Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

31 komentářů

Mohl byste mi někdo něco napsat o Almeře a Primeře r.98 ?
Jsou to skvělí vozy! Stačí? 😄 Ne jestli uvažuješ o koupi, tak doporučuju! Ale ne diesly.
Co koroze a náhradní díly?r.98
No tak mám doma Almeru r.v. 99

Ve skratce...Je to zamaskovaná automobilová bomba!

- neporuchová

- neporuchová

- neporuchová

- malá spotřeba

- výbornej podvozek

- neporuchová...

Asi takhle bych jí charakterizoval..

No a primera je na tom stejně akorát je to větší loď.. 😉

Fakt s ní mám jen ty nejlepší zkušenosti...Mám jí 7 let (130 000) najeto a jediný co se měnilo byla kontrolka signalizace zapnutých mlhovek... >😁

Mám kontakt na člověka co vozí auto za velice dobrý ceny z Německa, kdyby byl zájem...A jinak koroze??? No žádná...oboustranej pozink karoserie to jistí... >😁

Takže pokud ti nevadí vzhled (konzervativní), tak po technické stránce je to špička...

Almera - motory 1.4. 1.6 jsou super (75/88, 90k) nebo GTi 150... :-!

Primera - 1.8...benzín..to je můj favorit..

Jo a pozor - diesel nebrat! (aspoň u Almery ne...)
Saab
to Ondřej Závodník: máš tu informaci o pozinku Almery potvrzenou ? Někdo tady totiž zmiňoval, že Almera N15 právě pozink vůbec nemá. Jinak doma v garáži mi stojí Almera z roku 1998 a reznou jí zadní lemy blatníků 😢
Potvrzuju. Kamararád má poslední Almeru, a je moc spokojený. Je spolehlivá, nerezne, motory jsou skvělé, sice nenápadný design - je to taková Popelka. A co se týká Primery, tak na tu taky všude čtu jen samou chválu. Pokud trefíš dobrý kus, kterému se majitel věnoval, tak určitě neprohloupíš.
Jaká je u Primery 1,6 a 1,8 spotřeba a co náhradní díly,je tam problém se sehnáním a vysokou cenou?
Primera:

No co se týče náhradních dílů, tak mrkni na [odkaz]

tam jich určitě pár najdeš a jsou tam i ceny, tak si uděláš obrázek sám..Jinak v dnešní době jsou ceny nahr. dílů podle mě srovnatelné...(a navíc je tady až na spotřební materiál (brzd. destičky, kotouče, tlumiče a tak...) nebudeš potřebovat... 😉 )

No a spotřeba...Ta 1.6 má 101 koní, 1.8 má 114 koní...

Já bych volil raděj 1.8, je to přecejen kus auta..Ale to nechám na tobě...podle mého odhadu, budeš při svižné jízdě jezdit tak za 7l s 1.6kou a tak něco mezi 7 a osmy (spíš k těm osmy) s 1.8..Na www.autoscout24.de jsou primer tuny a u některých bývalý majitel i píše spotřebu...Klidně tam může být i 7 litrů u 1.8 a pod sedm u 1.6...Nedivil bych se...Pokud pojedeš klidně s dobře zajetým motorem, proč ne... 😉

A ještě poznámečka...šel bych do aut vyrobených koncem roku 1999 do těch s tou novější maskou (po faceliftu) ty už bývají hooodně vychytaný... 😉

A na závěr...pokud jsi z Brna a okolí, vím o chlapíkovi, který dováží nissany z německa a má i servis a je to šikovný a poctivý automechanik...je z Vyškova..
No ten pozink tam je..nejsem si teda přesně jistý, jestli oboustranný jak jsem psal ale jedno určitě. Dávala se pokuď vím 6 letá záruka na prorezavění (to se nás netýká) a nová N16ka už měla myslím dokonce 10-12 let (nevím přesně)

Jinak jezdím v zimě i v létě od léta 1999 a teď mám "vykvetlej" zadní blatník jak píšeš...(ale jen asi 2 cm) tak to zatím neřeším ikdyž bych asi měl...Mechanik říkal, že to buď opraví hned, nebo za čas...A jinak to je způsobeno dutinou, ve které kondenzuje voda (ten lem je totiž ze dvou plechu těsně u sebe)

No ale důležité věci nereznou a to je to hlavní... 😉
Hlavním problémem evropských Nissanů (na rozdíl od japonských Nissanů a většiny evropských vozů) je silně odbytá protikorozní ochrana podvozku z výroby. Inu, pod nadvládou Renaultu je holt třeba šetřit...
Mitsi: No, pod nadvládou Renaultu sou i ty japonský Nissany. Tak nevím... 😉
To je sice pravda, ale jukni na úpravu podvozku u Patrola, a pak to srovnej s Primerou či Almerou!
No moment,jak je to s tou korozí? Měla jsem za to,že Japončíci s tím velké problémy nemají 😞
Já to nezpochybňuju. Jen jsem narážel na tu tezi ohledně Renaulta. Když už, tak by si asi spíš řekl: "Mohli sme krásně zinkovat. A všude. Ale my sme si řekli ne! A když bez zinku, tak všude!!! V Japonsku jak v Evropě." >😁
Vlaďka: To, že něco nese "japonskou značku", ještě neznamená, že je to "japonské". 😢
Rozumím,něco jako u té Carismy.Ale,kdo se v tom má vyznat? :roll:
Vlaďka: Je to velmi jednoduché - když jukneš na VIN kód (ten je v každém techničáku), musí začínat písmenem "J". Pokud tomu tak není, je to na levačku...
Fajn,dík 😄 Nissany jsou u mě teď v kurzu,s Hondou,kterou nevím,jestli za ten penězový strop seženem,takže J!
Měl jsem Almeru r.v.1998 a měla vykvetlý zadní lemy a zadní konce prahů. Je to jejich nemoc, jinak nikde jinde nehnijou. Takže se zaměř hlavně na prohlídku zadních lemů...
Aj ja mam novy Nissan Note 1.4. Velmi mi to auto sadlo. Predtym som jazdil Megan II 1.4. Nissan je o dost zivsi ako megane, ale o nieco hlucnejsi. Super podvozok, velky kufor. Zatial spokojnost
No oni se Nissan a Renault spojili tuším v roce 2000, takže káry vyrobené do té doby, jsou čistě v japonské režii (v jap. kvalitě). I podle tabulek poruchovosti šli trochu dolů...Já mám tu N15 Almeru z 99 a je to nářez..držák jako hrom...Měli jsme N16 z 2001 a po 4 letech začal brát olej..tak šla z domu..Sice jen trochu ale ta předchozí generace je suchá jak martiny... 😉
Mno jak vsichni pisete, tak zjistuju ze sem jeste neslysel vytky k nissanum. Uprimne, je to skoro az trapny, ale jedine muzu souhlasit s absolutne bezproblemovou udrzbou. Po kazdy sme koupili starou sunku z bazace, okolo 120t najeto a 8 let stare, nadale sme z nich vyzdimaly aspon dalsich 140t a 8 let prace ... pravda, po konci sluzby to jsou absolutni vraky, jelikoz sme se o ne vubec nestarali, ale z druhe strany, na to jak se s nima zachazelo vydrzelo nemozne. Prvni byl Sunny ('87), ten uz to ma rok za sebou - ale kastle byla vyborna, ano rezava uz mistama byla, jenze na tak stary vuz, neuveritelne. Ted jeste jezdim Primerou W10 (wagon, 10 jako prvni generace) '93, a ta bohuzel uz nema tak neprustrelnou kastli ... bohuzel muzu konstantovat, ze cim novejsi nissan, tim mene dokonala kvalita, ale s porovnani s evropskou konkurenci porad spicka 😉
ja mam nissan primera 1,6 GX, rok vyroby 12/97, model 98, najazdenych 230tis km, z toho asi polovicka bolo auto plne zatazene, miestami pretazene, 15 000 km po nespevnenej vozovke, auto je bez poruch, spotreba: 5 chlapi, plny kufor, Nitra - Praha a spat, 6,3l na 100km, teraz v zime kombinovana 7l. Auto Vas nesklame
A nova generace Primer P12 (bohuzel posledni...) je nemene skvela.
A co srovnání Nissan Almera (Primera se srovnávat asi nedá-bezkonkurenční) versus Hyundai Lantra?
Ahoj, Almeru z roku 97' máme doma, je to opravdu spolehlivý auto, jen asi v 90 tisících (teď má přes 140 tisíc) se musela měnit spojka- někde jsem četl, že to nebyl jediný případ- praskla nějaká pružinka a museli měnit celej blok, tj. i s prací kolem 9tis. Kč. Koroze se už taky začíná objevovat... Ale jinak absolutní spokojenost, všechen "spotřební materiál" (až na olej a nějaký filtry samozřejmě) je původní, dokonce i baterka(9 let!!)- inu Japonec.. 😉 😄
Ahojky!

No přiznám se že se staršíma korejcema nemám příliš zkušeností...Já osobně bych asi věřil až těm z poslední doby...hyundai accent a samozřejmě kia ceed...Lantru fakticky neznám hm... 😒 😉
mal som Almeru r.v 96 a teraz Primeru P11 GT r.v 98. Tie auta maju aj tzv spotrebku urobenu tak ze aj po 150tis km maju napr povodne kotuce a su stale este v norme, to iste tlmice. Obe maju vyborne jazdne vlastnosti. Ja by som dal prednost Primere. Aj ked je vacsia ma este lepsie (sportovejsie) jazdne vlastnosti ako mensia Almera. Odporucam model GT okrem skvelych jazdnych vlastnosti, 150koni je slusne vybavena (klima, 4x el okna, zrkadla, 4xABG....) a ma 490 (sedan) resp 505l kufor (Hatchback) . Zaroven na 2,0l velmi dobra spotreba 7-10l podla vyuzivania dynamiky auta a typu prevadzky. Diesle nebrat
😁 >😁 >😁 >😁 :shock: :shock: Upn? hrozná krabice co??????No fuj to sem od Nissanu ne?eklkal ani nevid?l takový auto zrovna od mojí oblíbený zna?ky a ted nevím jestli ji mám mít rád tenhle typ m? zbavil radosti že Nissan d?lá pškný fára...No ale stejn? nic se nevyrovná Skylinu takže je to po?ád moje velmi oblíbená zna?ka auta >😁 >😁 😄 😄 😄 😊
Ten p?edešlej komentá? o tý Nissanový krabici tak to sem mylel typ Pino ten novej 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢
Však já vím, že to sem nepat?í...Ale... >😁

Skyline je ná?ez!!! A te? ho budou kone?n? d?lat s ?ízením na správný stran?!!! 😉 Vyberu z banky, nebo spíš banku a jdu pro n?j... 😜