Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

1999 komentářů

chtěl bych požádat o zkušenosti majitele

těchto vozů.Mám zájem o jeho koupi.

Spotřeba,poruchovost,jízdní vlast.
JTF
Nedokážu to asi dost dobře popsat, na karburátoru někde zboku je přišroubovaná taková černá krabička z umělé hmoty. Všechny 4 šrouby jsou zaplombované. Prý se musí měnit celý díl, který ale stojí 15t.Kč. Dá se ale sehnat starší za cca 1-5t.Kč. Problémy vyvolané škrtící klapkou jsou mj.: samovolné zvyšování otáček na volnoběh, někdy motor chcípne, jindy tam jde moc paliva(dusí se),atp. Ale samozřejmě netvrdím, že máš zrovna tento problém, ale prý je to poměrně časté u starších aut.
wolff
Kamil vyšel do protiútoku, chudinka.
Diagnostika na Lambdu vubec nic neukazala. V jakem smyslu skrtici klapka co pravdepodobne (konkretne?) Dik
JTF
Co Ty chudáčku pohledáváš tady?? Na ty Tvoje bludy není nikdo zvědavej. Brava dle TUV za rok 2000 dosáhla hodnocení 3,6%, když průměr závad je 4,7%. Osobně doporučuji motor 1,6 16V. Ale nejlepší je se osobně projet, uděláš si obrázek sám.
To Hudy:doporucuji silne VW,nebot od Fiatu muzes cekat jen zklamani.Radeji si priplat na VW,nebo budes nestastny.Pamatuj,kdyz fiat,tak jedine novy-zivotnost tak tri roky/myslim bez problemu/,tedy jestli Ti nevadi,ze vsechno povrzava a skripe uz u noveho.Pokud chces auto do 200 000 Kc,doporucuji Feldu dva roky starou,pomerne slusne zpracovani a bezproblemovy provoz.Zvaz to...
Mno jestli sezenes Bravo s 1,2 motorem do 200 000 Kc tak smekam ...
Ahoj vsichni, mam uz dlouho F tipo a chtelo by to zmenu. Ne ze by mi Tipo neslouzilo, dokonce je v solidnim stavu, ale preci jen jsem zacal hodne jezdit a uvazuji nad autem tak do 200 tis. Kc. Zatim jsou mi kandidati Bravo, WVento, Opel Astra, Peugeot 306. Jaky motor u Brava doporucujete? Staci ten 1,2? MF pise na mozne problemy s motorem 1,6, co je na tom pravdy?Diky za info.
JTF
Možná máš problém s škrtící klapkou, nebo lambda sondou.
Můžeš mi Peťáku říct něco o Fiatclubu 600?

Díky j.bad@razdva.cz
Tak já se taky přidám ... nemá někdo z Vás pravé přední světlo na Tipo (1991) s manuálním naklápěním - možná b ystačilo jenom sklo, jde-li vyměnit samotné. Díky varenka@post.cz
Zdravím příznivce Fiatu. Vím, že to tu není žádná inzerce, ale kde jinde shánět věci na Fiata než zde. Sháním střešní nosič na FIAT TIPO 5dv. i starší, tak do 800-1000 Kč. Pokud někdo má dejte prosím vědět na fupa@razdva.cz.

Mám ještě jeden problém se svým "Fidem". Je to 1.6i DOHC a při jízdě se mi sem tam na chvíli rozsvítí kontrolka vstřikování. Nevíte někdo co by to mohlo být. Prý snad vadné čidlo teploty nasávaného vzduchu ??? Dík za odpovědi.
Sorry za preklepy snad to pochopite. Z klavesnici si moc nerozumim. 😊)
Zdar vsichni chtel bycj se optat jesli nema nekdo skusenosti z .... Mam Tipo 1.4 Strikane r.v. 89 a muj problem spociva v tom ze kdyz je motor studeny ale neky i pri teplem motoru se mi kdyz vise zmacknu plynovy pedal auto strati vykon (asi se prechlasta) a po chvilce zase zabere je to neprijemne napr. kdyz se na krizovatce pusti rychleji spojka malem to zdechne a pak z nenadani zabere az se protoci kola. Cidla bych mel mit v poradku meril sem to a ukazujou to co by mely. Nevite tedy nekdo jak by to slo zestelovat ? Predem diky za kazdou radu.
Koukám, že to tady zase žije, tak si odpovím sám,protože jsem pod to auto v pondělí vlezl.Pořád jsem hledal nějakej "silenblok"kterej bude vymačkanej,ale nakonec to bylo to co jsem si nechtěl připustit-spodní kulový čep ramene.Spravila to injekční stříkačka s trochou oleje.Ale ten kulák se bude muset udělat.Teď je auto zas tichoučký.
Chci se zeptat majitelů TIPáčů, jestli se nesetkali s vrzáním předni nápravy.Myslím si ,že mi to zečlo dělat až při těchto letních vedrech a je to podobný jak to dělaly favority (takový gumový vrzání hlavně při rejdování a přejíždění větších nerovností na pěkné silnici je klid).Taky mi to někdy klepne jako by byl volnej nějakej kulák nebo stabilizátor nebo ramena,ale při prohlídce na kanálu žádný vůle patrný nejsou.Napište své zkušenosti s přední nápravou.Dík.
Prestavby se oficialne rozdeluji na hromadne a individualni. Hromadnou prestavbou se rozumi prestavba do nekterych typu vozidel (vetsina Skodovek, velice malo dalsich) a schvaleni na DI za 10 Kc (=zadarmo). S jinym typem (Tipem 😃 bez katalyzatoru, popr s nerizenym musite jit pak na emise. Mate-li auto s rizenym kat., musite do "uznane statni zkusebny" a pak na DI -- za 7500 Kc. Cena zarizeni (samotneho) je 13 000 - 40 000 Kc (myslim, ze jsem se o to na Cromu zajimal a stalo cca 25 000 Kc + prace. Takze 😉

Zdroj www.lpg.cz
Zdravim vsechny Priznivce FIATu. Mam TIPO 1.4 karb., r.89 130 tis. Sem tam jezdim i pres 160. Uz pri 3000 ot. je motor dost sliset. Neda se to nejak odhlucnit? Taky bych to rad predelal na lpg a chtel bych vedet na kolik mne to prijde, jak to jede atd. V autech se vubec nevyznam, takze mi vsechno dela znamy. Diky za kazdou radu.

jirka.veselsky@atlas.cz
Já mám nové Punto více jak 3 měsíce,najel jsem něco málo přes 7t.km a zatím jsem max.spokojen.Mám výbavu ELX a motor 1,2.To Punto, které testují je s motorem 1,9D,prošlo mnoha redakcemi a má najeto přes 12t.km.Žádné pazvuky zatím nepozoruji.
Ve stredu sem cetl srovnavaci test v MF a na nove punto meli opet stary znamy argument spatne dilenske zpracovani. Mate s timto autem nekdo podobnou zkusenost, zda se mi ze nekdo nekde jednou napsal na adresu fiatu ze ma spatne zpracovani a od te doby to vsechni ti pisalkove opisuji.
Doufám, ľe Vás neodradilo vymazání vąech příspěvků a věřím, ľe zde opět bude kvalitní pokec a rady o FIATECH. Vąichni příznivci FIATU piąte.
ako tak pozeram vidim, ze o Sei. tu nebola este ani zmienka. ved aj to je super auto do mesta, nie?
Nevíte někdo něco o srazu Fiatů, který se má konat 19.-20.,21.5. v Uher. Hradišti kemp Strážnice, V březnu jsem to četl na Fiatculbu 600 a od té doby jsem nic neslyšel ani nečetl.
Ono to Tipo není moje, ale rodičů. Já mám Š125 LPG 😉

Ale k tomu Tipu. Je to 1.6/66 kW DOHC, r. 1991. Problém je, že to bylo od předešlého majitele bourané a po té amatérsky (to je slabé slovo) "opraveno". Svařovaný blok motoru (!), místo krokového motorku regulujícího volnoběh byl korkový špunt, na desetkrát svařený výfuk... Atd. No hrůza. Už se nám to ale podařilo (za nemalý peníz) řádně opravit.
* podobny. Mam Cromu 92/93 a blbej motorek od oken a cely dvere jsou uplne jiny nez u normalni Cromy. Co kus to original 😒
Ja bych sel do motoru (mam Cromu -- dost podobne motory) asi tak od 6000. Ty tam ale zminujes 103 kW, coz bude asi nejakej novejsi = drazsi.
Chtěl jsem se Hanku zeptat co to máš za Tipo. Já mám 1.4 i.e.SX r.v.94 v úpravě od MS DESIGN. Ctěl jsem se zeptat jestli někdo neví kolik by asi stál starší motor 2.0 103kW. Pokud ano tak napište na f.enrico@post.cz Díky moc.
85kW ma jenom 2,5 TD, ty mas zrejme 86 kW 2,0i, obsah 1995, vykon pri 5250, kroutak 165 pri 3300 ot/m.

motor 154C3,000
> Mam presne 100 koni a 168 kroutak pri 2500 ot.

Nevis kde sehnat nejake info? Ja ani nevim, co tam mam za motor 😄 V technicaku je 85 kW, ale ja jsem si koupil knizku k Tipu a tam je jenom 2.0i 83 kW. Zajimali by me treba prubehy momentu, nejake informace o elektrice (popisy konektoru, vedeni kabelu), protoze kdyz tam neco opravuju, tak mi dlouho trva, nez prijdu na to kam to vede. A ono rozebirat pristrojovku kvuli kazdej blbine abych vedel kam vedou kabely je nanic.
Zdravim vsetkych Fiatakov !

Zhanam servisnu knihu na Coupe 2.0 16V rv. 96. Aspon prefotit (odmena ho neminie). Fiat distributori na mna seru (pardon ale inak sa to neda napisat). Skusil som aj distributora v Cechach ... a ... prd. Keby mi niekto aspon poradil s elektrikou (aspon popis poistiek).
Mam kabenatek, takze chip me asi nepomuze 😄 Olej me chcije taky...ale nic vazneho, musim na wapku a vymenit jednu hadici nebo jenom utahnout.

Jinak to auto jede 180 km/h problem je ze to proste nema kratkodoby vykon, proste se to pomalu rozjizdi, ale pak to jede...

Mam presne 100 koni a 168 kroutak pri 2500 ot.
Ja vim, ze ti nepomuzu s tim, proc ti to netahne, ale...

Taky mi to nejelo -- max 120 (jo, to je jako by tomu nekdo upravil chip v pocitaci na nase dalnice), vubec to do kopce netahlo -- musel jsem i pri 90 podradit na trojku, aby to jelo! Tak me to nasralo, a zacal jsem to rozebirat (motor), promerovat vsechny cidla. Nakonec jsem jedno cidlo vymenil a po sundani krytu vackovych hridelu jsem zjistil, ze mezi zdvihatka ventilu a vacku nedam ani mou nejslabsi merku (0.10 mm) -- tak jsem tam dal nove vymezovaci desticky a ted to jezdi jako drak...

Take jsem pri tom sundal rozvodovej remen a div ze malem z nej nezacali odpadavat ty zuby -- byl to original a aouto ma na tachometru 160 kkm. Docela jsem se zapotil, kdyz jsem videl, ze je polovina zubu jiz napul utrzena... Hruza.

Jeste tak zamezit tomu uniku oleje a bude to zas jak novy -- olej tam chcije jak z kropace...
To s tou hadickou to jsi presne popsal podtlakovy ekonomer. Mam ho taky. Ohledne vytaceni motoru jsem taky nevedel, mam nalitany pred 206 000 km, takze to tocim mximalne do 3500 -4000 ot/min, a radim nekde okolo 3000. Me teda 5 ani 4 netahne vubec, nejlip tahne 2ka 😄 a trochu trojka, ale to musim mit pedal na podlaze a pockat si asi 0,5 - 1s.
Tak jo. Je to tedy ekonomer. A uz nikdy ho nebudu nutit chodit do cervenych cisel.

Tedy... Ono to tak krasne jede (kdyz se na to slapne) ... 😄

Kdyz uz jsme u te spotreby -- jak s tim jezdit, aby to zralo malo, a aby se to motoru libilo? Ona ta petka tahne uz dost brzo (1500), tak jake jsou minimalni otacky, aby se ten motor nepodtacel? Maximalni vim -- to jsou ty cervene na otackomeru...
Nemel sem to sice rozebrane ale mel by to byt neco jako ekonomer. Pokud je to mereno podle nasavaneho vzduchy tak by to tak melo byt. Totiz mnozstvi nasavaneho vzduchu by melo bat umerne k mnozstvi vstrikovaneho paliva.
Ekonomer? Zezadu k tomu vede hadicka, ze ktere fouka vzduch -- vypadla mi, furt tam neco sycelo, tak jsem to zjistil. Na druhe strane vede k sani (za klapkou). Ze by tu byla nejaka souvislost s ekonomerem?

Vsim jsem si, ze kdyz akceleruji, tak to projede do cervene, tam se to drzi a jak to zrychluje, tak to pomalu leze zpet na bilou. Vyznam mi byl (a je) nejasny... Takze asi neco ve smyslu "mate stlaceny pedal vice nez musite (na soucasne otacky)".
To bude ekonoměr - ukazuje jak moc ti to v danou chvíli žere. Např. zjistíš, že když je jedeš z kopce se zařazenou rychlostí (bez plynu), tak to žere míň než na neutrál. Aspoň já to takhle znám z Fiatu Tipo.
Merkou je hladina v poradku, takze asi zavada na elektrice... A co se tyce tlaku -- to je ten "budik" vlevo, co jsou tam huste carky (bile) a vpravo na stupnici jeste hustsi cervene? (je tam u toho nejaka znacka jakoby stojan na pumpu (benzin to neni) a vevnitr nejake + a -).
Na auticku je to hladina (potreba dolit), tlak je na hlavnim panelu (okamzite zastavit motor). Mam 2,0 CHT 93 rok, takze s eletrikou to asi moc kompatibilni nebude.
Cau lidi,

rad bych zjistil, na kolik se pumpujou pneumatiky u Fiatu Uno s motorem 1 litr.

Kdyztak mi to sdelta na Damonek@post.cz

diky
Nazdar lidi.

Sháním někoho, kdo má Cromu 2.0ie r. v. 87, abysme trochu pokecali. Zajímají mě nějaké technické informace -- něco o elektrice (k čemu jsou na motoru jednotlivé sondy, kam vedou -- popis konektoru), třeba taky něco o spotřebě -- čím ji ovlivnit, co brzo odchází.

Konkrétně by mě zajímala ta sonda, co je mezi svíčkama -- tři kaabely, dva do jednoho konektoru. Ty konektory lze navzájem přehodit, tak nevim, jestli jsem je zapojil správně. Taky mi svítí kontrolka oleje (na panelu autíčko vlevo dole) -- to je tlak, nebo hladina? Který čidlo to je a kam vedou kabely?

Zatím se mějte.

BoB
JTF
Je to dobrý hlavně ve městě např. při parkování. Tlačítkem si zapneš větší účinnost posilovače, potom ho můžeš vypnout, nebo po překročení myslím 60 km/h se vypne sám. V itálii se za první dva měsíce letošního roku prodalo 65.000 Punt.
Teď bych nechtěl kecat, ale myslím si že je to vyšší účinnost posilovače řízení (pro jízdu méně, pro parkování více).
cert vem plasty, proste mu to treba prijde laciny... to se asi neda vysvetlit je to subjectivni

Me by spis zajimalo co to je "dualdrive" nebo tak neco, - tlacitko CITY - co ukazuji v reklame. to se meni prevody na volantu?
No teď mám vic času. To by mě teda zajímajo, podle čeho posuzuješ laciný plasty. To jako ve škodovce jsöu drahý platy? To my teda vysvětli.
Nech toho závidění...
NIc proti Puntu II, i kdyz ma hezky interier, plasty pusobi velice lacine a po par tisicich km
JTF
ve světě motoru z minulého týdne je test Marey S.W. 2,4JTD, stojí to za přečtení. Chválou na tohle auto rozhodně nešetří,podvozek,komfort,ticho,kvalitní plasty....
JTF
Když jsem v Puntu seděl, skoro bych takovýmu hodnocení nevěřil... No ale je to pohodička, neznám podobný takhle útulný autíčko. Snad je to pohodlíčko a útulnost až nebezpečný - připadal jsem si jako kotě ve vystlaným košíku a v pohodě bych tam usnul. Taky máte dojem, že nový Fiaty voněj nějak příjemněji než jiný auta? Nechci posuzovat kvalitu podle vůně, ale Fiat je prostě nejvoňavější, tvrdí moje drahá polovička a výjimečně s ní souhlasím😃. Ale abych jen nechválil - nabízejí tady Mareu za 409.000 Kč, pokochal jsem se, poseděl v ní, pak jsem sednul do nový Nubiry (Daewoo) za 420.000, no a ta Nubira je interiérem i výbavou minimálně o půl třídy vejš, než Marea 😒(.
mozes napisat daku adresu kde sa o tom pise? dik
JTF
Podle nejčerstvějších informací dopadly Crash testy dle Euro-NCAP Fiatu Punto na výbornou. Vůz byl oceněn 4 hvězdičkami což je maximum😁oslova se tam píše "Fiat Punto je na špičce v bezpečnosti, nejvyšší vyznamenání zasluhuje vynikající ohrana cestujících,což potvrzuje promyšlený bezpečnostní-koncept Fiat Punto. Test obsahuje dvě části:čelní náraz v 64km/h proti bariéře přesazené o 40% a boční náraz v 50km/h. Oba tyto testy zvládlo Punto bravurně.Po nárazu zůstala kabina pro cestující stabilní a dveře šli bez problémů otevřít. Ochraný účinek při bočním nárazu byl velmi dobrý psal tester do protokolu. Výsledek - velmi zasluhující doporučení".Fiat prý použil při konstrukci Punta II vysokopevnostní ocel "Dualphase" a je to znát. Je tam toho ještě daleko více, tohle je jen úryvek
Milý Zare, já se zatím spíš hlavně odhodlávám si takhle malý auto koupit. Hodně dlouho jsem si nevezl zadek v autě kratším než 4,9m a pod 3 litry objemu motoru, ale stálo to strašný prachy, a tak se teď z nouze kodrcám v maličkém rezavém Golfu a trochu se v něm bojím... Docela bych uvítal diskusi na téma "bezpečnost malých aut a Punta zvlášť". Neznáte někdo nějaké statistiky nehod z Itálie, zaslíbené země pro malá auta - typy úrazů, následky po střetu fiátka s něčím větším, ... ?
Zapoměl jsem dodat,že mám najeto cca 5,5t.km.
Já mám Punto II ELX s motorem 1,2.Spotřeba se mi zatím pohybuje kolem 6 l/100km.Myslím,že za tu cenu je to bezkonkurenční nabídka.Měl jsem na něj slevu 30t.Kč.Jestli Tě budou zajímat nějaké podrobnosti,tak se ptej.Ahoj Zare
Tobě, smrade, namá ani cenu nadávat. Sám ses pojmenoval dost výstižně.
Zkus si zjistit, kdy začnou dávat do Punta nový motor 1.2JTD. S tím by mohlo mít Punto spotřebu pod 4 litry.
FIAT=FUJ!!!
wolff
Na ten plyn nevím - dělají to, ale stojí to asi tak nějak kilem 30 000 Kč. No to je vcelku dost a ani plyn už není nejlevnější - viděl sem ho kolem 15 korun. Takže s tím plynem nevím...
Včera večer jsem jel kolem Fiatu a už jsem ho tam viděl. A jak jsem na to přišel? No celkem jednoduše: když jsem ho v únoru objednával tak mi řekli tak 2 až 3 měsíce. ...takže už tu bude nové Bravo co nevidět.
Ahoj fiatisti, prosím, poraďte mi. Chci koupit malé auto s laciným provozem. Myslím, že Punto II bude asi to pravé - ale jaké? Má smysl kupovat diesel? Je o dost dražší, než benzín a spotřeba je úplně stejná, aspoň podle výrobce. A co přestavba na plyn, dělá ji i přímo Fiat? Najezdím ročně cca 25.000 km převážně po Praze. Díky za všechny příspěvky.

Kid Lomihnát
panove pomozte, znamy uz shani dva mesice ridici jednotku do Tipa z roku 94 1.6 i.e., nova stoji 20tis, a da se sehnat i pouzita do 5tis, jenomze to shani fura lidi dva mesice a porad nic, nevite nekdo o nekom kdo by to mohl sehnat?
JTF
Podle mých informací přijde nové Bravo až na podzim 2001, letos v září bude restyling Seicenta, v říjnu bude Scudino a zmodernizovaná Barchetta. Kde jsi na to přišel, že bude Bravo už teď?
Nové Bravo by snad mělo být každým dnem.
wolff
Tak je pravda, že teď je malinká pauza - před novým Bravem. A pak nová Marea a pak třeba i něco většího...Jo teréňáček příde co nevidět...
Skoda nikdy nedelala nic v te tride jako ja mam Fiata 😄
Koukám, že fiaťáci už nemaj co psát... No aspoň, že si ve "svíťit mlhovkama..." krásně vynadáme...

Jo a ještě je celkem zábava, jak si z rubrik "škoda" nenechaj sáhnou na ty svý "nádhery"...
Nazdar,

shanim tazne zarizeni na UNO r.v. 1987, verze 75 i.e. Nevite nekdo o necem levnem, resp na kolik to prijde ? email: karta@marias.cz

Diky. Karta.
wolff
No snad...
Ještě tohle. S akcí souhlasím, ty ceny benzínu jsou hrozný, ale asi neprotestujte proti těm pravým. Za 1. ropní magnáti nás asi těžko vyslyší.

Za 2. vyskokou cenu benzínu tvoří zejména

spotřební daň a DPH.

Takže se vlastně výše daně za benzín

zvyšuje úměrně s cenou benzínu.

Protestovat by se mělo proti vládě nebo poslancům,

kteří nás ničí vysokou spotřební daní. A to ji ty magoři chtěj ještě zvýšit (abychom byly u EU dobrý). Už mě to pěkně s..., jak se přibližujeme EU (v německu cena benzínu 2 DM, u nás 30 Kč a těď si spočtětě kolik si koupí za průměrný plat litrů něměc nebo čech).
Já, akorát že to dlouho trvá... Jaro je tady a Bravo nikde, prej tak v květnu..
wolff
kdo se těší na nový Brav👋a? Já teda jo.
wolff
to není pro mě překvapení.
JTF
Mylně jsem uvedl počet bodování 4 z 5. Maximum jsou 4 hvězdičky - Punto tedy získalo maximální ohodnocení!
JTF
Podle nejčerstvějších informací dopadly Crash testy dle Euro-NCAP Fiatu Punto na výbornou. Vůz byl oceněn 4 hvězdičkami(max.je 5😁oslova se tam píše "Fiat Punto je na špičce v bezpečnosti, nejvyšší vyznamenání zasluhuje vynikající ohrana cestujících,což potvrzuje promyšlený bezpečnostní-koncept Fiat Punto. Test obsahuje dvě části:čelní náraz v 64km/h proti bariéře přesazené o 40% a boční náraz v 50km/h. Oba tyto testy zvládlo Punto bravurně.Po nárazu zůstala kabina pro cestující stabilní a dveře šli bez problémů otevřít. Ochraný účinek při bočním nárazu byl velmi dobrý psal tester do protokolu. Výsledek - velmi zasluhující doporučení" Je tam toho ještě daleko více, tohle je jen úryvek
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !

Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!

Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!

Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.

Je nejvyšší čas na reakci postižených.

Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.

Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.

Rozhodující den je 30. dubna 2000.

Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.

Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.

Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale😒br />
NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!

Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.

Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!

Děkuji

----------------------------------------… />
Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)

---

Příchozí zpráva neobsahuje viry.

Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]

Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000

Neviete niekto, ci 30 000 Sk zlacnenie punta (z februara 2000) je "trvale" ? - resp. ak je len doacsne = "akcioveho" charakteru , tak dokedy plati ? Alebo inak povedane - ak chcem kupit Punto, tak kde ho dostanem najlacnejsie ???
wolff
No záleží na tom jestli je to SOHC, nebo DOHC. DOHC je to jedno, ale SOHC můžeš odrovnat. A to se nebavím o OHV u Feldy...
Mám Tipo 1,6, když jedu na pohodu,tak řadím okolo 3500 ot.když se chci trochu povozit tak točím max.5000 ,do červeného jen vyjimečně to už musím být nasranej.V práci jsem zkoušel Felici do omezovače,Fiátka zatím neje mi ho líto.
Jak moc tocit Fiata to by me zajimalo. Mam Cromu 2,0 CHT a radim nahoru okolo 3000-3500 otacek. Otackomer je do 8500, zluta zacina u 5000, cervena u 6000. Kolem tech 3500 otacek me pripada, ze to uz dost rve a chce to preradit...vetsinou radim tesne nad 3000 ot/min.
Mas zpekla kliku a vrze ti asi v hlave.
Já osobně mám TIPO 1.4 SX r.v.1994 a má najeto 150 000 km a jediné co jsem měnil byly brzdové destičky,filtry,olej,provozní kapaliny a jiné věci, které je nutno měnit i u jiných aut.

Loni na podzim jsem byl na prohlídce ve FIAT servisu a tam mi technici nechtěli věřit, že má motor najeto už 150 000 km - musím podotknout, že ho nijak nešetřím(vytáčím to až k 6000-6500 ot/min.)Já osobně nemůžu říct na fiaty ani jedno špatné slovo. A ještě něco k tomu vrzání:na českých silnicích se rozvrže každé auto-jel jsem v BMW 540 r.v.1998 v kůži a max výbava(cena kolem 2000000 Kč)a taky to sem tam vrzlo.
JTF
..... a s Saabem.
wolff
No jen sem si teďka uvědomil, že budeme spřátelení s Opelem - žádná radost....
wolff
Jo a chtějí vrátit alfu na americký trh - tak to je dobrá zpráva.
wolff
No doufám, že se to neprojeví negativne na Fiatech. Aby z toho netezil jen GM. GM by mohl prebrat techniku a kvalitu a design a Fiat kvantitu. To by vcelku pomohlo všem.
wolff
No vcelku nic, jde jen o zvýšení cen akcií u Fiatu a GM. GM nic nedostalo a mět akcie GM největší automobilky není od věci, ne?
tak co na to hovorite?
JTF
Četl jsem poslední číslo AutoTipu,kde mě zaujaly dva testy:VWPassatu 1,9TDI kde psali😜ři jízdě se občas ozývalo vrzání plastů a při každém spuštění rádia nepříjemné praskání ze všech reproduktorů.Dále Jaguaru S-Type za více než 2mil.Kč. kde se při jízdě objevoval tentýž nešvar - vrzání plastů.
Přesně před měsícem jsem si odvážel z prodejny svého prvního Fiata.Je to model Punto 1,2ELX,5dv.Mám najeto necelé 3t.km a zatím jsem max.spokojen.Spotřebu mám kolem 6 l/100km.Prozatím jsem nezaznamenal žádné pazvuky,o kterých se občas u Fiatu mluví.
V nejbližších letech uvažuji o koupi nového auta (něco menšího). Už jsem přečetl mnoho oficiálních informací o různých autech, hodně se mi zalíbil právě Fiat Punto. Máte s ním někdo zkušenosti?
wolff
No tohle sou ty věci, který asi Fiatu moc nepřidaj - to nasere - blbůstka, ale nasere. Jen je potřeba si uvědomit, že se tohle stává jen velmi zřídka
zazrak, dnes nam to okno zacalo z niciho nic fungovat. p.s. dufam, ze to tak aj zostane. nachybe musel byt nejaky kontakt.
Me nefunguje taky okno u spolujezce, ale je to spalenym motorkem kdyz se spolujezdec pokousel otevrit zamrzle okno. Relatko cvaka - motor nejede...Samotny motorek se neprodava, pouze cely system vcetne tahel cena 4500 Kc nove, 1100 vrakac..

Bohuzel tyto informace nejsou k Brave ale k Crome. Ceny budou podobne.
Na Brave sa nam pokazilo el. stahovanie okna spolujazdca /nastastie v zavretej polohe/. Nejde otvorit ani od spolujazdca, ani od sofera. Mali ste uz niekto podobny problem? co bolo pricinou? dufam, ze sa neposr... cely motorcek? je mozne, ze je to len poistka alebo daco take? moc diky.
Pokud to ma 170 000 km a jasny puvod a dokonce servisni knizku s pravidelnyma prohlidkama, tak bych motor vubec neresil. (ja mam taky servisni knizku, ale majitel se na ni vysral asi v 25 000 Km, kazdopadne na pravidlene prohlidky jezdil.

Taky jde o to, jaky mas zdroje nahradnich dilu a spotrebniho materialu. Kdybych mel kupovat brzdovy desticky za 2800 Kc/par a motorek do dveri za 4100 Kc tak by me jeblo.
Diky za rady.

Z toho co jsem slysel od znamych spis vyplyvala vetsi poruchovost a nakladnejsi opravy prave na motory TD.

Jaky mas nazor na nalitanych 170000 km. Kolik muze tak jeste vydrzet?

Servis by mel byt naprosto v bavlnce-servisni knizka, nejake primesy do oleje apod.

Jaka cena by mela smysl?

Moc dik a jsem s pozdravem.Honza
Tipo s tímhle motorem má už asi 3 roky teta a je s ním dost nespokojená - hlavně kvůli častému servisu. Nepamatuji se detaily, co všechno jí zlobilo. Jinak se mi jeví Tipo jako velmi zajímavý vůz (vnitřním prostorem poráží většinu současných vozů střední třídy, malá délka je výhodná při parkování ve městě, pozinkování karoserie měly v tý době kromě Fiatů jen Audi, relativně laciné náhradní díly, atd. - viz. starší příspěvky v téhle rubrice). Já osobně bych šel spíš do motoru 1.9TD/66kW, který mám v Tempře. Tak Ti přeji správné rozhodnutí a šťastnou ruku. Pavel.
Ja mam 2,0 Cromu 92/93 a 206 000 km bez poruchy motoru, ale bylo se o to starano jak v bavlnce.

Zjisti si kdo s tim jezdil a jestli jezdil na prohlidky atd...

Kamarad koupil Cromu z Italie a v 160 000 km mu vyletela ojnice z motoru 😒

Ale diesel by mel vydrzet jeste dyl.
Zdravim vsechny priznivce Fiatu.

Mam prosbu o radu na porizeni TIPO 1,7D - 91.

Jedna se o kus se slusnou udrzbou a najetim cca 170t km.

Z Fiatu obecne mam smisene pocity.

Kdekdo ho je pomlouva a ja co vnich jel, tak me pripadali vcelku slusny odpovidajici typu,stari,vybave atak.

Hlavne by me zajimal nazor na motor.

Kolik asi muze jeste najet a jak vydrzi cerpadlo.

Diky za rady.

Honza
Panove,ted FIAT vyprodava vozy r.v.99 za super

ceny napr.MAREA 100SX za 347900,-Kc!!Ma slusnou

vybavu,jestli nekdo shanite karu tak neotalejte,

moc lidi o tom jeste nevi!
wolff
To je dobrý vědět. Tak fajn
Ani Fiaty si ve zmíněné anketě časopisu What Car? nevedly špatně. Fabia vyhrála anketu celkově a v kategorii Supermini, v kategorii Supermini bylo PUNTO II druhé (následovaly Fiesta a Yaris). MULTIPLA skončila druhá v kategorii MPV (zvítězila Zafira, následovaly MB A160 a Renault Espace). PUNTO II zvítězilo v kategorii Bezpečnost (za ním skončily Volvo-dětská sedačka Isofix a Renault).
wolff
Tak ony DOHC mají vždycky větší spotřeba a možná i tu hlučnost, ale úplně jinou výkonovou charakteristiku - lepší.
Děkuji všem, za odpovědi ohledně Fiatu TIPO.
Rodiče mají Tipo 1.6 (DOHC) 66 kW. Je docela hlučné a spotřeba je kolem 8-8,5 l (v zimě i 10 l). Motory DOHC prý nebyly zrovna nejlepší. Výkon je ale slušný a jízdní vlastnosti taky. Verze 1.6 1xOHC má výkon 55 kW (jestli se nepletu), ale také nižší spotřebu a je tišší.
Trefná poznámka, wolffe. 😃 Ale VW na to holt má; Škodovka zase dobře investovala. Např. ve francouzském časopise L´Auto Journal zvítězila Fabia nad domácím Peugeotem 206 - to bych od Francouzů nečekal! Možná by Fabia Combi mohla stát 336.900,- (tolik, co nejlevnější Octavia). To už by se v Křižovnické mohli chytit za nos a popřemýšlet nad dovozem Palia Weekend. Pokud jde o tu kvalitu zpracování, taky nevím. Zkusím se zeptat jednoho novináře, třeba mi to osvětlí. (Nejspíš redaktoři při testech vyrazí s vozy do pole nebo aspoň na kočičí hlavy a rvou to tam tak dlouho, dokud v některém z vozů nezačne COKOLIV drnčet nebo klepat, i kdyby to měly být redaktorovy klíče od bytu, které my vypadly na podlahu. Pak napíšou, že auto má horší kvalitu zpracování.)
JTF
Znamy ma Tipo 1,6(1xOHC),r.v.91,najeto 280t.km,pokud budes mit zajem,dam Ti na nej kontakt.Jezdi s ním kazdy den do prace cca 100km.
Nemam sice skusenosti, ale co som pozeral prospekty- tak je to slusny sportak a navyse aj velmi pekny. ja by som ho bral.
Mluvim o benzinech, kamarad ma Peugeota dodavku (asi 2,5l) je to nafta a ma tam pres 1 000 000 km 😄
500 000 Km maji bezne mez Mercedesy (obcas i vic), nejake obsahy 380 i vic, S102-120 okolo 90 000 km (pak generalka), FIAT motor 500 000 Km, tomu neverim, na Fordech je 250 000 km taky mez...
wolff
Proč by sis netroufal - Jako motor myslíš, že už na to nebude mít? To se mi nechce věřit, ty motory pokud byly udržovaný tak by měly nýt v pohodě. Tam není co zničit a s kvalitním mazáním(Selenia) ti to musí šlapat i 500 tis. No skrátka řečeno přežít auto.
Mno to nevim 1,6 italskej motor 300 000 Km...sam mam Cromu 92/93 rok 205 000 km nalitany obsah 2,0 karburator a na 100 000 km si teda uz netroufam. Koupeno v CR, pravidelne servisni prohlidky, garazovane, drahe oleje, setrne zachazeni...
Uvažuji o koupi Fiatu Bravo HGT. Máte někdo nějaké

zkušenosti s tímto vozem? Když jsem procházel katalogy různých značek,vyšlo mi Bravo HGT jako nejlacinější a nejvybavenější sporťák.
wolff
Jo a to Palio se dělá v Polsku - tak si myslím, že by bylo více než konkurenceschopné, při své kvalitě. Měli by o tom na Křížové začít uvažovat
wolff
No a už by mě v celku zajímalo jak porovnávají tu kvalitu zpracování? Ať mi to nějaký "odborník" již zodpoví, protože fakt nevím. Když porovnám kvalitu zpracování v Bravě a u Octávky, tak ta působí jak levný bakelit(Octávka). Tak fakt nevím. A ještě sem nejel v hatchbacku, kterej by se na kočičích hlavách nerozehrál jak varhany.
wolff
No nevím, fabia je autem roku v Anglii - To bylo drahý co? No ten kombik od ty Fabie je docel hezkej, ale Palio je hezčí. Myslím, že bude dražší(ten kombik) než těch 309 000.

No nejvíc se mi líbilo, když v hitu porovnávlai Boru s Octávkou - To sou úplně stejný auta, akorát Bora je novější. Myslím, že náhradní díly na Fabii budou dražší než na Punto...

A k tomu Typu - Proč by nemohlo najezdit ještě 100 000 km - motor to zvládne v pohodě, ale horší je to s výfukem, brzdama a podobně. Pokud je ale v dobrým stavu a měl majitele, kterej se o něj staral a není dovežený jako z 2 ruky z Itálie - tak no problema.
no 90 rok, Fiat TIPO to je tak 50 000 Kc, kolik s tim chces najet? to neni na dlouho, ne?
Ahoj,

přátelé potřebuji radu. Mám možnost koupit FIAT TIPO 1,6i, r.v. 1990 v dobrém stavu, líbí se mi, ale má najeto 190000km. Potřeboval bych vědět, jak jsou trvanlivé motory. Nějaké

zkušenosti s provozem, nebo kde bych se mohl informovat nebo sehnat nějaké technické údaje. Uvítám i zprávu mailem. Díky fupa@volny.cz
V Punte som sa viezol. Konkretne v 1.2 8v a 1.9 JTD. Bol som spokojny. Co sa tyka Fabie> kamos obcas robi v jednom casaku a tak dufam, ze bude mat aj Fabiu.
JTF
V německém autobildu byl srovnávací test Punto,Fabia,Polo,Yaris,vyhrálo těsně Polo,druhé bylo Punto a Yaris a poslední Fabie,jinak ve všech srovnávacích testech,které se mi zatím dostali do rukou vítězí poměrně suveréně Punto II.
To wolff a milco: díky za vaše ohlasy. V posledním AutoTipu (č. 4) teď vyšel srovnávací test Fabia vs. Punto a hádejte, kdo vyhrál - no, Fabia, ale jen těsně, díky lepšímu dílenskému zpracování a "komfortu cestování". Punto má zase lepší motor a útulnější interiér. Tak uvidíme... Jinak si myslím, že Punto je jediný skutečný konkurent Fabie na našem trhu, pokud jde o poměr cena-výbava-užitná hodnota. Třeba taková Corsa se taky dobře prodává, ale je už poněkud starší.

To wolff: Určitě, to, že české auto = nižší provozní náklady, platilo ještě u Felicie; u Fabie už ani náhodou. Docela si dovedu představit, jak se "fabiistům" budou protáčet panenky, až přijedou do servisu nebo si budou chtít koupit nějaké doplňky ke svým "miláčkům" (protože Fabia má ještě víc koncernových, tj. dražších komponentů než Octavia).

S tím Paliem Weekend je to docela dobrý nápad. Cenu Fabie Combi v základní verzi odhaduji na 309.900,- (ostatně, uvidíme snad v červenci, kdy by měla být uvedena na náš trh). Palio Weekend se montuje, myslím, v Polsku (?) a mohlo by být cenově konkurenceschopné.

Pokud jde o design Fabie Combi, asi to nebude žádný zázrak a bude se to blížit těm "špionážním" fotkám. Fabia Sedan je fakt děsná - asi to bude něco jako VW Bora. Ovšem na www.automedia-online.de je řada ještě horších obrázků.

To milco: Pukud ses už svezl novým Puntem, vyzkoušej ještě Fabii. Mě Fabie nepřipadá vevnitř nijak přehnaně prostorná a navíc má dost tvrdé sedačky - jsou jak lavice; to je fakt něco.
No Fabia sa casom zacne asi dobre predavat. Na Slovensku som videl zatial 4 /aj s tymi v predajni/ a nove Punto vidim takmer kazdy den. Doteraz je to dobrych 20 ks, aj ked musim uznat, ze Punto sa predava dlhsie. A co sa tyka porovnania FABIA je podla mna nula s /vraj/ dobrym podvozkom. Kufor len 248 l /Punto 297/ a Fabia je navyse vacsia. Este som v nej nesedel, takze toto je moj nazor.
wolff
Bohužel Fabia i když myslím, že ne zcela oprávněně vyhraje z důvodu bombastické reklamy a přetrvávjícím názorům, že jde o české auto = nižší provozní náklady. I když Punto nabízí mnohem víc. Co sem viděl ty fotky sedanu a kombi fabie - kombi je v celku povedený, ale bude asi na náš trh drahý a ten sedan je k zblití.

K tomu Kombiku by to chtělo jako konkurenci Palio výkend
1) Start Punta Kit by určitě byla bomba, ale poslední zprávy hovoří o tom, že se pravděpodobně kvůli nedostatku financí neuskuteční (dozvěděl jsem se to před pár dny z "rallyových" zdrojů, kromě toho už se to objevilo i v tisku) - sponzoři zřejmě věnovali své peněžní prostředky někomu jinému.

2) Pokud jde o tzv. "špatnou pověst" fiatů, je to spíš záležitost setrvačného udržování určitého názoru navzdory tomu, že skutečnost není vůbec špatná.

Na závěr námět k diskusi: jak vidíte souboj vozů Škoda FABIA vs. nové PUNTO na našem trhu?
wolff
No každopádně to pomůže Fiatu v prodeji u nás
s tím Polem, jsou to asi magoři. Punto kit car to bude asi bomba.
Nazdar všichni fiaťáci. Dneska jsem si přečetl v novinách , že Sibera by měl jet s továrním FIATem Punto Kit Car .To by byla podle mě bomba.Co vy na to ?
wolff
Já mám takovej pocit, že to nebylo v turbu, že to byl jen ten jejich novej 16V s těma 78 kW.
To Polo GTi je v turbu. Jakej to má výkon.
wolff
No tomu se říká podpora německého průmyslu, což je vcelku přirozené, ale je škoda že to přebírají místní zakuklenci. Představte si, co by asi dělal němcký průmysl bez Wolfsburgu. Asi by byly v *. To je vidět dle dotací, který VW dostal když měl problémy.

Takže zdarec. Jo a porovnávat Punto s Polem je v celku troufalost. To můžeš porovnovávat žiguláka s trabantem, nebo já nevím co ještě. Je to prostě neporovnatelný.
Ja jsem slysel dost chvalu na tichost motoru u Punta.
a este nieco> Punto HGT ma standardne aj navigacny system, ktory si u Pola treba doobjednat.
Tak dnes som si pozrel AutoMotorundSport na VOXe. Testovali Nove Polo GTi a Punto HGT. Hadajte kto na vyhral; Polo. Sice ma len motor 1.6l a Punto 1.8l uznali ho za vitaza aj napriek horsim jazdnym vykonm a mesej spotrebe. Asi si nevsimli, ze Punto ma silnejsi motor s vacsim objemom a preto ma prirodzene vacsiu spotrebu, ktoru nevedeli pochopit a dali to ako hlavny nedostatok. Dalej Puntu vytkli tvrdy podvozok /zrejme nevedia ani to, ze sportaky ho taky maju mat/, ze nema ESP a monoho ineho. Takze ako sa hovori nemci su "objektivny". zdar Fiatom
wolff
Prostě a jednoduše na Fiatka nedám dopustit, už z toho důvodu, že je to jediná Evropská konkurence pro germány.
wolff
No ono když se podíváte kolik je dopravních nehod v Itálii a ve Francii tak pochopíte o čem mluvím. Projet Paříží nebo Římem bez toho abyste do něčeho neťukli a nebo někdo do Vás tak to se rovná hotovému zázraku. No a pak tam něco může určitě vrzat.

A k těm papírům. Moje mazda má v techničáku, že je 1,6 a ve skutečnosti je 1,8. A hádejte proč to tak je když ji dovezli z Rakouska?

A myslím, že to auto za to nemůže.
To muze byt dobre i kdyz bych chtel vedet jak se tam budou tvarit celnici az jim tam denne bude lamanou nemcinou volat 15 lidi a chtit informace...😄

Reknu vam prihodu co se stala kolegovi - pravnikovi. Delal ve firme, ktera smelila s autama a vozili to z Polska, respektive asi ne z polska, ale byli to polaci a odkud to tahali nikdo nevi. Ke vsi spokojenosti obchodovali 1/2 roku a proslo pres nej mnoho aut. Vzdycky si od nich vzali par aut, v jednom jezdil zbyle prodal, pak prodal i to jedno a dostali dalsi varku. Pak se mu jedno auto v kterem jezdil zalibilo vice a rekl si ze by si ho koupil sam. Ale byl to nejakej Saab za 500 000 1 rok starej, tak s tim jezdil dyl a nakonec se rozhod ze si ho necha. Zjistil si na policajtech jestli neni kradeny, zajel do servisu aby se podivali jestli souhlasi cisla a neni to prebrusovany a zajel do nemec a rikal si, ze kdyz bude corovany tak to auto seberou a skodna bude firma a ne on. Vsechno probehlo OK a on toho Saaba koupil. Jezdil s tim k sve spokojenosti a v Francii s nim byl (zase pres nemecko) a za pul roku jel do Mnichova a na hranicich ho zastavili celnik se zeptal jestli je ta barva puvodni a on rekl ze ano a celnik vytahl spachtlicku, odtrhl tapecirung a zalovil v nejake spare...no a dotycny si volal TAxi na cestu zpet. Po 2 letech a nejakych 10 prujezdech celnici. Kdyz se dotazoval co se stalo bylo mu receno, ze auto pred 2 lety melo tezkou havarii (podle databaze), melo byt uplne zniceno a byla vyplacena pojistka. Auto nema pravo jezdit (byl to pojistovaci podvod a dotycneho pojistovaka taky zatkli). Na celnici se to dostalo od pojistovni az ted po 2 letech. Takze kolega - pravnik udelal maximum veci proto aby o auto neprisel a stejne o nej prisel. To je ale extremni pripad...😄
To MartinM: To s tím zavoláním na německou celnicí je dobrý nápad. Nevědel jsem, že jsou tak ochotný. Není to tím, že tam máš nějakýho známýho? Pokud to jde normálně, tak mi prosím Tě napiš číslo na jaký voláš. Dík, Pavel.
Doma mame uz tretiho Fiata (Uno 84, Croma 86, Croma 91) a se zadnym nebyly problemy. Jedine co na se na nich muselo vzdycky vymenit byl vyfuk.

A k tem papirum: Kdyz kupuju auto, tak ho kupuju podle toho, jak vypada a ne podle toho co je napsane v technicaku. Krom toho vzdycky volam na nemeckou celnici, aby mi zjistili, jestli cislo motoru a karoserie patri k sobe a jestli to auto nrni kradeny (nase databaze jsou peknej * a nechtel bych se vracet z dovolene a z hranic prijet vlakem
Nejhorsi je,ze si tyhle frajeri stezujou na Fiata

ale,ze ty vraky co prodavaj ve svym bazaru prodelali 2-3 bouracky a cena v Nemcich byla 100DM

to jim asi zrejmne nedochazi!Krome toho ti to

nadelej jako super cena a nazev jezdi dobre!Auto

v bazaru si muze koupit akorat totalni magor!Doufam,ze vsichni bazaristi zkrachujou!
wolff
Danku ty seš vážně magor. Nesmíš prodávat auta ze šroťáku a snažit se je prodávat co nejlevněji. Fakt je ten, že bych nikdy nekoupil auto dovezený z Itálie, i kdyby to byl samotný Rols, nebo cokoliv jinýho. Auta v Itaálii a stejně tak ve Francii hrozně trpí. A papíry? To je snad vaše chyba ne?
Teď vlastním nový model Punta,je to můj první Fiat,začínal jsem na škodovkách,měl jsem Fiestu,Clio,Polo(poslední model),každý auto mělo nějaký problémy - nebyly nový.Teď jsem max.spokojen - ticho,žádný vrzání,solidní jízdní vlastnosti a poruchovost?To se ukáže časem.Před koupí jsem viděl u kolegy dlouhodobý test v Autobildu Punta 55 na 100t.km. Za celou dobu měl 8 závad(lehkých -žárovky,špatný kontakt,klička u oken...)a to myslím není špatná vizitka.Na Primě v pořadu jízda hodnotili ojetá Punta - podle TUV do 5ti let nadprůměrná spolehlivost,trvanlivé zavěšení,bezproblémová elektrika,...Např. Renaulty,Oply,VW podle anglického prestižního časopisu WhatCar jsou daleko poruchovější.
Opravdu nazor jak z nejakyho casopisu. To, ze nesedi papiry neni vinou Fiatu, ale podvodniku, co se zabyvaj jejich smelenim. Ohledne kvality, nevim kde jsi to sebral, sam mam uz tretiho Fiata (Regata, Uno, ted Punto) a s ani jednim nebyly a nejsou problemy. Ohledne nejakyho vrzani, tak nejhorsi, ale jen relativne, protoze stejne stary VW Passat souseda vrze jeste vic, byla Regatta, s Puntem tyhle problemy prestaly uplne. Co se tyce kvality pouzitich materialu, tak to je blabol zavedenej nemeckym tiskem, prece neznamena, ze kdyz je neco "lacine pusobici", ze je to nekvalitni. A posledni comment, co se tyce majitelu autobazaru, tak s tema mam jen ty HEJHORSI zkusenosti, takze jim neverim ani dobry den, natoz neco z branze. Jen koukaj jak cloveku vnutit auto a pak se na nej vykaslat. Fiatu zdar, zdravi Octan.
To je nazor jak s Bildu 😃)

Ja nez jsem kupoval auto, tak jsem se takto poptaval a to byly paradni cuky 😄

1, Hlavne nekupuj BMW, furt se to sere a jsou drahy nahradni dily. Nedoplatis se.

2, Kup BMW - paradni povezenicko a nahradnich dilu jsou plne srotaky.

3, Nekupuj Japonce, nedoplatis se ND a jsou to sity.

3, Kup Japonce, to jsou drzaci, nic se na nich nesere a jsou toho plne vrakace.

4,5-65, Kup MB, nekupuj MB, kup Peugeota, nekupuj hlavne Reugeota, Renolt je dobre, v zadnem pripade nekupuj Renolta.

Z dost velkeho odstupu jako laik, jsem v prve rade pochopil ze absolutne nejde o znacku, ale o puvod a predchoziho majitele.
Zdravim vsechny Fiatisty a uprimne je lituju.Fiat je to nejhorsi co Vas mohlo potkat.Horsi uz je jenom VAZ.Vlastnim autobazar a to co jsem zazil s Fiaty za ty dva roky mi vzalo hodne zdravi a pohody.Absolutne nesedi papiry,asi devadesat procent dovezenych fiatu je minimalne o pet let starsich nez je uvedeno v TP/jestli se ten car papiru tak da nazvat/.Dalsi vec je absolutni poruchovost,snad vsech modelu co mi prosly rukama.Mizerne dilenske zpracovani-vsechno vrze a skkripe,nekvalitni pouzite materialy a to i u nejnovejsich modelu.Podotykam ,ze to neni jen ma zkusennost,shodli jsme se na to se vsemi majiteli autobazaru v okoli.takze Vam radim zbavte se tech * a kupte si poradna auta!!

P.S.Nechapu jak si mohou Italove dovolit vyrabet takova shitovni auta v dnesnich drsnych konkurencnich podminkach...
Konečně jsem měl možnost projet se (jako řidič) s novým Puntem na trati cca 15km. Šlo o motor 1,2 8V, s pětidveřovou karoserií. Sám vlastním 4roky staré Punto 1,1 55 5D.

Mohu Vám všem sdělit, že v novém jsem se cítil více než dobře, podvozek prodělal hodně změn a je to poznat při všech manévrech. Asi nejvíce mě překvapilo hladké projetí dírami na vozovce, které jsem skoro nepocítil. V interiéru je oproti starému více ticha (i při rychlostech okolo 120 km/h a motor je dostatečně živý. Věnec volantu je silnější a mě lépe padnul do ruky (a to nemám zdaleka dlaně jako Arnold). Spojkový pedál jde sešlapovat lehce.

Jako zápor vidím nepříliš účinné brzdy a nepřirozenější výhled z auta vpřed (menší čelní sklo, hluboká palubovka, silný A-sloupek) a vzad (tři opěrky hlavy).

Po """jízdě""" jsem nasednul do mého Punta r.v.96, "ztuha" zmáčknul spojkový pedál, s "obtížemi" otočil volantem /bez serva/ a s nepříliš valnou akcelerací jsem vyjel na cesty plných děr a tudíž i patřičnými rázy do přední nápravy. Jsem si ovšem vědom, že mé Punto je koncepčně min. 7 let staré. Dnes mohu konstatovat, že TO nové Punto je opravdu o hodně dál...
Mám 8v motor a 5ti dveřovou karoserii. Spotřebu zatím mám kolem 6 l/100km. V pátek jedu do Rakouských Alp tak ho pořádně "protáhnu".
Urobil si dobre, ked si ho kupil. Inac mas motor 8v, alebo 16v a 3 alebo 5dv karoseriu?
Aby se do mě někdo nenavážel,netroufám si srovnávat jízdní vlastnosti,ale tišší je rozhodně!Kolega má Octavii 1,6(55KW)LX.
Včera dopoledne jsem si byl pro své první nové auto: Fiat Punto 1,2ELX.Jedná se o ten model,na který Fiat poskytuje 30t.Kč slevu.Jinak mé dojmy jsou zatím velice pozitivní,včera jsem najel cca 300km.Dnes půjdu dřív z práce a někam vyrazím.Kolega co má Octavii 3dny byl překvapen tichostí i samotnou jízdou v tak "malém" autě.
No 1,6 na to dvoutunovy auto, to musi byt katastrofa. Uz takhle je to liny. Je to hold limuizina, takze me to nevadi, ale 1,6 bych teda nechtel...
JTF
Ta verze CHT(karburátor) se vyráběla pro trhy, kde nebyl požadován kat.,tzn v té době Itálie,Francie,ČR,apod.,takže k nám se asi normálně dovážela.Vyráběla se taky verze 1,6, ale jen pro vybrané trhy.
No mam novou masku a CHT. Shanim motorek k pravymu oknu....nemate nekdo, muzu mit celej mechanismus za 1100 Kc, ale nemam love. Stacil by me jenom ten motorek.
JTF
Vyráběla se ještě v roce 95,měla lehce pozměněnou přední masku a ve všech verzích byl Airbag řidiče,jinak o těch starších modelech:vyráběla se verze CHT - což bylo označení pro karburátor.
Diky, to bude asi ono.
Dělaly se i v roce 93. Zdroj: Autokatalog "Bildu", ten co se dá u nás koupit kaľdý rok. To je jak s Themou. Dělala se i v roce 94, ale kaľdej bazarista ti bude tvrdit, ľe najmladąí jakou kdy viděl byla ta z roku 91. Přitom kolega v Německu má krasavce z roku 6/94 a jeątě v kombiku. Jako nová. Co se týče karburátorových versí, viděl jsem např originál Ford Sierra, r.v. 92 s karburátorem, na motoru, který jsme měli ve firemní Sieře r.v. 1985 se stříkačkou MPI! Pro různé nenáročné trhy se podle mne dělaly karburátory aľ do roku 1994 a "někdy i více" PTD
Tim "93 dovezeno" jsem myslel dovezeno oficielne Fiatem jako nove.
No historie to je prave v pohode. To je koupeno nove v CR v roce 1993, mam to od druheho majitele, pricemz v letech 1993-5 s tim jako prvni jezdil snad reditel ceskeho zastoupeni Fiatu a mam podezreni, ze na vlastni zadost si do jedne z poslednich Crom co se vyrobili nechal namontovat karbenatek nebo nevim co to je.Kdyz je na to nekdo kouka, tak jenom krouti hlavou 😄
Nechci ti brát iluze, ale na trhu ojetých vozidel může určitě existovat i Croma r.v. 1999. S doklady se dělají strašná zvěrstva a o nezkorumpovanosti naší státní správy se napsalo už dost. Jdi po detailech motoru, po sklech apod. a zjisti si, jaký rok výroby to auto vlastně má. Většinou je to poznat z datumu na relátkách, hadicích, oknech, světlech apod. Jinak sám jsem měl kdysi uno z Německa a to byl takový hybrid, že jsem i pro olejový nebo vzduchový filtr musel jít s tím starým, protože podle katalogu tam nesedělo skoro nic.
Zdravim, koupil jsem Fiata Cromu 92/93 rok (92 vyrobeno,93 dovezeno do CR a prodano) a je to 5ti dverak ale s karbenatkem!!! Tedy karburatorem. Je to asi maximalni vybava, elektricka zrcatka, okna vzadu tez, pseudoklimatizace, naznak drevene palubovky apod. Kdyz prochazim bazary a vrakace tak jednak cromy 92 roky vubec nejsou (91 a niz) a hlavne uz od 88 roku je vsechno strikacka. Nevite co to proboha mam? Mate nekdo tuto verzi nebo jste to nekdo videl?
Dnes som videl v Bratislave 4 nove Punta za jeden den. Dost, ne? zrejme sa to uz /nastastie/ rozbieha.
to😜avel_ch. Na Puntu 60 SX jsou myslím 14 kola, to trochu pomáhá, ale asi se mi to drncání zdá neobvyklé protoze jsem zvyklý na měkkého francouze. Jinak přístrojovka Punta II se mi líbí, ale uznávám že barevné sladění interiéru není silnou stránkou Italů. Když jsme vybírali Punto tak se nám líbila nějaká barva karoserie a k ní nějak nepasoval interiér, takže konečná volba byl kompromis.
To Hafik: U nás má manželka Punto 60SX 1997. Rád se s ním taky občas projedu. Ve své třídě mi tvrdé nepřipadá. Ten hluk valících se kol tam je, ale zase to bude asi ovlivněno i druhem pneumatik. Včera jsem se byl v autosalónu podívat na nové Punto - měli tam jen jedno, v základu. S takovým modrým čalouněním a výplněmi dveří. Vám se to líbí? Mě to oproti starému Puntu přijde tak nějak fádní a laciné. Ani ta přístrojová deska ve mně nevyvolala oproti starému Puntu žádné nadšení. Hodnotím to ale jen esteticky, já jsem s ním nejel.
Dufam, ze tento rok sa mu uz zacne darit aj na Slovensku a CR. A ta 206 je fakt poriadne draha, divis sa ale tiez, preco je ich tolko. Je pravda, ze ten rok aj nieco sa uz predavaju, takze dufam, ze aj Punto sa "preberie"
U dealrea v Bratislave som sa pytal ako je to s dobou dodania - zaviedol ma na ich vozovy park a povedal, ze ak mi vyhovuje jedno z tychto (asi 30) Punt, mozem si ho hned odviest. Ak nie, tak z centralneho skladu ich su schopny dodat (podla vybavy) do 4-6 tyzdnov. To bolo v decembri99, myslim , ze teraz to je este rychlejsie (inak by nezlacnovali o 40 000 ak by nestacili uspokojovat dopyt !)

Bolek
JTF
Musíš si uvědomit,že Punto se prodává třetí měsíc a dodávky z Itálie nejsou nikterak vysoké,protože zatím upřednostňují trhy s velkou poptávkou:Itálie,Francie...
Ja som zistil cenu najnizsieho modelu - je to 329 000 Sk (info z Dec99)

Neviem ci vyska ceny je vzhladom na ostatne okolnosti argumentom ? Ake ostatne okolnosti ? - pisem o nich vo fore Peugeuot206 (pozrite sa ak chcete), a to ze porovnatelny P206 s technologiami o 2 roky starsimi je o 20-30 tisic drahsi !!! - a ze teda sa mi javi nove Punto ako lacne auto.

Vy zasa pisete , ze je drahe - tak potom neviem. To musi byt potom P206 super-drahe auto !! - lenze P206-tiek beha po Slovensku kopec (o Holandsku ani nehovoriac).

Dnes som si zistoval info o aktualnych cenach Punta, a cena je NAOZAJ O 40 000 SK lacnejsia (pokial v tom nie je nejaka habadura...) - najlacnejsi model stoji 289 000. Tak to je parada - teraz je uz nove Punto lacnejsie od P206 o 50 000 Sk

Bolek
Vim jen jedno,ze noveho Punta se prodalo do

konce roku99 asi 30ks a to v CR+SR dohromady!

S tou cenou dulu asi bohuzel nepujde,ale chystaj

lepsi vybavu za mensi peniz!
Ja sa tiez divim, kde su nove Punta. Videl som ich za tie tri mesiace asi 10 ks /v BA/. A to je teda na take super auto trochu malo.Bude to asi aj tou cenou, bude musiet ist dolu. P.s.Na www.autovmv-fiat.sk je reklama, ze Punto II je o 40000 sk lacnejsie. Neviem ale, ci to plati vo vs.predajniach.
Stare punto je v BA velmi rozsirenym autom. Velmi som bol zvedavy ako sa ujme nove. Na moje velke prekvapenie, i napriek pozitivynm odozvam v roznych forach a casopisoch, ho v BA moc nevidno.

V predaji je pritom uz viac nez 3 mesiace, ale zatial som v BA stretol len jedno. Myslim, ze ostatne mesta na Slovensku by nemali byt na tom o moc "lepsie". Tak isto som bol tyzden v Prahe, a nestretol som ani jedno (OK - ked clovek chodi metrom, moc aut nestretava 😊).

Teraz som vsak v Holansku, a tu nie ze nie je nielenze ziadne nove Punto, ale ani stare. V BA je pomaly kazde 10te "zahranicne" (rozumej ine ako Skoda..) Punto. Tu je pomer asi tak 1:1000 a napriklad P206-tiek som stretol uz cca 20 , kym Punt (starych) asi 2 !!!

Kym u nas je pomer Punto-P206 10:1 tak tu je to 1:10

Myslite, ze Punto je take uspesne iba u nas (i vzhladom na pomerne priaznivu cenu) ?

Neviete niekto statistiky predaja noveho Punta ? Som slepy ked ziadne neviem uz 3 mesiace najst (okrem toho jedneho v Blave) ?

Bolek.
Jsem příznivcem a majitelem vozu jiné značky, ale uznáam velké přednosti Punta. Vyzkoušel jsem spoustu konkurenčních vozů stejného segmentu, některé sice bez možnosti sám řídit, ale musím uznat, že žádný neměl tak velký (možná jen subjektivně)vnitřní prostor jako Punto. Taky posezení na zadních sedadlech velmi pohodlné, spotřeba nízká, motor velmi tichý. Nakonec i rodiče se pro něj před rokem rozhodli (55S). Co mě však trochu kazí dojem, je poměrně velká hlučnost od valicích se pneumatik, a na můj vkus příliš poskakující podvozek od sebemenší nerovnosti. Nevím jestli to je dáno nastavením tvrdšího podvozku nebo typem a velikostí (R13)pneu, a taky je fakt že sám jsem zvyklý na Peugeot 106 a to je francouz se vším všudy, no trochu mě to zaráží. V zatáčkách se mi P106 ani nehne narozdíl od Punta. Tak bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti, jsou podobné? Čím je to dáno? P.S. jinak ale Punto fakt dobrá volba, za ten peníz nic lepšího není, o Puntu II ani nemluvě, tam je navic nové uchycení zadní nápravy, takže se to možná odstranilo.
Dnes jsem si v prodejně náhradních dílů Autocentrum Dojáček koupil CD-ROM s údaji ke všem vozům Fiat za posledních cca 20 let. Funguje to pod Windows95, 98 a víceméně i pod NT. Obsahuje podrobně rozkreslené skupiny vozu včetně českého popisu a včetně cen u firmy Dojáček. Když jsem se před časem náhodou dozvěděl, že jsou ochotni takovou věc prodat, tak jsem se dost divil (s ohledem na konkurenci). Nicméně teď jsem do toho investoval 550,- Kč a už ho zkouším na svém PC v práci. Jedno CD mají na Fiaty a druhé na Alfy a Lancie. Zhruba po čtvrt roce dostávají "updatované" verze. Ahoj Pavel. P.S. Protože to nemusí mít na prodejně, tak je lepší si to telefonicky objednat - telefon k nim je 02-67216720.
wolff
No vzhledem k tomu, že máme Bravu tak sám můžu potvrdit, že jediný auto z německé provenince, se kterým bych měnil je A4. Jenže za cenu A4 mám 2 Bravy. Takže Brava vyhrává.
JTF
To že Brava a Marea mají prakticky shodný podvozek samozřejmě vím,ale u nové generace zřejmě budou použity některé komponenty ze 156 a také z Marey(možná uložení tlumičů,apod,to je jiné než na Bravě).Všimněte si,že všechny nové modely představené koncernem FIAT v posledních letech mají špičkové podvozky a to bez použití různých stabilizačních systémů: 156,166,Lybra,Punto II.
fredl, ci ako sa to pise, viezol si sa v Punte alebo Brave? my mame doma obidve.Punto /very best off/, Brava takmer dokonala. takze ti radim chod sa v niektorom Fiate previezt a prestan tu rozsirovat bludy, ako ze Fiat je *.
Já myslím, že na nový rozvor cca 2.60 m (Alfa 156, Lancia Lybra) nová Brava a Marea půjde, protože stávající rozvor 2.54 m je pro nižší střední a hlavně pro střední třídu poněkud krátkej. Čau, Pavel.
Jarouši, už dnešní Bravo i Brava mají prakticky shodný podvozek s Mareou. 156-ka je ale jiná koncepce a jiná třída, tam fiat asi nepůjde!
JTF
V posledním čísle AMS se píše,že již tento rok napodzim má přijít druhá generace. Myslel jsem,že to bude až v roce 2001, ale tím lépe.Podvozkově má vycházet ze 156 a Marey.
JTF
Fred1 tomu "rozumí" i v jiných tématech. Mimochodem Ford Scorpio poslední generace(dnes již pro nízký zájem nevyráběné),které Fred1 vlastní,nebo vlastnil se kromě značné poruchovosti vyznačuje různými pazvuky v interiéru. Mimochodem Punto.Brava jsou jedny z nejspolehlivějších aut ve svých třídách, ale to nemá cenu odpůrcům značky vysvětlovat.
Pridavam se k RadkoviG. Netvrdim, ze je fiat naprosto bezproblemovy, ale je * asi jako cokoliv jineho z dnesni bezne evropske produkce (viz ostatni diskuzni skupiny). Nekolik fiatu jsem mel (krome rady jinych aut) a manzelka ma do dneska Punto, takze se citim celkem kvalifikovany prohlasit, ze nizka kvalita dilenskeho zpracovani fiatu je dokola omilany blabol zejmena nemeckeho tisku, ktery si stale dokola vychvaluje jen to svoje. Mimochodem v podobne roli jsou tam i auta francouzska. Takze si kup neco jineho a nemudruj.
To Frendl,

Nebud hned sprostej, ja s fiatem nejezdim, ale nemusis to tady fiatakum rusit, pokud Ti to vadi zalos si jinej klub treba "Frendl rozdava rady"😄

a tam si muzem vymenovat nazory.....
Cau Panove,chapu,ze mnozi z Vas tady diskutujicich Fiata maji a neketeri jste s nim mozna i spokojeni.Muj osobni nazor je vsak takovy,ze Fiat nestoji za nic.Pro Italy typicke nekvalitni,odflaknute dilenske zpracovani,lacine pouzite materialy a nizka zivotnost vozidla jako celku ho automaticky stavi na dno soucasneho trhu s automobily.Drive to castecne vyvazovala nizsi porizovaci cena,ale ted Fiat srovnal s konkurenci a uz se absolutne nechyta.Kdyby treba Marea v plne stala nejakych dveste tisic/to by byla cena odpovidajici kvalite a zivotnosti/,asi bych vahal a mozna ji i koupil/i kdyz bych musel kazdy den poslouchat ty priserne zvuky vychazejici z palubovky/.

Takze muj nazor je takovy Fiata ano,ale jen za polovicni cenu a po najeti 100 tis.km prodat a koupit dalsiho...
Tak co uz ste o nom citali? Spotreba 2.9 nafty/100 km. A cena by vraj mala byt asi 5000 euro. Vizera dost divne, no mne sa paci. A tym, ktorym sa nepaci Multipla, nach sa radsej nanho ani nedivaju.
Mám TDI 81kW a faktem je, že oproti Puntu to je celkově o něčem jiným. Více místa vzadu v Puntu ale přiznat musím - i při "normálně" nastavených předních sedadlech je vzadu dost prostoru i pro dospělého, což se o Oktávii říct nedá.
Mate nekdo nejake zkusenosti s timto vozem (radeji s nejakou pred faceliftem)? Ja jenom tak, ze nam uz po par stech kilometru (r.v.96) zcernal tlumic vyfuku, pak se to nenapadne zhorsovalo, a ted, asi pri 40 tisicich, je uz uplne hotovy a rezonuje jak krava, no tak jestli se to taky nekomu nestalo. Diky.
To Pavel_ch. Jestli máš Oktávku a manželka Punto první generace, tak mi prosím Tě potvrď moje překvapivý zjištění z loňska, kdy jsem měl příležitost si sednout do Punta v autosalónu - že totiž v Puntu je vzadu výrazně víc prostoru než v Octavii a to jak pro kolena, tak nad hlavou. Dík.
No, manzelka ma totez, 55S, 97, 48 Kkm, hodne zatezuje auto a silentbloky zatim nic. Zaklepavam na drevo.
Jsme podobný případ, manželka má Punto 60SX, srpen 1997, 45 tisíc km. Bezvadné auto, příjemné, estetikou přímo hladí oproti dnešní šedi a la Fábie nebo Oktávie (dělám si do vlastního hnízda, tou jezdím já). Ale proč píšu: v prosinci začalo být Punto nestabilní, pak začalo zezadu mlátit a nakonec to byly oba silentbloky ramen zadní nápravy. Podle servisu prý u Punt běžná konstrukční vada. Zažil jste to už někdo, aby odešly silentbloky po 2 letech?
Ještě pár slov, jak jsem se dostal k Bravě. Měl jsem zájem o Mazdu Demio, líbila se mi její variabilita, určitá nekonvenčnost a dobrý 16V motor. Ovšem Demio se ukázalo být příliš malým a zkušební jízda mě už úplně odradila, připadal jsem si stísněně a interiér byl útulný jak ve Favoritu. Dalším kandidátem byl Seat Cordoba Vario, ten měl zase v základní výbavě mizerný motor a skoro vše bylo za příplatek. Pak jsem uvažoval o Nissanu Almera, ten má všechna pro - kvalita, dobrý motor, bohatá výbava, 3 roky záruka, jenomže k čemu to je když se mi prostě vůbec nelíbil, připadal mi usedlý a bez nápadu. Octavia je se slušným motorem drahá a v základu nemá ani centrál. O Bravě jsem se dozvěděl z Reflexu (v podstatě reklamní článek - takový ten jakožetest)a zbytek zjistil na webu. No a když mě u prodejce nabídli výborné podmínky, bylo rozhodnuto.

Takže to byl můj příspěvěk do diskuse, jaké vybrat auto v ceně cca 350.000 Kč.

P.S. Kamarád koupil zhruba za stejnou cenu ojetou Oktávku 1,8 20V a tak můžeme v průběhu času porovnávat.
Doteď jsem měl Felicii Combi 1,3 a byl jsem s ní spokojený. Pár drobných závad měla a jednu velkou (prasklá pružina na spojce - těsně po záruce) ale jinak OK, prodával jsem ji se 110.000 km. Brava je ale úplně jiné povození, tichý motor, pohodlí. A rozdíl v ceně oproti Feldě (takřka bez výbavy)cca 40.000 Kč. V prosinci byla sleva 10.000 Kč, dostal jsem zadarmo metalízu a 2 roky pojištění. A tak jsem zvědavý na kvalitu a trvanlivost, jezdím docela dost.
Spotřebu jsem zatím nijak přesně neměřil ale bude asi kolem 7 litrů. Většinou jezdím krátké vzdálenosti po městě, hodně startů.
JTF
Ještě k té Bravě,má samozřejmě ještě tu starší,ta Tvoje má lepší plasty,sedačky a podle mě je znatelně lépe zpracovaná. Jakou máš spotřebu?
JTF
Známý má bravu 1,6SX 2 roky,má najeto přes 50t.km a kromě běžných prohlídek neměl jedinou závadu.Akorát říkal,že mu na garančce utahovaly zámek 5.dveří.Viděl jste někdo v sobotu jízdu?Byla tam srovnávačka: Fabia,Punto II,Clio,Corsa a Felda.Punto vyhrálo,2.Fabia,3.Clio,4.Corsa,5.Felicie… Pořád nechápu,jak za ty peníze může být Felda nejprodávanější.Fiat má akci na Punta II vyrobená v roce 99,sleva 30tis.Kč!!! Na Bravu dávaj zimní pneu s diskama,závěs a střešní lyžiny.Docela slušná nabídka.
Máte někdo zkušenosti s tímto autem ? Mám jej asi měsíc a zatím jsem velmi spokojen. Před koupí Fiatu mě hodně lidí odrazovalo ale mě se to auto líbí, je za dobrou cenu a s dobrou výbavou. Tak jsem zvědavý na vaše názory. Zatím jediné mínus se mi zdá autorádio, které je dost málo citlivé.
Tak mezi P 55 a 60 bych volil 60ku nejen kvuli vykonu, ale hlavne kvuli vybave 60ka se una s prodavala od verze SX lepsi a v zakladu byl central a el. okna. Pokud mohu porovnavat (manzelka ma P55S, tata ma P60SX a ja mam P75ELX - dobra rada ne?) tak mezi 55 a 60 je zvlast pri plne obsazenem aute znat kroutak pri predjizdeni, ale 55ka lip toci, sam bych osobne sel zase do 75 nebo 85 16V, 75ka ma oproti 55 a 60 vicebodove vstrikovani a vetsi kompresi je to 75 koni na stejnem motoru (1242) jako 60 a navic ta 75 ka je nejtissi. Zalezi na cene, ale ta je vetsinou vyrovnana, a roku. Na 55 mame najeto 90.000 bez jakychkoli problemu (kupoval jsme nove) 60 ka (taty) - 65.000 (koupeno v 45.000) - r.v. 1993!!! bez problemu a 75ku mam pul roku - najeto 61.000 zatim OK. STACI?
Mam P55S od kvetna 97, nyni najeto cca 50 tis. Pouziva hlavne manzelka jako mensi, nekdy i vetsi dodavku, jeji kolegyne ve firme ke stejnym ucelum Feldu kratkou 1.3, nekdy se mi stane, ze jedu s Puntem, obcas i tou Feldou. Absolutne neni co resit, kdybych kupoval znovu male auto, sel bych zase do Punta. Naprosto bezproblemove, vdecne auto, vzhledem k obsahu motoru a vykonu se da jezdit se slusnou spotrebou velmi dobrymi jizdnimi prumery i se solidnim komfortem. Prekvapivy vnitrni prostor. Nechce nic vic, nez benzin, olej co 15.000 km, a nejake to dobre slovo 😃
novu studiu FIAT ECOBASIC ???
JTF
U nás to zatím není nic moc,myslím,že cena bude muset jít dolů,zvláště u základních modelů,v západní evropě a zejména v Itálii je situace úplně jiná.
Neviete niekto, ako sa predava nove Punto, kolko kusov uz predali
Mám Punto 55S, najeto 60 000 km.Spotřeba město

6.3l/100 km na delší cestě 5.3l/100km.Závady

žádné. Ve firmě máme felicii 1.3 combi.

Když srovnám felicie město 8.5l/100km mimo

7.5l/100 km. Jinam má felicie mín místa do šířky vzadu,větší hluk, krátké přední sedačky. Výhodou felicie lepší stabilita v zatáčkách a nižší hluk při přejezdu hrbolů oproti Puntu. Kufr punta je

větší jak u krátké felicie. Jednoznačně bych volil

velice pohodlné Punto
Premyslim o tom. Asi na jare. Tak si schanim nejake ty info. XCXCXCX
JTF
Podrobné informace nalezneš na této adrese: [odkaz] tam i nějaké srovnávací testy.Čau
Punto 55S je super aut👋vlastnime/. Je spolahlive, velmi usporne a pomerne pohodlnne.Mal som moznost povozit sa aj v Corse a VW Polo, ale keby som sa mal rozhodnut, tak jedine Punto. Co sa tyka motora, my dosahujeme v meste spotrebu cca 6.5l/100km a tych 55 koni je mu dost. Ak mas nejake otazky napis. P.s.Chces ho kupit?
Potřeboval bych nejake info o techto dvou modelech (vykon, spotreba, pohodli, spolehlivost,...) a nejake srovnani treba s Felicii nebo Corsou. Diky moc za rady. XCXCXCX
Všem "fiaťákům" přeji úspěšný rok 2000 a také bezproblémové užívání plechových miláčků.

P.F. 2000
Neviete niekto ci uz existuje model noveho Punta /1>18, 1>24 a pod./
JTF
Podrobný test Punta je také v dnešním vydání Světa motorů. Na tu Primu se určitě budu dívat
Vážení fandové, v neděli 19.12.1999 bude v "Jízdě" na ČT 1, nebo 2 ve 13😁0 hod. mimo jiné také test nového Punta na který jsem zvědavý. Budete se dívat také ???

----------hezký předvánoční weekend--------------
Mal som moznost povozit sa v novom Punte 1.9 JTD/ako spolujazdec/. Poviem vam ked bol motor studeny, klepalo to poriadne, ale po niekolkych km bolo tiche ako benzinak. Ak niekto zvazuje nad kupou, jednoznacne odporucam.
wolff
Nádherný nový punto cabrio od Pininfariny - Wish. Dost bomba. Doufám, že se bude vyrábět.
na adrese [odkaz] je databaze benzinek a muzete v ni hledat i pomoci mobilu pres SMS dotaz
Ahoj,

jak jsem tady uz nekolikrat psal, mam F TIPO 1,6 DOHC(dvouvacku - tu neslavne znamou) a musim rict, ze jsem byl celkem spokojeny. Nyni mam ale veliky problem.

Pri jizde zaclo dochazet k prudkemu poklesu otaceka a posleze motor zhasnul. Kdych se chvili pocka, tak je opet pojizdny. Takze jsem dohopsal k nejblizsimu servisu(bohuzel nejdrazsi v okoli) a tam pripojili testovaci pristroj, ktery nahlasil chybu v okruhu zapalovani. Takze tri dny prolizali auto, menili postupne vsechny soucastky a porad nic. Proste kdyz auto nastartujete studene, tak bezi jako hodinky, po zahrati zhasne motor. U vstrikovaci jednotky je slyset stala snaha o vstrik.

Takze pry zbyva chyba ridici jednotky. Mel by nekdo proverit, zda tam neni nejaky studeny spoj a pripadne se bude muset koupit druha.

Idealni by bylo nasadit mou ridici jednotku na stejny typ vozidla a vyzkouset, jestli se zacne projevovat stejna chyba.

Pokud muzete cokoliv poradit, tak prisim napiste sem, nebo mailem na adresu martin.hudecek@pvt.cz, nebo na mobil 0603/283956. Neznate nekoho, kdo by tento problem dokazal vyresit? Idealne z okoli Olomouce.

tak diky
wolff
Tam je stejnak prd poznat
pozn> su v rubrike spionfotos
Ano jedna kresba je uverejnena v Autozurnale 11/99. Inac fotky zamaskovaneho Fiat Bravo su aj na adrese www.automedia-online.com
JTF
Už jste vyděli předběžné kresby,jak budou vypadat?Design je něco jako současné Bravo, ale s 5 dveřmi.
wolff
Jo umřelo, ale to se snad zpraví. Jen co Fiat udělá zas nějaký nový auto.
Je to super kara,mel jsem moznost se projet a myslim si,ze je to konkurence pro fabii jako hrom!

Mimochodem palubka je hezci a vubec ceky interier

se velice podaril!
wolff
No s tím chryslerem máš pravdu(2,5 d)známá z Cromy, ale to byla taková technická výpomoc.
Měl jste někdo v ruce kromě Punta II také Fabii, abyste se pokusili o nějaké porovnání?
No dufam, ze to bute tak, ak hovori roman.
Klid, vypadá to spíše jenom na jakousi spolupráci,...Fiat už Chrysleru dodává motory pro Voyager...
No jestli daimler prevezme Fiat tak se muzem rozloucit s italskym designem...... a to uz pak fakt nevim co si koupim asi trabose
wolff
No teď jsem se skoro lekl, co to Zajíček tady píše. Co to ČTK tady s Daimlerem nacvičuje? Ať nestraší. To by mě Agniely opravdu naštval. No našrěstí to vyvrátili.
wolff
No chtělo by to nějaký drby. Co se děje v Turýně, Miláně, Modeně a vůbec. Víc aktivity hoši a třeba i děvčata
wolff
No to asi znamená, že je Multipla fakt dost dobrá. Se svými rozměry nabízí víc místa než konkurence. Má 6 sedadel, tedy o jedno méně než třeba Zafira, ale stále si zachovává svůj docela slušný zavazadlový prostor.

Takže asi je doopravdy nejlepší. Uvidíme v neděli v autosalonu na Primě k čemu došli. Jsem na to zvědavej.
Co poviete na to, ze Multipla zaostala za Yarisom len o 19 bodov???
Mrknite do Auto roku 2000. Je tam zaujimava sprava ohladom Fiatu Brava.
Mozem to skusit, ale s officialnymi dealermi(servis) mam zle skusenosti.

Zla praca a vysoke ceny. Ked som chcel nejaky

diel na moje Coupe, tak len na objednavku

za 1-2 mesiace. Nejaky chlap mi tam chcel

predat ziarovku za 500 Sk. Zohnal som ju za 60 Sk.

(novu, aj ked nie orig. ). Neviem, neviem ?!?
Doma mame Bravu a tiez sa stalo, ze sa brzdova platnicka nevratila uplne bolo to pred aj po servisnej prehliadke 45000 km. Asi o tyzden nato sme to isli reklamovat a opravili to napockanie zadara.
Mám o něj docela zájem. Napište někdo nějaký zážitky, zkušenosti a tak vůbec. Budu s ním spokojenej?
možná máš jenom zarezlý pístky..chtělo by to možná trošku proklepat.
Vdaka za radu a bol by som vdacny aj za typ, ktory

tam "pasuje". Vseobecne je zname, ze motory bez

turba sa horsie tuninguju. Nasiel som nemecku

stranku o FIAT Coupe. Pre 2.0 16V bez turba odporucaju vymenit sviecky(+5% vykonu),

vyfuk(+8😖, chip(+25😖, vzduchovy filter(+3😖.

Takze total tuning = cca 180 PS. Turbo sa "natlacit" az na cca 280 PS. Zatial som spokojny

aj bez tuningu (presiel som z Audi 80 1.8 90PS)na

FIAT (2.0 140PS). Ide 230 km/h aj bez tuningu a

nad 4000 ot/min to ma krasny zvuk (cool).Len ma zacala hnevat brzdova platnicka. Nevracia ju

do spravnej polohy (piska) ... 😲( Inak je to

SUPER kara, zatial ...
wolff
Jo tak to máš pravdu. Já ti napsal jen svůj názor.

Alfa je skvělý auto a v 1996 jsem ji chtěl, ale byl tady háček - neprodávali je. No a pak vyšla Brava, úplně nový auto.

Ale ještě bych ti to řekl takhle. Alfa má možná lepší jízdní vlastnosti, spíš do sportovna laděný(podvozek), i když je třeba si uvědomit, že podvozek obou aut vychází z Typa. Ale myslím, že Brava je lepší než Alfa v jedné rozhodují věci - v bezpečnosti(tužší karoserie, levněj ti vyjdou airbagy, myslím, že i boční.

Jinak je Alfa rychlejší, o tom nediskutuju.
no myslím, že můžeš být rád, že to máš bez turba....😲))))) jinak co se týče výfuku nevim,...já tam měl laděnou koncovku od remuse,...ale jestli je na to i celý výfuk nevim, ale je to hodně pravděpodobný...já bych tam být tebou dal spíše ten laděnej, ať to ještě líp jede. U auta s takovým skvělým vzhledem je škoda, když mu někdo ujede. Ale konkrétně nevim-podívám se do svých materiálů...
Nojo, to bych si nemohl koupit nikdy nic....
Chcel by som vediet skusenosti (servis), dojmy.

Bola to vyhodna kupa (aj ked bez turba), len

neviem co s vyfukom.

Vydrzal len 3 roky (asi vadny kus) a mozno este 1 rok vydrzi.

Je lepsie kupit nove original(FIAT - lacnejsie) alebo existuje nieco lepsie

od Sebringu (Remus ...) na Fiata ?

Dik.
wolff
No myslím, že se už přece jenom vyrábí dýl. Ale bacha já neříkám, že je to špatný auto, nebo něco podobnýho , to vůbec ne, jen si myslím, že brzo bude nová Alfa a ty hodně stratíš (peňez).

A tím koncepčně - je to auto víc podobný 155, než 156. Tím myslím, že je to něco jako Punto I a Punto II. Takovej je mezitím rozdíl. 155 taky není špatný auto, ale 156 je lepší. Asi tak nějak jsem to myslel. No a motor je tam skvělej, problém je v tom, že toto auto se ještě dříve dělalo s boxerem(to byl taky skvělej motor jen se nehodil do takovýho auta. Dneska jsou ty motory všechny z Pratolla Sera(nevím jestli jsem to napsal dobře. A to jak motory z Fiatu, Lancie, tak i Alfy. Jenže ty maj o 1 svíčku víc. No, ale to ti tady psát nemusím.
Co mas na mysli konkretne s tou stari koncepci?

Podvozek se mi u Alfy zda docela dobrej, motor taky, i kdyz v oblasti variabilniho casovani uz dnes casuje kazdej druhej a dokazi z toho vytezit i versi vykon (napr. Honda).
Nevim, co tě zajímá, ale já mám praktický zkušenosti jenom s Fiatem Coupe 2.0 16V Turbo. autem bez turba sem nejel...
Som tu novy a chcel by so vediet,

ci ma niekto skusenosti s FIAT Coupe 2.0 16V ?
wolff
Jo, ale je tam furt dost velkej finanční rozdíl. Alfa je krásná a je to Alfa. Ale bacha na 1 věc. Koncepčně je už starší než Brava. Pokud chceš Alfu 146, tak si raději počkej na novou. No a to může chvíli trvat, než vynde. Taky Brava je rodinnější auto. Má lepší kufr a tak. No a určitě levnější provoz. To víš, chceš mít alfu tak plať. No je to na tobě.
Pozrite si rubriku Auto roku 2000.
Zdravím všechny příznivce značky FIAT

Prosím o konzultaci mého problému s mým 4 roky starým PUNTEM.

Při průjezdu nerovností (díry atd.) se objevuje v pravém předním kole klepání. Je to způsobeno volným (klepajícím) uložením vodítek "brzdiče".

Vodítka "brzdiče" jsou nová, ale stále to klepe.

Celý nový "brzdič" se my kupovat nechce.

Nevite prosím někdo jak by se tato závada dala odstarnit (bez velkých finančních nákladů)

Díky za rady
Tak jsem z bravou na garančce v "novém" servisu Fiat v Ostravě. Schválně píšu navý v uvozovkách, protože je sice nový majitel, nová adresa ale stále stejní lidé, a to je asi ta bolest. Navšechny závady které byla hlášené jsem se dověděl, že je to v normě, že to tak má být a vlastně se nic neděje, dal jsem si zamontovat hasičák a protože jsem je nenaved kde ho mají dát tak ho namontovali do kufru, je to sice pěkné místo ale v případě, že ho opravdu potřebujete tak dosti nepraktické, když jsem jim to vytkl tak se dívali, že co to vlastně chci, asi jsem jim to měl dát písemně nebo si to raději udělat sám. Proto, že za 14 dnů bude rok od koupě auta tak jsem chtěl ať udělají i garančku v telefoně slíbili že ano akdyž tam manželka přijela tak že né a těch zbývajících 3 000 km co chybí do limitu to je málo a ať stím přijede až to dojede na 20 000 km, to jsem zvědav co řeknou pak, asi že už je po roku a tak to udělají jako opravu a né jako garančku?? Skrátka problémy které byly v Autoleasingu tak jsou pořád.

Co vy na to, jaké máte zkušenosti z servisem vy??
Diky, tvuj prispevek je naprosto vyceravajici (v dobrem slova smyslu - alespon pro mne).

Akorat ze .... jsem zjistil, ze stejneho dealera prodavaji i Alfu Romeo 146 za 529.000,- s motorem 1.8, 106 kW a hlavne, ze ta Alfa je mnohem krasnejsi....

Takze asi na Bravu kacim ...
Mate niekto NEspolahlive Punto ???
wolff
Jo ještě. Klimatizace byla mechanická. Možná u novýho typu už bude automatická, ale asi těžko.
wolff
Radio v Bravě jsem vyměněný viděl, myslím za SONY. Není to tak uhlazený, ale má to lepší zvuk.

S těma sedadlama je to tak. Ony jsou trochu zvláštně tvarovaný, takže když si tam člověk sedne tak, jak si představovali konstruktéři, tak se tam vleze i 190 cm chlap. Jenomže když má trochu kulatější záda, tak je to hold horší.

No a stou žíznivostí - jezdíme skoro pořád po městě (Brně) a tam se opravdu pod 8 litrů nedostaneš. Hold záleží na stylu jízdy.
Pro ty, kteri nemaji dost sily cist muj predchozi maxi prispevek, bych pripomnel, oc jde: Skoro u noveho auta (bylo to v r. 1996) nam zcernal tlumic vyfuku, a vsiml jsem si, ze toto je problem vsech Brav 1.8, ktere jsem videl (ze jich moc k videni neni 😉, nevim jak po faceliftu. Nevite nekdo cim to je, resp. stalo se Vam to taky?
Mame Bravu 1.8 ELX (113 koni) z roku 96. (Tehdy jsme na ni cekali od ledna do cervna). Takze nejdriv zapory😒br />
Asi tak po 3 mesicich zcernal vyfuk, od te doby je to hlucnejsi a hlucnejsi. V servisu rikali, ze to delaji vsechny 1.8-ky, pry ma nejak specialne resene vyfukove potrubi (je pravda, ze to ma takovy majestatni, hluboky zvuk - myslim na nizsi stredni tridu), a ze kdyby nam to vymenili, tak to udela zase - no nevim. Taky ma dost tvrdy podvozek, ktery je i presto na muj vkus trochu nejisty - asi proto, ze ma brava tak velkou '*'. Posilovac rizeni je moc silny - tak od 150 km/h je to dost neprijemne - a taky dost hlucny. Ale toto vsechno snad pri faceliftu odstranili, takze ted teda ty klady😒br />
Motor jede paradne (samozrejme hlavne ve vyssich otackach), a spotreba je dle meho nazoru dost nizka, coz je asi proto, ze tento motor neni vytlacen tak k limitu jako 1.6 - to vidite podle vykonu - a spis se tvurci soustredili na optimalizaci spotreby. Abych byl konkretni, tak bezne dosahujeme spotreby asi 7 na 100, do cehoz se zapocitava i docela caste 'zavodeni' s ostatnimi (je to tak 30% mesto, 50% mimo mesto a zbytek to zavodeni, treba i se 190-kou po dalnici, my jsme totiz i s otcem pekni magori 😄 Pri temer konstantni jizde Brno - Praha, 130 km/h byla spotreba 6.2 litru. Naopak, pri naprosto dravem stylu jizdy (tj. z centra Prahy do Brna a potom jeste 70 km po okreskach za 2h 15min!) pri plnem obsazeni a vcetne predchoziho jezdeni po Praze byla spotreba 7.9 litru. No uz abych toho nechal. Co se tyce vykonu, tak napr. TDI-cko od VW ma pri akceleraci nejdriv logicky trochu na vrch, ale nakonec mu spolehlive ujedete. Druha vec je ta, ze on pritom jede za 6 litru, zatimco ja mam 6 litru na otackomeru a vir v nadrzi 😄 Z dalsich veci bych zminil ze ten motor 1.8 je fakt pekny na pohled - vypada to trochu jako 1.8 z Alfy 156, akorat tam chybi ta cervena. A taky razeni je perfekne presne, radici paka pekne kratka. Jenom ten hluk ... hlavne v rozmezi 3500 - 4500 ot/min, pak uz si jenom vrci 😄

Ke tvym dotazum: Autoradio se vymenit neda, protoze je zakomponovane do stredoveho panelu, a na misto vzadu si nestezoval ani muj kamarad s mirami 190cm/100kg. A taky jsem se minuly tyden - pri predvadeni Punta II - vezl v Brave 1.9JTD. Teda zatah to melo jako prase, ale ten traktoristicky zvuk ... To Punto 1.2 8V nebylo pri volnobehu _vubec_ slyset !!!
Jestli chcete pomoc s výběrem pojišťovny a spousta dalších informací - včetně brigády - ZKUSTE [odkaz] V utery budou nejnovejsi informace o 11 pojistovnach - neni mozne si nevybrat.
Tak jsem si na AutoShow sedl do novýho Punta a zažil jsem v jednom směru značný zklamání - oproti předchozímu Puntíkovi má Punto II méně místa vzadu a to jak pro kolena, tak pro hlavu. Škoda.
adresa je /…z/zabava/fiatuno

dandys
Zdravím všechny fiaťáky. Bohužel mne finanční situace dohnala až k prodeji svého fajáta.(koupě bytu) Je to Uno75ie SX .Pokud chcete nějaké podrobnosti tak na

.

Cena tak 40tis.Snad má další značka ( někdy )bude zase FIAT.Inzerát najdete i v soukromé inzerci .Byl jsem s ním celkem spokojený a jen velmi těžko jse s ním budu loučit.Omlouvám se ,že jsem téměř nepíši , ale naši "skvělí" zprávcové podnikové sítě blokují již 2 měsíce vstup na různé stránky a taky na www.AUTO.cz Tak musím psát od kámoše.Zatím se majte a zas někdy s FIATEM...
Tak sem si tak pročetl ty vaše starší příspěvky a usoudikl sem, že ty kecy o klesající životní ůrovni v ČR sou pěknej blábol!!! To všichni máte nějaký Punta, Bravo, Brava a eště si stěžujete??? ... já sem dal všechny prachy, abych dal do laku mojí 28 let starou 127-ičku. Na nový auto si ušetřim tak za ... 80-90let !!! 😄))
Diky za odpoved. Mam jeste par dotazu (to vis, podas prst a ...).

Predne, co tim myslis - "trochu ziznivejsi motor"? Za kolik se da jet mimo mesto?

A jak to je s tim prostorem vzadu - budou 180cm vysoci spolucestujici drit hlavou o strop?

A jeste to radio - to se pozdeji neda vymenit za nejake jine?

A jeste (sorry) - nevis jaka klima se dodava za priplatek - manualni nebo auto?

Zatim..
wolff
Máme Bravu z roku 1996 1,6 103 koní - Jedna z prvních -dlouho se na ně čekalo, když si tam člověk něco navymýšlel a mohu říci😒br />
Motor je fakt dobrej a spolehlivej,ale tím že je DOHC (nejmodernější koncepce) tak je i trochu žíznivější,ale zato výkonější než u konkurence.

Spolehlivost bezproblémová. Měnil jsem jednu brzdovou žárovku. Dobrá prodejna je ve Zlíně.

Prostornost je velká, snad v zadu je méně místa pro větší lidi na hlavu. V případě koupě doporučuji koupit si to kvalitnější radio.

Za ty peníze není v této republice lepší koupě.
Mam Fiat Brava 100 SX 16 V - mam ho fakt jenom chvilicku, jeste krasne voni novotou, takze ohledne spolehlivosti toho zatim moc rici nemuzu, ale co se tyka vykonu, jizdnich vlastnosti a pohodli, tak muzu doporucit.
JTF
Tak jsem se v sobotu vydal s rodinou otestovat nové punto do Fiatu Vavřinec v Praze.Po prohlédnutí vozu v autosalonu jsem přijal pozvání k testovací jízdě a první dojmy z řízení? Oproti předchozí generaci,kterou jsem vlastnil je to propastný rozdíl. Jistý a pohodlný podvozek(vyroben z vysokopevnostní oceli Dualphase), velmi tichý, přesné a krátké řazeni bez vybrací při volnoběhu(lanovody),žádné pazvuky(je pravda,že auto mělo najeto jen 190km).Prostorný interiér,pohodlné sedačky s dlouhými sedáky,výborně padnoucí volant a ten kufr(5dv.).Dále se mi líbila promyšlenost interiéru do každého detailu,spousty odkládacích míst.A teď zápory: vysoká cena,chudé základní provedení - černé nárazníky,absence otáčkoměru,potahy sedadel u všech vystavených verzí jen v modré barvě.
!!! už fungují !!! Co na ně říkáte ??? Střízlivé a docela zajímavé, nemyslíte?
Brava 1,4 12V.
Uvazuji o koupi Bravy 100 16v nebo 115 16v. Nemate nekdo zkusenosti, nebo neco, cim byste mi to vymluvili nebo doporucili. Dik.
JTF
Co máš za model?
Konečně otevřeli opět prodejnu a servis v Ostravě. Je to Vítkovicích vedle dopravky, místo Hyundaie ale Refin jako majitel zůtsal. Končně už jsem potřeboval někde zajet na garančku. Jo a samozřejmně také mají přes víkend předváděčky nového Punta, jikak každý majitel Fiatu do konce měsíce si tam může nechat zdarma otestovat auto před zimou.
JTF
Jedete se někdo podívat na představení nového Punta tento víkend? Prý se budou pořádat testovací jízdy,apod..Jsem zvědav jak to pojede.
wolff
No to je řekl bych správný postřeh, že každý nablýskaný auto vypadá jinak než v základu. A ty nárazníky, i když se to nezdá, dokážou cenu auta snížit na nižší hladinu. No a tak se umožní koupě auta i pro méně majetné. Punto v SX verzi jistě lakované nárazníky má. I když kdo ví, třeba Multipla?
U Zlínského Fiatu jsem o víkendu již zahlédnul dvě nová Punta a pokud mám srovnat mé dojmy z Farnkfurtu a ze Zlína, musím konstatovat, že jsem zklamaný. Měl jsem za to, že budou již v základu všech verzí nárazníky v barvě kastle, ale opak je pravdou a obyčejná červená vypadá, jako základovka. Stříbrná je sice pěkná, ale auto s černými nárazníky vypadá velmi levně. Interiér měl v obou verzích nepříliš přesvědčivý světle modrý potah nevalné kvality.

Jako na klad bych upozornil na skutečnost, že tří a pětidveřová verze má jiné páté dveře a také zadní skupinová světla.

Inu nablískané auto v plné parádě (hlavně výbavě) vypadá a láká jinak, než holý základ. Přeji i tak Novému Puntu hodně dobrých prodejních výsledků.
Čau Hudy, raději se podívej pod auto na výfuk. U katalyzátoru je taková pružina - vybadá jako "brýle" - jestli ji nemáš zlomenou. Já ji mám třeba ulomenou a při 3000 ot/min mi to začíná vibrovat, ale potom se to uklidní (cca při 3300 - 3500 ot/min). Nová stojí 2300,-- Kč u Fiatu, ale pokud se podíváš na vrakovišti buď v Uhříněvsi u Prahy nebo v Kladně (u první křižovatky za Poldi směrem Praha - Kladno). V Uhříněvsi jsem ji sehnal za cca 500,-- Kč, i když byl jeden ze dvou drátů zase zlomený. Kámoš v práci mi to svařil nerezem a je jako nová. Zatím jsem neměl čas ji vyměnit (šrouby jsou děsně rezavé), takže ti neřeknu přesně, jestli ten problém je v pružině nebo ne. Nicméně při 3000 ot/min je každý motor hlučnější a potom se zklidní. Dej vědět, jak jsi dopadl. čau.
petous
Máte někdo zkušenosti s jakýmkoliv tunningem motoru u Fiata ? Napište, podělte se o zkušenost.
Motor 1.4 12v u Fiat Brava je skôr na kµudnejąiu jazdu na dialnici, ale keď niekomu nevadi vyąąia spotreba tak sa dá jazdi» aj ąportovo, pritom treba ma» motor ale aspoň na 3000ot/min.(doma mame Brava 1.4)
K tomu, jestli je / není postačující motor, nevím nic (jde taky o to k čemu má být postačující). ALE: s Fiatem Bravo / Brava se prý velmi (prý že fakt velmi!) nedoporučuje rychlejc vlítnout do větší louže - prý tomu chybí zdola jakýsi krycí plech, kterej na jinejch autech buď je - a nebo je to vyřešený celkovou dispozicí v uložení všeho pod tím deklem, co je součástí kastle nad motorem. Právě tahle absence nějakýho kusu plechu jako krytu prý může způsobit vycáknutí kusu týhle louže přesně tam, kde to může nadělat setsakra paseku (sání?). (jen jsem tak zaslech...osobně nevím, Fiata nemám a mít nebudu) 😄
Mate niekto s nim skusenosti resp. je ten motor postacujuci ?
Ahoj,

to me zaujalo. Ja mam taky problem, ze pri 3000 otackach je motor(1,6) dosti hlucny, jak se prehoupne cca 3300 ot., tak je zase jako hodinky.Myslis, ze to bude prave timno? Jeste prosim jednout, jak se ten dil jmenuje? At se na to muzu poptat.

Diky
JTF
To je divný,v Autobildu byl nedávno uveřejněn test Punta II 1,9JTD ELX.Píše se tam,že v interiéru jsou použity kvalitní materiály a zpracování je konečně na úrovni.
to: jarous

Sedl jsem si do novyho Punta ve Frankfurtu a musim rict ze je to stejne laciny jako to stary. Akorat hranatejsi.
Koupim Ritmo 1,9TD bez dokladů. Nevíte někdo o nějakém dovozu který se nepodařilo přihlásit? Papíry mám. Ď za Info
nevite, kdy bude zprovoznena domena fiat.cz. mela byt minule pondeli a zase nic.

bye bee
Ahoj Maro, jak se mas, pokud chces, tak mi posli email na adresu petan @ email.cz

Kdy jdes na vojnu? Zatim cau

Petr
Nazdar Luckyluck. Mám na teba prosbu, vieš mi poradiť či sa mi oplatí kúpiť F127 a akú verziu ?

Vďaka.
Vyčistil jsem kontakty na rozdělovači, vyąplíchal sprejem a to stejné s kontakty kabelů na svíčkách . Není to sice super, ale uľ se s tím dá pokaľdé odjet. Jak půjdu kolem víčka rozdělovače, koupím ho novej i s kabely ke svíčkám. Ty jsou snad originální z roku 1982 😄 PTD
Stejnou zavadu mel kamos na Unu 75ie. Vylamalo si na tom zuby desitky odborniku, odvezl to i do rakouska, tam udelali test, vymenili pajsl rozdelovace za 2000 Os a bylo to stejny. Nakonec to bylo probite vicko rozdelovace (neviditelne) za neco malo pres 200Kc.

Co takhle postupovat vylucovaci metodou (vysusit vicko, nastartovat, kabely, nastartovat atd.) Nebo jeste lepe pujcit si prislusnou sadu dilu na nejakem z vrakcu?
Tyhle Fiaty jsou spise elegantni hracky na kratkou

dobu pro nas mene majetne. Nemyslite ?

Jinak se nenechte rusit. Nemyslim to zle.

Cimrman
musim s tebou souhlasit. my mame punto (12/95) a ten drzak vyfuku taky odpadl. kdyz sem na to ale koukal tak se mi zdalo ze byl privarenej dost amatersky.
Jarouši z nového Punta jsem byl natolik unešen, že jsme se díval hlavně na účelnost odkládacích ploch a celkový dojem, který je dost dobrý. Kvalitu plastů jsem nestudoval, ani tomu nerozumím a stávající Punto mě připadá, že je spasované / slícované celkem dobře.

Včera jsem zjistil, že z pod mého 3,5 roku starého Punta 1,1 r.v.96 trčí držák výfuku, který byl původně přivařen v přední části výfukového potrubí těsně za "vlnovcem", před katem. Uhnil 1mm tvarovaný plechový držák, který je uchycen k 8mm kulatině, která je přes silentblok přišroubována k nápravnici. Tímto se mě potvrdilo, že bolestí stávajícíh Punt je výfuk (mám tři zkušenosti) a po zimě budu muset měnit poslední díl výfuku (silně rezne po obvodu). Přes tyto drobné problémy nedám na Punto dopustit !!!
JTF
Podívejte se na stránky: [odkaz] je uveden ceník na nové Punto,cena začíná na 269.900,-. Mário, četl jsem, že prý plasty použité v interiéru jsou velmi kvalitní i zpracování by mělo být daleko lepší než u předchozí verze, jaké jsi měl dojmy?
Od autorizovaného Fiatu jsem se dozvěděl, že cena základního modelu (motor 1,2 8V, airbag v ceně) by měla být kolem 290.000,-Kč což je docela hodně. Je to trend jako u modelů Peugeot 206, Renault Clio, nová Fabia apod. Uvidíme, bude-li to pravda. Ahojte
mam hromadu dilu, co potrebujes?
Ahoj ve spolek, zběžne jsem si přečetla Vaše starosti a řekla si, že k Vám, pokud mi to dovolíte, připojím. Mám svého mazlíka Fiátka 127, vlastně tatínka i dědečka Vašich Un a Tipů a Puntů. Ja na něj nemůžu dát dopustit. Už jsem takový cvok, že si sním i povídám a omlouvám se mu, když omylem vyberu nějakou díru či výmol, A on je na me za to tak hodnej, že když má přijít poprucha, doveze mne až domů a tam pak "ulehne".

Nyní nás čeká taková maličkost a proto Vás všechny prosím o radu. Budu potřebovat tlumič výfuku. No pravdou je, že by byl potřeba za chvilku celý. Už jsme ho s "Mazlíčkem" ztratili asi 3x. Až mi tohle autíčko odejde jednou provždy, strašně ho obrečím a těžko se s tím budu smiřovat. Někdy Vám povím pár historek, co jsme spolu zažili. Takže budete-li cokoli vědět o dílech aj. dejte mi prosím vědět. Ahoj a díky. Wendy.tab@post.cz
Znáte už někdo ceny Punta II. Jinak souhlasím s tím, že nové Punto II je fakt povedené. Mám jen trochu obavy, jak to bude vypadat se spolehlivostí toho automatu. Přeci jen je to dost nové řešení a už klasické variátory měli trochu problémy (zhasínaní motoru při studených startech, kdy řeměn převodu byl zmrzlý a nedokázal přenášet kroutící moment).
Přátelé, byl jsem ve Frankfurtu na IAA 99' a jsem velmi mile překvapen novým Puntem, které oproti současnému dostalo punc agresivního / sportovního ďáblíka, obzvlášť pokud jde o verzi HGT (1,8 16V), nebo verzi Sporting (1,2 16V) se "sekvenční" sedmistupňovou převodovkou (chromovaná hlavice ř.p. a kulisa, stříbrná středová část palubovky), která jistě potěší srdce všech nás rádo by "soutěžáků"

Jediné, co mě mrzí (všechny značky se chovají stejně), že se nedělá sportovní verze v pětidveřovém provedení, protože nejsem a nebudu nikdy natolik movitý, abych si mohl dovolit jedno auto pro mé vyžití a jedno pro rodinné účely (jistě hodně z Vás bude namítat, že Punto není rodinné auto. Pro někoho být ale musí). Ahojte zase někdy, Mário
vyfukove potrubi je nove (aspon tak vypada) ale pro jistotu se podivam. Dik.
Mel jsem kdysi stejne problemy s UNO 75Sie. Muj postup byl - 1.vycisteni a vysuseni rozdelovace (bylo v nem vlhko a zkratove cesticky na vicku) 2.obaleni rozdelovace proti vode (zabalil jsem ho do igelitu). Starty se sice trochu zlepsily ale pri vetsi vlhkosti to porad nestacilo - tak jsem vymenil i kabely a bylo to OK. Rada od znameho servisaka: pozor na vyber kabelu - vyplati se brat jen znackove - jinak rychle starnou. Dobre je i zkontrolovat svicky.
JTF
Fiat je zaskočen velkou poptávkou, již má na 160t. objednávek na nové PUNTO jen v Itálii.
JTF
Akorát jsem dočetl srovnávací test. Co mě potěšilo je, že vyhrálo nové PUNTO!
JTF
Začal bych u rozdělovače, alespoň takhle blblo kdysi moje TIPO.
Moje ľena jezdí v karburátorovém Fiatu Ritmo 85S (1.5) a pokud je ráno venku mlhavo, po deąti, nebo vąeobecně vlhko a příznivé podmínky pro vznik vodního kondenzátu, nenastartuje. Odpoledne přijdu k autu (venku uľ sluníčko) a naskočí na první brnknutí. Protoľe to chci spravit, ptám se do fóra, kde začít. Kabely ke svíčkám, nevodetěsný rozdělovač? Dejte prosím vědět pokud jste někdo uľ tento problem vyřeąili. Ď PTD
JTF
Fiat v ČR vyměnil generálního ředitele,je to prý angličan s velkými zkušenostmi v automobilové branži.Mimo jiné chce prý zviditelnit značku Fiat u nás.To jsem zvědav,jak se mu to podaří,připadá mi,že Fiat oproti jiným značkám není "vidět",rovněž si myslím že úroveň dealerů je dost mizerná(vlastní zkušenost).
Uz podruhe tu na webu ctu, ze deravy vyfuk ma vliv na motor. Muze mi nekdo rozume vysvetlit jak se derava stredni nebo koncova cast vyfuku podepise negativne na cinnosti motoru? Podle me by to melo jezdit naopak o fous lepe (samozrejme za vetsiho rachotu). Jedine misto, kde bych chapal problemy je koleno od motoru s lambdou...
Dovodov pre poskakovanie auta so sdudenym motorom moze byt niekolko, skus sa napr. pozriet na netesnost vyfukoveho potrubia (znacne prehrdzaveny medzitlmic, pripadne tlmic).
JTF
Podívej se na regulátor alternátoru,nebo je nefunkční nějaká dioda.
Zdravím všechny členy FIAT - Klubu a současně

bych zkušenější majitele vozů TIPO požádal o předání

jejich zážitků a zkušeností s tímto vozem.

Mám totiž možnost koupit TIPO následujících parametrů: 1,9 TD, 1992, 110 000 km, vše v elektrice,

elektrony, metalíza.

To vše za rovných 100.000 Kč. Vyzkoušel jsem si také

jízdu a neměla chybu. Nevím ale, co by bylo možné

v budoucnu očekávat za standartní poruchy a pod.

Rád také uvítám další odkazy na internetu.

Příspěvky mi prosím posílejte do schránky

levardi@post.cz

Všem majitelům a řidičům tohoto vozu přeji všechno

dobré a předem děkuji za poštu. Milan
Nevíte, čím by to mohlo být: po nastartování žhne kontrolka dobíjení, čím vyšší otáčky, tím svítí víc, ale napětí v síti je přitom 13,6-14 V !!! (Tipo 1.6).
Tak to jsem rád, že to vím. Tuhle informaci jsem dostal od jednoho servisáka, který se FIATEM zabývá už 30 let a dělal i nějaké "závoďáky" (hlavně 12😄 - jinak máv velice šikovný ruce. Ještě jednou díky - hned se na ni musím zeptat.
JTF
Víte,že Fiat připravuje nástupce,kdysi největšího Fiatu,má být větší než současná Marea
JTF
Když jsem měl Tipo,tak jsem jí taky kupoval.Kdo Ti řekl,že se dá koupit jedině s katalyzátorem? koupíš ji v jakékoli prodejně, která prodává díly na Fiaty.
parada uz to frci, dik ...zdar vsem Fiatakum
Sedět by měla, protože jsem ji před chvílí ještě jednou zkoušel. [odkaz] !!!
ta adresa nesedi, chtel bych se tam podivat
Zdravím všechny příznivce FIATU. Neví náhodou někdo, kde by se dala sehnat taková hodně pokroucená pružina která je umístěna u "katu" a tlačí celý výfuk dolů ??? Ten zvuk při 3000 otáčkách se nedá vydržet. Prý se dá koupit jen s novým "katem".
Nazdar Fiaťáku, možná jdu s křížkem po funuse, ale zkus se podívat na www.axon-cz.com. Je to tuningová firma z Plzně a přišel mi od nich docela dobrej výtah z jejich katalogu i s ceníkem. Je fakt, že jsou trochu drahý (mračítka na TIPO staojí cca 500,--) ale Tipa od nich vypadají moc dobře.
To je fakt smůla,že po pár dnech se to "vysypalo".

Abych řekl pravdu tak za 2 roky mne autíčko taky nechalo 2x viset. Byla to ale jedna závada která poprvé zmizela a podruhé už ne.Podruhé (bylo v loni někdy v prosinci ) jsem dojel k JET-u do popkovic (určitě znáš) a už jsem neodjel. Naštěstí ve Svítkově bydlí rodiče tak jsem své UNO 75ie tlačil cca 1km do garáže. Závada byla studený(z oxidovaný) spoj na relé k benzin.

čerpadlu . Tak jsem to dal do FIATu na Fáblovku a stálo to 1200kč.Kdybych býval věděl kde to relé je tak mne to nestálo nic , protože "relatu" nebylo nic.Závada jse projevovala tak , že jsem motor nastartoval a ten běžel max.5s než došel benzín.(nebylo totiž napětí na čerpadle ). Zdar všem FIATům.
Bohuzel, vzhledem k financni tisni musim prodat svojeho Puntacka buuu 😒, kdybyste nekdo chtel vyladeny Punto 55 ED (5dvirko, seda metal, narazniky v barve auta, airvbag, imobilizer, mracitka, serv. knizka.......) tak dejte vedet na xjn@seznam.cz

ach joooooo
to Hudy: Díky.
Ahoj,

ad1 - velké vrakoviště je v Hulíně(Auto Fiat import 0634/352330 nebo taky v Hulíně Auto Korner 0634/351620

Velice dobry a nejlevnejsi prodejce novych nahr. dilu je na tel.068/5312792(p.Doseděl)

add2 mě taky začal téct olej. Sundali jsme manžetu z pístu a bylo to jasné. Vevnitř jsou nějaká "gumová těsnění" a ty když prasknou, tak musíš koupit píst nový.
Panove,mam na vas dotaz!Kamarad schani PUNTO D,nebo TD.Kdyby jste nekdo prodavali,nebo vedeli o

nejakem peknem kousku dejte vedet!!
1) Kde jsou ty vrakoviště na Olomoucku?

2) Co se musí na servu vyměnit, když po té, co se tam nalila hydraul. kaplina, tak ihned všechna vytekla? (To je blbej dotaz, co?)

Díky za odpovědi.
Jeste neco

Zajimalo ba me jakou mate na Tipech 1.4 spotrebu.

A jakej mate nazor na Fiat vs Polsky benzin vs spotreba ???
Zdar lidi.

Mam takovej problemek. Vlastnim Fiat Tipo 1.4i r.v. 1989. No a o co jde. Vlastne o to ze kdyz je motor studeny tak strasne rad poskakuje pri rozjezdech. (u stary skodovky bych to chapal)

mel sem to v servisu a vymenili mi tepelny cidlo spinajici sytic. Zlepsolo se to ale porad to jaksi neni ono. nema nekdo stejny zkusenosi???

Jestli jo tak predem dik. Jo bodlo by do posty.

musiolek@rkka.cz

Dik

Martin
Mate niekto skusenosti s montazou LPG pohonu do FIATA TIPO 1,4i (r.v.1990)?
Ahoj,

taky mám Tipo a po vrakovištích jsem se začal dívat v okamžiku, kdy se pokazilo servořízení. Moje zkušenost je taková. Zde na Olomoucku je spousta vrakovišť. Když jsem se ptal na servo, měli vždy jedno nebo dvě a to za cca 6 000,- Kč.

Pak jsem zkusil zavolat na vrakoviště v Praze a ejhle, cena 2 500,-Kč. Musel jsem risknout to, že jsem jim poslal peníze(nemají BU - nevím proč) a doufal, že to přijde. A přišlo, v perfektnim pořádku, servisák říkal, že to moc nepracovalo(čistá vazelína, písty, čepy řízení v pořádku). Takže mě to i spoštovným vyšlo na 2 700,- Kč. Slušná úspora, že?
Právě probíhají moje křtiny do klubu Fiat, neboť mám 4.den Tipo. Parametry už jsem tady nedávno popisoval. Jezdí nádherně až na jednu maličkost. Moje stará "Dáčka" mě ještě nikdy nenechala nikde viset. Kdežto tenhle bulík již 3.den. Za deště, když jsem zkoušel všechny ty varianty přední, zadní stěrač a tak, tak najednou vrrrrrrrrrr.. Zaseklo se relátko stěrače a následně shořelo relátko imobilizéru a bylo po srandě. To ještě kvůli zácpě, kterou jsme způsobili (vybrali jsme si pro tuto "radostnou" událost zrovna dost nevhodné místo)vylítl Peugeot206 do příkopa. Naštěstí se mu nic nestalo a v 6 lidech jsme ho šupli zpátky na silnici. ... No a když jsme u toho. Nemohl by jste mi někdo popsat ten ovladač stěračů? A co mi jde ale nejvíc... Sháním relátko na centrál a vůbec bych potřeboval nějakej šikovnej kontakt v dosahu Pardubic (alespoň VČ) - vrakoviště nebo něco podobnýho na Tipo. Nevíte někdo o něčem? Díky
Tak bylo potřeba vyměnit jen jednu vzpěru, druhá bylo O.K. Cena za vzpěru (1 ks) - 650 Kč.
Já také, ale na motorce.Kapalo to přímo na rozpávenou hlavu motoru, ale mě to vzplanulo naštěstí jsem to uhasil.Fakt super zážitek.

FIAT IS BEST
DÍK, ale pokud můžu poprosit předem, abych stihnul prodat své krásné pontíko (a nevim jestli to žena přežije) 😄
Dobrá, dám ti vědět až budu mít nějaké info o Punťovi z Německa !!!
Ja ne 😄

Lidi podte psat ......
Nemáte někdo zkušenosti s motorem 194C2.046 (Tipo 1.6 značení "2ACT") - má to 2xOHC, ale jenom 8 ventilů, elektronika GM, dovezeno ze Švýcarska (r.v. 1991). Vždycky, když na to jdu koupit nějakou maličkost k motoru (palec ...) tak to nikde nemají, ale zatím to jezdí jedna báseň.
Pekny, pekny, ale budu muset uvazovat spis o 90 Puntu, totiz tridvirko neprojde pres manzelku, to jsem si neuvedomil, ale stejne moc dekuju, ale tech aut uzu jsi vystridal vic nez ja a to je co rict, no jo moc dlouho uz jsem na Puntech, tak ztracim, ale ja jsem vyjimecne spokojenej (ale uz by to chtelo par koniku navic, kdyz predjizdis ve 150 tak uz to moc dopredu nejde). Poslu Ti casem (jak se znam tak za 2 mesice) do schranky fotky meho P-ta (jenom to jedno stoji za foceni). Web zatim nemam, jak se rika kovarova kobyla........
ta adresa je www.epe.cz~bohac

já jsem ho neťukl, nechal jsem si to ťuknuté dovézt z Německa a je krásně spravené !!!

jestli bys měl zájem, tak mi brnkni na 0603/854644
Jo mám, ale se Škodou 1000 MB, tam mi to taky chytře kapalo na výfukové potrubí. Jak já to dřel hadrem aby to nebaflo !!! No a kámoš kdysi na žigulu taky, tam mu to z karburátoru upadlo i s ocelovou trubičkou. Ještě že to přestalo ject. A poslední zážitek stejného zaměření - služební Forman, spuchřela hadička a benzín stříkal jak o závod. Naštěstí jsem odjížděl studenej a pach benzínu mě okamžitě zastavil, jinak by jsme Formana už neměli - jenom ohořelouz kastli. Ale když jsem měl Fiat Uno Turbo, tak takovýhle problémy se mi vyhly !!! Zdar Fiatům !!!
Dlouho jsem nic nenapsal, ale o tohle se musím podělit. Moje Uno se asi podruhé narodilo, když mi kapal benzín z prasklé hadičky přímo na rozpálené výfukové potrubí. Kdyby to blaflo, tak nevím. Nemáte někdo podobné zkušenosti ?
UNO do r.v. 89 má jednu na pravý straně . Alespoň já to tak mám.
JTF
logo má dvě
Nešla by tam z una . Já jsem si ji na svém unu taky měnil . Dveře mi doslova padali na hlavu.

Obzvlášt v zimě. Dal jsem novou za 635 kč.Uno má jednu vzpěru . Tipo má dvě ? Tak bych zkusil fáčkový. Třeba budou levnější.
A ta adresa bohuzel nefunhuje 😒
A kolik za nej?
A jak to ted vypada po oprave? Nerikal si, ze si nekde tuknul?
Ta možnost s dovozem Punta tady pořád je , před chvíli jsem s ním mluvil a říkal že se bude snažit sehnat nějaké info. Zatím vozí jenom auta vyšší třidy, tady se to prý lépe prodávají. Takže vyčkejte anebo máte ještě jednu možnost. Do měsíce budu kupovat byt a budu muset prodat svoje Punto Sporting, obrázky jsou na www.epe.cz~bohac
A nešli by tam Fačkový? Zkus to změřit.....
JTF
Nejsou vůbec žádné rozdíly,pouze nárazníky a zrcátka byly v laku a na zadní kapotě pod nápisem UNO bylo označení FIRE.Vím,že UNO se začalo vyrábět v Polsku někdy po roce 93,ale že jim to vydrží až dodnes...Polský trh je stejně poněkud specifický,uvážíme-li,že tam FIAT stále ještě vyrábí klasickou 126,mimochodem Seicento se vyrábí výhradně v Polsku a je tam nejprodávanějším vozem a co se týká kvality zpracování interiéru,je hodnocena lépe než u starého modelu Punta.I když nové Punto,to bude o něčem jiném,jestli jste někdo četl testy v italském Quattroruote nebo v německém Autobildu,"kvalitní plasty,zpracování konečně na úrovni německých vozů,mnohem lepší jízdní vlastnosti,komfort a mimořádně nízká hlučnost.Už se těším na první dojmy,16.10.99 se začne u nás prodávat.Čau
Za kolik se dají sehnat plynové (?) vzpěry 5. dveří na Tipo? Ty původní už mají nulovou funkci. Díky za odpovědi.
Ahoj,

ja jsem temer fanatik na Fiat a tak to bude urcite Punto. Premyslim, ze se podivam, co odprodavaji leasingovky. Chtel jsem nechat neco dovezt, ale nemam zadny dobry kontakt.

V klubu Fiat bych byl moc rad(mam zkusenosti s F UNO r.v. 84 a ted asi rok s Tipackem(bohuzel dvouvackovy). Problem je, ze se pohybuji v kraji stredomoravskem(Mohelnice, Olomouc, Přerov) a tady o nicem takovem nevim.

Pro Fiat urcite mluvi i to, ze uz jsem si vytvořil svou sít dodavatelů ND, servis apod. Momochodem, kdyz se mi pokazilo servo na Tipu, tak mi nove nabizel nejlevneji prave muj dodavatel. Nakonec jsem, vzhledem k financim koupil starsi. Tady jsem narazil na zajimavy ukaz. Zde v Huline chteli za starsi neco kolem 6 000,-, v Praze jsem ho ziskal za 2 700 i s postovnym, prislo v perfektnim stavu. Servisak rikal, ze je jak nove. Tak kdyby jste nekdo potrebovali, napisu kontakt.

Porad shanim nekoho, kdo dovazi auta a ma dobre reference.
Tak to bych nedal nic za to, že začnou vyrábě tak za pět let Punto I 😄
Je to vůbec možné ? Tak poláci ještě drží výrobu un. Karosérie je shodná s klasickou evropskou ?

Nebo jsou nějaké rozdily ? DANDYS....
RADIMBO psal jsi neco o dovozu Punta ? Mozna jsem se spletl Nams nejakou konkretni moznost? Chtel bych neco vykonnejsiho nez 1.1
Konečně se námn to tu rozjíždí - jen do toho to by bylo, abychom se nedostali do nejfrekventovanějších rubrik, vždyť Fiat je temperamentní auto tam musím mít temperamentní majitle ne??

😄
tady máš odkaz na Polskou stránku, kde je srovnávací test Punto v. Corsa !!!

[odkaz]
JTF
Sestra vlastní Tempru 1,6SX - spotřeba na dálky 6,8,po městě 8,5-10 l/100km.
JTF
Mamka vlastní Logo r.v.91 a zatím žádná koroze,ale pro jistotu jsem nechal vystříkat dutiny,protože jsem viděl spousty novejších Un, u kterých se již koroze začala objevovat.To víte,že se ještě v Polsku Logo vyrábí?Já to do včerejška nevěděl.Stál jsem u Plusu,když vedle mě zastavilo 5dv.Logo s PL značkou.Protože vypadalo jako když právě vyjelo z pásu nedalo mi to a podíval jsem se na výr.čísla na oknech,bylo tam ..99.
JTF
Ja jsem svého Punťáka před časem musel prodat, protože jsem narychlo řešil bydlení.Měl jsem 5dv.akční typ Cult(v podstatě 60SX.Kupoval jsem ho nového a průměrná spotřeba byla 6,3/100km.Za celou dobu se nevyskytla jediná závada.
JTF
Asi před 3týdny dovezli známý ze SRN Punto 55S,r.v.96,který má najeto 206t.km a jezdí bez problémů,jednalo se o služební auto a dle servisní knížky,motor žádnou větší opravu ještě nepotřeboval.
JTF
Musím se Ti omluvit,momentálně se stěhuji,takže slíbené materiály(crash testy)pošlu co nejdříve,je to opravdu rozdíl.
To hučení v převodovce je při vyřazeném kvaltu. Jen doplňuji předešlý text.Dík. DANDYS.
Tak kde jste fiaťáci .

----------------------------------------… Nahazuju téma : Fiat Uno

1.-Koroze a jak s ním válčíte?

zpravujete nebo necháváte "hnít"?

2.-Jak Vám šlapou motory

závady (už Vás vaše autíčko někde nechalo ...)

3.-Elektrointalace...a další

zlobí , zlobí... mne už ne ! a jak vy?

tak sakra bude se to tady hejbat nebo ne !!!???

dandys.......
Hudy, pro Punto hovori jasne vetsi prostor v aute, coz se Tvemu tatovi urcite bude hodit a asi Te prekvapim, ze jsem stal pred NAPROSTO stejnym problemem, mel jsem zamluvenou pro tatu Corsu i Punto, ale vzhledem k tomu, ze vim ze tata je v duchodu a nema moc penez na servis a opravy a servis u Opelu je neskutecne predrazeny, tak jsem mu koupil Punto 60SX (konecne muze tata i predjizdet s Fackem to proste v jeho letech neslo). Ma ho uz 2 roky a kdyby nemel mensi kolizi (naboural predni blatnik - 1.100 KC blatnik + 1500 lak - blatnik jsem mu tam nandal sam) a samozrejme vymeny oleju nema zadne problemy a vzhledme k elektrice a centralu je moooc spokojeny. Corsa neni spatne auto, ma i o neco mensi spotrebu, ale musi byt naprosto v poradku a hlavne nebourana!!! Pak je to k nicemu. Ale to asi plati o vetsine aut. Rozhodnuti bude stejne na Tobe, ale privital bych Te rad v klubu FIAT (tady v C.Bude. stoji servis. hodina kolem 250 Kc a jsou tu super lidi se kteryma se da mluvit).
Je to tady jak u "suchánků". Žádnej provoz.

Možná jsem to už jsem psal . Teď jsem zrovna měřil spotřebu na svém uňáku . Je to 1.5iesx z 87 roku . Na dálku jsem naměřil cca 6.2 l/100km což jde na to jak jsem se honil s jinejma auťákama

(120-140).Kdybych dodržoval 90 tak bych se možná dostal na 6l nebo i níž. Ve městě je to slabší

to je tak za 9l (jízda jen ve městě). Konečně jsem zprovoznil můj digital v unu . Pořád lítal , ale něco ukazoval . Byl to vohoblovanej náhon. Dal jsem novej (300kč za komplet)a je to v pohodě.

Nevíte kolik tak stojí spojka na UNO na 75ie. Asi budu muset měnit příští rok.Taky mi něco hučí v převodovce tak to bude bude asi nějaké ložisko né? Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Při nesešlápnuté spojce to trochu hučí. Když sešlápnu tak je klid. Doufám že je to jen jedno ložisko (třeba u spojky). Jsem ve Fiat clubu tak mi hlavně nepište ať to hodím z mostu a raději poraďtě jesli jste se s tím netkali a když jo tak kolik Vás to stálo.Je škoda ,že jsem moc lidí nepíše . Jinde je provoz.Tak zatím nazdárek a zase až zítra.

PS:Taky mně zajímá kolik vám bere UNO 75ie ale jen do r.v. 89 (Logo né) abych měl porovnání. Tak zatím DANDYS..................................…
To auto bude mít minimálně pět let a nenajezdí ani 50 tis. - to jako můj otec ho bude mít min. 5 let.(v předchozím textu to nebylo zřejmé).
Ahoj,

už jsem se tady ptal několikrát, ale odpovědi nic moc. Můj otec bude za měsíc kupovat auto v ceně asi cca 150 tis. Kč. Rozhodujeme se v podstatě mezi Puntem Corsou a Feldou. Musím říct, že zatím vede Corsa. Může někdo uvést nějaké argumenty, proč by to mělo být právě Punto? Auto by mělo být úsporné a spolehlivé. Nemusí to být žádný sporťák(otec tam bude mít ovládání pro invalidy a jestli jste někdy měli příležitost si to vyzkoušet, tak jistě dátě za pravdu, že sportovní jízda je téměř nemožná). Já sám mám Fiaty rád, ale s Puntem neznám nikoho , kdo by se podělil o zkušenosti. Corsu má strýc a ten je spokojený, spotřeba malinká a autíčko to není špatně. Uvažovali jsme o dovozu ze Švýcarska.

Tak co mu mám říct, jak mu mám vysvětlit, že Punto je lepší? To auto bude mít minimálně pět let a nenajezdí ani 50 tis. km.

Kdyby jste znali někoho solidního, kdo tyto vozy dováží z uvedené země, tád získám kontakt.

Tak se třeba někdo ozvěte i na můj mail

martin.hudecek@pvt.cz
No tak fiataci, piste sem neco at se nenechame zahanbit nejakyma Skodovkama a jinejma znackama, napriklad, kolik vam vas Fiatek zere a tak podobne, ale pravdu !!!!!!

Ja mam spotrebu tak kolem 5,5 l u sveho Punta 55
Díky
Adresa na JK Design😒br />
Rokycanova 1063/II

33701 Rokycany

Tel. 0603-553510
JTF
Mamě jsem před 2měsíci dovezl 3dv.Logo 45i.e.,r.v.91,mělo najeto 101t.km,teď má o 2,5t.km více,zatím žádná porucha,je to poměrně tichý(proti Favoritu) a spotřeba je na dálky kolem 5,3 a po městě 6,5.Pro jistotu jsem nechal vystříkat dutiny,přece jen Punto to není.
Máte někdo zkušenosti s unem 45ie do r.v. 89 a od roku výroby 89 - LOGO . Zajímá mne spotřeba , poruchovost a případně jiné záludnosti (mimo korozi). Dík.

Dandys.
Urcite mne ted lidi budou nadavat, ale ja jezdim celorocne na letnich gumach Goodyear Aquatred, vypadaji skoro jako zimni, jenze asi to nebude ta prava orechova pryz na zimu, ale na vode jsou super a vzhledem k tomu, ze jezdim spis v roztoku soli a vody nez ve snehu tak jsem spokojen. Na druhem aute mam celorocni Michelin a nejevi se mi tka kvalitni a si je to tim ze jsou to jedny z nejlevnejsich Michelinu.
Ja se Ti moc omlouvam, samo, ze Ti to napisu, ale mam ted moc prace a jsme sklerotickej (umrel mi bratranec - zabil se ve Fiatu Uno a byli jsme si dost blizci). Jeste jednou sorry
Ahoj,

leto uz mame temer pryc a clovek aby se chystal na zimu. Zjistil jsem, ze budu muset zmenit obuti a ted nevim.

a) mohu univerzalni (zima, leto)

b) na nove asi nebudu mit, nevi nekdo kde sehnat slusne starsi

c) nebo je lepsi protektor

d) moc se mi nesmejte, holt uz nemam ani na nove boty

diky
Psal jsi, že ještě něco zjistíš kolem těch doplňků na TIPO.. ? Nezapoměl jsi na mě?

A klidně se může ozvat i někdo jiný. Čekal jsem na otázku "servisy a dopľňky na Tipo" sprchu informací..

Díky a čau
POkud to Punto bylo byt lehce nabourany na predek a nejaky neumetel to nastrikal horkou rukou, tak se nedivivm, ze to rezen, ale mam Punta z roku 1994 a z roku 1996 a obe jsou dost v provozu a bez stopy koroze v lete v zime v soli...
Náhodou viem a je to celkom jednoduche. Skrachoval. Ale nenaj strach, cele zastupenie kupila firma LAROS (uz predavaju v Ostrave Mazdy) a po nejakom tom audite a pod. sa obnovi prevadzka.
Fiat dává 8-letou záruku proti prorezivění karoserie, což je dnes průměr, ale na začátku 90-let, kdy s tím začal, tak se dostal na špici (pozinkování e😜onovaných dílů karoserie bylo použito poprvé u typů Croma a Tip👋Tempra).

Jinak co se týče "asfaltovací" úpravy Tipa je to u spodní poloviny prahů normální povrchová úprava z výroby. Pod tím je ještě pozink, ale ten by sám neodolal náporu odlétavajících kamínků od kol apod. Ahoj Pavel.
Ještě něco ke korozi.S unem je to slabota , ale myslel jsem že punto je na tom o dost lépe.Nevím.

U nás v bazaru mají Punto 55 s moc pěknou zlatou metalkou (bourané bych řekl že není)z roku 95 a na přední kapotě vedle znaku fiatu začíná koroze. Bubliky na laku ! Tak též na spodní hraně přední kapoty. Punto je zinkovaný ne? Tak trochu ztrácím důvěru .Kolik dává fiat na prorezavění karosérie?

DANDYS.
Tipo neni spatny, rek bych dobry auto, ale jediny co by se mi nelibilo u tych benzinu ta spotreba, podlete se o zkusenosti se spotrebou, zajimala by mne docela 1.4 nebo 1.8 (ta nejvic). A s tema Unama mas pravdu taky si tim Fiat dost posramotil povest, jo kdyz v Italii se nesoli no, ale to je neomlouvalo a tak se poucili a delaji jako jedni z prvnich vsechno z pozinku (bacha ne jako Felicie a to je model 1995 !!!)
Zdravím . Strašit jsem opravdu nechtěl ,ale když je tipo celý pozinkovaný tak jseš v pohodě.Je pravda že jsem tipo ještě rezatý neviděl (hlavně dveře a prahy které na všech unech krásně

"kvetou") pokud nebylo zpravovaný po bouračce.Tak ať ti šlape a jsi s ním spokojený. Abych řekl pravdu, mít 85tis. po ruce tak ho hned beru.

DANDYS..................................… />
Neví někdo z Vás minimální poloměr zatáčení Fiat Tipo. Díky. Odpovědi prosím na😜eranek@chemopetrol.cz
Ahoj Fiaťáci,

jak už jsem zde psal, mám Tipo 1,6 dvouvačkové. Vím, ten motor je z těch horších, ale zatím s ním nemám žádné problémy(naj. cca 18 000). Jen mi vadí, že pokud se točí na 3000 - 3200 otáčkách, tak se výrazně zhluční, potom zase ztichne a jedem jako v pohádce.Nevíte čím to je? Dělá to při všech rychlostních stupních. ????
Taky jsem mel Dacii posledni model a az na tu neskutecnou spotrebu (8-9l supru) to bylo celkem letadlo jo a dost to rezlo. S tim Tipem, dyk od roku 89 by mely byt vsechny Fiaty z pozinku, tak nevim o jake korozi je rec, pokud to teda nebylo rochly nebo nejak extra namahany jizdou ve sterku (nebo blbe nastrikany).
Mracitka 650,- a sorry na tu adresu jsem fakt zapomnel..... prinesu opravdu 😒
Trefa do černýho. To Tipo je opravdu to z bazaru od nádraží. S tou podlahou mě radši nestraš. Taky jsem si všimnul toho "kvalitního nátěru", ale ta varianta že by pod tím byla koroze by byla sviňárna. Teď už je ale pozdě. Sice tam ještě stojí, ale cesta spátky už v podstatě není. Na mě si ale nějaká děravá podlaha nepřijde. Už jsem měl tři auta a všechny tak za 5-10 tis. Jednou mi už auto nešlo zvednout na heveru ani s pomocí trámků podél a musel jsem na plošinu a u jednoho jsem s úspěchem už dvakrát laminoval ďouru pod nohama. Takže takovýhle stav je pro mě vlastně svátek. Předpokládám že časem posbírám nějaké cenné informace nebo nějaký ten katalog doplňků atd., takže kdyžby něco tak (dhalbrstat@infinity.cz). Jo a mimojiné budu teďka prodávat Dacii za cca 6 tis...
Zdravím . Já jsem taky z Pardubic. Není to TIPO z bazaru u nádraží ? Tam totiž ještě v pondělí (16.😄 stálo TIPO s pěknou světle modrou metalkou

a 1.6 motorem 1xOHC (58kW). Taky se mi moc zamlouvalo.Jen mně dost udivila "vyasfaltovaná podlaha" a trošičku pokoucené hrany prahů.Spíš obava jestli to není pod tím zrezlé ? Možná že to je jen antikorní nástřtik , ale přišlo mi že toho je tam až, až. Jinak ale vypadalo moc , moc pěkně.Napiš jestli je z toho bazaru . Hned vedle stálo UNO z 91 1.4 černé ale chtěl za něj docela dost (asi 78 tis.)ale taky moc pěkné.

************************************… />
Máte někdo zkušenosti s tipem . Hlavně jakou má antikozní úpravu a jestli jse od nějakého roku vylepšovala? Dík.
Toto je asi posledne miesto kde som sa nepytal.

Zhanam servisnu dokumentaciu na starucky FIAT 131 Mirafiori, lebo kde tu sa na nom objavia nejake problemy. Hladal som v knizniciach, zastupeni Fiata ( tam mi povedali ze ten typ nedovazali), servis o nicom podobnom ani nechyruje. Prosim kto vie kde by mohla existovat nech mi to oznami.
Nevíte Někdo co se děje z Firmou Autoleasing z Ostravy mají tam už dva dny úplně prázdno jak u Fiatu tak u Alfy, showromy jsou prázdné a nová auta která byla ve dvoře také zmizela, jsou tam pouze stará jakob ze servisu. Nevím co se děje a přitom to jr jediný Fiat daeler v Ostravě, další je až ve Frýdku-Místku. Pokud někdo něco ví tak prosím o dpověď. Čau.
kolik jsi dal za ty mračítka ?
Ma to rizenej KAT? Jestli jo tak tipuju lambdu.
KV 017/3234898 nebo Tel. 0602/95 61 08

to jsem nasel v Annonci, ale nejsem si jist jestli je to ono, zitra to bude aktualni (pokud na to nezapomenu hlava derava)
Jestli shanis nejake spoilery, tak jsem si nechal od jedne firmy z Rokycan poslat katalog a na Tipo je tam taky dost a relativne levnejch veci, pockej kouknu po telefonu na toho pana a zitra to tady bude i s adresou, stoji to sice 150 Kc, ale co je dneska zadara ne? A s tou jednovackou jsi koupil dobre ta dvouvacka prej nechodi moc dobre. Jo nechal jsem si od nich na Puntaka poslat mracitka.
Nazdar Fiaťáci! Právě v těchto dne probíhá můj vstup do vašeho(našeho) klubu. Už jsem si tady hodně početl a nyní si kupuju Tipo (1,6 1xOHC, r.v. 1991, kovově modrá metalíza, trošku tý elektriky - alespoň na oknech, vypadá moc dobře a na konec cena: 85 tis.). Jsem z Pardubic a tak se hned sháním kde by se našel nějaký rozumný servis a kde bych sehnal nějaký doplňky jako třeba zadní-horní spojler... Jestli někdo víte, tak mi dejte prosím vědět. Děkuji za přátelské přijetí do klubu.
Jeniku, kup si na to GOOD YEAR Aquatred, ja je tam mam (na PUNTU) a od ty doby nemam s Aquaplaningem sebemensi problem a vsechny predjizdim i v nejvetsim liaku, neveril bys co ta guma pojme vody a to mam 165/65/13
Koupil jsem Fiat Uno r.v. 1992, mám s ním malý problém. Jede jako péro ale když ho jen lehtám tak cuká - poraďte někdo. Dík.
To je možné..........
Máš, ale na něco jiného než já ...
Fiat vždycky musí něčím překvapit a tentokrát se mu to docela povedlo. Mě osobně se Multipla hodně líbí , ale to asi nemám vkus ..........
Multipla je humus a jestli se někomu líbí, tak nemá vkus !!! Tak se na to podívejte, fuj, kdybych v tom jel, tak bych se musel stydět.
multipla je super auto a skvele i vypada, jestli se nekomu nelibi, tak nemaji vubec vkus.
Zrovinka včera jsem ten zázrak zase potkal u nás v pardubicích.Je to opravdu zajímavé auto.Ve světu motorů to testovali. Překvapila mne šířka . Píšou ,že je stejně široká jako Audi A8.No není se čemu divit když jsou tři plnohodnotná sedadla vedle sebe.Docela jsi tam dost pochvalovali nový diesel od Fiatu 1.9 JTD . Má dost slušný točivý moment (200). Ta 1.6 je o proti tomu nic moc .Zajímalo by mně provoz ve městě, parkování a tak.S tou šířkou to může být zajímavý.Konečně se někdo utrh od konvence. A kdo jiný než FIAT.

......DANDYS.
Přátelé v pondělí jsem naboural svýho krásnýho Puntíka 85 16V (v těch deštích) dostal jsem aquaplanning před zatáčkou a nějak to už nešlo zatočit, takže jsem to napálil do betonovýho sloupu. Díkybohu se mi nic nestalo a autíčko půjde celkem NO Problem opravit, teď má bolístku.

Ohledně Multiply : hodnocení designu je subjektivní věc, mě třeba se líbí, ten teploměr tam být mohl, ale třeba můj Escort nemá kontrolku ani na benzin ani na světla, a v multiple je kontolka přehřátí, takže no problem, dveře tence jen vypadají, celá karoserie je prosotorvý rám SPACE FRAME s montovanými díly..tzn tuhá, lehká, odolná, zavazadla pro 6 lidí nacpeš do kufru 430l , třeba Zafira je nepohodlná , pro sedm nemyslitelná a pro sedm bez kufru. Multipla je opravdu povedené novum, zájem je kupodivu nejen v Itálii.
Faxové číslo do práce mám 02-20940954. Není to přímo ke mně do kanceláře, tak tam prosím Tě nahoru napiš moje jméno (Pavel Král). Dík, Pavel.
JTF
To auto se prodává velmi dobře,Fiat ani nepočítal s takovým zájmem a musel zvýšit kapacitu pro velkou poptávku.Bohužel jsem se nedočetl,jestli je o ní zájem v celé evropě,nebo jen v Itálii.
To je tak hnusný auto, že na něj musí dělat reklamu Schumák, aby se alespoň nějaký prodalo.😃) Opravdu mi připadá jako zrůda, i když užitný vlastnosti asi budou dobrý. Kámoš tomu řiká důchodcobus.
V posledním světě Světa motorů je na ní test. Osobně se mi nelíbí ani trošičku. Včera jsem proti ní jel a jedinej důvod, proč jsem se ohlédnul nebyla její krása, ale to, že takovej humus jsem už dlouho na silnici neviděl. A k těm přístrojům, cituji: "Na otáčkoměr, ale ani na teploměr chladící kapaliny již bohužel nezbylo místo, a proto se řidič musí obejít bez nich, což ho jistě nepotěší". No comment.
Zviezol som sa v nej asi 100km. Na povozenie je OK, je vnej dost miesta ale neviem si predstavit kam zlozim batozinu pre sestclennu rodinu. Musis si chvilku zvykat na ine ulozenie kvaltpaky a mne osobne vadili dost kolme a tenke dvere. Vyzerali ako na malom Deawo. Nechcel by som aby sa domna nalozil niekto zboku, ale mozno to je iba dojem a vovnutri je to dost pevne.
Máte někdo praktické zkušenosti s Multiplou? Párkrát jsem ji viděl a četl nějaké testy v časopisech. Dost ji chválili! Prý ale nemá ukazatel teploty chladicí kapaliny. Je to pravda?

Na poprve se mně moc nelíbila, ale na druhou stranu se mně líbí, že to je "cesta novým směrem" nejen v designu, ale snad i v koncepci. Vždyť většina soudobých aut vypadá stejně. Aspoň jedno se odlišuje!

Co vy na to?
už jsem napsal ale nikdo se pořádně neozval, to víš jsem tu novej
Kdy bys napsal neco o Fiatu bylo by to lepsi...
Tak co? Fiatiáci nějak spíte, tak se do TOP nedostaneme. Trochu víc pohybu, vždyť do "konce světa" jsou už jenom dva dny!
JTF
Dej mi číslo faxu a já Ti je pošlu, na internetu jsem je taky nenašel.
Tomu verim zalozi mne, ale tak do regalu na pudu.. 😄
To Jarous: Prosím Tě, kde je možno nalézt crash-testy Tipa před a po modernizaci. Dík Pavel.
Skus manželku, třeba tě založí
JO taky bych ji bral, ale kde vzit a nekrast
Kdo má s tímto autem a typem motoru nějaké zkušenosti ozvěte se. Máme ho poměrně nový a zatím absolvoval dvě delší cesty - Chorvatsko, Belgie bez problému. A co vy?
Pred rokem jsem jezdil Fiatem UNO 75Sie 86 rocnik. Jezdil sice skvele (150tis nalitano) ale vzdycky hrozne blbe a dlouho startoval. Ptal jsem se na radu kdekoho, vycistil vsemozne kontakty, vymenil baterku, svicky a furt to bylo stejne - navic to nekdy neslo nastartovat vubec. Az po dvou letech jezdeni, kdyz jsem musel jezdit kazdy den, tak jsem si vsiml, ze autak nestartuje bud rano (rosa) nebo za vlhkeho pocasi (dest). Na zaklade toho mi znamy poradil vymenit kabely zapalovani a startovalo to OK...
JTF
Posílení bezpečnosti spočívá ve výrazném zesílení přední a střední části karoserie.Mám crash testy Tipa před a po modernizaci a to se nedá srovnat,navíc pro německý trh již zesílené Tipo mělo standardně Airbag.Pokud jste někdo v novějším Tipu jeli,jistě mi dáte zapravdu že po nerovných silnicích se karoserie již tak nekroutí.Jinak sám jsem měl dvě Tipa(stará).
My mame sveho Tipacka velmi radi. Nechci srovnavat ovoce. Jen jsem vyjadril fakt. V cem spociva zlepseni(vyztuzeni) karoserie u novejsiho Tipa?
Souhlasim, starsi Tipo v porovnani s novou Felicii o dost mekci, v zime jsem taky do jednoho sikmo zepredu trochu stouchnul a u nej to odnesl naraznik, blatnik a svetlo. Felicia z toho vysla naprosto bez skrabance, vsechno energii pohltil naraznik... Driv jsem jezdil s Cromou, u ni by to zas nejspis bylo naopak (ve prospech Fiatu)...
JTF
Nesrovnávej jablka s hruškama,Tipo přišlo na trh v roce 88 a Felicie v 94.Možná by se dalo srovnat provedení Tipa od 6/93 po zesílení karoserie.
Ahoj,

znamy se svou FELICII dost silne naboural Tipo, jednalo se o celni naraz. Kdyz jsem prijel odtahnout jeho vrak, to TIPO tam jeste bylo. Musim sebekriticky(sam mam TIPO) uznat), ze bych mnohem radej sedel v te Felicii. Tipo melo namacknuty motor v kabine, pokud by tam byl spolujezdec, je mrtvej. Byl to pro me otresny zazitek. Jak jsou na tom dnesni Punta? Moje pristi auto uz asi Tipo nebude.

Diky a probudte se
Dival jsem se na Mareu 155 HLX, technicka data urcite zajimava, ale sokovala me spotreba v mestskem cyklu (14.2l/100km). To nemaji ani trilitrove motory. Muzete to potvrdit? Pripada mi to jako velka nevyhoda ve srovnani s konkurenci.
Aké máte skúsenosti so Seicentom ?
kontakt na nekoho solidniho, kdo se zabyva dovozem ze zahranici se mi bude urcite hodit. Mas to z Nemecka nebo ze Svycarska. Ja mam Tipo ze Sv. a musim potvrdit, ze se tam o sva auta velice dobre staraji. Ten kontakt muzes poslat na muj mail marti.hudecek@pvt.cz, diky moc
Jestli máš zájem o dovoz auta ze zahraničí, tak ti můžu být nápomocen !!! Já jsem si před třemi měsíci taky nechal dovézt Punto a dal jsem za něho 163 000,- !!! Mám Punto Sporting 85 1.2 16V,r.v.97, najeto 31 000km, 2x airbag, v elektrice a s dalšími doplňky a jsem naprosto spokojený.
Vazeni panove a damy,

muj otec je plne invalidni a na podzim tohoto roku si chce poridit auto, ktere uz s nim dozie. Melo by byt hlavne spolehlive, usporne a nemusi to byt zadny drak. Dlouhodoby aspekt je zde proto, ze si do nej necha namontovat upravy pro invalidy(vse na rucni ovladani).

Vzhledem k tomu, ze ja sam jsem Fiatak a Punto se libi mne i jemu se zrejme bude jednat prave o tento vuz. Cena by mela byt max.160 000,- a realizovat nakup budeme asi v rijnu tohoto roku.

S nastupem noveho Punta se da predpokladat pokles cen starsich. Ktery typ je dle Vaseho nazoru nejvhodnejsi. Je lepe si jej nechat dovest(napr. ze Svycarska jako muj Tipacek) nebo koupit tady?

Pokud ma nekdo Punto ktere odpovida pozadavkum a chce prodat, nabidnete. Jsme z Olomouckeho kraje.Vzdalenost ovsem v tomto pripade nehraje az takovou roli.

Dekuji
JTF
Překvapilo mě,že nejvíce fotek lze nalézt na polském serveru,včetně kvalitních fotek interiéru,mj.tam jsou podrobné popisy Punta I,tuning,apod.
První neoficiální fortky na mě působily rozpačitě, mám Puntouse, ale teď po shlédnutí množství fotek a přečtení mnoha článků, můžu jen doufat, že mi vezmou starýho Puntu na protiúčet proti novýmu 😃))
Jo Punto je prostě super
Dost rozsáhlý článek o Puntu II je teď v časopise Auto-Moto-Sport. Jsou tak i údaje ke zrychlení, spotřebě apod. pro jednotlivé motory. Mimochodem u těch motorů, je dost překvapující nasazení motoru 1.9D a hlavně 1.9JTD do Punta II. Zřejmě podobný článek se vyskytne i v srpnovém čísle časopisu AutoTip. Pavel.
CENU JSEM DOSTAL OD DEALERA V CESKYCH BUDEJOVICICH
Přesně to samé jsem zažil u mého Tipa. Po otočení kličkem to jen škytlo a pohasla přístrojovka. Bylo to prosté - vybitá baterka😄
Sierrka mě taky nechala několikrát na holičkách (byl vadnej snímač na ąkrtící klapce), ale jelikoľ do práce to mám asi 3 km, tak jsem to vľdycky doąel, a jelikoľ mám pruľnou pracovní dobu, tak bylo vąechno O.K.
ahoj vsichni,

dovolte mi abych si tady ulevil od velike bolesti, kterou jsem utrpel dnes rano, kdy jsem sedal do sveho auta, ze jako pojedu do prace.

Otocim klickem, rozsviti se pristrojova deska, v dali slysim nejaky jemny zvuk a zacinam startovat. Pristrojova deska na na chvili zhasne, v motoru se nic ani nehne. Zato ja jsem musel setsakra pohnout zadkem a utikat na vlak. Doufam jen, ze to neni nic vazneho. To mi ten pracovni tyden pekne zacina. (po ctrnacti denni dovolene)

Kdy Vam to nahodou pripominalo vami prozity pribeh, rad bych vedel jak to dopadlo.

Ahoj
JTF
Kde si vzal tu cenu?
Jo Punto II je super, ale cena bude zacinat na 275.000 a to neni nic moc na tridvirko, neodvazuji se odhadovat, kolik bude stat 5 dvirko, to si radsi koupim Bravu (ted mam doma 2x Punto I jedno manzelka ve 3dv a ja mam 5dv.) Je fakt, ze je to pekny.
petous
Nejvhodnější pro 1.6 Tipo je z českých olejů MOGUL FORTE GX-FE PRO 10W/40 API SJ. Je to polosyntetika a má nejvyšší výkonostní třídu /SJ/.
Jo ještě jsem zapoměl. Golf je benzín 1.4l. Českým olejům moc nedůvěřuji, ty jsou asi opravdu jen do českých aut.
No v současné době mám Mitsubishi 3000GT olej Mobil, ale nevím typ, je tam z výroby. Ale moje holka má Golfa IV a tam jsme teď nalili olej Fina 5W50. Vynikající olej, auto jede úplně jinak, řekl bych, že znatelně. Doporučuji. Dá se nalít a bohatě stačí i 10W40, ten je taky sqělej.
Vlastním Tipo 1,6 1*ohc r.v. 93 a po zkušenostech s českými oleji z práce jsem se rozhodl použít M 7 ADS IV Trysk super turbo, který splňuje normy udávané FIATem (SAE,API)pro Tipo,je to mineráll.Při výměně se mi zdálo ,že trvalo dost dlouho než zhasla kontrolka mazání. Také se mi stalo ,že i když je v motoru oleje dostatek,tak při opravdu razantním průjezdu velmi ostré zatáčky nebo křižovatky se kontrolka rozsvítila.Co vy na to? Jaké používáte oleje?
JTF
Super fotky,včetně interiéru jsou na této adrese😒br />
[odkaz] shlédnutí těchto fotek jsem konstatoval - kam se na to hrabe PUNTO I.Staré Punto se mi líbí, ale tohle je super!
petous
Mám stejný problém. Také jsem nikde nenašel přesná technická data - hmotnosti, akcelerace, Vmax atd. Fotky interiéru snad ani na internetu nejsou. Mám jednu mizernou + jednu fotku palubovky zřejmě z nejvyšší verze. Jinak mě se líbí mnohem víc než staré punto.
JTF
U nového Punta 3 a 5 dvéřového jsou společná jen přední světla a zpětná zrcátka,jinak ostatní díly jsou odlišné.Je to vidět při pohledu,jak z boku,zepředu i zezadu,mě osobně se více líbí 5.dvéřová verze.Na www.autobild.de je krátký test.Mj. mě zaujala pasáž týkající se zpracování interiéru s nápisem "konečně pořádek".Uvádí se tam,že v interiéru jsou použity kvalitní plasty a 26 odkládacích míst!, atd. Nikde jsem ale nenašel nějaké slušné fotky interiéru,kdyby jste někdo věděl o nějakých stránkách,dejte vědět.Díky
Tak Fia»áci, co mu říkáte?
Sháním toto vozítko ve stavu bez dokladů, případně jen proclený, na přestavbu. Nebo kdo doveze. PTD
Mě osobně se to nové Punto vůbec nelíbí. Jsem docela zvědav, jak se bude prodávat.......
JTF
Mělo by se začít prodávat od 11.září, jsem zvědavý,zda budou příznivé ceny.
S rodiči vlastním Tipo 1.6ie/66 kW (2xOHC) r.90. Nejlepší spotřeba byla asi na 200 km trati (v létě) a to 7,3 l/100 km. Jinak převažují 10 km jízdy z vesnice do města (+ jízda po městě) - asi 9 l. V zimě to vyšplhá i na 10,5 l. Dlouhodobý průměr je tak 8,5 l. Rozhodně to není ekonomické "vozítko".

Pozn.: Máme tam širší pneu (195/60 R14) a ty se na té spotřebě asi taky negativně podílí.
Můžete mi někdo napsat, s jakou spotřebou mám přibližně počítat u Tipa 1.6i (1990)?
kdo se zajimate o motorsport tak bude urcite zajimava zpravicka ze na Rally San Remo 99 se objevi nove soutezni auto Fiat Punto KitCar.
JTF
Tak Fiat konečně oficiálně představil nový model Punta,už jsem zvědavý na pohled "in natura".

www.fiatpunto.com
Dakujem uz je vsetko OK. Cez tyzden som si pozical dielnu s velkym heverom, zhodil kardan a zistil som na zadnom kardanovom krizi su dve lozika uplne suche! a tym padom je v jednej osi stuhnuty. Po vycisteni a namazani sa hluk aj vybracie stratili. ( Zverte auto odbornikom - co si clovek nespravi sam asi mat nebude )
JTF
Jestli ti můžu poradit,hlavně se vyvaruj dieselového motoru 1,3.
Rád bych se zeptal lidí, co maj zkušenosti s Fiatama, co říkají na Uno diesela nebo turbodiesela. Puvodne jsem chtel kupovat Uno 1.4 Tie, ale jak tak sleduju vyvoj cen benzinu, tak mi prijde naftak vyhodnejsi, zvlast, kdyz mam moznost mit naftu po 12-15 Kc za litr...
JTF
To Tvůj taťka má opravdu štěstí,minulý týden kluci dovezli z německa Regatu 75CL i.e. r.v. 8/88,je zajímavě ohnilá,pravá strana je netknutá,zato levá je pěkně chycená,je pravda že docela jede,ale jinak...Prodávaj jí za nějakých 18t.kč proclenou.
Můj táta má asi 2 roky regatu 90Sie . Je to 1.6 jednobodová stříkačka.Jedinou závadu mněl s elektrickým ovládáním topení.V servisech jsi s tím pěkně zamotali "kebule".Jinak jezdí solidně,trochu trvdčí podvozek ale za to sedí.

Vnitřní prostor je opravdu velký ,ale tatíka zajímal spíše velký kufr.Má ročník 88 a je to dotažený z německa . Je opravdu v perfektním stavu

,bez koroze,s krásným lakem (originál!!!)V lepším stavu jsem Regatu na silnici nepotkal.Je to asi štěstí na kup.
Nechci vam kazit debatu, ale musim říct, že nejlepši FIAT je 132A 2000. Jednoho mam doma, rok výroby 1978, dvoulitr, 2 x OHC, v kůži, elektrické stahovaní okynek. LPG-upgrade ...

Neznam lepsi auto ! Kufr jak kr...a. Motor šlape jak hodinky a každý se vám na silnici uhýbá, když vidí, jak se na něj * 150 kilometrovou rychlostí něco podobné tanku.
Můj strejda má už pár let Regatu 1.9D a myslím, že je s ní celkem spokojenej. Pravda některý důvody jeho spokojenosti jsou těžko dosažitelký pro nás "standardní" majitele aut - mám na mysli to, že na vesnici sežene naftu od traktoristů za 5-10 Kč a to, že jeho zeť má servis na Fiaty. Co jsem slyšel jinak o Regatě, tak má ještě starou Fiatovskou antikorozní ochranu, kterou se Fiaty nadlouho "prostavily" (pozdější modely Croma, Tipo a Tempra už začaly s pozinkováním). Naopak nesporným pozitivem Regaty je velikost vnitřního prostoru a kufru.
JTF
Regata je jeden z nejhorších Fiatů vůbec.Počítej s tím,že budeš poslední majitel,protože potom se toho už nezbavíš.
Zdravim,

nemate nekdo zkusenosti s regatou? Zajima me predevsim spolehlivost a jestli je aspon trochu ziva, kdyz se slapne na plyn.

dik

./S
Mam 131 z roku 77. Je v nej 2 liter 2xOHC a 5kvalt zo 132. Poslednu dobu ma zacal stvat diferak, zacina robit ramus a ked vyradim este pri neuplne vymacknutej spojke tak sa ozve rana ako keby tam niekto prastil kladivom. Medzi 110 a 120 mierne rozochveje cele auto. Uvazoval som aj nad tym ci nie je kryvy kardan ale ked uberem plyn tak vybracie prestanu alebo sa aspon zmiernia.

Pozerali sa na to uz 3 vraj odbornici a nic nezistili...

Ke sa miekto strtol z miecim podobnym prosim poradte co s tym. Dik.
Je mi jasné ,že jsi asi nikdo nebude kupovat k autu za 35-40 tis disky za 15-20 tis s obutím.(jen asi velkej fanda )Cena by musela odpovídat jedině k hodnotě auta.Ono krásné disky je dost velké lákadlo ((i když jak se říká kola dělají auto ))Není to moc pro pro ty , kteří neparkují v garáži.Mám kámoše krerý jel v zimě na hory tam mu na 110R odmontovali 2 elekron kola.(naštěstí mu to dali na špalky)Pak aby se se člověk bál někam jet s hezkým autem.

Pro ty kteří jsi přeci jen chtějí dát lepší kola

mám tu pár foto.

MOMO - kola

MOMO - volanti

poku chce někdo víc... tak je to MOMO
Jo, lidi jsou svine. Porad si rikam, ze nema cenu mit nadherne auto, pokud ho mam pred barakem. Dneska rano u nas opet - rozmlacene okynko u skoro noveho Pajera a vybrany vnitrek. Cely stredovy panel urvali, aby dostali ven radio... majitel musi mit opravdu radost................

Jenom dodatek. Repraky se mi skutecne podarilo nainstalovat do zadnich bocnich calouneni (dvoudverak). Jsou to 200mm Tonsily za humornych 250Kc/ks a muzu to zodpovedne DOPORUCIT (Basy az se nafukuje strecha!), chce to ale dobre upevnit a zatlumit. Elektrony - slinty, slinty, ale hodnota vozu by vzrostla o 25%, to by asi bylo moc!!
Dobrej nápad. Díky za radu. Rozebírat to budu až v pátek tj.2.7.99. Tak uvidíme. Potom se ozvu.

EMBA
Zdravím.................................… />
Máme stejný ročník výroby.Mám taky 75ieSX

z 6/87.Mám ho 2 roky a taky docela v pohodě.Až na to, že mi někdo po 6 měsících na parkovišti propíchal všechny kola.Mněl jsem tam micheliny.

Holt některý lidi jsou ***... Mně stál ale ještě 55tis. V té době byl favouš tak za 100 tis. Rozhodl jsem se taky pro fajáta.Mám to v digitalu,el.okna atd.Spotřeba tak 6.5l . Ve městě

o něco víc... Používám ho převážně o víkendech na chatu a na nákupy .Taky jsem přemýšlel o vylepšení music .Mám tam jenom dva chrchláky ve dveřích.Nic moc .Radio za 1 tis.Co čekat.Rád bych jsi sehnal nějaké elektrony , možná i orig. pro UNO TURBO - pavučiny.Minulý týden jsem viděl na unu suprový elektrony. Nevím jestli to dobře popíšu ale byly to pavučiny s prohnutým středem (dovnitř) cca 5cm a i s pnenu 165/70 R13 to podstatně rozšířilo auto tak že pneu přesahovali tak že tam musel mít lemy na blatníky.Jestli někde seženu fotku ,tak ji sem dám.Zatím......

..........DANDYS.....
Zdar vsem.

Nyni jeden kladny nazor, alespon prozatim. Minuly rok v srpnu jsem se stal cerstvym majitelem Una 75i.e. r.v.87, naj.140000. Puvodne jsem chtel Favouse, ale tohle bylo z jizni zeme (v zime nesoli) a ve velmi dobrem stavu. Za nejakych 44 tacu (daji se i levneji), za to je favorit tak leda na srot.

Vsichni mne odrazovali- je to *, rezavi to , kazi se to. Risknul jsem to za ty prachy. Zkusenosti po 10 mesicich: no problem. Je to stare auto, takze ma to musky, ale jinak super. Spotreba 6,5-7,5l , krasny zatah (kteroukoli skodovku do 1300 udelam v klidu), pro nas dva akorat, ve ctyrech obcas taky v klidu, nakup tam taky vejde (se slozenim sedadel)...proste pohoda. Myslim, ze jsem mel trochu stesti (musim zaklepat), ale myslim si, ze je to na nasem trhu ojetin bezkonkurence nejlepsi auto z hlediska pomeru cena/vykon. A nahradni dily jsou taky levne (i kdyz asi neznackove).

Tak co vy na to?

P.S.: Prave jsem si koupil dva repraky jako hrom...to bude muziky.
Napadlo mě, jestli na tu spojku neteče olej (simerinkem okolo kliky)? Už je to rozebraný ??
Těžko říct, Fiat je Fiat, ale ještě se mi nestalo u žádného auta, že bych měl měnit lamelu tak brzo !!!Ale jinak ta 1.6 musí šlapat pěkně......
Asi před měsicem jsem si nechal dovézt ze Švýcarska FIAT PUNTO ELX (obsah motoru 1.6l ; 65KW ; 90 PS) rok výroby 10/94

je to ve slušném stavu a dost dobře to jezdí (zrychlení z 0 na 100km za 9,3s a max. rychlost 180 km/h) už jsem stim jel 190km/h,ale je to moc lehký auto.

A teď právě mám problém se spojkou ("klouže") ,auto má skutečně najeto 65000km.

Byl jsem s tím v servisu (FIAT DOJÁČEK - PRAHA) a tam mi řekly, že to je normální po 65000km měnit spojkovou lamelu. Mě se to, ale nezdá.

Díky za vaše názory a rady.
Do Punta se dělala do roku 1997 1.6 s výkonem 65 kW, která byla v tom roce nahrazena motorem 1.2 16V s 63 kW. Jinak ještě se dělají diesely s objemem 1.7 l .. Jeník
Co to máš za Punto, napiš mi nějaké parametry, já jsem si myslel že největší obsah pro Punto se dělá 1.4 do GTéčka !!! Aspoň budu zase o něco chytřejší ........😄
Zdravím všechny příznivce vozu FIAT.

Nevíte prosím někdo pokolika najetých kilometrech by se měla měnit spojková lamela u vozu FIAT PUNTO. Já vlastním FIAT PUNTO 90 (1,6l) a spojka mi "odešla" již po 65000km.Předem díky za vaše názory.
Zdravím vespolek. ®ena vlastní tohoto fiata a já pomalu přemýąlím o přestavbě. Kupodivu autu nic není, má najeto jen 160.000 origoą, automata z audiny atd... ąvýcarský model. Je sice v pohodě, ale spotřeba 8-14l supru v zimě nic moc. Chtěl bych ho papírově přestavět na Ritmo 1,9TD 90PS. nevíte někdo o takovém autě bez papírů nebo ho umíte někdo dovézt?? r.v. bych viděl tak 1988-1989, to byly jeho poslední ročníky pokud se nepletu. pak přiąly uľ Tipa. zdraví PTD
JTF
Je po první majitelce,má najeto 101t.km,má tmavě modrou barvu,šíbr,rádio,na ten obsah to nejezdí špatně,jo a stálo 35t.Kč po vyclení + 5 za čísla. Ještě v Německu tam byl dán nový výfuk a zadní tlumiče.
Taky by mě zajímalo, zda někdo tyhle věci opravuje za rozumnou cenu. Mě zlobí něco podobnýho - u mé Tempry se nevrací sedák u sedačky řidiče, když seřizuji jeho sklon (asi vytahaná pružina). Když jsem se na to ptal v Ital-Autu, tak mi řekli, že by to řešili výměnou sedačky a ta že stojí přes 20.000 Kč. Takže tudy cesta nevede.
Za kolik a kolik má najeto , jestli se můžu zeptat? Tak ať to šlape.

Nevíte někdo kolik tak stojí bovden k náhonu tachomertu na Fiat uno 75ie. Už mne to štve jak ten můj digital lítá. Na straně tachometru je trochu ohnutý .Dík.
JTF
Tak jsem v pátek dovezl z Německa pro mamku UNO s motorem 1.0 i.e. FIRE r.v. 8/91,tak jsem zvědavej,jak bude spokojená.
Nevite někdo, jak opravit opěradlo přední sedačky, které se velmi snadno sklápí (kdykoli se víc opřu) - nevím jak na to (mechanismus je přímo pod polstrováním opěradla)??
Nazdar lidi,

ozyvam se, protoze mam taky Fiata - je to nakladni Ducato s motorem 2,8 i.d.TD. A musim konstatovat, ze je to docela tahoun. V kopci, kde ostatni "dieselaky" uz pomalu nemuzou, jede tohle TURBO na plnej vykon. Nemate ho taky nahodou nekdo ? Zajimaly by mne vase zkusenosti s touhle dodavkou / s timhle motorem.
JTF
Možná tě potěším,existuje Tempra S.W.(kombi)2.0 SX s pohonem 4x4.
Pratele,

jsem rad ze jsem dnes poprve narazil na misto, kde se mluvi i o mem milackovi.

Pred 5 lety jsme si s manzelkou poprve koupili auto a bylo to UNO 1,3 r.v. 84 a muzu rict ze jsme ho meli radi nez nam ho nekdo ukrad. Vzhledem k tomu, ze jsme nemeli penize, koupili jsme Š130 na plyn. Po dvou mesicich jsem se jiz nervove hroutil, auto(tezko rict jestli je to vubec auto) muselo z domu, rodina se zdluzit a koupili jsme si FIAT TIPO 1,6 dvouvackove(to jsem ani v dobe koupe nevedel).

Koupe se podarila a nas milacek nas za rok provozu ani jednou nezklamal. Tady ctu jak jsou to spatne motory - o.k. - ale asi ne vsechny. Pravdu mate ve vyssi hlucnosti ta se projevi pri rychlosti 105 km/h a mizi pri 115 km/h.Souhlasim s probleme s palivomerem - dle toho meho musim tankovat po kazdych 200Km.

Spotreba - bezny provoz(vetsinou ovsem mimo mesto)

cca 7,5-8 l (celorocni prumer)

Za celou dobu(najeto cca 25 tis.) jsem nemusel dolit ani deci oleje(samo krom bezne vymeny ol)

Pneumatiky mam 165/65 R14 - auto sedi perfektne - jestli je to na jinych, cenove dostupnych lepsi, rad se poucim

Karoserie - bez chyby(skusili jste zvyhnout kapotu Tipacka a potom Favorita?????) - dost rozdil ze?

Muj nejvetsi problem - odesel posilovac rizeni(zacal vytekat olej z pistu) - pry to nikdo nedokaze opravit. Tak jsem se ptal po novem cena se pohybuje od 8 000,- - 20 000,-. Nakonec jsem koupil starsi(novejsi nez je auto) za cenu 2 500,-

a vse je v pohode.

Jako velky klad bych urcil uhel otevreni dveri. Muj tata je plne invalidni a rika, ze tak pohodlne nastupovani nezazil.

Ostatni postrehy snad priste. Jeste bych chtel podotknout, ze zhledem k tomu, ze na chatu jezdime lesni blatitou cestou, velice me mrzi ze neni zadne Tipo(resp. Tempra) s pohonem 4x4.

Tak ahoj
To Tipo od Jirky V. je pěkný. škoda jen že nemám ještě tolik pohromadě. Sháním Tipo ale na leasing nebo na fakturu přes ČS spořitelnu nebo tak něco.. Za každé informace budu vděčný (david.halbrstat@infinity.cz), díky.
Teď jsem četl v novinách inzerát, zajímavý, ale jedno bohužel starší už mám:

Fiat Tipo 1.6ie, 11/94, 67.000km, 5 dveří, červená metalía, servo, ABS, centrál, DO, STK do 2001, immob., el. okna, al. kola, zach. stav, cena 125.000,-/ dohoda, Tel. 02/850 38 78
JTF
Nevíte o nějakém z výše uvedených aut za slušnou cenu v dobrém stavu?Nejlépe 1.6.
Já mám na UNU 165/65 R13 . Chtělo by to o něco širší na 14 a elektronech. ... DANDYS...
Já mám 185/55 R14 a docela to sedí ....
JTF
Co by jste říkali na možné spojení Fiatu a Mitsubishi?Možná k tomu dojde v roce 2001,kdy Fiat představí nástupce Lancie Kappa.Ten by měl nést jméno Aurelia(podle slavného předchůdce)a měl by být vybaven mj.motorem od Mitsubishi 3,5V6 GDI. Rovněž Fiat předpokládá prodej 2,5mil.nových vozů v tomto roce,hodně si slibuje od nástupce Punta typu 188.
Gumy na tom mam michelinky 175/60 R14 na litejch kolech, najeto mam asi 9000 km a mam Puntase asi 1,5 roku
Mám tohle punto, najeto kolem 30 tisíc, zezacatku jsem jezdil hlavne po meste, ted ho manzelka pouziva i k delsim cestam, docela ho naklada. Do posledni doby nebyl zadnej problem, ted se objevila tahle obcasna zavada: pri teplem motoru uberu plyn a kdyz zase pridam (vyjezd ze zatacky), auto na pul vteriny ztrati vykon - jakoby se nenastrikl benzin - po tomhle momente zacne akcelerovat normalne. Nedela to pravidelne, obcas ano, nezjistil jsem, s cim by to mohlo souviset. Vedel by k tomu nekdo neco? V servisu vcelku nic.
Já mám taky 1,2 16V a mám s ním podobné zkušenosti.Taky jsem jel podle tacháku 195km/h !!!
Zdáár JENIK . Dobře že jsi jim to natřel . Koukám že ta jednadvojika PUNTO šlape jak z praku a že na tebe nemněla ani KOKTA 1.4 která v kopci asi opravdu kookktala (skoro dokokt..).Co máš na tom za pneu . Myslím tím rozmněr než značku . Kolik máš na něm najeto? Zatím čau ......DANDYS
Zdravím...Ahoj PETOUS... Motor v 75 ie je poněkud složitější , ale to už dnes všechna auta s 4-bodovou stříkačkou a katal...(už to nebudu dál rozmazávat , řekl jsi k tomu vše "...petous...")Mimochodem jsem o víkendu rozdělal náhon k mému digital tachometru UNA. (náhon je v pořádku - zlomený nebyl ) Na konci kde to jde do palubovky je na náhonu nalisován plastový jakoby kroužek s osazením .Ten má asi zajištovat aby nevyjížděl 4-hran z tachometru .Zdá jse mi trochu obroušený . Zkusím to podložit nějakým plastovým kroužkem , aby to víc tlačilo do tachometru . Při jízdě se mi zdá jakobych slyšel cvakání? Jsetli přeskakuje

4-hran ? Při nejhorším bych musel koupit nový náhon . Jsem zvědavý kolik by chtěly za něj .(mně stačí jen to lanko jestli se dá sehnat samostatně)

Zdravím všechny fandy FIATů !!!

************************************…
Ahoj vsichni,

rozhodnul jsem se prispet do vaseho tematu. Vlastnim totiz Fiat Ducato s motorem 2,8 i.d.TD.

A musim rict, ze je to docela tahoun. Vy, kdo mate taky Ducato, ozvete se ! Zajimaly by mne vase zkusenosti s timhle autem. Diky 😄
Dneska jsem byl v Brně, cesta tam 140 km/h víceméně pořád, Brno celkem ušlo, ale Frankfurt je Frankfurt, no a cesta zpátky (jo jel jsem tím Puntem 1.2 16V) celou cestu pořád okolo 140 až u Prahy mě naštval jeden maňas s Octinou 1.4 LX 😃)), z kopce mě vždycky dohnal a do kopce dodejchal (a to má větší objem) na a pak se ještě přidala Felina LXi a taky začala prudit, tak jsem si řek že zkusím co to auto dokáže, no a nestačil jsem se divit má psáno Vmax 177 km/h a pánové mě se to podařilo rozbalit (po rovince, možná nepatrňoučce zkopce) podle tachometru na 195 km/h !!!!!!!!!!!!!!!! otáčky byly na 5800 1/min a červený pole začíná na 6500 1/min, no mě to stačilo, ale kdybych to podržel na těch 6500 tak by to tachometricky ukázalo přes 200 tudíž reálně někde kolem 195 km/h, a to je jenom jedna dvojka. No fakt mě to dostalo, uznejte že s tím sem se musel svěřit 😃)))
petous
Mám taky 1.5S i.e. z roku 1987. Užívám si ho už 2,5 roku a zatím slouží bezproblémově. O složitosti motoru u 1.5 by se dalo diskutovat. Proti FIRE motorům je samozřejmě složitější, ale také mnohem výkonnější, přitom je však spotřeba jen nepatrně vyšší. Všichni servismani od Fiatu tvrdí, že tyto motory vydrží bez problému přes 200 000km, to už mi z auta zbude jenom motor, protože dosti rezaví. Skoro jak o rok či dva mladší favoriti. S problikáváním digitálního tachometru jsem mněl také menší zkušenost. Bylo to způsobeno omletým koncem náhonu, který se protáčel. Jinak ten dígitál v Unu je supr. Líbí se mi mnohem víc než palubovka v Tipu DGT.

S pozdravem všem fiatistům.
Zdravím . Moje UNO je z 87 tak že né LOGO. Kupoval jsem ho již před 2 lety za nějakých 55000 . Už jsem do toho něco vrazil a dal ho do kupy a moc se mi něchce se ho zbavovat. Zatím mně nějak moc nezlamalo a hlavně to jezdí .I když o těchto motorech vím ,že snad je pro Italy montovali Brazilci . Možná kdybych se nyní rozhodoval koupit auto a byl bych rozhodnutý pro UNO tak bych bral "LOGO 1.0ie" a to hlavně k díky nejnižší pojistce . Eletrika v UNU 75ie je docela komplikovaná (jak UNO TURBO). Největší problémy jsem mněl z ukostřeníma . To jsem odstranil a tím veškeré problémy s elekrikou zkončily. Záleží i na kusu a jak se v tom kdo pohrabe . Já mám ještě upravovanou masku na 4 světla tak tam pár úprav je . Ale vím o nich a jak jsou udělaná . (musel jsem jich plno opravit ) Je to holt Italský Auto s italským dílenským zpracováním a s tím už asi nic nenadělám . Buď to hodím ze skály a z Fiatama zkončím nebo jsi s tím budu muset ještě nějak vyhrát. To záleží ale hlavně na financích . Doufám že mi ještě nějakou tu službu prokáže a ještě nějaký rok vydrží.

Zdravím .......DANDYS......
JTF
Omlouvám se,nějak jsem přehlédl,že jsi to o pár příspěvků níže uváděl.Čau
JTF
Už se moc těším na představení nové generace Punta,vezmu-li v úvahu,že současný model je stále konkurenceschopný,pak nový model(pokud se podaří stejný kvalitativní skok Uno-Punto)bude super!
JTF
Ještě něco k UNU. Naprosto bezproblémová jsou una s motorem FIRE.Jedno máme v rodině LOGO 45Si.e.,kupoval jsem ho mamce.Dá se s ním bez problému jezdit do 6l/10km.Modely 75i.e. jsou příliš "komplikované",zvlástě elektrika,na svou dobu futuristicky řešená přístrojová deska samozřejmě po letech logicky působí problémy,přidáme-li k tomu ještě různé neodborné zásahy předchozích majitelů,četnost závad je nasnadě.
JTF
Jaký máš model?Mám tím na mysli starý typ,nebo LOGO
JTF
Ahoj,

s tím ukazováním rychlosti byly problémy při všech režimech jízdy,např. při rychlosti, která by odpovídala rychlosti cca 60km/h to ukazovalo: 20,0,38,2 a podobný nesmysly. Po mnoha zkoumáních jsem zjistil, že lanko náhonu je zlomené, po výměně náhonu není problém(tedy s tou rychlostí),jinak zlobí ukazatel stavu paliva,někdy se rozsvítí,někdy ne. Tu přístrojovou desku jsem měl kompletně rozebranou, snažil jsem se pročistit všechny kontakty(WD40),byl jsem s tím i u několika autoelektrikářů, ale pořád nic. Možná by pomohla výměna za jinou, ale myslím že bych řešil zase jiné závady. Jinak asi něco na tom bude, že Fiat tuto přístrojovou desku dlouho nevyráběl. Jinak obecně je známo,že právě 75i.e. je vůbec nejporuchovější UNO. Mám známé v opravně Fiatů a všichni mechanici mi tvrdí že 75i.e. je nepovedená včetně životnosti motoru.
Musím než souhlasit. Jestli to UNO chlastá jak psal tak to má (chudák...)nataháno hodně dost přes 200 000 . Já mám na svým UNU 75ieSX najeto tak něco přes 100 000 . Nechal jsem si jen pro klid duše zmněřit tlaky ve válcích po té co jsem si ho koupil . V servisu jen nechápali v jak dobrým stavu je motor . Tlaky byly super (15 na každej válec) jen jsem musel v motoru nechat vymněnit gufera na ventilech . Nic drahýho cca 1 gufero 15 kč * 8ks . Můžu potvrdit že olej to vůbec nebere . A ke korozi . Stačí když se podívám na favorita z roku 88,89,90.. jak hezky kvetou...

Mimochodem taky mně udivilo reznutí felícií a už jsem taky takovou viděl . Rezaté docela dost

(na to že to je 4 roky staré auto) 5-té dveře . Jinak jezdím s unem 1.5 ieSX tak za 6.3 - 6.5 . Pokud bych to moc nehnal tak by se snad dalo dostat i pod 6 l (kdybych jezdil 90 , ale to moc nejezdím) .
Souhlasim s tebou Jeniku... Pro zajimavost, na www.whatcar.co.uk je statistika poruchovosti aut, a Fiat je tam na 4 miste (!!!) mezi vsema automobilkama, tedy lepsi nez MB, Volvo, atd. (Audi je lepsi, Jaguar a prvni je Mitsubishi). Dost zajimava statistika, na poslednim miste je Ford, Opel a podobne sragorky.
Chyba že jsi přišel do kontaktu s tak starým Fiatem, podle všeho jste ho neměli novej. A to je ten problém jestli si myslíš, že má 130 000 tak to přinejmenším zdvojnásob. Ale tyhle starý vraky jsou fakt s...y a z nich pramení předsudky všechytrejch Čecháčků. Je zajímavý, že když se podívám na 12 let starou škodovku 120 tak je asi 2x horší než stejně starej Fiat, ale o novejch škodovkách nikdo netvrdí že reznou a že sou to s...y, no ale v porovnání s Fiatem jsou to pěkný plečky co se týče spolehlivosti a 80% Felicií má zrezlý zadní dveře, hlavně v místě plastový lišty. No prostě žiju holt jenom v Česku 😒( Jinak já jezdím s Puntem 1.2 16V normálně tak za 6.2, těch 7.3 byl maximální údaj kterej se mi podařilo dosáhnout (zima, město, jízdy 5 min) a točit se to musí tak do 3500 ot.
Předchozí zpráva mněla být pro "jarous" a tahle taky.

Nemáš s touhle palubkou zkušenost ???

Do servisu se mi s tím nechce .Sám jsem se v

tom už hrabal ale bez výsledku k lepšímu . Ono to není jednoduchý rozdělat , smontovat a jet vyzkoušet . Když to uděláš tak 5-10* tak to ho mám taky dost a říkám jsi, že mi tak zas nevadí a že jsem jsi už zlykl . Ale ono mi to vadí furt!!! Obvzvášť ve mněstě když místo 50km/h to lítá i od 38 do 65 km/h . Tak to ve městě odhaduje podle otáčkoměru . Myslím jsi že to lítání dělá buď snímání nebo drhne náhon a při nižžších rychlostech cuká .
Ahoj . Mám s digital palubku . Trochu zlobí měření rychlosti ( líítáá při nižších rychlostech - do 70 km/h ) ale nad 100 je to v pohodě . Počítání KM je taky v pohodě . Musí to být někde ve snímání( jestli je tam optika ) Nemáte s tím někdo zkušenost??
Tak presne to samy Uno mam ja, ale po tech 12 letech(najeto 130 000) je tu uz na odpis a taky tak za tejden dopadne.Ze by s tim autem nebyly problemy, nelze rict.S tim je furt neco, doslova se nam to rozpada pod rukama.V lete se s tim jezdi dobre, ale v zime...bida.Poradne to netahne, chlasta to a proste je to stary auto a uz ma leecos za sebou.Ted mi to stoji pred kolejema s vytlucenou baterkou(nevim, jak je to mozny), takze to budu muset roztlacet, super.Palubka se rozpada, clovek aby u toho furt neco spravoval.Kdybych chtel zustat u Fiata, tak moc dobry by bylo to 1.4kovy Punto.A kolik sem s tim jel?Ja 155, ale kdyby bylo novy, tak bych z toho vytahnul i vic.
JTF
To máš s digitální přístrojovou deskou?
Já jsem chtěl taky GTéčko, ale nějak to nevyšlo😒

Ono 96KW je jiné kafe.......
Punto je super . Škoda že na něj nemám . Kdybych jsi mněl vybrat tak punto 1.2 nebo punto GT .

To "GT" je 1.4 že jo ? To musí šlapat...
Ahoj Dandys, moje první lepší autíčku bylo taky Uno 75ieSX ročník 87 !!! Byl jsem z něho v té době naprosto hotový. Výborně se s ním jezdilo, spotřeba byla podle stylu jízdy mezi 5,5-8l a za celý rok jsem nemusel vůbec nic opravovat, což je u Italů malý zázrak !!!
Motor 1.2 16V u Punta je naprosto skvělý.S tak lehkým autíčkem to má docela slušnou akceleraci i ve vyšších rychlostech a má to bomba spotřebu. O víkendu jsem jel z Prahy do Havířova za 5,5l/100km

a to je myslím docela dobré při průměrné rychlosti 110km/h !!!
Zdravím .

Jsem fanda Fiatů Uno .Mám Fiat uno 75ieSX r.v. 87 .Jezdíte s tímto autem někdo ? Za kolik jezdíte? Kolik vám to jede . Jaké máte zkušenosti s provozem.

Pokud mně chcete navštívit tak na 😒br />
/…/zabava/fiatun👋
za tu krátkou dobu co ho mám jsem tankoval jen jednou plnou nádrž.To víš nový auto v baráku, tak jsem musel kždýho svézt.To bylo pořád...ukaž jak to jede.....Spořeba vylezla až na 9l.Byl to převážně příměstský provoz.Ale zas tak strašně jsem mu nedával.Teď budu tankovat zase,tak se uvidí.Mám ten nový model Tipa s "uzkými světly a novou maskou m 93.
To DAH: Tohle téma se tu už jednou přetřásalo, takže když se podíváš na starší příspěvky, tak tam najdeš lecos zajímavýho ke kladům a záporům Tipa.
Peťáku kolik ti to žere abych to srovnal s mojí 156 1.8 TS ? Já bych řek že 1.6 by měla jezdit mezi 7-9 litry v pohodě, ve městě možná trochu víc, protože já jezdím beru -li v úvahu normální běžnou jízdu mimo město tak za 8.3 l/100 km.
Nedej se odratit různejma kecalama, většinou plácaj úplný nesmysly. Ohledně Tipa bych ti doporučil modernizovanou verzi (nevím přesně od kterýho roku , ale poznáš jí podle úzký masky chladiče a novějšího úzkýho fiatího znaku.
Asi od března jsem uvažoval naprosto stejně.Je to 3 týdny ,co jsem si koupil 3-dveř.TIPO 1,6.Má vše v elektrice + ABS r.v.1994 cena do 100 000-porovnej s o rok mladší Felicií.Je to naprostá bomba.Všichni mě od Fiatu odrazovali,ale já jsem si stál za svým.Je to velice pohodlný a prostorný vúz.Motor je taky super.Akorát jsem byl zvyklý na menší spotřebu.Ale zase dřív jsem jezdil se starým vozem max.do 100 Km/h nyní mám problém pod 100.Jinak zatím vše o.k. Doporučuji.
Haló Fiaťáři

Vy by jste to měli vědět...

Váže přemýšlým o koupi nějakého ojetého auta do 100 tis. a moc se mi nechce kupovat nějakého Formana.. Docela mě zaujal - vzhledem, výbavou a cenou - Fiat Tipo. Zajímali by mě nějaké údaje jako spotřeba, výkon a tak.. a jak je to se sháněním a cenama náhradních dílů..

Mohl by jste mi někdo poradit..

Díky
Já mám Punto 1.2 16V a Escorta 1.6 16V. Zkušenosti mám, že jsou dynamicky naprosto srovnatelní akorát Escort bere 8.5 litru kdežto Punto max 7.3 l při stejných nárocích na dynamiku. Motor 1.2 je nečekaně pružnej a tichej a ač jsem původně chtěl Punto do města a Escorta na delší trati, můžu ti říct, že radši jezdím Puntem. Ohledně novýho Punta, taky bych počkal na oficiální fotky a na reálnej dojem, zkušenost mám takovou, že co na fotce vypadá docela hezky (Yaris) je ve skutečnosti pěkná vobluda a co se mi na fotce moc nezdá (AR 156) je v reálu naprostá bomba.
Tak jsem to zhlidl to nové punto. No nic moc . Ale počkám jsi na real . Slyšel jsem ,že s puntem 1.2 moc KW se to musí víc točit do otáček . Máte s tím někdo zkušenost ? Já má uno 75ieSX (1.5/ 55kw)

r.v.87 . Docela to šlape (i když koní není nikdy dost) Docela jsem spokojenej až na koroz.... Nemá te to taky doma ? Za kolik jezdíte ?(benzíínu) Pravdu! Spotřebu jen ve městě nebo smíšenou.Jaký máte zkušenosti z provozem ? Závady , kolik vám to jede a tak . Zahajuju dhoudobé téma pro skalní příznice FIATů UNO . Mám tu svý stránky tak jestli chcete .......tak to zprubněte.

/…/zabava/fiatun👋

Jsem docela fanda těchto vozítek...
Mě se líbí. Rozhodně víc než Yaris, 206, Clio a podobný střepy. A bude-li mít tu novou zadní nápravu (jako že bude), tak bych o něm jako o druhým autě uvažoval, asi s motorem 1.2 16V (63 kW, 113 Nm)
Stejný charakter, jen trochu více hranaté. Ze předu cool, zezadu taky, ale ten profil je takovej divnej (nebo vrchní?). Ale u 5D vypadá trochu lépe. Ale nelíbilo se mi ani minulé, ani tohle. Stokrát líp vypadá o 2 roky starší seat ibiza, pocházejí ještě ze stejné dílny.
Pěkně hnusné...........vypadá to jako nějaký hybrid Fordu KA s Lancii. Ten interiér je taky hrozný 😒 Moc se teda nevytáhly, z toho auto roku určitě nebude.
JTF
Už jste viděli nové Punto?

WWW.quattroruote.it
To rgsl : Mě říkali, že nejhorší je srážka s blbcem a poradili mi ignoruj ho a bude pokoj.
Taky jsem mel fiata a trochu zlobil. Kdykoli jsem otocil klickem, tak z toho vypad motor. V servisu mi poradili, at to shodim do rokle a bude po problemu. A bylo. Od ty doby nezazlobil.
JTF
Díky moc, hned to vyzkoušíme.
Napadlo me, jestli to nedela zatazena rucni brzda. Mozna je to blbost, ale za zkousku to stoji.
Nemate nekdo na prodej pristrojovou desku na Uno 1,4 z r. 92 s otackomerem a ukazatelem teploty motoru ?
Mám ještě jeden dotaz. Občas jezdím s Puntem, které za jízdy nevydává vůbec žádné pazvuky (zadní náprava nebo něco takového). Po zastavení a vystoupení, někdy dokonce jen po otevření dveří od garáže (auto tam dlouho stálo) se ozve zpod auta (spíš zezadu) takový pazvuk, asi 1-3 s. dlouhý, jakoby nejaký rezonující díl, pak to samo přestane. Na nic to nemá vliv, ale je to divný.
petous
Mněl jsem dlouho ten samej problém. Dělá to ucpaný první palivový filtr, který je před nádrží. Stojí 720Kč, ale většinou stačí jen pořádně profouknout proti směru. Mně se periodicky ucpával cca po 14 dnech. Vyřešil jsem to vyčištěním nádrže, a od té doby je klid, čerpadlo je potichu.
Jestli si vzpomínáte,tak jsem zháněl TIPO.Už ho mám.Je to krasavec 3 dv. 93/94.Teď nemám moc času .Ještě se ozvu
JTF
známý si koupil UNO 75Si.e.,r.v.87 a po nastartování motoru,tak zvenčí je slyšet benzinové čerpadlo(kupoval nové za 6t.Kč),zajímalo by mě jestli to je u tohodle typu normální.Když jsem měl Tipo a Punto,tak zvenku nebylo slyšet nic.Díky
Já měl fiat uno 1.3 i.e. turbo s digitální přístrojovkou a sice jsem tam žádnou kontrolku na vstřikování neměl, ale když jsem zapnul klíček, tak se celá přístrojová deska rozsvítila (všechno co šlo - všechno až na kontrolky, prostě celej display) a asi po 1.5 s zhasla na provozní stav (ukazovala podle toho co bylo zahřátý, plný apod.) v servisu mi taky řekli, že se to testuje ale nevím, radši jsem otočil klíčkem a počkal 1.5 s a pak nastartoval. Někdy jsem chvátal tak jsem nastartoval okamžitě a nikdy senic nestalo.
Ohledně tý kontrolky vstřikování v manuálu píšou, (konkrétně u Punta), že u verzí 55 - 75 musí zhasnout ihned po naskočení motoru, kdežto u mýho 85 16V až asi po dvou sekundách po nastartování, jinak když nechám klíčky v poloze ON ale hned nestartuju, tak ta kontrolka po chvíli zhasne. Takže z toho usuzuju, že motor od motoru to bude trochu jinak, ale ni to nemění na tom, že po nastartování MUSÍ zhasnout.
Mě u Fiatu Tipo kontrolka vstřikování svítí furt (po zapnutí zapalování) - zhasne až nastartuji. To mi chcete říct, že má zhasnout už před nastartováním?
Jasně, tak je to i u jiných aut. Díky.
JTF
To s tím zhasnutím kontrolky je blbost, měl jsem nový Punto 60Cult a když jsem si ho odvážel z prodejny, speciálně na tohle jsem se ptal a bylo mi řečeno že to je jen test vstřikovacího systému, kontrolka cca po 3s zhasne, pokud ne tak by to byl problém.
Podle německý DEKRY jsou Brav👋Brava jedny z nejspolehlivějších aut své třídy. Mezi tříletými automobily bylo plných 89,5 % všch BEZ ZÁVAD i přes intenzivní hledání chyb. Skvělý výsledek a argument proti hlupákům, který tvrděj, že auto je špatný jen proto, že je italský. Bližší info je na adrese www.fiat.de.
Možná někdo budete vědět, jak je to. Kámoška ma Punto 55 (myslím '95) a podle prodejce prý musí po zapnutí zapalování počkat, až zhasne kontrolka vstřikování, jinak se prý nemůže startovat. Já to startuju bez čekání (ale ty vyčítavý pohledy). V servisní knížce o tom není ani zmínka. Myslím si, že je to blbost. Takový auto (a Punto je skvělý) by snad nemohli Fiati ani začít prodávat.
Má prosím někdo zkušenosti s vozem FIAT PUNTO 1,6l ELX rok výroby 1/95.

Díky
Chci si koupit nové BRAVA 80 16V, chtěj bych ho předělat na plyn - jestli to jde. Máte někdo nějaké zkušenosti?

Má Brava oboustraně pozinkovanou karosérii?

A vlastně, jak se s tímto autem vůbec jezdí?
JTF
pokud Ti svítí kontrolka vstřikování a nezhasne během několika málo vteřin, je tam nějaký problém. Asi bys měl navštívit nějakou Fiat opravnu.
Měl někdo s Puntem 55 problém se startováním

teplého motoru? Svítí kontrolka vstřikování

startér točí, ale motor nenaskočí??
Nemám moc přímých zkušeností s Fiatem Marea, ale je to i u mě jeden z kandidátů na pozdější koupi ojetiny (ve verzi "Weekend"). Nicméně předchůdce Marei je Tempra a s tou mám zkušeností dost. Pár věcí mě zlobí a na ty bych si určitě dal pozor při koupi ojeté Marei. První je nedostatečně výkonná klimatizace. Doufám, že Fiati dnes už montují dost výkonné klimatizační soustavy (při koupi ojetiny se dá dobře prozkoušet jen když se auto kupuje v létě). Další problematická věc u mého auta je občasné přehřívání předních brzd v létě - určitě bych si tedy koupil Mareu s ventilovanými kotouči vepředu. Další slabina je vyšší hladina hluku uvnitř při rychlejší jízdě (např. stejně starý Passat je v tomto směru o hodně lepší) - pokud ji budu kupovat, tak ji napřed "protáhnu" někdo po dálnici a zkusím zda lze poslouchat hudbu z rádia při vyšších rychlostech (130 km/h a výš). V čem je Marea oproti Tempře slabší je vnitřní prostor pro kolena cestujících vzadu - nicméně kombi "Weekend" má na druhou stranu alespoň dostatek prostoru nad hlavou. Obojí auta mají slušnou antikorozní ochranu pozinkováním, což je při koupi ojetiny důležitý faktor. Podobná jsou i tím, že těží ze společné platformy s menším autem, které se vyrábí ve větších sériích (Tempra/Tipo, Marea/Brav👋Brava), což vede k nižší ceně náhradních dílů a servisu. Ještě jedna slabina mě napadá u mé Tempry - má sice velký kufr (500 l), ale malou díru do něj, i proto bych příště koupil raději kombi. Navíc Marea Weekend se mi jeví jako jeden z nejhezčích kombíků vůbec. Ahoj Pavel.
Co takto pobavit sa o novych autach? Chcel by som si kupit ojazdenu Mareu. Mate niekto skusenosti s tymto autom?
JTF
K tomu prostoru uvnitř Marey:seděl jsi někdy v BMW 3 řady? Patří do střední třídy a prostoru má ještě o dost méně
Souhlasím s "doktorem", že je těžké si vybrat ze současné nabídky Fiatu. To, že přestali vyrábět auto vyšší střední třídy (Croma) mi ani tak nevadí. Ale to, že nemají pořádný auto střední třídy, to je otrava. Podvozek Fiatu Marea, který je výrobcem zařazován do střední třídy je stejný jako u Fiatu Brav👋Brava a jeho rozvor 2.54 m a z něho plynoucí vnitřní rozměry vozů patří někam do průměru "nižší střední", ale rozhodně ne do "střední třídy", která by měla nabízet dostatek prostoru i na zadních sedadlech.
Otazka je, proc uz nevyrabeji zadne auto v teto

kategorii, neco na urovni Lancie kappa nebo

Alfy 166, ale za dostupnejsi cenu. Dnes se soustredi na vozy nizsich trid, t.j. Punto, Brav👋Brava, Marea; ja bych si z tehle nabidky

nevybral. Nevim jake jsou ceny te Lancie a Alfy,

ale pod milion to nebude...
Croma byla pro klienty Fiatu příliš drahá. Koncern má ve své nabídce dva velmi kvalitní náhradníky Lancii k a Alfu 166.
Mně přijde současná modelová řada Fiatu neúplná, myslím, že chybí nástupce Cromy .... Marea mi přece jen přijde spíš jako nástupce Tempry
Myslím, že Croma pozinkovaná je (už jsem to několikrát četl v časopisech a slyšel od majitelů). Pokud jsi viděl hodně rezavé Cromy, tak možná šlo o bouračky, které byly opravené s použitím nepozinkovaných dílů karoserie (blatníky apod.). Pavel.
petous
Opravdu je pozinkovaná(nebo Cromovaná?)? Já jich viděl několik neskutečně rezatých, ale třeba Tipo, které je v pozinku jsem rezaté ještě neviděl.
Jeste jedna poznamka: Croma byla vyvijena v ramci koncernu FIAT spolecne s Lancii Themou a Alfou Romeo 164, ma stejny podvozek a vetsinu agregatu. Proto se dobre vlastnosti nejvetsi Alfy a nejvetsi Lancie tykaji i trochu opomijene Cromy. Takova je moje zkusenost...
Souhlasim, ja mel FIAT Croma 2.0ie Turbo, z roku

89, tuhle versi koupis dneska za cca 60-90000 tisic, pokud vyberes nejakou v dobrym stavu, do cca 150.000 km, tak vydrzi jeste hodne dlouho.

Je to prostorny, pohodlny, s timhle motorem (114kW, 235Nm) i velmi rychly auto. Pri castym vyuzivani max.vykonu spotreba kolem 10.5 litru, jinak se da vejit do 8-9. Kvalita je na Fiaty taky docela dobra, ja tam menil jen veci opotrebene provozem, mela potvurka najeto skoro 250.000 km. Jak psali v MF Dnes minuly ctvrtek: je to dobra koupe v kategorii velkych ojetych aut, pokud ma clovek hloubeji do kapsi...
No SUPER AUTO to zrovna není, ale fakt je ten, že to je poslední velkej Fiat (vnitřním prostorem bez problémů "vyšší střední třída"). Kdo chce prostornou ojetinku a nemá moc peněz, tak to může být dobrý řešení - navíc karoserie je z velké části pozinkovaná. Napiš jakej v tom máš motor. Ahoj Pavel.
Fiat Croma a super auto??? Jsi upad ne?
Mame Fiata Cromu a podle me je to SUPER auto co vy na to?
Vlastním FIAT 850. Stáří 30let, stav na svůj věk vyníkající, po GO motoru a karoserie. Není to PUNTO, ale mám to autíčko rád. Italům se poved, hlavně po stránce motoru.

Zdar.
Chtel bych se zeptat na adresu,na ktere je ke shlednuti novy Fiat Punto (tusim to tady uz jednou bylo...) Diky

Dan
Prodám volant s Airbagem na Fiat Punto !!! Má-li

někdo zájem, nechte vzkaz tady !!!
O tom bych mohl vyprávět! Zjistil jsem, že hodně záleží na tom, jaké máš potahy na sedadlech (materiál) a také co máš na sobě - umělotina/bavlna. Jistou roli také hraje asi počasí - především vlhkost vzduchu, čím vyšší tím menší pravděpodobnost, že se nabiješ.

Ten zemnící pásek jsem chtěl přidělat na Tipo, ale nakonec jsem jej dal na Š125 - ta mě kopala ještě víc. Ale stejně to nepomohlo. Pomohla až výměna potahů. Když jsem sundával ty staré, tak to úplně praskalo a vlasy se mi ježily na hlavě. Ale od té doby, co jsou tam nové, tak jsem nedostal ani jeden výboj!
Máte někdo zkušenosti se zemnícími pásky - funguje to ? Jakmile chci vystoupit, tak mi to auto dá ránu .....
Česká "recenze" Fiatu Uno (a dalších aut) je na [odkaz]

Tam je uvedeno, že antikorozní úprava karoserie byla prováděna od r. 1989.
JTF
Pozinkovanou karoserii Una nikdy neměli, pouze model LOGO měl pozinkovanou přední a zadní kapotu.Čau Jarous
petous
Já mám el. v pohodě, mně odešel brzdový válec, na vrakáči byl za 500. Pak mi zrezavělo nalévací hrdlo do nádrže, rez do ni napadal a od té doby ucpává vše co potká, takže pořád čistím 1. palivový filtr. Mám ho 2.5 roku, najel jsem s ním cca 36000 v pohodě. Mám verzi s MPi Bosch Jetronic r.v. 1987, výce se prý vyráběly MonoJetroniky. Mně udělá i více než 170km/h, když jsou podmínky. Spotřeba v průměru 6.8-7.2, nejlepší 5.6, nejhorší 8.
Tak ještě jednou. Zajímá mně jaké závady mněl kdo na tomto autě. Já mněl potíže s elektikou . Hlavně zemně !!! To byl hrob .Obvzlášt když mám el stahování oken . Tak bacha . Pokud vám to taky taky blbne ja to blbnulo mně tak zkontrolujte oba přední ukostřovací spoje (to je pro světla)a hlavně největší lahůdku to je hlavní ukostřovací spoj pod baterkou ( to je pro celý auto). Nedá se tam skoro dostat. Tím zmizely všechny závady na elektrice.
Zdraví všechny fandy FIATů , ale především majitele Fiatů UNO . Tak abych jse dostal k tomu co jsem chtěl . Tak UNO 75ie má pohotov. hm. 890kg

Co týká spotřeby tak minulé léto jsem jel na dovču do jižních čech se spotřebou tak 6.3l na 100 což je slušný na to jak jsem byl napakovanej . Pokud to cesta dovolovala tak jsem jel.(110-130km/h).

Horší je to na pojížděčky po městě kdy se motor sotva ohřeje (v zimně)tak to je tak za 9l/100km

Mám doma UNO 75iesx.Lepší výbava. interiér v hnědý manšestr , el. okna , digital palubka,přední maska se čtyřmi světly . Co jsem zatím jel nejrychleji tak to bylo 150km/h ale neřeknu kde.Vono je to vlasně jedno (ale dálnice to nebyla).Co mi nejvíce vadí je koroze . Snažím jse s tím bojovat jak jen to jde . Zajímalo by mně jesli UNA někdy mněla pozink. karosérii .(jestli od 90 roku kdy začly LOGA , to jse mi zatím nepodařílo zjistit). Tak zatím konec abych jse tu dlouho nev....

Mám přiravevé své int. stránky pro fandy fiatů uno . až je nainstaluju tak se určitě ozvu
petous
Máte někdo zkušenosti s tímto autem ? V katalogu jsem našel, že váží jen 775kg, má 75HP, z 0-100 za 11s, průměrná spotřeba 7l naturalu max. rychlost 172km/h. Nemáte někdo další informace ?

S pozdravem všem fiatistům.
JTF
Dle hodnocení německé DEKRY jsou ve spolehlivosti na špici své třídy,89,5% všech vozů do tří let stáří byly bez jediné závady!!!
mam cele elektricke schema na tipo DGT. jestli chces muzu poslat faxem, nebo emailem: av.empetek@email.cz
Musim potvrdit, ze podlozka je prima, ale me jde ted o ty modre zarovky. Nemuzu se dostat na tebou uvedenou adresu. Nevite nekdo, jestli se prodavaji taky s kulatou patici na Fiaty ? A ve 100 W provedeni ?
Sam jsem si je objednal (H4 Cool blue) a krome modreho skla jsem si na nich nic modryho nevsimnul. Sviti lehce belejsim svetlem nez klasicky H4 = nejsou tolik zluty. Ale nekdo se tu rozplyval, jak sviti super modre- ani nahodou. Vlasta.
Protiskluzová podložka, to je dost dobra vec.

Nemam v aute (Punto) HANDFREE na mobil a tak ho vozim v popelniku, protoze jsem nekurak.

Na palubovce se neda nic polozit, pokud je auto v pohybu. Rad bych vice informaci. Nabizim informace, kde si obednat "modre zarovky" pro lepsi efekt [odkaz]

Chtel bych timto rozpoutat kampan "NABIDNETE SVE ODKAZY A ADRESY NA DOPLNKY"

....Diky
Nemáte někdo schéma zapojení přístrojovky v Tipu DGT ?? Díky.
Tady to by Ti mělo stačit 😄 !!!

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Dík za ten fax. Až něco seženu tak se určitě ozvu.

Dik všem.( Pavel KR5 , Jarouš, HV........)

Čau.
Mate li nekdo zkusenosti s puntem GT, byl bych rad kdybyste se o ne podelili.

1.4 T 96kW vypada dost dobre...jak je na tom se spotrebou a s jizdnima vlastnostma Dik
Vážení přátelé,

chci se s Vámi podělit (doporučit) o výbornou zkušenost s protiskluzovou podložkou, kterou jsem si zakoupil ve zdejším Fiatu. Jde o údajně americký patent na využití přilnavosti některých materiálů k povrchům z PVC, kovu atd. Podložku jsme si koupil do Punta, kdy před spolujezdcem je odkládací plocha (obdélník) a vedle ní menší (trojúhelník). Podložka je volně položena na palubní desce a při zkoušce, co vydrží zachytit jsem na ni položil mobil a byl jsem mile překvapen, že při opravdu rychlém projetí zatáčky na hranici adheze (pneu skučely) se mobil ani nehnul. To samé, když jsem prudce brzdil, odlepil se, až když jsem jel smykem (nouzová situace). Já osobně jsem vždycky MĚL problémy při razantnější jízdě s poletujícími předměty po interiéru, které jen škrábou palubku. Podložka udrží i jiné předměty, jakými jsou třeba klíče, dopisy atd.. Při jejím znečistění (vrstva prachu) ji stačí pouze opláchnout ve vlažné vodě. Dělá se pro běžné(současné)modely Fiat, nebo prodají rozměr dle Vašeho přání. A nyní to podstatné, stojí kolem 200,- Kč a vypadá jako silnější (černá) síť proti hmyzu (2-3mm silné provazce). Pokud budete mít zájem, napište, sdělím bližší informace, Čau Mário
Ta řada knih se jmenuje "Jak na to". U toho Tipa ale nejsou uvedeny všechny modely, myslím že tam chybí 1.8 benzin.
Dnes se mi podařilo Ti odfaxovat slíbenou stránku ze SM, tak snad se k Tobě dostane. Jinak ještě ke koupi ojetého Tipa - nevěř moc udávanému počtu ujetých kilometrů, protože u většiny prodávaných aut je přetočený tachometr. Nanejvýš doporučenívhodné je nechat si vyhlédnuté auto prohlédnout v servisu aby Ti odhadli skutečné ojetí (např. dle komprese ve válcích a opotřebení některých dílů) a nejbližší pravděpodovné výdaje. Pokud jsi pevně rozhodnut pro koupi Tipa, pak bych Ti doporučoval publikaci o údržbě tohoto auta, která je k dostání ve většině knihkupectví. Nepamatuji si přesně titul (něco jako "Údržba Fiatu Tipo"), ale stojí to zhruba 500,- Kč a je to součást řady takovýchto knih o nejprodávanějších autech (další jsou např. pro Fiat Uno, VW Golf, VW Passat,...). Jde o české překlady původně německého vydání. V knize je i tabulka motorů, které byly montovány do Tipa v závislosti na roce výroby. Jsou tam i čísla motorů, takže se Ti pak nemůže stát, že Ti prodají údajně 1.9TD/66kW a ve skutečnosti půjde o 1.9TD/59kW. Taky je dobrý nechat si auto prolustrovat v nějaký firmě (např. CEBIA), abys se nekoupil v minolusti kradený vůz. Ahoj Pavel.
Pro všechny, kterým neukazuje dobře: plovák stojí 1000-1200 Kč.
Dobrá, tedy napíši jaké má kámoš problémy se svým Tipoušem : čím je jeho auto auto starší, tím víc je vyklepaný. Palubka, výplně dveří , něco z podlahy stále víc rezonuje a uvolňuje se. On to svádí na české silnice, ale já si myslím, že to jenom silnicema nebude. Také má problémy s řízením, spíše řekl " pocity", řízení je při vyšších rychlostech docela nebezpečný, protože jde až příliš zlehka a prý si kvůli tomu už málem rozbyl držku. Ale nejvíc ho točí spotřeba i pře všechno seřizovaní (odborné) auto žere okolo 8 - 9 l a to je docela trochu hodně.
Dobrý den pane Tlučhoři ! Děkuji za první odpově´d na můj příspěvek. Došlo zřejmě k chybě v přepisu. Chtěl jsem napsat, že mi svítí kontrolka paliva po ujetí 350 km a že při nájezdu do zatáčky s malým množstvím paliva v nádrži auto na chvíli škubne z důvodu odlivu paliva v nádrži. Napište mi, jaké problémy má Váš kámoš s jeho Tipoušem a Vy ostatní se můžete také připojit. Děkuji.
To je nějaký divný, protiže můj kámoš má taky

úplně stejného Tipouše a ani na chvíli nevznechá svítí po ujetí.
Ahoj majitelé fiatů ! Mám tipouše 92. Přispěju do Fiat Clubu tedy mým názorem na toto auto.

Klady: velký vnitřní prostor, velmi dobré jízdní vlastnosti - sedí hlavně na pneu 185 jako přibytý, stále pěkný design, příjemný interiér-mám SX v krásném zeleném mikroplyši a v elektrice+servo, pozinkovaná karoserie, auto je ze rozumnou cenu.

ZÁPORY: slabý motor na poměrně těžší vůz, brzdy mám vzadu bubnové a proto mi možná nepřipadá brzdný účinek jako dostatečný, spotřeba je průměrně 8 l - v zimě jsem měl jednou 9,8 l, ručička palivoměru je na nule a mě se vejde do nádrže jen max 45 l i když v TP píšou 55 l, v náklonu při malém množství paliva v nádrži motor na chvíli vznechá svítí po ujetí,

menší problémy s elektrikou, poninné ručení v kategorii do 1800 ccm, i přes nové tlumiče Monroe mi připadají rázy tlumení někdy dost tvrdé. NAPIŠTE NĚKDO VAŠE ZKUŠENOSTI.

AHOJ !
Mám možnost koupit Punto Sporting. Jestli máte

někdo s tímto vozítkem zkušenosti napište mi na

mejl radim.bohac@epe.cz Díky !!!
Pred chvili jsem vytvoril nove tema Fiat 850 sport. Moc se mi toto auticko libi a moc bych ho chtel. Videl jsem jej jednou, takze o nem nic nevim. Pokud vy ano, tak se o sve vedomosti prosim podelte.
JTF
K tomu motoru 1,6 2xOHC:vycházím ze 100t.km testu provedeného Autobildem v roce 88-91,doslova se tam píše,"motor má tvrdý hlučný chod bez výrazného tahu",odešlo těsnění pod hlavou,praskliny na ojnicích,apod.,dále se zmiňují,že motor byl nahrazen v polovině roku 90 motorem 1,6 1xOHC o výkonu 57KW,který má kultivovanější tišší chod,větší zátah a nižší spotřebu paliva.
JTF
Čau,

ten novější model je k mání v cenách kolem 100t.kč, pokud máš nějaké známé,nech si ho dovézt,nejlépe z německa,když ho budeš kupovat na inzerát a bude dovezenej z němec,pamatuj na to,že od 5/93 musí mít AirBag,pokud ho nemá je jasné že byl vystřelenej a auťák prodělal nějakou větší opravu,když budeš kupovat nějaké starší,tak se vyvaruj 1,6 2xOHC.
Mam skusenosti s TIPOm 2.0 (8ventil - 115koni) - rok 92...

Aby som bol uprimny, tak par problemov som si s nim uzil (klapka, vodna pumpa, alternator, zopar drobnosti s elektrikou). Ale cast toho sa urcite bude dat pripisat tomu, ze tych 75 tis. km,

ktore su na tachometri, bude asi trosku vzdialenych od pravdy...

(takze jedna vec, ktoru by som ti odporucil, je : never slepo tachometru).

A potom ten palivomer, co tu vsetci spominaju...

Ale inak mozem chvalit - motor taha skvele (hlavne ak ti sadnu vyssie otacky, co je pre mna OK), brzdi to (vsetky brzdy kotucove, vpredu s chladenim) a hlavne to skvele sedi na ceste.

Myslim, ze sa dost oplatia kupovat Tipa so silnejsimi motormi typu 1.8, 2.0 a 16v varianty - proste sa to k tym vozom podla mna hodi... Tieto verzie maju aj niektore veci (napr. brzdy, vybavu) na lepsej urovni - a hlavne, ak na to clovek

narazi, tak to ma sancu kupit za dobru cenu (mozno preto, ze su to exoticke verzie, ktore sa u nas moc nevidia).

Ovsem taky dvojlitrik, ak sa vyuziva, toho aj trochu pozere (bezne 10-11 l)...
petous
Hledám někoho kdo má zkušenosti s Tipem/Temprou s motory 1.8 nebo 1.8 16V. Chtěl bych ho koupit, ale v inzerátech tato auta ani bazarech vůbec nejsou, jako kdyby neexistovala. Dále by mne zajímalo proč tak všichni pomlouvají Tipo s motorem 1.6 2xOHC 90PS. S pozdravem.
Mám asi 3 týdny nového Puntíka 55 S ( bez otáčkoměru ). Jak ho nejlépe zajet ?!?

Čeho se při zajíľdění vyvarovat ?

A na co vąechno si mám dát zpočátku pozor ?

Díky vąem za rady .
Chlapi, dík za příspěvky. Pavle, tebe chci poprosit o tu stránku ze Světa motorů. Pošli mi ji prosím na fax 0618/866496 je to do zam. .Doporučujete mi Tipo 93 ,takových na trhu moc není. jaká by mohla být cena ? Já jsem spíše narazil na ty starší volítaný Tipa (89-90) cca150-180 000 km z venku asi do 50 000 Kč,má to cenu brát ?
Jednou ze slabin aut Fiat Tipo a Tempra bylo před faceliftem (5/93) nedostatečně výkonná klimatizace (jeden z takových vozů vlastním). V rámci úprav v roce 1993 byla tato slabina údajně odstraněna. Nevíte někdo o jaké technické změny na klimatizaci konkrétně šlo? Pavel.
Dnes jsem nahodou byl v jednom autosalónu Fiat a taky jsem se ze zvědavosti posadil do Fiatu Punto. Napřed jsem si vepředu sešteloval vzdálenost sedačky od volantu a pak jsem se posadil dozadu (měřím 188 cm). To, že je Punto nejprostornější auto ve třídě "malé vozy" jsem už parkrát slyšel nebo četl, ale vlastní zkušenost předčila všechna očekávání. Kam se na ten prostor hrabe Felicie nebo Octavie. Dokonce i ve větších Fiatech (Brava, Marea) mám vzadu horší prostor pro kolena a hlavu.

Jestli budu někdy v budoucnu kupoval druhý auto do rodiny, tak bude Punto žhavý favorit. Ahoj Pavel.