Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

piste !
v mojom okoli vsetci tvrdia, ze to zmysel nema, pretoze sa este nikto kto ma znacenie skiel nikdy nestretol s tym, ze by sa tie cisla nejako overovali, ze by sa skontrolovalo v pripade, ze na sklach je vyrazene vyrobne cislo karoserie, ci sa naozaj zhoduje...

na druhej strane za max 1.000 SKK co to stoji, to asi nie je az ta odveci, myslim, ale ze zlodeja to neodradi
no ja by som auto, co ma na sklach iny VIN kod ako je VIN kod karoserie nekupoval, a asi nebudem sam 😄

co sa tyka nejakeho vygenerovaneho kodu, ten asi velky zmysel nema, ale VIN kod nejaky zmysel ma, hoci profesionalov to urcite neodradi...
Smysl to asi ma hlavne v tom, ze za corku s vyleptanym kodem (jakymkoli) dostane corkar od prekupnika (upravce) mnohem min. Komplet nove zaskleni na auto nizsi stredni tridy prijde podle mne tak na 25000 - 30000 a to se musi do ukradnuteho auta investovat. Jinak jsem nekde cetl nebo slysel o bdelem ceskem celnikovi kteremu bylo podezrele, ze polak do Polska jede Audinou s polskou SPZ ale s vypiskovanym kodem CZ-xxxxxxx. Tak to auto trochu proklep - polak si prestoupil k policajtum a puvodnimu majiteli tu Audinu vratili driv nez zjistil ze mu ji ukradli.
Muj nazor: Pokud bude stat prave o tvoje auto, tak ti to nepomuze. Pokud mu pujde o to, ukrast proste neco, na co narazi - proste zrovna potrebuje nejakou Oktavku TDI pro nejakej bazar - a dokud nebude to VIN na skle mit dejme tomu polovina aut, tak to smysl ma. Jen blbec by krad auto s VINem, radeji si popojde a ukradne dalsi v rade. Proto si myslim, ze smysl to ma prave u tech beznejch aut (Skoda, VW), kterejch je dost a ve kterejch je "bohatej vyber" ...
A navíc je tu ještě jeden aspekt pro kódování skel - pojištění. Řešit dilema leptat-neleptat u mě bylo velice jednoduché. Pojišťovna mi prostě řekla - pane, dejte si za 650,- vyleptat VIN a my vám každý rok slevíme 970,- k. českých. Takže pokud vydržím platit pojistku 5 let, zůstane mi v kapse 4850-650=4200,- Kč. Sice budu mít poleptaný okna nějakým VINem, ale snad to auto tak moc nezohyzdí.
Ten CAR CODE som chcel kupit na svojho Focusa. Neviete, ako su na tom tieto auta so zabezpecenim/ako sa (ne)kradnu?? Mam FF Ghia 1,6 automat.
Fordy sa nekradnu, aspon nie v takom rozsahu ako Skoda, VW. Na ciernom trhu zrejme nie je o Fordy az taky velky zaujem. Podla mojho nazoru su najmenej rizikove azijske pekace ako Kia, Daewoo a pod. Na to ziadne zabezpecenie netreba, take auta profesionalnych zlodejov nezaujimaju.