Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4 komentáře

Netvrdím, že to neutáhne, ale silně pochybuji, že na +12V dá 10A aniž by byl zatížen zdroj +5V alespoň 8A. Bez zátěže +5V větve ta +12V větev dá tak cca 2A (snad). Vidím v tom zbytečné komplikace pro uživatele laika i odborníka. A to nemluvím o zbytečném, ale nutném výkonu na +5V.
PC zdroje mají 200W až 600W, myslím že autorádio utáhnou. Když to uživilo

prskota tak to uživí všecko😄
Ten zdroj z PC taky moc nedoporučuji, proudový odběr z +12V je podmíněn odběrem z +5V. Nehledě na to, že tyto zdroje nejsou stavěny na proudy s velkým výkyvem, ale na stabilní proud (třeba velký, ale s malými odchylkami)

Zdroj 12V 1A je také dost zrádná volba, většina moderních autorádií má výstupní výkon min. 4x15W. Takže když si spočítáš příkon zdroje 12V x 1A = 12W a výkon rádia 4x 15W = 60W, tak ten zdroj je schopen dodávat proud akorát na tichý poslech. Pokud to budeš držet v nízké decibelové hladině pak ano, jestli to ale trochu osolíš, tak to moc fungovat nebude.

Asi před 5 lety jsem řešil stejný problém na chatě, dopadlo to tak, že jsem použil starý akumulátor, který byl schopen dodávat až 20A, silné napájecí vodiče (průměr 5mm, aby byly co nejmeněí ztráty). Přes den se hrálo, v noci se dobíjel akumulátor běžnou nabíječkou. Je to rok, co jsem to autorádio věnoval kamarádovi do Seica, tam slouží dodnes. Já hraju na chatě na rádio s budíkem 😁
koupis si stabilizovany zdroj 12V az 15V s vystupnym prudom aspon 1A v ktoromkolvek krame s elektro. Pripojis to na radio a hrajes.

Bacha na prepolovanie!!!! uz som mal autoradio ktore nemalo ziadnu ochranu proti prepolovaniu a zakaznik znicil uplne nove radio. Mala napoveda: ta,m kde je poistka je vacsinou +.

PC zdroj nedoporucujem. Su tam napatia +5V,-5V a +12V a ked nevies presne kde, tak tych -5V moze byt pre radio konecna rovnako ako prepolovanie!!!