Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

kostey
s autorem clanku na ktery tu odkazuje "dnsr"ale moc nemuzu souhlasit...

treba to ze jsou ve skotsku horsi silnice nez v anglii. Je to uplne na stejno.

nebo ze se na kruhacich neblika binkrama. Lidi co jedou prvni doleva tak blikaj uz pred kruhacem doleva. ty co jedou rovne tak neblikaj. a lidi co jedou 3/4 kruhace tak uz pred najizdeni do kruhace blikaj doprava a kdyz z neho sjizdej tak obcas bliknou doleva a nebo taky ne. Dalo by se rict ze si z toho delaj obycejnou krizovatku - blikaj uz pred kruhacem podle toho kam jedou.

a ten magickej kruhac: ty tu sou 4 - Ve Swindonu, v Londýně, v Cardiffu a poblíž Southamptonu.

A jen tak mimochodem v Anglii je na silnicich podstatne vic radaru nez ve skotsku...
kostey
pak si taky davej pozor pri predjizdeni. kdyz mas volant nalevo a ridis nalevo tak je blbe videt pres auta pred tebou, takze si nechavej vetsi rozestup mezi tebou a autem pred tebou, aby se ti zvetsil zornej uhel.

A jen co uvidis pravotocivou zatacku tak tesne pred tim nez zni vyjedes mas dobry rozhled jestli je cesta na predjizdeni volna. Obcas se da vyuzivat taky toho ze kdyz auto pred tebou prejizdi nejaky obzor (nebo jak se tomu rika) tak mezerou mezi podvozkem a silnici se muzes podivat pred nej, ale to uz chce trochu cviku... >😁 a plati to hlavne u aut typu traktor a podobne.

Kruhovejch objezdu se neboj, tam neni co zkazit. samo te to navede tak jak mas jet.

Kupodivu mi nejvetsi problem na zacatku delaly dalnice. Nebyl jsem moc zvyklej ze me vschni predjizdi zprava a ze ja taky musim predjizdet zprava. Slo spis o takovej blbej pocit, nez ze by mi to delalo problemy. A to i ted po 2 letech jezdeni v GB se obcas pri jizde na dalnici zamyslim, jakej ze pruh je rychlejsi. >😁

Pak si davej pozor na prechody, kde je na silnici namalovana zebra a u prechodu blikaj oranzove svetla. Tam proste zastav jen co je v blizkosti 5ti metru jakykoliv clovek. Naopak jen co nekde, (coz je vetsinou) zebra namalovana neni, ale prechod pro chodce tam je tak lidi nepoustej. Nikdo na to neni zvyklej a akorat se ti kvuli tomu nekdo muze podivat do kufru.

a bud porad pripravenej ze nekoho potkas v protismeru. Jsou totiz 2 moznosti:

A) ty jedes v protismeru

B) ten druhej jede v protismeru

jednou jsem se potkal v jedny vesnici s nejakym nemcourem. Ja jel v levo a on vyjizdel z vedlejsi na tu silnici po ktere jsem jel. Jel smerem proti mne. jak ale vyjel tak vjel do meho pruhu a jel proti mne. Najednou ja se lek ze jedu po spatne strane a tak jsem instinktivne uhnul do prava. V tu chvili mu to ale doslo, ze on byl na spatny strane a vjel zas do pruhu predemne. Ja se nejak zpamatoval, uvedomil jsem si kde je prava a leva a tak jsme se zdarne sobe vyhnuli. Odehralo se to v minimalni rychlosti a byla to fakt sranda. Kdyz jsme se mijeli tak jsme se na sebe docela smali, co jsme to na ty silnici vyvadeli... >😁 >😁 >😁

Jedit normalne po silnicich je pohoda, jen co se ale dostanes treba na parkoviste pred supermarket, tak tam to dela lidem vetsi problem si hlidat po jake strane jedes.

Videl jsem tu jedno polsky auto, co melo na volantu nalepenej papir A4 a na nem byla velka sipka ukazujici doleva... bez komentare >😁
Ak chces fakt lacno tak skus www.speedferries.com. Povedzme, ze je to take nieco ako easyjet medzi leteckymi spolocnostami, nizkorozpoctovy trajekt.

Nechodia sice Dover - Cale ale chodia Dover - Bolougne Sur Mer. Neviem ci som to dobre napisal, ale je to asi cca 50 km na juh od Cale.

Skusil som a cesta ma stala hore dole 50 EUR cca pred rokom. >😁 Priznam sa neviem ako su teraz ceny. Treba to porovnat. 😁
Teď o vánoce tu byl kamarád, co bydlí v Oxfordu. Jeli sem autem. Říkal, že jet Eurotunelem se rozhodně nevyplatí, je to několikanásobně dražší než trajektem. Jestli se nepletu tak říkal, že trajekt je vyšel na cca. 90EUR (2 dospělí + auto) a tunelem to vycházelo na cca. 240 EUR za jednu cestu.

Jak psal kostey, hlídej si rychlost, pozor na kruhových objezdech a na křižovatkách!
kostey
cenu tunelu nevim, protoze jezdim trajektem primo do skotska ale vseobecne plati😒br />
1)hlidat si rychlost

2)hlidat si rychlost

3)hlidat si rychlost

4)kdyz vjizdis na hlavni tak koukej nejdriv do prava a pak do leva, jinak ti nekdo urazi čumák.

5)je to v pohode, zvyknes si rychle.
tady najdeš nějaké zkušenosti
V dubnu mne čeká cesta autem do Anglie, prosím o poskytnutí užitečných praktických rad a zkušeností s řízením v Anglii, Eurotunel, poplatky atd. Děkuji.