Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

19 komentářů

Mate nekdo zkusenost s timhle motorem v Golfu?
Ahoj Pavel.

Motor o ktory sa zaujimas som mal svojho casu v Golfe IV. Jazdne vlastnosti su priemerne, motor oziva okolo 3000 -3500 rpm, takze pri predbiehani treba vcas podradit. Na 5-ke pri 130 km/h tocil uz 4000 rpm. Ako motorizacia do mesta pre cloveka bez ambicii na sportovu jazdu postacujuca motorizacia, ak ale musis za volant castejsie a to na dlhe trate, tak by som sa obhliadol po niecom inom. Zvlast pri rychlej jazde po dialnici motor dost trpi, sice sa da ist do tachometrovych 170-180, to uz ale je utrpenie pur tak ako pre motor tak aj pre posadku. A este osobna negativna skusenost: Auto muselo pri 60 tkm kvoli klepaniu motora a trhaniu pri istych otackach z domu, ocividne vyrobna vada, spozorovana ale prilis neskoro, auto totiz zabiehala moja maminka a po troch rokoch som ho "zdedil" so 14tkm 😄 Ak mrknes na motor-talk.de, zistis, ze tento motor nebol najbezproblemovejsi, aj ked po modifikacii (myslim 2002?) sa spolahlivost vraj hodne polepsila. Ja som ho vymenil pred troma rokmi za nove TDI-cko aj ked so starou technkou (66Kw) a som maximalne spokojny.
Zdravim,mam Golf V s motorem 1,4 16V.Kupovany novy, najeto bez problemu 30tkm.Da se souhlasit s tim co pise variant. Pri 130 toci 3800ot, max se da drzet 170tacho(ale o tom tenhle motor neni). Nez jsem ho koupil tak jsem jel i v ostatnich 1,4kach - jede daleko lip nez Astra 1,4 66kW
Diky za zkusenosti. Jdu do nej.
Jede dokonce i líp než Astra OPC! Když ovšem nebudeš respektovat padesátku v obci. >😁 >😁
Ja mám tento motor v Octavii I 10/2003. Na odjazdených 42000 km zatial nebol problem, priemerná spotreba do 6.5 l, no často nejdem ani nad 6 l. Jediné čo mi nesedí je pomalá odozva plynu pri ubratí, hlavne keď ho treba viac vytočiť a následne radiť vyššiu rýchlosť tak je trba najprv ubrať plyn a až potom spojku a radiť kvalt, inak nestihnú klesnúť otáčky medzi radením. V podstate sa nič nedeje, no ja si radšej dávam na to pozor aby som nevyzeral ako nejaký začiatočník v autoškole. Ináč s týmto motorom v pohode. Ešte si treba občas kontrolovať olej, ja nejaký ten úbytok pozorujem, má niekto skúsenosti s VW 1,4 16V 55kW v súvislosti so spotrebou oleja?

Pozdravujem

Braňo SK
Tiež som mal Octaviu I 1,4 16V 10/2002,celkovo nabehaných 70tis KM sprevodovaný bol veľmi dobre no 5. rýchlsotný stupen bol dost na krátko. Do tých 120-130 to urýchlovalo celkom svižne....viac to už som ho musel tlačit. Cestou do FR cca 5000km po dialnici v kuse 130-160 km/h a výrazný úbytok oleja som nepostrehol. Po návrate som dolial 0,5lit 5w40tky, ale na daný štýl jazdy sa mi to zdalo byť v norme. Na dialnicu ten motor velmi nieje ale do mesta je naozaj idál!! Nízka spotreba (mesto 7,2) ale na pneu 175/80R14 , krútiaci mooment v skvelých otáčkach ...a veselo hrabalo aj na II. rýchlost. stupni.
Ted
panove, nechci vam brat iluze, ale reci o hrabani na dvojku muze mit u tohoto motoru jen opravdovy komik... na ledu prohrabne cokoliv, ze? 😁
a nehrabe to taky na trojku??? >😁 >😁 >😁
Ted
ne, jenom na dvojku a na ctyrku 😉
protáčet kola při přeřazení z I na II neni proble snad s žadným autem s předním náhonem nebo snad jo? i traboš to umi 😉

naopak auto ktere hrabe na II jen po sešlapnutí plynu, no to už musi byt celkem stroj - např Octavka RS to nezvladne...
Ted
o tom to je... bmw ma na zadku 500Nm a v primym smeru na suchym asfaltu na dvojku se neutrhne... lidi, ktery protacej kola za pouziti spojky jsou zraly na vysetreni... >😁
At hrabe nebo ne je to jeden z nejlepsich evropskych 1,4 motoru.

Podle moji zkusenosti lepsi nez v Astře nebo C4
Myslíš nejlepší evropský motor v kategorii nejslabší 1,4 16V? >😁
....to že prehrabne na dvojke bolo myslené ironicky v závislosti na galúzkovom rozmere pneumatík 175/80R14 hošani....kdežto predošlá fabia 1,4 mpi sa nezmohla ani na to prehrabnutie cez spojku hehe

A áno, ten motor bol skvelý k účelu na ktorý som ho používal

btw: v období v ktorom som ho kupoval nebolo na trhu auto podobných úžitkových vlastností ako O I s cenou pod 450 000 SK.
to m4lcolm😒br />
pravda 55kW nevypada papirove proti ostatnim 1,4kam nejlip ale realita je jina 😉
Realita je jiná? Opravdu tomu věříš? Kupříkladu ve Fabii nestačí 95 koňovému Stilu ani omylem, jeli jsme s kamarádem v Bavorsku na výlet, na nájezdu na dálnici jsem na to šlápl, ihned šel před něj a rychle mu ukázal záda. Jak sám přiznal, jel co to šlo. To dělá rozdíl 20 koní u stejně těžkého vozu 😜
a bavi se tady nekdo o dalnicni maximalce?

ja mluvim o pruznosti a ne o tom kolik to auto vytahne - o tomhle spor neni 😉

zajimalo by me porovnani 60-100 na IV apod
Bavíme se o pružnosti při nájezdu na dálnici, na plný kotel a zrychlení na dálniční rychlost, vše v mírném kopci. Je to tam jasně napsané, jen si to přiznat. Těch 20 koníků je opravdu znát, přestože jsem měl na palubě o jednoho dospělého navíc... Maximální rychlost nikdo neřešil, v tom jsou ty auta úplně jinde :-!

A pružnost na čtyřku z 60 do 100? Tak se na dálnici opravdu, ale opravdu nenajíždí 😜