Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

11 komentářů

Saab
to Albatros: to si spíše pleteš s 900 II. generace (od cca 1993). Do té nacpali všechno možné z Opelu a kvalita šla tím pádem hodně dolů a Saab ty problémy několik let vychytával. Pak přišla 9-3ka, která byl designově téměř stejná (laik rozdíl nepozná), ale byla kompletně vychytaná. Jak je na tom současná 9-3ka ukáže až čas.
Saab
to Mitsi: ten podvozek pro Vectru a 9-3ku navrhnul e😜ert na podvozky od BMW, kterého GM přetáhlo. Jde o úplně nový podvozek, ve sportovní úpravě jde do 9-3ky a v komfortní úpravě jde do Vectry. On je to spíše podvozek pro 9-3ku, který dali i do Vectry.

Jinak s koupí 9-3ky bych si pospíšil, protože poté co chtělo GM v Německu zavřít továrnu začali němci stávkovat a vyhráli, takže Vectra i 9-3ka bude sjíždět ze stejné linky v německé továrně Opelu 😒

A aby to nebylo švédům líto, tak ve švédské továrně Saabu se bude místo 9-3ky vyrábět nějaký Cadillac, který bude mít stejný podvozek a taky další díly jako Vectra a 9-3ka. Ti američani jsou asi trefení kamenem do hlavy, proč nedali ten Cadillac do Německa a ve Švédsku nenechali Saaba

>😒]
Od modelu 9-3 (na kterem se uz GM vyrazneji podilel) je to pry s kvalitou vazne slabsi - tvrdi to i sami Svedi (osobni zkusenost)

ale stejne bych do nej sel nakonec radeji, nez do BMW 😉
Kolík80
Sorry to byl uklep, mel jsem 900 II generace... Nejak mi tam priskocila 0... :😉
To Lucky: Jenže na konstrukci právě toho Tvého bývalého vozu ještě GM neměl téměř žádný vliv (původní podvozky z dílny Fiat/Lancia/Saab, "vlastní" dvoulitry Saab, "vlastní" převodovky Saab). Do 9000-covky se ovšem už dávaly i 2,5 litrové šestiválce od GM, a tehdy ten "pád Saaba" začal...
Kolík80
Ja mel SAABa 9000 II generace, to znamena z doby kdu uz SAABa vlastnila GM byl uplne bez problemu, a slapal jak hodiny oproti jinym autum co jsem mel. Navic ten dvoulitr mel pri 150 na dalnici stejnou spotrebu jako Octavie 1,6... Prodal jsem ho kolegovi a porad je ok...
(Cit.) "A predsa len saab su svedi a to je kvalitka."

- Tak tohle platilo někdy před xx lety. A už vůbec to není pravda od doby, kdy zn. Saab "vzal pod svá křídla" koncern GM. Kromě toho, 9-3 stojí na podlahové plošině Opelu Vectra! Stačí, nebo mám něco dodávat?
No ja by som dal prednost tomu Saab 9-3. Je to podla mna lepsie auto ako to BMW. Uz len preto, ze to nema kazdy 10. clovek. Ale to je vec nazoru. A predsa len saab su svedi a to je kvalitka. Ja by som bral ten Saab 9-3.
matuS
ten lexus je fasa ale pokial viem tak je tam nanic motorizacia.

ja by som siel do suba, ale keby som si mal vybrat z tychto dvoch tak M3
IS 200...stoji ale peknej ranec penez o nahradnich dilech nemluve
Chtěl bych se Vás prosím zeptat , pro které z těchto 2 vozidel, by jste se při koupi nového rozhodli ?

BMW 3.er (model E90-2005) & SAAB 9-3 Sport-Sedan (Vector r.v.2005)

pozn.: oba modely = "0",-km

děkuji Vám za Vaše odpovedi!