Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Chtěl bych se zeptat jestli se nějak dají nastavit otáčky volnoběhu. Přes VAG to asi nepůjde. Slyšel jsem, že v motoru u škrtící klapky na konci bovdenu se to nějak vypotkládá podložkami. Mám otáčky po zahřátí tak na 500. Potřebuji to proto, že když rychle potřebuji zabrzdit, tak vyřadím, sešlápnu brzdy a jakmile otočím volantem tak poté to většinou chcípne. To servo má asi velký odběr. Někdy to jako by chce chcípnout ale pak se otáčky zase vrátí na 500. Škrtící klapku jsem už čistil, je nový filtr a svíčky. Dík za rady
Přesně tak! Jedná se o závadu, která je obvykle řešitelná pouze výměnou celého tělesa škrt. klapky. Oprava vyjde na 7,5-9 tis. Kč, podle typu klapky. Následně je to třeba v každém případě nastavit WAGem!
no mohlo by to jit....taky jsem to jednou u dedovi 1.6 delal....ale neni to asi zrovna echt dobre reseni ze?
jo jinak jsem tohle tedka resil u dedovi 1.6 a taky uz nam hrozila vymena cele skrtici klapky=cca 7000-9000 a nakonec jsme nahrali komplet novej software a dost se to zklidnilo....na otackomeru mam teda pri volnobeho 500 otacek ale pres diagnostiku mi to ukazovalo 750...tak jsem to nechal bejt...
Je to dost casta vada felicii 1,6 aj nasi mali ten isty problem podradujes z 5alebo 4 do 2 a pokial stihnes spustit spojku a pridat plyn tak to bud scipne alebo ako ze uz uz scipne ale otacky nabehnu a ide sa dalej.

Rriesenie : vycistenie a vystriekanie skrtiacej klapky v servise, vymena pre istou palivoveho filtra ????preco nie som odbornik a nastavili sa otacky ovela vyssie na cca 1100 na volnobeh (ci sa preprogramovalo nieco neviem ,cena 850Sk). Jediny problem je, ze teraz otacky si chodia na vonobehu od 1000 do 1100 hore dole, rucicka nepostoji na mieste ,vrrrr vrrr vrrrr vrrr dost rusivy zvuk.
zhrado
to je problem aj felicie 1,3 MPI a ide o to,ze klapka by sa mala pravidelne cistit pri prehliadke ale akosi sa to nerobi. takze ked uz otacky zacnu kolisat je ta klapka velmi znecistena(ak nie uz rovno poskodena a je potrebna vymena) a treba ju cim skor vycistit..ked su potom otacky zvisene alebo kolisu tak treba jazdit s tym normalne a ono sa to spravidla ustali same po prejdeni 150-200km..ide o to,ze pocitac sa prisposobuje spinavej klapke a ked vy ju vycistite tak mu chvilu trva kym nastavi klapku do polohy v akej ma byt ked je cista to jest tych 150-200km.tot moja skusenost s feldami
Už jsem to asi vyřešil. Na tom bowdenu u lanka u klapky je podložka a na lanku zářezy. Bylo to na 6. od konce, přesunul jsem ji na 10. Před tím bylo to lanko na volné, těď ne. Vyčistil jsem klapku a vzduchový filtr vyfoukal. Najel jsem od té doby 1000km a nic. Známí mi říkal, že v té klapce je nějaký kanálek, kudy jde vzduch na volnoběh a ta je asi ucpaná. Prý tam stříknem nějaký sprej a bude kklid. Uvidím v neděli až to uděláme. Jinak dík za rady.