0
Slunce mi znicilo volant, kokupil jsem na vrakovisti novy, ale bez vnitrnosti. Po demontazi tlacitka klaksonu se mi objevila deska s kontakty kterou je nutne demontovat abych se dostal k matce volantu. Poradte jak ji lze vyjmout bez poskozeni. pres veskerou snahu se mi to nepodarilo. Diky Vaclav.
Arnold Hackel
0
už si přesně nevzpomínám jestli to u Sierry bylo u všech volantů stejné. Nevím jestli máš dvou/tří/čtyřramenný: všechny tyto tři tam totiž mohou být. Tlačítko klaksonu jsi určitě jednoduše zapáčil a vyjmul. Deska s kontakty, pod kterou se skrývá matice, je tuším přišroubovaná několika malými šroubky(vruty). Pokud tam jsou -odšroubuj všechny. Pokud tam nejsou je tato deska patrně nasazena stejným způsobem jako tlačítko klaksonu. Neboj se trochu zabrat-bez toho to nepůjde. Až pak odšroubuješ hlavní matici volantu- tak většinou nejde jenom tak stáhnout z toho šestihraného hřídele. Jemným boucháním z obou stran a zároveň tažením směrem k sobě volant trochu povolí. Ještě tam bývá pojistka-kterou je potřeba zatlačit aby šel vyjmout úplně. Tato pojistka je ze zadní spodní strany volantu -takže budeš muset odšroubovat kryt spínací skříňky
0
Diky za radu, zadne sroubky tam nejsou a kdyz desku pacim ven je citit ze je pevne chycena nekde ve stredu, o pojistce z boku vim. Mam ale strach pouzit nasili, jinou desku s kontaktem nemam. Budu patrat dal. Mej se fajn V.