Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

22 komentářů

Přede dvěma měsíci mi utrhli zrcátko. Né snad ľe by se jim líbilo, nebo ho k něčemu potřebovali, prostě ho urazili, nebo ukopli já nevím. Předevčírem mi někdo upravil lak na dveřích klíčem. Včera ohnul anténu. Dneska urval znak z kapoty.
Dneska instaluju kameru. Tak doufám ľe se mi ho podaří natočit. Pak uľ by to měla bejt hračka - bude hořce litovat ľe se kdy toho auta dotknul. Jestli to přeľije, tak sem zveřejním jeho plné jméno a adresu, aľ vám někdo něco provede z autem, abyste věděli na kom si máte jít vybít vztek.
Kde kdo uz mel problemy a vandaly a zlodejicky, me urvali sterace, znak a ukopli kridlo, ale to je asi normalni, problem je ze policajti se tim vubec nechteli zabyvat protoze skoda byla pod 2kkc, az kdyz mi ukradli radio tak sepsali protokol a tim pro ne zrejmne vsechno skoncilo ... Od te doby mam na okenku nalepku protected by TOKAREV parkuji na dohled a nic se uz neztraci...
Omlouvam se za ignoranci, c👋kdo to je TOKAREV.
Tipnul bych to na nějakou rychlopalnou zbraň ruské výroby.
Skoro ses trefil, az na to, ze je to dost spatna, zastarala a pro civilni ucely v podstate (tezka, zbytecne vykonna, ale proti zive sile neucinna, jednocinna spoust, atd.) nepouzitelna zbran.

U nas se objevuje spis vzor 52. (v razi 7,62 TT) Coz je taky kram - prohodit sklem by ale sel dobre. 😄

Zni to ale pekne. 😃)
Tahle rubrika o tom neni, ale 52 skutecne k nicemu neni ale s original tokarevem se da dobre trefit na 30 metru a je jedno zda ten clovek ma neprustrelnou vestu (😊)), a na lidi je slusne ucinna, sice to skoro vzdy proleti ale druhotny efekt nejak hyper... (ted si nevzpomenu) neco jako sok pro telo vetsinou zpusobuje smrt...S tim ze zbran je tezka, neskladovatelna, a zbytecne silna souhlasim, ale nadoma staci a ven nosim mensi.
Pistole vz. 52 je urcena pro strelbu do 50ti metru. S kvalitnim strelivem se da strilet i na vic. Na auto dejme tomu do 150ti. Dal uz je to spis nahoda.

Neprustrelnou vestu prostreli jenom vojenske strely s ocelovym jadrem (zpravidla rv. 52 a 53 - doporucuju ty s ocelovou nabojnici). Soucasna civilni produkce ma nizsi vykon a olovene jadro.

Proti cloveku je strela opravdu neucinna (v uvozovkach 😄, protoze preda malo energie (proleti). Sokovy efekt se zacina projevovat az pri rychlostech okolo tisice metru. U naboju do kratkych zbrani je dulezity tzv. stop efekt. Tj. vyrazeni utocnika z boje okamzite po prvnim zasahu. A ten ma naboj 7,62 TT dost maly.

Ale pro strelbu za ujizdejicim autem by nemusel byt az tak spatny. Zvlast na strelbu do pneumatik by byl idealni.
to login: s ruskou odstrelovaci puskou MOSIN vz. 1891 7,62 mm by to bylo daleko zajimavejsi.
Řekl bych, že hodně spolehlivý by taky mohlo bejt přímý připojení na na blízké vedení 22kV. Ale chce to bydlet na samotě u lesa, abys měl čas a klid na úklid smradlavejch zbytků po těch hajzlech.
To: Bezesporu. 😄 Zvlast proto, ze se zatim da v Rakousku vcelku bez problemu a za slusny peniz koupit. Doporucuju ale loveckou strelu, pripadne vojenskou s olovenym jadrem a upilovat spicku.

Mimochodem - slyseli jste o navrhu noveho zbrojniho zakona? Brzy nas pred zlocinci (vandaly) neochrani nikdo. 😒((
Nejlepsi jsou s ocelovym jadrem, vojenske prubojne (zakazane).
Si myslím, že nejlepší ochrana by byla katapultáž motoru...... Si představ, jak to někdo natočí a bum - motor o třista metrů vejš a na padáku. To by s tím určitě nikdo neodjel. Jinak jeden můj známej si udělal potah na volant, kterej má v sobě vodivý proužky, do kterej se spustí indukovaný napětí. A k tomu má vyšroubovávací fofrklacek.
Tak co hope, nainstaloval jsi tu kameru. Zajímalo by mě jestli jsi někoho už natočil (vandala samozřejmě, ne borce s hafanem).
Ne. Od ty doby co je v okne kamera je na ulici klid ... Budu tam muset dat nejakou krabicku se sklem ze starejch brejli a LEDkou, aby mi to neblokovalo tu kameru 😉
Hope věř tomu, že pokud tam ta kamera bude, ta se tvýmu autu nic nestane. Jednou, ale opravdu jednou kameru sejmeš z okna, a už ti na autě v lepším případě bude něco chybět. Zákon schválnosti funguje dokonale.
hope řeším to tak že napíšu A5 o tom jak jsem nasranej a jak ho zabiju, hodím ho do kopírky na pár minut a malí kluci mi to roznosí do schránek okolo. Všichni věděli, že měla moje toyota ránu rýčem do přední kapoty a že su fakt nasranej a nikdo se neopovážil ani chodit okolo. Od tý doby

(bylo to 2x nikdy¨nic i když zapomenu zamknout apod.) Jsme panelák ve slepý ulici, žádný průchoďák. Čau
Optimální by byly nástrahy - elektrický výboj vn, plyn, kuš atd. Nejhorší však na tom je, že když těm * něco uděláte, tak za to budete ještě do basy. U nás pořád ještě platí komunistické zákony, které vůbec neunávají právo na ochranu majetku a nedotknutelnost soukromí. To samé je i když váš pes pokouše zloděje ne vašem pozemku (nebo snad není váš...). Další velký problém jsou policajti. Poškozené naprosto ignorují. Když mi vykradli auto, tak jsem se jich ptal zdali vzali otisky. Jeden mi řekl, že jo a druhý zase, že to nemá cenu, protože by museli prošetřovat všechny osoby co v autě jezdí. Moji námitku, že těch osob je max. 10 a všechny jsou ochotní otisky poskytnou absolutně ignoroval. Takže zůstalo jen u obligátního sepsání protokolu a po dvou měsících mi přišlo, že pachatel je neznámý a odkládá se ad akta.
No, to jsou cely oni - policajti. Musim ale zase uznat, ze zalezi na tom, odkud jsou. Na venkove se s nimi da jednat docela v pohode, vetsinou jsou prijemni a vdecni za nejake podnety (i otisky). V Praze a mozna i jinde ve mestech je to ale katastrofa.

Na jedne stanici na P-4 jsem se s nima (a to nejen ja) na tema zajisteni dukaznich materialu i dost tvrde pohadal a skoncilo to tim, ze oni proste nic vysetrovat NEBUDOU a za mesic to odlozi. Navic - co se rozciluju, pokud neni skoda alespon tak 50000 tak je to podle nich prkotina (asi maj dost velky platy), kterou se policie nezabyva a ani zabyvat nebude. Tecka, konec pane, tamhle jsou dvere.

Sance je jedina - pisemne na dorucenku jim posilat nejake "Navrhy na vedeni vysetrovani" ci co - na to ma poskozeny pravo a pripsat tam, ze zadam u vyrozumeni, jak s mou informaci nalozili.
ukopnutý zrcátka, stěrače atd. To ještě jde, ale nikomu bych nepřál co se stalo mě. odpoledne když jsem takhle jednou přišelk autu, tak koukám a u spolujezdce vytrženej zámek (to ještě neni tak hrozný, ale čtěte dál) a NŮŽKAMA NA PLECH !!!!! 10 cm dlouhý tři střihy. Dostat to prase do ruky asi by litoval, že na to auto kouknul.

Dyť i já bych to auto ukrad líp. 2 roky starý auto. no nesralo by to.
Mel jsi v autu alarm?
Měl a řval. Možná to ho vyrušilo. jetě tam je imobilizér. možná chtěl jenom vykrást auto, ale tímhle způsobem ?
Mam trochu opacny nazor na PCR Praha 3. Neustale mi nekdo krade zrcatka (beskydsport-kapky). Po prvni ztrate jsem je zacal znacit gravirovanim. Od te doby se to stalo asi sestkrat. Skoda je vzdy kolem 500 Kc - takze nic cim se policie bude zabyvat. Zlom nastal v okamziku, kdy jsem nasel svoje zrcatka na jinym aute. Uz je mam zpatky. Policajti byli vcelku prijemny, ale musel jsem jim donest pod nos SPZ toho auta..... Coz mi pripomina ze jsem dalsi par videl minuly tyden na cerveny stodvace SPZ AHO XX-XX......