Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

14 komentářů

Zdravím všechny pejskaře i ty ostatní!

Mám dvě potvůrky, hádejte jakého plemene a potřebuji je do něčeho uskladnit.

Jak sleduji ostatní rubriky, jeden chválí TO a jiný zase TO haní a chválí TOHLE, takže výsledný efekt se poněkud vyruší, nicméně jakožto autotechnicky mírně retardovaný přivítám Vaše názory podložené zkušenostmi s některou níže uvedenou ojetinou (především co se týče spolehlivosti,popř.spotřeby), kterou jsem zařadil do "širšího výběru". Z nabídky např. AAA v současné době😒br />
PEUGOT 405 COMBI

Š FORMAN 1994

VW PASSAT VARIANT(zatím můj favorit)

R NEVADA COMBI

NISSAN PRAIRE

OPEL KADET COMBI

MAZDA 323 COMBI

FORD SIERRA COMBI

jelikož jsem zatím svobodný a nepotřebuji nutně

více míst k sezení, zařazuji

DAIHATSU HIJET

DODGE VOYAGER (asi cena ND a spotřeba mínus, že?)

ale i např. třídveřové

F PUNTO.

Za každou zkušenost a radu budu vděčen,

díky Pavel alias dobermann
Co např. Turbodiesel - prý je to u ojetiny riziko kvůli možné finančně náročné opravě TURBA.

Díky,dob
No já mám doma dva rotvajlery a v pohodě jsem je uskladnil v Golf IV combi. No na druhou stranu, příští měsíc mi přivezou Ford Galaxy, takže bude po problémech. Jinak z tvého výčtu bych osobně vsadil na Passata nebo 406. Raději myslet na budoucnost, ne? zatím místo nepotřebuješ, ale co kdyby...!
Fenixi, na kolik tě vyšel ? Kluci mi Golfíka taky dost tlačí, že prý mají držáky motory...

dob
No to asi není kategorie, kterou jsi avizoval. Byl novej a vyšel na 800tis (+ -). Měl v tom VR5 motor.
Aha, Fenixi, už jsem v obraze (konzultace s kolegy) ... Jako příslušník nižší střední vrstvy se vracím zpět na zem ...
Doufám, že jsem tě neurazil!!! Jenom jsem ti napsal, v čem jsem jezdil se psi, a taky z toho mělo vyplynout, že doporučuji Passata, jako držák v oblasti spolehlivost!
Ne, určitě neurazil 😄 (jen bojuji s hypotékou) , díky za názor, dnes v AAA měli slušně vypadajícího Passata 93, 1,9 TDI

za 129.000, mně se dost líbil, i když kolegové mě od toho mírně zrazují (hlavně kvůli turbu-oprava prý 70 000), takže přivítám každý názor.

Díky...
Pokud je to v AAA, tak bych si dal hodně velkýho majzla, aby ten Passat dobře jenom nevypadal.
No, jeste poznamku k tomu Passatu. Kdyz se rozhlidnes po par autobazarech a nebo treba i po internetich on-line burzach, zjistis, ze cena tohodle auticka v TDI z roku 93 se pohybuje nekde nad 170 tis. Pokud je ta cena tam, kde uvadis, je to krajne podezrele a rozhodne bych do toho nesel. Budto je to nablejskanej srot nebo je pochybneho puvodu. Misto pro psy bys mohl mit auto "pro kocku". V tebou uvedene cenove relaci se necha sehnat pomerne slusny Forman nebo dlouha Felda 1.3 s pomerne malo nalitanejma km a mladsi nez z roku 93 nebo treba slusna Sierra. Samozrejme s Passatem se to neda srovnat, ale jde o to, co od toho auta chces.
Díky, Honzo,

máš pravdu. Tebou uváděné tipy budou asi přece jen vhodnější (pokud mám v kapse to co mám).

Pavel
Ahoj Pavle ! Abych řekl pravdu tak nechápu tvůj problém. Jestliže nemáš více jak 3 čoklíky tak je v pohodě naložíš do jakéhokoliv auta. Vím co říkám, moje přítelkyně má 3 střední knírače a skoro každý weekend jezdíme na výstavy po celé Evropě. Za ty dva roky v klidu s námi cestovali v Hondě CRX, Mazdě MX-6 a nebo v Eclipsu. Takže moje rada zní : KUP SI AUTO PODLE TOHO JAKE SE TI LIBI A NE PODLE PSA, PES SE VZDYCKY PRIZPUSOBI.

Alf

P.S. Napiš na jakou výstavu se chystáš, můžem tam dát řeč
Ahoj Alfe,

máš pravdu, někdy se musí psíci i jejich majitelé uskrovnit - i ti mí - nakonec jsem po mnoha duševních bojích koupil (respektive líznul) Felicii Combi 1.3,50kW,1996,65tkm,centrál,stř.okno,lyž… i airbag (svítí mi kontrolka,takže nevím jestli je funkční...) za 159 tis. Vypadá velmi solidně (nárazníky a zrcátka v barvě kar., spoiler),jezdí taky docela solidně (už jsem ji protáhl 200 km tam a zpět do Kutné Hory, kde v sobotu bylo MR belgických ovčáků ve výkonu - na výstavy mě moc neužije, to jen abych splnil c***st, já radši závodím, tedy pokud nemám zrovna psíky na důchodě - jako teď).

No, myslel jsem si, že ve Feldě budou psi více strádat díky šikmému zadnímu oknu, ale docela je to v pohodě, dole mají slušný prostor (i když RTW by se tam asi museli víc mačkat, Fenixi 😄 ).

Pavel
Ještě k Alovu příspěvku (psi se vejdou do každého auta) - teď mám psí mladší důchodce (10,5 roku) a aktivně s nimi už nesportuji takže Felda je pro ně až moc dobrá, ale až zase jednou začnu (ne dříve, než dožijí), rozhodně bych chtěl mít auto s maximálním pohodlím ne ani tak pro mne (i když to taky), ale především pro psa. Pokud chci cvičit na úrovni a mít odpovídající výsledky, pes musí mít maximální pohodlí - prostor / klimatizaci. Na špičce rozhoduje často jeden-dva body a to je právě např. ta klimačka v autě. Také ne všude jsou ideální podmínky na přespání (i když na těch vrcholových závodech jsou, přesto bych radši byl v noci u psa), takže už auto kde se dospělý člověk natáhne (něco jako má teď Fenix, aspoň slušnou ojetinu 😃 ). dob