Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

1459 komentářů

To globemaster: Diky za odpoved. Kdyz ty zadni pneu foukas na tech 2.9 az 3 a nejsi nalozeny, tak to asi pekne drnca, nebo ne?
To Jiří😡amozřejmě že to poskakuje,ale dá se to přežít.Tady taky platí známé něco za něco.
Ahoj Focusáci. Při nízkých teplotách ( 5st.C a méně ) mi ráno po nastartování píská motor v rozmezí otáček cca 900 - 2000. Nad 2000 otáček pískání okamžítě mizí. Pískání někdy zmizí po ujetí pár set metrů, jindy až po zahřátí motoru na provozní teplotu, někdy to trvá i déle. Po odstavení třeba i na delší dobu se po nastartování pískání neobjeví. Motor zřejmě musí pořádně prochladnout. Přisávám někde vzduch nebo mi naopak někudy utíká? Je možné, že to dělá nějaká napínaci kladka? Kde hledat závadu? Poraďte.
Focusaci, jakou mate realnou spotrebu u 1.6ky? Ceny klesaji a nez bude pro me koupe aktualni (2-3 mesice) je mozne ze se Focus dostane pod 200K, coz je pro mne jiz akceptovatelne...uz jsem zuzil vyber na Toyotu Carinu E, Mitsubishi Carisma, Seat Cordoba(99) vse v 1.6 kolem 97-98 roku ... cena u vsech kolem 180K.
u těch japonců bych si to rozhodně rozmyslel

ceny ND se s focusem nedají srovnat!!!
Zdravím všechny,jsem tady poprvé a je to dosti dobrý.Může mi někdo poradit s funkcemi alarmu u Focuse?Jedná se o alarm originál FORD.Podle manuálu se toho moc nedovím.Nevím např. zdali je blokován motor(startování)při alarmu.

Jaké zkušenosti s hustěním pneu 195/65 R15- dle návodu nebo výše?(verze 4 dv,1.6- Comfort)

Pro informaci spotřeba(smíšená) po 8000 km dle pal.poč. 7,4 l/100 km.

Zatím jedna reklamace s klimatizaci-zhasinání motoru při zmáčknutí spojky(údajně nedošlo k odpojení klimatiky a tím k přetížení motoru na volnoběh).Údajně provedeno seřízení spojky klimy.Nevíte,zdali je nutno vypouštět a znovu plnit "chladivo"?
alarm nemá na fci motoru vliv. Standartně je montován imobilizer, který je součástí PCM.

Vypouštět klimatizaci? Proč? Pokud chladí není potřeba kontrola systému.Vypouštění a napouštění je absolutní hloupost za peníze.
spatne jsem se asi vyjadril,v servisu mi tvrdili ze po serizeni spojky klimy mi znovu naplnili chladivem klimu.kladu si otazku zda-li ma serizeni spojky klimy vliv na napln- nebo mne tahali za "fusekli"?
klimatizace se dá "vypustit" a "napustit" záleží kolik media se musí doplnit.Prakticky po zvážení vypuštěného media se doplňuje 1 balení.
spojka se dá vyndat bez čerpadla.seřizuje se podložkama. Takže pokud nejsou v servisu líní klimu nemusí vypouštět.
moc diky za informaci,nevim jestli je to subjektivni pocit,ale zdalo se mi ze po zasahu v servisu (spojka klimy,rsp. nove plneni) uz se nevychladi tak rychle kabina auta.toto bude nutno vyzkouset asi az v letnim obdobi.
Nevis na kterych mistech je mozne najit VIN? Co se tyce te spotreby, tak jezdis spis delsi trate nebo vetsinou mesto?
vin je videt za sklem-prednim,myslim vlevo.spotreba je vice ve meste 60:40(mesto-dalnice), asi se 70% s klimou.

kolega ma 5dv 1,6 a jezdi cca za 6,5 l(bez mereni palubniho pocitace),klima minimalne- jedna se o nove vozy jeste nezajete.
Kolegové funguje Charouz v karlíně?
Fordik->Mas sice pravdu o cene nahradnich dilu, ale zase maji japonci obecne vysokou spolehlivost takze ty nd neni potreba menit tak casto. To samozrejme neresi to kdyz te nabori nekdo jinej...

Janamilan->Dik, ale ja mel na mysli spis nejake to min viditelne, napr. u nekterych aut ukryte pod kobereckem u spolujezdce atd. 1.6ka se da sehnat uz od 6000 euro, tak si ji mozna necham dovezt. Proto potrebuju znat veskere "speky" ktere se na ni daji najit 😉
Tak mam prvni vaznejsi problem. Pri brzdeni pri vyssich rychlostech mi vibruje volant (asi od 130, testoval jsem do 160). Pri 110 (tacho) je uz volant klidny. Mam najeto 40 kkm a mam tri tydny po trilete prohlidce (Focus 1.8i kombi). Pri zamene pneu za letni vyvazovali predni kola. Bez brzdeni jsem vyrazne vibrace nezaznamenal (mozna slabe kolem 145). Co myslite, v cem je pricina?
Nemuzou to byt kotouce? Pokud se to projevuje pouze pri brzdeni, videl bych problem tam. Muzou byt po nejakem intenzivnim brzdeni a naslednem "zaflekovani" zkroucene ...
Asi to ty kotouce budou. Jen me zarazi, ze je to dost brzo. Brzdim totiz minimalne. Uz se kvalita kotoucu od Forda zlepsila? Nebo si mam nechat namontovat nejake jine kvalitnejsi?
Máte někdo zkušenost s nabídkou Fordu -prodloužená záruka "Protect" na 2 až 3 roky?Zdá se mi dosti vysoká cena (6700 resp.8900 Kč).
to janamilan: No nevím jaké máš zkušenosti s Fordem, ale mám Mondeo od roku 2001 a tak už rok využívám prodlouženou záruku a už mi pokryla opravy za cca 40tisíc. Odešel mi zámek, pojezdy sedačky, motorek v reflektoru, lišta v okně a mechanismus okna, ovládání stěračů atd. Osobně mi ta cena za prodlouženou záruku připadá slušná. zkus si ale projít počet oprav za dobu 1.roku a spočítat si, kolik by tě ty opravy stály. A podle toho zvol. Mě dost vyrazila dech běžná prohlídka po 50tis. km za neskutečných 8100,-Kč. Kamarád má Citroen a platí 2900,-Kč.
Myslím, že dost záleží na prvním roce. Je li auto OK a jezdíš jen na prohlídky, asi se to nevyplatí. Já jsem koupil záruku na tři roky a nelituju. Jen Materiál v hodnotě asi 50 tisíc. Je fakt, že na řadu věcí se záruka nevztahuje. Záleží, ale na přístupu servisu. Mě v záruce dokonce 2x měnili výfuk (rezonující přepážky), což v záruční smlouvě není. Výhoda je, že se člověk ke koupi může rozhodnout kdykoli během záruky. Teď nevím, jestli se na nové Fordy dávají dva roky nebo ne, ale asi by se vyplatila i čtyřletá záruka na 100 000 km. Za 14 ticíc je to jistota za hubičku.
Predni kotouce i desticky vymeneny. Zavada tim byla odstranena. Kotouce i desticky vykazovaly minimalni opotrebeni a zadny vyraznejsi defekt nebyl patrny.

I s vymenou brzdove kapaliny (jak se zjistilo nebyla dosud menena; tri tydny predtim jsem absolvoval triletou prohlidku!) jsem zaplatil 5123 Kc.
Moje zkušenost s kotouči a deskami od Fordu. Při 38tis. kmitání do volantu, výměna za "originální" ve Fordu (mimochodem pro Ford je dělá ATE), po 6 tis. (!) kmitání opět. Přešel jsem na "neoriginální" systém Bendix, mám teď 75tis. a stále spokojenost (Bendix - prvovýroba pro MB, BMW atd.), a to vše za 60% ceny oproti "značkové" výměně. Desky ATE jsou údajně příliš tvrdé a kotouče se dřve nebo později zkroutí. Mimochodem, přejít na jiný brzdový systém jsem obdržel přímo od mechaniků v mém servisu Ford. 😄
Ahoj Focusáci. V současné chvíli uvažuju o tom,že vyměním Focuse 1.6 z roku 1998 za nový. Sleva u 70 k na výbavu je lákavá. I když jsem s Focusem vytrpěl své a v prodložené záruce vyměnil vše možné, za to svezení ten risk, že padnu zase na nepovedený model asi stojí... Svez jsem se v poslední době řadou vozů ve stejné třídě, ale Focus nepřekonaly... S motorem 1.6 absolutní spokojenost. Táhne, je tichoučký. Ale změna je život... Máte někdo zkušenosti s dlouhodobějším provozem 1.8 Duratec 85 kW?
To Marty: I po 40 kkm spokojenost s volbou motoru.

Viz prispevek 1175.
To Jiri: diky, nakonec jsem zůstal u 1.6. I když jsem měl velkou chuť objednat 1.8 100k TDCi - to je pochod gladiátorů. Tak tichoučký diesel se dá snad slyšet jen v Mercedesu. Nádherně táhne a s lehkým Focusem docela cvičí. Točák je znát. Já ale dneska už nenajezdím to co dřív. Max 20-25 tisíc ročně, tak by se to nevyplatilo.
Marty: To bylo orzumné, ten cenový rozdíl je znát, a pokud nenajezdíš skutečně hodně, tak se to nevyplatí. Je pravda, že common-rail u Focusu je super, nicméně, měl jsem si možnost pár dní testovat, 190 a dost (což je ovšem na naše silnice drtivě převyšující potřeby). Tak jak tak jsem stejně ale jako ty při výměně 1.6 (měl jsem ji do loňska) chtěl něco málo silnějšího, a skočil jsem u 96 kW Duratecu 2.0. Ze začátku jse váhal, jestli jsem udělal dobře (pomíjím teď spotřebu), přišlo mi, že ten dvoulitr netáhne nijak moc. To ale trvalo jenom nějakých 15 tis. km (ani ne 3 měsíce), a počáteční syrovost je ta tam a motor šlape jako víno, vatáhnout z něj 220 nedělá vcelku problém (na rovině). Nicméně s tím jezdím piánko (při rychlostech nad 190 je spotřeba katastrofální, co si budeme namlouvat), a i při svižné jízdě se s ním dá jezdit za 7,5 litru... Nicméně, již mnohokrát jsem kvitoval s povděkem, že je tam k dobru dost velký výkonový potenciál.
V kždém případě souhlasím s tím, že do koho jednou zaťal Focus drápek, má "smůlu" - ozkoušel jsem řídit už leccos v téhle třídě a nemůžu si pomoci, na Focuse, co se týče jízdních vlastností, exaktního držení stopy a chování v zatáčkách v téhle třídě nemá snad žádné jiné auto.
Na závěr - mám najeto už 35 tis. km, a zatím naprosto žádná závada! Zdá se snad, že už má dětské nemoci Focus za sebou (u mého předchozího mi měnili palivové čerpadlo, naštěstí v záruce a byla to akce na 2 hodiny).
to kanady: Teď už mě ten diesel moc nemrzí, protože se proslýchá, že ti naši nenažraní parlamentní vykukové míní zvýšit spotřební daň na naftu cca o 2-3 Kč... A taky je to hromada techniky navíc a tím i větší riziko poruch. 1.6 mi šla kolem 200 (kousek za čárku na tachu - 195 real?), ale měj na to to srdce... S dvoulitrem jsem se měl možnost krátce povozit a je to nádhera. Motor je proti šesnáctistovce slyšet, ale ten zvuk mi byl vysloveně příjemný. A za ten pocit na plynu ta trocha brumlání navíc opravdu stojí. 1.6 točená nadoraz je tišší, ale má zvuk vysavače... Při běžné jízdě motor skoro neslyším. Jezdím 60% po Praze. Ghia v dvoulitru je bohužel mimo rozpočet. Trenda by mi bylo na Prahu hodně líto, to je auto na dlouhý štréky po slušných okreskách a dálnicích. Pravda je že kapka výkonu navíc se vždy hodí. Hlavně Focus ten dvoulitr s přehledem zvládne, zvládl by i víc. Kdyby ho nbízeli v Komfortu, jako venku, asi bych o tom chvíli uvažoval. Myslím, že 1.8 benzín je výborná volba do kombíku, tam už je potřeba. Ale v pětidvířku se mi ten rozdíl nezdál nijak markantní. Je fakt, že ta 1.8 co jsem testoval nebyla předváděcí vůz, ale z půjčovny, tak to možná nebylo zrovna objektivní. 1.6 byla předváděcí, měla asi 15 000 a zdála se mi proti té mé líná. Asi budu prvních pár tisíc taky brblat, že to nejede. No nakonec rozhodla dodací lhůta... S tím drápkem to tak je. U dealera jsem potkal chlápka, který vyměnil Focus za Mondeo a po roce se vrátil k Focusu. To docela mluví samo za sebe...

to tomas_ttt: díky za info
Díky za názory.Ještě 2 měsíce a končím 1 letou záruku.Jen pro ilustraci:Již po prvním týdnu problém s hlavní klapkou rozdělující vzduch(klimu) do vozidla -v parném létě jen topilo-zaseknutá.Pak se samovolně po 3 dnech uvolnila a pak již OK.Problémy se spojkou klimy-zhasinání motoru(při zmačknutí spojky se neodpojila klima).Teď pojedu znovu- vrzání v palubovce při teplejším počasí.Zřejmě více než 8 tisíc???
Jelikož mi končí za měsíc záruka na muj Focus, chtěl bych si ujasnit zda-li mi spravně "funguje" klima(Byla provedena v záruce oprava spojky na klimě a nevím zdali ji neplnili znova).Můj subjektivní pocit je,že chladí méně a pomaleji než když byla originál.

1.Při spuštění chlazení(po delším stáni dnes) jde nejprve nejchladnější vzduch od pravého výdechu spolujezdce,nejpozději jde chladný vzduch z levého výdechu u řidiče- rozvod chlad.vzduchu od klimatizace jde zprava a ne středem?

2.Jaká nejnižší teplota by měla jít z výdechu,když klima chladí naplno?

3.Je nějak definován čas za jak dlouho by měla být kabina vychlazena?

Děkuji za případné rady.
Nemáte někdo seznámek "servisních" kódu pro display u rychloměru? Když se při zasunutém klíči podrží na deset sekund tlačítko nulování kilometrů a potom se zapne zapalování při současném držení tlačítka dalších deset sekund, naskočí test přístrojů, kontrolek, atd. opakovaným stisknutím se mění módy. Teplota motoru v Celsiích a Farehaintech, otáčky, rychloměr v km a miles... V podstatě všechno, co ukazuje palubní počítač + pár věcí navíc. Docela užitečná věc. Ale některé kódy nejsou jasné.

Nevíte někdo, jestli tu nějaký servis nemontuje nějaký lepčí palubní počítač do Focusů? Data jsou k dispozici, škoda jich nevyužít...
Některé kódy😒br />
1 Press - Shows a Gauge Sweep

2 Presses - shows all 8's on the LCD (LCD TEST)

3 Presses - illuminates all the bulbs on the dash

6 Presses - Shows DTC Troubleshooting Codes (přesný seznam kódů je na [odkaz]%20dtc%20code… />
7 Presses - DIGITAL SPEEDOMETER - MPH

8 Presses - DIGITAL SPEEDOMETER - KPH

10 Presses - DIGITAL TACHOMETER
[odkaz]
[odkaz]
kanady: Mohl bys tu Tvou sviznou jizdu se spotrebou 7 .5 l u Tveho dvoulitru trochu specifikovat. Ja jsem mel tuhle spotrebu (u 1.8] prvni mesice nez jsem se ponekud odvazal. Momentalne mam 8.1 l s asi 50% klimatizaci (dalnice 160 tacho, spise vyjimecne do 180).
Jezdím s tím kolem 140-150 km/h To považuji za svižnou jízdu. A při lehké noze se tahle rychlost dá udržet i se spotřebou 7.5 litrů. Míním tím jízdu na dálnici, pochopitelně, na okreskách pak jezdím od 80-130 km/h. Od 150 výš to začné benzín spotřebovávat razantněji, při jízdě trvale nad 200 to žere razantně. Je jasné, že člověku to obšas nedá, ale navykl jsem si jezdit víc zvolna (do těch 150), časová úspora je zanedbatelná. Vyšší výkon motoru oceňuju hlavně při nutnosti nějakého rachlého manévru...
Jiri: A abych nezapomněl, bylo to bez klimatizace, s ní to polkne o cca půl litru víc. Skutečně to chce ale lehkou nohu, protože u dvoulitru je hranice mezi ještě ekonomickou jízdou a rozežraností děsně tenounká...
Marty: Nemohu posoudit jiné varianty Focusu, abych pravdu řekl, měl jsem zatím pořád jenom třídveřového Trenda, mám radši tvrdší a sportovněji laděny podvozek. Oproti minulému modelu nenastala žádná změna, co se týče jízdních vlastností, nezaznamenal jsem žádné změny ve fungování ABS, TCS ani ESP, i vyhřívání čelního skla a zrcátek je stejné jako před tím. Navíc mám místo normální automatickou klimatizaci (stojí to za to!), vyhřívané sedačky (dost oceňuju v zimě) a xenony. Auto se kupovalo loni, v červenci, v okurkové sezóně, a dali na něj 10% slevu.... Neměnil bych ani omylem. Navíc, Focus je extravagantní a zároveň decentní, přívětivě a zároveň lehce dravě vyhlížející auto, není okázalé, ale zároveň to není nikterak chudák příbuzný. Přístrojová deska není nudná jako u Volkswagenů, Audi nebo Škodovek... A je, a kdo s ním jezdí, mi to potvrdí, je to POSLUŠNÉ autíčko.
To kanady: Předpokládám, že máš už to vyhřívane sklo s jemným vlnitým drátkem. Já to také objednal. Měl jsem možnost si s tím jízdu krátce vyzkoušet. Chvílemi jsem ho vůbec nevnímal v určitých úhlech dopadu světla, zvlášt z boku nebo při jízdě z tmavého prostředí do světla např. pod mostem to bylo trochu vidět. Zajímalo by mě jak je to v noci při jízdě proti autům s rozsvícenými světly. Vnímáš to, neunavuje to oči při delší jízdě?
To marty: Přední vyhřívané sklo jsem měl už i před tím (původní Trend byla šestnáctistovka, okna v elektrice, zrcátka též a vyhřívaná, vyhřívané přední sklo, ruční klima, ABS, TCS, ESP). problémy se světly jsem tehdy řešil žárovkami OSRAM COOL SILVER. Současný Trendík je doulitr, vyhř. př. skla, vyhř. zrcátka, vyhř. sedačky, elektronická klimatizace, xenony, ABs, TCS, ESP, a litá 16 palcová kola (ten příplatek byl velmi výhodný). Ty drátky ve skle člověk sna ani nevnímá (protože ostří do daleko větší vzdálenosti). Já ty drátky prakticky nevnímám, ani v noci ne, i když jedou naproti světla, to se spíš v létě dost projevují mušky, nalepené na skle (ty bestie se snad živí vteřinovým lepidlem). V zimě je to ale paráda, ráno nastartuju, spustím program rychlého odmlžení vozu (což konkrétně zapne klima, vyhřívání všech skel, a začne to bez regulace hnát proudy vzduchu na přední sklo), zapnu si vyhřívání sedačky, seškrábnu si boční skla (ale většinou na nich toho moc nic není)a mezitím stačí povolit přední sklo a pak už jen sednu, přejedu stěrai a je vystaráno. Navíc to bezvadně funguje ia za ektrémní vlhkosti, když se zamlžuje přední sklo a ty z nějakého důvodu necheš pustit klima (které vysušuje). Ten příplatek za to sklo při koupi vozu není až tak drastický a rozhodně se to využije. Já najezdím měsíčně, vzhledem k mé práci, tak okolo šesti tisíc kilometrů, a musím dorazit k zákazníkům, i kdyby trakaře padaly, takže výbava navíc pro mě není rozhodně luxus (např. TCS a ESP - v zomě je to neocenitelná věc).
S tím sklem jsem si to tak nějak myslel. Samosebou při předváděčce jsem tomu věnoval pozornost a tak jsem dost ostřil na sklo. Čekám, že při běžném ježdění to nebudu vnímat... ABS je v základu, TCS se mi zdá na 1.6 zbytečnost. ESP by se asi hodilo, ale je to jen otázka času. Když to máš, můžeš si dovolit jet rychleji. Já se snažím blbému počasí dost vyhýbat. To mě naučilo létání. Největší umění na tom je zhodnotit, kdy nevzlétnout... Ale jsou chvíle, kdy se prostě vyjet musí a pak se tyhle technikálie hodí. Tak snad v příštím Focusu... I když se mi prototyp nového Focusu (2004?) moc nelíbí.
No, TCS ani u té 1.6 nebyla zbytečnost, ocení se to na ledě a na velmi kluzkém povrchu... prostě se s ním rozjedeš i do zledovatělého kopce.... A ESP je vůbec skvělej patent. Jinak, já musím dojet k zákazníkovi právě za každého počasí, kalamity nekalamity, prostě musím dojet. A pak se všechny tyhle, pro někoho zbytečnosti, náramně hodí. TCS a EPS jsem už ocenil tolikrát... TCS je na uježděním sněhu nebo ledu nebo v rozbahněném terénu naprosto skvělá věc... Budeš-li mít při příštím Focusu dostatek peněz, mohu jen doporučit...
Ono v tomhle ohledu není nad osobní zkušenost... Jedna věc jsou samosebou peníze, protože, když tak odhadem sčítnu Tvou výbavu, jseš na ceně Mondea. Druhá věc je potřeba denodenního ježdění a tady je to asi mimo diskuzi. V mém případě by to znamenalo spíš oželet jinou výbavu. Třeba boční airbagy a dvojitý centrál s alarmem... Já tady mohu teoretizovat o cvičené pravé noze, ale fakt je, že v minulém Focusu jsem neměl ani ABS... Loni v zimě jsem skončil v závěji, protože jsem měl na výběr mezi Karosou a tou závějí. Tahal mne ven kluk Octavií s protiskluzem a fakt je že to auto si s ujetým sněhem a mým Focusem hravě poradilo. Ale jsem k těmhle vymoženostem skeptický spíš z toho důvodu, že svý statisíce jsem najezdil v době, kdy nic podobného nebylo - prostě generační problém. (😃 Potom si taky po zkušenostech s minulým Focusem říkám, že technika navíc by mohla znamenat problémy navíc. Z tohoto důvodu jsem vzal manuální klima i když je skoro za stejnou cenu jako za manuál + počítač. Můj kamarád se chytil na povodňové slevy a koupil loni do firmy dva Focusy jako služebáky. Oba s automatickou klimatizací. Jedna je OK a s tou druhou se pořád jezdí do servisu. Místo chlazení topí, nebo nechce foukat atd. Krom toho mi i dealer potvrdil, že je na ni dost reklamací, tak jsem to nechtěl riskovat...
Marty: Jasně, osobní zkušenost je nezastupizelná. Zatím jsme ve firmě tři focusáci, s mým starým jezdí šéfova (majitelova) manželka, odmítá mu ho kdykoliv půjčit, pak jeden kolega, ten tam má automatickou klimatizaci a nemůže si ji vynachválit, no a já, a nemůžu na ní zatím říct nic špatného. Zřejmě jsme měli kliku. Co se týče airbagů, tak to jsem na tom zase chudě já - mám jen dva přední airbagy. Cena té výbavy nebyla tak drastická, protože katalogová cena byla 706 tisíc, ale dali slevu 10%0 a tedy auto bylo nakonec za nějakých 636 tisíc vč. DPH. No, když jsme u toho, chápu, že bych byl už na ceně Mondea, ale žádné Mondeo nesedí tak dobře jako Focus Trend a navíc, nové Mondeo má naprosto nudnou přístrojovou desku, ve stylu Octavie, Passata a tak, prostě je vidět, že tím chtěli oslovit konzervativní zákazníky. Focus je zkrátka můj miláček, s tím nic nenadělám... 😄
Zdravím focusáky.Koukám že někteří už mění starší model za nový.Zajímá mě,jestli došlo k nějakým úpravamá podvozku,především zadní nápravy.Zkuste si vzpomenout na problémy se sjížděním zadních pneu.Nastali nějaké změny k lepšímu?A co přední stabilizátory? Jsou betelnější? Dík za info.

Jinak si nemůžu na fokuse stěžovat,slouží skvěle a jeho jízdní vlastnosti jsou parádní na tuto třídu vozů.
to Globemaster: Na podvozku se u faceliftu nezměnil ani šroubek. Nebylo co vylepšovat... Problémy se sjížděním měly první modely Trendu. (98-99). Další ročníky mají změněnou geometrii zadní nápravy. Uchycení stabilizátoru bude asi taky nezměněno. Tak jsem zvědav jak dlouho mi vydrží tyčky stabilizátoru teď. Tyčky stabilizátoru jsem měnil na obou stranách. Vždy po cestě do Chorvatska a zpět. (zřejmě sůl a prach?)Projevuje se to děsným vrzáním, ten zvuk už znám, tak mne nevyvede z míry...
Facelit se mi docela líbí, pár změn k lepšímu např. světlomety s dvojitou optikou - to se dost hodí protože staré modely moc nesvítily před auto při přepnutí na dálková světla. Řešil jsem to mlhovkami nebo přidržením přepínače. Pár změn k horšímu: např. látkové sedačky. Taky už to auto není tak designově čisté. Lakování prahů způsobilo, že linie na sebe už tak čistě nenavazují a auto se opticky zvýšilo...
Tyčky stabilizátoru - zvláštní, neměl jsem s tím potíže ani u prvního Trenda (a dával jsem ho z ruky, když měl najeto cca 140 tisíc), tady po 35 tisících zatím taky nic.
Dnes už si začínám myslet, že tyhle závady byly způsobeny hlavně ježděnim po tankodromu zvaném Praha. Před dvěma roky jsem se přestěhoval za Prahu a od té doby Focus držel (kromě odešlého regulátoru alternátoru vlastně nic). Všechny závady byly vlastně v prvních dvou letech. Dnes, protože okamžitě zavnímám ten rozdíl v první díře za cedulí, to autíčko ve městě víc šetřím. Odešlé tyčky stabilizátoru mohlo způsobit i kolmé parkování na chodníku (tzn. denně 2x-4x najíždění na obrubník).
kanady: Manualni klima nesepne (kompresor) pri teplotach pod +4 stupne (asi kvuli namraze). Pak je nekdy problem v zime ji provozovat alespon predepsanych 30 minut za mesic pri dlouhodobe nizkych teplotach. Jak je to u automaticke klimy?
Jiri: Nemohu posoudit, jestli sepne nebo ne, protože u toho dvoulitru je (na rozdíl od šestnáctky) rozdíl mezi zapnutou a vypnutou klimatizací na výkonu motoru sotva poznat... Předpokládám ale, že to asi bude podobné... Ono naštěstí nikdy nebyla zima taková, aby se celý měsíc nenašel alespoň jeden den, kdy by třeba v poledne nevystoupala na sluníčku teplota někde v útrobách auta nad 4 stupně.
To Jiri: Je to uplne stejne! Stejny je totiz i kompresor. Odlisnost je pouze v ovladani. A "nesepnuti" kompresoru pri nizkych teplotach nesouvisi s namrazou, ale proste s tim, ze chlad. medium, ktere kompresor zkapalnuje, pri techto teplotach proste uz kapalne je... (takze neni vlastne co komprimovat, aby se to prevedlo do kapalneho skupenstvi)!
U Mitsi : Jen pro uřesnění-kmpresor saje plynné chladivo z výparníku.Vždy saje a vytlačuje plyn, nikdy kapalinu.Chladivo dál proudí do kondenzátoru(obdoba chladiče a je vpředu),zde zkapalní a přes regul. ventil proudí zpět do výparníku.Zde se odpařuje-odebírá teplo vzduchu, který je nasáván do interiéru...atd.stále dokola.Tj.:je jedno, je-li zima nebo léto,chadivo v systému je v jedné části VŽDY plyn a v jiné VŽDY kapalina.Venkovní teplota na to nemá vliv.To že kompresor nespíná je možná chyba v teplotním čidle,nebo ŘJ.
To it: Ano, kompresor "pracuje pouze s chlad. médiem v plynném skupenství" - ke zkapalnění dochází až pod tlakem kompresoru a náporem vzduchu v kondenzátoru. Ovšem v přetlakové větvi systému, někde mezi kondenzátorem a výparníkem, resp. regulačním ventilem, a to buď samostatně nebo přímo na tělese dehydrátoru (odlučovače vlhkosti) je čidlo, které registruje skupenství chladiva. Hlavní teplotní čidlo je pak na výparníku. Celý systém je nastaven tak, aby se zabránilo permanentnímu běhu kompresoru (to zajišťuje ono "čidlo skupenství" (ano, přiznávám, jde o velmi zjednodušený výraz), tedy pokud je okruh těsný/bez úniku chladiva, a zároveň namrzání výparníku (to zajištuje ono hlavní teplotní čidlo), poněvadž zamrzlý výparník by byl neprůchodný pro vzduch, který má ochlazovat. Kompresor sepne pouze tehdy, pokud mu to umožní obě čidla. A teď se vracím zpět ke svému původnímu tvrzení: Při velmi nízkých teplotách je chladivo již v kapalném skupenství, není tudíž co komprimovat, a teplotní čidlo na výměníku klimatizace neumožní sepnutí kompresoru za účelem oběhu chladiva, aby výměník nezamrzl. Nejedná se tudíž ani o chybu v teplotním čidle, ani o chybu v řídící elektronice. Samozřejmě by to šlo udělat i jinak, např. "a la mrazák" (kde je pouze teplotní čidlo), ale pak by se celý systém zřejmě míjel účinkem. A ještě jedna poznámka: To, že chladivo v systému je v jedné části VŽDY plyn a v jiné VŽDY kapalina platí pouze při zapnuté klimě - klima v autě opravdu není to samé, co chladnička nebo mrazák, byť fyzikální princip ochlazování je samozřejmě totožný.
to Jiri: koukám do chytré knížky a manuál spíná od +4, zatímco automat od +5. Provoz klima v tuhé zimě je oříšek. V nejhorším by se to dalo řešit nějakým krytým parkingem (třeba v Kotvě - nevětranou garáž bych radši nezkoušel(😃. Nevím kde je u Focusu čidlo vnější teploty (přední nárazník?), ale myslím, že při teplotě kolem nuly nebo lehce pod by při zahřátém motoru a stojícím autě měl kompresor sepnout. V motorovém prostoru bude vyšší teplota...
Vracím se ke svému předchozímu příspěvku: O tom, zda klima sepne nebo ne, nerozhoduje "čidlo teploty", ale "čidlo skupenství chladicího média", resp. čidlo tlaku v systému. Skupenství média / tlak v systému samozřejmě závisí na teplotě. Pokud tedy bude auto se zahřátým a běžícím motorem delší dobu stát třeba i na mrazu, klima "pravděpodobně" sepne: chladič motoru ovšem musí být dostatečně teplý na to, aby v dané situaci dokázal prohřát chladič klimy, kterážto podmínka nemusí být u moderních motorů s vysokou tepelnou účinností splněna (v zimě se stačí uchladit přes topení).
Mám nalítáno asi 800 km na nové 1.6 a docela mě zaráží, že když otevřu víčko pro dolévání oleje za chodu motoru, motor pěkně fouká. Nemáte s tím někdo zkušenost? Vydržet a čekat, že si to sedne nebo nechat udělat ventily? Pozn.: na výkonu to není znát, samosebou je to línější než zajetý motor, ale jezdí s každým kilometrem lépe. Při vyšším zatížení motoru od středních otáček se mi zdá motor hlučnější, takový dutý zvuk. Nejsem na to u Focuse zvyklý...
V každém klikovém prostoru vzniká při běhu motoru přetlak, který je normálně odváděn do filtrboxu. ventily na to samozřejmě nemají vliv protože to by utíkal tlak do potrubí a ne do klikového prostoru.
Mám Focus 1,6 rv.6/2002.Při puštěné aut. klimatizaci (maximální chod) mi někdy při vyhození rychlosti do neutrálu poklesnou otáčky na 250-500 a pak mi zhasne motor.Toto dělá jen s klimou v max.chodu.Docela šilené neboť jsou pak mimo funkci posilovače.Dvakrát jsem reklamoval(i přes Ford Company) a nic nenašli.Naposled mi udělali test motoru a pak mi nahrali nový software z Focusu 2003.Auto jezdí lépe(lepší rozjezd).Ale dnes opět zhoupnutí otáčkoměru pod 500 ot,a pak problikla kontrolka mazání.Co s tím?
to janamilan: Mám Mondeo 2000 1.8 benzín s mechanickou klimou. Dělá mi to totéž, ale motor nechcípne. Otáčky klesají až na cca 250. Reklamoval jsem to u dealera, ale prý je to ŘJ a nedá se s tím nic dělat. Prý mi motor nechcípne. Měl sem Escorta 1.6 s klimou a měl podobnou necnost, motor sice nechcípal, ale po zapnutí klima se choval úplně jinak a občas to bylo za jízdy velmi nebezpečné.
Díky za informaci.Zřejmě systémová chyba v softu.Loni mi seřizovali i spojku klimy a výsledek byl neuspěšný.Teď po nahrání nového softwaru(8.2003) mi to cca 1 měsíc nezhaslo,i když otáčky padají až na min.hodnotu 250 ot/min.Kolega ma rovněž Focus r.v.2002 s man.klimou a taky mu to zhaslo.Nejhorší je,že jsem se dostal již mimo záruku,takže mám asi smůlu.Možná zkusím napsat e-mail s popisem závady na Ford.com a uvidím jaká bude reakce.Velmi se divím,že tuto vadu není Ford schopen řešit.I když je Focus jinak velmi dobré auto,tak těmito závadami mně Ford přesvědčuje o změně značky.
Hlavně že Focus je podle TUV nejméně poruchové auto. Já jsem na FMC tlačil tak dlouho, že mě dali 4roky záruku. Nenech se odbýt, vezmi všechny servisní listy, kde je zmínka o problémech s klimou a dojdi za právníkem. Pokud se závada objevila v záruce a nebyla odstraněna, záruka trvá.
To Kutil😁íky za návod.Loni jsem reklamoval zmíněnou závadu.Po opravě mi nechtěli ve Ford Dankar provést záznam do servisní knížky.Až po urgenci mi toto poznamenali.Na základě tohoto záznamu mi provedli letos bezplatnou opravu(nahrání softwaru).Opět bez záznamu do servisní knížky.Měl jsem dny před dovolenou a neměl jsem již sílu se dohadovat o záznamu do servisní knížky(byl jsem rád za snahu Ford .cz řešit problém-bezplatně) .Takže asi těžké dokazování.Jediná šance,že mi to potvrdí na Ford.cz,kde to zařizovali).Férově ale musím podotknout,že mi ještě motor nespadl od nahrání softu - jen se zhoupnou otáčky až na 250(ve vyjímečném případě).Zkoušel jsem dát klimu na minimum a navozoval jsem ty nejhorší situace a zatím drží.Ale červík nedůvěry se zakousl......
S Fordem a FMC je problém s garančními opravami, nechtějí totiž dávat žádný doklad o závadě nebo provedené opravě. Znamý to už řeší tak, že než dá auto do servisu, tak si nechá udělat odborný posudek, co vozu je a jeho základě to řeší se servisem. Dělá to od té doby, kdy se mu vysypal Passat a on přišel o 300tis. Kč, protože to servis nedovedl opravit a on musel vůz prodat. Je plno závad o kterých Ford ví a nechce je přiznat. Dokonce se mi stalo, že mi udělali opravu a pak tvrdili, že auto bylo v pořádku. Čekám teď na Focus C-MAX 2.0TDCi, vypadá fakt dobře. Jinak jdu do Citroenu Picasso 2.0HDI. Ve Fordy už nemám moc důvěry. Ani po 2,5 letech nedokázali některé závady od prodeje odstranit.
to kutil:souhlasím s níže uvedeným.hlavně je problém s kvalitou našich servisů.prodávat chtějí všichni,ale kvalifikovaný servis umí zajistit málokdo.známí s vozy audi a passat jezdí na servis do německa nebo rakouska.to je zřejmě extrém.já rovněž již asi nebudu uvažovat o fordu i přes jeho výborné jízdní vlastnosti.
petous
Ten software v ECU je asi od Microsoftu, alespoň to tak podle vašich příspěvků vypadá. Mněli by jste si každý týden stahovat opravný patch na adrese update.ford.com.
Pro zajímavost uvedu výsledek"zhasínání motoru při zapnuté klimě".jelikož jsem již cca 4 měsíce po záruce,tak jsem přes FMC Praha reklamoval již cca 1 rok starou opravu.Po opětovném přistavení do servisu(pohledy techniků byly vymluvné)se mi podařilo předvést zahasinání motoru při zapnuté klimě.Provedena výměna čidla volnoběžných otaček a zatím vše Ok.Otáčky parkují na cca 700 ot/min.Zkušenost:nenechat se odbýt.......
Focusy delane v Evrope jsou ponekud nedodelane nicmene jsem rad ze si je v CR lidi docela chvali.

Poruchove by nemely byt,protoze tady v USA se dava zaruka 3 roky na cokoliv od predniho po zadni naraznik,a 1.serizovani zapalovani se ma delat po ujeti 150,000km.Samozrejme v zakladni vybave Focusu jsou elektricke zamky,zrcatka a CD prehravac.Myslim ze tam jdou hrat jeste i kazety. Cena 10-12,000 USD.Tady v USA se na kazdem prodanem Focusu prodelava 2000 USD,nikdo to totiz nechce.Je to malicke.Prodalo se jich ale hodne v minulych letech.Osobne si myslim ze pro studenty je to pro zacatek docela pekne a spolehlive auto.
Zdar focusaci, docela uvazuji o tom, ze bych sel do ojeteho Kombi 1.6. Aktualne mam Felicii, a nejak uz to pro dve deti, manzelku a bagaz prestava stacit. Na nove bohuzel neni (a ani uz bych asi podruhe do noveho nesel). Doporucite mi to nebo se mam poohlednout po necem jinem ? Pokud byste se pripadne nekdo chtel neceho takoveho zbavit, tak dejte vedet (i kdyz vase auta asi max. 3 roky a pod 80k km mit nebudou 😊) Wendoul.
Focuse bych ti vrele doporucil. Sam mam combi TDCi a jsem spokojen. Benzin 1.6 bude taky dobry. Je to prostorne spolehlive auto s vybornymi jizdnimi vlastnostmi a celkem levnymi nahradnimi dily.
to xyz6378: Jezdil jsem s Focusem 1.6 5dv a s 1.8TDCi kombi. Ten krátký byl super a motor plně stačil. Auto sedělo jak přibitý a vnitřní prostor - super!! Akorát ta palubka je děs! Je to klasicky anglicky nevkusný. Má ale být Facelift po vzoru Focusu C-MAX a to už bude paráda. To kombi mě už tak nenadchlo, auto jakoby padalo na čumák a motor v otáčkách pod 1800ot vůbec nechtěl jet. Pokud jsem např odbočoval na dvojku a přidal v cca 1500ot. (v těch mi např. Oktávka nebo Megane v pohodě zrychluje) tak Focus vůbec nejel a až dosáhl otáček okolo 1800, tak začal předek hrabat. Dost nechutný. Jinak je diesel opravdu tichý a vytáčí se do cca 5000ot. Horší je to už se spotřebou, která mi vycházela okolo 7mi litrů. Jakou máš ty zkušenost? Jinak co se týká cen, tak na každé kontrole po 15000km s Mondeem nechám tak 8000,-Kč.
Palubka ve focusu je taková jaká je, někomu se líbí, někomu ne, faktem ovšem je, že je ergonomická, všechno se dobře ovládá, rádio má velká tlačítka, volant padne perfektně do ruky. S charakteristikou motoru TDCi (100 k) nesouhlsím, maximum krouťáku (240 je Nm) je sice v 1750 ot., ale i v 1500 krásně táhne. Navíc turboefekt není nijak výrazný (narozdíl třeba od dieselu v Honda Civic). Vytáčení motoru do 5000 je nesmysl, jestli se nepletu, na na 5 tisících končí otáčkoměr (od 4500 je červené pole). I při dynamické jízdě nemá smysl vytáčet motor přes 4 tisíce (pro normální jízdu do 3). Ale je fakt, že motor nevadne ani při vysokých otáčkách.

Spotřebu 7 litrů nemám ani při krátkých jízdách po Praze. Servis je po 20 tisících. Cena 3 až 3 a půl tisíce.
to xyz6378: Z kterého roku máš TDCi? Já jsem jezdil s modelem z roku 2002. Tem skutečně do 1750ot netáhl a pak vyrazil. Možná máš novější SW nebo jednotku. Ford s tím dost e😜edimentoval. Chtěl jsem ho jako výměnu za mé podělané Mondeo 1.8, ale mechanici tvrdili, že Mondeo (model 1999) je lepší. Že prý má Focus problémy se zadní nápravou. S čím jsi jezdil předtím? Uvažuji o C-MAX a trochu se bojím motoru 1.6TDCi a tak bych asi šel do 2.0TDCi s 6ti stupňovou převodovkou, ale otázkou jsou finance. Je výkon 1.8TDCi ve Focusu dostatečný? Kolik to je schopné jet? Jezdil jsem s 1.8TDDi a ten se mi moc nezamlouval.
kostey
Včera jsem si ho pujčil a to auto je fakt docela super. Byl to docela rozdíl, když vlastnim Sierru r.v.85
to kostey: V čem je lepší? Jaký jsi z něj měl pocit? Měl jsem totiž Escorta a rozhodoval jsem se mezi Mondeem 1999 a Focusem. Nakonec jsem na doporučení koupil Mondeo. Focus jsem měl půjčený, protože se Mondeo soustavně sype a Focus 3dv. 1.6 je super! U kombi s TDCi jsem měl divný pocit a zrychlení mi nepřišlo nijak závratné (např při porovnání s Mondeem 2.0 TDCi). Od jara 2003 je ale nová jednotka v motoru TDCi a jsou dvě výkonové verze 74 a 85kW. Jezdil jsi asi s tímhle novějším modelem.
kostey
tim nejnovějšim v nejlepší výbavě!!! Akcelerace jak kráva, byl jsem pořád jak přišpendlenej v sedačce... Skvělý brzdy, skvele sedí akorát při couvání sem pociťoval, že mi něco nesedí, možná výhled ale fakt přesně nevim co...
V TDCi je nová řídící jednotka anebo jen nová verze softwaru? Dvě verze TDCi (74 a 85 kW) byly už na jaře 2002.
Musí se sundat celá baterka, nebo jsem pouze nešikovnej? Mám focus combi 2002.

Díky.

s.
Neměl by někdo zájem o originální rádio Ford 5000 ? Je kazetové, má RDS, umí ovládat 4 reproduktory (narozdíl od Ford 3000). Mám černé i šedivé. V případě zájmu pošlete mail na m6564😜@seznam.cz
po 17000 jsem přezouval pneu na zimní a zadní gumy jsou více opotřebované než přední a navíc nepatrně více z vnější strany.Rozdíl proti předním je asi 0,5 - 1 mm.Huštění 2,4 all.Jezdím většinou sám,kromě dovolené .Kdysi se o tomto problému psalo a utichlo to.Máte nějaké zkušenosti?Auto nové,krátké 1,6,gumy taky.Není to hodně, ale z principu by se měly více sjíždět přední....
To hobe:Rovněž obdobný problém.Ja jsem po 14tis km zjistil na předních kolech nerovnoměrné sjetí -uvnitř pláště 2mm,venkovní 5 mm.Ihned seřízení geometrie a přehození plášťů.zadní rovněž uvnitř mírně sjeté.Zadní jsem začal přefoukavat na 2,6 a po 5 tis km stav setrvalý.Přední rovněž ok.Doporučení odborníků:dvakrát ročně geometrie.zadní mírně přefouknout.
Dvakrát ročně geometrie? A to někdo myslí vážně? Pokud nejezdím po polních a lesních cestách, pak by kontrola po 100 tis. km měla stačit! PS: Abstrahuji od případů, kdy byla geometrie špatně nastavena z fabriky a bylo třeba ji upravit. A ještě něco: některé značky záměrně (kvůli jízdním vlastnostem) používají takového nastavení geometrie podvozku, které způsobuje nerovnoměrné sjíždění pneu, např. u předních kol tzv. "zevnitř". To lze pak řešit pouze otáčením gum na disku a změnou jejich polohy na voze (nutno dodržet původní směr otáčení). Problém je ovšem s asymetrickými gumami, tam to žádné řešení nemá...
Zdravim priznivce a majitele Focusu. Omlouvam se za spam, i kdyz neni tak uplne off-topic. Rad bych vas pozval na diskusni fora [odkaz] Protoze forum je spolecne s Czech Mondeo Clubem, kde se muzete podivat, jak se to za mesic muze rozjet 😊

Planuji casem zalozeni Czech Focus Clubu po vzoru CMC. Takze nevahejte a prijdte, nekdo musi byt prvni 😄 Diky za pozornost...
Shanim Focuse kombi ve stari do tri let v benzinu. Muzete mi poradit, na co si dat pozor, co byva casto opotrebovano, atd. ? Nejde mi o obecne rady, spis specificke k tomuto autu. Rovnez by me zajimalo, jestli je lepsi to koupit v autobazaru nebo pres inzerat. I kdyz to je asi vice filozoficka otazka... Wendoul.
to wendoul: Já už delší dobu scháním Focus 1.6 3dv. a musím říct, že je to síla. U Focusů jen velmi pomalu klesá cena a i vozy z prvních sérií (r.v.1997) jsou hrozně předražené. Zatímco Mondeo 1999 dnes stojí pod 200tis. tak Focus stojí skoro 250tis. Pokud by jste někdo věděl o Focusu 1.6 3dv. za cca 160tis, tak dejte vědět.

Na kombi bych doporučoval motor 1.6 pro klidnou jízdu 1 osoby, ale pro jízdu s naloženým vozem je vhodnější 1.8. Tento motor je starší, ale velmi dobrý.
kutil: Potom je to sice velmi dobré auto, ale ne za ty peníze. Mondeo asi dokáže nabídnout mnohem víc.
Hmm, tak jsem se prave dival na ceny Mondea a Focusu a opravdu je to tak. Takze pro srovnani 😒br />
-------------------

Mondeo kombi

------------

1999 2000 2001 (novy model)

190-230 230-280 340-440

----------------------------------------… />
Focus kombi

------------

1999 2000 2001 (bez faceliftu)

240-280 250-290 270-320

----------------------------------------… />
Benzin oproti nafte se moc nelisi.

Asi tedy opravdu pujdu radsi do toho Mondea. Cena je stejna, auto vetsi. Nevim, jestli se i Mondeo potykalo s podobnymi zavadami jako Focus (napravy), nevim, jestli motory jsou shodne (coz pro tezsi Mondeo je nevyhoda), ale ted mi pro r.v. 2000 vychazi lepe Mondeo. Snad jen havarijni pojistka bude drazsi. Velmi tristni je srovnani Mondea a Focusu pro r.v. 1999, tomu snad ani nelze verit... Nevzpominam si, ze by Mondeo proslo nejakym faceliftem, ktery by ten rozdil vysvetloval, ale tusim, ze az v roce 2001 byl novy model.
Hmm, tak formatovani nevyslo, omlouvam se. Napisu to jeste jinak: Mondeo kombi: 1999(190-230), 2000(230-280), 2001 (novy model 340-440). Focus kombi: 1999(240-280), 2000(250-290), 2001(270-320). Benzin oproti nafte se moc nelisi. V zavorkach jsou ceny v tisicich 😊)
Ja mam pocit, ze MkIII vyslo uz v roce 2000... ale nerad bych kecal... jen tak co sem koukal po inzeratech.

U me nad Mondeem naopak zvitezil Focus, co se mista tyce, neni ho tam tolik jako v Mondeu, ale je ho stejne porad dost. Jeste ho nemam u sebe, ale az budu mit nejaky zkusenosti, budu je filtrovat 😉
V současné době mám Mondeo MKII koupené 3/2001. Když jsem ho kupoval, tak jsem přecházel z Escorta 1.6 a tak jsem také zvažoval Focus. Chtěl jsem kombi a v tom mi Focus nevyhovoval. Divně se choval na silnici a napínače zadních pásů jsou hodně blbě dané. Také přímo lidé od Forda spíše doporučovali Mondeo. Údajně je Focus skutečně předražený a cena neodpovídá kvalitě.

Mám Mondeo 1.8 kombi a je velmi pohodlné, ale když ho porovnám s Focusem 1.6 5dv, tak se Focus chová mnohem lépe a myslím, že je lepší jak Mondeo MKII.

Samozřejmě, že MKII je ve stejném stáří levnější jak Focus a jako ojetina je Mondeo MKII super auto v porovnání ceny/(užitek a komfort).

Takže pokud někdo chce nové auto, tak Focuse, pokud chce ojetinu tak Mondeo MKII. Mondea MKIII jsou zatím cenově nezajímavá.
Chtel jsem se zeptat, jake mate s radiem Ford 6000 zkusenosti - zvuk, schopnost prehravat vypalovane CD, schopnost pohlcovat nerovnosti, spolehlivost??? Dale instaloval jste nekdo jine radio (s normalnimi rozmery) do Forda? Existuje nejaky redukcni ramecek? Jak sly zapojit konektory (repro, napajeni, antena)? Diky za info.
Mám rádio 6000 (vyrábí firma Visteon) ve focusu asi rok, zatím mi funguje dobře. CD přehrávač funguje výborně, ani na dlažbě a dírách nikdy nepřeskočí. Oficiálně (podle návodu) CD-R nepodporuje, já je ale běžně bez problémů používám.

Zvuk ve focusu není tak špatný jako např. se standardními reproduktory v octavii. Určitě by se ale dal výrazně zlepšit výměnou reproduktorů. Ve focusu jsou ale použity nepříliš běžné oválné reproduktory ve dveřích. Pro oddělené výškové repro tam vůbec místo není. To by se muselo dodělat včetně kabeláže...
Mám forďácké radio 6000CD. Zvuk ze zabudovaných repráku je výborný, mezi přehráváním lisovanývh a vypalovaných CD jsem nezaznamenal zadny rozdil. Škoda ze neumí mp3 (nemám changer). Auto mám 3 a půl roku, najeto pres 50 tisic km a dosud to radio funguje spolehlive.
Zdravím, mám pro změnu Forďácké rádio Ford 5000 s kazetovou mechanikou, dokoupil jsem si za 13000,- changer od Sony C😱-T70MX (teď se dá sehnat kolem 9900,- viz www.sony-mobile.cz) a za 1500,- adaptér pro připojení changeru k Forďáckému rádiu,funguje to bezvadně, výhoda toho radia je že se nekrade a changer nejde vidět. Chci si ale koupit rádio Alpine nebo Nakamischi s ovládáním subwoferu a nějaké pořádné repráčky. Takže kdyby měl někdo zájem tak se může ozvat cezar1@seznam.cz Mějte se
C😱-T70MX

Kapacita 6 CD, 1 bitový D/A převodník, přehrávání hudebních souborů formátu MP3, ID3 Tag, CD text , CD-R/RW kompatibilní, Custom File, Pokročilé ESP, super kompaktní velikost (234 x 60 x 160 mm), vhodný k umístění do úložného prostoru v palubní desce

Doporučená cena:

9900,- Kč
Mám taky Ford 5000 a dokoupil jsem si za 6800 changer C😱-T69F, který lze přímo připojit k Ford rádiu (redukce je v ceně). Chtěl jsem původně nějaký changer s podporou MP3 - to umí např C😱-T70MX, ale prodejce tvrdil, že pak rádio vidí celé CD jako jednu písničku a není možné na CD vyhledávat. Jak ti to funguje s MP3? A pokud nefunguje, proč jsi nekoupil levnější C😱-T69?
Funguje to sqele, ve formátu MP3 rádio ukaže na displeji jednotlivé písničky,nevýhodou je trošku že rádio neumožňuje zobrazení CD textu, jednodušeji by se vyhledávaly konkrétní písničky, takhle vidíš jen číslo písničky v pořadí které hraje a na kterém místě je zaznamenána na Cdčku. Ani bych ho neprodával, jsmem s ním spokojen, potřebuji ale rádio s větším výkonem a možností připojení subwoferu, co jsem se bavil s jedním kamarádem který má v autě repráčky Dynaudio, Autorádio Beker na Mini disky,vofer atd. prostě celkově špička. Mi radil ať si nekupuji Sony rádio pokud chci taky Dynaudia. Nejjednodušší by pro mě bylo koupit nějaké pořádné Soňácké rádio a připojit k němu ten CDchanger.
Tak to je přesně to, co jsem nechtěl slyšet 😄. Už vidím, jak se s prodavačem u Sony na Poděbradské v Praze. Ten mi totiž tvrdil, že rádio Ford 5000 neumí pracovat s C😱-T70MX a neumí zobrazovat jednotlivé písničky na CD s MP3. Proto jsem C😱-T70MX nekoupil! Mám rád Fordí rádia, ale také mám plno CD s MP3 a CD changer Sony na 6CD je na dlouhou cestu sakra málo!!! Výměny CD v changeru za jízdy mě už nebaví (mám ho totiž pod sedačkou spolujezdce).
Neber to tragicky,ber to třeba tak že tě to nutí udělat si aspoň malinkou přestávku, tím pádem jezdíš o něco bezpečněji. 😄
Už jsem mluvil s tím prodavačem od Sony a on tvrdí, že skutečně minulý rok byla k mání jen jedna redukce a ta MP3 nepodporovala. Teď mají dvě, jedna umí MP3 a druhá ne. Takže jsem zvolil v té době jediné možné řešení.

Teď řeším otázku, zda prodat stávající changer s redukcí na Ford rádio a koupit nový changer s novou redukcí. Cena za MP3 changer je dost když neumí adresáře ani názvy písniček.

Problém je v tom, že mám hodně CD s MP3 a pokud je chci dát do auta, tak je musím přepalovat na klasické CD. Tak dostanu 6x80min=8hodin hudby. S MP3 changerem to bude 10x víc. Kdybych neměl stávající changer, tak MP3 vezmu.
Nechcete někdo changer Sony na 6CD s redukcí na Ford rádio? V bezvadném stavu.
Půjde to připojit i k Ford 5000?

Kolik za něj chceš?

Mail : m6564😜@seznam.cz
Zdravim všechny příznivce fordíků.Kdybyste někdo věděl o samotný redukci z autorádia 6000 na měnič Sony, tak dejte please vědět. Nebo aspoň kde se to dá sehnat. Díky moc...
Nemá opravdu někdo manuál na Focuse? Oscanovat, převést do pdf... Prosím...
Na serveru online-focus.co.uk se v How-To Library pod "Intermittent Wipper Mod" popisuje, jak se přepínač intervalů cyklovače stěračů z Ghii dá přímo použít v ostatních modelech prostou záměnou přepínačů (jsou tam i obrázky a video). Uvádí se to jako nejjednodušší modifikace focusu.

Totéž jsem viděl i na jednom americkém serveru. Máte s tín někdo nějakou zkušenost? Ten přepínač z Ghii stojí asi 1500 Kč.
Zdravim,

muzete mi nekdo poradit? Jsem stastnym majitelem ojeteho Focusu sedan 1,8TDdi (60 000km) a i kdyz se mi vuz libi, cim dal tim vic premejslim o Alfe 156 1,9JTD nebo jeste lepe 2,4JTD - kdyz budou chechtaky, tak o Alfe 2 generace z roku 2003. O techto Italech sem se docetl ze jsou pry hodne poruchovi, jenze vsude se uvadeji zavady jen benzinovych verzi, ne dieselu. Potreboval bych to skonzultovat primo s majitelem naftove Alfy, jestli to nejsou jen pomluvy.
jses v blby mistnosti 😄 Jinak dle me se jedna o prezite pomluvy. Ale i tak Alfa a Ford je dost velkej financni rozdil...
Poraďte, kde se dá najít manuál na Focuse. Něco typu "Jak na to", nebo jen manuál prodávaný spolu s autem (pokud existuje). Díky.
JASNE, ZKUS TO NA WWW.KOOP.CZ KONKRETNE NA [odkaz]
Mám na mysli něco v pdfku. Ne papírovou verzi. Sám jsem kamsi na net hodil Etzoldova Escorta...
Prosím o radu. Mám Focus 1.6l,5 dv.,r.v.2000,20 000 km. Minulý rok počas vlhkých jesenných dní sa mi darilo naštartovať vždy až na 5-8 krát. Potom počas suchej zimy a leta vždy na prvý krát. S príchodom mokrých jesenných a teraz aj zimných dní mám tie isté problémy ( ale niekedy 10 dní na prvý krát). Keď som prišiel do servisu, im to počas 2 hodín vždy chytilo a ani nič nemerali ( vraj im to mám doviesť, keď mi to nebude štartovať ).Dnes som ho vôbec nenaštartoval a zajtra možno chytí. Čo robiť?
Měl jsem stejný problem,Focus 05/2001 1,6 benzin.Zajedte do servisu,at Vam zkusi dat jiny ventil volnobehu,myslim si ze je to ten problem.
Mám presne tento istý problém. Mám Focus 1.6,5dv.,09/2000, tieto problémy so štartovaním mi začali tuším vždy 1.novembra (listopad 😃(od r.2001). Keďže som sa potom v priebehu novembra dostavil na garančnú prehliadku, informoval som ich o tomto probléme. Po garančke štartovanie vždy fungovalo perfektne pri akomkoľvek počasí až do ďalšieho novembra. Technici príčinu chyby jednoznačne nevedeli zdôvodniť, že u nich auto štartovalo bez problémov, ale že vraj keď pripojili tester k riadiacej jednotke, automaticky sa tým nastavili parametre riadiacej jednotky na správne hodnoty a preto že vraj už problémy so štartovaním neboli. Poslednú prehliadku v novembri som tentoraz nestihol, pôjdem teraz vo februári (únor), uvidím čo mi na to povedia a čo a za koľko mi budú navrhovať vymeniť...
Zdravim vsetkych starousadlikov. Hlasim sa ako novy clen fora. Tento tyzden mam dostat noveho Focusa, 1.6 5dv.

Po 3 rokoch bez vlastneho auta - predtym Primera - som sa teda rozhodol pre Focus.

Najskor som uvazoval o fr.aute - najma 307ke - odradilo ma okrem ineho to, ako "pekne" o nom tu pisu jeho stastni majitelia.

Kolega ma noveho Megana - to auto ma nepresvedcilo.

Uvazoval som o malom vane, najma kvoli odpoctu DPH - z dnesneho stupna poznania som sa nastastie pre ziadne Picasso alebo Scenic nerozhodol.

Napokon teraz na jar situacia dospela k tomu (zavedenie dane z prijmu vo vyske 19% - doteraz na paus.dan 3% - Slovaci vedia o com hovorim), ze som sa rozhodol, ze sa musim rozhodnut.

Supermi Focusu boli Mazda 3ka a novy Golf. Vitazom konkurzu na nove auto Focus. Tromfy - jazdne vlastnosti, ocakavana bezporuchova prevadzka a samozrejme vyhodna cena auta, hav.poistenia, servisu.

Dufam, ze bude vsetko OK. Obcas sa teda pokusim ozivit tuto diskusiu svojimi prispevkami... Ak dovolite.
panove shanim elektrony na focuse bud 15" nebo 16" pokud mozno original ale neni podminkou... cenu nabidnete. je to dost urgentni...

fotky prosim na nedby@centrum.cz

jo a mam na prodej radio z focuse ford e-o-n5000

cena rozumna... kdyz bude mit nekdo zajem.

dik...
Tak novy Focus je v garazi, prve dojmy😒br />
- pri pokuse o prve nastartovanie pred showroomom s cielom odist domov nic - auto sa tvarilo ako keby bol skrat - technik nasledne nastartoval pomocou prepajacich kablov, motor sme nechali cca minutu bezat, potom vypli a startovali znovu z baterie - naskocilo bez problemov ? Co to je, v manuali som vecer cital cosi o tom, ze po instalacii baterie je taketo nevyspytatelne konanie vraj normalne

- maly kufor vdaka plnohodnotnej rezerve (5dv). Podla tech.udajov je kufor 350 litrov, ale to plati pri dojazdovej rezerve ! Odhadujem, ze vdaka plnohodnotnej rezerve je dno kufra vyssie o cca 5 az 7 cm, co znamena, ze objem kufra je takych 300 - 320 litrov. Zrejme budem uvazovat o kupe dojazdovej rezervy...

- prekvapilo ma, ze sa nebude konat ziadna garancna prehliadka po obligatnych 1500 km. Cize ak vsetko pojde OK, do servisu idem az po roku...

- pneu Goodyear NCT 5. Dufal som ze budu Pirelli P 6, ale i tak dobre. Len udajne tie Goodyearky maju slabsie jazdne vlastnosti za dazda

- inak po tych cca 20 km, ktore som zatial absolvoval, dobry pocit z auta, jasne sa ukazuje kvalita podvozku
Ofotil, či oskenoval byste mi ten manuál? A pak na petr@gymnazium-kadan.cz. Jakoukoliv velikost. Děkuji. Třeba to vyjde 😄.
Vazeni starousadlici - ako jazdite v zime - so snehovymi retazami - v manuali k Fucusu citam, ze snehove retaze na 15 palcove kolesa nemontovat ! To si na zimu davate disky 14 - ky ???
krakatit
Chtěl bych se zeptat, jestli 66kW motor 1.8TD je lepsi nez ten 1.8TD co se delal do Mondea (ten byl nepovedeny). A jak se oznacuje spravne tento motor - je to 1.8TDDi ?
Přiští týden budu u Charouze přezouvat focuse ze zimních GY UG6 185/65 R14 na plecháčích na letní CPC 195/60 R15 na elektronech od Forda (VARIO Y antracit, chtel jsem stribrne, ale nejak se to při objednávání spletlo). Technik mi rikal, ze prekalibruji počítač a že přitom je mozne udelat i update software ECU. Mam focus 1.8i vyrobený v únoru 2000. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Neměl by někdo zájem o originál velké rádio Ford? Mám na prodej model 5000 RDS. V případě zájmu stačí mail na : m6564😜@seznam.cz
Poradí mi někdo? I po výměně baterie v klíči (u Ford Focus r.v.2002) mi nejde dálkové ovládání pro otevření a zamknutí vozu resp.kufru.Při použití klíče vložením do zámku mi jde vše ok.Je problém pouze v poruše na dálkovém ovládání,nebo je ještě další možnost poruchy? Má někdo typ na případnou opravu nebo je nutno zakoupit nový ovládač? V servisu mi zatím navrhuji cenu cca 2600 Kč vč.kodování. Za případné rady děkuji.
Přezul jsem svého focuse ze zimních pneu na letní CPC 195/60 R15 na alu discich a zbyla mi sada originálních CEC CP 185/65 R14 86H (Made in France) na plechových ráfcích. Za čtyři letní sezóny mají najeto 38 kkm a výšku vzorku 4,5 až 5 mm. Dostávalo se jim velmi šetrného zacházení (bez vymetání děr a odírání o obrubníky) a optimálního uložení v čistém stavu v zimě, za což se mi odvděčily absencí jakéhokoliv defektu. Jsou stále na původních ráfcích, zimní pneu jsem koupil s ráfkama. Auto nestálo na ulici, ale v garáži. Proti novým CPC byla jízda konfortnější a o poznání úspornější. Má někdo zájem o jejich odprodej za přiměřenou cenu (Praha 😄?
Ten konec textu se vymkl mé kontrole. Bydlím v Praze 8 na sídlišti Ďáblice.
Nevim jestli ctes PM-ka, chtel jsem vedet kolik bys chtel za ty kola.
To tomtom: Nemam moc predstavu o realne cene. Spis mi rekni, za kolik by to pro tebe melo jeste smysl. Pokud by se ti ta kola hodila, asi se dohodnem.
2 jiri😒br />
Tak jo, napsal jsem ti to i s telefonnim cislem do Soukromy zpravy.
To tomtom: Poslal jsem ti také soukromou zprávu. Aspoň doufám, že jsem to nezvoral.
Zdravím.

Pokud se najde zájemce o originální autorádio FORD 4000 RDS,

je k mání... Kontaktujte mě na e-mail: hubersound@volny.cz
Ano, máš pravdu, správné označení tohoto motoru je TDDi, nebo lépe endura Di, Motor se od toho v mondeu liší přímým vstřikem řízeným elektronikou, jinak konstrukce s litinovou hlavou je stejná. Neslyšel sem na něj ale nic špatnýho, určitě je už lepší a hlavně tišší. Jmenoval se taky TDi, ale od toho musel ford upustit, protože to je ochranná známka VW.
Prodám úplně nové elektrony na Ford Focus.Originál forďácké.

4 ks celá sada za 8 000,- Kč.

Ostrava - 721 770769
Znamena to, ze si je "mohu koupit zpatky". Neco jako vykupne...?
Pokud si jako myslím, že jsou někde ukradené z Focuse a teď je tady prodávám, tak to je trochu bláznivá myšlenka, ale možná to takhle u některých lidí funguje.

Ne jsou tu fungl nové kola, v krabici, nebyla na nich ještě nikdy obutá guma.
Pokud se Tě to dotklo, tak se omlouvám. Ale informaci o tom, že jsou ještě v kabicích a nikdy na nich nebyly gumy, jsi mohl přidal k dobrému hned na začátku. Na ostravsku se totiž "dá koupit" téměř cokoli, jen pak nesmíš souseda, který o totéž přišel někde na parkovišti krátce předtím, cos' to Ty (nebo někdo jiný) v dobré víře koupil...
Jaký je design těch disků ?
Omlouvám se, že odpovídám až teď, ale byl jsem mimo.

Jsou to originál na Ford Focus - design - pět tenkých dvojpaprsků 15´ jsou pěkné na autě budou vypadat super.

Když tak se ozvi 721 770769
Dovolte prispevok od majitela 1,5 mesiaca stareho Focusu. Dnes najazdenych stastnych 3000 km. Problemy ziadne, musim zaklopat. Paci sa mi vyladenie prevodovky. Samozrejme v prvom rade je s nou radost pracovat a clovek niekedy preraduje i ked by nemusel. Zaujimave je nastavenie ť.ho stupna - je vyslovene dotazka. Znamena to pomerne nizke otazky pri vyssich rychlostiach v porovnani s inymi autami. Na druhej strane to cloveka nuti jazdit na 4ke i pri rychlostiach nad 100, ak chcem mat jazdu dynamicku a bezpecne predbiehat. Zatial vsetko. :roll:
Nevite nekdo, cim by mohlo byt spusobeno to, ze ve velkem horku cca. nad 28C se vypinana klimatizace (nespina kompresor) a jde zapnout treba az za par hodin nebo az druhy den ? Nekdy se ale i po par minutach zapne. Kontrolka klima sviti. Ve Fordu si s tim nevi rady. Kdyz neni vedro tak funguje spolehlive. Diky za vsechny nazory na tento problem.
Tzv. "výstřel od boku": špatný tlak v systému/příliš velké množství chladiva.
Asi zkusit zvazit napln chladiva a pak znova naplnit dle stitkoveho udaje.Pres pristroj odsaji,vyzkouseji tesnost systemu a pak naplni dle zadani.Je to zalezitost cca 1 hod.Pak zbyva asi jen kompresor.....
Da se do Focusu Ambiente 1.6 benzin dobastlit mechanicka klima?

Delal to tady nekdo? Kde a za kolik?
Řešil někdo povrzávající krycí roletu u kombíka? Zdá se, že na vině je ten pohupující se kryt u opěradel zadních sedadel. Co s tím?
Dobry vecer,poradí mi nekdo kde hledat vyparnik na aut.klimatizaci na focusu r.v. 2002.potrebuji vycistit nebot je jiz citit....diky
Zdar, poraďte na co si dát pozor u nákupu dovezeného auta (zde v bazaru) - je to focus kombi 1.8 TDDi 2001 dovoz NL - určitě s tím chci jet do značkového servisu před koupí, ale přeci jen bych rád věděl na co se zaměřit, co zjišťovat a netuším, co všchno mi servis může ověřit. (To auto se mi moc líbí, ale je to první vůz, tak bych chtěl minimalizovat riziko nepříjemných "překvápek")

Díky
Asi to nebude to, co chceš slyšet, ale mělo by ti stačit trocha trpělivosti a projít si diskuzi od začátku. Bylo v ní řečeno dost podstatného - kosti, brzdy,...
To jsem udělal (asi od roku 2002), ale moc jsem toho nenašel - spíše by mě zajímalo, jestli😒br />
1) autorizovaný servis zjistí při prohlídce opravdu stáří vozu a ověří udávané kilometry

2) má šanci ověřit, že vůz nebyl kraden

3) během těch dvou hodin prohlídky přijde na případné závažné neduhy - opravy po havárii, problémy motoru, převodovky

nebo je to naprostý nesmysl a pro dovozce není problém všechny tyto věci zfalšovat a zamaskovat.

Vlk
Každá prohlídka dobrá, nejlépe u lidí, kterým můžeš taky věřit (známí). Výsledek prohlídky odborníkem ovšem povede pouze k změně pravděpodobnosti u konkrétní odpovědi na ty tři dotazy. Jistotu nebudeš mít nikdy 8-s Příklad odpovědi: na 90% to auto má 4 roky, na 75% má najeto opravdu udávaných 99tisíc ( >😁 ), na 85% není kradené a na 90% nemá velkou závadu. To jsem ale hnusnej, viď? :😉
Tomu celkem rozumím - ale pokud je servis schopen říci, že před půl rokem byla servisní prohlídka na 50 tis. km, tak nepředpokládám, že teď bude najeto 150 a stejně tak se mi nechce věřit, že by někdo stočil tachometr ze 75 na 72 tis. km. I skrytá závada může uniknout, ale pokud byl vůz bouraný, nebo složený z několika bouraček, věřím, že by to v autorizovaném servisu měli poznat. No a pokud je auto měsíc v bazaru, tak bych tasky už čekal, že bude v databázi kradených aut a to že si autorizovaný servis může ověřit. Nebo jsem naivní optimista?
Naivní asi ne. Spíš ten optimista. Ale to je v pořádku. Bez toho by sis nikdy nic nekoupil a už vůbec ne ojeté auto 😉
Přecházel někdo z Vás na pneu R15 z R14?Zajímají mě Vaše zk. především s šíří ráfku.V TP je uvedena šíře 6J R15,ale mnou vyhlídnutý design kol se vyrábí pouze v 7J R15. Můžu mít nějaké problémy při techn.kontrole ?Případně jaké máte zk. (spotřeba,akcelerace aj.) s tímto rozměrem ve srovnání s 6J R15.Chci na tento rozměr 7JR15 obout pneu 195/55. Mám FF 1,6 100 vraníků.
e-pneu.cz odporuca pri rozmere 195/55 R15 sirku rafku 5.5-7.0, takze by to malo byt ok, pri TK by to podla mna vadit nemalo, skor ak by sa nieco stalo s autom, poistovna by sa z toho urcite chcela vykrutit, lebo to je prva vec na ktoru sa pozeraju - kolesa. ale vacsinou to skonci pri kontrole rozmeru pneu a ked ten rozmer mas povoleny, tak to vacsinou dalej neriesia.
nedavno jsem mel focuse pujceneho na dva dny a kdyz jsem vlitnul do prvni zatacky, prejel mi mraz po zadech, jak to auto je nestabilni a pretacive , je pravda , ze jsem potom letmo hodil oko na gumu a zdala se mi hodne tenka, ale nevim rozmer, vyzkousel jsem ve vetsi rychlosti na dalnici mirne najizdeni do stran a nechal jsem toho, bylo to celkem nebezpecne, snad to bylo jen tema uzkyma gumama DZAMBO
Zdarvim vsetkych.

Obzeram sa po nejakom starsom FF rok vyroby okolo 2000. Aku maju protikotoznu ochranu? Ma pozinkovane plechy? Vsetky, alebo iba cast?

Dik, Tibor
Zdravím všechny "fokusáky". Focuse kombi vlastním teprve 14 dní. Když jsem si vybíral v bazarech nějakou 2000ku, byl jsem nemile překvapen, že relativně nové auto má rezavý spodek. Takže si myslím, že to s antikorozním nástřikem je celkem bída. Chystám se co nejdřív na dutiny i nástřik spodku. Taky jsem zjistil korozi svaru zadních dveří. Technik ve Fordu mi řekl, že to je jedna z bolestí focusu. Prý rezavějí i zadní boční dveře. Záruka na prorezivění je 12 let. Zitra jedu do Fordu - prý to nafotí a reklamace by neměl být problém. Taky mě zajímá, zda-li při pozdější reklamaci některých bočních dveří bude uznáno ošetření karoserie (dutiny a nástřik spodku) svépomocí či jiným levnějším servisem.
Zdravím. Je opravdu normální hučení (občas i s měnící se intenzitou) u studeného motoru, tak jak mi sdělil servisman? Zajíždím nové TDCi 100ps (s autoklimatizací) a u jinak velice příjemného zvuku motoru mi to vadí. Prý to dělají "ohřívací tělíska" u diesl motorů bez přídavného topení. Teď už vlastně pořád nastražuju uši a čekám kdy to začne a kdy skončí. Slyšel někdo o podobném problému? Dík.
Nevíte někdo kde sehnat mřížku na repro u spolujezdce? Díky za info
Tak odpověď už jsem dostal na FFC klubu. Zdar. 😄
Pomozte mi prosim s problemom ktory trapi aj mojich kolegov. Jedna sa o maximalne otacky naftoveho motora na merani emisii. V manuale mam uvedene maximalne kratkodobe otacky 4800ot/min; umelci na EK vsak maju vlastne tabulky podla ktorych to tocia na 5100. V Rakusku znamemu na naftovej Mazde netocili na max. Jedna sa mi o to ci sa emisne robia takto isto aj v okolitych statoch, konkretne budem rad ak sa mi ozvete s motormi 1,8TDdi a TDCi na kolko vam to pri emisnej vypeckovali. Podla neoficialnych informacii Slovensko nakupilo tie najlacnejsie pristroje pre emisne kontroly, boli tam zohladnene zaujmy aby vozovy park SR nebol plny starsich dovozovych aut (likvidacne otacky na EK). Na zaver uryvok z listu ktory mi zaslal funkcionar z organizacie zastresujucej vsetky stanice emisnych kontrol v SR:

"Uvádzame hodnoty pre typ motora C9DC vozidla Ford Focus 1.8 D Turbo výkonu 66kW pri 4000 min-1, pre roky výroby 1998 – 2003. Motor musí byť pred EK zahriaty minimálne na 80 °C oleja. Akceleruje sa z voľnobežných otáčok (750 – 850 min-1) do maximálnych otáčok daných otáčkami max. výkonu až otáčkami prebehovými zvýšenými o 150 min-1 (4000 – 5100 min-1)"

P.S: Kolega s Mareou 1,9TD kvoli tomu ignoruje emisne
matuS
1. mas tam obmedzovac, takze sa nemusis bat, ze by to pretocili.

ale tocit takto motor je samozrejme prasarna a nikdy nevies co ti prdne.

ja by som to riesil uplatkom kontrolujucemu mechanikovi.
Ale omezovač přece neřeší problém "přetáčení" motoru bez zátěže, navíc motoru, který je používán povětšinou způsobem, že takové otáčky nikdy nezažil ani pod zátěží!
matuS
10 sekund to musi vydrzat a ked to nevydrzi tak je jasne ze cochvila by prdol tak ci tak.
po pravdě, na emise + stk chodím každej týden a měření jsem fyzicky nezažil už hodně dlouho >😒]
Koupil jsem rozměr 6x15" a mám klid na duši. Je to jiný design,ale už to neřeším. Teď řeším volbu letních pneu.Dík za názor.
globemaster: ja mam na focuse II Pirelli P6, na to ze je to rozmer 195/65 R15 som spokojny 😄 je fajn, ze rovno z vyroby tam daju poriadne pneu.
Ahoj, muzete mi prosim nahodit nejakou jinou moznou zavvadu u prave predni napravy v Mondeu mimo ohnuteho brzdoveho kotouce, kdzy pri brzdeni z 120 km/h se mi od praveho kola ozyva dost pochybne pulzovani?

Kotouce i desticky maji nabrzdeno zatim "jen" 2000 km

Diky
Prosím o radu. Při zimních pneumatikách i nových letních mi vadí dosti značný hluk pneumatik/vrčení/ nad 60 km/hod. V pravotočivé zatáčce hluk přestane. Vozidlo Ford Fokus 60 tis. najeto . Děkuji
2 PanjoOO : a v levotočivé zatáčce se zvětší ? Možná to bude ložisko. Ikdyž v 60 tis km by to ještě dělat nemělo...
Nazdar všichni.Sháním všechny kdo se setkal s otevřením cizím klíčem.

Známý se mi dostane do focuse rv.2002
a dostane sa do vsetkych zamkov alebo iba do jedneho? dost zaujimave. mozno aj kvoli tomu zmenili design klucov u novych focusov, kde su teraz klasicke "placate".
normálka pokud jsou už vložky ochozené.Bolest Fordu už 15 let, co používají 6-to hrany......

Nechej si poskládat znova a jinak planžety v zámcích nebo úplně nejlíp, dálkový centrál a zaslepit zámky na autě z venku.
Byl bych vděčný za schéma zapojení elektriky zadního stěrače. Focu 98, combi. Nebo alespoň informace, proč by mohl občas jít a občas ne...
Jenom bych se chtel zeptat odborniku😒br />
Jak se da poznat zezadu Focus r. vyroby 2004 od r.v. 1999? Zepredu to jde podle blinkru, ale zezadu na to nemuzu prijit.

Dik
uz jsem na to prisel, ale ono to nikoho nezejima
V zime ked bol posledny sneh som zapadol a odvtedy mi vo stvorke a patke pocas zrychlovania trasie predkom auta. Dal som vyvazit zimne gumy na plechacoch, potom pred tym ako som prezul som dal vyvazit nove Firestony na elektronoch, aj tak to robi. Takze gumy vylucujem. Volal som s chlapikom z pneuservisu ci mozem prist na geometriu, ked som popisal zavadu, povedal mi aby som nechodil, ze to geometria nie je. Stretli ste sa s takou zavadou?
Bohuzel se to u meho Focuse take objevilo a tipuji to na Silenblok. Deje se mne to jen pri pridavani plynu pri vyssich otackach. Jestli jsi na tu zavadu prisel tak mne dej vedet v cem to bylo. Za radu ti predem dekuji. Jedna se o diesla. kbelohlavek@seznam.cz
Já jsem reagoval na problémy s řazením zpátečky, což není o vibracích. Ale možná jsi reagoval na příspěvek někoho jiného...
Chtěl bych doporučit dobrého servismana na Focuse v libereckém kraji, okolí Mladé Boleslavi nebo Jičína. A jaké máte zkušenosti se zaslepením EGR ventilu u TDCI.
Ahoj! Kde jste všichni? Prokousal jsem se postupně celou historií tohoto fóra. Psali sem hlavně pánové, kteří koupili focuse úplně nového(ad Jiří,Ray). Zajímalo by mě, zda-li jej už prodali - protože už sem nepíší. Škoda. Ale jistě se najde pár takových, kteří koupili ojetinu jako já.

S autem jsem zatím velmi spokojen. Aby ne - přesedlal jsem z VW Golfu II z r. 1988 - 1.8 GT. Je to pokrok... Přál bych si, abych do fokusu nemusel vrazit víc jak 10 000,- Kč ročně - ale nevím nevím... Každopádně s Golfem mi to stačilo a to jsem počítal i povinné ručení a gumy.
Velmi mě překvapilo, že při jízdě z kopce se zařazeným rychlostním stupněm 5 a pedálem plynu v klidu je prý spotřeba nulová... Je to tak vždy nebo jen při určité rychlosti. Zatím jsem vždy (mimo zimu)kvůli úspoře vyřazoval na neutrál. Co vy na to?
Ano, tak tomu je u většiny moderních motorů: při "nuceném volnoběhu" elektronika (ŘJ) odstavuje vstřikování. Ostatně, měl to už Mitsubishi Lancer z r.v. 1991, evropským výrobcům to trvalo o hodně let déle...
Na STK mi technik řekl, že bych si měl nechat přetěsnit simering na servočerpadle. Je tam patrný únik kapaliny. Když jsem se ptal ve Fordu, řekli mi, že se musí vyměnit celé čerpadlo, protože jen simering prý vyměnit nejde. 😒 Je to pravda? Nové stojí prý 6 - 7 tis. Ale jestli prý po 15 000km nemusím dolévat víc jak "deci", tož je to prý o.k. 8-s Takže zatím jen hlídám hladinu v nádržce.
Při JAKÉMKOLI ÚNIKU KAPALINY (ATF oleje) je třeba (bohužel ve většině případů) vyměnit celou součástku/komplet, jelikož ucpávky (speciální gufera s dvojitými břity) mají vždy schválně velmi atypické rozměry a buď se jako náhradní díl nedají vůbec sehnat, nebo je prostě nikdo nesmí (legálně) vyměnit!
Při řazení zpátečky se mi občas stává, že to jakoby nejde(nechce zaskočit). Když stojím z kopce, tak jen trochu povolím brzdu, auto se o par cm pohne a rychlost tam pak hned zaskočí. Podobně mi to dělalo u Golfu. Je to vpořádku?

Jinak si musím nechat vyměnit jednu z pružin v řadící páce. Nevrací se mi totiž z levé strany(rychlost 1 a 2) do neutrálu. Z pravé strany(zpátečka a 5) tam pružina je a funguje to dobře. Technik říkal, že ta druhá pružina -ta prasklá - prý je někde jinde a že se to musí víc rozkuchat. Když jsem se na to díval i do chytré knížky(Jak na to), tak jsem žádnou pružinu na nákrese nenašel, ani zmínku o ní. Nemáte někdo zkušenost?
Je to úplně normální! Prostě když přijde "zub proti zubu", je třeba trochu pohnout autem.
Díky Mitsi. To jsem rád, že to je O. K. To servočerpadlo mě ale dost smolí.... No nic. Bude to muset vydržet. Uvidím, co bude časem dělat ta kapalina.

Mohl bys mi prosím ještě vysvětlit, jestli ta nulová spotřeba funguje i při zařazení např. 3. a 4. rychlostního stupně?
Při jakémkoli zařazeném kvaltu a sundání nohy z pedálu plynu (to je právě ten "nucený volnoběh"), samozřejmě jen do úrovně minimálních otáček někde těsně nad úrovní volnoběhu!
Díky. Takže odedneška jízda z kopce se zařazeným rychl. stupněm (je to i bezpečnější a zároveň úsporné). Stejně se chovat na rovině při 120ti, když vidím, že budu muset zpomalit či zastavit, tož tam nechám tu 5ku až do té doby, než zpomalím na 50km/hod.
Koupil jsem FF combi, r. v. 8/2000, motor 1.6SE Zetec, ABS, zrcatka i okna v el., radio 5000, obyč. 14" kola, vyhř. přední sklo. Najeto 86tis km. Dovezeno z Lucemburska. Žádného vrzání ani klepání jsem si zatím nevšiml.

Také jsem se rozmýšlel mezi motory 1.6 a 1.8.....Nelituji - 1.6ka jede super i v 5ti lidech, spotřeba 6,5 l - na kombíka krásné. >😁

Tož zdravím a pište!!!
Dělal jste už někdo dutiny na Focusu, nebo je to vzhledem k pozinkované kastli zbytečné? Rezaví někomu zadní či jiné dveře na kombiku? Ve forďáckým servise mi řekli, že to budou brousit a znovu stříkat. Bláhově jsem si myslel, že ty dveře vymění. Možná to tak ale bude lepší, aspoň nebude nic vrzat. 😄
Již dříve bylo zmíněno, že se Focus dost špiní. I já pozoruji, že boky jsou dost vysoko špinavé, o zadku auta nemluvě. Také při průjezdu přes kamínky, kterých je stále na našich cestách dost, je slyšet, jak se odrážejí od bočních dveří. Uvažuji o zástěrkách, ale originály se mi zdály dost malé. Máte někdo s nimi zkušenost? Existují nějaké větší, které nepokazí vzhled vozu?
mate uz niekto noveho s vylepsenym benzinom 1.6 ? Ake mate skusenosti, radosti a starosti s autom ? Je to kvalitou lepsie ci horsie ako predchadzajuci model ?
Tailor
Ja mam u sveho noveho Fordu Focus kombi TDCi 2.0 originalni zasterky za prednimi a zadnimi koly. Jsou z plastu a myslim si, ze maji optimalni velikost a k autu se hodi. Nezaznamenal jsem krome zadnich dveri, zadne zvysene znecisteni, takze i jejich funkcnost je dobra.

Jedinne co nechapu, proc nejsou zasterky povinne. U predchozi octavie jsem musel za 5 let pouzivani 3x menit rozbite predni sklo.
ad JirkaF: Určitě si je pořídím, jen se mi zdá, že originály stojí asi 700,- Kč, tak musím nejprve něco uškudlit bokem. 😜

Jinak jsme stejného názoru, co se týče zástěrek jako povinné výbavy na zadních kolech. Asi to bude mít na svědomí ta EU. Čelní sklo jsem si raději dodatečně pojistil. Teď jsem v klidu - pokud neprší a nejedu-li zrovna za autem bez zástěrek.......
Stává se mi, ne vždy, že se při řazení zpátečky ve Focusu ozve zvuk zubů převodovky (škrrrrrrrr) 😒 Při řazení ostatních rychlostí je vše o.k. Dávám si pozor, abych plně sešlápl spojku. Přesto se to občas stane - s plně sešláplým spojkovým pedálem, při volnoběžných otáčkách a autem v klidu. Dá se to nějak seřídit? Poraďte.

Jinak můj pocit ze spojky je ten, že by mohla zabírat později a ne 2cm po uvolnění. Nevím. Díky.
To asi těžko - při řazení zpátečky připojuješ další, tzv. reverzační kolečko, a pravděpodobnost, že se ti jedno z min. třech právě "aktivních" koleček v převodovce potká přesně "zub na zub", je dost vysoká, i když je tam synchronizace.

Recept: pokud tam zpátečka nejde hladce, uvolni brzdu, aby se auto alespoň trochu pohlo, nebo ještě jednou sešlápni spojku.
Ještě důležitý dodatek: zpátečku nikdy neřadit za pohybu vozidla, a to ani zpětném!

PS: Výjimkou jsou případy otáčení smykem při zablokovaných hnacích kolech...
Je to tak, jak jsem již napsal. Auto stojí v klidu, otáčky jsou na volnoběhu (asi 900), mám plně sešlápnutý spojkový pedál, hladce řadím zpátečku............škrrrrrrrrr! Podotýkám ne vždy. Jen vždycky při řazení čekám na ten zvuk - a věř mi, není to nic příjemného. Takže??? Nechceš snad tvrdit, že neumím řadit zpátečku?! Jen jsem se ptal po možné příčině (opotřebovaná spojka, špatně seřízená spojka nebo nevím co dalšího).
Tak pak už snad jen, že úplně nevystavuje spojka. Pokud má kapalinové ovládání, zjisti, zda někde neuniká kapalina, zda je jí dost v nádobce či zda jsou OK zpětný ventilek v hlavním válci u spojkového pedálu (jeho netěsnost sníží sílu, kterou je přítlačný kotouč ovládán - spojka sice zůstane funkční, ale ne zcela vystavuje). K tomu je samozřejmě zapotřebí ty hydr. válečky rozebrat...

Pokud je tam lanovod a bowden, resp. lanko uvnitř bowdenu je správně nastaveno, tak může být problém v samostavu ovládání přítlačného talíře - bez demontáže převodovky z vozu to zřejmě není řešitelné.

Dále nastavení řadicího ústrojí, tedy pokud je vůbec zvenčí nastavitelné.

PS: Vyjmenoval jsem sice x-věcí, kterými to může být, ale vím, že ti moc nepomohlo. Prostě s tím zajeď někam, kde dělají Fordy, a oni ti (třeba) už řeknou...
Díky. Mám v plánu se na to zeptat tento týden. Jinak vše o.k. 😉
Tak jsem to "vyzkoumal": ovládání je hydraulické a odchází hlavní spojkový válec. Údajně "tradiční" bolest Focusů, tedy kromě jiných "bolístek"...
Hladkemu zarazeni zpatecky napomuze vlozeni kratke casove prodlevy pred jejim zasunutim (zpatecka nema synchronizaci).
mam otazku, preco je taky velky cenovy rozdiel v cene medzi CR a SR

1.6 85kW GHia

v SR 680t Skk

v CR 630t Cz

neviete v com to moze byt ? Azda kvalitou ? Vybavenim. No rozhodne neviem najst rozdiel cca 130t Skk ??? Pocul som o kotucoch v zadu, ale to nieje za taku cenu :roll:
4x komplet plech + pneu 175/70/14 zimní Ford Focus (4x10😄. Obuto pneu 2x Michelin M+S 260 (80😖, 2x Dunlop SP Winter Sport M2 (100😖

kamil.vesely@volny.cz
Jo reagoval jsem na jiny problem.

I tak kdyby jste vedel nekdo co s tim tak mne dejte vedet. Jedne se o jiz zminovanou vec, vibrace pri ctvrtem a patem rychlostnim stupnii. Staci pustit plyn, nebo vyslapnout spojku a auto se chova hned normalne.
Zdravim

pánové chtěl bych si koupit vůz Ford fokus 1.8 TDDI najde se někdo a poradí mi jestli je to dobrá koupě a co se porouchava a na co koukat při nákupu?? Moc děkuji za jakou koliv odpověď meil martin.thiel@seznam.cz
Ted jsem koupil Focuse 1,8 Tddi. Co se tyce motoru: pri studenem startu, jeho kourivost. Pak pridusit vyfukove potrubi rukou a zjistit jestli se ti na dlani usazujou saze. Jelikoz je to diesel, tak jestli jdou vibrace do karoserie ci do predni napravy. Motor je tezsi, tak predni brzdy a naprava vic trpi. Co se tyce elektriky vyzkouset zda vse funguje tak jak ma. Pri otocenim klickem do prvni polohy koukat na pristrojovku, zda kontrolky zhasinaji postupne a nejsou na sebe svazany. Hlavne se jedna o airbeg, ten musi zhasnou samostatne (kdyz auto bylo bourany, tak ho radi propojuji s okolni kontrolkou). Mrknout taky na dvere ze spoda ze vnitrku zda nerezavej (bohuzel jsem to podcenil). Na sklech by mela byt stejne oznaceni s datumem vyroby. Hodne stesti pri koupi, jelikoz jdes vzdy do rizika. Jinak ja jsem spokojeny az na maly detaily. Cus
Nazdárek.

Neví někdo jestli se dá podle čísla karoserie nějakým způsobem zjistit kód autorádia??

Dá se někde na netu získat manuál k tomuto vozu?????

Odpovídat můžete přímo na lmishel@seznam.cz
Podle VINu ti ho zjistijej primo ve Fordu (rekl bych, ze i v jakymkoliv autosalonu). Uz si nevzpominam kolik se za to plati, ale moc to nebylo. A udelali mi to do dvou dnu. Delali mi to na Escortu a pro Focus to pujde na 100% taky.
ahoj,

tak se mam jet pristi tyden podivat do nemecka na😒br />
focus kombi 2003 1,8 tdci, najeto 60 000, vybavu nevim (airbagy a klima to ma..), servis knizka (nemecka?)

auto nema bejt bourany - slovy znamyho: to se v nemecku nevyplati smudlit opravu, prodava se to bouchly do cech..

moje otazky😒br />
na co bych se tak mel podivat? par aut sem uz videl, ale konkretne focuse ne, a docela bych ho bral, cena je 270 (s dovozem, s prihlasenim vsechno)

moje otazky😒br />
1) jak velka sance ze je to nejaka levarna(bouracka atd?)

2) kolik tak jsou cca naklady na dovoz auta na valniku? abych videl kolik na me chtej vyvarit?

3) na co se divat na focusech tdci?(bezne veci typu slicovani dveri, zhasinajici kontrolky .. znam)

neco specifickeho na zvuku motoru? jak ma jit spojka? jak prevodovka? kde bych si mel sahnout jestli z toho neco netece/nekape?
[odkaz]
To jsem netusil, ze to tu tak stopnu.
Netusite zda a prip. kde lze sehnat tuningove zadni lampy na Focus Tournier (combi) prvni generace? Diky za napady 😊
:arrow: mrkněte na WWW.AUTOBAZARSTOP.CZ
Všechny zdravím po prázdninách... S Fokusem zatím vše bez problémů. Stále čekám, kdy budou mít volno v lakovně Fordu, aby mi opravili rezavý spodek zadních dveří.

Mezitím se blíží hranice 90 000 najetých kilometrů a s ní i plánovaná pravidelná údržba, která byla dosud vždy po 15 tis. km prováděna - alespoň dle záznamů v servisní knížce...

Co myslíte, nechat si udělat servis ve Fordu nebo u soukromníka? Kolik to bude asi koštovat?(pokud se nevyskytnou nějaké skryté vady)
Zdravim lidicky v diskusi. Po vanocich bych chtel koupit Focuse Combi (znamy mi ho muze prodat po skonceni leasingu). Je to 1.6 16V Ghia. Chtel jsem se tedy zeptat, zdali ma smysl uvazovat o jinem motoru, kdyz je ta 1.6ka tak vychvalovana. Uvazoval jsem jeste o 1.8TDDi, ale dieselu se bojim kvuli moznym porucham turba a jinych soucasti. Common Raily jsou pry take poruchove (a pak pekne draha oprava). Mam 4clenou rodinu a psa, tak me spise zajima, jestli ta 1.6ka bude mit dost vykonu nebo jestli to s plnym nakladem do kopce na dalnici pojede 90 na ctyrku. Diky moc za odpovedi. Honza
Pokud nebudeš stále jezdit s plně zatíženým vozem, tak si myslím, že 1.6 je ideální volba. Spotřeba asi 6,5 - 7 l/100 km
Jezdim s 1.8i combi r.v.03, ctyri lidi v aute a pes v kufru (70kg), predjizdet se da (jakztakz), v tahlych kopcich je to poznat
Zdravim vás všechny,

mám takovej problém. Prosim někoho kdo máte Focuse r.v. 2003 1,6 74 kw nebo jakéhokoli jiného. Jaké alternativní rozměry pneu se dají namontovat na toho Focusáka??? Z výroby tam mám 185/65 R14 a chtěl bych nějaký větší, ale nevim jaký jsou povolený.

Děkuju vám moc za odpovědi, je to pro mě důležitý 😄
Mam taky 1.6. V technicaku mam jediny rozmer 5.5J X 14 H2 ET 47.5; 185/65 R14 86 H.

Pro 2.0i (mozna i jine) jsou jeste povolene rozmery

6 J x 15 H2 ET 52.5/50.0/47.5; 195/60 R15 81 V

6 J x 16 H2 ET 52.5; 205/50 R16 81 V

7 J x 17 H2 ET 49; 215/40 R17 81 V.
Pro 1.8i combi mam v TP😒br />
5.5J X 14 H2 ET 47.5; 185/65 R14 82 H

5.5J X 14 H2 ET 43.5; 185/65 R14 82 H

6J X 15 H2 ET 52.5/50.0/47.5; 195/60 R15 82 H

6J X 16 H2 ET 52.5; 205/50 R16 82 H

6J X 17 H2 ET 49; 215/40 R17 82 H
Nazdar pankr. Povolený pro Focuse je i 195/55 R 15. Ty mám a s polu s pěknými disky vypadají fakt dobře. Problé je ten, že pokud nemáš napsaný jiný alternativy v TP tak bys tam neměl mít nic jinýho. Ale pokud budeš chtít byt poctivý, tak si zajeď do Prahy k zastoupení FORDu pro ČR a požádej o povolení těchto kol. Za slušný peníz ti to povolí a zapíší do TP.
Jojo díky vám moc všem, předevšim michelovi. Jestli to takhle půjde, bude to paráda. Ještě jednou díky všem >😁

btw michel: Máš s tim zápisem do TP nějaké zkušenosti nebo obecně s tim povolenim???
Díky ti moc dali007, chtěl bych si tam dát 195/55 v 15" nebo 205/55 v 16" tak mě zajmalo jestli by to šlo nějak udělat aby pak nebyl problém s případnou pojistnou událostí nebo STK...nevíš o tomhle něco víc???

Jinak jezdí fajn viď 😁
Ještě mám na vás jeden dotaz, jsem takovej neználek a ověřovatel >😁 máte někdo zkušenosti s výměnou zadních bubnů za kotouče na Focusu, případně co všechno to obnáší a tak podobně??????? :-! díky
Ta přestavba z bubnů na kotouče možná je. Technici u Forda na to mají speciální program a dá se to za den stihnout. Horší je to s náklady za materiál, ale to si musíš zjistit u konkrétního dealera Ford u kterého si to necháš zrealizovat. Jinak to není žádný problém.
Nazdar Pankr. Ne zkušenosti s tím nemám. Takhle mi to řekli u dealera FORDu. Ale na technické kontrole mi řekli, že si mám ty svoje 14, který tam byli nechat na zimu a na technickou přijet na nich. Na cestě nikdo nezjistí jaký tam máš mět kola, protože velký TP u sebe vozit nemusíš 😄

Řešil sem to taky tak.

Takže ať už se rozhodneš jakkoli tak ať ti Focus slouží stejně dobře jako mě
No jo vidiš to mě nenapadlo 😉 to neni špatnej nápad, jenom aby se mi chtěli měnit ty kola při každý nastávající kontrole >😁 . Ale napadlo mě, že by potom mohl bejt problém s tou pojišťovnou, když by se něco stalo :?:
No s tím přezouváním kol to není tak hrozný. Jednou za 2 roky se to dá přežit ne >😁 . No a s tou pojišťovnou to nebude sai tak horký, protože kámoš měl na Mondeu taky větší kola a způsobil bouračku a pojišťovna uhradila vše bez problémů. Záleží jak moc se v tom budou chtít šťourat a jestli vůbec budou chtít vidět TP.
Jooo dá se to vydržet no když si to tak představim >😁 no jjestli je to tak že by z toho nemuselo nic být, tak je příznivá zpráva :-!

Mimochodem, nevíš něco o tý výměně bubnů za kotouče??? 😊
Tak to sorry ale fakt nevím. Mám tam kotouče i vzadu, takže jsem se o to ani nezajímal
Štasný to člověk >😁 přece jenom bubny s litýma kolama nevypadaj zrovna podle mých představ nejlíp :?
A vy kdo sem ještě chodíte, jestlil sem ještě někdo chodí >😁 nemáte nějaký zkušenosti s výměnou zadních bubnů za kotouče????????please 😄
Rozhodujem sa medzi C-Max 1.6 benzin a diesel. Rocne najazdim cca 20 000 km. Vie mi niekto poradit? Je diesel ovela zivsi ako benzin? Dakujem
To je pěkný, že 1.8 už má do kopce se 4 lidma co dělat. Takže si mám radši připlatit za TDDi nebo TDCi? Je mi totiž divný, že TDDi variant je v bazaru jak máku a 1.6 benzínů moc ne. Že by to vypovídalo něco o spolehlivosti? Nemá ten TDDi motor ještě neduhy svého předchůdce z Escorta?
to ja zajímavé mám najeto na TDDI 270 tis a neduhy jsem nenašel
Pokud tě zajímají věci okolo Focuse, tak si zajdi na fórum www.fordclubs.org Tam je určitě větší živo než tady 😄 Jinak ta 1.6 jezdí perfektně. Nemůžu si stěžovat.
kousek: hele, zas nezamenuj "poznat v tahlych kopcich" a "co delat v kopci"... petka nema silu, abych moh jet dlouho do kopce s nalozenym autem s rychlosti jen neco pres stovku (malo otacek na tenhle stupen)... na dalnici jezdim jen mezi Ov a Brnem a tam jsem zadny kopec nespozoroval 😄
Mám dotaz.Mám možnost koupit vůz s tímto motorem,na co si mám dát

pozor?Jedná se o r.v.2002,prý najeto 65tis.km v plné palbě včetně

automat.klima.Vypadá moc pěkně,ale bohužel s focusem nemám sebemenší zkušenost.Díky za odpověd. :roll:
Zbyla mi sada (4) zimních pneu Goodyear Ultra Grip 6 185/65 R14 na plechových ráfcích (pro Focuse I). Najeto 21 tisíc km, rovnoměrné opotřebení cca 50%. Pneu jsou staré 5 let, dostalo se jim šetrného zacházení (žádný defekt). Přes letní sezóny byly umyté uloženv v chladu a temnu. Protože svého focuse budu během 2-3 let prodávat, chci si jeste uzit nových zimnich pneu a zkusit tentokrát Micheliny Alpin A2. S GY UG 6 jsem byl velmi spokojen. Cena dle dohody. Bydlím v Praze 8 na sídlišti Ďáblice.
Márne zháňam používateľskú príručku na Focusa r.v. 2002, 1.8 TDDi. Prosím niekoho o informáciu, kde by som ju mohol zohnať a najlepšie v elektronickej podobe... pokiaľ to existuje!!"

Ďakujem a pozdravujem všetkých focusákov....

moja adresa: hrnciarj@plavisko.sk
mrkněte na [odkaz] jsou tam auta za super ceny
Prosím o radu. Nechal jsem si v servisu - na Focuse 1.6 při pravidelné prohlídce vyměnit pneumatiky, ale nedopatřením mi dali 185/60 místo 185/65. Což jsem zjistil při technické prohlídce, kde mne na to upozornili a málem mi technickou nechtěli udělat. V servisu tvrdí, že to prý nevadí a že stačí dopsat do velkýho techničáku tenhle rozměr jako alternativní pneu. Při běžné jízdě to není vůbec poznat. Zatím jezdím jenom po městě, ale nevím jak to bude třeba na dálnici. Nemáte, prosím, nějaké zkušenosti?

Díky moc. M
pepek
Tak řekni servisu, ať ti zajistí zapsání jiného rozměru pneu do TP( pro teb ať to udělají zdarma) , když už ti tam nejsou schopni dát správné pneu Buď rád, že jsi STK prošel. Jsou i taková, která by tě nechal přezouvat nebo příčtě nemusíš projít ty.
zdravicko,

kupujem svoje prve auto.....urcite chcem kombi, uvazujem nad focus vs astra 1,6 74kW benzin, rv. 2001,2002, mam ponuku na focus rv 12/2001 98 000km, manual klima, 2.majitel, bol uz trochu bourany.... dojem z jazdy bol velmi dobry, kupene v CR, 2.majitel sa fakt staral, su tam Alu 15" (trochu hlucnejsie Matadorky :!: ), defendlock....cena 245 000, sa mi zda trochu vela.....

Co sa tyka astry som pocul ze je menej spolahliva, vraj elektrika.....bol som sa na jednej povozit.....ma naviac PC, km skoro rovnako, servis vzdy v opel servise, pri 90 000 bol meneny remen. cena 240 000KC.

Diki
Ahoj. Taky se rozhoduji mezi Opel ASTRA 1.6 74kw nebo Ford Fokus. Jsem vlastnikem Olep Astry r.v.92 ve sportovni uprave. Obe auta maji urcite chyby. Forda mam v praci a jezdim z nim dosti casto, ma problemy se zadni napravou, dost rychle se tam sjizdi gumy - v pneuservisu mi rikali ze to delaji vsechny Fokusy a je jedno jake gumy tam jsou. Äle motor je super - trochu vyssi spotreba, jinak super auto. Opel Astra ma problem s motorem, vetsi spotreba oleje - zalezi kus od kusu. Motor je slabsi o proti Fokusu, ale Astra ma mensi spotrebu. Je to proste tezke si vybrat. Auto budu kupovat az na jare. Zimu jeste vydrzim z Astrou.
Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
Zdravím všechny. Sháním manuál na Ford Fokus r.v. 98 v digitální formě. Potřebuji si zjistit pár věcí ohledně údržby tohoto vozidla. Určitě se najde hodný človíček a pošle mi jej na adresu romanmaier@seznam.cz . Předem děkuji. 😊
Zdravím všechny ve foru. Uvažuji o přezutí zimních pneu, bohužel nemám manuál ani orig.zvedák. Poradí mi někdo kam umístit pojízdný zvedák tak, abych něco nepoškodil? Mám FF 1,8, r.v.02. Děkuji za radu.
CtvrtSardel
Je tady nejak mrtvo...vsichni majitele focusu I se vytratili?
Zdravim všetkych,

chcem nacipovat moj 55kW focus TDDI na 90 koni. Potrebujem vediet ake su s tym spojene riziká.....počul som, že ten 55kW motor nema turbo, resp. ma ale mensie, plus je tam mensi chladic...?

otazka teda je, ake to bude mat nasledky na ten motor. Popripade mi vysvetlite tu vec okolo turba a chladica...diki
CtvrtSardel
Zdravim vsechny Focusaky! Mam dotaz na nejaky lidi,ktery focusy trosku znaj. Jen tri veci.

Zajimam se o FoFo I, 5dv. hatch!

1)Jaky byste brali motor?Je to druhy auto v rodine, musi to byt benzin, v podstate vybiram mezi 1.4, 1.6, event. 1.8...Co se spotreby tyce a jejich historie(slysel sem neco o novych motorech nebo modernizovanych...)

2)Ma F nejakou typickou zavadu ktera se Vam projevila a na co dat pri koupi pozor?Opet sem neco slysel,tentokrat o zadnich napravach napr...co Vy na to?

3)Jaky rocnik vzit? Nemuzu si dovolit ani Fofo II,ani nejakej posledni rocnik I, spis me zajima rozdil pred/po faceliftu, tusim 2001 (?), jestli i pred timto zakrokem jsou Focusiky v pohode, nemaji nejaky mouchy.

Celou tuto diskuzi jsem si precet,ale stejne sem nenasel uspokojivou odpoved. Predem diky za rady a pomoc!
Nazdárek

tak ohledně motoru...myslím že 1.4 je slabý, sám jsem se rozhodoval mezi 1.6 a 1.8. Všichni mi tvrdili, ať vezmu 1.8 spotřeba není vyšší a motor se nemusí tak vytáčet.

S těma poruchama nevím...zatím mě nic nepotkalo. Jeden velký problém je u Focusů ve výbavě Ghia pochromovaná lišta na 5. dveřích. Tvoří se tam galvanický článek a dveře reziví. Pokud je auto pravidelne servisováno a má servisní knížku, není to pro servis Ford žádný problém. Na vlastní náklady to zpraví.

Mám ročník 99 a zatím vše v pohodě..ale Focus po faceliftu se mi líbí víc
scooter_x - Koukni se na www.ford-focus.cz a tam si procti diskusi...ja mam FF 1,6 16V 2002 od autora stranek Fokiho z D dovezen a zatim max.spokojenost!
CtvrtSardel
Dik, ale tenhle web uz sem taky prosel...chci znat nazor vice lidi...fokiho sem se neptal, vidis, to bych mozna moh...neco o tom prece jenom vi😉

A ci se zaptat na Tveho milacka, jak jezdi 1,6? a kolik to tak zere priblizne???dik!
Fokiho muzu jen doporucit, nikde jinde bych FF nechtel jen od nej. Ja ho mam kratce, takze na spotrebu se chystam tento tyden :roll:

O spotrebe si precti napr. tady: [odkaz]

Jinak sem max.spokojen se vsim. Tady je foto: [odkaz]
CtvrtSardel
No musim rict ze trosku zavidim, stribrnej 5hatch po faceliftu, proste nadhera😊 a solidni kola😉 Foki to vozi jen tak nebo na objednavku???
Díky😊. Vozí je jen tak, ale když sem mu dřív psal, jestli by pro mě přivezl FF z D, tak řekl, že jo. Mu napiš a zeptej se, on ti i řekne odkud auta vozí...
standa1
Souhlas, mám také FF 1,6 combi 2001 od Fokiho. Doveze i na objednávku, jen po 1,6-tkách je dost sháňka, takže nepočítej, že to bude hned. FF ho baví, takže od Fokiho je to o něčem jiném, než z bazaru!!

1,6-tka má dlouhé kvalty, umí jet na spotřebu - od 2000ot, ale když se chceš svézt, tak 4000-6450ot!

😉

-----------------------------

felda 1,3 combi -->FF1,6 combi

fábia 1,2 HTP - firemní (bez výběru!)
mrkněte na [odkaz] AUTA ZA OPRAVDU SUPER CENY ! ! !
čaute ako stiahnuť ako na to ford focus