Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

17 komentářů

Lidičky,které MPV cca 1998-2002 by jste brali pro 5ti členou rodinu jako druhé auto do rodiny, kam se vejdeme všichni s výhledem 2x ročně delších dovolených po cca 14 dnech s možností spaní v autě??Máme děti 14,11 a 7 let,takže žádná mimina a svůj prostor už zaberou :x Limit je okolo 200 000 kč + cca 40-50 000 kč na nutné investice po koupi. My čím víc to zkoumáme,tím jsme z toho gumovější 8-s 8-s :?
Chevrolet Lumina/Pontiac TransSport/Oldsmobil Silhouette - poridi se za par korun a najedou toho jeste spoustu.

Pokud je clovek narocnejsi na pohodli, poridi si Ford Windstar/Freestar, Chrysler Grand Voyager nebo nektere jejich dalsi klony.

Voyager se da sehnat i v dieslu - 2.5T (motor je od Mercedesu) - ale zase neni v automatu ...

Ja mam Ford Windstar 3.0V6, automat - peticlenna rodina 😉 ... a uz si asi jine auto nekoupim - pristi bude Freestar s 4.2V6 😄.
Sprint
Osobně nemůžu říct nic proti Fordu Galaxy - jen dobrá zkušenost.

Velké auto a proti Sharanu a Alhambře nejlevnější servis.
Chybí tam Peugeot 806/Citroen Evasion/Fiat Ulysse
Nechybí >😁 auto se nám nelíbí a je to jedno z aut,která jsem po dlouhém zkoumání vyřadil i když ve tvaru Lancie by moje lančiácké srdíčko zaplesalo,ale prostě nelíbí :😉 :😉
Nelíbí, akorát je to v téhle cenové relaci nejrozumnější volba, a poskytuje o dost víc prostoru než řada z těch vyjmenovaných... No nic, hodně štěstí 😊
Možná už se budu opakovat...

Ale co takhle Chevy Lumina. Velké je myslím dost. Bude i hodně levné. Jediná nevýhoda (výhoda?) je v objemném motoru. Povinné ručení je celkem zabijácké :😉
P 806 (C Evasion) je určitě k mání o 80.000 levněji než Galaxy při stejném stáří.

Sám mám stejné dilema, též nás je pět a samí dlouháni. Žádné seběvětší kombi nám nestačí.

Včera jsem si "osedlali" v plném počtu jak P806 tak Galaxy. Hlavní nevýhoda obou je pouze dvoubodový pás vzadu uprostřed. Pokud se změní uspořádání na 2+2+1 tak mají všichni tříbodový pás. Galaxy má ale úplně vzadu strašně málo místa nad hlavou. Údajně je P 806 podstatně tišší než Galaxy (HDI versus TDI nebo PD). V podstatě vybírám jen z těchto dvou. Ostatní MPV mají hroznou pověst a nebo jsou strašně málo zastoupená na trhu (Trajet, Voyager, Espace). Pokud se budu řídit pouhým rozumem tak skončím u P 806 HDI 2001 v super stavu za 240.000 bez dalších investic. Akorát se už hůře shánějí, ročník 2001 je poslední.
no,oni ty auta mají vesměs za třetí řadou poměrně málo místa,nad hlavou to neřešíme,jsme samí trpaslíci. Ale nějak nechápu p 806 z 2001 za 240000 kč super stav bez dalších investic???Kde se dá sehnat?? Jinak onen zmíněný čtyřlístek se vyráběl v jedné fabrice,takže je to skoro fuk který
Ze sourozenců Peugeot 806/Citroen Evasion/Fiat Ulysse/Lancia nevímco mi přijde největší výběr mezi Ulysse, tam bych asi vybíral nejspíš. A Evasiony jsou zásadně nejdražší. Docela zajímavé, na to že je to jedno a totéž auto pomalu i s chlupama...
Tak ten Ford Windstar nevypadá špatně,ale informací je poskrovnu-jak je to s náhradními díly,vynechám-li autorizovaný servis ford,autokelly atd to nemají v nabídce.Dál mám pocit že tohle auto se u nás neprodávalo???-jak je to s evropskou homologací-totiž jestli mi to tady přihlásí,když to přivezu z německa???A pak mě trošku odstrašují ty motory-3l a více a automat-vysokánské povinné ručení a jaká je spotřeba???Přestavba na plyn by se mi asi nevyplatila-není to typizované,tudíž dražší
Windstar se v Evrope prodaval urcite v Nemecku (tam se jich prodala hromada a spousta vymazlenych kousku je tam k mani) a tusim, ze jeste ve Francii, Belgii, Holandsku a pod. Prihlaseni neni vubec zadny problem - maji evropskou homologaci.

Nahradni dily se daji bud koupit jako druhovyroba - Bosch dodava temer vse na motor, Lucas na brzdy ... nebo samozrejme origo dily z Fordu - Ford Charouz ma v Praze (Sterboholich) extra sklad na americka auta. Ceny dilu nejsou tak strasne (Renault je v tomto ohledu podstatne horsi ... 😉). Predni brzdove desticky - original Ford (made in USA), mne staly kolem 3000Kc. V druhovyrobe mi je nabizeli za 6000Kc a zadni za 4500Kc 😄. Ty originalni jsem mel druhy den po objednani (vezly se z Nemecka). Kdybych mel cas tyden cekat, mohl jsem si objednat neoriginalni v cene od 1200Kc do 2500Kc (podle vyrobce) primo z USA.

Provozni naklady - to je samozrejme kapitola sama pro sebe. Spotreba je (mest👋venek/dalnice) 13-14/11-12/12-13 l/100km - ja to moc nesetrim 😄. Kdyz ridi moje zena, je schopna se dostat pod 11l/100km mimo mesto. Prestavba na plyn neni problem - sekvencni vstrikovani (nejmodernejsi zpusob - prida se paralelne druha RJ a vsechno funguje stejne na plyn jako na benzin vc ukazatele paliva a veskerych cidel) prijde na cca 50000Kc. Smesovac je levnejsi - ale ten ja zase nechci. Proto jezdim na benzin - proste se mi to za ty penize nemuze nikdy vyplatit. Ruceni mam u Koop 8000Kc s maximalnim moznym bonusem - s takovymhle autem se neboura 😄.
Obě jmenovaná MPV jsou "o číslo menší" než třeba Espace nebo čtyřčata Evasion/806/Ulysee/Lancia ???. To už by tam mohla být i Multipla

Osobně bych bral bud Espace nebo právě ona "čtyřčata". Záleželo by na konkrétním kusu.
No, asi bych o ničem neříkal "zcela bez investic", minimálně bych měnil třeba rozvody, náplně atd., pokud to tedy neprodává takový prodejce, který tento servis provede a garantuje (a já mu to ještě k tomu věřím). Nicméně, zkus se na to auto pozeptat u www.rakar.cz, třeba je takové auto reálné... jim zrovna věřím.
Tak díky za typ.prozkoumám to,je fakt,že v de jsou vcelku rozumné ceny 😉
I_J_K
V seznamu větsích vozů ti zcela schází taky poměrně dobrá volba-Toyota Previa
No,nad ní jsem také přemýšlel,byla by to možná dobrá volba,ovšem manželka prohlásila,že jedině že bych dal volant dozadu,že to vypadá jak když pořád couvá >😁 >😁 což je asi pravda.