Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Ahoj, nevíte kde bych zistil aktuální cenu svojeho auta (na internetu), která slouží jako základ pro výkup do autobazaru.

Dík
Saab
to SOLDA: já jsem kdysi dával auto na protiúčet a cenu mi stanovili tak, že se koukli na www.tipcars.cz za kolik se to moje auto prodává a odečetli od toho svou marži a to mi nabídli. Jinak na ocenění auta existuje software TaxE😜ert, můžeš si jeho demoverzi stáhnout a vyzkoušet. Je plně funkční na 12 spuštění, což by ti mělo stačit. Ten soft ukazuje výkupní i prodejní cenu a zohledňuje i nalítané km a výbavu apod. Stáhnout jde na [odkaz]
Ahoj, moc díky za adresu toho programu. Zrovna sem si ho stáhnul. Teď ještě musím přijít na to jak se s ním pracuje, ale to určitě vykoumám. Tak ještě jendnou moc DÍK 😄
Pokud ti stačí velmi orientační cena, můžeš zkusit www.eurotax.cz

Poplatek činí 3 Euro za jedno auto. Ale je potřeba si uvědomit, že výkupní cena konkrétního vozu je kromě značky/typu/modelu a stáří/průběhu dána zejména momentálním technickým stavem (v normálních zemích je auto, které bylo v minulosti havarováno za cca poloviční cenu než nebouraný kus), tzn. stav pneumatik, kol, tlumičů, zavěšení, stav motoru, převodovky, poničení interiéru nebo vady laku. Proto si myslím, že bude lepší se přímo obrátit na nějaký autobazar, který výkup provádí, než zbytečně platit za Eurotax.
Ahoj, Co se týče eurotaxu, tak v tabulkách, který se občas vyskytujou v časopisech, píšou že ta tabulková cena slouží jako základ pro výkup vozidla. Co si pod tím mám představit? Je ta zákl. výkupní cena za auto, který má nalítáno přes 200tis. km a má toho hodně za sebou nebo je ve stavu, který odpovídá jeho stáří to jest, že je docela OK.
Samozřejmě se používají opravné koeficienty zohledňující počet najetých km a aktuální stav.
IBS E😜ert a Eurotax jsou v CZ propojené. Problém jejich ceníků ojetých aut je v tom, že mají malý výběr provedení u jednotlivých modelů. V praxi je např. ve švýcarském ceníku 20 verzí Forda Mondeo, tak v českém jich je jen 5 verzí. (to byl hypotetický příklad). Tento stav trvá již minimálně 8 let a jak jsem se přesvědčil podle stažené demoverze, tak se to stále neřeší.