A co tak Peugeot 306 break alebo Citroen Xsara break.???.
Motory to ma dobre napr. 1.4 neni trhac asfaltu ale je velmi spolahlivy a hospodarny. Inak ten focus je vyborna volba. Aziata pod rok 2000 by som nekupoval.
Motory to ma dobre napr. 1.4 neni trhac asfaltu ale je velmi spolahlivy a hospodarny. Inak ten focus je vyborna volba. Aziata pod rok 2000 by som nekupoval.
Martin 0102😒br />
Proc ne Asii pod 2000? Tim se mysli Korea, nebo snad i Japonci? Podle ohlasu na foru soudim spis naopak, radej Japonce nez cokoli...
TomKQT: Fabka prichazi v uvahu urcite, jenze mam dojem, ze na ceskem trhu je nesmyslne draha, nova i ojeta. Tady v Belgii zase temer vse jsou diesely a jeste casto SDI, celkove se jich moc nenabizi.
Utratil bych kazdopadne radej spis stovku nez dve, takze kompromisy spis ke sto dvaceti tisicium, kdyz to bude fakt stat za to, a ne ze za 170 olitanou fabku 2000 a pak pocitat naklady na nutnou prvni udrzbu.
Proc ne Asii pod 2000? Tim se mysli Korea, nebo snad i Japonci? Podle ohlasu na foru soudim spis naopak, radej Japonce nez cokoli...
TomKQT: Fabka prichazi v uvahu urcite, jenze mam dojem, ze na ceskem trhu je nesmyslne draha, nova i ojeta. Tady v Belgii zase temer vse jsou diesely a jeste casto SDI, celkove se jich moc nenabizi.
Utratil bych kazdopadne radej spis stovku nez dve, takze kompromisy spis ke sto dvaceti tisicium, kdyz to bude fakt stat za to, a ne ze za 170 olitanou fabku 2000 a pak pocitat naklady na nutnou prvni udrzbu.
dovolim si poradit
..mame dve deti,mel jsem focus combi nyni octavie combi,vase volba fordu s 1.6 se mi jevi jako optimalni - moc nezere,jede pekne a verte mi ze kombika upotrebite vzdycky,do mesta je to prijemne auto,lehce se toci s volantem,vytoceny nad 3,5 tisice jede velice svizne - zene bude stacit,rychle se ohriva v zime atd. astra by stacila taky ale myslim ze ford je lepsi.
..mame dve deti,mel jsem focus combi nyni octavie combi,vase volba fordu s 1.6 se mi jevi jako optimalni - moc nezere,jede pekne a verte mi ze kombika upotrebite vzdycky,do mesta je to prijemne auto,lehce se toci s volantem,vytoceny nad 3,5 tisice jede velice svizne - zene bude stacit,rychle se ohriva v zime atd. astra by stacila taky ale myslim ze ford je lepsi.
Myslim tym hlavne koreu. Ale i niektorych japoncov, ktory maju vysoke cenovky a skoro ziadnu vybavu. Nenarazam tym na kvalitu, ale hlavne na tu cenu.
Napr. aj Europa ma kvalitne auta- napr. P 306- v nasej rodine uz je sedem rokov a 210000km a jedina chyba je vyfucana klima,
Napr. aj Europa ma kvalitne auta- napr. P 306- v nasej rodine uz je sedem rokov a 210000km a jedina chyba je vyfucana klima,
presne v podobnej situacii som bol pred 2,5 rokmi 😄 a volba padla na pre mna prveho japonca, honda civic 5D, r. 96, 1.5 VTEC-E. (dovtedy som mal skodovku a 2ks peugeot, nejake sluzobne a pozicane eu vozy) auto som kupil so 150 tkm po prvom majitelovi so serviskou. mal som ho presne 2 roky a najazdil 120tkm, s celkovou priemernou spotrebou 5,9l a 000.00 Sk investiciami (samozrejme neratam filtre, olej, gumy, brzdove segmenty, rozvody pri 200tkm a benzin 😊))) velky kocik sa v pohode do kufra zmestil aj s nejakou batozinou, pri zimnej dovolenke isli lyze a sanky na strechu, ostatne v pohode do auta. inak sa jazdilo denne vratanane vikendov 100-250km. 30km do prace, cez den po meste a 30km z prace, vikendy 400km k rodicom a nazad. ked mi synator odrastol a auto ma prestalo "bavit" tak putovalo dalej (fotrik ma ukecal ze ho chce, po tom co sa par krat previezol, sam mal dovtedy vectru) a ja som ostal verny znacke (co sa mi zatial u ziadnej inej nestalo) a kupil som civiky hned 2 😊))) urob si zaver sam 😊))) v Belgii takych 5D je myslim celkom dost, ale cenu si drzia
😜alo: diky moc, to je presne typ odpovedi, kterou potrebuju. Hodne zkusenosti, nezdolna vira. 😊
Na civica jsem jeste neslysel stiznost, chvalu vsude. Treba ma nekdo i negativni, at nejsem prilis naivni?
Mohu se znovu preptat na to Suzuki Baleno? Nevi nekdo neco? Moc jich neni, lidi to moc neznaji, je to levnejsi a jinak co tak slysim a mel sem moznost, tak stary Swift pohoda na dlouho. Pletu se, nepletu?
Diky vsem, jen tak dal. 😊
Na civica jsem jeste neslysel stiznost, chvalu vsude. Treba ma nekdo i negativni, at nejsem prilis naivni?
Mohu se znovu preptat na to Suzuki Baleno? Nevi nekdo neco? Moc jich neni, lidi to moc neznaji, je to levnejsi a jinak co tak slysim a mel sem moznost, tak stary Swift pohoda na dlouho. Pletu se, nepletu?
Diky vsem, jen tak dal. 😊
Tata vzal minulej mesic od dobreho znameho Renault megane, 2000, najeto orig pouze 23t km, 1,4 95PS, a je to kombik, mame to taky jako druhy auto a idealni, velkej kufr, 4bagy, akorat ta klima neni no.. No a bylo za krasnych rovnych 100000...
so starym swiftom sa nemylis, su to drziaky, pretoze tie stare vyrabali este poctivy japoncici 😄 dnes uz sa robi v HU a je to poznat. priznavam bez mucenia, ja som hondista (zaroven priaznivec JAP aut) a dost velky odporca EU aut, ale vyplynulo to len z mojich skusenosti s nimi. pre mna totiz nie je dolezita vybava a "libivost", ale spolahlivost, sviznost a celkovy pocit z jazdenia. neviem pochopit, ako niekto moze vyslovit nazor ako napr: mam uz nabehanych 15.000 (50.000,80.000) km a nemal som ziaden problem! pre mna je relevantne ked niekto takuto vetu vyslovi pri 200-250 tkm. vyplyva to z toho, ze moj rocny nabeh je 60-80tkm, co za 3roky lizovania(alebo zaruky) znamena 180-240tkm a ja ocakavam ze to auto sa nesmie ani raz posrat, a uz vobec ze by ma mali viezt na odtahovke z dovolenky! na jednom z civikov mam nabehane vyse 400tkm a fakt som nemal jediny problem okrem bezne opotrebovanych veci ako su capy a tlmice, a kedykolvek o pol noci nemam problem donho sadnut a ist na 1000 km cestu, s fauveee alebo peugeotom, ktory mali 100tkm sa uz par mojich znamych sklamalo na podstatne kratsej ceste 😄 a to nehovorim o pocetnosti navstev servisov
pohlad z druhej strany: ano stretol som aj ludi, ktori na civic nadavali, ale u nich to bolo o tom, ze nemali k autu vztah, nerobili pravidelnu udrzbu, pripadne doviezli z DE "vrak" bez toho ze by cokolvek o tom aute popredu vedeli, dalsia skupina su "imidzisti" ktorych si v honde narozdiel od ich predchadzajuceho "nemeckeho VOZU" nikto nevsimal a zralo im to ego 😊
osobne si myslim, ze ak budes kupovat s rozumom, tak neprohloupis pri ziadnom japonskom aute, ci uz to bude baleno, mazda, nissan, honda, toyota... apropo...toyota carina HB (alebo fastback) je tiez vynikajuca volba, len trosku vacsia 😊
pohlad z druhej strany: ano stretol som aj ludi, ktori na civic nadavali, ale u nich to bolo o tom, ze nemali k autu vztah, nerobili pravidelnu udrzbu, pripadne doviezli z DE "vrak" bez toho ze by cokolvek o tom aute popredu vedeli, dalsia skupina su "imidzisti" ktorych si v honde narozdiel od ich predchadzajuceho "nemeckeho VOZU" nikto nevsimal a zralo im to ego 😊
osobne si myslim, ze ak budes kupovat s rozumom, tak neprohloupis pri ziadnom japonskom aute, ci uz to bude baleno, mazda, nissan, honda, toyota... apropo...toyota carina HB (alebo fastback) je tiez vynikajuca volba, len trosku vacsia 😊
Zdravim..tak jestli se rozhodujes jaky auto koupit manzelce do mesta tak mohu doporucit Hondu Civic Aerodeck (kombi)Proc to pisu,mam ji totiz doma a za 8let jezdeni nemela jedinou zavadu,naprosto bez poruch.Pravidelne jezdim na servisku a do ted nebyl zadny problem.Je to 1.4 coz je 66kw a 90PS ale jede velice svizne...krasne se vytaci ale to kazda Honda.Jel jsem treba i s xsarou ale muzu rict ze se muze jit zahrabat.Honda je mnohem lepe dilensky zpracovana a ma nesrovnatelne lepsi podvozek nez francouz.
Za 100 litrů Focuse těžko seženeš. Maximálně nějakej vrak.
hide: souhlas, vypadá to tak i tady.
Civiků 5d (a tohle auto se mi mooooc líbilo už v době předřidičské, kdy člověk o to lačněji vybírá, co nemůže mít 😄 ) tady pár je kolem 4000 eur (roky 96-97) i s tou klimoškou a 2 bagama. Třeba i u Hondy s roční zárukou, i když krapet dražší.
To je ten směr, co sem potřeboval. 😄 Když schrastíme víc, bude to Focus, přece jen je asi větší, no a spíš se podíváme po Civikovi za sto dvacet a bude.
Klidně raďte dál, určitě má někdo dobré osmi- až desetileté auto i od jiných značek. Komu se takové auto v podobné situaci/malé zátěži sype víc, než doufal, ať se prosím též vyjádří. 😄 Díky díky.
Civiků 5d (a tohle auto se mi mooooc líbilo už v době předřidičské, kdy člověk o to lačněji vybírá, co nemůže mít 😄 ) tady pár je kolem 4000 eur (roky 96-97) i s tou klimoškou a 2 bagama. Třeba i u Hondy s roční zárukou, i když krapet dražší.
To je ten směr, co sem potřeboval. 😄 Když schrastíme víc, bude to Focus, přece jen je asi větší, no a spíš se podíváme po Civikovi za sto dvacet a bude.
Klidně raďte dál, určitě má někdo dobré osmi- až desetileté auto i od jiných značek. Komu se takové auto v podobné situaci/malé zátěži sype víc, než doufal, ať se prosím též vyjádří. 😄 Díky díky.
1. Pro manželku a budoucí mimino (sedačka dozadu, ne třídveřové, nejlépe kombi či prostornější hatchback, max. střední třída).
2. Výkon sekundární, jen ať to uveze auto s 2-3 lidma a dovoluje tu a tam předjíždět (90-100 koní třeba?). Může být víc, když to nebude tahat cenu nahoru.
3. Pouze benzín, ne LPG (často podzemní parkování). Spotřeba sekundární (malý nájezd).
4. Min. 2x airbag, samozřejmě nehavarované způsobem, který se dá jakž takž ověřit, prostě ať ty věci fungujou.
5. Cena co nejnižší, bylo by to druhé auto do rodiny. Prostě hledám rozumnou nejnižší cenu a stáří auta, aby nebylo víc v servisu než na silnici. Primární trasa je denní dojíždění po městě 6 km tam a večer zpět, plus nákupy a tak, čili malinko. Když dvakrát za rok zůstane stát a bude se muset busem, přežijeme to, dvakrát za měsíc mě nasere. Začít na 100 tisících Kč, nebo lze pátrat za míň? Tuším, že asi spíš za víc...
6. Super by byla klima (manuál v pohodě). Jasně že zvyšuje cenu.
Vychází mi to na toto pořadí😒br />
1. Focus Kombi 1.6
2. Opel Astra 1.6
Klidně ale Almera nebo i Primera, starsi Mazda 626 (asi moc velky prece jen). Octávka 1.6 - není ten motor málo? Co třeba Suzuki Baleno, má to někdo? Hyundai Lantra?
Roky 96 a novější, nebo budou bagy i ve starších? Zdá se mi, že moc ne...
Díky předem.