Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

14 komentářů

panther
Přívod vody nemám, tak vapka asi nepřichází v úvahu. Napadlo mne, že bych průběžně do garáže tak do 50l soudku nanosil vodu a pak z toho nějak šikovně pomocí nějakýho čerpadýlka mohl slabší hadicí umývat auto(pochopitelně bez šamponu-ekologie). Ještě taky těsně pod garáží cca o 4m níže protéká říčka- to je druhá možnost, přímo nasávat. Někaký drahý ponorný čerpadlo nepřichází v úvahu, Budu to realizovat pokud to bude dost levný. Mám tam taky pouze 220V.Nemáte nějakej nápad na tyto dvě varianty? díky >😁
Tommy100
Když dáš tu hadici do soudku vody, který bude třeba na židli(vyvýšený) tak i vapka ti pojede 😉
panther
No ta vapka by byla asi nejlepší ale dejme tomu soudek 50l -dá se nějak regulovat průtok aby to nebylo hned prázdný?
JOB
ta vapka si vezme co potřebuje víc nic ,spíš bych měl strach že nebude potřebný přísun vody do wapky a ta brzo odejde.
Tommy100
problém je jen s nasátím...mám ji dva roky, používám výhradně sud a zatím v pohodě 😄
panther
Specifikuj-" problém s nasátím"? Nebylo by těch 50l hned vystříkáno? dík >😁
Tommy100
s hadicí je třeba nějak "pomáchat", případně do ní vodu nalít a pak až ponořit do sudu...
Spotřeba vody je slušná to jo...na to auto spotřebuju tak kolem 100litrů, ale tak to šampónoju a pak oplachuju :yes:
takže znova opakuju, auto do myčky a do sudu švestky :yes:
panther
A s kalovým resp. ponorným čerpadlem nemáte zkušenosti, jestli by to alespoň stříkalo nebo pouze teklo? Je mi jasný že záleží na přečerpání vody za 1hod., jak se uvádí v parametrech. 😄
Omlouvám se za moje předchozí příspěvky, ale docela mě tento thread pobavil.
Nic neřeš, zajdi do OBI nebo tak a kup čerpadlo, které má nejmenší průtok a aspoň nějaký tlak (porovnej víc kusů) - to aby ti těch 50 litrů vydrželo co nejdýl. Mám doma malý čerpadlo, který tahá 700 litrů za hodinu a dostříkne tak 20 metrů - tak to asi ne. Takový ponorný čerpadýlko pro tebe bude stát tak 800-1000 Kč.
panther
Vím že to myslíš dobře ale není nad to, když už někdo má něco vyzkoušený. Kup to a to a pak uvidíš je rada míněná sice úpřimně ale bohužel.. >😁
Tommy100
Regulovat se to dá...většinou bývají i nastavitelné trysky... :yes:
JOB
no jestli trváš na nějakém soudku,tak pak se dá běžně koupit malé čerpadlo které nasadíš na vrtačku.Ale jestli máš poblíž potok,tak si kup klasický čerpadlo a není co řešit 😉
Auto si umyj v myčce a do soudku dej švestky >😁