A dale ohledne predjizdeni kamionu na dalnici - nevim kdo to zuzil na dalnici, oni podle teto logiky nebudou moci predjizdet nikde kde jsou na zemi namalovany dva (tri, ctyri, pet ...) pruhu v jednom smeru - tedy v jakekoli stoupaci pasazi libovolne okrseky, kam nahoru namalovali dva pruhy. Zvlast komicky je to za situace, ze v pravem pruhu nahoru stoupa traktor (na dalnici nesmi ale tohle neni o dalnici, ale o vsech silnicich kde muzou jet dva vedle sebe). Vsadim se ze zakonodarce vubec nepremyslel co napsal a zije v blahove predstave ze se mluvi o dalnici, ale to preci je jinak... Takze traktor s vlekem a za nim kolona nakladaku 10km daleko, levej pruh volnej ale tam nikdo nejede, protoze vsechny auta co by tam vjet mohli jsou hluboko dole pod kopcem a nemohou se tam dostat pres kolonu kamionu - v techto mistech totiz uz dva pruhy nebudou (zacnou az za chvili) a tak se nikomu nemusi podarit tenhle vlacek popredjizdet....
No jsou to pitomci kazdym coulem...
Zde je zneni te krasy😒br />
Na pozemní komunikaci o dvou nebo více pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy nesmí řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 m/h užít k jízdě jízdního pruhu nejbližšího k levému okraji vozovky, pokud to není nutné k objíždění, otáčení a odbočování.
No jsou to pitomci kazdym coulem...
Zde je zneni te krasy😒br />
Na pozemní komunikaci o dvou nebo více pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy nesmí řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 m/h užít k jízdě jízdního pruhu nejbližšího k levému okraji vozovky, pokud to není nutné k objíždění, otáčení a odbočování.
... a jeste neco - tahle demence se vztahuje i na osobak s vozejkem (jizdni souprava delsi nez 7m je napr. Octavie combi + karavan). Takze v Oktavce do kopce pekne za traktorem, vlevo je vjezd zakazan !!! Kdo to nedodrzi, zastavi ho bdela hlidka vybavena pasmem a nameri mu ze meri i s oji od voziku 7.10m a hbite s nim smeni nekolik bodiku !!!
>😁 >😁 😁
>😁 >😁 😁
Teda pročítám to a chápu to přesně tak, jak napsal tamtam. Je sice pravda, že když budu mít Octavii s karavanem, že budu mít omezenou nejvyšší rychlost na 80km/h, ale pokud pojedu na dálnici na dovolenou a dojedu Avii v kopci, kde jsou jen dva pruhy, pak mám smůlu a potáhnu se za ní, dokud neuhne nebo se dálnice nerozšíří na tři pruhy - tedy pokud budu dodržovat nový zákon.
Já se tak těším na 1. červenec !!! To bude bordel na silnicích ještě větší než teď.
Já se tak těším na 1. červenec !!! To bude bordel na silnicích ještě větší než teď.
pucmelou😜 Já to chápu tak, že pokud airbag vypneš spínačem, nebo pokud ho necháš odpojit, tak tam tu autosedačku můžeš dát. Nesmíš ji tam dát pokud by se airbag vypínal nějakým automatickým systémem, který by detekoval (např. podle hmotnosti) zda je na sedadle nějaká dospělá osoba nebo ne.
Tedy pokud tam chceš dát sedačku, tak musíš zajistit manuální vyřazení airbagu a nesmíš spoléhat na nějakou automatickou detekci (zákonodárce vcelku rozumně předpokládá, že automatická detekce může selhat).
Některá auta nedopálí airbagy, pokud na daném sedadle není detekována zátěž odpovídající člověku, nebo není-li na daném sedadle zapnut bezpečnostní pás. Zákon ti říká, že na to nesmíš spoléhat a pokud tam tu sedačku chceš mít, tak musíš manuálně odpojit airbag.
Tedy pokud tam chceš dát sedačku, tak musíš zajistit manuální vyřazení airbagu a nesmíš spoléhat na nějakou automatickou detekci (zákonodárce vcelku rozumně předpokládá, že automatická detekce může selhat).
Některá auta nedopálí airbagy, pokud na daném sedadle není detekována zátěž odpovídající člověku, nebo není-li na daném sedadle zapnut bezpečnostní pás. Zákon ti říká, že na to nesmíš spoléhat a pokud tam tu sedačku chceš mít, tak musíš manuálně odpojit airbag.
jednak se jedna o detske autosedacky😒br />
v zakone se pise
................2. na sedadle, které je vybaveno airbagem, který nebyl uveden mimo činnost, nebo pokud byl uveden mimo činnost automaticky, nesmí být dítě v dětské autosedačce přepravováno čelem proti směru jízdy,
d) umístit a upevnit dětskou autosedačku na sedadle a dítě do dětské autosedačky podle podmínek stanovených výrobcem dětské autosedačky v návodu k použití této dětské autosedačky,............
Nejak jsem nepochopil co to znamena automaticke uvedeni mimo cinnost, zatim jsem se nesetkal s autem, kde se airbag automaticky uvede mimo cinnost. nejvice "automaticke" co jsem videl bylo vypnuti airbagu spolujezdce u Volva V70.
Pak v nasledujicim bode d) se odkazuji na podminky dane vyrobcem, ale u vetsiny sedacek ktere jsem videl je v navodu napsano, ze se nesmi pouzivat na sedadle vybavenem airbagem. Takze tady si ty dva body lehce protireci.
Co mel ale zarazilo jeste vice je nasledujici: Další výjimka se až do 1. května 2008 vztahuje na vozidla pro přepravu dětí do mateřských nebo základních škol a na sportovní, kulturní nebo společenské akce, ovšem rychlost vozu je omezena maximálně na 70 km/h.
to znamena, ze kazdej kdo je dost blby na to, ze bude vozit site bez sedacky se ted muze jeste nakrasne vymluvit
Dalsi z novinek je ta, ze pri jizde na viceproude komunikaci (3 proudy napriklad) plati pravidlo prave ruky, takze pokud budou do stredniho pruhu najizdet 2 auta z krajnich pruhu ma prednost to z toho praveho (pomalejsiho). Logiku to ma, ale zrovna v tomto vidim velky potencial pro nehezke bouracky kdy to rychlici nasmazi do boku nebo zadku nejakeho stryce co se prave odhodlal predjet kamion.......
A pro odlehceni pridavam odkaz na opravdu "nova pravidla"
>😁
[odkaz]