Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

9385 komentářů

A k té šířce. Pokud jedeš plynuje, jsou široké pneu OK. Jakmile tomu ale dáváš, využíváš ABS, ASR (ještě lépe bez něj), ruční brzdu atd., tak se potřebuješ zařezávat do sněhu a Tvůj měrný tlak je na to příliš nízký. Fakt, vím, o čem mluvím. Celý silvestr jsem problbl na sněhu s kámošem. Dokonce jsme ty naše radovánky i natočili. Byla to paráda. On má ma Glofu II 165/65R14 protektory a šlo poznat, že rychlé průjezdy přes ruční se silným záběrem na výjezdu mu šli dost dobře (i přes znatelně horší pneu). Já mám 185/60R15 (v praxi o 3cm širší pneu).
Howard> Ty pneu jsou určitě dobré. Jen mě překvaluje rozměr. Je určitě minimálně o 2cm na poloměru větší.

www.continental.de/…re/winter/770tes… />

Podle těchto výtahů z testů jsou dost dobré. Ale doba je jiná. Co bylo včera SEHR GUT, je dnes již jen GUT. 😄

Za kolik byly?
Howard
ATX> Nevim, mozna jo, mozna ne. Ale rozhodovala vzdalenost do Brna za spatneho pocasi na letnich gumach, prijemnost ceny a taky moznost si ty gumy nejdrive vyzkouset.

Priste uz to nenecham na posledni chvili 😄
Howard
Huf> Nedal jsem tam nic novejsiho, protoze jsem je potreboval hodne rychle a tyto jedine vhodne byly k mani (a jeste za slusnou cenu).

Ze je to prilis siroke na snih jsem se bal taky, ale me obavy se ukazaly planymi (vyjel jsem, kam jsem potreboval 😄 Drzi velice dobre. A hlavne jsou nadherne tiche a da se s nimi jezdit i docela svizne.

Mrzi me, ze neznas zadne testy s temito gumami - celkem by me to zajimalo. Nejspis budu muset pohledat sam.
Nevím, nevím, ale to jsi myslím měl vzít ty DUNLOP M3 205/55 16", co jsem ti nabízel...
Ten předchozí rozměr zněl líp. 215/65R16 je dost velký... Navíc je to výprodej dost starého dezénu, tak ani nevím, jak se umístnil v testech. Tehdy byl špička, ale to už je dávno.

Nechápu, proč jsi tam nedal TS790 nebo UG6 (klasický 205/55R16). Plácat tam něco, co už není nejmodernější... Na 180PS auto... Tvoje věc. Lepší, než Polarisy 😄

Navíc, šíře 215 na sníh je o ničem.
Howard
Oprava rozmeru - ContiWinterContact TS770 215/65R16 98H.
Howard
Tak jsem o vanocich prezul (i kdyz vim, ze pozde) a to na Continental TS 770 (215/55/16).

Nemam ted casu nazbyt, abych hledal, jake jsou to gumy a jaka je standardni cena (udajne to mam s velkou slevou a s vlastnostmi jsem velice spokojeny - napr. jsou tissi nez me letni).

Kdopak neco vi? (predpokladal bych minimalne Hufa odbornika 😊
jenom otazka ohledne podbarveni pristroju - taky se vam tak libi ta modra u VW? neda se to nekde sehnat i do oktavky?? myslim kokmplet - tzn. i treba na tlacitka ovladani stresniho okna. jsou tam kritky nebo barevny zarovicky?? ale tech ruznejch svetilek je po aute opravdu hodne, takze by me zajimala i cena za to vsechno, pokud tedy nekdo neco takovyho nabizi... a clovek si to muze nainstalovat sam ??..
OCTAVIE> No tak... 😄
jojo renocar sice je malý ale dobrý sortiment. Chtěl si vyzkoušet naše okrsky ale ty jsou zatraceně úzké a nebezpečné tak by mě nikdo nedostal !!! sice mě tam dostali když byla uzavřená celá silnice od Příluku až po Lípu 😄))
Octavie> Daleko od domova??? Hek. Hm... Ani ne. Jel jsem zadem do Kostelce. A taky do Renocaru.
Hufe cos dělal tak daleko od domova včera jsem tě viděl u Příluku jak si to šineš na Vizovice. Pěkně zatopeno motor ohřátý pohoda co ?
A hlavne co Vy tupci? Nekoroduje...😃))))
Prave, ze je to vyhoda, jentak se neposkrabe, da se lehce prohnout a hlavne nerezne!!
No tak ona je to spis asi vyhoda. Plast by mel byt levnejsi, pruznejsi a lehci a hlavne nerezne 😄
ace2- ja mam plastovy i predni boky...😄
mracek - plast je dobry. Ja som ho uz aj otestoval, naraz do zvodidla v asi 15km/h a vysledok je iba skrabanec, ktory som opravil farebnou voskovkou a vylestil 😄.
Ja mam taky plastovej predek 😄 a dokonce i zadek... 😄 tedy blatniky... 😊
luf-Scenic ma stejne jako Laguna predek plastovy...😃)
Myslite ze sol konzervuje aj auta? Lebo moje je ako pripravene do udiarne, poriadnme zasolene, ze ani nevidiet aku malo povodne farbu 😒 BTW spina je aj ochrana proti zlodejom a skrabacom laku.
Pri prodeji se auto umyje a je jako nove... 😃)
splnujeme na výbornou 😊
Jo to jo! 😃)
Howard
ace2> Jo, spina je nejlepsi a nejlevnejsi ochrana pred hmyzem a kaminky. Jenom to chce poradnou vrstvu 😄
Tak to nevím, neb nase sluzeni auta jsou stale spinava... 😄
Jo a Felicie, to je taky takovy lapac kaminku... 😄
Jo to je pravda. Spousta aut, ma podobanou haubnu od kaminku. Hodne je to videt, prave na Octaviich, ale třeba i na 5xx BMW. Řekl bych, že to bude uhlem kapoty k silnici a tedy i smeru obtékání větru. Nicméně je pravda, že to vypadá divně. Možná se dělá i něco jiného. Například Chrysler Voyager starší generace, ne ten kulatej jeste ten hranaty, tusím že to 95. roku se vyrabel. Jak asi víte tak má takovej menší čumák, spíš čumáček 😄 no a na ten se připevnuje takovej malinkatej pruhledne spoiler, takze vlastne prodlouzí výšku přední kapoty. Vypadá to nenápadně a hlavně to splnuje ucel. Na Octavku jsem nic takoveho nevidel 😒 takze netusim.
Howard, ani nie. Ten kozenny primak ti ochrani kapotu aj od kamienkov, ktore teraz cestari vo velkom rozhadzuju po cestach a kazia nam tym zazitok z jazdy na snehu a lade 😄
Howard
ace2> Tak to bych si na auto asi nedal nehlede k tomu, ze si myslim, ze to ho... pomuze. Mam specialn spray, se kterym to cas od casu postrikam a potvurky pak vicemene samy padaji.

BTW ted v zime je toto tema trosku neaktualni 😊
kupte si na kaputu takovej navlek s vokama. Sice to vypada "zajimave" ale zpusobuje jiné obtékání větru a tedy i odklánění hmyzu... 😊
Howard
marcels> No ja mam stribrnou a od hmyzu taky pekne zaflakanou. Kdyz clovek jede, tak zadna mucha nema sebemensi sanci vyberu barvy auta, na kterem bude rozplacnuta 😄 Zkratka z niceho nic je z ni placka a kdo ci co a s jakou barvou to do ni napalil, si ani neuvedomi. Budiz jim kapota lehka 😄
Akurat ze v lete ti zltu farbu bohovsky zaserie hmyz. Zlta ho laka asi najviac.
Howard
ATX> 😄))
Howard
Diamant> Cervena se mi prilis nelibila. Ovsem videl jsem RSko ve zlute a byl jsem vic nez prijemne prekvapeny. Vypada dooost dobre.
Diamant
Ľudia, ak máte zálusk na červenú Rallye u Octavie (alebo SuperB), tak rýchlo rozbite prasiatko a bežte si ju objednať. Strieka sa už len do 05/2002. Škoda 😲( Taká pekná farba.
No konečně se ta hnusná barva přestane vyrábět!!!
Howard
OCTAVIE> Kvuli tobe se bojim jezdit do Zlina. Predstava, ze na tebe nahodou narazim a ty mi to nandas s papirove slabsim autem, me desi. To bych pak snad ani nemohl usnout.
Howard
Mily OCTAVIE, z toho plyne, ze bud nesmis umyvat auto nebo s nim jezdit. Co si vyberes?

Jeste se skyta moznost umyt, pockat mesic v garazi, az vsechno krasne uschne a pak zase jezdit. Ovsem do te garaze se nejspis budes muset nechat odtahnout.

Skoda ze Skodovka nemyslela na ridice, kteri si chteji umyt auto tlakovou myckou. Snad Superb nebo pristi model to uz bude zvladat 😄 Ovsem bojim se, ze tve zachazeni by odrovnalo i traktor, natozpak chudaka Octavku (i kdyz 1.6 MPI Biturbo Supersport 😊
Diamant
Sorry, oprava. Malo to byť 1,6/74 a nie 1,4.
Diamant
Ale bohužiaľ sa neponúka motor 1,6/55 ani v Classicu. Ale možno časom bude aj Junior a možno tam bude aj motor 1,4/74. To by predsa len mohla byť skromná náhrada.
Dnes jsem byl u Sama ve ZL podívat se na SUPERB !!! FAKT bomba !""" jsem uchvácen !! nevím co to bylo za verzi asi elegance !! kužička... ale to hlavní MODERNí !! FAkt uznávám že náš PASSAT 98 ročkík je uvnitř fakt pozadu !!! měla SAT ... atd.. Doporučuji vzhlédnou ale opravdu jen verzi elegance ta je konkurencí pro Passaty. ALE TA CENA !!!!! fujjj ps: Dneska se na mě v OTROKOVICÍCH zavěsila SUPER dělal frajéra tak jsem mu na to šlápl a čuměl !! škoda jen že musel jet k Zlín karu dál na Cerrfůr by to byl souboj ! hmmm Mlask
ALE PÁNOVÉ !! Já jSEM ale zapoměl zmínit že jsem před těmi -16,5°C před tím umyl auto komplet tlakovou myčkou bylo to asi 1,5 dne před. ASI podle mě to má na to vliv
Howard
luf> Musim souhlasit, ja taky i pri -17 startoval vzdy napoprve, jenom se motor malicko vic pri nabehnuti vytocil nez normalne. Vse naprosto v pohode.

Ovsem je pravda, ze mam novejsi Octavku nez OCTAVIE a hlavne ze ji tak netrapim. Holt ji mam rad 😄
Hmm, -25 a Clio startuje normalne, ziaden rozdiel oproti letu.
Octavie, ta tvoja je uz asi zrela pomaly do srotu - zrejme uz nemas kompresie koli tomu tvojmu vytacaniu a tak auto straca velku cast vykonu; podfukuje ti cez ventily, takze sa ani poriadne neohreje; katalyzator mas uz plny sazdi a v prevodovke viacej pilin ako oleja. To vyzera na skory koniec tvojho milacika 😃)
Howard
Huf> "jako veverka (hm... nejen kvůli zvědavosti..." - ty teda musis mit hezke zoubky (napada me jeste jedna asociace tykajici se ocasku, ale radeji ne 😊

V kazdem pripade jiz netouzim po setkani s tebou 😄
Howard> A tys po něm někdy toužil? Hm... A co myslíš, že já? ;o)
Kde se dá sehnat na Škodovky? Je to problém?
Diamant
No ja som v tých horách bol na služobke. Ráno tam bolo -21 stupňov. Kým mi to však došlo a odfotil som palubný počítač, tak tam bolo už len -19. Kto by chel, pošlem. Moja Felicia má obyčajný polosyntetický olej. Musel som ju točiť trochu dlhšie a išlo to podstatne ťažšie, ale podarilo sa na prvý pokus. Potom motor už pracoval normálne. Ale zato z prevodovky sa prvých pár sto metrov ozýval podivný zvuk. A to som mal nedávno menený prevodový olej. Ale zato po návrate cez celé Slovensko som nazbieral toľko soli, že som mal skoro celkom biely zadok auta (boli tam také úplne biele mapy a boli tvorené takými drobnými odstávajúcimi kryštálikmi soli). A to auto je normálne červené. Škoda, že som to neodfotil. Ešte aj na umyvárke sa nejaký dvaja mládenci, čo stáli za mnou dobre bavili, ako by zbierali tú soľ do polievky. Ehm, ale aj mne to po návrate ako prvé napadlo, keď som to videl 😄 Fakt to preháňajú s tým solením.
Hmm me Fabka po 2 dnech stani na mrazu natocila po prvni kontaktu klicku 😜

A po chvily jizdy se normalne zahreje...
Howard> To víš, že jsem zvědavý! Někdy si připadám, jako veverka (hm... nejen kvůli zvědavosti...).
Howard
OCT> Zda se, ze tu nekdo objevil Ameriku 😄

Nemyslel jsi nahodou rucni brzdu misto rucni rychlosti, ze?

Ciho lehkeho zadku uz dokazes vyuzit?
Ale nemyslete si zatím to zkouším jen v zatáčkách na plochách, parkovištích a do rychlosti 60 km/h
Jo abych nezapoměl začínám zdokonalovat řidičské schopnost na sněhu a ledu !!! Začínám s ruční rychlostí a taky už dokáži využít velmi lehkého zadku !!! opravdu je bomba když ujíždí zadkek na sněhu v zatáčce a fakt to jde krásně dorovnat přidáním plynu a mírným protisměrným pohybem volntu !!škoda že ty *** tolik solí silnice , Jo
Těsně po vánocích připravuji novou WWW Bude se na co těšit konečně jsem si "koupil" scaner
mYSLÍM ŽE VĚTŠÍ MRAZY UŽ NEPŘIJDOU A DLE MÉHO NÁZORU UŽ BY ŠKODOVKY ANI NEZVLÁDLI !! NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT TO CO BYLO NA HORÁCH -26°C MYSLÍM ŽE TO CHCE NASTARTOVAT A PAK SI DÁT SNÍDANI A VRÁTIT SE K AUTU. 10w-40 co používám je myslím do -20 °C co se stane když je -26 ???? půjde nastartovat ??? ale co motor ? ten přece nebude skoro vůbec mazán ????
po 5 km už jde řazení lehčeji ale motoru se nijak nechce ohřívat . Jo abych nezapoměl i palubní počítač měl při přepínání trochu větší prodlevu než zhasl minulý údaj tak trochu se prolínali. Nechal jsem mobila v autě a ten je totálně zamrzlý udajé jsou nečitelné a nešlo ani telefonovat ( dnes po 2 dnech to vypadá bez následků) VYPOZOROVAL JSEM ŽE ANI PO 40 KM MI NESTOUPLA KONTROLKA KAPALINY K PROSTŘEDKU POŘÁD SE DRŽELA TESNĚ 2 MM OD STŘEDU. AUTO MĚLO I NIŽŠÍ DYNAMIKU
Tak mám pro Vás shrnutí . Po nasednutí jsem musel otevřít dveře nýbrž můj teplý dech okamžitě mrznul na oknech. Po nastartování napoprvé i když s tršku delším podržením startéru motor naskočil ale nijak se mu to nelíbilo a to musel profouknou potrubí které bylo určitě dosti studené. zvuk je opravdu dost silný otáčky jsem vypozoroval volnoběh zhruba těsně nad 1000 . 1° nejde skoro zařadit kulisy a celá řadící páka je jakási dost tuhá.
Howard
Huf> A nejsi nejak moc zvedavy? 😄 At si pise, kam chce, kdyz se mu to libi. Mne se tato rubrika mimochodem zda sympatictejsi nez Fabia (asi diky Octavianovi)
A co takhle přídavné elektrické topení, má někdo zkušenosti kde se dá sehnat?
....já jsem chtěl nachipovat manželku 😃)) Já jsem tady tak nějak zvyklý........
DIM> Proč chceš čipovat manželčinu Fabii (smysl)? Proč píšeš sem a né do tématu ATX nebo Fabie?
Asi koupím příští týden manželce Fabii 1,4 44kw, Comfort úplně novou za 294 000,-..........na kolik ( a za kolim ) bys mi ji, Michale, chipnul ??? 😃) Nebo to mám vyhodit dřív, než jsem to koupil ?? Je to v metalíze..........
Diamant
"... Zabili Bredlyho!"

Inak by ma celkom zaujímalo, či nie je možné použiť PTC prvok (el. vykurovanie) z Fabie aj do Octavie. Veď teoreticky by mohol byť ten modul kúrenia zhodný. Nemáte to niekto odskúšané?
u spolujezdcova výdechu topení(napravo u dveří) se mi přestala hejbat jedna lamela (ta horizontální) dá se to nějak rozumně spravit?? aniž by člověk rozebral půlku palubovky?? - palubovka je MR 99 černá
Má nekdo zkušenosti s přídavným elektrickým topením na 12 V? A kde se dá sehnat?
Rozdil bude patrne ten, ze kdyz nekdo muze dat tolik penez za TDI, tak KNko ho uz nevytrhne! 😃)
Taky mě ten rozdíl cen překvapuje, ale je to tak a my s tím nic nenaděláme. Rozdíly jsou v komponentech uchycení, podtlaku, atd..
a co ňáká návnada?? třeba Vytuněná Octavia 1.4 biturbo ??? po tý by OCTAVIE určitě šel..😊) _____ ale vážně, může mi někdo prozradit jaký je rozdíl mezi KNkit pro TDi a pro 1.8T ?? když je tam takovej rozdíl v ceně...?? nebo prostě pro dýzli dělaj filtry lepší??
Škoda, že jsem tady nebyl, taky bych přidal pár klasických vět 😃. No, snad příště ...

"A kde je Bradley? Měl už tu přece dávno být..."
To není problém ;o)
Diamant
Na type toho kombajnu nezáleží. Aj tie polia sáď v dohľadnej dobe rozmrznú. Je tu však malinký háčik. Kde zoženieme toho OCTAVIE?
...tak nic nenašli. Paměť že samozřejmě kontrolovali, ale že nic podezřelého nehlásí....a že už si pamatují na jednu takovou závadu, a že by to mohl být koncový stupeň zesilovače jiskry svíček, stojí téměř 9 tis Kč. A že pokud se nepodaří závadu nasimulovat, že to těžko najít--......ale že jsou ochotni mi případně půjčit nový stupeň na nějakou dobu jako test, což mi připadá docela seriozní. Tak uvidím, jestli to po očištění kontaktů nebude i tak OK.
zdravim, prave som pisal do rubriky o podobnej zavade (svieti kontrolka CHECK, auto ide a zda sa, ze nie je ziadna zavada - po vynulovani chybovej pamati kontrolka zhasne, no po case sa mi opat rozsvietila) - odstranili Ti tu zavadu - resp. ako? V mojom servise zatial nevedia, co s tym - aj ked sme sa dohodli, ze tam mam nechat auto na 2 dni, ked by sa na to mal pozriet aj oblastny technik skodovky. Priznam sa, ze by sa mi dobra rada velmi hodila.
My máme taky MR 2000. Jo ta kontrolka je na všechno, tř. i na to že máš málo brzdový kapaliny v důsledku ojetých destiček, ale právě když napojí VAG na na ŘJ, tak nahlásí které čídlo hlásilo poruchu, i když porucha už není nebo byla odstraněna a ta kotrolka se vypne jen vynulováním hlášených závad na ŘJ přes VAG. Sama nezhasne když závada pomine. Tedy stručně shrnuto pokud se projeví nějaká blbost-chvilková závada, tak začne kontrolka blikat a někdy i začne trvale svítit, ale auto jede dál, pokud je to něco vážného ŘJ se vypne a není motor možno nastartovat a kontrolka taky svítí. Ale na rozdíl od závady znemožňující provoz, které jsou v hlášení závad jednotlivých částí to mechanik zjistí v "historii závad". A proto jsem se divil, ,že ti to neudělali hned, když si jim to hlásil. Asi nemají splněný plán oprav a naplněnou kapsu a ví, že to není života nebezpečno pro tvůj motor, když tě tak natahují.
pro ATX: mě se jenom zdálo divný ,proč kit pro 1.8t stojí něco přes 3tis. a pro TDI přes 5tis....

no nic tahle ta cena vipadá opravdu lákavě..___ jinak: kombajn by nebyl problém, záleží nějak na typu??? akorát že teď sou pole dost zmrzlí, takže otisk by byl asi nic moc....
Já mám modelový rok 2000, ŘJ nehlásila nic - a pokud se nepletu, tak je tam jen jedna kontrolka na jakoukoliv závadu, takže těžko poznat, co zrovna, jestli svíčky nebo katalízátor. Jo, ale slyšel jsem, že právě u novějších modelů stačí nechat např. rozsvícená světla a pokles napětí baterie údajně dokáže rozházet ty čidla tak, že se pak na chvíli rozsvítí kontrolka ŘJ. Ale možná že tam nějaká paměť je, musím se zeptat odpoledne, každopádně už tam je auto 3 hodiny, řekli že zavolají až budou něco vědět........a nic 😄
Dime to je zajímavé. U toho vynechávání ti nesvítila check kontrolka ? U naší 2,0 zase naopak svítila kotrolka, auto jelo, nic nevynechávalo a ŘJ hlásila asi 3x poruchu v systému cívka-kabely-svíčky a 2x kat.
Tak mě dneska technik hned při převzetí mého občas vynechávajícího auta uklidnil tím, že taková závada , co se projeví jednou za den se dá těžko hledat, tak jsem si jen říkal jestli by nestálo do těch všech elektronických karet přidat jednu malou paměťovou, která by zachytávala " nestandartní okamžiky " a navíc by mohla zaznamenávat statistické základní údaje : průměrné otáčky, průměrnou rychlost,využívání max. akcelerace, dobu jízdy se studeným motorem...... teplotu a srdeční tep........počet sklopení předního sedadla spolujezdkyně.........
To všichni: *...ny a bigbít, to by vám šlo " Vy jste se zase kochal pane doktore, že jo ..." kombajn nemám, ale vím kde by ho půjčili.
Diamant
A nemáte doma niekto kombajn? Dali by sme prejsť nášho OCTAVIE a budeme robiť sadrové sochy. Možno na tom poriadne zbohatneme 😄
Diamant
Skús zaradiť inú rýchlosť a potom ti už pôjde zaradiť aj tá, ktorú potrebuješ. To je normálne, že zuby môžu byť pootočené tak, že to proste do seba nepasne. Zaradením iného supňa sa zuby mierne posunú a je to.
[odkaz]
No ja bych to uzavrel s tim ze holt klasicky cesky film je vubec to nejlepsi a uz se tesim dom, az to zase pres vanoce vsechno sjedu 😄 PS: Kazdopadne se hodnoti znalost mistnich prispevovatelu 😊))
Howard
k.o.k.s.> Nic si z toho nedelej "...ale kali vodu, Vojtechu, kali vodu..."
"Nechtelo by to novej naraznik?". "Blbost, leda by vam dali gumovej" 😊
1. Žádná další investice. KN kit je otevřený KN filtr s příslušenstvím pro dané vozidlo. Potom existuje druhá varianta, a sice KN filtr do originálního boxu. KN kit přidá 4-8%, KN filtr 2-4%. KN do boxu je skladem.
"Řediteli Dřevoplechu se v našem kraji líbí, takže já myslím soudruzi.."
.. proč otáčet hlavou, když se můžeš otočit celej, co.... ??
"Jaromíre, nedávej ty vypálený sirky zpátky, nemuselo by se ti to vyplatit"
..."Pane doktore, vy to jenom zlehčujete, sám vím jak na to jsem, já už tady dlouho nebudu"! "Víš co Františku, zajeď si do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš do čeho jdeš"!
ostatní dou zatim v poho.. ale tamto taky radši zkusim, Jo radši se zeptám, - KN kit je kit+ filtr ??? nemám v tom moc jasno tak se radši ptám, aby pak doma člověk neměl krabici na nic... - takže už žádná jiná investice?? --- to SMARTY> jo už vim, podle toho fakt eště můžu bejt rád... ale kdybys tak bral všechno... nevim kde bys za chvíli byl...
😉 yep
Kdyby jsi rád české komedie, potažmo R.H. nejstaršího, neunikal by Ti Pelhřimov, kde mimochodem žádné krematorium není.
sorry to zase zapracovala moje filmova uchylka 😄 jak Michal rikal "Tak si nestěžuj, jsou i tací, kteří nezařadí vůbec..." , tak se mi hned vybavil doktor z Vesnicko ma strediskova jak rika "Ale nakonec vstanes. Nakonec jo pac musim.." "No tak si nestezuj, jsou takovy co nevstanou" 😊)
1. A ostatní rychlosti jdou řadit dobře? Kdyby ne, muže být chyba ve vypínacím ústrojí spojky nebo je křivý přítlačák. Otestuj to s teplým olejem, zkus zařadit několikrát po sobě na místě 1°-R-1° a uvidíš.

2. KN kit 3276,- + cca 200 dobírka. Každopádně teď není. Měl jsem velkou zásobu, ale všechny jsem za posledních 14 dní prodal a ten poslední si zákazník objednal před 1/2 hodinou a zítra si pro něj přijede. Nicméně do konce roku bude jěště 1x zboží.
promiň, to stim Pelhřimovem mi trošku uniká... (pokud je to na mě), myslíš jako nezařadíš - nepřežiješ??
díky! ale stejně mě to hlodá.., mam pocit že olej asi ztuhlej bejt nemoh..., jedině že by před tim měl hustotu jak olovo..fakt je, že tohle znám i ze svýho druhýho auta, tam vobčas nejde ani za 1, ale to bude tim, že je to 105 .... jo kit a filtr - to jest 3.276 + (kolik?) + dobirka = ?? dikes
... tak jed do Pelhrimova, prohlidni si krematorium , at vis, do ceho jdes... 😊)
Že bych vydělával víc než na chipech...
Tomu rikam spravna uvaha. Je fakt ze na zenskou jak rika muj kolega musi radne * (ale samozrejme vsechno ma sve meze) jinak skonci jak rika Michal s plynem na podlaze a neprojde ani vratama od garaze 😄
1. Na 1.8T KN KIT stojí 3.276,- s DPH. Návod tam je, zvládne to každý, mimo žen 50+. Kity máme jenom KN, vložky KN i KD.

2. Každá převodovka se stuhlým olejem v zimě špatně řadí a čím je starší (má více km), tím je to horší. To je normální, nedělej si z toho těžkou hlavu. Nakec si ji stejně zařadil, že? Tak si nestěžuj, jsou i tací, kteří nezařadí vůbec...
😉

No to bude asi tim ze auta a zensky k sobe tak nejak patri, ne? 😊))

Ne ted vazne, podle gusta zadnej disputat no ne? 😊
Howard
ATX> 😄
1. Všechno jednou ránou je také můj uznávaný přístup, a nakonec je to levnější i praktičtější. Nicméně někomu na tu "jednu ránu" chybí finanční prostředky...

2. Tuning Ti nechybí protože jej nemáš! Tak stejně jako Ti nechybí Porsche, Hummer, Heroin(snad), atd.. (Ten kdo má 1.6 55kw, také mu nechybí RS...)

3. Klidně Ti budu dělat tuning, či antitunig v závislosti na počasí - když na to máš...

4. Nechci Tě navrtat, nicméně z psychologického hlediska je tvoje přítelkyně v rizikovém věku, a jestli jsi ji zbytečně rozmazlil, brzy skončíš s "plynem na podlaze", rozpačitým výrazem v obličeji a pánskou ozdobou na hlavě, sám v polích v opuštěném vagóně... A proto, obezřetnosti a chladné hlavy není nikdy nazbyt! P.S. Neříkám že to takto musí zákonitě skončit ve Tvém případě, vyjímky potvrzují pravidlo, ani Tě nechci urážet, nicméně držme se hesla, co říká slepý "uvidíme"...
Howard
Mig> Proc? Potrebujes poradit?
Chlapci, co si nezalozite novu temu s nazvom...psychologicka poradna pre predmanzelske vztahy? ;o)
Howard> O.K. ;o)
Howard
Huf> Uz bych tohle tema dal nerozmazaval a radeji se zase vratil zpatky k autum... 😄
Howard
Huf> Miry neznam (ovsem vyhovuji mi stoprocentne 😄 a i tak bych je nejspis nenapsal.

ad BTW2: Ne.
1) Na 1.8T kolik tedy stojí celek (kit+filtr?) a je tam nějakej návod, že by to člověk zvládl i sám???(prodavate oboji, KN i KD ??)

2) včera se mi už podruhý stalo, že mi nešla zařadit zpátečka, - když sem chtěl zařadit a zamknout CONSTR. , teda při vyplim motoru... nepomohlo ani znovu vyšlápnout spojku, až teprv nastartování a popojetí (na 1.), takže se asi jenom musela ňák protočit převodovka, ale je to divný. Doufám ,že to nebude pokračovat dál, normální to asi neni... byla by nějaká rada (kromě vyměnění převodovky..) dík..
Howard> Hm... Pro samé žertíky mi unikla pointa, kterou jsem Ti chtěl napsat.

Máš mé nejhlubší sympatie! Máš dívku svých snů, které jsi navíc už 2 roky věrný (ke všemu dobrovolně). Mmmmmm. Cool!

A k těm mírám, v reálu stejně musíš mít dobrý pocit z harmonického vyvážení celku, bře ani 95/60/90 Tě při nesprávných featurách nevytrhne ;o)

BTW2, to jsi s ní od jejich 17let, že? Nejsi na ní moc usedlý (myslím tím - nechceš po ní víc, než je ochotna a schopna poskytnout)?
DIM> A mimochodem, nejedná se spíš o kontrolku stavu hladiny než teploty?
DIM> Ano. Správně díš. Zatím nic podobného nevlastním. A je to velmi dobře. Byl bych krkavčí otec. A máš pravdu, neodbývej ho. Napiš Helence do MB a pak celou zprávu dítěti přetlumoč, Bude Ti za to vděčné a možná i chvíli nebude zlobit ;o)
Howard> Mluv za sebe ;o)

Ale vážně, to jsou pádné argumenty. Navíc, na stará kolena už musíš myslet na budoucnost a o 10 let mladší "manželka" se rozhodně bude hodit... ;o)
dělá mi to to samé, už asi týden

vody je dost. Až bude čas, prostříkám kontakty a uvidíme. Čau LN
Hufe, děti jsou sice malé, ale nejsou hloupé. Tipuju, že zatím takového nic nemáš, protože podle mě když ho takto odbudu evidentním nesmyslem, tak příště už se mě třeba na nic ptát ani nebude, protože pochopí, že ho stejně něčím zase nesmylným ojedu 😃) A navíc mě to taky zajímá ......
Howard
Huf> No, i kdyz nerad, ale kdyz jsi tak neodbytny...

Necely mesic 29. Pritelka -10. Prinutit zmenit nazor jsem byl okolnosti, ze jsem se (pro tebe "na stara kolena") konecne zamiloval a staci mi jen jedna uz skoro 2 roky (a jeste ke vsemu jsem dobrovolne verny 😊.

Miry a vahy nereknu (pohlavi taky ne 😊, ale cumel bys, to mi ver (vic nez cumet bych ti samozrejme nedovolil, ona taky ne ;o)
DIM> No, jediné, co Ti na to můžu říct, je to, že to občas udělá. Pokud se s autem dýl nejelo nebo pokud je voda na spodní hranici, čidlo (asi odporové - mrkni na něj, vypadá jako tykadla od nějakého hmyzu) zahlásí blud a za chvíli si to asi samo uvědomí, tak toho nechá. Něco si pro toho haranta už vymysli ;o) Třeba, že je to budík, aby ses po ránu už konečně probudil a začal přemýšlet ;o) Prostě Hi-Tech (Balšája Těchnika)
Ráno v naprosto vymrazeném autě při starování a při -7 stupních SE MI ROZSVÍTILA A ROZPÍPALA KONTROLKA TEPLOTY CHLADÍCÍ KAPALINY !!?? Že by byl motor spálený mrazem ??? Samozřejmě že kapaliny mám dost a zmrzlá taky nebyla, alespoň v té nádobce byla normální červená tekutá....... Zhaslo to asi po 10 sekundách. Takže by mi to tak nevadilo 😄. Ale když se můj pětiletý kluk zeptal, proč mi tam to červené bliká, řekl jsem že nevím, čímž jsem v jeho očích dramaticky klesl, protože za chvíli se mě zeptal, jakto že to nevím, když je to moje auto.....Pomoc ....
OCTaviJE> PřesTAŇ zase BLBnoUt! Piš jako člověk, Ty... hovado!

Jel jsi jako prase. Já míŇ. heČ!
Howard> No takže 29 a brzo Ti bude 30. To už je dost ;o) Tak bych se chtěl takového věku dožít... Budu se muset na silnici krotit, už kvůli vnoučatům ;o)

Ad přítelkyně. Klidně se pochlub! Já jsem na takovéto věci velmi zvědavý. Míry, váhy,věk(!), pohlaví (vtip). Proč jsi byl přinucen změnit názor?
Howard
mracek> Souhlas 😊
Howard
ATX> Ale houby, jenom chci vse udelat zaraz. Je to spis otazka casu - kdyz uz si ho budu muset udelat, tak at se to sfoukne vsechno jednou ranou (tzn. i nove pneu plus podvozek atd.) Takze bych to videl na tehdy, az ojedu stare pneu a uverim autu.

On mi ten tuning zas tak moc nechybi, spis si jim udelam jen radost, a taky si jeste nejsem stopro jisty, ze se tohoto auta nezbavim.

A ty bys mi mimochodem nebyl schopen a ochoten kazde jaro udelat tuning, podzim - antituning? Jsem myslel, ze jsi pruznejsi... 😄
TAK to NEEEE! Já u Obi jel na oranžovou (PODLE TOHO DRUHÉHO SEMAFORU CO JE ZA KŘIŽOVATKOU ) SEMAFOR JAKO SEMAFOR jel sem na plný kotlík protože vím že se zapíná hned ! ale U cArfůru se přiznávám jel jsem ALE .. ne že bych to chtěl jet sám víš že jsem brzdil !!! a to hodně když jedeš kolem 150 tak jsem to neubrzdil taky víš jak snadno jsi mě vzal já už pak nejel .
Howard
Huf> Kdesi kdysi bylo psano, ze ATX je roc. 73, z cehoz si muzes odvodit, jaky jsem ja rocnik a kolik mi maximalne muze byt 😊

Stari pritelkyne jsem uvedl jen tak a nemyslim, ze by v MC melo co delat, takze ho dal ani nebudu rozebirat. Presto - driv jsem si myslel, ze vetsi vekovy rozdil je hloupost, ovsem byl jsem okolnostmi donucen zmenit nazor 😄

Vzdyt ono je jedno, kolik nam kazdemu realne je, dulezitejsi je pro me psycho-vek.
Nechceš tuning v zimě? To jako až ho budeš mít, tak na zimu ho demontuješ zpět do sériového stavu?? Teď mě napadá, taky by jsi mohl vždy na zimu udělat antituning a z RS udělat obyčejné 1.8T...
Nevím jaký je konkrétní rozdíl mezi KD a KN.

Na jaké auto chceš kit?
Vy jste jezdci, Vas az jednou chyti, tak Vam seberou i rodny list... 😄
OCTAVIE> Jsi pirát silnic. Kam se na Tebe hrabu!

Fakt to z dálky vypadá, že jede auto s xenonama. Když se ale přiblížíš, rozpoznám optiku staré octavie a začnu se smát.

Semafory u OBI jsi projel na červenou suvereně (na rozdíl ode mně), tak nedělej machry.

Já nejel na červenou ani na těch dalších.

Jo, a jaký je rozdíl v tom, když Ťě předjedu ve zrychlování v 60 nebo 160km/h? Stejně jsi mně asi musel schválně pustit. Nevěřím totiž, že Ti to fakt jede tak pomalu ;o)
Howard> ATX+1 = je Ti 30? BTW, proč se chlubíš, že máš mladší přítelkyni, než já, když😒br />

a.) nevíš, mám-li nějakou

b.) byla-li by, tak nevíš kolik jí je let

c.) co vůbec shledáváš na tak velkém věkovém rozdílu dobrého? (Fakt by mě to moc zajímalo)
Howard
Huf> ESP jsem nechtel, viz diskuze v tomto tematu pred cca 4 mesici.
Howard
Huf> No predjet me neni vubec nic tezkeho - v meste jezdim slusne (ne jako ty a OCTAVIE) a mimo nej rychleji jen kdyz specham nebo kdyz mam naladu. Jinak zas tak starsi jedinec nejsu (podle info z MC ATX+1) a pritelkyni mam urcite mladsi nez ty 😄

Auto ciple na zimu mit nehodlam (ani potutelne 😊

BTW kdybych chtel sportovne vypadajici auto, nekupoval bych si ani Octavku, ani Leona, ale uplne neco jineho. Mym potrebam vyhovuje Octavka naprosto presne (napr. co se ti vleze do Leona? 😄 Pouze predni nahon pro takovy vykon plne dostacuje, pri rozjezdu z krizovatky totiz neukazuju ostatnim, jak rychle se da vystartovat a jine uplatneni (do hor ci na snehu normalne nejezdim) me nenapada...
Ale nazpátek jsem jel jako beránek 😃) ps: ZDRAVÍM KITA a moji 1.6 GTI a všechny. Jaryne tak co OPEL ?? A SKLA ?? pochlub se ??
Jo jinak jsem to fakt trápil od !!! NEHODY KTERÁ SE STALA VE STŘEDU ZLÍNA dost drsná bouračka. Jsem jel neustále 4000 +++ otáček Motor toho měl už dost. Hufe to fakt svítí ty moje nový světla jako Xenony ?? Kdybys nevěděl že jsem to já tak bys řek že jede auto s xenony??pak jsem potkal Hufa u Intersparu tak jsem na to šlápl ještě víc.
TO NENÍ pravda !!! 😒(( já jel dost rychle na to abys mě nepředjel ale jak víš u Carrfůru jsem nechtěl jet na červenou,tam se zapíná až pozdě a tak jsem brzdil jak prase s cca 160 km/h na 60 km/h ale tys jel TAKY NA ČERVENOU VZAL JSI MĚ BOKEM PŘES ZASTÁVKU MHD !! a já pak už nejel na plný plyn ps: Ono bych ho moc trápil a se 70 se to rozjíždí trochu hůř .
Howard> Máš ESP?
Howard> A jak Tě mám jako předjet? Jedině, že bych Tě vzal někam do kopců, kde je plno serpertýn a sněhu. No, možná i bez sněhu. Přece jen jsi starší jedinec a asi bys toho nechal dřív ;o)

Závoděním s RSkem (navíc v té době jistě už potutelně čipnutým) se ztrapnit nehodlám.

BTW, teď jsem o tom přemýšlel a za 750.000káčé bych vzal stejně Leona. Je 4x4 a podvozkově jistě lepší (menši převisy + tvrdší nastavení). O designu se dá spekulovat, ale Leon na 17" a snížený vypadá rozhodně sportovněji, než Octavie. Pořád navíc zvažuju, zda je pro takový výkon dobrý jen přední pohon...

Ale to je pouze akademická debata...
to ATX?? - chtěl bych se zeptat jestli jsou všechny sportovní filtry tak zhruba stejné, a zda se tedy orientovat pouze podle ceny, nebo se i mezi jednotlivými značkami dá najít nějaký rozdíl?? (konrétně mezi KING DRAGON a K&N) , ví někdo něco bližšího? , který vybrat (+ kit?)(pro přeplňovanej benzin) diky..
Howard
Huf> Uz se tesim, az nekdy predjedes me. Jestli mas porad na zadnim skle napis Hufnagl ... tak na tebe nejdriv bliknu a pak ukazu, jak se dela zrychleni. Ale honit se s tebou nebudu, to opravdu nedelam.

Ovsem potkat na silnici bychom se mohli - od vanoc do Silvestra budu nejspise v UH a RSka jsou v Hradisti jenom dve (zlute a stribrne 😊
Včera ve 2 ráno jsem jel ze Zlína domů rychlostí cca 80km/h. Najednou za mnou vidím přibližující se modrá světla (ne xenony, ale levné a nesvítící modré žárovky lucas v mlhovkách). Předjelo mě to.

Byl to on a valil jako prase. Toš jsem na to šlápl a natřel jsem mu to jako malému Jardovi. Podle smradu, který vydával, to děsně honil a ždímal. Nic naplat. Octavie 1,6 WRC Twin Turbo byla poražena (šlo to lehce).
Aby mohli ještě lépe "gumovat" ve sněhu😊)
Boze ja pisem - samozrejme, ze nie "nahosou" ale "nahodou".... 😄
A neprehodil si nahosou na prednych medzi sebou + a -. Teda, ze na jednej strane to mas spravne a na druhej strane opacne ???
to je jednoduche. zosilovac je odpoved.
Zdravím vás, ve své Octavii mám rádio Kenwood KRC-478RY 4X40W (model 2000), vpředu komponentní repro Magnat CarFit 216 (70W RMS/140 max, 35 Hz-24kHz), vzadu obyčejný Clarion 1.07 (20W DIN/50W max) + v zadních dveřích originál výšky, co byly původně vpředu. Tedy komplet 8 repro. Když jsem vyhodil originál přední středobasy z fabriky a připojil ty Magnaty, tak se téměř ztratili basy. Navíc zadní Clariony nestíhaj a drnčej. To předtím nebylo. Naopak, byly výrazně nad těmi originálními vpředu a zvládali i dost okouřený rádio. Neumíte mi někdo poradit, jak obnovit basy v předních repro, případně čím, nahradit

Clariony vzadu, něčím výkonějším s důrazem na basy za solidní peníz? Uvažoval jsem o subwooferu, jenže to se mi nechce ubrat místo v kufru, ikdyž vím, že moc nezabere. Prostě by mi narušil ložnou plochu, kterou dost často využívám. Díky za nějakej služnej tip. Nejsem žádnej odborník, což je určitě z mýho popisu vidět.
Howard
Huf> No zatim to tak vypada, sice jsem uz najel pres 3kkm, ale v tomto pocasi a pri techto teplotach se nejednalo o zadne testovani. Pres 200 na dalnici je zase normalka, ale v zatackach zatim nevim (presneji jeste jsem netestoval).

Shrnuto - motoricky OK, pocitove taky, ale krajni meze protestuju az pri vhodnejsich podminkach - uz jsem jel 2 krat München - UH - München, ale vzdycky bylo mokro a teploty tak na hranici, takze smula. V kazdem pripade diky za starost 😊
já mám dojem, že si všichni (na rozdíl ode mne) snižují daňový základ. Že je to tak Michale?
Howard> Opravdu je to auto v pohodě? No, jestli fakt jo, tak blahopřeju. Upřímně.
Howard
ATX> Jenom pro me mala nesrovnalost - kdyz snezi, proc vsichni potrebuji dalsi kone? Ja naopak odlozil upravy az na hezci pocasi, kdy se bude dat jezdit (a taky kdy zase uverim svemu auticku 😊

Takze co jsme domlouvali, vse zatim plati (zatim jsem nepoznal zadny rozdil od stavu auta pred crash), jenom se to uskutecni trosku pozdeji.
DIMe: dost divnej přístup servisu-kdyby naběhl mechnik s Vagem, tak do minuty alespoň zjistí, jestli mu některá část ŘJ hlásí občasnou poruchu a doporučil by jezdit-nejezdit a čekat na opravu.
Nejdřív koncem příštího týdne. Jsem teď v jednom kole. Holt padá sníh a všichni potřebují další koně😊)
.....ale kdyby to udělal ATX, tak bych se do té doby přes Brno protáhl, možná.........😃)
.....ani se na to nepodívali, příští úterý objednávka na kompletní diagnostiku, svíčky, cívky, kabely......prý tak půl dne.
Diamant
Nemôže sa jednať o upchatie nejakého odvzdušnenia či prisávania vzduchu snehom? Alebo to robí aj keď je zima a ani nesneží? To by teoreticky mohla byť aj voda v potrubí (palivovom filtri, ktorý je tuším pod autom), ktorá zamrzne a znižuje prietok. Stačilo by, že voda je v nejakom ohybe prívodnej túbky paliva. Voda zmrzne a keď sa povrch túbky ohreje povedzme od motora, tak sa ľad uvolní a za istých okolností znižuje prietok paliva. Ale to je len úvaha. Sám som veľmi zvedavý, čo to bude.
Diamant
Ten premenlivý interval výmeny oleja sa počíta podľa toho, koľko paliva sa v motore spálilo a pri akej prevádzkovej telplote. Inak povedané, čím úspornejšie budeš jazdiť (hlavne u studeného motora), o to dlhší ten interval bude. Ale smozrejme najdlhší bude 2 roky alebo 50.000 km.
Díky, tak já se teda o turbo nebojím 😃).......ale vynechává mi to spíš více než méně, takže zítra zkusím servis........
mas tam sestikvalt a asi mas aktivovany "PROMENNY servisni interval", jehoz delka muze v idealnim pripade dosahnout az 50tkm u tohoto motoru. V praxi je to tak, ze si to jednotka sleduje sama (v zavislosti na zatizeni pri ruznych teplotach, delkach jizd atd.) a az bude jednotka presvedcena, ze "je cas vymenit olej", tak se objevi na ukazateli servisnich interavu "OIL" a/nebo "Service". Anebo k tomu dojde po 2 letech od posledni prohlidky nebo od prodeje.
waters> Hm... 7,5l, to je O.K. Časem bude nižší, ale tak o půl litru (to chce čip 😄). Zajížděj to drsně, ale jen s prohřátým motorem. Jakmile se ručička teploměru chladicí kapaliny vybelhá na prostředek, dávej mu pěkně do těla.

Olej se bude zcela jistě měnit po 15.000km, popřípadě po 30.000 s použitím nějakého super oleje s dlouhou životností (jako mám já - Esso 0W 30 long life).Ruku do ohně bych za to nedalm, ale 50.000 mi zní jako nesmysl. Však to omrkni v servisní knížce. Tam to jistě najdeš.
Ahoj vsichni.

Poridil jsem konecne vyse uvedene vozidlo. Ma ale po ujeti cca 1400 km spotrebu kolem 7.5l/100km. Je to v poradku, nebo si to jeste sedne ?

Dale, v servisu mi rekli, ze garancni prohlidka je az po 50 000 km. To neni treba vymenovat olej po 15000 ?

Posledni dotaz - mam auto zajizdet nadoraz, nebo byt s plynem opatrny ?

Diky Waters
o turbo se neboj!
Co já vím ?? Dneska ještě jedu asi 400 km, a pak to půjdu otestovat..........Snad se nezadrhává turbíčko moje zlaťoučké........drahoučké ..😃
Hm, teď si vzpomínám, že tuto závadu mi popisoval jeden zákazník, kryt motoru měl a také to bylo v zimě na sněhu. Myslel si, že to má spojitost s chipem. Napadá mě, nemůže to být nějaký zkrat na konektoru lambda sondy, která je dole?
Dalo a docela jednoduše, odpoj konektor u vstřiku a válec jenom a pouze brzdí vlastní kompresí...
DIM> Hm... Nechám se podat. Že to ale udělalo i za sucha a slunka, to mě velmi překvapuje. Jaký máš měsíc a rok výroby?
Diamant
Nemyslím si, že sneh sa dostane tam, kam voda nie. Veď si predstav tú rozprášenú smršť, ktorá prúdi popod auto alebo dopadá aj na chladič a celé auto, ak pred tebou ide povedzme kamión. Keby to robilo len pri snežení, povedal by som skôr, že sa ten sneh niekde naskladá a upchá niečo. Ale napíš ako si dopadol. Aj mňa to veľmi zaujíma, čím to je.
Hufe, to se nejenom chvěje, ale především to ztratí část výkonu, a pomůže to protočit pod spojkou nebo více šlápnout na plyn......s tím deštěm máš pravdu, ale jestli se ty sněhové vločky někam nenatáhnou snadněji.....ale každopádně je to zbytečná diskuze, teď jsem jel za sluníčka a za sucha, a co myslíte ?? Měl ho tam ! Takže to asi bude něco nezávislého na dešti, i když vlhko je pořád........asi navštívím autorizovaný servis.........
DIM> Nemyslím, že je to tím, že by jely 3 válce. Je to + - to, co jsem na své staré měl já. Já jsem spíš uvažoval, že to bude sněhem v některé části za motorem. Když to neudělá ani při nejprudším lijáku, tak to přece nemůže být vlhkost a tím pádem chyba v zapalování. Navíc, VN kabely tam vůbec nejsou. Máš cívku přímo v objímce nad svíčkou ( krabička s nápisem Hitachi 4x5cm nad každou po oddělání krytu "20V turbo").

Co takhle zatuhlý silentblok?
Howard
JARR: Mozna je to jenom osobni pocit, ale memu autu nejvice chutna V-Power Plus od Shellu. Od ostatnich tankuju vzdy nat. 98 (pokud maji) a zatim jsem zadny rozdil nepoznal. Snad jenom kdyz nekdy musim natankovat 95ku, tak malinko klesne vykon. Ale nic drastickeho. Benzin kupuju napul v Cesku a napul v Nemecku a ani tady jsem nezaznamenal zadne rozdily.
Jak jsi to věděl ?????? 😒(((( No jó no, je to tam. Jak sněží, tak to občas vynechá..... Ale co, mě tři válce stačí. Těch sto koníků je na zimu až dost, ATX, nedalo by se odstavit vstřikování do toho válce ?? Wartburg měl taky jenom tři, a ja si to frčel......
Když jste u toho penzínu, pozorujete nějaké rozdíly (třeba ve výkonu, hlučnosti) mezi benzínem různých značek? ARAL, SHEEL, OMV, Benzina? Nebo je to všechno stejný?
DIM> Neraduj se předčasně. Ono se to na 99% objeví znovu.
Dal jsem benzín ARAL, a mám klid 😃) No vážně, dneska jsem ujel sice jen tak 30 km, ale šlape to normálně......fakt je, že mám urvaný ten spodní velký kryt.Třeba to tam teď stříká víc........Ale nemůže být nějaký bordel v nádrži ?? Třeba voda jsem myslel, ale ta se dá nějak něčím vyhnat , velfobin nebo jak se to jmenovalo.......??
Já si myslím, že se někam dostala voda. Labda sonda, svíčky, cívky.... Pozoruj, jak se to bude vyvíjet dál a potom uvidíme.
Mne to robil Favorit, ked bola prasknuta (bola tam taka mala dierocka) hadica od posilovaca brzd. Tahalo to sem tam falosny vzduch. Len ako je to na Octavii, to neviem. Ale kazda rada dobra.
mokro, sníh, svody na VN kabelech ke svíčkám?
Myslím, že to není to, a čem Hufe píšeš. Mně to připadá, že tomu vynechává jeden válec........
DIM> To mi dělalo ná mém 20V turbu 98´ (jeden z prvních kusů)

Když jsem jel ve vánici nebo jsem řádil ve sněhových závějích, auto začalo při záběru rezonovat a jelo míň. Bylo to, jako by nemělo silentbloky na motoru. Je to ono? Po chvíli to ale přestane, ne?
Michale , help !!! 😃 Jedu si tak v pátek domů ( z Dörtmundu, jedu si pořád tak 160 až 180, doma jen tak 150, a nejednou za Olomoucí začalo sněžit a auto najednou začalo tak zvláštně zepředu vibrovat a skokově ztratilo část výkonu. Napřed jsem myslel, že mám defekt, ale tím to nebylo. Pak to střídavě dělalo a nedělalo až domů a teď se to občas dále objevuje . Je to především při lehké akceleraci ( třeba z 80 na pětce) a vypadá to , jako by vynechával jeden válec. Máš nějakou domněnku ???????
Dynamika 4x4 je znát že je to 4kolka ale jinak zase na mokru a sněhu. ,.. SUPER až na to že protočit kola už skoro nejde ale to bude taky pneumatikami
Dneska dopoledne jsem sundával na své O 4x4 T letní pneu měl jsem tam Good Year 215/60 R15 (předtím ) 195/65/R15 Mohu vám říct že změna byla velice markatní víc než společníkův 205/55/R16 řek bych že 215 vypadá i dost dobře zezadu(široké). Dneska jezdím na 195/65/r15 zimní a jsou to jehličky !!!
hmmm 1000 a jeden konik, 21 palcovy kola, a ja nevim co jeste..... nechces prehodnotit svoje sny a misto S3 poridit Veyron ?😊)
ATX> 1,2 -> souhlas.
1. No já osobně bych jeden ks bral. Alespoň bych se nemusel motat po dálnici mezi ostatními spoluobčany...

2. Není nad nekonečné fůzování, ale věř, že něčí účel to rozhodně splnilo...
ATX> Hodně dietní. Zato velmi drahé a hlučné. BTW, Let Kunovice to už zdá se zabalil. Fůzovali, fůzovali, až dofůzovali...
Turbolet létá 440 a ve vzduchu to připadně dietní...
Ad RSko: Myslím, že byla vzata v úvahu i cena, za kterou lze tento solidně vybavený skorosporťák zakoupit. Pak se totiž AUDI nechytá.
Na rychlou jízdu solidně postačí Bugatka z názvem Veyron. Hm... je 400km/h ještě jízda? Vždyť tolik lítá turbolet ;o)
No je to divný. Škodovka konečně začala montovat motor, který má adekvání výkon a hned je to auto roku.. Acho jo 😒 To že je to motor ze zahradní sekačky nadopovanej anabolikama, to už je vedlejší... No nejezdil špatně. To musím přiznat. Pro mě něco nového, zvuk turba a narust rychlosti je pro me neco zajimaveho. No kdybych mel moznost si vybrat sluzebak tak si vyberu normalni 1.8T necham si ji chipnout. Nicmene ja bych ji mel stejne v automatu. Vykon u auta pouzivam jen na predjizdeni, nebo reseni kritickych situaci, aventualne jejim predchazeni. Jinak jezdim pomalu. Na rychlou jizdu bych si poridil Firebirda v 5.0 V8 Targa, to by bylo pošušnáníčko 😊)))a ten zvuk... 😄 No jo tak ja si du dát studenou sprchu.
Docela zajímavé, když onen motor v Audi jezdí už pár let. No, možná to bude tím, že se motor ve Škodě po hodně dlouhé době přiblížil výkonem k magické hranici 200PS, anebo tak trošku předplacená reklama...
Tak pry je Octavia RS Vykonnym autem roku - podle jakehosi britskeho casopisu. Docela zajimavy nemyslite?
Na zimnich Kleberech (pokud jsi dobre pamatuji, tak 175/70 R14)jsem mel sveho casu Vectru 1.7TD (to jiz bude dokonce 5 let) a byl jsem spokojen. V porovnani s letnimi Michelin energy sla spotreba asi o litr nafty na 100 nahoru (6 -> 7), ale s trakci nebyl problem.
Že bych to nadhodil do kluvu "přípravky do olejů a motorů" tak jsou odborníci co s tím mají zkušenosti a do tohoto průmyslu profesionalně dělají. Nebo ja to tam dám sám, že je to od tebe.
Dneska jsem viděl tu nejbrutálnější reklamu jaká lze k autům vidět . čt2 teleshop na PS21 to je ten přípravek do motorrového oleje !! ALE POZOR TO NENÍ TA SAMÁ JAKOU JSTE VIDĚLI TATO BYLA ASPOˇN 5 MINUT !! A MĚLA SROVNÁNÍ POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!! AUTO S PS21 A BEZ A TO TAK ŽE VYPUSTILY OLEJ A JELI PO DRÁZE BEZ OLEJE !! V MOTORU AUTO KTERÉ NEMĚLO PS21 SE ZADŘELO PO 600KM A AUTO BEZ OLEJE (KDE BYL PS21) JELO 1600 KM PAK TO ZABALILI A ROZDĚLALI MOTOR A BYL PRÝ VE STEJNÉ FORMĚ JAKO PŘED TESTEM !!!!! TAK CO TOMU ŘÍKÁTE
Kdyby 10 let! Vono tem Golfum (a Kadettum) tehlech vymatlancu tahne uz vetsinou ke dvacitce.
............no já jsem to ale psal už dříve, že jsem ty gumy koupil v Ostravě ! Tak jsem jen přidal ulici.... Ale musím stejně konstatovat, že zimní gumy na plecháčích zvedly úroveň hluku opravdu hodně, především při akceleraci. A jízdní vlastnosti se na horších cestách nedají s letními 205-kami ale ani náhodou srovnat. Auto plave , poskakuje, nedrží stopu........
Howard
to OCTAVIE: Mily OCTAVIE, co kdyby ses vykaslal na nesmyslne kridlo (s tvym vykonem) a jeste nesmyslnejsi dvojlauf vyfuku (s jakymkoliv vykonem 😄 a misto toho zainvestoval usetreny peniz do veci, ktere ti opravdu zlepsi auto?

Ze auto vypada super te brzo prejde, ale lepsi vlastnosti si budes uzivat porad...

Ovsem pokud chces vyhodit penize oknem, zapomen na vse, co jsem ti ted napsal...
neblbnete lidi, Lukas OCTAVIE si to tam je schopnej namontoval, i kdyby mel mlhovky na cerveno namalovat vodovkama, co ma do skoly do Vytvarne vychovy 😃))))
;-DDDD to s tema cervenejma prednima me fakt pobavilo..jen doufejme ze se to nechytne😉
Diamant
A ešte ste zabudli na dôležité nálepky - dozadu dať aspoň ABS a zajacov. No a ja som práve objavil a nechávam si to patentovať, úplnú novinku a hit tejto zimy. Do predných hmloviek dať červné žiarovky. To aby si tí protiidúci mysleli, že idete ich smerom. Ale nesmú sa súčasne používať tlmené svetlá. Teda jedine s červenými žiarovkami. Nazval som to celé Mars Effect™
Minule som jedneho takeho madara dostal na zrychleni s obyc. Octavkou TDI 66kW chipnutou, s 'full house' = 5 ludi vnutri 😊)). Mal same nalepky GTX, Racing, vyfuky jak delove hlavne (vsak to aj hucalo), bol to GolfII a vyzeral dost zle... Marcel.
😊 ale tak co je to kazdeho vec..me jen vzdycky prijde desne k smichu kdyz vidim nejakyho 10 let staryho onalepokovanyho rozsirenyho Golfa s nekolika vyfukama jak od kamen a vevnitr pubertak s ksiltovkou dozadu a tuc-tuc hudbou ze by absolutne nemohl slyset kdyby jela treba sanitka nebo na nej nekdo troubil...
zapomel jsi na stroboskop 😄 Nedano jsem jednoho * potkal na silnici 😒 zabit je malo. Jesty by mohl nekdo mit modrej blinkr 😊
Nejsou tyto efekty uz nahoudou hudba let minulych pred diskotekou ? 😉)
no lukáši,neváhej a hned si to tam namontuj,protože jedině huf ví co je nejlepší.
Lukáš> Remus ne, ale Sebring to dělá. Ten dvoulauf.
omicron> Kleber nezklame. Klidně je ber.
OCTAVIE> Mam jednoho kamosa, ktory ma vyfuk na Octavii vytuneny nasledovnym sposobom. Nechal si povodny tlmic s koncovkou zahnutou nadol. Cca 5 cm za nou zacina dvojita chromovana koncovka uhnuta nahor. Na pravej strane ma iba samotnu dvojitu koncovku bez potrubia. Obzvlast efektne je, ked slapne na plyn a dym (on ma TDI), ktory by mal logicky valit nahor, smeruje k zemi. Je to super efekt, pretoze to znasobuje efekt modrych ziaroviek (ktore ma na aute tiez). Urob to tak - budes IN.
A dá se použít ten krásný výfuk 2x remus co je na FABII co má HUf na www taky do Octavie bez toho aby se potrubí muselo nějak ohýbat ?? na OCTAVIE totiž neexistuje 2x koncovka na levou i pravou straNU což mě štve ináč by ich měl ihned SK
Mám takový dotaz ohledně zadních křídel :: A teď pozor ze škodovky OCTAVIE na PASSATA či AUDI a Jiné lze to křídlo nalepit i na tyto "PĚKNÉ ZADKY " ?? nEBO ne ? kdo máš křídlo jaká je spodní vrstva ? a dá se to lepit doma ? je k tomu lepidlo a doufám že to má lepící plochu aspoN nějakou gumu aby se nepodřela kapota. ps: mě se n
A co takhle Kleber, jsou na ne vyhodne nabidky ? Mate nekdo zkusenosti, ve zminovanem testu ADACu se vubec neobjevuji...?
To ljs. Barum Polaris nekupuj.Matador Wintera je o mnoho lepší a za podobnou cenu.
V Opave Slezska ulice neni, anebo jsem ji za ty roky v rodnem meste nenasel ... spis by to mohla byt Ostrava.
Mockrat diky za ochotu, ale ja jsem myslel ze se bavime o Praze ci okoli. Tusim ze jsi myslel Havirov nebo Opavu?

Neva diky, shanim dale, nebo skoncim na Polarisech.
Prozradím rád, je to na Těšínské ulici, směrem na slezskou vpravo za pumpou Shell ( tuším).....Cena je přesně 3 468,- Kč po slevě při platbě v hotovosti i s čepkou 😃Alespoň včera to tak bylo.........
Neprozradis kde je maj za ty 3,5 litru? Jel bych si pro ne taky, dik.

ljs7@email.cz
Pani, mam na vyber rozmer 185/55 R14

Matador MP 58 Wintera za 2.860 Sk/kus

alebo

Nokian NRW-H za 3.590 Sk/kus

ktore si mam vybrat? subjektivne si myslim, ze su t gumy na identickej cenovej urovni (vyhodu ma len matador ako domaci vyrobca), takze by ma zaujimali Vase nazory, pre ktore z tychto dvoch zimnych pneu sa mam rozhodnut. Mate realne skusenosti s tymito gumami?

alebo

ktore si mam vybrat? subjektivne si myslim, ze su t gumy na identickej cenovej urovni (vyhodu ma len matador ako domaci vyrobca), takze by ma zaujimali Vase nazory, pre ktore z tychto dvoch zimnych pneu sa mam rozhodnut. Mate realne skusenosti s tymito gumami?

alebo

V630V> Jsi spadl z višně nebo jsi od narození jiný? Ani se mi nechce takovému antitalentu odpovídat. Snad se toho zhostí neúnavný Michal (obdivuju tu jeho trpělivost).

Jen se prosím zamysli nad grafem hmotnostního množství kyslíku vzhledem k teplotě vzduchu a taky nad účinností intercooleru rovněž v závislosti na teplotě vzduchu, který ho náporově chladí. Antitalente.
BTW, aka je optimalna prevadzkova teplota oleja u benzinaku? Ja ju mam za normalnych okolnosti tak cca 80st. A neviem si predstavit ako brutalne by som musel jazdit aby sa teplomer vysplhal na hornu rysku t.j. 160 (alebo 180? teraz naspamat neviem)
Tak co Dízláci !! ZIMA je tu a výkon vám jde dolů!! kolem 0° je to 3-5 procent kolem -20° je to až 10procent !! z výkonu ! TDI je na to velmi háklivé a nedejbože na jak dlouho jste odříznuti od rychlosti než se Vám oteplí olej na provozní teplotu holt V6 30V
......jo, a kdyby někdo chtěl moje původní Pirelli Asimetrico 195/65 R15,tak nabízím. Mají vzorek tak 4 -5 mm, já bych je musel do vánoc shodit, ale pro někoho, kdo toho tolik nenajezdí.......
Diky za odpovedi. Nadobku (jak jsem se dozvedel v servisu, je to nejmensi mozna vymena pro odstraneni vadneho cidla chladici kapaliny) necham vymenit, snad se to srovna.
...tak jsem nakoupil TS 790 Continental, testy byly přesvědčivé, jedna stála necelých 3 600,- a ještě jsem dostal krásnou fleecovou čapku CONTINENTAL 😃) Asi až se budu s lopatou vykopávat z parkoviště, ať mi nesněží na kokos 😃 Je to asi jediná prodejna v Ostravě, která na ně dává slevu, ostatní je mají za 4 335,-, a o čepici ani slechu 😃
autko> Viz 3757. www.adac.de

Poté vezmeš TS 790...
Neboj, neboj, jak paraboly, tak dráty a objímky to v pohodě vydrží, jen vlastní žárovky v některých světlech umírají rychleji. Vlastní zkušenost: (ježdění každý den cca 70-90tkm/rok, svícení často, časté jízdy v noci), klasická H4 - 1rok (vlákno pro tlumené světlo), 100/80W H4 3-6 měsíců (vlákno pro tlumené světlo).
1. Ta diskuze je ohledně litinových kol je velice zajímavá, ovšem dovoluji si podotknout, že stávající brzdy by s rotační energii litinových kol toho asi moc nezvládly udělat.

2. CONTI=super, ale top price kategorie! Chceš je?
KONTAKT.
Mozna to tady uz zaznelo. Jaky zimni gumy. Rozhoduji se mezi tim, co maji na sklade. Jsou to 205/55R16. Takze, ktery😒br />
Dunlop SP Winter Sport M3 - 6550Kc

GoodYear UG GW 3 - 7370 Kc

Continental WinterContact 790 - 8370 Kc

Pirelli W210 Snowsport - 6000 Kc

Ja bych sel asi do tech goodyearu.

Co vy na to?
Na suchu to mohou být centimetry, ale na ledě, než se to těžký litinový kolo zase roztočí aby ho zase ABS bloklo, to mohou být do ůplného zastavení auta fůry metrů navíc. A vůbec, nejsi ty nějakej chytlavej, já myslím, že tady jde spíše o nějakou hypotetickou úvahu povahy spíše srandovní, než seriózní, tak se tak nevzrušuj.
ja bych to taky vymenil, kdysi jsem s tim mel problem na Golfu II a pomohla prave az vymena - bylo to (nevim proc) totalne vyhnile.
Myslím, že roli hmotnosti ráfků značně přeceňuješ. Fůry metrů navíc ??? Já bych uvažoval tak možná o centimetrech......TS 790 Continental už u mě vyhrála, vím, kde ji navíc mají s 20% slevou, takže za cca 3 500,- to jde. Už pro ni jedu 😄
Ja bych to vymenil(je to vcelku s uzaverem a ventilem).Pokud to nekde vazne,pri prohrati funguje,pri zchladnuti ne.Muze vyt vadny i ventil(pretlak+podtlak).Neco to sice stoji,ale bude to bez nervu.
DIM> Abys mi věřil. www.adac.de

Nahoře jdi na test und technik, rozbalí se Ti roleta a jdi na reifen-Test. Pak sloupec vlevo, poslední položka - Winterreifen. Rozbalí se Ti menu s testovanými rozměry. 195/65R15T je myslím to, co hledáš. V 205/55R16 taky vyhrály. 205/60R15H byli 3. (taky super), protože měly ještě původní směs (testováno 99 - novinka), která byla další sezónu upravena - vylepšena.
Posuď sám. Já jen potvrzuju, že Micheliny mají svou pozici za polovinou testovaných pneu zaslouženě.
DIM> Michal Ti neporadí, nejezdil na nich.
To jsem odhadl, ale schválně se na to podívám..

ztrátový "tepelný" výkon 100W halogenu, proudová zátěž na kontakty objímky a termoset paraboly.. No nevím ..
Dime ABS je to jedno, ale vem si tu situejšn, že jedeš na ledě. Zabrzdíš a než se ti to litinové kolo zastaví-blokne (na rozdíl od litého)tak ujedeš fůru metrů navíc a až ti ABS zase povolí, tak než se ten litiňák zase dá do pohybu tak se budeš klouzat ještě pár metrů, nebudešli ovšemu už ve škarpě nebo u někoho v kufru. Ale tohle téma -litina vs ABS je spíše pro odlehčení než na seriózní debatu.
ABS je to ale úplně jedno. To prostě povolí, když se kolo zablokuje a naopak přitlačí, když se kolo roztočí........Nic víc nic míň. Nezapomínejte, že i rozdílné adhezní podmínky pod jednotlivými koly a to i v průběhu celého jednoho brždění jsou tak proměnlivé, že taky záleží na pneumatice a na celé okamžité hmotnosti vozu..........podle mě je to úplně jedno. Jiná věc je, jak píše ATX, že jedině kola jsou neodpružené hmotnosti na celém autě a tudíž je to pro zavěšení kol a nápravu mnohem větší zátěž, pro ABS však nikoliv.......ATX , co ty Continentaly ???? Nebrat ?? 😃
A co takhle nalít vodu do gum jak to dělají jézéďáci u traktorů(na zimu ovšem s fridexem). To by byla setrvačnost a bylo by to i lacinější než litinový disky. A jak by se tam ta voda točila(cirkulovala) i po zabrždění, to by bylo teprve tóčo pro ABS.
DIM> Trefa. Tata je má na laurinovi (195/65R15H) a já na Fabii (185/60R15T). Jiné už brát nebudu. Měl jsem několik Michelinů (Alpin, Pilot Alpin, XM-S 130) a TS790 jsou fakt lepší. Testy nelžou. Když k tomu přidáš zkušenosti lidí, máš vybráno, ne?
novak> To je blbost.
Dostal jsem se k nějakým testům zimních gum, a tak mi z toho nějak vychází Continental TS 790 ...??
Protoze mi nikdo neodpovida, obnovuji tento dotaz 😒br />
Po startu zaclo v Oktavce svitit a pipat cidlo hladiny chladici kapaliny. Vypnul jsem motor, otevrel kapotu, zkontroloval hladinu chladici kapaliny - byla v norme. Kontrolka svitila asi 5-10 minut a pak zhasla. Pokud nastartuji auto teple, vubec se nerozsviti. Pokud auto nastartuji az rano, cidlo opet sviti a pipa a cela situace se opakuje. Pritom teplomer ukazuje teplotu chladici kapaliny v norme (tj. po zahrati uprostred stupnice).

Stalo se vam to nekomu take ? Jedna se opravdu o spatny kontakt, nebo se muze jednat o zavaznejsi chybu ? Tusim, ze to funguje na principu protekani proudu mezi draty cidla - pokud je hladina OK, kapalina vodi, proud proteka, kontrolka nesviti. Pokud je hladina nizko, cidla nejsou namocena v kapaline, proud neproteka, kontrolka sviti a pipa. Vysoka teplota chladici kapaliny v teto situaci asi nepripada v uvahu, ze ?

Diky za Vase rady a nazory
dřív odejdou, rozteče se parabola atd..
Jasně. 100/80 nebo 100/90 H4. Akorát dřív odejdou.
Lze do Octavie dát nějaké silnější žárovky? Např. 100 W? Jaké? Jde o r.v.98 s vroubkovaným sklem světlometů.
😄)))))))

Pokud by se rozjel...
A taky by to chtělo mnohem větší brzdy, tlumiče a pružiny, aby to zvládly. Na druhou stranu by se člověk rozjel pod kopcem, vyřadil a dva další kopce vyjel setrvačností bez motoru.
DIM, ladao> Já měl na mysli tu setrvačnost. To by haprovalo. Než by se kolo po zablokování zase roztočilo, uběhly by léta...
No to teda musi byt pohled... no ja doufam ze az udelam ty trmeny (doufam ze auto budu mit na vikend, tak to budu muset stihnout) tak aspon chvilku budu jeste jezdit na hlinicich abych (a obecenstvo) si to uzil 😊))) Teda pokud mi to bude vubec jezdit
Jo ted uz je to v pohode a snih roztal, odpoledne svitilo slunko, ale dopoledne tu byla normalne snehova boure 😄 Ale ted uz je zas zatazeno jak svina tak bud bude chcat jak o zivot anebo snezit
.....jak tak slyším ty zprávy , hodím tam alespoň ty staré Pirelky....😃
Chci ty nejlepší 😃)
Chci nové !!!!!!!!!!!!
Tak co, chceš ty pneu nebo jiné nebo trochu jeté??
Kde v Německu? U toho Stutg.?

P.S. Dnes jsem přezul na plechy se zimními pneu, nádherný to pohled na zapadlé kolo v podběhu!
No tak v nemecku ZROVNA TEDKA SNEZI JAK O ZIVOT 😊
No ja jsem nechal prehodit gumy ze predku na zadek, kdyz se na predku viditelne ojizdely vic. v predu bylo 5mm, vzadu neco kolem 7mm.
ABS musí fungovat i s dřevěnými disky. Technicky to na funkci systému nemá žádný vliv, s tím rozdílem, že těžší kolo má jaksi i větší setrvačnost a tím by se mohla malinko změnit frekvence přerušování.........ale jinak je to úplně * 😃 U elektronových kol mě v pneuservisu ukazovali, jak vypadá nejen kamínky a drobnými kolizemi otlučený disk ale taky jak je poškozené vnitřní osazení , kde dochází k mechanickému vydírání těsnící části agresivními krystalky soli a špímou mezi diskem a pneumatikou......... Od té doby mám na zimu plecháče i s gumami, to vše uloženo v pneuservisu za 80 Kč na rok . Mimochodem, ATX, dle tvé rady mám nasadit MICHELIN Pilot Alpin 195/65 R 15 91 T ?? Cena přes 4 tisíce ?! Chtěl jsem ještě tak 14 dnů počkat, potřebuju ještě jedno Německo a to jsem chtěl na letních 205-kách, jenže...........
Ohledně vzorku na zimu se traduje, že nemá být pod 4mm. Každopádně záleží, kde chceš v zimě jezdit. Do sněhu je nejlepší co nejvyšší.
1. Není potřeba přehazovat přední se zadními. Přední se sjedou a vymění, zadní zůstávají.

2. Přehazovat pneumatiky na jednom disku je kravina, protože každým nazutím a vyzutím se ničí kord pneumatiky.
Nielenze prevazovat, ale aj prehazdovat predne-zadne (aspon na predohraboch urcite).
Hufe.Mno, kdyby se daly ty čidla ABS z litiny místo klasiky tak by to ABS mohlo fachčit z litinovejma diskama normálně - si myslím.
Hele fakt se maji kola prevazovat po 5kkm ? hmm... BTW: jaka ma byt hloubka vzorku na zimu?
to Huf: No, detaily by se musely dořešit 😄))))
tomcat> Trochu bys tím zmátl ABS 😄
No, já myslim, že když se na auto daj kola z masivních litinových odlitků, budou fest těžký a auto se aspoň hned tak neutrhne ze silnice, né?
Huf> pěkné, pěkné... Doufám, že taky víš, jaký obsah C mají v praxi skutečně vyráběné oceli a litiny, a taky proč se uvádějí dvě hranice: 2,14% a 2,11%. Ale s tím tady nebudem otravovat, moc lidí to tu asi nezajímá...
luf> U dobrých pneu je 10tisíc optimum. BTW, mít na zimu 40%profil je troufalost stejně jako balón na léto. Proto 2sady o 2 různých průměrech.
matuS
audino> v ktorej krajine zijes? lebo ja som si teda na slovensku nevsimol

vela ludi, ktori maju 17" a to som bratislavcan 😊)

ad litaky: tak to som ja potom zle pochopil, sorry za chybu. otec ma samozrejme

"elektrony" ci ako sa to spravne hovori. btw ma 16tky, takze to je presne

medzi a je to pohoda.
co sa tyka ceny, kupoval nejake klebery, a tam

stala ta guma okolo 5000/kus, takze aj to bola pohoda.

huf, ty myslis ze to vadi gumam? no to je pravda, ale ajtak to

moze byt jedno, ked tam ta guma vydrzi 2 sezony, t.j. navyse jedno obutie a

jedno vyzutie. tebe gumy vydrzia len jedno leto, tak nechapem co tu

odsudzujes. zimne ti ani celu zimu nevydrzia...
Diamant
A co je na tom zle, ak ma niekto 2x plechace? Ja napriklad tiez. Preco by to auto nemohlo vyzerat rovnako v lete aj v zime? Navyše ak mám zimné už obuté, tak si ich vymením sám. Hocikedy, keď sa mi zachce. A potom tie letné umyjem a dám prevážiť. A môžu pár mesiacov spať. Inak podľa toho, koľko som doteraz najazdil, tak tie zimné ešte nejakú zimu vydržia a do 3 mm nabehnú celkovo 60.000 km. Čo robíte s tými zimnými vy, že vydržia iba 20.000? Jazdíte v lete, alebo čo?
Hufe - 1, Rafiky trpia mozno menej ako tvoje, ked kazdych 10-15tis prezuvas. 2, Nizkoprofil nezije 100tis km, takze pri normalnom jazdeni (povedzme 25tis za sezonu) urcite prezije tie 2, mozno 3 prezutia bez problemov. BTW prevazovat a prehazdovat sa maju kolesa kazdych 5tis.
oddie, audino> Podstatný rozdíl mezi ocelí a litinou je ten, že ocel má obsah C 2.14%. Od toho se odvíjí její vlastnosti. Litina je křehká, ocel pružná (globálně - jsou výjimky). Ze železné rudy jsou ale obě. % síry (většinou nechtěná) a legurů (zušlechťovacích prvků, jako chrom, vanad, hořčík atd.) dále velmi ovlivňují vlastnosti obou.
matus> Úplně mimo mísu. Přehazovat 2 sady kol na jedu sadu ráfků je buranské a dost hloupé. Ty myslíš, že se to (zvláště nízkoprofilům) líbí? Dej se dohromady.

BTW, převažování každých 10-15tisíc km je samozřejmost. Bez ohledu na přezouvání.
novak> Ano. Geometrie je slabý článek řetězu. Pořád jim říkám, aby koupili pořádnou optickou.
Viados> No, ja som si uvedomil moju nespravnu definiciu "litakov", ale sa mi uz nechcelo pisat opravny prispevok.
2 audino> "litaky" - jako ze jsou to odlitky, "plechace" - jako ze jsou to vylisky z plechu
Kdyz jsem predevcirem rano nastaroval, zacalo mi v Oktavce svitit a pipat cidlo hladiny chladici kapaliny. Vypnul jsem motor, otevrel kapotu, zkontroloval hladinu chladici kapaliny - byla v norme. Pote jsem zakvedlal s konektorem cidla a ejhle, kontrolka uz nesvitila. Od te doby je vse OK. Stalo se vam to nekomu take ? Jedna se opravdu o spatny kontakt, nebo se muze jednat o zavaznejsi chybu ? Tusim, ze to funguje na principu protekani proudu mezi draty cidla - pokud je hladina OK, kapalina vodi, proud proteka, kontrolka nesviti. Pokud je hladina nizko, cidla nejsou namocena v kapaline, proud neproteka, kontrolka sviti a pipa. Diky za Vase rady a nazory
dělám to stejně, přezouvám na origoš liťáky už třetí zimu. Bez problémů...
oddie> Tak nie ocele ale zeleza. Ja nie som metalurg, tak sa v tom tak nevyznam. Z pohladu vyuzitia daneho materialu na disky je to uplne jedno pretoze ani jedno ani druhe nie je moc zaujimave.
audino> A ty si si isty tym, že liatina je druh ocele? Ocel je ocel a litina je litina, oboje se vyrábí ze železa, ale není to totéž...
matus> Si si isty tymi "liatinovymi" diskami?

Pojem "litaky" nie je odvodeny od slova liatina - co je druh ocele ale od toho, ze su vyrobene z lahkych zliatin. Liatinove disky by boli jednak tazke jak svina a asi dost krehke a dlho by ti nevydrzali.

Dovodov, preco mat dve sady diskov je nie kvoli ich zivotnosti. Vela ludi ma napr 17" a vacsie na leto a 15" na zimu. Nizkoprofilove a siroke gumy by mali v zime na*** jazdne vlastnosti, odhliadnuc od toho, ze keby si mal za sadu takych zimnych gum zaplatit >10K za kus s tym, ze by ti vydrzali cca 30000, asi by to bolo aj dost neekonomicke.
matuS
moj otec ma len jednu sadu liatinovych diskov. a naco ma kupovat dalsie disky? vy si prezuvate auto sami, a trva vam to 25minut. v pneuservise to trva 30-40minut. a nakoniec ajtak by ste tam mali ist, aby sa skontrolovalo vyvazenie.
naco ma mat dalsie disky, ked ma auto len na tri roky? ja nevidim dovod mat doma dalsie disky. tieto nove litaky uz zimy prezivaju v pohode.
Barum Otrokovice? Tam jsem si nechal změřit geometrii (Italská "provázková stolice"). Naměřili taková hausnumera, že jsem jim to ani nenechal seřídit. V Brně u TASY na BOSCH stolici seřídili a kontrola v Hradišti na laseru (nepamatuji se na výrobce) byla OK (naměřili téměř stejné výsledky). Tím jsem kapitolu seřizování geometrie uzavřel (Stálo mě to asi 3kkč + sjeté origoš Continentaly a 2 zimní Firestony FW930). Jsem vyškolen ale * draho.

ČAu LN
Huf> Ja zase nexapem ludi, ktori kupili auto v zime so zimnymi gumami na plechacoch a na leto si kupia druhu sadu diskov - tiez plechovych.

Jednoho takeho dokonca osobne poznam.
Diamant> Tak tak. 3-4mm a pryč. Pak postrádají smysl. Tím pádem vidím své zimní pneu tak na 20.000, pokud se budu hodně ovládat. Spíš tak na 12.000km...

Půlka listopadu je zdá se mi na výěnu kol ideální.

BTW, nechápu lidi (šetřílky s autem mnohdy za víc než půl melounu), co mají jen jednu sadu disků (převážně plechů).
Viados> Moje řeč. Jestli mi zimáky vydrží 2 zimy, budu se moc divit. Spíš taky tu jednu...
Diamant
Ja sa tiež riadim zásadou pod 5° a obyčajne prezúvam okolo 11.11. a naspäť koncom marca. Čo je asi 4,5 mesiaca. Čo sa hĺbky dezénu týka, tak 3-4 mm je pre mňa medzná hranica. Mám obutú ďalšiu sadu diskov, takže si to prehodím sám (tento víkend), letné umyjem, prekontrolujem vyváženie a idú spať. Ale 4 roky sa mi zdá dosť málo. Ale asi to neodskúšam, lebo obyčajne ma viac ako 4 roky jedno auto nebaví.
2 Jiri> Nic ve zlem, ale tvuj problem bych chtel mit. Ja budu rad, kdy mi zimaky (GY UG 5) vydrzi

jedny na celou zimu ... nasadil jsem ted a v breznu mam jet do Alp ... vidim to na cca 25.000 km do te doby. 😊)) BTW o vikendu ma byt az -8 stupnu.
Doporucuje se nepouzivat zimni pneu starsi nez 4 roky. Zda se mi to ponekud prehnane a rozhodne neminim svoje GY UG 6 po teto dobe vyradit (pokud je nesjedu pod ty 4 mm). Cetl jsem to v nejakem clanku o zimnich pneu na strankach Automotoklubu.

Ted jsem videl kdesi clanek taky nejakeho chytreho pana z Automotoklubu, kde tvrdil, ze uz zari(!!!) je vhodny mesic na prezuti zimnich pneu (asi agent nejake pneumatikarske firmy).

V manualu k focusu nedoporucuji pouzivat pneu starsi 6 let; to se mi zda primerenejsi.
Co znamená 4 roky vzorek? Stáří?
Ted se uziva pravidlo "4 x 4"😒br />
4 zimni pneu

4 mesice

4 roky

vzorek min 4 mm
185/60R15 jsou dost velké, ale jak jsem již napsal, zbyly mi nové z Megana a vlézt se tam vlezou. Až je ohoblím, vemu 185/55 nebo 195/50. Spíš ale 185/55 a FR neboli s ochranou ráfku.
Karizma> Mám 2 sady liťáků. 15" a 16", tudíž jen zvednu auto, přehodím celé kola a jedu. Vyvažuju a vůbec přezouvám v Barumu Otrokovice. Super lidi a super nejmodernější výbava. Holt mají peněz jak želez a jde to vidět. Navíc se znám se všema osobně.
Ha, nepozorně čtu. 185/60R15.
Hufe, ty si je i sám vyvažuješ? BTW: jaký si zvolil rozměr zimních pneu?
Říkalo se vždy pravidlo tří 5 (555). 5-pod pět stupňů, 5-na pět měsíců, 5-vzorek nad 5 mm.
mav> Ono platí (výrobci zimních pneu si to přejí), že už pod +7 mají být použity zimáky, ale to se mi zdá ještě moc. Jak kdo, jak kde. Na vysočině už bych je dávno měl, ale u nás na Zlínsku v nížině je zima spíš symbolická a tak vyčkávám a užívám si 215/40ZR16. Pak budu muset mít (zbyly mi nové z megana) 185/60R15 a to je taková úzká sviňa, no fuj. Ještě, že jsou na liťácích.
pikaču> Pokud tankuješ u dobrých (serózních - Aral...) čerpacích stanic, tak se mi jeví přidávání čehokoliv jako bezpředmětné.

K těm zimákům. Už jsem taky na vážkách, kdy přezout, ale zatím je pořád nad nulou a letní mám nové, takže vodu zvládají dobře a sníh ještě dlouho nebude. Jakmile ale uslyším v předpovědi, že mají být přes den teploty kolem nuly a přeháňky (byť jen déšť - o smíšených a sněhových ani nemluvě), mrsknu je tam a bude. Já si to dělám sám (to přezouvání myslím). Za 25minut to mám komplet a frčím.
Jako cely rok,na jednu nadrz zhruba 1/50 Castrol Diesel TBV(u kazde lepsi pumpy).Totez v ceskem provedeni(ale obsah je rakousky).

Spis kvuli mazivosti,nez kvuli obav ze zamrznuti nafty,nejak se to tomu cerpadlu libi vic,nez nase prilis sucha nafta(ve Francii maji takovou tekutejsi,mene penivou a zda se mi i mastnejsi - ale to jsem nijak pochopitelne nemeril,je to jen pocit pri tankovani.U nas muzu vzteky vylitnout z kuze,kdyz 3 chlapi s benalem uz davno odjedou a ja porad docerpavam,az klesne pena.Ve Francii natocim,pekne po hrdlo,zacvakam a jedu).

Arkticka nafta je draha,tak s ni pumpy setri az na dobu,kdy je bezpecne pod -10 stupnu Celsia.Ale ona staci i C2,ktera kolem nuly a pod ni je stejne pruhledna.Pokud je v pruhledu u stojanu videt zakal,rychle pryc.

Uz s dieslem jezdim pres 12 let,a nevim(nastesti),co je to zamrzla,nebo i jen zakalena nafta. U Bio je to bez problemu,ale tu ja nerad,takze znackovy pumpy a bezproblemove jezdeni. Znamej jezdi na starym Golfu s naftou buhviodkud a obcas problemy ma.A taky vecne *** palivovej filtr.

No co,tech par kapek vody se vcas vypustit da a opravdu nevim o potizich.Startuje a chytne i pri -25 st.Celsia(ovsem to bylo ve Svedsku,u nas nejak ty mrazy v posledni dobe nebyly to,co driv 😄 ).
Přidáváte něco v zimě do nádrže dieslu?
Omyl: +7°C. Uz nevim, co pisu...
Prave jsem se koukal na www.kopp.cz. Maj ji tam za 399,- Uz je moje. 😊
Ja osobne jsem to uz prezul o vikendu, hlavne proto, ze sem na to mel cas a bylo videt. Jinak snad plati, ze zimni gumy by se mely pouzivat pokud je min jak -7°C
Presne tak.
Diky za odpoved, mrknu se na to. O ty knizce bych uvazoval. Je to takova ta ve formatu A4? Mel jsem ji na Facko, byla takova fialova se spoustou fotek.
Už přezouváte auto na zimní pneu? Nebo už máte? Při jaké teplotě jsou zimní již vhodné?
jsem jeste zapomnel.

Pokud Vam neni lito 500 Kc,vysla pomerne slusne psana prirucka nakl. KOPP Ceske Budejovice - OCTAVIA (vsechny verze od r.1996) s vynikajicim popisem hlavne karoserie a drobnych fint na zlepseni(od vrzajicich steracu az po postup demontaze pristr.desky).

Kdo si musel napr. menit zarovku osvetleni palubni desky a nevi,kde presne je,je to utrpeni.

Jiste - servis pomuze - za tu zarovku konkretne u nas 230 Kc (prace na 2 min.).

Na druhe strane,servisni prirucka to neni,tech 6 tlustych knih si ani netroufam hadat,kolik by za to chteli.

Pekny den
OK,rozebira se stejne.Joystickem naklonit,az je videt dolni okraj a sirokou spachtli(asi 5 cm,nejlepe pravitko z umele hmoty) vyloupnout ze stredove ruzice.Pozor na kontakty - vetsinou staci je ocistit.

Pokud se zrcatko elektr.nepohybuje,zatlacte prsty na horni pol a ono se vyklopi uplne stejne.

Zdravim.
marcels> Oni tie cedule v rakusku z casu na cas premiestnuju. Kedysi boli v dedinach, ked odbocis z dialnice v "Bruck a.d.Leitha Ost" a ides smerom na Prellenkirchen. Teraz tam uz nie su. Takisto papierovi policajti z casu na cas menia stanovistia.
To iste je v Parndorfe v Rakusku, v smere od Viedne na Bratislavu.
Tak na takovedle zarizeni jsem uz kap v NSR, a to v Nurburgu (tam co je ten okruh, kde se jezdi GP). Meli to u jednoho vjezdu u dediny, kde navic byla 40. Samozrejme jsem jel o neco vic. Hned jak jsem si uvedomil (po chvili 😄 o co jde, zpomaloval jsem, nastesti to byla ale jen "informacni" cedule. Je to ale dost efektni.
Mám pro vás levný tip, jak si ověřit přesnost rychloměru. V Kuřimi(obec asi 10 km od Brna) instalovali(ve směru od Brna kousek za značkou města) ceduli, která ukazuje rychlost právě projížděného automobilu. Doporučuji jet večer - ta cifra pak krásně svítí do tmy a samozřejmě rychlostí vyšší než 50km/h - jinak se údaj nezobrazí - doporučuji alespoň 80km/h - abyste byli schopni odchylku rychloměru určit. Ceduli má město zapůjčenou od nějaké firmy, aby ověřilo její význam na bezpečnost provozu - údajně se řidiči, kteří překračují rychlost stydí, když si to ostatní mohou na ceduli přečíst a zpomalí. Doporučuji případným zájemcům neváhat a zajet tam. Jsme v Česku, a kdo ví jak dlouho tam ta cedule ještě bude, i když je fakt, že není z mědi ani hliníku.
Nevite nekdo, jak se rozebira vnejsi zpetne zrcatko na Octavii? Dnes jsem zjistil, ze mi prestalo vyhrivat a chtel bych se do nej podivat, ale netusim, jak ho rozebrat. Mozna je to stejne jako napr. u Favorita - staci jen vydloubnout sklo, ale nechci o nej prijit. Diky.
Octavie> To je jejich (policajtu) oblibeny misto 😄, to nevis? Je jich pak jeste par, vzdy, kdyz jezdim kolem nich, davam si sakra bacha, jeden nikdy nevi. Kdysi me stopli pri vyjezdu ze zlinskych Pasek, kde jsem je vubec necekal. Teda bylo to v noci, ja je nevidel, museli jet za mnou (nepoznal jsem je). Akorat jsem vyjizdel na ctyrproud ze Svahu a pekne se tak rozjizdel, uz sem musel mit dobre 70, a tak ve me hrklo, kdyz za mnou zacla ve tme blikat modra svetla. Nakonec to ale byla jen kontrola, uf... Jinak jsi mel stesti, co jezdim, tak si vsimam, ze na zlinsku jsou kontroly dost caste. Tak radeji nepokousim osud...
OK, pokud spolu budeme mluvit, můžeme podebatovat o tomto tématu.
to OCTAVIE> nejsi ty, chlape, disgrafik ??? Nebo je tvoje rodna rec madarstina, mongolstina, ci tak neco ???
Kazdy SW se da cracknout... Pokud bych to mel na svem pocitaci, daji se indikovat cteni a zapisy do pameti na fyzicke urovni a v tom miste, kde je dotaz na HW klic pouze obratit podminku a zapsat ji hexadecimalne do binarniho souboru. takto upraveny SW pojede na kazdem pocitaci, na kterem HW klic neni 😃)
1. To není žádný "shareware" nebo "freeware", je to oficiální diagnostika VAG pro PC. Stojí cca 12-18tkč.

2. Zapojení OBD konektoru x port není nikde uvedeno, nehledě na to, že tato šňůra obsahuje HW klíč.

3. Zapomeň, že by jsi to zapojil na svoje auto a najednou se odkrylo "podzemní království" a ty mohl měnit a nastavovat to či ono. Maximálně by jsi provedl klasickou diagnostiku, čili výpis paměti závad, její vymazání, diagnostiku akčních členů, resetování servisních intervalů, přizpůsobení imobilizéru a řídící jednotky. Pro speciální funkce se používá kodů, které nikdo nezná, respektive jejich kompletní seznam není zveřejněn a tak stejně pro každé vozidlo jsou tyto kódy trochu jiné.
Howard
Nekde jsem cetl, ze si clovek muze udelat sam diagnostiku motoru - udajne na to existuje programek pod Windows (vlastne to, co delaji v servise).

Vi o tom nekdo neco a mel by nekdo schema kabliku pro pripojeni a dany soft? Vse samozrejme pro Octavii - byl bych velmi vdecny.

Myslenka, ze bych napojil notebook na auto a pak si hral, se mi velice zamlouva.
1. To není combi.

2. Bus je na big předměty, moc lidí a bezpečnost.
Jo. Myslím Tvůj superautobus a teď i to combi.

BTW, Někdy by se mi ten Tvůj Transporter hodil. Tolik místa a ten výhled... O nezávislem topení ani nemluvě ;o)
Nerozumím? Myslíš dvě auta?
ATX> Hodláš mít 2 čiplé TDI? Rozumné...
Uff.. Prodávat auto odborníkovi, to snad je lepší jezdit vlakem 😄 Ani u státnic na VŠ se mi tak nepotily záda jako teď! Každopádně se ozvu a samozřejmě vím, že nejdůležitější je to auto fyzicky vidět, toto byly jen předběžné informace. Zatím se měj a díky Waters
OK, dle prvotních informací splňuje vstupní požadavky. Mou nabídku znáš, čili pokud budeš mít zájem, dej vědět na info@chiptuning.cz.
ad 1. Vcelku ano.Ne, a nikdo v autě kouřit nesměl!!

ad 2. Dle knihy jizd 23500 km

ad 3. v 42500 a take predni kotouce

ad 4. Ve predu jsou 3 tydny stare Continentalky. Zadni dle Pneuservisu jeste v poradku. Pouzivam zimni gumy i s plechovymi disky od konce 11 do konce 3.

ad 5. 6.6 l/100

ad 6. V pomeru dalnice/mesto 1:1

ad 7. Ano, pravidelně servisováno, používán olej OMV syntetika
1. Takže je to čisté a zachovalé auto? Kouříš?

2. Čili ten kompakt tam mění signály cca 25tkm?

To bych asi přežil, ale na tu novou TDI PD dostaneš reklamní nálepečku a nesundáš ji!

3. V kolika km jsi měnil přední destičky?

4. Originál letní pneu jsou v jakém stavu?

5. Jakou vykazuje dlouhodobou průměrnou spotřebu?

6. Ty kilometry auto najezdilo převážně ve městě nebo na dálnicích?

7. Servisní knížka přepokládám je k dispozici?
Jo je tam od 22.Prosince 2000. S autem jsem jezdil pouze já a nic (kromě spacáku v kufru) jsem tam celkem nevozil. Ale Tobě bude vadit ten Kompakt co?
1. OK, pokud je tomu tak, jak píšeš, projde mou osobní TK, 155 + chip na TDI PD - rádio.

2. Vybydlená = služební auto Eurotelu. Konkrétně, oděrky laku a kol, sem tam důlek na karoserii, špinavý interiér, propálená sedadla, obaly od MC Donalda pod sedadly, kufr plný papírků a prachu od Cementu, atd.. Nesnáším to a potenciálním zákazníkům je z toho na zvratky. Nejraději mám auta, s kterými jezdil 1 člověk, nekouřil a měl jej rád.

3. Ty jsi tam měl tu "přídavnou" jednotku co? !!
Já to píši v rychlosti sorách (č) ZATÍM konec
Mám tím na mysli že nemůžu jen tak dát 10 000 CD + TUNING ccca +- 35 000 První muzika pak zábava
Prosím tě, neříkej mně autokoplexu! Buď Autokomplexi nebo ATX. Netrápí ho, neboj se, Fabie je lehká, Huf nic nevozí a ten motor toho vydrží. Apropos, co ty jsi dělal s tím rumpálem 1.6 v Octávii, to bylo normální?
na vánoce by byla investice cca víc jak 20 000 tisíc v autě znát !! KOR AUTOKOPLEXU když na váboce dostane PASSAT novou výbavu CD měníč SONY !! Už se těším !! Máme jen kazeťák a kvalita s kazety je HNUS
To je jasné že se přijdu mrknout jen nevím kdy ale nejspíš ti dám vědět na auto.cz buď z jara uvidím třeba by jel i huf jen tak
Pointa je že mi vjel do mého pruhu těsně předemnou v jeho pruhu byla kolona. Já na něho bliknul že jsem musel ubrat plyn (nerad když jedu plunule)Já mám odhad a proto jsem ihned sešlápl plyn a ODHAD vyšel on ho sešlápl hned po bliknutí a valil k radaru tím mi zas moc neujel ale vzdaloval se a PAK ZKLAPLA PAST
Prosím tě, na jakou zimu? To myslíš ten týden pod sněhem co bude? No, jak chceš... Klidně se přijeď mrknout.
Autokoplexu HUF toho diesla trápí !! Já být ten motor tak mu pod kapotou vyflustnu 😃))))
Howard
Muzes mi prosim vysvetlit, proc bliknes na nekoho, kdo ti vjede do pruhu a pak slapnes na plyn? Nejak mi unika pointa tohoto manevru, pokud te dotycny neohrozil (ci pouze vice neomezil). Notabene, kdyz jste ve meste...

Vazne by me to zajimalo.
Co sním no teď na zimu 100 procent ne. ale zase bych se mohl aspoň stavit a podívat kuknout na tebe .
Inu, zdálo se mi to dost těch 200kkc... 😄. Ale upřesňuji - palubka je nová, kulatá (MR 2000), klima je však manuální, auto je nebourané, kilometry OK . Co to znamená "Vybydlená" ?
Hurá! Tak co s tím chipem, prde?
Hufe poradím co si tak zajít do sipcaru vedle samohýla a koupit si tam žárovky do FABIE ELTA h7 Blue cca 280 kč kus Pod čirým sklem to fakt svítí nádherně
no já už jsem vyděšen též
Teď jsem se taky viděsil!
😃) INU Někdy je lepší mít pomalý vůz
DNESKA jsem se ještě tak nezasmál když jsem jel domů tak u Obi kde začíná 2 pruhy jel jsem z Otrokovic mi tam vjel chlápek doi mého pruhu ! Tak jsem na něho bliknul a sešlápl plyn. On reagoval akcelerací !!! POINTA KDE JE ??? TADY:::::: U semaforů se mi vzdaloval měl Omega 3.0 V6 já projel semafory tak 110 on 130 cca. A HELE KDO PAK NÁS STAVÍ U BMW SYNOT !! POLICIE ONI MĚLI RADAR NA PARKOVIŠTI. TEN CHLÁPEK SE DIVIL PROČ HO UKAZUJE AˇT JEDE STRANOU JÁ JSEM SE HROZNĚ VIDĚSIL ŽE VEZME I MĚ ALE ON NE MĚ UZKÁZAL AˇT JEDU . Vtip je v tom že policajt se tvářil dost drsně asi ho těch 130 km/h nasralo TEN MUSEL DOSTAT aspoň 2000 kč pokutu !! 😃) INU Někdy je lepší mít pomalý vůz
1.Počkej, počkej, ještě jsem ji neviděl! A teď koukám, já to popletl, špatně přečetl a myslel, že to je KOMBI. Promiň. Nevadí, opravuji 175+stará nabídka.

2. Ale k věci, platí pokud je 100%, bez kolize, bez ubraných km a nevybydlená, klima je automat a palubovka je kulatá nová. Pokud je klima mánuální -20, pokud je palubovka stará -10.

3. Předvod leasingu je to poslední, to je otázka jednoho dne, mohu zařídit.
Tuto skvelou nabidku bych docela rad akceptoval, ale zatim nemam poneti, jak se leasing prebira. Musim zjistit u CAC leasing, co je treba zaridit. Jinak, pokud bys mel vazny zajem, pokusil bych se celou transakci zorganizovat v co nejkratsi dobe. Zatim zdravi Waters
No neber to jako směrodatnou cifru, nevím jak je přesně stará, jak vypadá a jak je moc "chtěná" a extra výbava klesá velmi na ceně. Nehledě na to, chtěl li by jsi ji dát jako protiúčet nebo výkup, cena bude ještě nižší o plánovaný zisk překupníka. Tak stejně u leasingu "ulítneš" nějaké peníze, protože se bude vycházet z čisté hodnoty nového auta a budoucí majitel nemusí stávající leasing akceptovat.
Howard
Ovsem kdyz bude OK, tak si ho nejspise necham - nechtelo by se mi cekat na nove a hlavne uz mam k nemu vztah 😊

Nehlede ke ztrate casu prodejem.
Howard
to ATX: To zni az moc hezky, myslel jsem, ze alespon -20 az 30%
cca -10%
Howard
to ATX: A jak bys videl cenu meho "tukleho" RS (najeto 10kkm, MR 2002, alarm, klima, 17" kola, loket. operka, tempomat, xenon, sterac, defend lock)?
Jestli se jí chceš hned zbavit, nech si rádio, dám ti 200 +chip na novou TDI PD.
Ahoj

Dostal jsem docela dobrou nabidku na Oktavku kombi 4x4 PD TDi, ale mam jeste leasing na tu svoji (11xcca 15kkc i s pojistkou): Je to r.v 1999/10,do provozu 1999/12, TDi 66kw SLX verze stribrna metaliza, central, klima, vse v elektrice, ABS, 2xAirbag, elektrony, uzamykani radici paky Defend Lock, kazetovy prehravac a radio KENWOOD, najeto cca 49tkm. Kolik bych tak mohl chtit odstupne za prevzeti leasingu ? Nebo se vyplati pockat na skonceni leasingu a jit do noveho vozu az za rok ? Predem dekuji za Vase rady Waters
detem ( octavie) silne zbrane ( auta) do ruky nepatri.
Diamant
Ku tým opačne jazdiacom vodičom viem povedať svoje aj ja. U nás je za mestom štvorprúdovka a na nej výjazd z obce. Smerom von z mesta však musíte prejsť popod cestu. Skutočne neviem, aké auto to bolo, ale aj keď som išiel v pravom pruhu (večer, cesta ale osvetlená lampami), tak som bol vydesený viac ako dosť. Inak v stredu na Fan-ku tiež varovali pred nejakým zvráteným Favoritom na diaľnici.

A ešte pre zábavu úryvok z MOTu 09/2001 str.35😒br />

"Splnenie požiadavky nárastu pôžitku z jazdy vozidlom so zážihovým vozidlom sľubuje nová generácia takýchto motorov s priamym vstrekom nafty pri zdokonalení plnenia a variabilnej regulácie ventilov. Vzrastie krútiaci moment takto vybaveného motora a súčasne klesne spotreba benzínu."

Je to predsa logické, keď do zážihového motora budeme vstrekovať naftu, tak klesne spotreba benzínu. Nie? Ale inak je tá veta otrasne krkolomná. Ono celý MOT stojí za ... Ale za najhorší časopis považujem jednoznačne AutoTest. To sú také články, že autor zrejme nikdy auto ani nevidel. Keby som to našiel, tak to niekam hodím. Už dávnejšie porovnávali Feliciu, Fabiu a Octaviu v kombi verzii. Toľko hlúpostí na pár stranách som ešte nevidel. Nedokážu ani odpísať z prospektu technické parametre vozidiel a ich motorov!
Jasne, i o 20 M?M?. Chipni si to at konecne zacnes chapat, co je to silnejsi auto - i kdyz to porad jeste "nebude ono" - ale uz to aspon zdalky budes citit. Silne auta maji beztak 200+ HP .....
1. 103kW a 305Nm!

2. Když přijedeš v 8.00, v 10.30 odjedeš a klidně se můžeš dívat, uvidíš něco, co jsi ještě nikdy neviděl, a já se na tebe také rád podívám.

3. Schůzku si klidně můžeme domluvit a pokud by jsi velmi chtěl, pošlu ti "tuningový" software emailem, a můžeš se také podívat...

4. Točák souvisí s výkonem a naopak, řekni to jednoduše, je to dietní. Jestli chceš, dám ti kontakt na člověka ze Zlína, má Passata 2001 1.9TDI PD 130PS po chiptuningu 162PS a 401Nm. Uvidíš, jak má jet Passat s dieselem!

5. KN bez chipu? To je jako tatarka bez masa. No něco to asi udělá, ale nevím, nevím. Vem si to tak, kup své babičce tretry Adidas a schválně o kolik bude na 100m rychlejší než v pantoflích?

Budeš li chtít konkrétní informace, můj email je info@chiptuning.cz.
Jěště malá aúvaha co ne chip ale ty sport. filtry a kit. Zvedl by se točák aspoŇ a 10 Nm,. M?M????
Já pro ostatní jsem spokojen s TDI 81 kw ale pořád tomu chybí dle MÉHO NÁZORU NE VÝKON TEN JE DOSTAČUJÍCÍ ale ten točák !!!!! TEN JE MALÝ ! vemte v potaz 66kw ten má skoro stejný točák == to mě štvě.
Autokomplexu Kdybych kdyby .. se rozhodl A přijel po domluvě na ráno . cca třeba na 8°° kdyby to bylo hotovo . A co jako zákazník dá se u Vás posedět ? stějně bych si ale dal schůzku a podíval se na Vaši firmu než bych dělal ten tuningem.
Hufe ta chromovaná mřížka vypadá s protijedoucího řidiče fakt DOST dobře !! Ale na zelené se mi to už tolik nelíbí( jinak bych ju měl coby dup ) Jo jinak z té dálky jsem to tipnul červená Fabie s chrom. mřížkou pravděpodobnost že jsi to 98 procent. Jo jinak jezdi mírně žádné létačky jako posledně co jsem tě viděl : Jinak kurňa já o tom chipu do PAssata uvažuji . Ale furt nevím . těch 100 kw a 300 Nm !! KUrňa
Tak to nechapu, jak to muze nekdo ve SM napsat, kdyz tomu vubec nerozumi!
Jak to vůbec jede s odpojeným VTG oproti zapojenému?
mracek> Já mám VTG!!! Michal mi ho ukázal (to VTG) a taky mi ukázal, jak to jede, když odpojí jeho podtlakovou regulaci. Navíc, mrkni na www.skoda-auto.cz. Tam to taky je.
Tak ja nevim, ale asi budes mit pravdu ty, jak tak koukam po netu... 😃)
ATX- opisu ti sem, co pisou ve SM o TDI: "Tento agregat se ve Fabii objevuje bez nakladne variabilni geometrie lopatek turbodmychadla".
Octavia po nárazu zezadu. Je nutno zkontrolovat airback (i když se po nárazu zezadu neaktivuje) a bezp. pásy? Nevíte jestli auto vyrobeno 8/1998 výbavy SLX má předpínače bezp. pásů? Díky.
naopak, dloooouho nebylo mozno zvolit jinou kombinaci naz Oct. kombi 4x4 TDI 66kW. Byl to puvodne jediny motor v 4x4 Octaviich. A jinak - TDI-PD 4x4 ma jednu vyhodu - sestikvalt.
novak: nějak jsem vůbec nepostřehl, že by Škoda někdy nabízela motor 1.9TDI/66kW ve spojení s náhonem 4x4 😃. To ukončení výroby se tedy vztahuje na motor TDI/66 nebo na TDI PD/74, protože i to PD/74 splňuje zatím jen normu EURO3!
dle zpráv od prodejců byl ukončen prodej 66kW 4x4 protože neprošla na EURO4 emise. Bohužel cena za PD motor je opravdu horentní. Už pomalu zvažuji co za rok... (končí leasing a pujde z domu). Buď toto PD nebo Subaru Outback 3l (v úpravě bez DPH).

Ale spíš PD "nafta nemá chybu".. Čau LN
TDI PD 74kW má VTG.
TDI 110PS s chipem jede také velice dobře...
74 kw je zdechlinka . Výkon je velice nízko po 4000 otáček a točák vcelku slušný . JEDE o DOST Líp než 1.9 TDI 66kw bez debat. ale o dost hůř než 1.9 TDI 81kw !! Těch 7 kw je fakt poznat. Ale zase tento motor s chipem jede FAKT DOBŘE !!! HUFOVI jsem stačil tak tak . Na rozjzdu mi ujel fakt hodně !!! I když jsem myslel že ve 140 km/h maximálně ( bylo to ve městě 50km/h) přestane zrychlovat tak jsem musel jet na plný plyn až 165 km/h abych ho dohnal a to čekal na červenou. Když 1.9 TDI 74KW TAK JEDINĚ TUNING CHIP + FILTRY PAK JE TO MAŠINA CO SE ZE STARÝMÁ 1.9 TDI 66 A 81 KW NEMŮŽE POROVNÁVAT VŽDY VYHRAJE
cau neumrel jsem, pilne sleduji vsechny diskuse. Autosklo daro provedlo svou praci na jedna minus, protoze mi u zadnich levych dveri nefungoval central, musel jsem je sam znovu rozdelat. Jinak diky za doporuceni, na vzhledu to pridalo hodne a i to couvani se da prezit taky.
Takovy dotaz, Fabie TDI ma VTG? Protoze jsem nekde cetl, ze Fabie TDi a vseobecne vsechny motory 1,9 TDI o vykonu 74kW nemaji naklapeci klapky v dmychadle! Proto je tento motor relativne levny a slouzi jako zakladni, taktez nahrazuje 66kW motor!
Jaryne tys umřel neboc co ?? TAK CO AUTOSKLO DARO ?? jak jsem ti doporučil?? Co sklo co jízdní dojmy couvání ve tmě ..... a kvalita provedení ???
Ale prd. Pár VTG odešlo, ale nedá se obecně říci VTG=poruchovost. Osobně jsem čistil pár VTG ekonomicky jezdících majitelů, které byly tak zatuhnuté, zakarbonované a zarezlé (právě ono natáčení VTG), že nebyly schopny funkce na plno. VTG potřebuje "tělocvik" a tak stejně ho potřebuje bypass u normálních dmychadel. Všechny kolapsy dmychadel způsobí nedostatečné mazání hřídele. Někdy to způsobí kovový štěp po vývrtu mazacího otvoru (to jsou ty předem odepsané kusy) nebo hloupost majitele, který po rychlé jízdě ihned vypne motor nebo se rozjede do otáček a v těchto otáčkách vypne motor. Tyto dojezdy hřídele turbodmychadla "na sucho" vytvoří v mosazném uložení otěry, které potom rychle postupují do takové míry, že se olej dostane do sání či výfuku a je hned na problém zaděláno. A proto, nešetřete VTG ať nezatuhne a v záruce jej často využívejte na plno, proto, když by měl být problém, ať se zavčas projeví. Kdo by měl s tímto dmychadle problém, pomůžu, eventuelně 2ks mám.
Karizma> Škodovka má vůbec nějaké divné kombinace výbav a motorů. Jde vidět, že nesmí zase až tak moc konkurovat svému tatovi VW (a asi taky bráchovi SEAT).
MatuS má pravdu. Turbo se vytáčením motoru nekazí, neboť jeho otáčky se od 2 do 4 tisíc téměř nemění (hlavně u VTG). Já své VTG turbo ve Fabce taky nešetřím, tak uvidíme, kdy nám zamává na rozloučenou 😄

BTW, teď mám najetých 28tisíc a zatím bez poruchy. Teda až na vrzající palubku v záruce opravenou a od té doby zaplať pánbůh již dále nevrzající.
matuS
ked ten motor vytacal, to nemohol pokazit.proste je to smejd.
to neexistuje lepsie auto za 650tisic Kc? ja verim ze existuje. lepsie aj vacsie, s porovnatelnou vybavou
Prozraďte mi, co někoho vede, že si koupí Octavii Combi právě v tomto provedení za 637t.Kč nebo dokonce za 682t.Kč. Já osobně kdybych cítil potřebu si koupit právě Octavii v provedení Combi s dieselovým motorem a byl bych ochoten do ní investovat takovou částku, tak bych spíše zvolil TDI/81kW za 642t.Kč.
Diamant
Ja mám skúsenosti s TDI 81 kW v Golfe a výkonovo je to super. Proste nemá chybu. PP nemáme (holt VW), tak spotrebu neviem. Ale viem, že tesne pred koncom záruky sa na firemnej Octavii Combi TDI 81 kW to VTG turbo vysypalo, samozrejme vytiekol okamžite olej a motor sa samozrejme zadrel. Našťastie to uznali ako záručnú opravu. V Golfe TDI ešte nemalo problémy. Ale to ho šetríme. Vodič Octavie bol zvyknutý predtým vytáčať benzínové motory, tak možno tomu pomohol aj sám.
Taky si rikam... Skoda ze do Fabie nedavaji 66kw TDI 😄 kdyby bylo o 60 tis. levnejsi nez PD tak by PD neprodali ani jedno
K&N kit jeste nemam, ale je na ceste z Nemecka 😃) 66kW ma nizsi spotrebu pri jizde "co to da", ale pri klasicke jizde je spotreba 66kW i 81kW srovnatelna, dle vyrobce je dokonce 81kW o desetinku litru v kobinaci uspornejsi. TDi-PD 74kW je podle mne ojeb. Nechapu, proc takoveho smejda prodavaji (teda vim proc, aby si VW Bora/Golf vubec nekdo kupoval ....). Ale PD zere vic a pritom vykon nic moc ....
hmm ta oktavka 4x4 combi v TDI PD , jej to bych si nechal libit 😉 No jinak co jsem slysel tak VTG u te 81ky se casto kazi, ale osobni zkusenost mam akorat s 66KW. Rad bych nekdy zkusil chipnutou 66ku, coz mi ostatne nabizel FIJA z Brna (pokud budes chtit zkusit zkus se s nim nekde tady na MC domluvit). Takze ja bych bral 66KW + KNkit + Chip
Podobne dilema jsem resil pred 2ma lety a vybral jsem 66KW. Pro hovorilo : 1. Podstatne lepsi pomer cena/vykon (60 000 navic je prece jen mnoho za vykonnejsi motor s VTG turbem+zadni brzdove kotouce, potvrdili mi to i v Autosalonu, kde jsem auto kupoval). 2. Nizsi spotreba. 3. Vetsi vydrz motoru (jak uz zde bylo proklamovano VW TDi 66KW ma nejvetsi zivotnost). 4.Moznost chiptuningu na 85KW a 265NM (sice 81KW se da cipovat zase na cca 104KW, ale mohu z vlastni zkusenosti rici, ze nacipovana 66KW jede lepe nez nenacipovana 81KW, vykon 85KW je vice nez dostatecny a cena je zhruba

+/-15000 - viz Autokomplex s.r.o. [odkaz] Ted zvazuji koupi Octavia combi 4x4 74KW TDi PD
Resim podobne dilema. Mam pocit ze u TDI 81 kW jsou o neco lepsi brzdy - kotouce na vsech 4 kolech - coz neni nezajimave z hlediska bezpecnosti. Osobne by ma tez zajimalo subjektivni porovnani vlastnosti 66 kW vs. 81 kW. Dle udaju vyrobce ma 66 kW nizsi kombinovanou spotrebu o cca 0,5 l (5,2 vs. 5,7). Kamarad mi rozhodne doporucil z vlastni zkusenosti investovat do 81 kW, nebo pokud koupim 66 kW nikdy nesednout do 81kW protoze bych si pak rval vlasy, ze jsem ji nekoupil. Je to jen jeho nazor, ale potisil by ma tez dalsi nazory lidi z MC.
Ahoj,

mohl bych vas pozadat o nazor. Zvazuju koupi Octavky s TDI motorem. A ted vyvstava otazka jestli 66 nebo 81. Rozdil cini 60000 Kc, coz neni malo, zda se mi to dost. Pokud bych chtel jezdit sportovne, koupim si 1.8T to je jasny. Jde mi o to, jestli je rozdil ve vykonu tak markantni, jako je cena. Jezdim hlavne v Cechach, ven jedu tak 2x rocne a jeste vetsinou s necim na strese.

Pokud je ten vykon videt hlavne v max. rychlosti, nebo treba v tom ze 81 jeste ve 170 zrychluje, tak to me moc nebere. Me zatim vyzniva lepe 66.

Mate nekdo zkusenosti s obema motory ? Diky za rady.
Oktavka ma opravdu plne pozinkovane plechy a po me nestastne havarce to chvilku trvalo,takze jsem je(ty plechy)videl na dvore servisu pripravene k revizi pro pojistovaka.Po 10 dnech trvaleho deste(uz je to trochu zpet) zadny rez.

Moje zena ma novou Ibizku,holky jely na vylet a 6 tydnu stare auto napalil bagr 😄(takovy maly).No nic,jen to,ze po 4 dnech rez jako hovado.Takze u koncernove sestry Ibizy,bych neco takoveho netvrdil.

Ted mam vymeneny blatnik po sundane srne(smula)na dalnici ve 130 km/hod.Hruza byla,ze to auto jelo dal,ze by se vzadu sedici ani nepodivili.

No nic,blatnik vymeneny,metaliza a originalni vosk na vnitrni stranu plechu a dutiny.Schvalne jsem se dival,jak to tam vypada.Je tam asi 1 mm tlusty voskovy film,absolutne nelepici,dostat dolu ho prakticky nejde.

Uz se nedivim,kdyz jsem to prvni prodaval,tak sel kupujici pod auto a hledal a hledal.....

No,nic nenasel,ani ve sparach.

Jestli se jim neco povedlo,tak je to protikorozni ochrana.
Může mi prosím někdo říct, jaká je ochrana Octávie proti korozi. V jiné rubrice jsem četl, že u Felicie jsou pozinkovány jen nejvíce e😜onované díly karosérie (tuším že oboustranně). Jak je to u Octávky? Je pozinkovaná celá oboustranně. Je fakt že rezavou Octávku jsem ještě neviděl (moc si toho ale nevšímám) a má 12 nebo 10 let záruku na prorezivění. Zajímají mě modely z počátku výroby. Díky za odpověď.
No, delam s pocitacema, takze by to bylo jako servisni - montazni vozidlo. Myslis ze by to neslo? (Svyho cloveka na dane jsem se na to jeste neptal).
1.- Mam motor 1.6/74 kW

2.- vrzga to v 99% pripadov len pri rozbiehani ...

Mam skor dojem, ze by to mohlo byt uchytenie sedaciek, ale neviem urcite.
OK, tak až ho budeš mít, tak mailni.
Arthur-taky zalezi co delas, DPH ti jen tak nevrati!
Nevite kdy a jak tomu bude? Koncem roku bych si chtel koupit kombika TDI a tohle by se me libilo.
Nedostal, protože teď na to nemám moc myšlenky, příští týden ich fahre nach Düssledorf, also ich weiss jetzt wirklich nicht, wann ich ein Zeit werde haben..... 😃) Ja, ja, natürůlich 😃)
Mam taky problem: kupoval som jazdenu Octaviu GLX TDI model '99 a pred dodatocnou vybavou som dal prednost autu v super stave s velmi malo najazdenymi kilometrami. A teraz mi trochu chyba el. stahovanie okien. Nemate niekto viac informacii alebo skusenosti s dodatocnou montazou stahovania okien? Viem, ze Skoda priamo toto predava, Jablotron tiez vyraba nejake, ale nikde neviem najst podrobny popis (co od toho ocakavat, ci sa to da pripojit na central, kolko to stoji a pod.) Dik, Marcel.
Spojka je celá mechanická, ovšem převod je hydraulický. Holt musel se vzpříčit váleček, nic víc.
Ještě jsem nedostal ten email od tebe?
TDI má taky lanovody.
Je to tak. Čím rychlejší, tím měkkší a lépe držící, na druhou stranu míň vydržící.
Asi trocha naivny dotaz, ale testnu to. Kolegovi se stalo pri jizde po dalnici, ze mu z niceho nic nesla seslapnout spojka. Dojel teda za krajni line, vsi silou tam kopl za 1, ale auto nic. Rekl si, ze to asi bude elektronikou a zkusil reset (vypnout - zapnout). Nic. Dojednal odtahovku, servis a jen tak to za cca 10min zkusil znovu. Naskocilo bez problemu. Nas firemni servis je kapitola sama pro sebe a tak se ptam vas estli netusite, co za tim je. Nas firemni servismann (code name McLarren) tvrdi, ze to je blbost neb spojka je mech. zalezitost (jenze von naposledy v CSAO opravoval 1203). Dikec za info.

007

P.S. Je to 1.6, 55kW, rv 97 najeto cca 210tis
Jenže když máš jiný motor, máš i jinou převodovku a tím i jiné řazení, já mám např. lankové převody.....ale úvaha je to zajímavá, to jsem ještě nekontroloval.
Mel jsem obdobny problem (TDI/model 2001) vrzani/drceni pri prudke akceleraci v otackach cca. 2500-3100, nejlepe to bylo slyset na 2. stupen. Stacilo vsak sevrit pevne radici paku a rachot prestal. V servisu to bylo asi 3x ale opravili to az po 4., kdy jsem se nastval a auto jim tam asi na tyden nechal. Prej tam (spojka/radici paka nevim presne) byl nejaky umelohmotny bazmek do ktereho cosi narazelo.
Diamant
To sami nezdá, že by vyšší rýchlostný index znamenal mäkkšiu zmes.
netvrdim, ze je to smesi 😃) Rikal jsem, ze ZIMNI gumy byvaji HLUCNEJSI, a to byvaji v drtive vetsine pripadu kvuliva vzorku ..... Nejtissi budou slicky, ale ty se v zime moc nevyuziji ....
fija: Cim maksia zmes, tym je pneu tichsia a nie hlucnejsia ako pises

diamant Vyssi rychlostny index = maksia zmes.
Tchan je ma v rozmeru 185/65x14 a je z Krkonos a nestezuje si. Kazdy rano vyjizdi z garaze do takovyho krpalu a nestalo se ze by nevyjel, akorat letos jednou a to protoze se nechal unest krasnym pocasim dal letnaky (Bravury) a na Velikonoce napad snih - tak tam chvili bojoval a nadaval.
Mam Barumky na dvou autech v rozmeru 205/65x15 v H

a 195/65x15 v T. Jezdim kazdy vikend do Spindlu a nedam na ne dopustit. Predtim jsem jezdil, Micheliny,Pirelky a GoodYeary. Jsou stejne tiche a nesjizdej se. Sam za sebe je muzu jen a jen doporucit. Manzelka je ma v rozmeru 175/65x14 v provedeni OR 60 STUD - to jsou ty s dirama na hroty, priste si musim dat vic bacha abych je zase nekoupil. Ty diry maji za nasledek zpevneni okoli diry a tudiz jsou lamely kolem nich spojene. Jinak jsou super.
Chtěl bych se Vás tady zeptat na Váš názor na zimní pneu BARUM POLARIS, servisy Škoda je teď nabízejí v nějaké akci i s disky za 2750,- bez DPH. Díky
Imi, co máš za motor ?? Mě podobný problém trápí už přes rok, a nikdo nic nenašel.......mám 1,8T.
dyt se Hufe nehadam. Jen jsem rikal, ze mekci kolo je tezsi protocit, protoze ma lepsi tudletu, jak se ji rika .... adhezi! 😃))))) Cili prenesene, je schopne lip prenest silu, at pri rozjezdu, nebo pri brzdeni. Ackoliv je to zase neklidnejsi, vic to na tech gumach "plave", taky byvaji hlucnejsi, a janevimcojeste. Bavim se o "normalnich" gumach, ne o kategorii UHP 😃))))
fija> Zimní pneu v tomtéž rozměru jako letní budou na suchu vždycky horší. Hlavně kvůli měkké konstrukci bočnic a velkému počtu lamel. BTW, některé letní pneu kategorie UHP (Ultra High Performance) si v měkkosti směsi se zimáky v ničem nezadají 😄
Diamant
Presne tak, rýchlostný index znamená maximálnu rýchlosť pri plnom zaťažení. Ale inak ja by som kupoval radšej pneu s nižším rýchlostným indexom ako maximálka auta, nakoľko nie sú také tvrdé a podľa mojej skúsenosti lepšie sedia na ceste. Hlavne pri prázdnom aute.
zitra si nechavam tonovat okna sveho skveleho vozu, takze kdo chcete tak si privstante a v 8:00 pred autosklem daro.
Jasne ze jsem si delal srandu 😄 To bylo jenom kvuli tomu nejasnymu dotazu 😄 Pokud se te to dotklo tak se omlouvam !!! Nevim co presne to je za karu ale vypada to pekne...
no nerozumim tomu. Ja si auto takhle nemaslim, baby lakat na auto nepotrebuju a nebezpecne nejezdim. Balikov - nevim, cos mel presne na mysli, na to jsem vubec nereagoval - jen na toho Civica. A mekci zimni smes lepe drzi na ceste nez tvrda letni, takze ji protocit je (ne o moc, ale o kousek prece jen) tezsi.
to FIJA: celkem souhlasim, akorat myslim ze vetsinu BAB rychlosti a nebezpecnou jizdou stejne moc neoslnis... a o to tu taky neslo, jen sem reagoval na ten balikov, tobe by se to asi taky nelibilo................ P.S. podle zkusenosti maji M Alpin dobrou odolnost proti sjizdeni (teda zalezi na tobe, rozjezd s kvlijejicima pneu je u zimnich samozrejme mnohem snazsi - ..na suchu.)
Zdravim Vas,

mam mensi problem s OCT. model 2001 - Elegance.

Pri prudkej akceleracii mi obcas nieco strasne vrzga- az bucha v priestore pod sedackami...

Neviem ci to zavisi od vlhkosti alebo teploty, ale nerobi to stale.

Naprava je v poriadku - testovali v servise...

Auto ma este mesiac zaruku, tak by som potreboval poradit, co to moze byt, aby som "panom technikom" v servise vedel "poradit" ..😃
OCTAVIE-evidencni kontrola!
Ó, pán se zdá být obchodník... Pošli email na info@chiptuning.cz a domluvíme se😊
Tak co bych si od Vás, ATX, koupil ?? Po kolik jsou dneska ty M gumy ?? + nějaký ten filtřík, pružiny a tlumiče si ještě rozmyslím........podle rabatu 😃)
Buď bez obav, ty pneu tu maximální rychlost mají s rezervou a tak stejně to platí pro případ 100% zatížení pneumatiky po dobu několika hodin. Čili pokud budeš mít pneu do 160km/h a bude zatížena na 50%, klidně s ní můžeš jezdit 200 km/h a nic se nestane. Index zatížení je to číslo před písmenem.
Však si klidně podrazácky dej v 0 km/h zpátečku. Podrž plyn na 4 vteřiny a potom brutálně pusť spojku metodou do boku a ne nahoru. Uvidíš, že ten "vzadu" a HUF to jen tak rychle nerozchodí a rázem budeš na zlínsku numero uno. P.S. Nedělej ty pokusy, nebo se akorát nasereš a příští týden tady budeš zvonit pro chip!
Víte jaké jsme dostali zimní pneu na PAssata !! MATADORKY 195/65 r15 do 190 km/h !! A přitom u Humpolce se dá jet 220 !!! No to by bylo asi dost riskatní !! Co nebo by to gumám nevadilo ??? Za sucha v zimě jet tak rychle na tak pomalých gumách !! Já osobně si myslím že jsou to hnusy a to já mám na Octavii kvalitu Barum Polaris 195/65 R15 taky do 190km/h ale stejně mi víc nejede takže se nemusím bát -+ 196km/h ale to jenom na bravurách se závodním plynem a v létě
to HUF ::No tak jo tak 1° z 0 - na zelenou ., Já jen že bys měl 2° ve 20 km/h a já si podrazácky zařadil 1° a ujel no NEVYšlo to !!
Pánové neví někdo z Vás k čemu je na značce nová nálepka velikosti STK stříbrná CZ se znakem Čr která mění barvu??? Lepí se v pravo nahoru ? Už jezdí hodně aut s tímto ? Dá se to vyřídit ?? A k čemu je
1. Holandsko je Holandsko, my jsme v ČR...

2. Ne nejsou jenom na sníh. Jsou super ve vodě a břečce a na suchu jsou tiché. Pokud jsi měl Pirelli, mohu ti přesně říci rozdíly. Sucho-stejné, možná malinko horší M.. Hlučnost-stejné. Voda-lepší M.. Uježděný sníh-stejné. Neuježděný sníh-lepší M.. Životnost-mnohem lepší M..
V Holandsku to tak ale je, auta, která jsou jako užitková musí mít zadní okna zatřená a nesmí o víkendech na silnici. Asi právě proto, že je to nejjednodušší způsob, jak oddělit auta užitková od výletních.... A že výlety nejsou v účetních nákladech ??? 😃))) K těm gumám : nejsou právě Michelin Alpin především na sníh ?? Nebudou po jedné sezoně v našich podmínkách sjeté až moc ?? Měl jsem Pirelli Asimetrico, dvě zimy a teď už jsou tak na třech mm, takže už je tam nedám......
Proč by neměla jezdit? Rozhodujícím faktorem jest, že jsou majoritně využívána pro podnikání. To, že se v minoritním poměru využijí soukromě ničemu nevadí, pouze se tyto cesty účetně nenákladují. Prakticky vzato, to že je svátek ještě přece neznamená, že by si někdo nemohl převážet v pickupu nebo dodávce materiál, zboží, nářadí, a nebo jel pro zboží do zahraničí. Na druhou stranu, jet v Liazce na výlet je asi taky trochu nesmysl, že?
teda rekni ti, to je ale HNUSNEJ Civic. tfuj tfuj, bleeeee 😃)) Asi to bude babolapka (jako ze se na to chytaj baby), ale prakticky uzitek se limitne blizi nule ...
ja jazdim na Dunlop SP Winter Sport M2. maju vyborny zaber a bocne vedenie (na snehu a roztopenej sracke). btw: dokonca na suchu su tichsie ako letne Good&Year Ventura.
Tak jsem zase chytrejsi, dik. Rek bych, ale ze by auta se zlutou znackou vubec nemela o svatcich na cesty nejen nakladaky (pokud teda namaji vyjimku, kterou dokazi zduvodnit)...
Sice dostane zlutou znacku, jezdit ale muze porad!
O.K. auto pak dostane zlutou znacku a doufam, ze ho neuvidim o vikendu na ceste! Muze vubec auto se zlutou znackou (pokud nema vyjimku) jezdit o svatcich? Nebo to plati jen pro nakladaky?
DIM> Já měl na své bývalé Octavíí 1.8 20Vt Michelin Pilot Alpin a byly fakt dobré. Tata má teď na Laurinovi 20Vt Conti TS790 a je fakt, že jsou ještě lepší. Hlavně na suchu o dost líp brzdí a drží. Na sněhu a sračkách jsou velmi vyrovnané. Tudíž doporučuju Continental TS790. BTW, mám je i na Fabii.
1. KN kit zvládneš nainstalovat sám úplně v pohodě, i s přečtením návodu maximálně 1/2 hodiny.

2. Zimní pneu, hm to je otázka kolik do toho chceš dát a co si představuješ pod pojmem "nezahrabat se"? Zimní pneu je velká alchymie. Něco je dobré na sníh, něco na břečku, něco na vodu, něco na suchou cestu s hodně nízkou teplotou. Další otázka jsou jízdní vlastnosti. životnost zimních pneu bývá obvykle horší, než li u letních. Pokud chceš aby vydržely, byly tiché a "vyhrabaly se", potom MICHELIN ALPIN.
1. KN "do boxu" stojí 2.520,- s DPH. Ten KN KIT je o moc lepší než li jenom KN do boxu. Na druhou stranu, musí se častějí čistit. (do boxu cca 45tkm, KIT cca 20tkm). Za 2200,- to nemohl být filtr KN, ale něco jiného.

2. Proč jezdit do Brna, existuje pošta, Toptrans, atd.
Dneska jsem se zasmal, kdyz jsem na webu MB cetl informace o Skoda Octavia Natur 4x4(696 tisic Kc) odvozena od ambiente (636 tisic Kc). Nemuzu nejak pochopit, proc to auto nema za ten priplatek 60 tisic alespon klimatizaci 😜
jenom k tomu balikovu.. snads to nemyslel uplne vazne (vid?) ale jenom co tady u nas v BALIKOVE taky delaj (i kdyz to trochu patri do jiny rubriky a tak spis je to chlubeni cizim perim..., kdyz to nemas doma..)____ [odkaz] _____ [odkaz] (jiny obr nejsou, ma necelejch 200HP, mimochodem, to fialovy vedle vlevo je escort pickup, v tomhle provedeni asi nejlepsi dodavka co znam, ale to uz patri tak trochu jinam..)
Cena pěkná, vyměním si to i sám ?? Jo, Michale, jaké gumy bys dal na zimu ??? Takové na běžný provoz ale ať se nezahrabu v první závěji......a taky aby moc nehlučely........aby hodně vydržely.....
no tim "bez" jsem myslel filtr bez kitu (do orig. ramecku a znovu rikam ze nevim co ten kit presne obnasi, ale logicky usuzuju ze lepsi je to s nim)Ta cena co pises je hezka (jestli je to teda filtr+kit 😄 )jak rikam vim o filtru za 2200 kc s dph ale kolik stoji celek nevim (ale snad sem videl ze 5000 takze tohle je celkem prekvapujici) navic jak rikate filtr menit cca po 60 000 coz skoro mam takze ted je rozhodne ta vhodna doba spojit prijemny s uzitecnym... a proble cislo 2 je ze na moravu tom mam asi 400km takze tvoje ceny, at jsou jakykoliv, muzu brat jen jako info..
Kit KN do 1.8T stojí 3.297,- s DPH a je skladem.

Očekávat možno hodně, udávají +4-8% výkonu. Nevím přesné hodnoty u tohoto motoru, protože jsem to neměřil. Nicméně změna je velmi citelná. Té druhé části, že ti nabízejí kit bez jsem neporozuměl. Jak bez?
hmm, de o to ze se ten filtr (vis, rozdil je v tom ze obyc je jenom z papiru) od KN prodava bud jenom samostatne do puvodniho ramecku nabo jako kit, coz nevim co presne obsahuje, ale vim ze tam sou i dve "roury" na privod vzduchu.. Jo a u nas neni zadnej balikov, i kdyz vy ste asi z moravy a ja tam moc nejezdim, a ty co mi to nabizej: jen tak mimochodem, jejich vytunenej civic na jare vyhral na sraze(nevim ten nazev ale foto bylo i v tunning casaku....) takze sem se spis chtel zeptat jestli to tak taky nekdo dela, vis, vic nazoru a potom vic vis.. takze dik
Kit bez... ???? ceho ptam se ? Doufam ze ti nabizeji kit bez KN filtru ... Tak ti preji hodne stesti a plno sqvelych a zavodnich kilometru s tema dvema rourama - No mozna ty roury vyuzijes i jinak.. 😄 btw: U vas? Co je to za balikov (neber si to osobne) ? 😊)
jo, jasne ze to nejsou pilot, ale ALPIN...
Do Octávií Combi se bude za ca 20 000 Kč montovat přepážka a bude možné odpočítávat DPH. Konečně!
nedavno jste tady nekde rozebiraly sportovni filtry (KN), chtel bych se zeptat za kolik nabizite (pokud nabizite) kitovej KN do 1.8T, a co od toho vubec ocekavat (vykon, zrychleni.. ??)u nas my nabizej kit i bez.. bez stoji 2200kc a prej ten kit nema cenu, taky si myslim, jsem videl je to jenom v tech dvou rourach navic ( a nevim jestli jeste v necem) ale to by udelali sami coz se = stejnej vysledek a nice price.. delate to tak taky???
nevim co Skodovka nabizi tedka, ale loni sem u nich kupoval za 3200kc micheliny i s diskama 15/195 do 190km/h (ted nevim, myslim ze sou to Pilot nebo nak tak)jasne ze uplne novy, a nevim: disky za 500???
Ja chi taky disky za 550,- 😄 - kde je maji?
Pokud jde o disky tak v AVÍZU jsou inzeráty na plecháče 15 od 650,-/ks. Já osobně sehnal za 550,-/ks a úplně nové.
Plastový se rozpadne, plechový zůstane maximálně se jeho prostřednictvím auto od překážky odrazí. Neboj plech drží a drží. V servisu při demontáži a montáži to dělají dva mechoši, je to velký a těžký. čau LN
Diamant
body> Ak chceš, tak mi napíš maila a pokecáme viac mimo konferu. diamant@ke.telecom.sk Je totiž jednoznačne na béžovej farbe trvám. Ozaj vyzerá luxusnejšie. Čo sa auta týka, prasa nie som. Práve, že ja mám rád, keď je auto čistučké a práve toho sa bojím. Uvažoval som aj nad polokožou, ktorá by bola rozhodne menej chúlostivá. Ale tá ládka vovnútri sa mi nepáči. Tie žlté panáčiky z Fabie. To by bolo!
no bylo to mesic zpatky, byly v akci snad uplne ve VSECH Globusech ... pred 14 dny tam od nich uz meli jen cedulku s cenou, ale za 1990 tam meli jine zimaky - ale s tema nemam osobni zkusenost.
To fija:To bych rád věděl, ve kterém Globusu jsi byl. V Olomouci zmíněné Matadory vůbec nebyly a plechový disk na Octavii tam mají za 1490,- Kč.
Octávku s těmito potahy už mám skoro rok. Pokud nejsi vyloženě prase nebo nemáš malé děti co rády čokoládu, tak je znečistění celkem přijatelné. Ovšem všechno je tam víc vidět, s tím nic nenaděláš. Na sníh nebo vodu reagují skrvnou, která po vyschnutí zmizí. Já jsem s nimi zatím spokojený - vypadají luxusněji a přívětivěji, než ty černé.
Diamant
Má niekto praktické skúsenosti s udržiavaním béžových poťahov Octavie Elegance Bamboo? Zaujíma ma hlavne ako za znečisťujú bežným používaním, ako reagujú trebárs na padnutý sneh či poliatie vodou a ako sa čistí prípadné znečistenie?
Není lepší zachytit o plastový kryt než rvát plechový ?? Já už nemám žádný, a jsem s ním maximálně spokojený.
ten plechový kryt pod motor má cenu zlata. Kdo má plast ví o čem mluvím
Podle mne zalezi, kde jezdis! Pro normalni silnice to nema cenu!
Huf ti urcite odpovi, ze to bude hruza... 😄
Viete niekto, co vsteko obsahuje paket pre spatne cesty, ktory sa da objednat pri kupe novej Octavie? Vraj su v tom aj ine tlmice a nejake upravy, namiesto spodneho plastoveho krytu motora kovovy atd. Vie niekto povedat, ako sa tym zmenia jazdne vlastnosti auta a ci sa to oplati?
zoom> Má Fabie zatáčky přímo zbožňuje. Vyhledává je a chce s nimi souložit.
74 je jednoznacne vetsi delo, ale je hlucnejsi a narozdil od 66ky se nezinyruje ve spotrebe pri kalupu.
No občas jezdím v zimě na lyže, někam do hor s kolem občas taky zajedu, ale i trošku vyšší obrubník se zadře pod spojler..........a taky jsem s naloženým autem trefil ve Francii jen takový nenápadný kamínek, který jsem chtěl nechat projet pod autem a pak jsme čtyři lezli ve sněhu pod auto a hledali, co jsme prorazili. Naštěstí nic, ale fakt je, že mě různé obrubníky a kanály moc dobře nedělají.........
Prvni by mela asi byt rec o tom, k cemu to auto ma slouzit. Pokud budu uvazovat o 550.000, tak bych zaradil do uvah take 1.8T. Nevim jak Fabie, ale Octavie po vzoru koncernu zatacky moc nemiluje. Dalnice je docela OK. U Octavii bych take ocekaval, ze se je jiz naucili delat.
Mam pro vas jeden aktualni poznatek - koupili jsme ted (3 tydny) do firmy 2 nova auta - ja mam Fabii Combi Comfort 1.9 TDI-PD 74kW, klima, 15" Alu, sef koupil Octavii Combi Elegance 1.9TDI 81kW, Climatronic, 16" Alu. Subjektivni dojem: v obou autech je mista dost, v Octavii samozrejme vic, je to proste vetsi auto. Obe auta maji najeto cca. 4500 km. Jizdni vlastnosti: Fabia se mi zda lepsi podvozkem a bez diskuzi i motorem pri akceleraci. Max. rychlost ma Octavia o neco vyssi, ale malokdo jezdi stale maximum. Musim ale rict, ze ta Octavia stala asi o 200tis. vic. TDI 66kW bych asi nekoupil, i kdyz by to byla Octavia. Tot muj nazor
Je to tak, TDi Ti proste v Classicu nedaju. Ak chces lepsi motor, tak si priplat za motor a tiez za vybavicku, ktoru nechces. Myslim, ze si takto Skoda nahana trzby. Pytal som sa na to u predajcov, ale odpovede ako ze k motoru 1.9TDi "uz musia byt kolesa 15palc", "tam uz musi byt Airbag na strane spolujazdca" a pod. mozu uspokojit ziaka zakladnej skoly. Ja mam auto, ktore ma podstatne lepsie zrychlenie aj maximalnu rychlost a ma 13palc. kolesa. A nakoniec, ked to auto niekam napali, tak je uplne jedno, co je pod kapotou, zaujimavy je akurat ten Airbag. Takze Airbag suvisi jedine s bezpecnostou, v ziadnom pripade nie s tym, ci ma motor turbo, alebo nie, ako nam Skodovaci lakuju rozum. Su si proste vedomi toho, ze si to mozu dovolit ...

Takze aj ja som prinuteny zvolit SDi, ak mate niekto skusenosti s SDi, tak napiste.
Neviem, ci ten motor je az taky super, tusim som cital v testoch Octavii na auto.cz, ze 1.9TDI 66kW ma stabilnu spotrebu aj ked na to fest dupnes, 1.9 TDI 81kW sa vsak vtedy prejavi slusnou nadspotrebou. Neviem ako je to s tym 1.9TDI 74kW, ale vlastnostami sa asi bude blizit skor k 1.9 TDI 81kW.
To je jasný, že když tady Fabii téměř všichni kupují s těma odpornýma galuskama, 1. 4 44kW, bez elektriky, klimy ...atd. , tak natom určitě lepší image nevybuduje. Ale jedna věc je image a druhá realita. Fabia 1.9PD Elegance je jízdně i technologicky lepší než Octavia 1.9 66 Active a tak vyberu asi ji.
1. Proboha kde všude jezdíš, že bereš spodkem na sériovém podvozku? Mně ty 3cm nepřipadnou až tak moc. OK, můžeme to pořešit tak, že do horního uložení předního tlumiče přijde vložka a potom to bude pouze o 1,5 cm na přední nápravě nižší.

2. Pokud jsou pneu s rychl. koeficientem do 190 km/h, je směs hodně tvrdá a proto hučí.
3 cm jsou hodně relativní pojem 😄, ale přece jen já tahám spodek a spojler po něčem, zvlášť po sněhu docela dost a nebo třeba i nějaký ten bordel po cestě už jsem nabral..... ty 3 cm je jediná věc ve výčtu těch výhod, která se mi nelíbí. A zdá se mi dost důležitá. Nemáš nějaké delší ?? 😃Ty gumy mám do 190 km/h.......
To fija: S tymi vybavami je to tak ako si to napisal, lenze TDI vo vybave Classic v ponuke nemaju, ako to je v skutocnosti to neviem.
1. Jízdní vlastosti můsí být zákonitě horší, to je přirozená vlastnost únavy materiálu. Ty jejich změny nevnímáš, protože jsi pořád v kontaktu s vozem. Sedni do toho úplně stejného modelu nového u prodejce, projeď se a uvidíš. Apropos, vnímáš že tvá partnerka stárne... Snad podle fotek, že?

2. Jak poznáš Sachsy při jízdě? Velmi jednoduše, bude tě to mnohem více bavit a budeš mít jistější pocit. Menší náklon vozu v zatáčkách, jistější reakce na úhybný manévr, velmi snížená nervozita vozu při podélných vlnách v zatáčkách na dálnici, trošku menší spotřeba, díky nižšímu aerod. odporu pod vozem. Ano, bude to nižší, ale pouze o 3cm, 3cm je prd, tedy ovšem pokud nejde o naši chloubu, že? Nedá se řící, že to bude tvrdší, co do rázů, spíše auto bude trochu tužší, ale ta změna je velmi nepatrná. Předestírám, tento podvozek není žádná sportovní brutalita, je to takové slabší medium - ideální na běžné ježdění a za tu cenu velmi dobrý kompromis. Nevím, jak bych jeho vlastnosti lépe vyjádřil, věř mi, znám jej a vím co udělá a co ne. Jako gesto mohu učinit nabídku, objednáme, namontujeme a když se nebude líbit, vrátíme vše zpět.

3. NCT5 nejsou nejtišší pneu, otázka ještě je, jaký mají rychlostní koeficient..
Taky mě Fabie překvapila, na malé auto jsem měl na 80% pocit, že jedu v autě větším Octávii. Taky si myslím, že z hlediska image je Octávie trošku víš než Fabie.
ATX, jízdní vlastnosti vnímám opravdu pořád stejně.....20 tis kč za tu sadu mi nepřipadá tak moc, výměna jen originál tlumičů by stále zhruba stejně ........Jak to pak na cestě poznám ??? Bude to tvrdší na dírách a malých nerovnostech ?? Nebude to nižší ?? Přece jen, je to Kombík, já to na WRC Rallye brát nebudu 😃 Gumy mám Good Year 205 NCT 5, ty by měly být tiché dost........
No Octavie je jednoznacne auto o tridu vys nez fabka, takze pokud dojde na mereni metrem mela by byt vitezem co se rozmeru interieru tyce. Ja sedel ve Fafii sedan a jenom me osobne subjektivne prijemne prekvapila. Muj osobni nazor.

Z hlediska Image je zase lepsi jezdit s autem co sdili podvozkovou plosinu s A3 s Golfem4, nez s automem co se deli o podvozek s Polem. Je to vec nazoru. Na druhou stranu kdyz to clovek narve pod vlak nebo Liazku tak je stejne jedno v cem sedi.
Jasně, kufr a možnost vytvořit prostor kufr-složená zadní sedadla. Nicméně i v pozici řidiče je Oct. na šířku malinko větší. Jak je to na zadních sedačkách - nevím, nikdy neseděl déle než minutu. Na druhou stranu, pravdou jest, že Octávie je už trošku starší model, a právě proto v ní vidím výhodu menšího zajmů závistivých sousedů - méně "nechtěných" oděrek od klíčů na laku, atd..
To Autokomplex: To mas s tim prostorem ale na mysli kufr a ne vnitrek, ze jo? Ja teda nepostrehl nic ve smyslu Fabie mensi a Octavie vetsi interier. Subjektivne spis naopak a to nevlastnim ani jedno z obou aut, takze hodnotim opravdu podle pocitu v aute.
To Dar: Na svezeni je TDI a SDI nebe a dudy.

Pokud si koupi SDI at uz nikdy nesedne do TDI(pokud tak jiz neucinil) nebo pak spacha sebevrazdu. Pokud ale vyznava dodrzovani dopravnich predpisu a nepredjizdi(ono to s SDI skoro ani nejde) pak at si ho koupi.
OCTÁVII. Kvůli prostoru, lepší prodejnosti ojetiny, možnosti sehnat levné ND.
Octavie ma uz na rok 2003 nastupce, takze se jedna o vybehnuty model. Uz ji delaj od 96ho.

Fabka je po vsech strankach novejsi a hlavne aerodynamicky mnohem tissi. Octavine tahne a huci kolem dveri ve 150 jako ve stary stodole!! Naposled jsem si to overil tento patek v RSu.

Porad stejny. Na druhou stranu bych ale pri nehode sedel radeji v Octavce, tak nejak verim ze tam je vic plechu, no nevim co je tuzsi?! Z hlediska "dyzajnu" je jasnym favoritem Fabka natoz v kombiku, ta je fakt povedena.
Mám 550 tisíc na nové auto. Vybírám mezi Fabií Combi 1.9 TDI PD Elegance a Octavií Active 1.9 TDI 66kW. Octavia budí sice dojem většího a dražšího auta, ale Fabie je zase konstrukčně a bezpečnostně vyspělejší, navíc s lepším motorem. Co byste si vybrali vy? U mě zatím o chlup vítězí Fabia.
no za tu prachy to nebude zadnej zazrak, ale ucel to asi splni. Lepsi nez ojete letni gumy ...

Samozrejme, cely komplet se da poridit i bez Skoda akci, a to tak, ze levneji. Se srovnatelne kvalitni gumou. Napr. Matador MP 56 Silika+ maji v Globusu za cenu 1799,- a disk stoji max. 1000,-. Za vyvazeni a obuti jednoho kola das max. stovku, mozna ani to ne, takze do 2900,- za komplet kolo. Na jezdeni do 100 km/h to bohate staci, vic na snehu stejne jezdi jen zavodnici. A na mokru muzes jet vpodstate jak chces ... a jak si troufnes 😃)
SDI je motor stejny jako TDI, akorat bez turba. Nizsi tocak, ale zase lehci zprevodovani. Na normalni jezdeni staci a spotreba je podobna jako u TDI. Zavodit se s tim ovsem moc neda. Rozdil cen SDI a TDI 120 tSk je trochu moc, to nebude ve srovnatelne vybave - skoro bych rekl, ze levnejsi SDI je Classic a drazsi TDI je Ambiente.
Zaslechl jsem, že Škodovka nabízí zimní pneu v nějaké akci za 3200 Kč/kus = pneu + plechový disk + obuto + vyváženo. Nevíte někdo zda a) je to pravda b)pokud ano jaké jsou to pneu (značka, dezén)??
Abych se vratil ke svemu profesnimu vzdelani: plati zakon akce a reakce, tudiz sila pusobici na oba vozy je stejna. Jeji ucinek na lehci vuz je samozrejme znatelnejsi. Protoze se jedna o srazku vyrazne nepruznou, dalsi uvahy jsou spekulativni. K obecnejsi zaverum lze asi prijit, pokud je pomer mezi hybnostmi vozu vyraznejsi. Pokud jsou porovnatelne, muze to byt podstatne slozitejsi (napriklad Huf narazajici ve sve cestovni rychlosti do Octavie nejakeho kochajiciho se rekreanta).
Kamos si chce kupit SDi ja som ho od nej spociatku odhovaral, ale po tom co mi povedal, ze rozdiel ceny medzi SDI a TDI (66) je 120000 Sk, tak som mu musel dat za pravdu. Mozte mi tu nieco k SDI napisat. Dakujem Dar.
Diamant
Lenže ak má auto , tak tie hovoria o jeho schopnosti pohltiť svoju Ek. Samozrejme, že ťažšie auto jej musí pohltiť viac. Ale je na to konštuované. Inak by nemalo toľko *. A práve o to ide. Je schopné pohltiť viac energie. A navyše do zrážky odovzdá aj viac svojej pohybovej energie, než mu odovzdá to ľahšie vozidlo, ktoré je konštruované na pohltenie menšieho množstva energie.
zoom> Zamysli se. Je to až stupidně snadné na pochopení. Při nárazu do zdi jsou menší vozy ve výhodě, protože jejich přední deformační zóny musí pohltit menší Ek. V provozu při čelním střetu (o to hůř pro offsetu) je to naopak. Težší vůz předá část své kinetické energie tomu lehčímu a ten pak musí absorbovat nejen všechnu svou, ale i část Ek protijedoucího vozu.
No, pokud ma do zdi, tak do 1000kg to nemuze byt horsi.
No pokud se teda auto s 1300kg pri tom narazu nerosype! 😃)
To bude podobné. Záleží na hmotnosti. Pokud se srazí auto se ** a 1000kg s autem se ** a 1300kg, vítěz je jasně ten těžší.
Az v roku 2003? Tie posledne kozmeticke upravy Octavie boli ozaj minimalne a pozeram, ze Octavia nema zverejneny ani CrashTest (ako napr. Fabia), a asi nie je perspektivna. (Neviem ci CrashTest nerobili alebo neuspela - zeby zatienila koncernoveho kolegu a preto ho nezverejnili dost pochybujem). Trochu sa mi zda, ze Skoda nechava Octaviu dozit a maka na novom. Takze kym sa jej dockame, tu dnesnu trosku prepudruje a zas trochu vysrubuje cenu. Inak, co myslite, je bezpecnejsia Fabia, alebo Octavia?
1. Ty zvuky mohou mít mnoho příčin, jak už jsem psal, musel bych projet. Každopádně to může dělat axiální ložisko v horním uložení tlumiče.

2. Jestli máš 105tis. km, jsou ty tlumiče v pr...., i když bys jezdil jenom po dálnici. Jízdní vlastnosti toho auta musí být katastrofální, ale vzhledem k tomu, že změna nastala postupně, nepostřehl jsi ji.

3. Vrzání při pérování dělá zatuhlý spodní čep na rameni, nech jej namazat, nebo jej budeš brzo měnit.

4. Hluk pneu je dílem jenom a pouze pneu. Zkus nějaké méně hlučné, čili měkčí směs.

5. Stabilizátor je jenom jeden, čili předpokládám, že ti měnili pravý držák stabilizátoru se silentblokem.

6. Jestli chceš podvozek s tužší charakteristikou, kdy se auto přestane vlnit a prujezd zatáčkoukou je hodně jistý i při vyšší rychlosti, doporučuji celou sadu SACHS -30mm(lumiče+pružiny). Cena jest 18.917,- bez DPH. Pokud by jsi měl zájem, dej vědět na info@chiptuning.cz
Jka už jsem ti jednou popisoval, tak mi při rozjezdu občas něco hodně kovově klepe někde vpředu, subjektivně spíš vpravo nebo uprostřed. Je to tak jednou za měsíc a spíš po nějakých manévrech na parkovišti a pod. Při minulé kontrole při 90 tis jsem nechal vyměnit pravý stabilizátor.........a nic. Tak jsem požádal o ´kontrolu tlumičů teď, t.j. po 105 tis. Ty dva přední už jsou na grafu označeny jako DEFECTE. Jinak žádné převratné změny v chování auta nevnímám, občas to vpředu při pérování trochu vrže, ale gumy se sjíždějí normálně. Co bych od nových tlumičů čekal ?? Podvozek mi připadá dost hodně houpavý a přenos hluku od kol ve vyšších rychlostech je taky dost výrazný - zvlášť beton kolem Brna.....😃)
1. Nebude se to rapidně zhoršovat, spíše už to bude mít pomalejší tendenci. Jo holt 50 a 60%, to už není to co to bylo, otázka je, jak moc ti současné jízdní vlasnosti vadí či nevadí...

2. Otázka "co koupit?" je hodně široká. Spíše je důležité, co od toho očekáváš?
Je tady ještě někdy ATX ??? Na diagnostice mám přední tlumiče kolem 50%, zadní 60% . Mělo by to ještě vydržet ??? Nebo rychle vyhodit ?? Co koupit - je něco objektivně přínosného oproti původním originálům ? Mám kombi 1,8 T, jak si možná pamatuješ........
moje skušenosti jsou takové😒br />
VW polo 1,9 TDI spotřeba asi 3,5 l do prvé výměny (15 000 km), VW Bora 1,9 85 kW PD do 15.000 km žádný úbytek. Na tom polu se to pak usadilo, spotřeba oleje se zmenšila.
Jo fakt je ze jsme meli sluzebni Vectru combi, 2.0DI a ta zrala tak 0,5l /1000km... najeto neco kolem 47tis.
Diamant
Konkurencym modelom to nie je.
Ale jo. Opel 2.0 DTI. Já ho mám v Astře G Caravan. V příručce píšou taky tak šokující hodnotu - až 0,7/1000 km. Ve skutečnosti tolik nežere, i když průměr 0,3/1000 km za prvních 17.000 km je taky hodně, nejen na lidi zmlsaný TDIčkem od VW. A na týhle hodnotě jsem se shodnul s několika dalšíma lidma, co ten motor Astře nebo Zafiře maj, ať už v ČR nebo v SRN.
V servisu mi řekli, že je to u SDI normální, údajně až do 20 000 km mohou žrát olej a dokonce až 0,75l/1000km. Jinak 2litry, ketré tam manželka dolila byly moc, 1l museli zase vypustit. Bratranec má Fabii SDI 12 000km, hned se šel podívat, chyběl mu 1l oleje.Tenhle problém mě zaujal, tak jsem se vyptával, jestli takovouhle spotřebu mají i jiné motory a zatím jsem na žádný jiný diesel nenarazil.
mohu potvrdit, mám najeto 30 000 s TDI a nemusel jsem dolévat ani kapku oleje
Neoddiali sa to nahodou z dovodu uvedenia nejakeho konkurencneho modelu inej znacky koncernu?
Diamant
Nečíta to tu ešte Peter Barák? Mal by som na neho otázočku, či už nevie, ako vyzerá nástupca Octavie, ktorý príde v roku 2003? Viem, že sa na ňom už vo veľkom pracuje. Hoci možno sa to oddiali. Lebo ... Viac nesmiem. Sľúbil som.
To oktan: Tak v tom jsem se nejak ztratil.Bud jsi me nepochopil - teda jako vtip pekne blby. Nebo jsi nebetycnej rejpal - no a to je zlo, ale to chapu. Jinak proste mam radost ze jsem potkal podobnyho typka jako ja a ze jsme se svezli... ale tam ten mail pred tebou ze se asi moc nesnazil... Ale jsem na polovicni ceste toho manika sehnat... Tak pak to bude ISTOTA: Dam ti vedet, jiste te to zajima stejne jako me... 😄)
to peca: nejsi nahodou peca z nwt?
Je potřeba to protáhnout ještě kousek dál - do Napajedel, kde se potkáš jak s Hufnáglem, tak i s jeho kamarády - např. jeden z nich v červeném Cliu Tě předjede osmdesátkou před dvojitou zatáčkou a hned po 200 metrech odbočuje vlevo a protože mu jede naproti kolona, brzdí i ty, které tak frajersky zmáknul 6 vteřin předtím. S Octavií bohužel jsme ještě neměl tu čest, protože jeho auto nenosí asi žádnou reklamní upoutávku.
jak je to mozne? ja jezdim do zlina velmi casto, ale vas dva tam nejak nepotkavam. jezdim vetsinou po ulici od holesova a u 21. b zahnu doprava smerem na otrokovice. chci vystoupit z anonymity.
No co mohu si za to sám !!! KDYBYCH já .. na Hufnágla neblikal těmi dálkovími a nejel za ním !!!!!
Nechi a nemám čas na pravop"y"s . Ne byla to tmavě modré barvy. ps: Nemohu jsem odhalen !!! úplně bez intimity prostě skoro každý týden potkávám ... jednou ve škole, u diska v servisu na cestě TADY NENÍ ANI TROCHU SOUKROMÍ .
Howard
Mily OCTAVIE, nejak te nepoznavam a nevim, jestli je to tim, ze jsem tu tak dlouho nebyl nebo jestli's opravdu tak zmenil svoje prispevky. I kdyz na druhou stranu i pri jine forme je obsah podobny a jsem tomu celkem rad 😊
OCTAVIE> Byla ta Superb červená? BTW, piš líp. Umíš to!!!
Nemas pravdu, mne Michal origos chip nechal (e😜licitne sa spytal, ci ho chcem). A nestalo to 22kkc ale len cca 15.
A ještě jeden dotaz !! Proč si všichni chip tuningové firmy vezmou cca 22 000kč za nový chip !!!!! do TDI !! a k tomu ti vezmou ještě originální chip §!!!! TO znamená že ten NOVÝ CHIP VYJDE NA CCA 22 000 + DALŠÍCH 15 000 ZA ORIGINÁL === CCA KOLEM 35 000 KČ
TAK PÁNOVÉ !!!!! JÁ JSEM V PÁTEK JEL 100 KM SE ŠKODOU SUPER B !!!!!!! ANO !!! JEDNA UŽ JELA ZE ZLÍNA DO BRNA DÁL NEVÍM protože jela na dálnici pomalu a to se mi nechtělo za ní jet !!!!!!! Mám napsanou značku F - xx xx a už se chystám vypovídat pí Brůchovou ze škodovky jakto že SUBERB jezdí po naších silnicích !!! Jo jinak byla sranda jak po nás ve Zlíně lidi čuměli !!!!!!!
Vypadá to že je Zlín tak malinký že tě asi budu potkávat obden !! 😒)))))))
TEď ve čtvrtek jdu na 120 000 km a Bude se muset měnit vzduchový filtr. Chtěl bych poradit kolik stojí a pokud stojí kolem 400 kč nevím tak bych uvažoval o koupi sportovního vzduch. filtru ten na 1.6 stojí kolem 1300 kč a hlavně se dá vyprat a používat dál. Zajímá mě jestli se nemýlím a není tam víc filtů ?????

1. PILOVÝ filtr - přívod vzduchu do kabiny 2. Vzduchový ( zbavuje nečistot vzduch pro přívod do motoru ) Je to ten který se mění za sportovní ????? NEBO JSOU TAM JEŠTĚ JINÉ FILTRY ??????
ne, protoze to tam davali mechosi, a byla to vymena 😉))) JA jsem nodolival ani deci. Asi malo slapu na plyn, kdyz je to studeny a pisty maji jeste velky vule 😉)))))))
Howard
to fija: Nezapomnel jsi uvest tri vymeny oleje? (jenom pro presnost 😊
mam TDI a za 48tkm jsem nedolil jeste ani deci.
Manželka jezdí 1,5 měsíce s novou Octavií SDI, přesně při najetí 7000km jí začala svítit kontrolka oleje. Musela dolít 2l. Je zajímavé, že mají ve firmě ještě dvě další SDI a stalo se jim to samé a taky při 7000km. Zatím s tím nejela do servisu, ale myslím si že to není náhoda. Nemá někdo podobnou zkušenost?
Fantomas... Hm...

Jinak, s OCTAVIANEM se již osobně znám. Potkal jsem se s ním ve Škodovce ve Zlíně. Pokecali jsme a já zjistil, že to není dement, za kterého jsme ho měli. Je v pohodě, má i pohodové názory a nepřeceňuje se tak, jako tu. Jen ho zajímalo dynamické srovnání jejich Passata TDI 81kW s mou Fabií. Podnikneme.

Přiznal se, že jeho příspěvky byly recesí. Jak vidíte, polepšil se. Ještě tomu něco chybí, ale on to jistě dopiluje.
že by fantomas?

To by odpovídalo oranžově červené barvě...

No kdo jiný než fantomas by sehnal takovouhle barvu?

PeeKaa
cohen-to jo, ale to platilo vseobecne i k jinemu tematu, kde psal, ze ho predjela jen jedina Fabie a to proto, ze to moc nevytacel! 😃) Passat uz jede, ale MB to neni!
jojo, jel pasatem, ale v zadu v detsky sedacce ;o))
Mracek> Z toho co psal OCTAVIE jsem pochopil, ze jel Passatem a ne Octavou...
muzu se zeptat, jestli kdyz mam na prednim kotouci dulek(takova mala prohluben),jestli se to da reklamovat??? neni prvni majitel, a po pravde sem si toho vsimnul az ted (cca 50000) Predem dik!
OCTAVIE-55kW dela zazraky, co? Zkus se svezt z necim lepsim! To ze se drzis Mercedesa, ktery se normalne rozjizdis s lehkou nohou na plynu a ty to tocis, co muzes, neznamena, ze to auto jede stejne jako Mercedes!
Nazdar lidi, mám asi půl roku novou octávku 1.6i Abmiente (služební), najeto jen cca 7500km a před nějakou dobou mi začali ukrutně skřípat brzdy. Projevuje se to při mírném přibržďování, při intenzivnějším brždění je to O.K. Byl jsem s tím v servisu, nechali si to tam celý den a pak mi řekli, že brzdy jsou O.K. Ten maník se mi snažil namluvit, že je to normální 😒. Měl jsem 3 roky soukromě téměř identické auto (stejný motor, stejná výbava) a nikdy jsem se s tímhle problémem nesetkal. Jinak kolega má naprosto identické auto (kupovali jsme 2 do firmy) - a v pohodě. Než to dám do jiného servisu, rád bych věděl, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost. Díky za radu, Michal.
Sakra chlape ses to ty nebo ne?.Priste si namontuj na cumak magnet a budes se ho drzet jako prilepenej 😄))....echm proc si jel s klimou?.....bim aha,asi prselo a ty si odmlzoval co?.
O výkendu jsem trochu provětral PASSATA s mercedesem SLK 200 !!!! Až teď jsem na auto.cz zjistil sakra ten měl 120kw/5300 230/2500 Zrychlení 0-100 km/h [s] 8,2s !!! Při rozjezdu na zelenou jsem ho dokonce mohl na 2° stupeň začít předjíždět ale JAKO NA POTVORU JEL do protivky náklaďák a já potřeboval mnohem víc času pak na 3° jsem se ho držel s pomalým opouštěním a pak už jsem to nehnal jelikož byl konec silnice a dál byl skok cca 8cm na nový povrch nechtěl jsem udělat něco s tlumiči. A TO JSEM JEL S KLIMOU !!!!! TA ODEBÍRÁ TAK 2- 5 kw !!
Zdravím,

vzhledem k tomu, že je podzim a s ním přichází deštivé počasí,tak by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost se silikonovými stěrači. Na stránkách firmy PIAA se zmiňují o jejich vlastnostech, docela mě to zaujalo...má tedy smysl investovat trochu více peněz?? A ještě jedna věc...tato firma vyrábí i klasické H4...tady na MC jsem četl některé názory, které tyto H4 preferují...je tedy obojí dobrá investice do bezpečnosti??
Pre JB: Tá trápna neistota! Ako vtip dobré.
Tipnul bych to, ze vic nechtel. Jezdim s 1.8T a 205 dle tachometru je cestovni rychlost. Sveho casu jsem jezdil s Vectrou 1.7TD a umim si predstavit, ze v nekterych rezimech muze TDI 81KW lepe zabirat - ve strednich otackach na 4 nebo 5 bych o TDI ocekaval lepsi pruznost. Na druhe strane 1.8T jede na 3 150 bez vzrusovani. U techto vozu bude v provozu skutecne zalezet spise na tom, kdo si co dovoli.
kdyz ti to nejede ? 😊
Kdyz tak vidimtuhle ribricku,a polemiku HDI x TDI,nemuzu nez vam napsat svuj pondelni zazitek. Zacal uplne nevine- nahodna cesta od nas z vych. Cech do sevrnich, cesta tamnaprosto hladka vyrizeni sluz. zalezitosti zpet zase v klidu az do Hradce. Tam jsme se sjeli s nejakym vinovym Oktavou 1,8T MBN jeste pred faceliftemkratka-ja sluzebni TDI 110k kombi.Vidim toMBOa rikam si tenpojedeslusne,svezu se budu, se ho drzet. Noa na vijezdu z HK nato zacal slapat,takjastatecnezanima dote 1 vsi jsme prilitli mnohem vic nez jsem chtel, ne ze by to auto nezvladalo ale ma se tak o 100min...,je fakt ze jsme zpomalilitak na 80a pak znova.No a takhle to slo furt az do Kostelce n.O. tam ze jako odboci na pumpu. Ja zajasal,taky potrebovala naftu.Bohuzel jel do nejake firmy pobliz, takze zadne radostne povidanijestli jsmezavodili, nebo jestli to je pro nej rutina jestli mi chtel ujet nebo ne... Ja na jednom miste mel na tacho 205km/h.Abych pravdu rekl,nikdymi sluzebak neprisel liny az ted. Trochu miujizdel, alena ten 40k rozdil ne zas takmoc. Tak mi ted vrta hlavou jestli jsme jen tak jeli spolu, nebo jestli mu to vic nejelo,nebo uz vic nechtel,co ja vim. Mohl jsem ho asi 4x predjet ale ja se chtel s nim jen svest,tak jsem vzdy pekne dobrzdil za nim a pak ho zase honil 😄))) takpul cesty jsem mel"hubu od ucha k uchu" proste tenhle typek mi udelal radost jako uz dlouho nikdo
Hurá OCTAVIAN sa nám konečne vrátil,tak čakajme až sa rozhovorí.Inak asi ten olej určite veľmi moc brzdí v pružné zrychlenie jeho ak milučko nazvanej OCTAVIENKY.
Nazdar, jel jsem tedka s pujcenou Corsou 1.2, benzin 55kW/75k a umim si teda predstavit, jakej "drak" muzes bejt ty se stejne vykonnym motorem v Octavce, ktera je 1,5x tezsi... 😄)))) Jo, dokonce i 160 to jede ...
Hmm, i cestin uz je lepsejsi. Ze by nejaky letni kurz? 😊
Asi se naucil uz i ovladat klavesnici...😃)
Tak prece jenom je to on a ja tomu moc neveril...😃)
Jeee, OCTAVIE je zpátky .. 😄

VITEJ! 😃)
Zajímalo by mě jak se stát HUFNÁGL motor sport členem ???? Äbych dostal nálepku na zadní sklo ??? Co je potřeba ??? Rychlé auto mám a myslím že i rychlejší než odtatní členové !!!!
Tak si tak jedu po městě vklídku kolem 2000 otáček odbočím a protože jsem VELMI POZORNÝ řidič tak se dívám jak se ženu šílená Fabie oranžově červené barvy a celá vypurílovaná že se leskla maska chromu TEN šílenec kolem mě prosvištěl aspoň 80 km/h s kopce do křižovatky a pak náhle asi po 40 m zastavil pro dbočení !! No řekl jsem si že se na toho šílence podívám jakmile mi sklapal zelená tak jsem vyrazil delší cestou. ˇŠlápl jsem na to i když vím že má Octavienka má olej už značně k 15 000 km tak mám měnší výkon a vida kdo to byl . ?????
Trochu dotaz mimo. Nevite estli se lisi svetlost (resp. tlumice) v zavislosti na vybave. Tusim, ze 1.9TDi bude mit jinacejsi tlumice ne 1.4. Ale mam na mysli kuprikladu 1.6i Classic a 1.6i Ambiente. Abych vam rek, proc me to interesuje: Kolega totiz utrhl ten plastovej "spoiler" na hrbu pres kterej jezdim denne a jen vim ze musim pomalejc a bez brzdeni (von jel urcite jak prase). No ted tvrdi, ze to mas niz, protoze ma zakladni verzi, kde jsou i horsi tlumice. No me se to jevi jako blbost... Co vam? No a jeste jeden posteh k "novejm" Oktavkam. Gdyz sem u stare menil zarovku v hl. svetlech, slo to bezproblemu. Ale ta nova plastova (drive gumova) krytka je peknej smejd. H4 jsem menil jen jednu a mam pocit, ze este tak jednou a muzu jit pro novou. Fsimli ste si toho taky?
Tlumene i parkovacky = jedna kontrolka dohromady.
Diamant
Chcem sa opýtať majiteľov Octavií od MR 2001 (facelift), či majú na prístrojovom štíte iba kontrolku tlmených svetiel, alebo aj kontrolku parkovačiek?
Pánové,moc se omlouvám že ruším vaše kruhy ale kámoš prodává novou pneu na oktávu,nějak mu prostě ten jeden kousek přebývá.Je to MICHELIN-PILOT 205/60 R15 91W.Původní cena 8500 ,teď je ochotnej jít na 5000,takže pokud by měl někdo zájem ať tady nechá zprávu,dík.
K te hlucnosti... Jezdil jsem se sluzebnim Focusem v TD (myslim ze taky 66kW)... z neho kdyz jsem prelezl do octavky (samo taky TDI) - to bylo. Motor jako by tam ani nebyl.
Ale u toho dieselu tomu tak nebude.
kim> nezapomínej taky, že pažouty mají odjakživa dlouhý převody na pohodlno, kdežto oktávky zase naopak kratší ...

mám 406ku v benzínu a kolega se 74kW oktávkou je stejně rychlej, spíš mi ještě na zrychlení ujede ...
205/60 15". POšli mi email na info@chiptuning.cz, udělám Ti nabídku.
Caute,

bohuzel jeste pred zimou se mi podarilo ojet letni kola a tak bude meset menit jeste ted. Poradte mi nejaky rozumny gumy. Doted jsem tam mel Dunlopy 2000 a byl jsem spokojen (najel jsem s nima cca 7Ok). No a gdyby ste vedeli o nejakejch primo v Brne, bylo by to vubec suprovy. Thanx
K predoslemu prispevku> Zrejme na tej predvadzacke mali nove auta. Ako je zname, diesel sa zabehne po peknych par tisic km, takze by som neposudzoval prisne jeho parametre v novom aute. Pekne ma vzdy vie vytocit v roznych testoch, ked testuju nove auta, a robia dalekosiahle zavery na temu zrychlenie, spotreba atd. na novych nezabehanych motoroch. V tomto mozno argumentovat a porovnavat len pri dlhodobom testovani, napr. testy na 50 tis.km a pod.
Tak měl Pugeot předváděcí akci. Svezení zdarma a navic slosovaní. Pugeot není zrovna moje krevní skupina ale připadlo mi zajímave porovnat ten jejich HDI s mojí Oktávkou. Mam TDI66 ročník 1998. Musel jsem si chvíli počkat než na me vyšla 307 s 81KW. První dojem po nastartovaní byla výrazně menší hlučnost (a to velmi výrazně). Po rozjezdu se choval motor velmi podobně, zátah od 1500 ot., reakce na plyn (stejná nepatrná prodleva turba). Ale za značkou konec obce mě čekalo překvapení. Na trojku plný plyn a vlažný zátah. Nevím jestli je to zpřevodováním ale moje TDI 66kW mě tedy zamáčkne do sedačky citelněji. Při 130km/hod je ale to ticho neuvěřitelné, dokonce i ten aerodynamický hluk je snad poloviční. Brzdy v podstatě stejný nástup, řízení příjemné. Skusil jsem ještě dvakrát zpomalit na asi 70km/hod a na trojku to prošlápnout, ale teda nic moc. Protoze má papírově o 20 koní více tak jsem byl tedy velice zklamán.

Potom jsem usedl do svojí Oktávky a ten hluk motoru se mi zdál neuvěřitelný. Hlavně na volnoběh a při staženém okénku. Po těch letech jsem na to byl tak zvyklý že jsem to prakticky nevnímal.

307 je docela zajímavé auto, dost místa k sezení a průměrný kufr. To je slabina, moje rodina by se tam při cestě do Chorvatska nevešla. Prostě Oktávka je pro mě nejlepší. Jenom ten motor by mohl mít hlučnost jak to HDI ale zátah samozřejmě TDI
Brzdove kotouce jsou bolistkou Octavii.Sam jsem menil na konci/a v ramci/ zaruky v sedesati tisicich.Najel jsem na nich patnact tisic a vibrace se ozvaly znovu.Sel jsem do stejneho servisu a opet mi je zadarmo! vymenili, i kdyz mam uz ctyri mesice po zaruce.Ted mi tam dali nejake lepe dimenzovane, ktere by pry mely vydrzet dele.Udajne se to projevuje jen u dieslovych Octavii, ktere maji tezky predek.Nevim, v Brne u ROSE mi rekli, kdyz jsem reklamoval kotouce, ze mam doslova cituji...radoby odbornika...sisata kola.Tak jsem jel do Olomouce k Frommerovi a tam jsem opet pochodil.
Diamant
Pri porovnávaní treba brať do úvahy, že 1,8T nie je atmosférický, ale prepĺňaný motor. Čiže ako keby mal omnoho väčšiu kubatúru. Bežné motory 1,8 majú výkony tak okolo 85 kW a nie 110 kW (resp 132, 150 kW). Myslím teraz všeobecne. To turbo robí zázraky ale aj náležitú cenu. Samozrejme aj ten 20V rozvod niečo stojí. Pri turbe to však nepovažujem za takú nevyhnutnosť, ako pri atmosférických moderných vysokovýkonných motoroch, ktoré dosahujú už pomerne vysoké otáčky oproti svojim 8V kolegom.
to rands: Dobrý vědět, kam nejezdit - v těch Stodůlkách jsou asi pěkný gauneři. To se jako v dešti nesmí brzdit? Já jsem reklamoval zvlněný kotouče už několikrát a vždycky bez problémů. Ptal jsem se, proč to tak odchází a řekli mi "to víte, zabrzdíte, je to rozpálený, pak vlítnete do kaluže a je to..." a bylo to - měnili v rámci záruky a ještě mi umyli auto. I zevnitř.
Material u Skody nepatri k tomu nejkvalitnejsimu, proto je treba lepsi vymenit ty kotouce za jinou znacku! Kotouce mi vydrzely na Felicii 100tkm, coz je v porovnani s vama vic nez dost, je to ale zajimavy, meli by to vymenit!
Měl jsem ten stejnej problém. Záruka, 30k najeto. Vibrace při brzdění. V servisu Auto Styl Stodůlky tvrdili, že jsem vjel s rozpálenýma kotoučema do vody. Pak se ty vibrace ustálily a já v 99k kotouče vyměnil za italský Bremba od Elitu. Na těch už mám 40k a jsou v pohodě. No a nedávno jsem se dal do řeči s přijímacím technikem u Auto JArov a ten tvrdil, že zvlněný kotouče v záruce v pohodě vymění zdarma.
Včera jsem byl po 30000 km servisovat /TDI 81 /. Navíc jsem cítíl při brždění vibrace, tak jsem jim řekl ať se na to taky mrknou. Cenu odhadli na 7000. Když jsem si byl auto přebírat, tak jsem se nestačil divit. Cena opravy 15 000 Kč - museli prý vyměnit kotouče, který byly tak zvlněný, že se nedali zbrousit. Samozřejmě jsem se zeptal jestli to není nějakou konstrukční vadou. Na to mi odpověděli, že určitě ne, že spíš moc brzdím!

Což je podle mě blbost.

Zaznamenali jste někdo něco podobného?
Ani by me nenapadlo ty motory srovnavat. 1.8T se skutecne chova jak papiry naznacuji - velky kroutici moment od nizkych otacek. Pokud ji prisplapnes na 2, tak se i neco deje. Podle meho nazoru 2.0 je jen otazkou ceny (ale vzapeti i vyssi spotreby a dani). Podle meho nazoru je zaklad 1.6 a pak bud TDI nebo 1.8T, 2.0 neni varianta. Pokud chces sviznejsi svezeni 1.8T, pokud chces cestovat rozumnym tempem, tak TDI umi vse co potrebujes.
tomcat> 1.8T táhne od 2 do 7tisíc velmi solidně. 2.0 táhne kolem 3-4 průměrně. Je hlučnější, víc žere a je vůbec na prd. 1.8T má navíc delší převody, takže 170 na III.prudkost je pohoda a tím pádem na dálnici auto na V. při 160 moc nežere. Točí asi 3.800 (nevím, už jsem s ní dlouho nejel). Porovnávat 20V turbo (1.8T) s 2.0MPI je hloupost. Je to jako čokoláda a *. Z dálky stejná barva a tím to hasne...
1,8T. Je ve všech parametrech lepší..........
to Diamant: No to je jednoduchý. Řešil jsem, co raději koupit. Papírově je 1,8T určitě lepší, mě zajímalo, jaký s tim má kdo zkušenosti. Často je to tak, že takový ty nic moc motory nabízej docela pohodový svezení (tah odspodu, nízká hlučnost), zatímco ty nabroušenější táhnou, až když je vytočíš na 4 tisíce otáček. Pak musíš jednak pořád řadit a jednak už to řve.
Nema nekdo nahodou zkusenost s dodatecnou instalaci ci ozivenim "velkeho" info displeje mezi budiky ? Mam Octavia 1.9 TDI MR2001 Elegance, kde jsou informace od palub.compu dodavane na maly LCD displej ne levem budiku. Je to male, necitelne a nehezke, proto uvazuji o moznosti nejake dodatecne doinstalace ci zprovozuschopneni (pokud to jde) velkeho "sviticiho" info displeje uprostred obou kulatych budiku... Jde to ? Ma nekdo nejakou zkusenost? Co to stoji ? Diky za jakoukoliv informaci.
Diamant
Pred akou otázkou to stojíš? To je predsa jasné. 1,8T. Jednak je úspornejší, omnoho pružnejší a tichší. Keď raz budem veľký, tak budem takú Octaviu raz mať.
To Cokes: Varianta a+b. Rád si uschovám pekný obrázok a v pripade potreby nechám ešte raz vyrezať niekde na Slovensku. Ale aj rád Ti Tvoje náklady uhradím ak mi to vyplotruješ ,lebo ja by som musel zase niekoho otravovať a ten by mi to určite zadarmo nespravil. Tak môj záver je varianta a+b ak s tým nemáš problém.

Email na mňa je: barano_m@ebo.seas.sk

Tak zatiaľ dík a majte sa všetci dobre
To autko, fija: Dík.
Hufe, pocuj, nie je tam to kridlo na zvysenie pritlaku pri vyssich rychlostiach? Lebo ak ano, malo by vedrzat aj keby si sa nan zavesil. Ale take kridlo urcite nie je prilepene na karoseriu. BTW asi musis nosit so sebou stale fotak, alebo cakaj pred servisom, on sa urcite vrati.
Presne tohle jsem resil pred cca pul rokem. Vyhrala 1.8T. Naprosta spokojenost. Tichouckej, prumerna spotreba podle jizdy 7 - 9 litru. A navic ten vykon. S timhle autem se opravdu predjizdet nebojim. Za 40t rozdilu v cene to rozhodne stoji.
neni tissi, neni pohodovejsi. Ma vyssi spotrebu, horsi tocak a je hlucnejsi. Holt ma svy nejlepsi roky uz za sebou ....
to all: Prosím o radu. Vím, že 1,8T je silnější, modernější a všeobecně zajímavější, než "ověřený" dvoulitr. Mám ale pochybnost, jak je to s hlučností. Není 2.0 tišší a všeobecně pohodovější? Díky.
kléber krisalp 3 je moje volba pro letošek 😄 a snad i další sezony 😄
huf> hezkýýý 😄
ovšem tvoje promeškání této legendární postavy je vskutku trestuhodné 😄
matuS
hufe no vidis, nemozes tak rychlo jazdit, lebo ta fabka na to proste nieje stavana, ked prud vzduchu urval kridlo 😄))
ale jo, proc ne ? Polaris si klidne kup. Jen pak doporucuju na snehu neprekrocit stovku a v brecce 60-70 .... ale ja jezdim zrovinka takhle, a vpohode. Mam Matadory MP 56 Silika, a naprosta spokojenost - na priblizovani. Na zavodeni na snehu ale nejsou! Ovsem jsou o tri rady lepsi nez letni gumy a za 1750 Kc/gumu - no nekup to 😃)
Dnes jsem byl u Samohýla lepit křídlo (upadlo) a montovat ještě někajé pytloviny atd. Sedím tak u příjmu zakázek, čekám na své auto a najednou příjde k pultu takové divné individum. Cca 190cm, vychrtlý, blond (ten obličej už jsem znal z auta, když jsem se s ním honil) - prostě divné individum. Pak to promluvilo. Jako bych slyšel OCTAVII. A byl to OCTAVIE. Venku stála jeho GLXi 55kW (prokazatelně - jedna koncovka výfuku) Octavie s chromovanýma klikama a bílou rybičkou vpravo na zadním nárazníku. Blekotal něco o oleji, že tam dává 5W40, což přejímací technik hodnotil lehkým úsměvem, avšak proč by ho tam nedal. Pak jsem volal Michalovi, že ho mám, Octavie však zatim vyšel ven a v zápětí zmizel. Chtěl jsem s ním pokecat, ale nepovedlo se. Že by se bál? On mě přitom ale ani nepoznal.
Polaris nebrat.
Zima na krku a zase koupě zimních pneu.Měl jsem dost drahé Michelin XM+S 196-65-15 no klasický rozměr Octavia.Spokojenost v horách byla,ale vydržely jen 30tis.Nejsem žádný závodník.Letos v létě jsem je dorazil.Na čem jezdíte v zimě a jak to jde?Co Barum_Polaris?
muj atx tuning ma delku 9-22cm a tloustku 2-3 cm podle nalady
a) pošlu ti *.CDR soubor a necháš si to vyříznout - zadarmo

b) pošlu ti to vyřezané - poštovné, nevím kolik může stát doporučený dopis na Slovensko? 30? (plus dejme tomu 20,- za ten kousek fólie) 😄 nechci z toho dělat žádnej business, onehdy toho chtěl Michal vyřezat víc, ale nějako jsme se k tomu nedostali...
To Cokes : a zač to hříbě,pane???? Ja by som aj záujem mal.
Můj ATX TUNING má cca 20 cm délku a 6 cm výšku.
Kdybych neměl Hufnágla... A nemáš nějakou miniaturu, že bych ji tam přihodil k tomu Hufovi?
Já jsem taky viděl Vento s pardubskou značkou a neumělou kopíí "mojí" decentní samolepky "ATX TUNING"... ten maník to asi oměřoval na mým autě blbou šuplérou 😃)... BTW nechce ji někdo taky? Lepí se na zadní sklo, je zrcadlově obrácená, AT je kovově stříbrnou, X jasně červené a TUNING pod tím bíle. Přesně tak, jak je to na stránkách www.chiptuning.cz (akorát, že ta černá nebyla přes sklo vidět, tak jsem to udělal bíle).
Tyjo, ta Oktavka 1,4 je fakt drak!! Jede jak krava! Dam na ni alespon devatenacky, poradny kridlo dozadu pudu s ni na okruh!
Mam taky dojem, ze podla nejakej vyhlasky, ak je auto vybavene prednymi aj zadnymi hmlovkami, tak zadne nemozu svietit samostatne iba sucasne s prednymi.

Ja mam v A4 dve tlacitka - na predne a zadne, a ked zapnem zadne, automaticky sa mi rozsvietia aj predne + rozsvieti sa kontrolka prednych hmloviek.
hmm it seems so.
don´t know, maybe some selfmade...
Cau Michale jenom takovej detail... v patek jsem na kounicce videl stribrnou oktavku, zrejme rok vyroby 2000+ (facelift) a na zadbich dverich pod nplastovym lemem mel peknou decentni nalepku atx 😄 btw to byla 1.9 TDi 81kw
no jeste je mozne, ze to skubani je protaceni kol. Mi to na mokru na dvojku dela taky to same, poskubava to, jak se obcas kola chytnou a pak zase utrhnou ... ale mam jen chipnuty TDI, tak u 1,8T to muze byt jiny ...
Diky vam za namety. ted si vzpominam ze by to asi opravdu mohlo bejt tou teplotou motoru, ale ten filtr skontroluju radsi taky! Jo a stou rychlosti, to bude peknej kotel hrabat se v PP v takovym kalupu, ale vyzkousim 😄.

A jestli se este muzu zeptat, jaky nejvetsi kola dou na oktavku narvat bez vytahovani blatniku a podlozek?? mam 16" 205/55 (na 7,5" rafcich (bez limce) a myslim ze by mozna slo i na 225.. Mate nekdo zkusenost? diky a cus!!