Na Vaší Fiestě by měli být homokinetické klouby dohromady 4. Máte dvě polosy a na každám konci je tento kloub. 2xu převodovky a 2x u kola. Cena kloubu ke kolu v originál kvalite je cca.1700,-Kč. Levnější varinta stojí kolem 1100,-Kč. Homokinetický kloub k převodovce je dražší cca 3.800,-Kč. Ve Vašem případě budete nejspíš potřebovat kloub ke kolu.
kloub nekdy staci pouze otocit. toci se pak opacne a muze to dost dlouho fungovat. nicmene pri zminenych cenach bych jasne koupil novej
Kolik podle vašich zkušeností vydržní "na?nutý" vn?jší homokin. kloub? M? cvaká 1 kloub na Chrysler Voyager r.v 96 min. od 130 000km, kdy jsem auto koupil, dnes jsem na 215 000 km , cvakání se te? projevuje i p?i menším rejdu, ale jinak OK. Dojde p?i rozpadnutí kloubu k vypadnutí poloosy nebo jen p?estane p?enos krou?áku na kolo?
S na?nutým kloubem m?žeš najet od 0,5 do tísíc? km. Když se ti zrovna finan?n? nehodí vým?na za nový,tak je pot?eba dodržovat základní pravidlo a to že rozjížd?t se pokud možno rovn? a pak až to?it volantem a hlavn? s citem. V zimním období hlavn? hrozí že když ti kolo za?ne na sn?hu prokluzovat a pak se chytn? asfaltu tak je v?tšinou dílo dokonáno. Záleží v jakém stádiu je opot?ebování kloubu. Já takhle jezdil s Nissanem 2 roky v dob? kdy nebyli ND v druhovýrob? a nový kloub v autorizáku :shock: .
A nebylo by rozumn?jší si ten kloub nechat aspo? zrepasovat, než s tím na?nutým jezdit a zkoušet, co to vydrží? U Glogara vyjde repase ani en na patnáct stovek... If zájem, tak AMG Petrovice, kontakt si najd?te sami.
No patnáct stovek za repas jednoho kloubu se mi zdá dost když vezmu že komplet poloosa se dá koupit za 5,5 tisíce. Navíc by m? docela zajímal postup p?i repasy kloubu poloosy. N?jak se mi nechce v??it že ND s takového materiálu jde n?jak kvalitn? zrepasovat. 😉 Ale t?eba se pletu.
Pleteš se zatracen?. T?ch NECELÝCH patnáct stovek je za repasi CELÉ poloosy v?etn? demontáže/montáže z/do vozu. A to, co se tu prodává za ?ádov? 3 litry po leckterých distribu?kách, jsou leckdy úpln? stejn? d?lané repase, a ne nové kousky - akorát se d?lají n?kde v Itálii, a tady se prodávají vým?nným zp?sobem. Kdežto Glogar je repasuje sám. Ale jak je komu libo...
na Glogara jsem tady dával kontakt tak p?ed m?sícem do podobn? se jmenujícího threadu
shrnu to - ten ?lov?k je kouzelník (v pozitivním slova smyslu), ochotný, šikovný a levný
m? kdysi nabízel repasi homo kloubu, ke kterému nem?l v t?ch katalozích druhovýrobní náhradu (všchny nabízený se lišily o pár zub? na tisícihranu) do 14 dn? že vyrobí duplikát!!!!!!! za 2 litry.....
origo byla pouze celá poloosa za 11kkc
shrnu to - ten ?lov?k je kouzelník (v pozitivním slova smyslu), ochotný, šikovný a levný
m? kdysi nabízel repasi homo kloubu, ke kterému nem?l v t?ch katalozích druhovýrobní náhradu (všchny nabízený se lišily o pár zub? na tisícihranu) do 14 dn? že vyrobí duplikát!!!!!!! za 2 litry.....
origo byla pouze celá poloosa za 11kkc
Jsem moto laik a u meho auta (ford fiesta III, 1.1, r.v.1993) neco porad klepe (opravar mi rekl, ze je to kloub poloosy).
Mohl by mi prosim nekdo vysvetlit co to je (kolik tech kloubu na poloose je). Nebo nahodit jen nejaky odkaz, kde bych se podrobnejsi informace o tomto dozvedel?
Dekuji moc Frupper
PS: timto se omlouvam, ze jsem omylem zaradil dotaz do sekce "Ojeta auta"