0
předtim to nekourilo,byl jsem u motorare a rikal,ze se asi propek pist,chytnul olej zespoda a vyhorel a dal nevi,bud zadreny ale to je pry malo pravdepodobny vzhledem k tomu ze jsem neujel po prvnich priznacich ani 200 m a nebo povolila napinaci kladka na retezu a ten si poskocil o zub.zitra budu zas vedet vic,bude to rozdelavat.
Přejít do diskuze
Možná ještě EGR ventil....ale všechny cesty stejně vedou ke Common Railu 😄 Někdy taky jako důsledek vadného bstřiku může dojít k propálení nebo prasknutí válce ..... Hodně štěstí....😒
tak už mi to kleklo uplně,bílý kouř,ztráta výkonu,budíky vyskočily na max,motor nejde natočit...teď jsem teprva v ...
pepelopez: lepší je dát čerpadlo na test (na zkušební stanici) - elektronický test zkontroluje mimo jiné i teplotní senzor. Naložit mechanika a jezdit - to mi připadá trochu divoký způsob zjišťování závady, pokud existují exaktní metody jak problém odstranit.
shift: musíš zajet do zančkového DELPHI servisu, nejezdi do Ford servisu, zbytečně vyhazuješ peníze. Nejlepší servisy které problém 100% vyřeší jsou na Kladně, v Soběslavi, v Praze 7, ve Frýdku-Místku, v Poděbradech a v Brně. Tam mají potřebnou techniku na KONTROLU a repas čerpadel a vstřikovačů common rail, pokud bude vadný teplotní senzor, hravě to zjistí a odstraní.
Stejný problém,motor sice 2.0 tddi,85kw,r.v.2001.Diagnostika taky nic,servisaci uplně mimo mísu.Ale přesto jsem jeden nazor získal od člověka který měl podobný problém s vw.Mondeo má údajně 3 teplotní čidla,jedno z těchto čidel je spojeno s čerpadlem a to při špatné funkci dává špatné signály právě čerpadlu a proto ty starty(u mě kontrétně při teplém motoru a po zhruba 15 min stání a pak startování).Diagnostika nepozná špatnou funkci čidla teploty,tzn.:že pokud čidlo ukazuje o cca 50 stupňů víc nebo míň oproti reálu není to chyba,čidlo neví jak dlouho jedeme že.Z toho plyne že naložit mechanika i s diagnostikou a jezdit a jezdit a platit a platit a přesto není záruka že je to právě ono.
Zdravím všechny majitele Fordů, ať už šťastné či nešťastné.
Mám takový problém. Jsem zoufalým majitelem vozu Ford Mondeo 2.0 TDCi /96 kW, rok výroby 2001. Problém spočívá v tom, že když nastartuji, motor naběhne na 450 otáček za minutu a asi po 3 až 5-ti vteřinách se dostane na svých 900 otáček za minutu, než tak stane, nereaguje na sešlápnutí plynového pedálu, tedy nemůžu se rozjet. Mám nový motor, čerpadlo, baterku a čištěné vstřiky, přičemž jeden je pravděpodobně špatný. Byl jsem ve značkovém servisu na jejich kompletní diagnostice a nic nenačetli a tvrdí, že se s tím ještě nesetkali. K mému mechanikovi teď přijel chlapík se stejným problémem, ale u auta, do kterého se vůbec nešahalo.
Díky všem za radu, jsem už dost zofalý!!! 😒
Mám takový problém. Jsem zoufalým majitelem vozu Ford Mondeo 2.0 TDCi /96 kW, rok výroby 2001. Problém spočívá v tom, že když nastartuji, motor naběhne na 450 otáček za minutu a asi po 3 až 5-ti vteřinách se dostane na svých 900 otáček za minutu, než tak stane, nereaguje na sešlápnutí plynového pedálu, tedy nemůžu se rozjet. Mám nový motor, čerpadlo, baterku a čištěné vstřiky, přičemž jeden je pravděpodobně špatný. Byl jsem ve značkovém servisu na jejich kompletní diagnostice a nic nenačetli a tvrdí, že se s tím ještě nesetkali. K mému mechanikovi teď přijel chlapík se stejným problémem, ale u auta, do kterého se vůbec nešahalo.
Díky všem za radu, jsem už dost zofalý!!! 😒