kaja11
0
Ahoj, nevíte jak je to v současnosti se zákazem stání? Je někde v předpisech zakázané stání před vjezdem do garáží nebo do dvora apod? A když si někdo namaluje na vrata od dvora značku zákaz stání, tak je to závazné nebo můžu za to dostat pokutu když tam budu stát? Díky za rady Kája
JOB
0
Každá značka musí mít požehnání od úřadů jinak je neplatná, nicméně postavit auto někomu do vjezdu nebo před vrata je prasečina ať se ti to líbí nebo né .
kaja11
0
jo to je mi jasný že to je prasárna, ale co mě zajímá jestli za to může člověk dostat pokutu když tam není značka zákaz stání, nechá tam chvíli auto a majitel vrat mu začne vyhrožovat jako - ještě jednou mi tady zaparkuješ tak zavolám městskou policii....
JOB
0
Podle tohodle asi né i když §27 odstavec 1 písmeno "n" je to takový na hraně. [odkaz]
mysak2
0
pkud ta značka není v provedení schváleném zákoénem(tzn. nevypadá tak jak má) např si někdo napíše štětcenm na silnici ,, zákaz parkování" tak podle mě nemůžeš dostat pokutu, protože se nejedná o značku, která by pro tebe byla závazná. Ale v okamžiku, kdy někomu zaparkuješ před vjezd do garáže a on bude potřebovat vyjet a ty mu to budeš znemožńovat může zavolat policii a ta nechá tvoje auto odtáhnout, protože ty máš sice právo parkovat, ale to tvoje právo končí v okamžiku, kdy tím omezuješ práva někoho jiného neboli znemožńuješ výjezd z garáže