Mam priblizne rovnaky zimny najazd ako ty, teda 15000km a mam zrovna Sava Eskimo3 na aute nahodene (sukromne). Aj ked to nase je trocha vyssia trieda ako Felicia. Jazdili sme na nich uz minuly rok a jazdime aj tento. Dezen je zatial OK, a tipujem ze zvladnu aj tretiu sezonu. Po nej by tak ci tak sli z domu, teda niekomu, komu staci 5mm a menej. 😄
Co sa tyka spravania, na styl jazdy co jazdime to uplne postacuje. Nie sme divosi, takze... 😄. Ked bola kalamita minuly rok (myslim ze to bolo toho 30.12), manzelka s tym v pohode (myslim bez zapadnutia) presla 40km z prace domov.
Co ma ale prekvapuje (aj minuly aj tento rok), ze tie pneu su znacne tichsie ako mame letne Firestone TZ 200-FS. Clovek to zisti hned po prezuti. A su tichsie aj ako Barumy ci Matadory (skusenosti z firemnych vozidiel), hlavne na mokru. Ale take "tvrde" urcite nie su.
Co sa tyka spravania, na styl jazdy co jazdime to uplne postacuje. Nie sme divosi, takze... 😄. Ked bola kalamita minuly rok (myslim ze to bolo toho 30.12), manzelka s tym v pohode (myslim bez zapadnutia) presla 40km z prace domov.
Co ma ale prekvapuje (aj minuly aj tento rok), ze tie pneu su znacne tichsie ako mame letne Firestone TZ 200-FS. Clovek to zisti hned po prezuti. A su tichsie aj ako Barumy ci Matadory (skusenosti z firemnych vozidiel), hlavne na mokru. Ale take "tvrde" urcite nie su.
u feldy bych to tak neresil, 165/70/13 sezenes od 800,- za kus, ale takove Michelini byvaji vetsinou nejlepsi na opotrebeni, myslim ze v tvym rozmeru muzou stat kolem 1500,-, nemyslim si by vydrzely 2x vice. Takze bych koupil nejake levnejsi a na dalsi sezonu klidne dalsi. Z tech levnich se mi zda docela dobra volba znacka Maxxis, dobre ceny maji na www.prodejpneu.cz
Zdarec
Já dopuručuji BFGoodrich. Na netu se dají sehnat za 950,- (autokseft.cz). Jelikož je tato značka pobočkou Michelinu, máš kvalitu více než zaručenou. Já by jsem do barumu, matadoru nebo nedej bože nejakýho no name nešel. Vysočina je totiž Vysočina.
Já dopuručuji BFGoodrich. Na netu se dají sehnat za 950,- (autokseft.cz). Jelikož je tato značka pobočkou Michelinu, máš kvalitu více než zaručenou. Já by jsem do barumu, matadoru nebo nedej bože nejakýho no name nešel. Vysočina je totiž Vysočina.
chci si kupovat nové zimní gumy na Feldu a zajímalo by mě, kolik a na jakých jste najezdily a pár dojmů, co se týče spokojenosti.
Jezdím celkem dost, přes zimu cca 15 tisíc a chtěl bych gumy, co mi vydrží trochu dýl.
Uvažuju o levnějším řešení (barum, nebo Sava), ale v případě velkých rozdílu oproti něčemu kvalitnějšímu, bych volil asi tu dražší kvalitu.
V testech sice uvádějí opotřebení, ale mě by spíž zajímalo, jestli na těch gumách odjedu dvě sezony.