rbr, prochy: Ani nevíte jak vám závidím, že už jste ty rozjezdy vyřešili. Mně se v pátek konečně podařilo dát dohromady ukostření lambdy (na plášť lambdy jsem přichytil drát kovovým páskem a připojil ho na blok motoru - přesněji na jeden ze šroubů olejové vany), ale změna veškerá žádná. Nic se tím nezhoršilo ani nezlepšilo ani o trochu. Tak už nevím. Ještě mám podezření na konektor lambda sondy - jde jaksi podezřele zlehka rozpojit a vytáhnout. Prý by v něm mělo být nějaké gumové těsnění, které jsem ale u sebe nenašel. Že by byl pes zakopaný tady? Nejhorší je, že teď vůbec nemám čas si s tím hrát, musím momentálně řešit spoustu jiných věcí. Jen mě tak napadá - ve středu večer jedu do Prahy a budu tam do neděle. Pokud bych měl některý večer čas (jedu tam totiž pracovně a přes den budu hodně vytížen), nenašel by se někdo s většími zkušenostmi, kdo by na to se mnou ještě kouknul?Začínám už málem propadat zoufalství 😒
kratas - gumy v konektrou lambdy jsem si taky nevšimnul. Ty jsi ale s někým dělal test, že? A hlásí ti to 37 jestli pamatuju. Já si taky udělal kostru na plášť lambdy a bylo to k ničemu, zřejmě mi chybí spojení plášť - vodič. Asi by v tvém případě chtělo proměřit, zde tu kostru teď na vodiči z lambdy opravdu máš - ale raději někým zkušenějším, mohl by sis nadělat víc škody. Ty jsi někde z Moravy, tuším.
Rbr: Tak uz si tu lambdu uzemnil?
prochy - jo, koupil jsem si takovou plastovou spojku na kablíky, zrušil jsem původní spoj u konektoru ŘJ a sezvakl spojkou kablík před konektroem lambdy (na straně k lambdě) a propojil na šroub hlavy motoru - tam by měla být kostra solidní. A zatím beze změn, tedy ŘJ spolupracuje s lambdou.
Jinak jsem toho moc nestihl, na kablíky v 5, dveřích jsem nekoukl. Pak mě napadlo, já mám kombíka, nevím co ty, jestli v tom nebude odlišnost.
Jinak jsem toho moc nestihl, na kablíky v 5, dveřích jsem nekoukl. Pak mě napadlo, já mám kombíka, nevím co ty, jestli v tom nebude odlišnost.
rbr: Diagnostiku jsme dělali s Robem (respektive ji dělal Rob, já jen koukal, tak abych mu tím množným číslem neupíral zásluhy 😃). Dělali jsme ji natřikrát. Poprvé vyšel kód 11, napodruhé 38 (oxygen sensor: voltage constantly too low - lean mixture), potřetí zase 11. Z tohoto průběhu jsme usoudili na nějaký špatný kontakt. Navíc problém s lambdou by odpovídal i tomu, že se mi žádné cukání za studena neprojevuje při provozu na LPG (do toho lambda nekecá 😃 Jinak su z Brna 😄
prochy😜okud by sis našel čas bylo by to super. Jen ještě nevím jak to budu mít s časem já, jedu tlumočit na jedno školení, kde bude vesměs program od rána do večera, ještě nevím jak budu mít volno. Každopádně Ti zkusím zavolat (telefon na mě je 608 437 957). Kde jsi v Praze k zastižení? Já budu v Holešovicích.
prochy😜okud by sis našel čas bylo by to super. Jen ještě nevím jak to budu mít s časem já, jedu tlumočit na jedno školení, kde bude vesměs program od rána do večera, ještě nevím jak budu mít volno. Každopádně Ti zkusím zavolat (telefon na mě je 608 437 957). Kde jsi v Praze k zastižení? Já budu v Holešovicích.
kratas - asi mi něco uniklo, Holešovice snad nejsou v Brně😄 ...já měl zafixovaný, že se vyskytuješ jen na Moravě a jezdit do Prahy kvůli diagnostice?...teď už to chápu, to jsem se mohl nabídnout i já.
No, myslím, že Prochy ti to důkladně proklepne, taky jsem tady snad vše probrali v uplynulých dnech...
Prochy - co ty kabely vzadu, dostal ses k tomu?
No, myslím, že Prochy ti to důkladně proklepne, taky jsem tady snad vše probrali v uplynulých dnech...
Prochy - co ty kabely vzadu, dostal ses k tomu?
Ne nedostal. A ani se mi do toho moc nechtelo se priznam. Jinak jsem o vikendu skorotchanovi vymenil lambdu v DOHC (puvodni mel taky spatne uzemnenou 2V) a podival se na to matpatovi (jak mu nesel dolu volnobeh). Mimochodem bydli o ulici vedle me. Mel v p...😒br />
1.) TPS (cidlo skrtici klapky)-draty mely uplne rozdrolenou izolaci-vsechny 3 hole vodice byly smotane dohromady, navlikl jsem na ne buzirky, vlastni cidlo OK.
2.) MAP (cidlo absolutniho tlaku v sani)-hlasilo chybu (42) pouze v dynamickem testu, vymenen.
3.) Lambda-u tak zanedbaneho auta se to dalo i predpokladat. Napeti jsem nameril jednou 0V jindy zamrzle na 0.3V. Ceka na vymenu.
Jinak jestli to nekomu k necemu bude; puvodni problem😒br /> pri stani volnobeh OK (~900 rpm), pri rozjeti se z kopce furt 900, ale po slapnuti na plyn uz nikdy nespadl pod 1500 rpm, pouze pri uplnem zastaveni vozu. Volnobeh se srovnal az po opraveni TPS a resetu RJ s naslednym nastavenim volnobehu (3min volnobeh, 2min 1200rpm a 8 km rozlicne jizdy). Az pote byl jeste proveden dynamicky test s naslednym odhalenim vadneho MAP. Je s podivem, ze auto v tomto stavu jeste celkem slusne jezdilo.
1.) TPS (cidlo skrtici klapky)-draty mely uplne rozdrolenou izolaci-vsechny 3 hole vodice byly smotane dohromady, navlikl jsem na ne buzirky, vlastni cidlo OK.
2.) MAP (cidlo absolutniho tlaku v sani)-hlasilo chybu (42) pouze v dynamickem testu, vymenen.
3.) Lambda-u tak zanedbaneho auta se to dalo i predpokladat. Napeti jsem nameril jednou 0V jindy zamrzle na 0.3V. Ceka na vymenu.
Jinak jestli to nekomu k necemu bude; puvodni problem😒br /> pri stani volnobeh OK (~900 rpm), pri rozjeti se z kopce furt 900, ale po slapnuti na plyn uz nikdy nespadl pod 1500 rpm, pouze pri uplnem zastaveni vozu. Volnobeh se srovnal az po opraveni TPS a resetu RJ s naslednym nastavenim volnobehu (3min volnobeh, 2min 1200rpm a 8 km rozlicne jizdy). Az pote byl jeste proveden dynamicky test s naslednym odhalenim vadneho MAP. Je s podivem, ze auto v tomto stavu jeste celkem slusne jezdilo.
Prochy: hm, tak to je síla, to ti asi byl Matpat hoooodně vděčný. A myslím, že ten stav zapadá do toho, co jsme tady probírali.
Ty jsi měl vlastní MAP na výměnu? To se pak dělá, když máš z čeho měnit.
Ty jsi měl vlastní MAP na výměnu? To se pak dělá, když máš z čeho měnit.
Prochy, diky moc za sobotni servisni zasah. Motor ted slape urcite lip, rychleji reaguje na plyn, pomerne rad se vytaci a vubec jeho chod je plynulejsi. Ten problem s volnobehem se bohuzel druhy den opakoval - otacky opet padaly az po uplnem zastaveni. Dnes rano se to zase kupodivu chovalo spravne. Predpokladam, ze to muze mit na svedomi ta spatna lambda nebo ten spinac volnobehu (nebo jak to tam bylo nazvano), jak nam vypadlo behem testu... Cili musim se nekde poohlidnout po ty lambde a pak se uvidi. Jeste jednou diky.
Matpat: Ted tady jednu nabizel Michalides. S tim volnobehem je to divny. Ale dalsi veci bych resil az po namontovani funkcni lambdy. Kdyztak zkus vypojit jeji konektor (dole na nosniku u preniho kola ridice, kabel vede k vyfuku na lambdu).
matpat: promiň, nepleteš si to s běžným chováním volnoběhu po nastartování? Prvně se to po startu má vyšplhat na 1 200 ot(dejme tomu i 1 5000), po několika sekundách pak klesnout.
rbr: nepletu. chova se to tak i po 20 minutach jizdy
michalides: mas jeste na prodej tu lambdu?
p.s. jak je slozita jeji vymena?
michalides: mas jeste na prodej tu lambdu?
p.s. jak je slozita jeji vymena?
rbr: Ale ne, neuniklo Ti nic, já se vyskytuju hlavně na Moravě, konkrétně v Brně (a tam Holešovice opravdu nemáme 😃, ale zítra do Prahy jedu na několik dní víceméně služebně (přesněji řečeno za živností), takže cestu vyúčtuju klientovi. Snad se mi podaří urvat pár hodin, které by se Prochymu hodily, abych se za ním mohl stavit a mrknout na to s ním.
O víkendu jsme s fidem vyndali pár věcí z té rozstřelené sirky - pokud by byl zájem o lambdu či řídící jednotku či spousta jiných věcí tak se ozvěte - lambdu a řj mám doma, zbytek na autě 10km za Prahou. A teď to nejdůležitější: lambda 800,- EEC-IV 2500,- při kompl. odběru 3000,-
Michalides: jo tak to jsou slušný ceny! Jak se zdá, já to snad nakonec nepotřebuji....musím to zaklepat. Zdá se, že jsem JEN neměl propojení z pláště lambdy do sig.země.
Ale to ti asi doma dlouho nevydrží.
Ale to ti asi doma dlouho nevydrží.
ta labmda - změřeno - odpor mezi kablíkem zemění a pláštěm 0,0prd takže zemní úplně nádherně. ten zemnící vodič je na lambdě chycen trochu bokem - je vidět že vede na plášť
Kratas: Klidne se ozvi. Asi by to chtelo cele promerit a udelat diagnostiku. Ja jsem po tom ukostreni jeste ihned udelal reset jednotky, nastaveni volnobehu (uz vzpominanych 3 min volnobehu, 2 min 1200 rpm a 8 km rozlicne jizdy), a pote dynamicky test s naslednym nastavenim volnobeznych otacek. Je ale mozne, ze treba budes mit stejny problem jako Rbr, tzn. sondu bez propojeni sig. zeme na plášť lambdy. Tel:608833210
Ještě mám teď jeden problém. Před nedávnem jsem objevil na kardanu zatuhlý zadní křížek (u diferenciálu). Nechal jsem ho vyměnit v kardan servisu Kony ve Zlíně. Naštěstí mám ještě jeden kardan, který sice není v ideálním stavu, ale jezdit se s ním dá, takže jsem po dobu opravy nebyl odsouzen k chození pěšky 😄 Spravený kardan už mám zpátky, dával jsem ho do auta ve stejnou dobu kdy jsem přezouval na zimní gumy. Od té výměny se mi ale objevil jeden problém - v rychlostech mezi cca 50 km/h až 80 km/h se mi ozývá nechutný hukot a jsou cítit i mírné vibrace. Tak přemýšlím, jestli se takhle můžou projevovat ty gumy (jsou to Barum Polaris, nemám s nimi žádné zkušenosti) nebo jestli je to kardanem. Že jsou zimní gumy hlučnější to vím, ale pokud ty Barumky opravdu dělají tohle, tak je to extrém. Měl jsem předtím Dunlopy a Klébery a nic co by se aspoň vzdáleně podobalo tomuto jsem s nimi nezažil. Spíš mám strach z toho, že mi blbě vyvážili kardan (a to jsem za vyvažování zaplatil nějakých osmnáct stovek), protože podobné chování auta jsem už zažil, když jsem měl roztrženou hardyspojku (ta je ale teď OK). Chci zkusit nazout zpátky letní pneu a vyzkoušet jestli se něco změní, ale teď na to prostě nemám čas, tak jsem se zatím jen chtěl zeptat, jestli někdo nemáte s Polariskami nějaké podobné zkušenosti. Rychlou vizuální kontrolou jsem na nich neobjevil žádnou vadu (boule apod.), kola jsem nechával před přezutím převážit.
kratas- já ti jen ty pneumatiky NEVYVRÁTÍM, neboť sám mám zkušenost, že hučení + vibrace MOHOU (a nemusí) být pneumatikama. Se zimníma si teď někdy připadám, jak když startuje letadlo m😒
kratas : když jsem sirku koupil, tak jsem k ní měl jako druhou sadu pneu právě polarisky na plecháčích, už tehdy byly jeté, letos v zimě je pojedu už po třetí a nikdy jsem hluk tebou popisovaný nezaregistroval - asi jsem tě moc nepotěšil, ty tvoje barumky jsou funglový?
sm: Ty barumky jsou téměř nový, koupil jsem je od známýho (manžela sestřenice mé ženy) i s plecháčema. On svou Sirku vyměnil za Chryslera a tyhle kola mu zůstaly doma, jezdil na nich jednu sezónu, ale jestli najel čtyři tisíce tak je to moc. Vzorek byl prakticky netknutý. Teď mě ještě napadá, že jsem neudělal jednu zcela zásadní věc, tj. nezeptal se jeho, jestli mu to taky nedělalo. Hned to napravím.
Tak jsem tu pár dní nebyl a nežli jsem to všechno přečetl, řeknu Vám byla to pěkná dřina.
kratas 1 800 za vyvážení není málo, jel bych tam a reklamoval to. Gumy "hučí", mě teda taky, ale nevibrujou. Kdyby to dělaly jen okolo 80-90 km/h, tak bych myslel, že jsou nevyvážená kola, ale od 50 výš, to bych šel fakt po tom kardanu. Asi jsem tě taky moc nepotěšil, ale jsou věci jako reklamace, tak jich využij. Stajně by mě zajímalo, jak to dopadne, dej to sem pak vědět.
kratas 1 800 za vyvážení není málo, jel bych tam a reklamoval to. Gumy "hučí", mě teda taky, ale nevibrujou. Kdyby to dělaly jen okolo 80-90 km/h, tak bych myslel, že jsou nevyvážená kola, ale od 50 výš, to bych šel fakt po tom kardanu. Asi jsem tě taky moc nepotěšil, ale jsou věci jako reklamace, tak jich využij. Stajně by mě zajímalo, jak to dopadne, dej to sem pak vědět.
Všechny vás tu zdravím. Moje DOHC má kouslý termostat, a to v poloze otevřené, takže netopím a hlavně motor se nedostává na správnou pracovní teplotu. Mám trochu obavy, jestli zvládnu výměnu. Můžete někdo poradit, kolik asi chladící kapaliny musím vypustit, než začnu, co je to ten šlic (vyčetl jsem z nějakého staršího příspěvku) a jestli je pravda, že neoriginální termostaty nemají odvzdušňovací otvor (0,8mm) a tudíž je nutno ho vyvrtat. Dík
kerry: Neoriginální termostaty nemívají otvor pro odvzdušnění hlavy při nalévání nové chl. kapaliny. Někdy bývá na dosedací plošce malý „zákus“, který tento otvor supluje. Pokud není, doporučuji malý (stačí 0,8 mm) otvor vyvrtat, a pochopitelně termostat umístit tímto otvorem nahoru (platí i pro „zákus“). Jinak se může stát, že Ti zůstane pár litrů kapaliny „navíc“, a hlava bude suchá. Pochopitelně, že kapalina za nějakou chvíli nateče, kam má, ale i ta chvíle hlavě rozhodně na životě nepřidá (pochopitelně za chodu). Jinak výměna je (aspoň u DOHC) naprosto triviální záležitost bez záludností.
rob2 and all: Opravdu je lepší mít v termostatu dirku ? Já tam teď mám neoriginál a dirka ani výkus tam žádný není a o můj motorek se bojím. Přeci jen 1.8TD moc nepotřebuje. Stačí malinká blbost a už se to veze. A bude to pak topit stejně . Popiš přesněji postup? Bojim Bojim 😄))
jirkaking: Jde jenom o to, aby měl vzduch v hlavě motoru možnost "utéct" při nalévání chl. kapaliny do prázdného systému. Termostat mi tak těsnil, že mi v hlavě motoru zůstala vzduchová bublina, a nebylo tím pádem kam nalít zbytek kapaliny. Ani po nastartování se nic nezměnilo! Po odvrtání zmíněné dírky (fakt stačí 0,8 i menší) bylo vše OK. Pokud se při výměně termostatu, nebo výměně chl. kapaliny vejde do systému příslušné množství, není co řešit - termostatem vzduch prošel, hlava se zaplavila. Lépe nalévat pomalu - aspoň u mne. Dírku jsem vyvrtal v horní části, aby šla hladina co nejvýše. Originál měl dírku podstatně větší, těsněnou takovým kovovým "špuntíkem". Tlak čerpadla "špuntík" přitlačil na onu dírku, takže se za chodu motoru omezil nežádoucí průtok kapaliny. Jednoduché, funkční, ale předělat to nešlo.
To je asi důvod proč mi tak znatelně ukazuje teploměr otevření a zavření termostatu. Budu asi o víkendu vrtat. No naplánoval jsem si toho dost. Ještě že bude hezky. 😄))
jirkaking: Znovu opakuji: Dírku jsem musel vyvrtat proto, že jsem do systému nemohl dostat dostatek kapaliny, a potřebovel jsem jet. Pokud je systém plný ( vešlo se předepsané množství kapaliny - vzduch netvoří bublinu, nebo termostat již aspoň jednou otevřel = teplý motor), je otvor vlastně k ničemu, a spíše na škodu. PS: Ten otvor samozřejmě funguje i opačně - při vypouštění kapaliny odteče bez problémů i z hlavy a bloku. Tam to ale není tak podstatné a nebezpečné, jako jízda se suchou hlavou.
Asi tomu nějak nerozumím, takže je-li nutné podle množství nalité kapaliny, odvrtáš si dírku do termostatu a s ní pak jezdíš? Bez nějakého "zalepení"?
No tak jsem na vážkách má cenu tam tu dirku dělat. Je to lepší pro motor ? Bude to stejně topit ? Já s doléváním kapaliny nikdy problém neměl. Chci pro svoje autíčko udělat jen to nejlepší.
.. zajimala by me jedna vec. Na mem puvodnim aute Sierra 2.0S (Coupe, sport uprava, r.v.89) byli dve polohy sibru (vyklapeni). Kdyz jsem klickou otocil o 360 stupnu vyklopilo se to na 1. stupen a po druhem 360 stupnich na 2. stupen. Vysouvani bylo stejne. Ted mam jiny Sedan 91 a tam mam pouze u vyklapeni 1. supen. Tzn. ze otocim jen o 360stupnu a dal to nejde. Ty 2 stupne mi vyhovovali vice, protoze pri to m prvnim to vice huci a moc nevetra. Jak jste na tom vy? Da se ten druhej stupen nejak dostelovat, pripadne seridit aby se vyklapelo vice? DIk moc Pocket
Pocket - taky mám jeden stupeň, Sierra 90 kombík. A myslím, že ten mechanismus, co tam je, víc nedovolí. V tom bude ten rozdíl.
12/92 - taky otočím pouze 360°
s tím šíbrem - nevím zda-li je to 360 ale je tam určitě jen jeden stupeň - jinak asi 1/2 sekundy (elektrika)
2 polohy jsem ještě u nikoho nikdy neviděl - že by nějaká předělávka z jiného auta ???
hmm ... takze nikdo z vas se se druhym stupnem nikdy nesetkal? Mysel jsem si to. Ta moje puvodni Sirka byla tak trochu "na zakazku" uz jenom proto ze byla leden 89 a DOHC se davalo az od Cervna 89 a byla tam spousta nestandartnich vecech. Ale utoho sibru jsem si myslel ze je to normalka. Celej vrak jsem prodal Radkovi z Libeznic a mozna tam ten sibr jeste ma, az snim budu mluvit, zeptat se ho jestli ho jeste ma. Jinak musim podotknout, ze napohled byl uplne stejny, a urcite byl origos.
Poket-už jednou jsem ti nabízel zadarmo celej šíbr orig sirka.Po namazání bude OK-je z cosího.Přijď si pro něj,pláče,prší na něj a je mu smutno.Moc se na Tebe těší,už se nedočkavě sám otvírá.
Nevytahuj se, taky mám jeden na kterej ale neprší, jenom pavučinky je třeba sundat - válí se ve sklepě ale Pocket shání nějakej spešl se dvěma vyklápěcíma polohama ten opravdu nemám a nikdy jsem neviděl
minulý týden jsem úspěšně odstranil problikávání kontrolky zadních mlhovek na palubce při sešlapávání brzdy - na vině byl kontakt v pravé skupině zadních svítilen, je tam konektor asi se sedmi piny - jeden z nich měl špatný dotyk(2 mm rozchlípení), všechny jsem vyndal a pročistil - kontrolka přestala problikávat - jako vedlejší produkt jsem tímto zároveň odstranil chybové cyklování stěračů předních světlometů, někdy zůstávaly viset v nedokončeném cyklu, před časem jsem se o tomhle problému zmiňoval tady na fóru - rada zněla mrknout se na doběhové relé, protože se mi to zdálo složité, tak jsem se na to vy.... a radši jsem zkusil tu kontrolku - tohle je výsledek, těžko je k uvěření, že konektor v zadních svítilnách může způsobit takovou neplechu
Mám teď trochu potíž s odmlžováním čelního skla. Větrák fouká jak o život, vzduchu jde dost, ale u řiditě se mi sklo nechce odmlžit. Díval jsem se, jestli není ve výdechu u skla binec, ale nic. Kde mám hledat dál? Táta má taky sierru a ta odmlží skoro okamžitě.
neztrácí se ti voda z chladící soustavy ? mě kdysi prasknul radiátor topení - a fungovalo to jako dokonalý mlžič předního skla ....
No právě, že se mi neztrácí vůbec nic. Je na skle takovej proužek na levé straně, kterej ne a ne a ne pryč. Pravá strana je úplně bez problémů. Asi je to někde ucpaný, ale kde?
proužek nahoře nebo dole ??? nemáš mastný sklo ??? - mě to u staré sirky taky dělalo takové mapy, protože to sklo bylo celý poblitý jakousi leštěnkou a nešlo to vůbec dolu - projevovalo se to právě když si třeba zmoknul a celý auto se zevnitř zapotilo tak ty mapy od té leštěnky vylezly na povrch a trvalo dlouho než to vyschlo
michalides Mastný sklo? Tak to se přiznám, to mě nenapadlo, až se dostanu do auta, tak hned beru leštěnku a drhnu😊)))). Pak se uvidí. Jen malou poznámku k zapocení celého auta - na povrch zádný mapy, myslím mastný, nevylezly. Zapařilo se to komplet celý, ale bez map. Zadní dveře a boční skla kufru (kombi) neodmlžím vůbec. Ale to mě až tak nepálí.
proboha hlavně nééé leštěnku na sklo !!!!! to je ta největší kravina kterou bys mohl udělat !!! chce to něco nemastného a neagresivního já vždy používal něco na způsob ironu - po vyprchání to nezanechá žádné následky
ale z toho co popisuješ to vypadá jako by se ti v autě držela vlhkost - nemáš mokro pod koberečkama ?
Michalides - kam s tím mokrem pod koberečkama míříš? Jako děravá podlaha?
All- to já měl vloni v létě jiný problém s elektrikou: když jsem trochu drsněji vjel do louže, pokles napětí baterie o 1,0 V (mám palubní hodiny/čas/ukazatel baterie) a motor jel, jak když nemůže. Pravidelně. Jakoby natekla voda kam nemá a způsobila zkrat. po několika sekundách se vavřila a vše OK. Nic zvláštního jsem ale nenašel. Samozřejmě nemám namysli běžné mechanické zbrzdění auta vlivem odporu vody v kaluži.
Bylo to minulý rok, tento rok byl zatím klid. Málo pršelo 😄
Bylo to minulý rok, tento rok byl zatím klid. Málo pršelo 😄
ani ne tak děravá podlaha, jako např netěsnost předního okna -> do interiéru zatéká voda a drží se v té odhlučňovací vatě pod kobercem. Vím o čem mluvím - taky jsem to měl, než jsem objevil že to tam teče pod gumou čelního skla - je to jen nápad kde hledat - v první fázi bych se podíval pod ten koberec jestli je ta vata suchá. pokud ne, tak při zvýšené teplotě vzduchu proudícího skrz radiátor se pod pedály začne odpařovat voda z těch koberců a pára stoupá kam???
No s těma koberečkama jsem na tom stejně. Zjistil jsem že u spolujezdce je trochu vlhký. Ale nehledal jsem čím to může být. Přední okno mám měněné a v servisu ho zalepili černým silikonem. A radiátor jsem měl v létě venku kvůli topení a tam je vše taky OK. A pochybuji že bude děravá podlaha. Teď v zimě na to kašlu ale na jaře či v létě se na to podívám.
pokud ti měnili čelní sklo: zkušenosti od kámošky (citroen saxo) - lepení na 9x v ORIGINÁLNÍM SERVISU CITROEN a až po 9té se jim povedlo přilepit sklo tak, že dovnitř neteklo - kupodivu se to neprojeví při stříkání vody na sklo hadicí ale až při delší jízdě či delším stání na dešti (vlhkost zalézala v místě zp. zrcátka - po stropním tapecírunku se rozlévala do stran a končila v koberci. Nutno podotknout že auto NEBYLO bourané a důvod výměny př. skla byl kamínek od sekačky na trávu na zahradě 😲(
Hm, i já mám měněné čelní sklo, 2 x během půl roku (už je tomu přes rok). A z posledního lepení mám sklo sjeté dolů - že tam až jde špatně namontovat ten černý mřížkovaný kryt s ostřikovači. Ten mám v hrozným stavu, půlka úchytů ulámaná, neoriginál šrouby... a mřížka chladiče, to je něco podobného, možná se po zimě poohlédnu po nějakých solidních kusech.
No jsem na to sám zvědav. Okno mi měnily předminulý rok. Takže záruka padá 😲(((. Jak říkám teď to nechám být ale na jaře se na to podívám.
michalides a all Leštěnkou jsem taky myslel nějakej Iron nebo tak, i když silikonová leštěnka😊)))) taky není špatný, ale zkusím to napřed u někoho jinýho. V autě je sucho, utěsnil jsem ho, jak jsem ho koupil, jinak majitel přede mnou byl pěknej ***, mám mapy od vody po celým stropě. Ještě ta odhlučňovací přepážka - na tu mrknu. Ale nikde nic neteče.... Uvidíme, dám vědět, pro dnešek končím.
no kdyz ted nefunguje inzerce na webu tak to napisu sem: schanim zadni poloosu bez znatelne vule. Zatim jednu. Nabidky a upresneni nutneho minima na pkod@emial.cz Dik vsem
na jaký auto ??? sorry ale teď dělám hlavně do webu takže mi detaily jako co vlastníš trochu unikají - pokud máš sedan, tak mám
no mam 5tidver. Jestli se nepletu tak mam diferak z tve 2.9tky. Vcera jsem ho menil a az na jeden detail byl stejnej jako z DOHCka.
Ach tak, tak to je fajn, doufejme že poloosy budou stejné - jedna pro mě nemá asi moc smysl já mám jeden typ, fido druhý (já DOHC on OHC) takže náhradních dílů je spousta cena za oba 2000,- nové stojej asi 20 - k odebrání po dohodě po víkendu (nutno demontovat z auta)
Pkod-psal jsi Michalidesovi,že jsi měnil diferák z 2,9.Pokud vím,tak to byla 4x4 a ta má diferák vyosený-jedna poloosa je delší než druhá-ty máš tedy 4x4??
fido: no ten diferak je sice nahore trosicku jinak prisroubovanej ale poloosy jsou tam puvodni 2x4 DOHC. Nepripada mi, ze jsou vyosene. Vule se zda na odou stejna. Potrebuju jinou protoze mam na jedne strane vyrezle drazkovani hridele i kloubu (presto ze vsude tam byla vazelina a manzetka byla ok) a po ceste z chaty (19:00 pondeli) s plne nalozenym autem se hridel zacala protacet. Nastesti jsem ujel jen asi 3km. Soused me odtahl z5 a provizorne jsem to opravil. Ve 20😁0 jsem uz jel znovu domu. Nechci to ale nachavat takhle moc dlouho. Mimo jine to zazalo bouchanim o kterem jsem si myslel ze ho zpusobuje vule v diferencialu (hucel a proto jsem ho menil). Vzdy pri prudcim podrazeni ci rozjezdu se ozvala rana. nejdrive jsem podezrival silenblok prevodovky (vule kardanu nebyla rukou prilis znatelna). Rozhodne jsem na urezlou hridel koukal jak vyvorana mys.
Pkod-tak to není diferák od Michalidese.Na něj bys nedal Dohc poloosy jak jsem už psal,naseděla by ti délka.Ozvi se Michalidesovi,vyndáme to z té modré.Jinak před časem jsem se ptal na cenu nových poloos,příp jen těch kloubů a za komplet poloosu(1) na 4x4(cos)chtěli něco kolem 20-25 tis.Proto jsem asi měl jeden kloub-domeček-vařený.Taky jsem na to koukal jak vyvoraná vrána,nechci ani domýšlet,co by to udělalo kdyby se to hryzlo(už byl opět prasklý).
Vedle všech mých problémů se mi teď objevuje ještě jeden, ze kterého začínám mít strach. Při vytočení volantu z neutrální polohy cítím velice jemnou vůli - jakoby řízení nešlo v tom místě úplně hladce a něco tam slabě drhlo. Je to jen krátce při přecházení přes neutrální polohu, jinak ne. Všechno ostatní je OK, volantem se dá díky posilovači otáčet dvěma prsty, po puštění se perfektně vrací a drží. Začínám ale mít strach, aby se mi v řízení něco neseklo, téhle zkušenosti bych rád zůstal ušetřen 😒 Máte někdo podobnou zkušenost? Co by za tím mohlo být, jak přesně diagnostikovat problém a jaké je řešení (náročnost, finance...)
Nemám sice servo, ale něco podobného jsem měl taky a měnil jsem celou převodku.
kratas: nevim, jestli ta prevodka jde rozdelat, asi ne. Jeste bych zkusil, jestli nedrhne to lozisko v pricce motoru (u pedalu).
Trošku mě zlobí starty při zahřátém motoru-musím dávat plný plyn,startér déle točí než motor naskočí...Jako by něco bránilo vstříknutí benzínu do válců.Nevíte někdo v závislosti na čem vyhodnocuje EEC IV režim startu za tepla?
Na co bych se měl zaměřit,nějaký snímač,jak vypadá?Jinak se jedná o 2,0i OHC N4B 100PS/74kW.
Máte prosím někdo zkušenosti s F Si s výše uvedeným motorem?
Přesto,že se ve své době snad jednalo o velké vylepšení původních karburátorových Si,se toto provedení ani nevyskytuje v oficiálním elektronickém katalogu dílů Ford-Microcat.Jsou tam jen roky 82-86 a 89-93,inkriminované období (87-89) masově produkovaných dvoulitrů se vstřikováním L-Jetronic a řízeným katalyzátorem chybí.
Jedná se snad o jakýsi "mezityp"?
Na co bych se měl zaměřit,nějaký snímač,jak vypadá?Jinak se jedná o 2,0i OHC N4B 100PS/74kW.
Máte prosím někdo zkušenosti s F Si s výše uvedeným motorem?
Přesto,že se ve své době snad jednalo o velké vylepšení původních karburátorových Si,se toto provedení ani nevyskytuje v oficiálním elektronickém katalogu dílů Ford-Microcat.Jsou tam jen roky 82-86 a 89-93,inkriminované období (87-89) masově produkovaných dvoulitrů se vstřikováním L-Jetronic a řízeným katalyzátorem chybí.
Jedná se snad o jakýsi "mezityp"?
Rozhodne si nemyslim, ze by se jednalo o jakysi "mezityp" Sam vlastnim tento (N4B) model a k jeho porizeni mi byl inspiraci stejny, bezproblemove slouzici v sirsi rodine. Osobne mi pripada, ze je po DOHC druhy nejoblibenejsi a nejrozsirejnejsi.
Zkusenosti na vyreseni zmineho problemu, po pouhych cca 7dmi mesicich provozu se mnou, mnoho nemam, prvotne lze doporucit pokus o odecteni provoznich (chybovych) kodu z ridici jednotky a druhorade provereni a napravu stavu vsech ovlivnujicich faktoru, kterych je neprijemne mnoho (vzduchovy a palivovy filtr, tesnost vyfuku v okoli lamdy, stav volnobezneho ventilu, regulacniho ventilu tlaku paliva, stav zapalovaci soustavy=zapalovaci kabely+vicko rozdelovace+svicky, celkovy stav=opotrebenost motoru, a.j.)
Osobne mi pripada, ze je na vine spise bohata smes ve valcich, k jejimuz ochuzeni na zapalitelnou miru dojde prave otevrenim skrtici klapky plnym plynem.
Byl zminen katalog dilu Ford Microcat, je nekde volne dostupny?
Kazdopadne me potesilo, ze nekdo zde na Motorcafe taky ma pod kapotou to same co ja.
Zkusenosti na vyreseni zmineho problemu, po pouhych cca 7dmi mesicich provozu se mnou, mnoho nemam, prvotne lze doporucit pokus o odecteni provoznich (chybovych) kodu z ridici jednotky a druhorade provereni a napravu stavu vsech ovlivnujicich faktoru, kterych je neprijemne mnoho (vzduchovy a palivovy filtr, tesnost vyfuku v okoli lamdy, stav volnobezneho ventilu, regulacniho ventilu tlaku paliva, stav zapalovaci soustavy=zapalovaci kabely+vicko rozdelovace+svicky, celkovy stav=opotrebenost motoru, a.j.)
Osobne mi pripada, ze je na vine spise bohata smes ve valcich, k jejimuz ochuzeni na zapalitelnou miru dojde prave otevrenim skrtici klapky plnym plynem.
Byl zminen katalog dilu Ford Microcat, je nekde volne dostupny?
Kazdopadne me potesilo, ze nekdo zde na Motorcafe taky ma pod kapotou to same co ja.
No však já jsem taky s touhle Sierrou maximálně spokojen.Vše je funční,bezproblémové.
Jenom to startování "za tepla" se zhošilo,dřív mi to tak nedělalo.
Z Tvých postřehů mi připadá,že by na vině mohl tedy být snad regulátor tlaku paliva?Ostatní věci co jsi jmenoval mám buďto nové nebo překontrolované.Jo,akorát nevím kde je volnoběžný ventil?Na tomto motoru se myslím volnoběh nedá regulovat?Nebo myslíš ventil spíš jako čidlo pro ŘJ?
Na diagnostiku(resp.vyčtení chybových kódů z EEC IV)jsem už taky pomýšlel,ale nevím,nevím jak dalece je schopen v této republice test zodpovědně někdo provést.Po zkušenostech kolegů mi připadá,že ani orig.zastoupení Ford(aspoň co je zde v Brně)nedodá údaje za které by ručil.
Program Microcat jsem koupil,motor 74kW/100PS EFI,L-Jetronic,řízený kat,NAT 91 však toto dílo nezmiňje.Jinak je zde co se Si týče vše,dokonce i P100 valník.
Dost základních věcí je ale stejných jako u 2,0i EFI 115PS.
Dá se v tom hledat i podle VIN čísla.Moje auto ale nalezeno nebylo...
Jenom to startování "za tepla" se zhošilo,dřív mi to tak nedělalo.
Z Tvých postřehů mi připadá,že by na vině mohl tedy být snad regulátor tlaku paliva?Ostatní věci co jsi jmenoval mám buďto nové nebo překontrolované.Jo,akorát nevím kde je volnoběžný ventil?Na tomto motoru se myslím volnoběh nedá regulovat?Nebo myslíš ventil spíš jako čidlo pro ŘJ?
Na diagnostiku(resp.vyčtení chybových kódů z EEC IV)jsem už taky pomýšlel,ale nevím,nevím jak dalece je schopen v této republice test zodpovědně někdo provést.Po zkušenostech kolegů mi připadá,že ani orig.zastoupení Ford(aspoň co je zde v Brně)nedodá údaje za které by ručil.
Program Microcat jsem koupil,motor 74kW/100PS EFI,L-Jetronic,řízený kat,NAT 91 však toto dílo nezmiňje.Jinak je zde co se Si týče vše,dokonce i P100 valník.
Dost základních věcí je ale stejných jako u 2,0i EFI 115PS.
Dá se v tom hledat i podle VIN čísla.Moje auto ale nalezeno nebylo...
Ja se omlouvam, nebyl jsem na netu o vikendu. Tu WS lestenku jsem si jeste nekoupil, nemuzu to v Praze nikde sehnat...
of topic : minulý pátek jsem byl služebně v praze, potřeboval jsem vyřídit několik formalit v dittrichově ul. a u sovových mlýnů, v dittrichové jsem zaparkoval jakž takž, ale u sovových mlýnů jsem parkoval na odbočce z úvozu vpravo směrem k nějakému velvyslanectví a dál šel pěšky, říkal jsem si vcelku volná místa bude to bez problémů, když jsem se po hodině vrátil - co nevidím, botička - naštěstí personál byl hned po ruce - tak se ptám co a jak? v odpověď mi řekli, že je tady nějaká zóna s označením b nebo c a že tu mohou parkovat pouze místní obyvatelé s povolením magistrátu, obracím se tedy na vás co bydlíte v praze o podrobné vysvětlení co to znamená, a kde nejlépe zaparkovat pokud se potřebuji dostat do výše uvedených ulic - děkuji
btw : stálo mě to 300,-
btw : stálo mě to 300,-
celá vnitřní Praha1 když se podíváš na mapu Prahy 1 a její hranice je víceméně zóna - tzn buďto parkovací automat, nebo hlídané parkoviště - jinak to máš všude s cedulkami "P" pouze pro majitele zón 1-3 přičemž zóna 1 je Staré město - Staroměstské nám apod., zóna 2 obklopuje zónu 1 a zóna 3 obklopuje zónu 2 : čím blíže jsi ke středu tím dražší jsou poplatky za hodinové stání. Pokud na takovém místě zaparkuješ, riskuješ botu, nebo lísteček musíš pak pracovat ve firmě jako já (vedle Karlova mostu) a parkovat ve dvoře - tam žádnej cajt nesmí !!!
ale co se týká té tvé Dittichovy ulice - tam žádná zóna NENÍ !!!! to je už vně !!! ledaže bys parkoval někde v blízkosti křižovatky, na přechodu, na místě vyhrazeném pro "někoho" nebo tak ....
jo to beru, jenomže kde jsou ty parkovací hodiny nebo hlídaná parkoviště, já jsem žádná nenašel, a ty úřady, které jsem navštívil žádná svoje parkoviště nemají - ve finále jsem pak chtěl zaparkovat ve štěpánské a vůbec jsem se nechytil
No moc hej nam tu neni, alespon pokud jedu do centra. Tam fakt asi jen hodiny. Ale zda se mi, ze ty jsou snad vsude 😒.
Me je tu hej, kdykoliv jedu do centra, parkuju na svem parkovacim miste na dvore v kancelari = vsude co by kamenem dohodil a zbytek dosel pesky ale co se tyka sm: pokud jsi si jist, ze ti dali botu nepravem (cemuz moc neverim) tak si stezuj - v kazde ulici kde jsou parkovaci hodiny tak je cedule (dle vyhlasky) s info o parkovacich hodinach s dodatkovou ceduli od-do (vetsinou po-pa 8-20) pak jsou ulice ve kterych smeji parkovat pouze mistni (znacka P s dodatkem pouze s povolenim zona 1-3} a tam opravdu nemas co delat (modra cara na silnici) ale neber to tak tragicky kde mas jinde zaparkovat za 300,- na den ??? parkovaci hodiny vyjdou draz 😄
pro info o mistech s hlidanym parovistem: Karlovo namesti snad 20,- za hodinu, u reky je to na Palachove namesti (podzemni garaze Rudolfina tusim ze asi 400,- za den na druhe strane vltavy nejlepe asi Carefour nebo jak se to pise - Andel - vjezd z ulice Kartouzska-Plzenska - nakupni stredisko cca 20,- za hodinu, odtud kamkoliv metrem nebo tramvaji, o vikendech je zde myslim parkovani zdarma
michalides : dík za typy, a s tou pokutou máš pravdu, že to mám brát jako poplatek za parkování, čekal jsem, že obdržím mnohem více (je to v Praze cena obvyklá?), ale na druhé straně pokutu nemohu vyúčtovat v "cesťáku"
sm: když jseš slušnej a nehádáš se, a uvedeš důvody, a prostě to pokorně okecáš tak míň ti dát nemůžou - naopak pokud budeš drzej budeš si vyskakovat tvrdit že ty jseš king a oni h...da tak ti můžou dát i tuším 2 litry. U jaké firmy pracujete lidi? - u nás platěj i překročení rychlosti 😄 samozřejmě cache - bez jakéhokoliv dokladu z "černé" pokladny....
O vikendu jsem byl doma na slovensku, a uz potolikate jsem se presvedcil ze mit prazskou SPZ neni zrovna nejlepsi. V Praze vubec nejezdim, tak nevim jak se tady chovaj poldove, ale mimo Prahu prazska SPZ neni dobra vizitka. Nejhorsi je to na slovensku, kde Vas budou chtit pokutovat snad za vsechno (je to prece bohatej prazak). U mne to pak resi moje slovenska obcanka, ale vy si davejte bacha jestli tam pojedete. Treba musite mit z vyhlasky povinne zimni pneumatiky do konce prosince. Od ledna to uz zase neplati. Neptejte se proc😊 Neberou ani oblibene 4 seasony, proste jenom zimni. Kdyz jsem mel Renaulta 25, tak jsem mel slovenskou SPZ, a v Praze na parkovisti u koleji mi vymlatili skla na prednich svetlech. Od te doby si rikam ze prazska SPZ je prece jenom lepsi...
jj stem SPZetkama je to na houby, ja mam taky prazskou ale bydlim ve Slanem. Kdyz uz vykradou nejake auto, je to zrovna moje, kdyz nekomu vezmou gumy, tak zrovna tomu prazakovi a kdyz uz jedou kolem policajti tak ti vrazi pokutu protoze parkoviste je vyhrazeny jenom pro mistni. Na mistnich policajtech uz jsem to nekolikrat resil nastesti bez pokut. V Rakovniku jsem mel jednou vypusteny kola. V Praze je to zase OK. Clovek by nerekl co takova SPZ vubec dokaze .. 😞
Nejlepsi je mit SPZ z nejaky diry, ktera neurazi ani nenasere. Jakmile ma clovek Prahu, Brno, Ostravu, Olomouc, a podobny, tak si v ruznych castech republiky koleduje. Ja nemam, ac Prazak, ani jedno, a jsem spokojen. V Praze na me ridici netroubi, policajti jsou hodni (no jo, buran) - teda dokud se nepodivaji do obcanky, a na Morave taktez v pohode 😊
Mno k tomu neni co dodat, snad jen to, že naštěstí se všude ke mě chovali zatím příjemně- vyjímku tvořilo pouze Brno (neberte to všichni osobně) ale v obchodech se chovají náramně do doby než promluvím - pak okamžitě poznaj že nejsem od nich a z mě nepochopitelných důvodů se od nich už nic nedozvím. Ne že by zrovna vraždili ale je vidět na první pohled že symatiemi neoplývají. Jinde ani na Slovensku jsem to zatím nezažil. Toť mé postřehy ale věřím že když Brňák přijede do Prahy bude mít určitě stejné pocity jako já v Brně. Nevím z čeho je to v lidech zakořeněné ale nejsem sám - v Brně pražákům nadávaj že je jezděj "skupovat" a v Praze zas nemaj rádi Brňáky že tam je všecho levnější. Nejsem tohoto názoru ale bohužel znám spoustu lidí kteří tohoto názoru jsou....
Začínám kompletovat zadní nápravu.Včera jsem ve Fordu objednal nové díly cca za 11000,--zadní tlumiče (2070,-)a pružiny(cosworth 2500,-),futro volantové tyče-byla dost velká vůle a nádobku na vodu-motor(900,-).Daytona-jedeš o víkendu domů nebo bys měl čas,bodla by mě tvá pomoc.Pokud mi přijdou ty díly tak bych jí tam chtěl o víkendu hodit.
Nejak se mi tak v poslednich dnech rozlezely Sirky a rikam si, ze je to na me prece jen trochu prilis novy a moderni auto, rad bych k te svoji pribral jeste nejakyho skutecnyho veterana, nez do toho veku ma Sirka dozraje 😄 Cili se chci zeptat, jestli a/ o nejakem rozumnem Capritku nevite b/ jestli s nim nemate osobni zkusenosti, delaly se od 1.6 do 2.3 V6, uvitam jakekoliv odrazovani / nabadani ke koupi 😄
Taky by se mi libilo, ale neni misto >😲[ Jinak je to dilema - koupit neco s vyvarenou kastli a doufat, ze to nekdo udelal dobre. A nebo si to udelat sam. Platit to v klempirne, to musi byt darda. Tyhle auta ve svym veku uz jsou bud shnily, nebo uz nejak renovovany.
Kdyby bylo kde stavet, tak takovy capri s karbecovym dohc, to by byla paradicka...
Kdyby bylo kde stavet, tak takovy capri s karbecovym dohc, to by byla paradicka...
[odkaz] hodně zajímavý odkaz o fordu capri
Capriny se delaly jako ctyrvalce 1.6 a 2.0 OHC (stejne motory jako u sierry), pak 2.3, 2.8 a 2.9 V6, ale pouze 2.9-ka mela vstrikovani v poslednich letech vyroby (tusim treti generace, nebo neco takoveho...) Nejzadanejsi jsou Capriny druhe generace V6 2.8 OHV s dvojici karburatoru a turbem. Pekne delo! Taky se mi hodne libi, ovsem v zachovalem stavu jich je opravdu malo...Ovsem, muj znamy na slovensku (mechanik) ted renovuje Caprinu, a prave tu zminovanou 2.8 Turbo!! Cely spodek auta si vyrobil sam (puvodni byl prorezly), mistrovske klempirske dilo, blatniky jsou vytazeny o 10 cm na kazde strane, jsou udelany siroke prahy a v nich vyvedeni vyfuku. Ted je po kompletnim lakovani, jeste neni nastrojena. Kdyz budeme menit moji prevodovku, tak udelam par fotek, jestli ma nekdo o ne zajem...
To by se mi taky libilo. Urcite to nafot a udelej co nejvic fotek. Tvuj strejda asi musi bejt hodne sikovnej.
2,3 V6 znám dost důvěrně, 2,8 V6 turbo, to musí být fak nářez. Taky jsem zvědav na úpravy. Skutečně musím uznat, že máš šikovnýho strýčka. Ten můj je spíš přes housle, klarinet a piáno.
Jinak vcera jsem cosi hledal a dostal jsem se snad na nejakou danskou stranku silencu. Nasel jsem tam fotky nekolika oturbovanejch 2.0 a DOHCek. Pokud si vzpominam ten obyc 2.0i mel 165 hp. Oproti Cosie nic moc, ale kde jinde ty kone najdes? Jinak teda vetsinou sileny bastly. Vsude privarene trubky a drzaky. Skoda ze neumim dansky, moc jsem si nepocet.
Na pristi rok se prave chystam na poladeni DOHC-cka. Jsem zvedavy co z toho dostanem. Mam ten cervenej motor od Fida, ten chudak potkanej. Provrtame to na 2.2, s tou moji RJ by to mohlo byt slusne, kdyz uz 2.0 ma 139 koni. Uvidime co udela zvyseni objemu o 2 deci😊
No uvidime, co z toho nakonec bude. Skoda, ze sem takova lemra nezrucna a nemuzu si delat kastil sam... Zatim si aspon v nedalekem obchudku koupim anglicaka (treba budou mit 1😁3 😊, a budu pozvolna patrat a setrit 😄 Jinak ten web je super.
daytona: Tak me napada, myslis, ze by ten Tvuj maesto zvladnul bu😜 1. sehnat neco na Slovensku a dat to do kupy, zaplatim, nespechalo by. 2. v pripade ze nejakou hnilobu sezenu tady, dovezt ji k nemu (mozna na vozejku, podle stavu) a tim, ze by na tom prilezitostne kutil ? Vzpominam si na ceny ktery jsi zminoval, to je zadarmo - ma nejaky prirazky za veterany ?
To J77: auto bys spis mel sehnat sam, on na prohledavani inzeratu ma dost malo casu, a na internet zadny pristup (je to prece vychod😊). Kdyby samozrejmne o necem vedel, tak urcite da vedet. Ceny ma stejne porad podle dohody, nezalezi na tom, jestli je to veteran nebo ne. Na tuhle caprine uz dela vic nez rok, vzdycky kdyz zbyde trochu casu. No, uvidis na fotkach v jakem je ted stadiu.
daytona: OK, s tim jsem pocital. Vubec to prosimte neni treba lamat pres koleno, zatim ho s tim ani snad radsi nezatezuj. Beztak ma urcite prace nad hlavu, jako kazdej, kdo je v necem dobrej 😄 A diky. Mozna to nakonec dopadne tak, ze nebudu hazet penize oknem a pockam si, az mi Sirka dozraje do veteranskyho veku, odvadi mi skvely sluzby a hodlam s ni nalitat 1 000 000, myslim, ze to te doby uz z ni veteran davno bude 😊
Už jsem tady onehdá psal, že se chystám na výměnu kastle. Potřeboval bych radu od zkušenějších ohledně uložení motoru. Podle obrázků z Microcat se uložení různých typů motorů liší jen příchytkou, nápravnice je shodná. Nevím ale, jestli je u modelu r.v.85 a 92 samotná nápravnice shodná taky . Neměl byste někdo možnost to zjistit? Jinak by musela ven kromě motoru celá přední náprava, čehož bych se rád ušetřil.
Jestli budeš vyndavat motor,tak máš nejednoduší vyndat motor+převodovku i s nápravnicí.Já to dělal u cosího tak,že jsem si půjčil paleťák,hodil jsem ho pod nápravnici až pod převodovku a zvedli jsme ručně předek auta a s motorem normálně vyjeli ven.Pokud s motorem nebudeš nic dělat,přijde mi to jednodušší způsob jak ho vyndat.Pak bych doporučil rovnou nástřik spodku.
Ještě se možná hloupě zeptám-máš posilovač řízení?Jestli ne,tak tu nápravnici mám doma-poslal bych ti fotky.
já mám jednu jetou ... tedy spíše přejetou s posilovačem 😄
fidoford a michalides Díky za rady. Pokud bys fido chtěl poslat pár fotek, budu jen rád - juchuchu@fordsierra.cz. Posilovač nemám a jinou nápravnici snad asi taky potřebovat nebudu. Budu se držet dobré rady a vyndám tu stávající i s motorem a převodovkou a zamontuju do nové kastle. Kdyby mi s tím chtěl někdo helpnout, ocením to.
Juchuchu-jen tak pro zajímavost-kdy to hodláš páchat?Ty už máš jinou kastli??
fidofor😜 Výměnu kastle hodlám spáchat, až dostanu co nejvíc relevantních informací ohledně všech záludností. 1. kalkulace=co vyjde levněji - prodat souč. vychytanou sierru a koupit jinou - bůhví jakou 2. koupit jiný kousek ze zahr. a provést výměnu motoru - prostě mě ten šestiválec učaroval, jen pak musím zvolit vhodný model nové kastle, aby bylo práce co nejmíň. Nejlíp 2.9i v plný výbavě a motor s nádrží ven - má totiž spoustu nelaciných stejných prvků - např výfuk, úchyty výfuku,.... Nechce se mi toho moc dovařovat. V případě nouze na trhu nějaký jiný typ motoru, byl by super ještě sehnat s karbecem a víc si máknout. V lednu jdu na STK, tak někdy pak.
Nedávno jsem tu psal že jsem "vyhodil" restriktor ze sání na DOHC (z Německa),tak se chci zeptat jestli někdo provedl totéž a jak se to chová po demontáži.
vfr : jezdil jsem bez něj cca 1 rok, pokud mohu posoudit, tak subjektivní pocit byl, že to jede o něco lépe, na spotřebu to nemělo významný vliv -
asi před dvěma měsíci jsem ho šoupnul zpět a zdálo se mi, že auto bylo o chlup línější, tak jsem ho po měsíci zase vyhodil, všechno to jsou ovšem subjektivní pocity, bylo to tady diskutováno na fóru asi před měsícem, č. příspěvku si nepamatuju, ale moc nás takových není(s restriktorem)
asi před dvěma měsíci jsem ho šoupnul zpět a zdálo se mi, že auto bylo o chlup línější, tak jsem ho po měsíci zase vyhodil, všechno to jsou ovšem subjektivní pocity, bylo to tady diskutováno na fóru asi před měsícem, č. příspěvku si nepamatuju, ale moc nás takových není(s restriktorem)
restriktor VEN, katalyzator VEN😊)
daytona : to je zcela nekompromisní(inovační?) řešení, nebudu mít bez katu problém na emisích?
Auto mam z nemecka a jeste mam platne tamni emise i Dekru az do 04/2004😊 Kat vyndal nemec a rikal ze i bez toho mu auto v pohode splnilo emise.
to daytona: že by i Němci byly tak "vynalézaví" jako my Češi?
to vfr: jde spis o to, ze on to auto mel moc rad a asi se s tim rad hral. Svedci o tom predelana RJ, sportovni podvozek, urizla radicka...a jeste mnoho dalsich veci. Ale asi nejvetsi zazitek byl kdyz jsem to auto poprve uvidel. Ma tudiz puvodni lakovani, kastle nikdy nebourana (tim myslim ani skrabanec), zadna koroze, vsechno venku i vevnitr zarilo cistotou (od te doby jeste tak ciste to auto nebylo), sedacky neposkozene...mel jsem pocit ze si kupuju nove auto😊
ve středu jsem byl se sirkou v myčce, čekám, čekám až se auto umyje a najednou křup a kartáč mi odlomil horní levý roh na zadním nárazníku, s obsluhou jsem sepsal protokol o škodě, navštívil pojišťovnu(myčka je naštěstí pojištěna) a sepsal zápis o škodě - výměna celého nárazníku, a teď to hlavní - volal jsem k fordům pro informaci o ceně nového nárazníku vč. lakování(je v barvě vozu) - 12.500,- Kč - zůstal jsem jak se říká hledět s otevřenou h.... - teď jenom počkám až to pojišťovna uzavře(vyjádří se k náhradě, nerad bych něco doplácel) a pak s tím budu muset něco udělat - máte někdo zkušenost s tím, jestli je to možno spravit i nějakým jiným způsobem než výměnou (jedná se o roh o rozměrech cca 7 x 7 cm), díky
Zlaty stary dobry rucni myti ostrikem v boxech, napr. Shell v Hostivari 😊
existují firmy, který dokážou i totálně rozmlácený nárazník svařit do původního vzhledu - samozřejmě musíš pak nalakovat a mít všechny "podstatné části" toho nárazníku
Jsou firmy ktere umej opravit zlomeny naraznik. Videl jsem opraveny naraznik na mondeo, stalo to 2000 bez lakovani, takze pocitej 4000 komplet. Ale bylo to pekne spravene. Na druhou stranu na vrakaci sezenes levneji, a jestli mas stesti, tak hned i v barve vozu. Jakou mas barvu a rocnik??
Vida, zrovna mi zapipala SMS z Fordu Charouz ze mam dily skladem, to jsem teda zvedav. Jen tak mimochodem, je vymena samostavu narocna ?
😞( Tak to je bomba. Pod polozkou "pojistkova skrin" za 800.- se skryvala vec, ktera je mi na prd - ten vrchni dil, do kteryho se nacvakaji vsechny kontakty ze svorkovnice zepsoda. Kdyz jsem se ptal na cenu ty svorkovnice, vyrazili mi dech. Je to soucast kabelaze, kabelaze celyho predku, a ta stoji 26 000.- Na to fakt nemam a mit nehodlam. Nema nekdo z mistnich zrucnych autoelektroodborniku nejakou vizi, jak tu moji vydrncanou pojistkovu vyresit ?
Minim tim otazku pro nekoho, kdo uz to zespoda videl, na tom nakresu u Charouze to vypadalo, ze do prostoru pojistkovy skirne vede houf kabelu, kterej ma na koncich takovy plochy konektory, patrici neznamo kam. Primo do toho plastu, co jsem koupil ? Nebo je mezi tim jeste nejaka deska ? Fakt jsem z toho hotov.
J77: kupovat pojistkovku byly jen vyhozene penize, pokud tedy nebyla praskla. Jak si sam poznal, je to jen kus plastu. Kabelaz, ktera do ni dolem vede ma na sobe primo konektory pro rele a pojistky. Ty se do ni jen na spravne misto zacvaknou (kazdej kabel zvlast). Ale pro celou pojistkovku bych to delat nechtel. Opravdu to nejde moc vysunout. Jestli je fakt problem v pojistkovce (spis myslim, ze to bude ta lambda, jak se zacalo ukazovat posleze), stacilo by kontakty ocistit jemnym smirkem (napr. u pojistek, ktere jsou bez povrchove upravy), ale u kontaktu na rele ted nevim, jestli nejsou pokovene, tam s rozmyslem, pokud je to opravdu nutne. Pripadne zkusit jenom Kontaktol apod. Take by neuskodilo zkontrolovat jejich napruzeni. Trocha obyc. vazeliny nakonec by jim take prospela (ne silikonove!).
prochy: Pojistkovka nemusi souviset s vynechavanim motoru, ale spatna je dost. Podle toho jak s ni zahejbes se meni to, co ukazuje teplomer, palivomer, atd., bez narvanyho papiru nesviti dalkace, a kdyz michalides onehdy priklapel vicko, stacilo se jen dotknout auta myslenkou 😄 a jen tak to chiplo - naraz. Proste je to s ni spatny. Na jare to bude chtit podrobny pruzkum 😊
J77: Tak to je zly. Nejlepsi by bylo, kdyby se nekde daly sehnat ty piny a nove je prikrimpovat. Nekde v Plzni je fabrika, co dela kabelaze pro ruzny evropsky automobilky. Zkusim se Ti zeptat, jeden kamos tam dela. Ale nebude to hned. Vidim se s nim jednou za cas. Nebo vystrihnout kus kabelaze s konektory na vrakci a prepajet to cely. Ale nechtel bych to delat.
Prochy - taly jsem myslel na ustřihnutí na vrakáči....a pak si to užít 😒
Ale stejně bych věřil, že tam teď může být jeden, dva špatný spoje, který by to chtělo fakt najít, poopravit a přes zimu tak s trochou štěstí vydžet, a na jaře jít do toho vystřihnutého konektoru.
Ale stejně bych věřil, že tam teď může být jeden, dva špatný spoje, který by to chtělo fakt najít, poopravit a přes zimu tak s trochou štěstí vydžet, a na jaře jít do toho vystřihnutého konektoru.
BTW jeste k tomuto, co je zrejme tou pojistkovkou... vcera pribyl dalsi aspekt. Driv to jen zacalo skubat a kdyz jsem hodna pridal plyn, zmizlo to. Novinka je to, ze se zacala stavat jeste nasledujici vec: jedu s plynem seslapnutym tak na 25%, a aniz bych pohnul nohou, zacne auto zpomalovat, brzdi motorem, a cim vic slapnu na plyn, tim vic zpomaluje. Pomaha je vyradit, dat plyn skoro na podlahu, a az otacky slezou tak na 3000, znovu zaradit.
A co mi nejde do hlavy - pokud je to pojistkovou skrini, nechapu, proc se oboje stava jen pri teplym motoru. Pri studenym naprosto nikdy, ani jedinkrat. Studenym minim - dokud je v bilym pasmu.
A co mi nejde do hlavy - pokud je to pojistkovou skrini, nechapu, proc se oboje stava jen pri teplym motoru. Pri studenym naprosto nikdy, ani jedinkrat. Studenym minim - dokud je v bilym pasmu.
Já si nejsem až zase tak jistý, že to bude přímo celou pojistkovou skříní. Zkoušel jsi vyměnit třeba jen relé motoru? Podle mě to spíš bude jen špatný kontakt související se zapalováním. Prošel jsi fakt všechno? Kabely, cívku, rozdělovač, palec... Možná tím, že se motor ohřeje tak nějaký spoj dilatuje a pak blbne.
Samozřejmě pokud je v pořádku dodávka benzínu. Co máš za motor? Jednou jsme tohleto stejný řešili u 405 Peugeota a muselo pryč tuším že čidlo množství vstřiku paliva.
Ohledne dodavani benzinu, kdo vi. Cerpadlo je tam vselijaky, plovak kdovijakej, pamatky na RCC. Kde je to cidlo, nevim, pokud nekde u nadrze, pak nemusi byt OK.
Neprosel jsem nic, ponevadz to neumim. Moje schopnosti konci nekde u vymeny svicek a instalace autoradia 😄 😒 Nicmenes michalidesem jsme zkouseli menit vsechna rele (z jinych duvodu), tim to nebude. Ale rikam si tak, kdyz to dela jen po zahrati, aby to nebyla praskla hlava. Sice si hlidam chladici smes a poctive dolevam, ale to co se tu resilo o vrtani dirky do termostatu - nevim, ale mne byl menen pred tremi mesici a nic do toho nikdo nevrtal, original to nebyl, nejaka druhovyroba. Takze mozny je vsechno.
Píšeš, že dolíváš vodu pravidelně - to je dost podivný, voda nebo jinak . chladící medium se ztrácet nesmí, jinak je někde chyba. Jestli ti chladící směs nedělá loužičky pod autem a ztrácí se jen během jízdy, může být třeby jen v háji těsnění pod hlavou. Za různých teplot různě těsní, prasklá hlava to může být taky ale to by byla až další štace. Já bych změřil tlaky a tím bych¨vyloučil mechanickou závadu. Pak bych udělal test ŘJ. Rozhodně se po tomto dozvíš něco bližšího.
michalides: Lambda bude skoro na 100% v haji, protoze se na aute pred casem varilo a nebyla odpojena. Treba tak nejak dodelava, zkusim diagnostiku (casem).
juchuchu: Pravidelne, tzn. tak 2x za rok po dvou decich. Byla tam netesnost u nadrzky, volna spona, po utazeni ubyva uz jen velmi pomalu. Je to videt na hadici, nejde o nic vyraznyho. Uvidime casem, dojde-li na tlaky atd.
juchuchu: Pravidelne, tzn. tak 2x za rok po dvou decich. Byla tam netesnost u nadrzky, volna spona, po utazeni ubyva uz jen velmi pomalu. Je to videt na hadici, nejde o nic vyraznyho. Uvidime casem, dojde-li na tlaky atd.
tak ji odpoj a jezdi chvilku bez ni jestli to pomuze - spatna lambda dokaze delat pekny veci
Dobrej napad, jdu to hned zkusit 😊
Zatim tezko rict, bylo to jen par desitek km. Hur to nejede urcite, lip - jak v cem. Urcite se to ziveji rozjizdi, trochu lip chodi za plynem. Budu s tim tak jezdit nadale, uvidime. Neskubalo nic, ale ona dneska neskubala ani dopoledne 😄 Uvidime, jak se to bude chovat dal.
pokud ti to skubani zpusobovala lambda tak by ti to ted nemelo skubat
jeste stale mam jednu lambdu doma 😄 rychlejsi vyhrava
Zatim mi nic neskube, ale nevim, jestli budu ten rychlejsi - mozna 😄 Byl jsem ted pro kola, najel jsem dalsich 80 km a porad v pohode. Smim snad i doufat, ze kdyz to s odpojenou lambdou jede trochu lepe, jezdilo by to s plne funkcni sondou znatelne lepe? 😊)
znatelne lepe asi ne, ale muze to mit o neco mensi spotrebu .... a hlavne na emisich to bude lepsi
J77 - plně podporuji (doslova) co ti k tomu přes víkend radili prochy a michalodes!
Včetně lambdy. Proč vlastně čekáš s diagnostikou? Lambdu jsi odpojil, tedy očekávej kod 38 ale měl bys uvidět i další problémy. S odpojenou lambdou jezdí motor líp, jde ti tam TRVALE o něco víc benzinu. V mém případě to bylo o 1.7 litru na 100 km. Taky jsem o tom dost psal, od diagnostiky, přes pokusy s lambdou apod. To pojistkovka jako celek je blbost, chtělo by to hledat skutečný problém. A ta diagnostika ti může napovědět.
Taky bych to podle tvého popisu tipoval na špatný kontakt relé.....a ty tvrdíš, že jste všechna relé měnili? Co kostry? Když pohybem pojistkovky měníš současně hodnoty na budících, měla by být tady chyba. Nebo uhnilý kabel(konkrétní, ne celý svazek) mezi pojistkovkou a palubkou...asi by to chtělo vyhrát si a jeden po druhém proměřovat obyč. ohmmetrem. A jak ty problémy začaly? Náhle? Nedávno?
A udělej si reset! I když máš odpojenou (popř.špatnou) lambdu. ŘJ se s tím srovnává.... Já opravil kostru lambdy, a spotřeba zrovna moc neklesla...až po resetu (schválně jsem ho udělal později) si ŘJ znovu vše načetla v nových podmínkách a spotřeba šla sama dolů o víc než 1,5 l. U tebe nejde o spotřebu, to jen pro dokreslení, jak možná mateš ŘJ, pokud neuděláš reset.
Včetně lambdy. Proč vlastně čekáš s diagnostikou? Lambdu jsi odpojil, tedy očekávej kod 38 ale měl bys uvidět i další problémy. S odpojenou lambdou jezdí motor líp, jde ti tam TRVALE o něco víc benzinu. V mém případě to bylo o 1.7 litru na 100 km. Taky jsem o tom dost psal, od diagnostiky, přes pokusy s lambdou apod. To pojistkovka jako celek je blbost, chtělo by to hledat skutečný problém. A ta diagnostika ti může napovědět.
Taky bych to podle tvého popisu tipoval na špatný kontakt relé.....a ty tvrdíš, že jste všechna relé měnili? Co kostry? Když pohybem pojistkovky měníš současně hodnoty na budících, měla by být tady chyba. Nebo uhnilý kabel(konkrétní, ne celý svazek) mezi pojistkovkou a palubkou...asi by to chtělo vyhrát si a jeden po druhém proměřovat obyč. ohmmetrem. A jak ty problémy začaly? Náhle? Nedávno?
A udělej si reset! I když máš odpojenou (popř.špatnou) lambdu. ŘJ se s tím srovnává.... Já opravil kostru lambdy, a spotřeba zrovna moc neklesla...až po resetu (schválně jsem ho udělal později) si ŘJ znovu vše načetla v nových podmínkách a spotřeba šla sama dolů o víc než 1,5 l. U tebe nejde o spotřebu, to jen pro dokreslení, jak možná mateš ŘJ, pokud neuděláš reset.
rbr: Cekam, protoze podle navodu tady z diskuze se do toho netroufam poustet a nejsou penize jet k Fordovi. Zvysenou spotrebu jsem zatim nezaznamenal, ale s odpojenou jezdim teprve 100 km. Jinak ptas-li se, kdy problemy zacaly, cast (jiskreni zpod palubky) od zactku co auto mam (tj. rok a neco), vynechavani z niceho nic pred dvema mesici (zhruba), nesviti dalkace - asi pred pul rokem, taky najednou.
J77 - k Fordu s takovou prkotinou určitě nejezdi
Reset si ale zvládneš udělat? Taky jsme tady popisovali, jak to udělat. Pokud tam něčemu nerozumíš, tak napiš. A s diagnostikou bych fakt nečekal. Stačilo by najít konektor (DOHC? - hledej před baterkou konektor s třemi piny a červenou ucpávkou), spojit spodní dvě zdířky, ze třetí horní vyvést drátek doé ledky s odporem (nebo žárovka na 12V) to přpipojit na + 12V a pak uý jen spstit test a počítat bliknutí. Na vyhodnocení jsou tabulky - podle počtu bliknutí ti to řekne problém......
Chceš s tím něco podrobněji poradit? Když tak mailuj. Asi jsi poblíž Prahy, tuším?
Umím sí představit, že starostí s tím máš dost, ale já bych PRVNĚ udělal reset a diagnostiku. A samozřejmě lambdu, nebo alespoň prozatím ji odpojit.
Reset si ale zvládneš udělat? Taky jsme tady popisovali, jak to udělat. Pokud tam něčemu nerozumíš, tak napiš. A s diagnostikou bych fakt nečekal. Stačilo by najít konektor (DOHC? - hledej před baterkou konektor s třemi piny a červenou ucpávkou), spojit spodní dvě zdířky, ze třetí horní vyvést drátek doé ledky s odporem (nebo žárovka na 12V) to přpipojit na + 12V a pak uý jen spstit test a počítat bliknutí. Na vyhodnocení jsou tabulky - podle počtu bliknutí ti to řekne problém......
Chceš s tím něco podrobněji poradit? Když tak mailuj. Asi jsi poblíž Prahy, tuším?
Umím sí představit, že starostí s tím máš dost, ale já bych PRVNĚ udělal reset a diagnostiku. A samozřejmě lambdu, nebo alespoň prozatím ji odpojit.
Případěn ještě jiný postup: pan Radek z Líbeznic. Když jsem byl u něj, povídal mi, že jednou předělával celou kabeláž u DOHC, protože majiteli někdo doslova vystřihl ŘJ.
Myslí, že to je velice blízký rozsah opravy kabeláže....a tady nějaké problémy budou, podle tvého popisu, které se musí vyřešit.
Myslí, že to je velice blízký rozsah opravy kabeláže....a tady nějaké problémy budou, podle tvého popisu, které se musí vyřešit.
Postup "pan Radek z L." nehrozi. Skoro vsechno se na te me momentalni Sirce delalo nadvarkat, a protoze reklamace nebavi resit nikoho, dohodli jsme se vzhledem k jejich mnozstvi, ze budu jezdit jinam. Chapu to, bylo to frustrujici pro obe strany - sahlo se do police pro zadni tlumice, jeden bouchal, sahlo se pro rizeni, drhnuti ve stredovy poloze, a tak dale. Tohle auto je proste zacarovany, s zadnou s predchozis Sirek jsem tyto "nasobne servisni problemy" nemel...
Jinak dohodu, nebo spis prani toho zneni, inicioval on, aby nedoslo k omylu. Ja ho povazuju za jednoho z nejlepsich odborniku na Sierry vubec. Nicmene ma rad jen praci, ktera ho bavi (kdo by nemel) a do toho se holt moje auto neveslo 😊
to J77> teda kdyz ty tvoje prispevky tak procitam tak te fakt lituju. No mozna je to blbost, ale kdyz proctu par tvych prispevku nazpet tak me napada jenom jedna rada. Prodej ji a kup si jinou. Moje stara (mysleno auto) byla taky pekne zacarovana, vsechno se muselo delat nekolikrat, furt nejaky problemy, jeden se vyresil a vzapeti objevil jinej, uz jsem byl zoufalej a na Sierry skoro nadaval. Pak se ale stalo co se melo stat a musel jsem koupit jinou, novejsi, hezci. Od te doby tuk, tuk, tuk vubec nic a jezdim sni 2 roky a nic se menit nemuselo (krom baterky). Proste u techto aut verim na kouzla a cary. Zkus proto stesti s jinou. Tod je muj napad, mozna blbej ale je.
Moje predchozi sirka 2.0 OHC karbec byla taky zacarovana😊 sice jsem ji kupoval v hodne spatnem stavu a vedel jsem o tom. Rozhodujici byly tehdy penize (stala 20 tisic spolu s doklady..sedan, r.v. 1989). Tedhy jsem udelal chybu, ze jsem si neco hned nesehnal na prestavbu. Ale ja to auto litoval a chtel jsem ho dat do kopy. Takze GO motoru (byla praskla klikovka). Pak se zacala * EEC-II-ka, auto skubalo pri vsech rychlostech, obcas se zastavil motor. Takze oprava EEC-II-ky plus nasledna diagnostika. Pak se mi ***o zapalovani, konkretne nejak byl v * cely zavit na rozdelovaci, takze nasledovala jeho vymena, plus vymena hlavy rozdelovace, kabelu. Pak: krokovy motor na karburatoru, vrtule na chladici, spojka, spojkove lanko, loziska kol (vsechny), komplet GO brzd, GO rizeni (byla tam vule, puvodni kastle byla nejspis bouracka), vymena stabilizatoru na napravach, prelakovani casti kastle, nastrikani spodku, vymena tlumicu a v ten den jsem boural😊
Pocket: To je jen zdani 😄 Nelituj me, neni proc. Auto me nenechalo jedinkrat stat, jezdi hodinu az tri hodiny denne, benzin si bere podle tabulek a jediny, co me na teto konkretni Sirce mrzi je, ze kdyz ji chci nejak pomoct, vylepsit ji - vzdycky to dopadne blbe, ocekavany efekt se nedostavi a prinasi to akorat ztraty casu + penez. Nicmene, krome teto nemoznosti na ni neco opravdu ucelne zlepsovat (a to se casem jiste zlomi), je skvela 😊
J77: Půjdu teď trochu od tématu - zmiňoval jsi tu jen tak okrajově při popisu svých problémů, že když jsi něco dělal na řízení, drhlo Ti ve středové poloze. Tenhle problém se teď objevil mně - při přechodu přes neutrální pozici volantu (kola rovně) mi v řízení občas něco lehce drhne. Neděje se to pořád, ale při nízkých rychlostech při ježdění po městě je to velice časté, při ježdění po venku (při vyšších rychlostech jsem si toho zatím nevšiml. Jinak servo zabírá krásně, olej se neztrácí, volant se vrací a směr mi to drží dobře. Jak přesně se Tobě tenhle problém projevoval, čím to bylo a jak jsi to nakonec vyřešil?
kratas: Jo, to souhlasi. Mel jsem vuli v rizeni, tak jsem tehdy vyrazil k libeznickemu Radkovi, abychom tam dali jine. Stalo se, lec jeho pomocnik Pavel mel nestastnou ruku - sahnul do police pro rizeni, ktere delalo do puntiku to, co popisujes. Resil jsem to tim, ze jsem to Radkovi zavolal, on se na to podival, prozkoumal jestli je to fakt rizenim a kdyz zjistil, ze jo, dal tam jiny.
rbr: Jsem prim z Prahy, reset samozrejme zvladnu a nekde mam i ten anglickej popis jak to presne delat, nicmene se mi do toho nechce. Pri poslednim resetu mi pak RJ nebyla schopna nacitat data, cehoz vysledkem bylo auto chcipajici do tri vterin po nastartovani. Dalo se s tim jet, pokud jsi na kazdy krizovatce prislapaval plyn, aby to nezhaslo 😄 Tehdy jsem nastesti koupil jinou za 200.- ale takovou kliku bych uz ted mit nemusel.
Jinak co se tyka skubani - nadale jezdim s odpojenou lambdou a neobjevilo se to ani jednou ! A to jsem dneska jezdil hodne a casto v situacich, kdy to temer vzdycky skubat zacalo (prejezdy koleji atd.). Zda se, ze by problem mohl byt opravdu tam. Budu dal pozorovat. Jinak co se tyka spotreby, mohu-li verit memu jen zcasti funkcnimu palivomeru, zda se byt s odpojenou lambdou znatelne nizsi. Coz mi vubec nejde do hlavy 😊
Jinak co se tyka skubani - nadale jezdim s odpojenou lambdou a neobjevilo se to ani jednou ! A to jsem dneska jezdil hodne a casto v situacich, kdy to temer vzdycky skubat zacalo (prejezdy koleji atd.). Zda se, ze by problem mohl byt opravdu tam. Budu dal pozorovat. Jinak co se tyka spotreby, mohu-li verit memu jen zcasti funkcnimu palivomeru, zda se byt s odpojenou lambdou znatelne nizsi. Coz mi vubec nejde do hlavy 😊
J77 - to mi ušlo, takže on už na tvém autě dělal? Hm, to koukám.
Co to znamená, že po resetu nechtěla načíst data, zhasínala do tří vteřin....to zní až neuvěřitelně. A ty jsi sehnal jinou ŘJ za 200? Nepatří tam 2 000? To mi je DOST divný.
S tou lambdou to takto klidně zkoušej, ta vyšší spotřeba se ti neprojeví náhle, ŘJ na to reaguje jakoby postupně.
Nemůžu pochopit ty popisovaný problémy po resetu (za předpokladu, že před resetem auto jelo, tudíž auto bylo vpodstatě pojízdné).
Mluvil jsi o svařování bez odpojené lambdy. A ŘJ byla odpojená při svařování? Hrozí ten stejný problém.
Co to znamená, že po resetu nechtěla načíst data, zhasínala do tří vteřin....to zní až neuvěřitelně. A ty jsi sehnal jinou ŘJ za 200? Nepatří tam 2 000? To mi je DOST divný.
S tou lambdou to takto klidně zkoušej, ta vyšší spotřeba se ti neprojeví náhle, ŘJ na to reaguje jakoby postupně.
Nemůžu pochopit ty popisovaný problémy po resetu (za předpokladu, že před resetem auto jelo, tudíž auto bylo vpodstatě pojízdné).
Mluvil jsi o svařování bez odpojené lambdy. A ŘJ byla odpojená při svařování? Hrozí ten stejný problém.
rbr: Delal, ale uz nedela, nechce 😊)) Co to znamena s tim nenacitanim dat ? No znamena to, ze jsem na noc odpojil baterku (lepsi reset neznam), a kdyz jsem rano chtel provest ty kejkle s triminutovym volnobehem, otackama na 1200 a naslednym projetim "rozlicnym stylem" alespon 8 km, skoncilo to uz ve fazi jedna, protoze to volnobeh neudrzelo ani ty tri vteriny, natozpak tri minuty. Nicmene, kdyz clovek zustal stal mirne na plynu, zaradil a rozjel se, jelo to. Takto jsem "najel" asi 15 km, kdyby nahodou se to chtelo nactenim dat uklidnit, nicmene nestalo se - takze jsem doskakal do Libeznice, pan Radek mi dal jinou, a najednou to slo 😊
V cene jsem se nespletl, RJ stala opravdu 200.- (chlap rozprodaval bouracku), ale spletl jsem se v case, kupoval jsem ji mnohem driv - do prechoziho EFi OHC. Kolik me u pana Radka stala tahle si nezvzpominam, ale dve stovky to rozhodne nebyly 😊
V cene jsem se nespletl, RJ stala opravdu 200.- (chlap rozprodaval bouracku), ale spletl jsem se v case, kupoval jsem ji mnohem driv - do prechoziho EFi OHC. Kolik me u pana Radka stala tahle si nezvzpominam, ale dve stovky to rozhodne nebyly 😊
Jinak ad svarovani - v RCC si tehdy nelamali hlavu s vic detailama, nez odpojovanim lambdy. Na ty sedela netknuta spina i kdyz mi auto vraceli. Jestli ale odpojili RJ, to nevim, tam se to nepozna. Nicmene bych se divil. V kazdym pripade se ale tyhle problemy objevily dlouho pote, co mi tam trapili auticko, takze bud tam tu lambdu jen nacali, a ted definitvine dodelava, nebo s tim nemaji nic spolecnyho...
Jak tak koukám jsem docela rád že mám 1.8TD bez řídící jednotky a tolika čidel. Když čtu ty problémy. Ale jen tak dál problémy jsou od toho aby se řešili. Ale zase je škoda že nemám taky 2.0i. Jsem taky takový šťouravej typ kterýmu nedá spát i blbost okolo alternátoru. A vše co koupim musím hned rozebrat a mrknout jak to funguje či zdaby se to nedalo nějak vylepšit. 😄)). Chlapi jen tak dál držim palce.
J77 - ještě mě napadlo, jak jsi ten reset prováděl? Zkus mni to popsat, co vše jsi odpojil, na jak dlouho, jak jsi postupoval dál apod. Vycházím z toho, že 100% nemusíš znát postup, že jsi udělal nějakou chybu, což by ti nyní vlastně pomohlo...
Nějak se s tím stavem po resetu nemůžu vnitřně smířit.
Nějak se s tím stavem po resetu nemůžu vnitřně smířit.
michalides: Kolik bys chtěl za tu svou lambdu? Musím si spočítat, jestli se mi víc vyplatí funglovka od Forda nebo lambda od Tebe (plus náklady na novou cestu do Prahy, jak na potvoru tam teď cestu ze služebních pohnutek mít nebudu, takže bych to musel zatáhnout ze svého).
kratas - se ti určitě vyplatí od michalidese. Ve Fordu stojí 3 600 bez DPH. A třeba ti navíc dají jiný typ, než má být, jako mě. Viz moje uzemnování lambdy.
já jsem jí nabízel za 800,- je proměřená, funkční ale samozřejmě není nová .... nová stojí u ELITU cca 3600,- možná by se ti vyplatilo něco jako dobírka - jinak si to spočítej - nová by tě vyšla o něco málo dráž než ta ode mne s cestou do Prahy a zpět
michalides: Teď jsem si zjišťoval ceny tady u nás v Brně a vycházi mi to celkem jednoznačně, tj. pokud máš tu lambdu k dispozici a je funkční tak ji beru. Otázkou teď je jak se domluvíme. Z Prahy jsem se jak na potvoru včera vrátil, cestu tam teď nemám, musel bych tam zajet speciálně, což asi vyjde poněkud dráž než dobírka... Ale pokud bychom se domluvili, že mi ji pošleš na dobírku, kdy by ses k tomu mohl dostat? Mám totiž na tenhle týden předjednanou návštěvu dílny se zvedákem (kvůli kardanu) tak by bylo ideální sfouknout výměnu při téhle příležitosti (dělá se to přece jen líp, než když se člověk musí pod autem válet 😃
Rad bych poprosil pritomne o zkusenosti s jizdou na techto gumach, jedinou vyrobcem povolenou alternativou k 185 / 65 / 14 (sedan, hatchback, 3dv.) resp. 195 / 65 / 14 (kombi).
Dnes jsem na to prezul, dilem kvuli tomu ze se blizi zima a my gumy uz toho mely opravdu dost, a taky kvuli jizdnimu pohodli, na techhle gumach to prijelo z Rakouska a byl to samet, ale hned jsem prezouval na alu. Takze svych zkusenosti mam jen pomalu.
Co me ale hned potesilo je: 1. mnohem snaze jde tocit volantem, ze by to byla mensi namaha na servo, tocit 13tkama ? 2. uz nemusim mit volant natoceny doprava, chci-li jet rovne 😄 3. Je to opravdu znatelne mekci.
Dnes jsem na to prezul, dilem kvuli tomu ze se blizi zima a my gumy uz toho mely opravdu dost, a taky kvuli jizdnimu pohodli, na techhle gumach to prijelo z Rakouska a byl to samet, ale hned jsem prezouval na alu. Takze svych zkusenosti mam jen pomalu.
Co me ale hned potesilo je: 1. mnohem snaze jde tocit volantem, ze by to byla mensi namaha na servo, tocit 13tkama ? 2. uz nemusim mit volant natoceny doprava, chci-li jet rovne 😄 3. Je to opravdu znatelne mekci.
Jinak nasel jsem docela zajimavou tabulku zamer rozmeru pneu podle tabulek od TOYO. Pro 195 / 65 / R14 lze udajne coby nahradu pouzit tohle vsechno😒br />
175/80/R13
155/80/R14, 175/70/R14, 185/70/R14, 205/60/R14
195/60/R15, 205/55/R15, 225/50/R15
205/50/R16, 225/45/R16
215/40R17, 205/40R17,245/35/R17
215/35/R18
Ovsem na konci je upozorneni, ze jedna pouze o vypocty na zaklade celkoveho prumeru kola, dost dobre si neumim predstavit, ze by se na predek vesla treba ta 245tka 😊
175/80/R13
155/80/R14, 175/70/R14, 185/70/R14, 205/60/R14
195/60/R15, 205/55/R15, 225/50/R15
205/50/R16, 225/45/R16
215/40R17, 205/40R17,245/35/R17
215/35/R18
Ovsem na konci je upozorneni, ze jedna pouze o vypocty na zaklade celkoveho prumeru kola, dost dobre si neumim predstavit, ze by se na predek vesla treba ta 245tka 😊
Zajímá mě jedna věc: Při nastartování svítí kontrolka dobíjení, stačí se zlehka dotknout plynu a zhasne a pak už je vše OK. Je tenhle stav už z výroby nebo tam zase něco zlobí. Dělá mi to od začátku. Alternátorem to není mám ho vyměněný a dělal to i ten předtim.
odchazej ti uhliky na alternatoru 😄 to nepotesi ... davam jim tak pul roku zivota nez prestanes dobijet
jezdil jsem takhle se starym OHC, casem jsem mel vetsi a vetsi problemy s dobijenim - rozvicena svetla, topeni naplno, vyhrivani okna a ejhle baterka kaput - je to jiskreni na altiku da se s tim najet i 30tisic km VYZKOUSENO ale najednou se to strasne rychle zhorsi a pak uz mi to dobijelo jen pri 3000 otackach
to michalides: Nepřijde mi to že by bylo něco s uhlíkama ten starej co tam byl (jestli pamatuješ byl z favorita) jsem rozkuchal a uhlíky OK a měřil jsem i dobíjení mulťákem a vše OK. Stačí jen při nastartování zlehka ťuknout do plyn. pedálu a ona zhasne a pak je vše Ok. Jaké jsou další možnosti. Nejdřív jsem si myslel že je to takhle už od fordu a jak píšeš tak asi ne .... A kdyby náhodou uhlíky, na kolik vyjdou a kde je seženu ....
jestli je to uhlikama lehce zjistis - na alternatoru uhliky drzeji na usmernovaci a jde to povolit primo na aute 2 krizovymi stroubky - vyndas takovy bago na kterym budou viset dva uhliky - uz pouhym pohledem a delkou zjistis jak na tom jsou - omer si rozmery a nekdo mi rikal (uz si nepamatuju bohuzel kdo) ze nekde v Braniku pobliz nadrazi je specialka na uhliky vsech typu od nano do mega....
Dám blbej příklad-felda a favirit-tam to je normální,přesně jak píšeš.Jestli by se ti nevyplatilo vyměnit řemenici altíku příp jinou pro zvíšení otáček altíku.Nebo si zvyknout.
to fidofor😜 No ještě pro sichr kouknu naty uhlíky a když budou Ok tak si asi budu muset zvyknout. Protože pochybuji že bych sehnal menší řemenici pro zvíšení otáček. Dnes jsem na to zase koukal při startu. přijde mki že se nestihne nabudit vinutí. A při lehkém sešlápnutí plynu se nabudí a pak je vše Ok. Při měření dobíjí dobře.
Tak jsem si v průběhu svého pražského pobytu dal sraz s prochym, kterému touto cestou ještě jednou děkuju za pomoc, udělali jsme diagnostiku (s vypnutým motorem i dynamický test) a proměřily se hodnoty lambdy na vstupu do ŘJ. Výsledek - při diagnostice stabilně vypadával kód 38 - nízké napětí na lambdě. Při měření hodnot lambda nejdřív vypadala jako mrtvá (tj. nedávala nic) pak trochu ožila, ale je líná a dává nízké hodnoty (doufám, že se nepletu, pokud ano, tak mě snad prochy opraví). Takže asi umírá 😒 a půjdu do jiné 😒( Snad to už opravdu bude ono.
kolega z práce shání nezrezivělé pravé přední dveře (spolujezdcovy) na svoji 5dv. Sierru z roku 90. Ideální by byla zelená metalíza. Kdyby vám někomu jedny přebývaly dejte mi pls vědět na tom@fordsierra.cz
Za odvoz daruji komplet OK zadní nápravu,je to s poloosami,diferákem bez bubnových brzd(má Prochy),ramena a nápravnice,je složená.Je to z té 1,8i 92rok řekl bych,že to bude klasika 2,0 ohc.Kosík už má novou zrepasovanou nápravu tak může jít z domu.Můžu přidat tlumiče a pružiny,tlumiče KO.V diferáku je potřeba dolít olej-vytekl mi při nástřiku spodku.Překáží,kdo dřív přijde ten dřív mele.Pro jistotu-606840783
fido, daytona: Mimochodem, uplne jsem se vam zapomnel pochlubit... ta matka, co se mi v zatackach koulela nekde vzadu a vytvarela nechutne rusive zvuky, je pryc 😄 Bud jsem ji nekde vytrasl, nebo se nekde zasekla, ale uz asi 14 dni je ticho 😊
Tak aspon neco se ti zlepsilo 😄
Nahodou, v posledni dobe si nemuzu stezovat, asi uz se to lame 😄 Nejdriv ten Tvuj uspech s dalkou, dale ta zminena matka, vcera jsem prezul a "srovnala" se mi geometrie + servo jde krasne - tomu rikam zne ! 😊
Az ti auto pojede jako hodinky - tak je neco spatne a vetsinou se pak neco totalne vy...e !! Pry motor jede nejlepe 20 minut pred smrti ...
Vetsinou funguje nepochopitelna zakonitost: Kdo se nejmene vrta, nejlepe jezdi. Sam se toho ale drzet neumim...
Tobě se usadila matka, kdesi vzadu, mě se zase usadil klíč 10/12 kdesi ve stropě. Opravoval jsem uchycení lyžin a " utopil jsem ho tam". Možná až to otočím na střechu, spadne mi do klína. Ale radši se bez něj obejdu.
Juchuchu: A jak že jsou ty lyžiny uchyceny. Myslíš hagusy?
Juchuchu: mě taky cosi rachotilo ve střeše....tak jsem se poslední víkend donutil sundat celé(!) čalounění střechy. Nakonec to tak hrozná práce není. Když sundáš všechny věšáčky a podobné blbosti, úchyty bezp.páců, jde to. Aspoň jsem omrkl stav plechů a kabelů pod čalouněním (jsem spokojen), na kritických místech to vypodložil samolepící pěnovou deskou (asi 4 cm vysoká, pružná a přitom dost tuhá) a zatím je po rachotu.
Klíč jsem tam nezapomněl 😄
Klíč jsem tam nezapomněl 😄
rbr. Čalounění stropu jsem shazoval někdy v červenci, ale po klíči ani památky, prostě zapadl do výztuhy mezi střechou a dveřmi, konkrétně mezi výztuhu, co je mezi př. a z. dveřmi a dělá "most" pod krycí plech střechy. S tou pěnovou deskou to vůbec není špatný nápad. Co je to zač?
juchuchu - zatím jsem ti neodpověděl ohledně té pěnové desky - ale já jsem odkázaný na jednoho kolegu, jterý tu teď není. Mám to od něj, takže ani nevím, jak se to pořádně jmenuje, kde to sehnat. Ale zjistím to.
Druhou desku jsem si "odložil" vzadu (v kombiku) na podlahu - velikost téměř shodná, kousek mi chybí. A nestačím se divit, jak báječně to ztlumilo zvuky nářadí apod nesmyslů, co vozím vzadu. A taky tam ty věci nelítají, ta pěna to udrží.
Druhou desku jsem si "odložil" vzadu (v kombiku) na podlahu - velikost téměř shodná, kousek mi chybí. A nestačím se divit, jak báječně to ztlumilo zvuky nářadí apod nesmyslů, co vozím vzadu. A taky tam ty věci nelítají, ta pěna to udrží.
J 77 - k zapadlé matce: a nebo se zasekla mezi el.kabely 😄 (to byl jen špatný vtip)
- k volnoběhu po resetu: pokud by to mělo souviset s elektrikou, mohl by být špatný volnoběžný ventil nebo jen nenastavený volnoběh - tak , jak jsme o jeho nastavovení při dynamickém testu tady mnohokrát s Prochym psali.
Ale když se ti teď všechno samo zlepšuje...OK. Snad ti to vydřží.
- k volnoběhu po resetu: pokud by to mělo souviset s elektrikou, mohl by být špatný volnoběžný ventil nebo jen nenastavený volnoběh - tak , jak jsme o jeho nastavovení při dynamickém testu tady mnohokrát s Prochym psali.
Ale když se ti teď všechno samo zlepšuje...OK. Snad ti to vydřží.
rbr: Nevim, jestli tomu spravne rozumis, ale momentalne nemam problem s tim, ze by mi auto po trech vterinach chcipalo. To se stalo pred rokem po resetu, po vymene RJ je to v pohode. Takze neresim ani ventil (stejne je meneny), ani volnobeh 😄 Ale diky.
michalides: Jinak kdyz uz jsme u toho volnobehu, asi si vzpominas, ze behem par minut sezeni v aute, pokurovani, a klaboseni, asi trikrat nebo ctyriak kolisal volnobeh skoro az k chcipnuti... Tak kdyz mam odpojenou lambdu, nestava se (zatim) ani tohle. Budu to testovat nejmene tyden, mozna radeji 14 dni, a podle vysledku pak prijmu opatreni.
Premyslel jsem o moznostech, proc se to s pripjenou lambdou chovalo tak jak jsem psal nize, a dosel jsem k nasledujicimu: 1. samotna lambda je spatna, dodelava, vysila stridave spatne a spravne hodnoty ; 2. lambda je OK ale je neco s pripojenim, pri prejezdu nerovnosti se rozhoupe vyfuk a nekde neco nekontaktuje tak jak ma ; 3. myslim ze muzu vyloucit poruchu RJ, ktera by treba spocivala v neschopnosti zpracovavat data z lambdy, protoze v takovem pripade by se skubani projevovalo i ted, kdy si lambda bere nejake prumerne prednastavene tabulkove hodnoty.
Premyslel jsem o moznostech, proc se to s pripjenou lambdou chovalo tak jak jsem psal nize, a dosel jsem k nasledujicimu: 1. samotna lambda je spatna, dodelava, vysila stridave spatne a spravne hodnoty ; 2. lambda je OK ale je neco s pripojenim, pri prejezdu nerovnosti se rozhoupe vyfuk a nekde neco nekontaktuje tak jak ma ; 3. myslim ze muzu vyloucit poruchu RJ, ktera by treba spocivala v neschopnosti zpracovavat data z lambdy, protoze v takovem pripade by se skubani projevovalo i ted, kdy si lambda bere nejake prumerne prednastavene tabulkove hodnoty.
trocha rekapitulace: kdyz je motor studeny tak ridici jednotka kasle na hodnotu z lambdy a dava o neco bohatsi smes -> vse se tvari OK.
Takze bych to opravdu tipoval na tu lambdu - bohuzel uz ti ji nemuzu poskytnout, vcera si ji ode mne vyzvednul Matpat - timto i pro kratase - uz bohuzel neni. Zpet k veci: zkousej to tech 14 dni at vyloucis "nahodne" dobre chovani a pak ji vrat zpet. uvidis ale na 99% to bude ona.
Takze bych to opravdu tipoval na tu lambdu - bohuzel uz ti ji nemuzu poskytnout, vcera si ji ode mne vyzvednul Matpat - timto i pro kratase - uz bohuzel neni. Zpet k veci: zkousej to tech 14 dni at vyloucis "nahodne" dobre chovani a pak ji vrat zpet. uvidis ale na 99% to bude ona.
Michalides a J77 - jak se chová ŘJ při problémech s lambdou::
1. přesně jak píšeš, za studena se ŘJ neřídí lambdou, dá bohatší směs.
2. pokud je lambda ODPOJENA, ŘJ to "ví" a jede v nouzovém režimu. To je mimo jiné o něco bohatší směs.(taky jsem tak pár dnů jezdil. mezi nám, je to paráda😃
3.pokud ja ZAPOJENA, ale CHYBUJE, či dává NESMYSLNÉ hodnoty, ŘJ zkouší stále dokola následující: nastaví chudší směs(důsledkem je nižší volnoběh - téměř zhasne, ale ŘJ to nenechá zhasnout) a čeká na správnou odezvu lambdy. Ta nepřichází, ŘJ začne postupně obohacovat a stále hledá odezvu. Ta nepřichází, ŘJ obohacuje až dojde směs do maxim.bohaté (vyšší volnoběh). Odezva stále není, bohatost je na maximu, tak začneme ochuztovat a čekat na odezvu....a tak dokola.
1. přesně jak píšeš, za studena se ŘJ neřídí lambdou, dá bohatší směs.
2. pokud je lambda ODPOJENA, ŘJ to "ví" a jede v nouzovém režimu. To je mimo jiné o něco bohatší směs.(taky jsem tak pár dnů jezdil. mezi nám, je to paráda😃
3.pokud ja ZAPOJENA, ale CHYBUJE, či dává NESMYSLNÉ hodnoty, ŘJ zkouší stále dokola následující: nastaví chudší směs(důsledkem je nižší volnoběh - téměř zhasne, ale ŘJ to nenechá zhasnout) a čeká na správnou odezvu lambdy. Ta nepřichází, ŘJ začne postupně obohacovat a stále hledá odezvu. Ta nepřichází, ŘJ obohacuje až dojde směs do maxim.bohaté (vyšší volnoběh). Odezva stále není, bohatost je na maximu, tak začneme ochuztovat a čekat na odezvu....a tak dokola.
rbr: jen pro upřesnění: u EEC-IV se jako pojem "nouzový režim" považuje absence 3 údajů - např teplota, lambda, vzduch - pak je to ten pravý nouzový režim a pozná se to podle toho, že palivové čerpadlo vrní stále i když není nastartovaný motor (za normálních okolností se čerpadlo zastaví cca po sekundě) - to není z mé hlavy mám to z příčůrky EEC-IV tzn v praxi zatím naštěstí neověřeno ...
michalides - nechci si hrát se slovíčky, řeknu to tedy jinak: o chování ŘJ při špatných udajích z lambdy jsme psali. Pokud je tato lambda odpojena, ŘJ přejde do "JINÉHO" režimu (rozhodně nezůstává v tom původním) a tak upraví své chování při chybějícím signálu.
Sám jsem si užil ježdění s odpojenou lambdou (asi před měsícem, psal jsem tady o tom), i jízdy (krátké, jen do servisu) se zapojenou poškozenou lambdou - zhruba před rokem.
Sám jsem si užil ježdění s odpojenou lambdou (asi před měsícem, psal jsem tady o tom), i jízdy (krátké, jen do servisu) se zapojenou poškozenou lambdou - zhruba před rokem.
michalides - jo mimochodem, o jaké příručce to mluvíš?
(PS - já to mám od člověka, co u Ford Charouz dělá diagnostiku - teď nevím jestli 😄 nebo 😒
(PS - já to mám od člověka, co u Ford Charouz dělá diagnostiku - teď nevím jestli 😄 nebo 😒
rbr: Reknu Ti to jednoduse 😄 Kdyby se nedej Boze, po resetu, stalo to co pred rokem, nemam momentalne penize to resit. Takze to nechci pokouset na aute, ktery si docela casto opravdu stavi hlavu 😊
rbr: Když to tady tak čtu, tak mě napadá jedna nesrovnalost. Psal jsi, že "...za studena se ŘJ neřídí lambdou, dá bohatší směs..." Jestli tomu tedy rozumím dobře, lambda nemá za studena na směs a tím pádem i chod motoru vliv, ŘJ si tohle řídí do zahřátí motoru sama nezávisle a údaji od lambdy se neřídí, ať už jsou jakékoli. Jak tedy může problémy s rozjezdy za studena způsobovat špatná lambda? Jestliže se problém objevuje jen při studeném motoru (tj. tehdy když lambda do chodu stejně nekecá) a po zahřátí zmizí? Budu vděčný za vysvětlení.
kratas a daytona: pardon, napsal jsem to nepřesně. Nepsal jsem, "než se ohřeje motor" ale měl jsem namysli, než topení v lambdě ohřeje lambdu na provozní teplotu. Což jsou sekundy až snad nějaká minuta, podle okolností.
Viz: [odkaz] - odstavec o čtyřvodičové sondě, nebo
[odkaz] ferenc/om/om.htm#slozeni (bez vložené mezery v adrese!)
[odkaz] ferenc/om/om.htm#slozeni (bez vložené mezery v adrese!)
rbr: OK, rozumím. A ještě jeden dotaz. Pokud jsem tomu všemu dobře rozuměl a ten můj problém se studenými rozjezdy skutečně způsobuje špatná lambda, neměly by se při jízdě s odpojenou lambdou projevovat. Takže když lambdu odpojím a pak nastartuji motor, ŘJ by měla vědět, že je lambda odpojená, zařídit se podle toho a používat nějaké přednastavené hodnoty, takže by se mi to cukání nemělo objevit, nemám pravdu?
kratas: k pokusu s odpojenou lambdou: já si myslím, že by se to mělo zachovat, jak popisuješ. Uvažuješ naprosto logicky. Jenže....schválně píšu MĚLO a MYSLÍM. Můžeš tam mít navíc jiný problém, který ti to vše zkreslí....
Stojí to za pokus, nicméně ŘJ se s tou změnou bude chvíli (v mém případě 3 dny!)vyrovnávat a tak nemusí být ihned patrná výrazná změna. Kdybych měl já udělat tekový pokus, současně bych udělal reset ŘJ a dal jí týden čas.
Asi jsem tě moc nepotěšil. Řeknu to obráceně: po odpojení ten očekávané efekt nemusí nastat(ale měl by), naopak, pokud nastane, je téměř jisté, že jsi na správné stopě. Pokud bys to vážně dělal, nezapomeň na závěr, po připojení opět reset.
Stojí to za pokus, nicméně ŘJ se s tou změnou bude chvíli (v mém případě 3 dny!)vyrovnávat a tak nemusí být ihned patrná výrazná změna. Kdybych měl já udělat tekový pokus, současně bych udělal reset ŘJ a dal jí týden čas.
Asi jsem tě moc nepotěšil. Řeknu to obráceně: po odpojení ten očekávané efekt nemusí nastat(ale měl by), naopak, pokud nastane, je téměř jisté, že jsi na správné stopě. Pokud bys to vážně dělal, nezapomeň na závěr, po připojení opět reset.
rbr: Dodatečné ukostření pláště lambdy drátem na blok motoru jsem udělal a nic to nezměnilo, takže tudy asi cesta nepovede. Na druhou stranu mi prochy na lambdě opravdu naměřil nízké napětí (které hlásila i diagnostika) a zkonstatoval, že je notně líná a hodně jí trvá, než se objeví reakce, takže asi nějaký problém s ní bude. Jen se snažím ujistit, že si výměnou lambdy vyřeším i ten svůj vleklý problém se studenými rozjezdy. Protože s největší pravděpodobností budu kupovat lambdu novou a čtyři a půl tisíce zas nejsou tak malé peníze, rád bych měl nějakou jistotu, že jejich vynaložením opravdu odstraním to co mě pálí.
kratas - tu jistotu ti nikdo nedá.
Jedině od nejakého dobrondince půjčit 100% fungující a porovnat....taky s tím mám problém, a taky si nejsem jistý, že moje lambda je zcela OK...
Ale asi bych nekupoval novou za takový peníze.
Jedině od nejakého dobrondince půjčit 100% fungující a porovnat....taky s tím mám problém, a taky si nejsem jistý, že moje lambda je zcela OK...
Ale asi bych nekupoval novou za takový peníze.
rbr: Jinak kdyz uz jsi takovy maniak na tu diagnostiku 😄 Jestli jsi dostupny z Prahy, dej prosim vedet, rad bych se zastavil (pokud by se Ti do toho chtelo).
J77 - na, za maniaka do diagnostiky se nepovažuji, jen vím, že zmatek v ŘJ může nadělat pěkné problémy. A nebo samozřejmě může problémy způsobit x jiných věcí...
Jezdím z Kladna do práce do Prahy. Teď si "předělávám kablík na diagnostiku", 2x ledky, spínač, dostatečná délka, abych u toho seděl v klidu za volantem...jestli moc nespěcháš,zkusit to můžeme, o víkendu to snad dokončím. Jen jsi mě popisem svých problémů s autem skoro vystrašil, že se jej teď budu bát dotknout 😲(
Vážně, už ti tam dělal aspoň někdo diagnostiku?
Jezdím z Kladna do práce do Prahy. Teď si "předělávám kablík na diagnostiku", 2x ledky, spínač, dostatečná délka, abych u toho seděl v klidu za volantem...jestli moc nespěcháš,zkusit to můžeme, o víkendu to snad dokončím. Jen jsi mě popisem svých problémů s autem skoro vystrašil, že se jej teď budu bát dotknout 😲(
Vážně, už ti tam dělal aspoň někdo diagnostiku?
rbr: Inu, to o te RJ je celkem zrejme 😄 Ale hadam, ze kdyby tam byl nejakej zasadni bordel, musel bych to poznat na spotrebe. A to se nedeje, jezdim fakt tabulkove, jen podle kilometrovniku. Neboj se nic a k te posledni otazce - nedelal.
J77 - dobře, ještě bych tě rád upozornil, že nemám garáž, takže pod širým nebem. A co mi nejvíc vadí, pokud test ukáže vadný díl XY, tak já nemám jiné díly, na výměnu a na zkoušku. Ale uvidíme.
Takže budu dokončovat kablík na diagnostiku, mailni mi třeba na rbr@fordsierra.cz, domluvíme si další. Ještě pro jistotu: DOHC EFI, nebo se pletu? Netuším, zda by to bylo lepší v Praze (to jsem zase v práci, že) nebo , vyrazit na Kladno. Nebo neutrální půda? 😄 Domluvím se. Z jaké části Prahy jsi? Já se pohybuji tak Barrandov, popř. Ryzuně.
Pro dnes musím pomalu končit.
Takže budu dokončovat kablík na diagnostiku, mailni mi třeba na rbr@fordsierra.cz, domluvíme si další. Ještě pro jistotu: DOHC EFI, nebo se pletu? Netuším, zda by to bylo lepší v Praze (to jsem zase v práci, že) nebo , vyrazit na Kladno. Nebo neutrální půda? 😄 Domluvím se. Z jaké části Prahy jsi? Já se pohybuji tak Barrandov, popř. Ryzuně.
Pro dnes musím pomalu končit.
souhlas s Rbr: nebylo to myšleno tak jak mi to ruce napsaly... zahřátí ne motoru ale lambdy tak jak to popisuješ - v manuálu se píše něco okolo 30-50sekund závisí na teplotě okolí, za jak dlouho dokážou výfukové plyny prohřát ten kus železa okolo lambdy. Ale uvažuj že i těch 30 sekund je dost dlouhá doba na to když pospícháš - nechat ten motor brblat - vyzkoušej si to se stopkami nasedneš, otočíš klíčky a jedna, dva, ... do 10ti sekund šlapeš na plyn - zlatý dálkový startování 😄
michalides, rbr: Nedalo mi to a zkusil jsem na základě informace, že v prvních cca 30-50 sekundách není nastavení směsi a chodu motoru ovlivňováno lambdou ale čistě ŘJ, vyzkoušet reakci studeného motoru na plyn v těch prvních pár vteřinách po nastartování. Hned po startu (rozhodně v průběhu 30 vteřin) jsem zkoušel přidávat plyn. Reakce - zaváhání, nepravidelný chod (krátce), pak teprve šly otáčky nahoru. Po několika přidání plynu asi na hranici 2000 otáček se vše zklidnilo a auto reagovalo na plyn perfektně. Tak nevím co si o tom myslet. Jestli je ten údaj 30-50 sekund po nastartování reálný a v této době lambda do chodu motoru "nekecá", pak tu prodlevu muselo způsobit něco jiného. Co vy na to?
nezapomínej že v prvních pár otočeních motoru se tlakují hydroštely, zkus taky možný únik tlaku paliva - než nastartuješ tak párkrát otoč klíčky do zapnuté polohy a zas je vypni - palivové čerpadlo natlakuje okruh a mohlo by to pomoct ... ale jsou to jen dohady to chce vidět na vlastní bulvy takhle od počítače se to kecá...příčin může být spousta...
michalides a kratas: to jsme přece řešili s Prochym a ten při pokusech na svém voze zjistil, že mu tyto problémy po ukostření lambdy zmizely.
Na mém autě ty problémy "zmizely" po opravě kostry ŘJ. S tím jsem současně odhalil špatný typ lambdy u mě - bez ukostření do kabelu. A tak jsem to musel taky dodělat. A teď? Slabší chvilka motoru po nastartování tam JE! Slabounká, téměř nedělá problémy, ale je tam.
S tím opakovaným zapnutím zapalováním to je zajímavý pokus.
Na mém autě ty problémy "zmizely" po opravě kostry ŘJ. S tím jsem současně odhalil špatný typ lambdy u mě - bez ukostření do kabelu. A tak jsem to musel taky dodělat. A teď? Slabší chvilka motoru po nastartování tam JE! Slabounká, téměř nedělá problémy, ale je tam.
S tím opakovaným zapnutím zapalováním to je zajímavý pokus.
kratas: a s problémy za studena to teoreticky může být ještě jinak!
prochy přišel na to, že mu dělalo nepořádek nedostatečné uzemnění pláště lambdy. Tedy nikdo zde netvrdí, že samotný signál z lambdy do ŘJ (za normálních podmínek) musel(nevím) být špatný. Díky špatné kostře mohl být signál jen napěťově o kousek "posunutý", tedy, ještě za studena posílala lambda do ŘJ signál, který neodpovídal skutečným podmínkám, nicméně, díky "posunu" se zdál být signál v pořádku a tak jej ŘJ akceptovala a tak se jím řídila. A ochudila směs.....
Toto je jen MOŽNÉ vysvětlení.
prochy přišel na to, že mu dělalo nepořádek nedostatečné uzemnění pláště lambdy. Tedy nikdo zde netvrdí, že samotný signál z lambdy do ŘJ (za normálních podmínek) musel(nevím) být špatný. Díky špatné kostře mohl být signál jen napěťově o kousek "posunutý", tedy, ještě za studena posílala lambda do ŘJ signál, který neodpovídal skutečným podmínkám, nicméně, díky "posunu" se zdál být signál v pořádku a tak jej ŘJ akceptovala a tak se jím řídila. A ochudila směs.....
Toto je jen MOŽNÉ vysvětlení.
Co ve skutecnosti presne dela RJ je podle me velka otazka. 100% spravnou odpoved by clovek dostal, kdyby dekodoval ridici program a pak mu jeste porozumel. Podle meho pozorovani ta lambda uz par sekund po startu vliv ma. Viz problemy s jejim ukostrenim. Na druhou stranu, je pravda, ze po startu se RJ snazi drzet smes bohatsi. Pri odpojene lambde urcite podle nejake pevne tabulky, pri pripojene lambde MOZNA podle jejiho signalu, kdo vi? Jeste nezapomente, ze signal je veden dvouvodicove, Je tedy diferencialni. Jak ho RJ jednotka zpracovava je take velka otazka; jde nejdriv do zakaznickeho hybridniho obvodu, kt. dela taky buhvico. Potom teprve jednovodicove do vlastniho procesoru. Ukoncil bych to, ze nikdo stejne nic nevi. Na druhou stranu jsou tu ale zkusenosti, kt. se tady docela dost nashromazdilo za tu dobu.
J77: jo, to jo. Já tě pochopil, že po resetu se současnou ŘJ míváš takové problémy. A to je to, s čím já bych neriskoval jezdit. Jen teoreticky: proč jsi tedy argumentoval títmo nezdařeným resetem, když jsem ti (v dalších souvislostech) odporučoval reset?
Zkrátka se nemůžu být resetu, že by mi to po něm nejelo. To je převrácený myšlení.
Jasně, je dobře, že máš nyní klid. Jsem taky zvědav, jestli se ti časem potvrdí ta lambda. Já si s ní taky užil.
Zkrátka se nemůžu být resetu, že by mi to po něm nejelo. To je převrácený myšlení.
Jasně, je dobře, že máš nyní klid. Jsem taky zvědav, jestli se ti časem potvrdí ta lambda. Já si s ní taky užil.
všichni odborníci na DOHC: Když jsem včera zjišťoval u Forda cenu lamdby, říkali mi mimo jiné i to, že od roku 1991 se dává jiná lambda než dříve. To by se mělo týkat i mě, protože mám r.v. 1992. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli o tom něco nevíte, kolik je na celé informaci pravdy a hlavně nakolik a v čem se ty lambdy liší.
Jak jsi to nakonec vyresil s tou merkou oleje? Zjistoval jsi skutecne mnozstvi?
Daytona: nechtel jsem tu nadale virit atmosferu, ale kdyz ses zeptal.
Mnozstvi oleje jsem nemeril. Merka po porovnani s jinou merkou je zcela totozna, o vytazeni nemuze byt ani reci. Ze by byly stejne vytazene pripustim, ale ta s niz jsem porovnaval merila olej v motoru po cca 50 000km (celkem jej odhaduji na cca 150-170tis. km) a podle poslechu je to proste novy motor. Proto svou merku povazuji za duveryhodnou.
Podezreni, ze mam v motoru vice oleje se potvrdilo - vyuctovano 5 litru. Merka mi domele ukazovala cca 2cm nad horni rysku. JENZE kdyz v servisu udelal to, co jsem pul roku predtim nepotreboval delat a nenapadlo me to udelat - otocil ji o 180° tak to bylo jen nekolik malo mm nad horni rysku a to uz nepovazuji za problem. Olej se proste na merku-pruzinu setrel z vodici trubicky-dal bych si par facek. Mechanik navic prohlasil, ze oleje tam dali asi 4,7l a to by zhruba odpovidalo tomu co ukazuje merka. A kdyz jsem se v sevisu zminil, ze v merku nemam duveru dival se na me dost divne, obracel merku v rukou, pak ji vzal, popotahal ji (ja jsem sel do kolen a zlomil nad merkou hul, s uklidnenim se, ze je stejne urcite vytazena), prohlasil, ze to v zivote neslysel a nevidel. Nasledne jsem merku vyse zminenym postupem porovnal s jinou a i ja uz na vytahovani merky neverim. Poslednim testem by mohlo byt zmereni me merky a porovnani s Kosteyovou.
Jinak auto jsem mel v servisu proto, ze nemam doma momentove klice a cas - to me trapi nejvic, dale prostor (jen ulici a az poslednich par dnu nebo dvorek). Jenze kdyz mi v servisu rekl, ze na vsechno se stejne momentaky neberou a ze neveri, ze tomuhle motoru staci 3,75 litru oleje tak uz to do servisu nedam. Navic par dni na to se mi nabidl clovek, ke kteremu chodim na dily z rozebiracky, ze jestli budu neco potrebovat, muz(u)em to udelat u nej s jeho dozorem. To mi 100% vyhovuje. Obcas si totiz nejsem moc jisty dotazenim nekterych spoju (malo-povoli se, moc-strhnu to), a navic auto musi vzdy minimalne 1x tydne byt k dipozici.
Mnozstvi oleje jsem nemeril. Merka po porovnani s jinou merkou je zcela totozna, o vytazeni nemuze byt ani reci. Ze by byly stejne vytazene pripustim, ale ta s niz jsem porovnaval merila olej v motoru po cca 50 000km (celkem jej odhaduji na cca 150-170tis. km) a podle poslechu je to proste novy motor. Proto svou merku povazuji za duveryhodnou.
Podezreni, ze mam v motoru vice oleje se potvrdilo - vyuctovano 5 litru. Merka mi domele ukazovala cca 2cm nad horni rysku. JENZE kdyz v servisu udelal to, co jsem pul roku predtim nepotreboval delat a nenapadlo me to udelat - otocil ji o 180° tak to bylo jen nekolik malo mm nad horni rysku a to uz nepovazuji za problem. Olej se proste na merku-pruzinu setrel z vodici trubicky-dal bych si par facek. Mechanik navic prohlasil, ze oleje tam dali asi 4,7l a to by zhruba odpovidalo tomu co ukazuje merka. A kdyz jsem se v sevisu zminil, ze v merku nemam duveru dival se na me dost divne, obracel merku v rukou, pak ji vzal, popotahal ji (ja jsem sel do kolen a zlomil nad merkou hul, s uklidnenim se, ze je stejne urcite vytazena), prohlasil, ze to v zivote neslysel a nevidel. Nasledne jsem merku vyse zminenym postupem porovnal s jinou a i ja uz na vytahovani merky neverim. Poslednim testem by mohlo byt zmereni me merky a porovnani s Kosteyovou.
Jinak auto jsem mel v servisu proto, ze nemam doma momentove klice a cas - to me trapi nejvic, dale prostor (jen ulici a az poslednich par dnu nebo dvorek). Jenze kdyz mi v servisu rekl, ze na vsechno se stejne momentaky neberou a ze neveri, ze tomuhle motoru staci 3,75 litru oleje tak uz to do servisu nedam. Navic par dni na to se mi nabidl clovek, ke kteremu chodim na dily z rozebiracky, ze jestli budu neco potrebovat, muz(u)em to udelat u nej s jeho dozorem. To mi 100% vyhovuje. Obcas si totiz nejsem moc jisty dotazenim nekterych spoju (malo-povoli se, moc-strhnu to), a navic auto musi vzdy minimalne 1x tydne byt k dipozici.
Kdyz uz jsem se tak rozepsal. Menil jste nekdy nekdo palivove potrubi, nebo vite jak je stena trubicky silna? Pod starsim antikoroznim naterem mi neprijemne ohnily (nastesti jen ty dve silne palivove) a tak me vymena (podle sily steny) mozna nekdy ceka...
Ja jsem to menil na sve Mazde 626 diesel (nastesti je uz dlouho pryc😊). Byly totalne prorezle a derave ty trubicky. Nemohl jsem jezdit vic nez 100-110, jinak to nabralo tolik vzduchu, ze to chciplo a pak jsem musel 10 minut pumpovat. Vzal sem ty trubky z vraku za 200, tloustka steny tak 0.8 mm odhadem, prace jako svina, musel dolu nadrz spolu s hrdlem a je to prasarna sundavat orezlou nadrz z totalne orezleho spodku, zlomite srouby, a jestli ne srouby tak se ulomi cele prichyceni nadrze ke spodku, nebo vylomi se cast spodku, autogen pouzivat nemuzete (je tam prece nadrz). Vetsi prudu jsem jeste nezazil😊 Myslim to vazne! Nekdo mi ale rikal, ze lze z tech trubek vyriznout casti a dat tam nove kousky, pak spojit je spojovackama. Ale nikdy jsem to nevidel jak se to dela.
Normálně bych vyřízl to ohlnilé potrubí a nahradil novým a spojil. Je to podle mě asi nejjednodušší a nejrychlejší.
Dvakrat skoro stejna rada, ktera me taky napadla, s tim, ze bych to nejradsi vymenil za palivovou hadici, ktera nezrezne. Jenze jak vyresit ty spojky, nemam tucha, jaky je v potrubi tlak. Videl bych to tak na presah 5-7cm s dvemi az tremi svorkami vzdy pootocenymi, ale nevim nevim, trubka je trubka...
Zdravim, me to potrubi take prorezlo, az z toho strikal benzin (EFi 2.0i, 1987), tak jsme ho cele vyndali ven, bratr prinesl z prace nejake nove trubky (vypadaji jako medene - asi i budou 😄,pak jsem s tim po vymene byl hned na STK, nic proti tomu nemeli a ted jsem v klidu, benzin netece, nikde nesmrdi, prste parada 😄
Dalin: mame stejny motor, stejna karoserie, zapomel jsem to uvest (2,0i OHC 74kW - N4B, sedan) Popsal bys mi, jestli se potrubi vynda jednduse, nebo to je prace na nekolik dni? Zkratka, je tam nejaka prekazka? Od filtru az k zadnimu zahybu za plochu podlahy jsem si to uz prohledl, dal ale ne, jak je to nad napravou? Atd.A kdyz uz bude derave, vytece cela nadrz samospadem, nebo staci jen nepustit cerpadlo (nezapnout zapalovani)? (jako jestli si mam radsi vozit misku a kanystr 😄 ) Dik
Teepee: No problem vyndat ho nebyl, protoze jsem odsrouboval takove ty plastove uchytky na podlaze (nektere z nich praskly ..😒 ), potom jsem to odpojil u filtru vepredu, v levem podbehu byly taky takove prichytky, no a vzadu nad napravou se ty trubky napojovaly na plastove trubicky a ty vedly tusim az k cerpadlu. Nejvetsi pakarna byla tu novou medenou trubku naohybat tak, aby byla jako ta puvodni nova, ale zvladlo se to, bracha prinesl i nejake ty original spojovaci kusy, kdy to na tech trubkach udelalo holendry, system je absolutne tesny, proste parada, jsem s tim spokojeny 😄 Ted abych nekecal, ale ta komplet vymena se zmakla v lete za jedno odpoledne 😃 Me predtim nebo potom prorezla i nadr na miste, kde se z cerpadla pripojuje hadice a tam to kapalo porad, kdyz jsem mel prorezlou tu trubicku, tk tam to teklo pouze pri natlakovani cerpadlem. Nadrz bracha zaletoval a je zatim klid 😄
Tak jsem dostal nejméně do vánoc neschopenku a musim sedět doma na *... Někdo z vedlejší třídy sbíral mrtvý holuby pro jestřába co doma pěstuje a dostal z toho žloutenku... Takže mi v práci nařídili neschopenku a tzn, že nemůžu chodit ani do školy... takže se tady na motorcafe budem vídat asi častějc...
to juchuchu: hodne lidi rika, ze karbec je lepsi...myslim si, ze to neco do sebe ma...ale vstrikovani je pokrok. Je preciznejsi (tim padem ma mensi spotrebu) da se pohrat s casovanim a s delkou vstriku, s lokalitou, kam se to ma primo vstriknout, se smery, do jakych se ma vstriknout...Zavodni Cosworthy RS500 nemeli priskrcene druhe vstriky, a tak bez vymena turba (takze original Garrett) se vysplhali na 500 koni bez problemu, v silnicnich verzich uz jsou druhe vstriky priskrceny...Ve druhe svetove valce nemci meli letadla Messerschmidty se vstrikovanim a motorema Benz, mohli litat otocene, tedy hlavou dolu, ostatni karburatorove by chcipli hned...
daytona: Messerschmity měli vstřikování, myslím že mechanické. Letadla s karbecem ale dokázala totéž. Poloha letounu nesouvisí s karbecem, byť se to zdá proti přírodě. Karb u letadla je něco jinýho nežli karbec u auta. Ale zpět k sirkám, na diskuse o letadlech bude asi jiný chat. Karbec je nepochbně horší, co se týče % účinnosti spalované směsi, nicméně pro mě stále velice zajímavé technické dílo. Lehce udržovatelné a opravovatené. Pokud je dobře udržovaný, vydrží fakt dost dlouhou, jistě déle, než vstřiky. Pracuje s podtlaky, nrozdíl od i-ček, keré pracují s přetlaky. Ale myslím, že tohle všechno znáte. Proč ho volím já? Je to pro mě ZAJÍMAVÉ - i finančně. Kdo cítí jinak, respektuju to.
přátelé jsem před dokončením webu, všechny podstatné funkce pro úspěšné spuštění jsou již napsány - teď bych potřeboval ještě trošičku, malinko, píchnout s grafikou.
Pocket nemá taky moc času, takže pokud je někdo "průměrně" schopný pracovat v něčem jako Photoshop či v čem se mu chce ozvěte se mi. Já to budu páchat neskutečně dlouho a nechci do této oblasti fušovat - stačí že jsem se kvůli vám naučil MySQL a PHP totálně od začátku ...
Nejedná se o nic světaborného, ale pár ikonek, 3d rámečků no prostě vše to co dělá pěkný web pěkným webem. podklady ve formě "předdefinovaných velikostí" samozřejmě zašlu. Díky předem že se někdo ozvete - opravdu to nejde zvládnout všechno sám... email snad už uvádět nemusím, ale pro všechny případy michalides - zavináč - fordsierra - tečka - cz
...... někdo tady naznačoval (už si nepamatuji kdo) že roboti bojují za nově získávané e-mailové adresy pro rozesílání spamů a o tuto bych nerad přišel
Pocket nemá taky moc času, takže pokud je někdo "průměrně" schopný pracovat v něčem jako Photoshop či v čem se mu chce ozvěte se mi. Já to budu páchat neskutečně dlouho a nechci do této oblasti fušovat - stačí že jsem se kvůli vám naučil MySQL a PHP totálně od začátku ...
Nejedná se o nic světaborného, ale pár ikonek, 3d rámečků no prostě vše to co dělá pěkný web pěkným webem. podklady ve formě "předdefinovaných velikostí" samozřejmě zašlu. Díky předem že se někdo ozvete - opravdu to nejde zvládnout všechno sám... email snad už uvádět nemusím, ale pro všechny případy michalides - zavináč - fordsierra - tečka - cz
...... někdo tady naznačoval (už si nepamatuji kdo) že roboti bojují za nově získávané e-mailové adresy pro rozesílání spamů a o tuto bych nerad přišel
Michalides: viz mail.
Michale, nezoufej. Dosezenu gumy, dovoridim stavebni povoleni a vrhnu se nato. Jen potrebuju jeste trochu casu. Ozvu se ti, cao Pocket.
Michalides: taky trochu delam v Corelu a Photoshopu. Kdyz mi posles, co bych mel udelat s instrukcemi a podklady, dam se do toho. Nebo se alespon pokusim.
prochy - dlouho jsem tě "nečetl". Co tvoje rozjezdy? Stále OK? Mě se slabá zaváhání objevují od znovuzprovoznění lambdy. Ale je to tak slabý, že do toho nebudu dál vrtat.
Rbr: Rozjezdy bez nejmensiho zavahani. Avsak po rozjezdu, nevim jestli to nazvat zavahanim, to chvilku nema ten plny zatah. Mozna je to omezene RJ, aby lidi co znaj dve polohy plynu hned ten motor nezhuntovali. Chod je ale kultivovany. Jak to maji ostatni?
Jeste si myslim, ze u zadnyho auta nejde studeny motor tak jako teply.
Taky mam nepatrnou prodlevu, druhy N4B ktery mam v dosahu dela na chlup to same. Ale je to tak nepatrne, ze laik nad motorem, resp. z mista ridice se to skoro nepozna.
prochy a teepee: tak mám dojem, že nejlepší bude jednou to porovnat na nejbližším srazu...
Taky bych to vyjádřil tak, jak to teď popsal Prochy i Teepee, ale na druhou stranu si vzpomínám, že problém v nejhorším období byl tak velký, že jsem prakticky nebyl schopen odjet bez pořádnýho zhouponutí, nebo motor zhasnout a po druhí nastartovat.
Prochy - to úmyslné omezení ŘJ-ou se mi nezdá, protože stačí aby si to takto jednou zazlobilo (sekunda?) a v zápětí, při stejném sešlápnutí plynu, stejných podmínkách, to tam už není. Stejně tak při tom 2. startu.
Dvě polohy plynu? Co tím myslíš, to mi něco ušlo...
Taky bych to vyjádřil tak, jak to teď popsal Prochy i Teepee, ale na druhou stranu si vzpomínám, že problém v nejhorším období byl tak velký, že jsem prakticky nebyl schopen odjet bez pořádnýho zhouponutí, nebo motor zhasnout a po druhí nastartovat.
Prochy - to úmyslné omezení ŘJ-ou se mi nezdá, protože stačí aby si to takto jednou zazlobilo (sekunda?) a v zápětí, při stejném sešlápnutí plynu, stejných podmínkách, to tam už není. Stejně tak při tom 2. startu.
Dvě polohy plynu? Co tím myslíš, to mi něco ušlo...
Oznacil bych to slovy, ze je to nepatrne linejsi. Ta lenost se postupne vytrati. Ale skutecne je to neptatrne. Rozhodne zadne houpani nebo chcipani, toho jsem si driv uzil dost.
Ty dve polohy plynu se tykaji nekterych typu ridicu. Cim slabsi motor a auto vetsi popelnice, tim vetsi touha zavodit. Kdekoliv a kdykoliv.
Ty dve polohy plynu se tykaji nekterych typu ridicu. Cim slabsi motor a auto vetsi popelnice, tim vetsi touha zavodit. Kdekoliv a kdykoliv.
Premyslim nad tim temer nepostrehnutelnym zavahanim po pridani plynu a rozbiha se mi teorie, ze to u motoru s elektronickym vstrikovanim je mozna normalni. Nebo. Jak rychle zareaguje ridici jednotka na novou situaci v rizeni motoru (pootevrena skrtici klapka - Throtle body, zmena mnozstvi vzduchu - AirFlowMeter, zmena podtlaku v sani - MAP senzor). Nez se hodnoty na vsech cidlech upravi (prvni se otevre skrtici klapka, pak se zacne pootvirat AirFlowMeter, a asi soucasne s tim reguje MAP), tak urcite vznika prodleva a nez ridici jednotka zacne davat silnejsi impulsy vstrikovacum... Nemohlo by to byt ono? Urcite by na to odpovedel nejaky znalec, co treba Daytona, ten mel nejdriv karburator (kde se to da prechod z volnobehu - mozna, nevim totiz jak u rizeneho karburatoru, doladit a nyni ma EEC IV.
No treba nekdo vi, ze to je nejaka chybka a tahle teorie je blbost.
No treba nekdo vi, ze to je nejaka chybka a tahle teorie je blbost.
Teepee: ty ten problém sám máš nebo jen čerpáš z toho co zde bylo napsáno? Na první pohled to vypadá, jak píšeš, ale tvrdím, že to tak nakonec nebude. Hned napíšu, proč si to myslím.
Kdyby to bylo, jak jsi napsal, pak by stejné(alespoň podobné) zaváhání bylo i při 1.další jízdě (a to není), 2.i po té, co si to takto JEDNOU "houpne"(není), nebo 3. i po té, co ti to přeci jen zhasne a ty v zápětí znovu nastaruješ a znovu stejně šlápneš na plyn (taky není).
Takže to má charakter, jakoby "si to chtělo JEDNOU zazlobit", překonat jakýsi stav a pak už je vše OK. Takto se to chová v reálu, samozřejmě s menší či větší intenzitou, podle auta, podle stavu auta atd.
Takže to má charakter, jakoby "si to chtělo JEDNOU zazlobit", překonat jakýsi stav a pak už je vše OK. Takto se to chová v reálu, samozřejmě s menší či větší intenzitou, podle auta, podle stavu auta atd.
Aha, tak to ja myslim asi jine zavahani. Jak jsem psal, je to potrehnutelne spise nad motorem, laik nad motorem, nebo relativni znalec z mista ridice to skoro nepozna a rozhodne to neni prekazkou pro normalni rozjezd a jizdu. No na Minisrazu by se to demonstrovalo lepe. Nicmene je to prodleva, na zlomecek vteriny, delat mi to u motorky (JAWY), kroutim se stavecim sroubem volnobehu.
Muj stary karbec byl "elektronicky rizeny", ja jsem se ale tomu nazvu vicemene smal😊 elektronika tam tudiz ridila pouze (a jenom) krokovy motor, ktery jinou funkci nemel, nez nastavovat volnobezne otacky. A to tak, ze vysouval kovovy jazycek proti dorazu tahla plynu, v zavislosti na frekvenci zapalovani (t.j. na otackach motoru). Tot vse. Jednou se mi ten malinkej krokovej motor zadrel, vyhodil jsem ho a nastavil pevny doraz tahla. Tim jsem sice o trochu zvysil volnobezne otacky (z 850 asi na 950) ale jinak nic zavazneho to nebylo. Po zakoupeni noveho krokoveho motoru ale volnobezne otacky byly presne a porad 850 pri teplem motoru a vubec nekolisali nebo nezvysovali se. Samotna EEC-II tam nahrazovala klasicke tyristorove zapalovani. A pritom udaje brala pouze z podtlaku sani!!! (nebyl to ten klasickej velkej senzor jak u EFIny na te trubce) ale ze sani vedla hadicka primo do tela EEC-II. Tam nevim co bylo, nikdy jsem tu krabici nerozebiral😊 Prechod z volnobehu do otacek: na to mel vliv pouze predstih, ktery sel manualne nastavit otacenim rozdelovace. Vetsi predstih: auto jezdilo jak drak, slo samo do otacek, zralo vic a obcas bylo slyset strileni do vyfuku. Pri nastaveni mensiho predstihu to do otacek neslo, bylo line jako prase, zralo to ale min, a klepali ventily. Predstih se nastavil na pevno!!! To je rozdil, protoze DOHC EFI (nevim jestli OHC EFI taky...) ridi nastaveni predstihu podle potreby v nejakych mezich, ridi to EEC-IV. A konecne na otazku jak rychle zareaguje RJ na zmenu a vysle signal...podle mne sakramentsky rychle, jsou to prece elektricke impulzy, a jestli EFIna nejde hned za plynem, tak za to muze spis to, ze RJ dostane nejake spatne udaje a podle toho vysila chybove pokyny, rozhodne bych nepredpokladal ze ty signaly jsou pomale.
Lidicky zlati. .. chanim nutne a rychle 2x 15" rafek na zimni gumy, jde mi o rafek, gumy mit budu. Kdyby jste meli nekdo bylo by super. JInak stane se neco kdyz ve predu budu mit 14" a vzadu 15" tky? Jde oto, ze mam v haji jednu pneu a nelze ji uz kopit novou. Musim koupit jedine dve, ale ten rozmer 195/65/14 se spatne schani tak jedine muzu mit 195/65/15 levne. Dik vsem.
Ahoj,prosim Vás u sierry mi vždy po nastartování zustane svitit kontrolka zadních světel u "autíčka" na palubce.Po sešlápnutí brzd. pedálu zhasnou.Poradíte?Dík
IvosS-máš Ghia výbavu.Je to normální,neboj se toho.Tímto to otestuje jestli není prasklá žárovka brzdových světel.Závěr-normální
Mám taky GHIA a je to normální..otestuješ si tím brzdovky..spíš mi vadí, že kontrola zavřených dveří nefunguje u jezdce..to je taky normální????????
Martinsierro-co ti to dělá?Svítí ti kontrolka otevřených dveří stále?Špatný spínač ve dveřích pokud ano.Dá se opravit-bude prasklá packa co ho drží.Tento spínač je stejný(jeho základ)jako spínač osvětlení kufru u obyčejné(nemusí být Ghia)4 dvéř sirky.Přehodí se pouze pouzdro toho spínače.Fotky mám,dělal jsem to nedávno,mohu popsat.Jestli počkáš,něco bych sesmolil i s fotkama a následně by se to hodilo na web.To znamená po 1.12.03
Skoro jsem přehlídl, že jsem se svou sirkou urazil k dnešnímu dni již 101.000km. Doufám, že mi ještě jednu stovku bez větších problémů přečká.
Myslim, ze Te pomerne rychle dojedu 😄 Mam tu svou rok a mesic a na tachometru mi pribylo 31 000, celkem jsem na 194 000 km. Jsou to auta jedna radost 😊
Tak to se taky přidám: 5.11.03 stav tachometru 00000, tedy ve skutečnosti 200 000 😄
A nevyměnil bych ji! Vypadá líp než 2-3 leté škodovky, o jízdních vlastnostech a spolehlivosti ani mluvit nebudu (ty drobnosti vždycky nějak vyřešíme)
A nevyměnil bych ji! Vypadá líp než 2-3 leté škodovky, o jízdních vlastnostech a spolehlivosti ani mluvit nebudu (ty drobnosti vždycky nějak vyřešíme)
All 100 000: No,vozíte se pěkně. Já jsem oproti Vám dost polevil, jezdím poslední dva roky jen o víkendech na chaloupku, případně na nákupy a přes týden stojí sirka v garáži, do práce 5 min pěšky, služební auto v přízemí. Jestli urazím za rok 10 000 tak je to moc. Mám tam ale nedávno 150 000, myslím, že v pohodě jednou tolik urazí - ale asi to ta má sirka ani během svýho života nestihne...
lidi, vy co znáte mojí Sirku, Na kolik Km byste ji odhadli? Pořád mi to vrtá hlavou a když se mě někdo zeptá kolik má nalítáno tak každýmu řikám jiný číslo... Ona mi teď ukazuje skoro 50 000km ale nevim jesli před tou padesátkou má bejt číslo 2,3,nebo snad něco vyššího? Co myslíte? Nechápu Proč tam ty magoři dávali 5ti místný počítadlo. (ono by to bylo stejně jedno, jak už někdo psal: "Přetáčení je náš národní sport"
Zdarec fsickni, tak se vitam v ceske zemicce...je tady pekna kaltna! ale mohlo by to byt horsi. 😃))))))))))))))
Cau willy, Tvuj navrat me uvrhl do hlubin studu, nebot jeste porad dluzim prevzeti zadniho narazniku na me kombi. Ale uz je po lize (podzim) a tudiz do Olomouce ani okoli hned tak nepojedu, dej mi prosim vedet (klidne tady), kdybys mel cestu do Prahy ci okoli.
to j77: nedelej si vrasky, nicmene naraznik je stale k dispozici, casem bude dalsi z myho auta, protoze stale chci koupit ten co tam ma byt - v barve - jenze stale omezuju investice na minimum - setrim na motor - ted jsem dost vystavenej 😒((. jinak zdravim fsecky usilovne. v sobotu rano(odpoledne cz casu) - managua 35 stupnu, v nedeli vecer - praha 4 stupne ......brrrrrrrrr
podařilo se mi sehnat asi padesátistránkový spis o převodovce MT75, včetně detailních nákresů, převodových poměrů atd., je to v němčině, ve formátu *.doc, velikost 1,9 MB, nemám možnost to nikde "vyvěsit", takže jestli někdo z vás tu možnost má, klidně to přepošlu na meil - pokud ovšem "nenosím dříví do lesa", ale jestli se nepletu tak v Haynesovi to není a v Koppovi jen velmi málo - kdo chce, ozvěte se
Nevim sice, kde bych to vyvesil, ale kdybys mi to poslal, byl bych potesen 😄 willy - sled se zelim - fordsierra - cz
Taky bych s dovolenim nepohrdnul, jen si rikam, nejsi schopen ulozit to v nejakem neproprietarnim formatu ? Treba .ps (PostScript) nebo dokonce primo PDF ? Mail pouzil klidne ten na fordsierra - cz.
Diky, uz se to pokousim prekonvertit do PDF v nejaky unosny kvalite. Dam vedet pokud se to povede.
willy : k tobě to neprošlo, ale vůbec netuším proč
tak mi to pliz zkus hrknout jeste na "otras zavinac seznam cz" dikec
willy : právě tady ti to hlásí, že máš full mailbox
michalides : poslal jsem ti na fordsierraweb .... - OK ?
michalides : poslal jsem ti na fordsierraweb .... - OK ?
super - cpu to na web, časem zařádím do příslušné sekce - stáhněte si to z webu
michalides : abych to zbytečně nekomplikoval mrkni se na www.sierra-freunde-deutschland.de/schulu… je tam ještě dobře udělaný DOHC a 1,8 TD - a zkus to stáhnout a dát taky na web -
to all : dobrý by bylo kdyby někdo udělal překlad do ČJ
to all : dobrý by bylo kdyby někdo udělal překlad do ČJ
je to na webu, vzhledem k tomu, že tam nic jiného není, nedá se to přehlédnout
michalides. zkoušel jsem stáhnou ten manuál o MT75 na našem webu. Stáhnout jde ok, po rozbalení se objeví word dokument s obsahem a při kliknutí na nějakou stránku se to přihlašuje do e😜loreru.
Jirkaking: Jak jsem koupil tak prodávám - upravovat to nebudu prostě si tu příslušnou stránku nalistuj manuálně vždyť MT75 je manuál - nebo se mýlím ?
lidičky: Kolem 4tis. otáček mi začne auto trochu jakoby kuckat, jako by neteklo dost benzínu, může to být čerpadlem?
Pánové, nepřebývá někomu šedý plastový rámeček okolo řadící páky, dole se přichytává dvěma šrouby, verze s dvěma spínači el.ovládání oken? Já mám ten svůj prasklý a tak různě slepovaný. Mám 2.0 i DOHC kombi, ale myslím, že to snad je jedno.
Dovolím si tu zopakovat můj včerejší dotaz😒br />
Pánové, nepřebývá někomu šedý plastový rámeček okolo řadící páky, dole se přichytává dvěma šrouby, verze s dvěma spínači el.ovládání oken? Já mám ten svůj prasklý a tak různě slepovaný. Mám 2.0 i DOHC kombi, ale myslím, že to snad je jedno.
Závisí na tom, jaký je to typ. Jestli s gumou na rad. pace, nebo s kozenkou. Ten na tu kozenku bych Ti mohl venovat.
prochy 😃))))
Pod rámečekm mám přichyceného něco, čemu se při troše fantazie dá říkat koženka. Netušil jsem, že v tomto se o liší. Koženka se v některých švech začíná párat, tak jsem ji chtěl zahodit a koupit tu gumu. Takže taková záměna by asi nešla?
Pod rámečekm mám přichyceného něco, čemu se při troše fantazie dá říkat koženka. Netušil jsem, že v tomto se o liší. Koženka se v některých švech začíná párat, tak jsem ji chtěl zahodit a koupit tu gumu. Takže taková záměna by asi nešla?
Kup kuzi, nejaka sikovna slecna Ti to jiste rada spichne. Jeste me napada, ze se to lisi i podle roku vyroby. Tohle je 92. Ja se na to doma kouknu, jak to vlastne presne vypada, pripadne to vyfotim.
prochy - kůže - zatím mi to vždycky "spíchla" manželka 😄
S tím vyfocením by to bylo super. V přední části, kde je obdélníkový otvor pro ovládání oken, jsou zespodu úchyty pro 2 šrouby, kterými to přichytíš. A tuto část s úchytu mám z jedné strany odlomenou.
S tím vyfocením by to bylo super. V přední části, kde je obdélníkový otvor pro ovládání oken, jsou zespodu úchyty pro 2 šrouby, kterými to přichytíš. A tuto část s úchytu mám z jedné strany odlomenou.
to rbr: asi radis jak o zivot😊) ze se ti zlomi i kulisa😊) Ja tam mam ramecek z lesteneho hliniku plus urizlou radicku s hlavou taky z hliniku.
daytona - to může být pěkný....máš to ve fotu někde na webu?
skusim neco najit...myslim ze neco mam, ale tam jeste nebudou namontovane elektricke stahovani oken a stredni loketni operka...ale to nevadi, tak moment😊
Kdo z vás má web www.ford-sierra.wz.cz MartinSierro nebo se pletu?
Jestli tu mohu použít tento web poro dva odkazy😒br />
prochy - plastový rámneček mám přesně ten co je na tomto webu, sekce Můj vůz, 2, obr.zleva.
pocket a michalides - mě osobně se velice líbí logo na tomto webu (www.ford-sierra.wz.cz), sekce Loga a obrázky, "Mírně předělaqné logo".
Jestli tu mohu použít tento web poro dva odkazy😒br />
prochy - plastový rámneček mám přesně ten co je na tomto webu, sekce Můj vůz, 2, obr.zleva.
pocket a michalides - mě osobně se velice líbí logo na tomto webu (www.ford-sierra.wz.cz), sekce Loga a obrázky, "Mírně předělaqné logo".
Na webu ty fotky nemam, muzu to poslat ale mailem...Kam?😊
klasika: rbr@fordsierra.cz
díky
díky
daytona - ty fotky šli někjak dýl....
Pěkný, to si dělal sám? vypadá to dobře, taky to sedí přesně?
Jo a pěkný gumy. Myslím doslova "pěkný". Co to je zač? Já mám český Bravuris (na léto) a konečně jsem opravdu spokojen. Podle mě první, co se Barumu fakt povedly.
Povinný ručení - byl jsem si pro Svět motorů - budu studovat ty pojišťovny
Pěkný, to si dělal sám? vypadá to dobře, taky to sedí přesně?
Jo a pěkný gumy. Myslím doslova "pěkný". Co to je zač? Já mám český Bravuris (na léto) a konečně jsem opravdu spokojen. Podle mě první, co se Barumu fakt povedly.
Povinný ručení - byl jsem si pro Svět motorů - budu studovat ty pojišťovny
Už mi taky přišly vypadá to opravdu moc pěkně.
To SM: Já sem vůl, taková prkotina a mě to nenapadlo . no jasně kopírovat do wordu 😄))
To SM: Já sem vůl, taková prkotina a mě to nenapadlo . no jasně kopírovat do wordu 😄))
ten ramecek tam dal nemec a vyrobil si ho sam spolu s hlavou radici paky...vse hlinik...dekuju mu za to! Gumy jsou TOYO PROXIES S1 195/50 R15 letni, lepsi gumy jsem nikdy nemel, spolu se sportovnim podvozkem s tlumicema Koni drzi perfekne. Kdyz jsem to auto kupoval, byli na ne tyhle gumy a byli naprosto nove.
daytona - fakt hezký.
Budu si už muset taky najít příležitost udělat fotky svý káry.
Budu si už muset taky najít příležitost udělat fotky svý káry.
dik😊 skoda ze jeste nefunguje sekce nase auta...jinak ja budu jeste jednou fotit az tam budu davat novou prevodovku a plastove RS prahy.
jeee .. kde jsi sehnal RS prahy ?? a zakolik?
RS prahy jsem sehnal od p. Radka obe za 1500,-, ted uz se lakujou doma, zanedlouho budou na aute😊
hmm.. ty se mash... ja je schanim uz dlouho, ale porad byli hrozne drahy. Tohle je supr cena. Ty ale nejsou novy vid? On ti je shanel, nebo je nahodou mel? Z jara se po nich poohlednu.
Rbr: Jakej rok vyroby mas? Na tom webu je obrazek modelu 89 bych rek'. Ten mam na aute i ja a je cerny. Ten co Ti nabizim je z roku 92 a je sedy, jak si ale na druhou stranu psal Ty. Je taky trochu jiny. Jsem z toho naprosto zmateny.
prochy - mám 90 rok. Šedý 😄
pěkný zmatky, koukám. Šedý jak na tom webu, co jsem před obědem psal.
pěkný zmatky, koukám. Šedý jak na tom webu, co jsem před obědem psal.
Nevim, jestli jsem slepej, nebo kazdej myslime neco jineho. Na obrazku, kt. jsem nasel na tom webu byl ramecek cerny. Napis mi presnou www adresu toho obrazku.
prochy - promiň, máš pravdu. Já koukal spíš po tvaru. Teprve potom ses ty ozval, že může být šedý i černý. Tady je černý, já mám šedý. Ale koukám, že ani ta černá nemusí vypadat zle. Ty máš prosím tě jaký? Šedý? A je OK? Na co si jej ceníš?
J77 - možná bychom pak mohli dát vědět o našem nedělním minisrazu Pha- Kla na téma diagnostika, pokud se nic nezmění.
Třeba by se někdo chtěl přidat.
Třeba by se někdo chtěl přidat.
Jasne, chce-li nekdo dorazit (kostej snad radeji az bude zdrav 😊)), necht se prida.
Uteklo mi neco?
J77: Ty mi závidíš že se válim doma! žejo!
Kostey - aspoň máš více času na oddělení Hledá se spolujezdkyně...😄
Občas je zajímavý nakouknout, jak to tam válíš 😄
Občas je zajímavý nakouknout, jak to tam válíš 😄
rbr: To ani neviš s kym si dopisuju... Menuje se Lucka, jezdní Rally jako navigatorka a Do vrchu jako řidička. Pracuje v autosalonu a .... Píšem si každej den 😃)))))))
Kostey: jen jestli se v tom oddělení za ženskou nevydává kdekdo...😄
Už jsi ji viděl, nemá místo ko. kníra?
Už jsi ji viděl, nemá místo ko. kníra?
😄 tohle je ale fakt ženská! Děláme tu z toho chat, Sme trochu mimo téma...
kostey - no jo, máš pravdu
Lucka je moc hezke jmeno 😄 Budu tam muset taky nekdy nakouknout. Ale klidne prijed, myslel jsem to v legraci 😊
J77: To že to je z legrace jsem předpokládal 😄 Sem ale nějakej nachcípanej chci se z toho nějak vyhrabat. Teď se učim s Photoshopem a tak všelijak se flákám... Na Sraz si počám do Června.
J77: jo a na Lucu mi nesahej! (kdyžtak má login "BORA")
Klid, nesahal bych na ni ani kdyby sedela nahata na spolujezdci ! 😄 Mam jiste zavazky svou povahou spajici nekam do prelomu 13.-14. stoleti, abys vedel 😊
Já bych se divil kdybych si na ní vůbec někdy "sáhnul" já. Bavíme se spíš o svých milovaných protějškách, o problémech v práci a tak podobně... Takže vlastně to je vlastně jen Kdosi na NETU komu si postěžuju, ona napíše ať se na to podívám z tý lepší strany a k tomu připíše jak před chvílí prodala Passata v plný výbavě i s GPS a já že passaty nesnášim a ona že má ráda Touareg........... (Fakt tu z toho dělám CHAT o jinym tématu) - sorry kluci
Máš recht chat je asi na jiném webu. Právě mi končí work tak jdu domů. Mějte se . Jdu prohnat svojí sierrku 😄)).
než ji proženeš tak ji zahrěj... Čao
Moje nejvetsi laska se jmenuje taky Lucka😊 Svoje auto jsem pojmenoval taky po ni😊 Bez legrace. Ona ale rallye nejezdi, zato ma jednoho opravdovyho kone, chodi na zavody koni.
Jinak willy: WILKOMMEN😊) Dalsi jinak: minisraz kdy a kde??? Ze bych se pridal??? Dalsi jinak: mam najeto 230 000, nepripada mi ze by motor mlel z posledniho...😊
Jinak willy: WILKOMMEN😊) Dalsi jinak: minisraz kdy a kde??? Ze bych se pridal??? Dalsi jinak: mam najeto 230 000, nepripada mi ze by motor mlel z posledniho...😊
Daytona: dikec za BIENVENIDOS 😃)
minisraz: ze bych prijel se svou novou sierrou? ale nesmi to byt daleko, abych se neudrel....mam slapaciho coswortha 😃))))))))))))
PS: tez mam nejaky ctyrnohy koniky
minisraz: ze bych prijel se svou novou sierrou? ale nesmi to byt daleko, abych se neudrel....mam slapaciho coswortha 😃))))))))))))
PS: tez mam nejaky ctyrnohy koniky
willy: jen aby ti na srazu nebyla zima, když si teď zhýčkaný jiným klimatem 😄
Taky tě tu vítám.
Co to je šlapací cosworth?
Taky tě tu vítám.
Co to je šlapací cosworth?
No chybi mi podstatna informace: KDY a KDE. Konecne bych si prestal dopisovat s nicky a zacal s lidmi. 😄
RBR: zima by byla urcite. Cossik ma sice topeni, ale neni cim ohrat voda 😃 .....slapaci cosworth je muj cosworth..ma nekolik druhu pohonu: ve vleku, na vleku, s dostatkem tlacneho personalu dokaze na rovine vyvinout max. rychlost az 10 kmh!!!...jinak je slapaci..zatim 😃)
willy: a co brzdy, dokaze to alespon brzdit tim motorem, ktery poskytuje max rychlost 10km/h? Neni to brzda jednorazova, tzv. prejizdeci?
willy- to máš dobrou úpravu, tu šlapací. Ale když to nejde využít ani na to ohřátí vody....že bysme si aspoň udělali kafe 😄
holt kafe si budem muset udelat na nejake sirce, co ma motor 😃 .........ale jinak ti dam recept na vyborny mexicky kafe: vemes kelimek s vodou, das do mikrovlnky, az je voda tepla(rozhodne ne horka, uz vubec ne varici), nasypes zanedbatelny mnozstvi nescafe 😃))) mnaaam! to je specialita v nekterych podnicich, jako napriklad nocni autobusaky a tak
willy: Jo jo amerika je země snů...
jojo, normalne sice instant vubec nepiju, ale po urcitych zkusenostech jsme uz meli pripravenou pikslicku, aby sis to moh aspon poradne zesilit. KOSTEY: jojo, ani nevis, jakou jsem mel radost, kdyz jsem odjizdel ze statu. sice jsem dalsich 6 tydnu nesedel za volantem 😒(((((((((((((((((((((((((((((((((((((… ale aspon jsem se najed. v US uz jen pri predstave, ze budes muset jist(fastfood), se ti zveda kufr
willy-že bych toho svýho taky šlapacího cosíka taky vytáhl?Včera jsem zprovoznil zadní brzdy-zatím jen ruční tak už bych nemusel brzdit očima.Taky to nesmí být daleko,bez čelního okna je tam trochu průvan.
No jasne, to by byl sraz super aut! jeste bych moh vzit modrou kastli z kombika, ta nema vubec nic, takze budu muset Aladinovi slohnout to kouzlo na ten koberec 😃 mimochodem, nevis o moturku ze 4x4?
rbr: uz vis, jestli se k vam v nedeli vubec nekdo pripoji?
v kolik a kde?
viz: prispevek 9390
coze? parkoviste u odbocky na lidice? Z toho mam jako poznat kde? muzete mi to nejak vysvetlit dke to parkoviste vubec je a kde jsou Lidice? Hmmm.. a kdo tam bude?
No prave zrovna zacinam mit pochybnosti, zda tam vubec jet. Daytona, Fido a Michalides maji domluvene jine krepceni nad Sierrami, Kostey to vzdal, a abych se cpal RBRemu a J77 do reseni problemu s elektrikou? A protoze za 5 minut pro dnesek opoustim inet a zitra bych jen mohl skocit do kavarny, budu to pripadne resit jen telefonicky.
Teepee: Já to nevzdal!!! Já tam klidně přijedu, zatelefonuju na okresní hygienickou stanici a zavřou si vás taky na 50 dní... 😄
Co tady šílíte? kostey, teepee, pocket - kdyby ste se koukli na včerejší příspěvky, tak vše víte
Tak ještě jednou: J 77 a já jsme domluveni, že se tuto Ne dopoledne okolo 10 setkáme mezi Prahou a Kladnem. Na této cestě je nepřehlédnutelná odbočka na Lidice(případně vysvětlím podrobněji) a u právě u této odbočky je nepřehlédnutelné "parkoviště". Vetší vyasfaltovaný plácek, kde je docela klid. Tam spolu koukneme na jeho auto, zkusíme diagnostiku. Nic víc, nic míň
Tady jsme se o tom zmínili, kdyby náhodou někdo stál o to, se tam přijet kouknout.
Zatím se nikdo nepřipojil.
J77 - platí to?
Tak ještě jednou: J 77 a já jsme domluveni, že se tuto Ne dopoledne okolo 10 setkáme mezi Prahou a Kladnem. Na této cestě je nepřehlédnutelná odbočka na Lidice(případně vysvětlím podrobněji) a u právě u této odbočky je nepřehlédnutelné "parkoviště". Vetší vyasfaltovaný plácek, kde je docela klid. Tam spolu koukneme na jeho auto, zkusíme diagnostiku. Nic víc, nic míň
Tady jsme se o tom zmínili, kdyby náhodou někdo stál o to, se tam přijet kouknout.
Zatím se nikdo nepřipojil.
J77 - platí to?
Willy-s tím motorem na tebe myslím,neboj.Akorát se lidem divím,že nechtěj prodávat motory do coswortů každý den...Koukal jsem se do katalogu na cenu novýho a docela sranda.
Pokud se tu pohybuje nejaky hudbymilovny Sirkar, ktery vozi sva CD autem a ma jich hodne, mozna bych mohl pomoci.
Prebyvaji mi 4 + 1 pouzder na CD znacky HAMA. Proc 4 + 1 ? Protoze ctyri jsou upravene pro 16 slim-casu a to tak, ze je vystrizeny vnitrek, kde byly puvodne kapsy na CD bez obalu. Jedna Hama zbyva v puvodnim stavu (56 kapes na CD).
Ty vystrihane necham po 70.- a za tu netknutou (jeste neni rozbalena) bych chtel 120.- Kdyztak mailujte, j77 fordsierra cz
Prebyvaji mi 4 + 1 pouzder na CD znacky HAMA. Proc 4 + 1 ? Protoze ctyri jsou upravene pro 16 slim-casu a to tak, ze je vystrizeny vnitrek, kde byly puvodne kapsy na CD bez obalu. Jedna Hama zbyva v puvodnim stavu (56 kapes na CD).
Ty vystrihane necham po 70.- a za tu netknutou (jeste neni rozbalena) bych chtel 120.- Kdyztak mailujte, j77 fordsierra cz
postupně jsem ztrácel poklice, takže už jsem vozil jen 2 a teď koukám z okna a zjištuju, že to už neplatí protože nemám ani jednu. Někomu se ty poslední zbejvající líbili...
třeba jezdil za tebou a zbíral je. A teď už mu chyběli jen ty dvě. Z toho si nic nedělej já si koupil tuningový měj jsem je asi měsíc a pak se taky někomu líbili 😄))). Jsou to ***. ale teď mám v autíčku k samotnému alarmu dodělány náklonová a otřesová čidla. ještě by to chtělo nějaký plamenomet ke kolům a bylo by to super.
Tady u nás na sídlišti má jeden týpek na 13" kolech poklice takový, že ty kola vypadaj jako 16" -> Docela se mi taky Líběj Asi si je pujčim na dobu neurčitou... 😊
jirkaking: o otřesovém čidle ke stávajícímu alarmu taky uvažuji, ale neříkej mi, že to máš nastavený tak, abys neměl falešný pooplachy a přitom ti to zareagovalo na sebrání poklice.
to kostey: jak jsme se o tom bavili, muze to delat palivovy filtr, palivove cerpadlo, palivove potrubi pod autem...na tyhle veci bych myslel prvne...chce to ale pod auto a hledat, prace na delsi dobu. Myslim si ze zapalovani muzeme vyloucit, kdyz tam mas karbec navic tam nemas ani EEC II kterej by Ti do toho kecal, tak hledal bych spise chybu v palivovem systemu.
to Fido: muzes mi prosim poslat nejake ty fotky te repasovane zadni napravy, vis jak moc se mi libila a chtel bych se na ni obcas kouknout😊 ty to mas lehke, mas to v garazi😊) ale jinak Ti vubec nezavidim😊)
Daytona-Posílat Ti to nebudu páč mám modem=neštestí,pomalý.Jestli máš čas o víkendu,dal bych ti to na CD-komplet fotky.A neslintej😊)...Budem dělat Michalidesovu limuzínu tak můžem pokecat,koupíme zase piwka.Tedy jestli přijdou ND-ložiska předního kola.Cosík čeká na brzy-plán na víkend jestli se ho budeš chtít zůčastnit...
Takova aktualni otazka pro majitele dvoulitru a dvatrojek😊 kolik platite a kde za povinni ruceni?? Ja jenom proto, ze jsem u ceske pojistovny a zvysili mi zakladni sazbu z 6700 na 8256 (svine!!!) na pristi pojistne obdobi. Sice mam nejake bonusy, konkretne 10%, takze budu platit "jenom" 7400, ale stejne je to o dost vic nez minuly rok...Takze otazky: 1.kde je to nejlevnejsi? 2.pri prestupu do jine pojistovny se uznavaji bonusy s predchozi? DIK!
daytona: kolik?! ..si děláš legraci. Já jsem taky u Český + 500 Kř za sklo. zatím mi nic nezvýšili. Aspoň o tom nevím.
Dnes rano mi prisel dopis od ceske pojistovny a mam tam to, ze zakladni sazba pro muj vuz je 8256 CK...
Tenhle dopis mam doma uz asi 3 tydny. Protoze zatim nemam zadny bonus (to je tak kdyz nekdo jezdil s dlouhodobe zapujcenym autem z rodiny, takze mohu tvrdit ze Ford Sierra je moje prvni vlastni auto) a platim asi 1940Kc ctvrtletne. Je to dost, ale kdyz to prictu k porizovaci cene Forda porad se jeste usmivam a dobrych pet let jeste budu.
S tou reakci ridici jednotky to byla teorie, vznikla na zaklade vyskytu u obou mne dostupnych (N4B) modelu z nichz jeden slouzi bez vyhrad, k tomu memu chodu motoru obcas vyhrady mam.
S tou reakci ridici jednotky to byla teorie, vznikla na zaklade vyskytu u obou mne dostupnych (N4B) modelu z nichz jeden slouzi bez vyhrad, k tomu memu chodu motoru obcas vyhrady mam.
Ja osobne nedam na Kooperativu dopustit, mam sni jenom same dobre zkusenosti. JInak naopak ja letos platim zase o 3kila min. Platim pololetne a to 3508 coz je parada.
pocket - to máš štěstí. já si s nimi přes rok dopisoval a telefonoval. Od dorbností, že nedokázali správně opsat, jaký vůz je vlastně pojištěn (sem se divil co z mé sierry papírově udělali) až po fakt, že rok mi nebyli schopni poslat složenkou se správnou výší platby (paradoxně posílali nižší, třeba i na 135 Kč). A nedokázali nikdy vysvětlit, proč tak nesmyslné částky píší. Připomíénám, že nešlo nikdy o žádné nedoplatky apod. Nakonec mi vždy dali za pravdu, ale těchj dpoisů a telefonátů. A k ničemu, je to jejich práce.
To je ale takhle se skoro kazdou pojistovnou. Me se na Koo libilo to, ze u pojistny udalosti ti prijde jmeno a kontakt na cloveka, ktery vse vyrizuje. Mluvis jenom snim a nemusi si te prehazovat. Ja mam sni zkusenot, ze kdyz do me kamos naboural tak jsem an ne tlacil ze potrebuju rychle rpachy na opravu. Kazdy den jsem tam volal a tak na ne tlacil ze mi zapomeli odecist amortizaci a zaplatili mi vice, nez byla skutecna skoda. Resp, odrel mi naraznik za 8k, amortizace byla 8 let, cena mela byt asi 4.5k no a prisla mi slozenka na 11k. Byl jsme fakt spokojen. No ale pokud tu nehod nezavinis (vetsinou) tak stejne vymahas tu pojistovnu kde je pojisten vinik. Takze stejne vetsninou koncim handrkovanim v Ceske pojistovne.
Kazdopadne nebourejte na Slovensku. Pride mi ze jsou to skoti😊) Holka ktera me nabourala mela Allianz (slovenskej!!) ale trvalo to 5 mesicu nez mi dorazili prachy, pritom pripad byl uzvrenej po 10 dnech (nenahlasil jsem zraneni- moji zlomenou ruku). Kvuli tomu jsem prosvihnul Coswortha r.v.1989, sice jenom zadokolku a bez dokladu, ale
za 30 tis.
za 30 tis.
Byl jsem do letoška v Kooperatuvě a končím! 1. Zmršili mi číslo kastle (2x), obsah válců - napsali 1850 místo 2280, ale sazbu nesníšili 😊)),navíc mají úředníky jak fík, paní mi ještě radila, jak správně zrušit smlouvu, ochotně vše vypsala a poradila, která pojišťovna je nejlepší. Asi půjdu k Allianz nebo ČSOB.
juchuchu - to je PŘESNĚ ono!!!!!!!!!!! Stejné zkušenosti. Aspoň že v závěru poradí, jak od nich.....
Taky o tom uvazuji, mel bych platit s 4letym bonusem u Koop nejakych 6950, u Alianz je to pro Teplice ten nejnizsi tarif za 6090. 9kilo je 9kilo. A to me jeste stve Koop s tema jejich kecama: Kooperativa má nejvyšší bonus na trhu, který činí ročně 10 procent a ve čtvrtém a pátém roce pojištění dosahuje dokonce 15 % ročně. Za pět let "jízdy bez nehod" tak může sleva na pojistném dosáhnout až 60 procent. ale v realu mam po 4letech bonus 20 procent jako u kazdy jiny. Psal jsem jim mejl, jak mi to muzou vysvetlit, jsem zvedavej, co z nich vypadne.
ČSOB - 5500,- ,zato dost blbý podmínky po bouračce. Allianz 6090, zase lepší malus. Rozmyslit se není jednoduché, zvlášť když nerad bourám....
Mě ty malus dost vystaršili, když si to přtedstavím...stát se může cokoliv. A že bych potom měl platit 100, 150 nebo 200 % základní sazby !!!!!!
Z toho pohledu se mi jako přijatelné (a zasluhující si mou další pozornost při výběru) zdají pouze Česká a Čes.podnikatelská, protože to jsou jediné dvě, kde ti "pouze" seberou bonus.
Z toho pohledu se mi jako přijatelné (a zasluhující si mou další pozornost při výběru) zdají pouze Česká a Čes.podnikatelská, protože to jsou jediné dvě, kde ti "pouze" seberou bonus.
Trochu jsem spěchal, takže znovu a lépe: Mě ty malusy dost vystrašily....
No u ty Koop si za 350 muzes bonus pripojistit a neseberou ti ho ani po bouracce, aspon mi to psali...
Aby s tebou nevy....li. Bonus nechají (na oko), a podle údajů na rok 2004 ti přičtou 120% 😄
Stejně to připojištění bonusy mi je divný, jaký to smysl? Na jednu starnu ti dávají slevu pomocí bonusu, na druhé straně z tebe vytáhnou nějakou tu kačku za připojištění. Musí ti nakonec na tom stejně nakonec někde odrbat(netuším jak), jinak by to nedělali.
Stejně to připojištění bonusy mi je divný, jaký to smysl? Na jednu starnu ti dávají slevu pomocí bonusu, na druhé straně z tebe vytáhnou nějakou tu kačku za připojištění. Musí ti nakonec na tom stejně nakonec někde odrbat(netuším jak), jinak by to nedělali.
Taky uvazuji, ze od nic utecu, zkoumal jsem Ceska pjistovna vs. Pojistovna CSOB a vyslo mi ze v kazde situaci (bonusy) je v CP o cca 600Kc drazsi.
Bonusy ti pri ruseni pojistky udajne dokazi prevest i do jine pojistovny. (Informace z CP)
Bonusy ti pri ruseni pojistky udajne dokazi prevest i do jine pojistovny. (Informace z CP)
všichni lidi mi vždycky řikali že alianz dělá vždy nejmíň problémů a vyřízeno má vše nejrychlejc...
Alianz bez problémů a rychle? Já mám přesně opačnou zkušenost s Kooperativou. Utekl jsem od nich kvůli jejich neschopnosti a jejich bord.lu. Už nikdy více!
Nevim jaky je bordel v Kooperative, ale to co jsem si ja zazil s Ceskou pojistovnou neni popsatelne, to je lepsi vypravet. Pouceni z toho plyne, hlidat si, jestli mate vozidlo vedene v Ceske Kancelari Pojistitelu jako pojistene (www.ckp.cz) a schovavat VSECHNY doklady o zaplaceni pojistneho. Bohuzel ma Ceska pojistovna nejvic pobocek, nebyt toho, davno jsem jinde.
all : pěkné porovnání vyšlo ve včerejším Světě motorů, je tam celostránková tabulka, kde je to možno všechno pěkně porovnat - !!!!! VĚNUJTE VELKOU POZORNOST MALUSŮM, DOST PODSTATNĚ SE LIŠÍ A JE TO VELKÉ PŘEKVÁPKO, NA KTERÉ POJIŠŤOVNY VŮBEC NEUPOZORŇUJÍ !!!!!
v kooperative je bordel prevelikej...urcite jsem na srazu prezentoval zimni historii o rozbiti, ocenovani, a vyplaceni moji sirrky + dovoz druhe kastle z dojclandu...
sm: prosimtě asi sem hloupej ale co znamená "MALUSŮM"
kostey : "malus je když" .... způsobíš vozidlem někomu škodu a pojišťovna musí plnit, pak ti může vyměřit malus, některá pojišťovna ti třeba sebere dosavadní bonus, ale některé ti třeba vyměří dvojnásobek základní pojistné částky, takže pokud je zákl. sazba 9.000,-, může ti střelit cca 18.000,-, u povinného ručení je to vcelku novinka, ale u havarijního se to používá normálně
sm - to máš pravdu, taky vždy jen koukám na bonusy. Ten malus soi člověk nějak nepřipouští a pak se může divit. Předpokládám, že v tom srovnání budou ceny na rok 2004. kouknu na to.
Teepee - promiň. Ono to zatím není na 100 %. Zatím jsme domluveni asi na 09😁0, místo mezi Pha a Kla, kde se dá čumět do motoru bez zvědavců - takže nám vyšlo parkoviště u odbočky na Lidice. Je to dost velký prostor. Kdybych disponoval garáží či něčím podobným, nabídl bych.
Teepee - promiň. Ono to zatím není na 100 %. Zatím jsme domluveni asi na 09😁0, místo mezi Pha a Kla, kde se dá čumět do motoru bez zvědavců - takže nám vyšlo parkoviště u odbočky na Lidice. Je to dost velký prostor. Kdybych disponoval garáží či něčím podobným, nabídl bych.
S Michalem davame dohromady novy vzhled naseho webu a protoze je to pro nas vsechny zakladam tento prispevek aby jste se k memu navrhu vsichni vyjadrili. Odkaz na obrazek je [odkaz] . Mozna bude potreba odkaz do IE zkopirovat. Kdyby jste nekdo prisli s jinymi navrhy, budu to jen vitat. Zatim cus Pocket
Pocket: fakt nic proti ale mě to příjde takový chudý, (nemastný, neslaný) promiň
2Kostey> proc se mi omlovas, naopak jsem rad. Kazdy mame jiny styl. Rad privitam dalsi pripominky. Jenom upozornuji nato, ze ten navrh je prazdny, neni tam text, reklamy apod features, takze zase aby to pak nebylo moc preplacany.
Me se to libi (ostatne jako vse, co jsem od Pocketa zatim videl). Mam rad nepreplacany design. A kombinace barev vylozene ladi. Pockete jen tak dal.
pocket - taky líbí. Jen nevím, jestli součástí návrhu je i písmo v levém menu(nabídk, select atd.). toto písmo se mi zdá dooost obyč.
Na skutečném, současném webu se mi víc líbí přechod celého pozadí ze žluté vpravo do světle žluté vlevo. To v tvém návrhu postrádám nebo je ten přechod příliš slabý.
To se mi to kecá, když sám nic nedělám 😄
Na skutečném, současném webu se mi víc líbí přechod celého pozadí ze žluté vpravo do světle žluté vlevo. To v tvém návrhu postrádám nebo je ten přechod příliš slabý.
To se mi to kecá, když sám nic nedělám 😄
no prave , ten prechod se mi moc nelibi kdz je to pres cely web, navic je to hure citelny ... mam s webama desetiletou zkusenost a za tu dobu jsme se naucil poznavat vice, co ladi oku. Pokud budete chtit pout, budete ji mit. To neznamena, kdyz se to nelibi me ze to nebude. POsilejte navrhy. KOsteji, jsem zvedav co vymyslis.
pocket - grafika - tak jo, mě se to líbí s tím přechodem. Ale třeba máš pravdu, nemám s tím tolik zkušeností. Nekoukl jsi na to logo, o němž jsem psal? Je laděné do modra. To k té žluté zrovna nejde, ale líbí se mi to (to logo).
Před chvílí hlásili v rádiu "desítky aut" v sobě u Černého mostu, "Pha zažívá dopravní kolaps" ...kam to spěje, za chvíli budeme fakt chodit pěšky nebo kanály 😒
Jen ráno z Kla do Phy jsem se vyhýbal 3 úsekům s nehodami.
Jen ráno z Kla do Phy jsem se vyhýbal 3 úsekům s nehodami.
Mel bych dva dotazy pro zkusene. Prvni se tyka chovani auta na mirne zvlneny, trochu boulovaty nebo proste ne uplne hladky, rovny silnici. Je normalni, ze auto lehce poplava ? Stava se mi to nezavisle na kvalite dezenu gum i jejich rozmeru. Kdyz jedu treba 140 km / h v hodne mirny zatacce, spis rovine (delka treba 500 m), nezda se mi, ze by mi auto sedelo zrovna jiste. Muze to delat vule v rizeni, kulaky, stabilizator nebo jeho ulozeni, nebo tak neco ? (ramena jsou OK)
Druha otazka, volant musi byt uplne 100%tne pevne sedici, nebo je normalni, ze s nim jde o kousek hybat nahoru - dolu ? Stavitelny ho nemam.
Druha otazka, volant musi byt uplne 100%tne pevne sedici, nebo je normalni, ze s nim jde o kousek hybat nahoru - dolu ? Stavitelny ho nemam.
J77-volant by neměl mít vůli žádnou.Před cca 14dny jsem kupuval nové uložení volantu-futro.Je v místě,kde prochází volantová tyč motorovou přepážkou.Je to ze 3 kusů cena dohromady cca200,-kč.To staré mělo vůli tak 2mm,nové jde fest.Jinak bych to nechtěl měnit na pojízdném autě-není moc přístup.Byla to vůle slyšitelná-volant se dost hýbal.
Sierra neni na tom nejlip s podvozkem, a cim sirsi tam das gumy, tim vic to plave ve vyjetych kolejich. S myma 15-kama (195/50) docela bojuji, obcas trvalo jezdim pouze v pravem (rychlem) pruhu na dalnici, hlavne na slovenske casti, kde v kolejich v levem pruhu stoji voda. Volant ma vuli - to dela to lozisko jak psal Fido, je to pekna pruda vymenit ho...Co se tyce drzeni zatacek, to by sirka musela neco vydrzet, tady jde pak spis o kvalitni tlumice a o kvalitne gumy, a plati, ze v zime zimni a v lete letni pneu...
Daytona-ty jezdíš v pravém rychlém pruhu?Neblikají na tebe trochu auta že když jezdíš v protisměru?😊)....
S tim pouzdrem to nejni tak zly. staci sundat z tyce volantu hridel rizeni(v mot. prostoru) a pak se nasoukat k pedalum. ta tyc jde zasouvat k volantu i u nestelovacich typu. nez jsem odjel, tak jsem to daval na jednu prostejovskou sirku...tam to vubec nebylo 😄
JINAK: co jsem se vratil, sed jsem do kombicka, tak plave predek(obzvlast nad 160 to najednou meni smer) tahne to doprava a jde to trochu ztuha. Nasi tvrdi, ze v tom nikdo ani nesedel, tak nevim. co se mi ale ted opravdu nechce, z vystehovanou dilnou, rozdelavat to a diagnostikovat, opravovat...v te kaltne...brrrrrrrr, ale asi budu muset, pac chci obout zimaky a nechci je zkurvit, natoz pristat nekde na strome. sierrka to umi, ale uz jsem to zkousel 😃)
JINAK: co jsem se vratil, sed jsem do kombicka, tak plave predek(obzvlast nad 160 to najednou meni smer) tahne to doprava a jde to trochu ztuha. Nasi tvrdi, ze v tom nikdo ani nesedel, tak nevim. co se mi ale ted opravdu nechce, z vystehovanou dilnou, rozdelavat to a diagnostikovat, opravovat...v te kaltne...brrrrrrrr, ale asi budu muset, pac chci obout zimaky a nechci je zkurvit, natoz pristat nekde na strome. sierrka to umi, ale uz jsem to zkousel 😃)
fido: Diky za potesujici informaci ohledne volantove vule 😊
daytona: Jaktoze na tom Sierra neni nejlip s podvozkem ? Zda se mi v pohode, i kdyz pravda ze by clovek nemusel citit tolik, po cem jede. Co se tyka velikosti gum, to je znama vec. Ted mam 185/70/13 a vyjety koleje mi kupodivu skoro zadny problemy nedelaji. Na 195 / 65 / 14 to bylo predtim ukrutny. A to nejpodstatnejsi, co se drzeni zatacek tyka, nerozumeli jsme si. Jde mi o to, ze kdyz projizdim takovou jako jsem popisoval, a staci i 120 km / h, a je v ni treba vlnka, prasklina nebo proste nepravidelnost, pote, co ji auto projede, jako by se mi trikrat - ctyrikrat zhouplo kolem osy jizdy a vetsinou musim rovnat. Kdyz je takovych vlnek vic, je to dost boj. Pripada mi proste, ze mam strasne volny rizeni, pritom tam ale myslim vule neni, zkousel jsem to na parkovisti a reaguje i na sebemensi pootoceni volantem. Ale jakoby nasobene - za jizdy po tech "vlnkach"...
daytona: Jaktoze na tom Sierra neni nejlip s podvozkem ? Zda se mi v pohode, i kdyz pravda ze by clovek nemusel citit tolik, po cem jede. Co se tyka velikosti gum, to je znama vec. Ted mam 185/70/13 a vyjety koleje mi kupodivu skoro zadny problemy nedelaji. Na 195 / 65 / 14 to bylo predtim ukrutny. A to nejpodstatnejsi, co se drzeni zatacek tyka, nerozumeli jsme si. Jde mi o to, ze kdyz projizdim takovou jako jsem popisoval, a staci i 120 km / h, a je v ni treba vlnka, prasklina nebo proste nepravidelnost, pote, co ji auto projede, jako by se mi trikrat - ctyrikrat zhouplo kolem osy jizdy a vetsinou musim rovnat. Kdyz je takovych vlnek vic, je to dost boj. Pripada mi proste, ze mam strasne volny rizeni, pritom tam ale myslim vule neni, zkousel jsem to na parkovisti a reaguje i na sebemensi pootoceni volantem. Ale jakoby nasobene - za jizdy po tech "vlnkach"...
Upresnim to jeste prikladem: dnes jsem jel 130 kmh do tahle pravotocive zatacce, silnice smer na Louny, v rychlym pruhu. Zatimco bych cekal, ze proste dam volant do urcity polohy a pojedu a pojedu, realita je takova, ze jsou-li na silnici byt i nepatrne hrbolky, ruka drzi volant se mi komiha ze strany na stranu. Proste to nedrzi stopu tak, jak bych cekal. Jel jsem ve vic Sirkach, nikdy to nebylo tak patrne. Proto se ptam, cim by to mohlo byt. Gumy, tlumice, ramena, brzdy - to je mozno vyloucit.
J77: v tom případě to bude to ostatní co jsi nevyjmenoval 😄
To ALLUž mi z toho html kódu hrabe ale asi to stihnu 😄
To ALLUž mi z toho html kódu hrabe ale asi to stihnu 😄
... už ani tag
neumím používat ja je vidět 😄))
neumím používat ja je vidět 😄))
michalidesi, na to jde napsat jen "😊"... Jasne, celou otazku jde formuloval ***sky. Jde mi v podstate o to, jestli a/ muze Sierra diky vymeneni neceho z toho co jsem nejmenoval lepe drzet stopu, b/ jestli mi treba nereknete "to neres, to delaj' vsechny" 😊
Mam taky kombika a asi vim o cem mluvis. Napriklad jizni spojka smerem do centra z Hostivare. Zatacka pred sjezdem na brnenskou do centra. Je to tahla zatacka do kopce a ve 2/3 je pricna spara. Pri vyssi rychlosti (100-120) nastava tento jev. Rizeni a predni napravu mam ted perfektni. Podle me to dela kastle. Zvlast ta kombikovska je asi mene tuha. Krouti se to jako had 😒.
prochy - rámeček - hm, tak to mám smůlu, já mám na dva šroubky. I tak ti díky.
- držení stopy - taky mám kombi a v podstatě tento jev neznám. Znám jen, že se snaží "uskočit" zadek, když to trochu přeženu a jsou tam hrboly. Ale to je asi logický.
PS: Přední tlumiče mám rok nový.
- držení stopy - taky mám kombi a v podstatě tento jev neznám. Znám jen, že se snaží "uskočit" zadek, když to trochu přeženu a jsou tam hrboly. Ale to je asi logický.
PS: Přední tlumiče mám rok nový.
prochy: Jo, tak nejak. Ale nechce se mi verit, ze by to byla mekka kastle. Patnact let neni nic.
Tlumice mam novy pul roku, bohuzel plynaky Monroe * (Ti kdoz po koupi lomili rukama co jsem to jen zakoupil - meli jste pravdu). Akorat me tak napada, od vymeny silentbloku v ramenou jsem na nich ujel 30 000 km, to je tak akorat na dalsi vymenu, ne ?
Uskakujici zadek je normalni vzhledem ke koncepci vozu a jede-li clovek prazdnej, neni se cemu divit.
Tlumice mam novy pul roku, bohuzel plynaky Monroe * (Ti kdoz po koupi lomili rukama co jsem to jen zakoupil - meli jste pravdu). Akorat me tak napada, od vymeny silentbloku v ramenou jsem na nich ujel 30 000 km, to je tak akorat na dalsi vymenu, ne ?
Uskakujici zadek je normalni vzhledem ke koncepci vozu a jede-li clovek prazdnej, neni se cemu divit.
Budme realisti a priznejme si, ze kastle sierry se dost krouti. Proste to tak je, ja nevim cim, asi ma na klicovych mistech tensi plechy nebo spoje, ramy oken jsou taky tensi. A plati ze kombik je na tom hur, je delsi, strecha je dlouha a spojuje se s kastli jen tenkymy ramy. Tohle je ovsem porovnavani s dnesnimi auty, v porovnani treba s Renault 25 nebo Mazda 626 (ze stejneho obdobi) sirka je na tom o dost lepe (mam to vyzkousene). A co se tyce podvozku: seriova sirka je sice trochu mekci, ale stejne dost nepohlcuje nerovnosti silnice, obcas jsou slyset rany, jestli jezdite po dlazebnich kostkach, tak se trese volant. V tomhle smeru byl ten Renault lepsi (byla z roku 1984). Ted mam sierru se sportovnim podvozkem, a verte mi, je to hodne tvrde, zkousel jsem to porovnat s Fidovym cosworthem a mam tvrdsi podvozek, predek skoro nezatlacite dolu. Na jednu stranu je to genialni uprava, drzi to zatacky, ani se nenakloni, kde jsem se starou sirkou jel 80, ted muzu 120. Tenhle podvozek do volantu posila naprosto vsechny informace o silnici, o aute, obcas se citim jako v motokare😊 Na druhou stranu skuste s nim D1 nebo dlazebky v Praze, tak na to nezapomenete, ani vase zada...
daytona: No nevim, ohledne nosnych casti atd. jsem na Sierru slysel jen ody, spolu s dodatkem, ze kdo boura v Sierre, obvykle vyleze bez vaznejsich zraneni (pokud to nehodi nekam do rokle nebo si neda tykacku s vlakem 😊. A myslim ze podvozek rozhoduje o tom, jak Sirka povede stopu, ne strecha nebo spoje kolem dveri.
to J77: to by ses dost divil!! Co myslis, proc do sportovnich aut davaji vyztuhy?? No jo, taky kvuli bezpecnosti, ale je tam ten trubkovy ram, ktery upevnuje karoserii ve vsech smerech, a krouti se znatelne min. Nebo sportovni stabilizatory napric spodku u napravy...obcas take v motorovem prostoru jak je zachyceni tlumicu. Jinak bourat se sirkou...taky jsem boural, a vim ze sierra je hodne pevna ve smeru jizdy. Si vemte, silnej nosni ram motoru, podelne ulozeny motor, navic prevodovka, kardan, to se cele spojuje se zadkem...to vsechno znamena, ze kdyz trefite neco cumakem, tak to neco ma smulu. Ale nikdy bych nechtel vzit treba strom bokem...
nj .. me vzala zenska bokem v 80km/h i tak jsem byl rad ze jsem jel zrovna v Sirce a ne v nejaky filcce.
to Pocket: no jiste, ale veril bys treba tomu, ze novy Renault Clio nebo Fiat Punto (ikdyz hodne male auta) jsou na tom o dost lip pri bocnim narazu nez sirka???
Daytona: Nebude to hmotností, výztuhama ve dveřích a podobnejma kravinkama? Přecijenom moje sierra má dveře uplně dutý. Clio nebo punto tam budou mít sadu lešení...
to kostey: to vis ze jo, ale maj taky trochu vychytanejsi karoserii, s vyssi torzni tuhosti a odolnosti proti narazu, pac vznikli v dobe, kdyz bezpecnost je velice dulezitym faktorem. Vsechny tyhle auta uz dnes uz maji v sobe integrovane deformacni zony, ktere maji za ukol jenom zachyceni silovych ucinku a jejichz stlumeni. Nejlip je na tom dnes Renault, maji nejlepsi karoserie s nejucinnejsimi deformacnimy zonami.
Daytona: mas recht. ze predu jsem v 80 vzal strom, a v podstate jsem odjel. rodice od jednoho znamyho si pred 14 lety koupili fungl sirrku, a kdyz si ji vezli domu z nemec, tak ve 130 potkali polaky, co jeli 140. polaci mrtvi, oni to prezili! i kdyz byli dost zmarasteni.
Jeden znamej, slovenskej kameraman, jeli s kosickejma balonarema z lesni chaty po lesni ceste v noci 140 a prerazili strom, kterej zhora proletel prednim sklem a projel podlahou spolujezdcovi mezi nohama. dobry historky, ne? 😃) AD hmotnosti: kombiky a sedany apod.: ty novy sirky maji tezsi kastlu nez stary jednicky. proto je novej sedan tezsi nez starej kombik.
Jeden znamej, slovenskej kameraman, jeli s kosickejma balonarema z lesni chaty po lesni ceste v noci 140 a prerazili strom, kterej zhora proletel prednim sklem a projel podlahou spolujezdcovi mezi nohama. dobry historky, ne? 😃) AD hmotnosti: kombiky a sedany apod.: ty novy sirky maji tezsi kastlu nez stary jednicky. proto je novej sedan tezsi nez starej kombik.
Když jsem "přesedlal" z BMW na Sierru, tak jsem byl chováním trochu (hodně!) zklamaný. Proti BMW je Sierra "žvejkavá". Kladu to za vinu nejen malé tuhosti karoserie (BMW mělo za zadními sedačkami plech), ale hlavně podvozku. Přední náprava se moc nepovedla - trojúhelníkové spodní rameno by bylo určitě lepší. Celkově je to prostě měkké auto. Ale zvykl jsem si, a měnit nehodlám.
jinak jeste co se tyce te strechy...delal jsem v klempirne, a obcas jsme tam delali auto ktere bylo pres strechu. V takovem pripade je nejlepsi vymena strechy, po vyklepani strechy auto uz nikdy nebude mit takove jizdni vlastnosti jako predtim. Strecha je tudiz dulezitou casti a dost ovlivnuje pevnost karoserie v skrutu, celkovou tuhost ikdyz tomu neveris. Strecha je v napnute poloze, ne ve volne, a jde prave o to, ze bourackou se porusi tohle napinani strechy, a tu tam zpatky nenaklepes. Ostatne nejvetsi problem kabrioletu spociva v tom, jak nahradit ucinek strechy, t.j. aby se auto nekroutilo.
Ty jseš registrovaný na autohifi,nebo to je shoda jmen?Jsem něco hledal,tak jsem na tvůj nick narazil...
Zdravím. Minule som sa pozasavil, že Sierry sú pomerne ľahké autá. Mám 83 kombi 2.0 a váži len 1150kG. Je to pomerne málo na tak veľký voz. V porovnaní s novým Mondeom alebo fabkou a pod. je to dosť málo nemyslíte? Čím to je?
Měl jsem sedan, vážil 1190kg, teď mám taky sedan ale 4x4 a váží 1315kg obojí 2litr DOHC že by byl kombík lehčí byť jen o 40kg ????????
petom1 : a co ti na nízké hmotnosti vadí, rychlejc ji rozjedeš, dříve ubrzdíš, míň spotřebuješ benzínu, jinak např. pro sedan je pohotovostní hmotnost 1150kg, ale je to bez provozních náplní a různého příslušenstí, takže když všechno doplníš vč. plné nádrže benzínu, je to přes 12 q - to se mi nezdá zase tak málo a navíc jestli se nepletu, tak na slovensku se platí dálniční známky podle celkové hmotnosti - myslím do 1500kg a nad 1500kg - jednou jsem takhle s favoritem frčel do budapešti a kupoval SR dálnič. známku za 60,- SLK, další rok jsem jel znovu, ale už se sirkou a platil 100,- SLK, na můj dotaz proč - žeprej mám těžší auto, u nás ani v austrii se to takhle nedělá - ale to jsem trochu odbočil - k čemu vlastně potřebuješ těžší auto? ta cos uváděl(mondeo, fábie) mají oproti sirce další udělátka, která něco váží, hlavně jsou to myslím konstrukční součástky pro zvýšení bezpečnosti - ale jinak souhlasím s tím, že sirka je mimořádně dobře udělaná kára, už končím
Poradíte mi někdo? Včera jsem v SM narazil na popis auta, kde mě zarazily následující údaje: na motoru bylo napsáno" V6 24V". To bych snad měl chápat jako 6ti válec(taky jsem se to dočetl v příslušném textu) a s celkem 24 ventily. OK? Ale v dalším textu jsem se dočetl, že motor má čtyři ventily na válec....Tak buď tu někdo neumí počítat nebo těm ventilům nějak nerozumím 😒
Jo, teď jsme to asi spletl já, teď si nejsem jistý jeslti tamn bylo 12 nebo 24V....hm, to mě zmátlo,to bude ono. Beru zpět (proč toi tu nejde vymazat😃
protože to není náš web !
michalides - to je pravda, na našem-tvém webu si takovou blbost o ventilech nepřečtu(zatím) 😄
Tal jak to vidíš s 1.12.? Pečlivě tě sleduji 😄
Tal jak to vidíš s 1.12.? Pečlivě tě sleduji 😄
to rbr: 6x4=24....😊))))
daytona - no už to vidím, já blbec měl v paměti (nevím proč) 12 ! to by mi nesedělo. A teď když jsem to psal, tak jsem to napsal 24 a ta je zřejmě to co jsem opravdu viděl...
tak sorry, ber to jako zkoušku bdělosti 😄
tak sorry, ber to jako zkoušku bdělosti 😄
jinak co se tyce SM, cetli jste recenzi Felicie?? Docela jsem se bavil😊)))))
daytona - tento motor byl u Lexusu (truším. abych to zas nepopletl😒). No, zahlédl jsem tam článek o motoru pro felicii, ale raději jsem šel spát 😄
tos udelal spatne!!😊 ten clanek doporucuji vsem jako ukazku lidske blbosti. nekdo je tudiz schopen dat za Felicii 180 nebo az 200 tisic korun, a v tom clanku je presne a vystizne napsano co za to dostane. Proste *😊
Felicie - souhlas. Dovedeš si představit sirku, která by měla být v takovém stavu, abys ji dnes za těch 180 až 200 koupil?
Dovedu - příští rok od Fida 😄
to je fakt😊 ale opravdu jenom coswortha. A to si vemte, co za 200 tis. sezenete: coswortha, mondeo, escorta RS, ale treba i Renaulta Lagunu, BMW3, Mercedes C, Focuse.....a jeste nespocet dalsich kvalitnich aut. Jo, a FELDU😊))
daytona - no vidíš, a to jsou felcky nejčastěji prodávané ojetiny......když jich je 10 u každé popelnice, tak se není co divit.
RBR: - proč myslíš že nejčastěji: koupím, zjistím že stojí za ... a do měsíce prodám ....
michalides - to je taky možné. A koupí a zkusí další člověk...
Z Felcek bleju, to neni auto. A nejvic me dokaze vytocit clovek, kterej se je schopen do krve hadat, ze je to skvely auto na ktery nejaka Sirka nemuze mit ani omylem (jen proto, ze je starsi). Fakt, ze Skoda dodnes neumi delat seriozni auta (nevim jak SuperB), jaksi opomiji 😊
A k tem kastlim. Mel jsem predtim dve Sirky, oba kombi, jedna shnila 88, jedna 89 s kastli podstatne horsi nez ma stavajici, a ani jedna se tak nechovala. Proto po tom jdu. Zborena tahle nebyla. Necekam, ze v tom pojedu 200 jak po masle, ale kdyz jsem s tou mou prvni jezdil 180 - 190, rozhodne se nechovala takhle. Ani omylem.
A k tem kastlim. Mel jsem predtim dve Sirky, oba kombi, jedna shnila 88, jedna 89 s kastli podstatne horsi nez ma stavajici, a ani jedna se tak nechovala. Proto po tom jdu. Zborena tahle nebyla. Necekam, ze v tom pojedu 200 jak po masle, ale kdyz jsem s tou mou prvni jezdil 180 - 190, rozhodne se nechovala takhle. Ani omylem.
to J77; chyba muze byt kdekoliv, v pneumatikach, v tlumicich, v pruzinach, mohou to delat silentbloky na napravach, kriva ramena...
Pneu jsem menil pred par dny, rafky take - stale beze zmeny. Tlumice maji najeto 7000 ale je to znacka na nic, to bych nechal v rezerve. Ramena jsem chtel cela vymenit uz davno (prave z tohoto duvodu), ale bylo to rozmlouvano ze to pry nepomuze. Pruzniny nevim, silentbloky na napravach - co to je ? 😄 Asi by to chtelo udelat najednou nekdy az bude tepleji. Ramena kazdopadne vymenim.
Jinak mensi indicie, ktera by mohla napovedet. Stava se mi, a to me hodne sere (stavalo se to i s novymi silentbloky ramen), ze kdyz vjizdim v rychlosti pres 90 km / h do zatacky, mirne, rozvibruje se mi cely rizeni. Casteji je-li zatacka pravotociva. A to i na na nehrbolatych silnicich 😊
Jinak mensi indicie, ktera by mohla napovedet. Stava se mi, a to me hodne sere (stavalo se to i s novymi silentbloky ramen), ze kdyz vjizdim v rychlosti pres 90 km / h do zatacky, mirne, rozvibruje se mi cely rizeni. Casteji je-li zatacka pravotociva. A to i na na nehrbolatych silnicich 😊
J77 - nevím, jedstli jsi dělal i toto: já měl vibrace v přední nápravě, souviselo se zátačením či naopak rovnou jízdou. Problém mi přestal po výměně kotoučů a destiček a současně nových pneu. A taky jednoho z kul.čepů. ale to byl asi následek.
Ja se vibraci predni napravy zbavil po vycisteni pistku predni brzdy. Drive jsem bez vyrazneho zlepseni menil silentbloky, kotouce, tlumice i ty pistky byly oba vymeneny (nejdrive jeden, po roce i druhy), ale ten prvni mel zrejme od pocatku spatne nasazenou prachovku, takze postupne zacal zatuhavat. Takze nikdy behem te doby to nebylo OK. Az ted na konci leta to zatuhlo uplne. Podle me staci, aby byl zatuhly jen uplne zlehka. Pri jizde Ti to jeste nikam netahne, kotouc se nehreje, ale ty vibrace tam pri urcite rychlosti proste byly. Postupem casu mi to zatuhavalo cim dal vic, vibrace se zhorsovaly az pak to zacalo tahnout k jedne strane a hrat kotouc. Pak jsem teprve vedel, odkud vitr vane.
prochy - pístek brzdy - to máš asi pravdu. A když si k tomu přidáš, že bys pístek nevyčistil a vše pokračovalo dál, tak časem ti to začne ničit kotouč. Každopádně já měl zpočátku kotouč dost zkřivený.
Kotouce + desky jsem menil a gumy asi dva mesice pote. Krom toho je v prave tehlici komplet novy naboj. Na te strane je menene i vse gumove na brzdici. No uvidime, ono se to casem prozradi 😄 Mam takovy cukani ze to bude mit co delat bud s deformaci ramen, nebo stabilizatoru, jsem zvedav, zda to budoucnost potvrdi ci ne.
Rbr: web stihnu a dám takový návrh - uzavřít zdejší diskuzi na krásném kulatém čísle 10000 co vy na to?
Jen abys to stihnul do těch 9999 😄
Znáš to, jak se to tady opravdu rozjede.....
Jinak dobrý nápoad, ale stejně nám to pak někdo poruší...
Znáš to, jak se to tady opravdu rozjede.....
Jinak dobrý nápoad, ale stejně nám to pak někdo poruší...
Proto bych navrhoval zvolit někoho, kdo napíše ten "závěrečný text" a nikdo se mu do toho cpát nebude ....
navrhuju richarda (oleowr1)
Michalides: poslal jsem ti mejlika s takovim nic moc návrhem. Kdyžtak kritiku piš sem.
to daytona: 10.000 příspěvek by měl napsat někdo, kdo toto diskuzní fórum založil nebo byl aspoň u zrodu: 1. příspěvek měl "anonym" 15.11.1998 9:22:16, tedy oněco málo víc než pět let to tady funguje!!!! 2., 3. byl PTD, 4., 5. dalin, 6. PTD ... residents, faudy ...... Tihle lidi by si zasloužili napsat poslední TEČKU.
P.S. věděl např. kostey před 5-ti lety co je Sierra?!
P.S. věděl např. kostey před 5-ti lety co je Sierra?!
Poslední příspěvek: to tady chystáte nějakou pohřební řeč?
A co takto složit uvítací řeč - první příspěvek na novém webu?!
A co takto složit uvítací řeč - první příspěvek na novém webu?!
Ja bych to tu nerad uzaviral. Prece jenom auto.cz je docela proflakle. Osobne bych to asi udelal tak, ze problemy mezi sebou bych resil kazdopadne na nasem webu se vsemi vyhodami z toho plynoucimi, a sem bych obcas taky nakouknul, jestli tu nekdo neco nediskutuje; a v pripade nejakych problemu zde bych ho odkazal do nasi diskuze. Nerad bych tu fakt psal nejakou pohrebni rec v prispevku c. 10.000 ve smyslu, aby sem uz nikdo nelezl.
to je fakt, kdyz to umre, tak to stejne zapadne nekam do archivu, a kdyz tam nekdo neco napise, tak uz stejne zadnej posledni desetitisici neni...
PS: v tuto dobu jsem mel sirku asi mesic 😃
PS: v tuto dobu jsem mel sirku asi mesic 😃
v tu dobu...Renault 25😊)
Moje se ještě dalších 11 měsíců vozila po švýcar.silnicích 😄
To já už jsem přes rok dračil.Myslím,že už jsem měl nové "kvalitní" Sony autorádio.
Tak jsem se převlík z pižama a šel do auta na cigárko 😄 Nastartoval jsem a nechtěl se mi udržet nějakej takovej přiměřenej volnoběh, pořád bylo "málo plynu" tak jsem to nechal a chvíli to běželo tak že spíš ten motor ani nastartovanej nebyl. po přidání plynu zase pohoda. dal jsem si kolečko kolem sídliště, zastavil pustil plyn a najednou chcíp... Sem to asi rozbil, co?
Tak jsem pred chvili prijel z hospody, taxikar me vezl v sedanu '92 Sapphire - a mel to auto tak krasne mekky, to bych taky chtel !! 😄 Tlumice pry takove, s jakymi to koupil, nic nevylepsovano, kola 14", pouze menil ramena a kulaky jinak jezdi a jezdi. S predchozi pry osobne nalital 280 000 a max. spokojenost - byla to prijemna debata o sympatickych vozech 😊
Jinak docela jsem se zasmal pri cteni recenze na Superb na iDnesu... Autor si i pres zjevnou snahu vychvalit to auto co nejvic netroufa vynechat odstavec o jizdnich vlastnostech na horsich silnicich - to uz tedy musi stat za to. Musel jsem se smat pri cteni o tom, ze Superbu moc nesvedci pricne nerovnosti, koleje a okresni silnice. Vazne nevim, na jakym jinym aute na tom hodlaji Skodovaci konecne zapracovat. Na kvalitnich silnich jezdi dobre skoro kazda kara 😊
Tak jsem namontoval nové lanko na spojku a hned se mi lépe řadí.Staré lanko je někde asi prodřené,takže mi občas špatně vypínala.... No jenom jsem se s tím chtěl někomu svěřit 😊)
no vidiš a hned ti je líp 😊
Mne to ceka v pondeli, i se samostavem, a slibuju si od toho take mnoho 😄 Az na to ze jsem sel do original Fordu a jsem tudiz lehci ne o 350.- nybrz o 1050.-
Chci se zeptat... kamardova Sirka, kterou mu dojednavam, ma malickost. Trosku promacklou kastli, misto se nachazi za levym prednim blatnikem, sikmo nad nim (smerem ke kabine). Jak snadno se tam da dostat (za ucelem vyklepnuti) ?
Ahoj nevite o nejakych strankach,kde jsou sierry v tuningu?Ty zname stranky mam prosle.Diky
No pokud seš úplně zoufalej a nic nenajdeš, tak něco málo je na www.autodoplnky.cz (viděl jsem tam mračítka, zadní spoilery, rukojeti atp.)
Zajdi na www.ebay.de,do vyhledávání zadej "Sierra" a tam je v dražbě moc pěkná.Tuším že je u ní označeno "tuning".
michalides: vim že si řikal po 12 ale já ňák nemohl dospat, o co jde?
O to, že to ještě není ... ještě tak 3-5 hodin mám skluz - včera přišla ségra a chtěla si povídat, tak jsem na to večer ani nešáhl. Už zase vidím ten 1.Prosinec za hnusně blízko na to, co vše ještě musím dodělat ...
OK, tak až budeš potřebovat píchnout tak se ozvi... P.S. Že sou ženský příšerně ukecaný! semnou si sestra včera taky chtěla povídat, ale úspěšně jsem se bránil...
jenže já jsem o 7 let starší brácha a ona má přítele na batterky tak jsem musel dělat vrbu ....
Ahoj, je to super, nevim, cim to, ale i to o neco lip jede, mame radost 😄 Jen jedna malickost - od te nasi akce se mi stava, ze kdyz prijedu napr. na svetla, proste zastavim, drzi to volnobeh tak 1 - 3 minuty pomerne vysoko, podle zvuku tak 1100 - 1200, a az pak to sleze. Testoval jsem to a nekdy pomuze kdyz treba zatocim servem, proste nejak zmenim zatizeni. Muze to delat ten volnobeznej ventil, kde nam to ukazovalo nejak moc voltu ?
J77 - to je fajn, věřil jsem to mu, že pocítíš změnu k lepšímu.
S vyšším volnoběhem pár dnů vydrž. Jednak to může souviset s ostatními problémy (konektory, volnob.ventil), jednak tvrdím, že ŘJ se „učí“ téměř stále. Teď ma ŘJ nové podmínky a přizpůsobuje se. Pak ji nastavíme ještě jednou.
Ale měl bys vyčistit ty konektory, jak jsme se bavili. Přidal bych i rozmontování a vyčištění volnob. ventil. A ještě jedno: jak jsem ti seřizoval volnoběh, tím šroubkem, odmontovat koleno sání + ten šroubek(celý ven) a vše to pročistit. Myslím, že to bude dost zanesené. A pak bychom znovu udělali 1/ kontrola kódů, zda se znovu objeví, 2/ znovu nastavit volnoběh. 3/ a snad i reset. Bylo by to lepší.
Zatím sleduj změny, dokopeme to do konce. Co a jak s volnob. ventilem ti podrobněji mailnu přes týden.
S vyšším volnoběhem pár dnů vydrž. Jednak to může souviset s ostatními problémy (konektory, volnob.ventil), jednak tvrdím, že ŘJ se „učí“ téměř stále. Teď ma ŘJ nové podmínky a přizpůsobuje se. Pak ji nastavíme ještě jednou.
Ale měl bys vyčistit ty konektory, jak jsme se bavili. Přidal bych i rozmontování a vyčištění volnob. ventil. A ještě jedno: jak jsem ti seřizoval volnoběh, tím šroubkem, odmontovat koleno sání + ten šroubek(celý ven) a vše to pročistit. Myslím, že to bude dost zanesené. A pak bychom znovu udělali 1/ kontrola kódů, zda se znovu objeví, 2/ znovu nastavit volnoběh. 3/ a snad i reset. Bylo by to lepší.
Zatím sleduj změny, dokopeme to do konce. Co a jak s volnob. ventilem ti podrobněji mailnu přes týden.
Jak asi vyplynulo z předešlého, udělali jsme dnes s J77 diagnostiku + základní nastavení volnoběhu v rámci dynam. testu + vymazání strých kódů z paměti. Bez resetu.
KOEO test: současné chyby – nic(11), v paměti jsme našli: potenciometr škrt.klapky (35) - nízké napětí, lambda - nízké napětí (3😄. Podotýkám, že napoprvé ŘJ ani „nechtěla“ zahájit KOEO test. Při dynam. testu pak ohlásila: opět lambda - nízké napětí, dále volnob.ventil beze změny během testu (46).
Kod 38 je logický – J77 má odpojenou lambdu a tak jsme ji také nechali (viz minulé příspěvky). Pak jsem proměřili voltmetrem hodnoty z volnob. ventilu i potenciometru(podle SeirraPetrol) – obojí OK! (zde bych podezíral náhodné nekvalitní doteky v konektorech). Během servisného módu – volnoběh zcela mimo, motor vysloveně trpěl. Volnoběh jsme nastavili, byla radost slyšet tu změnu. Moje doporučení jsou v druhém příspěvku + doporučuji zopakovat diagnostiku.
KOEO test: současné chyby – nic(11), v paměti jsme našli: potenciometr škrt.klapky (35) - nízké napětí, lambda - nízké napětí (3😄. Podotýkám, že napoprvé ŘJ ani „nechtěla“ zahájit KOEO test. Při dynam. testu pak ohlásila: opět lambda - nízké napětí, dále volnob.ventil beze změny během testu (46).
Kod 38 je logický – J77 má odpojenou lambdu a tak jsme ji také nechali (viz minulé příspěvky). Pak jsem proměřili voltmetrem hodnoty z volnob. ventilu i potenciometru(podle SeirraPetrol) – obojí OK! (zde bych podezíral náhodné nekvalitní doteky v konektorech). Během servisného módu – volnoběh zcela mimo, motor vysloveně trpěl. Volnoběh jsme nastavili, byla radost slyšet tu změnu. Moje doporučení jsou v druhém příspěvku + doporučuji zopakovat diagnostiku.
Panove,pod dojmem vasi debaty jsem o vikendu taky pokousel diagnostiku,kupodivu se mi povedlo sestrojit i zapojit blikatko bez problemu,narazil jsem ale pri samotnym mereni,nevim,jak presne postupovat,jednotlive kroky. Byl by nekdo z vas ochoten mi tu metodiku polopaticky popsat? Diky moc, mail alexandrn@seznam.cz.
Futura - jo můžu ti to poslat. Ale spíš tak odpoledne, teď musím docela dělat, jen občas sem mrknu. Máš na mysli test s vypnutým motorem (KOEO) nebo dynamický (KOER)? Já preferuji prvně projít KOEO, pak OOER včetně kontroly nastavení volnověhu. Dost často bývá rozladěn. Sám jsem ho měl nastaven na hov.., než jsem zjistil, že při dynam. testu se to nastavuje. Měl jsem přesně potíže, jak teď pospal SM.
Myslím, že Prochy by byl schopen potvrdit tato má tvrzení, má s tím obdobnou zkušenost(a tímto ho zdravím!)
Myslím, že Prochy by byl schopen potvrdit tato má tvrzení, má s tím obdobnou zkušenost(a tímto ho zdravím!)
Jestli budes od ty lasky,posli vsechno,co muzes,nejak se s tim popasuju. Nespecha to,pres tyden stejne kmitam a neni cas.Hlavne,aby to pochopil i clovek,kterej se sice v elektrice hrabe,ale moc tomu nehovi. Diky moc.
futura - jasně, něco jsi snad pochopil z minulého příspěvku pro SM o nastavení volnoběhu, zbytek pošlu mailem. Je to pouze v AJ. Neva?
Nesmi vadit,sice to bude porod,ale snad na to nebudu sam.Budu zkouset. Ostatne jako se vsim,pokus,omyl.Nekdy to i vyjde.
futura: tady bych se omylů raději vyvaroval
Dělám to jinak: odpoledne, jestli mi do toho něco nevleze, sednu k tomu a napíšu heslovitě, ale česky a přesně postup pro oba testy. Včetně zákl. nastavení volnoběhu (pak ti to mailnu).
Protože jsme to tady už x krát psali a je to stále dokola. Škoda, že už Michal nerozběhl web, myslím, že po "připomínkovém řízení" ostatních by to tam mohlo viset jako jednoznačný a mnohokrát ověřený postup.
Dělám to jinak: odpoledne, jestli mi do toho něco nevleze, sednu k tomu a napíšu heslovitě, ale česky a přesně postup pro oba testy. Včetně zákl. nastavení volnoběhu (pak ti to mailnu).
Protože jsme to tady už x krát psali a je to stále dokola. Škoda, že už Michal nerozběhl web, myslím, že po "připomínkovém řízení" ostatních by to tam mohlo viset jako jednoznačný a mnohokrát ověřený postup.
No jo,ja omyly taky dost nerad,lezou nejak do penez,ale nekdy se tomu clovek nevyhne,zvlast,kdyz se nikdo nechce podelit o know how. Nemusis spechat,udelej,az bude chvilka,i tak mi to desne pomuze. Kdyz se to podari dat na web,pomuze to spouste lidi.Jinak pokud budu nahodou vedet neco,co by se zase hodilo vam,rad dam do placu.
rbr: Jasne ze vydrzim, ono to ma v podstate prijemny efekt, protoze kdyz padne dostatecne rychle zelena, z tech 1200 ot. se to rozjizdi podstatne ziveji nez z nejakych 875 😊)
Proti cisteni konektoru nic nemam, koupim WDcko (Kontaktol se mi drive moc neosvedcoval), ale radsi bych to delal ve Tve pritomnosti - mas sikovnejsi ruce a vlastnis voltmetr 😄 Opravdu diky za pomoc. Jo a jeste jedna dulezita vec, zase se mi zacal spravne hrat motor - tzn. uz se neplazi mezi "M" a bilym pasmem, ale pekne kolem "R" 😊
Proti cisteni konektoru nic nemam, koupim WDcko (Kontaktol se mi drive moc neosvedcoval), ale radsi bych to delal ve Tve pritomnosti - mas sikovnejsi ruce a vlastnis voltmetr 😄 Opravdu diky za pomoc. Jo a jeste jedna dulezita vec, zase se mi zacal spravne hrat motor - tzn. uz se neplazi mezi "M" a bilym pasmem, ale pekne kolem "R" 😊
J77 : asi před dvěma měsíci jsem důkladně pročistil idle speed control, od té doby mi volnoběžné otáčky při jízdě a vyřazení rychlosti visely na 1400 a až při úplném zastavení pohybu vozidla klesly na cca 900, asi po týdnu jsem dobíjel baterii a udělal restart ŘJ, otáčky zůstaly beze změny, až postupem času začaly klesat a dnes jsem v situaci, kdy po vyřazení za jízdy spadnou na cca +-950 a při zastavení na +-850 - teď nevím - způsobilo to znovu znečištění idle speed control(nekontroloval jsem ho) anebo to způsobila ŘJ tím, že si zvykla na vyčištěnou ISC(hm ... tohle vypadá jako blbost)
SM- ty zvýšené otáčky určitě souvisí s 1/ pročištění idle speed ventil, 2/ s resetem ŘJ ale hlavně tomu chybí to poslední - ZÁKLADNÍ nastavení v rámci diagnostiky! Buď se ti to "náhodou" srovnalo do rozumného stavu(tomu moc nevěřím), ale spíš se ŘJ "přizpůsobila" takovému stavu. A když bys potom dělal základní nastavení, možná se budeš divit (jako J77)m jak je volnoběh rozladěný.
pokud jsi nedělal seřízení v rámci diagnostiky, vřele doporučuji!
pokud jsi nedělal seřízení v rámci diagnostiky, vřele doporučuji!
rbr : dokáže seřízení volnoběhu udělat i autorizovaný servis Ford Rašino? - matně si vzpomínám, že mi tvrdili - volnoběh se nenastavuje, nejsem natolik vzdělán v oboru el., abych toto dokázal nastavit sám a zasvěcovat do problému technicky zdatného el., ale bez zkušeností se sierrou asi nepřinese kýžený efekt(do Prahy mám příliš daleko)
To je normální, volnoběh se u DOHC EFI nenastavuje(!) Tvrdí to i dokumentace!
JENŽE! Při dynamickém testu se po kodu 50 dostaneš na 10 min. dostaneš do servisního modu, s tím že zde můžeš (a nemusíš - pokud ti volnoběh nedělá opravdu nedělá problém) provést "základní nastavení volnoběhu" - viz materiál SierraPetrol, str. 150 vlevo. To děláš takovým šroubkem pod škrtící klapkou. To nastavíš, pak pokračuje servisné mód - otočení kol (je-li posilovač) na jeden doraz, na druhý, pak rovně. Končí servisní mod, ŘJ si tyto hodnoty uloží a máš 100% klid.
V servisu? Možná ano , možné ne. Mě při záruční výměně baterie v servisu (Ford) se ani nenamáhali říct něco o tom že byla odpojena ŘJ, a tedy dodržet předepsaný postup po resetu...
JENŽE! Při dynamickém testu se po kodu 50 dostaneš na 10 min. dostaneš do servisního modu, s tím že zde můžeš (a nemusíš - pokud ti volnoběh nedělá opravdu nedělá problém) provést "základní nastavení volnoběhu" - viz materiál SierraPetrol, str. 150 vlevo. To děláš takovým šroubkem pod škrtící klapkou. To nastavíš, pak pokračuje servisné mód - otočení kol (je-li posilovač) na jeden doraz, na druhý, pak rovně. Končí servisní mod, ŘJ si tyto hodnoty uloží a máš 100% klid.
V servisu? Možná ano , možné ne. Mě při záruční výměně baterie v servisu (Ford) se ani nenamáhali říct něco o tom že byla odpojena ŘJ, a tedy dodržet předepsaný postup po resetu...
Jen pro doplnění. Nastavení volnoběhu v tom smyslu jako, že místo 875 rpm bych chtěl mít třeba 700 rpm není možné. Nastavení základních volnoběžných otáček je podle mě k tomu, aby ISC (obtokový ventil v sání) pracoval ve správné pracovní oblasti a reg. volnoběhu na předepsaných 875 byla hladká a i možná za různých pracovních podmínek.
V praxi to potom vypadá tak, že je-li na autě toto základní nastavení rozladěné, jsou vysoké otáčky při zastavení na světlech apod, při jízdě na neutral atd. Nebo naopak (to měl J77), se volnoběh drží někde hluboko dole, motor pak jede na hranici zhasnutí, vče se třese, křeče apod 😒
Logicky, pokud idle speed ventil nepracuje jak má (to je zřejmě u J77, proto ještě není volnoběh jak má být), nestačí pouze toto nastavení, ale je tgřeba dát dopořádky i ventil.
Logicky, pokud idle speed ventil nepracuje jak má (to je zřejmě u J77, proto ještě není volnoběh jak má být), nestačí pouze toto nastavení, ale je tgřeba dát dopořádky i ventil.
Ta žebrovaná clona rachotila nejvíc, tak jsem ji dal pryč. Vyškrábal jsem spoustu letité špíny, všechno pěkně promazal a teď to jezdí jak...
Rozdělával jsem to na dva pokusy...teď už vím jak na to, tak můžu poradit dalším.