Vytahuju tohle prastary forum na svetlo a ptam se, zda se tu i nyni nevyskytuji nejaci nadsenci do CB v autech, kteri by mi dali par odpovedi. Jake jsou druhy anten do auta? Jde mi hlavne o konstrukci, delku a zpusob montaze. Na kolik by vysla montaz CB do auta (Opel Astra)? Predem diky za odpovedi ...
Zadny postrehy? Je uz CB kompletne mrtvy?
CB urcite este zije, ma ho takmer kazdy TIR kamion, a co tak pozeram na dialnici, snad kazdy druhy nakladak velkosti Avie. Ja mam doma 3 kompletne sady, jednu FM 4W, jednu americku AM so 4W vysielacom a jednu tiez americku AM 10W. Zije este v Europe AM??
A momentalne z nich nepouzivam ani jednu 😒 No, do sluzobneho auta sa mi to nechce montovat, a mam kazdu chvilku ine auto... uvazujem tu FM Cockker 41 prerobit na nejaku mobilnejsiu sadu, so zastrckou do zapalovaca cigariet co je v aute, a brat ju so sebou len na dlhsie cesty. A tie AM-ka asi predam, to je skor do kamionu. A este mam jeden scanner 0-1300 MHz, skvely na odpocuvanie mobilov NMT (410-509 Mhz) alebo policajnych vysielaciek 40 a 80 MHz, potom sa s tym daju este pocuvat pristavajuce lietadla na 111-128 Mhz ... alebo keby to chcel nejaky cierny taxikar, moze preberat tym oficialnym ksefty 😄 Keby mal niekto zaujem, dohodneme sa 😄 AAA, a este som zabudol, mam 2 ks rucky, Kenwood 40 ch - to beriem so sebou ked ideme niekam na motorkach a dohovaram sa za jazdy s kamosom (ma to vyhodu ze to pasmo je prakticky volne, a naviac su kodovatelne - teda pocujeme len seba navzajom, plus mam prehlad ci je kamos v dosahu).
Zije napr. 10. kanal? Dozvi se tam clovek napr. to, kde se griluje, jak dlouho se ceka na care atd.? Tj. vyplati se jeste dnes vrtat si do kastle diru na antenu a montovat si CB do auta? Stravim na silnicich docela dost casu (60000 km/rok).
Jinac se stanici - do auta nema smysl davat nejake super stanice, clovek to za jizdy stejne nevyuzije a akorat riskuje, ze kdyz to tam zapomene a nekdo to coorne, tak to bude zbytecne drahy spas. Velice solidni, robustni a temer neznicitelna stanice je Allamat 295 (bratru nova za 2400,-. O 296 se to uz bohuzel rict neda.
Vidim, ze svet CB je maly, jak tak koukam - a Pastouska je skvela (to pro znalce).
Stanicku si myslim neodprasknes, ale chodit to moc nebude. Dneska uz ty stanice maji ochrany, takze mohou prezit i kratkodobe klicovani bez zateze. Co ovsem nepreziji je zkrat na vystupu.