Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

26 komentářů

Ahoj lidi, chtel bych koupit A6. Zvazuji motory 1.8T a 2.5TDI. Prosim poradte co bych spise mel zvolit... nejake ty pro a proti... kolik asi tak zerou ... dik za radu
Moc tohle neni moje parketa, ale vcera zrovna jsme se bavili s kamaradem o motoru 2,5tdi V6. Pokud je to tento, tak opravdu pro zajimavost se musim rozdelit o informaci ohledne vymeny rozvodovejch remenu a kladek. Ve znackovem servise to stoji pres 60 tisic, remenu a kolecek je tam pozehnane a neni to zadna sranda. U melouchare ze znackoveho servisu to same nekdo poridil za cenu neco pres 20... Coz je krasna cena, ale presto docela dost...! 😊
Zdravim, kamarad si koupil audi A6 avant 2,5TDI V6 Tiptronic najeto melo kolem 100t km nekolikrat to auto bylo v servisu kvuli uniku oleje a hlavne kvuli tomu, ze to casto jelo jen na 4 valce! az pri 4. navstene servisu se zavada podarila opravit! minuly tyden jsme s tim jeli a z niceho nic konec. Odeslo palivove cerpadlo, u auta teto tridy je to s podivem, aby pri satvu tachometru 140t km odesla takto dulezita vec (nove cerpadlo 23000, repas 11000) svezeni je to pekny, s tiptronikem a klimatizaci si to bralo prumerne 11l nafty,pri klidne jizde se s tim da jezdit i za 8l (nevim jak se to dokaze) pry jeste jedna zavada a auto jde z domu! mozna jenom kapl na nejakej smejd... Hodne stesti! jinak to razeni je des!Zlatej manual!!!!! jinak kdyz rucicka palivomeru ukazuje pul nadrze, je tam SUCHO!!!!
Výdrž a spolehlivost 2,5 TDI V6 nemohu hodnotit, ale tady jsou moje poznatky z jízdy s autem, které mělo najeto cca 5 tis. km😒br />
- kultivovanost chodu absolutně žádná, naopak mám pocit, že je to ještě větší traktor, než 1,9 TDI R4, a to je co říct;

- není to motor, ale vyvíječ točivého momentu, a to ještě jen v extrémně úzkém rozpětí otáček (plynulý "piánko" rozjezd nemožný, plynulé přeřazaní dolů, ale i nahoru nemožné, ubrání plynu bez vyšlápnutí spojky, aniž by to posádce řádně "nezacvičilo hlavičkami" rovněž nemožné...);

- při jízdě motor nepříjemně duní.
no chlapaci, s tdi mam zkušenost takovou,že jede celkem dobře,je docela spolehlivy ale ma udesne drahou udrzbu(ty kladky,cerpadlo,vahy vzduchu), jet se s tim za 8 v pohode da (ale to i za 12-14) i s tiptronicem,kterej neni spatnej ale uz jsem zazil lepe udelane a sladene prevodovky.motor ma opravdu uzke pasmo zaberu a volil bych ho jedine s automatem,kterej to castecne zastře ale kultivovanost zetoru je tragická,stejne tak jako opotřebení tiptronicu

1,8T pro zmenu casto potkavaj neprijemny zavady-zvlaste na rozvodech a v A6 je to utrapeny motor uz po 100-150tkm,dost žere 9-13l průměr a vyžaduje taky často údržbu,tah má ale konstantní a jede taky slušně,je tišší a celkem kultivovanej

ono do A6 se moc dobrejch motoru nedavalo a tak bych asi doporucil přes všechno možný to tdi... :?
No, ber můj příspěvek jako jednu z možností. Měl jsem A6 2,8 a tak poruchové auto jsem ještě neviděl. A že jsem těch aut už měl. Nebylo týdne, kdy by něco nevyběhlo. Krajně nespolehlivé auto, hlavně v elektronice. Možná to byl ten pověstný kus, jeden ze sta, ale já ho měl. Vlastně už ho mít nebudeš, smůlu jsem vybral já.
cpt. Nevr
No, ja bych bych teda byl pro 1,8T, pod 8l/100 km se v pohodě dostaneš. Mam octavii s 1,8T, najeto 70 000, a motor mi přijde vynikající >😁 , můžu jen doporučit. S TDI (1,9 90koní) mam zkušenosti akorat z autoškoly >😁 , dost hrubej chod, přes 3500 ot. dost hnusnej řev 😊. 1,8T je vyrovnaná až do 6500 ot.
Tak nejak prestavam mit o A6 zajem, kdyz tady ctu jak je poruchovy a motory stojej za ... Skoda, je to moc hezky auto. Ted jeste zvazuji A4 1.8T - mate nekdo zkusenosti? Jinak dekuji moc vsem za vase odpovedi!
A4 je určitě lepší volba než A6, ale paradoxně tu platí - čím novější, tím horší. Audi je naprosto nejnespolehlivější značka, jakou znám. Teď tu mám právě fakturu na 26.156,65 Kč za výměnu destiček + kotoučů na A6 4B20 v Auto Jarov. Hodinová sazba 939 Kč bez DPH (s DPH 1117,41) - to je stejný u A4 i A6. Spojka se dělala minulej měsíc, cena s prací 46.318,25 Kč (pro srovnání - na AR 156 stojí závodní kotouče sk. N s drážkováním a vrtáním + destičky od OMP 11.867 Kč vč. DPH a vyměním ti je za půl dne). Každej měsíc byla na tý A6 nějaká závada (první bylo CD, potom centrál na pravých př. dveřích, pak zadní pravej závěs (komplet výměna), potom servoložisko, pak spojka klimatizace, potom zadní zámek, pak spínač výstražných světel utavil reostat (nesvítila půlka palubky), potom prasklá svíčka, nefunkční hands-free, pak klekla úplně (servomotorek na škrticí klapce), potom haprovalo dobíjení, atd. Je to benzin, 109.000 km, 2 roky starej křáp. Ale tím, že to je benzin, je to výhra, protože když vezmu ten stoh faktur za 2.5 TDIčko, tak to je každýho čtvrt roku tak 14-18.000 Kč v nákladech na servis. Zadarmo drahý. Vyprdnul bych se osobně na Audi a mrknul bych se po něčem, co občas i dojede, kam má. Ale dělej jak myslíš, je to tvoje věc. Když nevíš, co s prachama...
Obecně k Audi bych ještě dodal, že je to současně nejneopravitelnější značka, jakou znám, jelikož všechno je uděláno tak, aby si s tím i dobře vybavený automechanik neporadil, jelikož nemá speciální dílenské přípravky, které jsou potřeba snad úplně na všechno, včetně např. jinak dobře přístupných štekrů na zapalovacích cívkách: bez poškození je za použití klasických "páčidel" prostě nejde uvolnit.

Pomíjím přitom skutečnost, že na japonských autech ty štekry vypadají sice na první pohled stejně, ale jdou uvolnit bez použití jakéhokoli nářadí holou rukou...

Jednou jsem u Audi A4 měnil H7 žárovky v obou světlometech snad 3 hodiny: ani si neumíte představit, jak debilně je to konstruované ("ježek v kleci" je oproti tomu úplná sranda)! Ten konstruktér snad ani nepočítal s tím, že bude třeba žárovky čas od času měnit. Anebo s tím naopak počítal velmi dobře, jelikož značkové servisy přece také musejí z něčeho žít...
matuS
na 206 sa prava H4 meni demontazou svetla...takze aj frantici su blbi
Jenže je "demontáž světla" a "demontáž světla". Na rozepisování nemám čas, ale věř mi, že je mezi tím podstatný rozdíl: opravdu neznám horší způsob, než u A4, třebaže potřeba demontovat světlomet pro výměnu žárovky se postupně stává standardem napříč všemi značkami a typy vozů.

A to nemluvím o "podstatnějších" záležitostech v rámci běžné údržby a zejména v případě potřeby nějakých oprav, kterážto je u Audi poměrně častá...
Tak ted tedy opravdu nevim... . Nekolikrat jsem se v Audi A6 a allroadu vezl (jako spolujezdec) vzdy s 2.5TDi / 132kW (s automatem i manualem) a byl jsem takrka nadsen a to zejmena rozsahem pouzitelnejch otacek a kultivovanosti! (1500-4000 -> zarazecka do sedadla) Jiste, ze je to velmi a opravdu velmi zkreslujici, kdyz neridite, ale nejakejch nadstandartu bych si jiste povsiml. O spolehlivosti vim jen to, ze obema autum se rozkouskovalo turbo (oprava ve Francii za cca 300tis Kc).
Tak uz nechci ani A4 >😁 nemam prachy na to, aby je cpal servisum...
colman: Zase bych svoje rozhodnuti rozhodne nestavel na to, co rika par lidi 😄
Ja vim no, ale kdyz tady jsou jen negativni ohlasy 8-s radeji se poohlednu po nejake Hondě ... ( ale Oktavka nebo Pasat 1.8T nevypadaj taky spatne)
krakatit
Problem mnoha aut je, ze jezdila jako sluzebni a byla patricne honena a ne prilis servisovana, nebo mizerne (viz. vymeny oleju - vymenime pulku oleje, zbytek dolijeme novym, filtr proplachneme, atd.) no a A6 je typicky "manazersky" sedan, stejne tak jako Octavka ci Passat...pak si to auto vyhonene se stocenymi kilometry koupi a lamentuje...nerikam ze to tak je vzdy ale mnohdy ano...
krakatit: právě naopak! Jedině tyhle "manžerský křižníky" dostávají značkový servis za 1117,41 na hodinu. Rozpočet průměrné rodiny s měsíčním příjmem 33.000 Kč brutto by taková palba přivedla rychle na mizinu. No a Audiny, který jsem tu zmiňoval se dávají tak po 3 letech pryč. No a to toho zase tolik nenajezdí, protože polovinu km ujedou šéfíci v náhradních vozech...
Přesně tak! Kdyby se všem vozům na našich silnicích dostávalo takového servisu, jako právě těm služebním, tak...

V případě servisu služebních vozů totiž nikdo nešetří, na rozdíl od situace, kdyby to měl platit ze svého.
Precital som prispevky a ... tak skusme aj druhu stranu mince.

Mam A4 (99 DE povod) 1.9TDI a vymeni ziarovku nemam problem za 10min.

Na prd je to, ze motoy su ulozene pozdlzne, takze ak mas V6, tak nemas tam miedto. Vymena rozvodoveho remena znamena zlozit cely predok 😒

Vaha vzduchu mi uz skapala ... mrcha (oprava 4000Sk u neznackoveho servisu) a to je problem aj pre VW a Skoda (Bosch-*-system).

Skratim to😒br />
+ spotreba (do 6,5L mesto + DE dialnica 150 priemer)

+ slusne jazdne vlastnosti

+ dobra klima

+ nehrdzavie

+ zozenies na to vsetko za relativne dobru cenu

+ zatial ma nenechalo na ceste

+ nenarocna zakladna udrzba (doma)

- interier je sice hodnotny, ale mohol by byt trvacnejsi

- zle pristupny a este k tomu rozvodovy remen

- niekedy si bez specialneho naradia nepomozes

- znackovy servis (na strednom SK) stoji za h...o

Kazde auto ma +/-
Debimeter za 4000 SK? To bol ten recyklovaný? Originál diel stojí via ako dvojnásobok tejto ceny...
Ak aj bol recyklovany, tak je mi to jedno. Uvidime kolko KM vydrzi.

Dufam, ze to bude viac ako povodny. VW group nema v poslednej dobe ziadne technicke inovacie (okrem modelov) a aj to co vyraba, poriadne netestuje. Prachy idu do brazilskych bordelov :?
Ja osobne nemuzu hodnotit, ale mam pribuzny ty meli A6 asi z roku 1995-6 najeto asi 530 tis., bohuzel jim to krute naborili,jinak jako celek naprosto spolehlivy. Dalsi A6 najeto pres 300 t., bylo ukradeno ( v CR , dke jinde 😄 ). Nyní maj 2 A6, radove rocnik 2000, najeto pres 200 tis., neslysel jsem zadny stiznosti. No ale na druhou stranu drahy pojisteni, pov. ruceni a servis ve Svycarsku. Nic pro me 😄
mrkněte na [odkaz] jsou tam auta za super ceny
Soused roky jezdil v Octavkách 1,9 TDI - bez problémů ,jen si to chválil, vždy najel přes 250 tis.km.Na jaře přešel na A6 1,8T (zabavené z leasingu).Je to luxusní vůz na dlouhé štreky a člověk zvyklý všude jezdit autem najednou zjistí že mu jeho kára žere místo 5l nafty 10l benzínu,že pneu 17" stojí 2x tolik a návšteva servisu je noční můrou.Takže spíš záleží na tom jestli chceš takové auto živit. Parkrát mne nechal svést,ale 1.8T je pro A6 slabé,motor se trápí.Auto o třídu níž s dobrým motorem je lepší volba. 😉
Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.