Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: MfD: V Nošovicích se bude vyrábět i velkoprostorová Kia

Korejský koncern Hyundai se rozhodl ve svém novém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábět i některé vozy sesterské značky Kia. Píše to Mladá fronta Dnes s odvoláním na zdroje z automobilky, informaci listu potvrdil i mluvčí firmy Petr Vaněk.
Zpět na článek
anonym
7. 3. 2008 01:23
Re: Bude to Kia Soul??
To je realna informace nebo jenom odhad? Kazdopadne at uz bude ze Ziliny nebo z Nosovic je to pro SR i CR zakazniky dobre.
anonym
6. 3. 2008 20:29
Re: Bude to Kia Soul??
Soul bude zo Ziliny :-)
anonym
6. 3. 2008 12:40
Re: Naprosté matení pojmů (Roomster)
Teda zase další znalec. Víš nestačí se kouknout jestli tom má kaoptu či ne. Třídy jsi vyjmenoval hezky, ale roomstra si špatně zařadil protože: nemá tuhou zadní nápravu jako užitkáče, má pousuvná jednotilivá sedadla jako MPV, a celou koncepcí je to osobní auto. Nejlíp vidět je to na užitkový verzi Roomstra, která je poměrně nepraktická, protože to auto koncepcí k užitkový nesměřuje. Zatímco Kangoo atd jsou užitkáče ze kterejch pak dělali os. verze. Svez se a ten rozdíl poznáš i ty.
anonym
6. 3. 2008 12:28
Re: Naprosté matení pojmů (Roomster)
Roomster a MPV? Ťažko. Škoda úredsa vyrába autá vždy na pomedzí tried, nikam ju nemožno zaradiť... ;-)
Roomster je také isté MPV ako bol napríklad Seat Inca, alebo je Opel Combo, alebo Renault Kangoo...
Za malé MPV možno považovať Fiat Idea, Opel Meriva, Hyundai Matrix, Nissan Note.
Kto si tu pletie opjmy a dojmy si ty. Škodováci by chceli mať z Roomstera malé MPV, ale to je len zbožné prianie.
anonym
6. 3. 2008 11:30
Re: Naprosté matení pojmů (Roomster)
trochu si ujednotte pojmy s dojmy: MPV jako segment, ktery se deli mezi dalsi tridy vozu jako A0, A, B nebo A, B, C atd. (podle kazdeho)...z toho vam vyjde, ze Roomster je jednoznacne MPV, zadne mikro jak se snazite sdelit, Kia Carens je pak o tridu vyse...nic ve zlem, ale mate pravdu, ze akorat matete ctenare;))
anonym
6. 3. 2008 11:07
Bude to Kia Soul??
A nebude to nahodou novy Soul? Casove by to odpovidalo uvedeni noveho Soulu na trh v Evrope. Preci nebudou vozit Soul z USA?? Ma nekdo nejake info?
neregistrovaný "Pavel_P"
6. 3. 2008 09:53
Naprosté matení pojmů (Roomster)
Roomster není špatné auto, od Škody celkem dobrý počin (určitě lepší než nová Fabia), ale řadit ho do kategorie MPV je silně mimo mísu. S hodně přimhouřeným okem by se snad dal nazvat MiniMPV (tedy výstižnější by bylo spíš mikro MPV). To je kategorie, kam vedle Roomsteru patří třeba Opel Agila nebo Toyota Yaris Verso apod.
O kategorii výš jsou 'nafouklá auta' (C-Max, Golf+, Picasso), pak teprve pak malá MPV jako(Zafira, Touran, Mazda 5, Grand Scénic nebo pro právě Kia Carens, zvažovaná pro Nošovice).
Jako MPV (plnohodnotné) lze označit např. S-Max a Galaxy, Sharan, Voyager, P805 apod.
Stejná kategorie to tedy opravdu není
;-\