No jo, to bude problem. Nemam bohuzel zadny protokol o stavu vozidla pred havarii, pouze serii fotek jak auto vypadalo tesne po te havarii. A dokumentaci tykajici se pouze opravy motoru, ktera byla predmetem puvodni zakazky. Zatim jsem ovsem nepodepsal prejimaci protokol, kde bych potvrdil, ze jsem s opravou spokojeny. Jak to tak vypada, nejlepsi bude ty penize ozelet, i kdyz jde dle meho odhadu o temer 40 000. Jen pro informaci - jde o Autoservis CAP, Usti nad Labem. Davejte si na ne pozor, jsou to fakt podvodnici prvni tridy.
Prohlídka odborným servisem nemá žádnou váhu, narozdíl od prohlídky soudním znalcem. Máš od teé opravy, kterou provedl ten bourající nějakou dokumentaci? A dokumentaci k tomu, jak auto vypadalo před opravou toho nabourání? Pokud ne, tak nevím, jakou máš šanci na úspěch. Jinak celé to může trvat různě dlouho, protože záleží na tom, jak se bude cukat viník (jestli mu bude fuk návrh na soudní vyrovnání, tak to může trvat léta.. při našem stavu soudnictví...).
Tak auto uz mam ze servisu konecne zpatky. Auto je ve stavu, ktery je velmi vzdaleny tomu puvodnimu. Pri jizde nad cca 80 km/h se auto cele klepe, jdou spatne radit rychlosti a od leveho predniho kola se ozyvaji podivne zvuky. Vypada to na krivou levou poloosu nebo neco podobneho. Predpokladam, ze kdyz necham nyni auto prohlednout soudnim znalcem (pripadne odbornym servisem), bude mozno vycislit naklady potrebne na uvedeni vozidla do provozuschopneho (puvodniho) stavu. A ze mam dale narok na to, aby mi vinik (servis) tyto naklady uhradil. Mate nekdo predstavu, jak dlouho muze cely proces trvat? Diky
Neni-li rozumna dohoda, jedine podat zalobu a resit soudni cestou. On je ze zakona povinen uvest vec do puvodniho stavu a bourane auto i kdyz opravene neni nikdy uz puvodni stav, takze vzdy mas narok na nahradu kompenzace, neni-li s nim v tomto smeru dohoda urci nahradu soud.
Zakon rika uvest do puvodniho stavu nebo nahradit skodu.
Navic seriozni a solidni servis je na takoveto pripady pojistenej a pak vetsinou neodmita uhradit skodu. Me se stalo neco podobneho. Behem cekani na opravu auto vykradli. Majitel vse nahradil a jeste se omluvil, protoze vsak nic nenahlasil policii tak tusim, ze take pojisten nebyl.
Zakon rika uvest do puvodniho stavu nebo nahradit skodu.
Navic seriozni a solidni servis je na takoveto pripady pojistenej a pak vetsinou neodmita uhradit skodu. Me se stalo neco podobneho. Behem cekani na opravu auto vykradli. Majitel vse nahradil a jeste se omluvil, protoze vsak nic nenahlasil policii tak tusim, ze take pojisten nebyl.
Nechal bych si udělat posudek od soudního znalce, který může určit, zda je závada (tedy to nabourání) taková, že ji nelze opravit (což může být, protože některé věci na autech se sice na koleně opravují, ale výrobce by za auto už "neručil") a pak máš nárok na výměnu vozidla či náhradu škody. Pokud bude závada opravitelná, tak musí být vozidlo uvedeno do původního stavu.
stala se mi podobna vec, navic jsem auto potreboval prodat, takze to pro mne bylo velke minus v cene. Auto nebylo predtim bourano a ted prestrikavanej lak. Bylo to v autorizovanem servisu FIAT - IMOFA. Odrenej blatnik a naraznik, vsechno se lakovalo, navic jsem nebyl spokojenej s kvalitou prace, takze se zase prestrikavalo. Jeste mi chteli namluvit ze uz to bylo poskrabany predtim....no proste hruza. Ztrata casu...auto bylo v servisu o dalsi tyden dele kvuli lakovani, ani nahradni auto nedali k dispozici. Problem je, ze povinnosti servisu je uvest auto do puvodniho stavu, tim pro ne odpovednost konci. Skoda na hodnote auta se spatne vycisluje a jak dokazu, ze bych auto predtim prodal o deset tisic draz? Nakonec jsem po velkych dohadech dostal slevu 20% na puvodni opravu, ale co je to platny, kdyz je vysledna skoda vetsi. Ale hnat to pres soud?...skoda casu,nervu a penez...a vysledek stejne nejisty. Bude soud verit vasemu posudku nebo posudku autorizovaneho servisu? Kdyz se s vami vedouci servisu odmitne bavit, tak co mate potom delat? Vzdycky je zakaznik v pozici toho slabsiho. Kdyz se pohadate, tak vam udelaji na aute neco jineho, co ani nepoznate....proste je to prohrany boj. Jediny, co muzu ja, jako nespokojeny zakaznik udelat, je si nenechat svoji nespokojenost pro sebe...at to kazdy vi, ze Imofu bych nedoporucil ani nepriteli. Jinak hodne stesti...bude to jeste boj.
Dobry den. Mam nasledujici problem - mel jsem v servisu auto na opravu motoru. V den, kdy jsem si mel auto vyzvednout jej bohuzel majitel servisu pri zkusebni jizde dost zavazne havaroval. Navic majitel vse popiral, nechal se zapirat a snazil se vse zamaskovat s tim, ze auto uvede na sve naklady do puvodniho stavu a ja nic nepoznam. Ja mam ovsem pozadavek, ze auto po takto zavazne oprave (podbeh, vylomene predni kolo...) musi jit na dukladnou kontrolu do VW servisu a v pripade ze auto nebude uplne OK (to lze ocekavat)tak jej nechci a misto toho chci po majiteli penize odpovidajici trzni cene auta. Pripadne chci penize za to, kolik bych ztratil na prodeji opravovaneho auta. On s tim ovsem nesouhlasi a ja nevim jak jej mam primet k tomu, aby udelal co chci a na co mam - predpokladam - narok. Podotykam, ze jsem si auto nafotil a uvedomil Policii (pro pripad ze s tim nekoho prejel a z mista ujel). Mam nejake zakonne prostredky jak dosahnout sveho? Nebo co byste mi poradili. Diky za tipy. Petr
Vojtos - www.auto4u.cz