Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

11207 komentářů

Pokud to máte vypálené, tak tam zkuste dát ty silnější žárovky. Uvažoval jsem o nich taky, ale mají silnější i tlumené vlákno, nejen dálku. Takže např. mají např. 70/65 až 100/90.
To: Dallin. Cau, za dvě stovky bych to zkusil. Pořád lepší než to zkoušet z druhé strany - paraboly.

Taky je u Vás tak pěkně. Tady v Ol. je jak na jaře. Tož pěknej prodlouženej víkend
Nove světla. Taky jsem koupil po bouračce prave nove, to nejobyčejnější za 1800,- Carelo. Kamoš co mi to prodával mě zrazoval že je to jen imitace světla, ale co. Koupil jsem a bomba. Levé mám origoš bez chromóvého povlaku jen vypálený plast a rozdíl je asi 200%. PTD
Myslite, ze mi tyhle zarovky pomuzou, kdyz mam v tahu paraboly a kdyz v noci zaprsi, tak ja z auta nevidim na krok? Jde mi o to, jestli to bude lepsi, nebo me uz nic nezachrani.
To:mfilip, za to tu chybku sorry.

To: residents - jak tak čtu, asi si to nechám taky nastříkat v servisu. U Kadlece - naproti starému autobusovému nádraží. Je tam ve svém a chce za to 1600,- tož to není zas tak hrozný. Umývat to bude taky, říkal, že to musí přes noc pořádně vyschnout. I když on už někdo ten podvozek kdysi stříkal, ale chce to znovu.

To All: ty žárovky jsou perfektní, nedá se to s normálnima srovnat.
Tak se mi podruhé podařilo urvat motorek do ostřikovače. To zadek 524: Nezbyl ti z toho vraku co mám z něho světla? Pasuje tam i z pětidvéře, po drobné úpravě. Help please, nedá se teď s tím skoro jezdit. Zdestruoval jsem ho o rantl. Díky PTD
Ty žárovky máme na služební feldě a byl jsem s nima spokojený a tak jsem ja vyměnil i v sirce.Byl to dobrý tah protože když jsem jel v létě do Chorvatska celou cestu rubalo a bylo to v noci.Jel jsem si jako král.Možná taky pro jejich žlutofialovou barvu mi všichni uhýbali.
To Kokolda: ta myčka s rampou má otevřeno každý den. Teď přes zimu to bude však omezeno tak cca co 17 h, jinak přes léto tam mají do tmy, cca do 20 h. Ten nátěr spodku jsem si nechal udělat i s dutinama a stálo mě to 2200. Dělá to jeden automechanik v Žešově (cca 2 km od PV) a dělá to dost poctivě. Před nátěrem to pořádně umyje právě na té myčce wapkou. Používá švédskýmé barvy a vosky.
Hammerite je na pendrek. To je sr.. pro zahrádkáře na plot. Psal jsem o VIVELOCK hmotě.

PTD
No ja nevim s temi 2 x 400 ml. Formana jsem strikal Elaskonem komplet ( spodek, dvere, mot. prostor, dutiny) celkem asi 5 kg. Bravu mam nastrikanou jen spodek 2 kg Konkoru 500 . At ti za to "zabývaly" upadnou ruce. Bavis se tu snad s nejakyma zenskyma ?
Díky Moc, do Prostějova jsem kdysi jezdil každej den, tož to určitě najdu. Jak jsou tam o víkendech?

Jináč jsem se chtěl zeptat, šmejdím po té rampě hlavně, protože chci nastříkat spodek. Vím, že jste se tady tím před časem zabývaly, ale poraďte, jak moc, musí být ten podvozek očištěnej a čím je nejlepší ho stříknout popř. natřít. Včera jsem v makru narazil na Hammerite ve spreji, za 400ml. chcou 118,-, tak o tom hodně přemýšlím. Budu ale asi potřebovat aspoň 2 balení? Když jsme u toho makra, koupil jsem tam včera 2 Osramky halogeny, s nějakým UV filtrem a mají vydat o 30% lepší světelný tok, taky jsou prý výborný do deště a mlhy a mimochodem jsou homologovaný, vyměním za původní a poreferuji.
Zdarek lidi, muzete mi prosim poradit nejakej fakt dobrej, kvlaitni, a zaroven hodne levnej servis v Tabore (pripadne v okoli)...

mam totiz takovej dojem, ze jsem narazil pouze na 2 typy servisu: bud na znackovej servis (CHUM), kde zachazeji se zakaznikem jak s i... a ceny jsou uplne na h... a auto se zakonite do mesice opet vys..., takze tam musite znovu - nebo s neautorizovanym servisem, kde sice s vami zachazeji privetive, relativne dobre jsou i ceny, ale delaj skoro vsechno na koleni a pak to taky podle toho vypada (nelicuji ani kusy plechu, vsechno drnci a clovek ma pocit, ze kdyz pojede vic jak 130, tak se cely auto rozpadne😞
Kdyz jsem u tech ramp, poradte mi nekdo, kdo jste z Prahy a vite o nejkay rampe. Ja ji zaboha nmuzu najit. Vsechny co kde byly tak si na tech mistech postavili bud servis nebo autobazar. Ted o zadny nevim. Kdyz nebudete vedet primo v Praze tak v blizkym okoli. Dikes vsem .
Jasně - PV je Prostějov. Ta rampa je v areálu myčky autoklubu (pozor jsou tam dva areály - na Bulharské ul. a ve Vrahovicích). Tento je ve Vrahovicích. Dostaneš se tam když odbočíš z Olomoucké ulice (ta na severním sjezdu) doleva hned za Cílem (před mostem) a pojedeš až na konec, podjedeš dálnici a přejedeš koleje a jsi v části Vrahovice, tam je to hned za garážemi vedle Minervy (dnes AMF REECE). Je tam rampa a ruční myčka, mimochodem za dost směšné prachy. Můžeš cákat vodou pěkně dlouho a zaplatíš kolem 30 Kč, pokud to chceš teplou z wapky, tak když jsem tam byl naposledy, tak počítaly 1 minutu do 5 Kč. Důchodci co to obsluhují klidně auto umyjí za cca 80 Kč. Když to srovnáš se cenami u benzínek, tak je to lidovka.
Dík, začínám po ní taky šmejdit. S největší pravděpodobností to ale zmáknu až po Vánocích...
Ty tupý nárazy: už to mám, je to svislej čep, je nechutně vymletej a na druhé straně se taky klube. Nepřišel jsem na to dřív, protože jsem blbec zvedal celý auto, případně kolo i s ramenem. Bohužel samostatnej svislák neprodávají, pouze s ramenem za 1700,-, tak už mám celou nápravu z vrakáču se zkoro novejma kotoučama, celkem za 500,-!!
Cau, tím PV, myslíš v Prostějově? Kde to tam je? Autoland mysliš kluky u Paláce, nebo někde jinde.
Tak to bylo přesně tím, co píše ufon. To bych nevěřil, co to ve spodu dělá se špatnou gumou u uložení převodovky. Celé to vibruje - nejen převodovka, ale i motor a výfuk. Šrou z uchycení výfuku pak mlátí do podvozku a dělá vibrace v celém interiéru. Tak jsem koupil celý ten plech i s tou gumou v Autolandu za tři kila a bude pokoj.

To Kokolda: v tom Neředíně je ta rampa v areálu garáži po těmi patrovými, ale v PV je to volně k dispozici.
To znamena ,ze ho budu muset odlepit. Hm jinak je to divny pac, jsem je ucpany nemel a pred mesicem jsem ty dvere musel svarovat, tak jsem si rekl ze to priste staci poradte vymazat, resp. vystrikat.
Zdravíčko pánové, díky za rady kolem těch tupejch nárazů ze předku.

To Residents: to mě těší, že je tady ještě někdo z Ol. v tom neředíně to zkusím. Dík.

Proč ale ten titulek. Nezabrousím tak přímo k problémům, či radostem přímo z pajšlem našich Sirek, ale kolem toho jak se lidi, který jezděj autama k sobě chovají. Měl jsem před rokem to štěstí, že jsem se mohl přestěhovat do "vlastního". Máme byt na sídlišti a tím pádem tam i parkuju auto. Jenže je to na Rožňavské. Je to řada paneláků, kde jsou z jedné strany obchody a z druhé samozřejmě vjezdy ke skladům těch obchodů. My obyvatelé máme k dispozici, nebo bychom měly mít k zaparkování jenom místo kolem obrubníku silnice. Parkoviště je půl kilometru daleko, to by ani nevadilo, jenže je neosvětlené a mimo sídliště-na začátku pole. Takže tomu, kdo přijede po třetí odpoledne, nezbývá nic jinýho, než to zapíchnout do toho zákazu.U jednoho obchodu, jeho nájemce vypouští gumy, hraje si s klíčama, to až poté, co aspoň třikrát zavolá městskejm policajtům. Ti jsou ale většinou rozumní a věděj, že se nedá nikde jinde zaparkovat. Tak jsem včerá zaparkoval k tomu druhýmu obchodu. Ráno člověk spěchá, takže jsem si nevšiml, že mezitím, jak jsem startoval za mně zacouval nějak * s rohlíkama, otevřel zadní dveře a vykráčel k obchodu. Vy co máte diesely 2,3, víte jak si rády po mrazivý noci začouděj, i když je to chvilka. tak nastartuju, vemu škrabku, že očistím zadní sklo a v tom okamžiku jsem myslel, že mě ten chlap chce zabít. Nepomohlo to, že jsem se mu omluvil a řekl že jsem ho neviděl. Deset minut se vyřval, pak mi sdělil, že pokud tam budu zítra, ať se objednám u lakírníka a pak mě ještě čtvrt hodiny blokoval. Napřed jsem ho chtěl trefit, pak jsem se uklidnil, oni se totiž k tomu přidali i majitel obchodu a jeho prodavačka s tím, že je nezajímá, že tady bydlím a nemám kvůli nim kde parkovat, tak jsem jim sdělil stejný názor z opačné strany a odjel. Akorát teda fakt nevím, kde budu parkovat.

PS: omlouvám se, že tohle není zase tak moc k tématu, ale ono vlastně taky tak trochu je.

Jaký máte zkušenosti Vy. Setkávám se dokonce s lidma, který mě záviděj, jak mám pěkný auto. Když jim říkám, že mě stálo čtvrtinu, co jejich např. filcka, akorát se o něj starám, zřejmě se cítěj dotčeni.

No jo ty lidi....Ať mě políběj *, člověk má akorát zkaženej den.
Ten igelit tam je podle mne mj. proto, aby pres dvere nefoukal do kabiny vzduch. A prach. Jestli jste uz nekdy jeli bez "tapecirungu", vite, jak se ten "igelit" nafoukne.
U dveří je důležité, aby se ti neucpaly odtokové kanálky ve spodním lemu. Ty když se ucpou bordelem co se ti tam dostane kolem bočního okýnka nebo i jinak, tak voda co tam nateče nemá kudy odtýkat a proreznou ti dveře kolem spodního lemu

Hmm, tak uz je mi jasny, proc jsem ty dvere u ridice vyvaroval ... Taky jsem odtud vyndaval ruznej bordel a svinstvo, kdyz jsem vyrezal pod ochranou listou pulku dveri karbofreskou 😄
Jednou jsem to sundával, když jsem měnil servo centálu. Je to jen igelit nalepenej na plechu. Podle mě je tak kvůli tomu, aby ti vlhkost ze dveří nerozpučela tapecírung, který jak víme je z tvrzeného papírupotažený hadrou. U dveří je důležité, aby se ti neucpaly odtokové kanálky ve spodním lemu. Ty když se ucpou bordelem co se ti tam dostane kolem bočního okýnka nebo i jinak, tak voda co tam nateče nemá kudy odtýkat a proreznou ti dveře kolem spodního lemu. PTD
Zdravim, vcera jsem si chtel na zimu vystrikat dvere olejem a chtel jsem sundat polstrovani, nemate stim nekdo skusenosti, kdyz sesunda ten predni kryt tak je tam jeste jedna vrstva ktera je prilepena ke dverim nejakou cernou pastou , tak jsem to nakonec vyresil tim ze jsem to tam striknul tem adiramam ze spoda dveri, sundaval jste to nekdo ??
1.Nové zimní gumy, 2. Nové protektory, 3. Sjeté zimní. Sám jsem si koupil nové zimní (obyč barumky 185/70R13) a od té doby vyjedu fšude. Jinak fakt bych šel do zimních protektorů nových, než sjetých zimáků. Ty sjeté zimáky budou dobré na suchém asfaltu. Jak ale vjedeš na sníh, tak to nemusí být ono. PTD
Nazdar pánové,

Mám kombíkovou 2.0i kat z roku 96 a celou dobu co ji mám, se mi po otočení klíčem do 2. polohy na chvilku rozsvítí kontrolky uprostřed palubovky (brzdy, voda chladič, voda ostřik. a palivová nádrž). Všechny pak zhasnou ale kontrolka předních destiček ještě tak 15 sekund bliká, než zhasne. Je to závada nebo nějakej kontrolní režim ? Poraďte někdo. Destičky jsem už před rokem měnil a jsou o.k.
Nevim, tezka otazka, ale vzhledem k tomu, ze se doporucuje prezouvat zimni gumy, kdyz dosahnou minimalni vysky dezenu 4 mm, sel bych do tech protektoru. Sam jezdim protektory na Sierrce, a jsem spokojenej. A na Sierrce jsou zimni gumy docela dulezity (samozrejme kdyz jedes na snehu).
Jeste k tem tupym ranam z predni napravy. Me to zacalo delat na pravym kole, myslel jsem ze to je cep, tak jsem to zvednul, vrazil tam "montpaku" a cep je jako novej. Kdyz jsem na rampe zacal hejbat kolama sem a tam, tak se asi to chroupani ozyvalo z prave tycky rizeni. Vcera jsem vyklepnul kulovej cep (jako novej), tycka na rizeni bohuzel nedrzi sama v poloze, ve ktere je, ale pada dolu. Kdyz jsem s tou tyckou lomcoval sem a tam, tak zadna vule citit nebyla, sundal jsem takovou tu manzetku, co kryje ten kloubek te ridici tycky, a zrejme to cvakani vznika tam, ale normalne rukou, to bohuzel neslo zjistit, ta vule je zrejme tak malinka, ze to nejde poznat. Tak jsem to zase slozil a budu koukat, jak se mi to bude zhorsovat. Cep na ramenu je take OK, guma na silentbloku praskla, ale zatim to s kolem nic nedela. Kdyz hejbu volantem sem a tam, tak se zadny rany nebo praskani neozyva ??? Mam to jenom kdyz prejedu pravym kolem nejakou nerovnost, tak v tom tupe zaboucha. Nejdrive mi to vadilo, ale uz jsem si nejak zvykl ... Chtel jsem to vymenit z toho rizeni, co mam doma nahradni, ale tam jsou ty tycky v podobnem stavu, takze zatim na to kaslu. Kolo by mi upadnout nemelo 😄
Zdar chlapi, prave si kupuju combika 2L z 88 a potrebuju zimni kola. Je lepsi koupit protektory nebo jety pneu se vzorkem 5-6mm?
Mě to vybruje jako prase, hlavně když se rozjíždím, pak mám pocit že se auto roztrhne. Nová spojka a ložisko na klice to nevyřešilo, pak mě misim PTD poradil několik možností, z nichž jedna byla silentblok na převodovce. Šoupl jsem auto na rampu a ta guma na tom uchycení převodovky tam prostě není. Ta převodovka tam prostě líce s vůlí jak prase. Ohledně těch tupých ran v přední nápravě, z toho jsem na mrtvicu, dělá mě to taky. Hlavně když jedu sám a auto je odlehčený. Když někdo přisedně tak to dělá míň. Jinak je to ale čím dál horší.
V každém případě se podívej na spodní čepy. Tupé nárazy v zatáčce a při přejezdech nerovností. Minulý rok jsem je taky měnil. Vůle 1mm. Když to začne bouchat, tak je fakt na pendrek. Zvedni si kolo na heveru a vraž tam šroubovák, nebo si to nech prokvedlat na STK stanici. Dej technikovi 50,- do kapsy a je to....PTD
Ještě se vrátím k ABS.Navím jestli to má dělat nebo ne,ale někdy při přibrždění je slyšet sepnutí relátka v jadnotce ABS.Nemyslím tím prudké brzdění.
Oranžová kontrolka ABS se rozsvítí při nstartování a za několik sekund musí zhasnout. Signalizuje totiž (stejně jako červené olej nebo baterie) poruchu ABS. Během jízdy se samozřejmě rozsvítit nesmí.
To Kokolda: to je náhoda, taky jsem z Olomouce. Mám diesla 1,8 TD. Od řízení to asi nebude, protože tam jsem vyměnil co bylo volné (protřepali to na STK). Jinak nějaké ty rampy by se v OL našly (v Neředíně pod patrovými garážemi je jedna, v PV v Autoklubu).
Taky bych vsadil na silentbloky. Nechce to ale radu od odborníků, ale řekl bych, že to chce prohlídnout od odborníka. Vytrženej silentblok by se měl identifikovat snadno. Nebo jestli jsou olejové, tak je možná vytelklej olej a tudíž je to zamaštěný...
Když jsme u těch tlumičů. Před půl rokem jsem dával do předku nový - Gabriely. Pak mě ještě měnily(nevím, jestli to jsou silentbloky, ale nazvu to tak), silentbloky na torzní tyči - omlouvám se, ale nevím přesně, jak se to jmenuje, zabraňuje to vybracím kola dopředu a dozadu(když jsem do něj dřív zepředl kopl, tak lítali, teď už ne) - asi víte o co jde.

Auto se mi uklidnilo, žádný vibrace, žádný házení volantu(měnil jsem ještě brzdový kotouče a nechal pořádně! vyvážit kola).

Jenže se mi tak před měsícem začaly, když vjedu do nějaké díry,(těch je mimochodem v Olomouci požehnaně), ozívat od předku takový jakoby tupý nárazy.

Čím to může být? Čepama? Uložením tlumičů?

Ps: sorry, že se vždycky tak rozepíšu, ale tady se člověk aspoň něco dozví, v servisech "Vás" chtěj nejdřív okrást. Nejvíc mě štve, že nemám někde v Ol. možnost používat rampu. Člověk si tak udělá daleko víc věcí sám.
Diky už jsem chytřejší a máš naprostou pravdu.Rána mi volala manželka,že to nejde natočit.Tak už jsem doma.(musím dotlouct baterku)
podle mě by to nejspíš mohly dělat ty silentbloky, spíš by to ale chtělo odpovědět od někoho zkušenějšího. Co máš za motor? Určitě má totiž slovo vybrace jinej význam u benzinu a dieslu. U mý 2.3, ten motor "cítím při volnoběhu, nevím to přesně, ale počítám do takovejch 800,900 otáček, pak nic. Silentbloky tam mám nový, ale dával je tam už ten, od koho jsem to koupil. A myslím, že vyjde pořád levnějc vyměnit sil., než třeba začít u tlumičů.
Tak jsem se tady před týdnem ptal, kdo by mi poradil s těmi vibracemi u sierry a nikdo se neozval. Již při nahození motoru to začne vibrovat a pak se to ozývá ještě při přejezdu nerovností a v zatáčkách. Původně jsem myslel, že to je vyhozeným ramenem, jenže po výměně komplet pravého ramene a levé gumy ke stabilizátoru to nepřestalo. Teď mám podezření na silentbloky motoru nebo uvolněný domeček u převodovky. Co vy na to?
oleowr1
Jestli jsou žhaviče dobré jde vyzkoušet ohmmetrem. Dobrý žhavič má odpor 0,8-1 Ohm, má-li víc pak nežhaví. Já to dělám tak, že odpojím kabel od všech a postupně proměřím, nebo když se mi nechce, tak odpojím jen napájecí kabel a změřím je všechny najednou, mělo by vyjít 0,12😲,25 Ohmu.
Pánové, měnil jste si někdo sám žhaviče? Nemělo by to být asi nic obtížného. A jak nejlíp poznat, který nefunguje. Asi by bylo nejlepší vyhodit Vzd. filtr, vyhodit vstřiky, zapnou klíček na žhavení a kuknout na ně, nebo ne?
Díky, už je tam a žádnou změnu k horšímu jsem nezaznamenal.
oleowr1
Zadní náhon v zimě je výborná věc se zimníma gumama, příp. zátěží v kufru. Přenos hnací síly na vozovku je u zadního náhonu daleko lepší. Přední náhon je asi bezpečnější pro méně ostřílené řidiče, protože auto není tak citlivé na zacházení z plynem.
oleowr1
Na webu sice píšu, že se Sierry vyráběly do února 1993, ale není to pravda. Je možné, že v únoru 1993 skončila montáž v některých fabrikách s náběhem výroby Mondea (typoval bych Kolín n. Rýnem a Dagenham), ale vyráběly se určitě do konce 1993 a kosíky montovali i v roce 1994 a to zřejmě i proto, že Mondeo ještě nemělo žádný "sportovnější motor". ST200 byla představena teprve nedávno, ale na kosíka 4x4 podle mně nemá...
Kontrolka svítí, když ABS befunguje. ABS nefunguje pokud je třeba nízký napětí, takže pokud máš slabší baterku tak při startování klesne napětí a po chytnutí to trvá třeba 2 až 4 s než alternátor zase zvedne napětí na baterce a pak opět začne fungovat ABS.
Chtěl bych zase otevřít diskusi o tom, kdy byla vyrobená poslední Sierra, případně kdo máte "nejnovější". Osobně jsem v srpnu 1994 viděl v Karlsruhe v autosalonu novou Sierru "Kosfors" za 72.000,- DM. Ještě bych někde našel prospekt. Asi to byl rok výroby 1994, jinak to nevidím. Byla v šedé metalíze v černé Recaro kůži, s klimou, šíbrem a na 15" kolech. Zelené víko ventilů = verze s katem (jak jinak). Krasavec. PTD
aha, ona se rozsviti jen nekdy, tak sorry.
Ta kontrolka asi sviti, ze ABS nefunguje.
Jdi do toho, Duše v kole, to je dobrý. běžná věc a ničemu to nevadí. PTD
Prosím tě ta kontrolka má svítít kdy? Jenom při ABS v akci,nebo jenom signalizuje,že je ABS připojeno?
Tak proč smutníš, pneu s duší snad je bez problému? Navic s takovou slevkou!
Zdravím dnes po druhé, tak jsem takhle po poledni potřeboval něco vyřídit, jdu k autu a ona zadní levá guma prázdná. je to ten novej zimní protektor. Doufal jsem a zdály se být v pořádku, ale jak je vydět, musí mít člověk při jejich výběru taky trochu štěstí. Zajel jsem za tím, kdo mi je prodal, myslel jsem, že ušla u disku, protože mi to už jednou dělala rezerva. Tak jsme ji hodily na jinej disk, ale byl jsem se dívat a udělala to zase, u toho disku ale uchází, jenže je to tou gumou. Blbý je, že už měl poslední a v tomhle rozměru neví, jestli ještě přiveze. Řekl mi, že mi do ní hodí duši a vrátí mě dvě kila z ceny toho protektoru. Co myslíte, nevadí to ničemu. Drží ta guma i na té duši dobře na disku???
Nahon na zadek je ten hlavni duvod, proc jsem si Sierru kupoval. Akorat to chce umet jezdit rizenym smykem. Ja to na letnakach v pohode projedu smykem i na mokru, nemluve o sotoline.

V zime samozrejme zimni gumy a pripadne zatizit zadni napravu. A kdyz jedes rovne, tak moc nevrtet volantem, ona to holka zvladne.

A kdyz nekde pekne vymetes zatacku zadkem, tak si budou predonahonari jen rvat vlasy.

Vyhoda zadku je v tom, ze kdyz jdes za mez adheze, furt je to auto v rizenym smyku. FWDcko jede rovne ze silnice ven...

Nejhorsi je, kdyz naucis zvladat Sierru a pak na snehu sednes treba do feldy, to je pak mazec. To auto jede uplne jinak a hlavne se smyky koriguji plynem uplne obracene.
prosim te, podivej se mi, jestli tam nahodou pojedes, na ceny N95 v Marklovicich, nejlepe ve Zl bez prepoctu. Zatim tankuju o OMV za 28.80 - akce kooperativy a OMV, ale chtel bych prubezne sledovat polske ceny. Vyplati se mi to az pri rozdilu 1 koruny. diky
Náhon na zadek chce v každém případě zimní gumy. Má první naivní představa, že stačí letní s vysokým vzorkem vzala za své už na vysočině. Sněhové řetězy nebudeme řešit. Je lepší je mít, ale sám je nemám. Když jedu do hor, tak jsem naložený po vrch, takže není problém zatížený zadek. Navíc beru vždy plnou, což je 63litrů, potažmo 50kg zátěže za zadní nápravou další. Zatím jsem se vždy všude vyhrabal. Větší problémy mám v létě na chatě, když chci vyjet zablácenou lesní cestou z lesa ven. To už má žena nacvičené, zalehne na kapotu kufru a jedeme. Je to ale jen cca 200m. Navíc kdyby byl náhon na zadek tak nevhodný, tak by asi těžko oblíbené značky jako BMW či Mercedes někdo kupoval. První auta měla taky náhon na zadek, protože si spočetli, že při jízdě do kopce kdy je trakce nejdůležitější směřuje těžnice auta k zadní nápravě. (odborníci omluví zjednodušující vyjádření) Až časem ekonomický tlak donutil výrobce vyrábět levnější kompaktnější řešení, kdy je celý hnací komplex v jednom bloku v předu. Svou roli sehrál i fakt, že v době kdy se masově rozšiřovala auta, s nimi jezdila většina nezkušených řidičů, ke kterým je náhon na předek "user friendly". Zadní náhon má své přednosti, které zkušený řidič prostě umí ocenit. V žádném případě nepovažuju náhon na zadek u Sierry za chybu, naopak. Byl to důvod proč jsem ji kupoval. Scorpio, Omega a pod byly už moc velké (Znám majitele Omegy který mi tvrdil, že ta jeho má náhon na předek 😄. PTD
Ta kontrolka mezi otackomerem a tachometrem je spousteni ABS. Mam ji tam taky a kdyz zhasina tak slysis sepnuti a odepnuti relatka z mista spolujezdce (tam je zabudovanej el. mechanismus na ovladani ABS). Jinak bych vubec nedaval vinu nahonu na zadek. Ja mam 3DV hatch a s zimnima good yearama a 80kg v kufru nemam nejmensi problem neco vyjet, a pochybuju ze s autem s nahonem na predek byl jsi byl na tom lip. V zime je proste nahon na zadek nepostradatelny. Vis presne co auto udela a spolu s ABS ho ukrotis vzdycky. zdar
Zdravíčko, nevím, proč máš takovej odpor ke klasice, ale budiž, před Sierrou jsem jezdil vždycky s předkem. Podle mě záleží na zvyku a hlavně na gumách, pokud máš na zadku zimáky, což jsem si ověřil, že je nutností, není žádnej problém.Navíc u zadku líp cítíš, co se s autem děje.
S tím zadním náhonem bych to neviděl tak tragicky, moje BMW524Td r.v.'85 má to samý a předek je tam ještě asi o trochu těžší, neb má agregát ještě o 2 válce víc proti Sieře. Chce to pořádný gumy a budeš králem silnic, uvidíš. Dřív jsem měl Audi 100 a byla teda možná o něco terénější, ale s pořádnejma gumama jsou i ty zadní náhony schůdný.
Chtel jsem se zeptat jak jste se Sierrama a hlavne jejich nestastnym zadnim nahonem (motor vepredu-lehkej zadek) spokojeny v zasnezenych horskych silnicich. Minulou zimu jsem na letnacich vyrazil do Krkonos. Mechanik v servisu mi rekl at radsi nikam nejezdim a kdyz videl ty gumy tak si jenom poklepal na celo. Ale ja byl tezkej frajer s novym dvoulitrem kteryho nic nezastavi a par vlocek teprve ne. Tam to jeste slo, ale zpatky - KATASTROFA!!! Zacalo hrozne chumelit takze nebylo videt ani silnici. Pri vetsi rychlosti nez 30km/h slo auto do smyku a rovnez pri necitlivym prerazovani. Po 60-ti kilometrech jsem byl tak vyklepanej, ze to musel vzit kamos. 2x chytil takovyho smyka, ze jsem litali v obou pruzich, proti nam auta, vsude snih, ostrej vitr. V kazdym i mirnym kopci jsem tlacili, zvlast kdyz jsem za nekym musel zastavit tak uz to neslo rozjet. Proste hruza asi po 6-ti!!! hodinach jsme ujeli vzdalenost Pec p S. - Praha (tam to bylo 2,5hod.) Varuju vsechny a letos jedu na 100% vlakem nebo s nejakym prednim nahonem. Zdravim
Čau namám sice schématko,ale mám vyhřívání př.skla a ještě jsem meměl možnost to vyzkoušet.Pochybuji,ale že to bude fungovat.
Čaute všicki.Nevíte náhodou někdo co po mě chce ta oranžová kontrolka mezi otáčkoměrem a tachákem?Rozsvítí se jen někdy při zapnutí klíčku.
Čím tužší mrazy a čím horší herka, musí se člověk naučit počítat do víc. V mínus 20 je zcela běžný žhavit třeba minutu. Ale asi po 20 sekundách to žhavení rozpojí relátko, musí se tedy vypnout klíček a žhevit znovu atd.
oleowr1
Taky používám na kombíku zimní protektory (185/65/14), vloni jsem dal v Ostravě 800,-kČ za kus. Jsem s nima maximálně spokojený, není třeba v kufru nic vozit a vyškrábu se všude kam potřebuju. Jinak kombík má trošku těžší zadek, ale jinak, když se naloží je to v podstatě jedno.
oleowr1
Vcera jsem nebyl v praci, tak jsem nekoukal do internetu, v Marklovicich jsem dopoledne tankoval naftu za 2,75Zl, benzin jsem si bohuzel nezapamatoval.
Žhaví mi to asi 5-6vteřin. Pak napočítám do pěti a startuju. Dneska venku 5+ a na brnk. Fakt. Žhaviče Bosh nebo NGK. cca 250Kč. PTD
Čau, když jste u toho žhavení, žhaviče mě před zimou čekají taky, ale s tím více násobným žhavení po sobě - dřív jsem musel, ať v zimě, nebo v létě žhavit 2krát po sobě. Minulej týden, tady , už nevím kdo psal o žhavení, že stačí po zhasnutí kontrolky napočítat do osmi a až pak startovat, doopravdy to funguje, takhle jsem nastartoval bez problémů napoprvé už i při těch prvních mrazech, který byly minulej týden přes noc.
Na to číslo motoru se kouknu později, ale rok výroby je 87, kufrová. Kolik mám najetý nevím, má to pětimýstnej číták. Dle těch tlaků to asi nebude tak hrozný, pochází z Holandska. K těm žhavičům: koupil jsem tuto sierru od maníka, kterej mě ju dovezl na ukázku přes půl republiky, což mě bylo divný a navíc jsem ho stáhl o 10 tis. oproti původní ceně kvůli rezavé bublině (už to bylo podezřelý). Samozřejmě auto po vychladnutí nestartovalo - proto mě to auto dovezl (zahřátý startovalo jak o život). Prcl jsem tam žhaviče, který kámoš vyřadil ze své sierry a auto jezdí suprovka dodnes. Boreček si asi myslel že je vyklechtanej motor, když to studený nestartuje, ale pěkně prodělal. Teď mě to přestalo chytat na drc, tak přemýšlím o novejch žhavičích. Jak to máš se žhavením, mě to žhaví velice krátce, v servisu mě řekli že je to podrbaný, když to nemá rychložhavení, tak to musí žhavit mnohem déle, prý ať žhavým několikrát po sobě. Ty to máš v pohodě ?
Skoda ze ti vysadil ten otackomer, fakt by me to zajimalo jak to jede na ctyrku 140. Asi to taky skusim ale takovyhle vykony nepredpokladam. Treba se budu divit. Skoda ze to nedokaze spocitat momentalku. Mejte se
Gumy mám letní Brilanty 185/70 R13. Do nedávna jsem měl na zadku protektory, ale po najetých 40.000km se mi na dálnici při 140km/hod servaly. Měli to už za sebou. Jinak za ty prachy 490/ks udělaly medvědí službu. Choval jsem se k nim jak k cizím. Na zimu mám Barumky stejného rozměru Polar a dobrý. Vyhrabal jsem se snima všude. Bez nich jsem se jednou nedostal ani domů. Musel jsem posledních 500m dojít pěšky. Na sídlišti. Ostuda. Po této akci jsem si koupil zimní na zadek a o rok později i na předek. Jinak 2,3D se vyhrabe trochu více než 2.0i, protože není takovej divoch. Navíc motor nezdechá ani při velmi nízkých otáčkách. Kombík je vzadu těžší, tak to má taky něco do sebe. PTD
OK, to je skvělý. Pokud ti to jede na 4ku 140, je to super. Já jsem naopak rád, že ještě existuje motor v takovém stavu. Kdyby mi ten můj klekl tak vím, že ještě jsou slušné motory. Žhaviče mi neklekly zaráz. Jeden klekl a poznal jsem to na startování. Bylo to horší. Jak klekl i druhý, tak to bylo "výrazně" horší. Do toho zdechl i vstřikovač a druhýmu změkla pružina, takže otevíral brzo a to je jako kdyby tam nebyl. Do toho předvstřik na čerpadle a bylo vymalováno. Tak jem to dal do kupy a už to zase jede (přiměřeně). Jezdím každý den po dálnici od Blučiny na sjezd Slatina a zpět. Dneska si už nová špička sedla, tak zase na lechtání plynu 150km. Víc ale ani rana. Lechtám plyn - 150, plný kotel - 150. Z kopce od Slatiny od benzinky OMV na "Bratislavskou" křižovatku 160, ale to je hukot. Jaký máš číslo motoru či datum výroby? Já mám HY (červen 1987). Kolik máš najeto? PTD
A sakra, jeste dodatek, oni uz ty protektory maji 4 mm uz ted a nekde jeste mene - tahle zima bude zajimava ... Ale na 205/55 x 15, co jezdim v lete, se nerozjedu ani na mokrej trave ...
Jezdim v zime taky protektory, protoze nikam moc rychle nelitam a jsem s nima spokojeny. Ted s nima pojedu uz asi ctvrtou sezonu a zrejme posledni, protoze pak budou mit asi uz kolem 4 mm vzorku, tak je asi vymenim. Jo jak jste na tom v zime s jezdenim na snehu do kopce. Ja bydlim na kopci, cesta konci u nas, tak si umite predstavit, jak to tam v zime vypada. Musim si do kufru nalozit jeste alespon dve betonovy tvarnice, pak se i obcas po snehu vyhrabu domu (2.0i / 100 k). Bracha tam jezdi s 2.3D combi a vzdycky se tam vyhrabe daleko lepe nez ja. Je to tim motorem, ze neni tak "ostrej" nebo ma kombi nejak lepe rozlozenou hmotnost? Jeste ze ten snih nepada tak casto ...
Tak Vás zase všechny zdravím. Včera jsem konečně koupil zimní gumy a jsem s nima spokojenej jak blecha, jeden človíček tady vozí gumy ze švajcu,německa a taky itálie. Přivezl zimní protektory-šípovej vzor, dokonce jsou na každým bloku tři lamely, ctěl za jednu 650,-ale už mu zbyly jenom dvě v mým rozměru, jezdí tedˇkaždej tejden a přiveze toho vždycky plnej tranzit. Když se uměj sehnat slušný gumy za dobrou cenovku, tak je to pořád slušnej kšeft.

Bál jsem se, že budou házet, nebo něco, ale zatím jsou čupr, tak uvidím. A hlavně, jak mi házel celej zadek při brždění, tak to přestalo, gumy dělaj doopravdy hodně.

Jaký máte zkušenosti s protektorama a za kolik se u Vás dají pořídit? Myslím si, že je pořád lepší mít na zimu nový zimní protektory, nebo třeba jetý zimáky, než jezdit i třeba na nových letních, to jsem tak jezdil minulej rok, navíc jsem tam měl Good Yearky, s takovým tím vlnovkovým vzorem, jsou špičkový v létě a do deště, ale na sněhu to byl zážitek.

Tož se mějte.
Tak jsem včera vyzkoušel max. rychlost na čtverku a jelo to 140 ! Hrozně to řvalo, tak jsem opustil od dalšíh testů na tento převodový stupeň. Otáčky nemohu určit, protože to z neznámých důvodů přestalo od 4 tis. měřit, prostě rafika zůstala stát na 4000. Samozřejmě to spolu někdy vyzkoušíme, ale blbca z tebe nedělám, nemám důvod, ty ses ptal kolik mě to jede po rovině a já ti prostě odpověděl. To že máš vyklechtanej motor a jede ti to nejvíc 160, neznamená že to nemůže někomu jinýmu jet rychleji. Ty tlaky co jsi psal nejsou asi nejlepší, nemám teď zrovna u sebe tu kartičku z měřiče tlaků, ale mám min. o 5 atm. víc než ty, vím že se tam objevilo i 35... Tobě se ***i dva žhaviče naráz? Za kolik a jaký kupuješ ? Taky se chystám k výměně před zimou.
Zdar ve spolek. Zase se nam to pěkně rozepsalo. K rychlosti. Jsem od Brna, takže pokud bude možno předvést Sierru 2,3D na dálnici na Břeclav (3D rovina) jak jede 180km jdu do toho. Pokud se týká vůle v kardanu, nevím přesně co máte na mysli, ale já když vyheveruju auto a na neutrál zatočím zadním kolem, tak mám vůli cca 30stupňů, než zabere diferenciál. Dělá to při jízdě samozřejmě rany. S tím se ale musí člověk naučit žít. Je to daň za náhon na zadek. Jinak auto jsem rozchodil. Byly v háji dva žhaviče a jedna vstřikovací špička. Dvě byly ok a jednu mi seřídili. Trochu jsem stáhnul naftu a je to. Startuje to zase na brnk. Jinak jak se někdo ptal jak se poznají špatné špičky, tak to se kuchne celý vstřikovač, připojí se na takový geret (vysokotlaká ruční pumpa)a pumpuje se. Budík ukazuje tlak, při kterém to pustí naftu. Ten musí sedět podle tlaku předepsaného výrobcem. 2,3D má 130MPa (srovnej s tlaky nejmodernějších přímovstřiků 😃Druhá věc je jak kvalitně je nafta rozprášena (do záchytné nádoby), nesmí ukapávat. Všechna se musí rozprášit. Pokud ukapává, neshoří a pak to čadí, nebo v krajním případě dohořívá na pístu a může ho i propálit. PTD
Je to predevsim anglicke oznaceni sedanu. Ale jsou i vyjimky. Predevsim to bylo u vozu r.v. 88-90, kde byl rozdil. Saphire Cosworth treba nemela od normalnimu Cosworthu rozsireny oblouk na kolech a pak nejakou mrizku na vetrak (moc nechapu).
Saphir se dělal i v kombi. Na vlastní oči jsem viděl 2.0 DOHC kombi saphire na 15". Byla to poslední série co se dělala v luxusní výbavě (kůže, klima, metalíza, vše v elektrice atd.), lepší jak ghia.
Jak je to s tim Saphirem? Ja myslel ze je to anglicke oznaceni pro sedan (ctyrdverak)...
Uz se tu to nekolikrat resilo, ale vcera jem trochu proserfovaval Sierra On Line a narazil jsem zase na ten palubni pocitac. Mluvilo se tu o tom ze se to davalo jenom do Ghii, ale tam to bylo i u Saphiru (to mam ja) a nemam ho tam. Nevite jestli se to da vubec sehnat? Nezahlidli jste ho nekde? Sel bych do nej.Cau
Nevis za kolik Zl je ted v Marklovicich N95 ?
Poslední dobou mě dost trápí vibrace z pravé přední strany na mojí sirce. Projevuje se to hned po nastartování motoru, pak to stihne a dále je to slyšet při přejezdu nerovností a v ostřejších zatáčkách. Byl jsem u známého to protřást na STK a našel akorát vyhozené čepy na ramenu a u stabilizátoru. Takže jsem měnil komplet pravé rameno a levou gumu u stabilizátoru, rachotí to pořád. Čím by to mohlo být? Uvažuji o tlumičích nebo jen jejich uchycení a ložisku v PP kolu (ale to by hučelo pořád).
Člověče, abych zas nekecal, jak s těma otáčkama, někdo tady o tom psal a není to až zas tak dávno, nalistuj trochu dozadu, já na to zatím, víš co.Až se to vy.., tak to bude horší, ale ty prachy na to pak budu muset někde ušporovat, takhle..znáš to.
Díky, zkusím to.
To ufon: To se omlouvám, toho adresování jsem si nevšyml, a ono je to stejně jedno. Ten výfuk měli v Nedvězí u Olomouce, je to vrakoviště. Na kufráka už tam nemaj. S těma otáčkama po nastartování mi otáčkoměr skysne na 0 otáčkách, tím jsem odvodil, možná blbě, že k aktuálním(zobrazeným) otáčkám, musím připočítat +-tisíc,i když nevím, kolik má mit v dieslu volnoběh, počítám, že něco kolem 800,možná na diesl moc,nevím, ale v tomhle případě je to jedno. Nejvíc jsem jel 160 a víc jsem to nezkoušel mám 175/70,13, navíc jsem měl ještě starý tlumiče. Možná by jela i víc.

Při těch 120-130 mi ručička otáčkoměru ukazuje,člověče,ale asi máš pravdu, já pytel nepřipočítal ten tisíc, radši to zkusím, ale ono to bude nějak nad ty tři.
To Kokolda: Nezlob se, že jsem se rozepsal o rychlosti při reakci na tvůj příspěvek. Jestli sis nevšiml tak jsem to v textu adresoval PTD. Jinak jsem nepsal nic o tom, že jezdím 180, ale že jsem to před rokem jednou vyzkoušel. Ty jezdíš 120-130 při 2300 ot ? To by ti při max. reg. ot 4250 (dle PTD) jelo 220-240, nebo jsem to špatně spočítal ? Můžeš mě opravit, ale to vyvraci teorii PTD, že nelze s touto Sierrou jet 180. Kolik ti to jede nejvíc ? ...Jestli je ten výfuk opravdu kompletní za ty prachy, tak ho jedu hned koupit. Dáš mě kontakt na tu prodejnu ? (pokud tedy neměli jenom jeden...??!) Dík.
Vetrak na topeni jsem mel venku, protoze vrzal a nechtel mi jezdit na jednicku (prvni poloha ze tri na spinaci - v zime a napodzim docela potrebna). Odstrojil jsem plast za motorem, pak jsem ho vyndal (ten plast) a videl na vetracek. Dva srouby ho drzi, tak ty jsem vysrouboval a pak takovym sikovnym tahem vyndal (predtim jsem asi vytahl ten konektor). Vrzani prestalo po par kapkach oleje na hridelku motoru a ta prvni poloha, co nebehala se zpravila vycistenim a osetrenim takove kosticky, kam je ten konektor pripojenej a on je celej zahaknutej k te konstrukci a tudy beha kostra, je tam takovej drat jako regulator (ted nevim, jak to presne rict), ale je to jako nejakej odpor.
Taky mi to dela, ale asi jinak nez tobe. Me zaclo spis lupat v zadku pri brzdeni. Zjistil jsem ale ze mam vytuhly brzdovy pisty u zadnich celisti kdyz zustanou sevreny tak to pribrzduje a v plnym rejtu i boucha. Zejtra je budu menit. Jinak jak je to stema guferama? Co stim muzu delat?
Taky mě to škube v kardanu. Hlavně dle toho jak pustím spojku při řazení. Známej má meďóra 190 a taky mu to škube. Prej o nic nejde a nemá smysl s tím něco dělat, prostě až to prdne tak to vyměnit. Pokud by ale někdo poradil, jak se to dá odtranit, byl bych rád. To PT😱 proč srovnáváš rychlost feldy při určitých otáčkách se sierrou ? Snad si nemyslíš že je ta pětka absolutně stejně zpřevodovaná u obouch aut. Vzhledem k tomu, jak je sierra zdechlá a má jen o 1kW míň, tak bych řekl, že bude asi zpřevodovaná víc do rychla. Ten regulátor na 4250 ot. mě určitě nefunguje, stoprocentně mě to točí víc. Jestli se pohybuješ někde kolem Brna, tak to někdy vyzkoušíme, ale nejdříve to otestuju, abych si netrhl šráky..
Sorry - chybička -...Pro 2,3D je....
Mám asi stejnej problém, dělá to při rozjíždění, přeřazování...při určitém sešlápnutí plynu. Někdo tady už o tom psal, dělají to prý nějaký vylítaný gufera???v kardanu. Ptal jsem se známýho, říkal, že ví o co jde, ale prý to stojí 2500,-aspoň on říkal, tak na to zatím kašlu. Kurnik, nemohlo by to ale dělat to házení celýho zadku, když brzdím??? Dělá Ti to taky?
To ufon, ten výfuk tam za ty prachy fakt měli, už ho mám já, nevím, proč ses v reakci na můj příspěvek rozepsal o maximální rychlosti, ale, jestly jezdíš se Sierrou 2,3D až 180, jak píšeš, tak jsi pěkný hovado a máš na nový auto. Já jezdím max. 140 - 150, ale to málokdy. Pro 2,2 je podle mě nejideálnější a nejúspornější jezdit po dálnici mezi 120-130, to mi motor točí kolem 2300 a není skoro slyšet.

Jinak o tom, že budu měnit před zimou nový žhaviče jsem psal, o rozvoďáku vím a chystám se na něj"preventivně" taky, ale pánové poraďte, mám s dieslama minimání zjušenosti - co se týká údržby. Má smysl "preventivně" měnit vstřiky, snad jsem to dobře nazval, nebo, poznám nějak, že jsou špatný? A ještě jednu radu prosím, včera mi začal šílenědunět, hrčet, nevím co ještě..ventilátor, dřív si občas drnkl, ale pak se zase žtišil. teď už drnčí furt. Vyměňoval jste ho někdo, jak se k němu nejlíp dostat a stačí hojenom namazat???

Díky a Čau
Mam 2.0i DOHC a mam vuli v kardanu. Hardy spojku uz jsem menil (byla praskla) ale porad mi prijde ze to nejak skuba. Muzete mi poradit co bych mohl jeste skusit? Slysel jsem ze je to typicka Sirkarina. dikes
To PT😱 Mám v merku jednu kompletní hlavu se vším všudy na tvoji 2,3D. Neni to moje, ale kdybys měl zájem, zjistim, co by za to chtěl a myslím, že by se dalo domluvit to, že by se vymontovalo z hlavy, co bys potřeboval. Tak zatím čau a držím palec ať to není nic vážnýho!
Jen k max rychlosti: 180 jede z kopce Felda 50kW na 5500 otáček. Tudíž nemůže Sierra 49kW která váží o 500kg více s přeběhovýma otáčkama 4250 jet 180km. Na tom se asi shodneme. Na toto téma jsem zde již jednou vedl s někým diskusi. Tvrdil, že mu 2,3D jede 200km. To jsem chtěl samozřejmě vidět. Už se neozval. Na pneumatikách 185/70R13 s novým vzorkem to jede na 4250ot. 163 km na pětku. Pokud nefunguje regulátor, půjde ti to na cca 5000otáček a pak to může z kopce jet více. Po rovině ale ne. Nebo máš exklusivní kousek motoru. Jinak mi auto přez víkend umřelo. Začalo divně řachtat v motoru a přestalo to startovat. Podceněná údržba. Takže po 60.000km musím vyměnit a seřídit vstřiky, zkontrolovat žhaviče jestli žhaví a pokud to půjde seřidit vůle ventilů aby tam byly alespoň nějaké tlaky. Potřeboval bych nové vahadla, ale neznačkové se nedělají. Alespoň ne Kolben Schmidt nebo Federal Mogul. PTD
Čau lidi, mám problémek. Nemá někdo z vás schémátko k vyhřejvání předního skla? Prolezl jsem snad všechny možný manuály a nikde o předním skle nic. Mám 11/1987.
Kompletní výfuk na Sierru za 2.500,- ? To snad není v korunách, ale v šilasách. Nemají jich tam víc, že bych jich pár stovek koupil na kšeft ? Asi je to nějakej nesmysl, nebo cena za ten nejlevnější první díl.

PT😱 To auto má nějakej regulátor ? Jel jsem nejvíc 180, před rokem po rovině. Teď po výměně rozvodovýho řetězu jsem to nezkoušel, ale když jedu do Brna, směr od Svitav, tak jestli to znáš jak se najede na dálnici do prvního stoupáku (asi 1km) to roztáhnu na 160. Občas vidím v zrcátku jak mě vyletí hrča černýho kouře asi při 140 a pak zas nic. Asi ta nafta nějak špatně vybuchne, nebo co, ale je to v pohodě, protože vylítne jenom kouř bez klikovky. Jak to, že ti to jede jenom 160 ? Nebo mě proměřuje tachometr. Zítra pojedu vyzkoušet tu max. rychlost na čtverku...
Jo, to je Ford. Servisní díly jsou vždycky drahé. Když jsem před pěti lety trapně chtěl koupit originál Ford špičky do vstřiků, nutili mi celý vstřikovač za 4980,- bez DPH. Pak jsem koupil Motorpalácký špičky za 160,- Kč kus a zameteno. Nicméně jsem taky kupoval originální díly: 2xhřídelka do převodovky (á 850), gumové uložení ložiska hnacího hřídele (240), gumové těsnění mezi vzduchový filtr a sací potrubí (180), sytičové čidl👋pohon (1100), papírové těsnění mezi přírubu a převodovku (115 Kč !!), olej do převodovky (to jsem hrubě zazmatkoval) a jehly do ložiska v převodovce, ty jsem nekoupil. Chtěli za jehličku 45Kč. Koupil jsem tu stejnou českou v ZKL za 1,20 Kč. 😄a fungují do dnes. Je to jak u IBM. Obchodním kanálem stojí díl např 16.000,- a servisním 135.000,- takže to "chápu". Ten díl prostě leží na skladě deset let co skončila jeho výroba a jsou v něm utopené peníze. Myslí se tím - buď si kup nový stroj, nebo zaplať... PTD
Pěknej den všem, když jsme u toho výfuku, v Nedvězí u Ol. maj na 2,3D, vypadá nově za 2500,- komplet, přemyšlim, že ho koupím, protože už jsem taky třikrát navařoval a po téhle zimě s ním bude zřejmě kaput.

Proč ale ten můj titulek. Hodně jsem se ráno nasral, vím, že do orig.Fordu se člověk může jet tak akorát z těch cen *, ale tohle na mě bylo hodně. Před 2 týdnama mi rupla hadice u vývěvy,tláková hadice v průměru tak 1,5cm a délka tak30cm. V nezn. prodejnách ji nemaj a na vrakáči jsme našli podobnou v escortu, ale měla menší průměr, takže jsem tu starou skrátil o ten prasklej konec, oblepil páskou a jezdím. Stejně bych ji ale měl vyměnit, tož jsem se ráno stavil u Forda. Pánové držte se, Ti * za tu hadici chtěj 1925,- Kč!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ptal jsem se prodavačky, jestli se nespletla o desetinný místo, ona že ne, tak jsem jí popřál "pěkný Vánoce" a venku jsem si fest odplivl.

Pěknej víkend
K tomu výfuku. Jezdím do www.hnmotor.cz, ale musím ještě jednou říct, že to byl nejlevnější bosal co se dal sehnat. Největší šrot. Tehdy jsem chtěl auto prodat, tak to mělo být jen na chvíli. Co se týká šourání výfukem při zatíženém zadku, je to nectnost Sierr. Trochu lepší to bylo u kufrových. Je to daň za komfort - měkké pružiny které časem (13 -15 let)ještě změkknou. Já třeba nezajedu do garáže, protože mi na zlomu vadí právě první díl tlumiče výfuku. Půjde ven. Nebo bych musel přejít na 14" kola a 195/70 gumy, aby se to trochu zvedlo. Fiat Ritmo, či jiné "normální" auta bez problému. Při normální asfaltce mám min světlou výšku asi 10cm, právě pod prvním tlumičem. Ještě zkusím, jestli to nepůjde přitáhnout nahoru. Motor mám ještě původní. Je to kapitola sama pro sebe. Tlaky ještě nějaké mám. Asi 27,28,29,30 od zadu. Krásně je vidět obecný problém podélného uložení. Jinak klasický problém, že nejdou seřídit ventilové vůle, protože jsou vymačkané vahadla. Stav motoru lze obecně a zhruba posoudit podle toho, kolik ti to jede na 4. kvalt po rovině. Více než 130 - jako nový. max 130 - v pohodě. Méně než 130 - Má horizont za sebou. Dále je problém únik oleje kolem kliky. Je tam gufero a utěsněné ještě šňůrou. Gufero ztvrdne a špagát se rozsype po cca 7-10 letech. Pak tama teče olej. Jinak bez problému. Kolik ti to jede max po rovině? Mě tachometrových 150 a z kopce max 160. Pak zabere odstředivý regulátor a už nic. PTD
To PT😱 Ta cena výfuku mě nepřipadá vůbec špatná, kde tak levně nakupuješ ? Po mě všude chtěli za první díl, což je kus ohlé roury bez tlumiče, skoro 3 tisíce. Ten první díl je asi nejvíc namáhanej, protože ho mám už snad desetkrát ovařovanej. Jinak jak mě někdo sedne na zadní sedadla, tak chytám taky výfukem o zem. Možná by pomohly větší kola, jezdím totiž na třináctkách. Nedávno jsi psal, že máš najetých 460 tisíc, to máš původní motor, nebo něco měnils ? Jestli máš původní motor, tak by mě zajímalo jaký máš tlaky. Já mám taky kufrovou 2.3D/87, ale z toho pětimístnýho ciferníku nepoznám jestli mám najetý 150t, 250t,nebo 350t. Dle zvuku studenýho motoru možná aji 450t.
Lambda sonda je vlastne snimac skodlivin ve vyfukovych plynech. Zjistene informace predava do pocitace a ten podle toho davkuje palivo do motoru v optimalnim mnozstvi aby katalyzator stacil zachytit vsechny skodliviny. Za tam nemas katik to nevadi i odpojeni sondy by nemelo mit fatalni nasledky. Zavada kterou popisujes je nejspis opravdu jen vadna sonda. Me napriklad kvuli sonde motor nesel do otacek Nechal jsem ji vymenit. Nova stoji asi 4300. Problem ale byl ze vadnym davkovanim paliva se vypalil katik a jeho zbytky zacpaly oba tlumice vyfuku. Takze jsem nakonec kupoval i novej vyfuk asi za 8500. Takze klidne ji odpoj prej u starsich aut sonda ridi davkovani jen do 3500 ot/min potom uz na to stejne nema vliv.
Na 2,3D stál komplet, t.j. tři díly se třemi tlumiči bez katu 6.000,- včetně DPH. Je to sračkózní Bosal. Vydržel 24 měsíců než poprvé zase upadl. Kritické místo jsem převařil kusem výfuku z moskviče a další rok nebyl problém. Předevčírem jsem ho urval když jsem jel totálně přeloženej a na každém hupu jsem s ním brousil o zem. Šel celej ven, akce Moskvič a je zase ok. Tlumiče jsou jako nové, jen ty roury jsou z "papírového" plechu. PTD
Čaute, nevíte někdo za kolik se dá pořídit výfuk na stříkačku 2.0?Dá se sehnat nějaký neorig.,třeba v Polskej nebo tam pasují díly z něčeho jiného??
Cau Všichni, když jsme u té spotřeby, mám také 2,3D kufráka, před tím se mi nepoštěstilo, abych do filcky natankoval za 500,- a jezdil celej týden do práce z práce a nějaký popjížďky a ještě dojel na chalupu. Je sice pravda, že 2,3D je línější, ale zas ne o tolik jako např. ta 1,3 55 filcka. Zvykl jsem si na to bez problémů. Obrovský plus,aspoň z mých dojmů je to, že ať jedu prázdnej, nebo narvanej po střechu, ten motor táhne pořád stejně.A svezení v Sirce není vůbec špatný i na dnešní poměry. Jinak tohle léto jsem sjel celý Slovensko a spotřeba, odhah kombinované - dálnice, hory - okolo 6-7l.

Tož zatím.
Nic si z toho nedělej ta moje dvojka jezdí tak za 15l a o 10litrové hranici se mi zdává někdy v noci.Kdo mi poradí toho ocením chválou.
Moje kufrová 2,3D jezdí 5let-průměr za 7,76 l/100km. největší spotřeba byla v zimě po městě 8,6 a nejmenší při cestě do Jugoslávie 6,0 . 5,0 to má psané při 90km ale to se prakticky jet nedá. Jezdím s tím 30% dálnice 140-150km, 30% okresky 110-120km a 30% město co to dá. Najeto cca 460.000 km. PTD
Ta spotřeba Vašich dvoulitrových benziňáků je dost šílená, ale to svezení asi stojí za to. Mě ta zdechlá 2,3D jezdí za 5,4-5,6 (měřeno teď v létě) a je to jedinej důvod proč s tou rachotinou jezdím. Jezdí to někomu, kdo má tuto sierru taky tak levně, nebo mě proměřuje tachometr, nebo mě tam někdo tajně nalívá naftu ?
Nemáte někdo na prodej středové krytky na hliníkáče RS (čtyřlístky)14".
Na DOHCcku jezdim tak 8-9, ted posledni dobou jsem se sklidnil a 7,6l... Ale ty SOHCcka zerou vic. Ten vzduchovy filtr bych rozhodne skusil.

BTW: Nevite nekdo zapojeni konektoru na starym radiu Blaupunkt-Hamburg SQM23? (2 velky a 4 maly piny...)
Přeji příjemný den a rád bych poprosil o radu.

Mám Sierru 2,0i DOHC, před časem jsem vyříznul katalyzátor a vše bylo v pohodě. V současné době mě dělal problém volnoběh a škubání při přidání.

Po napojení na počítač byla jasně špatná lambda sonda. Při odpojení sondy vše OK.Rád bych se zeptal zda ta sonda je nějak hodně důležitá, když tam není katalyzátor.Je to hodně znát na spotřebě nebo mohu tím něco pokazit, když bude odpojená? Nebo je nutné koupit novou.

Děkuji za rady.
Jo a to jsem jeste zapomel, ze jezdim pneu 205/55 x 15 - coz docela dost jeste zvetsuje valivy odpor ...
Já mám sice 2,0 DOHC, která žere o něco míň, ale známej se stejnym motorem (DOHC) měl spotřebu dost podobnou jako ty. Taky se nemoh dostat pod deset a nadával na spotřebu. když sem mu řikal, že dálky jezdim kolem 7,5 litru, tak si myslel, že kecám. Potom vyměnil palivovej a vzduchovej filtr a spotřebu má stejnou jako já. Další věc, která může dost ovlivnit spotřebu (až sem se divil jak moc - třeba i o 1l/100km!) je benzín. Chce to moc nebrat u NONAME benzinek, nebo to mít vyzkoušený...
Tak jsem v sobotu a v nedeli zamakal s bratrem na moji Sierrce (zrezly domecek nad zadni napravou). Jo zrezlej, sikovne kompletne uhnilej, stacilo par ran kladivkem a muj milej domecek se mi rozpadl. Zrezlo to az k mistu, kde drzi zadni naprava k podlaze (dobra sranda to povolit), ale nastesti v tech mistech je to poradne zesilene, kvuli te naprave, tak se musel odtud az skoro k mistu, kde se opira zadni pruzina do kastle udelat novy (no, zas az tak daleko ne), ale bylo to fakt zrezly (musela se mi tam nekudy dostavat voda z vnitrku. Potom jsem celej spodek, az na mista, kde to bylo zvednuty na zvedaku, natrel hezky cernym tlume😜lastem a mam na zimu vystarano.

A k te spotrebe, kdyz letim nekam mimo mesto, tak mam spotrebu 7.5 - 8.0 l/100 km, ale kdyz jezdim porad po meste, tak 10-12 l/100 km ted v chladnu, obcas to v zime vyleze i na 15 l/ 100 km. V lete po meste zhruba 10 l / 100 km. Mam taky 2.0i EFi - 74 kW + katalyzator (toho casu vyndany v garazi).
Čau lidi, jsem tu novej. Mám takovej dotaz, nedávno jsem koupil Sierru 2.0i s katalyzátorem a vstřikováním(r.v.11/1987). Trocha mě zaráží spotřeba, ještě jsem se nedostal pod 10l/100km mimo město. Je tormální, nebo je nějak blbě seštelovanej motor?
Kurnik, nechtelo me to nechat vlozit link s mailto... No nic, adresa je yamahaxj600@geocities.com
Napis mi na

moji adresu, domluvime se.

Jinak ja jsem ho nemenil, ja jsem si ho tam zabudovaval - mel jsem predtim hodiny...
Cau Faudy, Richard mi psal, ze jsi vymenil svepomoci otackomer ve Sierre a muzes mi teda poradit. V servisu si rekli za novy budik a praci 4000Kc. Neslo by to poridit levneji treba z druhovyroby? Na vrakac se mi moc nechce protoze se jedna o pomerne slozitou vec a byl bych nerad kdyby nechodila. Vedel bys jak kuchnout palubku a jestli je v ni vyvedenej privod od motoru? Nekdo tvrdi ze ano. Jinak mam Sierru 2,0 i CL DOHC z 92´ Dik za odpoved.
Moc dik vsem za rady snad to nejak sfouknu, ale nad tou potenci se budu muset vazne zamyslet.
Dalsi moznost je, ze si udelas v podstate vyhrivani s polovicnim a plnym ucinkem.

Aby to topilo malo, zapojis je seriove, pro silnejsi topeni paralelne. Takhle se resi vyhrivane rukujeti na motorkach.

Udelej si ten spinac nekam do sikovne (pokud mozno bakelitove) krabicky. Dalsi motiv - relatka, tyristory, vypinani pri vypnutem motoru, predstavivosti se meze nekladou... Ale v zakladu asi by stacil 3polohovy vypinac.

BTW: Ale bacha, teplo odspodu snizuje potenci. Overeno u ridicu tiraku, ktery furt sedej na zadku...
U Autoprimy stalo 84 voci... Zejtra du na to.
Souhlasím s tou rozdvojkou, asi nejlepší řešení, nebo připojit přes vypinač na nějaký málo vytížený okruh. O ty draty k zapalovaču neměj strach, protože ta předřazená pojistka (resp. max. hodnota) je právě z důvodu, aby nedošlo k přetížení vodiče.
oleowr1
Pokud se nechceš vrtat přímo v zásuvce, v některých supermarketech se dá koupit takové udělátko - rozdvojka. Navíc ji třeba v létě využiješ i pro jiné účely, např. nabíječka mobilu + autolednička apod.
Cau lidi,

rozhodl jsem se u svy Sierry udelat vytapeni prednich sedadel. Koupil jsem vyhrivane potahy se zastrckou do zapalovace. Bohuzel tak lze zapojit jenom jedno sedadlo. Poradi mi nekdo jestli muzu vytahnout draty od zasuvky a pres dva dvojpolove vypinace, ktere namontuju do palubky pripojit privody na pevno? Snesou to amperove draty k ty zasuvce. Jistena je 20-ti amperovou pojistkou. Kazdy potah bere necele 4 A a zapalovac 6A to by snad slo ne? Trochu se toho bojim, protoze jsem slyse pripady, kdy si nekdo pripojil radio a rano mel v garazi jen ohorelej vrak. Dik
Kup to kde chces. Je to úplně fuk. Neznačkové. Je to obyč spotřební materiál. Nedal bych za to víc než cca 300-400kč. Očisti plochy styčné, dotáhni a máš vystaráno. Pokud máš momenťák, bude to jak oo "Matela" PTD
Cagos sirkari, tak me neminula jedna z nejnemilejsich vec a to zatuhly valecky v brzdovych trmenech u zadnich kotoucovek. Uff, na zimu to neni to nejlepsi, nastesti jsem sehnal typka kerej se zabyva takovejma srandama. Kdyz jsem se namatkou ptal ve Fordu, na kolik by vysli novy trmeny tak jsem malem dostal infarkt (12500,- za jeden). Nastesti kamos mi je necha za 1200,- za jeden. Jestli fakt neni lepsi to ABS nemit. Jinak nevite nekdo nahodou jak moc jsou od sebe odlisny tyto trmeny co se tyce do roku vyroby ?

Dikes vsem.
Jo to je presne ono. Ma smysl chodit nekam k Fordum pro to tesneni, nebo se to da koupit od druhovyrobce? (Elit apd.)

Omlouvam se za blby otazky, u zigula to bylo jednoduchy - Mototechna... Lec doba je jina.
Predpokladam ze myslis viko ventilu. Kup si nove tesnění pod viko, sundej viko, učisti ulozeni pod gumou a dej to zpatky. Nic na tom neni. Kdyz to budes mit dole, muzes se hned kouknout, v jakem stavu mas vacky (jestli jsou osoupane). PTD
Je to tak. Vivelock je speciální barva na přímozkorodovaný povrch. Něco jako Hammerite, ale je to plná syntetika na akrilátové bázi a asi o 100% kvalitnější. Po vytvrdnutí - 7 dní, je to jak "beton" a drží to na zaoxidovaném povrchu lépe než na čerstvým (rez pevná, oxid zinku, hliníku apod.) Je to výrobek fy. Nobel Chemicals a dělají to v Řecku. Dováží to Body Cars pokud se nepletu. Já osobně to používám na baráku na všechno co je ze železa, ale na auta se to dává taky. V Brně to mají v IPM Color v Židenicích. PTD
Jeste jeden blbej dotaz...

Koukal jsem do literatury co mam a jakz-takz jsem pochopil zpusob, jak sundat viko hlavy na SOHC dvoulitru. Kamosovi pod tesnenim vika prosakuje olej. Nedelal to uz nekdo, abych se vyhnul pruseru?

BTW Momentak mam.
Ahoj PTD, rozepiš se trochu o tom Vivelocku, kde to je k mání, v jakém balení a za kolik? Já osobně rád používám gumovej nástřik Body.
Vivelock PTD
Tak co tedy pouzit???
oleowr1
Resistin na spodek jsou téměř vyhozené peníze, v zimě se rychle smyje. Je tak dobrý na dutiny, celkem se mi a kolegům osvědčil na ošetření záhybů na dveřích a kapotách či pod gumová těsnění oken.
To neni na moji Sierre... Jeden znamej chce prodat svuj suplik a my se furt hadame, jesli je Resistin je na prd. Ja tvrdim, ze je to po jedny zime pryc.

Ja osobne si na svuj navoskovanej spodek nemuzu stezovat.
Záleží jak seš velkej punťa. Neslyšel jsem ale nikoho, že by opravoval rez na ramenech, táhlech, stabilizátorech a pod. Pokud je auto snilé, tak ti celá náprava vypadne z karoserie. Jinak když nemáš do čeho píchnout, tak je dobré poléčit silentbloky a čepy. Na rez na nápravě se můžeš s klidem....PTD
Myslite, ze ma cenu nejak se stourat v mirne povrchove narezlych dilech podvozku? Je lepsi to nejak odrhnou ocelovym kartacem a pak vzit voskem?
OK, rez se mi nešíří kolem lemů, už se rozšířila. Teď se šírí prolezlé durch trhliny. Jsem domluvený, že mi to kluci udělají, lemy už mám, ale nemůžu auto jen tak odstavit. Takže vyčkám až tomu "něco bude" a pak to sfoukneme zaráz. Mám na výměnu levou tyčku řízení, pakny vzadu, odpadlý plastový zadní podběh, odpadlý gumový doraz vzadu a pár drobností. V sobotu mi to nevyjde, mám domluvenou stavební akci. Pozdravuj kluky. PTD
jo, šlape dobře, rez se zvolna šíří zadními podběhy. Na jaře se na to chystám. Jinak absolutně spolehlivá.

Tuto sobotu máme klubovej sraz u autocentra Ford CARent na Bělohorské od 12.00. Jestli budeš mít čas, zastav se.
OK, připrav se na další hadici. Je to hadice s chladící kapalinou, která vede k olejovému filtru (předehřívání oleje při startu - další důvod proč nepotřebuješ polosysntetiku )a prochází těsně nad palivovým čerpadlem, nad takovou ostrou hranou (zarážka pružiny od plynového táhla) a přesně o tu se to prodře. Dal jsem tam měděnou trubičku odpovídajícího průměru, co mi zbyla když jsem dělal doma topení, kterou jsem vsunul do "rozřízlé" hadice, protože další hadice by udělala to samé. Jinak pohoda. Servo nemám 😄 PTD
Já Ti člověče ani nevím, mám takovej lepší pocit, jenže i lehčí peněženku. Ten člověk, od kterého jsem to koupil tam lil Castrol GTX3.Tak jsem chtěl pokračovat v jeho šlépějích, jenže jaksi že.Známej, dělá auta 25let a říkal, že ten můj motor jde na 2.3Forda a navíc13let "mladýho" moc dobře a je tichej, myslím, že je to učitě taky daný olejem. Jednou jsem tam nalil Mogul, nevím označení nevím, ale bylo tam napsaný přímo diesel a bylo to poznat, ten motor je hned hlučnější a není tak živej.

Jináč ta hadice sviňa, je přesně ta, kterou sis šel obkouknout, jedu teď do automontu, jestli ji mají a postupně budu vyměňovat radši všechny, podobně jedle mi výhlížej i hadice od serva.

Tož se měj.
Nevím kde ti přesně prasklo. Pod vývěvou a nad altíkem snad nic není... jdu se podívat před firmu "vydrž" 😄. Jo, je tam odvětrání motoru co vede od hrdla na dolití oleje do sání. V tom případě ti praskla hadice co vede olej do vývěvy, nebo k čemu tam je. nejsem si jist. Ale vede z bloku do vývěvy. To pak jo. To se může stát. Spíš se chci ale zeptat, proč proboha do tohoto motoru liješ polosyntetiku? Neublížíš mu, to ne, ale vůbec mu nepomůžeš. Předepsaný olej pro tento motor je v překladu M6A. Když mu dáš M7AD bude ti vděčný až do hrobu.....Osobně leju M6A za 46Kč/litr a na zimu cokoliv co má 10W-30 kvůli lepší startovatelnosti za mrazu. 65Kč/litr.
Cau Ufone a Všichni, dík za tu odpověď ohledně rozvoďáku, myslím na to a musím na to kouknout.Živ ale auto při civilce, když tě neživý, je to na. Všechny volný prachy vrážím do auta. Jenže....kdo jednou řídil a má to moc rád..

Dnes ráno jsem ale už myslel, že mě povezou. Zavezl jsem skoromanželku do práce a ta mi hned volala ať zastavím a kouknu do motoru, protože po mě zbyla u nich v práci pěkná louže oleje.

Tak jsem si myslel, že mi už totálně odešlo těsnění mezi skříní a motorem i když jsem teď měnil olej a přestalo to více méně kapkat - Texaco Havoline Formula3 Diesel -polosyn.120,-litr, ale dobrej. Naštěstí mi "jenom" rupla hadice u (olej. čerpadla? je tam vývěva na posilovač a je to nad altikem). Jenže ten motor jste měly vydět, vychvástly mě tak 2l.oleje. Blbý ale je, že nevím kam až se dostal v alternátoru a jestli ho mám nějak vyčistit(vyčistil jsem ho zvrchu jak to šlo)? Nebo mám jenom zajet na wapku a nechat si ten motor celej umýt, stejně se na to mytí chystám už pěkně dlouho a sám do motoru s vodou nechci lízt.

Ostatně, jaký máte zkušenosti s umýváním motorů. Má smysl si ho někde nechat za dost draho vystříkat, je ze strany toho, kdo to dělá nějaká záruku, v případě, že něco při mytí poškodí, asi moc velká ne že? O myčkách se nebavím vůbec, když vydím, jak někdo zajíždí třeba s novým autem mezi kartáče, poslal bych ho na psychinu. Není nad ruční mytí a vzimě radši auto nemyju, než abych ho vrazil do myčky. Naštěstí už maj v Olomouci vyhřívaný automaty s wapkama - to je v zimě myslím nejlepší.
Ahoj, co tvoje Sierra? Potkávám ji furt po městě...PTD
zdravím bývalého kolegu z práce P. Konopíka !

Kuba K.
oleowr1
2,3D motory pokud vím tak jsou OHV ale dělaly se ve dvou verzích (zdroj Autobild), starší do roku 1988 měly obsah 2288ccm. a novější 1989/90 2304ccm. Jak se ale ty motory liší jinak nevím. Stejně tak 1,😁 se dělaly nejdříve pro Escorty a Fiesty 1741ccm (nedělaly se ale v TD) a od r.1989 1753ccm, které dostaly v r.1990 turbínu.
Aha, tak jsme doma, nase "rodinna" Sierrka je r.v. 1983, a 2.3 D v tomhle aute ma na 100% rozvod tema ozubenyma kolama.

To: ufon: najed na rampu, nekoho nech rvat za kola sem a tam a sahej na ruzny veci (tak jsem to zjistil ja). Vsude jakztak v pohode, zadne vule v cepech a chroupalo to tam, pak jsem sahl na pravou tycku rizeni a byl jsem doma ...
Nevím, jestli jsou tam kola nebo řetěz, nicméně vím, že jakási změna 1986/1987 byla. nevím ale přesně jaká. Nicméně moc bych tomu ve vší úctě nevěřil, ře by někdo vyměnil soukolí ozubené za řetězový převod. Důvod...? PTD
Sierry 2,3D maji rozvodovy kola nejspiše do r.86, od 87 je 100% řetěz, měl jsem to rozdělaný, řetěz byl vytahanej jako prase. To že je to v pohodě oproti rozv. řemenům bych netvrdil. Až uslišíš podezřelý cinkání, radši to otevři. Já jsem to stihl za pět dvanáct. Jsou tam dva šponováky, pevnej a automatickej, kterej se sám došponovává a pokuď se ti příliš vytáhne řetěz, tak nemá co šponovat a celej vyjede (těžko se to popisuje, nutno vidět). To Dallin: taky mě bouchá v pravým předním kole, když jedu pomalu přes díry a žádnou závadu jsem na rampě nenašel. Jak tu závadu tady s PTD popisujete tak se mám asi na co těšit..
Jo urcite, ted jsem mluvil s brachou (2.3 D v rodine) a fakt je to OHV, ale mluvil taky neco o tom, ze tam neni zadny rozvodovy retez, ale rovnou prevody soukolim (ozubene kola jedou primo do sebe, zadny retez)...
Well, 2,3D je OHV. Pokud nevěříš, sundej si víko ventilů.....PTD
Tak to se omlouvám, neměl jsem to rozdělaný, akorát, jak jsem to koupil jsem byl u známých, co dělaj fordy a oni mi říkali, že by s tím neměly být problémy, protože tam není řemen, ale řetěz, naopak od 1.8,a Escortů, kde se to musí fest hlídat. No,o to líp.
fuj - s rozvoďákem
Teď možná plácnu pěknou kravinu, ale neni 2.3D s rozvodem OHV?
U 2.3 D snad ani neni retez ne? Tam je to nejak vyreseny primo ozubenyma koleckama ne? Prave kdyz to bracha rozebiral, tak tam nebyl zadnej rozvodak ani retez. Teda doufam, ze jsem koukal dobre ...
Tak mám po technické. přemýšlel jsem napřed, že ji usělám sám, ale nakonec mi ji udělal známej za třináct stovek, ráno jsme tam zajely a za půl hoďky bylo hotovo a na2 roky mám pokoj. Nakonec mi ale řekl, že by to asi prošlo, i když tam po tý bouračce udělaly špatně elektroinstalaci a prej mám volný řízení, i když to nějak nepozoruji a ještě že mi protíká těsnění mezi motorem a převodovkou, ale to vím. To těsnění je levný, ale ta práce je drahá a já nemám rampu, tak radši doleju jednou za dva tejdny tak deci oleje.

Chci se Vás zeptat, mám 2.3D. Tam prý problémy z rozvoďákem nejsou, protože je tam řetěz. Poznám ale nějak na zvuku nebo na chování toho motoru, že ho musím dát vyměnit. Nedej bože, aby se mi škubl, nebo něco?
Tusim ze vnejsi, protoze se to sroubuje do te velke tyce, co vede do prevodky rizeni.
Jaký máš na tyčce řízení závit? Vnější nebo vnitřní? PTD
Tak jsem to vcera rozebral z ty druhy sierrky a kouknul na to, jak to tam vubec funguje. Skutecne podle fordu je to asi nerozebiratelny, ale stacilo si "pucit" vetsi sykovky, prekonat tu jejich "pojistku" a krasne to slo rozsroubovat. Ted musim rozebrat to, co mam na aute a zjistit, jestli je tam vymlacene tohle nebo to vymenit komplet s celym rizenim ...
Mě to s originál centrál chodí úplně v pohodě.
Mám ho taky a spokojenost, akorát k němu doporučuji přikoupit pager. Bez něj je to houkání k ničemu a odpojit akustickou signalizaci vypnutí a zapnutí (stačí bliknout blinkry), jinak budou sousedi zlí.
Přesně tenhle alarm mám ve svý sirce víc jak rok a naprosto bezproblému. Pokud máš el.okna tak to lze zapojit, aby ti při zajištění (zamčení) auta taky zavřeli otevřený okna, vypadáto a funguje naprosto super.K alarmu se na ten centrál dá koupit releový blok CR-2S stojí 339Kč , ale jde to prodrátovat i s obyčejnýma dvěma relátkama. Nezapoměň nastavit čas sepnutí relátek na 4 vteřiny(princip zámků).
Ja mam jeste zbytky z jedne sierry, tak se mrknu nejdrive tam a pak kdybych nemel co tam dat, tak se ozvu. dik.
Je tyčka, čep, závit do hřebenu. jediný co by to mohlo být, je vysypaný uložení hřebenu. Pokud by to tak bylo a měl jsi kompatibilní tyčky, mám to řízení cca nové....PTD
No, nejdrive to musim rozebrat, protoze ja nemam vuli na cepu (kulovem cepu), ale v te manzete blizko prevodky rizeni. Jak to tam je udelany, tam je to nejak nasroubovany taky k te prevodce, protoze tam to chroupe. Kulovej cep je OK. Musim na to mrknout, ale nemam moc casu, tak snad mi neupadne kolo zatim ...
Na tyčky si dej pozor. Všechny se dají vyšroubovat z vlastního řízení, i když ti budou u Forda tvrdit že je to jeden kus. To už znám. Pak jsem koupil nové řízení i s tyčkama. Až se po 30.000km vyklepal čep zase, vyšrouboval jsem čep s tyčkou a šel ho koupi. Ouha. Nedá se. Má obrácený závit (vnitřní/vnější). Tak jsem dal zpátky originální řízení, poučen jsem koupil tyčku a jezdím se starým. Jestli chceš to "nové" i s atypickými tyčkami, leží mi v garáži 😄 PTD
Poslední dobou se trochu hrabu v problematice přestaveb. Poučený laik. Viděl jsem ale na vlastní oči přestavby brutálního charakteru. Co jsem vytušil, všechno záleží jak velkej kamoš a jaké zainteresování policajt dostane. Pak ti přestaví cokoliv na cokoliv. Pokud chceš zvolit oficiální cestu, budeš potřebovat vyjádření importéra, že to tak je možné. To je pak alibi pro policajty, že oni nic....Zatím mě všichni od přestaveb zrazovali, že oficiálně je to cesta peklem. Perlička: Papíry Lancia Delta 1,6 1990 - auto: Lancia Delta HF Turbo 4x4 1986 PTD
Nemate nekdo zkusenosti s prestavbami?

Jde mi o to, jestli lze pouzit doklady na sedan z roku 1990 auto na taky sedan z roku 1990, ale se starsim typem karoserie. Trochu se lisi rozmery a nsnosti naprav.

Byl to nejaky vybeh na starych kastlich "s dlouhou kapotou".

Motory jsou stejne. Nebo pripadne, kdo by to vedel? =
oleowr1
Na montáž stačil víkend, jenom se to nedomluví s centrálem. Jednotka alarmu má omezení spínaného proudu na max. 300mA a neutáhne to. Podle ampérmetru je potřeba něco málo přes 1Ampér tak tam budu muset dát relátko. Jinak to funguje bezvadně.
Tak se mi na aute objevila zase nejaka zavadicka. Zacalo mi ze dne na den mlatit v pravem prednim kole, kdyz prejizdim nerovnosti. Myslel jsem si, ze treba odesel svisly cep v ramenu, nebo tak. Najedu na rampu, cep v poradku, kulovy taky, a nevedel jsem kde to dela. Pak jsem to zjistil, prava tycka na rizeni, pri hejbani kolama vydava ty zvuky a pekne v ni chroupe ... Tak to jsem zvedavej, co na me vykoukne, az to rozeberu. Doufam, ze neni v * cely rizeni ...
Tudle srandu jsem mel ve stary Sierrce a bylo to fakt asi dobry.

Akorat ten chlap, co je montuje jeden za druhym, na to potrebuje asi tri hodiny, takze jsem na tebe fakt zvedavej...

Asi bych se toho trochu bal.

Ale kdybys mel nejaky konkretni dotaz, tak se mi furt vali ve sklepe kompletni vykuchana elektrika, tak pripadne dohledame.

Jinak ten mechanik je u nas v ulici, ale asi by nebyl prilis vstricnej, je to jeho chleba...
Díky a pěknej víkend.
oleowr1
Protože se u nás před barákem krade a vykrádá auta jako prase, rozhodl jsem se namontovat si do své sirky alarm. Koupil jsem v podstatě to nejlepší co má Jablotron - CA320 Akcent za 4.066,-Kč. Má to hlídání dveří, kapoty, ultrazvuková čidla, otřesové čidlo a tři imobilizační okruhy. Brácha si ho za nekřesťanské peníze nechal namontovat, já jsem se rozhodl o "udělej si sám". Nemáte náhodou někdo nějaké zkušenosti s těmito alarmy, na co si dát pozor a tak?
To: Kokolda. O vikendu na ne mrknu, v jakym jsou stavu. Pak se ozvu.
To: Kokolda: Tak to je mi tech tvejch elektronu lito, ale moje drzi super i s kovovyma matkama. Tam jsem mel jeden problem a ten, ze mi ta kovova matka vyrezala malinko do elektronu, ale tam, kde neni stycna plocha s matkou, ale nad ni. Jinak jsem je uz nanadaval a sundaval nespocetnekrat a ted uz se mi to skoro vubec nikam nezarezava. Takze to v pohode jeste nejakej rok vydrzi, a kdyby se s tim nahodou neco stalo, tak uz to tam proste priste nedam a vymenim patnactky elektrony za trinactky zimni a bude to 😄

Ted mam opet nejaky problem s volnobehem sakra ...
Po delší době píši příspěvek (odstřihli nás v práci). Poslední dobou mi sirka 1,8 TD kombi dělá neplechu. Nějak se mi zdá, že plave a odskakuje zadní náprava. Na nerovnostech se to kolíbá. Přitom loni jsem byl na testu tlumičů a OK. Celkově najeto 175 tkm.
ten dotaz ohledně tlumičů je na mě ?
Zdravicko, v jakym stavu mate ty zadni tlumice, mel bych zajem? 0604409933, koldap@pdfnw.upol.cz
Cau chlapi, parkrat jsem se tady stavil, ale ja vul zapomel login a heslo a nemel moc casu, toz jsem se znovu prihlasil. Jsem ten"dobry muz" kterymu odpovidal Dallin ohledne "hrozne levnej matek na hlinikace" To😁allin, toz chlape predstav si, ze muj fotr koupil Scorpio(celkem pekny, velky, ale neni to Sierra a hlavne je to dvojka benzin, no mohl zesilet i vic),tak s tim minuly tyden prijede na chajdu a lidi hura, ten clovek, od kteryho to koupil sice elektrony sdelal, ale ty matice tam nechal. Akorat u 4 jsou podlozky volny a nedrzej na matici a zda se mi, ze nechybi ani milimetr, aby sly pres tu matici prevlict, tak nevim, jestli je slabe"nabodovat", nebo to nevadi, asi to necham tak. Stejne je nasadim az po zime,zarekl jsem se, ze tenhle rok obuju slusny zimni gumy, protoze si nechci prasit zadek jak minulej rok na horach retezama a ted me ceka technicka, emise uz mam za sebou a byl jsem celkem prekvapenej, v pohode jsme prosly, i kdyz i kdyby jsme neprosly, tak by jsme"prosly". Mam 2,3😱8 4dver. a kourivost namerili 0,95. Pri limitu 2,50 celkem v pohode. Technicky se bojim vic- kdybych si ji delal sam. I kdyz si myslim, ze mam auto celkem v cajku, bylo kdysi bourany a je to na predku vydet a letni gumy na zadek si taky zrovna ted uz nemuzu dovolit.

Znamej po me chce za technickou 1400,- a o nic se nemusim starat. Nevim, je to moc? Asi zrejme ne. Jaky mate Vy zkusenosti s technickejma?

O ruceni se taky zrejme nema smysl bavit, sere me to ale pekne, jeste, ze se to da ctvrtletne splacet 2.3 no slava sestka v pytli.

Jinac musim zaklepat, s autem zadny problemy nemam, az na to hazeni zadku pri brzdeni, ale brzdy, ani tlumice to nejsou, tak uvydim, az obuju jiny gumy, myslim, ze to gumy jsou. Musim jeste pred zimou skontrolovat zhavice, minulej rok mi odesly dva, tak jsem tam vrazil asi ne moc dobry - jeden stal 200. Zrejme budou chtit vymenit?

Nevite, jak je to v zime s jezdenim na Bionaftu, nekde jsem slysel, ze min zamrza?

A kdyby jste se nekdo chtel zbavit predniho narazniku(2.generace) a levyho predniho(bilyho) blinkru za slusnou cenovku, byl bych rad.

0604409933

Jinac se mejte Moc Fajn a at to jezdi.

Petr Olomouc
No ja ty prachy mel doma pripraveny. Moh jsem tam bejt za 1.5 hodiny...

Akorat se v techto kseftech pres inzerat uznava, ze kdo driv zavola, tak ma prednost.

Ja jsem tam byl pripravenej prijet kdykoliv.
Hele Faudy sorry, ale situace byla prostě taková. V neděli v 17 hodin jsem přijel z chaty a za hodinu mi volala ženská ´, která bydlí kousek ode mě, že čte inzerát a prej odkud jsem a dyž slyšela, že bydlí asi 500 metrů ode mě, tak jsem ji tam za 15 minut měl. No líbilo se jí to a včera mi dala prachy. To je prostě obchod.
Jestli má někdo zájem prodám F SIERRA 2.0i GHIA r.v.87 sedan bílá pěkná,el.okna,zrcátka,centr.ABS,šíbr.nas… řidiče atd.Volejte nebo pište na muna@seznam.cz 0604753809(rod.důvody)
Jo chlaci, byl jsem domluvenej s Mrazikem, ze se na tu Fiestu prijedu podivat. To bylo furt ne, ted nemuzu a nakonec ji v nedeli prodal, ani mi nedal vedet. Takze jsem ze sebe delal jenom vola.

Zivot yest tvrdey, ale jsem nasranej.
V té úzké záslepce nad hodinama mám já Hladové oko (kontr.rezervy benzínu) a kontrolku hladiny v nádržce ostřikovače.
tak sem skouknul web, a musím říct, že je super..

rád bych taky jednou vlastnil Capri...snad jednou

...Nicméně sem se dneska stal majitelem historického vozu, zjistil sem totiž, že sem profláknul patnáctý narozeniny našeho Scorpia 😄

Tak to běžím oslavit.........Merlinus
oleowr1
Srazy Fordever Clubu Brno jsou, alespoň podle fotek a reportáží na webu super. Osobně jsem se zatím nezúčastnil a teď mi to taky nevychází. Snad na jaře ...

Mimochodem naše sirky by si taky nějaký srázek třeba na jaře zasloužily, ne ovšem takový jaký byl v srpnu na Třech Studních...
srdečně zvu všechny Fordaře na 8. sraz historických (=starších 15-ti let)vozidel Ford. Capri, Cortina, Taunus, Granada, Escort, aj., možná dorazí zase i Mustang. Je to 3. víkend v říjnu v Brně. Bližší informace na www.volny.cz/fordever , v položce "akce klubu". Na webu jsou také reportáže z předešlých srazů.

Kuba
Ford Sierra DOHC '90 kufrová - zadní náprava (již bez kotoučových brzd) i s tlumiči, stabilizátor přední nápravy, pravé zadní zelené sklo, brzdový válec s ABS, panel s ostřikovači, vinutá pera - zadní. Zbytek je už pryč. Levně, Brno. 0602-781417.
Čau všichni.

Mám Sirku 86 2.0i OHC v kombíku a občas mi nesnesitelně v interiéru smrdí benzín. Jde to asi zezadu, od hrdla nádrže. Napadlo mě, jestli to není ucpanou hadičkou (pokud ji teda Sierra vůbec má)pro odtah výparů a pro odvedení benzínu v případě, že je plná nádrž a venku panují vedra, která způsobí tepelnou roztažnost (u benzinu prý až 11 😖. Nebo je to nějaký těsnění?

Dokáže mi někdo poradit? Díky předem za jakoukoli dobrou radu.

Kuba
Ahojte,

mal som tiež problém s otáčkomerom, občas šiel, občas nie,spravil mi to elektrikár,jednoducho precínoval kontakty a bolo to. Hovoril, že tam bol studený spoj...
Dík, ale sháním Escorta, rok výroby tak 1994 - 1995, benzín.
Ahoj - nechceš vyměmit za Sierru Combi - 2.0 benzin, r.v. 1988 po gen. karoserie, nové tlumiče, brzdy, elektrika, rozvod. řemen...Najeto 220 000, šíbr, spolehlivá? Příp. doplatek. Já zas potřebuji malé a úsporné auto na dojíždění.
NAD hodinama mám ve své 2,3 D kontrolku teploty vody a kontrolku žhavení. PTD
oleowr1
Dokonce se vyráběl do sirky i tempomat, ale zřejmě ne sériově jen jako doplněk (píše se o tom v knize Jak na to ...). Nevíte náhodou někdo co se montovalo nad hodiny, mám tam takovou úzkou záslepku a chci tam dát teploměr a kontrolu nabíjení (celkem známé zapojení se třema LEDkama) Obrázek kontrolek otevřených dveří mi poslal majitel Autofrcu Blažek a mám je na webu v inzerci v rubrice Kontakty(www.volny.cz/…eowr1/ford_sierr
Teď už vím,o co asi jde.Mám GHIU a ty máš asi na mysli to autíčko co ukazuje otevření dveří,kapoty,kontrolu brzdových světel,námrazu atd.Ani nevím,co všechny ty symboly znamenají.Jestli máš email tak ti můžu poslat obr.
Tak jsem pátral dál a před chvílí jsem vypátral, že to skutečně existuje, údajně se to dělalo do všech modelů Ghia, jenže když mi řekli kolik za to chtějí, šel jsem do kolen (za nový přímo u Horáka kolem 15 000,- - sehnal jsem někoho kdo to prodával za trojku, jenže už byl bohužel pryč). Takže jdu obhlížet vrakáče. Pokud by někdo věděl o něčem takovém za rozumnou cenu, uvítám informaci. Zatím díky. Honza
Palubni pocitac k Sierrce mam vyobrazenej v originalnim rakouskem manualu k vozidlu. Takze urcite ho Sierrka mela, ale v zivote jsem ho v aute nevidel.
K sirce jsem nikdy nic takového neviděl, ani o tom nečetl, sle docela bych čekal něco takovýho u Scorpia(možná)?!?
Zdar všichni - nemáte někdo tušení, zda a kde a jak se dá sehnat palubní počítač a kontrolní modul na žárovky k sirce ? (konkrétně 1987, 5dveří, 2.0l stříkačka). Sháním něco podobného už strašně dlouho a narážím na rozporuplné názory i u samotných techniků od Forda - většina jich tvrdí že se nic takového nikdy nedělalo - nicméně jsem nedávno stáhl někde z internetu dokumentaci, ve které to je - možná se to jen nedělalo tady nebo co ? nevíte někdo ? Díky Honza
Nabízím k prodeji svou Ford Fiesta 1.1 iC, r.v. 1990,5 dveří, hodiny, středový panel, interiér ve skvělém stavu, v autě se nikdy nekouřilo, nebouraný, malé oděrky na lemech zadních blatníků, pravidelně stříkaný spodek proti korozi, měsíc nové přední tlumiče v záruce, komplet nové přední čepy, nízká spotřeba, před 2 lety osobně dovezeno ze Švýcarska (pravidelný servis), střešní zahrádka, motor ve skvělém stavu, najeto 110.000 Km. A za kolik ? Za pouhých 75.000 Kč (určitě se dohodnem). V případě zájmu se ozvěte na mraz.mrazik@centrum.cz. Kvůli rodině potřebuji větší auto.
znám dva lidi co mají v sirce LPG jeden má 1.8 karbec a druhý 2.0i DOHC, oba jezdi vcelku bez problemu, ale ten druhy ho nemá zapsaný v TP, když máš počítač, tak by to legálně výšlo skoro na 30 tis. Ale ta druhá stránka vezme za 350,- plyn a na dalku ujede 300km, to je moc hezký.
Už vím,že jsou tam zloději a já blbec.Chybama se člověk učí.Nezkoušeli jste někdo kombinaci Sirka+LPG?Jde to vůbec?
podarilo se mi prepsat ( este ted se divim )Sirku 1.8 TD ´92 do papiru Sirky 2.3D ´86, ale motor mi nechcou ti kluci usati na DI PCR zmenit z atmosfery na turbinu.Kdo poradi, ma u mne velke + !!!!

Taky mam problem z Escortem 1.8 D 3dv Combi, rv ´91.Skace to mrcha, i kdyz jsem vymenil tlumice zn.ausus za Koni na celem aute. Kdo vi, este rad povi.... .
Drzet ti hlinikace budou i s normal matkama, ale kur´ˇs kuzely pro dotazeni, takze 2x, 5x dotahnes a si jasny.
Sirku 2.3 d mam celou na rozebrani, takze jestli to este plati, call: 0604 / 843 107.
Jenom taková prosba o radu 😒br />
Potřeboval bych poradit, kde mi pomocí ultrazvuku či rentgenu prohlídnou v Praze hlavu motoru zda není prasklý kanálek mezi olejem a vodou. Ztrácí se mi voda a objevuje se v oleji, tak si myslím, že pravděpodobně prasklá hlava. Prohlížel jsem ji lupou zevnitř a je v pořádku. Dík moc
Ten otackomer je podle me stejnej, lisi se snad jenom pro 4 a 6 valec.
Muzete mi nekdo tedy sikovne poradit, kde bych mohl sehnat Otackomer (za ty ceny co vsichni pisete), nejaky dobry kontakt na inzeraty, nebo na vrakoviste, tam co jsem vsude byl, tak zadny nemely, mely jeden a zrovna spatny, jinak jak se da predelat otackomer z OHC na otackomer pro DOHC, neco stema kabelama, moc tomu nerozumim, ale rad bych ho dal do kupy. Dikes
Me stal taky 300,- Kc. Sehnal jsem ho na inzerat. Otackomer me stal mimochodem take 300,- Kc.
Jako na potvoru bych tady jeden kardan i s ložiskem možná měl, osobně mám jeden kousek z 1,8TD, ale mám dostupnej od kámoše, co likvidoval před časem Sierru i z 2,3D, napiš kdyžtak na: daniel.zak@mediadir.cz
Musim tě zklamat. Je to 87 a kombik, uz z toho zmizel central a vrtule i s krytem. Je trochu promáčklej pravej předni blatník. Ještě ke všemu je to takovej divnej mezityp.Vše je tam nový(87-89)ale přístrojovka a kaslik kolem řadičky je starej. Tahle sirka už je jenom na rozebrání.

Když už mluvíš o přestavbě - chci taky novější dokonce ji mám zamluvenou v německu ale je to DOHC (ja mám SOHC)a nevim jestli to jde přepsat, má s tím někdo nějakou zkušenost, nebo zda jde přihlásit sirka r.v.93 na nový papíry.
Mam doma kompletni 5st prevedovku i se silentblokem, ale to te asi nebere...

BTW. Proc nejde otackomer z OHCcka na DOHCcko? Ja jsem si ho na svy DOHCcko dodelaval z OHCcka a v pohode...
Hele Coudy, ta 2.0i je jeste cela? Uz asi pul roku

schanim 2.0i 4dverovou 100k (SOHC) bez papiru na prestavbu (r.v. 90 a mladsi) a furt nikde nic neni...
Ten kouzelník se jmenuje Oldřich Kočí a dělá v Železným Brodě (cca 15km od Turnova) tel:0602/293125. Bere na objednávku po předchozí tel.domluvě.
Tak to jsi mě teda nasral.Stím poťákem za 300,-Já *(pardon)jim za něho vysolil 1000,-***.Kde seženu toho kouzelníka co umí štelovat.
No ještě udělám pokus.Byl jsem na vrakáči a ten poťák mi vyměnili,tak to ještě prubnu.Ale stejně jsou to zloději.Ta kravina sála rovného Bedřicha.Ještě doma jsem z nich měl vyrážku.Asi si otevřu vrakoviště.Když to nebude ono tak budu mít jeden na prodej.
Dík, už to stahuju.
A hele, i odkaz jsem nasel, tak si to stahni: [odkaz]
Zdar Coudy, tu schranku jsem tam zalozil ja, protoze nekdo chtel ty schemata, tak jsem to tam umistil, aby si to mohl stahnout - melo to docela par MB, tak kdo ma postu na nejakem free serveru, tak to nechtelo dojit. Ted uz tam ty schemata nejsou, protoze jsou zase smazane. Jestli je chces, tak se ozvi, zkusime s tim neco udelat.
A je ten potak dobrej? Vis co zkus, je to fakt divny ale me to jelo. Zkus ho odpojit uplne. Ja ho odpojil a ono se to preplo zrejme na nejaky nouzovy rezim a normalne to jelo, akorat byl vyssi volnobeh a ten beh motoru nebyl 100% OK, ale jezdilo to, az jsem se divil.
V historii jsem našel odkaz na el.schémata [odkaz] ale ten uz nefunguje, nenašel by se nekdo, kdo by poskytnul nový nebo zaslal mailem. Jinak mam 2.0i (100k) a dost špatnou vačku. Na vrakovišti stojí přesně ta samá sirka a nechtěj mě tu vačku prodat, protože prý už neprodají zbytek. Jedině s celým motorem za 7.000,- a to ještě nevím v jakým stavu ten motor je, tak jsem si projistotu koupil aspoň potenciometr na škrtící klapku, kterej mě vyšel na 300,-. Občas se mě taky stává popisovaná závada (v souvislosti s potenciometrem), jak jsem vyčetl v historii.Jinak tady v okolí je chlap, kterej ma takovou malou garáž a má počítače na diagnostiku snad všech normalních aut včetně Sierry.Za připojení si počítá 500,-(loni). Já jsem tam byl něco přes hodinu zjistil vše, co je špatný.Seřídil předstih, volnoběh a sirka potom běhala uplně jinak, měl jsem to docela dobře rozhašený. A za všechno si řekl necelou tisícovku. Jezdí k němu hodně lidí a za to co umí není drahej.

Kdyby jste někdo měl ty schémata, tak by to bylo bezva.
Tak jsem si myslel,že vyměním ten poťák a budu mít klid,ale není to ono.To je bludný kruh.Asi po 15km se to objevilo opět, dušení,slabý tah a kuckání.Tak už nevím co by to mohlo být.
Chlapi poraďte,

potřebuju sehnat silentblok k uchycení převodovky a kardanu k sieře 2.3D. Neví někdo, kde by se to dalo koupit ? V některých prodejnách, kde mají skoro vše, mě sdělily, že sortiment silentbloků se normálně nevede a jedině snad originál u Forda...?

To Zadek 524: díky za radu, měl jsi pravdu v jedné možnosti příčin: vjel jsem na rampu a zjistil, že převodovka a kardan líce jako žid v palírně. Snad to ty silentbloky vyřeší..
Lidicky, koukam ze problem s otackomerem neni ojedinela zalezitost. Mam stejny problem. Nic mene , nevite o nekom , pripadne nemate nedko Otackomer na Sierru DOHC 2.0i r.v 89 ???

Moc ho schanim uz pres rok a mel jsem k dispozici jenom na OHC a ten tam nejde. Dikes vsem co se ozvou . Mail: Pocket@atlas.cz.

ahoj sirkar
Samozrejme jetej z vrakace, ty hovada od fordu mi ho chteli prodat celej i s klapkou za 12.000,- Kc, tak jsem jim dal sbohem. Jo to bude asi ono: cerna kosticka prisroubovana na hrdle sani a je nasunuta na hridelce skrtici klapky a vedou od ni 3 draty.

Spotrebu jsem meril kdysi asi rok a pul a vysla prumerna na 9.75 l/ 100 km. Vcetne leta a zimy. V lete na dalku se dostanu kolem 8 l/100 km, kdyz se snazim, tak jeste o pul litru nize, ve meste kolem 10 l/100 km. No v zime je to horsi, to jezdim v pohode i za 15 l/100 km, kdyz jedu jenom 3 km do prace, pak z prace, nakoupit a tak. Muj rekord je na dovolene po Rakousku 6.75 l / 100 km?, ale to jsem se fakt snazil a dodrzoval rychlostni limity.
Kolik ti to papá?Já se nemůžu dostat pod 12/100
Ten poťák jsi mel z vrakáče nebo nový?Na kolik tě vyšel?Je to ten kroužek s třemi dráty,nebo hledám špatně?
jo je to přilepený
oleowr1
Kupoval jsem nový přední nárazník a stříbrnou lištu jsem dokupoval jako samolepku. Ve dveřích by to mělo být taky přilepené.
Nezkousel jste nekdo vymenovat ty vyplne v listach

na dverich? Mam stribrny a chci cerveny.

Ma smysl schanet to nekde na vrakaci, nebo se

na ty vykaslat?

(Na zadnim narazniku mam cervenou, zbytek strbrnej

a to me dere}.
Ono to vypada, ze to jede na dva nebo tri valce, ale podle me to jede v pohode na ctyri, ale problem je nekde v rizeni motoru. Pocitac je z toho zmateny a cpe tam asi hodne paliva. Kdyz jsem laboroval s tim benzinovym cerpadlem, tak s nim to bezelo jako na 2 nebo 3 valce, kdyz jsem ho kratkodobe vypl (vyndal pojistku), motor se uklidnil a bezel jak hodinky. Jakmile jsem tam pojistku vratil a zapl benzinove cerpadlo, opet se to zacalo hadat. Mel jsem podezreni na ten tlakovy regulator paliva, dal jsem tam jiny 'vypujceny', ale bylo to stejne - pak jsem to zjistil, ze to je tim potenciometrem na skrtici klapce.
No to co popisujes,je uplně přesné.Taky mi občas začne pokuckávat ale nezdechne.Jede na 2nebo3 válce a podobně.Taky si myslím ,že ty gufera dělají svoji paseku.
Je to mozny, ze to s tim souviselo, protoze me to zacalo tak, ze kdyz mi to nekde blbe chciplo, tak jako by se to ulilo a ja jsem tam proste zustal viset a auto neslo nastartovat. Pak jsem ho jel s brachou odtahnout (asi po 2 hod.) a auto normalne nastartovalo a odjelo. Pak mi zacal ruzne kolisat volnobeh, skoro chcipnul, ale auto ho nenechalo chcipnout, ale pridalo plyn a tak to bylo porad. Kdyz jsem zjistil, ze kdyz se to jako "ulije", tak staci vyndat pojistku na palivove cerpadlo, nastartovat a rychle ji tam vratit, tak jsem si udelal pro sichr na palivove cerpadlo vypinac (uz se osvedcil v nekolika situacich, ze jsem nemusel na frekventovane krizovatce lovit pojistku v motorovem prostoru. A pak to odeslo uplne, promeroval jsem ho dle knizky a jeden dratek byl uplne nulovej - tak tam asi ta zavada. Ted mi zase asi zacina odchazet a projevuje se to, obcas kolisanim volnobehu, vysokymi otackami, i kdyz je motor zahratej, apod. Ale jeste se s tim da jezdit. Jo a taky nez uplne odesel ten prvni, tak jsem treba jel, pridal plyn auto chciplo a uz nechtelo jet. Co jsem ale nepochopil, kdyz jsem ten potenciometr odpojil, tak to auto normalne jezdilo, ale asi na ten nouzovy rezim, takze byly vysoky otacky a obcas si to skublo. A stim otackomerem, tu samou zavadu jsem mel taky. Otackomer nejdrive neukazoval jenom rano pri chladnem startu, pak se chytil, po case se zacal vypinat a naskakovat i behem jizdy a potom odesel uplne. Vymenil jsem ho za jiny a ten ted slape.
Cau,chci se zeptat jak se ti projevovala ta vada na potenciometru skrtici klapky.Mi to nejak skyta a volnoběh drzi dost dlouho vysoko i kdyz je to teplé.A co mi delá otackoměr ten mi chodí někdy jo a někdy ne.Asi podle počasi,nebo co.Myslíš že to může spolu nějak souviset? muna@seznam.cz
mám skoro vsechny nahradni dily na scorpio. par veci je tam stejnejch jak na sirku. jestli nekdo neco potrebujete, napiste.
Dle mého by mohl bejt problém v několika věcech:

1. ta nová spojka třeba taky není žádnej zázrak

2. potřebuje si to sednout (zkus zabrzdit ručkou, zařadit kvalt a spojku hezky přes plyn trošku vohoblovat, mockrát to už pomohlo)

3. můžeš mít taky vojetej a popraskanou dosedací plochu spojky na setrvačníku

4. k tomu taky můžou bejt špatný silentbloky motoru a převodovky, vyčvachtaná guma ložiska kardanu...

5. taky to může bejt třeba úplně něco jinýho....
Sháním pravé přední a pravé zadní dveře na Sierru 2.0i DOHC, r.v. 90, 5-ti dvéřový model, barva červená od poloviny dveří dolů černošedá. Kdyby náhodou byly k prodeji, tak muj e-mail: 19038@seznam.cz
Chlapi, potřebuju poradit. Mám sierru 2.3D všechno v pohodě, akorát se potvora hrozně roztřese při rozjíždění, hlavně pokud se rozjíždím na málo plynu. Pokud na to myslím a při rozjíždění trošku přidám, tak se rozjede normálně. Mám teď udělanou novou komplet spojku i ložisko a žádná změna. Neví někdo čím by to mohlo být ? Předem díky za jakoukoli radu.
oleowr1
Včera jsem se vrátil před 5:00 ráno vrátil ze 14denní dovolené z Gargána. Na tachometru přibylo 4200km, prům. spotřeba 1,8TD kombíka, kterou jsem počítal z tankování na asi 3700km (Mikulov-Mikulov) mírně pod 6,3l nafty na 100km při průměrech těsně pod 100km/h z toho většina s plně naloženým autem po dálnicích, zbytek italská městečka a horské serpentíny. Celkem slušné. Motor šlapal jak hodinky, točil jsem ho max. do 4000ot./min. tj. cca. 140km/h, u 1,8TD člověk nikdy neví. Problémy byly letos úplně jinde - nejdřív jsem to měl strach že to uvařím při doslova metrovém popojíždění na hranici v Mikulově, trvalo skoro 1,5hod., tehdy Rakušáci totiž blokovali hraniční přechody v Již. Čechách kvůli Temelínu a provoz se přesunul na Již. Moravu. Po přejezdu hranice jsem měl po asi 30km za Mikulovem defekt,tj. komplet vybalit po střechu naložený kufr, vyndat rezervu a znovu naskládat jak puzzle tašky, balíky perlivé vody, kartóny piv atd., aby se tam všechny vlezly (oprava defektu v Itálii 10.000ITL). V Itálii mi v servisu měnili 12.9. ložisko PZ kola. Naštěstí brali v servisu italského autoklubu ACI šeky z asistenčního sešitu ÚAMK (stojí 1890,-Kč), jinak by to stálo 557.000ITL tj. v DM/1000.

To ložisko se doma projevovalo jemným drnčením a vrzáním, které jsem připisoval poklici (že jsem to blbec nezvednul). Po sundání puklice zmizelo vrzání, asi přitom sama rezonovala a bylo sylšet hlavně jí. V Itálii to už začalo hučet víc, tak jsem to na dvorku před apartmánem zvednul a už jsem cítil jak má PZ kolo pěknou vůli, drnčení a vrzání dělal brzdový buben, jak se mírně otíral při otáčení o plech štítu brzdy. Jinak dovolená jak má být. To ložisko jsem Sirce odpustil, po více než 250.000km má podle má nárok, jsou majitelé mnohem "lepších aut" vyráběných dokonalými německými koncerny, kterým vydržela ložiska třeba jen polovinu. Až budu mít fotky, dám je na web. Nejvíc mně mrzí, že při jednom večerním výletu jsem narazil na Sierru Pickup P100 a neměl jsem foťák, ono stejně byla už skoro tma a blesk do přírody nenosím.
tak jsem včera vyměnil tan můj nabouranej předek. Blatník, haubny, světlo, blinkr a lišta pod světla. Cca 6000,.- kč
aha, budu se muset po tech guferech podivat jinde.
Zastěrky nemám.Nevím jak to prošlo STK ale nejsou tam.Uvažuju,že je tam ale dám,aby naměli žampioni do čeho kecat.ABS mám a nedávno jsem ho docela ocenil,když mi na křižovatce vjel osel z vedlejší,tak jsem brzdil i očima a auto se dalo dobře uřídit.Myslím,že to není zase tak zlý.To se pozná v krizi.
Tak už to jezdí,ale zkomplikovalo mi to život.Byl to prasklý rozvoďák,naštěstí se to obešlo bez dalších škod.Oprava asi za 2000.A když se vrátím k těm guferům na vantily,tak opravdu stojí 250,-
k zástěrkám - údajně je nemusí mít jenom nový auta. Starší auta, který byly schválený se zástěrkama je mít musí. A to i když by měly tvar zadního nárazníku (resp. podběhu) vyhovující. Prostě byly schálený se zástěrkama a basta 😄.

k ABS - mám a to je tak všechno co k tomu můžu říct 😄 (ale vážně - v zimě to brzdí docela dobře i na letních gumách - bohužel jenom brzdí 😄
Zasterky: SPATNE, sjeli me za ne uz pri prepisu, tak jsem je tam namontoval a od te doby mam klid ...

ABS: nemam a nestezuju si ... 😄
Cau lidi.Zajímají mě Vaše zkušenosti s STK a policií v případě zástěrek na Sierry.Dle nějakých nových předpisů snad nemusí být,jestliže je dostatečně tvarovaný zadní nárazník.Jo a taky mám problém s ABS (Sierra XR4i,2,oDOHC)Vyplatí se zprovoznit?Jinak brzdy jsou OK.
z toho si nic nedelej, ja jel v sobotu do Trebice na rallysprint a jen jsem vyhel z C. Krumlova, tak to taky prestalo ject - ale narozdil od tebe se to rozchodilo, pak to obcas zakuckalo, ale od C. Budejovic uz slapala jako hodinky. Podezrivam opet ten potenciometr na skrtici klapce ...
ja ho nekupoval, ja koupil cely bourany auto a kdyz se mi to ***o, tak motor jeste nebyl prodany, tak jsem si ho proste z toho motoru vysrouboval a vymenil (kupujicimu na motor, jsem pak rekl, ze je spatny). Ale bacha, dej tam cidlo z motoru jakej mas, ja tam nacpal nejdrive z 2.3D (taky mame jeden motor doma) a ono to ukazovalo jinak !!! Ukazovalo to vice horkou kapalinu, proste rafika byla pri normalu nekde za pulkou stupnice, tak jsem mel ze zacatku strach, ale pak jsem tam vrazil to z 2.0i a uz mam klid.
Tak jsem měl dneska namířeno do Havířova a neujel jsem ani 10metrů a nějak se to pokakalo.To je den.Točí,ale ani náznak,že by chytla(mrška).
To je přesně ono, taky se nejdřív občas vrátila a pak už zůstala za rohem. To čidlo si kupoval nový, nebo někde na vrakáči? Případně kolik zhruba může nový stát, abych nejel 50km na Forďáckej vrakáč a nebylo to levnější o stovku...
Zdar Harousi, tebe uz jsem "nevidel" fakt dlouho!!! Shodou okolnosti jsem mel stejnou zavadu. Raficka teplomeru mi utekla na maximum, vysokovala me, v motoru byl klid, voda nebublala, tak jsem jel dal a po chvili zase slezla, pak se vyhoupla, az tam pak zustavala porad. Vymenil jsem cidlo na motoru a mam klid.
Tak mi nějak ráno utekla ručička teploměru za roh do maxima. Nevíte někdo, jestli je to čidlo proudový, nebo napěťový? Případně kolik koštuje? Snad to neni v palubce...Jo a motor 2.0i DOHC. A o povinnym ručení a cenách benzínu tu radši vůbec nemluvte...😒
Jo, ale jenom chvili ..., hahaha, holt to budu muset chvilku vydrzet.
To pak budeš v záběhu.Ha-Ha-Ha.
Je, tak to asi radsi tu hlavu sundam, a hned pri tom zabrousim ventily.
Kecám,ne hlavu,ale víko hlavy.Sorry.
Nestraš s povinným ručením už tak nás berou pěkně na hůl.K těm těsněním ventilů,tak jsem zaslechl,že se to dá vyměnit jenom,když sundáš hlavu,ale musíš si vyrobit inštrument,kterým podržíš ventil přes svíčky.Ale víš jak jedna paní povídala.
Asi se zase inspirovali EU. Jinak nás prý nevemou. Ještě odstavit Temelín a vyhodit přes miliard a bude to OK.
Tak jsem tankoval ve čtvrtek naftu za 23,90 a dnes jedu kolem benziny v Komárově a nafta 26,90 to se podělali v kině nebo co...Když jsem něco zpátky viděl naftu u BP za 16,30 myslel jsem, že hodím auto z meze a budu jezdit šalinou. To že někdy uvidím naftu za 26,90 jsem si nemyslel ani v nejhorším snu.....a už je to tady. Říkám si, už seš dost starej na to, aby ses ničemu nedivil....
Tak to mi porad, protoze u nas chteji za sadu cca 800,- Kc a jeste mi porad, jak to jde jednoduseji, aby se nemusela sundavat hlava. Ale ja to stejne pres zimu asi rozeberu (no uvidime kolik bude stat povinne ruceni, a podle toho se zaridim, hahaha).
Jo mohly by to byt ty gufera,už jsem se na ne ptal a cela sada stojí asi 250,-Nechce se mi,ale dávat dolu hlavu,pry to jde i jednodušeji.
Bily kour po startu mam taky, pak uz z toho nejde zadny kour - obcas je to protivny (nakupujes v supermarketu, borec vedle dava nakup do kufru, ja nastartuju, zavalim ho do bileho koure, on se sklebi a ja ujizdim). Hodlam se toho pres zimu zbavit, prej to delaji na ventilech ty gufera. Hodlam pres zimu udelat tyhle gufera a asi zkusim i prekrouzkovat pisty. Kdyz ti to kouri po nastartovani, tak zjisti kolik ti to zere oleje, protoze z toho bileho dymu je citit spaleny olej.
Tak to teda neni žádná sranda a co bílý čoud po nastartování.Pak už je to dobrý.Jinak jsem Sirkař asi 14 dní co jsem si pořídil 2.0i OHC Ghia,sedan.Pěkné autko.
Ja to menil komplet. Postavil jsem z tvarnic rampu, najel na ni, odstrojil spodek, sundal kardan, vyfuk, lanko a vse co vadilo. Povolil srouby mezi motorem a prevodovkou (posledni nesel a je se u nej vztekal). Pak nastal problem, protoze jsme nemohli vyndat prevodovku ven (z jedne strany vadil stabilizator napravy z druhe strany "mala dira" na radici paku v kastli). Nasilim jsme prekonali gumovy silentblok mezi kusem, co leze z prevodovky a samotnou radici pakou. Pak sla prevodovka ven (peknej macek). Lozisko zustalo na prevodovce na te pace, co ji ovladas pedalem. Takovym podivnym chmatem ho bracha sundal a podle toho jak ho sundal, tak tam nanadal i to nove. Tot vse, slo to bezvadne. No a pak uz jsme jenom vlezli pod auto k motoru, odsroubovali pritlacak, koukli jak je tam dana lamela a vse nahradili novyma dilama (lamela + pritlacak). Vystredili "mrkvi" a vse dali zpatky, namontovali prevodovku (opet problem s nasazenim hridele na motor a tim zatracenym stabilizatorem). Pak vsechno dokompletovali, trvalo to cely den a ted uz se spojkou problemy nemam.
Ahoj právě jsem přečetl,že už maš nějaké zkušenosti se spojkou a tak se chci optat jak moc složitá je výměna spoj.ložiska?Při sešlápnutí se ozývá šelest a někdy jde špatně řadit 1 a R.
Zdravim, ne ze bych byl v kavarne poprve, ale konecne jsem se zaregistroval .... Ten problem s predni napravou mam taky ( 2,0i DOHC r.92 ) pri plnym rejdu do tak nejak cuka, poprve jsem myslel, ze je to cihla... U kamose v servisu nic nezjistily, tak jsem navstivil orig Ford (celkem trikrat) nejak mi to proste neda spat. Celkem jsem za kontroly utratil silenych 8.000.- Kc a vysledek - vse je v poradku. Tak jsem se na ne vy.... Jenze to cuka dal. Kdyby nekdo vedel co s tim tak diky. Jan
oleowr1
Tak se konečně chystám na 14 dní na dovolenou do Itálie. Sierra dostala nový rozvodový řemen, olej s fitrem, naftový filtr, přední kotouče, přední pneumatiky. Doufám, že dojedu ve zdraví.
Mám na spojce najeto 130.000km a furt ok, to nepočítám kolik na ní kdo najel přede mnou. Když jsem kuchal převodovku, tak jsem se díval že lamela je originál Ford. Nevím jestli z fabriky, ale kdyby byla měněná u nás, tak tam asi nebude nikdo cpát origoš Forda. Tudíž má asi najeto fakt dost. Videl bych to na cca 200.000 - 300.000 km

PTD
Tak já vás zase všechny zdravím z Plzňe!Ten sraz,co jsem se dočetl mě taky zklamal.Těch pilotů co přislíbilo účast a pak???No nic,já byl na tom Slovensku.Jak jsem slíbil spotřebu (pro neznalé 1.8TD),tak v obsazení 3.lidi+3.rogala na střeše a rychlostí po dálnici nad 120km/h jsem nepřelezl 8.litrů nafty!A to se mi při té "gramáži" zdá velice dobré!!Víte o tom že na Slovensku mají naftu dražší než BA 90?Cca 34SK.

No a teď k taky k té spojce,najeto 152000km,neměněná,ale...jsou ty naše Sierry všechny stejný!Popisované nemoci mám taky,hluk při volnoběhu,špatně zařadím za 1.a 2.pak jde taky těžko.Jinak OK.

A k otázkám ohledně štelování spojky,je jasné že nejde!,a má-li někdo v háji segment na pedálu-tak zlom vaz!(já si ho cvičně taky rozebral)No a ještě se někdo ptal na lyžiny.Tapecírunk sundavat nemusíš,stejně tam nic neuvidíš.Je to přidělané dvouma šroubkama a docela pěkně zatěsněné.Nevýhoda je v tom že je to šílená slitina která se ohne a NEDA'!! srovnat.A předem upozorňuji že zlomení znamená nejednu nepříjemnou noc!Chlapi pište dál,učím se i od vás,zatim se mějte.
Řešil jsem stejný problém, když jsem koupil originál čtyřlístky na inzerát bez šroubů a viděl kolik ty *** za ně chtějí u Forda (cca 250 za jeden, přitom jedno kolo mě stálo 1000) Nakonec jsem je koupil taky na inzerát za 150 všechny.
Dobry muzi, ty stoji moc penez, jedu ocelove matky, neni to sice ono, ale kolo mi jetse neupadlo ... 😄
Dobry muzi, na hlinikace musis mit special matky pro alu rafky urcene.Ford - die tun was !
oleowr1
Nic si z toho nedělej, mně to rachotí stejně, asi to jsou vůle ve vypínacím mechanismu. Spojka by měla vydržet hodně dlouho, strýc má dvoulitr, najeto okolo 300tis.km a pokud vím tak spojku ještě neměnil. Já jsem měl na starém motoru asi 230tis. a spojka byla ještě celkem dobrá, ale když už to bylo rozdělané tak mně ji mechanik vyměnil.

P.S. Ten Bernard mi sedl.
Mám takový problém, že se mi při zařazeném neutrálu ozývá hukot, když zmáčknu spojku, je klid. Dělá mi to již od té doby, co jsem auto koupil a kdysi mi říkali v servisu, že to je převodovkou. Výměna spojky tehdy nepomohla. Mimochodem kolik vám vydrží spojka. Já ji již neměnil 80 tis. km a zatím řadím bez problémů.
jo a budikem jsem meril tlak benzinu v potrubi k vstrikovacum a byl ok.
ten jsem kontroloval jako prvni a dokonce mi ho za dobry slovo pujcily z vrakoviste, vymenil jsem to za novej, chytlo to jak vino a jelo asi 3 km, pak se to zas ***o. pak jsem s tim ruzne laboroval, ale myslim si, ze tim regulatorem to nebylo. Pak prisla rada na tu celou klapku a od ty doby to jezdi. Jednoznacne byl problem v tom potenciometru. Pak jsem ho premeroval a jeden dratek mel nulovy hodnoty, jako by byl prerusenej.
Hm, to je divny a zkontroloval jsi regulátor tlaku paliva, jestli nahodou nepropouští více než je zdrávo.Možná že ti tam navalí hodně benzínu, motor se uchlastá a potom ti pomůže buď vypnout to čerpadlo, sníží se tlak a nebo vysušit ty svíčky, co ty na to?
Takhle mi to taky delalo. Nejdriv jsem tam cpal 3, kola v prevodovce se zastavily, pak jsem tam dal 1, nebo kdyz jsem byl v krizi a potreboval odject, radil jsem "natvrdo" zpatecku pres zuby a pak to slo. Ale bylo to cim dal horsi, az jsem tam z neutralu pri bezicim motoru nedostal vubec nic. Pak se nedalo nic delat a vymenil jsem komplet spojku. S tim rozjizdenim: kdyz se rozjedu, a radim 2, tak mi to taky pri prudsim rozjezdu zaskube, ale pri rozjezdu, kdyz funguje normalne motor, tak mi tam nic nelupne. Kdyz se mi poblazni ten potenciometr a lita mi volnobeh nahoru dolu, tak to je pak kumst se rozject. Skacu tam na krizovatce jak *, ale rozjedu se. Jo a to jsem se chtel zeptat: stava se mi (hlavne kdyz byla v * ta klapka), ze motor chcipne, treba dal malo plynu a pak ho nemuzu natocit ani za boha - proste to nejde, vubec to nejde nastartovat - kdyz jsem parkrat tlacil z krizovatky, tak jsem na to koukal a zjistil, ze kdyz vypnu cerpadlo na benzin (vzadu pod nadrzi), tak to normalne nastartuje, pak ho hned zapnu a jedu, jako by se nic nestalo. Predtim jsem musel vymontovat svicky, vysusit a pak to mozna nastartovalo. Ted mam na cerpadlo vypinac primo v aute a uz me nemuze skoro nic prekvapit 😃 Tohle se ti nestava?
Spojka je už celkem dost jetá, jde tam špatně řadit 1 a zpátečka.ebo když chci z neutrálu zařadit 2 tak jedině přes 3 a potom za dvě.Taky mám takový menší problémek, když se chci rozjet a pouštím spojku velice jemně, tak mi v pedálu něco cukne při záběru.Prostě naní to jemný náběh. Nemůže to být třeba nějaká vůle v kardanu nebo to dělá spojka.Nejtvrdší je přechod mezi 1 a 2, ať se snažím sebevíce vždy je tam mírné škubnutí, čím to může být??
Na diagnostice ve Fordu jsem byl, ale jak uz jsem psal moje slecna Sierrka odmitla "dat" data tomu jejich nehezkemu pristroji. Mechanik se kolek Sierrky motal celkem dost dlouho, a pak prislo uctovani, ja s sebou pro jistotu 5.000,- Kc a nakonec me to stalo bratru pouze 600,- Kc a to si myslim, ze i ten mechanik na tom makal za vice penez. Tak v tomhle me prijemne prekvapily. No a s tou spojkou - stelovat nejde, protoze mas na pedalu samostel - ozubeny venec, na kterem je takova zapadka a steluje se to samo. Ja uz jsem spojku menil komplet celou (lamela + lozisko + pritlacak), protoze ne ze by to neradilo, ale prijel jsem na krizovatku, zaradil neutral, a uz jsem se nerozjel, protoze jsem ji tam proste nedal tu jednicku (chcipnout motor, zaradit 1, seslapnout spojku, nastartovat a odject). Vymenil jsem to komplet (lozisko ani pritlacak nebylo pouzitelne) a mam klid. Co to dela tobe ta spojka?
Čau Richarde, jak vidím, tak si dojel v pohodě i s Bernardy. Já jsem odjížděl v úterý, protože se zhoršilo počasí, Renda je tam až do neděle. Jinak ostatní těžce zklamali. Příště by to chtělo asi větší publicitu. V okolí jsem viděl spoustu Sirek, které by tom tam slušně zaplnily, akorát o tom třeba lidi nevěděli, protože nemají internet.
Jo tak to dneska vykuchám a vyzkouším.Doufám že už to bude O.K.Je to hrůza, strčit to do Fordu na diagnostiku tak to vyjde jenom za zjištění závady na nějakejch 1890,-Kc bez DPH.Jsou to příšerní vyděrači.Nevíš náhodou jestli se dá na sirce štelovat nějakým způsobem spojka, nebo je to na pevno?Je už celkem hyn a potřebuju jet v pátek delší trasu cca 1000km a chtěl bych aby to ještě zvládla.
Tak to vim uplne presne, kolik stoji ten potenciometr - volal jsem schvalne do Fordu, a tam mi rekli, ze ho prodavaji jen s komplet klapkou a stoji cca 12.000,- Kc - fuj, to je penez. Ptej se po potenciometru z bouracky. Ja minule kupoval komplet klapku s potenciometrem (mel jsem urvanou tu kolebku na plynove lanko) a stala me 700,- Kc. Kdyz jsem se ted ptal po tom potenciometru, tak za nej chteli kolem 3 stovek.

Schvalne udelej ten posilovac, jestli se to zlepsi, to by mne zajimalo.
Tak to musim zkusit, hele a nevis kolik stoji ten potenciometr?Mimochodem vcera jsem zjistil opravdu divnou vec, kdyz rano natocim auto (je studený), aniz bych zatahl rucni brzdu tak chytne na prvni šup a otačky jsou bomba.Jakmile ale zatahnu brzdu a natočim to tak to skače chvili pod 1000 a tam se to divně houpe a potom to skace mezi 800 - asi 1100/1200, a brzda mi (tak jako tobe)pochoduje nahoru a dolu.Tak to musim prubnout, snad se k tomu dostanu dneska.Myslim si že bych potom mohl připojit i tu sondu a problém by mohl být fuč.
No vida, ten problem s tim posilovacem brzd jsem mel taky. Ale ze by mi to nejelo to ne. Ja mel spise problem s tim, ze mi to rozhazovalo volnobeh (byl vysoky) a blbe mi to brzdilo, jako by napul fungoval posilovac brzd. Tak jsem sundal z posilovace hlavni brzdovej valec a pak myslim primo v tom posilovaci (nebo na tom brzdovym valci) byla takova gumicka (tesneni), bracha zabehl nekam do garaze, prinesl jiny (nemel tesneni, ale dal tam "o" krouzek), smontovaly jsme to dohromady, mikde mi to nesyci, zacalo to brzdil jak hovado = jsem spokojen. Pred tim jak jsem mel jeste v * ten potenciometr a volnobeh treba lital nahoru a dolu, tak jsem prijizdel na cervenou na krizovatce, volnobeh klesl, me to prestalo posilovat, takze jsem neodhadl, jakou silou na pedal pusobit, prislapl jsem vic, jenze vylitly otacky, posilovac zacal posilovat, zacalo to vic brzdit, no proste byl jsem jak amater ... A jeste jedna takova vecicka tam je a to na hadicce, ktera vede z posilovace do sani (na jednu stranu musi poustet a na druhou ne - aby se udrzel tlak v posilovaci), tak na nej taky koukni. Jo a dej si bacha, kdyby jsi rval tu hadicku s tou plastovou zatkou na posilovaci ven - me praskla a bracha musel pak v praci vyrobit z nejakeho kovu novou. A na zaver, kdyz jsem to utesnil, tak to zacalo dobre brzdit, nesyci mi to, proste pohoda.
Hele Dali, ted jsem jeste proletel historii hodne zpet a docetl jsem se tam uplne stejnej problem(ale na chlup), co mam ja.Popisuje tam že mu sirka při otačkách 2000-3000 škube a spravi to jedině plyn do podlahy. Píše tam taky že to dělá posilovač brzd.Mě brzdy taky brzdi špatně a to jsou stočený kotouče, nová brzdovka a když zastavim a vypnu motor tak se ozve takové zapískání z posilovače jako by chíplo prase (nějak z něj uteče vzduch). Myslíš že by to mohlo mít vliv na ty otáčky a výkon motoru.Já bych asi připojil teda zpět tu sondu a vyzkoušel nějak ten posilovač, protože když jedu třeba 120 a dupnu na brzdu tak na to musim tlačit ja ve Š100 a to vůbec nejsem shopen zašlajfovat. Nevíš jak mám teda zkontrolovat ten posilovač, v historii píšou něco o měnění nejakej gumiček ale já nevím kde??
Vsechny Vas zdravim, pred rokem jsem si koupil Sierru 2,3D, pred tim jsem mel filcku a narval do ni hrozny prachy a ted jsem do moji sierky vrazil nejvic za predni tlumice a novy remeny. Navic jsem ji koupil za pulka prachu za ktery jsem prodal filcku, vlastne jeste za min. Byla sice zpredu bouchla, ale jezdi super. Neda se to s filckou vubec porovnat, navic spotrebu ma kolem sedmicky nafty. Uz pred casem jsem hledal na netu nejaky stranky o sierrach, ale nejaky slusny a cesky jsem tehdy nenasel, az dnes jsem narazil v sezna mu na stranky Richarda Oleownika z Karvine a chci mu touhle cestou podekovat, jsou perfektne udelany. A pres ne jsem se vlastne ocitl tady. Mam na Vas prosbu, v zime jsem byl lyzovat a musel jsem nasadit retezy, samozrejme na hnanou napravu, takze na zadek, od te doby mi pri brzdeni auto od zadku horizontalne lita, v servisu mi tvrdej, ze to jsou brzdy, ja si spis myslim, ze tlumice,nebo neco se zavesama. Pak jsem se Vas chtel zeptat, jestli ma na ucinnost brzdeni celyhoauta omezovac brzdnyho ucinku, protoze mam novej celej brzdovej valec, novy kotouce a desky, ale zda se mi, ze by to prece jen melo trochu lip brzdit a nakonec, sehnal jsem hlinikace za super cenu, jsou urcite na sierru- vydel jsem je na Richardovych strankach na sierrech od roku 90, zkousel jsem je nasadit, ale diry na matky maji moc velkej prumer, nevite, patri na tyhle hlinikace jiny matky, nebo nejake podlozky a nemate je nahodou nekdo i s krytkama na stredy? DIKY MOC za Vase odpovedi a nazory a ozvete se mi. Je super, ze neco takovyhleho existuje, bohuzel mam net jenom v praci, zatim, tak at nam to jezdi!!! Petr - koldap@pdfnw.upol.cz nebo 0604409933
Ten zatracenej potenciometr me taky skarede vyskolil (umyl jsem auto, nastartoval, odjel 10 m do garaze, a pak druhy den uz nenastartoval - pak jsem nejezdil 3 mesice, protoze ve Fordu moje kocicka Sierrka odmitla s tim jejich diagnostickym pristrojem komunikovat = asi se ji nelibil). Az kdyz jsem zacal menit kus za kus a vymenil celou klapku s potenciometrem, auto se rozbehlo a ja malem stestim obehnul 20 x barak i s garazi. Ale bacha na tu lambda-sondu, taky jsem si myslel, ze to je v ni a nebylo, ale jak jsem chtel vyzkouset jinou, tak jsem zkurvil tuhle co tam byla (nesla svine vymontovat ven), tak jsem tam dal z mondea (predelat konektor byla hracka), tu jsem pri vytaceni poskodil - natrhl se obal, od blbe svarenyho kusu vyfukovehopotrubi - to uz me omejvali, a pak jsem sehnal uplne tu samou (sice byla na Escortu 1.4i, ale slape to s ni suprove.
Ten valec jsem mel taky venku, je tam takovej elektromagnetickej ventil, byl celkem dost spinavej tak jsem ho vycistil a vratil, zlepsilo se to na cca 100km a potom, to samý.Ted me tak napadlo, cetl jsem v tý historii "díry v otačkách 2.9 EFI", to s tim poťákem, před dvěma týdny jsem odstranil problém s kolísavým volnoběhem tím, že jsem reguloval volnoběh a na něm je vlastně ten poťák.Odstranil jsem to tím, že jsem zvedl otáčky na cca 1100.potom jsem jel na dovolenou cca1000km

a zase to začlo blbnout, ale předtím než jsem tam jel tak to bylo O.K.Asi to je tím, že po městě to auto nebylo tak vytížený (motorově) a za tu delší trasu se to zase ňák hlo, asi ho budu muset sehnat někde novej, ale to bude pěkná pálka.Ještě bych asi potřeboval Lambda sondu, protože teď jezdím s odpojenou.Když ji připojím tak auto nechce jít do výkonu a dusí se jak můj děda.Hergot, že já si nekoupil karbeca.
A tak me napada, co takhle "idle speed contol valve" (sorry ze to neprekladam). Je to takovy hlinikovy valec ze strany na EFIcku. Ten bych taky zkontroloval (pred odpojovanim techto zarizeni ma byt odpojena baterka!), jesli s nim neco neni. A pak uz fakt jen ten servis...
No to co rikas je na mereni vystupu z ridici jednotky, ktera sama rekne, co je spatne. Podle blikani diody lze jednoduse precist kod. Na webu se da sehnat vyznam vsech kodu, v ty knizce je jich jen par (urcite jsem to videl na nejake strance o olejich).

Ten potak jsem sam nemeril, ale uz jsme se tady o tom bavili, mrkni do historie (skorpioni taky).
Cauki Faudy, myslis takovy ten cerny bazmek, ktery ma uprostred hridelku ze skrtici klapky? Ten jsem jeste nemeril, zkusim to nevis jaky ma mit odpor? Cerne mi to nekouri, jenom kdyz to rano natocim, tak ze me leti kouře jako mliko a to taky pekne hapruje volnobeh,nekdy to natocim az na potreti aby se udrzel nastartovanej, jinak to furt chcipa.A dá se vubec ten potenciometr otestovat nejak jinak nez jenom zmerenim merakem, treba napriklad pri chodu, nebo tak nejak. Mam knizku JAK NA TO a tam jsem se docetlm, ze jde udelat u SIRKY strikacky nejakej pripravek na otestovani systemu z nejakyho konektoru, nevis o tom neco???
Ahoj, delší dobu jsem taky Fordista Sierrista /2,0 GL, rok 1985, 220 000 km/ a rád bych se zeptal, jestli jste někdo neměl podobný problém: Po zahřátí auta / min 100 km / mi jdou špatně zařazovat i vyhazovat rychlosti.

Je potřeba měnit olej v převodovce, nebo co by stim jiného mohlo bejt ???? Všude se píše, že ne, ale ...

Řazení když je to studený je skoro OK

Předem dík za odpověď
oleowr1
Tak všem kolegům Sierristům a ostatním fordistům, kteří přislíbili, ale nepřijeli na sraz děkuji. Nakonec jsme tam byli tři auta - já, residens a renda. Každý měl určitě spoustu objektivních důvodů, např. bylo moc teplo (kdyby pršelo, přijelo by určitě více aut). Možná, že jste měli strach, že nebude ubytování, bylo dostatek, pivo vynikající ... Současně Vám pánové přeji, aby na Vaše autíčka byl větší spoleh než na Vás. Co se dá dělat, snad příští rok, možná mimo prázdniny, uvidíme ....

Richard
Co potenciometr na skrtici klapce, merils?

Necoudi to nahodou cerne?
Mám sierru 2.0i a neskutečně baští (až 14l po městě), rok výroby 88.Co stím může být??Podotýkám že nejezdím brzda plyn.
Zdravím, nedávno jsem si koupil sierrku a mám menší problém (spíš větší).Když ji ránio natočím tak asi 30s škytá, než ji stříkačka nějak dotlačí a pak drží, a když ji pořádně protáhnu tak mi rapluje volnoběh mezi 500-1300 ot.Někdy se to i dusilo když jsem jel na 3 lehčí plyn a když jsem tomu dupnul tak to jelo dobře.Odpojil jsem Lambda sondu a už to jen nedrží volnoběh, ale nedostanu z toho více než 150, zkrátka to více nechce jet (a to jsem úplně prázdný).Poraďte mi proím někdo.V servise chtějí za test 2000kč a to je hodně penež za nic.
Kdyz uz se tady mluvi o te predni naprave... Me to pro zmenu pri couvani na plny rejd tak nejak divne trepe vnejsim kolem, jakoby to kolo chtelo jet rovne a pak najednou zatocilo. Kdo videl treba otacet na miste naves od tiraku tak asi vi, co myslim. Je to normalni?

Delaji mi to jenom letni gumy. Muze to byt velkou prilnavosti gumy? (i kdyz leto i zima je 185/65 R14) Znamy kdyz mi strikal spodek tak prolezal predni napravu a tvrdi, ze tam je vse OK...
Nemá někdo z vás tyto N😱 šroubky do dveří do plastů, plastové šroubky do tapecírungu střechy atd., roletu do kufru, přední kastlík - poslední model (hnědý), hadici sání vzduchu na 1,8 TD, víčko nádobky ostřikovače (připadně celou možno i s motorkem).
Nebo zkus tu chatku. Recepční byla ochotná ji nechat vypucovat a za lidovku 50 Kč na osobu. Jsou tam tuším 4 chatky (mají dva pokoje). Nakonec jsem volal do toho EMZETU a tam mají ještě volno.
oleowr1
Narváno tam je, nemaám to zamluvenbé nikde, v Horníku mě recepční mě s tím polským zájezdem vypekla. Nicméně přinejhorším přespím v autě.
Chtěl jsem se zeptat, jestli to máte u Horníka už zamluvené. Já jsem se tam ptal včera když jsem jel ze služebky a je tam totálně narváno (a jinde to není lepší), protože přijel ještě nějaký polský zájezd. Jediné co mají volné jsou chatky, ale ty jsou v dost mizerném stavu, protože je už nevyužívají. Pokud by někdo z vás nejel a měl tam objednáno ubytování, tak dejte prosím vědět na mail radas@centrum.cz. Beru rodinku a s malým dítětem to vidím v chatce špatně. Jinak dobrá zpráva - točí tam Bernarda, takže bečku nemá smysl brát. Ptal jsem se jestli si tam někdo něco objednával na sraz Fordů a o ničem nevěděli.
Děkuji za radu a co nejdříve se na to vrhnu.

Ještě jednou dík.
Jo taky bych to tak tipoval. U Scorpia me to tak divne povrzavalo a lupalo. Vymenil jsem komplet spodni cepy ( ramena se vsema silentblokama ) a je to OK.
oleowr1
Tak kluci, už to vypadalo, že nepojedu. Chytil jsem zánět stř. ucha, v pátek beru poslední penicilín a v sobotu hurááá....

Vemu s sebou bráchu, správným fordistou sierristou bude sice až od pondělka (kupuje limuzínu 2,0i), ale to nevadí. Přes víkend má být pořádné vedro, doufám, že residents nezapomněl na to, že slíbil soudek Bernarda?! I kdyby, nic se neděje, pivo dnes čepují všude.
Tipnul bych to na spodni cepy. hod to na zvedak, a zkus je. Pripadne si i sundej kolo. Kdyby to byly cepy rizeni, citil bys to ve volantu. Spodni cepy ne. Spodni cepy jsou soucasti rameme a cely bazmeg vyjde na cca 2200,- . Mel jsem stesti, kuchnul jsem je u kamose automechanika z bouracky, po te, co je tam asi pred mesicem davali nove. 1500,- za obe. PTD
Ahoj lidi, jsem tu poprvé a hned mám jednu prosbu.Jsem Šťastným majitele Ford Sierra 2,0i DOHC r.v.89.Jsem s ní naprosto spokojený.Je rychlá a pohodlná. Rychlost 200km/h je pro ní hračka.Já jsem jel nejrychleji 215 km/h.Mám ale jeden problém.Stále se mi ozývá v přední levé nápravě nějaké lupání.Kamarád se na to díval a nic nenašel.Já to také zkoumal a nic.Do řízení to nezasahuje a tlumičem to není.Ty mám nové.Nerad bych navštívil drahý servis Forda.Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji.
Ahoj lidi, jsem tu poprvé a hned mám jednu prosbu.Jsem čťastným majitele Ford Sierra 2,0i DOHC r.v.89.Jsem s ní naprosto spokojený.Je rychlá a pohodlná. Rychlost 200km/h je pro ní hračka.Já jsem jel nejrychleji 215 km/h.Mám ale jeden problém.Stále se mi ozývá v přední levé nápravě nějaké lupání.Kamarád se na to díval a nic nenašel.Já totaké zkoumal a nic.Do řízení to nezasahuje a tlumičem to není.Ty mám nové.Nerad bych navštívyl drahy servis Forda.Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji.
Tak pánové, sraz je za rohem. A vypadám to na super počasí. Tak snad se přes ten víkend neuvaříme. Ahoj v sobotu u Horníka.
Můžete dát někdo kontakt na dobré vrakoviště Ford západně od Prahy ve směru na Chomutov. Zítra jedu tím směrem, tak se podívám. Zadek524 máš ještě něco z té Sierry? Scháním drobnosti do interiéru - plasty a šroubky do čalounění, 14" plecháče.
Ne ja uz tu sierru prodal pred pul rokem a i knizka uz je pryc.
diky ...zkusim se tam mrknout ...no ..a nevis o nekom kdo ma v okli tohohle dvoulitra ?? ...nevim kam prijdou nejake kabely 😲(
oleowr1 tak jsem se díval na ten tvůj web a zjišťuji, že máme auta skoro dvojčata. Ty lyžiny mě dost pijí krev. Rachotí to čím dál víc. Dřív jsem měl pocit, že to rachotí diferenciál, ale je to od lyžin. Uvolnilo se to potom, co jsem vezl dost težkou truhlu.
viz můj příspěvek z 10.8. Jedeme na sraz z Brna s kamarádem s Taunusem 2.0 V6 (moje Sierra Combi 2.0i SOHC 1989) a rádi se k tobě (Vám) připojíme. Jakej je návrh místa srazu v Brně nebo u Brna?

P.S. Posílám info o srazu i do AUTOFRC BLAŽEK www.autofrc.cz dobrej fordař i s odtahovkou a spoustou rozumu. Hurry
Mam v garazi dve predni paraboly na Sierru (maly na starsi typ bez mlhovek) nejsou sice novy, ale jste muzou poslouzit. Vyvolavaci cena je 100 Kč + pošta. xkali@email.cz
Mam v garazi dve predni paraboly na Sierru (maly na starsi typ bez mlhovek) nejsou sice novy, ale jste muzou poslouzit. Vyvolavaci cena je 100 Kč + pošta.
Cau Hombre hele jedna Sierra stoji v Starym sedla na vrakaci u Drofi. Tusim ze nema bouchlaj predek a uz z ni nekdo vybrakoval par dilu. Jo a taky nevim jestli ma ty maly svetla nebo velky jako mas ty - no koukni tam a uvidis.
oleowr1
Lyžiny mi taky drnčí a navíc mám podezření, že mi zatéká pod nimi voda dovnitř, možná že by to chtělo sundat čalounění a podívat se jak je to zevnitř připevněné, rozebrat a nějakým způsobem vypodložit. Nechce se mi ale do toho.
Už pár dnů čtu, ale teď jsem se teprve přidal. Mám Sierru Combi 2.0i ´89, kamaráda s Taunusem 2.0 V6 ´78 a chuť podívat se na Tři Studny. Jsme z Brna, tak napište, kdo přes anebo z Brna jedete a kdy. Zatím Zdar.
Odhalil jsem příčinu neustálého rachocení v autě v uvolněných lyžinách na střeše (vpředu ve spojení s nosníkem u obloučku). Díval jsem se na to, ale kromě možnosti posunu příček tam není žádná možnost nastavení. Nevíte, co s tím?
ach jo ...podarilo se mi tuknout moji sierrku na predek.. 😲( ...nevite nekdo o te masce co je na me fotecce pred bourackou ? [odkaz]
ahojte
oleowr1
Jistě, kdo co má v garáži přebytečného a vleze se mu to do auta, ať to vezme s sebou!!! Pokud má někdo nějaké hezké prospekty, taky se může pochlubit.
Napadá mě, že by nebylo od věci vzít nějaké náhradní díly na sraz a udělat menší burzu. Osobně bych vzal něco na 1,8 TD (vačka, ventily atd.). Koupil bych dva plecháče 14" a takové drobnosti jako kastlík u spolujezdce a šroubky do plastů (na prahy atd.) a plastové do stropu.
Moje řeč. S offroady jezdí většinou pěkná hovada. Ať se brett z toho vylíže.
oleowr1
Držím mu palce, ať se z toho rychle dostane, na srazu bude chybět. Ty * s offroady, kteří si myslí, že jim patří celá silnice a jezdí se svými miláčky jako prasata by měli policajti asi víc krotit, normální auta a chodci jsou proti jejich ochranným chromovaným rámům absolutně bezmocní. Stejně tyto stroje jsou většinou na parádu a prakticky nikdy nejezdí mimo asfaltky.
ahoj lidi,mam smutnou zpravu.

predstavte si,ze jedete rychlosti asi 100km/h po silnici v klidku a najednou v protismeru se proti vam vyriti blbec s Pajerem,ktery chce predjet autobus,ale vubec se nepodiva,jestli v protismeru nic nejede. bohuzel o vikendu tento blbec s Pajerem smetl ze silnice Bretta v plne rychlosti.

Vcera jsem se dozvedel,ze je v kritickem stavu. budu informovat. zatim a drte palce.

DAVE5
PTD, dík za reklamu. Kromě jiného bych taky chtěl nabídnout pěkný elektrony 14".
Byl jsem v neděli u kolegy zadek524 a má tam ještě pár dílů na sierru, relátka, dveře, kapoty, blinkry a pod. Ceny mírné....doporučuji. PTD
oleowr1
Nevím jak XR4i, ale Cosworth 1990-92 se pod 100tis. v podstatě nedá sehnat, nedávno jsem viděl jeden pěkný za 144tis. XR4i bych v dobrém stavu odhadoval okolo 70tis., ale můžu se mýlit a do této rubriky ostatně přispívá dost zkušenějších, kteří by ti poradili. Já jen slyšel o tom, že Cosworthy se prodávají většinou už v dost zbídačeném stavu, stejně tak jako čtyřkolky, pokud netrefíš na kousek, který měl nějaký páprda jen proto, aby se ukázal před sousedy (mezi taková auta ale Sierra zrovna moc nepatří). Jestli chceš inzerátek, tak ti ho klidně dám na své stránky (www.volny.cz/…/ford_sierra.htm), právě koukám, že jsem překročil 400 návštěvníků. Samozřejmě, že jsi jako správný fordista sierrista zván i na sraz 19.8.-20.8. do Třech Studní, tam se dozvíš určitě spoustu zajímavých informací, zatím tam bude cca.15aut.
1.Ahojte, hledam XR4I nebo cosworth 1990 - 1992,

2. Na co bych si měl dat pozor pri koupi vyse uvedenych modelu?

3. Je dobra koupe Sierra xr4i 1990 za 47000-55000 tis. Kč?
Nemáte kontakt na nějaký slušný prodejce spojlerů na Sierry ? Pořád sháním ty elektrony jestli máte někdo na prodej.
Zadní světla mám obě a tmavý, kompletní spojka tam je taky a fakt pěkná, tu sem si tam dal dobrou, motorek ostřikovače... Ty přední mlhovky bohužel ne. Kdyžtak mi napište přímo na můj mail: daniel.zak@mediadir.cz.

Ještě jsou tam nápravy, kardanka, pěkný sedačky, díly palubky, střecha se šíbrem, dveře - no prostě skoro všechno. Stojí mi to ve vesničce na dvorku u Kladna, ale každej den jsem v Praze, kdyžtak se ňák dohodnem - ceny mírné, obsluha vzorná! Během tejdne to teda usmrtim definitivně. Napište mi teda kdyžtak na můj mail. Bohužel nemám čas sledovat MC každej den.
Lidicky zlati. Nutne schanim funkcni otackomer na DOHC. Mam na OHC a nefacha a kdyz jo tak spatne. Jestli nekdo mate ozvete se na Pocket@atlas.cz.

Predem dikes.
oleowr1
Tak jsem se konečně skoro po týdnu dostal k Internetu a vidím, že nám přibyl jeden sirkař milda.sr a navíc má zatracovanou 1,8TD jako třeba já. Harousovi se omlouvám, že jsem ho zařadil ke Scorpiím. Pánové jestli máte někdo ND na Sierry, dejte mi vědět mailem (oleowr1@seznam.cz), můžu to dát na web (www.volny.cz/…/ford_sierra.htm).
Já bych potřeboval zachovalej přítlačák,i s lamelou,ale nevim jestli je totožno s combi.Než to opravdu svrhneš přijel bych to doočesat.ivan_s@email.cz
muj email: redr@seznam.cz nebo mobil 0602/327112. A ty je nechceš ?
sháním za rozumnou cenu vačkovou hřídel na FS 2.0,benzín, r.v.1988. Dík za info.
Jedny AL 14´´mám na autě - záleží na dohodě. napiš svýho mejla, já se ozvu.
Sháním přední mlhovky do nárazníku na Sierra Ghia a AL ve "14" nebo "15". Díky za informace
Potřebuji čerpadlo na ostřikovač skel, dále plecháčě rozměr 6J x 14H2.Možno poslat vlakem jako zavazadlo. Jestli máš ozvi se. Ď.
ještě pojede ROM se scorpiem. Doufám,že z Prahy by jelo aspoŇ 5 aut.záleží na ostatních. Já si nocleh objednávat nebudu,večer bych jel zpátky.
Levé zadní světlo, zadní nárazník, dvířka od skříňky pod palubkou, tříramenný volant, Našlo by se to tam? (zadní světlo = stačí "sklo" ale ne tmavé, nebo pak obě.) PTD
Kdybyste měli zájem o nějaké díly z tohoto vozu, tak mám prakticky cokoliv kromě motoru a určitě se dohodnem na rozumný ceně. Stojí mi ted nabourana v Kladně a příští tejden se chystám ji trochu porozebrat a svrhnout do šrotu a šup s ní do pece. muj mail: daniel.zak@mediadir.cz
Kluci, tak mně napadlo, že bych Vám mohl napsat pár telefonů - všechny mají volačku 0616😒br />
hotel Tři Studně 619 225

hotel Medlov Fryšava 619 201, 619 202

hotel Ski Nové Město na Moravě 61 84 42, 618 441

hotel Maršovská rychta Maršovice 615 530

hotel Sněžné Sněžné 664 330

To je zatím vše. Komu by to nestačilo, tak zjistím další - třeba ve Žďáře nebo v Novém Městě.

Uvedené hotely jsou max. 8 km od Tří Studní nebo přímo tam.

Zdárek kašpárek.
Zdravím Vás všechny ve spolek. Právě jsem se stal majitelem Sierry 1,8 TD z roku 1990 a chytám rozumy ohledně oprav, údržby atd. Nemáte náhodou někdo manuál k výše uvedenému modelu? Moc by mi to pomohlo. MIMOCHODEM. Jsem ze Žďáru nad Sázavou a Tři Studně mám za kopcem, takže na sraz přijedu taky. Kdyby chtěl někdo kontakty ještě na další hotely - no problemo - zanechte vzkaz. V okolí Studnic (místní přezdívka Tří Studní) je dost možností na ubytování, třeba Ski hotel, Sykovec, Fryšava atd.
Já nejsem Scorpiák (když vidim 2.9 Cosworth tak z 92 roku, tak si řikám - bohužel 😃) Já mám kufrovou Sirku 2.0i DOHC...
Je tu Plzeňák-rogalo!Ale jak jsem již psal budu v tu dobu na závodech na Slovensku.Docela mě to mrzí,ale o rozdvojení už tu řeč taky byla.

PS:ivan_s@email.cz
oleowr1
Výborně thannere, tedy přibudou další 2 kousky, tedy zatím asi 11-12 aut, ze srazu Sierristů se stává sraz všech Fordistů, ale to vůbec není na závadu. Objednal si už někdo nocleh?! Já ne, ale zato budu mít bráchu jako řidiče.

SUMARRY😒br />
SIERRA 3ks - Já, residents, Renda

SCORPIA 7-8ks Brett+3(4), Harous, Keyser_Soze (mozna), tanner

CAPRI 1ks
jedu tez,dve auta z plzne,scorpio+capri. je tady na foru nejakej plzenak?
oleowr1
Já pojedu z Karviné, chtěl jsem to střihnout vrchem přes Šumperk. Pokud by nás jelo víc přes Olomouc tak se vydám na Ostravu, Hranice na Moravě, Lipník, Olomouc ...
Kdo jede z Moravy přes Olomouc, resp. Brno. Ať uděláme kolonu Moraváků.
oleowr1
Z Prahy (centra) je to po dálnici podle Infomapy 161km pokud pojedeš po D1 na odbočku Velký Beranov, tam se dáš směrem na Lipinu, Bohdalov, Žďár n. Sázavou. Ze Žďáru je to do Tří Studní cca. 10km směrem na Vysoké, Fryšavu.
Mozna ze bych jel taky, jak je to daleko od Prahy ?? Mam sirku 2.0i S (3dv./89)
Souhlasím se stuhou - mám na autě 3 antény, z toho jedna měří 2 metry. mě určitě poznáte,protože moje scorpio se nedá přehlídnout a ještě ke všemu ta vlajka ze šibru.......
tak se nám to pěkně naplňuje, to je paráda. Já jedu asi taky z Prahy, ale povezu na střeše možná kola a tak velký rychlosti nehrozej. Nerad bych nechal kola na nějaký rovince na silnici. Asi pojedu tak kolem 9.00 z Prahy. Pohodová cesta je na Kolín - Golčův Jeníkov a na konci Golčova Jeníkova odbočit do leva na Chotěboř nebo Vilémov. Sice samá okreska, ale pohodička a pokoukání po kraji. Je možný si dát sraz z těma co jedou z Prahy a okolí a chtěj jet touto cestou někde za Prahou a cestovat společně a rozumnou rychlostí. Mám ještě návrh, co takhle si dát modrou stuhu na anténu. Ať se na Studních potom pozname, kdo patří ke srazu a kdo tam přijel opravdu jen náhodou. Piště, pište.
oleowr1
To s tim Golfem jsi napsal pekne... Moje Sierra 1,8TD sice slape max. 180 do omezovace (asi 5100 ot/min.), ale to ma clovek strach, aby mu turbina neprolitla kapotou. Chtelo by to rychlejsi diferak, motor (mam tam mondeo) ma jeste dost velkou rezervu, i kdyz je to kombik.
já když jedu 100,mám rovných 2000 otáček.Stačí to jen lechtat a žero to o 5 litrů méně,než ve městě.

Kamiony nás předjíždět nebudou,protože oni můžou jet max. 100 (omezovač na 90),takže pojedem stejně. Žádnej kvalt. Ovšem 240km/h není problém,zrovna včera jsem namrskal na D5 blbečka s Golfem. Klasickej *** s čepičkou dozadu a zbastlenej golf. Snažil se závodit,tak ve 220 odpad. Byl to VR6 myslím,ale myslím,že vsteky sežral volant.
Tak tu vem určitě sebou. Ale nejspíš se ti tam "někde" ztratí. 😃) Já mám jenom Forďáckou čapku, kterou mi poslali jako dárek...S tou 100 nevim, aby si lidi neřikali, co je to za šmejdy, že jedou tak pomalu - no jó Fordi...😃) To by nás předjížděli i kamiony. (To víš, dvoulitr tolik nežere 😃) Zkusim ještě sehnat nějaký Forďáky. Zatim tam neni nikdo třeba s Escortem XR3i, RS2000 nebo Cosworth...
Jo,to chci taky,abysme jeli v koloně,čím více aut pojede za sebou,tím lépe. Pojedem pomalu,tak 100+-,aby byla dobrá spotřeba a taky,abychom si tu D1 pořádně vychutnali. Mám velkou vlajku se znakem FORD na 2m dlouhým klacku,která bude trčet ze šíbru.
oleowr1
Chudák tvoje autíčko, doufám, že ta dodávka nebyla Tranzit, v rodině se takové věci nedělají.
oleowr1
Zatím cca. 10 aut, není to nejhorší, ještě se uvidí ...

Sierry: (3 auta)

Já s bráchou, residents, Renda

Scorpia a ostatni: (6-7 aut)

Brett + 3(4)

Harous

Keyser_Soze (mozna)
Tak to se mnou taky počítejte. Vemu sebou originál prospekty z 82 roku na Fiestu, Escorta, Sierru, Granadu a hlavně Capri. Bylo by dobrý jet v koloně, ale to by si mě pražáci museli vyzvednout tady v Kolíně. A nesměli by s těma třílitrama jet jako urvaný. Já mám "jenom" dvoulitra DOHC...😃) Ještě bych moh přemluvit otce, aby jel s Mondeem, ale jemu se asi nebude chtít.
Počítám,že by od nás z Prahy jeli 3-4 Scorpia (2xkufr 2.9i,2😜ětidvéř 2.9i a 2.0i,možná i jeden cossworth).Zkusím nakontaktovat pár známých. Chtělo by to nakontaktovat i jiný Ford kluby z východní části republiky.

P.S. musím ušetřit nějaké $,protože moje průměrná spotřeba je 13-14l.
Je to dobře, že se nás alespoň pár sjede. Alespoň můžeme pokecat. Dneska mě nabořil auto u benzínky nějakej krypl s dodávkou. Bohužel jsem byl zrovna ve vnitř, takže namám značku. Přední blatník a dveře jsou na výměnu. Až uvidíte někde červenou dodávku, která má na nárazníku bílej lak z mýho auta, nakopněte mu koule za mě.
Tak chlapi to mě mrzí,já totiž budu na Slovensku na závodech s rogalem a pojedu domu v neděli!Když tam bude chcát,tak se určitě zastavim!No a když ne tak alespoň blikněte kdo pojedete domu a spatříte mou bílou sirku s dvěma rogalama na střeše!!!

Mimo jiné jsem oběvil u nás v Plzni kombíka i když 2-litr na vrakárně,ale ten majitel je vydřiduch jak ***,nezná jiné bankovky jak 500,- a 1000,-!(asi mu otrávim psy!)Zatim se všichni mějte a ať to stojí za to a pak něco napište!

Váš věrný čtenář Rogalo
Tak to mate stesti s tou STK, me se ti magori podivaji do technicaku, kam to policajt napsal blbe a skoncil jsem a jedu zpet (spravne bych se mel prej domu nechat odtahnout na odtahovce, protoze auto nesplnuje predpisy ...). Tak pred technickou v parnym lete nazuju plechovy zimni trinactky a jedu na STK, projdu a jedu zase domu, kde je do zimy uklidim do garaze a nazuju patnactkovy elektrony.
oleowr1
Takže taky přijedeš, výborně. Ta bečka by asi k zahození nebyla. Zatím přijedeme tedy já s bráchou, ty, Renda, ozval se i Brett se Scorpiem, tj. 5 lidí pokud si samozřejmě taky někoho nepřiberete. Doufám, že se ještě někdo ozve.

Mně ti * na DI napsali do techničáku 165/13 a 175/70/13, přestože v německém jsou 14", které měly podle prospektů co mám doma Sierry od r.v. 1990 sériově. Na STK jsem s tím problém neměl, mají tam tabulky rozměrů ráfků a pneumatik schválených pro jednotlivé modely a ročníky.
Bečku lze vzít cestou u Bernarda nebo můžu zajistit za dobrou cenu Černou Horu aj. Náš slad v pivu nemá chybu.

To oleowr1: já měl na té samé sirce 195/65 R14. Podle techničáku je to možné. Pocitově to podstatně lépe sedělo, ale po přezutí na 185/65 se mi to zdá živější.
oleowr1
Nebojím se toho, že by nám Morava nestačila, ono jsou prázdniny, lidi mají už program naplánovaný. Právě proto si myslím, že by mohli přijet i nesierristi. Napsal jsem i klukům do Fordever Clubu Brno. Mají krásná auta, rád bych se podíval na nějakou vyšperkovanou Cortinu, Capri, ... Na silnici se už těchto aut moc nevidí a mnohé současné "Automobily roku" a hvězdy autosalónů strčí hravě do kapsy.
Všichni Fordi, to nám ta Morava nestačí, ale byla by to bomba. Nezapomeňte vzít foťáky a kamery na ty naše zlatíčka. Nevím jestli nám budou stačit poarkovací plochy. Já jedu na beton
oleowr1
Přijedu samozřejmě. Vezmu s sebou bráchu (kdybych náhodou nebyl schopen v neděli řídit). Možná, že vezmu s sebou ještě strýce s 2,0CL/1987, ale nemůžu asi 14 dní sehnat. Ubytování si zařiďte každý podle potřeby, kontakty jsou na mém webu (www.volny.cz/…/ford_sierra.htm). Asi by nebylo k zahození, kdybychom to změnili na sraz všech Fordistů. To by byla akce ...
19.8 je ještě daleko,tak nemůžu potvrdit účast,protože ani nevím,co budu dělat zejtra,na tož v srpnu. Samozřejmě se budu snažit,abych měl ten víkend volnej. Už mám připravený náhradní gumy na plecháčích,které bych tam rád nechal na nějaký asfaltový ploše. ( 2.9i )
Ausgerechnet jedu na e😜edici Appalucha do jižních Čech právě v sobotu 19.8.2000 takže se nezúčastním. Jinak všechny pozdravuju. Pokud přijedou i Scorpici (Brette, pozdravuj smed.com) a Granadisti, bude to velka akce. Uz se tesim az nekdo vymysli rozdvojeni cloveka 😄...PTD
Sraz je 19. - 20.8.2000 na Třech Studních asi 15 km od Ždáru nad Sázavou. Ubytování individuální. V okolí je několik hotelů a rekreačních středisek (viz dřívější příspěvky). Bylo by asi dobrý napsat sem kdo pojede ať víme předběžný počet aut a osob. Klidně vemte (kdo máte) děti a drahé polovičky. Přímo u hotelu Horník je velikánský ohniště. Kupte si buřtíky a vemte kytary a pivčo koupíme na místě. Tak kdo víte, že pojedete, hoďte sem informaci. Dík všem.
kdy a kde je ten váš sraz? My-scorpisti bysme jeli taky.
Rambo sice taky nejsem, ale i s temahle sirokyma pneumatikama mi jde rizeni daleko lepe nez na sluzebni felicii !!! Ale kdyz prezouvam na zimni pneu na plechovych diskach, tak si myslim, ze to auto zataci samo, jak to jde lehce ... (ale taky musim davat bacha v prvni zatacce, abych neskoncil mimo)
Díky za inzerát na tvým webu
Já mám na Sirce taky 185/14/65. V zimě to byla docela pohoda. Překvapila holka. Klidně když budou "14" bude dobře. Dám na ně 195 a bude vystaráno.
oleowr1
15" měly opravdu jen Cosworthy, dokonce i 2,9i se obouvaly "jenom" do 195/14VR60. Já mám na kombíku 185/14/65 plecháče a zatím mi to stačí (1,8TD není auto na závodění). Teoreticky bych tam mohl dát 195/14/60, alé protože nemám servo a nejsem žádný Rambo tak zůstanu u toho co je.
je jim zatim dobre, ramena byly pred dvema lety nove, vcetne gum na stabilizatoru, nedavno jsem byl na "zkusebni" STK a predni naprava je OK. Sedi to jak prilepene, nema to rado vodu, to pak paradne klouze, no a mam treba problem se rozject do kopecka na mokre louce. V listopadu nebo jakmile nahlasi snih, okamzite prezouvam na zimni (to bych tak vyjel z garaze a pod kopcem by me ze Sierrky vyrezavali ...)
tak aby bylo dobre i ramenum naprav a cepum 😊

kdyz je dobre tvemu image 😊
Mam na Sierre elektrony Speedline 7x15 s pneu 205/55 x 15 a na STK bych s tim neprosel. Byl jsem se ptat i ve Fordu a pro "normalni" Sierry je rozmer kol 15'' nepripustny (max. 14''). Patnactky meli jeno Cosworthy, ale to nejde zamenit s "normalni". To ale neznamena, ze ty kola sundam, jezdim dal na patnactkach a je mi dobre (na policajty seru).
oleowr1
Ztím nic neslibuju, teď jsou jak na potvoru všichni na dovolené, poptám se a dám na Tebe kontakt na web do inzerce, budeš první...
Tady jsou další kontakty😒br />
Penzion Sykovec (0616/619291), 50 m k vodě, parkoviště, umístěn u hráze rybníka

Rekreační středisko EMZET (0616/619207,619259)
Byl bych moc rád, kdyby to šlo. V Annonci moc elektronů na Sierry není. Ty "15" by byly super, ale když budou nějyký "14" bude taky dobře. Měl jsem mít pavučiny, ale přes noc tomu klukovi vykradli garáž a tak mám smůlu, když nějaký budou zavolej na 0602/327 112 nebo email: redr@post.cz, seznam.cz. Ještě sháním mlhovky do nárazníku. Nedostatkový zboží na vrakovištích. Díky
oleowr1
Paní recepční z hotelu Horník mi před chvílí volal, že nás nemůže ubytovat, jelikož již v termínu 19. - 20.8. má ubztovanou taneční školu z Polska. Smůla!!! Na termínu a místě srazu to ale nic nemění, můžeme se ubztovat v okolních hotelích (je jich tam více), nebo v kempu, ,ale nemám na ně kontakt. Byla by škoda akci zrušit!!!
oleowr1
O elektronech vím akorát tolik, že můj mechanik by mi určitě nějaké sehnal, vozí auta a součástky z Německa a Itálie. Doveze na objednávku v podstatě cokoliv, elektrony prodával za cca. 1000,- Kč za kus, ale poté co mi měnil motor, nemám na doplňky ani pomyšlení. Nové elektrony bych možná sehnal levněji než obvyklá cena, ale kolega je teď v Chorvatsku, až se vrátí mohl bych se poptat. Můžou se tam vůbec dávat 15"? 205/15VR50 se vlastně dávaly na cossworthy, tak asi jo.
No jestli tam budou i Sieristky, to nevím, ale v okolí je mraky rekreačních zařízení, tak snad se tam nějaký fanynky najdou. Prosím tě nevíš o elektronech na Sierru za nějakou rozumnou cenu? Bryl bych "15". Díky a v srpnu se uvidíme
oleowr1
2 a 3 lůžkové pokoje sice jsou, ale v tom termínu jich není moc volných. Já už jsem si zamluvil ubytování. Je mi celkem jedno kde budu jednu noc spát, leda, že by nějaká sličná Sierristka ...?!
Pokoje na Horníku jsou i po 2 a po 3 lůžkách s příslušenstvím. Záleží co si vyberete
oleowr1
Pánové nezapomeňte se hlásit u recepční, abyste měli kde přespat, já jsem se už přihlásil. Pokoje jsou po pěti (doufám, že to nikoho neodradí), stejně si myslím, že na to vyspání to stačí.

pokud by někdo měl nějaký dotaz, může volat nebo poslat SMS na 0604/743881. (ale dneska jsem si mobil nechal doma, takže až po 16:00hod)
podívejte se na www.lamino.cz. Stojí to za to. Vyrábějí spojlery dle přání zákazníka. Každý auto originál. Přivezete si obrázek nebo skicu a podle toho to vyroběj. Mluvil jsem s nima. Přední, zadní nárazníky včetně spojlerů a lišty pod prahy stojej asi 12000,- Kč.
Super a pak, že to nejde. Je tam parádně. Kotel Horník je na vzdálené straně rybníka Sykovec. Z hotelu k vodě je asi 50m. V okolí jsou ještě asi 4 hotely a asi 3 restaurace. Je tam taky kemp pro ty co mají rádi stanování. Dá se tam jet za Žďáru nad Sázevou (směr Sněžné nebo Fryšava) a Nového Města na Moravě (okolo nemocnice směr Tři Studně nebo hotel Fis). Vemte s sebou drahé polovičky a pokud máte, tak i děti. U hotelu je velký travnatý plac, místo pro táborák, volejbalové hřiště, venkovní restaurece,... Fakt Super.
oleowr1
Tak jsem tam volal. Ptal jsem se zda by byli schopni ubytovat 19.-20.8.2000 cca.20 lidí (více se nás asi nesejde). Ubytování je buď za 250Kč+polopenze nebo 350Kč+polopenze. Já pojedu na 100%, Renda slíbil taky. Hromadné objednávání asi nemá moc smysl, takže se můžeme domluvit tak, že zavolám ještě paní recepční, aby přijímala Vaše telefonické objednávky na ubytování pod heslem třeba FORD SIERRA. Pokud by se někdo nevlezl, je v blízkosti údajne ještě penzión, ostatně mám zkušenosti i se spaním ve své sirce. Ještě jednou kontakt: Hotel Horník (Tři Studně). tel.0616/619234. Jinak na Web umístím do rubriky Akce podrobnosti. Pokud se někdo přihlásíte dejte vědět.
Místo na sraz je skvělé, je to uprostřed (skoro) republiky, na takzvané střeše Evropy. Rozvodí Labe a Dunaje. Krásné prostředí. Auto na parkovišti před zahrádkou hospůdky. Tak to má být. Nicméně je to termín kdy jsem ausgerechnet na dovce (jižní Čechy). PTD Jinak bych dojel na 100%
Mate tady tekdo Sierru Cosworth?
Kontakt na Hotel Horník (Tři Studně).

0616/619234. Cena ubytování 250,- + 90,-(polopenze) nebo 250,- + 150,- (polopenze). Pokud to bude o víkendu 19.-20.8.2000, počítejte se mnou na 100%. Renda
oleowr1
Jestli máš kontakt na to rekreační zařízení u Ždáru nad Sázavou a mají volno 19.-20.8., tak už není možné, že by se nedomluvilo aspoň 5 lidí, kteří mají zájem. Koukal jsem do InfoMapy, z Prahy a z Č. Budějovic je to do Ždáru cca. 160km, ze z Plzně 260km, z Brna 80km a z Ostravy 220km.
Nemas na ne prosimte nejaky telefon?

Pripadne adresu nebo spusob jak se tam dostanu.

Dik
Jeste je takovy maly ve Psarech. Cca 5 Km od Jesenice u Prahy smerem do Jiloveho. Vedou to dva kluci a zdaj se mi docela rozumny. ( Slustice to jsou grazlove ).
haha, crowbare, zase si se ozval a uz prudis ...
nojo ford je holt mord s tim nic nenadelas.
Tak vcera slysim, ze muj vyfuk zacina vyluzovat nejake divne hlucnejsi zvuky - pod autem to videt neni, tak jedu na rampu (rampa delana na skodovky, takze jedno kolo dre v jedne stope, druhe skoro prepadava ven z rampy (no kdybych tam nemel 205/55 x 15, tak se tam mozna dostanu lepe) - diagnoza = praskly vyfuk za druhym tlumicem = da se normalne spravit, ale co jsem videl jineho mi vyrazilo dech!!! Levy zadni podbeh kousek pred mistem, kde se opira pruzina perovani je to praskly a je tam skoro dira, cely to zesileni je zrezly. Kdyz jsem byl pod autem naposledy (cca 1 rok), tak tam nebylo nic! Ted se mi jeste nekde vyrve cely kolo ven a dojezdil jsem. Je to tam super nepristupny, protoze je tam trubka zadni napravy, pak se tam mota zadni leve rameno, no proste super, uz se tesim az se do toho s bratrem pustim ... Cela podlaha v cajku a tady v takovym blbym a jeste asi zesilenym mistem mi to popraska a schnije, to jsem fakt nevidel. Na druhe strane je to netknuty, tak to by me zajimalo, jak se to stalo ...
Dobrý vrakoviště je v Kolovratech u Prahy. Znovu ho teď otevřely. Před týdnem jsem tam kupoval novej přední nárazník s místem pro mlhovky. Cena 2500,- Kč (ještě zabalenej), telefon 0602/767515. Nemáte někdo mlhovky do nárazníku na Sierru????? Moc je potřebuju. Vymyslete něco s tím srazem, budu rád, ale dejte vědět dopředu, co takhle někde na Moravě u Ždáru nad Sázavou. Je tam jedno pěkný rekreační zařízení na Třech Studních, fakt super (koupání a mnoho chat). Třeba 19. nebo 20.8.2000.
oleowr1
Klidne to muze byt u Prahy, ja to mam do Prahy sice necelych 400km, ale uz jsem psal, ze prijedu kamkoli v republice.
Nevite nekdo nahodou o nejakym levnym super vrakovisti na Sirky ?? Slustice se mi zdaji dost drahy, kdyby bylo neco v okoli Praha-zapad. Jestli nekdo vite tak napiste.. dikes
Jo .. ja bych taky nebyl proti bejt to nekde bliz .. treba nekde u Prahy .. spousta super mist, co vy nato ??
Na mě je to Brno daleko i z toho Kolína. To je 170 kiláků, něco se najede tam, takže celkem tak 400km při spotřebě kolem 8 na sto, to jéééé - skoro litr jenom na benzínu. (To si radši koupim křídlo 😃)
Se srazem to vidim blede, protoze tenhle vikend jedu na Bohemku a v srpnu na Barumku, a urcite nebudu mit prachy ject do Brna na sraz (a taky musim byt chvili doma), skoda. Skoda, kdybych byl milionar, tak jedu hned (misto prace bych byl doma a pak jel na sraz).
Zdar Daline, jak ty to vidíš se srazem? Jinak já bych jel z Kolína a jeden otáčkoměr bych moh přivýzt...
To se divim, protoze muj prvni otackomer fungoval bezvadne, pak zacal zlobit vzdycky rano po startu nebezel a za chvilicku se vyhoupl a ukazoval. Pak to bylo cim dal tim horsi, za jizdy prestaval fungovat, pak se zase vyhoupl zpatky, az jednoho dne umrel dokonale. Ale pomohla mi vymena kus za kus a ted ukazuje dobre. Ten prvni se mi zdal taky, ze ukazuje nejak malo, motor pomalu v max. tockach a na otackomeru 3500 ot./min, tenhle "novy" uz beha i skoro do cerveneho.
Ahoj panove. Docetl jsem se neco o srazu tak bych byl pro , jsem sice v Praze ale klidne bych nekam dojel. Chtel bych se jeste zeptat. Cetl jsem tu o porblemech s otackomery tak mam taky jeden. Mam Sierra 2.0i DOHC (r.v.89) a mam takovy problem ze mi vynechava. Primo v otackomeru to neni (sousel jsem jiny) a ve Fordu mi rekli ze je vse OK. Zjistil jsem ze je to zavisli na teplote (nejaky studenak). Kdyz je horko (v aute nad 40stupnu) tak bezi hned, jinak naskoci az po delsi dobe jizdy). Nevim co stim. Taky mi rikali ze je to u Sierry normalni a at se nato vykaslu ale kdyz uz tam je tak bych chtel aby bezel. Poradte mi prosim. Nejsem profi mechanik ale mozna ze bych neco zvladnul. Dekuji vam vsem. Ahoj sirkar.
oleowr1
Výborně, pánové takže se to chce domluvit. Jelikož jsem z východního rohu republiky přizpůsobím se a přijedu kamkoli. Tedy možné termíny jsou 12.8., 19.8., 26.8. Navrhněte něco konkrétního a já to dám na Web ráno jsem dovršil 100 návštěvníků. ([odkaz]
Nemyslel jsem to tak, ze uz letos nebudu mit cas. Jenom prave tuto sobotu mam plno. Navic zena jede pryc, takze casu by bylo hafo.. 😄 Na sraz to chce ale alespon pet aut, aby to bylo o necem. Kdyby jste se domluvili ctyri na miste a terminu tak kdykoliv se pridam jako ten patej a prijedu kamkoliv a kdykoliv ( krome 2.-6.8.2000 star.pcnet.cz). PTD
oleowr1
Nemam schema zapojeni od Scorpia, ale je-li to podobne jak na Sierrach (3 draty do otackomeru)tak mezi dvema draty (nevim kteryma) bys mel namerit pri zapnutem zapalovani stejnosm. napeti cca. 12V a po nastartovani, by se na tretim drate mel objevit nejaky stridavy signal od civky (resp. od ridici jednotky). Pro 4 valec 50Hz=3000ot/min, 100Hz=6000ot/min. Pro V6 je to 50Hz=2000ot/min., 100Hz=4000ot/min., 150Hz=6000ot/min. atd. Pokud tam napeti jsou je chyba na otackomeru, jinak hledej chybu ve vedeni nebo konektorech. Servisni manmualy a schemata najdes v PDF formatu na: [odkaz]
Poradil by mi nekdo nejpravdepodobnejsi pricinu

nefunkcnosti otackomeru. Ten se vicemene potaci nekde u nuly naprosto podivnym zpusobem.

Znamej co se mi o auto stara, rekl ze je to u Fordu normalni a ze se na to mam vykaslat.

Nejsem zadnej zkusenej automechanik, ale spojit dva draty by sem snad zvladnul. Ford Scorpio 2.9 EFi Ghia 4x4 r.v. 1989. Dik za rady.
oleowr1
Vyborne, ale ted mas na mem WEBu neaktualni snimek palubovky, nevadi. Stejne se divim, ze do DOHC montovali hodiny misto otackomeru, otackomer mam i v 1,8TD CLX 9/92 a v nemeckem prospektu z 1990 je uvaden jako standardni vybava u vsech modelu, t.j 1,6i, 1,8TD, 2,0i, 2,0iDOHC a 2,9i. V tom katalogu je jen zminka o Cosworthu (odkaz na "nejblizsiho" dealera), ale treba 1,8i tam taky neni, prestoze se vyrabela s motorem R6A, mozna ze se nedodavala na nemecky trh.
Dik za info.

Uz mi to chodi. Jinak ta tlumivka je ten cerny bazmek hnedka u civky na zelenym drate. Nemit ty schemata zapojeni, tak nevim...

Pripadne detaily rad sdelim, je to prace na hodinku.

BTW: Taky jsem dodelal stelovani podsvetleni desky, ale to uz byla trivka.
2.3EFi motor je US motor.

EFi technologie v dobe taunusu a cortin jeste neexistovala.
oleowr1
Chtěl bych aby sraz byl, ale jsi zatím jediný, kdo by měl vážný zájem 15.7.2000 na Brněnské přehradě, nebo to je jedno kde a kdy, ale je potřeba se domluvit. Ozve se ještě někdo?! Jak už jsem psal dříve, přijedu!!! Jen je třeba upřesnit kde přesně (třeba u nějaké známé hospody, kempu apod. Brněnskou přehradu neznám)a v kolik hodin. Pokud se ozvete dám to do rubriky Akce na web: [odkaz]
oleowr1
Analogový otáčkoměr je voltmetr nebo ampérmetr ocejchovaný v ot/min, který má uvnitř elektronický převodník převádějící frekvenci z cívky na napětí nebo proud. Suppressor je tlumivka, slouží pro odfiltrování napěťových š***k z cívky. Měla by to být nějaká malá cívečka příp. transformátorek. Signál z cívky jde na pin 11 konektoru pod palubkou (t.j. frekvence). Dalo by se vysledovat třeba osciloskopem, ale to chce vybavení. Pro začátek bys měl mezi piny 12 a 7 naměřit nějaké stabilizované napětí, nejspíš 12V, ale může být i méně, ale méně než 5V určitě ne. Tímto napětím je napájen otáčkoměr.
Dneska jsem se přihlásil a hned vidím sraz. Prosím potvrďte jestli se bude konat. Sháním doplňka RS na Sierru 2,0i DOHC, r.v. 90, pětidvířko. Pokud o něčem víte, budu velmi rád
Mam ve svy Sierrce CL (2.0i DOHC) na palubce misto otackomeru hodiny a chci tam dat otackomer. Kdyz ho jenom zapojim do konektory misto hodin tak nechodi. Na el.schematu jsem objevil, ze jde z electronic ignition module signal do civky a zaroven do pinu 11 konektoru na palubce. Akorat ve schematu je neco co se jmenuje suppressor, akorat jsem nikde nenasel co dela (na schematu ma cislo 153). Mam ho ve svym aute, nebo tam vubec neni vyvod z ridici jednotky?

Signal pro hodiny je na pinu 17.

Nekdo tady psal, ze predelaval CL na GHIU...
oleowr1
PTD nemůže, škoda, ale pokud by měl ještě někdo náhodou zájem rád přijedu 15.7. na Brněnskou přehradu, možná že by to pořád stálo za to. Jinak mám všechny víkendy v červenci i srpnu volné, jsem z Karviné a není pro mně problém zajet kamkoli. Na příští rok je škoda to odkládat, ono vždycky se najde někdo komu něco důležitého vleze.
Omlouvam se, ale i kdyz jsem tento termin navrhl ja, tak mi do toho vlezly zavody, takze tento datum je passe. Na druhou stranu bych nerad tahal vsechny do Brna, klidne prijedu se podivat nekam jinam. Navrhuji dat do placu, mista od kud kdo pojedete a najit stredni komromis. Nahradni datum nenavrhuji, protoze jak se divam do diare, muselo by to byt az pristi rok 😄 takze to proste zlomim a prizpusobim se. Jinak se vylozene tesim a jsem presvedceny, ze to bude dobra akce. PTD
oleowr1
Pánové, nějak to utichlo ohledně srazu, poslední zmínky byly o sobotě 15.7. na Brněnské přehradě. Jsem připraven přijet, snad i s digitálním foťákem. Přijede vůbec někdo?! Hlavně to chce určit čas a přesné místo, Brněnskou přehradu bohužel neznám a nikdy jsem tam nebyl.
oleowr1
Včera jsem na vrakáči objevil zajímavý kousek, bohužel již dezolátním stavu, nezjistil jsem ani ročník. Byl to třídveřák, boční okénko dělené tak jak u americké verze Merkur. Na zadní kapotě už chyběl spojler (dvojkřídlo), ale byl tam štítek XR4Ti. Motor měl na krytu ventilů napsáno 2,3EFi. Zadní brzdy bubny. Nevíte co je to za motor 2,3EFi? Pochází asi ještě z Taunus/Cortina. Data k benzinovým 2,3l mi chybí i ve webu.
Nevíte někdo o Sirce v kombíku v rozumnym stavu v ceně tak asi do 50.000,- ? Klidně i starší model, ale v rozumnym stavu. Jeden příbuznej jí shání a já teda s ním. Kdybyste měli tip nebo se chtěli zbavit svýho skvělýho auta, dejte vědět - Praha + okolí.
oleowr1
Díky za obrázky, super!!! Nemám moc času v tom teď vrtat, ale určitě je použiju, dneska jsem akorád přidal jeden "framík". Nějak mi blbne proxy v práci ani jsem Ti nemohl odepsat a přes víkend jsem pryč. Od pondělka budu zase pracovat na WEBu. Chce to upravit i tabulku motorů, doplnit značení ...

Který r.v. je ten Tvůj kousek? Já mám 9/92 a mám jiné knoflíky na vyhřívání zadního okna a mlhovky. Jinak mám doma náhradní "digitálky". Myslím, že by Ti tam pásly.

Richard
Parada, beru domu digifotak a du oblejsknout svoji Sierrku. Stranka je zatim fakt v plenkach, trochu neprehledna. Trochu frames a toolbar...?
oleowr1
Tak jsem se pokusil sehnat k Sierrám nějaká data, obrázky a umístit na web😒br />
([odkaz]

Zatím je to v plenkách, dneska jsem to tam hodil, má to jistě spoustu mezer a nedostatků. Pokud budete mít cokoliv zajímavého (obrázky, techn. data, odkazy apod.) napište, pošlete mailem.

Díky
Ony se na ty stitky pisi pouze prvni dve pismena, takze to asi ma byt R6A. Ja jsem pak nasel, ze je to 1.8i CVH pouzivany od 3/92. Ma nejake zmeny vuci staremu R2A pro snizeni spotreby apd.

Jinak ma dle literatury 64kW/5200 a 145Nm/3000.

Ten tocak je slusnej...
oleowr1
R6 je každopádně nějaká verze 1.8l CVH, není to motor z Mondea? Většinou se používalo tříznakového označení, prvního písmeno u Fordů rozlišovalo objem J-1.3l, L-1.6l, R-1.8l, N-2.0l, Y-2.3l, druhý znak označoval model, třetí znak byl podle přípravy směsi, stupně komprese, katalyzátoru, ale přesný klíč neznám. Nemusí to být u všech ročníků a modelů podmínkou. Nejvíce mně zaráží, že v roce 1992 byl vyroben 1,8l model. Od 1990 se podle mých informací sériově (aspoň pro Německo) vyráběly 1.8l jen TD a až do konce výroby se od 1990 montovaly do Sierry jen 1.6l, 1.8TD, 2.0l, 2.0l DOHC, 2.9l a 2.0l Cossworth. Ale v katalozích není nikdy všechno, já mám taky 1.8TD s oxidačním katalyzátorem a prý to byly verze pro Holandsko a taxíky kvůli přísnějším emisním limitům.
Popište jaké máte zkušenosti. Zajímá mě el. stahování oken a posilovač řízení.
nebo nějakej bastl - znáš to. já jsem u sirky taky předělával komplet celý auto z CL na GHIA.

většina věcí byla ghia,ale bylo vidět,že to bylo CL - všechno se předělat nedá.
Tak jsem vcera zkouknul sousedovu Sirku.

Nevite nekdo, co znamena kod motoru R6? Ma to byt 1.8i kolem 6/92 a motor vypada vizualne jako CVH, ale ten byl podle katalogu R6A a tohle ma na stitku napsano R6. Jinak je tohle auto stejne zvlastni. Je to CLX, ale ma kotoucovky na vsech kolech, jinou kaplicku, masku jako modely RS, rucni brzdu v tunylku, ale zase tu starou prevodovku se zpateckou vedle jednicky.

Pry to byl nejaky kousek, co vozili po vystavach...
Já je tam měl taky!I s tim klíčem.
Cau Fordaci! Ty ubytky oleje mohou byt opravdu (mimo jine) gufery na ventilech. Ja mam na Favoritu))))) zavodni hlavu bez gufer a zere to olej (5W40) jak blbe..motor je novy)))
Vím, že tady je téma na Sierry,ale středový panel v autě máte a je taky od forda. Dík za rady. A teď k mému problému.

Sehnal jsem si konečně středový panel do mé fiesty (r.v. 90), ale tím mi nastal jiný problém. Jak ho přidělat, aby držel. A dobře držel. Koukal jsem, že ten panel má šrouby u topení dole uprostřed, ale tam je to v pohodě, ale dále jsou šrouby u řadící páky. A tam mi to není jasný. To znamená udělat díru do tunelu a dát tam samozářezný šrouby ? Jak to máte uchycený vy ?
Já koupil sirku r.v. 91 a ty příčky tam byli. Myslím, že tam musí být v originále, protože na jejich posunování je originální klíč Ford (se třemi výstupky - něco jak na pojistný šroub na hliníkáče).
oleowr1
Na několika sirkách kombíkách, ale i v prospektech Ford Sierra (rok 1990) jsem si všimnul, že kombík měl mezi hagusama dvě příčky. Nevíte někdo, jestli ty příčky byly součástí hagusů, nebo se dokupovaly. Já je tam nemám a tak jsem si musel koupit takové šílené příčky, zamykací a stály přes tisícovku.
Jsem rád že se tady neustále diskutuje,trochu mě běhal mráz po zádech a to když jsem pročítal starší příspěvky,zejména to téma kmitání volantu,které je pro mě aktuální.No ale více mě děsily jiné problémy.Hlavně s motorem.Ale jak už to bývá,každej jsme jinej,i ty auta.No a myslím si že se ona ta trocha péče vyplatí.(taky bych se raději staral o nové).Zatim si myslím že jsem udělal dobře,dokud nebudu muset koupit originální ND,a stejně mi to baví stále něco "opravovat" nebo lépe - zlepšovat.Na předchozí 106Peugeotu jsem jen vyměnil vejfuk!(hrůza).Apropo:je léto,ať nám to jezdí ,všechny zdraví Váš čtenář Ivan "Rogalo"
To je optimální. Ruční ovládání. Na 2,3D je náhon větráku řemenem id kliky a přez tepelnou spojku. Je teplo, spojka sepne...PTD
Já na ty dvě sahary mám ruční ovládání na přístrojovce. Nejsou tam originální (ani chladič), mám to z dvoulitru a nikdo nemohl najít dráty na zapojení, tak to ovládám ručně.
oleowr1
Teplota u těchto aut není asi problém, jen v zácpě a na dálnici, jinak mám ručku uprostřed. Ani nevím jestli se mi roztočí větráky, jsou tam dva, mají asi nezávislé spouštění, ale nepodařilo se mi najít čidlo. Když k nim dám natvrdo 12V tak se roztočí. U benziňáků stačí zůstat stát se spuštěným teplým motorem na volnoběh tak 10min, teplota leze rychle nahoru a ventilátor se roztočí, na dieslu se teplota moc nezvedá a musel bych "vrčet" možná hodinu. Zdá se mi ale, že je moc velký tlak v chladící soustavě. Mám nahoře prasklou vyrovnávací nádržku a voda mi z ní vždycky tak za měsíc až dva vyvaří. Potřeboval bych asi sehnat novou, lepit se to nedá.
Mě taky teplota moc neleze. Většinou je i pod bílým pásmem. Pak však při delší jízdě po městě nebo v zácpě po dálnici z ničeho nic skokem vyskočí až k hranici červeného pásma a pěkně tak vyděsí. Že by blbé čidlo teploty.
Teplota nikam moc výrazně neleze ani při jízdě do velkého kopce ani s dvěma rogalama na střeše!Ještě jsem ji ani na tu půlku nedostal.(nová vodní pumpa,?.je tam)A na ty tlaky se chystam.
S těma stálýma náplněma to taky není jan tak. Stálá náplň je stálá jen tak prvních sedm let. Pak to chce skutečně vyměnit. Olej stojí prd a výměněné je to za deset minut s odsávačkou. Pak se o tom nemusí vést tolik řečí. (Myslíte že mám vyměněnou náplň? 😄 za "b" je správně 😄 PTD
Dík za info, nechal sem se zblbnout magazínem Jízda: "Majitelé Sierr někdy úplně zapomenou na pravidelnou výměnu oleje v diferenciálu.A tak dochází k tomu, že se rozvodovka definitivně poškodí."
Náplně jsou tam stálý a chce to jen kontrolovat stav.
Mám takovej dotaz ohledně olejový náplně v manuální převodovce a v diferáku. Jsou tam stálý náplně, nebo se mění? Předpokládám, že nezáleží na typu motoru. Jinak teda 2.0i DOHC...Dík za radu.
Hlavně to chce aby byl v motoru olej. Je skutečně potřeba to furt kontrolovat. Pokud možno nechonit motor když mu leze teplota nahoru. Pokud je ručka uprostřed pole Normal, můžeš tomu dát plnej kotel. Jinak s tím nejsou problémy. Pro kliod na duši si nech přeměřit tlaky a předvstřik. Pokud tlaky budou alespoň trochu ok, tak ok. PTD
Děkuji až teď alespoň za pár informací.

Řemen již vyměněný mám,a jinak další věci okolo motoru cca 20000,-!(bývalý majitel)

PS:dál budu pozorně číst.
oleowr1
Hlavně si nech vyměnit rozvodový řemen, nespoléhej na to jak vypadá, hodně lidí už na to doplatilo. Jinak k Sierrám existuje knížka "Jak na to" (myslím že od vydavatelství KOPP), ale o dieselech se tam skoro nic nedozvíš. Jinak Ti přeji hodně km bez závad, ono ten 1,8TD se u Fordu moc nepoved (neplatí už snad o nové generaci Mondeo a Focus).
Na 2,3D by to podle mne neslo, tam jsou velky konicka bazmegy, ale jinak proc ne, je to jen guma. Na druhou stranu, jestli stoji dva bloky do 1500,- Kč, tak bych se bastlenim nezalamoval. Jinak k te klepajici se predni naprave pri brzdeni, to jsme tady probirali drive a docela do podrobna. Jen jsem premyslel ohledne srazu, ze v lete a v sobotu budou vsechna parkoviste na prehrade plna, ale to je detail, nejak to vymyslim. Stale ale plati, ze pokud ma nekdo lepsi napad, sem s tim. V Brne se da udelat okruzni jizda kolem prehrady, zajet na hrad Veveri atd... PTD
Ne, pod motor. Slysel jsem o tom taky (i o tom, ze musi byt dva na sobe), ale jeste jsem to v praxi nevidel.
Jsem nový majitel,mam již najeto "1300"km.Scháním jakékoliv informace o motoru i podvozku.Nepohrdl bych nějakou servisní knížkou.Nemáte někdo doma zbytečnou?

Závada😜ři brždění se třese volant!průchodka vyměněna,brzdy skoro nové???????Předem dík.
oleowr1
To datum neni spatne, je to sobota a kazdy ma dost casu se prizpusobit, myslim, ze by to slo. Jsem sice z Karvine, ale do Brna to je kousek, vlastne stejne daleko jak z Prahy, jenom trosku horsi cesty nez se clovek dostane do Lipnika.
Kam silenbloky? Na predni nspravu? PTD
Slysel jsem, ze na Sirku je mozne pouzit silenbloky ze skodovky (dva na sebe). Mate s tim nekdo zkusenost? Mam se do toho pustit nebo radeji investovat do originalu? Jedna se o 1.8 TD.
Myslím, že ten sraz na brněnské přehradě bude optimální.
Benzinaky maji dobre reseny zdvojeny klinak na altec. Naftak ma jen jeden. Je to podle mne dano tim, ze kdyz u benzinaku praskne jeden, tak se da jet na druhej. U naftaku to neni bez altecu tak kriticke. Jinak na 2,3D mam klinaky 3-4. Jeden na vyvevu, alternator a na vrtuli chlazeni. Pokud ma nekdo i posilovac tak ctvrtej je na pumpu posilovace. Celkem husto. Jinak s tim srazem dejte vedet jak to vidite. Klidne prijedu i do Prahy nebo nekam jinam...PTD
Mam sice "jenom" 2.0i EFi, menil jsem klinaky nedavno (mam dva vedle sebe) a jsem v klidu a pohode. Ty stary (motorcraft) byly uz znacne popraskane a roztrepane a piskaly (vzdycky jsem je striknul konkorem!!!, a tak tyden nepiskaly). Ted mam novy a je to v pohode.
115.000km? To je docela blbý, viď? Motor ještě v záběhu...😃) Ty řemeny by to asi chtělo buď origoš, nebo to jít koupit sám. Takhle nevíš, co ti kdo koupí...
Ja mam jenom 115 000.

Jinak ten puvodni je Motorcraft a kdyz jsem ho tam dal zpatky, tak to zase slape.

Ten novej je nejaky nemecky druhovyrobce, nechal jsem si ho koupit od znamyho serviska, ale je to spis karosar...
Motor šlapal, né otec. 😃)
Kolik máš s timhle motorem nalítáno? Já na tom mám 170.000km, tak mě zajímá, kolik ještě dá. (Otec s tim samym motorem přes 300.000km a šlapal dobře)...S tim klíňákem netušim. Kupoval si originál?
Vymenil jsem klinovy remen na svym 2.0iDOHC a ten novej zacal ted silene piskat a klouzat. Asi se trochu natahnul, protoze napinak je uz na doraz.

Napada vas neco?

Uvazuju o tom dat na napinak vetsi kladku...

BTW: 2 dni jsem kolem toho skakal, protoze to neslo nastartovat. Pak jsem zjistil, ze tata pri vymene gumy na dvore bacil do otresovyho vypinace palivovyho cerpadla, ktery je pod rezervou...
Rozhodne jdu do toho. Jedna Sierra mi uz skoncila na Ukraine (Ghia 2,0 EFi 1985) ale druhou jeste mam. Sraz kdykoliv a kdekoliv. Jsem z Brna, kolega citam z Olomouce a tak dejte vedet ostatni od kud at domluvime optimalni misto setkani. Osobne navrhuji brnenskou prehradu. Je tam parkoviste, moznost koupani, vodni sporty, obzerstveni a pod. Pokud mate nekdo jiny navrh sem s tim. Navrhuji termin 15. Cervence. Ocekavam "pozmenovaci navrhy" PTD
oleowr1
Taky bych byl pro si trošku společně zanadávat, vyměnit si zkušenosti apod.
Už aby to bylo. Už se můžu bez výčitek přidat (4. dv. 2.0i DOHC)...Ale nikdo nečekejte vzhled Coswortha, zatim 😃)
Po delší době opět otevírám otázku srazu sierristů. Mohli bychom něco podobného udělat v létě.
U kufraku je lampicka taky v kufru. Tam se ale zapina jen kdyz zapnes jakykoliv svetla a je tam privod od zadniho svetla. Alespon u mojeho auta. Jinak to chce hodit oko do el.schematu jestli kombik ma spinac... PTD
oleowr1
Pánové, kde je spínač osvětlení kufru u kombíků?Kufr mi vůbec nesvítil tak jsem dal na lampičku natvrdo kostru (+ tam je přiveden). Asi by měl fungovat nějaký spínač, podobně jako u ost. dveří?!
Doufám, že mě nezatratíte s touto prosbou o radu. Chtěl bych odhlučnit interiér v mé Fiestě 1.1 r.v. 90 od motoru, který je v tomto autě někdy (zvláště při vysokých otáčkách) dost slyšet. Nutností bude obložení kapoty, ale nahoře je sání. nebude to vadit ?
Pořád se mě se.... elektrika na mojí sirce

1,8 benzín 1985 Laser,skouším se v tom vyznat,

ale když není schéma jde to hrozně pomalu.Jestli

ho někdo máte rád bych ho měl taky.Dík.
Pokud vim, tak na teto kontrolce se sbihaji tri cidla: cidlo od rucni brzdy, cidlo hladiny brzdove kapaliny v nadrzce nad hlavnim brzdovym valcem a pripadne cidlo od trlousty brzdoveho oblozeni. Na me Sierre neni, ale u vsech aut co jsem mel to tam bylo... PTD
Nevíte, čím to může být, když mi svítí pořád kontrolka brzdy, i když nebrzdím. Může to být sjetým obložením (některé modely mají signalizaci na destičkách)?
oleowr1
Hlavně, když se rychle rozjíždím z křižovatky a roztočím jedničku nad 4000ot/min projevuje silné drnčení či rezonance v pedálu plynu. Je to v případě, že plyn nemám na podlaze, ale snažím se přidávat podle otáček. Pokud dupnu až na podlahu tak se to neprojeví a při větší zátěži taky ne. Čerpadlo tam mám Lucas, nekouří a nežere.

Se startováním mám problémy akorát při teplotách okolo nuly. Když je velký mráz (mám vyzkoušeno tak do -20) nažhavím plný plyn a chytne bez problémů. Když je nad nulou nažhavím a startuju bez plynu. Kolem nuly to bez plynu musím víc protočit a z plynem to zase zakouří.
oleowr1
2,3D stejně jako všechny 4válcové Sierry mají pořadí válců 1342. Sací i výfukový ventil se seřizuje na vůli 0,3-0,35mm.

U 1,8TD sací 0,35+-0,05mm, výfuk 0,50+-0,05mm, ale seřizuje se to blbě pomocí podložek, doma bych to asi neudělal.
Nevíte někdo na jakou vůli se seřizují ventyly na Sierru 2.3D r.1987 ? Ještě bych potřeboval znát pořadí válců. Předem dík za radu.
Jak rikam nastaveni cerpadla me stalo 600, ale podle mne nenastavili nic nez mnozstvi paliva . Na predsvstrik ani nesahli (mam staticky 8stupnu.

Co se tyka dilu Lucas, zalezi co je treba, ale je to temer nejdrazzsi znacka. Je ale pravda, ze neco se dela jen v originale a pak Lucas. PTD
To PT😱 můžeš mi dát do pošty radas@centrum.cz kontakt na tebe (mobil, tel), rád bych s pokecal.
Jak už jsem dříve psal, tak mi to po výměně rozvodů nechce moc jet. Nechce to točit nad 3 tis., při startu je tam bílý kouř, hůř to startuje a má to těžkopádný chod. Myslím, že tou výměnou rozvodu rozhodili nastavení předvstřiku a čerpadla. V tom Sabi jsem kdysi byl a udělali na mě dobrý dojem, že tomu rozumí. Tady mě zlákalo to výhradní zastoupení pro Lucas a tudíž vidina levnější dílů. Kolik tam může stát nastavení čerpadla.
Vybavene to maji, meri tam i emise. Zalezi co po nich budes chtit za praci. Nakrkli me tam kdyz jsem prijel na emise. Vzali si 500 a vyhodili me, ze to nevyhovuje. Tak jsem jim to tam nechal, at s tim udelaji neco, aby to vyhovovalo. Vymenili vstriky a rekli ze to zase nevyhovuje. To uz jim ale bylo blby si rict o dalsich 500 za emise. Pak utahli vstrikovaci cerpadlo ta 700, za 500 udelali emise a pry to vyhovuje. Tak nevim Reference obecne na ne mam od te doby spatne a jezdim do kurimi na Sabidiesel a spokojenost. PTD
Ta firma T.A.D. Praha, s.r.o. má sídlo v Brně, tam co je ten servis, o kterém asi píšeš (AUTO ZMV, s.r.o., teď už bez toho V). Mimochodem ten servis je podílníkem i v tom T.A.D., který je výhradní distributor Delphi Diesel System. Neznáš ty majitele (Zdeněk Svoboda, Miroslav Černý)? Jak to tam mají vybavené a umí něco spravit nebo to jen fušují?
TAD neznám, ale na uvedene adrese sedi servis na dieselove motory obecne. Prestal jsem tam ale jezdit, protoze uz byli za vodou a stouplo jim to tak do hlavy, ze zacali odvadet spatnou praci. Jestli se ale pretransformovali na autorizovany sercis nebo jestli to prodali prazakum, to uz nevim. Co potrebujes obecne? PTD
Tak si polisum mel rict "Samozrejme uz to sundavam" vzit flexu a fik 😊)
Zná někdo z vás firmu T.A.D Praha, resp. její brněnskou pobočku v Brně Bosonohách, Křivánky 12. Mělo by to být autorizovaný servis Delphi Diesel Systems (Lucas, CAV, Rotodiesel). Máte s nimi nějaké zkušenosti.
Dnes jsem si byl koupit novy termostat a olejovy filtr. Termostat mi otviral na 110 st. Celsia. PTD
Jo to je presne ono. Pri zastavovani ( resp. pri

vymacknuti spojky pri dojezdu ) se otacky jakoby nemohou srovnat a nekdy ( kdyz je studenej motor )

to klesne tak az to chcipne ( kdyz jedes do zatacky a proti tobe kamion -> fajnovej pocit !!! ). Po uklidneni cca 4 vteriny uz volnobeh drzi v pohode tak jak ma. Ten potenciometr na skrtici klapce jsem vyndal a promeroval, ale nic blbyho jsem na nem nezjistil. Jak mam testnout ten volnobeh ??? Dik.
To jsou pitomci, vždyť sundávací koule je povinná až od určité roku po novelizaci vyhlášky (tuším 94)
oleowr1
Včera mě zastavili policajti a nezdálo se jim moje závěsné zařízení. V osvědčení mám napsáno "Závěsné zařízení ISO 50, hmotnost nebrzděnéh👋brzděného přívěsu 500/1050kg" a jim se nelíbilo, že nemá sundávací kouli. To závěsné zařízení tam je originál FORD od výroby, v.č. sedí v čekém i německém TP. Nevíte někdo náhodou něco o normě ISO50?
Můžu se tě zeptat,jestli ti take nahodou pri teplém motoru při zastavení chvilku nehoupou otáčky?Za pár vteřin se to srovna.Mohl by to dělat elektromotor,co řídí volnoběh a sitič.
Diky za radu.

Vcera jsem se byl zeptat u BeNI fordu. Potenciometr maj, ale chtej za nej 3.600,- coz

je nehorazne. Normalne bych to mozna koupil, ale

vcera jsem prezul na letni gumy a penezence mi zustalo kilo na pivo. Ty ceny jsou nehorazne.

To jsme s Nemeckem ve valecnem stavu ????? 😃)
Viděl jsem to na vlastní oči v provedení Saphire na 16" kolech v ghia výbavě, ročník 93. Pěkná kára.
Myslím si to samé, že nadrbali pozici čerpadla. Říkali mi, že spravili co se dalo na motoru a do čerpadel nedělají.
Mám z toho o čem píšeš pocit, že tam špatně dali čerpadlo - špatně nastavený předvstřik. Možná by stačilo čerpadlem trochu pootočit (metodou pokusů a omylů) a uvidíš. Než by ses do toho ale pustil, poznač si výchozí pozici čerpadla. Když to pomůže, budeš vědět, do kterého servisu už nemáš chodit.
Zase mi u desticek Ferrodo upadlo oblozeni od podlozky. Tak tam mam zase puvodni Textary, mirne jete. Prezul jsem na leto. Nevite jestli se delala Sierra v kombiku s motorem 2,9i ze Scorpia a jeste s pohonem 4x4? KOlega mi tvrdi ze jich asi 4000 ks udelali a ja zase jsem o nicem takovem neslyąel. Nevite nekdo jak to teda je? Pry to mely byt posledni modely s kulatou kaplickou budiku. PTD
Před měsícem se mi potkala 1,8 TD a po opravě rozvodů to nechce jet. Je to jak přidušené, nechce to točit víc jak 3 tis. ot. a má to těžkopádný chod, navíc i horší starty což před poruchou nebylo. Je to možné, že když dávali řemeny k rozvodům, tak to mělo nějaký vliv na čerpadlo.
oleowr1
Nebylo to čídlem, ale jenom rozpojeným konektorem. Studené to potom hůř startovalo a kouřilo bílý dým. Asi to má nějakou souvislost s dávkováním nafty. Mám, jak uz jsem psal, 1,8TD s katalyzátorem. Do cerpadla tam jdou taky nejaké dráty, nejaká krabicka snímá na tlak za turbem ...

Ještě jsem bohužel neviděl v sieře 1,8TD bez katalyzátoru (jenom benzíny a 2,3D).

Olej tam teď mám nejaký OMV 10W40 (s filtrem cca.1300Kč). Výměna stačí po 10.000km.
Měl jsem podobný problém u Scorpia 2,9i a stačilo skutečně vyměnit potenciometr škrtící klapky a bylo po problému. Co byl trochu problém, tak ho sehnat.
Mel jsem podobnej problem jeste s tim, ze mi motor sel jakoby na tri valce (u tebe asi na pet) a strasne to kourilo cerne. A fakt stacilo vymenit potenciometr na skrtici klapce na sani k motoru (mam motor 2.0i EFi). Sehnal jsem jetej za tri stovky (potenciometr).
Mam zajimavy problem u motoru 2,9 Efi.

Pri pridani plynu ( z volnobehu ( ten je OK ))

poklesnou otacky a az po chvili to zacne normalne

tocit. ( jako by se to pridusilo ). Je to docela

neprijemny protoze pri poklesu se nechce posilovaci rizeni moc posilovat. ( Nekolikrat

to dokonce chciplo. ) a pri jizde to neprijemne

cukne. Moji opravari se tim nechteji zaobirat

a k Charouzovy se mi s tim nechce. Prej je to

nejaky cidlo na sani. Nevite co s tim ???

Neznate nejakyho levnyho profika, kterej by to

diagnostikoval ??? ( Praha ) Lamda sondy jsou O.K.

Model 2.9 Efi 89 ( scorpio 4x4 ).

Dik za rady. Rom .
muzes blize popsat to umisteni a uchyceni pruzneho uchytu vyfuku? Jsem pro kazde snizeni vibraci, takze to taky udelam...Thx
Co dáváš do 1,8 TD za olej? Teď je dobrá akce u Elitu (VAT 5W-40 + filtr + práce) za 1.000.
Ten ukazatel to je čídlem teploty. Taky mě to visí skoro pořád dole v bílém pásmu, ale nijak mě to nerozhází. Pokud jde do tuhého, tak to skočí do půlky.
oleowr1
Měls pravdu, tyčka řízení a navíc vymlácené pouzdro hřídele volantu, silentbloky, manžety. Navíc jsem potřeboval vyměnit olej, řemen od alternátoru už sotva držel. Celkem to s prací vyšlo na 4.200,-. Teď je to podstatně lepší.

Kdybych měl garáž tak si spoustu věcí udělám levněji sám, ale na sídlišti před barákem mám špatné zkušenosti. Jednou jsem měnil filtry a ty potvory zlodějské mi z kufru ukradly pár klíčů a kombinačky. Navíc to nejde nechat rozdělané.

Dneska ráno mi přestal fungovat ukazatel teploty, po zapnutí klíčku se sice ručka pohne, ale zůstává pořád na začátku bílého políčka. Budu muset na to odpoledne kouknout.
To volné kolo, to ti můžu říct přesně. Při přezouvání jsem to také s hrůzou zjistil v pneuservisu. Kolo mělo velkou vůli a s volantem to přitom ani nehlo. Byla to spojovačka, u Elitu cca 350 Kč. Plus dalších 250 Kč za laserovou geometrii.
oleowr1
Na mé 1,8TD (1992) vydržel starý výfuk do loňska t.j. 7let, děravý byl jenom poslední tlumič, ale pro jistotu jsem si ho nechal vyměnit celý, stál asi 6.000Kč. Největší sranda byla v tom, že ho museli přivézt až z Holandska, protože moje Sierra má katalyzátor a normálně ho prý ještě neměly. Včera jsem přezul na letní, doufám, že už moc nenasněží. Zjistil jsem, že levé přední kolo je nějak podezřele volné, navíc mi volant špatně drží v nejvyšší poloze, jsem zvědav co to bude stát...
Vsechno spatne. Sam jsem po dlouhem lezeni na vrakovistich dospel k jedinemu reseni: kriticka mista na vyfukovem potrubi nahradit vyfukovymi trubkami z moskvice, Stena 2mm. Po tomto zasahu jsem jiz spokojen. Jinak novy vyfuk vydrzi asi dva roky do prvniho upadeni u Sierry, takze vrakace jsou v podstate o nicem, snad jen zachovale tlumice se daji pouzit. Byl to nejlevnejsi Bosal. Hodne pomuze pruzny clen hned za sberne potrubi umistit. Original to tam neni, ale da se tam doladit a vyrazne to utlumi vybrace a tim upadavani vyfuku. PTD
Shod´ to do Macochy
nevite o nejakem zachovalem vyfuku (stredni cast), treba z vrakoviste na sev. nebo jiz. morave? (Na novy nejsou finance... 😒 ) Stacily by jen trubky....
Tak mi to spravili, ale pořád to nechce jet. To, že to nestartovalo bylo tím, že neměli na výměnu jeden žhavič. Horší je, že to netáhne. Do 2,5-3 tis. otáček je to celkem živé, ale přes 3 tisíce se tomu nechce, jakoby tam nešla nafta. Když se přidá naplno, tak nemá vliv. Je možné, že je to čerpadlem?
Presne tak, ja ho jenom sundaval z vraku a zasral jsem se nejvic, kdyz jsem to sundaval u prevodovky - super nanos na tej gume, co to tam cely kryje, a nez jsem dostal grif na to, vyhackovat to s ty paky co ovlada spojku. Ale jinak to bylo dobry (lepsi nez vyndavat a nandavat prevodovku - to jsem si fakt uzil).
Ahoj kluci,tak jsem včera vyměnil tyčky řízení a řeknu vám,že je to ůplně jiná jízda,akorát nemůžu za žvýho boha udělat geometrii,pořád mě to táhne doleva.Pravá tyčka řízení měla v čepu tak půl cm

vůli.To auto si dělalo co chtělo a o brždění ani nemluvě.Jedna ta tyčka mě vyšlana 290Kč!!!Už je to zase moje stará dobrá Fordka.
Mel jsem driv R5 1,7i a tam byl puvodne automat. Po Bouracce se to predelalo na Manual a vrtla se dira do kastle na spojkove lanko. V tom miste se to prodiralo kazdych 20000,- Km. Jinak u Sierry se mi to prodrelo take v miste pruchodu karoserii. Vymenit si to clovek zvladne sam, ale zasere se u toho jak jetel. PTD
Ja jsem koupil noname lanko za 400. Tak koukam, ze by nebylo spatny to lanko vozit nahradni. Myslel jsem si, ze to byla velka nahoda, ze to ruplo...
oleowr1
Lanko od spojky mi prasklo vloni, při výjezdu z Olomouce na Lipník n. Bečvou. Zastavil jsem u pumpy, pěšky se vrátil k Ford Janiš, je to kousek. Mechanici už končili (byl pátek odpoledne) a tak jsem v prodejně koupil aspoň lanko, stálo okolo 1.000Kč. Protože jsem byl v kvádru a nechtěl jsem se špinit nechal zavolali mi aspoň žlutého anděla, přijel a vyměnil (další dvě stovky). Není to žádný levný špás....
Mne se to same stalo asi 20m pred garazi.. 😄 A to jsem dojizdel z trasy asi 200 km.
Byl jsem s kolegou ve Slusovicich a po ceste zpet do Brna nam ve Slavkove prasklo spojkove lanko. Jel jsem ze Slavkova do Brna az pred firmu na ctyrku. Diky naftovemu motoru jsme to v pohode zvladli. Je pravda, ze jsme nemuseli nikde stavet. Vymena lanka probehla a uz to zase frci. PTD
Zpočátku jsem používal holadnský VAT SynGold 5W-40, kdysi stál 175 litr. Teď stojí cca 230 litr (síť ELIT). Je to vlastně stáčený Valvoline. Pak jsem přešel na Valvoline 0W30 (u jedné benzinky stál neuvěřitelných 200 Kč). Už ho nemají, tak přejdu zase na VAT. V akci Partner Elit mají do konce dubna výměnu včetně práce a filtru za 1000.
Oprava turba stojí podle toho, jak je vylágrované od cca 5 do 15 tis. Čím dřív to necháš spravit, tím menší škoda. Mě to stálo 15 tis. (to vlastně zůstal původní jen futrál). To, že to tlačí olej kolem příruby není moc fajn. Hadice u sání nesmí být mastná.
Mechanik ňák na mě teďko kašle a věnuje se trochu jinejm autům, ale turbo je vyměněno a otáčky stoupaj pořád, ale s tímhle druhým turbem už to jde chcípnout klíčkem, takže výměna tomu prospěla, ještě teda vyměním čerpadlo a nemá už bejt kde žádná jiná chyba. To jsem vopravdu koupil hajtru!!! Na tom šmejdu není funkční snad vůbec nic. Naštěstí jsem teďko koupil celej potkanej motor se vším všudy, tak mám z čeho čerpat díly. Jinak co se týká výměn oleje, myslím že polosyntetiku tam klidně můžeš nechat 10.000km, já osobně jsem dřív dával minerální olej a ten měnil cca maximálně do 10tis, ale teďko střídám polosyntetiku se syntetikou a nechám ji klidně 12 tis. ve svým BMW524TD - jak mi to časově vyjde. Někdy taky auto ujede i 4.000km tejdně tak to kolikrát neuhlídám.
oleowr1
S tím turbem jsi mě teda pěkně vyděsil. Kolik stojí generálka turba? Trošku mastnou přívodní hadici vzduchu mám, ale spíš se mi tlačí olej kolem příruby, kterou se vrací výfukové plyny zpátky do sání. Je to tak od doby co jsem to koupil, tj. kolem 20.000km se starým motorem, z novým skoro stejně. Otáčky mi to jednu dobu zvyšovalo studené, ale motor šel klíčkem vypnout a pak šel normálně. Olej mezi výměnami taky nedolívám a ubude max. 0,5l. Jinak měním olej a filtr zhruba každých 7.500-8.000km. Je to vůbec třeba, nebo stačí každých 10.000km? Mechanik mi doporučuje spíš kratší výměnu, hlavně TD-čkům to jenom prospěje. Horší je to s peněženkou, dává mi tam polosyntetiku Valvoline 10W40.
Tak jsem měl asi půlhodinový rozhovor s někým s Rema Turbo a dověděl jsem se spoustu informací ohledně "náhlého zvýšení otáček". Jsou tam velmi ochotní a fakt umí. Pokusím se to sepsat, tak jak jsem si to rychle poznačil. Takže náhlé zvýšení otáček může mít tři základní příčiny😒br />
1)nejčastěji k tomu dochází za vlkého nebo deštivého počasí při vyšších stálých rychlostech na dálnici. Proudu vzduchu do filtru je kladen vlhkem větší odpor a tak to jde cestou nejmenšího odporu a nasaje to vzduch od motoru s částicemi oleje (čím je motor vyběhanější, tím větší pravděpodobnost). Olejové páry pak začnou hořet a prudce zvýší otáčky.

2)pokud teče dost oleje od motoru ("přepadem" k turbu) tak turbo mimo olejové páry saje i nečistoty od filtru (vždy není 100 % filtrace). Pokud by tam nebyl olej, tak špína jednoduše proletí turbem a nic se neděje. Tak ale s olejem vytvoří mazlavou ***. Když pak dojde k zastavení auta a stačí i jeden den, tak tato *** steče z lopatek dolů a lopatky tak budou nevyvážené (normálně na tisíciny gramu). Co pak následuje je jasné. Vlivem nevyvážení dochází postupně k zvětšení vůle v ložiskách a časem k vydření nebo rozhození. Turbo pak nětěsní a pouští olej. Jestli je turbo OK je jednoduché zjistit. Stačí odpojit tu silnou hadici sání vzduchu od filru a strčit do jejího konce (u turba) prst. pokud je od oleje, tak je to turbem a je to špatný.

3) další možností je čerpadlo. Pokud auto nemá dobrý výkon a je to přidušené (jakoby to jelo stále na nižší kvalt), tak to může být korektorem na vstřikovacím čerpadle. Korektor normálně funguje tak, že při startu z ekologických důvodů, i když držíte plný plyn, tak v jeho krajní polohe ubere 28 % paliva. Je to jen při startu. Pak jakmile turbo dává cca 0,6 atmosfér, tak povolí. Časem však dochází k tomu, že se vedení korektoru oválně vydře a korektor pak zůstane v krajní poloze. Otřesy za jízdy se pak skokem uvolní, prudce se zvýší dávka paliva a motor se přetočí.

Takže pokud to sám zhrnu tak všechno souvisí se vším.
Ještě podotýkám, že tam má turbo, které má po velké generálce (až na futrál nové) v Rema Strakonice (bývalý borci z ČZ) najeto 15 tis. km.
Jak jsem již dříve psal, tak se mi to potkalo a měl jsem před tím také to zvýšení otáček, kdy motor nešel vypnout. Teď to je již spravené (byl tam prasklý rozvoďák, vačka, zámek na vačce (snad to správně pojmenovávám - ten úchyt ve tvaru U) a zohlý ventil. Takže přebroušení hlavy, ventilů, nové těsnění, řemen, ventil a žhaviče. Celkem 9 tis. Mimo to dva žhaviče byli úplně upálené. Nevím, jestli jsem mechanikovi dobře rozumněl, ale snad to bylo od toho žraní oleje a vysokých otáček, které ten rozvoďák pak nevydržel. Možná má pak souvislost to, že kolem obtokové hadice u turba to nějak netěsnilo a byla od šmíru.
Jestli chceš,já ti to vymením za 2L benzíňáka

ročník 91.Zase jsem někde u těch zlodějů natankoval vodu.Neustále mi to lítá do otáček a ůplně do minima,až to chcípne.Musím tam šoupnout trošku lihu.Taky ji pošlu do světa,ale nemůžu si ztěžovat,službu udělala.
Tak mě postihla další tragédie. Včera auto celej den u mechanika spokojeně poblafávalo na volnoběh a čekalo na vyzvednutí ode mě, ale právě co jsem přijel a otevřeli jsme kapotu, najednou to začlo samo od sebe jít do otáček zničeho nic a strašnej bílej dým z vejfuku. Diagnoza jasná - špatný turbo, prochází jím olej skrz, asi už vyčvachtaný, proto tak snadno propustilo olej, když byla uskříplá hadice při prvním spuštění. A jak se to prohřálo, tak už propouští olej pořád. Je to pěkně nepříjemný, protože se to nedá nijak chcípnout, zase jsme to zadusili na sání. Tak mám opravdu velkou radost, tyhlety turba nejsou jak všichni víme nic levného!!! Že jsou tyhle motory hodně špatný jsem věděl, ale že až tak moc, to mě vopravdu překvapilo. Už se moc těším na okamžik, až tohle auto převedu na inspektorátě na někoho jiného.
Tak drzim palec, at to jezdi... 😄
To, že se mi nahromadil olej v turbu vznilo tím, že jsme uskřípli odtokovou hadici tlakového oleje a už to jelo... Pak ji stačilo narovnat a posunout a snad už to bude dobrý, dneska jsme to ještě nestartovali, mechanik mi seřizuje vůle ventilů - samý podložky a podložky, spousta ztracenýho času, to bude drahý. Jinak generálka spočívala ve výměně dvou upálenejch pístů, nové pístní kroužky (Goetze kroužky), nový ojniční ložiska a ložiska na klikovce, ložisko v klikovce na mrkev převodovky, nový gufera na klice, výměna dvou ojnic a pístních čepů, který byly vymletý a samozřejmě nový těsnění pod hlavu. Pak seřízení a zabroušení ventilů, pár jinejch drobností kolem a mám to se vším všudy za 20.000Kč a to je cena jenom pro mě, specielně nízká. Ale pozor, zatím to nejezdí, tak jsem zvědavej...
Jak spatne jste to pripojili? Co si mam pod tim predstavit? Na kolik te prisla ta generalka?... at vim, na co se mam pripravit.. 😐
Možnost prapříčiny náhlého zvednutí otáček vidím ještě v něčem úplně jiném. Včera jsem totiž poprvé nastartoval po velké generálce svojí Sierru a stalo se mi něco podobného. Prvních pár minut se jenom lehce převalovala na volnoběh a najednou začly stoupat otáčky. A vypnout klíčkem to nešlo, rychle jsem to teda zadusil tím, že jsem dlaní ucpal vzduchové sání a zadusil ji. Bylo to tím, že jsme špatně připojili tlakovou olejovou hadici k turbu a nějak se to natlakovalo a olej si našel cestičku skrz turbo a roztočilo se to na olej!!! Krásnej způsob jak zlikvidovat motor, když se nevylágruje otáčkama, vylágruje se až dojde olej. Hadice jsme upravili a zatím to vypadá dobře. Ještě to nechám pár hodin zabíhat na volnoběh a uvidíme...
Pokud to budeš chtít probrat, tak brnkni na 0602/783946
Právě ten zvuk se mi poslední dobou nelíbil. Je to těžké popsat. Chod motoru byl hlučnější. Někdy se mi zdálo, že něco zvonilo.

Chtělo by to ten tvůj motor slyšet. Příznaky však byly následující: motor nešel vytočit. Pokud se na to šlapalo, tak se to skoro nijak neprojevilo ve zrychlení. Mluvím o vyšších otáčkách, cca od 100 km. Přes 120 to šlo dost těžko, ale občas měl motor chvilky, kdy v pohodě točil ke 150. Při pojíždění ve městě se to zdálo v pohodě.
Jo znam to tam. A projevoval se ten motor pred tim nejak? Me pri 3000 ot. zacina vydahat vrcivy zvuk... Po aplikaci Nulonu se to dost zlepsilo, ale stejne tam je slyset... 😒
S tou vymenou oleje to zase neni tak horky. Samozrejme za davam novy olejovy filtr po cca 15000km a s nim zaroveň proplachnu motor. jen to nedelam po 8000km ale az po 15000km protoze motor dostava prubezne novy olej. Vyjde mi to tak dvakrat za rok. Z jara a pred zimou. Mesicne najezdim 2500-3500km jak to vyjde. PTD
Spojka to je proti rozvodům maličkost.
Me zas u Sierry 2.0 benzin r.v.82 se srala spojka nova lamela tam vydrzela asi 15kkm pak z ni vylitaly pruziny - vymenil jsem ji a sla holka do sveta. Pravda ale na dovolenou me v lete dovezla spolehlive (Chorvatsko - 2,5kkm)
Za normálního provozu. Pokud to znáš, tak před Olomoucí ve směru od Prostějově na vrcholu toho kopce před Benzinou. Valil jsem to dost ostře do kopce, předjížděl nějaká auta a ve 130 se najednou prudce zvedli otáčky a motor nešel zastavit. A už jsem věděl, že se potkaly.
No to je teda radost.. 😒 To se ti stalo za normalniho provozu? Vidim, ze me problemy se zhavenim jsou prkotina...
Čau kluci,tak jsem včera vyndal ten zámek,myslel jsem si buhví,jak to není složitý mechanismus a ono kulový,2 táhla a vevnitř 2 packy 1 na kliku a druhá na venkovní zámek + pružina a lanko od vnitřní kliky.Ta jedna packa je nějaká vyčvachtaná a volná,jesli se tam něco ulomilo nebo co a zaráží se o jeden výstupek.Prostě žádná věda.Koupím ho na vrakáči,hlavně že vím,co nesmí ten novej dělat.

Jsem spokojenej,doufám,že to klapne.
Tak jsem to dotahl do v servisu a vypadá to, že se opět potkali ventily, přestože je rozvoďák v pohodě. Údajně to přeskočilo na zubech. Nejhorší je, že je to stejná závada po 35 tkm.
No,nedá se nic dělat,budu muset snížit kubaturu.

Mám jí rád holku,ale nedá se svítit,za chvíli by

mě sežrala.Půjde do světa,jen co vyměním ten zámek.Akorát mě štve,že budu muset v MotorCafé přejít do Pažouta.(PEUGEOT)
Jak to v týhle zemi dopadne?!!! Jsem teda naftař, ale myslím, že to vyjde nastejno. Benzínaři to maj stejně lepší - vždycky byli zvyklí jezdit za draho. Já jsem ale byl zvyklej kupovat naftu pod rukou za 10Kč/l, ale kdeže loňské sněhy jsou!!! Všechno vyschlo. Hold si musim zvyknout platit 2,5 krát víc, a bude hůř.
Jo a jeste jsem zapomel, ze to neni k smichu, ale k placi !!! Sakra, takovejch penez za ten zatracenej benzin.
To mi povidej, vcera jsem tam nalil za 4 stovky a rafika se mi zastavila na 15 l, a to je hodne malo z 60 l nadrze. Po meste s tim ujedu tak 100 km.
Jen tak bokem,pro zasmání,i když je to spíš k pláči.

Dneska to vypadá na doplňkovou půjčku,jedu tankovat .😲((
Ty zamky, to je fakt problem... Mam jeden prebytecny starsi mechanismus (spolujezdec) Myslim, ze je to typ pred rokem 1990 ??? Na moji Sirku nepasuje(1990) - blba koupe... Uvazuji, ze si necham "namontovat" dalkove ovladani. To snad vyjde levneji, nez nasledne problemy s klici...

Mam stejne problemy, jak uz se tu psalo drive: u spolujezdce klicem otevrit je pohoda(ale zase mi praskla pruzina v mechanismu), u ridice se uz musi "umet". Jinak to mazu a mazu a mazu a oteviram dvere s preciznosti hodinare... 😃))
Nevite, jak je to s pojistkou pro zhavici svicky? Kde ji mam hledat? diky
Tak dosti olejů,mám ještě jeden problém,

nejak se mi rozhašil poslední fungující zámek a to právě u řidiče.Sehnal jsem jiny z Escorta,bavíme se o mechanismu zavírání dveří.

Tvrdí mi,že je to stejný,mě přijde podle tvaru,že úplně ne,protože jsem neobjevil ústí na bovden od

vnitřní kliky a nebo je to nějak jinak řešený.

Nebudu to dělat hektický a zeptám se,jestli někdo nevíte,zda je ten zámek nahraditelný zámkem z

Escorta z přibližně stejnýho roku výroby.
Tvůj příspěvek, kde píšeš o dolévání oleje a že výměnama se nezabýváš bych čekal od kohokoliv, ale ne od tebe. Z příspěvků jsem tě považoval za celkem zkušeného znalce. Dolévání oleje bez výměn považuji za barbarství. Myslim, že čas od času by to zasloužilo tu výměnu, hlavně u diesela. Když kupuješ olej za 0,0 nic nebo tak podobně, tak bych se fakt za tvoji Sirku přimlouval, aby ses praštil přes kapsu a dopřál jí novej olejovej filtr, kterej už musí bejt pěkně zacpanej sajrajtem. Investice cca 180 Kč a když píšeš že nemáš čas ani náladu investovat, tak bys asi neměl náladu na výměnu motoru.
Díky,kouknu se po tom.Nejde ani tak o spotrebu,

jen malinko snížit hluk.
Mam dobre zkusenosti s vyrobkem NULON. Muzes si vybrat ze tri druhu (novy, stredne a hodne opotrebovany motor). Stoji to asi 350 Kc na 5 l oleje. Davam to tam pri kazde vymene oleje...
2,3d Mi basti asi 1l na 1000km, t.j. jeden litr na plnou nádrľ. Olej mi tece kolem snury u setrvaku. Na rozdelani ale nemam cas ani penize. Olej kupuju od kamose mechanika, co vysetri. Je to nejlepsi mineralni mogul co delaji. Vzhledem k tomu ze ho jen dolejvám, ani nevím kdy jsem ho naposled měnil. Prostě jen dolejvám... 😄 PTD
Tak to si me potěšil,zase az tak často to kontrolovat a dolejvat nemusim.Ještě se zeptám,

nemáte nekdo zkušenost ted s tím novým Lubrifilmem?Stoji to asi 300kc a je to v plechovce

od dámskeho deodorantu.Hlavně jsou dva. Červeny a

ještě nějaký.Chci to tam šoupnout,aby se mi trošku ztišil motor.Jinak samozřejmě privítám dobrou radu, co je lepši(neriskuju ale Slick).Po tom udajně lítají i ojnice z auta,když to maámoc najeto a tlaky se neuměrně zvýšej.
Nevim sice, co je normalni, ale s tou spotrebou oleje jsem na tom asi jeste hure. Od vymeny k vymene - cca 8.000 km, tam v klidu naleju 4l kanystr oleje. Prej to delaji gufera na voditkach ventilu - uz jsem to chtel udelat, ale zatim nebyl cas (no a penize taky ne). Ale kdyz jsem to koupil, tak si myslim, ze mi to zralo olej trosku vic a ted se mi zda jako by se to zlepsilo. Sice jsem tam asi pred rokem nalil nejakej STP pripravek, ale tim to asi neni. Moje hypoteza, myslim si, ze kdyz tam naliju olej novej, tak se ztraci rychleji, nez olej, kterej je treba pred vymenou. Mam taky 2.0i/74 kW
Chci se zeptat kluci,zjistil jsem,ze mi to zacina zrat olej.To neni nic tak nenormalniho myslim,ale

dolejvam tak na´3-4 tis. 1 litr.Nemate nekdo predstavu,kolik je tak obycejna spotreba ?Mam najeto asi 170tis.A je to 2L benzin.Zda se mi,ze je to horsi a horsi.
Někdy se mi to stane na 2,3D. Především při běhu na volnoběh právě nastartartovaného motoru. Najednou to vyjede tak do 3500 ot a nereaguje na sešlápnutí plynu. Pomůře motor vypnout, na brnknutí nahodit a už je to ok. Jinak nevím čím by to tak od oka mohlo být..,PTD
Potřeboval bych poradit. Včera se mi stala závada na motoru. Při rychlosti asi 130 najednou se prudce zvýšily otáčky, plyn nešel ubrat, jedině vypnout motor. Kdysi se mi něco takového stalo a byl to přetržený rozvodový řemen. Teď je řemen OK. Motor jde protočit, ale nenaskočí a po protočení je slyšet šustivý (těžko popsat) zvuk. Před závadou to obdobně zlobilo při startu a vypadalo to na starter (zuby).
Ta predni naprava je u fordu Sierra a Scorpio velky problem.Nemaji to moc technicky vyreseno.Ja osobne menil cela ramena kazdych padesat tisic/vcetne tycek,tlumicu,kulaku atd../,protoze byla uplne hyn.A to mam predposledni model Scorpia na kterem by se predpokladalo,ze uz budou vychytane mouchy.Je to vsak jediny problem tohoto typu,jinak absolutne nemam vyhrad.
Ten kulák byl OK, jen jsem ho preventivně vyměnil. Za 360,- v ELITu (RTS) to zase nebyla taková pálka. Ta spojovačka stála stejně. Ten volant není ve středu skoro pokaľdé. ®ádné udělátko tam na volant nemají a vľdy to jeden mechanik drľí rukama (asi vľdy neudrľí).
Taky mám asi rok volant nahlej po serizeni geometrie do jedny strany. Sakra proc to ti servisaci nepohlidaj, to snad neni tolik prace navic ne?
Kulák vydržel 30.000km? To je nějak málo, se mi zdá. Od kterýho výrobce byl ten čep, ať se nenachytáme na nízkou cenu a odpovídající kvalitu. Jinak to, že to někam táhne nemusí být jen geometrií. Taky bych cvičně zkusil prohodit přední kola a zkontroloval brzdiče, jestli se některej nepřidírá.
Prirovnal bych to k oblibene vete doktoru: Neni dobry kulovy cep, je jen spatne vyzkouseny...Zacinam mit ten pocit ze tomu tak je. Kdyz jsem vyndal levy spodni cep s ramenem, tak mel vuli neuveritelne 4mm. Proste tam lital jak kulicka v dirce. To uz ale mlatil pri jizde fest. Pri geometrii dava muj servisak mezi volant a sedak udelatko, ktere zajisti, ze volant je po serizeni v rovne poloze. PTD
Taky jsem měl problémy pře dovolenou na horách s nápravou. Při výměně kol zjistili velkou vuli levého kola. Byla to levá spojovačka. Preventivně jsem vyměnil i levý kulák, i když měl najetý 30 tkm jak pravý a ten byl ok. Seřídili mi geometrii, ale ok to není. Volat neseřídili na střed - detail, horší je, že to při brždění táhne doprava.
ne tak docela,stačí to zvednout na zdviži,něčím podložit kolo a spustit malinko zdviž,aby kolo bylo podložený a ty jsi mohl s montpákou vlést pod auto.Pak ji šoupneš pod ten čep o něco zapřeš

a máš to jasný.Někdy je ale lepší to nezjišťovat,

může to být velice drastický pohled.Už jsem to taky zkoušel a to jsem se zaříkával,že vživotě pod auto nevlezu.
Tak jsem vymenil cela spodni ramena se apodnima cepama, tycku rizeni c sepem pravou, silentbloky a teprve potom se to zacalo chovat mravne. Na geometrii jsem ale zjistil ze i leva tycka ma volny cep, takze pujde i ta. Problem je v tom, ze aby clovek skutecne zjistil jestli je cem vykvedlany, tak ho musi cely vyndat ven. A pak se vidi. PTD
Jednalo se mi o to - použít píst z 1,😁, protoře těchto motorů je mnohem a mnohem víc, s tím, že by byl eventuelně rozdíl pouze v pístním čepu, kterej je u TD zřejmě mohutnější. Obrávěč kovů by mi tam protáhnul do pístu větší díru na turbodieslovej čep. Ale všechno je už zažehnáno, sehnal jsem písty, který jsem potřeboval a doufám, že ještě tento týden dám vědět, jak to bude vrčet.
Z hlavy nevím, ale budou mít takové, jaké ti je dovezou z brusírny 😄 (na vloľkování se vyprdni, zhorąuje to přenos tepla) PTD
Nevíte náhodou někdo z hlavy jaké mají vrtání tyto dva motory?
Myslíš, že potřebuju nové písty? Už mnoho motorů jsem jen nově překroužkoval a jezdí vesele už hodně a hodně kilometrů dál. Ale tady mám problém s tím, že 2 písty jsou upálený kvůli špatnejm vstřikům, z toho jeden na nevyhnutelnou výměnu. Kupovat nový písty - pouze v krajní nouzi, není to totiž zrovna záležitost drobnejch mincí z peněženky a ojeté písty se snad někde najdou. Klikovka doufám bude na přebroušení.
Písty musíą dát tak jak tak nové, zkus www.hnmotor.cz, nerad dělám někomu reklamu, ale minimálně ti poradí co ajak budeą potřebovat...PTD
Nezbyly vám po opravách vašich Sier náhodou nějaké díly od motoru 1,8TD. Potřeboval bych minimálně 2 písty a klikovku. Možno celý polomotor. Tak neváhejte s nabídkou, v garáži vám leží zbytečně někde v rohu zapomenutejch pár peněz skrytejch v odloženém kovu. E-mail na mě: daniel.zak@mediadir.cz.
Je to tak. Ja jsem koupil na Sierru cele nove rizeni i s tyckama. Az se jedna vymlatila (cep), chtel jsem koupit jen novou tycku. Ta uz se ale nenedala samotna sehnat. Ford mezitim zjistil ze system na mem novejsim rizeni ma bezpecnostni muchu a basta (zarazil jejich vyrobu i vsem neznackovym vyrobcum). Tak jsem tam dal stare rizeni do ktereho jsem koupil jen inkriminovanou tyčku rizeni a hotovo... PTD
To PTD.

Víš,já měl přd tim Renolta 21 v Dieselu.Když se mi

tam tenkrát rozsipalo čerpadlo,ti "originální zmetci" tenkrát řekli,že ho musí nechat dovést

a že to bude stát cca.20 tis.No a pak mi tam jeden pan poradil,ať se na ně vykašlu a zajedu kousek za Prahu do nějaký díry a tam,že mi to dají dohromady.A taky že jo za 15 stovek jsem jezdil 3 roky,než jsem ho prodal.Takže asi takhle o značkových servisech.
Řekněme ľe mluvíme o značkovém servisu kde si účtují 900Kč za hodinu (znám i takové kde berou 1200,- za hodinu práce)diagnistika: 0,3hod výměna 0,3hod, oprava 1,0hod. a víą, ľe přinejhorąím zaplatíą tolik kolik si dopředu spočteą, jinak ale i já jezdím ke kamoąovi do garáľe a zatím jsme spravili vąechno...PTD
To sice ano,ale pouze v případě,že mluvime o značkovém servisu,kde si učtují 350Kč na hodinu.

Jinak je zde ten problém,že se budou pěkně trápit a nakonec to stejně na tu diagnostiku odvezou na počítač.Ovšem ty hodiny jim zaplatíš s tím,že jedna stojí 200Kč.
ABS musí fungovat vždy. Jinak seriozni servis funguje na zaklade tabulkovych casu, kde ma cas na diagnostiku zavady ABS a cas na vymenu vadneho dilu nebo opravu. PTD
Vážení, nesetkal se někdo z Vás se závadou ABS (rozvítí se kontrolka je nefunkčností) při venkovní teplotě nad 0C. Jakmile je pod nulou ABS pracuje tak jak má. V servise si s tím neví radu a když tak prý by nad tím by mohli strávit celý týden a to by pak byl účet. Sierra 2,0i r.1989.
Tak jsem o víkendu rozebral přední nápravu a zhrozil se. Levý čep spodním na rameni vůle 4mm. Na zabytí. Pravý jen o fous lepąí. Tak uľ vím, co to tam tak bouchalo. Tlumiče jsou taky na pokraji. Silenbloky vydrľely 100.000,- a jsou tak na půl. Takľe jsem do práce jel Ritmem mé ľeny a klekla baterie. Od benzinky jsem uľ neodjel. Takľe hned nová Varta 55Ah 1420,- . Černej den hned ze startu. Jinak Sierry skutečně nikdy neměly přední náhon mimo čtyřkolek a stejně tak Mondea neměly zadní náhon mimo..a dělaly se mondea 4x4? Jo dělaly......PTD
No já sem si taky myslel, že je to překlep, ale tam je to vyloženě napsaný, že následovník Sierry vyjel poprvé v březnu 93 ještě se zadním náhonem. Asi ten novinář byl úplně blbej. Anebo existoval prototyp Sierry II (III?), která opravdu tvarama byla cosi mezi Sierrou a Mondeem se zadním pohonem?
Je to blbost, ale na vlastní oči jsem v katalogu pro modelový rok 1993 viděl nákres a pojmenovávalo se to Ford Sierra II (nebo III) s předním náhonem a je to podobný mondeu. No a pak vyjelo Mondeo a ne Sierra new generation.
Byl to asi překlep. Básník chtěl asi říct, že předchůdce, zmiňovaná Sierra, měla ještě zadní náhon.... PTD
V hospodářskejch novinách v příloze auto-moto, kde byl test Mondea 2.5 V6 Ghia Combi, se objevilo, že první Mondea vyráběná na jaře 93 mají ještě zadní náhon. Osobně si myslím, že je to kravina, protože otec má Mondeo právě z této doby samozřejmě s náhonem na předek. Dokonce ještě před tím, než se Mondeo představilo, probíhaly (snad od roku 90) tiskem zprávy, že v roce 93 se představí Ford Sierra II s pohonem předních kol. Takže vás všechny prosím, jestliže máte nějaké informace o Mondeu se zadním náhonem, dejte sem vědět a vyvraťte mi, že je to blbost...
oleowr1
Schéma na 2,3D nebo 1,8TD se snad nikde nedá sehnat, navíc nemůžu zjistit nač je "krabička" na pravém předním podběhu před akumulátorem. Je na ní žluté kolečko, vede do ní hadička od ventilu za turbem a dráty. Když je motor nastartovaný tak to v ní, cvrčí jak v transformátoru, jakoby tam bylo vysoké napětí. Jinak mám combi TD 9/1992 (NL57281)s katalyzátorem a zpětným přepouštěním výfukových plynů do sání (prý to je verze pro Holandsko).
Tak jsem našel popisy k chyb. kódům řídící jednotky EEC-IV. Tady jsou [odkaz]

Ale přesto, kdyby jste někdo měl smysluplnější popis tak dejte vědět.
Nazdar kluci,tak jsem se zase zastavil po dlouhý době u Aralu a bral jsem do plných.Nemužu si pomoct,ale to auto prostě líp jede na ty jejich adytyvovaný ***,promiňte mi ten výraz.A opravdu jsem se na tu nádrž najel cca 700km a to jsem jí nešetřil.Je to teda dvpoulitr,ale na to popojíždění po dědinkách za studena je to myslím hodně dobrý asi 300 bylo na dálnici.Nemáte někdo zkušenost s tím Vpowerem od Shellu?
Ahoj Leosi, tak promin, ze tam nebylo nic na diesela, ja na to koukal jenom po rokach vyroby a ty tam jsou snad vsechny.
Diky Dalinovi za schemata...akorat tyhle byly jenom na benzinovy modely...nemate nahodou nekdo neco i na diesel?
Mám tu samou sierru a jezdím na bio druhý rok a zatím se nic nerozpustilo. 2. generace bio má jen 30 % metylesteru, tak se není čeho bát.
oleowr1
Včera jsem zkusil dotankovat nádrž (bylo v ní necelých asi 20l) bionaftou. Při normální jízdě jsem skoro nic nepoznal, ale když jsem potřeboval předjíždět, bylo to lenivější.

Nerozpouští bionafta moc palivové hadičky a těsnění? V Sierrách ještě určitě nejsou z fluorkaučuku.
Tak je to zaze čím dál horąí, dnes jsem myslel, ľe mi upadne kolo. Tupé vibrující silné nárazy, kov na kov, přez gumu, nebo tak nějak. Navíc jen v pravé zatáčce, na ne absolutně rovné silnici (na úplně rovném asfaltu ani »uk) a při rychlostech nad 90km/hod. V neděli na to hodím oko, ale nevím, nevím....PTD
A jak jsi to udelal na STK? 😄
oleowr1
Výměnu jsem já, ale mám šikovného mechanika. Mondeo 1,8TD (je to r.v.199😄 má téměř shodný blok jak Sierra. Je třeba přendat ze Sierry držáky a olejovou vanu (jiný tvar kvůli přední nápravě). Mondeo má vodní pumpu umístěnou v bloku, proto je nutno upravit kryt rozvodů, uříznout a navařit opačně výstupní trubku a vyrobit hadice k chladiči. Sací a výfukové potrubí včetně turba zůstalo původní ze Sierry, tedy bez mezichladiče. Naftové čerpadlo tam bylo chvilku z Mondea, ale nedělalo to dobrotu, nechtělo to chytat studené (u Sierry nejsou stejná čidla). Trysky jsou seřízené jako pro Sierru. Motor asi nemá plných 66kW, ale něco mezi 55-66, má to ale lepší průběh točivého momentu (u Mondea je asi jiná vačka), táhne to o poznání lépe v kopcích a žere o něco méně. Na emisích mi to bez problémů prošlo, ale úpravy jsou v podstatě "na černo". Při pohledu pod kapotu chybí na první pohled vodní pumpa a je jiný kryt ventilů.
Sierru 1,8 TD mám taky a tak bych rád viděl, jak jsi dokázal tam nacpat ten motor z mondea. Zvláště pak proto, že v Mondeu je uložen napříč oproti podélnému u Sierry a navíc je tam mezichladič (pro OV - to zvedá výkon o 15 k). Jak to prošlo na DI a STK. Máš to normálně zapsané nebo je to nějaká černota. Uvažoval jsem taky o tom, poté, co se mi potkali ventily a ten motor proklínal. Rád bych na toto téma pokecal (residents@centrum.cz).