Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "madein1"
16. 4. 2004 08:45
Re: Mobil jako Pager
To je zbytečné, zaprvé mám dvojí kontrolu funkčnosti:

Ráno když jdu do auta ,

A večer když odcházím,

a stejně i přes to relé by tam ten spínač musel být.

Tady je ten link na to zapojení/návod:

[odkaz]
neregistrovaný "tdi1"
15. 4. 2004 20:44
Re: Mobil jako Pager
natvrdo zapnutý mobil na dveřní kontakty, který automaticky začne volat moje číslo, samozřejmě že přes skrytý vypínač, aby mi to nevolalo při každém otevření a zavření, jeste tam jde vložit zpozdovací relé rekneme na tri vteriny
neregistrovaný "Rhejl"
15. 4. 2004 15:59
Mobil jako Pager
Nemáte nějaký odkaz nebo informaci jak ten mobil zapojit aby nahradil Pager jak popisujete ? předpokládám, že aby něco odeslal, tak tam musí být nějaká elektronika.

Děkuji
neregistrovaný "madein1"
14. 4. 2004 19:40
Re: Re:
Je to v podstatě jednoduché, základ aspoň pro mě je klasický alarm s centrálem na DO, už kvůli konfortu, zámkům, atd. >:D

Další věcí je natvrdo zapnutý mobil na dveřní kontakty, který automaticky začne volat moje číslo, samozřejmě že přes skrytý vypínač, aby mi to nevolalo při každém otevření a zavření, na montáž to není složité a finanční náklady snad 1-3 tisíce podle použitého mobilu.

A zloděj pokud to chce ukrást, otevře dveře, zazvoní telefon a je to. I kdyby odpojil baterku, mobil má svoji.
neregistrovaný "Mitsi"
13. 4. 2004 21:47
Re: Elektronické alarmy
Naprostý souhlas s pha: Vlastní zásah do konstrukce elektroinstalace je "nepřekonatelný" (tím samozřejmě nechci říct, že pak to auto nikdo neukradne). A to dokonce i pro značkový servis. Vlastní zkušenost: část zabezpečovacího zařízení vlastní konstrukce "visela" na originální pojistce zapalovače cigaret. Majitel vozu si zakoupil 12V autovysavač a při jeho použití pojistku vypálil, čímž si auto "znehybnil". Značkový servis pak natažením dodatečných drátů (vlastně paralelní rekonstrukcí části elektroinstalace) vůz za "těžké peníze" opět zprovoznil. Ovšem na to, že stačí vyměnit spálenou pojistku zapalovače cigaret, nikdo z nich nepřišel! PS: Kvalifikovaní zloději samozřejmě nejsou takoví idioti, ale "na place" obvykle nemívají dost času hledat, co si to zase někdo vymyslel na kravinu...
neregistrovaný "pha"
13. 4. 2004 21:35
Re: Elektronické alarmy
Jednoznačně souhlas.Dvakrát jsem udělal tajný vypínač(nic světoborného-uzeměné kladívko v rozdělovači přes odpor na zem) u starších aut a pokaždé, když bylo v servisu a omylem to zapli, za 2 hodiny volali že to nestartuje a že neví čím to je .Takže jsem se přesvědčil,že jakýkoliv zásah vlastní konstrukce každého vykolejí.
neregistrovaný "Rhejl"
13. 4. 2004 18:01
Re: Re:
Přiznám se že jsem vás úplně nepochopil hlavně s tím mobilem.

Je mě jasné, že mě také mohou auto třeba odtahnout, tomu se asi ubránit nedá.

Jen si myslím, že dálkové ovládání je zranitelnější než tajný vypínač.

V servisu nemusím nic hlásit. Mohu jej na tu dobu třeba deaktivovat.

Nevím, nejsem odborník.

Nakonec, kdyby ty alarmy s různými plovoucími kódy a antiscany byly tak dobré, proč se auta s nimi bezproblémově kradou ... ?
neregistrovaný "Madein"
13. 4. 2004 06:56
Re: Re:
Ve skutečnosti by to mělo být daleko snadnější, klasický alarm kvůli ovládání zámků a v autě potom mobil na tajný vypínač, a ikdyby ho někdo ukrad, za 10 vteřin to vím a navíc vím kde je.
neregistrovaný "tdi1"
12. 4. 2004 19:50
Bez nadpisu
Ja navím ,ale když jde o opravdu vyhídnutý auto tak nepomůže ani sěcená voda.Ale podle opravářů je těžší zprovoznit auto s něčím co si udělal někdo na koleně než s něčím seriovým.Tajný vypínač má jednu chybu v servisech se na něj ptají aby věděli co zapnout.
neregistrovaný "Rhejl"
12. 4. 2004 18:02
Elektronické alarmy
Jak čtu diskuse tak si stále více začínám myslet, že nejlepší je alarm ovládaný skrytým vypínačem. Odpadají problémy se skanovaním, odposlechem, ztrátou klíčenky atd.

Prostě pokud ho zloděj do 15-20 sec. nenajde tak to začne houkat nebo přes Pager pošle alarm.

V tomto směru mě napadá alarm Jablotron CA 01 PULS ovladaný vypínačem a ne klíčkem a doplněný o Pager .

Co vy na to ?