotovostní hmotnost 1335 kg,max. rychlost 198 km/h, zrychlení 0-50 km/h 3,9 s, 0-80 km/h 8,2 s, 0-100 km/h 12 s, 0-120 km/h 16,8 s, 80-120 km/h na čtyřku 11 s, 1 km s pevným startem 33,3 s.
Modifikované údaje (intercooler MB SLK Kompressor, max. plnící tlak 1 bar, čiptuning Kerscher, filtr K&N): cca 115 kW/320 Nm (105 kW/295 Nm má jenom čip bez modifikace), max. rychlost 220 km/h (kopec nekopec, tachometr do 220, ručička za rohem), zrychlení (spolujezdec se stopkama) 0-100 km/h 10 s, 0-120 km/h 12 s, 80-120 km/h na čtyřku 8 s.
Pneu letní: Uniroyal R440 225/55/15 ZR, zimní Semperit Direction Grip M824 205/60/15 H.
Originál údaje: BMW 325 td (bez intercooleru, max. plnící tlak 0,65 bar),'92,199000,6-ti válec 2498 ccm,85 kW/4800 ot/min,222 Nm/1900 ot/min, pohotovostní hmotnost 1335 kg,max. rychlost 198 km/h, zrychlení 0-50 km/h 3,9 s, 0-80 km/h 8,2 s, 0-100 km/h 12 s, 0-120 km/h 16,8 s, 80-120 km/h na čtyřku 11 s, 1 km s pevným startem 33,3 s.
Modifikované údaje (intercooler MB SLK Kompressor, max. plnící tlak 1 bar, čiptuning Kerscher, filtr K&N): cca 115 kW/320 Nm (105 kW/295 Nm má jenom čip bez modifikace), max. rychlost 220 km/h (kopec nekopec, tachometr do 220, ručička za rohem), zrychlení (spolujezdec se stopkama) 0-100 km/h 10 s, 0-120 km/h 12 s, 80-120 km/h na čtyřku 8 s.
Pneu letní: Uniroyal R440 225/55/15 ZR, zimní Semperit Direction Grip M824 205/60/15 H.
Moje parametry😒br />
BMW M3 E30, rok 89, 110000 km, 4valec 2301 cm3, 195 PS/143 kW 240 Nm, 1200 kg, 0-100 6,9s maximalka 233 km/h, kola 7,5x17" s 215/40 a 8,5x17" s 235/17 letni.
Audi Quattro turbo, rok 81, 233000 km, 5ti valec 2144 cm3 turbo, 220 PS/162 kW 300 Nm, 1300 kg, 0-100 7,1s maximalka 230 km/h, kola 7x15" s 195/55 zimni.
To jsou pairove udaje. Moje mereni: M3 0-100 cca. 7,5s a maximalka 245 km/h tachometrovych.
Quattro 0-100 cca. 8s a maximalka 235 km/h.
BMW M3 E30, rok 89, 110000 km, 4valec 2301 cm3, 195 PS/143 kW 240 Nm, 1200 kg, 0-100 6,9s maximalka 233 km/h, kola 7,5x17" s 215/40 a 8,5x17" s 235/17 letni.
Audi Quattro turbo, rok 81, 233000 km, 5ti valec 2144 cm3 turbo, 220 PS/162 kW 300 Nm, 1300 kg, 0-100 7,1s maximalka 230 km/h, kola 7x15" s 195/55 zimni.
To jsou pairove udaje. Moje mereni: M3 0-100 cca. 7,5s a maximalka 245 km/h tachometrovych.
Quattro 0-100 cca. 8s a maximalka 235 km/h.
Je fakt, ze vaha dela moc, o gumach nemluve. Kamos ted kupuje na blbnuti Honda CRX a ta prej ma 730kg pri vykonu 136koni je to moc dobry.
Ty mas toho Magana? Co podvozek?
Ty mas toho Magana? Co podvozek?
Vidíš, sám jsem některé údaje opomněl. 1135kg, 2 osoby, letní Michelin Pilot SXGT 195/50R16, zimní Conti790TS 185/60R15, červenec 2000, 20.000km. Na jaře udělám oficiální měření na letních a uvidíme.
Jinak můj nebožtík miláček Octavia 20V turbo😒br />
prosinec 1998, 60.000km, 150PS, 210NM, 1300kg, 2 lidi, 1,8 4válec 20V, ContiPremiumContact 205/55R16.
Jinak můj nebožtík miláček Octavia 20V turbo😒br />
prosinec 1998, 60.000km, 150PS, 210NM, 1300kg, 2 lidi, 1,8 4válec 20V, ContiPremiumContact 205/55R16.
Ja mam Peugeot 1.9GTI Rallye, poh. vaha 850kg, 102ps, 8 ventil, kroutak nevim, 185/65/14, velmi kratkou prevodovku (to maji vsechny GTI). Ja jsem to jeste nemeril, mam to od listopadu a jeste nebylo sucho a na zimakach taky nic moc. Furt to hrabe. Ta prevodovka je super na zrychleni, ale na delsi cesty to neni. Na petku pri 4000/ot jedu dle tacho 120km/h.
Věřím, že to má 205GTI 1,9 za 8s, věřím, že Calibra turbo za necelých 7s, ale BMW 320i 1989, Kadett 2.0GSi 1989, Corola 1,6 ... to snad ne.
Já mám 2.0 IDE 4válce 16V 140PS 200NM papírově 8,6s, já to změřil teď po garančce (20.000km) s novými svíčkami a filtry něco nad 8s. Mám tam úzké zimní pneu a na 1. kvalt to moc hrabe. Aby mi ti skoro nandala nějaká 1,6 Corola, to nevím.
Já mám 2.0 IDE 4válce 16V 140PS 200NM papírově 8,6s, já to změřil teď po garančce (20.000km) s novými svíčkami a filtry něco nad 8s. Mám tam úzké zimní pneu a na 1. kvalt to moc hrabe. Aby mi ti skoro nandala nějaká 1,6 Corola, to nevím.
Žádám všechny přispěvatele do této rubriky ohledně jejich unikátních zrychlení, aby za časem, kterého dosáhli uvedli😒br />
- stáří vozu, počet najetých km.
- přesný výkon vozu
- pohotovostní hmotnost vozu
- obsazení při měření (počet osob uvnitř měřeného vozu)
- objem, počet válců a ventilů
- obutí včetné rozměru a typu (letní, zinmí all seas.)
Třeba to nám ostatním pomůže při posuzování jestli se mu to zdálo nebo jestli je to reálné.
- stáří vozu, počet najetých km.
- přesný výkon vozu
- pohotovostní hmotnost vozu
- obsazení při měření (počet osob uvnitř měřeného vozu)
- objem, počet válců a ventilů
- obutí včetné rozměru a typu (letní, zinmí all seas.)
Třeba to nám ostatním pomůže při posuzování jestli se mu to zdálo nebo jestli je to reálné.
Ja se nestacim divit, co se tady resi. Podle toho Corola 1.6 je nejlepsi letadlo, co jsem kdy videl. Prodavam 205 GTI a jdu do Coroly.😃) Co se tyce kadeta 150ps, ten jede jako bejk. Myslim, ze je realny kolem 8s, mozna fakt pod. Me na rozjezd ujede a ja mam psano nejakych 8,5s.
našrote, 7.5s u GSi 150PS (kdysi dávno) je hovadina a 9s u Coroly 1.6 s pár kilowatama je realita, Crrrrrrrr. Probuď se!
to all> měli bychom se zamyslet, jak to Ti 2 měří. Možná zjistíme, že naše vozy (můj má v papírech 8.6s - srabař) se vyrovnají M3
, M5, AlpiněB12, Astonu V12, Turbu GT3, Blue Flameovi, kulce vystřelené ze samopalu či dokonce samotné RYCHLOSTI SVĚTLA!!!
to all> měli bychom se zamyslet, jak to Ti 2 měří. Možná zjistíme, že naše vozy (můj má v papírech 8.6s - srabař) se vyrovnají M3
, M5, AlpiněB12, Astonu V12, Turbu GT3, Blue Flameovi, kulce vystřelené ze samopalu či dokonce samotné RYCHLOSTI SVĚTLA!!!
našrot> Pro Tebe platí to samé jako pro jakaka. Nedělej si z nás *! Udělat z 1.6kou ze 110 na 180 za 9s je úplný nesmysl. Na jaký kvalt? Na 2ku? Ty snad jezdíš úplně našrot! 😄
Tím pádem strčíš do kapsy většinu sporťáku s násobky Tvého výkonu. Zkus myslet.
Tím pádem strčíš do kapsy většinu sporťáku s násobky Tvého výkonu. Zkus myslet.
Když já měřím zrychlení, vemu kámoše a stopuje on. Stejně to auto má mít při dynamických testech poloviční zatížení.
jakak> Těma tvýma hodnotanma krm malé děcka. Nám, co máme srovnání a zkušenosti s více silnými auty to připadá akorát směšné.
to all> Doufám, že mluvím za všechny ostatní, jinak se omlouvám.
jakak> Těma tvýma hodnotanma krm malé děcka. Nám, co máme srovnání a zkušenosti s více silnými auty to připadá akorát směšné.
to all> Doufám, že mluvím za všechny ostatní, jinak se omlouvám.
Tak si to zrychlení změř oběma směry a udělej průměr (co když jsi jel zrovna ten "mírně do kopce" kosek obráceně - tedy z kopce), ale 7,5s je stejně hovadina. Já když jsem si měřil akceleraci na Corolle 1.6tce, tak bylo ideální počasí (až se gumy lepily na asfalt😄) a měřil oběma směry na letišti - průměr 9s, ale taky to nemusí být správně (můžu se umáčknout na stopkách a podobně, takže to chce měřit aspoň 6tkrát a z toho počítat průměry). Ale přeci jen, Calibru 2,0 16V ve zrychlení do 130 dostanu... O bavorácích do 2,3l nemluvě.
V papírech má sice 10s na 100km/h, ale na 86 oktanový benzín.
A ještě, když se s ní jede tak 50 - 70 km/h tím způsobem, že chceš od opravdu hodně, tak se změní poměr nasávaného vzduchu a benzínu a pak není problém udělat ze 110 180 během 8 - 10s...
V papírech má sice 10s na 100km/h, ale na 86 oktanový benzín.
A ještě, když se s ní jede tak 50 - 70 km/h tím způsobem, že chceš od opravdu hodně, tak se změní poměr nasávaného vzduchu a benzínu a pak není problém udělat ze 110 180 během 8 - 10s...
To jakak. Mě hrabou kola i na 3 na suchu a mám zadní náhon. Těch 6.8 sec je naprostá pí...., pokud tam dám těžší diferák, tak to udělám na dvojku, nemusím řadit a je to pomalejší. Když dám lehčí, zase musím řadit. BMW to má myslím dobře spočítané. Tím chci říct, že originál BMW 320i bez úprav má do roku 86 92kW a potom 95kW. Zrychlení 0-100 je oficiálně 11.8 a já osobně jsem to opravdu neudělal víc jak za 12 sec. Teď tam mám 2,7 a dřív jak za 8 to zvládnu, až si pořídím do auta vačku od AUTOKOMPLEX a motor-elektriku motronic s úpravou taky od něj. Někde na netu byl simulační program auta, kde se dal zadat výkon, krotící moment převody, kola a podobně a ono to pak počítalo zrychlení, spotřebu a další věci. řekl bych, že docela přesně. Až na tu spotřebu, protože tam se počítá z využitím maximálního zrychlení, což v praxi nedělám. Jo a umí to i počítat s prokluzem kol.
tak mi ted rekni : kdy presne zapnes stopky a zacnes merit? ja, kdyz radim 1. muj rozjezd by mohl byt jeste rychlejsi, protoze predni kola prohrabuji s plnym plynem i na 2. Je ale mozny, ze kola pri tak prudke akceleraci i trochu na silnici prokluzuji, takze to nemuselo byt 100, ale treba jen 90. ale kolem 8s se mi zda akcelerace 0-100 realna.
tak to se nepovedlo. Pokud si chcete vsadit na Rallye Monte Carlo tak do sekce Rally WRC (nebo tal nejak).
Tím nás nekrm. To je naprostá blbost. BMW 320i z roku 1989 ma 92-95kW (teď to nevím přesně) a určitě nemá pod 10s. Kámoš měl nějakou dobu 323i r.v.1988 se 110kW motorem a já mu stejně při zrychlování 0-100 o něco ujel (s Oktávkou 20V turbo - 8,44s). Kadet 110kW je určitě silný. Ne ale tolik, jak píšeš. Je to přinejmenším směšné, co to tu chrlíš za čísla.
To znamená, že 320i 89 má stejné zrychlení, jako Calibra 2.0 turbo 4x4 93?
To jsou všechno staré hrkače, co už původní výkon dávno nemají.
To znamená, že 320i 89 má stejné zrychlení, jako Calibra 2.0 turbo 4x4 93?
To jsou všechno staré hrkače, co už původní výkon dávno nemají.
RALLYE MONTE CARLO - 19.1. - 21.1.
V 1-3 1-6
GRONHOLM (Peugeot 206) 4,001,60 1,20
MAKINEN (Mits. Lancer) 5,001,80 1,25
PANIZZI (Peugeot 206) 5,001,80 1,25
SAINZ (Ford Focus) 6,002,00 1,30
McRAE (Ford Focus) 8,002,40 1,50
AURIOL (Peugeot 206) 8,002,40 1,50
GARDEMAISTER (Peug.206) 10,02,60 1,60
BURNS (Subaru Impreza) 10,02,60 1,60
DELECOUR (Ford Focus) 10,02,60 1,60
SCHWARZ (Škoda Octavia) 20,05,50 2,80
THIRY (Škoda Octavia) 20,05,50 2,80
muzete to do me vsadit do zitra 19.1. (9.15). tel. 0603 474170. min. vklad 200, max. dle dohody.
V 1-3 1-6
GRONHOLM (Peugeot 206) 4,001,60 1,20
MAKINEN (Mits. Lancer) 5,001,80 1,25
PANIZZI (Peugeot 206) 5,001,80 1,25
SAINZ (Ford Focus) 6,002,00 1,30
McRAE (Ford Focus) 8,002,40 1,50
AURIOL (Peugeot 206) 8,002,40 1,50
GARDEMAISTER (Peug.206) 10,02,60 1,60
BURNS (Subaru Impreza) 10,02,60 1,60
DELECOUR (Ford Focus) 10,02,60 1,60
SCHWARZ (Škoda Octavia) 20,05,50 2,80
THIRY (Škoda Octavia) 20,05,50 2,80
muzete to do me vsadit do zitra 19.1. (9.15). tel. 0603 474170. min. vklad 200, max. dle dohody.
je to spíš mírně do kopce. jak už jsem říkal, před takovým měřením musíš zajet motor až nadoraz, nejlépe na dálnici, abys ho pořádně pročistil od těch sraček, musí být taky správně zahřátý. kámošův bmw320i (1989) to má za 6.8s
jo. u nas v ulici je takova pekna 1km rovinka, a vic lidi tam tak jezdi. proto si myslim, ze to bylo celkem objektivni. lepsi nez zastavit nekde na dalnici a rozjizdet se tam.
mozne to je. Chce to 2 veci - dost prudke klesani a sprizneneho kamionaka, ktery nebude brzdit (jak uz to tak kamiony pri sjizdeni prudkycvh kopcu delavaji). Bez kamionu na horakovi z kopce asi 14% mam rekord 76km/h, ale mel jsem uz strach (bylo to pujcene kolo od kamose) ...
Navic neznam kopec v CR, kde by se toho dalo dosahnout, ten muj rychlostni limit z kopce byl z Alp. V CR jsem jel nejrychleji 78 km/h z nejvyssi hory Beskyd - Lyse hory.
Nejdriv jsem chtel napsat, jaky to je nesmysl, ale pokud je psano "za kamionem", je to mozna mozne. Na kolech ma najeto asi 70 tkm ( za cely zivot ). Nejradsi mam kopce v Beskydech, ale o Alpach vim svoje, byl jsem tam na kole 4 x. Me "rekordy" jsou: 64 km/h na rovince sam, 76 km/h na rovince za kamionem, 86 km/h z kopce sam, vse na silnicnim kole. Kdyz o tom znovu premyslim, tech 90 km/h s terennim vzorkem neni moznych, nehlede k tomu, ze na horaku proste nejsou na roztoceni prevody. A situace, kdy kamion se skutecne z kopce rozjizdi tak, aby ses na horaku neodlepil, zhruba v 55 km/h uz prevod 44:11 neroztocis na vyssi rychlost a predstava, ze kamion bude od teto chvile zrychlovat na 90 km/h, aby te vzduchovy vak tahl, je skoro nesmysl. Davam tem 90 km.h na horaku 0.1 %. Prakticky. Vim o cem mluvim.
tim chci rict, ze pri jizde prumerem pres 100km/h a vyzkouseni dosahnuti 200km/h a navic pri testech zrychleni 0-100km/h za 7.2s (spis 10s) neudela Kadett GSi prumernou spotrebu 9l. Ani omylem. Ja jsi to meril ?
jakak> Ty jsi měřil akceleraci 0-100 u Vás v ulici? Co na to sousedi?
Tobě vyhovuje digitální přístrojovka? Mě to připadá směšné.
Tobě vyhovuje digitální přístrojovka? Mě to připadá směšné.
" to jakak only: to, ze jednou zrychlis na 200 km/h neznamena prumer nad 70km/h. Pak by tech 9l/100km (pokud jsi ujel nejmin 50 km po dalnici) mohlo sedet ... "
tim chces jako rict, ze moje normalni rychlost, kterou jezdim po zdejsich silnicich nekdy klesne pod 100kmh?
tim chces jako rict, ze moje normalni rychlost, kterou jezdim po zdejsich silnicich nekdy klesne pod 100kmh?
1. nerikal jsem ze kadett gsi jede 270
2. vetsina kadettu gsi ma digitalni tachometr, pry pri 100km rychlosti ukazuje o 7kmh min.
3. ver mi, je to lehky auto, a hlavne, musis ho na dalnici pred merenim akcelerace pekne prohnat abys motor vycistil od sajrajtu co se ti tam normalnim popojizdenim po silnicich mezi skodovkama nahromadi. akceleraci jsem nemeril na dalnici , ale u nas v ulici.
2. vetsina kadettu gsi ma digitalni tachometr, pry pri 100km rychlosti ukazuje o 7kmh min.
3. ver mi, je to lehky auto, a hlavne, musis ho na dalnici pred merenim akcelerace pekne prohnat abys motor vycistil od sajrajtu co se ti tam normalnim popojizdenim po silnicich mezi skodovkama nahromadi. akceleraci jsem nemeril na dalnici , ale u nas v ulici.
KONI. Cenu si nepamatuju, ale vím, že na to, jak vypadaly, tak se mi zdály levný. Kolem dvou tisíc jeden, nevím, to bych kecal.
BIGEST> Není tak rychlé jako Tvoje, zato je to fungláč. Megane Coupe 2.0 IDE (taky 16", 4 airbagy, ... plná výbava v rámci možností Megane). 140PS, 200NM. Před tím jsem měl Octavii 1.8T, ale stala se bouračka. Chlap v protisměru zaspal a našil to přímo do mě. Ja nezraněn, obdržel peníze od jeho pojišťovny. Koupil jsem Megoša, chtělo to změnu (i když na oktávku nemůžu říct křivého slova). Je to celkem mrňous, ale mrštný a málo žere. Jezdí tak za 6.5-8.5. Jsem spokojen. Já už nechci ojetinu. Měl jsem Senatora (OPEL) 3.0, r.v.91, ale staré auta žerou prachy a nejsou bezpečné. Jednou (doufám, že do 2 let) si koupím 330d (+chip).
to Bigest: Ta Calibra 4x4 v turbu musí bejt opravdu mrštná. Je to mrňavý a nadupaný. Tuhle jsme do jedný dávali do předu nějaký tlumiče s nastavitelnou tuhostí. Bylo to docela chytře udělaný. Návod k tomu byl jak noviny. Holt skopčáci jsou na ty příručky...
posliš teď mi tak docvaklo. Mi je na draka točit auto. Mi to hrabe i na III. Pokud tam nemá 4x4. Takže pokud chci ostřejší rozjezd nezbyde mi než ho tam frknout. A stejně mě to už nebere rozjíždět se jak cvok.
Přesně tak. Jak jsem již uvedl dříve. O dost důležitější je zrychlení. K němu bych podotkl toto.
- na voze musí být standartní pneu
- každý rychloměr měří jinak blbě, proto měřím 0-100 radši tak na 104km/h (to mi tam stejně na II. udeří omezovač).
já myslím, že není nutné na každých semaforech vygumovat dlouhou čáru (to už mám za sebou, ale bylo to super), ale je dobré předjet v pohodě a ne se studeným potem na čele. Já vím, kdo na to nemá (výkon), ať nepředjíždí, ale Avie, staré škodovky apod. hodně zavazí a zdolet je do kopce třeba s Octavií 1.4 MPI je asi kumšt.
Proto se dívám také na pružnost (80-120 apod.).
- na voze musí být standartní pneu
- každý rychloměr měří jinak blbě, proto měřím 0-100 radši tak na 104km/h (to mi tam stejně na II. udeří omezovač).
já myslím, že není nutné na každých semaforech vygumovat dlouhou čáru (to už mám za sebou, ale bylo to super), ale je dobré předjet v pohodě a ne se studeným potem na čele. Já vím, kdo na to nemá (výkon), ať nepředjíždí, ale Avie, staré škodovky apod. hodně zavazí a zdolet je do kopce třeba s Octavií 1.4 MPI je asi kumšt.
Proto se dívám také na pružnost (80-120 apod.).
Uznávám tvé argumenty. Jen jsem psal, že jsem jel podle tachometru 270. A jestli to odpovídá reálu? To jsem netvrdil. A nechme toho. Stejně tak už asi nepojedu i když zážitek to byl super. Do 240 šla mrška jak ďábel, pak už to bylo pomalejší.
Beztak jezdím tak do 130 stejně to nemá cenu akorát pak furt brzdím a kdo to má živit. Ahojky.
Beztak jezdím tak do 130 stejně to nemá cenu akorát pak furt brzdím a kdo to má živit. Ahojky.
Jo souhlasím. Ono taky jde o to, k čemu je to dobrý. Je to jistě záležitost adrenalinová, ale ta lze vyvolat daleko dříve a snadněji třeba na motorce. A nemusí to bejt zrovna Hayabusa.
Pánové. Takhle ne. Nebudeme se tu přece hádat, kolik to komu nejvíce jede.
Já myslím, že maximální rychlost vozu je udávána s rezervou. To pro mne znamená, že tuto udávanou Vmax bych měl dosáhnout v pohodě, bez smrti v očích na krátkém úseku silnice. Vždyť když si vememe průběh výkonu, tak od nějakých otáček už padá zpátky a když k tomu připočteme aerodynamický odpor spolu s valivým, nemůžeme zrychlovat do nekonečna. Za jistých podmínek tudíž lze Vmax papírová překročit. Pokud ovšem nelze vyvinout kdy chci já (nejsem naivní, že mi stačí 500m) není to pro mně Vmax, ale náhoda, vítr v zádech a kopec dolů. Mám radost, že se Vám to některým podařilo takhle rozfofrovat. Nedělám si ale iluze. To je jako když to pustím na horákovi z nějakého jó dlouhého kopce za kamionem a udělám třeba 90. Jo, jel jsem na horákovi s teréním vzorkem 90! Bomba, ne?
Já myslím, že maximální rychlost vozu je udávána s rezervou. To pro mne znamená, že tuto udávanou Vmax bych měl dosáhnout v pohodě, bez smrti v očích na krátkém úseku silnice. Vždyť když si vememe průběh výkonu, tak od nějakých otáček už padá zpátky a když k tomu připočteme aerodynamický odpor spolu s valivým, nemůžeme zrychlovat do nekonečna. Za jistých podmínek tudíž lze Vmax papírová překročit. Pokud ovšem nelze vyvinout kdy chci já (nejsem naivní, že mi stačí 500m) není to pro mně Vmax, ale náhoda, vítr v zádech a kopec dolů. Mám radost, že se Vám to některým podařilo takhle rozfofrovat. Nedělám si ale iluze. To je jako když to pustím na horákovi z nějakého jó dlouhého kopce za kamionem a udělám třeba 90. Jo, jel jsem na horákovi s teréním vzorkem 90! Bomba, ne?
Asi uz znate, ale neni od veci precist si to znova 😉
NOVÁ PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU
Pokusme se sepsat seznam nových pravidel, které stvořili talentovaní řidiči na našich silnicích zvláště v poslední době😒br />
1.objeví-li se na semaforu červená, musí na ní velkou rychlostí projet ještě 3 vozy, které mají v křižovatce absolutní přednost před
těmi, kteří jedou už na zelenou.
2.dojede-li několik aut překážku či odstavené vozidlo, jako první začne předjíždět ten zadní.
3. při přejíždění z pruhu do pruhu je zakázáno používat směrová světla.
4. dva jízdní pruhy ve stejném směru byly zřízeny proto, aby mohly kamióny jezdit vedle sebe.
5 pro motocyklisty neplatí žádná omezení rychlosti.
6 pro cyklisty a motocyklisty neplatí jízdní pruhy ani pravidla pro odbočování, jediným kritériem je to, kam se s odřenýma ušima vej
de.
7 dodávka skládající náklad smí zastavit kdekoli, na jakkoli dlouhou dobu, čím více jiných aut zablokuje, tím lépe.
8 ve městě je přísně zakázáno jezdit méně, než 60 km/h, mimo město pod 100 km/h, na dálnici pod 130 km/h.
9. pravidlo 8. smím porušit pouze mimo obec na rovné silnici se zákazem předjíždění, v takovém případě musím jet 55 km/h a mít na hl
avě klobouk.
10. pokud automobil na dálnici předjíždí v levém pruhu rychlostí145 km/h kolonu kamiónů v pruhu pravém, nejbližší řidič následujícíh
o automobilu musí zrychlit, přilepit se 30 cm za něj, blikat, troubit a křičet neslušné nadávky.
11. nemohu-li předjet automobil vlevo, jsem povinen předjet ho vpravo a nesmím při tom blikat.
12. na ulici v obci parkuji zásadně tak, aby pro jízdu ostatních nezbylo dostatečné místo a v takovém rozestupu od sousedního stojíc
ího automobilu, aby se mezi nás jiné auto už nevešlo.
13. čím více při parkování ztížím výhled do křižovatky, tím lépe.
14. dávání přednosti v jízdě / neohrožení účastníka s.p. známé z dřívějších pravidel chápeme tak, že tomu, komu dáváme přednost v jí
zdě naznačíme, že zpomalíme a pak na poslední chvíli před něj vjedeme, abychom pečovali o jeho bdělost a rychlé reakce.
15. pokud předjíždíme v protisměru a jede proti nám automobil, výstražnými světly mu dáme najevo, aby se klidil do příkopu
16. Cyklisté jsou povinni jet nejméně 3 vedle sebe
17. Cyklista smí odbočovat doleva pouze těsně před kapotou automobilu nic netušícího řidiče
18. Řidič dražšího vozu musí za každou cenu předjet řidiče vozu levnějšího
19. Řidič levnějšího vozu si to nesmí nechat líbit, i kdyby se mu ta jeho popelnice měla na místě rozsypat.
20. Pokud řidič před námi jede podle starých pravidel, jsme povinni mu sprostě nadávat
21. Na křižovatce neodbočuji doleva až poté, co dám přednost protijedoucím vozidlům, nýbrž předtím.
22. Předjíždí se zásadně přes plnou, přes dvě nebo přes zebru.
23. * na kolech je třeba vytlačit ze silnice.
24. * s LPG je třeba vytlačit ze silnice.
25. Když vidím cyklistu bez světel, sejmu ho.
26. Když vidím cyklistu se světlem, sejmu ho a ukradnu mu světlo.
27. Nejlepší masáž mozku je čelním nárazem do protijedoucí Tatry.
28. Když se tvoří kolona tak zásadně předjížděj a snaž se vecpat do volného místa. Řidiči ostatních vozidel totiž schválně drží míst
o pro takové talenty a ne proto, aby měli bezpečnostní odstup.
29. Mlhová světla jsou proto mlhová,aby se s nimi svítilo pořád.
30. Korektor potkávacích světel je v autě proto,aby se nepoužíval - zejména u naložených kombiků.
31. Pokud mám malé autíčko a chci zaparkovat, najdu 2 volná místa vedle sebe a zaparkuji uprostřed.
32. Při průjezdu kolem psychiatrické léčebny netrubte, nemáme to rádi.
NOVÁ PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU
Pokusme se sepsat seznam nových pravidel, které stvořili talentovaní řidiči na našich silnicích zvláště v poslední době😒br />
1.objeví-li se na semaforu červená, musí na ní velkou rychlostí projet ještě 3 vozy, které mají v křižovatce absolutní přednost před
těmi, kteří jedou už na zelenou.
2.dojede-li několik aut překážku či odstavené vozidlo, jako první začne předjíždět ten zadní.
3. při přejíždění z pruhu do pruhu je zakázáno používat směrová světla.
4. dva jízdní pruhy ve stejném směru byly zřízeny proto, aby mohly kamióny jezdit vedle sebe.
5 pro motocyklisty neplatí žádná omezení rychlosti.
6 pro cyklisty a motocyklisty neplatí jízdní pruhy ani pravidla pro odbočování, jediným kritériem je to, kam se s odřenýma ušima vej
de.
7 dodávka skládající náklad smí zastavit kdekoli, na jakkoli dlouhou dobu, čím více jiných aut zablokuje, tím lépe.
8 ve městě je přísně zakázáno jezdit méně, než 60 km/h, mimo město pod 100 km/h, na dálnici pod 130 km/h.
9. pravidlo 8. smím porušit pouze mimo obec na rovné silnici se zákazem předjíždění, v takovém případě musím jet 55 km/h a mít na hl
avě klobouk.
10. pokud automobil na dálnici předjíždí v levém pruhu rychlostí145 km/h kolonu kamiónů v pruhu pravém, nejbližší řidič následujícíh
o automobilu musí zrychlit, přilepit se 30 cm za něj, blikat, troubit a křičet neslušné nadávky.
11. nemohu-li předjet automobil vlevo, jsem povinen předjet ho vpravo a nesmím při tom blikat.
12. na ulici v obci parkuji zásadně tak, aby pro jízdu ostatních nezbylo dostatečné místo a v takovém rozestupu od sousedního stojíc
ího automobilu, aby se mezi nás jiné auto už nevešlo.
13. čím více při parkování ztížím výhled do křižovatky, tím lépe.
14. dávání přednosti v jízdě / neohrožení účastníka s.p. známé z dřívějších pravidel chápeme tak, že tomu, komu dáváme přednost v jí
zdě naznačíme, že zpomalíme a pak na poslední chvíli před něj vjedeme, abychom pečovali o jeho bdělost a rychlé reakce.
15. pokud předjíždíme v protisměru a jede proti nám automobil, výstražnými světly mu dáme najevo, aby se klidil do příkopu
16. Cyklisté jsou povinni jet nejméně 3 vedle sebe
17. Cyklista smí odbočovat doleva pouze těsně před kapotou automobilu nic netušícího řidiče
18. Řidič dražšího vozu musí za každou cenu předjet řidiče vozu levnějšího
19. Řidič levnějšího vozu si to nesmí nechat líbit, i kdyby se mu ta jeho popelnice měla na místě rozsypat.
20. Pokud řidič před námi jede podle starých pravidel, jsme povinni mu sprostě nadávat
21. Na křižovatce neodbočuji doleva až poté, co dám přednost protijedoucím vozidlům, nýbrž předtím.
22. Předjíždí se zásadně přes plnou, přes dvě nebo přes zebru.
23. * na kolech je třeba vytlačit ze silnice.
24. * s LPG je třeba vytlačit ze silnice.
25. Když vidím cyklistu bez světel, sejmu ho.
26. Když vidím cyklistu se světlem, sejmu ho a ukradnu mu světlo.
27. Nejlepší masáž mozku je čelním nárazem do protijedoucí Tatry.
28. Když se tvoří kolona tak zásadně předjížděj a snaž se vecpat do volného místa. Řidiči ostatních vozidel totiž schválně drží míst
o pro takové talenty a ne proto, aby měli bezpečnostní odstup.
29. Mlhová světla jsou proto mlhová,aby se s nimi svítilo pořád.
30. Korektor potkávacích světel je v autě proto,aby se nepoužíval - zejména u naložených kombiků.
31. Pokud mám malé autíčko a chci zaparkovat, najdu 2 volná místa vedle sebe a zaparkuji uprostřed.
32. Při průjezdu kolem psychiatrické léčebny netrubte, nemáme to rádi.
těch 270 se mi dvakrát nezdá. Neříkám, že by to nemohlo jet víc, než je v papírech (245), ale na dvoulitr je 270 opravdu hodně, i když je to turbo. Možná by chtělo zjistit odchylku tachometru při takové rychlosti (a i tolerovaných 10% je už 27 km-h, což by mohlo pak mohlo odpovídat) a nebo převodové poměry a otáčky při těch tvých "270" (a samozřejmě přesný rozměr kola) a spočítat to.
ten výkon prostě musím něčím živit. Super je s ní jezdit na hory. Rád lyžuju takže to "sem tam" využiju myslím 4x4. Je to moje první čtyřkolka takže srovnání s konkurencí po mě nechtěj. jen vím že jíydní vlastnosti jsou skvělé a do teď sem nejel v lepším autě obdobné třídy. škoda že už je nedělaj. Byl tu dotaz na poruchovost. Slušel jsem že zrovna turbu praskali zpočátku hlavy. Jinak nevím nic.
cca 190tis Kč, ale byla to supr koupě. reál je asi oněco vyšší. mám to v maxi výbavě krom klima což mě trochu mrzí.
Spotřeba 7.0 až 9,9 dle způsobu jízdy. obě meze jsem tam měl jen jednou. normálně jedu za 8-8,5 a pokud se chci "svézt" tak cca 9,4
Spotřeba 7.0 až 9,9 dle způsobu jízdy. obě meze jsem tam měl jen jednou. normálně jedu za 8-8,5 a pokud se chci "svézt" tak cca 9,4
zapoměl jsem rok je to 93. má najeto 130tis. Ovšem má super výhodu jezdil s ní starej chlap a evidentně ji šetřil.
1. to je věc názoru
2. za grammer se omlouvám
3. jsou tam original rozměry od výrobce (pneu) jsou to 16" 205x45 tuším musel bych se podívat a pneu tam jsou GoodYear Eagle F1 2000, teď tam jso ale zimáky 15" 195x65 a sotva se tam vejdou.
4. asi jsem špatně četl
5. mám Calibru 2.0 16V turbo 4x4
6. co to znamená ? po tom je každému putna, le chceš-li to vědět tak je to spojení dvou slov, která jsou ve zkratce.
2. za grammer se omlouvám
3. jsou tam original rozměry od výrobce (pneu) jsou to 16" 205x45 tuším musel bych se podívat a pneu tam jsou GoodYear Eagle F1 2000, teď tam jso ale zimáky 15" 195x65 a sotva se tam vejdou.
4. asi jsem špatně četl
5. mám Calibru 2.0 16V turbo 4x4
6. co to znamená ? po tom je každému putna, le chceš-li to vědět tak je to spojení dvou slov, která jsou ve zkratce.
Těch 7.2 s kadetem nevím, jestli je to možné, má to 150HP a malou váhu. Nevím, kolik mám teď já, ale s 2 l motorem 129 HP a 1200 kg (zadí pohon, manuál) bylo 0-100 za 12 sec a teď s 2,7 při stejné váze za 8,1. Je to měřené obyčejnýma stopkama, tak se i můžu seknout. Ale je to na suchu, na letišti gumy 195/60/14 a rychlost je podle tachometru, takže +/-.
BIGEST>
1. Zrychlení považuju za důležitější údaj než Vmax.
2. slovo risk je s i, ne s y.
3. 270 se mi taky nějak nezdá (nemáš tam taky prťavé kolečka?)
4. Nikdo to tady s Kadettem za 3.5s nemá, tak nevím kde jsi to vzal.
5. Který máš rok výroby?
6. Co je to BIGEST? Nemá tam být BIGGEST?
1. Zrychlení považuju za důležitější údaj než Vmax.
2. slovo risk je s i, ne s y.
3. 270 se mi taky nějak nezdá (nemáš tam taky prťavé kolečka?)
4. Nikdo to tady s Kadettem za 3.5s nemá, tak nevím kde jsi to vzal.
5. Který máš rok výroby?
6. Co je to BIGEST? Nemá tam být BIGGEST?
Ta moje holka má psáno 6.8s z 0 na 100km/h. Jestli je to pravda to vevím. Nikdy jsem to neměřil a ani nebudu takový údaj je na draka. Ale to co tady plácá ten kecka cosi o 3,5s s Kadetem je capina. Takové časy má např. speciál od Lotusu. Nebo F1 ta to má cca za 3,2s.
Bydlím v Týništi n.O. a můj tel. je 0604 204 243, takže až se ti bude chtít tak zavolej a dohodneme termín. Těch 270 není problém. Musíme ale na dálnici např. do Olomouce. Na obyč. silnici na to kašlu. už takhle je to rysk, že se tam přimotá nějakej pomalík.
No jo, ta o cervene Karkulce je verohodnejsi.Jakak je fakt vtipnej.Nechces mi tvrdit, ze ten tvuj Kadet je na 100km z 0 jen o 0.3s pomaleji nez treba Audi A8 4.2, vid, ze ne?Pral bych ti to zazit, ale to se ti s tim Kadetem nepodari.A co ze to tady kvakal nekdo o 270 s Calibrou?Ha, ha, ha!No, az se probudis, vyndej ruku z nocniku a back to reality!
Nechte tý srandy, radši si změřte jak dlouho z tý rychlosti budete brzdit. Pokud teda nezastavíte o strom nebo o tatru s pískem, to pak budete stát na fleku, akorát z vás bude taky flek, ...😊))
Teď jsem se vrátil!!! Mám to změřené!!! Mám 0-100km/h za 2.1s. Měřil jsem to atomovýma stopkama (nebezpečí radiace) s přesností na miliontinu sekundy. :--)
to zrychleni je pri volnem padu, zda se ... nikde na dalnici neni tak prudky kopec, aby ho Kadet GSi mohl sjet za 7.2s na 100km/h .. ovsem pokud rychlomer ukazuje v klidu 40km/h, tak to mozne je, ale pak se nejedna u rychlost, ale o udaj (nespravny) rychlomeru ...
11 let staré GSi za 7.2s na 100km/h? Cha cha cha. Teď jsem to měřil a můj megan to má za 4.1s. Bomba ne? 😄
jakak> Že sis netroufl, to se nedivím.
mfilip,wawrik> Možná tam má malinkaté kolečka, takže si myslí že jede 100 a přitom jede 70. (To by těch 7.2s sedělo)
jakak> Že sis netroufl, to se nedivím.
mfilip,wawrik> Možná tam má malinkaté kolečka, takže si myslí že jede 100 a přitom jede 70. (To by těch 7.2s sedělo)
kajaku jak se meri tak dobre zrychleni 0-100 km/h ? Jsi skoro o 1 s lepsi nez Octavie 1.8 20V Turb👋132 kW 😃)
to jakak & Bigest - a ted tu o cervene Karkulce ... to jakak only: to, ze jednou zrychlis na 200 km/h neznamena prumer nad 70km/h. Pak by tech 9l/100km (pokud jsi ujel nejmin 50 km po dalnici) mohlo sedet ...
Dnes v noci jsem podnikl zkusebni jizdu s mym vozem Opel Kadett GSi 2.0 do Brna a zpet.
Zde jsou vysledky:
Maximalni dosazena rychlost: 200km/h (vice jsem si jiz netroufl, auto melo tendenci jeste zrychlovat, byla tma a kluzka vozovka)
Akcelerace 0 - 100 km/h: 7.2s
Spotreba: 9l/100km (pri tomto stylu jizdy)
Zde jsou vysledky:
Maximalni dosazena rychlost: 200km/h (vice jsem si jiz netroufl, auto melo tendenci jeste zrychlovat, byla tma a kluzka vozovka)
Akcelerace 0 - 100 km/h: 7.2s
Spotreba: 9l/100km (pri tomto stylu jizdy)
Calibra je pěkná zvenku, ale dost hrozná uvnitř. Interiér ze staré vektry. Co je to za r.v.? Ja sylšel, že ty motory brzo odcházejí.
matuS> Alfa 166 je obecně známá svým komfortním podvozkem a z toho plynoucími na Alfu rozhodně průměrnými jízdními vlastnostmi. To asi nebylo gumama. Jaké měl tvůj tata před tím auto?
Tak to bychom si rozuměli. Já mám zálusk na 330d tiptronic. Diesely BMW byly vždycky best.
Bratránek si koupil nedávno 525tds 94 rok, pujčil mi to na svezení a motor je fakt dobrý. Na to, jak je ta kára stará (myslím i koncepčně), tak je motoricky příjemnější, než TDI 90, 110PS i když netáhne až tak odspodu. Holt 6tiválec. Jen ten interiér staré 5ky už poněkud zastaral.
BTW, kola dělají auto, ne?
Bratránek si koupil nedávno 525tds 94 rok, pujčil mi to na svezení a motor je fakt dobrý. Na to, jak je ta kára stará (myslím i koncepčně), tak je motoricky příjemnější, než TDI 90, 110PS i když netáhne až tak odspodu. Holt 6tiválec. Jen ten interiér staré 5ky už poněkud zastaral.
BTW, kola dělají auto, ne?
No javor = no jasan... neviděls "Ať žijí duchové"? 😉
Ad bramborák - stařeček s 199kkm = '92, ale jezdí moc dobře - po několika zásazích fy (A)u(T)okomple(X)... nějak se už poohlížím po novějším, u značky i typu už zůstanu. No a tuning bude ještě brutálnější (představoval bych si pořádný intercooler asi jako má MB Vito, nebo Lancer Evo VI, turbo na 1,2, a pořádná dávka nafty).
Ad bramborák - stařeček s 199kkm = '92, ale jezdí moc dobře - po několika zásazích fy (A)u(T)okomple(X)... nějak se už poohlížím po novějším, u značky i typu už zůstanu. No a tuning bude ještě brutálnější (představoval bych si pořádný intercooler asi jako má MB Vito, nebo Lancer Evo VI, turbo na 1,2, a pořádná dávka nafty).
Nezapomeň se při posuzování takto výhodné nabídky podívat na DOT (department of transport). Je to číslo na bočnici, jehož součásti je 4ciferný kód - datum e😜edice. Příklad 0900 znamená 9 týden 2000. Moc staré pneu bych nebral ani ze slevou (>3roky). Každá pneu DOT musí mít. Pokud ho nemá, jde možná o pneu do prvovýroby, ale i tak je to podezřelé. Na jaké auto to příjde?
Nevím, co místo Bravur, nejlepší jsou nějaký momentální nabídky. Třeba Firestone/Bridgestone občas něco dělá, nebo Semperit, Toyo, Nokian, Yokohama...
Já mám v současné době na autě zimní Semperit Direction Grip M828 205/60, jezdí pěkně tiše, na ledu a na mokru sedí taky, představoval bych si možná větší záběr na sněhu. Jezdím na svých zimních liťáčích 15", protože chci na léto koupit nějaký 17". Taky mně čeká volba pneu, viděl bych to na lepší Potenzy..., musím ještě prostudovat, jak je to s cenami 225/45 a 205/50 R 17.
Já mám v současné době na autě zimní Semperit Direction Grip M828 205/60, jezdí pěkně tiše, na ledu a na mokru sedí taky, představoval bych si možná větší záběr na sněhu. Jezdím na svých zimních liťáčích 15", protože chci na léto koupit nějaký 17". Taky mně čeká volba pneu, viděl bych to na lepší Potenzy..., musím ještě prostudovat, jak je to s cenami 225/45 a 205/50 R 17.
Kamarád má (i my ji kdysi na Laguně měli, i když o 10mm širší) Kléber DR503V 195/50R15 na novém Cliu a já myslím, že je lepší než Bravura. (cca 2.000Kč). Není to zázrak, ale určitě je při zhruba stejných penězích lepší. V tomto rozměru je ale nejlepší ContiPremiumContact. Bohužel je víc než o polovinu dražší. Musím ale dodat, že se už vyrábí (nevím, jestli je ale u nás prodávají) Bravury 16" ve Wčku a ty by nemusely být zas až tak nejhorší.
co teda v podobne cenove relaci obout misto bravur? mam ted ty testovane 195/50/15, nemam s cim teto velikosti srovnavat, ale predstavoval bych si lepsi prilnavost na mokru (kdyz zaprsi, tak litam po ceste jak pako)
hufnagl> ten test ADAC je dost stary, nie? nedoslo na tych gumach uz k upravam?
pretoze otec dostal na alfe166 nejake goodyearky, neviem typ ale rozmer je 205 tusim na 40, 16", a tie su subjektivne horsie ako bravury, ktora ma teraz. (tie goodyearky prezul po 3000km, lebo s tym sa nedalo jazdit)
pretoze otec dostal na alfe166 nejake goodyearky, neviem typ ale rozmer je 205 tusim na 40, 16", a tie su subjektivne horsie ako bravury, ktora ma teraz. (tie goodyearky prezul po 3000km, lebo s tym sa nedalo jazdit)
Cokes> Ještě k Bravurám. Já vim, jak je to s měkkostí pneu v souvislosti s rychlostním omezením T,H,V - ještě lépe W,Y,ZR (i když změn na pneu je samozdřejmě víc - vrstvy polyamidu pod běhounem, přesnost výroby...). Bravury, které jsem měl byly V (205/60R15) a byly to hrozné *. Však v testu ADAC 3/1998 zkončily 13. ze 14 testovaných plášťů. Je to sice jiný rozměr, ale i tak je to výmluvné.
zkuste: www.adac.de / Test&Technik / Reifen-Test,
nebo [odkaz]
a co se tyka pneu-servisu, tak mam dobre zkusenosti (nizke ceny): [odkaz]
nebo [odkaz]
a co se tyka pneu-servisu, tak mam dobre zkusenosti (nizke ceny): [odkaz]
Conti jsem uvedl, protože 1. v testu 215/55R16W v AutoTipu (=Autobildu) na jaře dopadly těsně druhé (o půl bodu = nic) za Dunlopem za SP9000 a nechala za sebou takové pneu, jako je Pirelli P7000, Falken... Michelin Pilot HX byl poslední (8.). 2. Vyrábějí skvělé zimní pneu - 780 i 790 zbíraly ocenění kde mohly. Bridgestone dělají supergumu S02 Pole Position. Já samozdřejmě vím, že jsou tu pak pneu, jako je Fulda, Nokian, Kleber, Bridgestone, Semperit, Uniroyal, které taky nejsou špatné. Není to ale úplně ono.
Adresa na webu je: [odkaz] Enjoy it and take a lesson!
Adresa na webu je: [odkaz] Enjoy it and take a lesson!
Chapem tvoj postoj, ale sam hovoris ze ContiSport Contact su zle, a aj tak si Continental uviedol do kategorie N.1. To ci Fuldy su dobre alebo nie to uvidim ako sa ich zjazdim nie len ci dobre sedia, ale vsetky aspekty (kolko km vydrzia, hlucnost, prilnavost za mokra). N.1 su podla teba svetozname znacky, pre mna je N.1 gumy ktore vyskusam a som s nimi spokojny. Samozrejme neodsudzujem Bridgestone, Michelin, .... ale na mojom rozmere som ich nikdy nemal obute, tak sa nemozem za ne zarucit. Vid Sportcontacty, stoja u nas 8500 Sk, a ja by som ich dnes ocenil na 500 korun kazdu.
Cokes> Odborník na to celkem jsem, neboť se o to zajímám. Testy jsem viděl asi všechny. Mě ale zajímají pouze pole "velmi doporučujeme - particulary recomended". Každá značka má své dobré a špatné dezény. Letní: Michelin má třeba dobrou Pilot Sport a Pilot SX, Pilot HX je zase naopak podprůměr. Continental má Špičkové PremiumContacty a špatné SportCon. Dunlop kraluje se svou SP 9000 (MFS). Ja mám zase osobní zkušenost ze 205/55R16W SP2000e a jsou sice supr na mokru i suchu, ale hlučnost je hodně vysoká.
Mimochodem, Pilot SX mám na svěm autě a jsou doopravdy výborné. Na toto téma mohu i co do konstrukcí, výroby a marketingu psát dost dlouho, ale nebylo by to asi pro ostatní členy kavárny záživné. Howgh.
Mimochodem, Pilot SX mám na svěm autě a jsou doopravdy výborné. Na toto téma mohu i co do konstrukcí, výroby a marketingu psát dost dlouho, ale nebylo by to asi pro ostatní členy kavárny záživné. Howgh.
titel> ContiSportContact jsou fakt špatné. To vím. Sami lidi v Barumu (mam tam dost fajn kontakty) mi říkali, ať se jich vyvaruju. Nadruhou stranu ContiPremiumContact jsou špičkové a dokazují to i testy i moje zkušenost s rozměrem, jako máš Ty (205/55R16W). Fuldy nejsou špatné. 1. kategorii bych přesto obohatil pouze o Bridgestone.
jakak: Jo tak být tebou bych nešetřil a vyměnil ještě napínáky. Jejich ložiska totiž nejsou zrovna kvalitní, a když se ti kousne, máš vymalováno. Obecně nej je koupit vždy celou sadu.
A bacha na klínovej řemen, když je starej a vytahanej-volnej, může se spodkem natáhnout k rozvoďáku a vymalováno je taky...
A bacha na klínovej řemen, když je starej a vytahanej-volnej, může se spodkem natáhnout k rozvoďáku a vymalováno je taky...
No tak vidíš, jak jsou na tom Savy... 😄. BTW Sava Rapidex R2 bude vždycky hlučnější než Bravura (vzhledem k charakteru desénu).
A co se matně pamatuju, tak v testu AutoBildu cca před dvěmi léty vyšly Bravury ohledně hlučnosti celkem nejlépe (asi jediná kategorie 😃)..., jo a ten akvaplanink ještě). Jo a s tou tvrdostí bych taky nebyl tak hrr, je totiž dost podstatný rozdíl mezi Bravurama T,H a V...
Nevím jak kloužou * na mokru, s žádnou jsem to na mokru ještě nedělal. Ale je fakt, že Bravury se kloužou pořád, příčně, podélně, na mokru, na suchu..., jediná výhoda je, že v dešti můžeš jezdit po silnici v kalužích a celkem nic to s nima nedělá.
A co se týče doporučení, ty jsi mi nějaký odborník, vždyť existuje i spousta jiných dobrých gum... stačí se mrknout do testů.
A co se matně pamatuju, tak v testu AutoBildu cca před dvěmi léty vyšly Bravury ohledně hlučnosti celkem nejlépe (asi jediná kategorie 😃)..., jo a ten akvaplanink ještě). Jo a s tou tvrdostí bych taky nebyl tak hrr, je totiž dost podstatný rozdíl mezi Bravurama T,H a V...
Nevím jak kloužou * na mokru, s žádnou jsem to na mokru ještě nedělal. Ale je fakt, že Bravury se kloužou pořád, příčně, podélně, na mokru, na suchu..., jediná výhoda je, že v dešti můžeš jezdit po silnici v kalužích a celkem nic to s nima nedělá.
A co se týče doporučení, ty jsi mi nějaký odborník, vždyť existuje i spousta jiných dobrých gum... stačí se mrknout do testů.
No s tou 1 kategoriou by som sa tak neponahlal. Mam (uz dufam ze nie dlho) Continental ContiSport contact v rozmere 205/55 R16 a uz by som ich nechcel. Je to dost tvrda guma a ani u Oplu mi ich nedoporucuju, aj ked ich davaju na vsetky nove auta. Kupil som zatial Fuldy, tak uvidim ako sa osvedcia. (Len tak mimochodom boli drahsie ako Conti.)
Jakak, nechci bejt rejpavej, ale nepsal jsi něco o generálce auta, nebo motoru? Tak co na něm jdeš zase dělat s elektro? jinak ten motor je doopravdy dobrej. Měl jsem možnost se s tímhle motorem svézt, ale podvozek tomu nestíhá.
Beru ty savy jako znouzectnost. rozvodak jsem uz vymenil hned jak jsem to koupil. ten stary rozvodak co tam byl mel nektere zuby uz uplne sedrene, bylo to za pet minut dvanact. krome toho me totiz jeste ceka vymena termostatu, geometrie prednich kol, oprava elektroinstalace, vymena lambda sondy a vymena katalyzatoru.
No potom by som bol druhy zaujemca z BA, ktory by sa rad previezol 😄.. meganom som isiel iba 1.4 75konovou a to je strasne slabe. ale ako auto je to super..
Bravury jsou naprosto strašné. Na mokru kloužou jak * a jsou hlučné. Mají totiž příliš tvrdou směs - zase dlouho vydrží. Kdo nemá prachy na 1.kategorii (Michelin, Goodyear, Conti nebo Dunlop), tomu doporučuju Kleber.
Jsou ze Slovinska. Celkem hlučné, hlučnější, než např. cenově srovnatelné Bravury. Vlastnosti podobné, jako Bravury, ne tak dobrá směrová stabilita a odolnost proti aquaplaningu v dešti.
Jo a když máš ten C20XE... jestlipak jsi už měnil rozvoďák s napínáky?
Jo a když máš ten C20XE... jestlipak jsi už měnil rozvoďák s napínáky?
Ja pockam, aj tak by to bolo najlepsie v lete alebo tak, ked uz nemoze na cestach nic hrozne prekvapit, aby sa to dalo poriadne osolit 😄 Garancky su kazdych 20tis km?
Motor se mi probudil k životu až tak po 5.000km. Spotřeba se ustálila (moc ji nesleduju, ale je to poznat) až tak po 10.000km. Dnes tam mám 19.300km, příští týden jdu na 1. garančku. Teď žádnou cestu Tvým směrem neplánuju, to se ale může změnit.
Uz som to tu raz pisal, ze ti ho zavidim. Vcera som jedneho u predjcu videl, skladali ho z nakladaku a motor isiel celkom dobre, aspon zvonku to nebolo nic strasne. Na novy motor celkom v pohode. A bol v ciernej metalize, nadhera!!!
K zvuku motoru, aj moj ma pekny zvuk, od 4500 do max je to lahoda pre usi, porovnavam s Astrou 1.4 16v, kde sa ten zvuk viacej blizil zvuku Skody100 😒. Potvrdil mi to aj jej majitel, ze mam krajsi zvuk, som na to auto pysny 😁
Nebudes mat cestu do Blavy alebo Viedne, ja by som sa v tom auticku chcel previezt? U nas je len na objednavku, takze u predajcu sa neda...
K zvuku motoru, aj moj ma pekny zvuk, od 4500 do max je to lahoda pre usi, porovnavam s Astrou 1.4 16v, kde sa ten zvuk viacej blizil zvuku Skody100 😒. Potvrdil mi to aj jej majitel, ze mam krajsi zvuk, som na to auto pysny 😁
Nebudes mat cestu do Blavy alebo Viedne, ja by som sa v tom auticku chcel previezt? U nas je len na objednavku, takze u predajcu sa neda...
Ke vzorové kultivovanosti mu sice něco chybí, výborný zátah nad 3500ot/min a ostrý sportovní zvuk spolu s bezkonkurenční spotřebou benzínu mi to bohatě vynahrazují. Ten zvuk je vážně lahoda a to nemám extra sportovní výfuk. V městském provozu to nešetřím, na semaforech tomu dávám plný knedlík a spotřeba ve městě je stejně do 8l/100km. Pohoda.
Mám Renault Megane Coupe 2.0IDE, 103kW, 200NM. Moje údaje: 0-100 za 8s, Vmax (zkoušená při cestě z Francie v Německu - 2lidí + úplně plný kufr) 225km/h, spotřeba 6-8l/100km. Obutí 195/50R16 Michelin Pilot SX (teď na zimu mám liťáky 185/60R15 na zimních ContiTS790), 4 airbagy, ABS, klima + reflexívní přední sklo, 4x okna v el., imobilizér, el. nastav. a vyhřív. zpětná zrcátka, centrál DO, pal. počítač, křídlo, volant a řadička v kůži, orig. rádio s CD a ovl. pod volantem. Stříbrná metalíza. Jsem spokojen.
tak jo. vykon motoru 110kW.. po dvanacti letech stari snad uz trochu min.. z 0 na 100 v pohode pod 10 sekund, bohuzel jsem to nemohl presne zmerit, nebot mam tak sjete gumy, ze auto pri prudkem rozjezdu jeste na dvojku hrabe a stoji na miste. maximalni rychlost - taky nevim, osobne jsem z toho auta vymackl 212kmh (na dig. displeji), auto melo tendenci jeste zrychlovat, ale ja uz sem se bal (mam sjetou pravou predni gumu - to jsem o tom jeste ale tenkrat nevedel, ze je z vnitrni strany sjeta az na draty). Jinak podle oficialnich udaju by 230kmh nemelo cinit zadny problem. auto ma bezvadny zatah. jinak je samozrejmosti servorizeni, el. okna + zrcatka, el. sibr, digital, central,.. spotreba se pohybuje nekde mezi 9.5 a 10.5 l/100km. a co ty?
Jakaku, napiš něco o Tvém GSi (0-100, Vmax, spotřeba,...) . Mam Megoša Coupe 2.0IDE a zajímalo by mně, jak si výkonově stojí. Prosím Tě, nepřeháněj, ja to poznam.
Jakak se nepolepšil. Koupil sice nové pneu, ale letní. Chtěl bych ho vidět, jak se rozjíždí do zasněženého kopce, nebo brzdí na vypouklé cestě na uježděném sněhu. Já už jsem tuto zimu pár takových tahal s příkopy. Většinou je řidič celý roztřesený a koktá, že to zajelo do příkopy samo.
Ja se jen pochichtávám, když vidím, co má obuto. Pomohu však vždy rád. Mám předohrab a když ho zapřáhnu, vytáhnu ho na cestu v pohodě. Zimní pneu není luxus, ale holá nezbytnost. (přírodní kaučuk + oxid křemčitý, co nejvíce příčných lamel a tichý běhoun). Moje zimní pneu jsou minimálně tak tiché jak letní.
Ja se jen pochichtávám, když vidím, co má obuto. Pomohu však vždy rád. Mám předohrab a když ho zapřáhnu, vytáhnu ho na cestu v pohodě. Zimní pneu není luxus, ale holá nezbytnost. (přírodní kaučuk + oxid křemčitý, co nejvíce příčných lamel a tichý běhoun). Moje zimní pneu jsou minimálně tak tiché jak letní.
Jakak, až do někoho vrazíš díky tvým speciálním gumám, řekneš mu alespoň sorry vole? Mě takhle jednou napálil zezadu do vleku tak, že měl vlek až na kapotě, vylezl z toho bledý ven a říkal sorry já to neubrzdil. Pak byl nasranej když jsem volal policajty. Platit nechtěl, tak co s ním.
Ja myslím, že za ty prachy budou dobrá volba. Určitě sám víš, že jsou lepší, ale za víc peněz. Já jsem se po dlouhých zkoušeních různých pneu uchýlil ke značce Continental. Používám Premium letní a TS 790 zimní. V testech vycházejí špičkově, což mohu potvrdit. Teď mám na novém autě letní Michelin Pilot SX a taky supr.
Zpět k tématu. Na sněhu, námraze a ledu budeš klouzat víc než musíš, ale na to jsi asi zvyklý. Kdybys jednou dobré zimní zkusil, pochopíš.
Máš alespoň liťáky?
Zpět k tématu. Na sněhu, námraze a ledu budeš klouzat víc než musíš, ale na to jsi asi zvyklý. Kdybys jednou dobré zimní zkusil, pochopíš.
Máš alespoň liťáky?
divej, zima nezima, jsem uz proste zvykly jezdit na letnich gumach. Spis by me zajimalo, co si myslis o tech gumach - jsou celkem levne, protoze jsou z Chorvatska nebo tak nejak. Kamos je ma na mondeu (15" 195) a doporucil mi je. Jeste je obute nemam = minimalne do patku vas vsechny budu ohrozovat - proto nevyjizdejte na silnice straspytlove!!!
Já myslel, že je zima.
Ale pořád lepší než kordovky.
Ani na léto bych je nevolil.
Co znamená sehnal? Máš je už obuté a ohrabané?
Ale pořád lepší než kordovky.
Ani na léto bych je nevolil.
Co znamená sehnal? Máš je už obuté a ohrabané?
I am sorry. Nechal jsem se unést řiťopišstvím některých z Vás.
jakak psal, že je problém koupit 185/65R14. To je hloupost. Tento rozměr je very common a vyrábí ho i Barum, Kormoran a jiné podobné ultra cheap firmy. Já spíš řeším, jaké pneu koupit v 195/50R16. Výběr nic moc. Asi tam dám 205/45.
jakak psal, že je problém koupit 185/65R14. To je hloupost. Tento rozměr je very common a vyrábí ho i Barum, Kormoran a jiné podobné ultra cheap firmy. Já spíš řeším, jaké pneu koupit v 195/50R16. Výběr nic moc. Asi tam dám 205/45.
Je fakt, že to není jen tvůj problém. Pokud někoho zabiješ, nediv se, že někdo pak zabije tebe. A co to máš za speciální rozměr pneu, že ho nikdo není schopný sehnat? To: bavor. Mám BMW, nemám na něm označenía uvažuji nad označením 316i. Líbí se mi pak, že spousta "natrhávačů pr..." se mi pověsí za zadek a když pak opravdu jde o zrychlení, tak nestíhají. Stejně tak já jsem se vytrestal, když jsem se chtěl v Německu honit s audi, které nesla označení 80 z venku vypadala úplně obyčejně a až později jsem se dozvěděl, že má úplně jiný motor a podvozek. proto nikdy nikomu neslibuju, že mu natrhnu. Navíc skdd a M5? Miluji M5.
Není to jen Tvůj problém, neb na cestě nejsi sám. Tva nezodpovědnost je věc všech, co Tě potkávají na cestě. Až Ti ta guma prdne a do někoho to napálíš, pochopíš. Ona Ti ani koneckonců nemusí prdnout a naděláš paseku.
O co vam vsem xakru de? Je to muj problem jestli si nekde namlatim hubu , protoze uz pres tri tydny mi nejsou nikde schopni sehnat gumy na predni kola! A s oplmanem nemam nic spolecnyho, presto, ze si to nekteri z vas mysli. Vlastne jednu vec spolecnou mame - GSi. Zdravim te!!
vmax> ad paleta VW: jenze v te palete jsou tak nepatrne rozdily, ze je necviceny clovek ani nepozna. V cem napriklad spociva sportovnost seatu? Samozdrejme krome toho ze to do nas husti reklama. Cervene podbarveni ciselniku? A konkurence audi ze strany passatu vadi i VW-evangelikum. Takze zase jen ten znak na kapote pro identifikaci.
BTW: ferrari nema s fiatem az tak malo spolecneho.
A jeste jeden postreh, pises ze punto co ma tvuj znami je v pohode, ale brav👋brava je *, jen na zaklade jakesi domnenky. Takze klasicky: fiaty co znam jsou sice v pohode, ale ostatni musi byt *, protoze se to povida.
mfilip> buh s tebou, to tvoje auto uz nemuze mit po tolika kilometrech ani kola 😊
BTW: ferrari nema s fiatem az tak malo spolecneho.
A jeste jeden postreh, pises ze punto co ma tvuj znami je v pohode, ale brav👋brava je *, jen na zaklade jakesi domnenky. Takze klasicky: fiaty co znam jsou sice v pohode, ale ostatni musi byt *, protoze se to povida.
mfilip> buh s tebou, to tvoje auto uz nemuze mit po tolika kilometrech ani kola 😊
To není falešný pokus o oživení. To se jen projevil dr. Jeckyl a Mr. hide. Jeden je ďas a druhý se bojí zas.
To není jenom tak, protože přední asi jsou 185/65R14 a zadní 185/70R14! To je speciální kombinace součtu rozdílných valivých ploch 14" pneu umocněná jedním běhounem s drátem na straně příkopu na přední nápravě. Tisíckrát lepší věc než kdejaká zimní pneu, napodobující siliku, lamely, a elektroniku.
Jste komici! Fiat Coupe 2.0 turbo není k zahození. Calibra 2.0 turbo taky ne. Samo jen fungláče. Ale Brava a Kadett, to je na >200km/h trochu málo. Jakak na 14" je ve svých očích king. A to jsem si myslel, že se na zimních 15" (i když litých) ztrapňuju.
Nevim, proc tu porad pisete neco o fiatech, vzdyt tyto vozy do teto rubriky (>200kmh) vubec nepatri. Sam mam taky vuz Opel Kadett GSi, podobne jako Jakjak, je to skvely vuz, ma bezva motor, super odpich, ale se sjetou pravou predni gumou bych asi teda moc nejezdil. Jinak s nim vsak v nazorech na vozy znacky fiat plne souhlasim. Jak je vubec mozne, ze nejaky fiatista muze vubec brat do huby Opel a jeste navic ho s fiatem srovnavat?
Tiež sa mi zdá,že v nemeckých autách nie je drevo,ale imitácia.Vraj kvoli bezpečnosti.Jediné auto v ktorom som cítil kožu a drevo bol SAAB.Myslím cítil skutočne a nie len trochu.
Baccarra je clovek tu v MotorCafe, nemyslel som vybavu. On to tvrdil, ked zhanal auto cele v kozi - koncern VW pouziva kombinaciu kozenka+koza, Baccarra je cisto koza. BTW: Poznam sa s jednym obchodnikom s drevom, ktory predava drevo na vnutorne obklady aut - pre francuzov a americanov, nemci pouzivaju imitacie. Ani sa necudujem pri tych cenach a ich lakomstve 😄
Chlape, tebe bych sakra nechtel potkat na silnici. Takovych lidi uz jsem par zazil, co si mysleli, ze sjeta guma je vlastne slick a proto skvele drzi. Prestan uz radsi psat o tom svem GSi, uvedom si, ze se cim dal vic shazujes. Jo a ty gumy vymen, nez si nabijes drzku. Ona Felicie s novyma gumama precejen drzi vic, nez treba Subaru na "dratech" o tvem skvelem GSi nemluve.
Výhoda koncernu VW v tkvie v širokej modelovej ponuke značiek.Napríklad kompaktná trieda obsahuje štyri modely:Audi A3,VW Golf/Bora,Seat Leon/Toledo,Skoda Octavia.Ked chce niekto techniku Golfa ale v športovejšej keroserii tak si kúpi SEAT.Naopak ak chce niekto čisto funkčné auto bez nejakých emotívnych prvkov tak su kúpi Octavia.Ak chce byt frajer,že má nemecké auto tak si kúpi Golfa resp.Boru.No Luxusnejšie prevedenie získa u AUDI.
VW robí uniformné vozy ale rozdiel medzi Octaviou a Passatom je zrejmý.Passat je po všetkých stránkach o triedu vyššie.Octavia je kompaktná trieda a Passat stredná.Tak nech nik neporevnáva neporovnatelné.Passat a A6 majú kun sebe bližšie,ale tiež je tam rozdiel.
Fiat je auto relativne lacné celkom pekné avšak kvalita nie je na nemeckej úrovni.Mám známeho ten má Fiat Punto r.v 98.Má 70000km a zatial bez jedinej poruchy.Bravo Brava sa však začnú kazit okolo 70000km.Ja osobne by som si kúpil odb talianov z normálnych značiek len ALFU.Nehovorím O Ferrar atd.
Safrane skončil, Safrane je mrtev. Už není žádný Safrane. Nikdo nechtěl Safrane. Safrane x Passat 2001 je zkrátka rozdíl v chápání auta vůbec. Já bych neváhal a šel na Passat 4motion V6 ve zvětlé kůži s ESP a na 17" kolech. Zase tak moc Renaulty nemusím.
Jo a Safrane není Bacarra, nýbrž Initiale za více než 1,5mil. Nakašlat.
Jo a Safrane není Bacarra, nýbrž Initiale za více než 1,5mil. Nakašlat.
Spojenie akejkolvek automobilky s koncernom VW prinesie len dalsiu uniformitu, fantasticku "nemecku kvalitu" a posle celu automobilku do ... Predajne uspechy VW tkvu v nemeckom skrobstve - ponukaju tie iste auta pod inymi znackami a v roznych cenovych kategoriach. A kto by si nekupil skoro Audi A6 za cenu o 1/3 nizsiu (Passat), alebo skoro Passat za cenu o 1/3 nizsiu (Octavia) atd. A spicka je uplne o nicom - A8 v kozi neexistuje, zato P607 alebo R Safrane ano a za polovicnu cenu, spytajte sa Baccarru. O VW kvalite radsej hovorit nebudem, znackove servisy nemaju dost velke parkoviska. A fiat je cenovo dost vysoko - preto som nekupil PuntoII. Posuzdujete ich kvalitu podla dovezenych ojazdenych vrakov (aj ja som v 1990tom skoro doviezol Ritmo sa 1500DM) BTW: Pozrite si predajnost aut v inych statoch, nielen v nemecku.
Nedovedes si predstavit jak bych na spojeni reagoval ja 😃, ja si nedovedu predstavit, jak by ses tvaril, kdyby si jel v necem, co by bylo spojeno se slovem "Fiaaat". A cesky zakaznik slysi na libivy designa za nizkou cenu a v tom tkvi prodejni uspech Fiat 😃). Ktery model Fiatu je u nas levnejsi nez konkurence ? Diky takovym zarucenym informacim o Fiatech od zarucenych lidi u nas v CR zatim nejake terno Fiat nedela, ale myslim si, ze 2. misto za Golfem v poctu 534 000 prodanych kusu u Punta za lonsky rok v EU hovori vymluvne za vse, co si o Fiatu lide jinde mysli. Pokud namitnes, ze se cenou Fiat v EU podbizi 😃, tak brzdi. Nejlevnejsi 3D Punto 1.2 8V 44 kW S je v Deutsch za 19 390,- DM, 5D za 20 290,-. A Fabie ? Classic 5D 1.2 44 kW za 19 851,- DM. Stejne to v tvem pripade noseni drivi do lesa.
Yes. Je to na těch našich cestách o hubu. A ke všemu textilně letní jakak. Zimní pneu by měly být povinné a minimální hloubka min. 3mm. Ojetá zimní je na pytel, natoš tak letní 😞((
Jo, jo letni gumy, hned po novem roku jsem potkal na takove pekne rovince, v totalni mlze, pomalu jedouci bily autobus, ktery se rozhodl pro jistotu vubec nesvitit. Vozovka tak akorat na to aby seplo ABS a brzdna draha byla nekonecne dlouha. Nekdy se to tak sejde, ze si pak clovek rekne, ze ty zimni gumy mohl taky poridit a tak rychle taky jezdit nemusi.
Jesteze jsem jel pomalu (telefon) a stacil to pred tou bilou stenou ubrzdit.
Jesteze jsem jel pomalu (telefon) a stacil to pred tou bilou stenou ubrzdit.
A ještě něco... Už chápu že to jakjakovi jede 240. Textil má asi nižší valivý odpor. Rovněž na semaforech taková superguma nepíská, ale příjemně šustí a nerve tudíž kolemjdoucím uši😊))))
Pneu ojeté na kord (nebo textil či co), a navíc 185/65-70R14. Super kombinace pro jízdu >200km/h! A letní pneu v zimě! No, nechtěl bych takové potkat na cestě!
Tohle je spíš rubrika sejdeme se na hřbitově 😊
Tohle je spíš rubrika sejdeme se na hřbitově 😊
No s tou jazdou na dratoch.. ta bezpecnost je dost neista.. Vela stastia k defektu.. A to aj pri 80 sa mozes zabit..
minuly tyden si mohl jezdit na nekterych cestach i ctyricitkou a stejne to byl risk. ve stredu rano jsem jel firemni felicii 1.6, ktera spatne sedi i na normalni vozovce, natozpak neudrzovane mezi 2 vesnicemi, navic s letnima gumama. Jel jsem asi 40 a prede mnou byla prudka zatacka. Vzhledem k tomu, ze jsem spis klouzal, tak jsem se rozhodl nebrzdit, ale jeste trochu vic pridat a zkusit to nejak riznout. Vybral jsem to, ale stejne jsem skoncil v prikope, asi 20cm vedle stromu. Mel jsem celkem stesti, na aute nebyl ani skrabanec a po vytazeni traktorem jsem mohl pokracovat v ceste. Pristi den jsem mel dovolenou, a tak jsem nechal firemni auto na firme, a kolega mi ho jeste ten den vecer prevratil na strechu! A tak ted jezdim kazdy den do prace ve svem GSi, na kterem mam sice taky letni gumy (navic prava predni je totalne sjeta az na draty) a muzu vsem otevrene rict, ze na ceste drzi mnohem lip nez felda (ony ty gumy 185/65R14 a 185/70R14 oproti 165/70R13 na felde asi taky delaji svoje).
Griff has got right. Multipla se mi ale stejně nelíbí.
Mimochodem, viděli jste včera zprávy? Někdy stačí i 150km/h, aby bylo 5 mrtvolek. (Ja jsem ani nepoznal, co to bylo za auto, až pak říkali, že Vectra.) Mládí vpřed!
Mimochodem, viděli jste včera zprávy? Někdy stačí i 150km/h, aby bylo 5 mrtvolek. (Ja jsem ani nepoznal, co to bylo za auto, až pak říkali, že Vectra.) Mládí vpřed!
KAMIL*> spojeni fiat a VW je dnes uz trochu mimo, viz nedavne propojeni fiatu s GM (docela se tesim na to, co budou rikat zastanci opelu jakozto pure germany aut, az tam zacnou montovat italske motory 😄 Otazka je jak tato fuze zapusobi na kvalitu fiatu. Nicmene fiat uz s tou nekvalitou stejne zdaleka neni co byval (statistiky TÜV a pod.), ale to urcite vis. Jasne ze muzes rict ze je treba Lexus kvalitnejsi nez fiat, ale kolik lidi na to ma? Uznavam ze to byl dost extremni priklad, ale treba ja mam tak akorat na toho fiata (a presto ze jsem byl u fiata pripraveny na problemy, tak jezdim bez nich). A vlastne muzu byt rad ze ma u nas fiat tak spatnou povest, protoze bych ho jinak tak levne nekoupil 😄
Ad Multipla> je to dost vec nazoru. Jsou zabehle rekneme pravidla, jak ma vypadat auto, aby bylo momentalne IN a cokoliv vybocuje tak je jednoduse OUT. Treba dnesni opely na mne pusobi znacne uniformne, pricemz totalne serou na nejakou vlastni identitu (ve srovnani treba s VW, AR, BMW nebo SAABem), ale delaji auta podle toho co je momentalne v kurzu, tak maji uspech. Vetsina lidi potrebuje rict co se jim ma libit (treba Pantone a jejich seznam barev, ktere budou v nasledujicim roce in). Ale nebyl by to opruz, kdyby bylo VSECHNO STEJNE?
Ad Multipla> je to dost vec nazoru. Jsou zabehle rekneme pravidla, jak ma vypadat auto, aby bylo momentalne IN a cokoliv vybocuje tak je jednoduse OUT. Treba dnesni opely na mne pusobi znacne uniformne, pricemz totalne serou na nejakou vlastni identitu (ve srovnani treba s VW, AR, BMW nebo SAABem), ale delaji auta podle toho co je momentalne v kurzu, tak maji uspech. Vetsina lidi potrebuje rict co se jim ma libit (treba Pantone a jejich seznam barev, ktere budou v nasledujicim roce in). Ale nebyl by to opruz, kdyby bylo VSECHNO STEJNE?
3-4 roky do 100.000 tisíc km. Pak s ním rychle pryč. Ne nadarmo jsou zrychlené odpisy na auto 4 roky. (I tak je do dlouhá doba mít pořád totéž auto.) 4 roky ve vývoji je dlouhá doba a většina automobilek se stále zlepšuje. (kde bylo Audi před 10ti lety, co teprve Škoda!)
Muj nazor na Fiaty je za posledni rok a pul co sem prispivam dostatecne znamy.Fiat je prosluly svou znacnou poruchovosti, nekvalitnim dilenskym zpracovanim a nizkou zivotnosti.Na druhe strane se italum dari drzet vyrazne krok na poli designu/takova nova alfa 147 je skutecne skvost/.Myslim, ze celemu koncernu by pomohla fuze s nejakym silnym partnerem.Pokud by se napriklad Fiat sloucil s VW, dovedu si predstavit opravdu povedene vozy.Nedovedu si ovsem predstavit, jak by na to reagovali lide typu Wolfa,Mfilipa apod.Bude-li mit ovsem Fiat takove prodejni uspechy/mnoho lidi nechape/,jako je tomu v posledni dobe, nebude k takovemu spojeni duvod.
Podotknul bych snad jen, ze prodejni uspech sam o sobe nemusi vzdy vyjadrovat kvalitu toho ktereho typu vozu.Koncern Fiat spise vyhrava nizkou cenou a designem a to cesky spotrebitel v dobe ekonomicke krize jen privita/vsichni to zname, tak krasne auto za tak malo penez, no NEKUP TO!!/.Kamil*
Podotknul bych snad jen, ze prodejni uspech sam o sobe nemusi vzdy vyjadrovat kvalitu toho ktereho typu vozu.Koncern Fiat spise vyhrava nizkou cenou a designem a to cesky spotrebitel v dobe ekonomicke krize jen privita/vsichni to zname, tak krasne auto za tak malo penez, no NEKUP TO!!/.Kamil*
Spravne Frankies, dobry postreh.Vozovy park by se mel po urcite ne prilis dlouhe dobe/max. 6let/ obmenovat.Nejen, ze se tim castecne resi vetsi bezpecnost na silnicich, rychlost prepravy, ale je i videt, ze spolecnost prosperuje a vcasna obnova jejiho vozoveho parku je taky meritko zivotni urovne jejich obyvatel.Vysvetluj to, vsak tem zabednecum v jistych rubrikach, kteri se starych vraku nejen zastavaji, ale stavi je plnohodnotne na roven novym modernim vozum.Pokud se jim to snazis vysvetlit, jsi u nich hlupak ty.
Já měl před 2ma roky Senatora 3.0 řadový 6ti válec automat a byl jsem s ním velice spokojený. To byl alespoň koráb. Ale spotřeba byla 15/100km i více a tak jsem přesedlal na fungláče (ne ve třídě Senatora, bohužel) a má to něco do sebe. Záruka, bezpečnost, vzhled...
Proti Opelu nemám tudíž žádné výhrady.
MULTIPLA je doopravdy nejošklivější auto jaké jde potkat na cestách. Když vedle ní postavíme třeba Megane Scénic nebo Zafiru, je to trošku rozdíl.
Proti Opelu nemám tudíž žádné výhrady.
MULTIPLA je doopravdy nejošklivější auto jaké jde potkat na cestách. Když vedle ní postavíme třeba Megane Scénic nebo Zafiru, je to trošku rozdíl.
Já mám pocit, že s těma autama to je stejný jako třeba s mobilama. Zvláště high endy maj prostě předprogramovanej firmware, kterej zapříčíní po určité době že se telefon začne jednoduše hroutit. Ono je to v podstatě logický, vždyť jde o byznys a auta jsou sakra dobrej kšeft. Aspoň kolem nás nebudou jezdit starý šunky.
Celkem s tebou s tema fiatama souhlasim, i kdyz jsem zadny nevidel, moc sympatii ve mne ta znacka nevzbuzuje. Zvlast kdyz vidim multiplu 😉
Zdar lidi!
Je radost to vaše popichování jen tak z povzdálí číst. Nedalo mi to však a taky Vás trochu popíchnu. Bavme se také trochu o soudobých vozech. Ten Kadett GSi už mě lehce omrzel (nejen tvarově). Na druhé straně Brava také není auto podle mých představ (design, bezpečnost, motory = podprůměr).
Já si myslím, že je Opel lepší než Fiat. (Italové produkují převážně zmetky.) Nová Astra Coupé 2.2 není k zahození...
Je radost to vaše popichování jen tak z povzdálí číst. Nedalo mi to však a taky Vás trochu popíchnu. Bavme se také trochu o soudobých vozech. Ten Kadett GSi už mě lehce omrzel (nejen tvarově). Na druhé straně Brava také není auto podle mých představ (design, bezpečnost, motory = podprůměr).
Já si myslím, že je Opel lepší než Fiat. (Italové produkují převážně zmetky.) Nová Astra Coupé 2.2 není k zahození...
Vsechny automobilky to zcela jiste delaji.Kazde auto ma urcitou planovanou zivotnost a potom se uz jen sere a sere.Myslim, ze by nebyl problem udelat automobil s zivotnosti nad 1 mil.km/staci pouzit lepsi materialy a cele auto predimenzovat/ a vice,ale polozme si otazku.Melo by to vubec smysl??Za jak dlouho najedete mil. km?Snad Ti nejlepsi dravci, tak za deset let.Ovsem deset let je v technickem vyvoji automobilu velmi dlouha doba a dopadlo by to tak, ze nove typy by byly uzasne drahe, protoze by v nich byla pouzita technika posbirana za celych deset let vyvoje.
Planovane opotrebeni soucastek? To by byla asi hodne dvousecna zbran. Nicmene to tak na mne casto taky pusobi. Jeste mam pocit, ze jsou dnesni motory stavene spise na vetsi vykon nez na zivotnost (a to nejen u BMW). Dnes uz si asi nikdo nekupuje auto "na cely zivot" jako drive a uz pri koupi pocita s tim, ze to stejne da za nejaky cas pryc a poridi neco novejsiho. Jsou lidi co si treba kupuji jenom Golfa a kdyz prijde novejsi verze tak to vymeni, pricemz interval mezi jednotlivymi generacemi je je stale kratsi. U nas to takle doslova neplati, ale "evropske" staty jsou urcite pro automobilky dulezitejsi trhy. Ted mluvim predevsim o evrope, i kdyz treba americke auta jsou taky docela "spotrebak".
Motory BMW sú všeobecne výkonejšie ako u iných.Avšak netreb a zabúdat na cenu.Motor BMW ked sa začne kazit tak už je s ním koniec.BMW bud nové alebo vo velmi dobrom stave.BMW jw možno aj tak konštruované aby sa po 5-10 rokoch začalo kazit a jeho majitel tlačil peniaze za diely alebo si kúpil new BMW.Podla mna to niektoré automobilky robia.Plánované opotrebovanie súčiastok.Výrobne je to lacná súčiastka aby na tom automobilka zarobila.Všetky automobilky to popierajú.Niektoré to určite robia.Je možné že aj BMW.Počul som o vela starších BMW ako sa stále kazia a niečo sa na nich kazí.Tým samozrejme neodsudzujem BMW.Je to značka,ktorá robí auta so športovím nádychom.
jakak> Tos uz trochu prehnal, ne? Pripadnes mi malinko zamindrakovanej.
VW - rulez, nokie - rulez, fiat - *, apple - rulez, hyundai - *,... jak je to jednoduche kdyz vam to nekdo tak nalinkuje, pak staci jen se podle toho ridit, co? A my ostatni jsme jen chudaci co na to jeste neprisli.
VW - rulez, nokie - rulez, fiat - *, apple - rulez, hyundai - *,... jak je to jednoduche kdyz vam to nekdo tak nalinkuje, pak staci jen se podle toho ridit, co? A my ostatni jsme jen chudaci co na to jeste neprisli.
Di uz nekam s tim fiatem, nepodstrkavej nam ho tu porad pod nos, ted se tu bavime o solidnich autech a o motorech, o kterych se vam, fiatistum, nemuze ani zdat 😉
C20NE - dobrý zátah, takřka nesmrtelný motor (mnohem lepší než stejně starý 2.0 od VW - mmchdm základ nynejší 2.0 MPI v Oktávce)
95 kW 2.0 R6 od BMW - ještě nesmrtelnější (tedy pokud ho někdo nehonil, jak nadmutou kozu a dával do něj něco lepšího, než M6-ADS IV 😃)...ale to platí asi i obecně), šestihrnek je šestihrnek, a ještě k tomu řadový, není co dodat.
C20XE - skvělý výkon, ještě lepší zvuk, dobrá spotřeba, slabosti - rozvody (řemen, napínáky), zdvihátka, čidlo klepání, je třeba fakt dobrá péče a správné zacházení.
95 kW 2.0 R6 od BMW - ještě nesmrtelnější (tedy pokud ho někdo nehonil, jak nadmutou kozu a dával do něj něco lepšího, než M6-ADS IV 😃)...ale to platí asi i obecně), šestihrnek je šestihrnek, a ještě k tomu řadový, není co dodat.
C20XE - skvělý výkon, ještě lepší zvuk, dobrá spotřeba, slabosti - rozvody (řemen, napínáky), zdvihátka, čidlo klepání, je třeba fakt dobrá péče a správné zacházení.
C20NE ma podle tabulek 85KW, ale to nevím přesně. Do BMW se dával do ´85 92 KW a 95KW po ´85. Je to šestiválec a má krásnej chod. Spolehlivej je, jen když je vyběhanej, tak bere olej. Můj měl 195 tkm, než jsem ho vyměnil a bral si cca 0,5 l na 1 tkm, ale podle BMW jw to ještě normální. U Opel prý celou dobu neberou olej, a pak začnou najednou. Nevím znám jich víc a zatím nebere žádnej. Asi tak jak jakak (to je spojení) má rád své GSi, já mám rád své BMW i když je mu právě 14 let. U BMW je podle mě 2 litr a šest válců minimum. Dneska tam mám 2.7 a fakt vážně uvažuju o 3.5 l. Nebo až se dostanu do Brna, tak se domluvím s AUTOKOMPLEX, co by se z toho dalo dostat navíc.
Ja se k tomu nechci vracet, ale neustale mne zarazi a nikdy mne neprestane prekvapovat kolik je kolem nas lidi, kteri nikdy Fiatem nejeli, ale smele rikaji, to co v pr. 2240 .... . Nejde jen o konkretni znacku Fiat, ale o princip, rikat o necem neco podle toho, co rika kamarad.
uz radsi nic o gsi nepisu, nema cenu ho tady nejak vychvalovat. ok, mozna je pravda, priznam se, nikdy jsem nejel fiatem. snad to uz neni tak spatna znacka, jak se o ni rika.. Ted by mne zajimalo, jak byste po sobe seradili nasledujici motory, podle toho, ktery je nejlepsi co se hlavne spolehlivosti a vykonu tyce😒br />
C20NE, C20XE nebo sestivalcovy dvoulitr co se daval do BMW 320i (E30) r.v. 1990 ??
C20NE, C20XE nebo sestivalcovy dvoulitr co se daval do BMW 320i (E30) r.v. 1990 ??
jakak: Fajn. Fiat Omega a Fiat Vectra... dobrý.
Já jen házím do placu zkušenosti s Fiatem a Oplem (kvalita zpracování)😒br />
= 50.000 km s vlastní Temprou 1.8 i.e. SX, '92 koupeno '94 s 40.000
= 50.000 km s vlastní Calibrou 2.0i 16V 4x4, koupeno '96 s 80.000
Motory fajn, jízdní vlastnosti fajn (na tu kačenu jsem ale dával Koni Sport), kvalita zpracování = nicmoc. Spolehlivost ušla, Tempra kupodivu OK, s kačenou to bylo horší, ale taky se nakonec všechno vychytalo.
Já jen házím do placu zkušenosti s Fiatem a Oplem (kvalita zpracování)😒br />
= 50.000 km s vlastní Temprou 1.8 i.e. SX, '92 koupeno '94 s 40.000
= 50.000 km s vlastní Calibrou 2.0i 16V 4x4, koupeno '96 s 80.000
Motory fajn, jízdní vlastnosti fajn (na tu kačenu jsem ale dával Koni Sport), kvalita zpracování = nicmoc. Spolehlivost ušla, Tempra kupodivu OK, s kačenou to bylo horší, ale taky se nakonec všechno vychytalo.
Pozor, porovnavas momentalnu spicku s koncepciou, co uz ma par rokov za sebou. Zase take zle to s podvozkom Nexie nie je. Porovnaj ten podvozok s Escortom a potom tu tvrd, ze je ten podvozok spatny. Podla toho, co som pocul, Escortacky je horsi, ale nevyskusal som.
Trochu som cital predchadzajuce prispevky a chcel by som verit ze kadet gsi je fakt stroj. Vo firme mame ako sluzobne auto Daewoo Nexia GTX, co je v podstate korejcami prerobeny Kadet. Jasne ze to nema 2.0 motor, ale koncepcne je to velmi podobne auto. A tu sa dostavame k podstate veci, teda k podvozku a jazdnym vlastnostiam. Neviem aky nazor maju ini, ale podla mna podvozok GTX Nexie nie je podla nma nic moc. Na ceste je dost nepokojne a v zakrutach ... Ked si potom presanem doma do Focusa a porovnam ako tento na ceste sedi je to uplne nieco ine. Na druhej strane stal raz tolko a ma v porovnani s Nexiou polovicnu vybavu.
Nebylo by lepší si to pravit, než bouchat pěstí do palubovky? A těch 1000 km týdně. Moje švagrová jezdí s poštou poměrně daleko a v životě jezdit nebude umět. Nemá k tomu vztah. Jezdil jsem svého času na servisu, moc mě to bavilo a řídil jsem většinou já, protože nepiju alkohol. Ale nikdy bych neřekl, že umím jezdit dokonale. Umím jezdit tak jak umím a to je vše. Opel kadet a navíc GSi je o hodně a hodně lepší než Felda. Jezdím se služební feldou 1.3 je stará 1 rok a mám možnost se občas svézt s 1.3 kadetem ´85 a opravdu se to nedá srovnat. Stejně tak si já potom rád sednu do svého BMW. Nehoním se s lidma na silnici, nemám to zapotřebí. Většinou dodržuju i rychlosti, jen když potřebuji přidat je to jiné. Možná se časem jakak naučí víc věcí. Uznávám i Opel, jen neuznávám auto "ABSOLUTNE BEZ KOROZE" to je možná nové, nebo čerstvě stříknuté, ale ne auto z roku ´88. Vždycky se dá něco najít. I když jen škrábanec na nápravě, ale je tam a už to není absolutně. Opel má dobré motory a podle mě hodně vydrží. Nevím jak je to u nových, s těmi do styku nepřicházím. Ten kadet co se sním můžu svézt má cca 170 tkm a nebere vůbec olej. A je spolehlivej na startování. Ale kastle nic moc, ačkoliv jsme ji celou dali dohromady, je to staré. Taky už jsem si několikrát "odřel auto" a někdy to byla i moje chyba. Už jen tím, že jsem zaparkoval sice podle předpisů, ale dalo se předpokládat, že to někdo odře. Když mi vjel z vedlejší pán se škodou 120 (70 let) tak jsem to mohl taky odhadnout, bylo to v obci, jenže on mi tam vjel tak, že jsem měl pravé kolo v příkopu a už nebylo kam uhnout. Prostě to byla i moje chyba, byl jsem v nesprávný čas na nesprávném místě. Ale to se stává. Jen ti Jakak přeju, aby ti sebevědomí vydrželo dloho a abys na silnici potkával jen to dobré. Jak někdo psal. je na silnicích hodně nehod a jít pak pomoct je težké a zanechá to následky na psychice.
tak jo. Fiat je spatny protoze se musi bouchat pesti do palubovky, radio maji od korejcu 😄, a na jedne brave v ulici nelicuji dvere. Nic lepsiho by nebylo ?
K tomu ze Opel je nemecky FIAT, je to asi takto GM ako majoritny vlastnik Opelu, kupil (lepsie povedane vymenil) akcie Fiatu, cim sa stal jednym z minoritnych akcionarov (je to aj na webe fiatu). Dalej Opel chce kooperaciou z Fiatom usetril (vyroba nahr. dielov) asi 5mld USD do roku 2005. Ticho sa predpoklada, ze GM pouzije aj nejake motory od AR/Fiat (najma diesely), osobne si myslim, ze v rodine maju aj lepsie riesenie (diesel od SAABu). Z tou kvalitou zostavovania u Opelu to uz nie je take horuce ako dakedy. Aj ked treba povedat, ze niekedy vidim pekne sracky (najma zavod v Lutone/ENG (2.5V6 vectra hatchback, full option) no hruza, take licovanie tapacirungu sa niekedy podari, ze to by clowek zaplakal) este stastie, ze ten zavod rusia. Momentalne je GM vo velkych problemoch (vid Oldsmobile) a zacinaju robit co sa da, pomaly zistuju, ze americke pomery nie su vsade na svete (v *** je aj Daimler/Chrysler staci citat zahr. autonewsy a burzove spravy).
Docela by mne zajimalo, co mas proti Fiatum? Podivej se i na historii, treba Fiat 850 Coupe a mnoho dalsich. Vzdyt Fiat ma hodne blizko k Ferari a podobnym sportakum, spolupracuje a vyviji spolu s PININFARINOU a ta je velmi proslula. Nechci Oply pomlouvat, ale nekolik znamich ma treba Asconu nebo Omegu, ale karoserie odchazi rychle do haj... Ja mam Fiata 127 s 0,9 motorem z roku 73 a jsem s nim velmi spokojenej. Skodovku udelat neni problem, protoze na ctvrt az pul plynu neni pri trose trpelivost problem se rozjet na 140 i vice a pro spotrebe asi 5 l/100 km!!!!!!! Ani problemy s nim nijak nejsou, neni problem si sehnat za par slupek nejakyho na ND, oply jsou uz pomerne drazsi, ale ne o moc lepsi. Doporucil bych ti, vyzkouset si nekdy poradne nejakeho Fiata, ktery za neco stoji a ve stavu, jaky tvrdis o svem Oplu.
Samozrejme, ze do jiste miry " z ho.na bic neupletes" jak se rika 😊) Ale ber to tak, ze kdyby se nasel nejaky silenec, co by postavil kompletni auto a jen karoserii pouzil seriovou, tak by to slo i v pripade Trabanta 😊) Ja jsem spolu s tatou postavil uz 3 autocrossova auta pro MCR, takze si to klidne dovedu predstavit. Nekdy bych takovou vec rad udelal, ale kvuli zavodum na to samozrejme nikdy nebudu mit cas 😞(
BTW. Kdyby chtel nekdo namitnout, ze autocrossova auta nemaji kvalitni podvozek, neni to pravda, dneska se uz pocita s rychlostma 140 a vyssima a to v terenu 😄 , na asfaltu je to taky prima svezeni.
BTW. Kdyby chtel nekdo namitnout, ze autocrossova auta nemaji kvalitni podvozek, neni to pravda, dneska se uz pocita s rychlostma 140 a vyssima a to v terenu 😄 , na asfaltu je to taky prima svezeni.
miche> dovolim si nesouhlasit. Dobre auto nejde udelat z cehokoliv. Samozdrejme se muzeme prit o to co je "dobre auto". Nicmene zrovna ten trabant nebyl dobry priklad, co myslis? Trabant rychlejsi nez ferrari mozna jo (viz znamy pripad manika co si na nejakou starsi americkou karu pridelal vojenskou startovaci raketu), ale obecne lepsi (lepsi jizdni vlastnosi, bezpecnost, komfort atd.) asi ne. A kadett (samozdrejme nejen kadett) ma mozna blize k trabantu nez k ferrari.
TAK POZOR. Je mi sice 21, ale uz jsem najel peknou radku kilometru, jen sluzebne najezdim tydne tak cca. 1000km. Jako firemni vuz mam Felicii 1.6 se servorizenim, klimatizaci, atd., ale na GSi proste nema a vzdy po praci se musim odreagovat tim, ze si sednu do Kadetta a du se projet. Ve srovnani s firemni feldou je to uplne jiny zazitek (fiatisti rozumejte lepsi 😉. Taky o sobe klidne prozradim, ze jsem si uz parkrat nabil cumak (celkem 3x - 2x s felicii, 1x s ford transit), nikdy to vsak nebyla moje vina - takze zase nic. Jo a krome toho si o Brave myslim svoje - kamos ji ma, a ukazatel stavu paliva moc nefunguje - musi vzdycky bouchnout pesti do palubovky a pak mu to naskoci, krome toho mi rikal, ze to radio, ktere se tam seriove montuje, je jak od taiwancu (mozna taky je). Jo, a taky vidim casto stavat jednu Bravu v nasi ulici, a vzdycky ma pootevreny dvere (ze by nejak spatne licovaly 😉 ? A to, ze je opel nemecky fiat, to jsem jeste neslysel - co treba takovy fiat omega nebo fiat vectra, jak by se vam ty nazvy libily?
Vis jak to je, kazdej majitel auta je na nej patricne pysnej a jenom tezko mu vysvetlis, ze je vsechno jinak. Ja napriklad vlastnim Felicii 1.3 50 kw a jsem s ni maximalne spokojenej. I kdyz do diskuzi o tom, ktera vsechna auta jsou lepsi bych se radeji nepoustel. Znam ty 19 lete plasany, kteri si mysli, ze kdyz predjedou Vectru 2.5 V6, tak jim ta jejich " stodvacitka jede lip" 😊)) Vubec ale neuvazuji o tom, ze ten v te Vectre vubec nikam nespechal 😊)). Znam to sam, jeste stesti, ze se muzu vyblbnout na zavodech a neprenaset svoje " nevyplnene sny" na normalni silnice.
No, brzdi s tím dílenským zpracováním... Oplu se nadarmo neříká německej Fiat... o Fordech z Kolína nad Rýnem ani nemluvě...
Ted jsem prisel a precet jsem si x prispevku zpet. Jen tak orientacne Jakjaku, kolik ti je? 18? 19? Kolik mas najeto 2000?? Gratuluju, jses velkej zavodnik.
Souhlasim, ze kadet ma velmi sluslny GSi motory, ale dost taky zalezi na tom, kdo drzi volant. Na to nezapomen.
Souhlasim, ze kadet ma velmi sluslny GSi motory, ale dost taky zalezi na tom, kdo drzi volant. Na to nezapomen.
Neni mi jasne, proc tady stale mlatite prazdnou slamu. Faktem je, ze nemuzete vedet, jak na tom ten Kadett vlastne je. Navic je fakt, ze dobre auto jde udelat z cehokoliv. Pri trose moznosti a ochote venovat tomu spoustu casu neni nic nemozne. Jde klidne udelat Trabanta, kterej si na dalnici podda jakekoliv auto 😊))
Kadeta jsem měl, kastle je fakt hrůza, hnije to až bída. Naprosto stejným způsobem a ve stejných místech hnijou i Astry a Vectry. Motory však naprosto super, co se výkonu, spolehlivosti i spotřeby týče. Jinak Tipo je mimochodem pozink.
Tak to k takovemu kadettu gratuluji. Ja se jeden cas dival po kadetech, jestli najdu nejakeho bez koroze a toho tveho jsem urcite nepotkal.
ok.. videl jsem mnoho kadettu s korozi, nekdy to byl des se na ty auta divat, ale moje gsi r.v. 88 je absolutne BEZ KOROZE a proste tim jenom chci rict, ze je to fakt dobry auto. Jenom proste uz z principu predjizdim skodovky a fiaty 😉
listoval jsem asi 200 prispevky zpetne a nektere vyroky me zdesily : spousty pripominek ke gramatice /radsi pisu bez diakritiky .o)/ nebot se obavam, ze me zde narknete z nizke inteligence/mimochodem co to je ?/ Ale k tematu: jezdit 200km/h po meste nebo okrskach je opravdu blbost a vsichni ti co tak jezdi drive nebo pozdeji na to doplati/doufam , ze pouze oni/ Jezdit 200 a vice po dalnici neni takova strasna vec - moje soucasne auto 2-litriovy benzin to zvlada ale jet tou rychlosti konstantne treba 20 minut bych si netroufal - auto uz neni prilis stabilni. V 1994 jsem koupil Citroena XM 3.0 V6,24ventil ... neco pres 200 koni a jet s nim cca 220km rychlosti z Brna do Olomouce trvalo cca 20 - 22 a dalo se to zvládnout bez vetsiho rizika - mel jsem pocit jiste rezervy vykonu a i stabilita byla vynikajici. Nikdy jsem ovsem nevyznaval zasadu jet 200 za kazdou cenu, ale pokud se dalo tech 200 jet - tak proc ne a nebylo to o tom , ze jsem nekde pospichal - to vubec. Pospichal-li jsem nikdy jsem nejel prilis rychle - byl jsem si vedom, ze setkani s policii by me zdrzelo mnohem vice 😄. Preji vsem ridicum v tom novem roce vice rozvaznosti, zdraveho usudku a predevsim tolerance./nesnasim ridice, kteri se snazi ostatni prevychovavat tim, ze jedou v obcii 50-kou v levem rychlem pruhu/
"síly jsou velmi vyrovnané" - to zni jako by se tu chtel nekdo porovnavat, jenze ja s tim autem nejezdim jak popisuje jakak, nikdy jsem nezkousel kolik to jede a nikdy to zkouset nebudu a nezkousel bych to ani s autem se silnejsimi plechy, natozpak s tipem. A kdyz jsme u tech plechu, kolik tu kdo videl korodujicich fiatu Tipo? A kolik kadettu bez koroze? (to bylo special pro jakaka😊 A k dilenskemu zpracovani u nemeckeho kadettu 😊)) Neni si co vycitat.
to jakak: Nic jinýho, než se smát, ti asi nezbejvá. Kdo se ale bude smát naposled... Pokud ti Kadett neshnije pod zadkem a neupadne ti palubka od vibrací, kterýma trpí na méně rovný vozovce, přeju ti hodně šťastných km rychlostma, o kterejm se nám ostatním ani nezdá. A tim Fiatem by ses mohl od někoho nechat alespoň svézt (pokud zrovna pojede) Hezkej Silvestr Všem tady v kavárně!
tady porad nekomu nedochazi, o co mi v pripade fiatu nejvice jde. VUBEC NEMUZEME SROVNAVAT AUTA ITALSKE A NEMECKE VYROBY! ZVLASTE FIAT, PROSLULY SVYM SPATNYM DILENSKYM ZPRACOVANIM! Tomu se muzu opravdu jenom smat!
griff: ...ad Fiat Tipo vs. Kadett GSi..., no já myslím, že síly jsou velmi vyrovnané: Kadett je starej křáp, Tipo je novější, ale co do bezpečnosti (sám víš, jak máš tenký plechy), je to bída. Proto se raději nepotkat ani v padesáti...
Jinak motor u toho Tipa je skvělej, ale ten Opláckej C20XE je přeci jen o trochu lepší (má hezčí zvuk a nižší spotřebu) - a byl vlastně vyhlášenej jako nejlepší 16V dvoulitr osmdesátých let. Spolehlivost je stejná, tzn. dobrá.
Jinak motor u toho Tipa je skvělej, ale ten Opláckej C20XE je přeci jen o trochu lepší (má hezčí zvuk a nižší spotřebu) - a byl vlastně vyhlášenej jako nejlepší 16V dvoulitr osmdesátých let. Spolehlivost je stejná, tzn. dobrá.
fakt me strasne bavi poslouchat ty tvoje kecy 😉) jeste ted jsem rozesmaty, pis prosim dal, pokracuj, protoze jen tak si stihnu do Silvestra spravit naladu!
opl kadet je totalni *, levnej skopcackej dizajn ve kterym jezdi jenom nemajetnej nemec a malej blbej cechacek, ktery si mysli buhvico nema a pak se strasne divi kdyz ho na hranicich s nemeckem poslou zpatky domu 😊))))))
pri jake rychlosti?
BTW: komu bych to psal? ty uz tu nebudes, protoze jezdis s kadettem 250 km/h (nebo kolik si to psal)
BTW: komu bych to psal? ty uz tu nebudes, protoze jezdis s kadettem 250 km/h (nebo kolik si to psal)
hmmm. narazil sem asi na spolek pratel fiatu. az ti pri te rychlosti z toho strepa neco upadne,me uz to nepis 😉
To je celkem pravda!! Nerikam, ze nejezdim rychle!! Ale musim vydet daleko pred sebe-pak jedu treba i ve meste 100, ale musim vydet hodne pred sebe!! A moje auto udela hodne pres 240 a vlastne sem ani na dalnici, kde nic nejelo a byla rovna, nejel vice jak 170!!! Vytocit to na maximum bych si dovolil leda na okruhu, nebo startovaci plose!!!!
Moc mne tesi vase chvastani kdo kde jak rychle letel, kecy o litani na dalnici pres 200 a podobne. Jo a jeste vic mne zaujal prispevek jakehosi diletanta, ktery napsal, ze kdo chce prezit, at na silnici radsi neleze ( v tom smyslu, ze tam on lita 200 )
Takze rikam, jen tak dal frajirci, klidne si nabijte drzky, jen Vam vsem drzim palce, at nesejmete jeste nekoho jineho, protoze pak je z blbosti vsechno v *.
Takze rikam, jen tak dal frajirci, klidne si nabijte drzky, jen Vam vsem drzim palce, at nesejmete jeste nekoho jineho, protoze pak je z blbosti vsechno v *.
Hej lidi, tak sem tu studoval vese prispevky a asi se nekteri vyznate!! Co rikale na to CORRADO?? Diky za vase nazory!!! Jack@l
ja ti rikam fiaat neni zadna sracka. Kup si Fiat uno logo turbo IE 1,4 130 ps a pak neco rikej.zdravi integrale
tak pozor vazeni. Veskere prispevky ,ktere napsal tzv. bmw cocka jsou jeden velky podvod. V tech autech jen sedel a cucel jak vyplasena mys.Tu radost z rychle jizdy jsem si vychutnaval ja-a ze jsem je pekne protahl.Umeni bmw xocky skoncilo v prosinci kdy mi totalne zadrel motor meho Mercedesu s 300.JE totiz moc tezke poznat ze chybi olej, kdyz na nej zacnou svitit 2 kontrolky po obrim skoku pres zpomalovaci vlnu.V motoru dira jak po tanku a spodek modry.diky cocko a marry christmas - priprav prachy.
Nejlepsi jsou takovy, co jakoze nespechaji, ale v okamziku, kdy je zacnete predjizdet si uvedomi, ze vlastne spechaji a zacnou zrychlovat co to da. Zajimave je ze se tento jev da predpovidat podle znacky auta. Citroen nebo Fiat predjizdim celkem v klidu, ale VW nebo Skoda, to uz chce podradit o dva stupne 😄 Co vy na to?
Jo to je pravda. Je fakticky skvělé to natřít někomu, kdo dodržuje předpisy, nebo jen tak nikam nespěchá. Klidně uhnu i trabantu, když spěchá. Ale zase na druhou stranu mě nesmí předjet a pak zpomalit, nebo obec neobec pořád 70. V obci mě riskatně předjede a mimo mě zdržuje.
Jo, s temi rozdily to vim. No a? Je to duvod k machrovani, ze s tim ve meste predjedes bmw? Tech zmen by muselo byt mnohem vice (uplne jine auto), aby to stalo za to vubec se tim zabyvat.
Nikdo by ti kadetta neshazoval, nebyt tech pitomych reci, jak to vsem v pohode natres, to se pak nediv. ne?
PS: A nekdy zaskoc zanadavat si na fiaty na fiat auditko, tebe to potesi a nas to pobavi 😊))
Nikdo by ti kadetta neshazoval, nebyt tech pitomych reci, jak to vsem v pohode natres, to se pak nediv. ne?
PS: A nekdy zaskoc zanadavat si na fiaty na fiat auditko, tebe to potesi a nas to pobavi 😊))
pokud je fiat *, tak co je potom kadett?????
PS: ale to s temi fiaty znas taky jenom z doslechu. a ses tim nadavanim na fiaty IN 😊
PS: ale to s temi fiaty znas taky jenom z doslechu. a ses tim nadavanim na fiaty IN 😊
Nesrovníávám GSi a Trabi, přečti si to pořádně. Navíc jsi tvrdil, že byla provedená kompletní generálka a teď píšeš, že generálka motoru. I když udělám generálku motoru, tak to pořád bude OPEL. Jako auto ho uznávám, ale opravdu to nesedí na silnici tak, jako sposta jiných aut. Podle mě je GSi jen pokus OPEL-ů o osobní auto se sportovníma vlastnostma.
Mimo to, pokud se aspon trochu vyznas v kadettech, zjistis, ze mezi gsi a standartnim kadettem je tolik rozdilu, ze gsi uz snad ani neni kadett.
Otazka je , co je vlastne sportak. Zdali myslis supersport jako je treba Porsche nebo upravene auto (siroke pneu, snizene pruziny). Moje Preludka ma jiz z vyroby perfektne nastaveny podvozek a stacilo pouze vymenit pneu za sirsi. Vadi mi zkratka jen to, ze ma slaby relativne slaby motor (skutecne 100hp, je to karbecova verze s dvemi difuzory). Nenasel jsem ve stejne ci dvojnasobne cenove hladine stejne dobre auto, takze premyslim o masine. Treba Kawa 750 ZXR? Alespon na jeden rok to zkusit...😃)))
radex: prelude 2.0 (pgm fi) by mela mit necelych 140 koni(101 kW). za nissana bych osobne nemenil-200 zere mnohem vic nez luda a spolehlivost auta je mnohem nizsi. preluda sice neni sportak tak jako KADET GSI, ale v zatackach s ni ujedes temer komukoliv, na dalnici uz to sice neplati, ale pres 200 km/h se pri trose snahy dostanes.(tez jsem mel trojkovou preludu a jen co budu mit cas hrat si s autem, tak si ju znovu koupim)
imho gsi ma mnohem bliz k trabantu nez ke sportaku. 2 jakak: stav se tady tak za mesic a povez nam kde mas sve gsi, pac jestli jezdis tak blbe jak zvanis, tak bych ti vetsi zivotnost nez ten mesic(ve srotu jako je gsi) nepredvidal.
a GSI je sportak?
Nemam nic moc auto (Tipo 2.016V), ale kdyz sednu do kadettu, tak mam strach jet vice jak 60km/h. Stacila prvni ostrejsi zatacka a uz sem tomu pomahal i ocima. Tebe bych s tim nechtel potkat ve 200km/h, leda tak na dalnici do protismeru, za predelujicimi betony 😊
Nemam nic moc auto (Tipo 2.016V), ale kdyz sednu do kadettu, tak mam strach jet vice jak 60km/h. Stacila prvni ostrejsi zatacka a uz sem tomu pomahal i ocima. Tebe bych s tim nechtel potkat ve 200km/h, leda tak na dalnici do protismeru, za predelujicimi betony 😊
Blbe. Výměna rozvoďáku a svíček a máte generálku hotovou. Zrychlení je taky k ničemu. Když dám lehkej diferák, tak mám maximum na 150, ale zrychlení a spotřebu jako kráva. Mám v BMW jen trošku upravený motor. Je pravda, že mě předjede GSi i cokoliv jiného, protože většinou dodržuju rychlost. Ale tady o zrychlenío tolik nejde, jako spíš o konstrukci celého auta. Aby to bylo stabilní v zatáčkách, výkon brzd a tak dále. Když dám BMW motor do trabanta, budeš mít super zrychlení. A jezdil bys pak s tím?
dobry, kdyz myslis... vyfuk sem daval komplet novy pred tydnem, menil sem rozvodak, svicky, cely auto proslo generalkou! A v zatackach sedi dobre, me hlavne zajima , jak moje GSi akceleruje a to si pis, ze setsakramentsky dobre!!!!
Opel GSi nieje zlé auto ale športák to skutočne nie je.Ten chlapec čo tu písal ako dáva i bavoráky má asi komplexy.V meste kde vačšina ludí jazdy 60-80km/h tak ich dám dole aj na Wartburgu.Nech si ten frajer zmerá sily s octaviou 1.8t v zatáčkach.Alebo s BMW 525 akýkolvek ročník a uvidíme kto bude skor letiat v negatívnom zmysle slova.Nech si dá závody medzi dedinami.
Aj mna predbehne stará hrdzavá škodovka ked ide o to.Ale prečo by som sa náhlil a išiel niekde rizikovo ked mi to za to nestojí.
Až si títo frajeri nabijú hubu a rozbijú pár aut v dosledku čoho nebudú mat na dalšie tak to bude pre nás ostatných najlepšie.Nech len nezabijú nevinných ludí.
Aj mna predbehne stará hrdzavá škodovka ked ide o to.Ale prečo by som sa náhlil a išiel niekde rizikovo ked mi to za to nestojí.
Až si títo frajeri nabijú hubu a rozbijú pár aut v dosledku čoho nebudú mat na dalšie tak to bude pre nás ostatných najlepšie.Nech len nezabijú nevinných ludí.
Nezbyva mi nez souhlasit s flashem.GSI neni spatny auto ale do sportaku to ma hodne daleko. Kamos ma GSI a trochu jsme to testovali s mojim autem (Prelude 2.0, r.v.8😄, ktere je o neco slabsi (asi 111hp) a v zatackach se to neda srovnat. Tam kde Prelude sedela jako pribita se GSI pomalu ale jiste sunul do pangejtu (respektive v meste do lampy). I kdyz je ta Honda slabsi tak v meste Opelu kdykoliv ujede.
P.S. Nemate nekdo zkusenosti s Nissan 200SX 1.8 turbo? Premejslim, jestli do nej namam jit...😄
P.S. Nemate nekdo zkusenosti s Nissan 200SX 1.8 turbo? Premejslim, jestli do nej namam jit...😄
momentalni vykon toho tvyho srotu bych hadal max 80-90 kW. vejfuk v *, 5 let stary svicky, puvodni draty, neserizene, .... - mam pravdu?
dalsi ***, co si mysli ze kadet gsi je sportak. to auto ma sice trochu koni, ale neni na to stavene - pozdravuj stromy v zatackach 😊)
HAHAH Ste vsichni kuny vy s tema oktavkama!! ja sem si koupil opel kadett 2.0Gsi 16V r.v.88 s vykonem motoru 110kW a 200kmh mi zvlada uplne v pohode a v klidu beru vsechny auta i bavoraky!
Proc se nedomluvis s OCTAVIEM, ma 1.6 55 kW, je myslim z Brna, jezdi porad pod 200 km/h, natira porad * silnejsim autum a ty pro nej budes jen dalsi malina, protoze mas jen diesel na gumach bez zavodniho plynu a chromovanych klicek.
No jsem rád že by semnou někdo prometl Brno pořádným fofrem ale já už mám bohužel zase jiný auto a to Octavku 1,9 TDI slabší verzi 66 KW takže to na závody není je to prostě normální auto a jezdit v něm nad 200 se sice dá z velkýho kopce a ještě k tomu je to oničem protože to auto na to není stavěný ale jede to. Ale moc rád vzpomínám jak jsem se proháněl a důchodci uskakovali a mávali na mě berlama. No asi jsem byl slavnej že mě tak zdravili. Nicméně mi pořádný sešlápnutí plynu občas chybí takže pokud je tu někdo kdo řádí jak ďábel tak musím jen říct DOTOHO ADRENALINKU A POŘÁDNĚ SI UŽÍVEJ protože to je nářez!!!
Nechte toho, nebo S zacne skytat, protoze se zacne dotycnemu skytat kdyz se na nej mysli. A pri 200 v meste neni skytavka zadna sranda. A vam se udelaji osklive "ošpice" na jazyku.
Podle opbsahu příspěvků č. 2143 a následně 2158 si na trozdíl od Cabadaje nemyslím, že by to měl S. v hlavě srovnaný. Nechá se totiž snadno vytočit a to může být při rychlostech nad 200 přinejmenším nežádoucí. Nicméně, nevidím rozdíl mezi vyznavačem rychlosti, který někoho zabije a traktoristou, který vyjede z polní cesty a nějak přehlídne, že tam něco jede. Oba jsou obyčejný vrazi a msta v duchu zákonů přírody zde má své opodstatnění.Je to prosté: Kdo chce jezdit přes dvě kila, musí počítat s rizikem a nesmí ho * loudalové, i když mají diletantský chování (viz traktorista). Těm, který se chtěj loudat podle předpisů, by nemělo vadit, když je budou jiní předjíždět a musí počítat i s tím, že to někdy nebude v mezích zákona ze strany vyznavčů rychlosti nad dvě kila. Je to trochu v duchu zákoa džungle, ale demokracie, vážení, nemá na silnici co dělat. Kdo chce přežít, ať tam radši neleze. A pokud tam vleze, tak na vlastní nabezpečí a s dobrou životní pojistkou.
O cem je rec ? Asi mi unika fenomenalnost cloveka Speeda, fenomen ridice Speeda neznam (pod jakym pseudonymem jezdi rallye, F1 nebo Dakar ?). V silnicnim provozu nejsou zadni zavodnici, pouze ridici a "hovada". Moc jsem to nestudoval, ale prvni prispevek co jsem nasel je tak na urovni 12-16 let (tedy zadny rebel, co vycniva s sede masy)😒br />
"Pěkná mašinka je taky nářez já teda mohužel žádnou nemám ale přes 200 jsem už na mašince jel ale neřídil jsem. Z neznalosti jsem chtěl asi v 210 povykouknout a málem jsem odletěl ale každopádně 200 na motorce je myslím ještě vetší zážitek jak v autě, protože dnes už přes 200 jede ledacos." - no a co ?
"Pěkná mašinka je taky nářez já teda mohužel žádnou nemám ale přes 200 jsem už na mašince jel ale neřídil jsem. Z neznalosti jsem chtěl asi v 210 povykouknout a málem jsem odletěl ale každopádně 200 na motorce je myslím ještě vetší zážitek jak v autě, protože dnes už přes 200 jede ledacos." - no a co ?
O tom to je - někdo vychovává děti , pracuje pro společnost , buduje...někdo jiný se zabývá rychlostí nad 200 km/h.
Ono sa to nemusi vylucovat, vies ?
A vobec, na moj vkus si s tou ironiou prilis kategoricky ...
Ono sa to nemusi vylucovat, vies ?
A vobec, na moj vkus si s tou ironiou prilis kategoricky ...
Muze se zeptat, co je tak obdivuhodnyho a slechetnyho na bezohlednosti, aroganci a hazarderstvi s zivoty jinych?
No.. podla mna si vol.. nic v zlom ale takto sa mozes zastavat aj mnohonasobnych vrahov, pretoze aj oni su nieco extra a nemam pocit ze ich treba obdivovat.. takisto ani ludi co bezohladnou jazdou ohrozuju ostatnych ludi..
Ještě k této osobnosti - nedělám si iluze o tom , že by snad někdo celý život čekal na můj názor , ovšem : tuto rubriku jsem myslím velmi pozorně pročetl a jedna věc mě opravdu mrzela - totiž přístup k S. Tím mám na mysli bohužel zcela přirozený přístup lidí k lokálně významným osobnostem - nikdo než demagog nemůže popřít tvrzení , že S. takovou osobností je. Bez ohledu na to , zda je všeobecně pozitivní ( i na auto.cz by se takoví lidé našli ) , či zda na něj budou názory rozporuplné. Vadí mi ta disproporce mezi negativními ohlasy na cokoliv , co sděluje. Všeobecně se jeho názory odmítají jako snůšku bludů blázna , který za volantem ztrácí hlavu. Doprčic nemohu si pomoci , jak je to možné ??? Vždyť přece v demokracii nejde tak o obsah , jako spíše o FORMU názoru. Nelze nevidět , že S. je inteligentní a duševně výkonný jedinec. Musí zde být spousta nestydím se říct ***Ů , kteří jsou schopni plivat na člověka , který to má v hlavě srovnané ! Je cennější člověk , který sice prasí jak *** , ale má to v hlavě srovnané , než rádoby solidní občan , který se zastává babiček na přechodech a ostatních účastníků provozu. Kdyby někdo jako S. zabil někoho mně blízkého , je namístě msta a klidně krevní , jistě. Ovšem na druhé straně , bez ohledu na to , zda s touto jeho součástí životního stylu souhlasím anebo nikoliv ( viz níže ) , má můj respekt. Protože se nesere s tím co dělá , jde do toho opravdu nadoraz a to se v této posrané společnosti , plné malých Čecháčků , často nevidí. Pokud inteligentní jedinec dá celý svůj život na oltář rychlé jízdy , potom jistě zastíní spoustu těch rádoby slušných občanů. O tom to je - někdo vychovává děti , pracuje pro společnost , buduje...někdo jiný se zabývá rychlostí nad 200 km/h. Respektujme je oba. Uf. Sám nevím , proč jsem tento příspěvek napsal...snad proto , že z vlastní zkušenosti vím , co je to "tlak šedivé masy na likvidaci kofhookliv , kdo vyčnívá z davu." Zdravím Speedroada a přeji mu , ať má kliku , nenechá se ovlivňovat špínou , taky štědré Vánoce a kolekci takových těch klasických přání. 😊))
Také jsem to zkusil s nově zakoupeným a silným vozem , musím však připustit , že namísto extáze jsem spíš mimoděk na silnici hledal místo , kde mi postaví pomníček...ne , děkuji. A nebudu si věřit ani v Rollsu. Kolik týpků zejména bez řidičáku však tvrdí : "...s BMW 750 je to o něčem jiném."---nicméně , SPEEDROAD má můj respekt , každý přece máme něco , do čeho jdeme opravdu natvrdo. Hodnotím jej proto , že snad pouze tele by na jeho projevu nepoznalo , že vlastní i jiné kvality , než v nadupané káře sešlápnout plyn až na podlahu a potom nám o tom napsat. Věřte mi , klidně bych si s ním sedl a jel Brno pročistit od silniční havěti ve formě chodců , zajíců , srnek , koloběžek , Pokémonů , horských kol i s odpruženými vidličkami , kultivačních traktorků , policejních filcek , kamiónů , modernizovaných tanků T-72 , Jumbo-jetů , mnohapodlažních domů...