Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4 komentáře

Chci se prosím zeptat, jestli je (jakýmkoliv legálním a oficiálním způsobem) možná registrace vozidla (samozřejmě vč.přidělení české RZ), které bude zakoupené v České Republice - ale - jsem občanem Slovenské Republiky s povolením k dlouhodobému přechodnému pobytu v ČR (s platnosti od.01/2005) ?!

(Na Slovensku, se už nezdržuju. Trvalej pobyt, ale v SR ještě pořád mám. Vím,že s vozidlem budu jezdit jen v ČR. Ale zákonnou pojistku, bych měl platit na Slovensku.)

Poraďte prosím. 😒
mate59
Legálny sposob.Vozidlo normálne prihlásiš,ale potrebuješ predložiť ten fialový Prúkaz o povolení k pobytu pro státního příslušníka člen.státu evropských společenství.Ak kupuješ vozidlo nové,predajca mne vyšiel v ústrety a vozidlo na značky mi prihlásil, nemusel som nikde chodiť.Povinné ručenie,t.j.zákonnú poistku,príp. havarijnú poistku ale musíš platiť v ČR.Bonusy zo Slovenska ti neprejdú do ČR,ani sa nedá voz na českých značkách poistit u slov. poisťovne.S vozidlom múžeš jazdiť aj na Slovensko bez problémov a po celej únii.
(Moje vozidlo,bude ojazdené,nie nové.) Píšeš, "predajca mne vyšiel v ústrety a vozidlo na značky mi prihlásil"

..ale na koho Ti to vozidlo prosím prihlasil ?? Mas teraz vozidlo prihlasene na adresu vo svojom prechodnom bydlisku ?!

(Platby zakonnej pojistky platene v ČR, su v poriadku.) Budem vdacny za každú radu ! (kupu by som chcel stihnut do 2tyzdnov)
mate59
Kupoval som nové auto,predajca prihlásenie vybavil ako bonus,paltil som len 800 kč za kolok.Ty ho prihlásiš sám na svoje meno na adresu prechodného bydliska