lorenzlubos
0
Už ste niekedy menili capy riadenia? Koľko Vas to stalo. V servise mi pred 2 mesiacmi, ked som daval opravit ABS, povedali, len tak na okraj, ze su poskodene, ale ze na ABS to vplyv nema, ze to menit nemusim... Tento-krat, ked som daval opravit posilnovac a spytal som sa na tie capy, ze co by to stalo (vraj len material cca 3300.-Sk), dozvedel som sa od toho isteho prijimacieho technika, ze ak ich nevymenim, mozem "sa zabit". Predtim ma takto upozornit nepotreboval. A okrem toho mi tentokrat zase povedali, ze mi treba vymenit oba zadne silentbloky. Neviete aj co stoji toto? Ak odpoviete, piste ci uvadzate cenu len za material, alebo aj v servise. Vdaka
Zabit sa mozes kedykolvek, ale capy riadenia tomu prispeju iba malicko. Pokial teda nie su vybite tak, ze by mali vyskocit zo svojich puzdier, o com som vsak dosial este nepocul. Skor mozes mat rozhasenu geometriu a velku volu volantu, ale to by si uz citil aj sam, ze daco nie je s kostolnym rjadom.
Vsimol som si, ze si z KE. Zajdi si do Askofu pri malej stanici a spytaj sa, co tie capy stoja. Nizsiu cenu ako tam a ako obycajny smrtelnik nakupujuci diely maximalne raz za rok uz asi nedostanes. S trochou stastia ich vymenis aj sam, prip. si najdi hocijakeho chlapika, co za par korun spravuje stare Zigy a Skodovky, ten ti to vymeni za par korun a pokazit pritom nema co. Potom investuj cca 500Sk a chod hore na Popradsku (smerom od Lunika VIII) na geometriu. Za jedno poobedie to mas hotove a za usetrene peniaze pozvi rodinku na veceru 😄
Vsimol som si, ze si z KE. Zajdi si do Askofu pri malej stanici a spytaj sa, co tie capy stoja. Nizsiu cenu ako tam a ako obycajny smrtelnik nakupujuci diely maximalne raz za rok uz asi nedostanes. S trochou stastia ich vymenis aj sam, prip. si najdi hocijakeho chlapika, co za par korun spravuje stare Zigy a Skodovky, ten ti to vymeni za par korun a pokazit pritom nema co. Potom investuj cca 500Sk a chod hore na Popradsku (smerom od Lunika VIII) na geometriu. Za jedno poobedie to mas hotove a za usetrene peniaze pozvi rodinku na veceru 😄
Dik za radu. Tie capy stoja v ASKOFe tusim 1598Sk/kus. To uz som pozeral, askof poznam. Na Magnezitarskej je tiez, tam to mam blizsie. Inak, BRM servis, co je hned vedla, je vraj najlacnejsi original servis Skoda v KE, no mne sa zda, ze kedze vidia, ze som laik, tak sa snazia, mi opravit co najviac (za najviac). To s tym nie-original servisom napadlo aj mna a som rozhodnuty, tak urobit. Za ten tip geometriu vrelo dik. Penazi nazvys nie je, ale 500Sk je asi smiesna cena. Usetrene peniaze vsak investujem opat do auta - o to vyssiu splatku za auto vratim fotrovcom😄 - pozicali mi
Ak chces, dam Ti radu aj na schopny servis - ak poznas servis Slovenskej posty na Moldavskej (kruhovy objazd). Ak nie, tak odbocka je hned par metrov (asi 15) po skonceni kruhoveho objazdu smerom na Sacu. Odbocis z cesty, prejdes parkovisko (mozes si vsimnut predajnu SIHO nalavo) a vojdes do podchodu. Chlapi tam maju vsetko vybavenie co treba, prace nievela, takze mozno ti to zrobia aj na pockanie a ceny take primerane. Kamarat tam dal opravit auto po strednej buracke a celkom schopne to zrobili.
Odtial mas na geometriu uz nedaleko, mozno Ti to vsak zrobia aj sami na tej Slovenskej poste. Nepredpokladam, ze za toto vsetko (vratane geometrie) zaplatis viac ako 1000Sk. BTW, mozes sa spytat v SIHU, za kolko by Ti tie capy vedeli zohnat. Mozno budes prekvapeny. Ja som platil za gulove capy na Peugeot 306 iba nejakych smiesnych 270Sk za kus - znacka Sasic, vraj originalne diely...
Odtial mas na geometriu uz nedaleko, mozno Ti to vsak zrobia aj sami na tej Slovenskej poste. Nepredpokladam, ze za toto vsetko (vratane geometrie) zaplatis viac ako 1000Sk. BTW, mozes sa spytat v SIHU, za kolko by Ti tie capy vedeli zohnat. Mozno budes prekvapeny. Ja som platil za gulove capy na Peugeot 306 iba nejakych smiesnych 270Sk za kus - znacka Sasic, vraj originalne diely...
Specializuje. Ale zozenie vsetko - niekedy to nechceli robit, teraz dokonca s radostou. Kamaratovi pozhanali cely predok (plechy+svetla) na stareho Nissana. S dodavkou na nasledujuci den... Ved sa opytaj, uvidis.
To s tymi 500.-Sk za geometriu si myslel, ze to len pozru, ci aj spravia/nastavia? Pytam sa vazne.